Kiinnitysruuvit

Kuinka ratkaista ongelma, jossa perustus on asetettu olosuhteissa, joissa maan alhainen lämpötila on vakio? Kuinka selviytyä maaperän liikkumisesta ja puristaa säätiötä? Ruuvi paalut permafrost maaperä tulee pelastamaan.

Arktisen alueen olosuhteissa, joissa on asennettu sähköpylväät, porauslautat, tilapäiset varastot ja kotelot, tällainen tukiosa on tullut menestyneimmälle tekniselle ratkaisulle. Asennus vaatii paljon vähemmän materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia, ja toimitukset ovat kätevimmät.

Asennettaessa paaluja tavanomaisesta rakenteesta, porata reikä jäädytettyyn maahan, johon on asennettu tukielementti, töitä tehdään kaatamalla tai kiinnittämällä se vakautta varten.

Ruuvipillojen tapauksessa suoritetaan vain yksi toimenpide, jonka jälkeen paalua pidetään asennettuna. Sovellus väliaikaisten rakenteiden rakentamiseen mahdollistaa ruuvien paalien käytön monta kertaa ja helpon asennuksen yhteyden rakentamiseen ilman asennuskokemusta. Kun ruoppaus maahan, sen rakenne ei häiriinny ja paalulla on lisävoimaa ulkoisen paineen vuoksi. Näiden paalujen muotoilu on erilainen kuin muilla maaperillä.

 • Terä on erityinen muoto. Se kiinnitetään siten, että maaperän vähäinen löystyminen tapahtuu.
 • Avoin päätykappale. Mahdollistaa ylimääräisen maaperän täyttämiseksi putken ontelon.
 • Kärjen vaihteen muoto. Jäätyneen maaperän erityispiirteet edellyttävät, että kasaa ei paineta maaperään, vaan "näki sen läpi" häiritsemättä viereistä jäädytettyä kerrosta.

Kun asennat paalunruuvin pohjan permafrost-maaperälle, ne toimivat halkaisijaltaan suurilla halkeilla ja suurilla seinämäpaksuuksilla. Tämä johtuu niiden suuresta painosta ja hinnasta.

Yrityksestämme hakemuksen Voronezhin permafrost-paalujen hankinnasta saat GOST-tuotteen mukaisesti valmistettuja tuotteita. Puhelu yhteyshenkilön puhelinnumeroon auttaa selventämään kaikkia maksu- ja toimituskysymyksiä.

Paalujen kiertyminen jäädytetyissä (permafrost) maissa

Talvella suurin osa rakennustöistä, jotka liittyvät perustusten asettamiseen, keskeytetään. Syynä tähän on jäädytetyn maaperän kovuus, jossa betonipilareita on äärimmäisen vaikea vasarata, ja liuskan säätäminen on mahdotonta. Ruuvipallojen tekniikka mahdollistaa säätiön jatkamisen talviolosuhteissa ja ikirouhdissa.

Talvella jäädytetyillä maaperäillä varustetuilla hydraulisilla laitteilla UBM 85: lla on omat ominaisuutensa. Tätä varten on pakollista käyttää jyrsimistä porauksen terän leveyttä pitkin huurteen tunkeutumisen syvyyteen. Tämän jälkeen porausavustaja UBM 85 laskee paalun porausreikään ja kiertyy suunnitelmaan (lähellä projektia) syvyyteen. Yrityksemme asiantuntijoilla on laaja kokemus ruuvien paalujen upottamisesta permafrost-maaperäihin, erityisesti arktiseen alueeseen (Indiga, Shoyna). Tällaisissa olosuhteissa tehtävillä töillä on omat erityispiirteensä sekä suurien halkaisijoiden (159 mm, 219 mm, 325 mm) valmistuspisteissä että upotuksessa (ruuvaaminen).

UBM 85: n paalun ruuvaus (upotus) on 11 metriä. Joissakin tapauksissa geologisten tutkimusten tulosten mukaan (suot, vedet rannikkoalueet jne.), Kun mannermainen maaperä on jopa 15 metrin syvyydessä, käytetään sillan kertymismenetelmää. Tämä tekniikka mahdollistaa UBM 85: n käyttämisen kiertymään haluttuun syvyyteen. Erityisen tekniikan valinta paalujen sijoittamiselle jäädytetyille maaperäille määräytyy työolosuhteiden mukaan. Ruuvipapeille asetettujen perustusten tärkein ominaisuus on niiden suuri lujuus, tasainen kuormituksen jakautuminen ja kestävyys.

Paalujen suosiminen vaikeiden maaperän perustusten rakentamisessa johtuu korkeasta lopputuloksesta, nopeudesta ja työn kustannuksista. Johtavien kaivojen käyttö antaa mahdollisuuden lisätä laitteiden asennuksen tarkkuutta sekä varmistaa sen upottamisen suunnitellulle (suunnittelu) syvyydelle.

Kiinnitysruuvit

Onko sinulla mitään kysymyksiä? Kysy meiltä!

Yrityksemme "GostSvai" harjoittaa ruuvien paalujen valmistusta permafrost-maaperäksi ja asentaa ne Voronezhin ja Voronezhin alueelle.

Kierrä paalut permafrost-maaperälle

Permafrostin ruuvaharja on koko metalli putki, jossa on kierteiset terät. Pallon pää muodostaa hammaspyörän kruunun - sen avulla voit tunkeutua jään paksuuteen ja jäädytettyyn maaperään.

Edut ruuvien paalujen käyttämisestä permafrostia varten

Peräfrost-maaperäisten ruuvien paaluilla on useita etuja. Ensinnäkin säätölaite voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana, mukaan lukien permafrost-maaperä. Toisaalta ruuvipallot takaavat säätiön luotettavuuden ja kestävyyden ja kestävät raskaita kuormituksia, myös alueilla, joiden seisminen toiminta on jopa 9 pistettä. Kolmanneksi, kun käytät ruuvipinoa permafrost -maaleille, ei tarvita konkreettista työtä. Neljänneksi paalut pystyvät vastustamaan maaperän roiskeita voimaa ääriolosuhteissa: ne kestävät vetovoimaa ja puristuskuormia. Viidenneksi, yhden paalun asennusaika on enintään 15-20 minuuttia.

Haittoja ovat tarve voittaa suuret etäisyydet materiaalien toimittamiseen. Mutta erityisissä ilmastollisissa olosuhteissa permafrostin maaperän ruuvipillojen käyttö on perusteltua.

Yrityspalvelut

Yrityksemme "GostSvai" tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman palveluita permafrost-ruuvipallojen valmistukseen. Asiantuntijamme tuottavat tällaisten paalujen ammattimaista asentamista Voronezhin ja Voronezhin alueella. Tee työ ammattilaisille.

Laite ja laskeminen permafrost-maaperän perustuksista

Pysyvän maaperän sisältämät jäädytetyt maaperät ovat olleet tässä tilassa vuosikymmeniä ja enemmän. Tällaisella pohjalla sijaitsevat alueet ovat suuria alueita Venäjällä, Kanadassa, Alaskassa ja Etelämantereella. Karkeiden arvioiden mukaan permafrost vie noin neljänneksen kaikista maapallon maista. Venäjällä tällaiset maat levitetään yli kolmannekselle koko maasta. Nämä ovat lähinnä pohjoisia ja koillisia alueita. Rakennusten ja rakenteiden rakentaminen, erityisesti perustajien rakentaminen näillä paikoilla, on omat erityispiirteensä.

Permafrost-maaperän ominaisuudet

Peräfrostin maaperään perustetut perustukset ovat eroja johtuen geologisten perustusten erityisistä mekaanisista ominaisuuksista. Permafrost-maaperän merkki havaitaan etsimisen aikana jäätyneessä maaperässä, paksummassa peitteessä, tektonisten siirtymien alueilla.

VG: n kantavuus riippuu ns. "Jääsementin" mekaanisista ominaisuuksista, lämpötilasyklien muutoksista ja muista ilmiöistä. Jotta permafrostia sisältävälle kellarikerrokselle voitaisiin laskea, on tarpeen tuottaa useita geologisia ja permafrost-tutkimustutkimuksia.

Jäykistysmassat kiinnitetään lävistämällä jäte-sementtisidoksia, jotka ovat pitkänomaisia ​​jäänlähteitä, jotka kulkevat maaperän massan läpi sekä pysty- että vaakatasossa. Lämpimän kauden alkamisen aikana jää-sementtisidokset voivat osittain hajota (vain sula). Tämän seurauksena maaperän pohjan kantavuus laskee merkittävästi. Tällaisissa olosuhteissa maaperä ei sovellu rakentamiseen.

Suuri alue VG-alueilta ei muuta merkittävästi kantavuusindeksejä riippuen kausiluonteisista lämpötiloista. Tällaisilla alueilla on kehitetty erilaisia ​​tekniikoita rakennusten ja rakenteiden perustusten rakentamiseen.

Alueet, joilla on permafrost -vyöhykkeet

Kun otetaan huomioon jäädytettyjen kallioiden paksuus fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien kannalta, on 3 vyöhykettä:

 1. Ylä (pinta) kerrostumia, jotka sisältävät suurimman osan jäästä.
 2. Root maaperää sääolosuhteissa.
 3. Kallioperä vyöhykkeellä horisonttien alapuolella permafrost.

Näiden vyöhykkeiden määritelmällä on suuri vaikutus tutkimustyön tulosten saamiseen. SH-alueen paksuus riippuu kahdesta indikaattorista - tämä on geologinen rakenne ja paikallinen ilmasto:

 • vuoristoiset alueet, joissa on taivutettu helpotus, VG: n ylävyöhykkeen paksuus vaihtelee alhaalta ylös kohoustasolle 1-3 m - 20 m;
 • joiden arvo on 100-200 m. Yana-joen (Yakutia) tulva-aluella ylävyöhykkeen paksuus ylittää 200 m: n merkin;
 • itäisen Siperianmeren rannikkoalueilla, kansialueen paksuus voi olla useita satoja metrejä.
Tutkimustyö

Tyypit permafrost maaperä

VG sisältää geologiset kerrokset, jotka ovat olleet jäädytettynä useita tuhansia vuosia. SH-kerrosten ominaispiirteet ja paksuus määräytyvät lähinnä paikallisen jäätymisasteen ja vuotuisen keskimääräisen ympäristön lämpötilan perusteella. Siksi naapurialueilla sijaitsevalla alueella jäädytetyn maaperän paksuus voi vaihdella merkittävästi tai olla kokonaan poissa.

VG: n rakenteen rakenne on jaettu useisiin tyyppeihin:

yhdessä

Tämä SH: n koostumus koostuu pääasiassa jäästä, kun suuret sulkeumat puuttuvat. Joskus tällaisessa maaperässä on pieniä sisäkkäisiä jääpaloja. Useimmissa tapauksissa tämä rakenne vallitsee karkeilla, sora- ja hiekkapohjaisilla mailla.

kerroksittainen

Tämäntyyppistä jäärakennetta havaitaan savi- ja hiekkaviljelmissä. Tämä ominaisuus on yleensä löydetty maanpäällisistä VG-levyistä, joiden paksuus on 12-27 m tai enemmän. VG: n kerrosrakenne on muodostunut yliwetted-maaperän yksipuolisesta jäädytyksestä, jota syötetään maahanmuuttavien veden sisäänvirtauksesta taustalla olevista maakerroksista. Tällainen säätiö ei käytännössä sovi rakentamiseen.

hunajakenno

VG: n silmukkarakenne on seurausta savi- pölyisen maaperän jäätymisestä. Tätä helpottaa ryhmä, jolla on voimakas ylikuovaus vapaalla vesivirralla. Solulaariset alukkeet sijaitsevat tavallisesti aktiivisten kerrosten yläosassa.

Rakennuspaikan valinta

Rakennuspaikan sijainti määritetään rakennettavan rakennuksen tarkoituksen ja rakennetyypin mukaan. Rakennuspaikka valitaan ilman jäätä ja tulvavesien puuttumista.

Tontit, jotka sijaitsevat vuoren juurella, usein kyllästyneinä pakkasella, turvotusalueilla ja jään syvässä laskimossa. Kevyissä rinteissä tällaisia ​​ilmiöitä ei havaita. Tällaiset paikat sopivat parhaiten rakentamiseen.

Geodeettisen tutkimuksen avulla voidaan arvioida rakennettavan alueen sopivuus. Tee myös laukaus ympäröivästä alueesta. Tällöin voidaan kuvata koko luonnollisten vesivirtojen suunta, mahdollinen niiden poisto ja viemärijärjestelmien rakentaminen.

VG: n perusteet

Rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa VG: n perustusten rakentaminen asettaa erityisvaatimuksia. Tämä johtuu maaperän erityispiirteistä. Säätiöperusmallien suunnittelu tehdään teknisten ja geologisten tutkimusten perusteella. VG: n tutkimustyötä kutsutaan geokriologiseksi.

Pohjimmiltaan permafrostin perustukset on suunniteltu syvästi upotetuilla perustuksilla. Näihin alustoihin kuuluvat paalut. Harvinaisina poikkeuksina ne rakentavat nauhat ja pylväsperiaatteet.

Geotekniset tutkimukset

Rakennusten ja rakenteiden perustusten laskentakapasiteetissa ja rakenteellisissa piirteissä käytetään tietoja geokriologisten tutkimusten tuloksista. Tutkimukset ovat erikoistuneita suunnittelutoimistoja sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Sääntelyasiakirjoihin kuuluvat SNiP, Gosstandart ja muut suositukset.

Perämafrostutkimusten tulokset ovat:

 • permafrostin geokriologisten tietojen ominaisuudet - SH: n alue ja syvyys, keskimääräinen lämpötila, maan kausiluonteisen sulamisen korkeus, pohjaveden pinnankorkeus jne.
 • laboratoriotutkimuksen tulokset ja maaperänäytteiden testaus alalla. Niiden johtopäätösten perusteella, jotka koskevat maaperän mekaanisia ominaisuuksia jäädytetyssä ja sulatetussa tilassa, litologinen muoto;
 • ennustemuutosten muutokset maaperän permafrostissa ja hydrogeologisessa tilassa riippuen lämpötilan kausivaihteluista, lumen sademäärästä, aktiivisen kerroksen korkeudesta.

Peräfrost-pohjaveden rakenteiden perusteet

Nykyään suunnittelijat käyttävät kahta perusmenetelmää perustusten suunnittelussa monivuotisista jäädytetyistä maaperäistä (M.M) laskemaan SH: n perustapohjat.

Ensimmäinen menetelmä

Menetelmä perustuu VG: n lämpötilan säilyttämiseen, jolloin permafrostin sulatus ei ole mahdollista. Tätä suunnittelumenetelmää käytetään alueilla, joilla on paksuja kerroksia monivuotisia jäädytettyjä maaperä. Menetelmän perusperiaatteet kehitettiin ja toteutettiin toisen vuosikymmenen toisella vuosikymmenellä. Vaikka Irkutskin, Chitan ja Khabarovskin kaltaisissa kaupungeissa ja rakennuksissa on suunniteltu ja rakennettu tätä periaatetta 1800-luvun lopulla.

Tämän menetelmän perustana ovat seuraavat määräykset:

 • pohjan pohja on upotettava permafrostiin vähintään 1 m: n syvyyteen;
 • pohjan alla kaivaus tehdään siten, että syntyvät sinusoidit täytetään sitten ei-kalliolla maaperällä;
 • täyttö rakenteen pohjan kehällä poikkileikkauksessa edustaa puolisuunnikkaan pienempää yläosaa;
 • rakennustyömailla on oltava maanalainen korkeus vähintään 0,7-1 m;
 • seinämien maanalaisen kehän varrella järjestävät tekniset aukot (hengitystiet) tilojen jatkuvaan ilmanvaihdolle.
Rakennuksen laitekannan rakenne ensimmäisen periaatteen mukaisesti

Tuotteiden tavoite on, että läpivientireikien takia maanalainen ilmaantuu jatkuvasti. Ilman virtaukset poistavat lämpimän ilman ja tuovat ilmamassat alhaiseen lämpötilaan. Se osoittautuu eräänlaiseksi jääkaapiksi, joka ei salli talon lämmön tunkeutua jäädytettyyn pohjaan. Jäätynyt maa pysyy vakiona ja ei menetä kantokykyään.

Useiden vuosikymmenien aikana tehtyjen havaintojen seurauksena päätettiin, että rakennuksen alapuolella oleva permafrost-raja siirtyi ylöspäin. Tämä johtui auringon säteilyn puuttumisesta, aktiivisen kerroksen aktiivisuudesta (D.S.). Kuvassa näkyy kuinka M.M.-raja muuttuu:

Muuta katon MM rajoja rakennuksen alla

Rakenteen vakaus, joka on suunniteltu ensimmäisellä periaatteella, määritetään kaavalla:

Q - maaperän turvotusta vastustava voima;

N - täysi kuorma rakenteen painosta;

T on pohjan sivupinnan jäädytys maahan;

q - rakennuksen kuorma, joka kohdistuu maaperän reunuksiin;

KC - to-nt-homogeenisuus;

K1 - nt-ylikuormitus (vakioarvo 0,9);

K2 - nt-ylikuormitus laukaisevilta voimilta (vakioarvo 1,1);

F on tangentiaalinen nouseva voima.

Toinen periaate

Tämä menetelmä rakennusten perustusten suunnittelussa VG: ssä mahdollistaa maaperän sulamisen suoraan rakennuksen alle. Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

rakentava

Menetelmä koostuu rakennusten ja rakenteiden tukirakenteiden laskemisesta suurella turvamarginaalilla. Hanke mahdollistaa epätasaisen luonnosrakenteiden monivuotisen toiminnan.

Menetelmää käytetään alueilla, joiden lämpötila on noin 0 ° C, ei enempää. Tämäntyyppisen mallin alla sovi, sora ja hiekka. Niiden lämpövaikutusten kautta syntyvät sulatusastiat muodostuvat. Tällainen kulho voidaan muodostaa useita vuosikymmeniä.

Mahdolliset rakenteeseen kohdistuvat muodonmuutokset johtuen sulatusastian muodostumisesta

Tämä ilmiö luo edellytyksiä epätasaiselle sademäärälle, mikä puolestaan ​​voi uhata talon rakenteiden eheyttä. Jotta estettäisiin tämä, säätiöiden organisaatiot laskemalla säätiöt asettavat tietyn turvallisuuden.

preconstruction

Tämän suunnittelumenetelmän käyttö johtuu useista syistä:

 1. Monivuotinen jäädytetty maa koostuu heterogeenisistä kiveistä, joilla on eri puristusindeksit sekä pakastetussa että sulatetussa tilassa.
 2. Rakenteen perustana on epätasainen lämmitys koko alueella (kattilahuoneen läsnäolo jne.).

Missään tapauksessa ei voida yhdistää näitä kahta menetelmää yksittäisten rakenteiden eri osiin. Myöhempi laajennus päärakennukseen, joka on rakennettu erilai- seen suunnitteluperusteeseen, voi aiheuttaa koko kompleksin tukirakenteiden tuhoutumisen.

Rakennusten epätasaisen luonnoksen estäminen on mahdollista vain yhdellä tavalla. On tarpeen suunnitella laakerirakenteet, joilla on riittävät turvamarginaalit. Tätä varten asenna lisävahvistushihnat korkealuokkaisesta metallitelasta.

Suolausalue

Pallotaustat permafrost-maissa

Permafrost-alueilla käytetään paaluilla perustuksia. Tämän tyyppiset tukirakenteet ovat erilaisia, sekä suunnittelun piirteissä että koossa.

Paalarakenteiden ominaisuudet

Pallosäätiöiden rakentamista permafrost-vyöhykkeessä käytetään puuta, metallia ja teräsbetonipaloja. Tukia erotetaan menetelmällä, jolla kuorma siirretään rakennuksesta maahan. Nämä ovat roikkuvat paalut ja paalut. Pileät asennettaviksi permafrost-maissa, joiden pituus on 6-15 m.

Tontilla, jossa on kovaa jäädytettyä maaperää, jonka keskimääräinen vuotuinen lämpötila on korkeintaan -3 o C, vahvistetut betonipallot asennetaan normaa- liseen kuormitukseen alueella 10 - 160 tonnia. Alueilla, joilla on vaara räjäyttäessä, tuet on varustettu lisävahvistuksella. Muovisissa jäädytetyissä maissa käytetään päällystystekniikoita.

Yksinäisten seisomarakenteiden osalta metallipinoista pystytään paalikenttä. Tukit peitetään erikoisella korroosionestopinnoitteella. Näin voit suojata rakenteen aggressiivisesta permafrost-pohjavedestä.

Teräsbetonituotteiden poikkileikkaukset ovat suorakaiteen muotoisia, neliöitä ja oktaedeja. Pohjat ovat teräviä ja tylsiä.

Kahdeksankulmainen pyöreät monoliittiset kannat sopivat parhaiten niiden käyttämiseen permafrost-maissa. Poikkileikkauksen oktaedrisen muodon ansiosta on mahdollista saavuttaa hyvin poraus optimaalisella säteellä. Koska maadoitustuki on pystysuoralla pinnalla tiiviisti kiinni, niiden kantavuus kasvaa merkittävästi.

Maapallon yläkerroksen jäädytetyn tilan säilyttäminen edesauttoi rakennustyömaalla varustetun paalukentän grillata. Levitettävät betonilaatat ovat tiettyyn korkeuteen maanpinnan yläpuolella. Ylimaalauksen ja maanpohjan välinen rako tarjoaa maanalaisen tuuletuksen, mikä estää jäädytetyn maaperän sulamisen rakennuksen lämpösäteilystä.

Maanmuodostustilanteen säilyttämistä varten pilkkoutuvat kuivausrummut, joiden avulla voidaan kerätä havaintoja tukien jäädyttämisestä maahan.

Hyvin poraus

Poraustyöt ovat keskimäärin 75-80% paalujen asennuksen kokonaiskustannuksista. Poratut kaivot erikoislaitteiden avulla. Porauslautat on varustettu pyörivällä, iskunvaimennuksella varustetulla iskunvaimentimella ja lämpömekaanisella laitteella. Tämän lisäksi kuopat kulkevat putkimaisten johtajien (erikoisporakoneiden) avulla, jotka on porauslaitteiden laskemassa.

Poraus ja asennus BM-811

Yleensä VG: n paalukentät edustavat suurta määrää tukia. Siksi jokaiselle rakennustyömaalle on valittava huolellisesti porauslautat, jotka vastaavat maaperän säätiön ominaisuuksia. Etäisillä alueilla tietoliikennelaitteista valitaan, suunniteltu pitkäaikaiseen itsenäiseen toimintaan.

Iskuja kaapelitoimintojen asennukset ovat vaikeasti kuljetettavia, rajoitetusti ohjattavissa. Siksi käyttö on erittäin harvinaista. Useimmiten kuopat porataan iskun pyörivällä ja termomekaanisella käyttöperiaatteella.

Porauksen johtava tapa on, että mekanismi vajoaa, kun VG: n reikä syvenee. Irrota paalun upotettu asennus erityinen vinssi.

Paalujen asennus VG: ssä

Tukien asennusmenetelmä määräytyy VG: n fysikaalisten mekaanisten indikaattorien, maan keskimääräisen vuotuisen lämpötilan, rakentamisen ilmastollisen alueen, vuodenajan ja VG: n paalujen ajo-tarkkuuden vaatimusten perusteella.

VG: n keskimääräinen vuotuinen lämpötila määritetään 10-15 m: n syvyyteen, jolloin vuodenaikojen muutos ei käytännössä aiheuta muutosta maaperän keskilämpötilan tasolle. Tämän indikaattorin huomioon ottaen jäädytetyt maaperät jaetaan alhaisen lämpötilan (-1,5 ° C) ja korkean lämpötilan (0 ° C, ei kuitenkaan alemman - 1,5 ° C) maaperän kerroksiin. Tämän perusteella valitse tietty asennuspaikka.

Alhaisen lämpötilan monivuotisen VG: n paalusäätiöiden kapasiteetti on huomattavasti suurempi kuin korkean lämpötilan maakerrosten ympäristöön asennettujen tukien kantavuus. Lisäksi jäädytyksen alun ja kantokyvyn maksimiarvon saavuttamisen välinen aikaväli vähenee merkittävästi.

Korkean lämpötilan muovipakkauksiin perustuvien rakennusten perustusten edellyttäminen edellyttää erityisten turvatoimenpiteiden noudattamista. Ennen rakentamista on ryhdyttävä toimenpiteisiin alustan lämpötilan alentamiseksi. Suurten halkaisijoiden reikien kulkeutumisen maaperään lämpötila laskeutuu nimenomaan sen varmistamiseksi, että tuet ovat täysin jäädytettynä maahan. Jäätymisen luonnollinen prosessi voi viivästyä jopa 3-5 kuukautta, mikä lisää kohteen rakentamisen määräaikaa.

Referenssikirjallisuudessa on kaaviot keskimääräisistä kuukausittaisista lämpötiloista näkymistä, joilla on erilaiset SH-ominaisuudet. Tämän aikataulun mukaisesti määritetään tukien asennusmenetelmä

Kaadetaan asennetut paalut

Pilejä lasketaan reikiin, jotka suunnitelma ovat 2,5 cm suurempia kuin tuen poikkileikkaus. Täytä sitten sinusit nestemäisellä maaperällä. Täyttötekniikka tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Reiät porataan paikoissa, joissa on paaluja, joissa maaperän lämpötila on 0 ° C - -5 ° C. Jos ylitetään tämä normi, työ liittyy maan pakotetun jäähdytyksen kanssa.
 2. Kaada liuos reikiin positiivisella lämpötilalla. Jos sää on huurtava, maaperän liuosta kuumennetaan + 20 ° C: sta +40 ° C: een.
 3. Välittömästi sen jälkeen, kun kuopat on suljettu liuoksella, kannattimet lasketaan niihin.
 4. Asennetut paalut sopivat suunnitteluasennon korkeuteen.

Kaivot kaadetaan nestemäisellä savi- ja hiekkaliuoksella. Seos valmistetaan osasta saviä ja 8-10 osaa hiekkaa. Täytteen kosteustason on oltava välillä 30 - 35%. Kartiomallin on oltava 12 - 16 cm.

Kaivoa porataan syvyyteen, joka on yhtä suuri kuin tuen maanalaisen osan pituus tai hieman enemmän. Täyttämisen puuttuvaa täyttöä täydennetään hiekalla, rauniolla tai muulla pienellä puristetulla bulkkimateriaalilla.

Rakennettaessa paalusäätiötä ne pyrkivät saavuttamaan vahvan jäädytyksen tuet, joiden maaperä on yhtä suuri kuin tukien jäädyttäminen kaatamalla. Jos näin ei tapahdu, syntyy heikko kerros maaperän liuosta, joka laskee tukien kantavuutta.

Kun täytät, täytä porausleikkureita. Se on otettu kuopasta lämpimässä vuodenaikaa iskunkestävien kaapelivälineiden avulla. Jos kyseessä on lietteen hiekan valtaosa liuoksessa, sisältyy savi.

Alhaisissa lämpötiloissa paalujen asennus suoritetaan samanaikaisesti jäädytetyn maaperän kuumentamisen kanssa. Tällaisia ​​teoksia valmistetaan ympäri vuoden. Alueilla, joiden maaperän lämpötila on noin -1 ° C, paalujen asentaminen olisi tehtävä tammikuun ensimmäisistä päivistä syyskuun loppuun.

Jos lämpötila on korkeampi - 1,5 o C, työtä lokakuu-joulukuuhun ei suositella, koska jäätymisprosessi voi viivästyä.

Porauksen kulun helpottamiseksi käytä kuumaa vettä tai höyryä. Käytä myös avoimia ja suljettuja lämmittimiä.

Lämmittimen suljettu järjestelmä takaa jäähdytysnesteen tunkeutumisen porattuihin reikiin, joiden läpimitta on enintään 150 mm. Suljetut lämmittimet aiheuttavat jäähdytysnesteen kiertymisen suljetussa ympyrässä.

VG: n lamellikerroksissa lämmitysyksiköt painavat VG: hen syvyyteen 5-8 m. Lämmitintä asennettavaa höyrynuralla puristetaan maaperään omalla painollaan olevan paineen alaisena. Upottaminen neulaan hiekkaisella maaperällä on tarpeen työntekijöiden fyysisen voiman käytön avulla. Höyryn tunkeutuminen höyrystää jäädytettyä maata ja samaan aikaan maaperä sekoitetaan.

Lämmitetty 90 ° C: seen, neulanpuoli pesee pois lämmitetyn maaperän, mikä aiheuttaa maaperän voimakkaan sulamisen. Keskitulostus ei vaikuta lämpötilan muutoksiin.

Paalujen asentaminen sulatettuihin maaperään on 2 kertaa halvempi kuin tukien upottaminen esiporaisissa kuopissa.

Yksi upotettavien tukien haitoista sulatetuissa maissa on se, että tuet pakastuvat eri tavoin ja hyvin hitaasti. Viitetiedot sisältävät taulukoita, jotka sisältävät tuen jäädyttämisen likimääräisen ajan. Paalun jäädyttämisen ansiosta maanpinnan täyttö on mahdollista lisätä tukien kantavuudella 25-30%.

Porausreiän maaperän lämpötila

Kierrä paalut permafrost -maaleille - pohjarakenne

Peräfrost-maaperäiset ruuvipallot ovat optimaalinen ratkaisu kiinteiden ja luotettavien perustusten luomiseen erilaisille rakennuksille (asuin- ja ei-asuinrakennuksille), rakenteille (suljettu, tekninen, taloudellinen, teollinen, teollinen). Tämän tyyppisellä pohjalla on paljon etuja verrattuna muihin, voit vähentää huomattavasti aikaa ja materiaalisia resursseja, ei tarvitse työvoimavaltaista työtä kaivosten järjestelyyn. Lisäksi permafrostin maaperän kasausperiaatteet ovat joissakin tapauksissa ainoa mahdollinen keino rakentaa rakenteita.

EGOZA-tehdas on erikoistunut kaikentyyppisten maaperä- ja ilmastovyöhykkeiden ruiskupillojen tuotantoon. Olemme perustaneet oman korkealaatuisen ruuvipallojen tuotannon, johon kuuluu säännöllisesti kehittyneitä innovatiivisia ratkaisuja, joiden ansiosta merkkituotteilla on laaja suosio öljy- ja kaasu-, kaivosteollisuudessa, kemianteollisuudessa, pellava-, energia-, insinööri-, yksityis- ja kaupallisessa rakentamisessa. Peräfrost-maamme ruuvipallot ovat täysin nykyisten standardien ja SNiP-standardien mukaisia, täyttävät kansainväliset vaatimukset ja standardit, joten niitä suositellaan käytettäväksi kaikilla Venäjän federaation alueilla ja ulkomailla.

"Egoza" -tuotteen tuottamia ruuveja käytetään luomaan:

Tämän tyyppisen tuen ominaisuuksia ja muunnelmia

Peräfrost-maaperän ruuvirakenteet ovat putkia, jotka on varustettu tietyillä kokoonpanoilla valetuilla tai hitsatuilla kärjillä. Näiden tuotteiden tärkein ominaispiirre on terien pienentynyt leveys verrattuna normaaleihin käyttöolosuhteisiin suunnitelluilla analogeilla. Tämä mahdollistaa maaperän jakautumisen tasaisesti ja tehokkaasti ruuvaamalla paalut samalla tiivistämällä maakerrokset ja tarjoamalla suuren kantavuuden. Kärkiä muokataan myös eikä kartiomainen muotoilu, vaan terävä pää, joka johtuu myös toiminnan erityispiirteistä.

Toiminnallisen tarkoituksen mukaan ruuvatyyppiset paalut jäädytetylle maaperälle eroavat seuraavissa muutoksissa:

 • Suunnitelmat, jotka on tarkoitettu maaperän ajoittaiseen sulattamiseen. Niissä on laajemmat terät, voidaan tehdä eri ulottuvuuksina ja halkaisijoina (riippuen odotetusta kuormituksesta). Pohjimmiltaan tällaisten paalujen laite suoritetaan kesällä tai maaperän keinotekoisen sulatuksen edellyttämällä tavalla ilman kaivojen esivalmistelua.
 • Permafrostille suunnitellut rakenteet. Valmistettua kaivoa tarvitaan - koko pidennyksen ja koko halkaisijan halkaisijalle. Tämä asennustekniikka on työläämpi, teknisesti vaikea, vaatii lisälaitteiden käyttöönottoa, mutta joissakin tapauksissa se on ainoa mahdollinen keino luoda vankka ja turvallinen perusta.

Paalusäätiön tekniikka eliminoi kielteisen vaikutuksen pystysuuntaisten voimien tukiin, joilla on erittäin myönteinen vaikutus alkuperäisten maarakenteiden säilymiseen, jossa ruuvitavarana on itse asiassa kiinteä. Pallorakenteiden suositeltava upottaminen suoritetaan vähintään 4-8 metrin syvyyteen, eli alle permafrostin maaperän mahdollisen sulamisen tason. Tämän seurauksena perustusten sulkeminen ja taivuttaminen suljetaan pois, vaikka maaperän syvä sulaminen ja ulkoisten aggressiivisten tekijöiden vaikutus olisikin.

Edut paaluista permafrostia varten

Peräfrostin maaperän kasausperiaatteet ovat löytäneet laajimman sovelluksen useilla ihmisen toiminnan alueilla, koska etuja on paljon:

 • "Märkä" betonityön puuttuminen.
 • Suuri kantavuus.
 • Lisääntynyt kriittisten lämpötilojen kestävyys.
 • Vastus / puristuskuormitus.
 • Tärinän täydellinen minimointi käytön aikana.
 • Mahdollisuus toistuvaan käyttöön (purkaminen, paalujen asennus suoritetaan melko helposti ja nopeasti).
 • Kalliita ja pitkäaikaisia ​​louhos- ja kaivaustöitä ei tarvita, mikä merkitsee sitä, että lukuisia erikoislaitteita, tukihenkilöstöä, työntekijöitä ja pääsyteitä ei ole tarpeen järjestää.
 • Perusrakenteiden toiminta ja niiden valmistelu rakenteiden rakentamiselle (ei tarvitse odottaa, kunnes säätiö voi saavuttaa vaaditun kantavuuden).
 • Mahdollisuus asentaa rajoitettuihin kaupunkeihin tai läsnäoloon muiden kohteiden, ilman, maan ja maanalaisten yhteyksien välittömässä läheisyydessä vaikeissa maisema-olosuhteissa.

Permafrost-maaperän ruuvipilarirakenteiden valmistuksessa käytämme vain korkealaatuisia raaka-aineita - seosterästä ja erikoisseosteilejejä. Merkkituotteisiin sovelletaan pakollista monimutkaista käsittelyä ja polymeeristen suojaavien yhdisteiden päällystämistä. Näin varmistetaan paalujen pitkä ja virheetön toiminta, vaikka ne on purettu toistuvasti ja asennettu.

Yhteistyön edut laitoksen "EGOZA"

Olemme täysin keskittyneet asiakkaillemme, niin yksityisiin kuin kaupallisiinkin. Siksi ehdotamme ostaa rumpupillot permafrost -maalien tukku- ja vähittäismyyntiä varten molempia osapuolia hyödyttävillä, mukavilla ja täysin avoimilla olosuhteilla:

 • Tavoitehinnoittelu. Olemme paalarakenteiden valmistaja, joten myyntihintoihin ei sisälly mitään merkintöjä eikä piilotettuja palkkioita.
 • Toimitukset kaikilla Venäjän federaation ja IVY-maiden alueilla. Omalla laivastolla voit tuottaa merkkituotteita välttäen välittäjiä ja ulkopuolisia organisaatioita.
 • Vaiheittainen konsultointi ja informaatiotuki. Olemme aina valmiit toimittamaan raportin siitä, missä vaiheessa tilauksesi tuotanto.
 • Epätyypillisten paalarakenteiden tuotanto asiakkaan piirustusten mukaan.

Soita, kirjoita meille juuri nyt - luomme paaluperustuksia permafrost-maissa, jotka toimivat moitteettomasti monien vuosikymmenien ajan.

Permafrost-pohjaiset perustukset, ruuvipillojen perustukset

Permafrostin tyypit

Pohjarakentamisen periaatteet permafrost-maissa

Paalun ja ruuvin pohja permafrostissa

Vuosien jäädytetyillä mailla on merkittävä osa Venäjän aluetta (noin puolet), lähinnä pohjoisessa ja koillisessa. Siksi permafrost-maaperän perusteet ja niiden asianmukainen rakentaminen ovat kiireellinen ongelma, jonka rakentajat ovat ratkaisseet näiden alueiden rakennusten historiassa. Viime vuosina perusrakenteiden kehittymisen ansiosta uusien tekniikoiden ja uusien materiaalien ansiosta ruuvipallojen perustusta on yhä enemmän käytetty rakentamisessa permafrost-olosuhteissa.

Permafrostin tyypit

Pohjarakentamista permafrost-olosuhteissa edellyttää väistämättä insinööri- ja permafrostitutkimuksia, joiden pääasiallisena tarkoituksena on ennakoida maaperän käyttäytymistä riittävästi sekä rakennuksen perustamisen että rakennuksen myöhemmässä rakentamisessa ja sen toiminnan vaiheessa. Fysikaalis-mekaanisten ominaisuuksiensa mukaisesti permafrost-maaperä voi olla:

 • tverdomerzlymi;
 • muovi jäädytetty;
 • löysä kuiva.

Tämä erottelu perustusten suunnittelussa niiden koostumuksen, lämpötilan ja kosteuden mukaan, ja maaperän puristettavuus kuormitettuna on väistämättä otettava huomioon.

Pohjarakentamisen periaatteet permafrost-maissa

Päätöksessä, jossa laiteperusta on valittu permafrostissa, tehdään maaperätyypin mukaan ottaen huomioon useita muita olosuhteita. Tällöin ne ohjataan yhdellä kahdesta periaatteesta, joiden mukaan permafrost-maaperän tilan säilyttäminen rakentamisen ja sitä seuraavan toiminnan ajan:

• Ensimmäisen periaatteen mukaisesti kaikki säätiön järjestelyyn liittyvät työt toteutetaan maaperällä, joka on jäädytettynä, ja koko toiminnan ajaksi se on tässä tilassa ja sitä ylläpidetään;

• Toisen periaatteen mukaan maaperä on esi- sulatettu laskelmien määrittämään syvyyteen tai antanut sen sulatettavaksi rakennuksen toiminnan aikana.

Useimmiten ensimmäisen periaatteen ohjaama, tehokkain. Tällöin, jotta maaperä ei sula rakennuksen alle, ilmat on järjestetty rakennuksen kehän ympärille, antaen sen alle kylmän ilman, joka tasoittaa pohjakerroksen vaikutusta maanpinnalle. Toisen periaatteen soveltaminen on mahdollista ilman kuormittamattomien ja ei-katoavien rakennustyömailla olevien maalien kanssa. Tällöin lämpötilan muutoksesta johtuvat muodonmuutokset eivät ylitä laskettuja sallittuja raja-arvoja.

Paalun ja ruuvin pohja permafrostissa

Porausruuvin säätölaitteessa permafrostissa on omat ominaisuutensa. Tämän tyyppiseen maaperään suunniteltuja pinoja ruuvataan ilman aiempaa porausta. Joskus kuoppa porataan, sen mittojen on oltava yhtä suuret kuin paalun rakenteellinen syvyys ja halkaisijan on oltava pienempi kuin rungon halkaisija. Sitten ruuvataan kapea-terän tyyppinen kasa, jossa on sylinterimäinen valettu kärki. Lisäksi terän läpimitta valitaan suhteessa, joka on pienempi kuin 1,5 paalusakseliin. Samaan aikaan ruuvaussyvyys ei saa olla alle 2 metriä suurempaa kuin maaperän paksuus, joka joutuu kausiluonteiseen sulatukseen ja jäätymiseen.

Permafrostin paalut voidaan tilata yrityksestä GlavFundament.

Pilejä permafrost-maissa

Ihmiset asettuvat paitsi eteläisille alueille ja keskivyöhykkeelle, valtaosa maamme väestöstä asuu Far Northin vaikeilla alueilla, joissa ilmasto-olosuhteet ovat hyvin vaikeat. Mutta jopa tällaisilla alueilla elämä ei pysähdy - kaupungit ja kaupungit kasvavat, kun yli puolet asumisesta on yksityisesti rakennettu. Tällöin kovien olosuhteiden kestävyyteen perustuvien säätiörakenteiden rakentaminen tulee erittäin merkitykselliseksi. Tämän artikkelin aiheena ovat pohjamaalat, niiden suunnittelu ja työteknologia.

Pysyvät maaperät: ominaisuudet, ominaisuudet

Maaperä, joka on jäätyneessä tilassa vähintään kolme vuotta, katsotaan permafrostiksi, sillä on epästabiili rakenne ja sulamisvaiheessa tapahtuu merkittävää sakkautumista luonnon rakenteellisen tilan häiriöiden seurauksena.

Pysyvien aineiden leikkaus

Permafrost-kerros on jaettu kahteen osaan pystysuoraan:

Aktiivinen kerros - jäädytetyn maaperän pintakerros altistuu osittaiselle sulatukselle kesäkaudella ja jäätyy uudelleen talven alkaessa. Intensiiviset maan sulamisen ja jäädyttämisen prosessit aiheuttavat turvotusta, mikä vaikuttaa negatiivisesti tähän maaperään perustuvien rakennusten vakauteen ja kestävyyteen.

Aktiivisen kerroksen paksuus riippuu alueen ilmasta ja maaperän geologisesta koostumuksesta, se voi olla 0,3-4,0 metriä ja etelän suuntaan aktiivisen kerroksen paksuus kasvaa merkittävästi. Pintakerros saavuttaa suurimman paksuuden maaperään, joka koostuu niiden hiekasta ja fragmentoitumisesta, joilla on avoimet huokoset.

On olemassa kahta aktiivista maaperää:

 • Yhdistäminen - talvisäilytyksen olosuhteissa aktiivisen kerroksen maaperä jäätyy täysin paksuksi ja jäätyy sen pohjan permafrostiksi, johon se lepää.
 • Särkyvät maaperät - aktiivisen maaperän kerroksen ja permafrost-mantereen välissä on jäätävä silta.

Sementtikerros - tämä maaperän kerros on yleensä jaettu kahteen tyyppiin:

 • Jatkuva jäädytetty kerros - koostuu jatkuvasta homogeenisesta jäädytetystä maaperästä.
 • Kerrokset ovat kerrostuneet - joita edustavat jäädytetyt maaperät, jäiset sulkeumat tai kerrokset, joita vedenpinnan vedenpinta heikentää.

Permafrost voi koostua kaikentyyppisistä maaperäistä, joista tärkeimmät maaperän ryhmät ovat laajimmin edustettuina. Pienimmän prosenttiosuus permafrost-maaperässä on kallio.

Koska permafrost-maaperä jaetaan yleensä seuraaviin tyyppeihin:

 • Kova hiekka - tätä lajia edustaa jäädytetty hiekka, joka jäätyneessä tilassa hankkii kaikki kalliorakenteen ominaisuudet ja ominaisuudet.
 • Muovi-jäädytys - koostuvat savikiveistä, jotka syvän pakastuksen seurauksena sisältävät jäädytettyä vettä, ja ne voidaan puristaa, kun ne altistuvat tietyille kuormille.
 • Maaperä on jäädytetty - tämä ryhmä koostuu hiekka- ja soramakiloista, jotka jäätyvät jäädytettynä, eivät ole jäätyneet, ovat melko löyhässä tilassa.

Permafrostin perustusten erityispiirteet

Perämuroiden maaperän perusteet edellyttävät erityistä lähestymistapaa, niiden rakentamiseen käytetään erityistä teknologiaa. Jo tukimateriaalin suunnittelun aikana permafrost -olosuhteissa on otettava huomioon useita näkökohtia:

 • Rakennuksen mahdollisten muodonmuutosten vähentämistä koskevien toimenpiteiden kehittäminen.
 • Säätiön syvyyden huolellinen laskeminen.
 • Säätiön valinta paikallisiin olosuhteisiin perustuen.
 • Rakennuksen tukirakennustekniikka, joka on kehitetty rakennuksen perustusten rakentamiseksi permafrostiin (upotusmenetelmien menetelmä).

Talon rakentaminen kaikissa olosuhteissa on vastuullinen prosessi, joka vaatii rakennuskoodien ja -sääntöjen huolellista täytäntöönpanoa, ja erityisesti työstötekniikka on toteutettava. Perfefrost-olosuhteissa rakennusten rakentamista olisi lähestyttävä entistä vastuullisemmalla tavalla, valitsemalla sopiva tukirakennusehto.

Pallosäätiöt

Muihin perustuksiin verrattuna permafrostin (pile) perusta on merkittäviä etuja:

 • Poistaa tarpeen luoda luonnollista maaperää kaivoksessa, mikä on melko vaikeaa toteuttaa alueen luonnonolosuhteiden vuoksi.
 • Peräfrostin paaluperustuksia saa pystyttää missä tahansa sääolosuhteissa milloin tahansa vuoden aikana.
 • Pylvään perustan tekniikka (upotusmenetelmä) on yksinkertainen ja edullinen.
 • Peräfrost-olosuhteissa olevat paaluperustukset peitetään tavallisesti syvemmälle, joten rakennus- ja kippausrakenteiden epätasaisen saostumisen vaara poistuu.

Pilarituen syvyyden perusteellisia laskelmia on suoritettava ottaen huomioon koko geologisten ja hydrogeologisten indikaattoreiden aktiivisten tekijöiden kompleksi, mukaan lukien maaperän kausiluonteisen jäädytyksen ja sulamisen syvyys.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä pölyisissä ja savimaissa oleviin maaperän pakkasen talteenottoon. Jäädytetyn maaperän kohouma on täynnä epätasaista sadetta jäädytetyn kallion ylemmän kerroksen kausiluonteisen sulattamisen aikana.

Pylväs kannattaa enemmän kuin muut peruspohjat, pystyvät vastustamaan pakkasenkestäviä voimia. Pallojen rakentaminen rakennuksen alle permafrost-olosuhteissa, mikä takaa tarvittavan teknologian, takaa rakennuksen vakauden, lujuuden ja kestävyyden.

Tässä artikkelissa tarkastellaan yksityiskohtaisesti tekniikkaa, jolla pystypohja perustetaan permafrost-alueille.

Poraavat paalut

Rakennuksen perustusten tekniikka paalutusletkuista on suunniteltu erityisesti niille alueille, joilla on permafrost-maaperä.

Uppoutumistukeen sisältyy tärkeimpien teknologisten toimintojen toteutus:

 • Upotetaan neliömäinen kasa valmiiksi valmistetussa kaivossa, ylittäen upotetun tuen.
 • Paalun tuen ja reiän seinien välisen raon täyttäminen betonilla.

Pilaritukit, jotka ottavat kuorman rakennuksen painosta ja muut vaikutukset, jaetaan uudelleen alimman maanpinnalle sekä maaperän puristettaviin sivupintoihin.

Teollisuus tuottaa suorakaiteen muotoisia metalliholkkeja. Putken pohjassa on laajeneminen kiinteällä tukielementillä ja jäykistysrivat. Paalun rungon ja kärjen väliin on asennettu erityinen sylinterimäinen lisäosa, joka määrittää koko tukirakenteen kantavuuden.

Sen on sallittava hakea neliön poikkileikkauspilarin ja kuoren kuoren pohjaosaston laite. Viimeisten tukien lujuuden lisäämiseksi on suoritettava sisäisen ontelon betonitointi asennustyön loppuunsaattamisen jälkeen.

Paalulaakereiden mitat otetaan suunnittelulaskelmien mukaan. Jotta lujuus lisääntyisi, voidaan käyttää komposiittitukia edellyttäen, että ne tuetaan väistämättä kiinteällä pohjalla.

Suosittelemme katsomaan videota tukien asennuksesta jäädytetyissä maissa.

Pylvään tekniikka ja menetelmät

Pilarituen upotusmenetelmä jäädytetyssä maaperässä käyttäen ruskeiden pinoiden pohjarakentamisen tekniikkaa käsittää seuraavat toiminnot:

 • Ensiporauskaivoja permafrost-maaperässä.
 • Laite on iskunvaimennus hiekka-sora-tyyny - karkeaa hiekkaa kaadetaan kaivoon kerroksittain huolellisesti tiivistämällä kerrokset. Tyynyn toinen kerros on hienojakoista tai murskattua kiveä. Hiekka- ja soratyynylaitteeseen kuuluu hiekkakerrosten ja raunioiden perusteellinen tiivistyminen.

Tyynyn tiivistämismenetelmä on seuraava: neliön poikkileikkauksen pohja putoaa suuresta korkeudesta kaivoon, joka tiivistää kerroksen hiekkaa tai roskaa.

 • Metallipilarin upotus valmistettuun kuoppaan (erikoinen tekniikka).
 • Paalusuojan sinusien täyttäminen maaperällä tai laastilla - permafrostin maaperän rakennuksen perustan laite täyttää tilan täytön paalun kannatinpintojen ympärillä jäädytetyllä mannerjalustalla; sementti-hiekka tai sementti-savi laasti.

Kun täytät tyhjän tilan liuoksella, on tärkeää muistaa, että koostumuksen tulee täyttää kuoppa enintään 1/3 sen syvyydestä.

Katso videota vastaanottotukien asentamisesta.

Menetelmä upotettujen jäänpohjien upottamiseksi jäädytetyssä maaperässä valitaan riippuen joukosta olosuhteita, joihin sisältyy jäädytettyjen maa- jen tila. Tilanteesta riippuen voidaan käyttää seuraavia upotusvinkkejä:

 • Tukien mekaaninen asennus - tämän vaihtoehdon mukaan imukannat asennetaan kaivoihin erityismekanismeilla. Tukien asentamistapaa ei voida kutsua taloudelliseksi, koska siihen liittyy kalliita nostolaitteita.
 • Laitteen perusta säätämällä upottamalla paalut ennalta sulatettuun maaperään (sulatus tehdään erikoisneulojen avulla höyryllä tai sähköllä). Tämä menetelmä on monimutkainen ja kallis.
 • Paalujen asennus tunnetuilla pienemmillä halkaisijoilla (rei'itysmenetelmä).
 • Pile-tuki ajaa permafrostia ilman alustavaa valmistelua.

Kahdella ensimmäisellä menetelmällä käytetään kovaa jäädytettyä maaperää, ajopiloteknologiaa käytetään yleensä pakastetuissa muovisissa maissa. Jokaisella menetelmällä on omat ominaispiirteensä, etunsa ja haittapuolensa, jolloin valitaan tekniikka paakkuunteluun, sinun on kattavasti arvioitava nykyiset rakentamisen olosuhteet.

Kiinnitysruuvit

Peräfrost-olosuhteissa ruuveja käytetään usein rakentamiseen. Alun perin niitä kehitettiin asevoimien tarpeisiin, mutta myöhemmin siviiliteollisuudessa sovellettiin laajasti. Ruuvipalloja voidaan käyttää useissa maastoolosuhteissa paitsi kiven lisäksi. Märät prosessit on lähes kokonaan suljettu pois, ja tämä on selvä plus Farmerin vaikeissa olosuhteissa.

Ruuvat on tarkoitettu asennettaviksi betoniteräs- ja metallitukien asentamiseen kosketusverkkoon sekä ankkureihin siviili- ja teollisuuslaitoksille sekä rautateille.

Pile ja sen asennusmenetelmä permafrost-maaperässä

Keksinnön ryhmä liittyy öljy- ja kaasurakenteisiin laakereiden perustekniikan rakentamisalueeseen upottamalla putkimainen tukipilareita. Tekninen tulos on varmistaa paalun pystysuora upottaminen sen kantavuuden suhteen. Paalussa on ontto putkimainen runko, jossa on avoin pohja ja laajennin, joka on kiinnitetty putkimaisen rungon ulkoseinään. Laajennin on kiinnitetty tasolla avoimen alapään putkimaisen rungon ja muodostettu spatiaalisen kaareva muoto, jolloin geometrinen tason läpi kulkevan pystysuoran symmetria-akselin putkimaisen rungon, edustaa puolisuunnikkaan emästen a ja β. Kaikki puolipisteen pohja-alueet sijaitsevat trapetsin pohjan liikkeen muodostamilla paikkatietopinnoilla parametristen kaarien suuntaisesti. 3 n. ja 7 hv f-ly, 8 v., 1 välilehti.

Keksintö koskee kaasua rakentamisen alalla rakenteiden kantaviin perustuksen rakenteita kastamalla putkimainen laakeri paalujen, ja tarkoituksena on luoda paaluttamisen ja sääntely niiden vaikutusta maaperän perustaa rakennusten ja rakenteiden eri tarkoituksiin ikiroudan (MMP) ja säilyttäminen perusta maaperän sen luonnollisessa tilassa koko rakennuksen tai rakenteen elinaikana.

Termi "permafrostin tai permafrostin alue" sisältää vakiintuneen käsitteen eli litosfäärin alueen, jossa maaperä on jäädytettynä useamman (3-5) vuoden ajan jatkuvasti.

Perämoottorivyöhykkeellä olevien teollisten tyyppisten paalusäätiöiden rakentamisen pääasiallinen ongelma on pohjamassojen lujuusominaisuuksien huomattava heterogeenisuus sekä suunnitelmassa että osassa. Mainitut alueet ovat ominaisia ​​maapallon pinnan lämmönvaihdon olosuhteiden muodostama teknisen geologisen osuuden lämpötilan merkittävä vaihtelu. Mekaaniset ominaisuudet Permafrost määräytyy pääasiassa niiden lämpötila tilassa, amplitudi nämä muutokset on, että sama koostumus maaperän eri lämpötiloissa voi olla ja nesteyttämiseksi massa "kerma", ja niillä on voimakas plastiset ominaisuudet tyyppiä "savi", ja olla "kivinen maaperäluokka 5". Ja tällaiset maaperät löytyvät myös erillisen rakennuksen tai teknisen rakenteen rakennustyömaalla.

Erityisen monimutkainen rakentaminen tilat, joihin liittyy syrjäseuduilla ikiroudan, huono kuljetus ja rakentaminen infrastruktuuri tekee erityisen ajankohtainen kysymys sovelletaan yhdenmukaisia ​​(identtiset) ajo suunnittelu ja yhtenäinen tapa upottamalla, jotka voitaisiin toteuttaa kaikissa maasto-olosuhteissa taattu tuloksen tarjota tarvittava kantavuus. Tässä mielessä ruuvipallot ovat erittäin lupaavia käytettäväksi, koska ne antavat maata ankkuroituna paalujen huomattavan luotettavuuden suhteessa laakeriin ja vetävään kuormaan. Kuitenkin ruuvipillit eivät ole löytäneet laajaa levitystä pohjoisessa, koska permafrostin maaperän lujuusominaisuudet edellyttävät teknisiä välineitä (koneita ja mekanismeja), joilla on merkittävä vääntömomentti, jotta maaperän kestävyys "voitetaan", kun kasa upotetaan. Nykyisin käytössä olevat rakentamismekanismit mahdollistavat ruuvipallojen upottamisen, mutta paalun rakenne on "mukautettava" perustusmassan lujuusominaisuuksiin. Niinpä voidaan esimerkiksi valmistaa sulatettuja syväpaloja ja upottaa ruuviosan melko merkittävä (enintään 800 mm) halkaisija. Yleisimpiä muotoiluja ovat yksi käännöksen ankkuri. Poraa, joka on tarkoitettu upotettavaksi permafrostimaassa, on suurempi helixin kaltevuuskulma, suurempi ankkuriosan kierrosta, mutta ankkurin huomattavasti pienempi halkaisija. Kyllä, ne voidaan upottaa ilman erikoislaitteita, mutta niiden kantokyky ja vastustuskyky pakkasenkestäviltä voimilta ovat huomattavasti pienemmät.

Tunnettu ruuvipallo (RF-patentti käyttökelpoiselle mallille nro 49841), mukaan lukien ontto tynnyri, jossa on tukielementti ja jäykistysrivat yläpäästään ja kierukkavaippa rungon alaosan ulkopinnalla. Putken alaosa on valmistettu muotoillun kärjen avulla, joka on yhdistetty tynnyrin yläosaan hitsaamalla, kun taas kärjen sisäpinnalle tehdään ylimääräinen terä ja kärjen alapää on kartiomainen ja varustettu hampaiden päällä. Upotusruuvien paalut seuraavalla tavalla. Pile ruuvaamalla putoaa johtoon, jonka läpimitta on yhtä suuri kuin piipun halkaisija. Kun ylimääräinen ruuvinterä on saavuttanut kuopan kärjestä, se liikuttaa pohjamaata ylöspäin varren suhteen. Lisäkierteisellä terällä on 1,5-2 kierrosta, kun taas lisäterän leveys on 0,15-0,25 kärjen sisähalkaisijasta.

Tulos, joka saavutetaan, kun käytetään edellä kuvattua rakennetta kuvatulla tavalla, on helpottaa upotusmenetelmää johtajan rakenteen läpi ja poraamalla maaperä ylimääräisellä terällä paalun sisätapasta. Paalukuljetuskapasiteetin "huomattava lisäys" aikaansaadaan lisäämällä ylimääräisen ruuvin projisoidun alueen pinoakseliin nähden kohtisuoraan tasoon, mikä vuorostaan ​​voidaan arvioida 1,5 - 2,0% käytettäessä 0,25 d: n teräint. Edellä esitetyn perusteella voidaan todeta, että halutun (muotoilun) kantavuuden ja stabiilisuuden saavuttaminen tällä tavoin on ongelmallista, koska "laakerikapasiteetin ja vakavuuden säätöalue" ei ylitä muutamaa prosenttia.

Tunnettu menetelmä upottamalla putkipaalun ikiroudan (RF-patentti №2199627), joka käsittää paalun kierto muodostamiseksi pyöreän kuumennusvyöhykkeen samanaikaisesti aksiaalinen syöttö paalun sovellus ladata sitä puristetaan, tunnettu siitä, että aksiaalinen syöttö kasa säädellä suhteessa

jossa h on aksiaalinen syöttö, mm / kierros; P - aksiaalivoima, kgf; f on terän kitkakerroin maassa; k on työn terminen ekvivalentti, cal / kgm; K1 - spesifinen jään lämpö, ​​cal / g · rakeet; t 0 - jäädytetyn maaperän lämpötila, ° C; K2 - jään sulamisen lämpö, ​​kal / g; q on jään ominaispaino, g / mm3; KL - jäädytetyn maaperän jääpitoisuuskerroin; δ - upotetun putken seinämän paksuus, mm; δ 'on kitkavyöhykkeen päätypinnan laajeneminen putken päässä olevan säteen suuntaisen kiertymisen vuoksi, mm.

Menetelmä mahdollistaa upottaa maahan putkimainen paalun tasaiset seinät, ilman ankkuri laite, kuten on esitetty numeerinen suhde kuvaa tasa lämmönmuodostuksen aiheuttama loppuun kitkavoimat paalun maahan ja lämmön kulutus lämmitykseen ja "sulaminen" ikiroudan on rengasmainen vyöhyke alapäässä paalun varattu yksikään käännöksestä upotusmekanismin roottorista ottaen huomioon paalun seinämän (ottaen huomioon repimisen) vallitsevan tilavuuden, joka on upotettu h millimetrillä kierrosta kohti. Kaikkien paalun alapäähän sijoitetut ankkurilaitteet vaativat runsaasti lämpöä, koska sukellusprosessin toteuttamisen aikana on välttämätöntä muodostaa rengasmainen sulatettu alue, jolla on suurempi halkaisija kuin edellä mainituissa patenttivaatimuksissa. Myös menetelmän haitat ovat mahdottomuus upottaa kasa ankkurielementtiin.

Lähinnä lähinnä teknisesti pohjimmiltaan patenttivaatimusten kohteena olevalle keksinnölle on muodostettu putkimaisen paalun rakenne suojapäällysteellä ja sen upotusmenetelmä permafrost-maaperälle (RF-patentti keksinnölle n.2202680). Ontto putkimainen runko on valmistettu avoimella pohjalla, putkimaisen rungon ulkoseinä suojapinnoitteensa alemmalla rajalla on varustettu suoralla kolmirivisen prisman muodossa olevasta laajentimesta, jonka pohjat ovat oikeat kolmiot, jolloin kukin pohja muodostaa putkimaisen rungon, jokaisen alustan toinen reuna β on kohtisuorassa sen suhteen, ja ekstenderin prisman emästen reunojen α ja β arvot määritetään suhteista,

missä α, β ovat suoraa kolmijyrsistä prismaa, m; V on putkimainen paalun upotusnopeus, m / min; ω - putkimaisen paalun pyörimisnopeus, rpm; - putkimaisen paalun ulkohalkaisija, m; Hn - etäisyys putkimaisen paalun alapäästä laajentimeen, m; - sulatetun maidon tiheys, kg / m 3; g - gravitaation kiihtyvyys, m / s 2; - maaperän sisäisen kitkan kerroin, ξ0 - sivuttainen kitkakerroin, LV - jäätymisen lämpö yksikköä kohti jäädytettyä maata, J / m 3, δpokr - pinnoitteen paksuus, m. Menetelmä putkipaalun upottamalla päällystetty ikiroudan sisältää samanaikaisen altistuminen putkipaalun vääntömomentin ja aksiaalisen voiman muodostamiseksi maahan alle putkimaisen paalun ja pitkin sen seinät sulatettiin vyöhykkeen muodossa onton sylinterin ja tunkeutumisen se putkipaalun. Aikana upottamalla putkimainen paalun pitkin sen seinää alueella pinnasta pohjaan suojakalvon vyöhyke pose sulatettiin maaperä, jonka paksuus on suurempi kuin paksuus sulatettiin maaperän alueilla pitkin seiniä putkipaalun alla suojakalvon ei ole pienempi kuin paksuus suojakalvon.

Tunnettu ratkaisu mahdollistaa putkimaisen paalun upottamisen laajentimella suoran triedomin pri- mmin muodossa pyörittämällä paalua rengasmaisen lämmitysvyöhykkeen muodostami- seksi alarungon ja laajentimen alla. Tämän menetelmän haittapuoli on se, että menetelmän objektiivinen tehtävä ei tarjoa expanderin käyttöä ankkurilaitteena sen jälkeen, kun kasa upotetaan maahan ja permafrostin luonnolliset lämpötilat palautuvat. Laajenninta käytetään vain eristyspinnoitteen turvallisuuden varmistamiseksi aktiivisessa kausittaisessa maaperäkerroksessa pilarin yläpään lähellä.

Tehtävä, jota käsittelevä ryhmä teknisiä ratkaisuja käsittelee, on luoda maapintaan upotetut ankkuroidut paalut, joissa käytetään mahdollisimman vähän teknisiä toimintoja, rakennusmateriaalien vähimmäismäärää ja nimikkeistöä, varmistaen mahdollisuuden saada tietyn (suunnittelun) kantavuus ja vastus roiskeilta heittää muuttamalla pilarin geometrisia parametreja. On myös tehtävä luoda menetelmä paalun asentamiseksi, mikä takaa sen, että kasa upotetaan maaperään, jolla on mekaanisia ominaisuuksia, joita esiintyy masteroiduissa permafrost-alueilla.

Keksinnön mukaisen keksinnöllisen ryhmän käyttämisen aikaansaama tekninen tulos on aikaansaada kasa pystysuora upottaminen kantokyvyn suhteen.

Tämä tavoite saavutetaan siten, että paalun, joka käsittää onton putkimaisen rungon, jossa on avoin alapää ja täyteainetta kiinnitetty ulkoseinään putkimaisen rungon, mukaan teknisen ratkaisun jatke on asennettu avoimeen alapäähän putkimaisen rungon ja muodostettu spatiaalisen kaareva muoto, jolloin geometrinen poikkileikkaus putki, joka kulkee putkimaisen rungon pystysuuntaisen symmetrian akselin läpi, on puolisuunnikas, jossa on a ja p-alustat, jolloin kaikki puolipyörien pohjan pisteet spatiaalisessa pinnat on muodostettu puolisuunnikkaan emäksen siirtymässä parametrinen käyrä:

xα, yα, zα - laajennuspinnan pisteiden spatiaaliset koordinaatit, joita on kuvattu traitsin alapinnalla;

xβ, yβ, zβ - spatiaaliset koordinaatit laajentimen pinnan pisteille, kuvattuna trajektin yläpohjalla;

dNAR - putkimaisen rungon ulkohalkaisija, m;

Lkilpailuista - laajentimen korkeuden ulokkeen pituus putkimaisen rungon symmetriatasolla m;

hsp - trapeziumin korkeus, m;

φ∈ [0, φmax] - parametri, joka kuvaa laajennuksen aksiaalisen osan tason pyörimiskulmaa, rad.

φmax - parametrin φ, rad;

δ on putkimaisen rungon seinämän paksuus, m

A ja β: n numeeriset arvot valitaan joukosta ja β∈ [0, α], joilla on kyky tarjota paalin määritellyt lujuusominaisuudet. Trapetsin sivut voivat olla koverat käyrät. Numeeriset arvot dNAR, φmax, δ, hsp, Lkilpailuista voidaan valita seuraavista alueista:

dNAR - 0,1 - 0,4 m;

δ - 6 - 12 mm;

φmax - 0: stä 100: een;

jolla kyetään varmistamaan ja säätämään pylvään kantokapasiteettia ja sen vastustuskykyä pakkasnopeutta vastaan ​​seuraavien suhdelukujen mukaisesti:

puristuskuorman ja

vetämällä missä

Fd du - pylvään kantavuus, ts;

γminä - turvallisuuskertoimet: γaf - kerroin jäädytyspinnan tyypistä riippuen γC - paalun käyttöolosuhteiden luotettavuuskerroin, γT - lämpötilakerroin;

R on jäädytetyn maaperän erityinen suunnitteluvastetta normaaliin paineeseen, tf / m2;

Rsh - permafrost-maaperän erityislujuusmuotoilu leikkaamiseen jäädytyspinnalla maaperän, tf / m 2;

Raf, i - lasketaan jähmettyneen maaperän vastustuskyky putkimaisen paalun rungon jäätymisen sivupinnalla pitkin permafrost-maata, mc / m 2;

af, i i-kerroksen maaperän jäätymisalue putkimaisen paalun rungon sivupinnalla, m 2. Pino voidaan myös varustaa laajentimella kiinnitetystä leivinjauheesta sen alapäästöpinnasta ja muodostaa kuviossa muodossa, joka on lähellä kolmikulmaista pyramidia, jossa on ainakin yksi kaarevalinjainen pinta, kun taas pyramidin pohja sijaitsee laajennuksen alapäässä, kaarevuus pyramidin käyräpintainen pinta vastaa putkimaisen rungon kaarevuutta ja pyramidin h korkeusjne. asetetaan arvoalueella 0,6 hsp jopa 1,8 hsp, jossa hsp - korkeus puolisuunnikkaan, m. juoni putkipaalun rungon välissä vyöhyke sijoittamalla alapään pinta laajentimen ja alapään kasan pinnasta on katkaistun kartion, jossa kaareva pinta on pyramidin hajotusaineen kaareutuvat kierteinen ruuvi ja hajotusaine piste sijaitsee emäviivan katkaistun kartion lähellä putkimaisen rungon alapäätä. Tehtävä ratkaistaan ​​myös siitä, että menetelmä asentaa paalujen, joka käsittää pora johtaja kuoppiin, joiden halkaisija on pienempi kuin putken onton putkimaisen kasa kotelo, paalut asennettu johtaja hyvin, samanaikaisesti vaikutus kasa vääntömomentin ja aksiaalisen voiman upottamalla kasa kohdesyvyys, täytetään paalun sisäinen ontelo sementti-hiekkalaastilla, sulatetaan porattu maa tai muu maaperä tai hiekkasementtilaasti ja pidetään jälkimmäinen, kunnes se jäätyy joukoilla permafrost-maaperä Teknisen ratkaisun mukaan vääntömomentin ja aksiaalisen voiman samanaikaisen vaikutuksen aikaansaamiseksi saavutetaan aksiaalinen syöttö, joka on yhtä suuri kuin pyörimismekanismin roottorin pyörimisnopeus vaihtamalla momentin ja aksiaalisen voiman muutoksia, jolloin

Lkilpailuista - laajentimen korkeuden ulokkeen pituus putkimaisen rungon symmetriatasolla m;

φ∈ [0, φmax] - parametri, joka kuvaa laajennuksen aksiaalisen osan tason pyörimiskulmaa, rad.

φmax - parametrin φ absoluuttinen enimmäisarvo, joka kuvaa laajentimen aksiaalisen osan tason pyörimiskulmaa, rad. Ennen paalujen asentamista jalkakäytävän seinämille, niillä on lämpövaikutus, kunnes lämpötila alkaa sulata permafrost-maaperän.

Vaihtoehtona ongelman ratkaisemiseksi ilmoitetaan paalun asennusmenetelmä, mukaan lukien poraus, jolla on halkaisija, joka on pienempi kuin onton putkimaisen paalun rungon sisäinen halkaisija, asentamalla paalun jakokappaleeseen ja samalla vaikuttamaan paaluun ja paaluun aksiaalivoimaan, täyttämällä paalin sisäinen ontelo sementti-hiekkalaastilla, sulattamalla porattu maa tai muu maaperä tai hiekkasementtilaasti ja säilyttämällä jälkimmäinen, kunnes se jäätyy joukkoon Jäätyneet maaperät, tässä tapauksessa teknisen ratkaisun mukaan, momentin ja aksiaalisen voiman samanaikaisen iskunprosessissa, kun kasa pysähtyy, aksiaalinen kuorma poistetaan ja kasa poistetaan maaperästä kohdistamalla sitä vastakkain kohdistettu vääntömomentti ja sen jälkeen vääntömomentin ja aksiaalisen voiman samanaikaiset toimet jatketaan lisäämällä upotuksen yhteydessä käytettävän mekanismin pyörimisnopeutta lisäämällä samalla maaperän sulattamista paalun alapään pinnalle ja ympäri g sen lateraalisen pinnan muodostamiseksi sulatetaan rengasmainen vyöhyke ulompi säde, joka on vähintään. Kun altistuksen uudelleen aloittaminen aikaansaa paalin määritellyn tuottavuuden asettaen aksiaalisen virtauksen seuraavien suhteiden mukaisesti:

η - paalun aksiaalinen syöttö maahan, m / s;

Qf - maaperän sulatuksen spesifinen lämpö, ​​J / m 3;

f on paalun ja maanpinnan välinen kitkakerroin;

PC - Paalun paine maapintaan Pa.

Keksinnön mukaista ryhmää kuvataan seuraavilla piirustuksilla.

Kuvassa 1 on maapallon paalun kuva.

Kuviossa 2 on kaaviomaisesti esitetty putkimaisen paalun runko-osa laajennuksella, jonka pystysuuntainen osa kussakin kohdassa on trajektia.

Kuvio 3 esittää kaavamaisesti laajennuksen muotoa puolisuunnik- keen muodossa.

Kuvio 4 esittää kaavamaisesti ekspanderin muotoa suorakulmion muodossa.

Kuvio 5 esittää kaavamaisesti ekspanderin muotoa kolmion muodossa.

Kuvio 6 on kaavamainen esitys laajennuksen muodosta kolmion (degeneroituneen trapetsin) muodossa, jossa on koverat sivut.

Kuviossa 7 esitetään kaavamaisesti ekspanderin muotoilu trapetsin muodossa pyramidipitoisen leivinjauheen kanssa, joka on asennettu laajennuksen alapäähän.

Kuvassa on putkimaisen paalun runko, joka on tehty katkaistun kartion muotoiseksi.

Suuntaviivojen kohdat:

1 - kasa, 2 - putkimaiset rungot, 3 - laajentimet, 4 - leivinjauhe.

Pino (1) on putkimainen metallirakenne, joka käsittää putkimaisen rungon (2) ja laajentimen (3), joka on tehty esimerkiksi teräksestä. Putkimaisen kappaleen (2) kasa on ontto sylinterin muotoinen, jossa on avoin ylä- ja alapää ja seinämän paksuus δ. Paalun (1) putkimaisen runko-osan (2) alapäätyosan läheisyydessä laajennus (3) on kiinteästi kiinnitetty sen ulkopintaan esimerkiksi hitsaamalla tai valulla, joka on tehty kaarevaan kierteiseen muotoon, joka ympäröi paalun (1) putkimaisen rungon (2) tontin pituus Lkilpailuista. Putkimaisen rungon (2) ympärillä olevan laajentimen (3) täydet kierrokset ovat φmax. Putkenmuotoisen rungon (2) symmetrian akselin läpi kulkevan tason poikkileikkaus yleisesti on trapetsi, jonka pohja (a ja β) on yhdensuuntainen putkimaisen rungon symmetrian akselin kanssa ja sitä voidaan vaihdella arvojen alueella ja β∈ [0, α]. Trapetsin sivut voidaan tehdä sekä suorina että kavereina, jolloin koveruus suuntautuu trapeziumin sisäänpäin. Trapetsin emästen mitat valitaan siten, että yhtäältä yksittäisen rakenteen yksittäisten osien yhtä suuret lujuusominaisuudet, samalla kun varmistetaan, että maaperän leikkauskyvyn pienentäminen leivinjauheen avulla saavutetaan, metallin kehittynyt kitkapinta varmistetaan maaperässä rengasmaisen sulatetun alueen muodostaminen putkimaisen rungon (2) ulkopintojen ja sisäpintojen ympärille ja toisaalta riittävän zaankan alueen varmistamiseksi Paalun (1) laajentaminen (3) ikiomaisten maaperäksi niiden luonnollisten lämpötilojen palauttamisen jälkeen. Putkenmuotoisen rungon (2) pohjapinnan lähellä oleva ulkopinta voidaan kiinnittää laajentimen (3) alemman pään puolisuunnikkaan pinnalle, joka geometrisestä näkökulmasta on pyramidinen rakenne, jonka pohja on sijoitettu laajennuspinnan (3) pään puolisuunnikkaan muotoiseen pintaan,, ja yksi hajotusosan (4) sivupinnoista on kaareva, jolloin tämän kasvon kaarevuus vastaa putkimainen rungon (2) kaarevuutta.

Runko-osan alaosa voidaan tehdä katkaistun kartion tai suoran sylinterin muodossa.

Pallon tukikapasiteetin säätö ja sen vastustuskyky pakkasenkaltaisilla voimilla varmistetaan informoidulla valinnalla putkimaisen rungon d geometristen parametrien numeerisista arvoistaNAR, δ ja laajennin φmax, hTP, L ulkopuolella

dNAR - 0,1 - 0,4 m;

δ - 6 - 12 mm;

φmax - 0-100 π;

jotta saadaan tietyissä maaperän olosuhteissa puristus- ja vetokuorman voimien suunnitteluarvot ottaen huomioon "luotettavuuden" suunnittelutekijät.

Esimerkki paalun kantavuuden säätelystä

Tarkasteltavana olevan rakennustyön tekninen geologinen osa esitetään aktiivisen kerroksen rajoissa, joiden korkeus on 1,6 metriä jäänpallot (i = 0,40), hieman suolaliuosta (Dsal= 0,77), ja keskilämpötilat maksimi (1,6 m) sulatuksen aikana t = + 0,4 ° С. Jälkeen syvyys 4,0 m hiekkasauma, jääpitoisuus i = 0,25, suolapitoisuus Dsal= 0,24, lämpötila t = -2,3 ° C. 4,0 m: n syvyydestä ja alemmasta poikkileikkauksesta loamyinen hiekkasauma (i = 0,16), ei-suolaliuos (Dsal= 0,06) lämpötilassa t = -2,4 ° С.

Tarkasteltavana olevalle alueelle asetetaan paalusäätiö, joka ottaa kuorman F: n rakenteen mukaantyöntää= 18,0 tonnia voimaa yksittäistä kasaa kohden. Tämä kuormitustaso on kaikkein ominaispiirre kehystuotannon rakennusten, monimutkaisten teknisten putkien ja prosessilaitteiden yksittäisten perustusten perustalle. Käytetään putkimaisena metalliputken pituudeksi L = 6,0 m, halkaisija dNAR= 0,219 m ja seinämän paksuus δ = 0,008 m.

Pallosäätiö, joka samanaikaisesti varmistaa kuormituksen havainnon, pitäisi "suojata" rakennetta kausiluonteisista paaluista pakkasenkaltaisten voimien vaikutuksesta, jotka ovat kyseessä olevien geoteknisten olosuhteiden mukaan Fvetämällä ulos= 12,9 tf.

SNiP 2.02.04-88: n mukaisesti luotettavuuskertoimien arvot ovat yhtä suuret kuin yaf= 0,7 (jäädytyspinnan tyyppiä vastaava kerroin), γC= 1,0 (paalun toimintaolosuhteiden luotettavuuskerroin), γT= 0,8 (lämpötilakerroin); (R), erityinen laskettu vastus permafrost-maaperästä leikkaukseen jäädytyspinnalla permafrost-maaperässä mc / m (Rsh) ja lasketun jähmettyvän maaperän vastus putkimaisen paalun rungon jäädyttämisen sivupinnalle pitkin permafrost-maata / m 2 (Raf, i) SNiP 2.02.04-88 lasketaan ja ne on lueteltu taulukossa.

Laajentimen trapetsin korkeus valitaan absoluuttisten arvojen alueella lähellä minimirajaa, esimerkiksi hsp= 0,04 dNAR= 0,219 - 0,04 = 0,008 m; sen pohjan mitat ovat α = β = δ = 0,008 m. Laajentimen pituus Lkilpailuista= 0,40 m antaa φmax yhtä suuri kuin 720 °, ts. (φmax= 4π).

Samanaikaisesti koneen geologisen osan (rivi 2 ja 3, taulukko 1) kahden permafrost-kerroksen kokonaisjäätymispinta-ala on yhtä suuri (kerros 1 ei ole permafrostia, se on kausiluonteinen).

Samanaikaisesti paalun rungon sivupinnan jäätymisalueet, joissa on maaperä kunkin teknisen geologisen elementin (kerroksen) sisällä, ovat yhtä suuret kuin Aaf, 1= 0,55 m 2 (kivi ei jäädy pinoon kauden sulatuskerroksessa), ja

Voimakkuudet, jotka pitävät paalua maaperässä niiden jäätymisen takia sen rungon kanssa, ovat yhtä suuret kuin laajennuspaikan vyöhykkeen ulkopuolella:

Voimat, jotka vastustavat paalun siirtymistä alaspäin pystysuoraan johtuen kuormien levittämisestä korirakenteesta:

Voimat, jotka vastustavat paalun siirtymistä pystysuoralle akselille johtuen kausiluonteisesti sulatetun kerroksen maaperän räjähdysvoimista:

Pätkät, jotka pitävät paalua maaperässä laajentimen ankkuroinnin ja voimien vaikutuksen vuoksi estäen laajentimen sekoittumisen paalun akselin suuntaan:

Näin ollen, ottaen huomioon turvallisuuskertoimet, suunnitellun rakenteen kasa on kokonaiskapasiteetti puristuskuormalle, joka on:

ja sillä on vakausasento vasten vetokuorman vaikutusta:

Täten kasa valituilla ominaisuuksilla (dNAR= 0,219 m, φmax= 4π, δ = 0,008 m, hsp= 0,008 m, Lkilpailuista= 0,40 m) ei anna suunnittelun ilmaisimia puristuskuormalle. Laajentimen geometristen parametrien säätö vaaditaan projisoidun indikaattorin varmistamiseksi.

Kuitenkin ilman jatkojohtoa ei ole seuraa- vaa tulosta. Tarkastellaan paalun kantavuutta, kun dNAR= 0,219 m, φmax= 4π, δ = 0,008 m, hsp= 0,0 m, Lkilpailuista= 0,0 m.

Tässä tapauksessa verrattuna edelliseen esimerkkiin F: n arvo nousee määrällä, joka vastaa paalun rungon materiaalin jäädyttämisvoimia maaperän kanssa kehon pinnassa, jossa expander oli aiemmin sijoitettu

Paalun kantavuuden jäljellä olevat osat ovat:

Tämän seurauksena luotettavuustekijöiden huomioon ottamiseksi paalulla, jolla ei ole laajenninta, on kokonaiskapasiteetti kapasiteetin ollessa yhtä suuri kuin:

ja sillä on vakausasento vasten vetokuorman vaikutusta:

Tällöin putkimaisen paalirunko, jossa on hyvin pieni laajennus, lisää 35% kasan kantokykyä ja sen vastustuskykyä kausiluonteisen pakkasen voimakkuuden voimalla, kaikki muut olosuhteet ovat yhtä suuret (maaperäominaisuudet, paalun rungon mitat jne.).

Käsittelykapasiteetin säätöprosessi saadaan aikaan muuttamalla ekspanderin geometrisia ominaisuuksia ennalta määrätyillä alueilla.

Niinpä esimerkiksi tässä tapauksessa h: n lisäys 20 mm: llä arvoon 0,028 m (0,13 ddNAR) antaa positiivisen tuloksen ja koko paalun pidätysvoimat kasvavat suunnitelluille suunnitteluarvoille, nimittäin

Tämän seurauksena puristuskuorman kokonaiskapasiteetti on yhtä suuri kuin:

ja sillä on vakausasento vasten vetokuorman vaikutusta:

Tarvittavat suunnitteluarvot saavutetulle puristuskuormalle. Pile-ominaisuudet asetettu arvoon dNAR= 0,219 m, φmax= 4π, δ = 0,008 m, hsp= 0,025 m, Lkilpailuista= 0,4 m

Keksinnön mukainen menetelmä toteutetaan seuraavasti.

Pylvään asentamisen tärkein tekijä on aikaansaada tietty aksiaalinen syöttö vertikaaliselle kasaantumiselle. Esiporattu johto, jonka halkaisija on pienempi kuin paalun rungon sisäinen halkaisija. Johtavan kaivon halkaisija valitaan välillä 0 - dNAR-δ riippuen permafrostin tilasta. Pienimpiä halkaisijoita käytetään pääasiassa hienoihin muovipakattuihin maaperään, jotka esiintyvät lämpötilassa, joka vastaa huokoisen kosteuden siirtymisen alkamista sulatettuun tilaan, ja maksimi - permafrost-maaperä, jolla on merkittävä ero tapahtuman luonnollisen lämpötilan ja sulatuksen aloituslämpötilan välillä.

Suoritetun mallin kasa on asennettu jakauman päälle, jonka jälkeen paaluun kohdistetaan aksiaalinen (pystykorkeudeltaan pystysuoran paalun rungon symmetrian akselin suuntaisesti) ja vääntömomentti. Samalla tämä sovellettu aksiaalikuormitus ja vääntömomentti varmistetaan siten, että aksiaalinen virtaus (upotusnopeus) on yhtä suuri kuin pyörimismekanismin roottorin pyörimisnopeus vuorotellen vääntömomentin ja aksiaalisen voiman muutoksilla. Ennen käämien asentamista jalkakäytävään, jälkimmäisen seinämät voivat vaikuttaa lämpöön, kunnes lämpötila alkaa sulata permafrostia. Lämpöaltistusta varten voidaan käyttää mitä tahansa laajennettua polttoaineen lähdettä, esimerkiksi letkun, jossa on sivuseinämien reikiä tulistetun höyryn syöttämiseksi tai kuumennetun porausmassan massaksi. Täten varmistaen määritellyn aksiaalisen syötön sylinterin upotetaan haluttuun syvyyteen, minkä jälkeen sen ontto kappale täytetään tarvittaessa hiekansementillä tai muulla kiinnitysliuoksella ja pidetään siihen asti, kunnes se jäätyy maahan, minkä jälkeen laitetta pidetään täydellisenä.

Siinä tapauksessa, että paalun upottaminen momentin ja aksiaalisen voiman samanaikaisen iskun prosessiin pysähtyy, eli ei ole mahdollista saada aikaan määritettyä aksiaalivirtausta, kasa poistetaan pysäyttämällä aksiaalivoima ja muuttamalla vääntömomentin suunta. Kun kasa on irrotettu pinnalle, vääntömomentin ja aksiaalisen voiman samanaikainen vaikutus palautuu lisäämällä roottorimekanismin pyörimisnopeutta upotukseen, esimerkiksi mallin PF-1200-YSVIII KATO-asennukseen. Tässä tapauksessa, koska kitka ikiroudan alapäässä putkipaalun ja sivupinnan laajentimen säätää maaperän sulamisen alle alemman paalun päähän ja ympäri sivupinta muodostamaan rengasmainen vyöhyke ulompi säde, joka on suurempi kuin arvo, joka saavuttaa haluttu upottamalla suorituskyky kasa (aksiaalinen syöttö) mukaan määritä aksiaalivoima seuraavien suhteiden mukaisesti: jossa:

η - paalun aksiaalinen syöttö maahan, m / s;

Qf - maaperän sulatuksen spesifinen lämpö, ​​J / m 3;

f on paalun ja maanpinnan välinen kitkakerroin;

PC - Paalun paine maapintaan Pa.

Tarkastele erityistä esimerkkiä paalin asennusmenetelmän toteuttamisesta. Metallinen kasa, jonka kokonaispituus on 10 m ja jatkovahvistimen ehdotettu rakenne, jolla on seuraavat geometriset parametrit dNAR= 0,325 m, φmax= 4π, δ = 0,008 m, hsp= 0,03 m, Lkilpailuista= 0,4 m, α = 0,008 m, β = 0,004 m. Ne upotetaan jäykille kova kovettuville kammioille, joiden sulamispiste Qf= 101136 · 10 3 J / m 3. Uppopilareissa käytetään itseliikkuvaporausta "KATO" -mallia PF-1200-YSVIII. Aluksi porauslaitteen pyörimismekanismiin on kiinnitetty standardiporaus työkalu, jonka läpimitta on 300 mm, ja jakoputki porataan laajennuslaitteen yläpään suunnittelupaikan syvyyteen. Seuraavaksi poraustyökalu poistetaan roottorimekanismista ja johtavan kaivon sisäistä onteloa kuumennetaan höyrynurkalla, kunnes lämpötila alkaa sulattaa kiven, joka muodostaa johtajan seinät. Tällainen lämmitys mahdollistaa kaivon seinämien muodostamisen maaperään yli 50 mm: n syvyyteen muovipakattuun tilaan. Jotta lämpenemisen yhtenäisyys voitaisiin taata tai kun pitkän jaksoiden suunnittelua pitkin puskurin poraamisen ja pinoamisen välillä voidaan käyttää, voidaan käyttää muuta lämmitysmenetelmää, joka koostuu juotoksen täyttämisestä (täyttämisestä) sulatetun poratun maaperän avulla, joka mahdollistaa pitkien kaivojen muodostaman maaperän plastisesti jäätyneen tilan ylläpitämisen aikaa. Kun oli lämmitetty porausreiän kiertouuneissa porakoneen kiinnitettyinä kasa, levitetään aksiaalinen voima on yhtä suuri, esimerkiksi, 1/3 työskentelyalueella hydraulijärjestelmän KATO Malli PF-1200-YSVIII, jossa samanaikainen soveltaminen vääntömomentin, asetus saavuttaa vaihtoehtoinen vääntömomentin ja aksiaalisen pyrkimyksiä varmistaa paalin aksiaalinen tarjonta, joka on yhtä kuin yksi metri kierrosta kohti porauslaitteen roottoria. Jatkuvan virtauksen ylläpitäminen, täydentää kasaamista sukelluksen suunnittelun syvyyteen.

Tapauksessa, jossa ei ole mahdollista luoda ja ylläpitää haluttu arvo tarjonta kastoprosessin aikana, koska riittämätön toiminta-alueen aksiaalinen voimat ja momentit, joita käytetään upottamalla mekanismi, upottamalla prosessi katkeaa tilapäisesti, lievittää aksiaalinen kuormitus ja poista kasa maaperästä soveltamalla siihen vastakkaiseen suuntaan kohdistuva vääntömomentti. Edelleen, sen jälkeen, kun kasa uuton pinnalla aloittaa uudelleen samanaikaisesti vaikutus vääntömomentin ja aksiaalisen voiman, joka lisää pyörimisnopeutta pyörivän mekanismin porauslautan, vaadittu suorituskyky upotus on edullisesti asetettu aksiaalisen voiman antaa sulamisen perusteella alapään alla paalun ja ympäri sivupinta muodostaa rengasmaisen vyöhykkeitä jonka ulompi säde ylittää kyseisen sulamisvyöhykkeen tällaisen koon (ksf= 101136 · 10 3 J / m 3) tuottaa esimerkiksi 12 tonnin voimakkuuden (3/4 käytetyn mallin Kato-porauslaitteen hydraulijärjestelmän työskentelyalueella) eli paineen alaisena rungon alapäähän ja laajentimen sivupintaan, sama kuin PC= 2950 kPa, metallin kitkakertoimen arvot permafrost-hienolla maaperällä f = 0,45, aksiaalivirtaus (sinkinopeus), joka on yhtä suuri kuin:

porauslaitteen pyörimismekanismin yhdelle kierrokselle.

Kato-roottorimallin PF-1200-YSVIII toiminta-alue tarjoaa 0-54 kierrosta minuutissa. Kyseisen paalun upottamista varten käytetty aika voidaan arvioida 10-25 minuutiksi.

Keskipitkän kastamalla nopeus kokeellinen paalujen muodostaa onton putkimaisen metallikappaleen ilman laajentimen ja ilman johtajaa kuoppiin laitokseen "edelläkävijä kaasunsyöttökanavana Prombaza pad GP2 Bovanenkovskoye talletus" osuus noin 1 m / min: n roottorin nopeudella 15-25 rpm.

Näin ollen ehdotettu laite ja sen asennustekniikka voivat vähentää kryolitosonin paalusäätiöiden rakentamisen aikaa ja materiaalikustannuksia. Lisäksi laitteita ja menetelmiä on ominaisuuksia alueellista joustavuutta, koska ei vaadi muutoksia tekniikan siirtymisen aikana muovi-jäädytetty tverdomerzlym osiin ikirouta on alkanut konfluentteja tyyppi sovelletaan syvennetyt osat katto permafrost säätää käytettäväksi teknologinen sykli vain yksi mekanismi, ja minimoida "märkä prosesseja. "

1. pino, joka käsittää onton putkimaisen rungon, jossa on avoin alapää ja täyteainetta kiinnitetty ulkoseinään putkimaisen rungon, tunnettu siitä, että laajennin on kiinnitetty tasolla avoimen alapään putkimaisen rungon ja muodostettu avaruudellinen kaareva muotoilu jonka poikkileikkaus geometrisessa tasossa, joka kulkee putkimaisen rungon pystysuora symmetria-akseli on puolisuunnikas, jossa on a- ja β-emäkset, jolloin kaikki trapetsin pohja-alueet sijaitsevat paikoillaan olevilla pinnalla x trapetsin emäksistä parametrinen käyrät:
ja

2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pino, tunnettu siitä, että a ja β: n numeeriset arvot on valittu alueista ja β∈ [0, α], joilla on kyky tarjota paalin määrätyt lujuusominaisuudet.

3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen pino, tunnettu siitä, että puolisuunnikkaan puolet ovat koverat käyrät.

4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 tai 3 mukainen pino, tunnettu siitä, että dNAR, φmax, δ, hsp, Lkilpailuista valittu seuraavista alueista:
dNAR - 0,1 - 0,4 m;
δ - 6 - 12 mm;
hsp - 0,0 · dNAR jopa 1,5 · dNAR;
φmax - 0: stä 100: een;
Lkilpailuista - alkaen
jolla kyetään varmistamaan ja säätämään pylvään kantokapasiteettia ja sen vastustuskykyä pakkasnopeutta vastaan ​​seuraavien suhdelukujen mukaisesti:

5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 tai 3 mukainen kasa, tunnettu siitä, että siinä on hajotusaine, joka on kiinnitetty laajentimeen sen alapäästöpinnan puolelle ja joka on tehty kuvion muodossa, joka on lähellä kolmikulmaista pyramidia, jossa on ainakin yksi kun taas kolmiomaisen pyramidin pohja sijaitsee laajentimen alapäässä, pyramidin kaarevaan sivun kaarevuus vastaa putkimaisen rungon kaarevuutta ja pyramidin hsp asetetaan arvoalueella 0,6 hsp jopa 1,8 hsp, jossa hsp - trapeziumin korkeus, m

6. kasa Patenttivaatimuksen 5 mukainen, tunnettu siitä, että putkimainen runko-osa paalun sijaitsee välillä vyöhyke sijoittamalla alapään pinta laajentimen ja alapään kasan pinnasta on katkaistun kartion, jossa kaareva pinta on pyramidin hajotusaineen kaareutuvat kierteinen roottori, ja alkuun leivinjauhe sijaitsee katkaistun kartion generaattorissa lähellä putkimaisen rungon alapäätä.

7. Menetelmä kasa asennusta ikiroudan maaperään, joka käsittää poraus johtava reikä, jonka halkaisija on pienempi kuin putken onton putkimaisen rungon paalun, kasa asennus porausreiän johtaja, samanaikainen vaikutus vääntömomentin ja aksiaalisen voiman kasa kasa suunnitteluun upotussyvyys, täyttämällä sisemmän sementti-hiekkalaasti, sulatettu porausmassa tai muu hiekkakiveä tai hiekkakiveä, ja vanheneminen kasa, kunnes se jäätyy joukkoon permafrost-maaperä, tunnettu siitä, että otsesse samanaikainen vaikutuksia vääntömomentin ja aksiaalisen voiman saavuttaminen tarjota aksiaalinen syöttö yhtä suuri määrä yhtä roottorin kierrosta kääntölaite vuorotellen muuttamalla vääntömomentin ja aksiaalisen voiman,
missä on lkilpailuista - laajentimen korkeuden ulokkeen pituus putkimaisen rungon symmetriatasolla m;
φ∈ [0, φmax] - parametri, joka kuvaa laajentimen aksiaalisen osan tason kiertokulmaa, rad;
φmax - parametrin φ absoluuttinen enimmäisarvo, joka kuvaa laajentimen aksiaalisen osan tason pyörimiskulmaa, rad.

8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen paalun asennusmenetelmä, tunnettu siitä, että ennen paalun asentamista johtosyvennyksen seiniin niillä on lämpövaikutus, kunnes lämpötila alkaa sulata permafrost-maaperän.

9. Menetelmä kasa asennusta ikiroudan maaperään, joka käsittää poraus johtava reikä, jonka halkaisija on pienempi kuin putken onton putkimaisen rungon paalun, kasa asennus porausreiän johtaja, samanaikainen vaikutus vääntömomentin ja aksiaalisen voiman kasa kasa suunnitteluun upotussyvyys, täyttämällä sisemmän sementti-hiekkalaasti, sulatettu porausmassa tai muu hiekkakiveä tai hiekkakiveä, ja vanheneminen kasa, kunnes se jäätyy joukkoon permafrost-maaperä, tunnettu siitä, että otsesse samanaikainen vaikutus vääntömomentin ja aksiaalisen voiman päättyessä ja upottamalla paalun poistaa normaalivoiman ja poistaa paalun maasta, lisäämällä siihen vastakkaisesti suunnatun vääntömomentin ja palaamista samanaikainen vaikutus vääntömomentin ja aksiaalisen voiman kasvaessa mekanismi pyörimisnopeutta käytetään upottamalla, jossa Tämä varmistetaan maaperän sulattamisella paalun alapäässä ja sen sivupinnan ympärillä sulatetun rengasmaisen muodon muodostamiseksi vyöhyke, jonka ulompi säde ei ole pienempi.

10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen asennuspilareiden menetelmä, tunnettu siitä, että iskun uudelleen aloittamiseksi aikaansaadaan paalun tuottama tuottavuus asettaen aksiaalisen virtauksen seuraavien suhteiden mukaisesti:
,
missä η on paalun aksiaalinen syöttö maaperään, m / s;
Qf - maaperän sulatuksen spesifinen lämpö, ​​J / m 3;
f on paalun ja maanpinnan välinen kitkakerroin;
PC - Paalun paine maapintaan Pa.