Perusta tiilen uunille puutalossa tai kylpyläpuristimessa

Kuinka perustaa tiilen uunin ruuvipilareille

Tiiliuuni on melko massiivinen rakenne, joka vaatii vankan perustan. Tiilen uunin perusta on useita toimintoja: se toimii tukena, kuorman jakamismekanismilla, lisää rakenteen kestävyyttä, neutraloi kosteutta ja antaa lämmöneristeen, on luotettava, kestävä ja soveltuu kaikentyyppiselle maaperälle kaikilla Venäjän alueilla.

Missä tapauksissa perustus on tarpeen tiiliseurannalle?

Normaalilattia pystyy kestämään uunin, jonka paino ei ylitä 800 kilogrammaa. Asiantuntijat kuitenkin väittävät, että säätö on välttämätöntä kaikelle uunille riippumatta sen painosta ja lattian vahvuudesta. Tämä lisää rakenteen elinikää ja sen käytön turvallisuutta. Tiilen uunin keskimääräinen paino voi vaihdella puolitoista ja kymmeneen tonniin koon mukaan, joten tällaisen rakenteen vuoksi joka tapauksessa on oltava säätiö.

Laske tulevan tiiliseinän paino ei ole niin vaikeaa. Tätä varten on tarpeen selvittää, kuinka paljon tiili painaa ja moninkertaistaa tämän indikaattorin kokonaismäärällä tiiliä, jotka on tarkoitus käyttää uunin rakentamiseen. Yhden uunin tiilen vakiomassa on 4 kiloa. Punainen tiili on kevyempi per punta, mutta sen ominaisuudet ovat paljon pienemmät. On suositeltavaa laskea tulevan uunin paino kertomalla koko muuraus, koska malli ei sisällä vain tiilien käyttöä.

Uunin pohjan asennus hirsitalossa

Miten perustaa uuni?

Kysymys siitä, miten perustaa uuni syntyy lähes koko sen rakentamisessa. Tässä tapauksessa on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset virheet, joita syntyy säätiön järjestämisessä. Yleisimpiä ovat:

 • muurien vahingoittuminen tietyissä paikoissa;
 • uunin seinämien halkeamat;
 • vaurioituminen savupiipun alueelle.

Edellä mainittujen ongelmien syyt ovat aina perusta. Siksi tällaisten vikojen korjaamisen jälkeen ne ilmestyvät uudestaan ​​ja uudestaan. Tällöin paras vaihtoehto olisi uunin ja säätiön täydellinen uudelleenjärjestely. Useita perustyyppejä riippuu käytetyistä ominaisuuksista ja materiaalista. Kuitenkin penkkirakenteiden uunin perusta ansaitsee erityistä huomiota.

Perusrakenteiden ominaisuudet ja edut tiiliuuniin ruuvipolleilla

Ruuvipallojen pohja on hyväksyttävin vaihtoehto raskaan tiilen uunille. Tällaisen säätiön järjestely vaatii raudoitettua betonia tai monoliittista laattaa, jonka paksuuden on oltava vähintään viisitoista senttimetriä. Tämän tyyppinen pohja on hyvin yhdistetty ei-kookkaaseen maaperään. On tärkeää varmistaa, että laatassa ei ole aukkoja.

Kierrä paalut talon uunin pohjalle

Piles varmistavat perustan ja koko rakenteen vakauden. Pahojen valmistusmateriaali voi olla hyvin erilainen. Asbestisementtiputkia käytetään yleisimmin. Ne on vahvistettu vahvikkeella, ja sitten betoni kaadetaan sisälle. Putkistoissa on myös onnistuttu käyttää katemateriaaleja ja katemateriaaleja. Betonin betonisointi- ja täyttömenetelmä suoritetaan samalla tavalla, mutta näiden tuotteiden ominaisuudet poikkeavat täysin metallisista. Svayam tahansa tyyppinen vaatii vuodevaatteet.

Uunin ruuvipilareiden pohja

Yksi ruuvipallojen tärkeimmistä eduista on asennuksen suuri nopeus, joka tarjoaa säätöjärjestelyn mahdollisimman lyhyessä ajassa. Erityiset terät luovat edellytykset paalujen nopealle asentamiselle maahan ja samalla tiivistää ne asennuksen aikana. Pilejä voidaan ruuvatella mihin tahansa maaperään. Jos maa on pehmeää, prosessi voidaan suorittaa yksinään. Ainoa epäkohta perustella tiiliuunille ruuveilla on kustannus, mutta se maksaa etuja kokonaan.

Uunin säätiön kustannusten laskeminen

Prosessi, jolla perustetaan uuni

Todellinen tiili tai "venäläinen" on ollut ja on edelleen yksi tärkeimmistä elementeistä monien yksityisten talojen ja rakennusten sisustuksessa. Joillekin ihmisille se on alkuperäisen suunnitteluratkaisun rooli, muille se suorittaa vain lämmityksen tehtävän. Yksi askelin kohokohdista on säätiön tekeminen.

Erityisominaisuudet

Toimivan ja luotettavan uunin asentamiseen on joitain erikoisominaisuuksia. Esimerkiksi monet yksityisen alueen kehittäjät tai omistajat usein miettivät tarvetta valmistaa uunin säätiö tai säätiö. Tämä merkitsee sekä kustannuksia että lisärakennustöitä - jo rakennetuista rakennuksista.

Seuraavat tekijät antavat sinun ymmärtää itse, onko tällaisen mallin asennus asianmukainen.

 • Maaperän / maaperän ominaisuudet. Jos havaitset maaperän siirtymistä, maanvyörymiä tai reiän muodostumista kalliosi alueella, suosittelemme säätiön asennusta. Kun uuni asennetaan kiinteään / kiinteään betoniteräksen taloon, tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole mahdollinen.
 • Rakennuksen rakenteet. Täällä ovat tärkeät tekijät, kuten vapaan tilan saatavuus asennusvaiheessa, rakennuksen pohjalla oleva materiaali (kivi, puu, teräsbetoni). Puutaloissa, joissa on tiiliuunit ilman perustusta, on suuri tulipalovaara. Useat tiilet, kuten huokoinen savi, säilyttävät lämpöä pitkään.
 • Liesi arvioitu paino. Jos se ei ylitä 200-250 kg, säätöasennus on valinnainen. Sinun kannattaa harkita uunin kuormitusta rakennuksen / rakenteen perusteella. Painon jakautuminen tasaisesti on sama kuin takan ja pohjan pitkä säilyvyysaika. Ykköspaine molemmille komponenteille vähentää kitkaa ja vaaraa nopeasta kulumisesta. Koska suurin osa uuneista on "venäläisiä", joiden paino on jopa useita tonnia, tämä kohta on uskomattoman tärkeä.

Monilla ihmisillä on oma mielipiteensä tästä kysymyksestä, mutta kokeneet kehittäjät ymmärtävät tarve perustaa säätiö. Tämä toimii lisäksi luotettavuuden ja vakauden takia.

Erityistä huomiota kiinnittäessäsi säätiön tulisi olla maksettu alueen maaperälle:

Koska kattiloiden asentaminen useimmiten ei ole kertaluonteista (paitsi vähemmän vaativia ja helposti asennettavia metallikaasuja), kannattaa huolehtia säätiön säilyttämisestä sekä korkeassa että matalassa lämpötilassa - kesällä ja talvella.

Jotkut maaperä, jolla on savea, laajenevat matalissa lämpötiloissa. Rakentamisessa, tätä kutsutaan heaving, eli jäädyttäminen kosteus rock. Maaperän laajeneminen on kuitenkin usein epätasaista ja voi johtaa halkeamiin ja pohjaan.

Säätiön asennuksessa on useita toimenpiteitä luotettavuuden parantamiseksi. Ne on suunniteltu vastuullisille omistajille tai kehittäjille, joilla on vakiintuneet turvallisuusstandardit (julkisen paikan rakentaminen: kiinteistö, museo, jopa kirjasto).

 • Toimitetaan säätiö ylimääräisellä laatalla. Levy asetetaan pohjan alapuolelle, pinta-ala on suuri ja sen tehtävänä on vähentää paineita ja kuormitusta. Laattojen laadukasta vahvistamista suositellaan, mikä vähentää halkeilun vaaraa.
 • Laatta asennettaessa on toivottavaa käyttää erityistä hiekkalaatikkoa, joka suorittaa alemman kiven vaimennuksen (olettaen paineen ja kuormituksen) jäädyttämisen aikana.
 • Rakennuksen täydellisen turvallisuuden takaamiseksi on mahdollista asentaa viemäriputket tai lämmittää / eristää rakennusta. Tämä vähentää liiallisen heilahtelun mahdollisuutta.

Tämä pätee enemmän rakenteilla oleviin uusiin rakennuksiin ja rakenteisiin, mutta ei pitäisi ajatella, että tavallisen uunin asentaminen on niin monimutkaista ja vaativaa.

Älä unohda, että takan laadun perusta on ennen kaikkea koko talon turvallisuus. Laadukkaimmat ponnistelut käytetään sen asentamiseen, sitä vähemmän on aikaa ja resursseja korjaamiseen ja purkamiseen liittyvistä lisäkustannuksista.

Paino, vapaan tilan läsnäolo, pohjaveden määrä ja itse maatyyppi ovat ratkaisevia tekijöitä yhden tai toisen tyyppisen säätiön valinnassa. Löydät vain muutamia perustyyppejä: laatoitettu (tai laatta), kasa, upotettu / ei upotettu. Jotkut vielä puhuvat tämäntyyppisistä teippipohjasta.

 • Laatoitettu pohja vaatii hiekkalaatan ja 10 m: n paksuisen karkeuden asentamisen betonikerrokselle, jonka korkeus on enintään 5 cm ja lujarakenteiden avulla. Ne on asetettu jakamaan kuorma tasaisesti. Laattapohjan erityispiirre on raudoitetun betonin / betonilaatan lujuus ja eheys. On mahdollista laittaa kateaineita bitumiin, mikä auttaa rakennetta ylläpitämään vedenpitävyyttä.
 • Paalusäätiön erikoisuus on yksinkertaisuus ja luotettavuus. Sen asennus ei edellytä ylimääräistä louhintatyötä - paalut voidaan ajaa maahan tärinämällä tai ajamalla. Tällöin paalut voidaan valmistaa tietyistä puusta ja betonista. Metallisten onttojen paalujen asentaminen on mahdollista - rakenne mahdollistaa itsesi syvemmälle maahan ja täyttää sen betonilla - paremman vakauden saavuttamiseksi.

Tämä tyyppi on yksi tavallisimmista rakennustöistä ja keskimääräisen tyypin kohteista.

Voit valita sijoituksen perustan rakennuksen / rakenteen lattialle. Täällä on haudattu tyyppi ja ei-haudattu.

 • Uppoasennusta tarvitaan tiilitehtaille, joiden paino on vähintään 2 tonnia. Perusta pohjalle on huokoista savea tai löysää maata. Jälkimmäinen on kerrostumattoman tyyppinen sedimenttikivi, usein seostamaton ja hiekkainen kalkkikivi. Tässä tapauksessa, älä unohda, että pohjan asennuksen syvyys näihin kiviin olisi alle syksyllä tai talven jäätymisasteen alapuolella.
 • Ei-haudatun tyypin käyttö on perusteltua uuneille, joiden paino on enintään 1,5 tonnia. Samalla se osoittaa suuria ominaisuuksia lujuuden ja luotettavuuden alueilla alhaisella pohjaveden pinnalla ja mannermainen tai sedimenttinen maa kallio.

Jokaista tyyppiä käytetään eri olosuhteissa rakennustyömaalla. Täällä voimme sanoa sekä sääolosuhteista että talouteen asennuksesta.

Miten rakentaa?

Jokainen omien käsienne tekeminen on melko mahdollista, varastoi tarvittava kirjallisuus ja kärsivällisyys.

Ensimmäinen vaihe laatta-tyyppisessä asennuksessa on valmistella reikä maaperään tulevaa asennusta varten. Mitkään mittoja ja syvyyttä ei ole tässä tapauksessa (vaikka suositeltavia mittoja on jopa 500 mm), kehittäjän on valittava itsenäisesti optimaaliset ominaisuudet.

Pitäisi seurata kaivon pintaa, sen pitäisi olla tasainen.

Seuraava vaihe on kuopan täyttö raunioilla (jopa 10-15 cm) ja tiivistymistä. On mahdollista täyttää valmiin liuoksen vedeneristyksen jälkeen katto-aineen muotoilun jälkeen. Valukappaleen koostumus on tässä tapauksessa 1/3/5 (sementti, hiekka, murskattu kivi). Usein tällainen tyyppi asennetaan pienten rakennusten pohjakerroksiin.

Paalun pohja tai pohja ruuvipuristimille ei ole yhtä luotettava ja helppo asentaa. Sen vuoksi sinun täytyy kaivaa reikiä ehdotetun laatan kulmissa (halkaisija on pidettävä vähintään 20 cm: n välein). Kaivot on täytetty kostutetulla hiekalla ja soralla (10 - 15 cm) - tämä on tehtävä helpottamaan täyttöä.

Muottien valmistelu betonin edelleen kaatamiseksi vaatii ruberoidilevyn ja armopoyojen asentamisen. Täyttämisen, kaatamisen ja korjaamisen jälkeen paalut asennetaan toisiinsa ja toimivat pohjana betoni- tai betonilaatoille. Kuten jo mainittiin, on olemassa tyyppi paalusäätiö ilman kaivausta.

Syvennysnäkymä on monimutkaisempi laitteessa ja asennuksessa. On olemassa johdonmukainen asennusohjelma.

 • Varmista, että kaivattu oja oli 10-15 senttimetriä suurempi kuin itse uunin koko. Tätä lukua on noudatettava kuopan kummallakin puolella. Syvyysominaisuudet tässä tapauksessa eivät ole kiinteitä, jokainen noudattaa erilaisia ​​sääntöjä, mutta useammin se ei ylitä puolitoista metriä.
 • Seuraava askel on pienentää ja tampata kaivetun kaivon pohjaa. Tätä voidaan käyttää murskattuna (esikostettu tai ei - päättää). Haudan pohjan tiivistämisen jälkeen rakeiden paksuus ei saa laskea alle 15 cm: n.
 • Tiukemman tampingin tapauksessa kehittäjä voi käyttää 30 cm: n paksuista hiekkakerrosta, jälkimmäistä kostutetaan pienellä määrällä vettä enemmän tiivistymistä varten. Kun hiekkakerros kuivuu, sinun on lisättävä toinen kerros ryöstöä päälle. Tällä kertaa - jopa 20 cm.
 • Seuraavana tärkeänä vaiheena on tehdä puiset muottipesät. Sisäpinta voidaan esivoittaa bitumilla, joten voit antaa rakenteen vedenpitävyyden.
 • Syvennetyn näkymän lisäasennus on samanlainen kuin paaluperustan asentaminen, mutta tässä tapauksessa muodostunut tila maaperän seinistä pohjaan on täynnä hiekkaa.

Ei-haudattua tyyppiä edustavat kolme erillistä tyyppiä: pylväs, monoliittinen laatta, ristikko. Jokaisella tyypillä on omat asennusominaisuudet.

 • Pylväs on halvempi vaihtoehto ja se on esitetty useiden pystysuorien tukien muodossa, jotka on upotettu aiemmin valmistettuun maaperään enintään 30%. Tukien keskimääräinen etäisyys tulisi olla 2 metriä.
 • Monoliittinen laatta sopii paremmin pohjan asentamiseen maahan ilman maaperän samentumista. Tätä tyyppiä voidaan soveltaa kevyempiin rakennuksiin, koska siihen vaikuttavat ulkoiset tekijät - mekaaniset vauriot ja muut. Hydro- ja lämpöeristyselementit voidaan sijoittaa valmiin monoliittisen levyn alle, jotta jäätyminen ei onnistu talvikaudella.
 • Ristikkotyyppi on ehkä yksi hautomattoman kellarin yksinkertaisimmista muodoista. Se koostuu suuresta määrästä levyjen vahvistamiseen. Se säästää resursseja kaatamisen aikana. Lisäksi hilaustyyppi on hävitettävämpi. Jos pohjaan kohdistuu rikkoutumia tai halkeilua, riski vahingoittumisen siirtämisestä toiseen osaan vähenee.

vinkkejä

Kuten näette - kiukaan tarvittavan perustan valmistus on vaikea, mutta tarpeellinen prosessi minkä tahansa lämmitysjärjestelmän toimivuudelle. On olemassa useita yksinkertaisia ​​summauspisteitä, joiden oikea käyttäminen järjestää osaamisesi uuniin omassa talossa.

 • Määritä alueesi parametrit. Nämä ovat: ympäristöolosuhteet, mahdolliset mekaaniset vauriot, laske kuumuus ja paine uunista. Tee syvällinen analyyttinen laskenta - taloudellisista mahdollisuuksista pohjaveden pinnankorkeuksiin. Mitä tarkempia tietoja on, sitä helpompi on valita sopiva säätiö, ja mitä vähemmän hätää se vie sinut sen käyttöön.
 • Jokaisella on omat taloudelliset valmiutensa, mutta yritä säästää teknologiaa, ratkaisuja ja mekanismeja laadukkaaseen valuun. Muista, hinta on sama kuin laatu, ja sitä enemmän se on, sitä suurempi mahdollisuus, että asennus kestää kauan ja tuo sinulle vain tyydytystä ja iloa.
 • Tutustu muihin resursseihin, sähköisesti ja kirjoittamalla laadukkaita tietoja säätiön asennuksesta. Sinun on ymmärrettävä, että se, joka tietää, on aseistettuna ennakoimattomissa tilanteissa. Kokemus ei ole pelkästään teoria vaan myös käytäntö.

Saunan uunin säätäminen omilla käsillä: valokuvamallit

Lähettäjä: admin Uunit ja takat 04.09.2018 0 0 Näkemyksiä

Kylpyammeen pohja: raunioitunut betoni, laatta, pylväs, paaliruuvi

Kylpyammeiden lämmönlähteiden valikoima on suuri, joten alusta on varustettu jokaisella erityislajeella. Esimerkiksi tiilistä uunissa tarvitaan massiivinen rakenne ja kevyt metallirakenne. Lisäksi jokaisella säätiön tyypillä on omat kokoonpanon ja suunnittelun piirteet.

Uunin pohja voi olla sekä tiili että betoni. Jälkimmäisellä on suuri turvallisuusmarginaali, mutta myös kustannukset ovat kalliimpia. Samanaikaisesti keittiötilojen perustaminen kylvyssä on paljon halvempaa ja on helpompaa purkaa se tarvittaessa, mutta se menettää voimakkuuden. Mitkä kuvitetuista vaihtoehdoista haluavat päättää omistajan.

Maaperän jäädyttämisestä johtuva uunin nousu, halkeamien muodostuminen, osittainen tai täydellinen muodonmuutos - ei ole täydellinen luettelo ongelmista, joita voi syntyä johtuen pääelementin virheellisestä suunnittelusta, joka on kylvyn uunin perustana. Tämä pätee erityisesti mistä tahansa kivestä ja tiilestä valmistetuista lämmönlähteistä.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka on otettava huomioon suunnittelussa, on maaperätyyppi. On olemassa:

 1. Sedimenttimaitos. Se on muodostettu säiliöiden paikalle, joka mahdollistaa kaikentyyppisen alustan varustamisen uunin alla kylvyssä. Poikkeuksena on loessin maaperä, joka kosteudeltaan liian täyteisenä muuttuu hapan kaltaiseksi massaksi tai huokoiseksi saveksi, joka virtaa nesteen imeytyessä ja laajenee nollan alapuolisissa lämpötiloissa. Tällaisissa olosuhteissa uunin säätökuoppa on alle maaperän jäädyttämisen taso. Sen pohja on peitetty pohjalla kivestä ja metrin kerroksesta hiekkaa. Samanaikaisesti uuni asetetaan raakamekaanisesti tai kokonaan siitä
 2. Kallioiden murskaamisen jälkeen muodostunut mannerjalusta on pääsääntöisesti rakennettu soraa ja hiekkaa. Tällainen maaperä on optimaalinen säätiön järjestämiseen, koska se ei ole riippuvainen lämpötilavaihteluista.
 3. Jäykkä maaperä on rakenteeltaan heterogeeninen. Se on orgaanisten ja epäorgaanisten materiaalien seos, se sisältää yleensä saviä, hiekkaa, kuonaa ja murskattua kiveä. Sitä käytetään luonnonsuojelualueen yhdenmukaistamiseen ja sen saattamiseen perustusjärjestelyn normien mukaisesti. Siinä on erittäin huokoinen rakenne, joten se vaatii varovasti tampingia. Vähintään 2-3 vuotta kestänyt kertakerros on erinomainen perustus uunin pohjan järjestämiseksi.
 4. Permafrost - löytyy Kaukoidästä ja Siperiasta. Samaan maaperään asennetun uunin pohja ei ole pelkästään tuki, joka estää jäädytetyn maaperän turpoamisen, vaan myös eräänlainen lämpöeristys sen ja itse uunin välillä.

Raudan uunin pieni massa ei ole vapautettu perustuksesta. Jopa pienet muutokset ja vääristymät vaikuttavat negatiivisesti sen toimintaan ja kulumiseen. Vaikka hyvin tehty perusta on avain pitkän aikavälin käyttöön.

Raudankeittotilojen säätöprosessi ei vie paljon aikaa ja vaivaa. Se toteutetaan alla olevan algoritmin mukaisesti:

 • ottaen huomioon alueen maaperän ja ilmastolliset ominaisuudet, kaivetaan sopivaa syvyyttä ja kokoa oleva säätiö
 • kuopan pohja on peitetty "kiven" kivimuodostuksella, jonka paksuus ei saa olla pienempi kuin 30 cm;
 • kaivoa kerrostetaan sementtilaastilla, jonka päälle kuivatuksen jälkeen vedeneristys asetetaan;
 • betonikerros kaadetaan tuloksena olevan rakenteen päälle ja sen pinta tasoitetaan varovasti. Haluttaessa betoni voidaan korvata tiilellä.

Tällainen kylpyläuunin perustan malli on yksinkertainen, sillä se ilahduttaa voimaa suhteellisen alhaisilla kustannuksilla.

Metallikeitin uunissa pohjalla

Tiilenkeittolevyn L * B ehdolliset mitat: 1,5 m * 1,25 m. Peruslaitteisto edellyttää:

 • Oli kaivettu 70 cm: n alapuolella maaperän jäädytyslinjaan talvikaudella. Maaperän liikkeen vaikutuksen estämiseksi tiilun uunin pohjalle kuopan leveys pohjassa on noin 10 cm leveämpi molemmilta puolilta.
 • Saadun kuopan pohja peitetään hiekalla 15 cm. Sitten se täyttyy vedellä, ja sen lähdön jälkeen hiekka saavuttaa alkutason. Toimenpide toistetaan 2-3 kertaa, sitten hiekalle asetetaan kaksikymmentä senttimetrin kerros raunio tai rikkoutunut tiili. Tämän jälkeen vettä kaadetaan uudelleen ja hiekkaa kaadetaan. Nämä manipulaatiot toistetaan, kunnes hiekkakerros lakkaa laskeutumaan.
 • 10 cm: n paksuinen sora-kerros kaadetaan päälle hiekkalaatan päälle ja sen jälkeen, kun se täytetään, muottiin tehdään kaivon sisäpuolella. Tällöin 10 cm: n tila jää tyhjäksi louhinnan seinien ja suoraan muottien välissä.
 • Rakenteen sisäosa on vahvistettu vahvistetulla kehyksellä.

Tämäntyyppinen säätiö on rakennettu seuraavan mallin mukaisesti:

 1. Varustettu kaivolla, jonka mitat ylittävät uunin perustan mitat;
 2. Pohja peitetään varovasti leimattujen kivien tai tiilihankojen avulla;
 3. Säätiön koon mukaan puuosat asennetaan uunin alle, jonka seinät on päällystetty bitumilla tai vesitiivisillä kattohuopilla;
 4. Suoraan kaivoon asetettiin suuria kallioita, niiden välissä olevat aukot ja aukot ovat täynnä raunioita;
 5. Kivikerros on täynnä sementtilaastia niin, että kun kaikki tasoitustasot tasoitetaan ja eliminoidaan, on vielä noin 6 cm;
 6. Ennen täydellistä kuivaamista (useimmiten kestää noin 10 päivää), tiiliuuniin perustetaan muovikelmu.

Se on teräsbetonilaatta, joka sijaitsee lämmönlähteen koko pinnan alla. Rakenteiden alhaisten kustannusten ja alhaisten työvoimakustannusten vuoksi tällainen rakenne on saanut hyväksynnän yksityiseltä sektorilta.

Vahvistetun monoliittisen levyn lujitempaa jäykkyyttä se ei voi pelätä kaikkia maaperän siirtymiä. He yksinkertaisesti liikkuvat yhdessä.

Kun asennat saman tyyppistä perustetta kylpyammeelle, on otettava huomioon, että pohjassa se on kytketty ainakin lattiapäällykseen. Siksi kaikki liikkeet ovat erittäin epätoivottuja.

Maaperän jäädyttämisen syvyyteen perustuen pohjalevy voidaan asentaa paalu- tai pylväslevyihin.

Kun rakennat kylpyamme savi- ja lianviljelylle, älä vältytä ylimääräisiä rahoituskustannuksia. Loppujen lopuksi edullisten laattojen ja nauhojen perustusten rakentaminen ei suojaa maaperää heiluttaen matalissa lämpötiloissa. Samankaltaiset maaliikkeet ovat mahdollisia joillekin hiekkateollisuudelle. Jotta voidaan taata kaikkien mallien turvallisuus ja pidentää käyttöikää, kylvyssä olevan uunin alla rakennetaan paalusäätiö.
Manuaalinen poraus syvälle jäätyneisiin reikiin, joiden halkaisija on 20 cm, jotka ovat puoliksi nukkumassa ja jotka on tamped rubble. Tämän jälkeen erikoiset putket, jotka toimivat muottipohjaksi, irrotetaan ruberoidista, ne asetetaan syvennykseen ja täytetään betonilla haluttuun tasoon. 10 päivän kuluttua, kun betoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden, jatka uunin pohjalevyn valmistusta.

Riippumatta valituista pohjalevyistä on tarpeen varmistaa perusteellinen vedenpitävyys yläreunassa. Tätä tarkoitusta varten perustetaan kaksi kerrosta kateaineita, sekoitettuna bitumiin.

Ruuvikiinnikkeet, jotka on ruuvattu maahan, ovat osoittautuneet erinomaisiksi käytön aikana langan päälle. Niiden suurin etu verrattuna vastaaviin rakenteisiin on merkittäviä säästöjä maanrakennuksissa. Asennuksen yksinkertaisuuden ansiosta voit siirtyä asennuspaikkaan aivan kylvyn sisällä ilman, että tarvitset tasoa.

Jos asetat uunin pohjan paikoille, tämä antaa erittäin kestävyys puristuskuormille. Sen erinomainen laakerikapasiteetti on varustettu erityisellä asennuksella. Paalun ruuvaaminen, emme löysä maata, sillä kaivamisen aikana, mutta päinvastoin sinetöimme sen.

Uunin perusta toimii eräänlaisena esteenä kaikentyyppisille vaurioille, toimii puskurina, joka vie kaikki kuormat. Lisäksi se suojaa uunin pohjaa kosteuden ja kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.

Kun tällainen tärkeä osa kylvystä rakennetaan, kaikki virheet voivat aiheuttaa suuria ongelmia. Asia ei ole edes materiaalien laadussa ja innokkaiden omistajien halun säästää rahaa, mutta teknisen monimutkaisuuden toteutuksessa ja virheiden poistamisessa. Loppujen lopuksi rakennuksen sisään rakennettu uuni on purettava maahan ja mahdollisesti purettu kokonaan.

Älä kaivaa halpoja materiaaleja rakentaessasi uunin perustusta, sen laatu vaikuttaa suoraan lämmönlähteen käyttöikään. Muista, kurja maksaa kahdesti.

Uunin pohja ruuveilla

Koska jokin uuni on pitkäkestoinen rakenne, se on hyvin vastuullinen lähestymistapaan. Kuten muutkin tärkeät rakenteet, kaikki alkaa perustuksesta. Ensinnäkin minkä tahansa säätiön tärkein ominaisuus on sen luotettavuus. Siksi ruuvipallojen uunin pohja on paras mahdollinen vaihtoehto kaikentyyppisen uunin asennukseen. Yleisin syy uunin muodonmuutoksen syyksi on epäluotettava tai väärin perustettu perusta. Se voi johtaa jakamiseen tiiliä, halkeamia nivelissä, savupiipun elementtien hävittäminen ja niin edelleen. Tämän välttämiseksi on tarpeen tietää kaikki ruuvipurkipohjan edut.

Mikä on ruuvipillojen perusta?

Joka päivä suosio on saanut perustan ruuvipuristeille. Sen tärkein etu on luotettavuus, kun sitä käytetään kaikentyyppisissä maissa. Oikein asennettu rakenne antaa vahvan perustan maaperän ja pohjaveden tyypistä riippumatta. On kuitenkin syytä kiinnittää huomiota joihinkin tekijöihin. Koska tällainen pohja on valmistettu metallisesta materiaalista, on olemassa vaara korroosiosta, joka korostaa paaluja. Sen vuoksi on tarpeen arvioida oikein sen metallin laatu, josta pohja on tehty, ja käyttää muita käsittelymenetelmiä syövyttävältä hyökkäykseltä. Tutkijat ovat laskeneet, että paalusäätiö asianmukaisesti käsitellyllä materiaalilla on noin 100 vuotta. Sekä monikerroksisen korroosion pinnoitteen järjestelmällinen käyttö voi nostaa käyttöiän jopa 200 vuotta tai enemmän. Ruuvipillojen asennus vaatii kuormien asianmukaisen laskemisen niiden perusteella. Rakenteen tasapainoinen laskelma mahdollistaa säätiön hylkäämisen tulevaisuudessa.

Uunin asennus

Mitä tulee vain uunijärjestelmän asentamiseen, on suositeltavaa ruuvata ne ennen päärakennuksen seinämien rakentamista. Muussa tapauksessa rungon rakentamisen aikana "paikoillaan" paalu kiukaan alla on ongelmallinen. Asennustekniikka on melko yksinkertainen. Uunin jokaisen kulman alla kasa kierretään vaaditulle tasolle. Koska yksi kasa kestää noin 6 tonnin kuorman, ne sopivat myös suurikokoisiin yksiköihin. Rakennuksen venyttämisen välttämiseksi on tarpeen laskea oikein järjestelmän kokonaispainon kuormitus ruuvipinoihin. Kun lasketaan oikein, tällainen säätiö kestää hyvin kauan.

Edut pohjaan ruuveilla

Tämäntyyppisten säätiöiden eduista muihin nähden on paljon. Ensinnäkin, mitä henkilö kiinnittää huomiota ennen kaikkea on hinta. Ruuvipallot ovat paljon halvempia kuin betonista tai laattoista valmistettu pohja. Asennukseensa ei tarvita erikoisvarusteita, jotka myös lisäävät jätettä. Toinen tärkeä etu on turvallisuusmarginaali. Yhden ruuvipylvään kriittinen kuorma on lähes kaksi kertaa suurempi kuin toisella pohjatyypillä. Ne voidaan asentaa sääolosuhteista riippumatta. Talvella voit myös rakentaa paikkoja. Toinen positiivinen laatu on asennusnopeus. Parin päivän kuluttua ruuvipallot ovat valmiita täysipainoiseen rakennustyöhön. Uunin rakentamisessa on erityisen tärkeä lattian tuuletus, joka tarjoaa tällaisen perustan. Tämä estää mikro-organismien mätänemisen ja lisääntymisen. Pääasiallinen ero on kuitenkin paalusäätiön ainutlaatuisuus suhteessa erilaisiin maaperätyyppeihin. Jokin niistä, jopa epäsuotuisasti, voit onnistuneesti laittaa uunin, joka lämpenee vuosisatojen ajan.

Talon uunin pohja ruuveilla

Hyvä aika!

Hyvät asiantuntijat, auttavat päättämään!
Ruuveilla on lämmitetty luuranko. Postern kesällä, elämme säännöllisesti viikonloppuisin ja vapaapäivinä. Nyt lämmitetään konvektoreilla. Mutta 1) se on kallista talvella (nyt kadulla 0 "polttaa" noin 50 kilowattia päivässä), 2) joskus ei ole sähköä pitkään. Harkitse lämmitysmahdollisuutta tiiliseipillä. Löytyi liesi, joka oli valmis tekemään nauhan perustuksen uunin alla. Mutta pelkäämme ruuvipilareiden ja nauhan yhdistelmää: talo "kävelee" maanpinnan suhteen, ja uuni on kallistettu kuva. Tai väärinkäskäätkö jotain?
Mitä neuvoa?

Lily kirjoitti:
Hyvä aika!

Mutta pelkäämme ruuvipilareiden ja nauhan yhdistelmää: talo "kävelee" maanpinnan suhteen, ja uuni on kallistettu kuva. Tai väärinkäskäätkö jotain?
Mitä neuvoa?

Aina. Jos paalut oikein ruuvataan ja kytketään grillata, talo ei kulje, mutta liesi voi olla hieman makkaraa

Lily kirjoitti:
Harkitse lämmitysmahdollisuutta tiiliseipillä. Löytyi liesi, joka oli valmis tekemään nauhan perustuksen uunin alla

tiiliuuni, erillinen pohja sille. Miksi niin paljon vaikeuksia, jos vähemmän (varmasti) rahaa voit tehdä paljon tehokkaampaa ja yksinkertaisempaa lämmitysjärjestelmää lämmitys (kasetti) takka ilman mitään rakennushankkeita, talonrakentaminen?

PS. Offhand pari ensimmäistä linkkiä - ">
">

Lily, Eddy21 tarjoaa hyvät vaihtoehdot, koska liesi ja talo kulkevat koko ajan. Tein uunin itse. Ja minä vain teen uunin. Ja uunin alla he eivät tee nauhaa, vaan tyyppistä sauvaa, uunin kokoa.

Ja toinen aihe - on kanava kotona jaksot. Vaihda säännöllinen kanava ja pakastamista kotona ei suositella.

Lilya, oletko ajatellut, missä uuni seisoo? Pitääkö se lämmittää kaikki huoneet vai vain se, jossa se sijaitsee?
Vaihtoehtoisesti - liesi kuten bulerieana ilmakanavilla. Erityisesti talvisin väliaikaisiin hyökkäyksiin. Ja ilman nollapisteen ongelmaa jäädytetyn tiilen uunissa. Ja sen perusta ei ole tarpeen (ellei lattiaa edelleen vahvisteta).
PS. Siirry "maan lämmitykseen", on monia hyödyllisiä asioita.

Ei ole selvää, mikä uunin nauhan pohja tarkoittaa?

Uunin on oltava erillisellä pohjalla. Sen pitäisi olla tiili, ja aina talven savupiippu - niin että se lämpenee ja jäähtyy kauemmin, ja kesällä savupiipulla virtaa. Sinulla on oltava uuni ja keittotaso - niin että voit kokata ruokaa ja nopeasti lämmittää talon ilmettä välittömästi tulvan jälkeen. Muuten, kunnes tiili on lämmitetty, kylmät. No, pohja, koko uunin pitäisi olla, hydro ja lämpöeristys.

Useita palokammioita poltettiin, uuni lämmitettiin, tuhka murskattiin, venttiili suljettiin ja se olisi lämmin aamuun saakka

Eddy21 kirjoitti:
tiiliuuni, erillinen pohja sille. Miksi niin paljon vaikeuksia, jos vähemmän (varmasti) rahaa voit tehdä paljon tehokkaampaa ja yksinkertaisempaa lämmitysjärjestelmää lämmitys (kasetti) takka ilman mitään rakennushankkeita, talonrakentaminen?

PS. Offhand pari ensimmäistä linkkiä - ">
">

Paljon kiitoksia linkistä! Luemme valurautaiset uunit ja tulisijat, mutta mieluummin tiili. Joten haluaisin tietää: meidän versiomme, jossa on paalusäätiö, onko tiiliseinä "loistava" vai onko se luovuttava.

AndyMirror kirjoitti:
Lily, Eddy21 tarjoaa hyvät vaihtoehdot, koska liesi ja talo kulkevat koko ajan. Tein uunin itse. Ja minä vain teen uunin.

Täällä, ja haluamme leipoa. Mutta kun talo asetettiin kaikkiin ei aiheeseen ja sopinut paaluista halvan hinnan takia.

AndyMirror kirjoitti:
Ja uunin alla he eivät tee nauhaa, vaan tyyppistä pylvästä, noin uunin koosta

Pahoittelen, ei oikein muotoiltu. Se on konkreettinen vahvistettu pylväs. Minulla ei ole muuta perusta. Älä ruuvaa paaluja takan alla.

sansan21 kirjoitti:
Lilya, oletko ajatellut, missä uuni seisoo? Pitääkö se lämmittää kaikki huoneet vai vain se, jossa se sijaitsee?
Vaihtoehtoisesti - liesi kuten bulerieana ilmakanavilla. Erityisesti talvisin väliaikaisiin hyökkäyksiin. Ja ilman nollapisteen ongelmaa jäädytetyn tiilen uunissa. Ja sen perusta ei ole tarpeen (ellei lattiaa edelleen vahvisteta).
PS. Siirry "maan lämmitykseen", on monia hyödyllisiä asioita.

Kiitos, ajattelin liesi. Tietoja Buleryan paljon hyviä arvosteluja, ja halvempaa. Mutta naapurit valittavat usein, että he joutuvat usein vaihtamaan putkea (paljon nokea kertyy), ja se jäähtyy paljon nopeammin kuin haluaisimme.

Tuloksena on, meidän muunnos tiiliuuni millään tavalla?

Lilya, no, olisiko sinulla ainakin talonrakentaja, joka on suunniteltu paalujen mitat ja ruudukko ja uunin paikka.
Ja sitten emme puhu.

En ymmärrä, mikä on talon perustuksen ja uunin perustan välinen suhde?

pereslavtsev kirjoitti:
En ymmärrä, mikä on talon perustuksen ja uunin perustan välinen suhde?

Jotta olisin rehellinen, en näe mitään ongelmia lainkaan.

pereslavtsev kirjoitti:
En ymmärrä, mikä on talon perustuksen ja uunin perustan välinen suhde?

Tosiasia on, että ei. Siksi uuni on erillinen, talo on erillinen. Liitoksia on vaikea tehdä, koska ne ovat d. tulenkestävä ja älä vuota. Silloin perustus on hyvä ja vahva lattia, uuni sijoitetaan lattialle ja suurin osa ongelmista on helppo ratkaista.

Lily kirjoitti:
Ruuveilla on lämmitetty luuranko

Ja mikä on eristeen paksuus? Etkö Terem rakensi sinut? Lattiat avattiin, katseltiin, olisiko kätevää korvata korvakkeet uudelleen?

AndyMirror kirjoitti:
Silloin perustus on hyvä ja vahva lattia, uuni sijoitetaan lattialle ja suurin osa ongelmista on helppo ratkaista.

Säätiö ei ole liian voimakas (paalut 3 metrin jälkeen, halkaisija 90 mm), eikä lattiat ole erityisen luotettavia. Siinä mielessä, että toinen plus tonni ja puoli ei kestä.

Ja tällaisen ongelman perusta (jos ei oikein, sitten oikein, kiitos).
Pilejä ruuveilla

180 cm, eli itse asiassa on pidettävä kiinni kiinteästä maaperästä. Talvella pohjavesi jäätyy ja laajenee, veden pinta nousee suhteellisen tiheille kerroksille. Matala nauha myös "kelluu" maan pinnalla. Ja paalut ovat yhä. Siksi etäisyys maalta lattialle talon, seisoo pihdit, talvella vähemmän, kesällä enemmän. Meillä ei vielä ole erityisiä lukuja, mitattiin säätiön korkeus kesällä, mitä tapahtuu talvella, kun kaikki jäätyy, emme tiedä.
Joten emme tiedä, onko mahdollista tehdä konkreettinen kuutio altaan alla? Ehkä se myös haudata jäädyttämisen syvyyteen? Tai älä vaivaudu lainkaan?

Palo pohja uunille

Tehtaita rakennetaan aktiivisesti sekä yksityisille kodeille että saunoille. Tällaisen rakenteen rakentaminen liittyy tiettyihin vaikeuksiin, joita aiheutuu uunin suuresta painosta ja lämpövaikutuksista, jotka ovat pohjalla. Tästä syystä sinun on valittava erityyppinen säätiö erittäin huolellisesti, jotta et olisi tilanteessa, jossa mielenkiintoinen vaihtoehto ei sovi mihinkään parametriin.

Ruuvien paalujen uunien pohja on yleistynyt. Tämäntyyppisen perustuksen luomisessa käytetään metallipalloja, jotka on ruuvattu maahan. Menetelmällä on paljon merkittäviä etuja, alkaen hinnasta ja kestävyydestä.

Lämpötilan laskemisen ominaisuudet uunin alla

Monet rakennusalan asiakkaat esittävät kysymyksen siitä, tarvitsetko säätiön uunin? Vastaus tähän kysymykseen riippuu liesiesi painosta. Kevyille uuneille, joiden massa on alle 500 kg, voit tehdä ilman perustusta. Kiinteän perustuksen rakentaminen kiukaan alla saa sinut tuntemaan itsevarmuutta.

Tulevan perustan määrittämiseksi sinun on laskettava uunin massa. Tällöin on otettava huomioon useita tekijöitä. Näitä ovat:

 • Uunin massa;
 • Veden massa, joka virtaa lämmitysastiaan;
 • Tiilen päin oleva massa (jos se on itse uunin suunnittelussa);

Jotkut asiakkaat laskelmissa ottavat huomioon vain uunin likimääräisen painon, kiinnittämättä huomiota muihin tekijöihin, mikä on pohjimmiltaan väärin. Asiantuntijoihin päästään luottaa kaikkiin tarvittaviin massamittauksiin. Näin säätiö ladataan optimaalisesti ja se kestää kauemmin.

Mikä on uunin perusta?

Uunin perusta koskevat perusvaatimukset sanelevat suoraan uunin nimenomaisesta käytöstä. Voimme eritellä seuraavat vaatimukset liesi perustukselle:

 • Korkean lämpötilan kestävyys ja maaperän ja pohjan lämpötilan ero. Tämä on erityisen tärkeää maassamme, jolla on voimakkaat pakkasen paikan päällä. Usein tapahtuu, että valittaessa säätiötä lämpötilanero lämmitetyn uunin ja maaperän välillä ei ole otettu huomioon. Tämä voi johtaa halkeamien muodostumiseen ja säätiön tuhoamiseen.
 • Kosteuden häiriönsieto. Tämä näkökohta on erityisen tärkeä sauna-uuneille. Varastosäiliön käytön aikana säätiö voi kastua. Tämä edellyttää, että työntekijät valitsevat materiaaleja, jotka eivät ole alttiita huononemiselle kosteuden pitkäaikaisen altistumisen vuoksi.
 • Pidä paljon painoa ja pysty laajentamaan sitä edelleen. Tärkeä näkökohta valittaessa uunin pohjaa. Käytännössä uunit rakennetaan usein, joten voi olla tarpeen perustaa säätö, laajentaa sitä ja vahvistaa sitä.

Markkinoiden suuri määrä säätiövaihtoehtoja on paaliruuvi, joka sopii kaikkiin edellä esitettyihin vaatimuksiin.

Miksi juuri ruuvipillit perustuvat?

Uunien ruuvi perustuvat todella kysyntään, koska ne ovat erittäin kestäviä ja kestävät jopa todella suuria painoja. Lisäksi ruuveilla on useita muita etuja kilpailijoihin nähden:

 • Kohtuullinen hinta. Tämä tekijä on erittäin tärkeä, jos haluat säästää kustannuksista, mutta ei säätiön laadusta. Ruuvipillojen hinta on alhaisempi, koska työvoima ja materiaalit kuluvat vähemmän.
 • Kestävyys ja hyvä soveltuvuus erilaisille maille. Ruuveilla on kiinteä rakenne ja paksut seinät niin, että ne kestävät paitsi suuren pystysuoran kuormituksen myös maaperän siirtymät. Korkealaatuisen polymeeripinnoitteen ansiosta ne on lisäksi suojattu kosteuden ja muiden tekijöiden kielteisiltä vaikutuksilta. Ruuvipallot voidaan asentaa myös kallistumiseen, löyhään maaperään sekä paikkoihin, joissa pohjavesi kerääntyy pinnan lähelle. Kaikki tämä antaa uunille erittäin tärkeän parametrin - turvallisuuden.
 • Helppo asennus. Uunin pohja voidaan luoda manuaalisesti. Tätä varten sinun tarvitsee hallita vain paalujen kiertymistä. Työskentelyä suurilla paaluilla prosessin nopeuttamiseksi voidaan käyttää myös erikoislaitteita.

Tämä ei ole täydellinen luettelo ruuvipilareista valmistetun säätiön eduista. Verrattuna muihin tekniikoihin tällainen säätiö osoittaa paitsi korkean saatavuuden hinnalla myös erinomaiset tekniset ominaisuudet. Ruuvipillojen avulla sinua ei enää rajoiteta uunin rakentamiseen, vaan se voidaan sijoittaa mihin tahansa maaperään ja mihin tahansa rakennuksen osaan.

RUS-Pile-yhtiöstä laadukkaat paalut perustuvat

Yritys "RUS-SVOYA" on valmis tarjoamaan sinulle korkealaatuisia vaihtoehtoja paalun perustusten luomiseen uunin alla. Asiantuntijoillamme on laaja kokemus valitusta kentästä ja ne voivat tarjota nopeasti luotettavan paalun perustan uunille. Ennen työn aloittamista tehdään maaperän nykytilasta huolellinen analyysi sekä kaikki tulevat leikkaukset säätiölle. Me itse tuotamme ruuveja, jotta voimme taata palvelun kestävyyden ja valitun säätiön hinnan saatavuuden. Soita meille tänään.

Joten kylvyssä oleva lattia ei yhtäkkiä katoa jalkojesi alle: kuinka tehdä kiinteän perustan uunille omilla käsilläsi?

Uunin suunnittelun luotettavuuden ja vakauden varmistamiseksi sekä alkuperäisen ulkonäön ja toiminnallisuuden menetyksen estämiseksi on luotava luotettava tuki.

Ilman oikein rakennettua perustusta, tiilimuuraus saattaa muuttua ajan myötä, mikä vaatii korkeita korjauskustannuksia, joten kannattaa miettiä sen rakennetta ja muotoilua etukäteen.

Säätiö on asennettava riittävästi tai pienellä turvallisuustasolla.

Erilaiset uunit ja niiden rakenteet: venäläinen, uiminen, metalli

Ennen kuin valitset järjestelyn ja säätiön tyypin, sinun on päätettävä tulevan uunihaun, veneen, takan tai metallin tyypistä.

Jälkimmäinen käytännössä ei vaadi ylimääräistä tukea, riittää suojaamaan ympäröivä alue tulta.

Sauna-uuni on yleensä pieni ja sillä on pieni paino. Kannattaa pysyä venäläisessä uunissa ja tukea sitä.

Se kestää keskimäärin noin puoli tuhatta tiiliä. Yksi tiili painaa noin neljä kiloa, rakenteen kokonaispaino ottamatta huomioon ratkaisua on kuusi tonnia. On kevyitä vaihtoehtoja, kun uuni painaa jopa puolitoista tonnia.

Se on tärkeää! Syvyyteen perustan asettamisesta ja tyypin valinnasta ei vaikuta pelkästään uunin paino vaan myös alueen maaperä.

yhtenäinen

Helpoin vaihtoehto pohjan, joka on vahvistettu laatta, rakentamiseen uunin pohjaan. Kuormitus jakautuu tasaisesti, mutta uunin kokonaispaino on otettava huomioon, varsinkin jos se on tehty tiilimuurauksesta. Keskimäärin nämä levyt kestävät jopa 800 kiloa neliömetriä kohden. On pidettävä mielessä, että tämä luku sisältää myös itse levyn painon. Täysipainoisen venäläisen tiiliseinän tapauksessa tämä vaihtoehto ei ole asianmukainen.

nukka

Tämä tyyppi koostuu neljästä pylväästä, jotka on ruuvattu maahan, johon betonilaatta asetetaan. Se sopii voimakkaille ja virtaaville maille, pitäen rakenteen turvallisesti. Pinoja, joiden halkaisija on 20 senttimetriä ja pituus 170 senttimetriä, kestää jopa 2-2,5 tonnia kuormaa kutakin grillatausta kohti.

Kuva 1. Paalun perustus: kantokannat ruuvataan maaperän jäädyttämisen syvyyteen ja pitävät rakenteessa tukevasti.

nauha

Nauha-näkymä on raudanvahvistettu betoni, joka on käänteisen T: n muodossa. Se kuuluu talousarvion vaihtoehtoihin, sillä betonia ei käytetä alle 200 asteen. Epäkohtana on suuri alttiisuus pohjavedelle ja haavoittuvuus voimakkaasti kallistuvaan maaperään. On lähes mahdotonta luoda kallioinen pohja.

Lisäksi, jos myös talon alle asetetaan nauhatalusta, uunin pohja on sijoitettava erikseen vähintään 50 senttimetrin etäisyydeltä pääkannesta. Muussa tapauksessa rakenteet ovat toisistaan ​​riippuvaisia, eikä vain uuni, vaan myös talo voi olla vinossa.

ruuvi

Tämä tyyppi on paalun analogi, sillä ero on, että asennusruuvit, joissa on terät, on ruuvataan ja pitävät maata tukevasti. Betoniliuos kaadetaan suoraan paaluihin, jonka jälkeen se saa kovettua.

Koska rauta on alttiina korroosiolle, sen ominaisuuksien säilyminen samanlaisella pohjalla on mahdollista viisikymmentä vuotta pienillä poikkeuksilla ylöspäin tai alaspäin. Kestävin metalli on päällystetty erikoispolymeerillä.

Tämän tyyppinen asennus on mahdollista vain ennen talon seinämien nostamista. Se on mahdollista suorittaa sekä käsin porauksen avulla että erikoislaitteiden avulla. Soveltuu huonojen vakaiden maalien kasaamiseen.

columnar

Taloudellinen vaihtoehto, joka sopii suurille ja keskisuurille hiekalle muodostuville maaperäalueille. Vesi-kyllästetty, turve, savea maaperä, tämä vaihtoehto ei ole sopiva. Kolonnissa on kummallakin puolella neljäkymmentä senttimetriä. Ne asetetaan rakennuksen kehän ympärille, betonilaatta voidaan asentaa päälle.

Perusta tiiliseinän alla kylvyssä tai talossa omilla käsillään

Tämä menettely koostuu neljästä perusvaiheesta. On huomattava, että säätiön valintaan vaikuttavat myös kodinomistajan taloudelliset valmiudet. On kuitenkin helpompaa säästää rahaa uunin rakentamiseen kuin perustaan.

Kaavion valinta

Se riippuu siitä, mitkä ulottuvuudet ja mistä materiaalista on suunniteltu tulevan uunin rakentamiseen. Valinta tehdään seuraavien tekijöiden perusteella:

 • Ground. Jotta kestävä hiekka, kivi hiekka sopiva nauhat ja pylväsperustaiset perustukset. Jos kyseessä on tuoretta, veteen kyllästynyttä, raskasmaadoitettua maaperää on valittava ruuvi tai paalu. Rock ihanteellinen monoliittinen laatta.

Kuva 2. Maaperätutkimus tulevan rakentamisen sivustolla: visuaaliseen tutkimukseen haudattiin reikä.

 • Uunin ja materiaalin tuotannon paino. Metalliuunia ei ole tarpeen perustaa, sillä se painaa keskimäärin jopa 200 kilogrammaa. Tiilen uunin alla on luotava säätö, jonka syvyys riippuu myös maaperän jäädytyksestä ja tiilien määrästä.

Neuvoston. Säätiön ympärysmitta ylittää uunin koon 6-10 senttimetrin etäisyydellä.

tarvikkeet

Säätiön asettaminen riippuen sen tyypistä tarvitset:

 • Tiilen rautamalmi;
 • Karkea kivi;
 • Katemateriaali tai muu vedenpitävä materiaali;
 • Asbestilevyt;
 • Murskattu kivi;
 • sora;
 • Teräsbetonilaatta;
 • Kierrä paalut.

Työkalujen valmistus

Säätiön rakentamiseen tarvitaan:

 • Lapiot kaivamaan kaivoa;
 • Betonisekoittimet;
 • Trowel ja muut.

Kuinka tehdä säätiön itse: ohjeet

Nauhalle ja monoliittiselle tyypille työjärjestys on seuraava:

 • Louhintasyvyyden valmistelu puolitoista metriä kohti. Sen leveyden tulisi pääsääntöisesti olla kymmenen senttimetriä leveämpi kuin kummallakin puolella tuleva tulevaisuus;
 • Hiekan tiivistyspehmustuksen tekeminen. Se voidaan sekoittaa sora (analoginen sora on murskattu tiili, roskakivi);
 • Kaada kaikki betonipohja (enintään viisi tunteita), odota jäädyttämistä;
 • Asenna vedeneristysmateriaali - kateaine. Voidaan käyttää bitumi- tai nestekumia;
 • Vanerin tai OSB-levyjen muottirakenteen pystyttämiseksi, aseta lujitusverkko sisään;
 • Kaada betonia. Odota kunnes täydellinen parannuskeino.

Tällaisen säätiön säilyvyysaika on korkeintaan kolme viikkoa, riippuen betonin laadusta ja pehmittimien läsnäolosta. Kun valitaan nauhalevy, kaivetaan kaivantoa tulevan rakenteen kehän ympärillä, eikä yleinen kuoppa.

Se on tärkeää! Älä koske betoniin ennen kuin se on täysin asetettu. Näin voit tehdä ilman vahinkoa säätiölle rakennusvaiheen aikana. Liimattu betoni on kostutettava säännöllisesti halkeamien välttämiseksi.

Paalusäätiö on pystytetty seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Säätiön kaivo on korkeintaan kaksikymmentä senttimetriä (laatta asetetaan siihen);
 • Ympäryksen varrella luodaan pieniä kaivoja, joilla on sama syvyys paalujen asennusta varten;
 • Kierrä paalut kaivoihin tarkkaillaan tarkasti kohtisuorassa asennossa;
 • Leikkaa yläosat yhdellä tasolla.
 • Seuraava askel on asennus vahvistettujen laattojen paaluilla. Voit vaihtaa sen itsenäisellä muotti- ja vahvistusverkolla, jota seuraa betoniseos.

Kuva 3. Tiiliseinän pohja on valmis, voit aloittaa lämmitysrakenteen ensimmäiset rivit.

Mahdolliset virheet ja tapoja korjata ne

Jos uunin rakennuksen jälkeen romahtaa itse uunin tai savupiipun, on olemassa halkeamia, ongelma on väärässä pohjassa. Tällöin osittainen uudelleenkäsittely on mahdotonta, koska myöhemmin jälleenrakennetut alueet joutuvat jälleen samaan vahinkoon.

Varoitus! Valmiit uunit eivät altistu osittaiselle korjattavuudelle, jos emäksen kaatamista esiintyy virheitä.

Tilanteen korjaamiseksi on välttämätöntä purkaa uuni kokonaan ja perustaa säätiö, joka johtaa huomattaviin kustannuksiin sekä ajan että rahan osalta.

Hyödyllinen video

Video, joka kertoo, miten valmistetaan temppeliuuneja: kuinka kaivaa syvään, kuinka nukahtaa, kuinka kauan odottaa kiinteytystä.

Ilman oikeaa laskentaa ei voi tehdä

Alusta riippuu koko uunin kestävyydestä ja sen toimivuudesta. On välttämätöntä punnita huolellisesti kunkin perustan hyvät ja huonot puolet, laskea tulevaisuuden rakennuksen paino ja luoda tuki turvallisuussyistä. Lisäksi uunin kokonaispainoon tulisi sisältyä liuoksen massa.

Tässä tapauksessa on parempi olla turvallinen ja asentaa voimakkaampi ja kalliimpi tuki kuin koko uunin uudelleensuuntaus, kun se murtuu.