Langanvaihdos haaroitustangolle

Vahvisteisten betonirakenteiden rakentamisen tekniikka takaa teräsvahvistuksen sisäisen kehyksen. Hänen laitteensa käytti neulontankaa. Joustavaa ja kestävää laitteistoa käytetään laajalti paitsi rakentamisessa, myös arjessa. Teräslanka tuottaa tavaroiden pakkaamista, sitoo erilaisia ​​rakenteellisia osia. Kuinka valita oikea halkaisija ja laskea oikea materiaalin kulutus? Tämä auttaa tutkimaan sen ominaisuuksia ja lyhyen katsauksen nykyisiin hintoihin.

Mikä se on?

Pitkämetallinen metalli on valmistettu teräsbetonista piirtämismenetelmällä. Kun kuumaa lejeerinkiä vedetään valssauskoneen kartiomaisen reiän läpi, saadaan ohut pitkä johto. Elastisuus muodostuu hehkutus - erityinen lämpökäsittely. Materiaalia kuumennetaan ensin uunissa ennalta määrättyyn lämpötilaan, pidetään tässä tilassa tietyn ajan ja sitten vähitellen jäähdytetään.

Tuloksena olevat tuotteet ovat olennainen osa laitteen perustuksia. Kehyksen luominen hitsaamalla on kohtuuhintaista ja yksinkertaista, mutta harvinaista useiden haittojen takia. Vahvistuselementtien yhdistäminen yhdeksi rakenteena langalla on monia etuja verrattuna muunlaisiin tilapäiseen kiinnitykseen:

 • solmujen luotettava kestävyys;
 • materiaalin taloudellinen kulutus;
 • korkea sitomisnopeus;
 • helppokäyttöisyys.

Kiinnityslaitteen jäykkyys riippuu kehyksen lujuudesta ja eheydestä, kun laasti laitetaan muottiin. Tämä tekijä lisää myös betonirakenteen luotettavuutta käytön aikana.

Kiinnitysraudoituksen lanka on levinnyt lähes kaikilla ihmisen toiminnan aloilla. Suosituimmat alueet: rakennus, tekniikka, teollisuus. Liimattujen metallitelojen esivalmistetut kehykset ovat joustavia ja joustavia. Tämä auttaa estämään pohjan mahdolliset muodonmuutokset maaperän turvotuksen aikana ja pidentää vahvistetun esineen käyttöikää.

Tuote, jossa sinkitty päällyste on hyvää korroosionkestävää prosessia vastaan. Pitkään se säilyttää tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet kaikissa sääolosuhteissa.

Sääntelyvaatimukset

Hehkutuksen ansiosta tuotteesta tulee kestävämpi ja joustavampi, sillä se kykenee helposti sitomaan vahvistusta. GOST 3282-74: n mukaan lämpökäsitelty metalli on merkitty kirjaimella "O". Rullatuotteiden luokittelu tehdään teräslajilla, polttotyypillä, ulkoisella käsittelymenetelmällä, mekaanisilla ominaisuuksilla.

1. Pinta-alan mukaan:

 • ilman pinnoitetta (Æ 0,16-10,0 mm) - käsittelemätöntä kevytvalssattua metallia (C) tai musta (H), joiden käyttöikä on rajoitettu;
 • päällystetty (Æ 0,2-6,0 mm) - tuotteet, jotka on suojattu korroosiolta sinkki- tai polymeerikerroksella.

2. Prosessin asteen mukaan erotellaan 1. ja 2. luokka - 1C ja 2C.

3. Metallinauha ulkonäössä on pyöreä (B) ja jaksollinen (BP) profiili. Osien eri muotoja ovat: pyöreä, soikea, neliö, kuusikulmainen. GOST-standardit mahdollistavat myös normaalin ja tarkemman tarkkuuden jakamisen.

Oikean halkaisijan valinta

1. Yksityisasuntojen suosituin koko on 1,2 mm. Asiantuntijoiden mukaan tämä on materiaalin kätevin ja kestävä versio. Lämpökilpi lisää merkittävästi vetolujuutta.

2. Ohut laitteisto (0,3-0,8) on liian heikko neulomiseen. Ne on suositeltavaa käyttää vain vaakasuuntaisten, pienihalkaisten sauvojen kiinnittämiseen.

3. Vaijeri 1.8-2 on valittu pystysuorat vahvistusrakenteet. Valssatuotteen suuri paksuus vaatii lisääntyneitä fyysisiä kustannuksia asennuksen aikana. Käytä kätevää ja helppokäyttöistä erikoiskäyttökäsikoukkua tai automaattista kääntöpistoolia.

4. Erilaisia, joiden läpimitta on 3-4 mm, käytetään hyväksi kosteissa olosuhteissa ja lisääntyneeseen altistumiseen aggressiiviselle ympäristölle. Tällainen laitteisto on välttämättä monikerroksisen pinnoitteen alainen galvanoimalla.

Neulomalla langan kulutus

Ennen asennustöiden aloittamista metallikehyksen muodostamiseksi on välttämätöntä ostaa riittävä määrä teräsvaijereita ja liitäntälaitteita. Keskimääräinen kulutus tonnia kohti on 11 - 15 kg neulomateriaalia. Tilavuuden laskennassa on likimääräisiä lukuja ja riippuu useista tekijöistä:

 • perustyyppi;
 • vahvistuksen vahvistusmenetelmä;
 • liittymäsolmujen lukumäärä;
 • langan halkaisija.

Tarkempien kulutustietojen pohjalta otetaan huomioon vahvistusrinnan solujen koko ja liitospisteiden määrä. Tästä syystä sadan solmun lujittaminen edellyttää 0,12 kg neulomakiviä, jonka läpimitta on 0,8 mm. 1,2 mm: n poikkileikkauksiltaan 0,27 kg, 1,5 - 0,5 kg, 4 - 1,3 kg. Tallennuksen sallimiseksi on mahdollista sitoa runkorakenne ruutupiirroksessa. Mutta suuremman luotettavuuden vuoksi kummallakin puolella on kaksi äärimmäistä riviä ilman aukkoja.

Se on tärkeää! Mitä pienempi lankaosa on neulontaan, sitä suurempi on sen lopullinen kulutus.

Laskettaessa metreinä on huomattava, että jokainen liitos on tehty päällekkäisyydellä, jonka pituuden on oltava vähintään 30 läpimittaa. Esimerkiksi 12 mm: n poikkileikkaukselle päällekkäisyyden pituus on 360 mm. Jos lisäät tämän numeron liittimien lukumäärän mukaan, saat halutun kuvan. On syytä muistaa, että liitosjonon aikana purkaus voi puhjeta. Häikäilemättömät myyjät voivat myös antaa epätarkkoja tietoja tavaroiden pituudesta ja painosta. Ongelman välttämiseksi on suositeltavaa ostaa laitteita 1,5-2 kertaa arvioitu määrä.

Ottaen huomioon neuloverkon alhaiset kustannukset, ei ole tarpeen tehdä tarkkoja matemaattisia laskelmia vaaditusta ostotilavuudesta. Materiaalin likimääräinen kulutus auttaa määrittämään sähköisen rakentamisen laskimet. Useimmat valmistajat tarjoavat tämän palvelun asiakkaille Internet-resurssien sivuilla tai suoraan myyntipisteissä.

Laitteisto toimitetaan jakeluverkkoon rullina, joiden pituus on enintään 120 m, tai 50-300 kg: n painoisille keloille. Ilmoittakaa siis langan hinta per metri tai hinta per laulukiluku kilogrammalta. Teloissa on yksi pituus, enintään kolme segmenttiä käämiin kierretään.

Mikä lanka neuloa 12 köysiä

Sidontanauha sidontalaitteelle. Sovellus rakentamiseen ja elämään

Vaikka jotkut eivät kiinnitä huomiota tällaisiin apumateriaaleihin kuin neulovideot, niillä on edelleen tietty rooli rakentamisessa, mikä yksinkertaistaa monoliittirakenteisten betonirakenteiden pystyttämistä.

Korkea mekaaninen lujuus ja joustavuus neulelangalla tekivät tuotteesta kysynnän paitsi rakennustyömailla, myös monissa teollisuusyrityksissä. On mahdollista saavuttaa tiettyjä fysikaalisia ominaisuuksia käyttämällä erilaisia ​​teräslajia. Sitoutumisraita valmistetaan halkaisijaltaan 0,5-6 millimetriä ja pakataan keloihin 50-300 kiloa.

Neuletiheyden nimittäminen

Neulelangan päätavoite on sitoa ja kiinnittää raudoituksen yksittäisiä elementtejä saadakseen kestävän kehyksen betonirakenteissa. Arkielämässä sitä käytetään pakkausmateriaaleihin ja erilaisten elementtien sitomiseen.

Neulelangan vahvistaminen auttaa vähentämään teknisen prosessin kustannuksia ja joskus sen käyttö on paljon luotettavampaa kuin metallielementtien liittäminen hitsauskoneeseen.

Kaksi lankaa

Neulelangasta valmistetaan metallisia aihioita piirustuksella. Neulelangasta on kaksi perustyyppiä: tavallinen tinattu ja käsitelty polttamalla. Toiseen tyyppiin käytetään sidosraudoitusta perustuksessa ja muissa betoniterästeissä.

Johdon valmistamiseksi sitä käsitellään lämpökovetuksella, mikä antaa sille joustavuuden ja kestävyyden ympäristön haitallisilta vaikutuksilta ja tekee siitä myös vähemmän sitkeän, mikä suurentaa huomattavasti materiaalin lujuutta ja siten johdinkokoonpanoa.

Kaupat tarjoavat sinkittyä ja galvanoimatonta materiaalia. Molempia voidaan käyttää sidoksen kiinnittämiseen, vaikkakin galvanoitu neuleliitos (GOST) on kestävämpi aggressiiviselle materiaalille.

Miten valita sopiva neuletiheyden halkaisija

Sopivin sideaineen halkaisija riippuu suoraan sidotun metallin halkaisijasta. Rakennustyön yleisimmällä materiaalilla on halkaisija 1,2-1,4 millimetriä; On erittäin kätevää, että ne sitovat metallielementtejä, joiden paksuus on enintään 12 millimetriä. Paksumpi vahvistus on parempaa ja kätevämpää neuloa paksulla langalla.

Jos yrität käyttää halkaisijaltaan pienempää lankaa, joka sitoo kehyksen, se hajoaa, sitä ei voida kiristää solmuksi. Jos poikkeuksellisissa tapauksissa käytetään halkaisijaltaan yli 1,6 millimetriä, muuten on vaikea sitoa sitä ja luoda vahva solmu.

Johdon koukun käyttö

On olemassa erityinen laite ankkurin kytkemiseen sitovalla langalla - tämä on käsihihnan koukku. Se on helppoa, nopeaa ja erittäin kätevää työskennellä heidän kanssaan. Sitä käytetään usein sekä arkielämässä että perustakuvan sitomisessa.

Vahvistuksen tulee olla jäykkä, mikä takaa metallikehyksen eheyden betonin kaatamiseksi muottiin tai kaivoksiin sekä lujitetun betonirakenteen lujuuden ja luotettavuuden käytön aikana. On pidettävä mielessä, että voimakkaalla betonipaineella kehys altistuu riittävän voimakkaalle paineelle solmuille. Joten, että kehyksen vahvistus ei vääristy, ja koukulla käytetään kovaa solmioa.

Neuletiheyden määrä vahvisteelle

Rakennustyössä on otettava huomioon minkä tahansa materiaalin kulutus. Neulelanka vaatii myös tämän, huolimatta siitä, että sen hinta ei ole korkea ja laskelmat ovat likimääräisiä. Tässä tapauksessa sinun on ohjattava periaate: enemmän on parempi kuin vähemmän.

Ensin lasketaan tarvittava raudoituksen määrä; Lisäksi lujitussuunnitelman perusteella arvioidaan likimääräinen solmumäärä. lopullinen
neuloverkon kulutus määritetään ottaen huomioon yhden neuleosan koko, joka riippuu vahvikkeen halkaisijasta ja määritetään empiirisesti. Kuten käytännössä käy ilmi, neulontanka on hankittava varovaisesti määrästä, joka on kaksi kertaa suurempi kuin laskettu, koska se usein katkaisee solmun sitomisprosessin.

Lisää kommentti

Neulominen vahvistus pohjalle: teknologia

Pohjustustarvikkeiden vahvistaminen on yksi rakennusprosessin vaiheista, minkä seurauksena rakenteen kehys luodaan.

Tämän menetelmän avulla voidaan lisätä emäksen vahvuutta ja parantaa sen ominaisuuksia.

Miksi tehdä neulonta vahvistus perustukselle? Rebar-verkon läsnäolo sallii betonin muodostamisen asianmukaisesti sen kaatamisen aikana.

Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausmenetelmää # 8211; Tämä voi johtaa kehyksen luotettavuuden heikkenemiseen.

Nykyään on olemassa suuri määrä tekniikoita. Mutta jokainen menetelmä voi löytää yhteisiä piirteitä. Alkuvaiheessa verkko liitetään erillisten leikkausosien muodossa. Lisäksi ne yhdistetään yhdeksi rakenteeksi.

Suunnittelun ominaisuudet

Vahvistustekniikka suojaa betonia, se ei salli sen romahtaa ja estää halkeamien esiintymisen suurilla kuormituksilla. Betoni myös suojaa metalliputkien pintaa kosteudelta.

Lisäksi materiaali johtaa huonosti lämpöä ja tulipalo suojaa metallia altistumiselta korkeisiin lämpötiloihin.

Jotta lujitustangot helpottaisivat työstään, niillä on aallotettu pinta. Betonituotteen metallirunko sisältää silloitettuja risteysosia.

Se olisi sijoitettava riittävän lähelle rakennuksen pintaa. Korroosion poistamiseksi tarvitaan konkreettisen liuoksen tiukka sovitus.

Venttiilien elementit voivat poiketa teknisistä ominaisuuksistaan. Luokka "A" sisältää metallitangot, joilla on ydinrakenne. Luokka "B" ominaiskäyrärakenne. Luokkaan "K" kuuluvat köydet.

Tangoilla on tietty halkaisija, joka voi olla jopa 40 mm. Rakenteessa yleisimmin käytetty materiaali, jonka läpimitta on enintään 12 mm. Sitä käytetään lujittavan pohjakehyksen luomiseen.

Materiaali, jota käytetään perustuksen vahvistamisessa

Usein, kun neulotaan vahviketta pohjalle. jotka on aiemmin käytetty rakentamisessa. Tämän seurauksena talousarvio tallennetaan.

Näitä elementtejä ovat:

 • Alumiiniset sauvat. Tällä metallilla on alhainen elastisuusaste. Se ei liity hyvin betoniin;
 • Teräslevyt. Niillä on myös heikko kiinnittyminen betoniin. Halkeamia voi esiintyä;
 • Jätteiden leimaamalla tuotanto;
 • Käytetään silmäkokoa "ketjunlenkkiä". Tämä materiaali vaikuttaa betonin lujuusominaisuuksiin, koska sillä on joustavia ominaisuuksia;
 • Vesihuoltoon ja lämmitykseen käytettävät putket;
 • Pienet metalliputket.

Jos metallipohja, jota on tarkoitus käyttää neulomiseen, on saastunut pinta, se on puhdistettava. Ilman tätä, betonirakenteella ei ole tarvittavia voimia.

Vahvikotelon rakennetta voidaan käyttää:

 • Hitsausmenetelmä;
 • Manuaalinen tai mekaaninen sidonta.

Jokaisella yhdistämismenetelmällä on omat edut ja haitat, joita näet katsomalla videota:

Kun liitännän hitsauksen laatu on hyvä, se on hyvä. Mutta sen seurauksena, että käytetään lisääntynyttä lämpötilaa, prosessoitujen elementtien luotettavuus vähenee. Tämä voi johtaa rakenteen eheyden rikkomiseen.

Käytä puristimia ja lankaa sitomiseen

Säätiön luuranko voidaan tehdä lanka tai käyttämällä erityisiä kiinnittimiä. Sen valmistuksessa käytetään vähän hiiliteräistä metallia. Tällainen materiaali on erittäin kätevä käyttää.

Lanka voi olla sinkitty pinnoite, on mielestäni mahdollista ilman sitä. Betoni ei anna ilman tunkeutumista, joten materiaalin pinta ei pelkää korroosiota.

Yleisimmin käytetty lanka, jonka läpimitta on 1,4 mm. Se voidaan saada vanhoista kuorma-autonrenkaista. Polttamisen jälkeen on tarpeen saada teräsköysi. Sitä käytetään parittelua varten.

Joskus tuontikuorma-autojen renkaissa ei ole lankaa, synteettisiä materiaaleja löytyy. Tarkastuksessa on tarpeen leikata renkaan pinnoite veitsellä. Kun olet löytänyt metallipohjan, voit aloittaa kaapelin ottamisen.

Nykyään sitovien usein käytettyjen puristimien rakentamistyössä. Alkuvaiheissa he esittivät huolenaiheita. Mitä kuormaa he voivat käsitellä? Kuinka luotettavia he ovat?

Itse asiassa puristimilla on enemmän positiivisia kuin negatiivisia. Käytön seurauksena valjaat yksinkertaistetaan ja työn loppuaika lyhenee.

Tuotteiden kustannukset ovat lähes samat kuin neulontuotteiden kustannukset. Sopivin työkalu, jossa käytetään muovista tehtyjä kiinnittimiä, joihin kuuluu metallipohja.

Neulominen teippityypin peruspohjasta

Nauhapohjaa käytetään melko usein yksittäisissä rakenteissa. Ajan myötä se voi kutistua, mahdollisesti halkeilua.

Vahvikotelon käyttö mahdollistaa rakenteen luotettavuuden lisäämisen ja sen vakauden.

Yhdistelyssä noudatetaan tiettyjä sääntöjä. Työ vaatii erityisiä työkaluja. Prosessi on aika vievää, sillä se tarvitsee erityistä tietoa ja kätevyyttä.

Alkuvaiheessa tehdään vahvistuspaikkojen merkintä ja valitaan tarvittava materiaali. Vahvikotelon asennus suoritetaan samanaikaisesti muottien valmistuksen kanssa.

Käytä tavallisesti kaksi riviä venttiilejä. Menestyksekäs vaihtoehto kehyksen valmistelulle on solurakenteen käyttö. Tällöin lujitangot tulisi olla kohtisuorassa tasossa.

Kuinka sitoa vahvistuspalkit

Peruskehys voidaan tehdä vaakasuoralla tai pystysuoralla menetelmällä. Ensimmäistä menetelmää käytetään useammin, sillä se jakaa painon tasaisesti säätiölle.

Metalliverkkoa käytetään sitomiseen.

Käytössäsi voit käyttää:

 • Neuloa lanka;
 • Erityiset koukut neulomista varten. Ne voivat olla yksinkertaisia ​​ja ruuveja;
 • Automaattinen ligamenttyyppi;
 • Muoviset siteet;
 • Kiinnityslaitteet.

Jos koukkua käytetään, lanka taittuu kahdesti ja tuloksena oleva silmukka työntyy kiinnittimen päälle. Pidä myös kiinni langan päiden kiinnittämisestä ja vie ne vaurioituneiden sauvien ympärille. Kun koukku kääntyy, lanka kiertyy.

Tutustu virkkaukseen katsomalla videota:

Aseen käyttö nopeuttaa sitomista.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

. | Wire neulonta GOST 3282 74. Kuinka paljon lankaa tarvitaan teräsköyden sitomiseen.

Wire neulonta GOST 3282 74. Kuinka paljon lankaa tarvitaan teräsköyden sitomiseen.

Kun valmistetaan yleiskäyttöistä matalahiilistä teräslangaa GOST 3282: n mukaan lämmityksen jälkeen ja jäähdyttämällä, saadaan lanka, jossa on asteikko - tumma lanka ja ilman asteikkoa, hehkutettu, vaalea. Yrityksemme myy hehkutettua lankaa - lämpökäsiteltyä, karkaistu, sitä kutsutaan myös neulokseksi. Se on joustavampi ja kestävämpi, kun se taipuu, se hajoaa harvemmin kuin käsittelemätön. Kudottujen johtojen solmu kiinnittää vahvistuksen tiettyihin asemiin.

Teräslankaa ei käytetä ainoastaan ​​sitomiseen, vaan myös silmien, kynsien valmistukseen koristekäyttöön, kaapeleiden kudontaan, rakenneosien pitämiseksi hitsauksen aikana.

Verrattuna hitsaukseen liitetyistä lujitushäkkeistä sidelangan avulla yhdistetyt perustukset ovat voimakkaimpia. Lujitteinen metallikehys, joka on liitetty neuloverkolla, on joustavaa ja joustavaa, ja maaperän turvotustapauksessa maaperän jäädyttäminen ei ole perustassa.

Galvanoitu neuleliitos estää perusmetallin korroosion, tällainen säätö on kestävämpi.

Neuletiheyden kulutus raudoitukseen. yhden metrin paino

Johdotus GOST 3282 on saatavana keloilla, yleensä jopa 100 kg. Määritä, kuinka monta metriä lankaa lankaan, sinun on ensin laskettava tietty paino (yhden metrin pituinen lanka) tai käyttää teoreettisen painon taulukkotietoja GOSTin mukaan (löydät verkkosivustollamme). Jotta voit laskea yhden metrin painon itse, sinun on punnittava pieni lanka ja jaa se tämän kappaleen pituudella metreinä.

Lankaverkon painoa pidetään seuraavasti:

jossa M on 1 metrin pituinen lanka,

q on metallin tiheys tai ominaispaino (teräs vastaa 7850 kg / m ^ 3)

S - lankojen poikkipinta-ala neliömetreinä. m

h on langan pituus metreinä.

S = 3,14d * d / 4, missä d on nimellishalkaisija metreinä.

Esimerkiksi, sinun on laskettava vaijerilevy (mm) 1.2 (0,0012 m) vaadittu kuvamateriaali (L), kelan paino on 70 kg.

S = 3, 14 * 0,0012 * 0,0012 / 4 = 0,00000113 m ^ 2,

M = 7850 * 0,00000113 * 1 = 0,0089 kg,

L = 70 / 0,0089 = 7865 m.

Huolimatta siitä, että galvanoidun neulelangan mittarin todellinen paino on pienempi kuin laskettu (sinkin ja teräksen eri tiheydestä johtuen), samaa kaavaa käytetään galvanoidun langan laskemiseen kuin galvanoidusta langasta.

Neuloverkon laskeminen työssä

Ensinnäkin laske vaadittavan lujituksen määrä ja solmujen lukumäärä, jotka saadaan yhdistettäessä. Laske sitten neulontanka. Rungon vanteiden osalta ei ole standardeja ja vaatimuksia GOSTille. Suositukset 3282 GOST-langan määrän laskemiseksi perustuvat asiantuntijoiden henkilökohtaiseen kokemukseen. Jotkut väittävät, että neuloverkon keskimääräinen kulutus - 10 - 15 kg per vahvistusmäärä, ja muut - 15 - 20 kg riippuen vahvistuskammasolujen koosta. Ammattimaisilla rakentajilla on myös erilaisia ​​laskelmia lanka-arvosta - 10 - 15 cm ja 30 - 50 cm jokaiselle solmulle. Nämä ovat varsin suhteellisia indikaattoreita, ennen kaikkea vaadittavan johtimen laskemisen yhteydessä on tarpeen ottaa huomioon vahvistimen ja itse langan halkaisija.

Neulelangan työstöä ja ostoa koskevat yleiset säännöt:

sinun täytyy ostaa lanka marginaali - kaksi kertaa enemmän kuin laskettiin, koska kun se sidotaan, se hajoaa, puhkeaa;

on otettava huomioon, että niissä pisteissä, joissa kaksi vaakasuoraa lujitemuotoa yhdellä pystysuoralla leikkaavat toisiaan, on kaksi solmua;

knotit neulotaan ruutupallin kuvioon - yhteyden,

liitäntöjen päällekkäisyys otetaan huomioon, se voi olla 20-80 cm,

1.2-1.5 mm: n liittämiseen tarvitaan enemmän jokaista lankaa kuin paksumpi lanka, mutta on paljon vaikeampaa työskennellä paksun langan kanssa,

8 - 12 mm: n sitomisen vahvistusreunan halkaisija on helpointa käyttää 1,2 mm: n neulontankaa. Suurimpien halkaisijoiden osalta käytetään yleensä paksumpaa lankaa. Vahvistimen hammasliitosten laatu riippuu langan halkaisijasta.

Laske myös palkkien pinnan (F) pinnan pituus:

F = 2 * 3,14 * D / 2, missä D on raudoituksen halkaisija mm.

Esimerkiksi kierrokselle lankaa noin 12 mm: n räystään. Neulottu lanka vaaditaan, pituus:

2 * 3,14 * 12/2 = 38mm = noin 4 cm.

Toinen melko helppo tapa laskea vahvistusvaijerin lanka-arvo: käytä tällaista konseptia yhtä neulomakivielementtiä kohden, joka on 0,3-0,5 m. Näin ollen selvittääksesi, kuinka paljon lankaa tarvitaan, neulontasolujen lukumäärää kerrotaan 0,5 m.

Sidontanauha vahvistamiseen - sopiva halkaisija ja virtaus

Vaikka monet eivät kiinnitä suurta huomiota sitovalle langalle rakennusmateriaalina, sillä on edelleen tärkeä asema joillakin rakennusalueilla, erityisesti monoliittirakenteisten betonirakenteiden osalta.

Tänään aion kertoa teille, mikä on tärkeä neulelangasta, missä ja missä muodossa sitä käytetään ja mikä tärkeintä, miten sitä käytetään oikein rakentamisessa.

Neulelangan päätehtävä, kuten sen nimestä voidaan nähdä, on raudan keskinäinen liittäminen itsensä välillä luotettavan koukun saamiseksi lujitetuille betonirakenteille, kuten esimerkiksi pohjalle.

Jälleen kerran ei ole pelkästään halvempaa neuloa vahvikekantaa tavallisen neuleliikenteen avulla, mutta useimmissa tapauksissa se on paljon luotettavampi kuin rakentaa se hitsauskoneella. Yksityiskohtaisemmin vahvistamisen neulonnan eduista kerroin edellisissä artikkeleissa.

Minkä tyyppisiä neulovideoja käytetään tangon kiinnittämiseen

Neulomalla on kaksi päätyyppiä - tavanomainen lanka ja käsitelty paahtamalla.

Pääsääntöisesti käytetään toista versiota vahvistamisen sovittamiseen. Lisäksi riippumatta siitä, mitä vahvistuskammio on tarkoitettu, olkoon se minkä tahansa pohjan tai minkä tahansa muun raudoitetun betonirakenteen.

Jotta lanka voidaan jalostaa, se riittää lämmittämään sitä hyvin, toisin sanoen sen temperoitamiseksi. Termisen kovettumisen jälkeen se muuttuu joustavammaksi, kestävämmäksi ja kestävämmäksi myös erilaisille ilmakehän vaikutuksille.

Kaiken lisäksi jalostettu neulelanka ei käytännössä ole venytetty, mikä antaa solmulle lisävoimaa.

Myymälässä on myös galvanoitua ja ei-galvanoitua lankaa. Minkä tahansa niistä käytetään vahvistamisen yhdistämiseen, mutta galvanoidut ovat vähemmän alttiita aggressiiviselle materiaalille.

Kuinka valita sopivin langan halkaisija

Neuletiheyden halkaisija, jota käytetään vahvistamiseen neulomiseen, on ensiarvoisen tärkeä ja riippuu itse vahvistuksen halkaisijasta.

Sitoutumiseen käytetään yleensä lankaa, jonka läpimitta on 1,2 mm - 1,4 mm. 8-12 mm: n paksuus on erittäin kätevä ommella 1,2 mm: n langalla, ja paksummalle vahvistamiselle on helpompi käyttää paksumpaa lankaa, vaikka tässä ei ole erityisiä rajoituksia.

Jos käytät neulontankaa, jonka läpimitta on alle 1,2 mm, todennäköisesti et pysty kiristämään sitä normaalisti, se räjähtää. On erittäin hankalaa neuloa köysiä, jonka paksumpi kuin 1,6 mm, ja on todennäköisintä, ettei se kiristä sitä niin, että solmu on voimakas.

Ankkurin liitäntä neulomalla lankaa

Ankkuri on yhdistetty neulomalla lanka virkkuukoukulla. Miten tehdä se oikein - katso yksi edellisistä artikkeleista, joista puhuin vahvistamisen sitomisesta säätiölle.

Vahvikkeen liitoksen tulee olla jäykkä, se ei riipu pelkästään lujitetun betonirakenteen lujuudesta sen käytön aikana, vaan myös kehyksen lujuus ja eheys betonin kaatamiseksi kaivoksiin tai muottiin.

Kun betoni syötetään koneesta muottiin tai kaivoksiin, tärytys ja paine puristetaan kytketylle solmulle, jotta lujitettavuus ei kierrä - se on kytkettävä jäykästi.

Neuletiheyden määrä vahvisteelle

Huolimatta siitä, että neulelanka on hyvin edullinen, joskus sinun on tiedettävä sen kulutus, eli kuinka paljon tarvitset sitä, ainakin ainakin, jotta et menisi sen jälkeen uudelleen.

On erittäin vaikeaa laskea tarkasti, kuinka paljon neuleliitintä kulutetaan, kun köysi on neulottu, eikä todellakaan ole välttämätöntä, koska sen kustannukset ovat hyvin alhaiset.

Aluksi vahvistuksen luvuista riippuen on tarpeen laskea raudoituksen määrä. Sitten samaan vahvistusohjelmaan perustuen, laske solmujen solmujen likimääräinen määrä.

Johdon kulutus raudoitusta varten määräytyy sen perusteella, että yksittäisen neulomakivielementin koko on 0,3 - 0,5 m, riippuen lujituksen halkaisijasta, mikä yleensä määritetään kokeellisesti.

Joten ottaisimme solmujen lukumäärän, kerrotaan 0,5 m: llä, saamme vaaditun lankaverkon lankaa vahvistamisen yhdistämiseen.

On syytä muistaa, että lanka on ostettava kahdesti niin paljon kuin laskettu määrä, koska se paranee usein, katkeaa, menetetään, eikä vilpittömässä mielessä myyjät voi "päättää" ilmoitettua materiaalia.

Neuletiheyden vivahteet

Vahvistettu betonirakenteiden vahvistaminen on avaintekijä, joka määrittää niiden luotettavuuden ja kestävyyden. Betonirakenteet vahvistetaan vahvistuskoteloineen, jotka on koottu neulontankaiden avulla, joista keskustelemme tässä artikkelissa.

Langat neulomisvarusteille

Julkaisu esittelee raudoituksen lankaa, jossa tarkastellaan sen käyttöalueen, sovelluksen tyyppejä ja ominaisuuksia. Antaa ohjeita materiaalikulutuksen laskemisesta ja suosituksistasi.

1 Sitova lanka - missä ja miksi sitä käytetään?

Lujittavaa lankaa käytetään yksittäisten ja teollisten rakenteiden alalla raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamiseen käytettävien kehysten valmistukseen. Neulelangan kautta tehdään viereisten raudoitustangojen liittäminen niiden päällekkäispaikassa.

Materiaalia voidaan käyttää seuraavien kehystyyppien kokoonpanossa:

 • perusta (vyö, monoliitti, pylväs);
 • päällekkäisyyksiä (socle ja interfloor);
 • lattiapinnoitteet.

Yleisin lanka lujittamiseen monoliittisessa rakenteessa. Teräsbetonituotteiden, paalujen, lattialevyjen, RC-lohkojen teollisessa valmistuksessa niiden kehykset säästyvät aikaa yhdistämällä pistehitsaus.

Langallinen liitäntä

Armo-ruhojen liittäminen neulelangalla on kaksi tärkeää etua verrattuna hitsaustekniikkaan. Ensinnäkin tämä on puutteellisten pisteiden puuttuminen korroosionkestävyydeltään, jotka ovat hitsauksia. Käytön aikana saumat ovat kosketuksissa kosteuden kanssa, tunkeutuvat betonirakenteen mikrohuokosten läpi, vahvistusrokkor ja kehys menettää alkuperäisen lujuutensa.

Myös monet insinöörit osoittavat, että lanka liitetty runko on joustava, mikä lisää betonirakenteen yleistä lujuutta ja kestävyyttä muodonmuutokseen. Koska jäykkä hitsattu runko ei pysty käsittelemään vakavia taivutuskuormia, jotka voivat aiheuttaa halkeamia betoniin.
valikkoon ↑

1.1 Kuinka laskea materiaalin kulutus?

SNiP: n määräysten mukaan neuloverkon kulutusnopeus vahvistuskotelon kokoonpanon ollessa 30 cm per kytkentä tai 4 kg per tonnin vahvistus. Jos haluat selvittää, kuinka paljon materiaalia sinun on käytettävä, sinun on määritettävä raudoituksen telakointikohdat ja laskettava kokonaiskulutus.

Esimerkkinä tässä on laskelma lanka kulutusta vahvistamiseen perustan nauha tyyppi. Käytämme 5 * 6 m: n perustan ehdollista kokoa, sillä on 2 hihnaa pitkittäistä vahviketta - ylempi ja alempi, 3 baaria kummassakin, jotka on liitetty pystysuoraan ja sillat, joiden askel on 40 cm.

Virtausalgoritmi:

 1. Laske kehyksen kehä: 5 * 6 = 30 metriä.
 2. Määritä hyppyjen lukumäärä 40 cm: n askeleen perusteella: 30 / 0.4 = 75 kpl.
 3. Jokaiselle hyppylälle on 6 telakointipistettä (3 baaria jokaiselle hihnalle), määrittelemme yhteyksien määrän: 75 * 6 = 450 kpl.
 4. Laske neuloverkon kulutus: 450 * 0,3 = 135 m.

Joten, jotta runkopalkit yhdistettäisiin, meidän on käytettävä 135 metriä materiaalia. Samoin määrittämällä liitäntöjen määrä ja kertomalla ne tavanomaisella kulutuksella, voit laskea koko langankulutus kokoonpanon vahvistuskotelon kokoamiseksi.
valikkoon ↑

2 Luokitukset ja lajikkeet

Lujitteinen lanka luokitellaan lajikkeisiin sellaisten muuttujien mukaan kuin:

 • suojapinnoitteen läsnäolo tai puuttuminen;
 • lämpökäsittely;
 • lujuusluokka

Suojapinnoitteen läsnäolosta riippuen materiaali on jaettu kahteen tyyppiin: tavallisesta vähähiilisestä teräksestä ja galvanoidusta. Pinnoite levitetään kuumasinkitystä käyttäen, mikä tarkoittaa, että johdin kelat pidetään sulassa sinkkikylvyssä.

Katso myös: Mitkä ovat edut käytettäessä fluidiytettyä lankaa hitsaukseen?

Suojapäällysteinen materiaali jaetaan kahteen luokkaan - 1C ja 2C. Niiden väliset erot ovat galvanoituneen kerroksen paksuuteen, luokka 2C -materiaalissa suojaava kerros on paljon paksumpi: vertailun vuoksi vertailua varten on 155 tai 85 g / m2 langan halkaisijaltaan 6 mm. Vaihtoehto galvanoiduille materiaaleille on kupari-nikkeliseoksesta valmistettu MNTWT-lanka, mutta sen käyttö rakentamisessa on perusteetonta korkeiden kustannusten vuoksi.

Galvanoitu lanka BP-1

Karkotustyypin mukaan lujittava lanka luokitellaan käsittelemättömiin ja hehkutettuihin (se on merkitty kirjaimella O). Lämpökäsittelyn ydin koostuu kuumentamalla materiaalia ennalta määrättyyn lämpötilaan masuunissa ja sitä seuraavassa jäähdytyksessä. Hehkutuksen seurauksena metallimuutosten kiderakenne ja teräksen sisäinen jännitys tuhoutuvat, mikä lisää langan lisääntynyttä joustavuutta ja mekaanista lujuutta.

Lujuusluokasta riippuen tuotteet luokitellaan kahteen ryhmään B-1 (tavallinen) ja B-2 (suuri lujuus). Niiden välinen ero on käytetty seosten tuotemerkki, B-1-johtoa käytetään vähän hiiliteräksellä, B-2: lle käytetään terästä, jossa on enemmän seostamisosia. Materiaalia B-2 käytetään liitosjohdoissa esijännitetyn raudoituksen, kun taas luokka B-1 on tarkoitettu ei-stressaavien rakenteiden asentamiseen.
valikkoon ↑

2.1 Koot ja paino

Materiaalin läpimitta riippuu suojaavan päällysteen läsnäolosta - galvanoitua lankaa on saatavana halkaisijaltaan 0,2-6 mm ilman pinnoitetta - 0,16-10 mm. Tehdasvalmisteista toimitetaan varret (paino 15 - 250 kg) tai käämit (500-1500 kg). Käämin tulee olla yksi lanka, kela - enintään 3-osainen.

Tässä on taulukon lanka neulottava paino 1 metri, brändi BP, suosituin markkinoilla:

 • BP-1 (halkaisija 1 mm) - paino 0,012 kg;
 • BP-2 (halkaisija 2 mm) - paino 0,025 kg;
 • BP-3 (halkaisija 3 mm) - paino 0,06 kg;
 • BP-4 (halkaisija 4 mm) - paino 0,1 kg;
 • BP-6 (halkaisija 6 mm) - paino 0,23 kg.

BP-brändin ominaispiirre on aallotettujen seinien läsnäolo, minkä seurauksena materiaalin tarttuvuus (tarttuvuus) vahvistuspalkkeihin kasvaa, mikä vaikuttaa positiivisesti vahvojen betonirakenteiden kokonaislujuuteen.

Viime aikoina lanka on levinnyt markkinoille neulomisvarusteiden renkailla, joita kutsutaan myös nimellä "Kazachka". Se on valmistettu pituudeltaan 8, 10, 12 ja 14 cm, joiden päissä on renkaita virkkuuskoukun alla. "Kazachka" -vahvistuksen asennus suoritetaan paljon nopeammin kuin standardi analogi, koska renkaiden katkaisemista ja itsenäistä muodostumista ei tarvita. Materiaali toimitetaan Babin-muodossa, joka koostuu 1-5 tuhatta kappaletta.
valikkoon ↑

2.2 Teräsvaijerin kiinnittäminen (video)

2.3 Miten neuloa?

10 - 14 mm: n raudoitustangon rungon kokoamiseksi on käytettävä lankaa, jonka halkaisija on 1,2-1,4 mm. Jos materiaali on heikosti kimmoisa, käämiä on pidettävä 20-30 minuutin ajan tulessa, minkä jälkeen jäähdytetään luonnollisessa lämpötilassa. On mahdollista käyttää pienempää halkaisijää, mutta tällaisessa tapauksessa yhteyden muodostamiseksi on välttämätöntä taivuttaa sitä kahdesti.

Katso myös: kuinka tuottaa lankaa sulkemista varten ja mistä se on?

Tarvitset erikoistyökalun - virkkuukoukun, joka voi olla joko manuaalinen tai mekaaninen. Voit ostaa käsin tehtyä koukkua 100-300 ruplaa, tai voit tehdä sen ruuvimeisselistä tai maalitelasta, taivuttamalla ja teroittamalla niiden päätä.

Ohjeet neulontatarvikkeille virkataan

Vahvistusvaijeri on yksinkertaisesti neulottu - 30 cm: n pituinen segmentti taitetaan puoleen, 1/3: n etäisyydellä silmukasta ja lanka taipuu sormen ympärille ja liukuu lujituksen päällekkäin. Koukku työnnetään silmukkaan, jonka jälkeen materiaalin vapaa pää taitetaan vartalon läpi ja viedään koukkujalaan.

Työkalun pyörimisen lisäksi kytkentä kiristyy. Koukun kierrosten määrä määräytyy silmien mukaan niin, että liitäntä on tarpeeksi vahva, mutta se ei kiristä liikaa.

Valmiiden betonirakenteiden valmistuksen yhteydessä on tarpeen tarkkailla 3-5 cm: n paksuista betonin suojakerrosta, jossa erikoistukien sijaan voit käyttää halkaisijaltaan 4-5 cm: n muovisten putkien renkaita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about fixture »Ruudukko» Wire »Vaijerit käyttää neulontankoa

Kuinka valita ja kuinka monta tarvetta ottaa neuletiheys vanteiden varusteisiin?

Kiinnitä vahvistus keskenään yhteen kehykseen usein käytä ns. Neulontankoa. Se ei ole erityisesti tätä tarkoitusta varten tehty tuote. Neulelangalla on GOST 3282-74 -standardin mukaisesti valmistettu metalliteline, joka soveltuu lujuutta sitovien ominaisuuksiensa vuoksi.

1 Miksi raudoitukseen käytetään neulontankaa?

GOST 3282: n mukaan valmistetaan yleiskäyttöinen lanka. Se on valmistettu alhaisen hiiliteräksestä, eri halkaisijoista ja useista eri tyypeistä: lämpökäsitelty ja käsittelemätön; suojaisella sinkkipäällysteellä ja ilman sitä; valmistusasteen tarkkuudella ja normaalilla. Lanka on tarkoitettu kynsien, aidojen, yhdistämisen tuottamiseen.

Yksi sen laajimmista sovelluksista on kiinnittää yksi tuote (objekti) toiselle käyttämällä sidontatapaa. Ja ehkä useimmiten käytetään rakennusalan tuotteita. Ilmeisesti tämän ansiosta neuleen nimi kiinnitettiin tämän standardin johdolle. Vyöpidikkeitä varten älä käytä mitään lankaa, vaan ainoastaan ​​hehkutus. Se on pehmeämpi kuin lämpökäsitelty, ja siksi se taipuu paremmin ja harvemmin taukoja taivutettuna.

Tästä johtuen on helpompaa tehdä solmu, jossa on hehkutettu lanka, ja mikä tärkeintä, jälkimmäinen vahvistaa tiukasti vahvistuksen sen valitsemaasi paikkatietoon. Näistä näkökohdista suositellaan optimaalisia, mutta tarkasti sääntelemättömiä neulomateriaalin halkaisijoita - 1,2-1,6, enintään 2 mm. Tällaisen paksuuden omaava lanka on helpompaa ja kätevämpää sitoa kaapeli ja tehdä solmuja. Jos otat ohuempia, se usein repeytyy. Paksumpi on vaikeampi työskennellä. Joten jo johtoa, jonka halkaisija on yli 1,6 mm, on vaikea tehdä vanteita ja vahvaa solmua.

No, lämpökäsitellyn neulomateriaalin valinta sinkkipinnoitteella tai ilman sitä vaikuttaa vain betonirakenteisen lujittavan teräsrungon kestävyyden varaan.

Toinen tapa on kiinnittää niiden välinen vahvistus - hitsaamalla. Se on jopa yksinkertaisempi ja nopeampi, mutta vaatii tekniikan noudattamista. Ensinnäkin tarvitaan erikoislaite pistehitsaukseen ja toiseksi ammattitaitoinen kokenut hitsaaja. Muutoin venttiili ylikuumentuu liitoskohdassa ja menettää alkuperäiset fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet. Se tulee vähemmän joustavaksi ja kestäväksi. Tämän seurauksena vahvistettu betoni ei pysty kestämään huippukertoimia, joita varten se on suunniteltu, ja lopulta huononee.

Siksi, jos vahvikekehikon valmistustekniikka ei tiukasti määrää hitsauksen käyttöä, sitovia lankoja käytetään useimmin. On mahdollista nopeasti oppia tekemään solmuja minkä tahansa työntekijän avulla, vaikka hänellä ei ole pätevyyttä. Ja hänen työnsä laadunvalvonta koostuu vain siitä, että lanka on paikallaan vanteiden oikeissa paikoissa.

2 Paino ja tuotteen pituus

Lanka-alan valmistajat syöttävät sitä keloilla tai kierrätetään kelalla. EP: n painoa hallitsee valtio. standardia. Johdinpainon, jonka läpimitta on 1,1-2 mm käämin tai kelan, on oltava vähintään:

 • 8 kg - VP: lle ilman pinnoitetta;
 • 2 kg - galvanoidulle VP: lle.

500-1500 kg: n painoiset hanat ovat sallittuja. Tämä on sopusoinnussa kuluttajan kanssa. Jokainen penkki, painosta riippumatta, koostuu vain yhdestä kappaleesta. Kelaan saa tuulella enintän 3 VP-kappaletta. Toimituksen yhteydessä valmistaja ilmoittaa vain mukana toimitetun johtosarjan painon. Määritä, että sen kuva (pituus) voi olla vain suunnilleen, koska toisaalta GOST 3282: ssa ei ole tällaisia ​​tietoja, ja toisaalta saman standardin mukaan tuotteiden halkaisija voi poiketa nimellisarvosta pienemmässä suunnassa.

Jos paksuus on 1,1-2 mm, valmistuksen tarkkuudesta ja nimelliskokosta riippuen suurin sallittu poikkeama vaihtelee -0,05 - -0,12 mm. Jotta lähinnä määritettäisiin lanka kierteessä, sinun on ensin selvitettävä sen ominaispaino (paino 1 m). On parasta punnita pieni tuoteosa ja sitten jakaa mittasuhteen pituus (metreinä). Tämä on 1 m VP: n paino. Jaamme tämän arvon avulla koko skeinin massa ja saamme sen kokonaispituuden. Tällä menetelmällä voit määrittää sen tarkasti, varsinkin jos VP on pinnoitettu.

Toinen menetelmä on puhtaasti laskettu. Paino 1 m määritetään EP: n kaavalla ja nimellisellä halkaisijalla. Tuotteen todellinen paksuus voi olla pienempi. Ja sitten, todellinen paino 1 m on myös vähemmän. Niinpä käämin VP todellinen pituus on yli arvioitu. Lisäksi, jos tuote on päällystetty, laskettu 1 m: n massa on hieman suurempi kuin todellinen. Tämä johtuu siitä, että sinkin tiheys (7133 kg / m 3) on pienempi kuin teräksen (7850 kg / m 3) tiheys. Samanaikaisesti suojapinnoitteen paksuuden määrittäminen ja siitä seuraava erillinen laskeminen sekä langan teräsvaarnan paino vaikeuttavat huomattavasti laskemista ja antavat samalla vain likimääräisiä arvoja 1 m: n massasta ja rungon pituudesta.

Siksi galvanoiduille tuotteille on järkevää käyttää samaa laskentamenetelmää kuin pinnoittamattomille. Määritelmä 1 m: n pituisen langan painon laskemiseksi: M = q * S * h, missä

 • M - paino 1 m, kg;
 • q on tiheys (metallin ominaispaino);
 • S on lanka poikkileikkausalue, m 2;
 • h on sen pituus, m

Alue määritetään kaavalla:

 • S = 3,14 * d * d / 4, missä
 • d - nimellishalkaisija, m

Laskemme 8 kg: n painoisen volyymin volyymit, halkaisijaltaan 1,6 mm.

 • S = 3,14 * 0,0016 * 0,0016 / 4 = 0,000002 m 2.
 • M = 7850 * 0,000002 * 1 = 0,0157 kg on paino 1 m VP.
 • Käämin pituus on L = 8 / 0.0157 = 509.55 m.

3 Neulomateriaalin kulutus töissä

Lankojen kulutuksen laskemisella on joka tapauksessa tehtävä se itse. Ja hän on hyvin karkea. Valtion standardien ja SNiP-standardien vaatimuksia ja standardeja ei ole, kun otetaan huomioon EP: n virtausnopeus kiinnittimien kiinnittämisen yhteydessä, ja ammattirakentajien antamat suositukset tässä asiassa ovat erilaisia. Ilmeisesti tämä johtuu henkilökohtaisesta kokemuksesta, joka on erilainen kaikille. Ainoa asia, jonka kaikki rakentajat sopivat, on se, että on parempi ostaa EP: n määrä, joka on 2 kertaa laskettu, koska se rikkoo usein solmujen sitomista.

Niinpä jotkut asiantuntijat ja muut heistä väittävät, että keskimääräinen kulutus on 1-1,5% käytetyn runkopalkin kokonaispainosta, eli 10-15 kg per 1 tonnin rebar. Toiset sanovat, että 15-20 kg / 1 tonni. On olemassa mielipide, että yhden solmun sitomiseen tarvitaan keskimäärin 10-15 cm johtoa, mutta toinen väite on 30-50 cm. Kaikki nämä tiedot perustuvat varmasti yhteen tai toiseen rullan vannenauhaa ja sitä voidaan käyttää määrittämään neuloverkon kulutus "offhand".

Jotta määritettäisiin tarkemmin, kuinka paljon lankaa vaaditaan kussakin yksittäisessä tapauksessa, on otettava huomioon sen halkaisijat ja vahvistuspalkit (kunkin solmun vaatimat langansegmenttien pituudet riippuvat siitä) sekä sitovien sivujen määrän. Ja niissä pisteissä, joissa 2 vaakatason vahvistuksen leikkaus 1 pystysuunnassa sijaitsee, tulee olemaan 2 solmua. Toisin sanoen vahvistuksen hahmojen tällaisissa riveissä ennalta laskettu virtaus on kerrottava arvolla 2. Solmujen annetaan neuloa porrastetusti - toisin sanoen 1 liitoksen jälkeen, mutta kaikilla sen sivuilla olevilla kahdella äärimmäisellä rivillä on oltava valjaat jokaisella risteyksellä.

Jotta voidaan määrittää tarvittava pituus lankasegmenttejä 1 solmun kohdalla, on mahdollista tehdä testiputki ristitetystä lujasta. Jos tämä ei ole mahdollista, on välttämätöntä jatkaa sauvojen ympärystä (pintaan peittäen). Se lasketaan kaavalla:

 • F = 2 * 3,14 * D / 2, missä
 • F on vahvistuksen ympärysmitta, mm;
 • D on palkin halkaisija mm.

Jos halkaisija on 12 mm, F = 2 * 3,14 * 12/2 = 37,68 mm on noin 4 cm. määritettäessä segmenttien pituuden tulisi ottaa huomioon langan halkaisija. Jos se on 1,2-1,5 mm, tarvitaan 1 solmua neulomateriaalia enemmän kuin käytettäessä paksumpaa EP: tä, koska jälkimmäinen riittää tekemään vähemmän kierroksia ristitetyn rungon ympärillä. Mutta sen kanssa on myös vaikeampaa työskennellä sen kanssa, koska sen suurempi halkaisija on sitä vaikeampi.

Solmujen lukumäärän laskemisen jälkeen kerroimme ne segmentti VP: n pituudella, joka tarvitaan vahvistuksen 1. risteykseen. Tämä on koko työtä varten tarvittavan neulomateriaalin koko materiaali. Kertoo se valitun halkaisijan 1.m VP: n osuudella, saadaan likimääräinen kulutus kilogrammoina. Ensimmäisen m-neulomateriaalin massan määrittäminen on kuvattu edellisessä kappaleessa. Jotta emme joutuisi hankkimaan EP: tä työhön, otamme sen varauksin edellä mainittujen suositusten mukaisesti.

Neulominen vahvistus perustukselle: me ymmärrämme, mitä ja miten parhaiten yhdistää leikkeet toisiinsa

Vahva ja laadukas vahvistusverkko on tarpeen, jotta säätiön tila-muoto säilyy, kun se kaadetaan. Siksi on mahdotonta kokata sitä - muuten, kuten asiantuntijat selittävät, "rautakide on rikki". Sillä ei ole merkitystä, rakennetaanko suuri rakennus tai kompakti kylpyamme, vain vahvistus sidontaan säätiölle on mahdollista, laadulla ja oikealla materiaalilla.

Nykyään on kuitenkin olemassa monia tapoja neuloa. Yleensä kuitenkin useimmiten näyttää siltä, ​​että verkko on neulottu kaivannon ulkopuolella olevilla osuuksilla, ja nämä osat on yksinkertaisesti sidottu toisiinsa. Voit myös tietenkin tehdä neulon kaivannon pohjalla, mutta tämän täytyy vahvistaa vahvistus etukäteen. Loppujen lopuksi tärkeintä on, että se ei pudota kaivannon pohjaan - ja tämän kokeneille rakentajille käytetään erityisiä haltijoita (myydään markkinoilla).

Miten neuloa? Sidontanauhan VS-muoviletkut

Mikä on parempi kiinnittimien kiinnittämiseen: tavallinen lanka tai muodikkaat muovipidikkeet? Lasketaan se yhdessä.

Teräslanka: mistä päästä ja miten se tehdään itse

Liitosjohto säätöön on valmistettu hehkutetusta hiiliteräksestä. Se on pehmeä mutka, kätevä käyttää. Väri on valkoista sinkittyä ja musta, ilman pinnoitetta. Muuten, mikä on mielenkiintoista, monet päälliköt pitävät kaunista galvanoidusta langasta käytettäväksi perustuksina todellisena liiallisena, koska betonissa ei ole happea ja siksi korroosiota ei ole.

Päällikköneuvonta: Jos yhtäkkiä ostatkö sitovan langan liikkeessä ja se taipuu huonosti, sinun ei tarvitse ottaa sitä takaisin - vaan lämmitä se tulessa puolen tunnin ajan ja jäähdytetään sen jälkeen ilmassa.

Mikä halkaisija ottaa langan? Kokeneet rakentajat sanovat, että kätevin ja kestävä vaihtoehto on 1,2-1,4 mm. Kaveri vie paljon valtaa, ja toinen on liian heikko.

Mutta miten voit saada neulomalla lankaa säätiölle. Otetaan vanha rengas trukista ja poltetaan se. Tässä renkaassa on metallijohdin - sitä käytetään vain uudessa kapasiteetissa. Ainoa asia on, että renkaista tuodusta kuorma-autosta metallin sijasta voi olla synteettistä. Tämä on helppo tarkistaa: leikkaa vanteen sisäpuoli veitsellä veitsellä. Veitsi lepää metallissa? Joten lanka toimii. Älä levätä? Sitten rengas tulessa vain polttaa ja se on se.

Muoviset puristimet: Hyödyt ja haitat

Useimmat rakentajat katsovat äskettäin ilmestyneitä muovisia kiinnittimiä varoen - sitten ne kestävät kuorman säätiössä? Häiritsevätkö ne? Kuinka luotettavia he ovat?

Ja tämän materiaalin edut ovat tietysti rohkaisevia: yksinkertaisuuden ja nopeuden vyöt, kustannukset eivät ole paljon kalliimpia kuin neulomalla.

Ja tämän päivän suosituimmat ovat muoviset puristimet, joissa on teräslangan sydän. Niitä käytetään telineiden kiinnittämiseen kaapeleille aitoihin ja kehittäen kehälaitteita. Ne ovat kalliimpia, mutta erityisen käteviä töissä.

Toinen asia, jota kaikki eivät tiedä: muovikappaleisiin sidottua säätä ei voida jättää talvella. Kylmältä heistä tulee välittömästi hauras ja puhkeaa.

Miten neuloa? 4 suosituinta tapaa

Yksinkertainen yksinkertainen koukku neuleliittimille voidaan tehdä halkaisijaltaan 3-4 mm: n halkaisijalta - esimerkiksi elektrodista sähkökaaren hitsaukseen. Neulo ne nopeasti, tietenkin, ei toimi, mutta melko kelvollinen. Mutta jaelkaamme tämä temppu: tehdä kynsisuutin ruuvimeisselille - koukun muodossa, kuten vaatekappaleessa vaatteisiin ja sitoa ne runkopalkilla. Joten kaikki tulee kahdesti niin nopeasti, ja kädet väsyvät paljon vähemmän.

Ja tekniikan ydin, kuinka neuloa perustuksen vahvistaminen, on yksinkertainen. Kaksi riviä lankaa on kynnetyt. Seuraavaksi käytämme kotitekoista konetta, jossa rauta on kiinnitetty levyihin ja neulomme sen käsin tai käytämme pistoolia vahvistamiseen, joka voidaan ostaa rakennusalustalta. Tärkeintä on, että sauvat eivät uppoa pohjan pohjalle, ja tästä syystä asetamme tiilen tai tarttumme ristikon päihin suoraan maaperään. Lisäksi eroja miten ja missä taivuta lanka itsessään. Valitse tapa, jolla vahvistusmatot sopivat sinulle helpommin!

Menetelmä numero 1

Seuraavassa on, miten neulotaan säätiön langan kädet:

 • Vaihe 1. Ota lanka kädessä ja käännä se puoleen.
 • Vaihe 2. Taivuta sormen ympärillä noin kolmasosa silmukasta.
 • Vaihe 3. Nyt asettamme vahvistuksen ja työnnä koukku silmukkaan.
 • Vaihe 4. Käännämme koukun ja tarttumme toisen viiran päähän, vedä langan toinen pää kohti meitä.
 • Vaihe 5. Ota koukku ja taivuta päät. Jos pitkä kääntyi - katkaisi.

Kuinka paljon on tehtävä käytännöllisesti määriteltyjä vallankumouksia. Jos liian pieni, vanteet ovat heikkoja, jos liikaa, lanka murtuu. Yleensä - kolmesta viiteen kierrokseen.

Menetelmä numero 2

 • Vaihe 1. Tässä suoritusmuodossa lanka taittuu myös puoliksi.
 • Vaihe 2. Paina sitä sormillasi sauvaan ja taivuta päät itseesi kohti.
 • Vaihe 3. Aseta koukku, kierrä, päästä ja taivuta päät.

Tässä lanka pitää paljon paremmin ja luotettavammin.

Wizard Vihje: Yleisin virhe, kun kiinnittimen kiinnitys on pitkä kierre. Tämän välttämiseksi johtoa täytyy vain taivuttaa ennen koukun kiertämistä - niin että hänellä on aikaa tehdä 3-4 kierrosta.

Menetelmä numero 3

 • Vaihe 1. Ota lanka, taita puoleen.
 • Vaihe 2. Hanki pohja.
 • Vaihe 3. Virkkaa silmukka.
 • Vaihe 4. Jäljelle jäänyt "häntä" on taivutettu koukkuun.
 • Vaihe 5. Muodostettu silmukka ja kierre.

Menetelmä numero 4

Mutta arvosteluiden mukaan kätevä tapa henkilökohtaisesti neuloa lanka kiinnittimeen:

 • Vaihe 1. Aseta koukku silmukkaan ja tartu toiseen päähän - se, jota pidämme kädessä.
 • Vaihe 2. Samaan aikaan taivuta lanka koukun läpi.
 • Vaihe 3. Vedämme koukun ja kierretään useita kertoja. Se on se!

Tässä menetelmässä on huomattava lisäys - vasen käsi pysyy vapaana ja se voi pitää aseita, mikä on erittäin kätevää.

Me olemme neuloneet venttiilejä, joissa on erityisiä pistooleja

Ja ne ovat hyvin erilaisia ​​- sähkö ja akku, useimmat eri valmistajat. Japanilaiset olivat ensimmäisiä, jotka ajattelivat tällaista tekniikan ihme - sopeutumisen ansiosta lanka yhdellä solmulla kiertyy sekunnissa ja tiukasti jännitysvoima: ei heikosti, mutta ei niin paljon, että se oksentaa.

Tässä on vain yksi huono onnenne: nämä pistoolit ovat erittäin kalliita. Ja täällä venäläiset mestarit päästävät tilanteesta, kuka muu voi: joku ostaa ja myy jälleen aseen, joku haluaa halpaa kiinalaista väärennöstä (yksi perusta riittää) ja joku etsii tilaisuutta vuokrata tällainen ase - ja tällainen mahdollisuus on itse asiassa.

Mutta ei ole väliä, mikä menetelmä tai työkalu valitset - tärkeintä on, että vahvistaminen olisi kytkettävä tunnollisesti. Sitten kylvyn alla oleva säätiö on monen vuoden ajan tyytyväinen voima- ja murtumien puuttumiseen.