Mikä on vedenpitävä sementti?

Kosteuden jatkuvasti altistuvien esineiden rakentamiseen käytetään vedenpitävää sementtiä. Sementti on tällä hetkellä tavallisin rakennusmateriaali, jota ilman on vaikea hallita minkä tahansa esineen rakentamisessa.

Vedenpitävää sementtiä käytetään rakenteiden rakenteeseen, jotka ovat jatkuvasti korkeassa kosteudessa.

Joskus rakenteiden rakentamisen aikana veden kestävyys tuotetaan monimutkaisilla suojajärjestelmillä. Vedenpitävä sementti voi merkittävästi yksinkertaistaa tällaisia ​​ongelmia, joten se aiheuttaa yhä enemmän kiinnostusta.

Materiaali tarve

Mikä tahansa sementti kovettumisen jälkeen on tietty määrä ilman sulkeumia, jotka ovat mikroskooppisia säiliöitä veden tunkeutumiseen; ja jos loppuun saadaan kuvan materiaalin paksuudella olevilla kapillaareilla, niin tämä koko järjestelmä varmistaa sementin läpäisevyyden ja kosteuden kertymisen sisälle, mikä vaikuttaa haitallisesti sen ominaisuuksiin. Rakenteessa olevien huokosten ja mikrokapselien muodossa olevat pienet ontelot johtuvat sementtilaastin ylimääräisestä vedestä sen levittämisen, kerroksen riittämättömän tiivistämisen, muodonmuutoksen ja kutistumisen, mekaanisen rasituksen jne.

Taulukko betonin koostumuksesta.

Luodaan vedenpitävä sementtiväline estämään ilman sulkeutumista laajentamalla itse materiaalia tai täyttämällä ne toisella aineella. Tällainen materiaali on välttämätöntä rakenteiden rakentamisessa, joihin vesi tai korkea kosteus vaikuttavat jatkuvasti. Näihin rakenteisiin kuuluvat: perustelut märissä maissa ja sokeissa pohjaveden alhaisissa lämpötiloissa; kellarit, kellarit, tarkastuskaivokset; lattiapäällyste useissa olosuhteissa; altaat, kaivot, säiliöt ja muut rakenteet. Vedenpitävien sementtien käyttö tällaisissa tapauksissa vähentää merkittävästi vedenpitävyyttä.

Tyypit vedenpitävät sementit

Tavoitteen saavuttamismekanismin mukaan erotetaan seuraavat päätyyppiset materiaalit: vedenpitävä laajeneva sementti; vedenpitävä, samentumaton sementti ja sementti, jossa on hydrofobinen täyttö. Laajentavan koostumuksen suojaustoimintojen mekanismi perustuu siihen, että aine on ruiskutettu, mikä saa aikaan seoksen laajenemisen kaatamisen ja nopean kiinteytymisen aikana. Ei-kutistumismenetelmän toimintaperiaate sisältää lisäyksen ainesosan, joka aikaansaa kiteiden muodostumisen, tiivistäen materiaalin rakenteen kiinteyttämisen aikana ilman tilavuuden vapaata laajentamista. Johdatus hydrofobisten komponenttien sementtiseoksen rakenteeseen johtuu niiden suojaustoiminnoista, kun ne koskettavat läpäisevää vettä (laajentavat, kemiallisesti sitovat, muodostavat kiteisiä rakenteita jne.).

Sementin laajentaminen

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa.

Vedenpitävä, laajeneva sementti valmistetaan lisäämällä vesi-alumiinipohjaiseen seokseen. Tavallisimpia ovat seuraava koostumus: alumiinioksidisementti (70 paino-%), puolirasva kipsi (20%), kalsiumaluminaatti (10%). Tätä seosta sekoitetaan kuivassa muodossa ja se jauhetaan. Komponenttien aktiivisen vuorovaikutuksen ansiosta massaa laajennetaan nopeasti kovetettaessa. Kun sementtiseokseen lisätään vettä, massan asetus alkaa muutamassa minuutissa ja päättyy 10 minuutissa.

Materiaalin laajeneminen lisääntyy kosteuden kasvaessa. Sisäinen laajennus kestää kauan. Kolmen päivän kuluttua sementin on täytettävä merkki M300 ja 28 päivän kuluttua - M500. Jos tarpeen, lisää asettamisaikaa, voit lisätä borsaasia tai etikkahappoa.

Vedenpitävällä sementillä on riittävän korkea vedeneristysominaisuudet, jotka lisääntyvät, kun liuos on vedessä. Tämä edellytys mahdollistaa materiaalin käytön myös padoissa, padoissa, altaissa.

Kutistamaton sementti

Vedenpitävää kutistamatonta sementtiä valmistetaan myös lisäämällä alumiinista, mutta pienemmissä määrissä, mikä ei riitä yleiseen massan laajentamiseen. Vaikutuksen seurauksena muodostuu kiteinen sementtikivi, joka tiivistää ja vahvistaa rakennetta. Kutistamaton seos koostuu alumiinioksidisementistä 85 painoprosentin pitoisuutena. Lisäksi asbestia lisätään enintään 5%: iin. Jäljelle jäävä määrä on kalsiumaluminaattia ja puolirasvaa kipsiä.

Veden ja sementin välinen suhde eri merkkien sementteihin.

Noin tunnin kestäneen kovettumisen jälkeen koostumus saavuttaa 75% lopullisesta lujuudestaan, joka asetetaan 28 päivän kuivauksen jälkeen. Halutunlainen tilanne massajäähdytykselle on märkä ympäristö. Jos kosteus on alle 70%, kutistumisprosessit ovat mahdollisia.

Ottaen huomioon, että tällainen materiaali on tarkoitettu rakenteille, jotka ovat alttiina vedelle pitkään, korroosionestoaineita lisätään sementtilietteeseen kalsiumnitraatin, ferrosilicon ja alumiinijauheen muodossa. Näin voit suojata metallia vahvistavia elementtejä.

Kotitekoista koostumusta voidaan valmistaa lisäämällä "nestemäistä vedenpitävään hyperkonsentraattiin" -merkkiä Dehydrol 10-2 sementtiin. Tällainen neste syötetään sementtiseokseen 4 litran määränä 1 m³: aan liuosta. Voit esimerkiksi valmistaa vesitiivis betoniseos tämän reseptin mukaan: sementti - 125 kg; hiekka - 30 kg; murskattu kivi - 55 kg; dehydrol - 0,2 l; vesi - 10 l. Vedenpitävä neste laimennetaan vedellä ja sekoitetaan sitten muun seoksen aineosien kanssa.

Valmistettaessa kotitekoista liuosta pitäisi jättää pois savi- tai hiekan koostumuksesta sen sisältöön.

Hydrofobiset lisäaineet

Sementin vedenkestävyyden lisäämiseksi voit käyttää erityisiä lisäaineita. Näitä aineita voidaan jakaa kolmeen päätyyppiin: pehmittimiin, tukkeutumisaineisiin ja polymeerikoostumuksiin.

Betonin ominaisuudet lisäaineiden käytön jälkeen.

Pehmitettävät ainesosat lisäävät liuoksen liikkuvuutta, peittävät sementtihiukkaset eräänlaisella kuorella, syrjäyttämällä ilmaa. Kolmaatioaineet aikaansaavat seoksen tiivistymisen liuoksen jähmettymisen jälkeen. Ne täyttävät ilmamuodostumat. Polymeeriset koostumukset vaikuttavat pääasiassa lisäämällä liuoksen liikkumista ja muodostaen polymeeristä vettähylkivää kalvoa. Tällaiset koostumukset ovat erityisen tehokkaita sementtikoostumuksen krakkauksessa.

Yleisenä pehmittimena suositellaan polykarboksylaateihin perustuvia seoksia. Ne johdetaan sementtikoostumukseen määränä, joka on korkeintaan 1 l / 1 m³ liuosta.

Rakenteen tiivistämisen vaikutus voidaan saavuttaa lisäämällä komponentteja, jotka kiteytyvät sementtipohjan kemiallisen reaktion jälkeen. Materiaali, joka reagoi täyteaineen kanssa, laajentaa ja täyttää huokoset. Yleisimmät löydetyt lääkkeet piidioksidihöyryn ja eräiden muiden lisäaineiden perusteella.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa.

Valmistettaessa vedenpitävä sementti laastin omilla kädet tarjoaa laajan valikoiman tukkeutumisen välineitä. Näitä ovat ulkomaiset koostumukset: Penetron, Vandex, Xypex sekä melko tehokkaat kotimaiset koostumukset: Lakhta, Hydrotex, Aquatron, Hydro, Kalmatron. Tällaisten standardiseosten rakenne sisältää kemiallisesti aktiivisten ainesosien lisäksi sementti-hiekkakomponentin. Sementin (betonin) esittely sen jälkeen, kun se on kovettunut, varmistaa, että aine ei ainoastaan ​​tunkeudu sisään, vaan muodostaa myös suojaavan vedenpitävän kalvon ulkopuolelle.

Itsenäinen vedeneristys

Käytännössä yksityisessä rakentamisessa käytetään usein "folk" keinoja vedenpitävän sementin ja betonin valmistamiseen. Voit suositella kuuluisimpia. Nesteannos valmistetaan lipeästä (0,5 kg) ja alunasta (2,5 kg) 10 litrassa vettä. 8 kg: ssa sementtiä tarvitaan 1 litra tätä lisäainetta. Toinen tapa on tämä. Karkeaa suolaa (3 kg) liuotetaan 25 litraan vettä ja sekoitetaan sitten sementin kanssa paksun hapan kerman koostumukseen. Lopuksi kolmas vaihtoehto - pellavaöljy (7,5 kg) ja parafiini (3 kg) sekoitetaan sementin kanssa (12,5 kg), minkä jälkeen kaikki sekoitetaan veden kanssa haluttuun tilaan.

Valmistettaessa vedenpitäviä sementtejä tarvitaan seuraava työkalu: rakosekoitin, vaa'at, lapio, kauhan mittaus, hammastanko, lastalla, lastalla.

Vedenpitävä sementti parantaa merkittävästi rakenteiden luotettavuutta alttiina kosteudelle. Tämä koostumus voidaan valmistaa tavallisista ainesosista tai omilla käsillä.

Kuinka tehdä sementtilaasti vedenpitävä

Tähän mennessä kaikkialla maailmassa kehitetään aktiivisesti sellaista teollisuutta kuin rakennusalaa. Joka vuosi rakennetaan satoja ja tuhansia eri rakennuksia ja rakenteita. Yksi rakentamisen vaiheista on sementtilaastin tai nestemäisen betonin valmistus. Sementtilaastin kovettamiseksi ei päästy nesteen läpi eikä nopeasti romahta, on suositeltavaa käyttää erilaisia ​​lisäaineita.

Perusvettä suojaavat laitteet

Kaikki eivät osaa sementtilaastareita vedenpitäväksi. Nestemäisen sementtilaastin valmistelussa käytetään usein vettä hylkivä aineita. Mielenkiintoinen tosiasia on, että niitä voidaan käyttää rakennusten ja rakenteiden ulkopintojen käsittelyyn. Tästä huolimatta vettä hylkivä aineet ovat löytäneet sovellutuksen nestemäisen sementin sekoituksessa. Tähän mennessä suosituimpia ja yleisimpiä ovat silikoni-lisäaineet. Heidän avullaan on mahdollista tehdä materiaalista vähemmän huokoista, suojaamaan sitä kosteudelta ja nopealta tuhoamiselta. Tästä riippuu suurelta osin koko rakenteen lujuus ja kestävyys. Tilavuudeltaan hydrofobisoimiseksi emulsiota "Tesil 53 V" käytetään menestyksekkäästi. Se soveltuu sekä sementille että betonille. On muistettava, että vedenpitävää ominaisuutta sisältävää nestemäistä sementtiä käytetään laajasti säätiön rakentamiseen, joten on tärkeää noudattaa kaikkia sen valmistamiseen liittyviä sääntöjä. Toinen tapa parantaa ratkaisun ominaisuuksia on ostaa laadukkaita raaka-aineita, erityisesti kuivaa sementtijauhetta. Tällä hetkellä on paljon erilaisia ​​sementtijauheita. Esimerkiksi tuotemerkki M400-D20 tarkoittaa, että seos sisältää 20% erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä ja sementtiä.

Kosteutta kestävä sementtijauhe on kahta tyyppiä: kutistumaton ja laajentuva.

Ero niiden välillä on vain pääkomponenttien suhteissa. Tähän kuuluvat kalsium-hydrouminaatti, kipsi, alumiinioksidisementti.

Erityisliitteet

Rakennusalan toimijat haluavat ostaa seuraavia lisäaineita sementtiseoksen valmistukseen:

Ceresite ulkonäöltään muistuttaa smetanaa. Koostumuksessaan on liukenemattomia hiukkasia. Toinen osa on vesi. Välittömästi ennen seoksen lisäämistä ceresite-sementtilaastille se on laimennettava vedessä suhteessa 1:10. Erityisen hyvin se sopii sementtiin perustuviin rasva-ratkaisuihin. Ceresite lisää sementin tiheyttä, vähentää sen huokoisuutta. On tärkeää, että lisäaineita sisältävän liuoksen käytöllä on omat ominaispiirteensä. Ensin, kun valmistat seosta, sinun on noudatettava ohjeita. Toiseksi on suositeltavaa kaataa seos, joka on saatu vain positiivisessa ilman lämpötilassa (+5 - +35 °). Kolmanneksi tällaisten lisäaineiden sisältävä sementtilaasti tarttuu pintaan hyvin nopeasti. Tästä syystä ei ole suositeltavaa tehdä suurta tilavuutta seoksesta välittömästi. Neljänneksi työntekijän on käytettävä henkilökohtaista suojavarustusta (naamio, lapaset). Siten kosteudenkestävällä liuoksella on monia etuja verrattuna tavanomaisiin. Lisättävät lisäaineet lisäävät materiaalin lujuutta, täyttävät kaikki huokoset ja halkeamat. Kaikki tämä parantaa nopeutta, kovettumista ja pitkäikäisyyttä. Tästä huolimatta ennen seoksen valmistamista on parempi ottaa yhteyttä alan asiantuntijaan.

Vedenpitävä betoni tekee sen itse

Rakentamalla tällaisia ​​betonirakenteita perustana, altaaseen tai kellariin omilla kädillä, erityistä huomiota on kiinnitettävä rakenteen vesitiiviyden varmistamiseen: tämä takaa sen kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden.

Taulukko betonin valmistuksesta.

Halutun tuloksen saavuttamiseksi käytetään erityisiä lisäaineita tai erityisiä mittasuhteita, jotta seosta sekoitetaan omiin käsiisi. Tämä muotoilu miellyttää sinua monta vuotta.

Vedenpitävä betoni

Vedenpitävä betoni on erityinen betoni, joka ei sisällä tyhjiä (huokosia ja kapillaareja), jotka voivat kulkea kosteutta. Vedenpitävä betoni on erittäin tiheää, mikä antaa sille ominaiset ominaisuudet. Kuitenkin täydellisen vedenpitävyyden varmistamiseksi tiheys yksin ei riitä. Vedeneristys vaatii paitsi erityistä betoniratkaisua, myös liitosten tiivistämistä. Vedenkestävyys on mahdollista vain monoliittisissa rakenteissa. Monimutkaisia ​​saumoja sisältävät esivalmistetut rakenteet eivät voi olla vedenpitäviä. Vedenpitävä betoni voidaan valmistaa käsin.

Veden tunkeutumiseen betoniin on 3 mahdollista syytä:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • huokoset, jotka muodostuvat ylimääräisestä vedestä betoniseoksessa;
 • virheet, jotka johtuvat seoksen riittämättömästä tiivistämisestä;
 • muodonmuutos ja halkeamien ilmaantuminen.

Betonirungon halkeamat saattavat muodostua rakennuksen muodonmuutoksen takia. Epämuodostumia voi aiheutua rakennuksen kutistumisesta, joka esiintyy ensimmäisen toimintavuoden aikana. Betonipohjan rakenne on suunniteltava muodonmuutoksiin, minkä jälkeen halkeamat voidaan välttää.

Halkeamien ulkonäkö riippuu rakennussuunnittelijoista, joten on suositeltavaa kääntyä ammattilaisille, jotka voivat laskea maaperän kuorman rakennuksen alle, monimutkaisen betonirakenteen kutistumisen ja tarvittavat parametrit, jotka mahdollistavat säätiön kestävän kuormituksen eikä muutta.

Lisäaineet vedenpitäväksi betoniksi

Lisätä erityisten lisäaineiden betonin tiheyttä. Tällaiset lisäaineet voivat olla erilaisia:

 • pehmentimiä;
 • siltana;
 • polymeeriä.

Pehmitettävät aineet voivat olla erilaisia, mutta niiden toiminnan periaatteet ovat samankaltaiset. Jotkut niistä, kun ne lisätään liuokseen, muodostavat kalvon, joka peittää sementtihiukkasten pinnan ja tekee niistä liukkaita. Tämä lisää betonirakenteen liikkuvuutta. Toiset pystyvät muodostamaan sähköisen varauksen partikkeleiden ympärille, minkä seurauksena hiukkaset aktivoidaan. Tulos on sama liikkuvuus kuin ensimmäisessä tapauksessa.

On myös lisäaineita, joilla on yhdistetty toimintaperiaate, jotka kattavat samalla sementtihiukkaset kalvolla ja muodostavat ympärilleen sähkövarauksen. Tällaisten lisäaineiden perustana on polykarboksylaatti. Tämä materiaali on erittäin tehokas, vaikka pieni määrä tällaista lisäainetta tekee betonista vedenpitävän ja antaa sille välttämättömät ominaisuudet: lujuus, tiheys, huurteenkestävyys ja vedenpitävyys.

Puristuslujuustaulukko betonille.

Kolmatisoivat aineet tiivistävät betonin sen jälkeen, kun laasti pysyy jähmettyneenä. Tämä vaikutus johtuu kemiallisen reaktion syntymisestä lisäaineen komponenttien ja vapaan sementin ja veden välillä. Reaktiosta johtuvat aineet ovat liukenemattomia yhdisteitä, jotka täyttävät jäätyneen betonin tyhjät. Tällaisten lisäaineiden perustana on piidioksidihöyry. Lisäksi tämän vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää lisäaineita ja tunkeutumista.

Läpäisevän vaikutuksen lisäaineita ei voida lisätä betoni- liuokseen vaan myös betoniin, kun se kovettuu. Tällöin tukkeutuminen tapahtuu - lisäaineen komponenttien tunkeutuminen betoniin ja täytön huokoset. Tuodut ja kotimaiset tunkeutuvat lisäaineet eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan. Kotimaisen hiekan, sementin ja erikoiskemikaalien komponentit. Riippuen lisäaineiden osuuksista, niillä voi olla erilainen vaikutus.

Lisäaineet, joissa enemmän sementtiä ja hiekkaa muodostavat kuoren, ja ne, joissa useammat kemialliset komponentit tunkeutuvat syvemmälle betoniin. Läpäisevien lisäaineiden käyttö ei ole järkevää betonirakenteissa, koska saumat voivat halkeilla ja lisäaine ei suojaa tätä vastaan. Mutta monoliittirakenteiden lisäaine sopii.

Polymeeriliuoksia lisätään betoniin, jotta se liukuu liuokseen. Liuospartikkeleihin muodostuu polymeerikalvo. Polymeerien lisäaineiden käyttö tekee siitä läpäisemättömän jopa betonin, johon halkeamat ovat muodostuneet.

Betonimassan osuudet

Jotta saataisiin sama vaikutus, joka antaa lisäaineita, on mahdollista tarkkailla tiettyjä osia komponentteja betonista. Voit laatia erityinen ratkaisu omiin käsiisi. Huomiota olisi kiinnitettävä veden ja sementin massojen suhteeseen liuoksessa. Betoni voidaan tehdä vedenpitäväksi säätämällä soran ja hiekan määrää. Sora tulee olla 2 kertaa enemmän kuin hiekkaa. Lisäksi sinun on käytettävä tiettyä hiekkasuhdetta, jolla on eri kokoiset jakeet. Ihanteellinen suhde on 25% hiekkaa, jonka murto-koko on 0,25 mm, 25 - 1 mm, 50 - 3 mm.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa.

Liuoksen valmistamiseksi on välttämätöntä käyttää juuri valmistettua sementtiä M300 tai M400. Korkeamman asteen sementin käyttö on vapaaehtoista. Lisäksi tällaiset sementtityypit edellyttävät erityisiä säilytysolosuhteita. Välittömästi ennen sementin käyttämistä, seulotaan se rakennusseulan läpi.

Murskattu kivi, jolla valmistetaan ratkaisu omilla käsillä, on erilainen koko. Hienojakoisen soran on oltava vähintään 20% karkean jyvän tilavuudesta. On suositeltavaa mieluummin soraa graniitti kiviä.

Sementin, sementin ja hiekan sallitut mittasuhteet vedenpitävyyden aikaansaamiseksi ovat 4/1/1, 3/1/2 tai 5.5 / 1 / 2.5. Veden massan suhde sementin massaan tulisi vaihdella välillä 0,5-0,7. Tämä asenne tekee betonista riittävän muovia ja takaa hyvän kovettumisen.

Betoni on asetettava ilman taukoja. Voit tehdä tämän valmistella etukäteen ja kaikki tarvittavat materiaalit.

Betonin ominaisuudet lisäaineiden käytön jälkeen.

Kun betoniseos kaadetaan muottiin, on toivottavaa pinnoittaa tiiviisti polyetyleeniä. Tämän ansiosta betoni kovettuu nopeammin ja tiivistyy. Pinnan vedenpitävien ominaisuuksien parantamiseksi on toivottavaa lisäksi kipata sementtilaastilla, joka sisältää yhtä suuren määrän vettä ja sementtiä. Vaakasuorat pinnat voidaan kovertua toisella tavalla. Levitä pinta sementillä niin, että se peittää sen noin 2 mm: n kerroksella. Sitten sinun täytyy liottaa vettä ja sileä pinta lian avulla. Kun tuloksena oleva seos kovettuu, betoni peitetään kestävällä kipsillä. Tätä menetelmää kutsutaan silitykseksi. Se käytetään usein lattiaan.

Tällaisella konkreettisella käsin valmistamalla voit helposti rakentaa kiinteät rakenteet, jotka miellyttävät sinua monien vuosien ajan. Älä unohda tarvetta varmistaa rakenteen vedenpitävyys, sillä muuten säätiön alapuolella oleva vesi voi johtaa rakennuksen osittaiseen tai täydelliseen hävittämiseen.

Vedenpitävä sementti

Useilla konkreettisilla rakenteilla niiden erityistarkoituksen mukaisesti olisi oltava jonkin verran vedenkestävyyttä. "Erityistarkoituksiin" kuuluvat kaikki hydrauliset rakenteet, kellarit, kellarit, vesisäiliöt jne. Vedenpitävä sementti.

Vedenpitävän sementin käyttäminen betonin ja laastien valmistamiseksi on mahdollista taata rakenteiden taattu suojaus kosteuden tunkeutumiselta rakenteensa paksuudelle. Ja myös vähentää merkittävästi tai kokonaan kalliita toimenpiteitä vedenpitäviksi.

Kuinka sementti on vedenpitävä

Yläpainetukseen syötetyn kosteuden betonirakenteen läpäisevyys määräytyy huokosten ja kapillaareiden kautta, joiden kautta kosteus tunkeutuu itseensä. Niinpä vuotojen tehokkaan poistamisen varmistamiseksi vedenpitävällä sementillä on oltava mahdollisimman pieni määrä ilman huokosia ja ilman kapillaareja.

Toisin sanoen luodaan vedenpitävä sementtiväline lokalisoimalla ilmasulkeet monimutkaisilla toimenpiteillä: materiaalin laajentaminen, huokosten täyttäminen toisen aineen kanssa tai niiden poistaminen muilla menetelmillä. Niistä:

 • Valmista konkreettinen ratkaisu, joka perustuu vesitiiviisiin sementteihin.
 • Värikäs kaatunut muotoilu.
 • Erityistä huomiota betonirakenteisiin.

Tarkastele näitä menetelmiä tarkemmin.

Tyypit vedenpitävät sementit

Vedeneristysmekanismista riippuen erotellaan seuraavia sidosaineita: vedenpitävä kutistumaton sementti, vedenpitävä laajeneva sementti ja sementti erityisillä lisäaineilla.

 • Vesitiivis laajentava sementti VRTS. Suositut tuotemerkit: M400 VRTS D0 (D20), M500 VRTS D0 (D20), M600 VRTS D0 (D20). Vedenpitävä nopeasti kovettuva sementti on eräänlainen laajeneva materiaali. Suositut tuotemerkit: M400 VRTS B, M500 VRTS B, M600 VRTS B. Erityisen koostumuksen ja erityisen valmistustekniikan ansiosta rakennusmateriaali kasvaa tilavuudeltaan ja kovettuu nopeasti. Keskimäärin seos asetetaan 10 minuutissa. Laajennuksen arvo riippuu ympäristön kosteustasosta - kosteuden lisääntyessä laajenemisen arvo kasvaa. Siksi on erittäin tärkeää ylläpitää rakenteen korkea kosteus 72 tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen (peitä muovikelmu, ripottele vedellä). Soveltamisala - hydraulisten rakenteiden (padot, padot, sillat) rakentaminen, korjaustyöt, maanalaisten tilojen rakentaminen. Se on myös edullisin vaihtoehto vedenpitäväksi sementiksi uima-altaille.
 • Vedenpitävä kutistumaton sementti. Suositut tuotemerkit: M400 VBTs D0 (D20), M500 VBTs D0 (D20), M600 VBTs D0 (D20). Tällainen erityinen sideaine valmistetaan klinkkerin pohjalta kalsiumaluminaatin lisäyksellä. Kalsiumaluminaatin lisäämisen seurauksena seoksen sekoittamisen jälkeen muodostuu erittäin tiheä kivi, jolla on vähimmäismäärä kapillaareja. Kuten edellisessä tapauksessa, betonin tai laastin pohjamaalin kovettumisen edellytys on ympäristön lisääntynyt kosteus. Jos ympäristön kosteus on alle 70%, materiaalin "kutistamaton" ominaisuus menetetään. Soveltamisala - perusteet, lattiat autotallissa ja kellarissa, altaat, vedenpitävät tunnelit, tiivistysliitokset, uimahallien ja keinotekoisten säiliöiden rakentaminen.
 • Hydrofobinen sementti. Tämän tyyppinen materiaali on yleinen rakenne Portland-sementti, jossa on erityisiä vettä hylkiväjä lisäaineita (oleiinihappo, synteettisen alkuperän happojen jäämät, asidoli, milonapt jne.). Suositut tuotemerkit: M400 D0 HZ, M500 D0 HZ, M600 D0 HZ. Mekanismi "kosteuden läpäisemättömyyden" saavuttamiseksi koostuu sementtihiukkasten yhdistämisestä lisäainemolekyyleihin, minkä jälkeen muodostuu monomolekulaarinen ilmakerros, joka suojaa partikkelien pintaa kosketuksesta kosteaan ympäristöön. Soveltamisala: keinotekoisten säiliöiden altaiden rakentaminen, vesitiiviiden laastareiden valmistus, maanteiden rakentaminen ja lentoasemien kiitotien rakentaminen.

Vedenpitävien sementtien valmistajat: PJSC "ECOSYSTEM" (Moskova), Jekaterinburgin sementtitehdas, MAPEI (Italia). Koska vedenpitävä sementti, rajallinen käyttö ja lyhyt säilyvyys ovat hyvin korkeita, useimmat kotimaiset sementinvalmistajat tekevät sen erikseen erillisessä sopimuksessa.

värähtely

Kaadetun rakenteen paksuuden syvien ja ulkoisten värähtelyjen avulla on mahdollista saavuttaa korkea tiheys ja poistaa loisteho. Teknologian käyttöönotossa käytetään erityislaitteita - heilurin sisäiset t-täryttimet, planeetta- ja sähkömekaaniset tyypit.

Betonirakenteiden hoito

Betonin pinta vaatii erikoishoitoa 72 tunnissa rakenteen kaatamisen jälkeen säännöllisin väliajoin usean tunnin ajan, kostuttamalla (vedenpoisto vedellä) ja kääreellä muovikelmulla. Näiden toimenpiteiden avulla vältetään halkeamien ilmaantumista ja vähentävät kutistumista.

DIY vedenpitävä sementti

Koska kosteutta kestävät sementit ovat saatavilla rajoitetusti ja niiden korkeat kustannukset, yksityiset kehittäjät voivat tehdä vesitiiviitä yhdisteitä lisäämällä NPK Dehydrolin (Venäjä, Krasnoyarsk) nestemäistä vedenpitävää hyperkonsentraattia Dehydrol Lux 10-2 -tuotteeseen sementtiin. Lisäaine syötetään betonisekoittimeen sen jälkeen, kun se on saapunut hävittäjään tai jo valmistettuun seokseen tässä taulukossa esitetyssä summassa:

Valmistus vedenpitävästä sementtilaastista

parametrit

Sementtilaasti on tärkeä sitova aine, joka on välttämätön useimmille rakennustöille. Tämän sideainemateriaalin eri merkkien ansiosta voit helposti valita optimaalisen materiaalin.

Rakenneosien komponenttien välinen suhde betoniseoksessa.

Erilaiset lisäaineet voivat merkittävästi parantaa tai muuttaa valmiin laimennetun sideainemateriaalin ominaisuuksia, mukaan lukien kosteudenkestävyyden lisääminen.

Korkean vedenkestävyyden sementtiseosta käytetään laajalti perustuksen muodostamiseen.

Sementtiseoksen vedeneristysominaisuudet ovat yksi tärkeimmistä indikaattoreista, koska tätä sideainetta, jolla on alhainen kosteudenkestävyys, suositellaan käytettäväksi yksinomaan sisätilojen viimeistelyyn, jolloin käsitelty pinta ei liiku vakavasti veteen. Käytettäessä seosta, jolla on heikot vedeneristysominaisuudet paikoissa, joissa on korkea kosteus, karkaistu pinta kyllästyy kosteudella, mikä voi johtaa paitsi painon ja rakenteen kasvuun myös sen murtumiseen, mutta myös murtumien muodostumiseen. Sementin kosteudeltaan kyllästetty pinta muuttuu yleensä pakastamisen jälkeen, koska kosteus muodostaa kiteitä, jotka sulatettaessa kokonaan rikkovat pintarakennetta. On mahdollista saada tarvittava liuos käyttämällä valmiita formulaatioita, jotka sisältävät erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät sen lujuutta, jäätymisvastusta ja veden kestävyyttä.

Vertailutaulukko betonin fysikaalis-teknisistä ja lämpöeristysominaisuuksista.

Tällaisen parannetun sementin teknisissä asiakirjoissa lisäaineiden esiintyminen on osoitettu kirjaimella D, kun taas tämän kirjeen vieressä oleva numero osoittaa kuivan seoksen sisältämien lisäaineiden prosenttiosuuden. Esimerkiksi merkintä M500 - D20 tarkoittaa, että tämä kuiva seos sisältää 20% lisäaineita, jotka lisäävät tämän materiaalin kosteudenkestävyyttä ja pakkasvastusta. Lisäksi kosteutta kestävä voidaan saada itsestään lisäämällä erityisiä lisäaineita, jotka voidaan ostaa erikseen.

Sekoita käyttö

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on tällä hetkellä paljon täydennyksiä, mutta tehokkaimpia ovat:

 • Ceresite Normaali;
 • betfiks;
 • tritsosal H;
 • prazsiini ja niin edelleen.

Yleensä lisäaineiden vaikutus vähenee vähentämään vuotoja ja kanavia, joiden kautta vesipitoiset höyryt tunkeutuvat valmiin pinnan rakenteeseen. Lisäksi polymeeri-lisäaineet parantavat merkittävästi sementin lujuutta ja rakennetta.

Riippumatta siitä, onko valmistettua kuivaa seosta käytetty vedenpitävän liuoksen muodostamiseksi vai onko seos muodostettu itsenäisesti käyttämällä lisäainetta, on olemassa joitakin käyttökelpoisuuksia lisäaineiden ominaisuuksien vuoksi. On huomattava heti, että on välttämätöntä muodostaa sementtilaasti yhden tai toisen lisäaineen kanssa noudattamalla tiukasti siihen liitettyjä ohjeita. On suositeltavaa käyttää liuosta, jonka veden kestävyys lisääntyy +5 - +35 ° C: n lämpötilassa.

Lisäksi on pidettävä mielessä, että vedenpitävä liuos asetetaan nopeasti, joten ei ole välttämätöntä muodostaa suurta määrää seosta kerralla. Pääsääntöntä tarttuvuus tapahtuu pääsääntöisesti 30-50 minuutissa ja pinnan täydellinen jähmettyminen havaitaan jo 12-18 tunnin sisällä ympäristön lämpötilasta riippuen. Lisäksi on otettava huomioon, että suurin osa valmisteiden lisäaineista, jotka ovat tarpeen liuosten vedenkestävyyden parantamiseksi, on emäksinen, ja siksi on välttämätöntä käyttää seoksia maskin ja käsineiden kanssa. Kosteudenkestävän seoksen asianmukainen käyttö mahdollistaa lujemman ja kestävän pinnoitteen, josta tulee lisää vedenpitävyyttä.

Hydrofobisten sementtien käsite ja niiden käyttö erikoistuneessa rakentamisessa

Yleisin ja yksi suhteellisen edullisista, mutta laadukkaista sideaineista on sementti. Tämä materiaali on välttämätöntä kaikissa rakennuksissa: sekä yksityisyrityksissä että teollisuudessa. Tästä syystä kokonaiset tutkimuslaitokset ovat mukana tuotannon ominaisuuksien kehittämisessä ja parantamisessa. Esineiden rakentamiseen erikoisehdoissa, joissa on märkä syksy ja kova talvi, ammattimaiset rakennuttajat suosivat sementtiä vedenpitävien tuotemerkkien käyttöä.

Hydrofobiset sementit

Säännöllinen sementti - on seoksen heikoin lenkki, joka kestää suurta kosteutta. Itse sementti tuhoutuu ja vähitellen heikentää rakennetta, kun rakenne altistuu jatkuvasti veteen.

Voit joko käyttää rahaa rakentamisen ja tärkeiden komponenttien vedenpitävyyteen rakentamisen aikana ja voit aluksi käyttää parannetun kaavan sementtiä. Taloudellisesti tämä rakenteen vahvistamismenetelmä on halvempi kuin vankka taistelu veden kanssa rakennuksen toiminnan aikana ja merkittävä rakennusinvestointi.

Se valmistetaan kahdessa lajikkeessa:

 • Vedenpitävä. Tällä sementillä on alhainen huokoisuus, joka estää veden pääsyn sisään. Se kestää märkäilman ja lumen, ei anna kosteutta betonirakenteen ylempiin kerroksiin. Hyvä kestää veden paineita, vain jättämättä kosteutta jopa korkeassa paineessa.
 • Vedenkestävä. Tämä materiaali karkottaa vettä. Hän ei päästä häntä sisälle, mutta hän voi vain liu'uttaa häntä. Tämä sementti ei pysty kestämään veden paineita.

vedenpitävä

Hydraulinen sideaine on vesitiivis sementti.

Koostumuksessaan:

 1. Hieno jauhaminen korkealaatuista alumiinioksidiseosta.
 2. Kipsiä.
 3. Kalsiumaluminaatti.

Sama komponentti ja sementti vedenpitävä. On suositeltavaa käyttää sitä rakennettaessa laitoksia, joita käytetään korkeassa kosteudessa. Se on erinomainen betoniteräksille, koska se hidastaa syövyttävää metallia. Ottaen huomioon tämän materiaalin ominaisuuden, se ansaitsee korkeimman pistemäärän 5 pistettä.

Vesitiivis sementti muurausmassan koostumuksessa

Yksityiseen rakentamiseen ei ole erityistä tarvetta erottaa hydrofobinen sementti kosteutta kestävään ja vedenpitävään. Mutta eri esineiden ammattimaiseen rakentamiseen ero on pienissäkin asioissa edelleen olemassa.

Vedenkestävä (kosteutta kestävä)

Sementin laatu on tärkein vedeneristysmittari. Sisäkäyttöön soveltuu sementtiä, jolla on alhainen kosteudenkestävyys. Sen käyttö ulkokäyttöön on ehdottomasti mahdotonta. Vedenpitävää (kosteutta kestävää) sementtiä tulisi käyttää kaikissa ulkokäyttöön tarkoitetuissa ratkaisuissa.

Kosteutta kestävä sementti sisältää lisäaineita, jotka ovat vastuussa sen vastustuskyvystä vesiympäristössä ja ehkä pakkasella. Se koostuu samoista komponenteista kuin vedenpitävästä sementistä, jolla on vain merkityksetön annostusero.

Vedenpitävän sementin tuotanto

Tämä sementti voidaan tehdä vain silloin, kun perusaineeseen lisätään erityisiä lisäaineita. Hydrofobiselle materiaalille tarvitaan erittäin hienoksi jauhettua sementtiä. Valmistaja valitsee lisäaineet yksinomaan lopputuotteelle esitettävien vaatimusten perusteella.

Myös sementtiä käytettäessä on otettava huomioon myös sääolosuhteet. Teoriassa voit itse valmistaa kosteutta kestävää sementtiä. Tätä varten sinun on ostettava korkealaatuista sementtiä, jonka tuotemerkki ei ole alle 400, ja sekoittaa siihen erityisiä lisäaineita.

Sen pitäisi olla vettä hylkivä tai lisäaineita, jotka tukkeutuvat. Luonnollisesti itse valmistetun sementin laatu on jonkin verran alhaisempi kuin tehtaalla, mutta tässä suoritusmuodossa kosteudenkestävällä sementillä on oikeus olla olemassa.

Sinun tarvitsee vain tietää, mitä lisäyksiä haluat käyttää. Luettelo tuotannossa käytetyistä lisäaineista, jotka lisäävät sementin kosteudenkestävyyttä ja ovat myynnissä seuraavassa osassa.

rakenne

Sementti M 500 merkinnällä D 20 - kosteutta kestävä. D-kirjain tarkoittaa täydennyksiä, numero 20 on näiden lisäaineiden prosenttiosuus - 20.

Kosteudenkestäviä sementintuottajia käyttävät tällaisia ​​epäpuhtauksia:

Jokainen näistä lisäravinteista lisää:

 1. Sementin voimakkuus.
 2. Lisää sen tiheyttä.
 3. Se myös vähentää kanavien lukumäärää, jonka kautta vesihöyry voi päästä valmiin liuoksen rakenteelliseen koostumukseen.

Kosteutta kestävä sementti

Koska kosteutta kestävä sementti sisältää runsaasti alkalia, sinun täytyy työskennellä sen kanssa käsineillä. Oikean mittasuhteen mukaan tällaisen sementin tulisi alkaa kovettua 20-50 minuutin kuluttua tuotannosta ja sen täydellinen kovettuminen tapahtuu yleensä vähintään 12 tunnin, enintään 3 päivän kuluttua.

Tällaista sementtiä käytetään perustuksen rakentamiseen ja tukirakenteiden rakentamiseen. On hyvin perusteltua käyttää kaivojen renkaiden liittämistä sekä laatoitettaessa keraamisia laattoja altaan kulhoon.

Kun otetaan huomioon, että tällaisen materiaalin tuottaminen edellyttää sen käyttöä tiukasti sen tarkoitukseen, merkin D lisäksi merkki sisältää myös sementtilajin.

Se tapahtuu:

 • Kutistekääre.
 • Kasvussa.
 • Nopea kovettuminen.

Yhteinen päätehtävä - hydrofobisuus, jokaisella tällaisella sementtityypillä on omat ominaisuutensa.

Jos käytetään kosteutta kestävää sementtiä

kutistumaton

Erityistä sementtiä, joka antaa vähäisen kutistumisen kovettumisen aikana ja jolla on nopean laajenemisen ja uudelleensuuntautumisen ominaisuuksia, kutsutaan kutistamattomaksi. Toisin kuin perinteinen sementti, betonimassan koostumuksessa ei kutistu, mikä takaa yhtenäisen, mutta riittävän pitkän kuivauksen. Lämpimällä säällä se voi olla 3 tai jopa enemmän päivää.

Tällaisen sementin pääominaisuus (muuten se siirretään kaikkiin seoksiin, joihin se on osa) - rypytys. Tämä tarkoittaa juoksevuutta pienellä määrällä vettä sen koostumuksessa. Ratkaisut kutistamattomalla sementillä - yksi nestemäisistä. Ne sopivat täydellisesti, lähinnä suuren liikevaihdon ansiosta, mutta suuren osan lopullisesta tiheydestä.


Sen käyttö on riittävän laaja ja perusteltu tällaisen työn toteuttamiseksi:

 1. Suurten lujuuden omaavien vedenpitävien sementtilaastareiden valmistus
 2. Kiinnittäessä ankkureita, myös suuria.
 3. Tyhjennä tyhjät tai halkeamat valmiissa betonissa (ehkä jopa vanha).
 4. Asennuslaasti tietyllä korkeudella (korkean sitkeyden vuoksi on helppo varmistaa tällaisen betonin virtaus).
 5. Ydinvoimalaitosten rakentamisen perusta, satamien ja laiturien perustukset, turbiinigeneraattorit.

Kutistamattoman sementin tuotantoominaisuudet ovat erittäin suuret. Ainoa negatiivinen sen arvo. Mutta koska tällaisen materiaalin käyttö on vain erikoiskonstruktiota, sen puutteesta syntyy yhteinen lopputulos. Pisteet - 5 pistettä.

Tiivistää halkeamia betonissa, jossa ei ole kutistua sementtilaastia

laajentamalla

Säännöllinen sementti antaa melko suuren kutistumisen, mutta se, joka on merkitty laajentumi- sena kovettumisen alkuvaiheissa, kasvattaa merkittävästi tilavuutta, mikä kompensoi kokonaan kutistumista.

Se sisältää perinteisesti:

 • Portland-sementti (tai alumiinioksidi).
 • Kipsiä.
 • Kalsiumaluminaatti.
 • Lisävuodet kaudelle.

Seoksen tilavuus kasvaa johtuen kiteiden muodostumisesta kaikkien sementin komponenttien reaktiolla veden kanssa. Koska kiteet kasvavat vähitellen ja saavuttavat suurimman kasvun kolmannella päivällä, se on täsmälleen se aika (tai hieman enemmän), joka on välttämätöntä tällaisen sementin liuoksen täydellisen kuivumisen kannalta.

Vedenpitävän sementin laajentamista käytetään seoksissa, joissa:

 1. Tiivistä vedenpitävät saumat.
 2. Vahvistettu betonirakenteiden vahvistaminen.
 3. Vedenpitävät akselit akselit.
 4. Tunnelin rakenne.
 5. Esineiden pystytys veden alla.

Sementin erinomaiset ominaisuudet mahdollistavat korkeiden tulosten saavuttamisen erityisessä rakenteessa ja esimerkiksi poistavat kokonaan vanhan betonin halkeamat ja erilaiset epätasaisuudet. Pisteet - 5.

Videossa - laajennetun sementtiliuoksen käyttö korjaukseen:

Nopea kovettuminen

Ratkaisut, mukaan lukien nopeasti kovettuva sementti, kovettuvat ennen kaikkia muita ratkaisuja. Monet heistä ovat suuria voimaa, mutta vain kolmantena päivänä kiinteytymisen aloittamisen jälkeen. Tämän sementin koostumuksessa on oltava kolme kalsiumsilikaattia (sen tilavuuden on oltava vähintään 50 prosenttia kokonaismäärästä).

Nopeasti kovettuvaa sementtiä käytetään tällaisissa teknologisissa prosesseissa:

 • Raskasbetonin valmistus.
 • Nopea asentaminen. Vain työskennellä nopeasti sementtiä sisältävän ratkaisun kanssa on oltava erittäin pätevä asiantuntija.
 • Teräsbetonirakenteiden valmistuksessa.
 • Valmistamalla raja- ja päällystyslaatat.

Nopeasti kovettuva sementti on tavallista kalliimpi, keskimäärin 300 ruplaa 50 kilogrammalta. Ottaen huomioon sen soveltamisen kapea profiili sekä se, että erittäin pätevien asiantuntijoiden on työskenneltävä sen kanssa (muuten se vain kovenee ja se on hävitettävä), arvio on vankka 4.

Niiden hinta on puolitoista kertaa kaksi kertaa suurempi, mutta sovellusala on erikoistunut. Voit ostaa tällaista sementtiä tavallisissa rakennusliikkeissä. Materiaalin ympäristöystävällisyys ansaitsee arvioinnin, joka ei ole korkeampi kuin 3 pistettä (koska ihmisille on aivan vaarallisia lisäaineita), mutta tämä indikaattori tasoittuu tällaisen sementin käyttämisellä erityisessä ja yksinomaan ulkona olevassa rakenteessa.

Vedenpitävä sementti ei pelkää kosteissa tiloissa.

Toisin kuin tavanomainen, laajennettavissa oleva vedenpitävä sementti, se kuivuu lyhyemmässä ajassa. Tämän tyyppistä välttämätöntä rakennusaineistoa ja joitain muita tyyppejä käsitellään tämän päivän julkaisussa.

Vedenpitävä sementti laajenee ja hydrofobinen ↑

Kosteutta kestävä sementti on jaettu kahteen luokkaan:

Ensimmäinen näistä koostumuksista on valmistettu kalsium-hydrouminaatista, korkeasta alumiinioksidisementistä ja erityisen puoliksi vedestä valmistetusta kipsistä, jotka on jauhettu ja sekoitettu perusteellisesti. Tällaisen sementin kanssa sekoittunut betoni laasti asetetaan hyvin nopeasti - tavallisesti tämä tapahtuu kirjaimellisesti muutamassa minuutissa. Keskimäärin tämä prosessi alkaa noin kolme minuuttia sekoittamisen jälkeen ja päättyy viimeistään kymmenen minuuttia.

Tällaisen raaka-aineen sulkeutuvan seoksen laajeneminen riippuu ympäristön lopullisesta kosteudesta - sitä korkeampi se on, sitä suurempi sen nopeus. Käytä VBT: iä kovien betonirankojen kosteuseristykseen, jotka ovat erittäin kosteissa olosuhteissa - esimerkiksi tunneleissa ja kaivoksissa. Samaa ratkaisua käytetään saumojen vedenpitävyyteen.

On olemassa toinenkin kosteutta kestävä sementti - hydrofobinen. Kuitenkin sen kosteusvastus on hieman erilainen. Tosiasia on, että tämä sementtijauhe voidaan säilyttää huoneissa, joissa on korkea kosteus useita kuukausia menettämättä ominaisuuksiaan eikä rypistyä ja kääntyväksi. Tällaista jauhetta käytetään vain kevyen tai kennorakenteen aikaansaamiseksi, sillä sen suuri ilmanotto vaikuttaa negatiivisesti raskaan betonin päälle.

Kosteudenkestävä kutistumaton sementti ↑

Kutistamaton sementti koostuu täsmälleen samoista komponenteista kuin laajeneminen, joka otetaan hieman eri suhteessa. Asetusaika WBC: ssä on täsmälleen sama kuin sen laajentava "vastapuoli". Sen pohjalta muodostunut sementtikivi kohoaa nopeasti ja vain kolmen päivän jälkeen se saavuttaa noin 70% brändistä (lopulta se saavutetaan 28 päivässä). Tämä kivi hankkii vedenpitävät ominaisuudet vain tunnin kuluttua betonin "taikinan" sekoittamisesta. Päivää kovettumisen jälkeen siitä tulee vedenpitävä, jopa noin 6 ilmakehän paineessa. Tällaisen sementin laastin käyttöalue eroaa VRTS: n käytöstä - sitä käytetään vedenpitävän kuoren muodostamiseen suurilla kosteusalueilla sijaitsevilla vahvistetuilla betonirakenteilla.

Kutistamattoman sementin käytöllä on sen rajoitukset. Siinä tapauksessa, jos siihen perustuvaa ratkaisua käytetään, kun kosteus on keskimäärin alle 75%, se antaa saman tarpeettoman kutistumisen. Sama tapahtuu hänen kanssaan, vaikka lämpötila olisi yli 80 ° C.

Mikä on pakkasenkestävää sementtiä ja missä sitä käytetään ↑

Kuten tiedätte, työskentely konkreettisella ratkaisulla nolla lämpötilassa on omat vivahteensa. Tällaisissa olosuhteissa liuos voi vuorotellen jäädyttää ja sulattaa, mikä johtaa betonin tuhoamiseen. Näin tapahtuu, koska betonin "taikinaan" kuuluva vesi sulatuksen jälkeen kasvaa tilavuudella noin kymmenesosan. Sen jälkeen jäätymisen jälkeen jääkiteestä tulee suurempaa ja ratkaisu, joka on alkanut kiinteyttää "räjähtää". Jäätymisenestoaineiden syöttäminen tällaiseen liuokseen muuttaa veden ominaisuuksia aiheuttaen sen jäätymisen tavalliseen nollaan, mutta negatiiviseen lämpötilaan. Niinpä sementin käyttö, jonka jäätymisvahvuus kasvaa näiden lisäaineiden ansiosta, tulee melko mahdol- lisimmaksi jopa lämpötilassa, joka on miinus 20 ° C. Kuitenkin näiden lisäaineiden vaikutus ei ole rajoittunut pakkasuojaukseen - ne myös tekevät betonista kosteutta kestävämpää.

Tarkkaan ottaen talvisementtiä ei ole olemassa - tässä tapauksessa on paljon tarkoituksenmukaisempaa puhua talvella olevasta betonista, joka on suunniteltu toimimaan alhaisissa lämpötiloissa. "Tunnista" tällainen betoni voidaan merkitä kirjaimella "F" ja numero 50-500 (sitä korkeampi määrä, sitä korkeampi on pakkasenkestävyys).

Kosteutta kestävä sementti

Rakennustyön pääosan toteutus on mahdotonta ilman sementtilaastia, koska se on tärkein sitova aine. Nykyaikaisilla markkinoilla sementti on edustettuna monenlaisissa laatuluokissa, minkä ansiosta voit valita optimaalisen materiaalin kuhunkin työtyyppiin. Yleisimmin käytetty kosteutta kestävä sementti, joka on erityisen hyvä perustuksen rakentamiseen.

Vesitiiviin sementin pääominaisuudet

Sementin laadun tärkein indikaattori on vedeneristysominaisuudet.

Sementin laadun tärkein indikaattori on vedeneristysominaisuudet. Esimerkiksi huonosti kosteutta kestävä ratkaisu on suunniteltu sisustukseen, koska huoneessa käsiteltyjä pintoja ei altistu suurelle kosteudelle. Jos käytät sementtiä, jolla on alhainen kosteudenkestävyys niissä paikoissa, joissa kosteus ylittyy, kovetettu pinta on kyllästynyt kosteudella. Tämä johtaa rakenteen painon kasvuun, sen muodonmuutokseen, sumentumiseen ja tuhoamiseen.

Vedenpitävän sementin valmistukseen voit käyttää valmiin seoksen, joka koostuu koostumuksestaan ​​kaikista tarvittavista lisäaineista, jotka lisäävät liuoksen lujuutta ja sen veden ja alhaisen lämpötilan kestävyyttä. Valmista sementti itsenäisesti tarvittaviin ominaisuuksiin vain asiantuntijoilla, jotka tietävät tarvittavista osuuksista osatekijöistä.

Valmis seoksella on tekniset asiakirjat, joissa kirjain "D" merkitsee lisäaineita, jotka parantavat sementin suorituskykyä. Lähellä kirjainta on luku, joka osoittaa lisäaineiden prosenttiosuuden kuivassa seoksessa. Esimerkiksi kosteutta kestävä sementti M500-D20 osoittaa, että kuiva seos sisältää 20% lisäaineista, jotka ovat vastuussa kosteuden ja pakkasen kestävyyden parantamisesta. Jos sementtilaasti tehdään itsenäisesti, kaikki tarvittavat lisäaineet voidaan ostaa erikseen.

Lisäaineiden tyypit

Valmiin vedenpitävän sementin suorituskykyominaisuudet ja itse tehdyt ominaisuudet ovat jonkin verran erilaiset. Mutta on syytä huomata, että ammattihenkilön valmistama koostumus on paljon vahvempi ja luotettavampi toisin kuin myymäläpakkaus.

Nykyään rakennusmarkkinat voivat tarjota monenlaisia ​​lisäaineita sementille, mikä lisää sen kosteutta. Niistä tehokkaimpia ovat:

• betuksi;
• pratstin;
• tritsosal N;
• Ceresin Normaali.

Lisäaineiden vaikutus pyrkii lisäämään tiheyttä ja vähentämään kanavia, joiden kautta vesihöyry voi tunkeutua valmiin pinnan rakenteeseen.

Lisäksi polymeerien lisäaineet lisäävät sementin voimakkuutta.

Lisäaineominaisuudet

Huolimatta siitä, että kosteutta kestävää sementtiä valmistettiin - itsenäisesti tai valmiin kuivan seoksen avulla - sinun tulisi tietää eräitä vivahteita liuoksen käytöstä, jotka johtuvat lisäaineiden ominaisuuksista:

• Liuoksen muodostuminen on tehtävä tiukasti noudattaen ohjeiden liitteenä olevaa tekniikkaa sekä valmiiseen seokseen että erikseen jokaiseen lisäaineeseen.
• Sementtiä, jonka kosteuspitoisuus on korkea, käytetään +5 - + 350 ° C: n lämpötiloissa.
• Älä muodosta suurta määrää laastia, koska se nopeasti asetetaan.

Kosteutta kestävä sementti

Kosteudenkestävän sementin alkuperäinen tarttuvuus tapahtuu 30 minuutin kuluttua ja sen täydellinen kovettuminen saavutetaan 12 tunnin kuluttua. Kuitenkin riippuen lämpötilaolosuhteista ja levitetyn liuoksen kerrospaksuudesta saattaa kestää kauemmin.

Se on tärkeää! On tarpeen käsitellä sementtiä vain käsineissä ja naamioissa, koska se sisältää alkaleja.

Seoksen asianmukainen käyttö luo kestävän ja kestävän pinnoitteen, joka luotettavasti suojaa rakennetta. Vedenpitävä sementin pääosa - perusteet ja kantavat rakenteet. Ratkaisun ominaisuuksien ansiosta sitä käytetään usein yksityisessä rakentamisessa.

Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita.
Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä.
Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.