Hyökkäys kahdelta puolelta (talojen sisäinen ja ulkoinen koristelu jatkuvasta muottirakenteesta)

Hyökkäys kahdelta puolelta

Talojen sisäinen ja ulkoinen koristelu jatkuvasta muottirakenteesta

Kirjailija: Elena Ivanova

Pysyvällä muottirakennuksella on monia etuja: se on lämmin, kestävä, edullinen ja nopeasti pystytetty. Mutta kun se on rakennettu, syntyy toinen kysymys: ulkoisen ja sisäisen sisustuksen tekeminen, koska laajennetun polystyreenin, puulastujen ja muiden materiaalien, jotka muodostavat pysyvän muottien levyjen ulkoreunat, ovat hyvin kevyitä. Teimme tämän kysymyksen tänään...

Vaahto sisällä...

Kiinteän muotin talon karkean sisustuksen tärkein materiaali toimii usein kipsilevyinä. Se tekee seinistä täydellisen sileän ja tarjoaa tarvittavan paloturvallisuuden tason ja luonnollisen materiaalin ainutlaatuiset ominaisuudet - kipsi - luo miellyttävän mikroilmaston huoneeseen. Levy kiinnitetään muottipesän polystyreenivaahtoon erityisellä liimalla: laajennettu polystyreeni antaa sille tasaisen tuen ja ei salli siirtyä sivulle. Toinen tapa kiinnittää kipsilevy - itsekierteittävät ruuvit. Tässä tapauksessa kipsilevy on asennettu teräskehykseen, joka on upotettu betoniosaan.

Sitten, jo kipsilevyllä, voidaan käyttää pohjaa, johon käytetään koristeellisia kipsiä, maali tai taustakuva liimataan.

Sementti-hiekkakastia, jota käytetään yhdessä kipsilevyn kanssa pohjaan, käytetään muottielementtien ulkopinnoille käyttäen kahta teräsverkkoa, jotka kiinnitetään muottiin käyttäen betonielementteihin upotettuja teräsankkeja tai lattiat rakennuksen aikana.

Keraamiset laatta- ja muovipaneelit asennetaan hyvin laajennettuun polystyreeniin. Piilotettujen johdotusten, lämmitys- ja vesijohtojen asennus tehdään erityisillä kanavilla, jotka tehdään lämpöleikkauksella.

Styroksi voi kärsiä tietyistä päällystetyypeistä.

Sementin, kalkin, kipsin, anhydriitin ja muovidispersioiden liuoksilla ei ole kielteisiä vaikutuksia polystyreeni-vaahtoon, joten sitä voidaan käyttää kaikentyyppisten laastien, laastareiden ja saumattomien sementtilattien kanssa. Ainoa poikkeus on kuuma asfaltti.

Laajennettu polystyreeni on suojattava suoralta auringonvalolta ja suojattava jyrsijöiltä. Se ei saa joutua kosketuksiin tietyntyyppisten liuottimien kanssa ja voi vaurioittaa tiettyjä lakkoja, pinnoitteita ja niiden höyryjä, kuivausaineita ja hartseja sisältäviä tuotteita.

... ja ulkopuolella

Pysyvän muottien tekniikka mahdollistaa monien ulkoseinien viimeistelyn. Etulevyt, polymeerilaastarit, vinyyli tai metalliset sivuraide sekä kaikenlaiset perinteiset materiaalit: tiili, laatta, kivi, kipsi.

Muottirakenteiden termoblokkien valmistustekniikka mahdollistaa taitettujen litteiden seinämien, joten minkä tahansa viimeistelyn ei tarvitse edellyttää pinnan etukäteistämistä, mikä säästää materiaaleja ja aikaa.

Aluksi asiantuntijat neuvovat levittämään kerrosta kipsiä. Tämä voidaan tehdä käyttäen tekniikkaa, joka on kuvattu sisustuksessa, eli käyttämällä teräsverkkoja, tai se voi olla erilainen: useampia 6-9 mm: n paksuisia koristeellisia suojaavia kipsikerroksia levitetään alumiiniresistenttiin lasiverkkoon, joka on aiemmin liimattu polystyreeni-vaahtoon. Paloturvallisuuden vuoksi tämä tekniikka mahdollistaa ikkunan ja oven aukkojen ympäryksen ympärille asennetun reunuksen asentamisen sekä jatkuvien palontorjuntatoimien leikkaamisen koko ikkunan aukkojen yläpuolella sijaitsevien rakennusten julkisivujen ympärillä. Tällaiset reunat on valmistettu palamattomista mineraalivillalevyistä, joiden leveys on vähintään 150 mm. ja paksuus vastaa polystyreenivaahdon paksuutta. Samoin samaa verkkokerrosta voidaan käyttää klinkkerilevyillä tai muulla laatoitetulla materiaalilla. Minun on sanottava, että ulkopinta kipsiä käytetään melko menestyksekkäästi talon ulkopintaan pysyvästä muottirakenteesta, sillä toisin kuin esimerkiksi puusta, laajennettu polystyreeni ei ole joko laajentunut tai puristettavissa lämpötilanvaihtelujen aikana.

Kaikki viimeistelymateriaalit voidaan jakaa kahteen ryhmään seinämän kiinnitysperiaatteen mukaisesti: asennetaan sementtiliimaalustaan ​​tai mekaanisesti.

Tällaisen talon julkisivujen viimeistelemiseksi on välttämätöntä tehdä ruostumattomasta teräksestä valmistettua lankaa muotin läpi viiden riviin tulevaa muurausta varten ennen seinien täyttämistä betonilla sen kiinnittämiseksi seinän betoniseokseen.

Muuten useimpien laastyyppien käyttö on sallittua vain positiivisissa ulkolämpötiloissa, kun taas vinyylin tai metallin vuorauksen tai erilaisten julkisivulevyjen käyttö on mahdollista kaikissa lämpötiloissa, koska niiden asennuksessa ei ole "märkiä" prosesseja ja asennus vähennetään seinään kiinnittämiseen käyttämällä metalliprofiilien tapit ja jo joillakin niillä - asennetaan päällystysmateriaalia. Tällöin osajärjestelmän kiinnikkeet on kiinnitettävä betoniin, laajennetun polystyreenin leikkausreiät, jotka sitten yksinkertaisesti "vaahdotetaan".

Ilmoita sisätilojen kiinnitys kiinteään muottiin

Ilmoitathan sisätilojen kiinnittämisestä kiinteään muottiin. Muotti vaahtolevy. Talo on jo rakennettu. Maa-mökki yhden kerroksen (+ ullakko) talon, ulkoseinät - monoliitti pysyvässä muottirakennuksessa, sisäseinät - vaahtolohkot. Sen on tarkoitus tulla ympäri vuoden, elää pysyvästi toukokuusta syyskuuhun.
Luin, että laajennettu polystyreeni voi erottaa jotain pahaa, joten ajattelin sulkea sen vahvistetulla muovikelmulla. Niin, että jyrsijät eivät asu siinä, ajattelin alareunassa laittaa kaistale 1 m leveäksi kudotulle metalliverkolle 5 x 5 mm: n kennolla. Lisäksi oletetaan kipsilevy, sitten 40 mm: n levy, joka on liotettu tulta ja muottiin. Levy on esteettisistä syistä ja lisää seinien lämpövoimakkuutta. Kipsilevyarkkitehtävä avataan palonsuojelun näkökulmasta erottaakseen puun vaahdosta. näin ehdotettu seinäasennus ulko- puolelta:
40 mm levy - kipsilevy - metalliverkko - vahvistettu polyeteenikalvo - laajennettu polystyreeni (- kiinteä betoni - laajennettu polystyreeni - ulkopinta).

Onko tämä järjestelmä sopiva paloturvallisuusmääräyksiin? Onko järkevää laittaa muovikääreitä? Onko mahdollista ja tarpeen korvata kipsilevy jotain? Tarvitsenko kipsilevyä ollenkaan? Tarvitsenko ilmanvaihtoaukon 40 mm: n levyn ja muun seinän välille tai kondensoituu siinä?

Talon rakentaminen

Puiset tai tiilitalot oikeutetusti ovat faneja. Mutta kaikilla hyveillä heillä on yksi erittäin merkittävä miinus - niiden rakentaminen ei ole nopeaa. Ne, jotka ajattelevat oman kodin rakentamista, mutta joilla ei ole riittävästi aikaa varastossa eikä heillä voi olla suurta osaamista rakentamisessa, on edelleen valittava monoliittinen tapa rakentaa asuntoja. Artikkeli keskittyy pysyvien muottien taloon.

sisältö:

Jotta voidaan täyttää säätiön ja seinät tällaisen talon käytetään muotti. Se voi olla irrotettava (eli purettava sen jälkeen kun työ on valmis) tai kiinteä. Toinen vaihtoehto pysyy paikallaan laastin kaatamisen ja kovettumisen jälkeen, ja kaikki ulkoiset viimeistely suoritetaan suoraan muottien päällä.

Talo pysyvän muottien tekniikasta

 • Muotti ei ole muuta kuin lomake. Muistat lapsesi peleistä hiekkalaatikkoon tai kuvittele, että emäntä kaada taikinan kakun päälle erityisissä säiliöissä leivontaan. Mutta toisin kuin annetut esimerkit, lomake pysyy paikallaan, jolloin se tulee osa seiniä tai säätiötä.

Talot kiinteästä puutavaran valokuvasta

 • Pysyvä muotti on koottu lasten suunnittelijan periaatteen mukaan eri kokoonpanolohkoiksi. Asennuksen periaate muistuttaa tiilimuurausta. Rakenteilla on urat tai erityiset lukitustyyppiset liitännät.
 • Kiinnitä tarvittaessa vastakkaiset lohkot kiinnittimiin. Varmista, että käytät pystysuoraa vahviketta ja että rakenne kestäisi sisäpuolelta kohdistettua painetta laastilla, kaataminen suoritetaan sarjassa. Kussakin lähestymistavassa sementti täytetään korkeudella, joka on yhtä kuin kolme tai neljä riviä lohkoa.
 • Muottielementit on tehty laajennetusta polystyreenistä tai eräistä muista materiaaleista, jotka edistävät lämmöneristystä.

Pysyvän muottien käytön edut

 • Monoliittiset rakenteet ovat kestäviä itsenäisesti. Vasen muotti luo uuden kehyksen, joka vahvistaa tulevan talon seiniä.
 • Monoliittiset seinät asettavat vähemmän painetta säätöön, joten kun kehitetään malleja taloja varten pysyvästä muottirakenteesta, on mahdollista laskea variantti, jossa talon kerrosten lukumäärä kasvaa.
 • Asunnon ääni ja lämpöeristys. Polystyreeni-vaahto on erinomainen materiaali kodin eristämiseksi, ja sen ominaisuuksia täydentää se, että se täydellisesti tukahduttaa äänet. Kiinteän puunhankinnan rakentaminen on omalla tavallaan samanaikaisesti lämpenemisen ja äänieristyksen kanssa.
 • Vähemmän aikaa työvoimaa. Säästä, kun rakennat omaa kotisi, tarvitset viisaasti. Vuokraa kalliit rakennuslaitteet poistetaan monoliittitalon arvioista. Kyllä, ja vapaaehtoiset tai työntekijät eivät tarvitse paljon. Kaatoprosessi on nopea. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijöiden ei tarvitse maksaa ylimääräistä lisäaikaa laitoksessa.
 • Tilaa tilaa. Vapaa tila, jopa yksityisten talojen sisällä, suunnitellut henkilökohtaiset projektit, ei koskaan riitä. Monoliittiset seinät ovat ohuempia kuin tiilet, mutta ne suojaavat omistajiaan aivan kylmältä, ja ne säästävät paljon tilaa sisällä.
 • Jatkamalla keskustelua säästämisestä, minun on sanottava, että kiinteän muottien ansiosta et voi ylilataa lämmitykseen talon myöhempää käyttöä varten.
 • Kestävyys. Jos noudatat tekniikkaa pienimpiin yksityiskohtiin, polystyreenilohkoilla ja betonilla muodostuvat seinät kestävät ainakin vuosisadan.
 • Helppo viimeistely. Lohkot luovat hyvän seinän litteän pinnan, joka mahdollistaa ilman vaivattomuutta ja ylimääräisiä kustannuksia tasojen tasoittamiseksi tekemään lopullisen viimeistelyn sekä kadulta että talon sisällä.

Mikä on pysyvä muotti

Laajennetut polystyreenilohkot ei-erotettavissa olevien muottien asennusta varten

 • Nämä ovat onttoja elementtejä, joilla on eri paksuus. Materiaalin ulkopuoli on paljon sisäistä - se on vastuussa lämmön säilyttämisestä talossa. Lohkot itsessään ovat riittävän vahvoja, jotta liuos täyttyy, ei-hygroskooppinen ja kohtuuhintainen.
 • Tiilimuodossa oleva kokoonpano lisää rakenteen lujuutta ja lisää jäykkyyttä seinään lisää lujitusta. Venttiilin tankoja, jotka sijaitsevat pystysuorassa, ovat päällekkäin. On tärkeää valita oikea halkaisija sekä betonin merkki.
 • Viestintä, mukaan lukien sähköjohdotus, asetetaan lohkojen esileikkautuvien reikien läpi. Kaikki työ on suoritettava ennen valun aloittamista. Lähtö on eräänlainen voileipä, jossa raudoitetun betonin "täyttö" suljetaan eristyskerrosten väliin.
 • Laajennetun polystyreenin vastustajat korostavat, että tämä materiaali ei ole ympäristöystävällinen. Mutta se on pikemminkin valmistajan valitseminen. Kaikilla standardeilla ja määräyksillä valmistettu polystyreeni ei aiheuta vaaraa terveydelle. Riittävät sanoa, että nälkäiset eurooppalaiset palkkiot ja tutkimukset sallivat tämän synteettisen materiaalin käytön yhdessä ruoan kanssa. Siksi hankkimalla materiaalia, sinun kannattaa tutustua laatuvarmenteisiin, äläkä ajautua epäilyttävien rahaetuuksien jälkeen.
 • Mutta polystyreenin höyrynläpäisevyyden vuoksi asiat ovat todella huonoja. Mutta ongelmia ei esiinny, jos hyvin harkittu ilmanvaihtojärjestelmä.

Polystyreeni-betoni on hengittävä materiaali.

 • Se on höyryä läpäisevä, koska se perustuu sementtiin. Lohkojen asettamisella on erityinen liima, sitova vahvistus ja sitten kaadetaan. Vahvuuden suhteen ne ylittävät vaahtoutuneen polystyreenin muotti.
 • Sementtipohjaiset lohkot vaihtelevat myös erinomaisesti. Joten on olemassa useita eri kokoja ja muunnoksia varten tehtyjä seinämateriaaleja, voit ostaa erikseen elementtejä pylväiden, pystysuorien tai kantavien lattiapalkkien, vaipan tai vyönauhojen muottiin.

Chip-sementtilohkot

 • Tämä hollantilaisten kehittäjien keksintö. Ne tunnetaan vuosisadan 30-luvulta. Niiden tuotantoa varten käytetään suuria havupuita (se muodostaa noin 80-90% koko materiaalikoostumuksesta). Siruja käsitellään erityisillä lisäaineilla ja suljetaan kipsin, sementtiklinkkerin ja joidenkin muiden lisäaineiden (Portland-sementti) seoksella.
 • Edut ympäristöystävällisyyden lisäksi ovat ilmeisiä:
  • korkea lujuus taustan pienellä painolla;
  • höyryläpäisevyys;
  • lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
  • säänkestävyys;
  • pakkasvaste.
 • Paloturvallisuus saavutetaan erikoiskäsittelyllä, ja tällaiset lohkot eivät myöskään pelkää mätää, homeita ja tuholaisia. Ne leikataan ja työstetään helposti. Muottirakenteita valmistettaessa laatat on sijoitettu toisiaan vasten ja kiinnitetty lankavastuksilla. Ne eivät liitä vain rakenteellisia elementtejä, mutta eivät salli seinän poiketa pystysuorasta. Materiaalin mitat ovat standardit: 2000 × 500 × 35 mm.
 • He löysivät toisen käytön: usein siruja - sementtilevyjä käytetään eristämään julkisivuja tai rakentaa pieniä paneeli taloja, jotka on suunniteltu elämään kesällä.
 • Vahvistaa rakennetta on vähemmän. Vahvistukset edellyttävät kynnysikkunaa ja oviaukkoja, sarakkeita. Ja itse seinät on vahvistettu merkittävällä 2,5 tai 3 metrin välein (polystyreeni vaahtolohkojen muottiin, väli on 1 metri). Yhden lähestymistavan mukaan kaadetaan seosta, joka liikkuu kehän ympäri, mittarin korkeuteen (kaksi riviä). Tiiviste kaatoi betonia liittämällä.
 • Koska pysyvän muottirakenteen materiaalin ensimmäinen versio on yleisempi, tarkastele esimerkiksi esimerkkinä polystyreenivaahtolohkojen rakentamisen tekniikkaa.

Rakennetaan taloja pysyvistä laatoista omilla käsillään

Joten, on säätiö, joka on sopivin tapa maaperälle. Useimmiten se on nauhapohja. Joka tapauksessa se peitetään ensin kerroksella vedeneristysmateriaalia ja sisään vedetään vahvistetut sauvat.

Ensimmäisen rivin asettaminen

 • Lohkot kiinnitetään varovasti vahvikkeeseen, joka kiinnitetään toisiinsa valmistajan suositusten mukaisesti (langankiinnikkeet). Aloita kulmaelementit. Niiden välillä on kätevää vetää johtoa tarkastamalla sen kanssa, kun jäljellä olevat lohkot asetetaan peräkkäin. Materiaalin päissä on harjanteita ja uria. Tämän tyyppinen liitäntä pitää kaikki muotin osat paikallaan. Ensimmäinen kerros on tulevan rakennuksen perusta. Tässä vaiheessa asetetaan sisäisten väliseinien ja sisääntuloryhmien aukot. Kaikki tekniset viestinnät muodostetaan välittömästi. Lohkojen konstruktiivinen ominaisuus (sisäiset tyhjät tilat) antavat kätkeä kaikki tarvittavat johdotukset seinien sisäpuolelle. Älä unohda tuuletusta.

Toisen rivin asettaminen

 • Toisen rivin lohkot on pinottu syrjään, kuten tiiliä. Tällainen ligaatio antaa lujuutta ja jäykkyyttä. On tärkeää varmistaa, että pinoisten lohkojen sivut ovat kohdakkain. Muista tarkistaa taso, jotta se ei pääse poispäin pystysuorasta. Ensimmäisen ja toisen rivin kiinnitysosat ovat helppoja. Elementtien pinnan urat suljetaan kevyen paineen jälkeen.
 • Kolmas polystyreeni-vaahtolohkon rivi asennetaan samalla tavalla kuin toisen tason asennus.

Juotto ratkaisu.

 • Betoni kaadetaan ympäröivän alueen ympärille pystysuoralla muottirakenteella. On tärkeää täyttää täytetty seos. Täyttösulun matalalla syvyydellä voit käyttää tätä tarkoitusta varten vahvistuspalaa: se toimii kuin pikaliitos - ne puristavat betonia voimakkaasti tyhjentääkseen tyhjiä aukkoja ja tuhoavat ilmakuplat. Optimaalinen pituus lasketaan seuraavasti: lohkon korkeus on kerrottava arvolla 3. Mutta syvä värähtelijä hankkii työn nopean suorittamisen. On paljon tehokkaampaa selviytyä ratkaisun tiivistämisestä. Tällöin sen työosan halkaisija ei saa olla yli 4 cm.
 • Asiantuntijat suosittelevat, ettei sementtiä siirrä lohkojen yläkerroksen päälle loppuun asti. Jos täytät puolen viimeisen rivin, sauma piilotetaan polystyreeni-vaahtomuottien elementteihin. Joten seinät vahvistuvat. Neliömetriä kohti sinun tulee kaataa 0,075-0,125 m³ laastia.

Neljännen ja sitä seuraavan rivin asettaminen

 • Seuraavissa rivissä olevilla lohkareilla on sama algoritmi, joka on kuvattu. Kun kuudes rivi tulee paikalleen - betonin kaatamisen toiminta toistuu. Slab-muotti toimii parhaiten asiantuntijoiden tuella. Teknologia on seuraava. Lohkareiden rivissä, jossa lattiapalkkeja (tai lattiamateriaaleja) suunnitellaan, tarvittavat mitat ruopataan. Leikkausfragmentti ei saa olla suurempi kuin 1/4 muottielementistä. Nyt palkit asennetaan paikoilleen ja täyttö on tehty.

Lopullinen vaihe

 • Pysyvän muottien talon viimeistely on yksinkertaista. Lohkojen kovaan tarttumiseen kipsiseoksesta johtuen se sallii tasaisen ja helposti. Monoliittisiin taloihin tehdyt kattopinnat eivät poikkea kattorakenteiden rakentamisesta eri teknologioihin rakennetuissa rakennuksissa.

Kiinteiden muottien videotalo

Mitä voit tehdä perimätiedostosta?

Jos kotiopettajalla on vahvuus tarkalleen, täsmällisesti ja johdonmukaisesti toiminnoissaan, hän voi itse valmistaa kiinteän muodon säätiölle. Sinun on valittava useita sopivia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri,
 • sementtijuova-aluksella,
 • tasainen liuskekivi.

Kaikki ne ovat melko vahvoja, kosteutta kestäviä, joustavia. Ainoa indikaattori, joka näillä materiaaleilla ei ole, on lämmöntuotanto. Sen vuoksi sinun on myös hankittava jotain lämpöä varten (esimerkiksi mineraalivilla). Tarvitset myös vedenpitävät materiaalit, varusteet, sementti-hiekkakomponentit, sarjan kytkentäruuvit ja mutterit rakenneosien kiinnittämiseen yhteen.

Pysyvä muotti

Mikä on pysyvä muotti - tekniikka, laajuus, kokemus portaalin käyttäjistä.

Rakennustekniikan runsaus mahdollistaa jokaisen kehittäjän valita parhaan mahdollisen rakenteen, joka sopii hänelle kaikilta osin. Viime vuosina kiinteä tiilimuuraus on lisätty perinteisesti vaadittuun tiili-, lohko- ja kehysrakentamiseen - tekniikka, joka aiheuttaa paljon kiistoja ja jolla on sekä kannattajia että vastustajia. FORUMHOUSE-portaalin käyttäjien keskuudessa tämä aihe on myös merkityksellinen, on järkevää tarkastella sitä tarkemmin.

FORUMHOUSE -sivustolla on artikkeli irrotettavasta tai pienestä paneelista.

Lämmin muoto

Kiinteän muottien tekniikka mahdollistaa rakenteen rakenteen ja lämmityksen samanaikaisesti, ja sitä käytetään sekä perustuksen että laatikon rakentamiseen. Tämä on yleinen menetelmä, jota käytetään yksityisissä ja korkeajärjestelyissä. Se perustuu monoliittisten teräsbetonirakenteiden periaatteeseen: lujitushäkki kaadetaan betonilla, mutta muotti ei ole purettu laastien jälkeen, mutta se on edelleen "kakun" osa. Pohjimmiltaan muotti on muoto, joka sallii lujitetun betonin "täytteen" tietyn geometrisen muodon toteuttamiseksi. Mutta kiinteän version tapauksessa se on lämmitin, jonka käyttö vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä. Pysyvän muottien käyttö alkoi perustuksilla, jatkuu suorakulmaisilla seinillä, tänään säteittäiset lohkot vapautetaan: jos haluat - erkkeri-ikkunan tai jos haluat - fantasia-allas.

Tarvittavat lisäelementit on myös tuotettu - kulmakappaleet, kruunu, korkit ja vastaavat. Aluksi kolmen tyyppisiä raaka-aineita käytettiin pysyvien muottien tuottamiseen.

 • Polystyreeni - pohjassa on vaahtoa (PSB) ja polystyreeni vaahtoa (PPS).
 • Polystyreeni-betoni - muuraus sideaineesta (sementti) ja rakeistetusta (polystyreeni) täyteaineesta.
 • Chipocement - lohkoissa ja laatoissa - jopa 90% orgaanista täyteainetta ja sementtiä sideaineena. Orgaanista ainetta edustavat yleensä suurikokoiset puulastut, mutta jotkut tuottajat voivat lisätä seokseen muita kasvimateriaaleja (ruoko, ruoko, olki). Sekä lohkojen sisällä että ulkoseinien sisäpuolella olevissa laatissa - eristekerros on laajennettu polystyreeni (puolet sisäisestä tilavuudesta), sisäisten väliseinien lohkot ovat tyhjät.

Nyt myynnissä Moskovan myymälöissä ja maamme kaikilla alueilla on myös yhdistettyjä vaihtoehtoja, kun ulkoseinä on PPP tai PSB ja sisäseinä on arkistomateriaaleista kuten OSB tai TsSP. Koska tällaisen sisäkerroksen lämmönjohtavuus on korkeampi kuin PPS (PSB), ulkopinnan paksuus on paljon suurempi kuin kiinteissä polystyreeni-vaahtolohkoissa. Lohkon aloitusseinämän paksuus on 50 mm, mutta tämä kerros on riittävän lämminilmastoon sisälle ja ulkokäyttöön, kylmillä alueilla ulkokerroksen on oltava 100 mm. Muita suosittuja tapoja lämmittää kotiin on kuvattu artikkelissa "Eristys yksityinen talo."

Talon muotti on lämmitetty.

Jotta et joudu pettämään, rakennustyömaamme ammattimaisesti harjoittamamme portaalin käyttäjä, neuvoo kiinnittämään huomiota painoon - hänen mukaansa korkean laadun ja tiheän muottien 1 m should on painava vähintään 15 - 16 kg.

Eristettyjen monoliittien tärkeimmät edut eivät koske ainoastaan ​​rakennusprosessin nopeutta ja taloudellista kohtuuhintaisuutta, vaan myös mahdollisuutta itse pystyttämiseen ilman asianmukaista pätevyyttä. Lisäksi plussit on tallennettu täysin tasalaatuisiksi (oikein asennettuina) pintoihin, joissa ei tarvita paksua kipsi kerrosta. Ulkopuolella on tarpeeksi koristeellinen kipsi tai asennettu näyttö, ja sisäpuolelta ne ovat useimmiten päällä kipsilevyllä.

Teknologian vastustajien pääasiallinen haitta on PPS: n haitallisuus ja matala höyryläpäisevyys - seinät voivat vapauttaa aggressiivisen kemian ilmaan ja taloksi tulee termos.

He rakensivat ystävänsä talon pysyvän muottien tekniikan mukaan - kyllä, talo osoittautuu lämpimäksi, mutta täysin hengittämättä - talvella ikkunoiden sumu, talon kosteus on hullu. Otin yhteyttä asiakkaaseen, joka myös rakennettiin käyttämällä tätä tekniikkaa - sama ongelma.

Materiaalin hypoteettinen aggressiivisuus lohkojen valmistajien omuudella - korkealaatuiset raaka-aineet ja valmistusmoduulien tekniikan noudattaminen minimoivat mahdollisuuden eristää haihtuvat yhdisteet. Jos on epäilyksiä, houkuteltu materiaali voidaan toimittaa paikalliselle SES-laboratoriolle testausta varten. Jos haluat suojata itsesi myrkystä, sinun on huolellisesti valittava toimittaja, eikä sitä saa tehdä liian alhaisin hinnoin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää siru-sementtiä tai yhdistettyä muottirakennetta. Thermoksen vaikutuksen välttämiseksi autetaan kunnolla järjestettyä ilmanvaihtoa, mikä ratkaisee kosteuden ongelman ja rikkomusten tapahtuessa muotti voi esiintyä tiili- ja lohkoseinillä. Vaikka jotkut FORUMHOUSE-osallistujat eivät huomanneet huoneen kosteuden ongelmia, ilman ilmanvaihtoa.

Ilmastoinnin osalta - alueellamme ilmasto, tiedät, on kostea, jopa hyvin - ei lisäystä. näissä taloissa ei ole ilmanvaihtoa. No, siellä ei ole tällaista ongelmaa, se on käytännössä.

Ottaen huomioon, että portaalin osallistujan asuinpaikka on Kaukoidässä, kiinteä muotti on erityisen tärkeä korkean seismisen vastuksen vuoksi: monoliittinen rakenne on vähemmän altis muotoutumiselle.

Asennustekniikka

Optimaalinen perusta pysyvälle muotille on nauha. Jos käytetään betonilohkoja, on toivottavaa täyttää 30 cm paksuinen monoliittinen hihna. Pohjaan kaatamisen yhteydessä asennetaan siihen pystysuorat vahvikapit (halkaisija - 10 mm), mikä auttaa lisäksi yhdistämään pohjan ja laatikon yhdeksi tilarakenteeksi. Kuten missä tahansa rakennusprosessissa, vedeneristys tehdään säätiön ja ensimmäisen rivin välillä. Valssatut kalvot tai kalvotangot nastat. Päällystettyjä bitumimastetteja ei suositella käytettäviksi polystyreenilohkoissa, mieluiten polyeteeniä tai asfalttipinnoitteiden kattoa. Tietyissä olosuhteissa, ei ilman vedeneristys.

Tein nauhan, vapautin raudan, ei pinota vedeneristys. Mutta sitten kellarikerroksen seinät vaipivat DSP: n ja vedenpitävät tallennetulla materiaalilla. Kellari on noin 1,8 metriä.

Ensimmäisen rivin kokoaessa on noudatettava tarkasti tasoa. Taipuma tasoitetaan liimalla tai sementtilaastilla. Lohkot alkavat leikata kulmilla, jotka vaurioittavat vahvistamista. Ensimmäisen rivin kokoamisen jälkeen horisontaalinen vahvike on päällekkäin ja uritetut pystysuorassa, joista jotkut käyttävät muovisia siteitä. Toinen rivi menee samaan tapaan. Muuraus jäljittelee tiiliä - vierekkäisten rivien siirtymistä monoliitin lujuuden lisäämiseksi. Urajärjestelmä lisäksi kiinnittää ja tiivistää saumat ja liitokset, urat eivät salli eroa, muuten saadaan kylmäsiltoja. Lohkojen tai levyjen tyypistä ja valmistajan suosituksista riippuen voidaan toistensa välillä myös kiinnittää langat tai niitit. Dmitriy Kov, joka rakensi itse talon polystyreeni-vaahtolohkojen kiinteän muottirakenteen mukaan, loi seuraavan vahvistuskorin.

Pystysuora vahvistus asetettu noin kuusikymmentä senttimetriä, horisontaalinen - kahteen riviin. Luonnollisesti kaikki ikkuna- ja oviaukot nostettiin: sivut - kaksi vahvikeparia, päälle - neljä kappaletta, kaikissa kulmissa ja risteyksissä - myös neljä kappaletta. Jos autotallille on aukko - yläosassa on kuusi kappaletta, varuste on sidottu odotetulla tavalla, jonka päällekkäisyys on noin. Kaikki vahvikkeet seinissä, joiden läpimitta on 10 mm, grillata - kuusi kappaletta, kukin 12 mm. Tessa on 43 pylvästä, jotka on valmistettu TISE-augerista, jonka jatke on 0,5 metriä.

Hankkeen mukaan ensimmäisten riveiden asettamisen yhteydessä muodostuu sisäisten väliseinien ja oviryhmien sisäpuolisia taivutuksia, jotka on asennettu teknisiin yhteyksiin: uria leikataan lohkoiksi, tässä vaiheessa tarvittavat putket asetetaan. Kun lohkot on asennettu, lujitusholkki muodostuu toisiinsa liitetyistä pystysuorista ja pitkittäisistä sauvoista. Monoliitin lujuus ja sen muodonmuutoksen kestävyys riippuvat suurelta osin raudoituksen halkaisijasta, useimmiten runko on neulottu halkaisijaltaan 10 - 12 mm.

Koska kaksi tai neljä riviä kaadetaan kerrallaan (riippuen tuotemerkistä ja muotojen tyypistä), pumppauslaitteiden osallistuminen on perusteltua suurilla kvadratuurilla sijaitsevilla rakennuskohteilla, kun useita kuutioita liuosta sijoitetaan näihin useisiin riveihin. Jos kyseessä on tekniikan loukkaaminen ja useampien rivien samanaikainen kaataminen, on mahdollista sekä lohkojen pullistuminen - "vatsa" että tyhjennysten ja kuopojen muodostuminen. Liuoksen tiivistämiseksi käytetään molempia täryttimiä ja "tyke-menetelmää" - käyttämällä pitkää vahviketta tai puukahvaa.

Koska täytettäessä liuoksella on mahdollista osittain täyttää urat, jotka estävät seuraavan rivin asentamisen, yksi portaaliosapuoli, Lordi Kyron, valmistettiin metalliset U-muotoiset kehykset yhtä leveäksi lohkojen seinämiin ja peittivät pinnan samalla, kun seinäosa täytettiin. Rivejä kootaessa, sekoittamalla laasti, asentamalla vahvike häkkiin ja kaatamalla monoliitti, se houkutteli suosituimpia yksityisten kauppiaiden "Tadžik-stroy" työvoimana. Ja avioliiton mahdollisuuden minimoimiseksi valvoi tarkasti ensimmäisen krs: n ja sen jälkeisen prosessin asettamista. Jos huomaat pullistuneen segmentin ajoissa, kunnes ratkaisu on tarttunut, riittää vain tasoittaa se.

Ja ottaen huomioon, että jokaista seuraavaan kerrokseen ei kaataa täydellistä asettamista, mutta lyhyen ajan kuluttua, betonin lopullisen kypsymisen prosessissa muodostuu täydellinen, eristetty monoliitti.

Muotti ei itse ole kantokahva, joten kaikki lattialevyt ja lokit sijoitetaan suoraan betonityöstöön, josta vastaavat urat leikataan laajennetun polystyreeni-kerroksessa. Rakennuksen lämpökapasiteetin lisäämiseksi, joka erittyy eristeen takia, sisäiset väliseinät tehdään joskus muilta seinämateriaaleilta - tiililtä, ​​lohkoilta, kipsilevyrakenteilta. Yksi mahdollisista vaihtoehdoista on kaataa monoliitti muottiin ja rakenteen kiinteytymisen jälkeen - poistamaan polystyreeni-seinät.

koristelu

Kiinnitettyä muottirakennetta on kehitettävä korottavien vaikutusten lisäämiseksi ja materiaalin suojelemiseksi ulkoisilta vaikutuksilta, ja tämä koskee myös useimpia lohko-lajikkeita ja ruhoja. Koska seinämää ei tarvitse tasata, älä paksua kipsi kerrosta. Runsaasti lasikuitu- tai ruostumattomasta verkosta valmistettua vahvikekerrosta liimamastalla ja sen jälkeen koristelevy tai kittiyhdistelmä.

Seinien lujuus riittää raskaammille materiaaleille - laattoille tai kiveille, ja sivuraide ei ole yhtä suosittu. Sivuraide asennetaan osajärjestelmään, joka on asennettu joko suoraan betoniin tai, kun kaiuttimet ovat muovisissa lohkoissa, vaipuihin. Tänään myynnissä on eräänlainen koristeellinen muotti - sillä on jo edessä oleva kerros, joka jäljittelee kiven julkisivua. Mutta koska tämän vaihtoehdon suhteellisen korkeat kustannukset eivät ole kovin kysyttyjä. Portaalin jäsen AlexIll22 käänsi tyypillisen rakennuksen eksklusiiviseksi mielenkiintoisella viimeistelyllä.

Ulkopinnan viimeistely: ruudukko kiven alapuolella - ruostumaton teräs, seinässä oleva verkko - maali, kivi - nyt joka kolmas kulmassa talon viimeistelyä varten kolme vuotta sitten, oli melko harvinainen ja mielenkiintoinen väri. Myydään levyillä, joiden paksuus on 10-50 mm. Neuvoa, mutta ei koea, laita kivi uima-altaiden liimaan - ilmastomme on suurin, jopa 90 cm: n suuruisella katolla. Seinät ovat polymeeristä, julkisivun kipsistä, joka sävyttää suoraan myyjä.

Pysyvän muottirakenteen rakentaminen - teknologia

Kiinteän polystyreeni-vaahtomuottien talojen rakentaminen voi merkittävästi pienentää rakennusaikaa ja vastaavasti aikaa ennen esineen asettamista käyttöön. Samaan aikaan itsenäisesti koota tällainen rakenne on melko yksinkertainen. Rakennuksen rakennustekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

Säätiön asettaminen

Perinteisten rakennetyyppien tapaan, kun käytetään kiinteää muottirakennusta, käytetään tavanomaisia ​​perustilajia. Oikean valinnan varmistamiseksi on otettava huomioon rakentamisen tarkoitetut alueet ja pohjaveden läheisyys maan pinnalle. On huomattava, että tämäntyyppisen rakenteen perustan pitäisi olla vähemmän massiivinen. Monoliittisten vaahtopolystyreenipaneelien osuus on paljon pienempi kuin muiden rakennusmateriaalien, kuten tiilien, paino. Yhden neliömetrin paino, jonka seinämän paksuus on 25 cm, on noin 300 kg.

Kiinteiden rakennusten rakennustekniikka, jossa on pysyvää muottirakennetta, takaa vedenpitävyyden pakollisen käytön. Se suojaa rakennustekniikkaa pohjaveden tunkeutumiselta ja haitallisilta vaikutuksilta. Vedeneristysmateriaalina käytetään polyeteenikalvoa tai kaksikerroksista kateaineita mastiksella. Säätiön valmistelun aikana on välttämätöntä jättää raudoituksen aiheet, joita tarvitaan myöhemmin kiinnittämään pystysuoraan sijoitettujen seinien vahvistamiseen

Polystyreeni vaahtomuottien kantavien seinien asennus

Polystyreeniseinien rakentaminen ei yleensä ole vaikeaa, se on käytettävissä myös muille kuin ammattimaisille rakentajille.

 1. Muottiyksiköiden asennus. Ensimmäinen lohkoryhmä asetetaan valmistettuun vedenpitävyyteen tulevan rakenteen koko kehälle. Pohjaan kiinnitetty pystysuora vahvistus kulkee lohkojen kaviteiden läpi. Lohkojen uriin sijoitetaan vaakasuora vahvike, minkä jälkeen se liitetään pystysuuntaiseen kiertämismenetelmään.
 2. Vahvistettu runko. Ensimmäisen rivin asettaminen on perustana lattian arkkitehtuurin muodostamiselle. Tällä hetkellä tehtiin oviaukot ja sisäisten seinien taivut. Seuraavaksi lohkakerros asetetaan ensimmäiselle, jossa on offset ja noudatetaan muurausperiaatetta, mikä mahdollistaa rakenteen luotettavan kiinnittämisen. Laajennetut polystyreenilohkot yhdistyvät puristusreunojen avulla, kun taas niiden ylemmän ja alemman osan lukot suljetaan tiukasti, jättäen aukkoja. Tämän jälkeen valvonta, kolmas rivi. Se palvelee lohkojen kerrosta pystysuunnassa.
 3. Betonin läpivienti. Betoniliuos kaadetaan valmistettuun muottiin, johon on asennettu vahvistin. Betoni kaadetaan kahden lohkon riviin. Ensinnäkin betonivirta kohdistuu vaikeisiin alueisiin: rakenteen kulmiin, rinteisiin ja reikien reunoihin. Tämän jälkeen kaadetaan keskimmäinen osa kankaasta. Betoni puristetaan yhteen, jonka jälkeen prosessi toistetaan (lohkojen asennus, raudoitus, betonin kaataminen). Betonin merkinnän valinta vaatii talon hankkeen laajennetusta polystyreeniä olevasta pysyvästä muottirakenteesta. Rakennusajan lyhentämiseksi on suositeltavaa valmistaa betoniliuosta suoraan rakennustyömaalla.

Teknisen viestinnän asettaminen

Asennetaan teknisen viestinnän polystyreeni-vaahtomuovin seinämiin, jotka on valmistettu erityisistä urista. Ne on ommeltu käyttäen sähköistä juotosraudasta, jossa on silmukka. LVI-putket asetetaan urille ja sähköjohto suoritetaan, jonka jälkeen reiät tiivistetään vaahdolla. Sähköjohtimet eristetään asettamalla ne PVC-putkiin tai metallisuojatuotteisiin.

 1. Venttiilikanavien ja viemäriputkien asennus tapahtuu polystyreeni-vaahtolohkojen koloissa ennen niiden täyttämistä betonilla. Putket, joiden läpimitta on enintään 40 mm, eivät vaadi lisävahvistusta, ja suuremman halkaisijan käyttö edellyttää kuorman laskemista heikennyspaikoissa.
 2. Tällaisen suunnitelman rakentamiseksi on sopivaa ja tavanomainen asennus vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtoon.

Styroksi talon seinäkoristelu

Kiinteän polystyreeni-vaahtomuottien tekniikka mahdollistaa sileän seinän, joten viimeistely ei aiheuta ongelmia. Ulkopuolisia viimeistelyjä varten voidaan käyttää erilaisia ​​vaihtoehtoja: etulevyt, tiilet, sivuraide, laatta, kivi, kipsiyhdistelmä, puinen vuori.

Kaikki viimeistelyn materiaalit voidaan jakaa kiinnitystyyppeihin: sementti-liimapohjan avulla tai mekaanisesti. Mekaanisesti kiinnitetyt etulevyt ja sivuraide.
Polystyreeni-vaahdon sisäkerrosten viimeistely voidaan tehdä käyttäen kuivia kipsiseinä- tai kipsilevyjä, jotka vuorostaan ​​on liimattu eri tyyppisten tapettien avulla.

Huoneet ilmastoinnilla, joissa on keraamiset laatat tai PVC-paneelit. Asennus suoritetaan suoraan polystyreeni-vaahtopaneeleilla erityisellä liimalla.

Kiinteät muottien seinät ja säätimet: edut ja haitat, tyypit, asennusvaiheet, asiantuntijoiden suositukset

Nykyään rakentamisen teknologiat kehittyvät ja paranevat asteittain päivittäin. Innovaatiokehitys tunkeutuu kaikkiin rakennusten eri vaiheiden teknisiin vaiheisiin. Tietenkin erikoinen rakennusala, jossa uudet materiaalit ja tekniikat ovat erityisen tärkeitä, on säätiön perustaminen.

Kaikki rakennustyöt (asuinrakennus, toimistokompleksi ym.) Suunnitteluprojektin laatimisen ja käyttöönoton jälkeen alkavat säätiön pystyttämisellä. Vanhanaikaisena tapana se on melko usein tehty puulevyistä tai laudoista tehdyillä muottipuiduilla, mutta nykyiset tekniikat mahdollistavat säännöllisesti innovatiivisten menetelmien käyttämisen, joista eri materiaaleista koostuvaa irrotettavaa muottirakennetta pidetään lupaavimpana.

Tarkastelkaamme tarkemmin, millaisia ​​tyyppejä, ominaisuuksia, sovellusta, kiinteän muottirakenteen kokoamista säätiölle ja paljon muuta aihekohtaista tietoa.

Katso video kiinteän muottien ominaisuuksista

Kiinteä muotti - yleistä tietoa

Kiinteä muotti on rakenteeltaan muotoiltu rakenne, jota käytetään nykyaikaisessa rakenteessa rakennusten perusrakenteiden tai kantavien seinien rakentamisessa.

Ulospäin, näyttää siltä, ​​että yksi, vahva rakenne on tehty lohkoista tai paneeleista. Rakenteen kokoamisen jälkeen sementti-hiekkamassaa kaadetaan sen paneelien väliseen tilaan, joka kiinteytymisen jälkeen muodostaa betonirakenteen monoliittisen perustan.

Kiinteän muottien edut

Monoliittisen muottirakenteen rakentaminen, jonka avulla voit luoda vahvan ja luotettavan perustan (tai seinät), on monia arvokkaita etuja:

- rakennusmateriaalien käsittelyn nopeuttaminen ja tarvittavien tilojen rakentaminen;

- helpotetaan rakenteen kokonaispainoa, koska seinämän paksuus pienenee;

- erinomainen äänen ja lämmöneristys;

- kiinteitä muottirakennuksia voidaan käyttää lähes kaikissa rakennushankkeissa - tyypillisiä yhden tai useamman kerroksen asuinrakennuksia, monimutkaisia ​​kauppa- ja toimistorakennuksia, epätavallisia urheilu- ja viihde-tiloja jne.;

- on mahdollista käyttää nykyaikaisia ​​materiaaleja tällaisiin muottiin (esim. arbolit, armoponel, polystyreenivaahto) kaikissa ilmasto-olosuhteissa - ei ole rajoituksia;

- koristeellinen toiminto - muotti voi olla rakenteeltaan tai muovattu etupinta, joka sallii sinun ei tarvitse käyttää julkisivun ylimääräistä koristelua erityisillä laatoilla tai paneeleilla.

Kiinteän muottien haitat

Rakennustekniikan merkittävimmät haitat ovat mahdollisuus käyttää sitä vain perustusten rakentamisessa. Tietenkin tekniikoita matalan kaltevuuden seinän rakentamiseen käyttämällä kiinteitä muottirakenteita, mutta ne ovat hyvin kalliita.

Esimerkiksi on mahdollista rakentaa seiniä säätiön yläpuolella käyttämällä kevyestä lasimagnesiitista valmistettua muottipesua, joka on täynnä erityistä vaahtobetoni-liuosta. Niinpä luodaan korkeintaan kaksikerroksiset talot, joissa on vaahtobetonialustat. Tällainen rakentaminen on erittäin kallista materiaalien korkeiden kustannusten ja erikoislaitteiden vuokraamisen takia kokeneilla ammattilaisilla.

Kiinteiden muottien tyypit

Aiemmin todettiin, että projektista riippuen jatkuva muottirakenne voidaan rakentaa monista eri materiaaleista. Yleisimmin käytetyt ovat seuraavat lajikkeet:

1. Vaahtopolystyreeni, jossa on sisäpohjat - materiaali esitetään kerroksina (levylevyt), jotka on yhdistetty yksiosainen rakenne erityisten hyppyjen avulla. Rakennettu rakenne muistuttaa "Lego" -rakentajaa, jossa lohkot on yhdistetty eri suuria muotoja. Tämän seurauksena sementti-hiekan massan kaatamisen jälkeen muodostuu monoliittista polystyreeni-betonia, joka tarvitsee ulkoista (ulkoista) ja sisäistä koristelua. Pinta on pääasiassa välttämätön materiaalin suojaamiseksi.

2. Armopanel - eri versioita - Paroc-levy, laajennettu polystyreeni tai Rockwool, molemmin puolin päällystetty metallisella panssaroidulla verkolla. Asennuksen aikana betonia kaadetaan painepaneeleiden väliin. Liuoksen kiinteytymisen päätyttyä muodostuu erikoisia "sandwich-paneeleja", jotka erottuvat niiden erityisestä lujuudesta. Tätä rakentamismenetelmää pidetään alhaisina budjetoina, mikä tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn.

3. Kiinteä koristeellinen muotti on rakenne, jolle on ominaista valmiin ulkovaippamateriaalin läsnäolo. Sen kokoonpano suoritetaan saumattomien muurauslohkojen avulla.

Se on tärkeää! Tässä pysyvän muottirakenteen versiossa sinun on asennettava jonkinlainen lämmöneristysmateriaali (polystyreeni vaahto tai mineraalivillakerrokset) rakenteen seinien väliin!

Muottien valmistuttua betoniseos kaadetaan siihen. Tuloksena on monoliittinen, eristetty betonirakenne, jossa on koristeellinen viimeistely.

4. Arbolit (puubetonipaneelit tai -lohkot) ovat laatat, jotka koostuvat puusta sahanpurusta, joka on sekoitettu siruihin ja sementtiin. Muotti on koottu käyttäen sivelöitä, pitkiä ruuveja ja nauloja. Usein, kun se on rakennettu kylmään ilmastoon, siihen asennetaan lämpöeristetty polystyreenivaahtopäällyste. Sitten aseta vahvistus tai muut metallitangot ja valmistettu rakenne kaadetaan betoni-hiekkalaasti.

Ulkopinta vaatii koristeellisia viimeistelyjä klinkkerillä, julkisivurakenteilla, sivuraideilla tai luonnonkivillä. Sisällä voit viimeistellä kipsilevyn tai kipsiseoksen.

Lisää polystyreenivaahtomuovia

On hyvä pysähtyä ja harkita kiinteän muottitarran vaahtopolystyreenivaihtoehtoa, sillä juuri sitä käytetään nykyisin useimmiten rakentamisessa.

Sen tärkein syy on polystyreeni-vaahtolevyjen yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys. Työn ei tarvitse houkutella päteviä asiantuntijoita tai tekniikkaa. Seinäelementit kiinnitetään tiukasti yhteen ja sitten kaadetaan betonia muodostuneeseen tilaan.

Ennalta määrätyissä teknologisissa aukkoissa asetetaan eri viestintä. Tällä asennusmenetelmällä saadaan eristetty teräsbetoniseinä monoliittisella rakenteella.

Tämä rakenne ei vaadi ylimääräisen ääni- tai lämmöneristyksen rakentamista, koska laajennettu polystyreeni suorittaa täydellisesti tällaisia ​​toimintoja. Lisäksi tämän materiaalin pinta ei absorboi kosteutta eikä anna vesihöyryä itsessään läpi lainkaan. Monoliittiselle perustalle kiinteällä polystyreeni-vaahtomuovilla ei ole haitallista säätä.

Etuja ovat myös polystyreeni-vaahdon kestävyys halkeiluun ja lämpörakenteen laajenemiseen - tätä tekniikkaa voidaan käyttää rakentamaan taloja kuumissa, maanjäristyksissä alueissa.

Pidennettyjen polystyreenilevyjen kootun pysyvän muottirakenteen rakenne on yksinkertainen ja se koostuu seuraavista osista:

- teräs (galvanoidulla päällysteellä) L-muotoiset koukut, jotka on suunniteltu kiinteiden kiinnityshihnojen kiinnittämiseen;

- ulompi ja sisäpintainen koristelevy. Ne on valmistettu betoniseoksesta ja niillä on kaunis ulkorakenne.

Kiinteiden muottien asennuksen yleiset periaatteet ja ominaisuudet

Säätiön rakentaminen käyttäen pysyvän muottirakenteen teknisiä menetelmiä on yksinkertainen, vaikka se koostuu useista peräkkäisistä vaiheista, joille on ominaista erityispiirteet. Harkitse niitä yksityiskohtaisesti:

1. Maaperänvalmistus rakennustyömaalla

Luotu monoliittinen säätiö, joka on suoraan riippuvainen rakennettavan rakennuksen toiminnallisesta tarkoituksesta, voidaan sijoittaa suoraan tasoitettuun maahan tai kaivettuun kaivantoon. Vaikkakin valituista menetelmistä huolimatta asennuksen aikana hiekka-sora "tyyny" tulisi tehdä pohjan alapinnan alapuolelle, jonka paksuus on yli 11,0 cm. pohjaveden pinnan muutokset.

2. Kiinteän muottien rakentaminen

Koska pysyvän muottien suunnitteluprosessi (suunnittelu ja asennus) on hyvin yksinkertainen, erityisesti polystyreeni-vaahtomuovimateriaalista, se on saatavana myös erikoistumattomille työntekijöille. Tärkeintä on, että työntekijällä on vähimmäisosaaminen rakentamisen ja teknisen tuotannon alalla.

Ei-raskaiden materiaalien kiinteä muotti on perustettu lasten suunnittelija tai klassinen tiilimuuraus.

Tällaisten muottien muodostamien osien valmistus tunnetuista valmistajista sisältää polystyreeni-vaahtolevyjä, jotka on varustettu päätypinnoilla erikoisilla harjanteilla ja urilla. Tämä on välttämätöntä tiukkojen, korkealaatuisten pito- ja kiinnitysarkkien kanssa.

Nuance! Tietyissä pysyvissä muottirakenteissa on rakenteeltaan metallivahvistin, joka korvaa voimakkaasti sisäisen vahvikekehikon. Lisäksi tehdään muunnoksia, joissa muotti koostuu puu-, lasimagnee- siitti- ja betoniyhdistelmästä!

Kiinteä muottirakennustekniikka

Menetelmä kiinteän muotosuunnittelun muodostamiseksi sisältää seuraavan toimenpidekokonaisuuden, koska paikka on jo valmistettu (ks. Edellä):

- ulompi levy asetetaan puhtaalle, tasaiselle pinnalle sen ulomman (etupuolella) puolella;

Se on tärkeää! Asennetut kiinnitysmutterit työnnetään levymateriaaliin valmistuksen aikana. Ne toimivat pohjana, jolla teräskoukut on kiinnitetty!

- vastakkaiset lohkot kiinnitetään yhdessä muovisuojusten kanssa. Esipyyhkeitä voidaan tehdä halutusta pituudesta riippumatta säätiön leveydestä riippuen;

- kiinnittimet kiinnitetään ruuvaamalla koukut yhdensuuntaisen tilan kohdalla;

- kaikki pysyvät muottirakenteet kootaan yhdeksi rakenteeksi ja kokoonpanon laatua valvotaan (tasaisuus, vakaus ja nivelet);

- sitten levyjen väliin muodostunut tila täytetään sementti-hiekkaseoksella;

Varoitus! Betonin kaatamisen suorittamisessa on kiinnitettävä huomiota sen hajotuksen yhtenäisyyteen koko muotitilan alueella. Korkealaatuisen massajakauman varmistamiseksi ja ilmakammioiden muodostumisen estämiseksi sinun on käytettävä syvällä värähtelevää tai ohjattavaa täytettyä liuosta pitkällä vahvistuksella koko säätörungon syvyyteen!

- betonin täydellisen kuivaamisen ja asettamisen jälkeen saadaan erityinen "voileipä". Siinä eristyskerrosten ja koristelevyjen välillä on metalli- tai muovinen sidos, ja rakenteen sisällä kaikki on kiinnitetty kestävällä betonilla.

Seuraavan eristyksen suorittaminen ja koristeellinen leikkaaminen ei ole tarpeen.

johtopäätös

Kiinteä muotti on ainutlaatuinen kehittyminen nykyaikaisten suunnittelijoiden, jotka yhdistävät useita rakentavia ideoita yhdeksi ratkaisuksi. Tällainen rakenne toimii samanaikaisesti nestemäisen liuoksen rajoittavana esteenä ja valun kiinteyttämisen jälkeen sillä on eristävä-koristeellinen kerros.

Kiinteä muotti tekee sen itse

Muotti on rakennuselementtien järjestelmä, jota käytetään tällaisten rakennuselementtien nopeaan rakentamiseen kuten seinät, pylväät, lattiat ja hissiakselit. Rakenteita on kahta tyyppiä: irrotettava muotti ja kiinteä. Tässä artikkelissa tarkastelemme toisentyyppistä muottirakennetta - kiinteää.

Muotti on nimeltään irrotettava siinä tapauksessa, että betonin kovettumisen jälkeen muottijärjestelmä ei ole purettu. Useimmiten pysyvän muottien lohkot on valmistettu polystyreenivaahdosta tai muusta eristysmateriaalista.

Pysyvän muottirakenteen asennus tekniikka

Pysyvän muottirakenteen asennus tekniikka on melko yksinkertainen: sen jälkeen, kun halutun rakenteen yksityiskohtainen suunnitelma on tehty, muottijärjestelmä asennetaan ja se täytetään betonilla. Kovettumisen jälkeen betoni ei ole purettu.

Muottipesät asennetaan tiiliperiaatteen mukaan ja ne kiinnitetään lukituselementtien (tai urien avulla) avulla. Muottipalkin vastakkaiset laatat kiinnitetään toisiinsa (tarvittaessa). Betonointi tapahtuu kerroksittain: enintään 3-4 riviä muottipaloja, on tarpeen käyttää pystysuoraa vahviketta rakenteellisen lujuuden lisäämiseksi.

Pysyvän muottien edut

1. Rakenteen luotettavuuden parantaminen

[stextbox id = "info" caption = "Tiedot"] Käytettäessä kiinteää muottirakennetta seinät ovat yksi monoliittinen järjestelmä.

2. Lämmin ja äänieristys

Rakennustuotojen valmistuttua on lisäeristeen rooli. Lisäksi esimerkiksi polystyreenilohkoilla on erinomaiset äänieristysominaisuudet.

3. Käytettävissä olevan tilan säästäminen

Seinämä, joka on tehty pysyvän muottirakenteen rungon betonoitumisen periaatteen mukaisesti, on kolme kertaa ohuempi kuin tavallinen tiiliseinä, jonka avulla voit säästää "ylimääräisiä" käyttömittareita sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopuolella.

4. Tehokkuus rakentamisen aikana

Sen lisäksi, että rakenteiden rakentamisessa muottirakenteilta ei edellytetä suurikokoisten koneiden osallistumista, tämä menetelmä on edullinen verrattuna esimerkiksi tiilimuurioon tai muuhun rakenteeseen. Rakenteiden suhteellisen helppokäyttöisyyden takia työvoimakustannukset pienenevät merkittävästi. Kiinteän muottien rakentaminen on 5 kertaa nopeampi kuin irrotettavan.

5. Tehokkuus kohteen toiminnassa

Muotoilun korkea lämmöneristysominaisuus vähentää lämmityskustannuksia yli kolme kertaa (verrattuna vastaavanlaiseen tiilitaloon).

Rakentamisen aikana saadaan täysin sileät ja sileät seinät, joiden lopullinen viimeistely ja aika ja raha säästyvät merkittävästi. Rakennuksen ulkoseinä on automaattisesti esteettömällä julkisivumuottien käytöllä.

Laboratorioiden testit ovat osoittaneet, että jopa aggressiivisimmissa olosuhteissa betoni- ja polystyreenilohkojen talo kestää vähintään 100 vuotta.

Kiinteä muotti tekee sen itse

Kiinteiden seinämuotojen asentaminen omiin käsiisi ei aiheuta merkittäviä ongelmia myöskään henkilölle, jolla ei ole erityistä rakennuskoulutusta. Harkitse polypropeenilohkojen seinän rakentamista.

Järjestelmän asentamiseksi tulevan rakennuksen perustukset on valmisteltava asianmukaisesti: suunnitelman mukaan pystysuorat vahvikkeet on sijoitettava ja pinnoitettava vedenpitävä materiaali.

Lohkojen ensimmäisen tason asentaminen on tehtävä mahdollisimman huolellisesti ja tarkkuudella: lohkot on kiinnitetty pystyvahvistukseen ja pidettävä yhdessä teknisten asiakirjojen (urien tai muiden lukituslaitteiden) mukaisesti. Polystyreeni-vaahtolohkojen sisällä oleva kerrosta ei useinkaan tarvita, kuten valmistaja toimittaa.

Lohkojen ensimmäisen tason asettamisen suunnitelman mukaisesti muodostetaan oviaukot ja sisäiset väliseinät. Lohkojen toinen taso on asetettu tiilenmuotoisen menetelmän mukaan, lohkot on siirrettävä syrjään suhteessa alempaan. Muottien sivujen pystysuuntaus tarkastetaan parhaiten tasolta. Lohkojen kolmas ja seuraava taso on sijoitettu samalla tavoin kuin ensimmäinen, niin että sivusaumat ovat samassa pystytasossa.

Asennusvaiheessa lohkojen pitäisi olla asennus tekninen viestintä.

Nyt voit jatkaa betonointia. Jos erikoistyökalu (upotusvärähtelijä) ei ole käytössä, kaataminen tapahtuu manuaalisesti pakollisella tampingilla kerroksilla käyttämällä improvisoituja keinoja (voidaan käyttää puu- tai kumivasaraa).

Näin askel askeleelta seinämä on pystytetty vaadittuun korkeuteen, mutta erityisen voimakkuuden antamiseksi lohkojen ylempi kerros täytetään betonilla vain puolet, joten monoliitin yläpinta on muottipesän sisällä.

Pilarin muotoilu tehdään samalla tavalla, lattialevyt tulisi antaa ammattilaisille.

Kiinteän muottien kustannukset

Hinta 1 neliö. Alueesta riippuen kiinteän muottitarpeen mittari, jossa on polystyreenilohkoja, voi olla jopa 1000 ruplaa, mutta keskimäärin 500-800 ruplaa. Voit laskea zompejen hankkimisesta aiheutuvat kokonaiskustannukset käyttämällä erityistä lohkojen kulutuslaskin verkossa tai tilauksesta toimittajalta.