Vesitaso tekee sen itse

Rakennustaso on henkivakio, joka on välttämätön väline rakennustasojen suhdetta horisonttiin. Äskettäin lasertyökalut ovat korvanneet tätä laitetta, ja jopa aikaisempia optisia instrumentteja, kuten teodoliittia ja tasoa on käytetty. Ammattimaisia ​​työkaluja ei kuitenkaan juuri käytetä kodin rakentamiseen. Ne ovat kalliita, ja tavanomaisen henkivakion avulla mittauksia on tehty todellisten arkkitehtonisten mestariteosten rakentamisen aikana jo kauan ennen hienostuneiden instrumenttien keksimistä. Muistan, kuinka tehdä vesitaso omilla kädillä, sitä enemmän se on hyvin yksinkertainen.

Hengitystaso on olemassa kahdessa lajikkeessa.

 • Hengitystaso eri pituisten nauhojen muodossa lasin kanssa pitkänomainen kartio keskellä, jossa on kartio sinetöity. Kun palkki on vaakasuorassa, kupla on täsmälleen kartion keskellä.
 • Taso toimii alusten viestinnän periaatteen mukaisesti. Se koostuu alkeellisesta versiosta putkesta, jossa on lasisuppiloita. Putki, joka on täynnä vettä putkien keskelle, joka on sijoitettu tarkasti vaakasuoraan, osoittaa samat nestemäärät molemmissa suppiloissa. Toimintaperiaate on esitetty alla olevassa kuvassa.

Huolimatta siitä, että taso on alkeellinen työkalu, sitä käytetään laajasti rakentamisessa, koska sen edut ovat muihin laitteisiin verrattuna:

 • helppo mittaus yhdistettynä korkeaan mittaustarkkuuteen;
 • helppo valmistaa romumateriaaleista;
 • Laitetta voidaan käyttää määrittämään tasojen suhde horisonttiin, jonka pituus on yksi tai kymmenen tai enemmän metriä.

Vedenpinnan ainoa haitta on se, että sitä ei voi käyttää kylmäkauden aikana. Kuitenkin, jos vettä korvataan pakkasnesteellä, tämä haitta päästetään.

Veden taso voi ostaa rakennustarvikkeiden kaupoissa tai tehdä omia käsiäsi. On kuitenkin edullista, miksi ei ylimääräistä rahaa käytettäessä voit tehdä laitteesta omia käsiasi. Erityisen paljastavaa on tehdä taso yhdessä lapsen kanssa ja opettaa hänelle ensisijainen rakennusosaaminen. Kyky määritellä taso on perustavanlaatuinen tuntemus rakentaja tahansa koulutustaso, joka on hyödyllinen jopa rakentaa linnunkoira.

Materiaalin vedenpinnan valmistamiseksi tee se itse

 • Läpinäkyvä letku, jonka sisähalkaisija on noin 7 mm. Nämä letkut voidaan ostaa laitteistokaupasta, joskus käytetään akvaarioissa ja siksi niitä voi ostaa lemmikkikaupasta. Letkun pituus keskimäärin 10 metriä;
 • 20 ml kertakäyttöruiskua, jossa on laaja kanyyli;
 • Muovailu- tiiviste;
 • Kumi- tai korkkitulpat ruiskun halkaisijan alla. Liittimien sijaan voit käyttää ruiskujen männät puolikkaalla leikkauksella;
 • Vesijohtovesi tai jäätymätön neste, jota käytetään autojen ikkunan pesemiseen sateisessa säässä;
 • Kauhat vedelle.

Vedenpinnan kokoonpanojärjestys

Aloitetaan veden taso omalla kädellä. Prosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 • Läpinäkyvän letkun päähän me voimme ruiskuja. Päiden luotettavaan kiinnittämiseen suljemme aikaisemmin vaurioituneella tiivistysaineella. Tee se huolellisesti. Oikea tiivistysmateriaali kiinnittää ruiskun ja letkun väliset liitokset.
 • Laita kauha veteen tai nesteeseen kohotetussa pinnassa. Letkun toinen pää yhdessä ruiskun kanssa poistetusta männästä laskeutuu kauhaan, toinen pää ruiskulla ja männässä alimmassa asennossa lasketaan kauhaan mahdollisimman pitkälle ensimmäisen ämpäriin.
 • Käytä ruiskua letkun alapäähän imevät nestettä nesteen sisällä. Kunnes mäntä tulee ruiskusta. Sitten neste ajetaan painovoimalla alempaan kauhaan. Tällöin täytä koko järjestelmä nesteellä ilman kuplia.
 • Säädä nestetaso niin, että ruiskut ovat puoliksi täynnä.
 • Suljemme ruiskut pistokkeilla tai männällä ruiskusta, jonka varsi katkaistaan ​​puoleen.

Videossa näkyy vedenpinnan täyttöprosessi. Tärkeintä on, että putkessa ei ole yhtä ilmakuplia.

Vedenkorkeus

Teemme pinta-alan mittauksia horisontin suhteen.

 • Yhteistyötä tehdään. Laita merkki noin puolen metrin lattiasta. Siihen asetetaan letkun pää merkinnällä ruiskuun ja kiinnitetään se merkkiin.
 • Toisaalta putken vastakkaista päätä käytetään suunnilleen samalla tasolla kuin vastakkainen pää. Seuraavaksi liikutetaan putken päätä ylös tai alas nestetason samansuuntaisuuden saavuttamiseksi samassa korkeudessa. Löytyneessä kohdassa tehdään merkintä.
 • Samoin he toimivat huoneen muilla seinillä ja tekevät myös merkkejä lyijykynällä. Mitattuna nauhamittauksella pienin etäisyys alustasta, kaikki muut määrätyn tarpeen ylittävät kohdat nousee horisontorivillä.

Kuten näette, vedenkorkeus on melko yksinkertainen, ja mittaustulos on tarkka ja hyväksyttävissä kodin rakentamiseen. Katsosimme siis, kuinka helppoa on tehdä vesitaso omilla kädilläsi ja miten sitä käytetään. Nyt kun rakennuksia ei ole lähellä, voit tehdä tason itse.

video

Tarjoamme nähdä, kuinka voit käyttää itse itseäsi vesitasoa.

Vesitaso tekee sen itse

Korjaus monille on tullut erittäin epämiellyttävä, vaikea ja pitkällinen prosessi. Rakennus ja pelottava tehtävä. Loppujen lopuksi itsenäisesti rakentaminen yksi tai muu kohde on melko vaikeaa ja melko vaikeaa ei-ammattilaisille. Mutta oikealla aikajakoisuudella ja järkevällä lähestymistavalla työkalujen ja materiaalien valintaan sekä turvallisuusmääräysten noudattamiseen voit säästää paljon. Uusien tilojen rakentamisessa tärkeintä on tehdä täysin tasainen vaakasuora pinta. Loppujen lopuksi hieman kaarevuus voi paitsi visuaalisesti pilata korjauksen vaikutelman, mutta myös aiheuttaa fyysistä haittaa, esimerkiksi kalteva ovi.

Mikä on vesitaso?

Eri prosessien helpottamiseksi ja yksinkertaistamiseksi rakentamisen aikana luotiin erilaisia ​​laitteita ja kalusteita. Esimerkiksi vesitaso tai rakennusteline. Ja jos ensimmäinen voidaan tehdä omalla kädelläsi, toinen on parempi ostaa. Vihjeitä siitä, miten valita oikea rakennusteline, auttaa sen hankkimisessa. Vedentaso on laite, joka koostuu pitkästä letkusta ja kahdesta suljetusta säiliöstä, jotka on täytetty nesteellä. Työnsä perusta on alusta, joka tunnetaan koulusta lähtien. Veden taso voi silti olla puupalkin muodossa, jossa kartio juotetaan keskelle. Ilman kupla tässä pulloissa osoittaa tason. Tämä tyyppi sopii mittaamaan vaakapintojen tasoa. Mittaus pystysuoraan on kätevämpää käyttää vesitasoa letkusta ja kartioista.

Käsintehtyjen vesitasojen edut

Hyvin ilmeisten kustannussäästöjen lisäksi tällaisella laitteella on muita etuja, jotka ovat varsin merkittäviä:

 1. Valmistukseen tarvittavien materiaalien saatavuus.
 2. Korkea tarkkuus ja helppokäyttöisyys.
 3. Voit määrittää tasojen suhde horisonttiin, jos pituus on enintään 10 metriä.

Haittoihin kuuluu veden herkkyys ilman lämpötilan alentamiseksi tai nostamiseksi. Talvella se jäätyy ja kesällä se haihtuu. Jos muutat vettä jäätymättömään nesteeseen, tämä ongelma voidaan välttää. Myös lopputuotteilla on merkittävä haitta, mittarin pituus on rajoitettu. Jos teet itse tasot, voit laskea halutun pituuden, joka sopii erikseen. Jos huone on erittäin suuri, työskentely tällaisen laitteen kanssa on erittäin kätevä. Lisäksi valmis laite painaa hyvin vähän.

Kuinka tehdä vesitaso omalla kädelläsi?

Jopa lapsi voi luonnollisesti olla aikuisen valvoma. Tätä varten tarvitaan seuraavat osat: joustava ontto letku ja kaksi läpinäkyvää astiaa. Myymälän erikoispiirteitä ovat erikoispulloja. Mutta työskentelemällä matalissa lämpötiloissa letku voi katketa. Siksi itse valmistusmenetelmässä ne korvataan aluksilla. Yksi tärkeimmistä vedenpinnan ominaisuuksista on veden liikkuminen letkussa. Sen pitäisi liikkua sujuvasti ilman ongelmia. Optimaalinen halkaisija on 1 - 1,5 cm. On tärkeää muistaa, että letku voi muuttua pilvisenä auringonvalon vaikutuksen alaisena, joten veden pitoisuutta on vaikea havaita. Itsenäinen vedenpinnan tuottaminen edellyttää vaaditun pituisen letkun käyttöä. Sen jälkeen, kun mitataan köyden tarvittava pituus, se on katkaistava. Liitä sitten alukset molempiin päihin. Ne ovat myös arvokasta. Jos talossa ei ole sopivia pulloja, voit käyttää ruiskuja. Heidän täytyy vetää männät ulos, ja merkintä on jo olemassa. Nesteenä voi käyttää tavallista vettä. Siten vesitaso voidaan tehdä nopeasti ja taloudellisesti. Ja kyky itsenäisesti tehdä haluamasi pituinen laite on mukava bonus.

Tason soveltaminen käytännössä

Myös oppitunnin aikana fyysikot osoittivat kokemusta viestintäaluksista. Siksi kaikki lukion oppilaat voivat käyttää veden tasoa. Tarvittaessa korkeus kiinnitä tason toinen pää esimerkiksi lattian tasolla. Ja toinen pää ehdotetussa paikassa liikkuu vähitellen niin, että molempien astioiden vesitaso on samalla tasolla. Kun optimaalinen nesteasento on löydetty, molemmat pisteet on merkitty. Tason, jota käytetään monien valmistelevien töiden aikana, esimerkiksi tasoittaa lattiaa tai asentaa akkuja. Oikea mittaus auttaa tekemään kaiken täydellisesti ensimmäistä kertaa, säästää aikaa ja rahaa. Erityisen tärkeä on vedenpinnan tasainen käyttö säätiön perustamisprosessissa. Loppujen lopuksi se riippuu koko rakenteen vahvuudesta, vakaudesta ja luotettavuudesta.

Tällaisen yksinkertaisen laitteen itsenäinen tuotanto vedenpinnalla yksinkertaistaa huomattavasti rakennusprosessia ja samalla tekee siitä laadukkaan.

Kuinka hydraulista tasoa voidaan nopeasti koota rakentamiseen

Veden taso on hyödyllinen työkalu, jonka voit ostaa, ja voit tehdä sen itse.

Sinun täytyy tehdä tasainen lattia tai katto, mutta et tiedä miten kohdistaa majakat horisonttiin? Kerron teille, kuinka tehdä vesitaso omilla kädilläsi ja miten sitä käytetään oikein. Samalla harkitse käytettävissä olevia varastointitasoja.

mainos

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää vedenpinnasta

Hydro-taso on työkalu, jolla voit määrittää, kuinka kaukana olevien kohteiden suhteellinen sijainti vastaa vaakatasoa. Tällaisen laitteen toiminta perustuu alusten viestintäperiaatteeseen.

Ilmakehän paine vaikuttaa yhtä hyvin nesteen yhdestä letkun sivusta, joten nestetaso on sama, vaikka letkun toinen sivu on pienempi kuin toinen.

Hydraulitasojen luokka on rakentamisen taso. Huolimatta siitä, että ei ole yhteenliittämisastetta, vaakasuoran tason vastaavuus määritetään myös nesteen avulla.

Kuvassa - rakennustaso, joka ei ainoastaan ​​määrää koneen vinoutumista vaan toimii myös hyvä hallitsija

Tämän laitteen haitta on sen pieni pituus ja se ei taipua. Toisin kuin nestettä sisältävä joustava letku, tätä työkalua ei ole suunniteltu toimimaan etäisyydellä.

Laitteen yksinkertaisuudesta huolimatta hydrauliikan rakentamisen tasoa ei voida valmistaa itse, vaan se on ostettu tehtaalta missä tahansa rautakaupassa.

Esivalmistettu hydraulinen taso on läpinäkyvä letku, jossa on mittapulloja. Pulloja kiinnitetään pulloihin sen varmistamiseksi, ettei laitteeseen kaadettu neste pääse vuotamaan. Putken pituus on keskimäärin 10-20 metriä. Letkuun, jonka läpimitta on 6-8 mm, käytetään normaalin nesteen kiertämiseen.

Rakenteen hydraulisen tason valitsemiseksi suosimme malleja, joissa on irrotettavat pullot, sillä jos putki on vaurioitunut, letkun päät voidaan katkaista ja kiinnittää sitten pulloon.

Mistä hakea

Laskujen koon mukaan alusmallin vähimmäinen sisennys tulisi olla 100 mm.

Tämän merkinnän tarkkuus on yhtä korkea kuin käytettäessä lasertasoa.

Miten hakea

Lasemme putken päätä kauhaan, putken toista päätä alennetaan kauhan tason alapuolelle. Putken vapaasta päästä "imetään" ja odota veden virrata.

 • Levitä putken toinen pää pinnan toiselle puolelle ja merkitse merkki;
 • Putken toinen pää siirretään haluttuun etäisyyteen ja levitetään myös pinnalle.

Putken molemmissa päissä neste on samassa pisteessä.

Kuvatulla hydraulisella tasolla on merkittävä haitta - sitä ei voi käyttää yksinään. Mutta viestintäalusta on teknisempi versio, jota voidaan käyttää ilman apulaisia.

Teemme työvälineen ilman avustajia

 • 10 litran ämpäri;
 • tarpeeton nauhamitta;
 • rake 1 m pitkä;
 • läpinäkyvä letku, 10 metriä pitkä;
 • levittämällä tai liimalla.

Alkaen reunasta, jossa merkki on 1 m, kiinnitämme letkun päähän. Me huuhdo letku koko riviin nauhalla.

"Imeä" vettä ja odota, kunnes se kaatuu ilman kuplia.

Nyt mitataan tiilen korkeus. Aseta asteikko sille ja katso, millä tasolla vesi saavuttaa. Meidän tapauksessamme se on 17 cm.

Nyt 23,5 cm: n viitekohdasta vähennämme saatu määrä 17 cm ja saamme 6,5 cm. Selvyyden vuoksi mitataan tiili tavallisella nauhamittauksella ja näemme, että luku on sama.

Nyt on vielä putken vapaa pää halutulle etäisyydelle ja merkitse haluttu korkeus seinälle.

Suuremman mittaustehokkuuden saavuttamiseksi ei voi käyttää yhtä, vaan kaksi putkea, jotka ovat toisistaan ​​erillään. Eli voit samanaikaisesti tehdä kaavion kaavalle kahden seinän päälle samanaikaisesti asettaen kauhan nurkkaan.

Muutamia sanoja noin

Hengitystaso hollannista on käännetty "vesimittariksi". Mutta jos edellisessä välineessä on mukana alusten kommunikaatioperiaate, niin tämä laite käyttää kapselia nestettä, jossa ilmakupla liikkuu vapaasti.

Jotta laitteisto toimisi tehokkaammin, kapseli ei täyty vedellä, vaan alkoholilla, joka ei jäädy alle nollan lämpötilassa.

Veden taso on tehty viivain tai sääntö, ja kapseli sijaitsee keskellä:

 • Kun viivain on vaakatasossa tasaisella pinnalla, kupla sijaitsee tiukasti kapselin keskellä;
 • Jos hallitsija poikkeaa horisontista, kupla siirtyy keskeltä.

Laite voidaan varustaa yhdellä, mutta kahdella kapselilla. Tässä tapauksessa yksi kapseli sijaitsee vaakatasossa ja toinen pystysuorassa. Näin voit määrittää kerralla pinnan vaakasuoraan ja pystysuoraan.

Yhteenveto

Nyt tiedät, kuinka oikein käytät vesitasoa määrittääksesi koneen tasaisuuden suhteessa horisonttiin. Lisäksi voit kerätä hydraulitason itse. Suosittelen myös katsomaan videota tässä artikkelissa, ja jos sinulla on kysymyksiä tai tarvitset selvennyksiä, kirjoita se kommentteihin.

Vedenkorkeus: miten käytät vesitasoa

4. lokakuuta 2015. Lue 30716 kertaa

Nykyaikaisissa asunnoissa on välttämätöntä, että kaikki kerrosten ja kattojen tasot ovat samat ja täysin tasainen. Kuitukerroksen lattiat ja vinot katot ovat peruuttamattomasti poissa.

Tämän tehtävän suorittamiseksi rakentajat käyttävät aktiivisesti laser-tasoja ja tasoja. Samalla veden taso on edelleen erittäin suosittu. Tämä on hyvin yksinkertainen, käytännöllinen ja tarkka työkalu, jota ilman on vaikea tehdä. Ei ole aina suositeltavaa ostaa kallista lasertasoa, varsinkin kun kyseessä on yhden huoneiston korjaus. Lisäksi laitteen tarkkuus on erittäin korkea. Tässä artikkelissa tarkastellaan vedenpinnan oikeaa käyttöä - se on vesitaso.

Mitä vesitasoa käytetään (vesitaso)?

Hydro-tasoa käytetään määrittämään ja hajottamaan rakenteiden, kuten lattian ja katon, horisontaalinen taso. Esimerkiksi sitä käytetään kiinnittämään lattia tai merkitsemään seinää hyllyjen alle. Tätä varten ei ole suositeltavaa käyttää kuplan tasoa, koska Tämä voi johtaa suuria virheitä.

Merkitse lattian ja katon horisontin korkeus aina vedenkorkeuden tai laserin avulla.

Lisäksi, jos on tarpeen merkitä saman sisätilan korkeus huoneen eri seinissä tai toisessa huoneessa, tämä voidaan tehdä myös vedenpinnan avulla. Se voi olla seinään asennettavat hyllyt, maalaukset, kehystyskaaret ja oviaukot, seinävalaisimet ja keittiön kaapit työtasolla.

Maatilalla olevan vesitason soveltamisala on laaja. Siksi tällaisen työkalun pitäisi aina olla talossa. Voit tehdä tämän vain ostaa läpinäkyvä PVC-letku halutun pituuden.

Ja vaiheittaisissa ohjeissa kerrotaan, kuinka oikein laitetaan vaakatasoinen korkeusmerkki koko huoneiston tai talon seinämien reunaan. Sen lisäksi, miten lattian ja katon horisontin taso saadaan.

Tätä varten tarvitset:

 • vedenpinnan taso;
 • maalauslanka merkintään;
 • vähän vettä värjäävää maali;
 • lyijykynä;
 • rulettirengas

Mikä on vesitaso

Vedenkorkeuden toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen ja perustuu fyysisiin lakeihin. Se toimii alusten viestintäperiaatteen mukaisesti, jossa ilmakehän paineen vaikutuksesta muodostuu nesteen pinnan taso.

Letkun pituus riippuu huoneen koosta. Erittäin pitkä letku ei kannata ostaa, koska pienissä huoneissa se häiritsee ja kiemuroi, mikä johtaa pidempään veden siirtoon ja jopa virheellisiin tuloksiin. Likimääräinen laskelma voidaan tehdä, jos siirrytään huoneen mitoilta ja otetaan huomioon, että referenssikohdat (pisteitä, joista myöhemmin tehdään myöhempi merkintä) tehdään yleensä 90 - 100 cm: n korkeudella lattiasta tai lattiasta. Tällöin saadaan letkun kokonaispituus 2 metriä ja etäisyys päävertailupisteestä kauimpaan huoneeseen. Paljon riippuu päärunun sijainnista. Aseta se optimaalisesti asunnon geometriseen keskukseen. Tässä tapauksessa tarvitset lyhyemmän letkun.

Laskettaessa letkun pituutta on otettava huomioon, että hydraulisen tason tulisi laskea pystysuoraan seinää pitkin ja vapaasti lattialla. Merkinnän suorittamisessa sen ei pidä jumittua eikä olla "venymässä".

Keskikokoisille huoneistoille riittää 15 tai 20 metrin letku. Pienet huoneet, kuten käytävät ja kylpyhuone, pituus 5-8 metriä riittää. Hydraulisen tason optimaalinen halkaisija on 10-12 tai 15 mm.

Miten työskennellä vesitasolla: tasoittaa lattia, katto, seinät

Huolimatta siitä, että tämä laite ei ole teknisesti vaikea, on tarpeen käyttää niitä oikein saadakseen halutun tuloksen.

Vaihe 1. Keräämme vettä letkuun. Veden kerääminen letkuun tulee välttää ilmakuplat tulemasta siihen. Ilmakuplien esiintyminen tuottaa vääristyneitä tuloksia. Ja koska on olemassa vaara, että kuplat joutuvat letkuun, kun vedetään vettä suoraan hanasta, on parempi jatkaa seuraavalla tavalla.

Ensimmäinen vettä värjää kaikki saatavilla olevat väriaineet. Joten on parempi nähdä vedenpinnan taso putkessa. Säiliöön sijoittuva ämpäri asetetaan korotettuun paikkaan. Optimaalinen korkeus on 2 metriä. Putken toinen pää laskeutuu kauhaan ja toinen pidetään lantion yläpuolella mahdollisimman matalaan lattian lähelle.

Ensimmäisen veden pitäisi olla hieman valutettu niin, että vesi virtaisi jatkuvassa virrassa. Sitten putken pää puristetaan sormella. Putken toinen pää poistetaan kauhasta ja myös puristetaan sormella siten, ettei vesi pääse ulos.

Putken pää on puristettu sormella

Putken molempien päiden liittämisen yhteydessä niiden vedenpinnan on oltava sama.

Putkien vesitason on oltava sama.

Vaihe 2. Piirtämiset. Ensin suoritetaan horisontaalinen viiva huoneen kehän ympäri 90-100 cm: n korkeudella, mikä on tärkein referenssi. Ensimmäisestä vertailupisteestä siirrymme seinän toiseen päähän. Sinun täytyy työskennellä yhdessä vedenpinnan kanssa. Yksi henkilö on jatkuvasti ensimmäisessä vertailupisteessä ja pitää tason lähellä merkkiä.

Letkun tämä pää pysyy koko ajan paikallaan!

Jos huone on pieni ja yksi henkilö voi hallita tasonlukemia, voit kiinnittää putken toisen pään lähelle ensimmäistä merkkiä minkä tahansa puristimen ja työn avulla.

Kumppani siirtyy seinän toiseen reunaan ja soveltaa putken päätä seinään.

Kun liikutetaan letkulla, sen reuna on kiristettävä sormella.

Pidä putken päätä sormella

Jonkin aikaa sinun on odotettava, että vesi rauhoittuu. Nyt se, joka on ensimmäisessä vertailupisteessä, näkee, kuinka pitkälle letku on nostettava tai laskettava, niin että letkun vesitaso vastaa seinän merkkiä. Kumppani nostaa tai laskee letkun reunan ja tällä hetkellä vesitaso ensimmäisellä vertailupisteellä alkaa olla merkki.

Sen jälkeen, kun putken taso on täsmälleen sama kuin merkki, voit laittaa toisen merkin, josta ensimmäinen ilmoittaa kumppanille.

Käytettäessä sekä vedenpinnan ja merkinnän tarkastamisessa on tarpeen, että katsojan silmä on selvästi merkin tasolla. Muussa tapauksessa virheet ovat mahdollisia.

Vaihe 3. Liitä merkit vaakasuoralla viivalla. Kaksi merkkiä on kytketty toisiinsa erikoisella värjätyllä langalla. Tämä on erittäin kätevä työkalu, jonka avulla voit nopeasti ja helposti käyttää merkintää. Lanka on kiinnitetty merkkien väliin, hieman viivästynyt sivulle ja vapautettu. Seinälle on painettu suora, tasainen viiva.

Tuloksena olevan viivan vaaka voidaan tarkistaa kuplatasolla varmistaaksesi, että kaikki on suoritettu oikein.

Vaihe 4. Piirretään vaakasuora viiva huoneen seinien kehän ympärillä. Samoin vaakasuora viiva asetetaan huoneen muihin seiniin.

Viereisen ja vastakkaisen seinän kaikki myöhemmät merkit on tehtävä ensimmäisestä vertailupisteestä!

Kustakin seinästä käytetään 2-3 merkkiä. Sitten merkit merkitään vaakasuoralla viivalla. Päätylinjan on vastattava ensimmäistä vertailupistettä.

Vaihe 5. Siirrä merkki muille huoneille. Viereisissä huoneissa oleva merkki siirretään uudelleen ensimmäisestä vertailupisteestä. Ensimmäinen henkilö on samassa asemassa ja toinen siirtyy seuraavaan huoneeseen. Toista sitten vaiheessa 2 kuvatut vaiheet.

Tällöin on tarpeen laittaa ensimmäinen valvontamerkki jokaiseen huoneeseen. Sitten voit siirtyä vaakasuoraan kehykseen kussakin yksittäisessä huoneessa.

Käytön aikana letkun on oltava lattialla litteä. Älä kierrä letkua tai kierrä letkua.

Vaihe 6. Lattian ja katon vaakasuora viiva. Lattian ja katon horisontorivit on asetettu syrjäytyneelle horisontaaliselle kehälle. Jos haluat löytää lattian ja katon horisontin, sinun on aloitettava lattiasta ja lattiamerkistä (nollamerkki) määrittääksesi katon korkeuden.

Muista, että huoneiston nollapistettä pidetään puhtaan lattian tasona.

Korjauksen erityisolosuhteista riippuen (tasoituksella ei ole tasoitusta, joka tasoittaa vain valmiin lattian pinnan) etäisyys pääviivasta lasketaan vastaavasti tasoitteen yläpinnan tasolle tai puhtaalle lattialle. Saavuttaaksesi koko paksuuden levystä (vähimmäispaksuus on 3-4 cm), sinun on ensin löydettävä korkein päällekkäisyys ja mitattava se etäisyydeltä vaakasuorasta vertailulinjasta. Sitten nauhamitta on samaa etäisyyttä kaikkiin seiniin. Yhdistämällä tarrat keskenään, saadaan lattian vaakasuora taso. No, se on kaikki, nyt tiedät kuinka käyttää vesitasoa.

Vesitaso tekee sen itse. Kuinka käyttää vesitasoa?

Kuvitellaan täysin normaali tilanne. Sinun on tehtävä horisontaaliset merkinnät seinään ja olet ehdottomasti miettimässä, mutta miten sitä voidaan parhaiten tehdä? Loppujen lopuksi on välttämätöntä välttää pieniä poikkeamia ja saada aikaan tasainen pinta.

Vesitaso, jota kutsutaan myös vesitasoksi, kykenee auttamaan tällaisen ongelman ratkaisemisessa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tehdä itse vesitason ja miten sitä voidaan soveltaa kotona.

Aluksi määritellään tämän työkalun ulkonäkö, jota kutsutaan usein "hengetasoksi". Sen rakenteessa ei ole vaikeuksia. Se koostuu läpinäkyvästä ja pitkästä, halkaisijaltaan 0,6-1,5 cm: n letkusta, jonka päissä on kaksi mittapulloa, joissa on niihin kohdistuvat jakot.

Vesitaso tekee sen itse

Itse ei ole vaikeata tehdä vesitasoa. Aluksi saamme letku, jonka pituus on vähintään 10 metriä. Letkun päistä mitataan sama etäisyys ja asetetaan tarroja. Täytä letku vedellä. Onko imettävä bensiini ulos säiliöstä? Tässä sama periaate. Tietenkin "hengetaso" myydään rautakaupoissa ja maksaa noin 150 ruplaa. Mutta jos haluat tehdä sen itse, niin kiitos.

Kun työskentelet hydraulisella tasolla, saadaan ihanteellisesti tarkka vaakasuora merkintä johtuen siitä, että vettä käytetään tässä työkalussa.

Varoitus! Yksi tärkeä asia on. Hydraulinen taso voi näyttää pisteitä, joita tarvitset väärin, jos et valmista sitä. Siksi veden täyttämisen jälkeen on välttämätöntä vapauttaa kaikki ilmakuplat. Tätä varten sinun on löydettävä letkun likimääräinen keskiosa, paina se jalkaasi ja nosta molemmat päät. Ilman ilmakuplat tietenkin myös nousevat. Ja niin edelleen, analogisesti. Paikka, jossa ilma on kertynyt, laskeutuu lattialle, etenee, nostaa... kunnes kaikki kuplat päätyvät loppuun.

Kuinka käyttää vesitasoa?

Mittari on valmis työskentelemään ja nyt, miten vesitasoa käytetään?

Alusten välittämisen periaate on laitteen toiminnan perusta, toisin sanoen letkun päissä olevissa kahdessa pulloissa olevien tasojen on vastattava toisiaan. Tällöin linja on tasainen. Harkitse laitteen toimintaa esimerkiksi. Merkitään kirjaa varten tulevasta kerroksesta. Seinälle, mitattu mittari lattiasta, merkitse merkki. Käytä nyt tätä merkkiä "hengetasolla" yhdellä päällä ja toinen pää sijoitetaan huoneen toiseen kulmaan. Tämä toimenpide on toteutettava yhdessä, tai käytä maskin nauhan letkun ensimmäisen pään varmistamiseksi.

Kuinka taso määräytyy? Ensimmäisen merkin lähellä oleva pullo pysyy liikkumattomana ja toisen pulloasennon on säädettävä. Näin ollen, kun ensimmäisessä testiputkessa olevan vedenpinnan taso on sama kuin seinän merkki, sinun on tehtävä merkki vesipitkillä testiputkessa letkun toisessa päässä, toisin sanoen toisella seinällä. Tämän periaatteen mukaan sinun on määriteltävä jäljellä olevat kohdat. Ja kun on riittävä määrä merkkejä, sinun on yhdistettävä ne riville. Nyt sinun tarvitsee vain mitata jokaisesta tarrasta, esimerkiksi 95 cm ja laittaa merkkejä ympärysmittaan ja liittää ne uudelleen yhdellä rivillä. Se on kaikki. Lattian vesitasotus lokilla on valmis!

välineet

On mahdotonta kuvitella minkä tahansa rakentamisen ja korjaustyön tuotantoa ilman tason käyttöä. Hyvä taso takaa suoritettavan työn laadun. Rakennustason ansiosta luonnollisesti rakentajien eheyden vuoksi saadaan huoneiden, litteiden seinien, litteiden vaakatasoisten lattiojen ihanteellisesti suorakaiteen muotoisia kulmia, oikein asennettuja ovien ja ikkunoiden aukkoja. On mahdotonta kuvitella ilman korjaustasoa, jopa peruselementtiä. Tasoa käytetään liimaamalla tapettia, kun taas laatta. Samaan aikaan ei ole tarpeen ostaa sitä. Rakentamisen taso on helppo tehdä käsin.

Sisällysluettelo:

Rakennustasojen tyypit

Rakennustaso on laite, jonka avulla tasojen pystysuora ja vaakasuora asento määritetään. Se on korroosion ja korjauksen tason rakennusmateriaalien ansiosta asetettu tarkasti, tarkasti ja oikein.

Nykyaikainen teollisuus tarjoaa käyttäjien kiinnostuksen tasolle jokaiseen makuun. Erilainen pituus eri materiaaleista. Laitteen valitseminen tietyntyyppiselle työtä varten on kiinnitettävä erityistä huomiota helppokäyttöisyyteen ja tietenkin tarkkuuteen.

Rakennustasojen päätyypit ovat seuraavat:

 • Vedenkorkeus.
 • Bubble taso.
 • Lasertaso.
 • Putken taso.
 • Magneettinen taso.

Harkitse jokainen näistä tasoista, niiden haitat ja edut tarkemmin.

Vedenkorkeus

Vedenrakennustason avulla voit määrittää, eroako pinta horisontaalisesta sijainnista. Edustaa kahta putkea yhdistettyä pulloa. Putken pituus vaihtelee välillä 5 - 25 m. Pulloihin sovelletaan asteikkoa. Vedentason paino riippuu mallista ja vaihtelee 300 - 1100 g.

Vedentason tärkeimmät edut:

 • Helppo ja helppo käyttää.
 • Pitkä letkun pituus.
 • Edullinen.

Vesitason toiminnan aikana syntyy useita ongelmia:

 • Putken täyttäminen vedellä, emme voi sallia ilmakuplia päästä sinne. Putken ilma aiheuttaa merkittäviä mittausvirheitä.
 • Älä käytä laitetta lähelle lämmönlähteitä. Aseta mittauslaite vähintään 1,5 metrin etäisyydelle lämmityslaitteista.
 • Laite on suunniteltu toimimaan yksinomaan vaakapintojen kanssa.
 • Pitkä letku pienessä huoneessa ei ole kovin kätevää.

Bubble taso

Yksi halutuimmista rakennustason lajikkeista on kuplan taso. Koostuu yksiosainen kotelo, johon on upotettu yksi tai useampi ampulli. Enimmäismäärä ampulleja on 3.. Ne ovat täynnä nestettä, yleensä alkoholia. Nesteessä on oltava ilmakupla.

Yhden ampullin avulla varustetun laitteen tarkoitus on toimia vaakapintojen kanssa.

Mutta kahden ampullin avulla varustetun laitteen avulla on mahdollista työskennellä pystysuorilla pinnoilla.

Kolmannen ampullin ansiosta oli mahdollista näyttää kääntötasot.

Useimmiten kuplatasot tehdään suorakulmioiksi. Kokoalue on erittäin suuri. Laitteen pituus vaihtelee välillä 0,2 - 2,5 m. Malleja on 4 metriä pitkä.

Alumiini, puu, iskunkestävä polystyreeni ja monet muut toimivat materiaalina näiden mittalaitteiden rungon valmistukseen. Ampullien tärkein täyteaine on alkoholi.

Kupla-tason tärkeimmistä eduista haluan korostaa:

 • Korkea tarkkuus.
 • Helppokäyttöisyys.
 • Kohtuullinen hinta.
 • Valtava valikoima malleja.

Tällaisten mittalaitteiden hinnat vaihtelevat hyvin. Laitteen kustannukset riippuvat sen koosta, valmistajasta ja muista tekijöistä. Hanki halvimmat laitteet sopimattomiksi. Ne eivät poikkea toisistaan ​​tarkkuudesta eikä kestävyydestä. Vaikka korkean tason epäsäännöllinen käyttö onkin suunniteltu, ammatillinen rakennuslaite on paras valinta. Se on valmistettu kestävämmästä materiaalista, parempia karhuja puhaltaa, sillä on korkein tarkkuus.

Kun ostat kuplan tilan, huomioi seuraavat kohdat:

 • Pullojen on oltava erittäin kestäviä. Kela ei ole sallittu. Älä valitse mallia, jossa pullot kiinnitetään ruuveilla. Itsesäätömahdollisuus tuo kuluttajalle vain tarpeettomia huolia ja ongelmia. Säätö lähes välittömästi menettänyt. Meidän on tehtävä säätö uudelleen. Paras vaihtoehto - tiukasti kiinnitetyt pullot.
 • Pullo jakautuu selvästi, kupla on selvästi näkyvissä. Mitä pienempi välinen viiva vierekkäisten jakautumien välillä, sitä helpompaa on työskennellä laitteen kanssa.
 • On kauan sitten havaittu, että mitä raskaampi kupla on, sitä tarkempi se on. Valitsemalla työkalun, kiinnitä huomiota malleihin, joiden runko on alumiinia.
 • Kuluttajien suosituimpia ovat kirjaimet "X" muotoiset malleja, jotka on varustettu kumihihnoilla. Toistuvasti huomattu heidän mukavuus käytön aikana.

Magneettinen rakennustaso

Yksi kuplatasotyyppi on magneettinen rakennustaso. Sen tärkein ero on erityisten magneettisten kiinnikkeiden läsnäolo. Kiitos heille taso on helppo kiinnittää metallipinnoille. Se ei laske eikä liuku.

Putken rakennustasot

Toinen kuplatasotyyppi on tullut putken tasolle. Piirikertorakenteiden erottuva piirre - pieni koko ja paino. Yleensä ne tehdään suorakaiteen muodossa. Vähemmän tavallinen vaihtoehto on taitettava putken taso. Pääasiallinen käyttöalue - toimi profiilin ja putkien kanssa.

Jotta putki kiinnitettäisiin tukevasti, tämän tyyppinen mittauslaite on varustettu lisävarusteilla:

 • Magneetteja.
 • Rei'itetty nauha.
 • Johdosta.

Lasertaso

Laser taso - pieni laite, jolla on mahdollisuus kiinnittää mihin tahansa pinnalle. Haluaisin korostaa suosituimpia kiinnitystyyppejä:

 • Magneetteja.
 • Jalustaa.
 • Kiinnitys hihnoilla.

Erota lasertaso, jota käytetään rakentamaan suunnan ja rakentaa taso. Taso, joka on suunniteltu rakentamaan suunta, vain lyö pisteitä. Mutta koneen rakentamiseen käytettävä laite on varustettu optisella järjestelmällä, joka siirtää palkin tasoon.

Lasertyyppejä on useita:

 • Rotary. Tämä laite pyörii akselin ympäri. Tämä muodostaa rivin. Se on erittäin vahva elin, hyvä turvallisuus ulkoisista vaikutteista. Sopii erinomaisesti moniin korjaustöihin, esimerkiksi venytyskattojen asentamiseen.
 • Asentoon. Kaksi säteilylähdettä mahdollistavat näkyvien tasojen muodostumisen. Päähakemus on viimeistely.
 • Itsetasaus. Lasertaso on varustettu sisäisellä heilurilla, joka lähettää viisi säteilyä ja ristin muotoinen näky.

Laseritason tärkeimmät edut:

 • Korkea alue. Jotkut mallit toimivat 100 metrin etäisyydellä.
 • Suurin tarkkuus.
 • Useita malleja, joissa on ristiviivat.

Lasertason tärkein haitta on erittäin korkea kustannus. Tavallisin ja hyvin vähättelevän lasertason hinta vastaa ammattimaisen kupla-laitteen kustannuksia.

Kuinka tehdä vesitaso omalla kädelläsi?

Yksinkertaisin taso on vesitaso. Ja tehdä se itsellesi on helppoa:

 • Ota kaksi ruiskua ilman 20 ml: n neuloja ja ohut letku mielivaltaisesta pituudesta. Tavallinen tiputuslaite on täydellinen letku.
 • Irrota mäntä yhdestä ruiskusta ja liitä se yhteen letkun päistä.
 • Valmista neste täyttämään taso. Nesteenä käytä tavallista vesijohtovettä, hieman sävytettyä teetä.
 • Käytä toista ruiskua täyttämään järjestelmä nesteen avulla. Letkun lisäksi myös ensimmäinen ruisku on täytettävä kokonaan.
 • Irrota mäntä toisesta ruiskusta, joka on aiemmin liitetty letkuun. Veden taso on valmis. Se on nestemäinen muoto, jossa on kaksi letkua, jotka on yhdistetty letkulla.

Laite toimii alusten liittämisen periaatteen mukaisesti. Vaakapinnan merkitseminen on välttämätöntä:

 • Mittaa ja merkitse haluamasi korkeus yhdelle seinälle.
 • Kiinnitä yksi ruisku merkkiin siten, että veden taso on sama kuin merkki. Kiinnitä ruisku seinään liimanauhalla. Kun työskentelet yhdessä, ruiskua ei tarvitse korjata, kumppani tukee sitä.
 • Levitä toinen ruisku seiniin ja merkitse vesitaso. Kaikki saadut merkit vastaavat samaa tasoa kuin merenpinnan yläpuolella. Yhdistämällä ne muodostavat ihanteellisen vaakasuoran pinnan.

Kun kotitalouksien vesitasoa säilytetään, ruiskut suljetaan mäntien avulla.

Kotitekoisen vedenpinnan käytön tärkeimmät edut ovat:

 • Laitteen alhainen hinta.
 • Helppokäyttöisyys.
 • Työn yksinkertaisuus laitteen kanssa.

Miten lasertasolla tehdään se itse

Lasertason käyttämisen tarkoitus on merkitä taso, sekä pysty että vaakasuora. Ne ovat välttämättömiä lattian kaatamisen aikana, kun asennetaan sisäosioita, laatoitetaan, liimataan tapetilla ja monilla muilla teoksilla. Myös huonekalujen tasaiselle järjestelylle, laser taso on erittäin hyödyllinen.

Voit tehdä lasertason itse kahdella tavalla.

Ensimmäinen valmistusmenetelmä:

 • Ota laserosoitin. Tiivistä reiän suuttimeen pahvipakkauksella. On parempi ottaa suutin ilman kuvaa. Laita pieni aukko suuttimen keskelle. Aseta laserosoitin. Käännä osoitin ja kohdista pystysuora pinta. Jos pintaan ilmestyi pieni valopilkku, kaikki on tehty oikein.
 • Ota puulohko. Sen pituus on n. 130 cm. Tuloksena on toisella puolella merkitty vaakaraja.
 • Ota tasaista vaneria tai kartonkia. Kappaleen muoto on neliö. Sivun koko on 10 cm. Liitä tapin tasapäähän.
 • Kiinnitä lamelli vanerikeskukseen ruuvilla tai naulalla. Palkin pituuden tulisi vastata kuplintatason pituutta. Palkin on kyettävä pyörimään ympyrässä.
 • Liitä kuplan taso nauhalle.
 • Aseta tasolle paksu kumi. Kiinnitä laserosoitin kumiin hihnalla.
 • Laite on valmis.

Tapa tämän lasertason käyttämiseen on seuraava:

 • Aseta vaakataso alustalle. Kohdista se kuplatasolla. Kun se on asennettu oikein, kuplataso on keskellä eikä se liikuta palkin pyöriessä.
 • Käynnistä laserosoitin. Merkitse palkin heijastumispaikka seinään.
 • Bar-merkinnän kääntäminen merkitsee muille seinille tulevan palkin pisteitä. Kaikki saadut merkit sijaitsevat samalla vaakapinnalla.

Harkitse, miten taso saadaan toisella tavalla:

 • Ota pieni säiliö ja täytä se vedellä. Se voi olla altaan, ämpäri tai tavallinen pannu.
 • Kiinnitä laserosoittimet vaahtomuoviin. Käytä suutinta ilman kuvaa, pisteen muodossa. Yritä osoittaa osoittimen vaahtoa tarkalleen. Voit kiinnittää sen kuminauhalla tai puristimella.
 • Aseta vesisäiliö vaaditulle korkeudelle merkintään.
 • Vedä vaahto veteen.
 • Käynnistä laserosoitin.
 • Kun vaahto käännetään akselinsa ympäri, merkitse laserpalkin leikkauspisteet pintoihin. Tuloksena olevat merkit ovat samalla vaakapinnalla.

Tietenkin itsetasotut tasot ovat kaukana ihanteellisuudesta. Ne ovat kuitenkin melko tehokkaita.

Kuinka tehdä elementtimittarit horisontaalisen ja pystytason määrittämiseksi

 • Perusteellisin laite pystysuuntaisuuden tarkistamiseksi on lyijylinja. Sitä käytetään laajalti esimerkiksi korjaustöissä, kun tapetit tarttuvat: Ota pieni raskas esine. Täydellinen paino. Äärimmäisissä tapauksissa jopa sakset tekevät.
 • Kiinnitä paksu lanka tai kalastuslinja, jonka pituus on noin 2 m. Painon pituus riippuu huoneen korkeudesta.
 • Kiinnitä langan pää seinän yläosaan, vapauttaen kuorman. Kuorma ei saa koskettaa lattiaa.
 • Käytä kynää tai merkkiaineella merkkejä jalkakäytävän seinälle. Merkkien yhdistämisen seurauksena saadaan täysin pystyviiva.

Tarkista vaakapinta on myös erittäin helppo:

 • Ota tavallisin puinen isosceles kolmio.
 • Poraa pieni reikä pohjan vastapäätä.
 • Kiinnitä lanka tai linja kuormalla reikään. Kalastuksen lyijypaino on ihanteellinen lastina.
 • Merkitse kolmion pohjan keskipiste viivalla.
 • Aseta kolmion pohja testipinnalle niin, että paino laskee vapaasti alas. Langan sattuma alhaalla olevan viivan kanssa tarkoittaa, että pinta on vaakasuora.

Hydro-taso - kuinka yksinkertainen laite rakennetaan ja korjataan?

Vaaditut työkalut

Oletteko edelleen varma, että kaikki mitä koulussa oppinut ei koskaan tule käteväksi? Todennäköisesti olet väärässä. Esimerkiksi kun käytät hydraulista tasoa rakentamisen tai korjauksen aikana, ranskalainen tiedemies Pascalin laatimat viestintäalukset toimivat.

Ymmärrämme, millaista työkalua!

Kaikki ne, jotka joutuivat tekemään rakennustöitä tai suuria korjauksia ainakin kerran, tietävät varmasti, mikä on rakentamisen taso ja miten sitä käytetään. Niille, jotka eivät ole koskaan kohdanneet tai halusivat nykyaikaisia ​​analogeja tällaisella laitteella: optinen taso tai lasertaso, huomaamme, että henkilö ei ole vielä keksinyt yksinkertaisempaa ja luotettavampaa välineistöä. On määriteltävä tiettyjen rakenteiden, linjojen horisontaalinen asento eli tarkalleen se, että vastuuntuntoiset rakentajat tekevät usein, varmistavat, että pinnat eivät poikkea standardeista. Muuten huomaamme välittömästi, että sitä kutsutaan myös vesitasoksi tai hiljaisuudeksi.

Ehkä jotkut teistä välittömästi hämmentävät kysymyksen: miksi tarvitaan myös hydraulista tasoa, kun jo rakennetaan mittareita, joilla on taso arsenalissa? Vastaus on yksinkertainen: hallitsijan kanssa työskentely on tietysti kätevää, mutta sen pituus on vain 3-4 metriä. Ja mitä tarvetta määrittää vaakasuoran tason suuremmalla etäisyydellä: 10, 20 tai jopa 30 metriä, esimerkiksi kun rakennat muottiin ja kaatat säätiötä? Tässä tietenkin voidaan käyttää jo mainittua tasoa ja laserlaitetta, mutta molemmissa tapauksissa on negatiivisia vivahteita. Ja jos sinun on asetettava taso rakennuksen kulman ympärille, silloin ei yksinkertaisesti ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää hydraulista tasoa.

Niinpä hydraulinen taso, joka merkittävästi yksinkertaistaa joitakin korjaus- ja rakennustöitä, on läpinäkyvä joustava putki, jonka pituus on 2-30 metriä ja jonka läpimitta on 5-6 mm - 2 cm. Se on täynnä vettä, mieluiten ruoan värjäämisen avulla, mikä helpottaa työtä. Jotkut mestarit käyttävät keitettyä vettä, koska niissä ei ole lainkaan ilmakuplia, jotka häiritsevät mittauksia.

Miten veden taso - ymmärrämme!

Jotta ymmärtäisit, miten vesitaso toimii, on muistettava fysiikan opetussuunnitelma. Ei, ei tietenkään vain laittomien alusten lakia, Pascalin lakia. Muistat? Alusten viestinnässä veden taso on aina sama. Katso kattilaan - veteen ja nokkaan ja pääsäiliöön samalla korkeudella. Jos kallistat sen, vesi reagoi ja tasot pysyvät samoina. Ja vielä yksi asia: kaada vettä läpinäkyvään lasiseen vaakasuoralla kuvulla niin, että neste pääsee yhteen linjoista. Jos laitat lasin tasaiselle alustalle, vesi vahvistaa sen koskettamalla viivoja ja jos laitat sen jotain kaltevaan, neste reagoi välittömästi ja näyttää kaltevuuden.

Yleensä - vettä voidaan luottaa, se ei petä! Ja koska se on hydro-tason järjestelmässä, se tekee nopeasti vaakasuorat merkit.

Jos haluat vastata usein kysyttyyn kysymykseen hakukoneissa: "vesitaso, miten käyttää", meidän on suoritettava yksinkertainen koulutus. Jotkut läpinäkyvät letkut, nimittäin ne, kuten hyvin tiedetään, ovat hengellisen tason perusta, ja sisällä on merkityksettömiä öljyisen nesteen jäämiä, jotka häiritsevät mittausten tarkkuutta. Tämän plakin poistamiseksi riittää, että lämmintä saippuaa liuos virtaa järjestelmän läpi.

Ei ole suositeltavaa vetää vettä vesihöyryn tasolle, koska se on runsaasti ilmakuplia, ja sinun on aika ottaa aikaa irrottautumaan järjestelmästä. Monet käsityöläiset kaatavat vettä kauhaan etukäteen, ja sieltä uppoutuvat yhteen letkun päistä, vedetään vettä toisesta päästä, kunnes se virtaa vapaasti. Tämän jälkeen järjestelmää tarkkaillaan ilman, sillä kuplat eivät salli oikeiden lukujen ottamista, joten sinun on poistettava ne.

Suurin osa mestareista haluaa työskennellä kahden tason kanssa, se on todella kätevä ja nopeuttaa prosessia. Jos työskentelet yksin rakennustyömaillasi tai korjattavassa huoneistossa, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olet toivoton tilanne, ja sinun on lykättävä työtä. Vain hydrauliikkajärjestelmän toiseen päähän, soita se numeroon 1, sinun on kiinnitettävä kiinnitin, esimerkiksi lanka koukkuun liimanauhalla, ja sitten koukku, esim. Portaaton - tänään se on kumppanisi ja apulainen. Tason toista päätä, me kutsumme numeroon 2, tällä hetkellä suljet kansi ja jos se on yksinkertainen letku, voit yksinkertaisesti liittää sen sormellasi niin, että vesi ei ylivuota.

Merkki vedenpinnan lähellä nro 1 siirretään kynällä tai markkerilla seinälle tai muulle pinnalle. Järjestelmän toisen pään kanssa siirry vastakkaiseen kulmaan tai seinään ja siirrä taso 2 pinnalle. Toista tämä toimenpide niin monta kertaa kuin tarvitset. Kun yhdistät nykyiset merkit yhteen riviin rakennuspalkin kanssa, saat täydellisen vaakasuoran tason huoneessasi tai rakenteellasi. Jo hänestä voidaan rakentaa linja, joka esimerkiksi järjestää vaakatasossa esimerkiksi täydellisen lattian tai katon.

Kuinka käyttää hydraulitason säätiölle?

Monet päälliköt suosittelevat hydraulisen tason käyttämistä perustusten rakentamisessa seuraavasti: kiinnitä liimanauha samaan pituiseen metalliin tai puukiskoon molempien tasojen reunojen kanssa käyttäen näitä nauhoja, meillä on merkkejä niille.

Joten, kaikki ystävät ovat jo alustavia töitä valmisteltaessa järjestelmä toteutetaan: vesi on tulva, ilmakuplat vapautetaan. Asennamme raiteen nro 1 paikkaan, jossa muotti asennetaan kaivoon täyttääkseen pohjakerroksen maadoitusosan esimerkiksi tulevaisuuden rakenteen kulmassa. Huomaamme nesteiden taso ja rakentaaksemme sen merkin, jossa haluamme nähdä muottipesän, tietenkin, vahvistamalla sen. Korjaamme tämän lasketun koon, se on toistettava niin monta kertaa kuin on tarpeen.

Asentamalla kiskon nro 2 jollakin etäisyydellä kaivosta, toistamme kaiken, mitä tehtiin tason toisella reunalla. Merkitse kallion vesitason arvioitu koko ja kiinnitä muotti uudelleen. Jätä rautatie nro 2 paikalleen, siirrä kisko nro 1 uudelle paikalle ja toista toiminto. Kun kaikki on tehty asennuksen jälkeen, voit alkaa täyttää säätiön.

Asiantuntijat suosittelevat lähestymistapaa niin vastuuntuntoisesti paitsi kaatamalla asuintalojen perusteet, myös rakennettaessa perusrakennuksia perusrakennuksille koostaan ​​riippumatta ja rakentaessasi jopa merkityksetöntä perustetta aaltopahvista, jotka liittävät tonttisi. Kaikkien sääntöjen mukaan tehty työ varmistaa ensinnäkin rakenteen kestävyyden ja toiseksi se näyttää esteettiseltä paremmalta, mikä on myös tärkeää.

Hydro-taso - yksinkertainen ja tehokas

Vaatimus horisontaalisen merkinnän aikaansaamiseksi johtuu eri syistä. Nämä ovat korjaus- ja rakennustyöt, huonekalujen sijoittaminen, koristeelliset seinät ripustettavat yksityiskohdat. Tätä tarkoitusta varten on monia laitteita ja välineitä, joista yksinkertaisin on rakennusvesitaso. Laite koostuu kahdesta läpinäkyvästä letkusta yhdistetystä astiaan. Yhteyden pituus voi olla erilainen suoritettavan tehtävän mukaan. Toimintaperiaate on alusten välittämistä koskeva laki.

Tietenkin tällainen laite voidaan ostaa myymälästä, mutta on jopa parempaa tehdä vesitason taso omalla kädelläsi. Lisäksi se ei ole mikään monimutkainen ja lähdemateriaalit löytyvät mistä tahansa yrityksestä tai markkinoista.

valmistus

Lähdemateriaalin valintaa on lähestyttävä vastuullisesti, joten sinun ei tarvitse vaihtaa tai ostaa muita komponentteja.

 • On välttämätöntä valmistaa kaksi alustaa, jotka ovat paremmin lieriömäisiä jaostoja. On kätevää käyttää pulloja suuren määrän ruiskuista.
 • Letkun on sovitettava täsmälleen aluksen halkaisijan halkaisijaan. Hydraulitason rakenteen letku katsotaan sopivaksi, jos sillä on riittävästi joustavuutta, ei taipu eikä repäise taivutuksessa. Hyväksyttävänä pidetään halkaisija 10 - 15 mm. Kaikki riippuu suoritettavan työn määrästä. Suuret hihat soveltuvat myös.
 • Letkun liitoskohdat pulloihin on käsiteltävä tiivistetulla aineella, jotta nesteen vuotot eivät pääse sisälle sisään.
 • Jos pulloissa ei ole valmiita asteikkoja, riskejä sovelletaan itsenäisesti merkkiaineen kanssa. Tämä on kätevää.

On mahdollista tehdä yksinkertaisin hydraulinen taso omalla kädellä, ei aluksia, mutta tyydytyksellä vain letku. On tarpeen leikata haluamasi koon haluttu kappale, täyttää se vedellä, jättää vapaata tilaa ja juottaa päät.

Mikä on parempi täyttää vesivoiman taso?

Tämän laitteen tarkoituksena on saavuttaa sama vesitaso molemmissa pulloissa. Sitten vaadittu viiva muuttuu tasaiseksi. Ensinnäkin sinun on täytettävä laite nestettä. Yleensä käytetään vettä huoneen lämpötilassa, joka voi olla hieman sävyä. On helpompi tarkkailla laitteen nesteen tilaa ja ilmakuplia.

Laitteen täyttäminen vedellä on tehtävä siten, että letkun sisälle jäävät tulpat eivät ole täysin suljettuina. Jos näin tapahtuu, ilma on karkotettava, muuten merkintä ei toimi oikein. Voit tarkistaa täytön oikeellisuuden yksinkertaisesti nostamalla molemmat pullot vierekkäin. Jos nestettä niissä on samalla tasolla, niin kaikki on kunnossa. Muussa tapauksessa ilma joutui edelleen holkkiin ja se on poistettava.

Kuinka vedenpinta käytetään?

On helpompaa tehdä merkintä yhteen, mutta tarvittaessa yksi henkilö voi selviytyä tästä tehtävästä. On tarpeen tehdä useita pisteitä yhdelle tasolle. Miten yksi esiintyjä voi käyttää veden määrää? Prosessi suoritetaan tässä järjestyksessä:

 • Seinän tasoon on löydettävä lähtöpiste metallinen hallitsija, mittanauha tai muu menetelmä. Tee asianmukainen merkki.
 • Kiinnitä pullo tai letkun pää tässä vaiheessa nauhalla, koukulla tai muulla kiinnittimellä.
 • Siirrä sitten toinen pullo tiettyyn etäisyyteen, odota, kunnes neste nousee.
 • Tämän jälkeen tarvitset sileät liikkeet ylös ja alas löytääksesi korkeuden, joka on yhtä suuri kuin aloituskohta. Levitä pintaan ensimmäistä pulloa vastaava merkki.

Samoin työhön rakentamisen hydraulisella tasolla jatkuu koko koko koneen tai kehän ympäri. Kaikki korkeudet ovat merkittyjä, joiden välillä on tarpeen piirtää tietyn vaakasuoran viivan. Kun laitetta siirretään paikasta toiseen, letkujen reunojen on oltava kiinni, jotta ilma ei pääse sisään ja roiskua vettä.

Missä vesitasoa voidaan käyttää?

Tämän laitteen käyttäminen merkkien merkitsemiseen on ymmärrettävää. Nyt sinun on selvitettävä, miten hydraulista tasoa käytetään säätämään säätöä. Ensin sinun on luotava alusta laitteen kiinnittämiseen. Meidän täytyy ottaa kaksi sileää levyä ja kaksi palkkia. Noin jokaisen levyn keskellä kiinnitetään tanko, joka asetetaan tiukasti kohtisuoraan. Oikean kulman määrittämiseen on kätevä käyttää neliötä. Instrumenttiputken päät pulloilla tai paremmin ilman niitä kiinnitetään alustoihin käyttämällä itsetuhattuja sulkeja, koska se on helpompi käsitellä tällaisella hydraulisella tasolla. seuraava:

 • Asenna yksi levy kellarin nurkkaan ja anna veden tasaiseksi. Kummallakin levyllä on tarpeen tehdä merkki merkinnällä. Tätä kohtaa pidetään alku- tai lähtötilana. Putken reunat on kiristettävä.
 • Laitteen toinen pää on siirrettävä tarkastettavaan kulmaan.
 • Irrota putken reunat ja odota, kunnes neste on tasainen.
 • Käyttämällä viivaimella määritetään putken suhteen pohja-arvon suhteen nesteen pinnan poikkeaman koko.

Jos kuva osoittautuu negatiiviseksi, se tarkoittaa, että tarkastettu kulma on pienempi kuin nolla. Ja vaatii hienostuneisuutta. Jos se on korkeampi, on tehtävä päätös tasoitusmenetelmästä. Poista ylimääräinen korkeus tai nosta koko säätö suurimmalle arvolle.

Nykyaikaisten laitteiden puuttuessa yksinkertainen vedenpinnan käyttö on myös hyödyllistä, kun merkitset perustan, asetat muottiin ja rakennat itse säätiön. Laitetta voidaan käyttää tiilien tai lohkojen seinämien hallitsemiseen sekä päällystettyjen töiden tasaisuuden käyttämiseksi palan materiaalien avulla. On tosiasiassa vaikeaa löytää rakennusaineistoa, jossa olisi mahdotonta soveltaa tehdasvalmisteisia tai itsetuhoisia vesivoimakkuuksia. On tärkeää tehdä asianmukaiset merkinnät asianmukaisesti ja varmistaa, että laitteessa oleva neste ei "tartu" ilmaa, eikä mutaista hihoja käytetä.