Mikä on betonin vedenkestävyys?

Betonin vedenkestävyys on kyky estää kosteuden tunkeutuminen, vaikka paine-indikaattorit olisivat liiallisia. Meidän on selvitettävä, mikä voisi olla vedenpitävyys nimittäessään esimerkiksi W8: n. On myös mielenkiintoista tietää, mikä edistää tämän parametrin kasvua.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Tällöin vaikutus vaikuttaa lukuisiin tekijöihin, kuten:

Lisäaineiden käyttö. Esimerkiksi betonin tiivistymisaste voi nousta alumiinisulfaatin takia. Rakentajat saavuttavat asianmukaiset vaikutukset johtuen kosteuden poistamisesta alipaineesta, puristimen tai tärinän vaikutuksista.

Vaikutus ympäristöön. Myös vedenpitävä betoni on alttiina sille.
Itse betonin ikä. Mitä enemmän se on - sitä parempi materiaali on suojattu negatiivisilta vaikutuksilta, mukaan lukien kuivauksen prosessi.

Betoni näyttää huokosilta, kun taas pohjan tukkeutumisen prosessi. Tämä tapahtuu useista syistä:

 1. Rakennusmateriaalin tilavuuden pienentäminen.
 2. Veden saatavuus suurina määrinä.
 3. Jos seoksella ei ole riittävää tiivistymistä.

Seoksen vakiolajikkeille ilman koostumuksen kutistumista on välttämätöntä, mutta vähäisessä määrin. Ongelmien välttämiseksi betonin omistajia kehotetaan tekemään seuraavat toimenpiteet:

 • Kostuta materiaalin pinta kolmen tunnin välein. Tämä on tarpeen kolmen ensimmäisen päivän aikana.
 • Peittävät rakenteet, kun ne ovat vielä märät.
 • Älä unohda erikoistyökalujen käyttöä, jotka tarjoavat lisätietoa.

Se ei ole riippuvainen huokostilavuudesta.

Määritysmenetelmät

On perus- ja apumenetelmiä selvittää, millä tasolla betoni on vedenpitävä tällä hetkellä. Tärkeimmät menetelmät sisältävät seuraavat vaihtoehdot:

 1. Suodatuskerroin Se olettaa, että lasketaan erityiset kertoimet, jotka ovat sidoksissa suodatusprosessin aikajaksoihin sekä jatkuvan paineen läsnäoloon.
 2. Märkäpistemenetelmä. Mitataan maksimipaineella, säilyttäen sen, ettei vesi putoa sisään. Se auttaa myös määrittämään veden kestävyys, betoni luokka.
  Jälkimmäistä vaihtoehtoa käytetään useimmissa tapauksissa. Loppujen lopuksi se liittyy paljon vähemmän työ- ja aikakustannuksia kuin tavallisesti.

Vedenkestävyyden määrittämiseen käytettävien apumenetelmien osalta ne ovat seuraavat:

 • Käytettyjen materiaalien rakenteen perusteella. Jos huokos pienenee, indikaattori päinvastoin alkaa lisääntyä. Hiekka ja sora auttavat myös suojaamaan veden altistumista.
 • Kemialliset lisäaineet ja niiden vastaavan koostumuksen valinta. Ominaisuuksiensa vuoksi pääseoksen ominaisuudet parantuvat.
 • Riippuu aineen tyypistä, joka sitoo perusratkaisua. Hydrofobinen sementti ja Portland-sementti - tärkeimmät aineet, jotka edistävät oikean vaikutuksen syntymistä. Ne voivat myös muuttaa suodatuskertoimen tasoa ja sitä on helppo mitata suodatusmittarilla.

Vedeneristeen mittauslaite on useimmiten edustettuna erityislaitteena, jossa on vähintään kuusi pistorasiaa, joissa näytteet on kiinnitetty, joiden koko on kiinteä. Vesi toimitetaan laitteen alapäähän. Sitten paine nousee vaiheittain.

Vesitiiviit leimat

GOSTin mukaan tiettyjä vaatimuksia asetetaan tuotemerkkeihin. Niitä on noudatettava, jotta saavutetaan asianmukainen tulos. Standardina suositellaan käytettäväksi sekoitteita, joiden vähimmäisarvo on W6. Samanaikaisesti jokainen vettä kestävään betoniin liittyy tiettyjä rajoituksia. Tämän avulla on helpompi ymmärtää, millainen painostus tietyn materiaalin kestää.

Seuraavat indikaattorit ovat tärkeitä betonin vuorovaikutuksessa veden kanssa:

 1. Epäsuora. Kyseessä on absorptio riippuen massasta, sementin ja veden välisestä suhteesta.
 2. Suorat viivat Esimerkiksi tietyn tuotemerkin vastaava vedenvastus, yhdessä suodatuskertoimen kanssa.

Vedenpitävä betoni voidaan jakaa pääluokkiin, jotka kuvataan seuraavasti:

 • W4 - ominaisuus on normaalilla tasolla. Ei sovellu rakennuksiin, joissa on tiukkoja vedenpitävyysvaatimuksia.
 • W6 - vähäisempi läpäisevyys. Koostumukset ovat keskikokoisia. Tämä vaihtoehto on edelleen merkityksellinen rakennusalan osalta.
 • W8 - on alhainen läpäisevyys. Kosteus kulkee pienissä määrissä. Seos on paljon kalliimpaa verrattuna vastaaviinsa. Tämä on nykyinen betonin laatu vesitiiviys, GOST lähettää samanlaisia ​​tuotteita markkinoille.

Tärkeintä on määritellä etukäteen betonimerkki vedenpitävyystasolla riippuen tarkoituksesta tietyssä tilanteessa. Esimerkiksi W8 sopii täyttämään pohjan vain lisää vedeneristys. W8, W10, W12, W14 voidaan käyttää kipsiseinissä huoneissa, joissa on normaali kosteus. Merkinnät W18, W20 koskevat vain hydraulisia rakenteita.

Seinien rakentamisen yhteydessä on suositeltavaa valita korkeimmat merkit. Loppujen lopuksi ympäristö muuttaa usein olosuhteita. Ja kosteus ei missään tapauksessa saa päästä sisälle.

Kuinka tehdä vedenkestävä betoni

Veden ja sementin välinen suhde on indikaattori, jolle olisi kiinnitettävä eniten huomiota, kun betonin vedensuojaus on mielenkiintoinen. Sementin tuoreampi, sitä paremmin. Paras merkintä on M300-M400. M200 (B15) on myös hyväksyttävä, mutta se on suositeltavampaa harvemmin kuin toiset. Luokan B15 katsotaan olevan hyvä vaihtoehto, joka vastaa keskimääräisiä ominaisuuksia. Jos muutat hiekan ja soran määrää, on helpompi saavuttaa haluttu hydrofobisuus. Sora tulee olla kaksi kertaa niin suuri kuin hiekka, kun vettä hylkivä aine valmistetaan.

Voit käyttää seuraavia indikaattoreita sementin, soran ja hiekan välisestä suhteesta:

Veden ja sementin optimaalinen suhde (W / C) on noin 0,4. Tällöin seos jäätyy hyvin. Vedenkestävyys paranee, kun käytetään pehmittimiä.

Lisääntynyt vedenpitävyys

Lisäaineet auttavat parantamaan vedenpitävyyttä. Betoni käytettäessä niitä tulee vahvempi ja luotettavampi. Tällaisia ​​seoksia saa kuitenkin käyttää vain horisontaalisen pinnan yhteydessä. Pystysuoraan - koostumus yksinkertaisesti liukuu alas. Mutta tämä on helppo välttää, riittää käyttää erityistä suojakalvoa. Vaikka tällaiset vaihtoehdot vaativat lisäkustannuksia ponnistuksille ja rahoille. On helpompaa luoda kätesi yksinkertainen vedenkestävä betoni.

Markkinoilla on monia lisäaineita, joilla on erilaiset ominaisuudet. Useimmiten valitaan seuraavat aineet tämän toiminnon toteuttamiseksi:

 • Natriumoleaatti.
 • Kalsiumnitraatti. Edullisin vaihtoehto, jolla voi olla suuri vastustuskyky kosteudelle. Se ei ole myrkyllinen aine, se liukenee hyvin märässä massa.
 • Ferrokloridi.
 • Silikaattiliima.

Se on tärkeää! Noudata ohjeita selvästi, kun lisäät komponenttia.

Tähän mennessä ei ole löydetty yhtään vastausta kysymykseen siitä, minkä tyyppisiä vedenkestäviä lisäaineita on parempi käyttää - kotimaisia ​​tai ulkomaisia. Jokaisella valmistajalla on mahdollisuus kunnollisiin ominaisuuksiin.

Päätelmät ja lisätiedot

Betonin vedenkestävyyden indikaattoreita voidaan parantaa sen jälkeen, kun hän on jo saavuttanut tiettyä tasoa.

Erinomainen ratkaisu tällaisissa tilanteissa on natriumlasi. Riittää, että se laimennetaan vedellä, suhteessa 1: 1. Jäljellä on vain käytettävä koostumusta alukkeena. Niiden huokosien syvyys, joiden kautta vuorovaikutus tapahtuu, tällaiselle maaperälle on rajoitettu vain muutamiin millimetreihin.

Silikoni-vettä hylkivä aine - yhdisteitä, jotka ovat tehokkaampia. Tällaiset aineet kykenevät täyttämään huokoset jopa 10 senttimetriä tai enemmän. Veden virtaus rakenteeseen on tukossa kokonaan.

Läpäisyn syvyys jopa 1 metriin, lopulta, voi ylpeillä erityisen läpitunkeva vedeneristys, kuten brändi Penetron. Puhaltimen tukkeutuminen aktivoidaan käyttämällä kalkkia, joka sisältyy itse betoniin.

Verrattuna muihin materiaalityyppeihin vedenkestävällä betonilla on omat hienovaraisuutensa. Pääasia on valita koostumuksen merkki objektiivin ja tulevan toiminnan mukaan.

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen täyttää pesualtaat, altaat, maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Vedenkestävä betoni

Betonin vedenkestävyys on keinotekoisen kiven kyky ohittaa kosteus tiettyyn paineeseen. Se on merkitty symbolilla W ja parillisilla numeroilla välillä 2 - 20, jotka ilmaisevat paineen MPa • 10 -1: ssä, jolloin betonipituudet, joiden korkeus ja läpimitta ovat 0,15 m, kestävät veden paineita eivätkä läpäise sitä itseensä.

Kun rakennat perustusta tai kellarista johtuen materiaalin suuresta vedenkestävyydestä, voit säästää vedenpitävyyteen tai ostaa halvempaa tyyppiä.

Indikaattoriin vaikuttavat tekijät

Vedenkestävyyden indikaattoriin vaikuttaa suuri määrä tekijöitä. Tämä ominaisuus määräytyy materiaalin spesifisen kapillaari-huokoisen rakenteen mukaan. Tiheimmässä betonissa on vähäinen määrä huokosia, joten veden kestävyys siinä on korkeampi.

Syynä suuriin huokosmuotoihin voi olla tiivistymätön koostumus, kutistuminen tai ylimääräinen vesi. Betonin kutistuminen ja sen tilavuuden pieneneminen tapahtuvat kuivatuksen ja kovettumisen yhteydessä. Korkeat kutistumisnopeudet voivat johtua veden riittämättömästä vahvistamisesta ja haihtumisesta ympäristötekijöiden vaikutuksen alaisena.

Huokoisuuden luonne muuttavat ilmanvaihdottavia lisäaineita. Huokoset sulkeutuvat ja muuttuvat läpäisemättömiksi.

Korkea vedenkestävyys on materiaalia alumiinioksidilla ja korkean lujuuden omaavalla sementillä. Hydrattuina nämä lajit kiinnittävät enemmän vettä ja muodostavat tiheän kiven.

Betonin vedenkestävyys riippuu lisäaineista. Joten alumiini ja rauta-sulfaatit lisäävät seoksen tiivistymisastetta. Tämä saavutetaan värähtelemällä, puristamalla ja poistamalla vettä tyhjiössä. Potsolaanisen portlandsementin osalta sen korkea läpäisevyysindeksi riippuu pozzolaanien lisäaineista ja niiden turvotuksesta.

Seuraava indikaattoriin vaikuttava tekijä on keinokivien ikä. Iän myötä hydratoitujen kasvainten määrä kasvaa, mikä lisää vesiresistenssin kasvua.

Betonimerkki

Vesitiivis betonimerkki osoittaa betonin resistenssin asteita kosteudelle. Mitä korkeampi kerroin, sitä parempi vakaus.

Taulukko 1 Arvioitu vaatimustenmukaisuusmerkki betoni vedenkestävä

Betonilla W2 on ominaista korkea läpäisevyys, se pystyy absorboimaan suuren määrän vettä. Käyttämättä sitä ilman vedenpitävyyttä ei voida hyväksyä. W4 imee myös tarpeeksi kosteutta. Huolimatta siitä, että sen ominaisuudet ovat korkeammat kuin W2, se ei ole suositeltavaa käyttää sitä ilman vedenpitävyyttä.

Materiaali W6 on seos, jolla on vähentynyt läpäisevyys. Sitä käytetään rakentamisessa useimmiten, koska se absorboi keskimääräisen kosteuden.

Betoni W8 imee vain 4,2 painoprosenttia materiaalista. Lisäksi asteikon kasvaessa materiaalin läpäisevyys vähitellen pienenee. Betoni W20 on kaikkein kestävin kosteus, mutta käytännössä harvoin sitä käytetään.

Tuotemerkkejä W10-W20 käytetään hydraulirakenteiden, vesisäiliöiden, maametallien tai bunkkerien rakentamiseen. Näitä merkkejä käytettäessä ei ole tarvetta vedeneristämiseen. Nämä betonibrändit, korkean suorituskyvyn vedeneristyskyvyn lisäksi, ovat hyvää vastustuskykyä pakkaselta. Korkean kustannustason vuoksi (4500 -5300 ruplaa / m³) tätä materiaalia ei käytännössä käytetä yksityisen rakentamisen tarpeisiin.

Materiaalin ominaisuudet ja läpäisevyys

Betonin läpäisevyydelle on tunnusomaista suorat ja epäsuorat (likimääräiset) indikaattorit. Suorat indikaattorit sisältävät veden kestävyyden ja suodatuskertoimen materiaalin tuotemerkin. Epäsuorat parametrit ovat veden imeytyminen ja vesi / sementti -suhde.

Taulukko 2 Betonien läpäisevyyteen vaikuttavat indikaattorit

Merkki vedenpitävä ja suodatuskerroin määritetään GOST 12730.5-84: n mukaisesti.

Välilliset indikaattorit viittaavat raskasbetoniin. Laskettaessa veden absorptiota kevyelle betonille taulukon 2 arvo on kerrottava kerroin, joka on yhtä suuri kuin raskaan aineen tiheyden suhde valon tiheyteen.

Vesi-sementti-suhde kevytbetonille lasketaan kertomalla taulukon 2 arvo 1,3: llä.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Menetelmät betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi voidaan jakaa primaari- ja toissijaisiin. Jos haluat kokea vedenpitävää betonia, on tarpeen kaataa standardikokoisia lohkoja.

Perusmenetelmät

Vedenkestävyyden määrittäminen suoritetaan GOST: n mukaisesti. Tässä standardissa määritetään kaksi menetelmää veden kestävyyden määrittämiseksi.

Ensimmäinen menetelmä on "märkäpaikka". Tämä vaatii erityisen asennuksen, jossa on vähintään 6 pistorasiaa. Vesi syötetään pohjaan. Suoritettiin visuaalinen havainto veden vastustuskyvystä lisääntyvässä paineessa.

Toinen on suodatuskerroin. Laskenta suoritetaan käyttäen erityistä laitetta, jonka paine on 1,3 MPa. Lisäksi tarvitset vaa'at ja silikageeliä.

Lisämenetelmät

Voit määrittää materiaalin luokan empiirisesti vedeneristämällä. Näitä ovat:

 1. Sideaineen tyypin mukaan. Vedenpitävä betoni sisältää pozzolaanista, hydrofobista sementtiä ja portlandsementtiä.
 2. Kemiallisten lisäaineiden seoksen sisällön mukaan. Hydrofobisten lisäaineiden käyttö, tiivisteet huokoisuuden ja vettähylkivien elementtien vähentämiseksi lisäävät betonin vedenkestävyyttä.
 3. Materiaalin huokosrakenne. Kun huokosten määrä vähenee, indeksi kasvaa. Vedenkestävyyttä voidaan parantaa lisäämällä soraa, hiekkaa ja raunioita.

Kuinka tehdä vedenpitävä betoniseos

Vedenpitävä betoni voidaan hankkia omalla kädellä kotona. Menettelyn merkitys johtuu siitä, että korkealuokkaisen materiaalin käyttö edellyttää merkittäviä taloudellisia investointeja. Jos betoniseosta tarvitaan suuria määriä, on hyödyllistä tietää, miten betonia voidaan valmistaa vedenpitäväksi itse.

Useita menetelmiä on kehitetty betonin nopeuden lisäämiseksi, mutta yleensä käytännössä käytetään kahta: materiaalin kutistumisen poisto ja tilapäinen vaikutus betoniseokseen.

Kutistekokoonpanon poistaminen

Keskikokoisella materiaalilla on riittävä määrä huokosia, joiden kautta kosteus voi tunkeutua vapaasti. Tämä johtuu sen asteittaisesta kutistumisesta jähmettymisprosessissa.

Betonirakenteen kutistumisasteen vähentämiseksi suositellaan seuraavia toimintoja:

 1. Käytä erityisiä formulaatioita. Niiden toiminta vähenee erityiskalvon muodostamiseen liuoksen pinnalle, mikä estää kutistumisen. Yhdistelmien lisääminen on tärkeää noudattaa tarkasti ohjeita, muuten päinvastainen vaikutus on mahdollinen.
 2. Joka 4 tunnin välein vedä materiaali. Tällainen tapahtuma voi tapahtua vain 4 päivää, ja tulevaisuudessa betonin pitäisi kuivua luonnollisesti.
 3. Peitemateriaali kalvon kaatamisen jälkeen. Tämän seurauksena muodostuu pieni kondensaatti, joka estää sen kutistumista. Kalvon ei tulisi koskettaa ratkaisua, ja aukot on jätettävä sivuille.

Väliaikaiset vaikutukset

Ajan vaikutus voi lisätä betonin vedenkestävyyttä. Mitä pitempi materiaali pidetään kuivana, sitä korkeampi laatu on ajan myötä. On tärkeää säilyttää betoni asianmukaisesti.

Materiaali on sijoitettava pimeään, mutta lämmin huoneeseen, joka on jatkuvasti kostutettu. Tekokivien laatu kasvaa useita kertoja kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

Muilla tavoilla

Vedenpitävä betoni omilla kädillä voidaan saada pinnoitemateriaalien pinnalle: kuuma bitumi tai mastiksi. Ennen betonirakenteen pinnan levittämistä puhdistetaan ja pohjamaalataan siihen. Sitä käytetään parantamaan betonin kiinnittymistä päällystysaineisiin. Lopuksi bitumia tai mastetta levitetään useisiin kerroksiin, joiden paksuus on 2 mm. Kolmen 15 minuutin kuluttua pintaan muodostuu suojaava kuori.

Tämän menetelmän haitat ovat päällystekerroksen tuhoutuminen johtuen keinokivestä tai pinnoitteen virtauksesta johtuen väärästä mastiinivalikoimasta.

Toinen tapa luoda suojaava kerros, joka parantaa betonirakenteiden vedenkestävyyttä, on vedenpitävyys. Sen olemus on vähäisempi sovellettavaksi kuumennetun bitumin, mastiksin ja emulsion pintaan ja sitten maalikerroksen ja alukkeen kerrokseen.

Vedenkestävyys on tärkeä indikaattori, joka määrittää betonin laadun. Tämän arvion mukaan se on jaettu tuotemerkkeihin. Mitä korkeampi merkintä, sitä suurempi kuorma, joka kestää tulvan pinnan ja pienemmän kosteuden menettämisen. On mahdollista lisätä tätä indikaattoria kotona käyttämällä erityisiä formulaatioita, päällystää pinnoitettu betonipinta kalvolla sekä levittää pinnoitteita tai maalaustarvikkeita.

W6: n ja W8: n vedenkestävyyden osoittimien taulukko

Betoni on yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään laajasti eri rakennustöiden toteutuksessa. Perinteisesti valmistetaan lattiat, rakennusten pääseinät, teräsbetoniset rakenteet. Materiaalilla on monia positiivisia ominaisuuksia, yksi tärkeimmistä - se on erinomainen vedenkestävä betoni.

Betonin sekoittaminen

Normaali sementtikoostumus voi kulkea veden läpi. Mutta on olemassa tilanteita, joilla varmistetaan, että rakenteen tarvittavat toimintaolosuhteet edellyttävät betonin kosteuden lisääntymistä. Näiden rakenteiden pääasialliset edustajat, joita käytetään perinteisessä rakentamisessa, ovat:

 • rakennuksen lattiat, jotka ovat alle nollan;
 • kellari seinät;
 • nauhan perustukset.

Samanaikaisesti kellarin rakentamisen tai kaatamisen aikana betonin lisääntyneestä vedenkestävyydestä johtuen voit huomattavasti säästää vedenpitävyyden asennusta tai valita enemmän budjettityyppiä.

Tämän materiaalin vedenkestävyys on myös merkityksellistä teollisuustekniikoille, joilla on suora yhteys konetehoon

vettä ja lisääntynyt kuormitus:

 • pato;
 • padot;
 • vedenalaiset tunnelit;
 • erikoissäiliöitä.

Indikaattorin yleinen kuvaus

Veden sisääntulon vaikutusta paineen vaikutuksesta riippuu betoniseoksen veden kestävyydestä, jota merkitään kirjaimella W samalla kun digitaalinen arvo on välillä 2-20 ja muuttuu kahdella taajuudella.

Määrittää sallittu numeerista kg / cm paine veden vertailustandardina muodoltaan kuutiomainen, jossa osapuolet ovat yhtä suuri kuin 15 cm. Esimerkiksi, W6 on vesitiivis konkreettinen elin veden paineen neliösenttimetriä kohti 6 kg. Ja vesi ei tunkeudu tämän rakennusmateriaalin läpi.

Kun numeerinen indeksi, joka kuvaa sementtiseoksen tuotemerkin veden kestävyydelle, kasvaa, mahdollisuus betonirankojen kestämään veden paine nousee.

Eri merkkien ominaisuudet

Betoniseoksen läpäisevyys ilmaistaan ​​epäsuorilla ja suorilla parametreilla. Jälkimmäiseen kuuluu suodatuskerroin ja betoni merkki vedenkestävyydelle. Epäsuorat indikaattorit ovat vesi-sementti-suhde ja veden imeytyminen. Täten on olemassa konkreettinen betonin vedenkestävyyden taulukko:

 1. Betoni, joka on merkitty W2: lle, vastaa sementtiä M150-M250, joka imee kosteuden nopeasti ja kerrospaksuudesta riippumatta vaatii vedenpitävyyden.
 2. Betonikoostumus W4 vastaa sementtiä laatua М250-M350. Se on vähemmän altis kosteudelle, toisin kuin W2, mutta pikemminkin hygroskooppinen. Suositellaan käytettäväksi vedeneristyskerroksen kanssa. Materiaalia käytetään perinteisessä rakenteessa. Vedenkestävyyden indikaattori kasvaa, kun se lisätään betoniseoksen koostumukseen ainesosien ja lisäaineiden valmistamiseksi, jotka aiheuttavat taulukon tiivistymistä, sekä sementtien käytön suurella laajenemisella.
 3. Betoniliuosta W6 (vastaa M350: a) on ominaista kosteuden alhaisempi läpäisevyys, mikä mahdollistaa sen käytön laajasti rakentamisen aikana. Erinomainen vedenkestävyys mahdollistaa koostumuksen käyttämisen betonitiivisteiden ja monoliittirakenteiden tiivistämisessä vesisäiliön vedenpitävyyden parantamiseksi. Sitä käytetään myös pohjakerrosten rakentamiseen maahan, jossa maanalaiset vedet ovat lähellä.
 4. Betoni koostumus W8 on valmistettu korkealaatuisesta sementistä M400. W8 on vedenpitävä noin 5% kosteuspitoisuuteen. Betoni on osoittautunut hyvin töiden täyttämisen aikana, joka on perustuksen täyttö, säiliöiden ja säiliöiden rakentaminen, joita käytetään nestemäisten, pommisuojusten ja erilaisten hydraulirakenteiden varastointiin. Käytetään perinteisessä rakenteessa, jos sitä vaaditaan tekemään työtä rakennuksen rakentamisessa, jota käytetään suurella kosteudella.
 5. Liuokset W10-20 (M450-600) ovat maksimaalinen vedenkestävyys, eivät vaadi vedenpitävyyttä kerroksen aikana. Näiden yhdisteiden käyttöalue on hydraulirakenteiden rakenteet, nesteiden varastointisäiliöt sekä muut erikoistankit. W20-betonilla on suurin vesitiiviys, sitä ei käytetä yksityisessä rakentamisessa. Liuos on erittäin pakkasenkestävä F250-F350, joka sallii sen kestämään merkittäviä lämpötilaeroja.

Vedenkestävyyteen vaikuttavat tekijät

"W" -betoniseoksen vedenpitävyys riippuu useista tekijöistä. Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Vedenkorkeusaste vaivaamisen aikana, matriisin kutistuminen ja koostumuksen tiivistymisen laatu. Betoniseoksen määrän väheneminen tapahtuu kuivauksen aikana ja se johtuu veden haihdutuksesta kiinteytymisen aikana. Intensiivinen kutistuminen johtuu huonosta raudoituksesta, jossa käytetään vahvistusverkkoa, nopea kuivausprosessi korkeissa lämpötiloissa.

 • Rakenteen homogeenisuus, joka johtuu tasojen tasaisesta jakautumisesta koostumuksessa. Suuren tiheyden omaavaa betoniliuosta on ominaista vähemmän huokosia, jotka lisäävät sen vastustuskykyä kosteuden läpäisevyydelle.
 • Aika, joka on kulunut täytön jälkeen. Betonipäästöjen ikässä sen kosteuden imeytyminen kasvaa. Vuoden kuluttua valun jälkeen kyky vastustaa betonin kosteutta kasvaa nelinkertaiseksi verrattuna vertailunäytteen indikaattoreihin, jolle ominaisuuksia mitattiin yhden kuukauden ajan.
 • Sementin rakenne ja koostumus, jota käytettiin sekoitettaessa liuosta. Korkean tiheyden omaava seos eroaa alumiinin ja korkean lujuuden omaavasta sementistä, joka absorboi kosteutta hydratoinnin aikana ja luo tiheän joukon. Portland-sementin käyttö pozzolaanisia täyteaineita lisää merkittävästi tilavuutta kuivauksen aikana lisää betonin kestävyyttä kosteuteen.
 • Erityisten pehmittimien lisääminen, jotka edistävät ilmatyynyjen päällekkäisyyttä, vähentävät huokosten määrää sekä lisäävät koostumuksen tiheyttä johtuen kalsiumnitraatin lisäämisestä liuokseen sekä alumiini- ja rautasulfaatteihin. Tulos saavutetaan koostumuksen tärinän vaikutuksen aikana, joka alkaa tiivistyä ja samanaikaisesti vähentää kosteuden määrää.
 • Huokoisuus ja tiheys

  Betoni koostumus, joka on huokoinen kapillaarinen kappale, vastaavan paineen läsnä ollessa on kosteutta läpäisevä. Vedenkestävyys riippuu merkittävästi materiaalin huokoisuudesta.

  Huokosten syyt:

  • betonin vähentäminen kuivauksen aikana;
  • liiallisen määrän vettä liuoksessa;
  • huono tiivistyminen.

  Ratkaisun vaadittava tiivistyminen saavutetaan varovaisella värähtelyllä ja sementtikoostumuksen sekoituksella.

  Betonin komponenttien kemiallista reaktiota veden kanssa, joka kulkee matriisin joukon voimakkuuden aikana, kutsutaan hydratoinniksi. Tässä tapauksessa reaktio kestää pitkään.

  Sementtihiukkasten täydellisen nesteytyksen vuoksi veden tilavuuden on oltava 45% betonin kokonaismassasta, mikä vastaa veden / sementin suhdetta B / C = 0,45. Lisäksi vain 55% liuoksen vesimäärästä on kemiallisesti sitoutunut, mikä vastaa V / C = 0,20.

  Kuten betoni nesteytys teoria tarpeeksi W / C = 0,20, mutta samalla jäykkyys liuosta kasvaa huomattavasti, koska käytännössä betonin seos käytetään W / C-suhde on noin 0,5, se on varsin kätevää toimitus ja tarjoaa täyttöliuos.

  Vesi, joka ei ole joutunut hydratointireaktioon jälkimmäisen jähmettymisen jälkeen, muodostaa suuria massoja. Jotkut ovat suljettuja, ja jotkut rakentuvat tunneleiden kautta, joiden kautta kosteus alkaa kulkea.

  Veden tiukkuuden parantamiseksi tulee kosteuden määrä sekoitettaessa minimoida (W / C = 0,45 on optimaalinen arvo).

  Vähentää veden ja sementin välinen suhde (esimerkiksi W / C = 0,6 ja W / C = 0,45, m. E. 25%) tietyllä liikkuvuuden sementtikoostumuksessa on saavutettu käyttämällä pehmittimien määrä huokosten vähenee merkittävästi.

  Jotta saataisiin tiheä ratkaisu, jolla on suuri vedenkestävyyden merkki, käytetään erilaisia ​​vedenpitäviä lisäaineita.

  Suorituskyvyn parantaminen

  Betoniseoksen veden kestävyyden parantaminen on tärkeää sekä siviili- että teollisuusrakentamisen aikana ja yksityisten rakennusten vastaavien töiden aikana. Koska koko ajan ei ole konkreettista työtä, on mahdollista ostaa korkealaatuista sementtiä.

  On olemassa tehokkaita menetelmiä, jotka mahdollistavat suuremman stabiilisuuden saavuttamisen, mikä vaikeuttaa kosteuden sisääntäytymistä pakastetulla betonilla:

  1. Päällystysaineiden käyttö, jotka ovat kuumaa bitumia, emulsioita, mastisia aineita, levitetään puhdistettuun pohjustettuun pintaan. Päällyste valmistetaan kerroksittain, kunnes muodostuu tiheä suojakalvo. Vedeneristyskerroksen maalausmenetelmän soveltaminen mahdollistaa pinnan suojaamisen rajoitetun ajan.
  2. Tuotteiden säilyttäminen erityisissä olosuhteissa. Asianmukainen varastointi, mikä tarkoittaa suoran auringonvalon, vakion lämpötilan ja sallitun kosteuden puuttumista. Niinpä ne lisäävät materiaalin ominaisuutta kosteuden vastustamiseksi. Tallennuksen keston kasvaessa koostumus on lisääntynyt voimaa.
  3. Taulukon nopean kutistumisen estäminen kovettamisen aikana, mikä johtuu suurien ilmakammioiden sisällöstä. Niiden kautta vesi pääsee materiaalin paksuuteen. Lisäaineiden käyttö edistää suojakerroksen muodostumista matriisin pinnalle, mikä vähentää kutistumista. Tilavuuden säilyttäminen vedellä ensimmäisen kovetuksen viikon aikana ja kalvon käytön, joka estää veden haihtumista, voi auttaa säilyttämään tilavuus.

  Valvontamenetelmät

  Valtion standardin määrittelemien indikaattorien määrittämisvaihtoehdot. Tässä asiakirjassa esitetään seuraavat menetelmät betonin lakaisun veden kestävyyden tarkistamiseksi:

  • Nopeutettu menetelmä, joka ohjaa standardin läpäisevyyttä ilman kanssa sekä erityislaitteiden avulla - suodatusmittarit.
  • Ratkaisuun. Se perustuu suodatuskertoimen arvoon, joka määrittää veden tilavuuden, joka tunkeutui 1,4 MPa: n paineeseen matriisin kautta määrätyn ajan. Tämän menetelmän toteuttamiseksi käytetään erityislaitteita.
  • C käyttämällä vertailumallin maksimipaineen kestämistä. Menetelmä käsittää veden vaikutuksen vakiomallin alaosaan ja vastuksen visuaalisen hallinnan paineen kasvun aikana. Merkki määräytyy kuution yläpuolella olevilla raidoilla.

  Kun vedenpitävyys on kiireellisesti määritettävä, käytetään nopeutettuja säätövaihtoehtoja, koska tarkat laboratoriomenetelmät vaativat vähintään yhden viikon testattavaksi.

  Vaaditun betoniraaka-aineen valinta pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen on tehtävä ottaen huomioon alueenne ilmasto-olosuhteet sekä jäätymis- ja sulatusjaksojen määrä talvella. Emme saa unohtaa, että paras suorituskyky on koostumuksia, joilla on suurta tiheysominaisuuksia.

  Vedenkestävä betoni

  Betonin vedenkestävyys on yksi rakennuskiven keskeisistä ominaisuuksista. Se riippuu siitä, tarvitaanko lisärakennetta vedenpitävyyteen, tarvitaanko pehmittimiä työseokselle ja onko betoni yleensä sopiva tähän erityiseen sovellukseen. Parametriarvo määritetään laboratoriossa GOST 12730.5-84: n vaatimusten mukaisesti.

  määritelmä

  Mikä on betonin vedenkestävyys? - on materiaalin ominaisuus, mikä heijastaa koenäytteen kykyä vastustaa kosteuden siirtymistä tietyllä paineella. Nimitys on latinalaista kirjainta W, jota seuraa merkki, jonka digitaalinen nimitys on 2 - 20 luvulla. Numerot ilmaisevat paineen MPa ∙ 10 -1: ssä, jolloin muodostuneet sylinterit eivät anna veden virrata elimen läpi.

  Tiheän rakenteen, joka liittyy raskaan tyyppiseen, on suurin vedenkestävyys. Vapaalla vedellä ei käytännössä ole tilaa niiden tilavuudelle, mutta se voi kiertää kiven mikrokapselien läpi. Huokoiset vaahtomuovilohkot ja kaasupalat ovat vähemmän vakaita.

  Betonimainen läpäisevyys voidaan määrittää vain laboratoriossa erikoislaitteiden avulla usealla eri tavalla. Testit suoritettiin erikoistuneiden GOST 12730.5-84 "Betonien mukaan. Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi. Harkitse sen tärkeimmät säännökset.

  Näytteen koot

  Betonin vedenkestävyyttä voidaan mitata luotettavasti testaamalla lieriömäisiä näytteitä, joiden korkeus määritetään käytetyn karkean aggregaatin murto-osalla. Niiden noudattamista seurataan taulukossa №1:

  Betoni valmistetaan ja asetetaan sopivalla korkeudella olevaan muotoon, joka tiivistetään tärytystoimistolla, jotta se saadaan toimimaan kunnossa. Anna jäätyä kammioon normaalilla kovetuksella 28 vuorokautta, sitten jätä 1 vuorokautta ympäröivissä olosuhteissa. Sen jälkeen mene testeihin.

  Testimenetelmät

  Gosstandart määrittelee useita tapoja määritellä betonikiven veden kestävyys.

  Märkä kohta

  Tämä on standardin nro 1 menetelmä. Testausta varten otetaan valmiin betonilevyn, jonka sisähalkaisija on 150 mm ja vastaava murto-osan kivenkorkeus.

  Kokemus toteutetaan erityisessä asennuksessa. Kivisylinterit asetetaan pistorasioihin (6 kpl) ja vettä syötetään paineen alaisena, lisättäessä sen arvoa 0,2 MPa asetetun ajan jälkeen riippuen näytteen sisäisestä halkaisijasta:

  • 150 mm - 16 min;
  • 100 mm - 12 min;
  • 50 mm - 6 min;
  • 30 mm - 4 min.

  Kokemuksen katsotaan olevan ohi, kun sylinterin yläpinnalle ilmestyy vuotanut kosteus.

  Tämän seurauksena yhden erän betonille annetaan vedenpitävä merkki alemman painearvon mukaan, kun kuuden näytteen neljän yläpää on kuiva.

  Merkintä vastaa vesipainetta MPa · 10 -1, esimerkiksi W2 - 0,2 MPa, W4 - 0,4 MPa, W6 - 0,6 MPa ja niin edelleen.

  Suodatussuhteella

  Suodatuskertoimen määritysmenetelmä käsittää työkalujen joukon:

  • laite betonin vedenkestävyyden määrittämiseksi, jonka testipaine on yli 1,3 MPa;
  • korkean tarkkuuden laboratorio-asteikot;
  • silikageeliä.

  Muovatut ja kiinteytetyt näytteet poistetaan kammiosta laboratorion huoneen olosuhteiden hyväksymiseksi, kunnes näytteen massa muuttuu alle 0,1%. Sitten ne tarkistetaan eheyden ja virheiden puuttumisen ohittamalla inerttiä kaasua paineen alaisena. Sen teho määräytyy veteen, joka kaadetaan betoninäytteen yläpäähän. Jos kupli on tasaisesti matala, betoni sopii testaukseen.

  Rakenteeltaan juurtunut konkreettinen näyte testataan riippumatta vikojen esiintymisestä, mikä ei ole keinotekoisesti muodostettujen sylintereiden tapauksessa.

  • 6-sylinteriä asetetaan laitteistoon ja ilmasta poistettu vesi käynnistetään paineen alaisena, kasvattaen sitä jatkuvasti 0,2 MPa: lla 1 tunnin välein kullakin tasolla. Toimenpiteet toistetaan, kunnes ensimmäiset kuplien särkynyt kosteus.
  • Hankittu vesi kerätään erilliseen astiaan ja punnitaan.
  • Suodatettu vesi kerätään 30 minuutin välein vähintään 6 kertaa jatkuvasti mittaamalla nesteen massa.

  Silikageeliä ja muita sorbentteja käytetään sellaisen kosteuden määrän mittaamiseen, joka ei ole kulkenut sylinterin läpi tietyssä ajassa (96 tuntia).

  Vuotaveden paino määritellään suurimpien massaindeksien aritmeettiseksi keskiarvoksi ja kerroin itse kaavalla:

  Ƞ - veden viskositeettikerroin tietyssä lämpötilassa;
  Q on kosteuden paino Newtonissa (N);
  δ - koekappaleen paksuus, mm;
  S on sylinterin kokonaispinta-ala, cm 2;
  Ϯ - testiajatestit, kun ne poistettiin vedestä;
  P - nimellispaine, MPa.

  Kf mitattuna cm / s. Betonin vedenkestävyyden määrittämiseksi saavutettua arvoa verrataan arvojen vastaavuuden taulukkoin (GOST-välilehden nro 6):

  Mikä vaikuttaa indikaattoriin?

  Vesitiivisbetonin merkki riippuu useista tekijöistä:

  • Kiven kapillaarirakenne. Mitä enemmän huokosia betonissa, sitä helpompi on, että vesi kulkee. Näin ollen materiaalin rakenteen tiheämpi, sitä vähemmän vettä on tunkeuduttava tilavuuteen. Korkeamman luokan betoni tarvitsee vähemmän suojelua kuin heikot.
  • Rakenteen määrittävät peruskomponentit. Sementti-sidottu kivi on vähemmän tiheää kuin alumiinioksidilla tai superstrong-sementillä sekoitettu.
  • Aineiston ikä. Mitä vanhempi betoni on, sitä enemmän vedenpitävä se on.
  • Ympäristö ja käyttöolosuhteet. Jos liuos sekoitettiin mittasuhteiden ja tekniikan vastaisesti, suunnittelu heikensi kutistumista, kiven laatu on edelleen kyseenalainen.
  • betonin lisäaineet lisäävät veden kestävyyttä lisäävät materiaalin tiiviyttä ja tiivistävät kapillaareja, jolloin veden imeytyminen rakenteeseen on mahdotonta.

  Betonin vedenkestävyyden parantaminen

  Jotta betoni olisi alttiimpi vettä ja pienentäisi sen läpijuoksua, laasti täytyy tiivistyä millä tahansa tavalla. Miten se tehdään:

  • Huolehdi huolellisesti liuoksesta, kun se asetetaan muottipesään. Tämä estää kuplien muodostumisen ja sakeuttamisen, mikä poistaa ilman maksimimäärän asennustilavuudesta;
  • lisätä betonin vedenkestävyyttä lisäaineilla - erityisen tai monimutkaisen toiminnan pehmittimiä. Ne tekevät rakenteen tiheämmän, täyttävät kapillaarit;
  • vähentää veden määrää, kun liuosta sekoitetaan prosessiin tai korvataan se osa monimutkaisen superplastikoijan kanssa. Ylimääräinen vesi ei ole alhaisempi kuin hydratointireaktio, mutta se pysyy rakenteessa kehossa vapaassa muodossa, minkä jälkeen se haihtuu jättäen tyhjän ontelon.

  Betonin ja pakkasenkestävyyden asteet ja veden kestävyys ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa: ne ovat suhteessa toisiinsa. Mitä tiheämpi on kiven rakenne, sitä vähemmän vettä tunkeutuu ja kovettuu kylmällä säällä aiheuttaen tuhoisaa vaikutusta. Näin ollen mitä korkeampi vedenpitävä lujuus, sitä enemmän jäädytys-sulatuskierrosta testattava näyte kestää.

  Vedenkestävä betoni

  Betonin vedenkestävyys on yksi tämän rakennusmateriaalin tärkeimmistä teknisistä ominaisuuksista, ja se "kertoo" kehittäjälle kyvystä tai kyvyttömyydestä, että jäädytetty betoni kulkee itseensä kosteuden läpi tiettyyn ylipaineeseen.

  Vedenkestävyyden arvo on tärkeä tekijä hydraulisten rakenteiden ja korkean kosteuden olosuhteissa toimivien betonirakenteiden rakentamisessa: vesisäiliöitä, maanalaisia ​​tunneleita, säätiöitä, kellareja, kellareita jne.

  Nimitys ja menetelmä veden kestävyyden määrittämiseksi

  GOST 12730.5-84 "Betonien vaatimusten mukaisesti. Menetelmät vedenpitävyyden määrittämiseksi ", tietyn rakennusmateriaalin merkin vedenpitävyys merkitään kirjaimella" W "ja parillisilla numeroilla: 2,4,6,8....20. Kohta "W" seuraa, että ylimääräisen veden paineen määrä on kgf / cm2, jolloin testattava näyte ei anna vettä läpi tietyn ajan. Esimerkiksi betonin w6 vedenkestävyys on 6 kgf / cm2 tai 0,6 MPa, betonin w4 vedenkestävyys on 4 kgf / cm2, 0,4 MPa jne.

  GOST-vaatimusten mukaisesti betonin vedenkestävyyden määritys suoritetaan sarjalla 150 mm halkaisijaltaan näytteitä ja 150, 100, 50 ja 30 mm korkeuksia. Näytteet 6 kpl. Jokainen vakiokoko asetetaan erityiseen "kuusikäyttöiseen" laitteeseen betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi ja vesipaineen asteittaisen kasvattamisen avulla märkäpisteen avulla, millä vesipaineessa betoni alkaa kulkea kosteuden läpi. Kunkin koon sarjan näytteiden kokonaisaika on 4, 6, 12 ja 16 tuntia korkeudesta riippuen (30, 50, 100 ja 150).

  Näytteenottoveden vedenkestävyys arvioidaan maksimipaineella, jossa 4 näytteellä ei ole kosteutta tunkeutumista ja betonin vedenkestävyysluokka on otettu seuraavasta taulukosta:

  Vesitiivis betoni W Tuotemerkki GOST

  Betonin vedenkestävyys on betonin toinen tärkeä ominaisuus. Betonin vedenpitävyysmerkkiä merkitään symbolilla W, jossa on ylimääräinen digitaalinen kerroin 2-40 (W2.....W40). Lyhyesti sanottuna betonin vedenkestävyys on sen kyky vastustaa veden tunkeutumista. Betonin vedenkestävyys määritetään erilaisilla menetelmillä, kuten on olemassa tapoja lisätä betonin vedenkestävyyttä, lisäämällä erityisiä lisäaineita, jotka edistävät tiivistymistä sekä käyttämällä erityistä hydrofobista sementtiä.

  Vedenkestävä betoni W

  Betonin korkeamman vedenkestävyyden ansiosta, jos seuraavat edut ovat:

  Kellarin ja kellarin vedeneristys voi olla kokonaan poissa tai käyttää sen halvempaa tyyppiä. On tärkeää, että seinät ja lattia täyttyvät saumojen puuttuessa. Kuten luultavasti monet tietävät jo, että kellarikerroksen ja pohjan vedenpitävyys on melko kallista.

  Betonin F jäätymisvastus lisääntyy korkean vedenkestävyyden takia johtuen siitä, että vettä on vaikeampi päästä mikrohiukkasiin, ja näin ollen veteen jäädyttämisen ja sulamisen aiheuttamat vahingot vähenevät merkittävästi betonissa lisäämällä rakenteen käyttöikää, mikä on tärkeää, kun kaadetaan jalkakäytäviä ja korkeita perustuksia pohjavesi ja korkea maaperän kosteus, mutta kuten he sanovat, sinun on maksettava kaikesta hyvystä, betonin vedenkestävyyden tapauksessa sinun on maksettava korkeampi hinta kuutiometriä kohden.

  Betoni, jolla on suuri vedenkestävyyskerroin, on vain korkeita, mikä varmistetaan sementin korkeammalla pitoisuudella betonin kuoressa, jonka hinta on korkeampi. Se vaatii myös ammattimaisuutta kaatamalla sitä, koska tällainen betoni alkaa nopeasti nousta ja saada vahvuutensa, ts. - Kaikkien muiden kasvien, konkreettiset tuottajat tarjoavat asiakkailleen tällaista konkreettista kaikkea muuta.

  Betonin vedenkestävyyttä voidaan lisätä lisäämällä betoniseokseen erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät betonin vedenkestävyyttä ja varmistavat seoksen sekoittamisen perusteellisesti niiden kanssa. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää, ettet ylikuormita sitä, koska päinvastainen vaikutus voi heikentyä monien piirteiden, mukaan lukien betonin lujuuden kerroin, huononemiseksi.

  Ongelmia saattaa ilmetä jo talon käytön aikana, esimerkiksi tahroja, jotka ovat hyvin vaikeita päästä eroon, voi ilmetä. Konkreettisen työskentelyn avulla sinun on ymmärrettävä, että kaikki sen ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä, eikä sinun pidä laiminlyödä joitain muiden eduksi.

  Betoniseoksen laadun pienentäminen voi tapahtua seuraavista syistä:

  • Ei-puhdasta vettä betonin sekoittamisen laimentamiseksi (vesijohtovesi sopii) ja betonin lisääminen laimennettuna veden kanssa kaatamisen helpottamiseksi ei voida tehdä missään tapauksessa, koska tämä vesi voi kerääntyä betonin sisään mikrohuokosten muodostamiseksi, myöhemmin se haihtuu, mutta nämä mikroprosessit pysyvät, mikä johtaa betonin lujuuden vähenemiseen ja sen tärkein ominaisuus.
  • Kontaminoituneen betonin aggregaatin käyttö vähentää voimakasta vahvuuttaan.
  • Pitkä betonisekoitin sekä pitkäaikainen betonitoimitus.
  • Betonipuristimen puuttuminen, kun se kaadetaan, voi johtaa betonien sisäpuolisten aukkojen syntyyn, mikä johtaa betonin lujuuden vähenemiseen.