Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita.
Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä.
Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Mitä konkreettisia lisäaineita tarvitaan vedenpitävyyteen?

Vedenpitävä betoni on erityinen betoni, joka ei sisällä vuotoa. Lisäksi vedenkestävällä betonilla on suuri tiheys, joka tarjoaa ainutlaatuiset ominaisuudet.

Samanaikaisesti 100% vedenpitävyyden varmistaminen ei yksin riitä. Siksi vedenpitävien rakenteiden rakentamiseen on käytettävä erityistä konkreettista lisäainetta vedenpitävyyteen, jota voidaan lisätä betoniin, jota halutaan vaivata omiin käsiisi, jolloin vedenpitävä betoni voidaan käyttää omien resurssien avulla. Aiemmin olemme jo tutkineet tärkeimmät betonin lisäaineet.

Tehokkaat lisäaineet konkreettisten vedenpitävien ominaisuuksien antamiseen

 • Pehmentimiä. Suositut tuotemerkit: "Superplasticizer C-3", "Superplast" ja D5;
 • Bridging. Suosittuja lisäaineita: bitumipitoinen emulsio, kalsiumnitraatti, alumiinisulfaatti, myös sulfaatti, kloridi ja rauta-nitraatti;
 • Polymeeriä. Suosittuja: vesiliukoinen metyyliselluloosa, metyyliselluloosaeetteri (MTs-8, MTs-16, MTs-100 ja muut) ja myös pinnat: Dietyleeniglykoli DEG-1, trietyleeniglykoli TEG-1 ja polyamidi S-89.

Samanaikaisesti pehmittimen lisäaineet, huolimatta suuresta määrästä lajeja, ovat yhteisiä toimintaperiaatteita - vedenpitävän kalvon muodostaminen sementtihiukkasten ympärille ja ympäröivän sähkövarauksen luominen. Tämän seurauksena nestemäisen materiaalin aktivointi ja vastaavasti parempi tiivistys (vedenpitävyys).

Kolmatisoivat aineet tiivistävät betonin ja tekevät vedenpitävyydestä materiaalin kovettumisen jälkeen. Tämä vaikutus johtuu lisäaineen, sementin ja veden välisestä kemiallisesta reaktiosta.

Reaktion seurauksena syntyy liukenemattomien yhdisteiden muodostumista, täyttämällä aukkoja ja huokosia pakastetusta betonista. Joitakin tukkeutumisen lisäaineita ei voida lisätä vain betoniin, vaan niitä voidaan myös käyttää pinnalle kiinteytymisen jälkeen (penetroivaa lisäainetta).

Tässä tapauksessa tukkeutumisprosessi - lisäaineiden komponenttien tunkeutuminen pintakerroksiin ja huokosten täyttäminen.

Polymeerien lisäaineet tuottavat korkeimman vedenpitävän materiaalin. Solukomponenttien partikkeleihin muodostuu kiinteä polymeerikalvo, joten polymeerien lisäaineiden avulla voidaan jopa krakatun betonirakenteen tehdä vedenpitäväksi.

Se on tärkeää! Lisäaineiden avulla voit tehdä vain monoliittisen rakenteen vedenpitäväksi. Esivalmistetuilla betonirakenteilla on saumoja, jotka eivät käytännössä ole 100%: n tiivistettävissä.

Siksi kalliiden lisäaineiden käyttö esivalmistettujen rakenteiden täyttämiseksi vain veden kestävyyden varmistamiseksi ei ole taloudellisesti mahdollista.

Erilaisia ​​lisäaineita betoniin vedenpitävyyden lisäämiseksi

Kaikki tietävät, että betoni on kestävin rakennusmateriaali, mutta melko suurilla lujuusominaisuuksillaan se on alhainen kosteudenkestävyys. Koska on olemassa valtava määrä huokosia, kapillaareja ja mikroprekareja betonimassan sisällä, ne täytetään asteittain vedellä, jonka vuoksi rakenteet tuhoutuvat. Tämän materiaalin vedeneristysominaisuuksien parantamiseksi käytä konkreettisia lisäaineita vedenpitävyyteen.

Tällaiset lisäaineet ovat kahta tyyppiä: niitä käytetään jäädytettyyn betoniin ja pehmittimiin, jotka lisätään suoraan liuokseen ennen sen kaatamista. Jälkimmäinen vaihtoehto on suositeltava, koska tässä tapauksessa betoni saa suurimman suojan kosteudelta.

Mitä ovat täydennykset

Vettähylkivät lisäaineet täyttävät kaikki tyhjiöt betonimassaa ja syrjäyttävät seoksen sisältämän ilman. Tästä johtuen betoni tiivistyy ja kestää kosteutta, kun taas kaikki parannetut ominaisuudet eivät muutu rakennuksen koko käyttöiän ajan.

Hyödyllisiä! Hydrofobisuus on molekyylien fyysinen ominaisuus, joka yrittää välttää kosketusta vesiympäristön kanssa.

Hydrofobisten lisäaineiden koostumus betoniin kuuluu: ferrikloridi, kalsiumnitraatti ja silikaattiliima.

Myös vettä hylkivä aineet ovat:

 • nafteenihapon suolat;
 • parafiinivaha;
 • kalsiumsuolat;
 • steariinihappo.

Nämä aineet eivät pääse kemialliseen reaktioon betoniliuoksella, ja ne ovat itse asiassa vain mekaanisia epäpuhtauksia, jotka suorittavat vain päätehtävänsä - ne lisäävät vedenpitävyyttä.

Lisäksi vettä hylkivä aine voidaan liittää mihin tahansa aineeseen, joka voi ympäröi huokosseinämiä ja suojaa niitä kosteudelta.

Myös rakentamisessa käytetään hyvin usein silikoniyhdisteitä, jotka perustuvat:

 • alkoksisilaanit;
 • hydroksi-siloksaanit;
 • kaliumalkyylisilaanit.

Lisäksi vettähylkivillä lisäaineilla on muita etuja.

Vettä hylkivien aineiden edut ja haitat

Erityiset lisäaineet, jotka "sulkevat" huokoset betoniin, ovat paljon positiivisia ominaisuuksia:

 • Lisää betonin lujuusominaisuuksia (lisäämällä liuoksen tiheyttä).
 • Lisää hiekkasementtiseoksen liikkuvuutta. Tämä poistaa pehmittimien tarpeen.
 • Voit laajentaa merkittävästi rakennuksen käyttöikää, säästää aikaa ja kuluttaa rakennusresursseja.
 • Lisää betonin vedenkestävyyttä W: n tasolle
 • Lisää jäätymisvastus 50-100 sykliä kohden.
 • Suojaa vahvistuskammio korroosion muodostumiselta.
 • Lisää puristuslujuutta 30%.

Lisäksi markkinoilla on uusia vettä hylkiväjä lisäaineita, jotka täyttävät paitsi kaikki tyhjiöt betonielimessä, mutta myös alkavat turvota kosketuksissa kosteuteen.

Vettähylkivien lisäaineiden vähennyksistä voidaan erottaa vain betonirakenteen lämmönjohtavuuden lisääntyminen. Tosiasia on, että yleensä lämpöä säilytetään paremmin juuri betonin ilmakuplat. Jos hydrofobinen lisäaine syrjäyttää kaiken ilman, materiaalin lämpöeristysominaisuudet vähenevät merkittävästi. Tällaiset ongelmat voidaan kuitenkin helposti ratkaista otelochnykh-materiaalien avulla.

Vedeneristys lisäaineita valittaessa on tarpeen kiinnittää huomiota niiden tyyppi ja brändi.

Variety Lisäravinteet

Lisäaineet vedenpitävä toiminta myydään muodossa: valmiita jauheita, jotka tarvitsevat vain lisättyä betoniliuokseen; formulaatiot, esiliuottuna veteen; nesteitä.

Betonissa on kolme erilaista vedenpitävää lisäainetta:

 • Polymeeriä. Jos lisäät tällaisen lisäaineen nestemäiseen liuokseen, betoni muuttuu vedenpitävaksi ja sen liikkuvuus kasvaa. Polymeeriset koostumukset peittävät täyteaineet (murskatut hiekat ja hiekka) suojakalvolla, jonka takia hydrofobisointi suoritetaan.
 • Plastisoimisainetta. Tässä tapauksessa hydrofobisten ominaisuuksien lisääntyminen tehdään joko kalvolla, joka muodostuu koostumuksen sisällä tai johtuen siitä, että lisäaineen hiukkaset osuvat pintaan. Jälkimmäisessä tapauksessa käytetään polykarboksylaattia, joka myös vastaa lujuusominaisuuksien parantamisesta.
 • Bridging. Nämä lisäaineet lisäävät betonin brändin lujuutta, joten ne kestävät aggressiivisia orgaanisia ja epäorgaanisia aineita. Sementti-hiekkaseoksen tunkeutumiseen kalsinointiyhdisteet täyttävät sen huokoset hienoilla, vedenpitävällä, mineraalipartikkeleilla ja liukoisilla aineilla. Nesteytysprosessissa kaikki komponentit kytketään ja jäätyvät.

Hyödyllisiä! Jos haluat suojata karkaistun betonin halkeilua kosteudelta, voit käyttää paineensitiivistä ainetta.

Jos puhumme betonin lisäaineiden kulutuksesta vedenpitävyyteen, kaikki riippuu laastin koostumuksesta. Jos valmistat tavanomaista sementti-hiekkaseosta, tarvitset noin 1 litran lisäainetta 100 kg erää kohden. Sekoitettaessa kipsi- tai kalkkiliuoksia lisäaineen tilavuus pienenee 30%. Yleensä enintään 1 litra vettähylkivää ainetta menee 20 m 2 betonipintaan.

Päättäessään, mitä konkreettisia vedeneristys lisäaineita on, on edelleen ratkaista parhaat valmistajat.

Vedenpitävien lisäaineiden valmistajat

Nykyään markkinat tarjoavat melko laajan valikoiman erilaisia ​​lisäaineita, pitävät luotettavia ja tehokkaampia.

penetron

Nykyään suosituimmat rakentajat ovat lisäaineita amerikkalaisesta Penetron ADMIX -yhtiön valmistajasta. Tämä on uusin lisäainetyyppi, joka lisää veden kestävyysindikaattoria riippuen vesiympäristön toiminnasta. Mitä suurempi kosteuden vaikutus pintaan, sitä enemmän koostumus laajenee betonin massan sisällä.

Penetron ADMIX: n ansiosta betonin vedenkestävyys kasvaa W: n 20 enimmäisarvoon. Samanaikaisesti materiaalin lujuusominaisuudet lisääntyvät 20% ja pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Vysol ei näy pinnalla, joten tämä koostumus voidaan lisätä turvallisesti myös koristeelliseen betoniin.

Lisäainetta myydään jauheena, 1 kg riittää 100 kg: aan sementtiä (ei betonia). Penetron ADMIX maksaa 325 ruplaa / kg.

kristalli

Tämä Penetronin kotimainen analogi on myös laadullinen lisäaine. Jauhemaista, ympäristöystävällistä koostumusta lisätään nestemäiseen betoniin ja lisää veden kestävyyttä W: hen. Tämä on melko tarpeeksi, jotta pinta kestää melko voimakkaan veden paineen.

Lisäksi "Crystal" kaksinkertaistaa betonin lujuusominaisuudet ja 60 jäätymiskestävyyttä. Ei muodostu virtsan pinnalla. Se koostuu 180 ruplasta kilogrammalta.

Kiinnitä huomiota myös seuraaviin vettä hylkiväihin lisäaineisiin.

Vettä hylkivä lisäaineet betonissa: tyypit, käyttö

Vettähylkivät lisäaineet betonissa ovat orgaanisia tai mineraalisia aineita, jotka on lisätty betoniseokseen valmistuksen aikana veden kestävyyden, pakkasenkeston ja käyttörakenteiden käytön parantamiseksi.

Rakennusten kestävyys riippuu pitkälti betonirakenteiden suojan tasosta ympäristön aggressiivisen vaikutuksen ja sen tärkeimmän tekijän - kosteuden vuoksi. Vesitiivisbetonin lisäaineet vähentävät tuotteiden kykyä kastua vedellä, säilyttäen kuitenkin kaasun ja höyryn läpäisevyyden ominaisuudet.

Katsaus vettä hylkivistä aineista

Yksi rakennusominaisuuksien tärkeimmistä piirteistä on niiden huokoisuus ja sen seurauksena - suuri veden imeytyminen. Kosteus tunkeutuu syvälle betoniin, heikentää rakenteiden homogeenista rakennetta, edistää nielujen muodostumista, halkeamia ja myöhemmin aiheuttaa rakenteiden tuhoutumisen itse.

Vettähylkivät lisäaineet betonille muodostavat kapillaarien seinämille ohutkalvot, jotka antavat käytännöllisesti katsoen minkä tahansa teollisuuden ja siviilirakennuksen pinnan luotettavalla suojalla useimpien ulkoisten aggressiivisten tekijöiden vaikutuksilta:

 • suojaa kosteudelta tunkeutumiselta materiaaliin;
 • lisätä pinnoitteiden lämpöeristysominaisuuksia;
 • estää nestemäärän muodostumisen;
 • lisätä rakenteiden korroosionkestävyyttä;
 • tarjota biosidisuojaa - estää jäkälän ja erilaisten mikro-organismien kasvaminen tuotteiden pinnalla;
 • vahvistaa materiaalin rakennetta.

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi?

Nykyaikaisessa rakenteessa hydrofobiset lisäaineet konkreettisesti perustuvat lähes kaikkiin silikonioligomeereihin (silikonit) ja silikonipolymeereihin (siloksaanit). Edullinen hinta ja kyky torjua tehokkaasti kosteuden vaikutuksia betonirakenteisiin antoivat näiden aineiden pääsyn eräisiin pääasemiin rakennusten ja rakenteiden vedeneristyselementtien alalla.

Veteen hylkivä lisäaine betonissa, kun sitä käytetään puhtaassa muodossaan, sen käyttötarkoituksen lisäksi heikentää merkittävästi betoniliuosten kovettamista. Siksi tällaista lisäainetta käytetään yleensä yhdessä muiden modifioijien kanssa, kuten kovettumisen kiihdyttimiä, pehmittimiä jne.

Vinkkejä: Vettä hylkivien lisäaineiden määrä ei saa ylittää laskettuja arvoja, koska niiden epäyhtenäinen käyttö voi johtaa tuotteiden tiheyden huomattavaan vähenemiseen.

Lisäaineiden luokittelu

Kemiallisen luonteensa lisäksi betonin lisäaineet eroavat toisistaan ​​sovellusmenetelmissä ja lopputuloksessa, jota kutsutaan lisäaineen vaikutukseksi. Toiminnan vaikutuksesta riippuen vettähylkivää betonia sisältävät lisäaineet on jaettu kolmeen ryhmään.

Ensimmäinen ryhmä

Teknisten olosuhteiden mukaan tähän ryhmään yhdistettyjen materiaalien tulee suojata rakenteita kosteudelta ja vähentää betonin vedenkeräystä vähintään 5 kertaa.

Vettä hylkiväjä lisäaineita betoni-I-ryhmiin edustaa seuraavat reagenssit:

 1. Fenyylietoksisiloksaani 113-63. Värittömän emulsion, joka ei liukene veteen. Lisäaineen käyttöönotto lisää seosten liikkuvuutta, mutta hidastaa kovettumisprosessia ja vähentää betonin lujuutta. Ei suositella autoklaavien valmistusta.
 2. Natriumalumiinimetyylisilikaatista (AMCP-3) perustuvat hydrofobiset lisäaineet betoniin. Nämä aineet ovat natriummetyylisilikaatti- ja alumiinimetallin kemiallisen vuorovaikutuksen tuotteita. Ne ovat kellertävä tai kirkas neste, joka vuorovaikuttaa hyvin veden kanssa.
 3. Vettä hylkivä muovi on suunniteltu raskaisiin betoniin kuoren portland-sementillä. Tämä lisäaine ei sisällä klorideja, mikä edistää raudan korroosiota, lisää liuosten plastisuutta ja vähentää seosten mahdollisuutta kuorella. Saatavana jauheena tai suspensiossa. Kulutus - 1,5% koko sementistä.
 4. HYDRO CONCRETE - valkoinen jauhe, joka syötetään konkreettiseen kuivaseokseen betonin valmistuksen vaiheessa. Kulutus - 2-3% sementin kokonaismassasta.

Toinen ryhmä

Kaikki ryhmän II lisäaineet, joita käytetään rakennusmateriaalien vedeneristämiseen, vähentävät betonin vettä imeytymistä 2-4,9 kertaa:

 • Polyhydrosiloksaani 136-41 ja 136-157 M (NGL). Käytetään betonin hydrofobisuuden lisäämiseen kuoren Portland-sementin ja pozzolanic Portland-sementin perusteella. Näiden aineiden lisäämishetkellä liuosten lämpötila ei saa olla yli 30 ° C.
 • COMD - C on organomineralinen lisäaine monimutkaisesta vaikutuksesta, joka perustuu kasviöljyjen, natriumnitriitin ja sulfiinihiivan valmistamiseen. Se on hyvin liuotettu veteen. Sille on ominaista korkea pehmitettävä vaikutus (35-45%).
 • Sikalite on sveitsiläisen Sika-yhtiön vettähylkivä. Se on jauhe beigenvärinen, joka sekoitetaan kuivan hiekosementtiseoksen kanssa. Kulutus - 2% sementin kokonaismäärästä.

Kolmas ryhmä

Ryhmä III on pienin ja koostuu seuraavista vesimyrkyistä:

 1. Rikkihapon penatsoliini (SSP). Vesipohjainen emulsio tai vaalean keltainen väri.
 2. NGL - 11 - natriummetyylisilikaatti ja NGL - 10 - natriumetyylisilikonaatti, NGL - 10. Suspensorit ovat vaaleankeltaisia.

Tämän ryhmän hydrofobiset lisäaineet vähentävät rakenteiden veden absorptiota 1,4-1,9 kertaa.

Kaikkien edellä mainittujen materiaalien vaikutus on se, että ne johtuvat kemiallisesta reaktiosta sementin hydratoinnin aikaan, ne asettuvat kapillaarien seinämiin, muodostaen siten ohuimmat hydrofobiset päällysteet. Niiden aikana, jotka liittyvät hydratoitavien tuotteiden kanssa, ne muodostavat käänteiskulman, minkä seurauksena pintajännitysvoimat puristavat vettä huokosista rakenteen pinnalle.

Biosidimodifikaattorit

Veden karkotusaineiden lisäksi betonin biosidisia lisäaineita käytetään suojaamaan rakennusten rakenteita kosteuden vaikutuksilta ja haitallisten mikro-organismien muodostumiselta (ks. Kuva).

Bakteerit osuvat betonirakenteiden pintaan ja sen jälkeen elintärkeän aktiivisuutensa aikana emittoivat orgaanisia happoja, jotka ovat vuorovaikutuksessa aluminosilikaattien ja silikaattien kanssa muodostaen vesiliukoisia kalsiumsuoloja. Nämä yhdisteet pestään helposti materiaalirungosta, mikä vähentää betonin tiheyttä, mikä osaltaan edistää rakennusten rakenteiden nopeaa tuhoutumista.

Biosidinen aluke ja betonin lisäaineet on suunniteltu suojaamaan rakenteiden pintaa biokemiallisesta korroosiosta.

Riippuen halutusta vaikutuksesta erityiset lisäaineet voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • bakterisidinen - suoja bakteerien muodostumiseen;
 • algasididit - estävät levien ulkonäön hydraulisten rakenteiden pinnalla;
 • sienitautien torjunta - vastus sieni muodostumat.

Betonipintojen suojaamiseksi voidaan käyttää orgaanisia tai epäorgaanisia yhdisteitä ja niihin perustuvia kemiallisia tuotteita:

 • epäorgaaniset - suolat ja oksidit, kupari, sinkki, boori, arseeni jne.;
 • orgaaniset - kloorifenolit ja fenolit, karboksyylihappojen, karbamiinien, hydroksikarboksyylihappojen yms. yhdisteet;
 • kuparin, tinan, lyijyn, piin, arseenin, elohopean jne. kompleksiset ja organoelementtiyhdisteet.

hakemus

Betonin konkreettisia lisäaineita suositellaan käytettäväksi kaikille raskaalle betonille, joka ei ole alhaisempi kuin B10: betonirakenteiden valmistuksessa ja kaikissa asuin- ja teollisuusrakennusten monoliittisen rakentamisen kaikissa vaiheissa:

 • kaupallisten ja asuinrakennusten rakenteet (säätiöt, kellarit, parvekkeet jne.);
 • maatalous- ja teollisuusrakennukset (jäähdytystornit, kasvimyymälät, kaivokset jne.);
 • Hätätilanne- ja GO-ministeriön kohteet (palosäiliöt, suojat);
 • energiakompleksin rakenteet (padot, pumppuasemat, kaapelitietelit jne.);
 • liikenneinfrastruktuurin elementit (sillat, metrot, lentokenttä jne.).

Tarkastelemme hydrofobisten lisäaineiden vaikutusta Venäjän tunnetuimman yrityksen tuotteisiin - ICS / Penetron International Ltd.

Kuivaa hydrofobista lisäainetta Penetron Admix käytetään eristämään betonirakenteita vedenkestävyyden parantamiseksi sulkemalla huokoset ja kapillaarit kiteisillä kasvaimilla käytettävän lisäaineen reagensseihin perustuen. Tämän modifioijan käyttö (ks. Tässä artikkelissa oleva video) mahdollistaa rakennuselementtien ulkoisen vedenpitävyyden, kemiallisen kestävyyden lisäämisen ja bakterisidisten muodostumien poistamisen betonirakenteiden pinnalle.

Ohjeita omien vettähylkivien lisäaineiden käyttämiseen:

 • Aseta haluttu määrä kuivaa seosta valmiiseen astiaan.
 • Lisää laskettu määrä vettä (1,5 osaa seosta 1 osaan vettä).
 • Käytä sekoitinta sekoittamalla ainesosat. Sekoitusaika - 1-2 minuuttia.
 • Lisää valmiin seoksen Penetron Admix betonisekoittimeen tai kuorma-auto-sekoittimeen ja sekoita kaikki osat 10-15 minuuttia.

Vihjeitä: sinun on noudatettava tarkasti lisäaineen valmistusta koskevia ohjeita (jotka ovat pakkauksessa) ja mikä tärkeintä - liuoksen valmistamisen aikana veden lisäämiseksi seokseen eikä päinvastoin.

Hydrofobiset lisäaineet betonissa mahdollistavat aggressiivisen vesiympäristön kanssa käytettyjen tuotteiden pinnan kosketuksen, mikä mahdollistaa niiden käytön rakennusten rakentamisessa, joilla on korkeat tekniset ja hygieeniset vaatimukset.

Vedenpitävä betoni tekee sen itse

Rakentamalla tällaisia ​​betonirakenteita perustana, altaaseen tai kellariin omilla kädillä, erityistä huomiota on kiinnitettävä rakenteen vesitiiviyden varmistamiseen: tämä takaa sen kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden.

Taulukko betonin valmistuksesta.

Halutun tuloksen saavuttamiseksi käytetään erityisiä lisäaineita tai erityisiä mittasuhteita, jotta seosta sekoitetaan omiin käsiisi. Tämä muotoilu miellyttää sinua monta vuotta.

Vedenpitävä betoni

Vedenpitävä betoni on erityinen betoni, joka ei sisällä tyhjiä (huokosia ja kapillaareja), jotka voivat kulkea kosteutta. Vedenpitävä betoni on erittäin tiheää, mikä antaa sille ominaiset ominaisuudet. Kuitenkin täydellisen vedenpitävyyden varmistamiseksi tiheys yksin ei riitä. Vedeneristys vaatii paitsi erityistä betoniratkaisua, myös liitosten tiivistämistä. Vedenkestävyys on mahdollista vain monoliittisissa rakenteissa. Monimutkaisia ​​saumoja sisältävät esivalmistetut rakenteet eivät voi olla vedenpitäviä. Vedenpitävä betoni voidaan valmistaa käsin.

Veden tunkeutumiseen betoniin on 3 mahdollista syytä:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • huokoset, jotka muodostuvat ylimääräisestä vedestä betoniseoksessa;
 • virheet, jotka johtuvat seoksen riittämättömästä tiivistämisestä;
 • muodonmuutos ja halkeamien ilmaantuminen.

Betonirungon halkeamat saattavat muodostua rakennuksen muodonmuutoksen takia. Epämuodostumia voi aiheutua rakennuksen kutistumisesta, joka esiintyy ensimmäisen toimintavuoden aikana. Betonipohjan rakenne on suunniteltava muodonmuutoksiin, minkä jälkeen halkeamat voidaan välttää.

Halkeamien ulkonäkö riippuu rakennussuunnittelijoista, joten on suositeltavaa kääntyä ammattilaisille, jotka voivat laskea maaperän kuorman rakennuksen alle, monimutkaisen betonirakenteen kutistumisen ja tarvittavat parametrit, jotka mahdollistavat säätiön kestävän kuormituksen eikä muutta.

Lisäaineet vedenpitäväksi betoniksi

Lisätä erityisten lisäaineiden betonin tiheyttä. Tällaiset lisäaineet voivat olla erilaisia:

 • pehmentimiä;
 • siltana;
 • polymeeriä.

Pehmitettävät aineet voivat olla erilaisia, mutta niiden toiminnan periaatteet ovat samankaltaiset. Jotkut niistä, kun ne lisätään liuokseen, muodostavat kalvon, joka peittää sementtihiukkasten pinnan ja tekee niistä liukkaita. Tämä lisää betonirakenteen liikkuvuutta. Toiset pystyvät muodostamaan sähköisen varauksen partikkeleiden ympärille, minkä seurauksena hiukkaset aktivoidaan. Tulos on sama liikkuvuus kuin ensimmäisessä tapauksessa.

On myös lisäaineita, joilla on yhdistetty toimintaperiaate, jotka kattavat samalla sementtihiukkaset kalvolla ja muodostavat ympärilleen sähkövarauksen. Tällaisten lisäaineiden perustana on polykarboksylaatti. Tämä materiaali on erittäin tehokas, vaikka pieni määrä tällaista lisäainetta tekee betonista vedenpitävän ja antaa sille välttämättömät ominaisuudet: lujuus, tiheys, huurteenkestävyys ja vedenpitävyys.

Puristuslujuustaulukko betonille.

Kolmatisoivat aineet tiivistävät betonin sen jälkeen, kun laasti pysyy jähmettyneenä. Tämä vaikutus johtuu kemiallisen reaktion syntymisestä lisäaineen komponenttien ja vapaan sementin ja veden välillä. Reaktiosta johtuvat aineet ovat liukenemattomia yhdisteitä, jotka täyttävät jäätyneen betonin tyhjät. Tällaisten lisäaineiden perustana on piidioksidihöyry. Lisäksi tämän vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää lisäaineita ja tunkeutumista.

Läpäisevän vaikutuksen lisäaineita ei voida lisätä betoni- liuokseen vaan myös betoniin, kun se kovettuu. Tällöin tukkeutuminen tapahtuu - lisäaineen komponenttien tunkeutuminen betoniin ja täytön huokoset. Tuodut ja kotimaiset tunkeutuvat lisäaineet eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan. Kotimaisen hiekan, sementin ja erikoiskemikaalien komponentit. Riippuen lisäaineiden osuuksista, niillä voi olla erilainen vaikutus.

Lisäaineet, joissa enemmän sementtiä ja hiekkaa muodostavat kuoren, ja ne, joissa useammat kemialliset komponentit tunkeutuvat syvemmälle betoniin. Läpäisevien lisäaineiden käyttö ei ole järkevää betonirakenteissa, koska saumat voivat halkeilla ja lisäaine ei suojaa tätä vastaan. Mutta monoliittirakenteiden lisäaine sopii.

Polymeeriliuoksia lisätään betoniin, jotta se liukuu liuokseen. Liuospartikkeleihin muodostuu polymeerikalvo. Polymeerien lisäaineiden käyttö tekee siitä läpäisemättömän jopa betonin, johon halkeamat ovat muodostuneet.

Betonimassan osuudet

Jotta saataisiin sama vaikutus, joka antaa lisäaineita, on mahdollista tarkkailla tiettyjä osia komponentteja betonista. Voit laatia erityinen ratkaisu omiin käsiisi. Huomiota olisi kiinnitettävä veden ja sementin massojen suhteeseen liuoksessa. Betoni voidaan tehdä vedenpitäväksi säätämällä soran ja hiekan määrää. Sora tulee olla 2 kertaa enemmän kuin hiekkaa. Lisäksi sinun on käytettävä tiettyä hiekkasuhdetta, jolla on eri kokoiset jakeet. Ihanteellinen suhde on 25% hiekkaa, jonka murto-koko on 0,25 mm, 25 - 1 mm, 50 - 3 mm.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa.

Liuoksen valmistamiseksi on välttämätöntä käyttää juuri valmistettua sementtiä M300 tai M400. Korkeamman asteen sementin käyttö on vapaaehtoista. Lisäksi tällaiset sementtityypit edellyttävät erityisiä säilytysolosuhteita. Välittömästi ennen sementin käyttämistä, seulotaan se rakennusseulan läpi.

Murskattu kivi, jolla valmistetaan ratkaisu omilla käsillä, on erilainen koko. Hienojakoisen soran on oltava vähintään 20% karkean jyvän tilavuudesta. On suositeltavaa mieluummin soraa graniitti kiviä.

Sementin, sementin ja hiekan sallitut mittasuhteet vedenpitävyyden aikaansaamiseksi ovat 4/1/1, 3/1/2 tai 5.5 / 1 / 2.5. Veden massan suhde sementin massaan tulisi vaihdella välillä 0,5-0,7. Tämä asenne tekee betonista riittävän muovia ja takaa hyvän kovettumisen.

Betoni on asetettava ilman taukoja. Voit tehdä tämän valmistella etukäteen ja kaikki tarvittavat materiaalit.

Betonin ominaisuudet lisäaineiden käytön jälkeen.

Kun betoniseos kaadetaan muottiin, on toivottavaa pinnoittaa tiiviisti polyetyleeniä. Tämän ansiosta betoni kovettuu nopeammin ja tiivistyy. Pinnan vedenpitävien ominaisuuksien parantamiseksi on toivottavaa lisäksi kipata sementtilaastilla, joka sisältää yhtä suuren määrän vettä ja sementtiä. Vaakasuorat pinnat voidaan kovertua toisella tavalla. Levitä pinta sementillä niin, että se peittää sen noin 2 mm: n kerroksella. Sitten sinun täytyy liottaa vettä ja sileä pinta lian avulla. Kun tuloksena oleva seos kovettuu, betoni peitetään kestävällä kipsillä. Tätä menetelmää kutsutaan silitykseksi. Se käytetään usein lattiaan.

Tällaisella konkreettisella käsin valmistamalla voit helposti rakentaa kiinteät rakenteet, jotka miellyttävät sinua monien vuosien ajan. Älä unohda tarvetta varmistaa rakenteen vedenpitävyys, sillä muuten säätiön alapuolella oleva vesi voi johtaa rakennuksen osittaiseen tai täydelliseen hävittämiseen.

Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen, yleiskatsaus

Kannustimien, altaiden tai altaiden rakentamisen aikana on suunniteltava pääasialliset ponnistelut sen varmistamiseksi, että käytetyllä betonilla on riittävä veden kestävyys. Ilman tätä, on mahdotonta varmistaa toiminnan kestävyys ja luotettavuus.

Vedenkestävä betoni - mikä se on

Kosteudenkestävä teräsbetoni on erityinen materiaalityyppi, jossa ei ole huokosia ja kapillaareja (aukkoja), jotka sallivat suurimman osan kosteudesta läpi. Materiaalille on ominaista tiheys, joka määrittää sen ominaisominaisuudet, mutta tämä ei riitä varmistamaan vedenpitävyyttä.

Vedenkestävyysluokat

Vedenpitävyysasteeseen liittyvä betoniluokka on osoitettu kirjaimella "W" ja sitä seuraa numeerinen arvo. Luku voi olla välillä 2 - 20 ja määrittää suurimman sallitun nestepaineen.

Betoni, jolla on suurin vedenvastus, merkitään W20: ksi ja päinvastoin. Yksityisessä asuntorakentamisessa riittää materiaalin W4-W8 käyttäminen, mutta jos pohjavesi on lähellä pintaa, tämä indikaattori voidaan lisätä W12: een.

Miksi tarvitsemme vahvistettua betonitiivistettä?

Veden tunkeutumisesta on useita syitä:

 • ylimääräinen vesi pääasiassa betoniseoksessa;
 • virheet, jotka aiheutuvat liuoksen heikosta tiivistämisestä;
 • muodonmuutoskuormat ja halkeamien ilmeneminen, joka on väistämätön ensimmäisenä toimintavuotena;

Esivalmistetuissa rakenteissa on monia liikkuvia liitoksia, jotka tarvitsevat tarkempaa käsittelyä.

Betonin lisäaineet vedenpitäviksi tekevät sen itse

Erikoismateriaalit lisäävät raudoitetun betonin tiiviyttä ja sulkevat pois kosteuden (paineen, kapillaarin) tunkeutumisen.

Lisäykset luokitellaan seuraavasti:

 • polymeeri;
 • pehmentimiä;
 • siltana.

pehmentimiä

Materiaalit eroavat toisistaan ​​laadultaan, mutta niillä on yksi toimintaperiaate:

 • suurin osa yhdisteistä päätyy liuokseen muodostaa kalvopäällysteen, joka peittää sementtihiukkaset ja määrittää niiden ominaisuudet. Ne ovat liukkaita ja auttavat parantamaan betoniteräksen liikkuvuutta.
 • Jotkut pehmittimien järjestelmät muodostavat sähkövarauksen, aktivoivat liuoksen hiukkaset, mikä myös parantaa seoksen liikkuvuutta.
 • polykarboksylaattikoostumuksia, joissa on yhdistetty toimintaperiaate, jotka muodostavat samanaikaisesti varauksen ja kalvon. Valmisbetoni saa kestävyyttä, huuruvastusta, veden tiheyttä ja tiheyttä.

Pehmennin C3

Materiaalin käyttö on sallittua esivalmistetuilla ja monoliittisilla rakenteilla, joilla on suuri vahvistusaste. Aineen osuus lasketaan kuivan sementin painon perusteella ja on 0,3-0,8% sen painosta. Lisäaine tuodaan seokseen laimennuksen jälkeen vedessä valitun tekniikan mukaisesti.

Ruoanvalmistusohjeet:

 • liuosta vaivautetaan positiivisessa ilman lämpötilassa;
 • säiliön on oltava puhdas;
 • kun se liuotetaan, suoritetaan jatkuvasti sekoittamista;
 • työn aikana käytetään yksittäisiä suojaustekniikoita.

Materiaalien edut:

 • sementti säästöt;
 • lisätä betoni- ja betonituotteiden liikkuvuutta vaarantamatta vahvuutta;
 • tuoreen seoksen ei tarvitse värähtää;
 • valmiin koostumuksen suuri tiheys, mikä parantaa veden kestävyyttä;
 • korkea jäätymisvastus;
 • vähentää kutistumista.

siltana

Tämän tuotemerkin koostumusten toimintaperiaate on esitetty seuraavassa:

 • raudoitettu betoni kovettumisen jälkeen on tiivistetty;
 • vahva kemiallinen reaktio tapahtuu lisäaineen, veden ja sementtihiukkasten komponenttien välillä;
 • Muodostuneet aineet ovat liukenemattomia, suuren lujuuden omaavia yhdisteitä, jotka täyttävät tyhjiöt kiinteässä betonissa;
 • Kaikkien tukkeutumisominaisuuksien seokset ovat mikrohiukkasia.

polymeeri

Polymeeriset koostumukset määrittävät betonimassan liikkuvuuden: seoksen partikkeleihin muodostuu kalvo. Tällaiset materiaalit mahdollistavat korkean kosteuden kestävyyden myös niille rakenteille, joilla on vaurioita.

Vedenpitävyys

Lisäaineet, joilla on tunkeutumisvaikutus, auttavat saavuttamaan suuren vaikutuksen. Niitä voidaan käyttää pakastetulla betonilla tai pistää suoraan laastiin. Seosten koostumus vaihtelee valmistajan mukaan.

Järjestelmät, joissa hiekka ja sementti muodostavat kuoren; perustukset kemiallisten yhdisteiden kanssa tunkeutuvat syvemmälle betoniin, eli tehokkaammin täyttävät aukot ja huokoset.

"Penetron"

Tärkein edustaja läpäisevän vedenpitävyyden.

Materiaaliominaisuudet:

 • betonirakenteiden ja betonirakenteiden vedenkestävyyden varmistaminen betonisointivaiheessa;
 • Sovellus ulottuu myös esivalmistettuihin ja monoliittisiin rakenteisiin, mukaan lukien halkeamat ja huokoset. Se voi olla altaat, säiliöt, kellarit, säätiöt, septitankit;
 • yhteensopivuus - käytetään betonin lisäaineissa lujuuteen, joita ei ole vaikea ostaa;
 • radioaktiivinen turvallisuus, ympäristöystävällisyys;
 • Koostumusta edustaa kemialliset lisäaineet, rakeistettu kvartsihiekka ja erikoisementti;
 • hydraulisen betonin palamisen kestävyys;
 • rakenteiden suojelu jätevedestä, pohjavedestä, emäksistä, hapoista, myös merivedestä.

Vedeneristyksen järjestelyä suositellaan seuraamaan seuraavia toimenpiteitä:

 • betonipohja poistetaan kaikista aineista, jotka voivat estää aktiivisten kemiallisten aineiden tunkeutumisen. Työtä varten voit käyttää korkeapaineisen vesisuihkulaitteen tai harjan metallisella harjalla;
 • pinnat, jotka on maadoitettu, kostuvat heikolla happoliuoksella, joka pestään pois vedellä tunnin ajan;
 • ennen järjestelmän levittämistä betonin pinta kostuu;
 • lopullinen liuos kahdessa kerroksessa levitetään pohjaan synteettisten harjojen harjalla;
 • toinen kerros levitetään asetetulle ensimmäiselle kerrokselle, joka myös kostuu;
 • pinta on käsiteltävä tasaisesti, ilman aukkoja.

Nestemäinen lasi - moderni vedeneristys

Erilaiset silikaattiliima parantaa betoniterästuotteiden suorituskykyominaisuuksia ilman, että ne vaikuttavat merkittävästi niiden kustannuksiin.

Materiaalin avulla voit tarjota:

 • vedenpitävyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • lämmönkestävyys;
 • vastustuskyky sieni- ja homeen vaurioille.

Nestemäistä lasia betoniin käytetään perustusten rakentamisessa, mukaan lukien hydrauliteollisuudessa, tulisijoissa, kattiloissa, uuneissa, erilaisissa maanalaisissa betonirakenteissa.

Itsenäinen rakentaminen edellyttää seuraavien periaatteiden käyttöä:

 • vähintään 10% silikaattiliimaa lisätään betoniin, mikä takaa optimaaliset tekniset ominaisuudet;
 • silikaatteja ei lisätään lopulliseen liuokseen. Ensimmäiset kuivat osat on yhdistetty, sitten lisätään liimaa, joka on aiemmin laimennettu vedellä;
 • Pienissä osissa on suositeltavaa valmistaa ratkaisuja, koska lisäaine aiheuttaa kovettumisen kiihtyvyyttä. Vahvistettu betonin asentaminen ja kaataminen on nopeaa.

Työlle on toivottavaa käyttää betonia M400 / M200-tuotemerkillä. Jos osuuksia ei noudateta, lopullinen rakenne murenee seuraavana päivänä.

Toimien järjestys:

 • nestemäinen lasilasi laimennetaan puhdistetun veden ämpärissä;
 • liuos sekoitetaan perusteellisesti;
 • lisäaine kaadetaan sopivaan astiaan, esimerkiksi kaivo ja kuiva seos tuodaan siellä;
 • massaa käsitellään rakennesekoittajalla;
 • vedenpitävä betoni omilla kädillä on valmis ja se voidaan kaataa muottiin.

Pohjakerroksen vedenpuhdistus pohjaveden sisäpuolelta

Pystysuora vedeneristys suoritetaan rakennuksen kellarissa niissä tapauksissa, joissa rakenteen seinät sijoitetaan pohjaveden pinnalle ja poistoilmajärjestelmän puuttumisen takia. Vaaka asennetaan lattialle - kun pohja on sijoitettu pohjaveden tasolle.

Työtavan valinta perustuu seuraaviin parametreihin:

 • Säätö materiaali, eristys laatu;
 • saostuminen ja pohjavesien esiintyminen;
 • huoneen tarkoitus;
 • vedenpoistojärjestelmien saatavuus.

Yleiset työn periaatteet:

 • jos kellarissa on tulvia, vesi pumpataan ulos tai on odotettava hetkeksi, kun se lähtee yksin;
 • pinta puhdistetaan betonipohjalle.
 • halkeamat on puhdistettava ja puhdistettava vedenpitävien järjestelmien syvemmälle levittämiselle;
 • lujittavalla kankaalla, joka on kiinnitetty pohjaan tylkillä, mahdollistaa kosteudenkestävyyden lisäämisen;
 • kun vaakatasossa vahvistetaan, se täytetään soraa ja sementoituu, eristys menee seiniin jopa 300 mm.

Kustannukset

Betonimateriaalit vedenpitäviksi (voi ostaa materiaalia missään rautakaupassa) eivät vaikuta merkittävästi työn kustannuksiin. Kaikilla järjestelmillä on edullinen hinta, 72 p / kg, ja ne ovat laaja valikoima. Kalleimmat ovat Penetron-merkin järjestelmät, joiden kustannukset ovat yli 300 p / kg.

Penetron Admixin vedenpitävälle betoniseokselle ominaisuuksia kuvataan videossa:

Kirjat aiheesta:

Cement Stone Microstructure - Lyudmila Nesterova - 543 hieroa.- linkki varauksen tarkasteluun

Mikro-sementti. Opinto-opas - Alexander Panchenko - 553 rub - linkki kirjojen tarkasteluun

Betonit tehokkailla lisäaineilla - Anatoly Zotkin - 841 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Lisäaineet betoniin - V. Ramachandran - 1 475 hieroa - linkki kirjan tarkistamiseen

Ohjeet teräsbetonirakenteiden suunnittelulle - B. Vasiliev - 830 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Perusbetoni lisäaineet vedenpitävyyteen

Jotta materiaali saisi tarvittavat ominaisuudet, kehitettiin lisäaineita betoniin vedenpitäviksi. Erikoismateriaalien käyttö vedenpitävyyden kannalta on joskus yksinkertaista.

Betoni on yksi parhaiten käytetyistä rakennusmateriaaleista sen korkeiden vedeneristysominaisuuksien vuoksi.

Tämän seurauksena rakentaminen on paljon helpompaa, vähemmän aikaa vietetään. Betoni näyttää korkean vedenpitävyyden. Vedenpitävien lisäaineiden käyttö betoniin kääntää monoliittiseen materiaaliin, jolla on suuri lujuus.

Nykyään rakentaminen ei ole mahdollista ilman betonia ja hiilihapotettua betonia. Minkään ratkaisun perustana ovat kolme osaa;

 • viskositeettimateriaali;
 • täyteaine;
 • neste.

Betonin kovettumisen jälkeen tulee suuri tiheysmateriaali. Se voi olla monta vuotta ja säilyttää kaikki sen ominaisuudet. Tavallisen betonin ominaisuudet eivät kuitenkaan aina vastaa teknisiä vaatimuksia. Joskus on vaikeaa hyödyntää betonia vaikeissa ilmasto-olosuhteissa. Esimerkiksi, kun se on maassa.

Betonieristyksen etuja.

Vedenpitäviä lisäaineita betonissa käytetään negatiivisten ilmakehän vaikutusten vähentämiseen seoksen laadun parantamiseksi. Jos koko massa otetaan perustaksi, betonitiiviste on noin 10%.

Vedenpitävät lisäaineet, jotka lisätään liuoksen koostumukseen, tarjoavat mahdollisuuden saada oikeaa suorituskykyä. Ne pysyvät koko toiminta-ajan. Tänään käytetään laajalti hydrofobista impregnointia, jolle on ominaista korkea hyötysuhde.

Lähes kaikki betonin lisäaineilla on vain yksi tavoite: on välttämätöntä vähentää eri tekijöitä, joiden vuoksi vesi voi päästä rakenteeseen. Tämä on mahdollista johtuen betonista muodostuvista tyhjiöistä. Tämän seurauksena kohde alkaa hitaasti romahtaa.

Vesitiivistykseen tarkoitettu konkreettinen lisäaine on tarkoitettu muodostuneiden halkeamien täyttämiseen. Hän on mukana suljetun ilman syrjäyttämisessä. Lisäaineiden avulla betonista tulee vedenpitävä. Tiivisteen lisäaineita ovat:

 • kalsiumnitraatti;
 • silikaatti liima;
 • rautaa.

Vettä hylkivä lisäaine

Suositeltu annos vettähylkivistä lisäaineista.

Sementin luonne on melko kiistanalainen. Tutkijoiden on ratkaistava ongelma, miten vähentää sementin hydrofobisuutta ja tehdä siitä vettä hylkivä. Samalla hänellä on oltava kyky reagoida veteen tarvittaessa. Useiden testien jälkeen saadaan hydrofobinen betoni, joka on vettä hylkivä.

Periaatteessa termiä "hydrofobinen" käytetään sementtikiveä tai taikinaa varten, joka saadaan tällaisesta sementistä.

Hydrofobisuus saavutetaan syöttämällä hydrofobisia lisäaineita betoniin. Mutta on joitain eroja käytettäessä hydrofobisia lisäaineita tai käyttämällä vettä hylkiväjä lisäaineita.

Käsittele hydrofobisia:

 • parafiinivaha;
 • steariinihappo;
 • kalsiumsuolat;
 • naftaleenihappojen suolat.

Kun nämä aineet sekoitetaan sementtiin, reaktiota ei tapahdu, aine pysyy mekaanisena sekoittimena.

Hydrofobisia lisäaineita ovat erilaiset maaöljy- ja hartsihapot, jotka eivät ole hydrofobisia. Siksi hydrofobisten aineiden muodostuminen niiden vuorovaikutuksessa betonin kanssa.

Vesi-karkotteet sisältävät aineita, jotka tekevät huokosseinät vettä hylkiväksi.

Vedeneristys lisäaineet: vivahteet

Betonisekoittimien sekoitusjärjestelmä.

Kaikissa rakennustöissä tarvitaan lähes aina luotettavaa ja laadukasta vedenpitävyyttä. Tämä liittyy erityisesti rakennuksen kellariin. Tämä työ on hyvin aikaa vievää ja vaikeaa. Nykyaikaiset teknologiat mahdollistavat perustan vedenpitävyyden uusimpien materiaalien avulla. Ilmastetun betonin käyttö on avannut tien vedenpitävän materiaalin saamiseksi.

Paras betonilla on useita haittoja, jotka alkavat näkyä kovettumisen aikana. Sen jälkeen kun se kutistuu, muodostetaan mikrotunneleita. Vesi liikkuu niiden mukana. Jos monoliitti on huonosti kuivunut, sisäisiä rasituksia esiintyy. Tämän seurauksena muodostuu mikrokrakkeja, jotka johtavat betonin lujuuden vähenemiseen.

Kun käytetään konkreettista vedeneristyskykyä, tällaiset negatiiviset ilmiöt häviävät.

Miten vedenpitävät lisäaineet toimivat?

Jos vedenpitävät lisäaineet putoavat betoniin, liuos alkaa kiteytyä. Tästä johtuen veden haihtuminen pysähtyy, betonin kovuus kasvaa.

Ajan myötä kiteet kasvavat. Ne sulkevat mikrokreät, estäen vesimolekyylien liikkumista. Mikrotunneleiden koko kuitenkin mahdollistaa vapaan höyryn.

Samaan aikaan muodostuneet mikroprekret, kun betoni kutistuu, eivät vaikuta betonin vedeneristämiseen, koska kiteet alkavat jälleen kasvaa avoimissa tyhjiöissä.

Betonin kyllästysjärjestelmä.

Tätä tekniikkaa voidaan käyttää vain betonin valamiseen. Muissa rakenteissa käytetään betoni- ja vedeneristysseosten kyllästämistä. Tällaisten materiaalien ansiosta vedenpitävyysominaisuudet lisääntyvät huomattavasti.

Kun käytetään hydrofobisia lisäaineita, betonin kapillaareista tulee vettä hylkivä. Siten syntyy hydrofobista laatua olevaa betonia.

Hydrofobiset lisäaineet sijoitetaan betonin avoimiin koloihin. Ne muodostavat hydrofobisen päällysteen, kun ne joutuvat kosketuksiin sementtiä sisältävien nesteytysaineiden kanssa. Vesi alkaa aktiivisesti jättää huokoset, betoni ei absorboi sitä.

Tämäntyyppinen täydennys on standardoitu. Kaikki vaatimukset on määritetty vastaavassa GOST-luokassa. Lisäaineen laatua arvioidaan vähentämällä betonin vedenkeräysominaisuuksia.

Hydrofobisten lisäaineiden käyttö auttaa saavuttamaan yhtenäisen ja tiheän rakenteen. Huokosten määrä ja niiden mitat vähenevät tuntuvasti. Huokosjakauma näyttää yhtenäisemmältä verrattuna betoniin, jossa ei käytetty lisäaineita.

Mikrohuokosten määrä vähenee noin kaksi kertaa. Makroporit sulkeutuvat, niillä on sileät seinät, pyöreä geometrinen muoto.

Yksi vettähylkivien lisäaineiden haitta on betonipinnan muutos. Se tarttuu huonosti erilaisiin pinnoitteisiin, kipsiin ja liimoihin.

Vettähylkivä betoniin: ominaisuudet

Tämä organosilikoostumus, jonka koostumus on:

Aineet laimennetaan vedessä tai orgaanisissa yhdisteissä. Vettähylkivä estää erilaisten nesteiden pääsyn rakennusaineeseen. Se suojaa seiniä pölyltä ja polttaa niitä. Tämä on erittäin tärkeää suurkaupunkialueilla sijaitseville kodeille. Minun on sanottava, että seinät, joissa on vettä hylkivä, estävät graffiti piirustukset.

Hydrofobisoinnin pää- ja korvaamaton laatu suojaa kukistumista. Ne eivät näy kaikilla käytetyillä rakennusmateriaaleilla. Kivestä, betonista, tiilestä hydrofobisoinnin jälkeen tulee kova ja kestävä. Nämä materiaalit eivät pelkää virtsan kuivumista. Tämä ilmiö tuhoaa rakennuksen ja pilaa sen estetiikan.

Vysola: korostaa

Taulukko vedenkarkeiden käytöstä.

Puhumme suoloista, jotka ovat eri tavoin rakennusmateriaalissa. Ajan myötä auringonvalon vaikutuksesta he alkavat näkyä seinien ulkopuolella.

Suola voisi saada laastia lisäämästä vedestä. Usein se esiintyy tiilissä, joka on tehty ilman tekniikan noudattamista. Joskus suola saa jäätymisenestoaineiden kanssa. Minun on sanottava, että suolaliiton taistelu mekaanisesti antaa vain väliaikaisen pelastuksen. Tietyn ajan kuluttua kaikki toistuu. Jotta voit täysin päästää erittymisen, sinun on käytettävä vettä hylkivää. Heidän täytyy liottaa seiniä, kun he ovat koneistettuja.

Jotta hometta ei tapahdu seinillä, niitä käsitellään silikonilla vettä hylkivällä aineella. Nämä yhdisteet toimivat eräänlaisena antiseptisenä aineena. Nestettä, joka on pudonnut seinämiin, joita on käsitelty koostumuksella, alkaa tyhjentyä. Seinien pinta ei absorboi niitä. Kun pinta on kuiva, muotti ei muodostu.

Sen jälkeen kun rakennusmateriaali on käsitelty vedenkarkeilla, sillä on monia erilaisia ​​positiivisia ominaisuuksia:

 • lämmöneristys lisääntyy;
 • on korkea jäätymisvastus.

Minun on sanottava, että betonilevyt, puu, tiilet tai keraamiset laatta vedenkarkeiden käsittelyn jälkeen tulevat paljon vahvemmiksi. Niitä voidaan käyttää jo vuosia.

Huokosissa loukussa olevat vettä hylkivä aineet pysyvät materiaalissa pitkään. Niitä ei koskaan pestä pois. Koska vettä hylkivällä aineella ei ole väriä, se ei vaikuta viimeistelyaineiden sävyihin.