Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa edullisten tyhjennys- ja sadevesijärjestelmien rakentamisesta.

Kokeneet rakentajat ja maan ihmiset tietävät hyvin, että "ylimääräinen" vesi on paha. Ylimääräinen vesi johtaa kellarin ja kellarin tulviin, pohjan huuhtoutumiseen, vuoteiden tulviin, vesistöön jne. Tämän seurauksena keväällä, syksyllä ja jopa kesällä ei voi kulkea kesämökin läpi ilman kumisaappaita.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

 • Miten varustaa veden kulkeutuminen paikan päällä.
 • Kuinka tehdä budjetin myrskyviemäri omiin käsiisi.
 • Viemäröinti. Miten tehdä kuivaus ja tyhjennä kosteikko edullisesti.

Millainen vesi estää kehittäjää elämästä ja maan omistuksesta

Pinta- ja pohjavesityypit sekä viemäröinti- ja myrskyvesijärjestelmät voivat kirjoittaa erillisen kirjan. Siksi jätämme tämän artiklan soveltamisalan ulkopuolelle yksityiskohtaisen luettelon pohjavesien tyypistä ja syistä ja keskitymme käytäntöön. Mutta ilman vähintään teoreettista tietämystä riippumattoman järjestelyn salaojitus ja myrsky viemäri - heittää rahaa pois.

Tosiasia on, että jopa virheellisesti tehty viemäröintijärjestelmä toimii ensimmäisten vuosien ajan. Sitten johtuen geotekstiilillä käärittyjen viemäriputken tukkeutumisesta (silting), joka oli asetettu saviin, lieppeihin jne. maaperän kuivatus lakkaa toimimasta. Ja viemäröinnin järjestämiseen tarkoitetut varat on jo käytetty ja ennen kaikkea vedenpoiston rakentaminen liittyy suuriin maanrakennustöihin teknologian mukana.

Siksi on vaikeaa ja kallista yksinkertaisesti kaivaa ja siirtää viemäriputkea 3-5 vuotta sen jälkeen, kun se on asetettu. Sivusto on jo asuttu, maisemasuunnittelu on tehty, sokea alue on järjestetty, huvimaja, kylpyamme jne. On asennettu.

Meidän on taisteltava, miten muutetaan salaojitus, jotta koko ala ei kääntyisi.

Näin ollen vedenpoiston rakentamisen tulisi aina perustua maaperän geologisen tutkimuksen tuloksiin (mikä auttaa löytämään vedenpitävän kerroksen savimuodossa 1,5 - 2 m syvyyteen), hydrogeologisiin tutkimuksiin ja selvään tietoon siitä, minkälainen vesi johtaa talon tulviin tai vedenpaisumiseen.

Pintavedet ovat luonteeltaan kausiluonteisia, johtuen lumen sulasta ja sateen runsaudesta. Pohjavesi jakautuu kolmeen pääryhmään:

 • Kapillaari-vesi.
 • Pohjavesi.
 • Kyydissä.

Lisäksi pintavesi muuttuu pohjaveteen, jos sitä ei poisteta ajoissa, kun se imeytyy maahan.

Johtopäätös: pinnan valuminen on poistettava myrsky (sade) jätevedestä, eikä yritä tehdä vedenpoistoa!

Myrskysuodatinjärjestelmä on järjestelmä, joka koostuu maahan kaivetuista lokeroista, putkista tai ojista, veden poistamisesta alueen ulkopuolelta tapahtuvalta viemäriputkalta ja takapihan alueella sijaitsevan helpotuksen organisoinnista. Näin vältytään alueen pysähtyneiltä vyöhykkeiltä (linssejä, altaita), joissa vettä kertyy, millä ei yksinkertaisesti ole sijaa, ja lisää vettä.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään erillisen tyhjennyslaitteen yhteydessä:

 • Jos ruuvatun putkiston oikea kaltevuus ei noudata. Jos otamme keskiarvon, niin kaltevuus säilyy välillä 0,005 - 0,007, ts. 5-7 mm / 1 juoksevan mittarin tyhjennysputki.
 • Käytä tyhjennysputkea geotekstiilikäämityksessä "väärään" maaperään. Geotekstiilien putki, jotta vältytään sen siltingiltä, ​​käytetään maaperässä, joka koostuu puhtaasta väliaineesta ja karkeista hiekoista.
 • Käytä graniitin sijasta halvempaa kalkkikiveä, joka lopulta pestään pois vedellä.
 • Säästää korkealaatuisia geotekstiilejä, joilla on oltava tiettyjä hydraulisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vedenpoistoon. Tämä on tehokas huokoskoko 175 mikronia, ts. 0,175 mm, samoin kuin poikittainen cf, jonka tulee olla vähintään 300 m / vrk (yhden painekradientin kanssa).

Edullinen myrskyviemäri omiin käsiinsä

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jotta varustaminen budjetin versio myrskyn viemärijärjestelmän sivusto on asentaa erityisiä tarjottimia.

Laatikot voidaan tehdä betonista tai muovista, mutta niiden hinta "puree". Tämä pakottaa portaalin käyttäjät etsimään edullisempia vaihtoehtoja myrskyjen ja viemärijärjestelmien järjestämisestä sivustolta.

Minun täytyy tehdä edullinen sademäärä, noin 48 metriä pitkä, aidan reunalla, tyhjentää naapurinsa sula vesi. Vesi on ohjattava ojaan. Ajattelin vedenpoistoa. Aluksi se tapahtui minun ostaa ja asentaa erikoislaatikoita, mutta sitten "ylimääräiset" ristikot jäisivät heiltä, ​​enkä tarvitse sateiden erikoisestetiikkaa. Päätin ostaa asbestisementtiputkia ja näki ne kahvimyllyllä saaden näin kotitekoisen tarjottimen.

Huolimatta tämän ajatuksen budjetista, tarve itsenäisesti leikata asbestisementtiputkia ei houkutteli käyttäjää. Toinen vaihtoehto on kyky ostaa vesiputouksia (muovi tai metalli) ja sijoittaa ne valmistettuun pohjaan noin 100 mm betonikerroksessa.

Portaalin käyttäjät varoittavat Denis1235 tästä ideasta ensimmäisen vaihtoehdon puolesta, joka on kestävämpi.

Denis1235 löysi asbestisementtiputkia tuottavan kasvin, joka ei ole halukas sotkeutumaan itsenäiseen putkien leikkaamiseen, mutta joka on välittömästi leikattu paloiksi 2 m pitkäksi aikaa (jotta ne eivät halkeile 4 metriä kuljetuksen aikana) ja tuovat valmiita lokeroita sivustoon.. Jäljellä on vain sellaisen järjestelmän kehittäminen, jossa tarjotaan lokeroita.

Tuloksena oli seuraava "piirakka":

 • Maaperän pohjalla sängyn muodossa.
 • Hiekka tai hiekka ja sora on noin 5 cm paksu.
 • Betoni noin 7 cm.
 • Asbestisementtiputket.

Lopulta tein mökin budjetissa sadevesiä. Kesti: 2 päivää kaivamaan kaivaa, vielä kaksi päivää betonin betonisointiin ja asentamiseen. Vietin 10 tuhatta ruplaa lokeroihin.

Harjoittelu on osoittanut, että raita oli erinomaisesti "talvehtinut", ei halki ja siepasi vettä naapurista, jättäen juoni kuivaksi. Myös mielenkiintoinen on portaalin käyttäjän sateen (myrskyn) jätevirta, jolla on lempinimi yury_by.

koska kriisi ei aio lopettaa, sitten mietin, miten järjestää myrskyjen viemäreitä valumaan sadevettä kotoa. Haluan ratkaista ongelman, säästää rahaa ja tehdä kaiken laadullisesti.

Kun ajattelimme sen, käyttäjä päätti tehdä sadeveden poistoa veden tyhjentämiseksi joustavien kaksinkertaisten seinien aallotettujen putkien perusteella (ne ovat kaksi kertaa pienempi kuin "punertavia" viemäriputket), joita käytetään maadoitusjohtojen maadoittamiseen maan alla. Mutta, koska vedenpoistoreitin syvyys on vain 200-300 mm ja putken halkaisija 110 mm. Yury pelkäsi, että aallotettu putki voisi murtautua talvella, jos vesi pääsee kahden kerroksen väliin.

Tämän seurauksena yury päätti ottaa talousarvion "harmaa" putken, jota käytetään sisäisen jäteveden rakentamisessa. Vaikka hänellä oli huolta siitä, että putket, joilla ei ollut niin jäykkyyttä kuin "punapäälliset" murtautuisivat maahan, käytäntö osoitti, että heille ei ole tapahtunut mitään.

Jos astutte "harmaaseen" putkeen, se muuttuu soikeaksi, mutta siinä paikassa, jossa olen haudannut sen, ei ole merkittäviä kuormia. Vain nurmikko ja jalankulkijoiden kuorma. Putken asettaminen kaivantoon ja sprinklisointi alukkeella varmistin, että ne säilyttävät muodon ja sateet toimivat.

Käyttäjä piti mahdollisuuden asentaa edullinen sadevesi "harmaisiin" viemäriputkistoihin niin paljon, että hän päätti toistaa sen. Kaikki prosessin vivahteet osoittavat selvästi seuraavat kuvat.

Kaivaa kuoppaan kuivatuksen alta veden keräämiseksi.

Tasaa taso tasolle.

Asenna betonirengas.

Seuraavassa vaiheessa - nukahdutaan kuoppaosan 5-20 pohjalla.

Cast konkreettisesta kotitekoisesta kannesta hyvin.

Kuivatuslokero voidaan asentaa itsellesi: Tyyppien lokerot ja niiden asennus + Video

Mikä johtaa perustusten ja jalkakäytävien tuhoamiseen? Tutustu kuivauslautan asentamiseen omiin käsiinsä ja ongelma ratkaistaan! Lyyppityypit ja niiden tarkoitus. Asennusohjeet. Kaikki asennuksen ominaisuudet. Tämän kaiken voit löytää artikkelissamme!

Tyyppien kuivatuslautaset, niiden ominaisuudet

Suuri määrä saostumista ja sulavaa lunta johtaa veden kertymiseen. Mikä johtaa perustusten ja jalkakäytävien tuhoamiseen.

Voit korjata tämän ongelman asentamalla tyhjennyslevyt. Kuinka asentaa viemäröintitavarat omiin käsiinsä, lue alla.

Viemäröintitasoilla on useita tyyppejä:

Jäteventtiilillä on suoraviivainen muoto, jonka koko pituus on kouru. Suunniteltu pintaveden viemäröintiin.

Laatikon muotoinen U-muotoinen lokero, jossa on verkko, jota käytetään myös pinnalla.

Kaistaleessa on koko ulkonon pituinen rako, joka voi olla jaksoittainen tai tuotteen koko pituus. Hyvä analoginen laatikko.

Peitelevy on eräänlainen ristikkäinen lokero, jonka yläosassa on kirjain "G" ulkoneva, joka peittää kourukappaleen aukon.

Kaikki tyhjennyslevyt on valmistettu eri materiaaleista:

Jokaisen vedenpoiston on käytettävä tiettyä materiaalia.

Polymeeri sopii hyvin kattoihin, se on kevyt ja kestävä. Raskaiden kuormien, valurautaa, metallia kohottava pinta. Betonia käytetään usein teillä.

Kaikentyyppiset lokerot valmistetaan eurooppalaisten standardien mukaan, myös GOST.

Pistekuivaus

Pistekuivaus tulisi asentaa ongelmaluokkiin. Paikallisen veden keräämisen päätavoite.

Tämä menetelmä on erinomainen lisäys lineaariseen vedenpoistoon. Levyjen seinillä on putken silmälaseri. Kahden järjestelmän avulla saavutetaan ihanteellinen viemäröintijärjestelmä.

Lineaarinen vedenpoisto

Tämä viemäröintijärjestelmä sopii hyvin tasaiselle maastolle. Jos vettä ei ole paikannettu. Vesi tyhjenee koko alueelle.

Johtopäätös on parempi tehdä viemäriin. Vastaanotin lopettaa pienet pikkukivet ja roskat. Grilli suojaa suurilta roskilta.

Päällysteen sivuilla olevat kuivatusalustat sijoitetaan. Tämä auttaa suojaamaan betoni- tai laattapolkuja alueella.

Asennuksessa on välttämätöntä ylläpitää poikkeamaa, enintään 5 astetta. Veden pitäisi kulkea vapaasti pitkin kourua.

Pintaveden poisto

Pintaveden poistoa varten on tarpeen suunnitella.

Kiinnitä erityistä huomiota:

 • Viemäröintijärjestelmän määrittäminen
 • Kanavien asettelu, hoitopaikat ja vesipatsaiden paikat
 • Materiaalin määrä

Kaikki nämä tehtävät ratkaistaan ​​ottaen huomioon useita tärkeitä kohtia:

 1. maaperän tyyppi;
 2. pinta-tyyppi;
 3. pohjaveden taso;
 4. eri rakennusten, rakenteiden, polkujen, kukkapenkkien;
 5. taajuus ja voimakkuus.

Kiinteä maa, mahdollistaa kosteuden pienissä määrissä, tarvitsee lisäkanavia. Saviympäristö vaikuttaa vesistöjen esiintymiseen ja vaatii maanalaista salaojitusta. Jos korkeusero on erilainen, tarvitaan lisää holkkeja.

Asennus viemäröintitavarat tekevät sen itse

Integroitu viemäröintijärjestelmä

Monimutkainen viemäröinti sisältää:

 • katon tyhjennysjärjestelmä;
 • pintavettä;
 • sisäinen vedenpoisto;
 • pohjavedenottojärjestelmä;
 • kuivatus ojat.

Toisin sanoen monimutkainen viemäröintijärjestelmä koostuu kaikista vedenkeräysjärjestelmistä, mikä auttaa välttämään saostumisen kertymiseen liittyviä ongelmia. Eliminoida lätäköiden muodostumista, jäätä, vettä, säilyttää säätiö jne.

Viemäröintilavojen asennus

Jotta kuivausrummut voidaan asentaa itsenäisesti mistä tahansa materiaalista, sinun täytyy kaivaa kaivantoa merkinnän mukaan. Merkintä voidaan tehdä langoilla ja panoksilla.

Kaikkien muovilaatan on oltava betonoitu. Muuten, talvella ne puristetaan maasta, ja ne pilkkovat.

Kaivannon on oltava leveämpi kuin lokero. Valmiissa valuma-alueella tulisi nukahtaa hiekkaa. Aseta lokero päälle.

Tuotteet ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Sementtilaasti seinät vahvistetaan. Liuoksen annetaan kuivua 48 tunnista 72: een.

On parasta asentaa grilli välittömästi. Kovettumisprosessissa sementti laajenee ja voi puristaa tarjottimen, minkä seurauksena arina ei jää tiukasti. Ja itse lokero voi olla epämuodostunut.

Kun sementti kovettuu, jäljelle jääneet tyhjät aukot täytetään maaperällä. Juuri alustan tason yläpuolella. Ajan myötä mäki asettuu. Älä unohda laittaa hiekkalautan toiselle puolelle ja sivupistoketta toiselle. Muovituotteille liitokset on käsiteltävä tiivisteellä.

Tällainen tyhjennysasennelma soveltuu mihinkään materiaaliin tarkoitettuihin astioihin. Betonin tyhjennysaukot voidaan asentaa ilman betonointia. Ne ovat riittävän raskaita kuorman kuljettamiseen. Tämä koskee vain yksityistä sektoria, takapihalla, alueilla, joilla ei ole raskaita kuormia.

Rei'itetyt alustat ovat ihanteellisia asennettaviksi jalkakäytävälaattojen väliin kaikissa paikoissa, joissa on hyvä huomioida esteettinen ulkonäkö ja välttää silmien reikiä pinnalla.

Rullatun alustan ominaisuudet ovat se, että ne asennetaan pinnoitteen alle. Älä myöskään unohda, että veden pinnalle on tehtävä tietty uppoasennus.

Kattojärjestelmät asennetaan polymeeristä tai metallista. Asennuksensa vuoksi tarvitaan erityistä laitteistoa. Kerää paremmin vaakasuoralle pinnalle. Asennus vähintään kaksi henkilöä.

Muovista (katto- ja vaakapintojen) tyhjennysaukut on koottava ennen asennusta.

Liitokset on käsiteltävä tiivisteellä. Kaaren on oltava leveämpi kuin lokero.
Jos on verkko, asenna se ennen betonitointia. Kaikki lokerot on asennettu hiekkaa ja raunioita varten.

Kaikki kantomatkat on asennettu kaltevuuden alle. Kanavayhteen valmistukseen käytettävä materiaali valitaan sen käyttötarkoituksen mukaan.

Hiekka-ansa on aina asennettu. Järjestelmä on puhdistettava kerran vuodessa.

Kaikenlainen viemäröintijärjestelmä asennetaan pinnan alapuolelle 5 mm: n päällä. Omalla kädellä asennetut viemäröintitavarat sopivat täydellisesti niiden tehtävään. Lisää jalkakäytävän, perustuksen käyttöikää ja säästä maan kosteuden ylikuormituksesta.

Pintakuivatus, materiaalit ja omien käsien asennus

Yksityisten kohteiden omistajien kiinnostus pinnan viemäröintijärjestelmien asennukseen on kaukana, koska niiden avulla voit luotettavasti suojata pinnan topografiaa tai rakennuksen perustan saastumisen kielteisiltä vaikutuksilta. Runsas sateet ja lumi voivat häiritä talon rakennetta, tulvia kellarista tai pilata nykyisiä viheralueita. Kaikki nämä epämiellyttävät seuraukset voidaan välttää, jos on järkevää suunnitella ja asentaa paikallinen vedenpoisto. Kaikki sen osat olisi asennettava yhtenä kokonaisuutena, kattavasti. Tämä varmasti auttaa ratkaisemaan nämä ongelmat.

Pintaviemärijärjestelmän suunnittelu

Suunnittelu on erittäin tärkeä työvaihe, joka liittyy salaojituksen asianmukaiseen järjestämiseen. Se kattaa seuraavat tärkeät näkökohdat:

 • optimaalisen vedenpoistojärjestelmän määrittäminen paikan päällä;
 • kartoitetaan kanavien sijainti, vedenottoaukot ja sen purkauspaikat;
 • tarvittavien materiaalien määrittely ja hankinta oikeaan määrään.

Kaikkien näiden tehtävien ratkaisu ei ole mahdollista saavuttaa ottamatta huomioon joitakin erittäin tärkeitä kohtia. Niitä ei ole niin paljon, mutta työn lopputulos riippuu pitkälti niistä. Joten erityistä huomiota on kiinnitettävä:

 • maaperä ja sen kovuus;
 • pintakuva;
 • pohjaveden taso;
 • sijaintijärjestelmä eri rakennusten, rakenteiden, polkujen, kukkapenkkien paikan päällä;
 • taajuus ja voimakkuus.

Jos kiinteä maa, joka mahdollistaa kosteuden pienissä määrissä, on tarpeen asentaa useampia kanavia. Savi maaperä vaikuttaa vesikalvojen esiintymiseen ja vaatii siksi maanalaisen viemäröinnin rakentamista. Tällöin on mahdotonta tehdä ilman ylimääräisiä hihoja, jos leikkauksen korkeusero on erilainen. Kaikki nämä tekijät tekevät omiin mukautuksiinsa kustannusarviot, mutta tästä huolimatta voidaan väittää, että tällaisen vedenpoistojärjestelmän suunnittelu ja asennus ovat erittäin hyödyllisiä.

Integroidun viemäröintijärjestelmän luominen paikan päällä

Jätevesijärjestelmän päätehtäviin kuuluvat rakennusten perustusten suojaaminen, pinnan vedenpoiston estäminen ja jään muodostuminen talvella ja kesällä lätäköissä sekä maaperän eroosion esiintymisen estäminen. Tehokkain tapa tässä tapauksessa voi olla integroidun jätevesijärjestelmän luominen, joka koostuu useista osista:

 • katonpoistojärjestelmät;
 • pintavettä;
 • sisäinen vedenpoisto;
 • pohjaveden poistojärjestelmät;
 • kuivatus ojat.

Monimutkaiset pinnan viemäröintijärjestelmät on jaettu kahteen päätyyppiin: lineaarinen ja piste. Ja jos ensimmäinen tyyppi on suunniteltu keräämään sadetta suurilta alueilta, toinen - paikallinen keruu sadeveden pinnasta.

Lineaarisen viemäröinnin asennuksen ominaisuudet

Kaiken kaikkiaan lineaarinen viemäröintijärjestelmä soveltuu tasaiselle pinnalle, jonka alueella vettä ei voida virrata tälle tarkoitetuille paikoille, ja se on hajallaan koko sivustolle. Poista tämä epämiellyttävä tilanne asentamalla sarja kouruja, joissa on baareja, jotka on suunniteltu estämään suuria roskia.

Paikan päällä sijaitsevat kanavat toimivat sisääntuloina ja putkilinjoina. Hiekkavastaanottimet vastaavat sadeveden suodattamisesta erilaisista roskista - maaperästä, pienistä kivistä ja hiekasta. He asentavat hiekanvastaanottimet ennen jätevettä, koska tämä ennaltaehkäisevä toimenpide suojaa jälkimmäistä tukkeutumiselta.

Toinen tärkeä osa pinnan viemäröintisysteemistä on ovien lavat, joita käytetään puhdistamaan kengän pohjat. Nurmikentät vetävät tehokkaasti vettä sivustolta. Pinoamisveneet kaivannoissa on oltava 5 ˚: n kaltevuus. Määritä kaltevuuden oikeellisuus voidaan käynnistää voimakas virtaus vettä. Jos veden virtaus alkaa liikkua vapaasti veden sisääntuloon, kaltevuus on määritetty oikein.

Päällysteen sivuille suositellaan viemäröintivälineiden sijoittamista. Tämä auttaa suojelemaan alueella olevia betoni- tai kaakelointirinteitä, eli suojaamaan hiekkaperinteytensä vesikalvosta ja siten myöhemmältä epävakaudesta ja halkeilusta.

Pisteen kuivatuksen tärkeimmät toiminnot

On asianmukaista asentaa pistevedenjärjestelmät sellaisten ongelmien läsnä ollessa, jotka liittyvät voimakkaisiin vesivirroihin rankavien sateiden tai tulvien aikana, koska niiden pääasiallinen tarkoitus on paikallisen veden kerääminen. Tällainen vedenkeräys on erittäin hyvä lisäys lineaariselle kosteudenpoistojärjestelmälle.

Tämän järjestelmän suunnittelu on joukko vesivastaanottimia, jotka sijaitsevat alueen ongelmallisimmilla alueilla. Nämä paikat määritetään tarkkailemalla veden kertymispaikkoja, joissa se kerääntyy ja viivästyy eniten.

Asennettaessa vedenpoistopistettä voit käyttää tällaisia ​​kuivatuskaivoja kuten kaivoja tai jalkakäytäviä sekä muovisia tyhjennysaukkoja. Alusten päätyseinät tarjoavat erityisiä liitäntöjä putkille, joiden läpimitta on 50-160 mm.

Saavutuksen torjumiseksi paras mahdollinen tulos on mahdollista kahdella edellä kuvatulla järjestelmällä järkevästi samanaikaisesti.

Suositukset materiaalien valinnasta pinnan viemäröinnin asennusta varten

Asianmukaisen materiaalin valinta vedenpoiston asennukseen riippuu tekijöistä, kuten päällystetyypistä, paikan vapautuksesta ja ilmasto-olosuhteista. Kun otetaan huomioon kaikki nämä vivahteet, työn aika alkaa olla suositeltavaa:

 • kaivinkone;
 • kaivos-kaatamalla betoni;
 • vedenottoaukot, lokerot, vesikourut;
 • suurikokoisten teknisten epäpuhtauksien keräysverkot;
 • hiekkavastaanotin veden suodattamiseksi.

Kaikkien edellä mainittujen materiaalien tulee olla erittäin korkealaatuisia, sillä siitä lähtien riippuu pinnan viemäröintijärjestelmän luotettavuus ja sen kestävyys.

Tyyppien lokerot ja tuloputket tyhjennysjärjestelmään

Lautaset ja myrskyvesisyöt ovat tärkeimmät vedenpoistoelementit. Ne on jaettu ammunta luokkiin - betoni, muovi ja polymeeri betoni. Materiaalin valinta kussakin tapauksessa riippuu niiden kohteiden tarkoituksesta, joihin ne on tarkoitus rakentaa.

 • Betonilaatikoita yleensä suojaavat valurauta- tai teräsriteillä ja niissä on erityiset kiinnikkeet, jotka lisäävät järjestelmän luotettavuutta kokonaisuutena. Näiden alustojen tärkeimpien etujen joukossa on suuri lujuus, kosteuden kestävyys ja itsepuhdistuva puhdistus. Betonikourut eivät ole kovin kalliita ja ne voivat turvallisesti kestää jopa 90 tonnin kuormat.
 • Muovilaatikoita on helppo asentaa, niillä on suuri läpäisykyky, kestävät, suhteellisen kevyt paino. Ottaen huomioon, että muovilaatikoiden maksimikuormitus on 25 tonnin normaali, niiden käyttöä ei ole suositeltavaa alueilla, joilla on lisääntynyt kuorma. Tämä ohje ei koske alustoja F-luokkaa, joissa on teräs- suutin ja valurautainen ritilä. Betoni- ja muovikouruja voidaan käyttää menestyksekkäästi pienellä budjetilla. Muovilaatikoita asennetaan jalankulkualueille, ja betonia on suosittava suuremmilla kuormituksilla esimerkiksi silloin, kun ajoneuvot liikkuvat.
 • Polymeeriset betonilautaset ovat eräänlainen betonin ja muovisten vedenottoaukkojen synteesi, koska ne yhdistävät kaikki parhaat ominaisuudet. Ne ovat kestäviä, kosteutta kestäviä, dynaamisia vaikutuksia kestäviä, ja niillä on erinomainen suorituskyky. Ne ovat kalliimpia, mutta ne maksavat riittävän nopeasti, koska ne säilyttävät täydellisesti kaikki tekniset edut myös valmistajan ilmoittaman varastointikauden päättymisen jälkeen.

Vedenpoistoaukkojen ristikot voivat olla seuraavia tyyppejä: teräs, valurauta, sinkitty, polymeeri, metalli, muovi ja leimattu. Kaikilla niillä on edut, mutta käytännöllisimpiä ovat valurautaiset ritilät. Niiden käyttöikä on 30 vuotta. Metalliristikoissa se on enintään 10 vuotta, ja polymeerilaatuissa se on vain 5 vuotta.

Kuormaa laatuluokat ja vesikourut

Kun valitaan altaat ja myrskyvesisyötteet, jotka ovat tärkeitä vedenpoistojärjestelmän osia, on otettava huomioon niiden kuormitusluokka, joka riippuu käyttöpaikasta ja vaaditusta läpivirtauskapasiteetista.

 • Neliöiden, puistoalueiden ja jalankulkupaikkojen järjestelyissä sovelletaan erityisillä merkinnöillä varustettuja tuotteita - ja 1,5 t.
 • Asennettaessa viemärijärjestelmää vähäisellä ja keskisuurella liikenteellä varustetuille teille on hankittava tuotteita, joissa on merkintä B 12.5 t tai C 25 t.
 • Tällaisten suurten esineiden, kuten tehtaiden, lastausterminaalien, lentokenttien tai moottoriajoneuvojen huoltoasemien, kuivattamiseen sopivimpia tuotteita ovat D-luokan 40 tonnin tai E 60 tonnin tuotteet.
 • Yksityisen rakentamisen tapauksessa jalankulkualueilla on kiinnitettävä huomiota luokan A 15 säleikköihin. Luokan B 125 tuotteet sopivat parhaiten pysäköintialueille.

Tehokkaimmat do-it-yourself-viemäröintijärjestelmät

Lepot, muta, rinteistä virtaavat vesivirrat ovat vakiovarusteita rakentamisen aikana. Yksityisessä talossa tai maassa maastapoistojärjestelmän puuttuminen aiheuttaa monia ongelmia ja haittoja. Erilaiset tyhjennysjärjestelmät ovat melko kalliita, mutta jos haluatte, jokainen voi asentaa viemäröintijärjestelmät sivustoon omilla käsillään.

Tehokkaimmat do-it-yourself-viemäröintijärjestelmät

Erilaiset vedenpoistojärjestelmät

Tällaisia ​​päätyyppisiä tyhjennysjärjestelmiä ovat:

 1. Syvä, sen tärkein tehtävä on pohjaveden korkeiden alueiden poistaminen. Tämä on melko monimutkainen kanavajärjestelmä rei'itetyistä vedenottoputkista tai rullissa olevista rullatuista kanavista. Kuivatusputket ovat kestäviä ja joustavia materiaaleja: aallotettu ja rei'itetty muovi, geotekstiili.
 2. Pinta-ainetta tai myrskynpoistoa, toisin kuin syvä tyhjennys, tarvitaan kaikkialla: talon tai maan pihalla, autotallin katolla ja kylvyssä. Tämä on yksinkertaisin kuivatusjärjestelmä katolta. Hänen tehtävänään on kerätä sadevesi, lumi jalkakäytävästä ja teistä. Pintaviemärijärjestelmää on kaksi tyyppiä:

Ensimmäinen lineaarinen viemäröinti. Käytetään keräämään suuria määriä vettä. Lineaariset viemäröintijärjestelmät edellyttävät pienen kaltevuuden syntymistä alueelle viemäriverkkoa kohti. Esimerkki alla olevasta kuvasta lineaarisesta tyhjennyksestä.

Jos päätät tehdä lineaarisen viemäröintijärjestelmän omilla kädilläsi, tarvitset:

 1. Kasteluja vedenpoistoon. Betoniset viemäröintijärjestelmät, kuten muovi - budjettivaihtoehto. Kalliimpia materiaaleja - kuitubetonia tai polymeeripäällysteitä - luotettavampia ja kestäviä. Betoni- viemäröintisysteemiä voidaan vahvistaa metallisisäkkeillä. Lisäksi nykyaikaiset betonielementtijärjestelmät valmistetaan erikoisteknologialla (vibropressointi), joka parantaa ominaisuuk- siaan.
 2. Hiekka-ansoja, joilla suojataan kanavia tukkeutumiselta hiekasta ja hienoista roskista.
 3. Myrskyverkot ovat yksinkertainen elementti, mutta materiaalin valinta säleikköön on melko laaja: sinkitty teräs, kupari, ruostumaton teräs; galvanoidut hitsatut rakenteet; valurauta, sinkitty tai ei.

Jos teet tienvapautuksen, huomaa, että ristikon materiaalin on vastattava suuria kuormituksia. Hyllyn muoto ja koko riippuvat myös mieltymyksistäsi. Joissakin paikoissa saattaa olla syytä miettiä suuria roskia sisältäviä rakoja.

Lineaarinen hulevesien vedenpoisto on melko yksinkertainen vaihtoehto, jonka kaikki voivat omassa talossaan omalla kädellään valmistaa. Mutta kannattaa aloittaa työ, koordinoida vedenpoistosuunnitelma vesisuunnitelman kanssa, jotta se ei vahingoita mitään.

Toisen pisteen tyhjennys. Pintavedenpoistojärjestelmä koostuu myrskyveden tuloaukosta, vedenottoaukoista ja vedenpoistoelementeistä.

Sadeveden vedenottoa käytetään sulan ja sadeveden keräämiseen pihalta, ja lisäksi niitä käytetään vedenpoistoaukkojen kytkemiseen katosta. Tässä tapauksessa on välttämätöntä koordinoida vesihuoltoa ja vedenpoistoa, jotta vesi putket eivät vahingoitu.

 1. Valmistettu muovista tai valuraudasta.
 2. Jälkimmäinen vaihtoehto on hyvä kuivatus tielle, koska valurautainen vastaanotin kestää suuria kuormituksia.
 3. Jos osa vedestä tyhjennetään yleiseen viemäriverkkoon, käytä polypropyleeninpoistoaukkoa.

Tällaisen tyhjennysjärjestelmän varustaminen, sinun on välittömästi huolehdittava DPU: n tai KPU: n laskurien asennuksesta.

Kohta kuivatus talon lähellä

Pistekerralla (kuvassa yllä) on suhteellisen pieni paino, yksi yksikkö painaa noin 1 kg.

Pistekuivauksella on toinen tärkeä ero lineaarisesta viemäröintijärjestelmästä. Jätteiden keruu tapahtuu merisatamassa, jossa on erityiset väliseinät ja kori.

Pistekuivaus on hyvä ratkaisu ongelmiin sadeveden pysähtyessä eri varastotiloissa, kylpytiloissa, autotallissa, varastotiloissa. Tällaisille rakennuksille on sopivimpia muovinpoistojärjestelmiä, jotka on helppo asentaa.

Sadesäiliöiden poikkileikkaus voi olla pyöreä tai suorakulmainen. Jos otit tyhjennyslaitteen omilla kädillä, suosittelemme pyöreää osaa. Asennusta ja ylläpitoa on helpompaa.

Edellä mainittujen lisäksi on myös tämäntyyppisiä viemärijärjestelmiä:

Järjestävä salaojitus - kaikkein yksinkertaisin. Soveltuu pieniin rakennuksiin, joissa on yksi katto.

Tämä on paras vaihtoehto sijoittelulle kylvyssä, kodin kotitalouksissa.

Se ei kosketa vesihuoltoa ja viemäriä sekä muita viestintää.

Tällaiset yksinkertaiset muoviset tyhjennysjärjestelmät eivät edellytä DPU: n tai KPU: n asennusta.

Mutta tällaisen vedenpoiston kiinnittäminen taloon tai kylpyyn, varmista, ettei se pääse päällekkäin eikä joutuisi kosketuksiin ilmanvaihdon kanssa.

Pääsääntöisesti järjestäytyneet tyhjennysjärjestelmät ovat yksinkertaisia ​​muovisia viemäröintisysteemejä, jotka voidaan myös sijoittaa taloon, vaikka pinnan irtoaminen kestäviltä materiaaleilta on suositeltavaa tässä. Tällainen vedenpoisto on esitetty alla olevassa kuvassa.

Järjestetty ulkovaihtoehto on yleisin vedenpoistojärjestelmä, joka sallii sadeveden tyhjentämisen katolta ja tyhjennetään viemäriputkiin.

Järjestäytynyt vedenpoisto sopii paremmin lämmin ilmastoon, muuten on olemassa vaara veden jäätymisestä kouruissa.

Joskus katonpoistojärjestelmä on varustettu lämmityskaapelilla, joka vedetään tyhjennysputken läpi, jos et pelkää kateaineiden vaurioitumista, tämä varovaisuus ei koskaan loukkaa. Mutta on tarpeen tarkkailla SNiP: tä, joka edellyttää lämmitysjärjestelmän maadoitusta ja hyvää eristystä. Kun asennat talteen tai kylvyn lämmitysjärjestelmään tarkoitettuja muovisia viemäröintijärjestelmiä, muista palontorjuntatoimenpiteistä.

On toivottavaa huolehtia samanaikaisesti mittareiden asennuksesta (KPU tai DPU).

Sisäinen viemäröinti - tarkin. Sitä käytetään teollisuuslaitoksissa, rakennuksissa, joissa on litteä katto ja maissa, joissa on kylmä ilmasto.

 1. Se sijoitetaan taloon estääkseen sadeveden jäätymisen.
 2. Tämän tyyppisen viemäröintijärjestelmän laskeminen edellyttää ammattimaista lähestymistapaa ja SNiP: n tarkkaa noudattamista. Vedenjakelu ja viemäröinti olisi sitten suoritettava asiantuntijoiden valvonnassa.
 3. Rakennuksen sisällä oleva viemäröintijärjestelmä vaatii DU: n tai KPU: n asentamisen.

Ruohot ja tyhjennysaukot on valmistettava erityisiksi materiaaleiksi, kuten putoiksi, jotka on valunut. Alla on esimerkki sisäisen vedenpoiston esimerkistä. Asutuksen rakentaminen rakennusten sisällä edellyttää huolellista vedenpoistoa. Vesihuolto ja vedenpoisto, toisin kuin pinnan viemäröintijärjestelmä, on suunniteltu yhtenä monimutkaisena järjestelmänä.

Suunnittele vedenpoisto

Minkä tahansa esineen rakentaminen alkaa suunnittelusta, tämä on mentävä erityisen huolellisesti, jos et ole ammattilainen, olet luonut viemäröintilaitteen maatilasi tai omassa talossa omilla käsillänne. Järjestelmä on tehtävä viittaamalla tiettyyn paikkaan. Jotta kuivatus järjestettäisiin onnistuneesti, tarvitaan yksityiskohtainen järjestelmä, joka jopa kertoo aloittelijalle, miten tehdään salaojitus. Piirustusobjektien sarja on:

 1. Ensimmäinen asia on huomion sijainti viemäröinnin hyvin. On toivottavaa, että se sijaitsee sivuston syrjäisessä kulmassa.
 2. Laitoimme veden vastaanottopaikat. Määritä pisteet, joissa tuloaukot ja kourut sijoitetaan, merkitse ne paikkoihin, joissa tyhjennysputket sijaitsevat.
 3. Suunnittelemme kouruja sisäänkäynnin portilla, jotta vesi ei pääse pihalle. Toinen kourujen rivi sijaitsee autotallin ovella.
 4. Poolin läsnä ollessa, sen reunat sijoittavat pienet kourut.
 5. Järjestelmän tulisi kuvata viemäriputkia. Määritä, missä upotus on vedenpoistoaukolla, vedenottoaukot ja vesikourut.

Muista myös, että katveita peittävät ritilät eivät aiheuta haittaa. Jotta altaat tai kylpylä ympäröivät viemärit, valitse muoviset ruudut, joita ei lämmitä auringossa, kuten valokuvassa.

Jätevedenpuhdistuksen ongelmien välttämiseksi SNiP: n mukaan kannattaa suunnitella tarkastuskaivoja niissä paikoissa, joissa putket päätyvät pääputkeen.

Tällaisten järjestelmien rakentamista varten käytetään tavallisesti betonijärjestelmää, joskus ne putoavat tiejohtamisjärjestelmään, mutta tämä edellyttää erityislupaa ja DU: n tai KPU: n pakollista asennusta.

Yksityisen talon viemäröintijärjestelmä

Teemme tyhjennys omilla käsillä

Viemäröintijärjestelmän asentaminen vaatii rakennussääntöjen ja määräysten noudattamista (SNiP). Laitteet on valittava

 • ottaen huomioon jäteveden likimääräisen määrän,
 • sivuston spesifisyys
 • fyysisen kuormituksen luokka vedenpoistoon.

SNiP erottaa kuusi kuormitusta:

 • A - vähimmäiskokoisille jalankulkualueille,
 • D - sopii tiejohtamiseen,
 • F - käytetään erikoiskohteissa, joissa kuorma on maksimissaan,
 • yksityiskohteisiin soveltuvat A- ja B-luokan viemäröintijärjestelmät.

Jokainen voi perustaa omalla kädelläan ulkona järjestetyn salaojitusjärjestelmän, mutta jos päätät tehdä syvänvesiputkiston maassa, toimenpiteiden järjestys voi olla seuraava:

 1. Työn alkamishetkellä pitäisi olla järjestelmä, johon on painettu yksityiskohtaisia ​​luonnoksia.
 2. On tarpeen sopia vesihuolto- ja viemäröintivälineistä, merkitä paikat, joissa tietyt viestinnät tapahtuvat maan alla. Samalla voit sopia vedenpoistojärjestelmän laskemisesta ja huolehtia DU: n tai KPU: n asentamisesta.
 3. Jos aiot viedä osan jätevedestä yhteisön omistamalle tieverkostojärjestelmälle, tämä askel olisi koordinoitava etukäteen.
 4. Hänen luonnostelujensa johdosta voit aloittaa kaivannon sijoittamisen, kuten valokuvamallissa, sillä pitäisi olla hieman kaltevuus viemäriverkon suuntaan.

Toisin kuin kohdassa yksi, vain muoviset viemäröintijärjestelmät käytetään syvään tyhjennykseen.

Myrskyn kuivatus ei tunne maaperän paineita, ja siinä on avoin pinta, betonijärjestelmät tekevät erinomaista työtä sademäärän keräämiseksi, ne sopivat kulkuväylän tyhjennykseen. Mutta betonikourujen asentamista paikkoihin, joissa on korkea pohjavesi, ei voida hyväksyä.

Pinnan kuivatuksen asennus on paljon helpompaa. Kun on suunniteltu tekemään salaojitusta katolta, ei myöskään pidä jättää SNiP: tä huomiotta. Asennuksen on alettava merkitsemällä viiva, johon putkistot tyhjennetään. Alla olevassa kuvassa näkyy talon viemäröintivaihtoehdot.

 1. Pääsääntöisesti muoviset viemäröintijärjestelmät myydään kaikkiin osiin, sinun on vain koottava ne.
 2. Asenna ensin imusuppilo, jolle poikittainen keskiviiva on merkitty.
 3. Aseta pidikkeet 15 cm: n reunoilta molemmilta puolilta.
 4. Suppilon asennus toteutetaan odottamalla, että katonpoisto ei putoa kouruun keskelle, vaan lähempänä talon seinää.

Kaavion yksityiskohtaisempi asennus näkyy alla olevassa kuvassa.

Seuraava vaihe on putken asennus.

Asennuksen tulisi alkaa suppilosta riippuen siitä, kuinka kauas putki on seinältä, voit liittää putken suoraan suppiloon tai käyttää polvea. Putken kokoonpanojärjestelmä on yllä olevassa kuvassa.

SNiP: n johdolla voit välttää monia ongelmia tulevaisuudessa. Talon viemäröintijärjestelmän laskeminen on ehdottomasti tarkistettava.

 1. Joten jos vaakasuorien sulkien välinen etäisyys on yli 600 mm, kesällä kouru kaatuu.
 2. Liian suuri sitoumus estää luonnollisten putkien luonnollisen laajenemisen.

Muoviset tyhjennysjärjestelmät olisi asennettava ottaen huomioon, että ne voivat muuttaa lineaarisia mittoja lämpötilan muutoksilla. Tämä ominaisuus on otettava huomioon asennusvaiheessa, paras tapa on kerätä muoviset viemärijärjestelmät kumitiivisteisiin.

Kuten näette, kuka tahansa voi asentaa tällaisen kuivatusjärjestelmän talolta, mökiltä, ​​autotallilta, kylpyalta tai muulta rakennukselta. Pinnan poisto ei vaadi asennuksen hyväksymistä, sen asennus voidaan tehdä omalla harkintansa mukaan.

Yleisen SNiP: n lisäksi vedenpoistojärjestelmien rakentamisen on oltava lakien mukaista. Keskitettyjen vesihuolto- ja viemäröintijärjestelmien käyttö edellyttää lisenssiä. Keskitettyyn vesihuoltoon ja viemäröintiin tarvittavan lisenssin saamiseksi on otettava huomioon monet tekijät. Varsinkin jos alueenne viemäröintijärjestelmä vaatii yhteyden keskitettyyn viemäriin. DPU: n tai KPU: n asentaminen on myös pakollista.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tuuletusjärjestelmiin ja paloturvallisuustoimenpiteisiin, otettava huomioon ilmanvaihtoaukkojen sijainti ja DU: n tai KPU: n laskurien asennuspaikka, älä unohda varotoimenpiteitä, vaikka asennatkin pintavettä. Jos ammattilaiset ovat mukana vedenpoiston asennuksessa, on mahdollista asentaa välittömästi KPU-laskurit. Tämä säästää hyödyllisyyslaskut.

Muista, että vesihuolto ja viemäröinti - viestintä, joiden kanssa tarvitaan työtä pääomaa.

Niiden vähäisten haittojen lisäksi, jotka voivat aiheuttaa ongelmia veden kanssa paikan päällä, vesihuolto ja viemäröinti voivat heikentää rakennusten perustan. Heidän hyvän työnsä takaa kaikkien rakennusten kestävyyden sivustossasi.

Video: Pintaviemärijärjestelmien asennus

Kasteluvedet tekevät siitä itsestään romumateriaaleista

Jokainen rakennus tarvitsee saostumisen laadullista poistamista. Itse katto on sinetöity, ja myrskyvesi ja lumi poistuvat luiskien ansiosta. Mutta jos tyhjennys kosteus laskee rakennuksen julkisivulle tai perustukselle, siitä tulee kostea ja kuluu nopeammin. Siksi jokainen rakennus vaatii valua. Tämä on suojarakenne, joka koostuu kattojärjestelmästä, joka sijaitsee katon ja haaraputken kehällä.

Miksi tarvitsen valua

Ulkoinen tyhjennys on avoimen kourujen kompleksi, joka kerää kosteutta katolta ja ohjaa sen pystysuuntaisiin tyhjennysputkiin. Paikat, joissa rakentamisen päät on varustettu vesisäiliöiden tai myrskyviemärien keräysastioilla.

Viemäröinti suojaa taloa kosteuden tuhoilta

Tyhjennystoiminnot

Viemäröinnillä on seuraavat toiminnot:

 1. Suojaava. Se koostuu jäteveden poistamisesta talon seinistä ja kellarista.
 2. Koriste. Kaunis kotitekoinen viemärit koristele kotiasi tai huvimaasi.
 3. Kumulatiivinen. Tämän järjestelmän avulla myrsky vettä voi täyttää erityisen säiliön kasteluun.

Teollisuuden viemärit on valmistettu erityisestä muovista tai sinkitystä teräksestä ja niiden kustannukset ovat melko korkeat. Ja jos lisäät tulpat, kanavat, kulmat ja polvet, niin hinta kaksinkertaistuu. Valmiilla osilla on niiden etu - ne on helppo koota suunnittelijana. Säästämään rahaa käsityöläiset löysivät vaihtoehdon ja alkoivat tehdä omaa tyhjennysjärjestelmäänsä improvisoiduista keinoista, esimerkiksi muovisista viemäriputkista. Siksi, jos talo tai mökki on jo olemassa, eikä siinä ole viemäriä, niin se voi vaarantaa sen tekemisen itse.

Kotihoito voi kestää useita vuosia

Jos lähestytte asiaa järkevästi ja valitsit oikean materiaalin, itseään tehostettua valua voidaan käyttää pääasiallisena.

Kourujen lajit

Viemäri tapahtuu tällaisissa tyypeissä:

 1. Ulkoinen tai ulkoinen. Tämä tyyppi soveltuu itsenäiseen asentamiseen.
 2. Sisäiset, jotka tarjoavat enemmän hanketta. Useimmiten tämä tyyppi asennetaan tasaisiin kattoihin, minkä tahansa materiaalin putket sopivat siihen.

Materiaalit improvisoituihin kouruihin

Aikaisemmin vain metallia käytettiin valujärjestelmien kokoamiseen. Useimmiten - teräs, sinkitty tai päällystetty polymeereillä, harvemmin - kuparia tai alumiinia. Nyt sopivien materiaalien valikoima on kasvanut merkittävästi:

 1. Viemärit galvanoidusta teräksestä. Ne ovat kestäviä, luotettavia, kestävät stressiä ja lämpötilan vaihtelua. Heidän haittansa on korroosiota ja herkkyyttä. Galvanoitu teräs - yksi suosituimmista materiaaleista viemäreihin
 2. PVC-tyhjennysjärjestelmät. Ne eroavat alhaisesta painosta ja matalasta melusta, ovat helppoja koota ja kestävät hyvin lämpötilan muutoksia. PVC-kouru - luotettava ja hiljainen
 3. Viemäröintijärjestelmät viemäriputkista. Kiitos asennuksesta ja monenlaisista sovittimista, tällaiset putket ovat erinomaisia ​​korvaavia teollisuuden PVC-viemäreihin. Viemäriputket ovat erinomainen materiaali viemäreille.
 4. Keraamisista putkista ja kouruista. Heille tarvitaan erityistä savea ja keramiikkaa. Keraamiset putket ovat erittäin kestäviä
 5. Tyhjennä muovipulloista. Asennetaan nopeasti, mutta sopii väliaikaisena vaihtoehtona. Pullon muovi - edullisin materiaali vedenpoistoa varten
 6. Puiset luukut. Käsin tehdyt tuotteet toimivat pitkään vain erikoisprosessoinnin yhteydessä. Puinen kouru on hyvin koristeellinen
 7. Kuparin kuivatus. Soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön, mutta lopulta tulee patina. Kuparijohdot näyttävät jaloilta ja arvokkailta

Tyhjennä viemäriputkista

Vakiovesijärjestelmän henkilökohtaiseen tuotantoon käytetään usein muovisia viemäriputkia. Heillä on useita epäilyttäviä etuja:

 • kohtuullinen hinta;
 • laaja valikoima putkia ja adaptereja sekä erilaisia ​​kiinnitysmekanismeja;
 • pieni paino, joka helpottaa kuljetusta ja asennusta;
 • mahdollisuus leikata itse;
 • kestävyyttä.

Koska tällaiset putket ovat eri värejä, sinun on selvitettävä, kumpi niistä suositellaan käytettäväksi viemärijärjestelmän järjestämiseen:

 1. Valkoinen. Tämäntyyppisiä putkia käytetään vain sisätiloissa, kun eri väriset putket eivät sovi sisätiloihin. Ne eivät sovi ulkoiseen asennukseen.
 2. Harmaa. Nämä putket ovat yksinkertaisempia, mutta eivät kanna kuormia eikä niitä ole tarkoitettu käytettäväksi pakkasessa. Sopii vain alueille, joilla on lämpimät talvet. Valkoiset ja harmaat putket eivät sovi ulkoiseen asennukseen.
 3. Ruskea tai punainen putki. Ne on suositeltavaa ulkona kuivatukseen, koska ne sietää matalaa lämpötilaa ja vesimassan paineita. Ne eivät voi seistä pitkää auringonvaloa ja ajan myötä haurasta. Ruskeat putket soveltuvat parhaiten vedenpoistoon

Kuinka tehdä valua itseäsi

Ennen putkien ostamista laaditaan koko järjestelmän kaavio, mukaan lukien kaikki rakenteen osat ja niiden lukumäärä:

 • kattoluukut (pituus lasketaan kehästä);
 • viemäriputket - yksi kouru 10 metriä kohti;
 • kiinnikkeet - 17 kpl / 10 m;
 • kyynärpäät - viemärien määrällä;
 • suppilot - nielujen määrän mukaan;
 • pistokkeet;
 • kulmat (määrä riippuu katon tyypistä);
 • liitäntäelementit kouruille, ne tarvitsevat 1 vähemmän;
 • polvi - riippuen järjestelmän monimutkaisuudesta;
 • ohimenevät kytkimet;
 • viemäröinti myrskyn veden tuloaukolle tai Helpoin tapa kiinnittää muoviputkien kuivatus

Putken osa valitaan katon kaltevuuden perusteella. Voit ottaa käyttöön tämän asteikon:

 • rinteen pinta-ala on 50 neliömetriä. m - putkien halkaisija on 8 cm;
 • 125 neliömetriä. m - 9 cm;
 • yli 125 neliömetriä. m - 10 cm

Jäljelle jäävät elementit ostetaan niiden putkien läpimitan perusteella, joista kourut valmistetaan.

Kuten jo todettiin, ennen materiaalien hankintaa ja tyhjennysasennuksen käyttöönottoa on tarpeen laatia yksityiskohtainen järjestelmä, johon olisi kiinnitettävä huomiota:

 • katon ympärysmitta;
 • kourujen pituus ja lukumäärä;
 • kiinnityskohdat suluille, liitoksille ja suppiloille;
 • viemärien sijainti.

Katon ympärysmitan perusteella määräytyy putken pituus tuleville kouruille. Koska se on sahattu puoliksi ja kaksi on saatu yhdestä aihiosta, tarvittavien putkien pituus on puolet katon ympäryksestä. Seuraavaksi lasketaan vedenpoistoaukkojen lukumäärä. Tällöin piirretään suunnitelma, jossa kaikki elementit on merkitty. Niiden välinen etäisyys ei saa olla yli 5 m. Viemäröiden määrän määrittämisen jälkeen lasketaan niiden pituus, jonka mitta on etäisyys etäisyydestä rungosta maasta. Tämä on vedenpoistokorkeuden arvioitu korkeus. Tämä luku kerrotaan osien lukumäärän mukaan ja se näyttää putken halutun pituuden. Seuraavassa projektissa on laskettu tees, jotka yhdistävät kourujen ja nousuputkien. Jos nousuputket taipuvat kulmaan, valmiita adaptereita ostetaan. Ja vaadittiin myös erityinen tiivistysaine nivelten osalta.

Työvälineet

Työ tarvitsee:

 • puu ruuveja;
 • ruuvimeisseli;
 • Bulgarialainen, palapeli;
 • vannesahan;
 • ruuvimeisseli;
 • rakentaminen johto;
 • taso ja ruletti;

Tarvitaan myös rakennustelineitä.

Viemäröintijärjestelmän rakentaminen

Materiaalien hankinnan jälkeen voit alkaa valmistaa ja koota viemäröintirakenne.

Luukkujen luonti

Jos haluat saada kourun ulos putkesta, se on leikattava puoleen. Tämä voidaan tehdä hiomalla valitsemalla timanttipäällystetty levy ja segmentit. Sitten muovi ei sula leikattaessa. Voit käyttää sähköistä palapeliä. Käytännöllisyyden vuoksi sinun on rakennettava jotain opasta ja kiinnitettävä se työkappaleeseen niin, että leikkaus on tasainen. Se voidaan tehdä ja yksinkertainen haavasaha. Viivoitin, joka on kiinnitetty työkappaleeseen naulalevyllä tai langalla, joka on venytetty ruuveilla, kierretty putkeen kahdesta päästä, voi toimia oppaana. Teen sisältämät putkiosat eivät ole sahattavissa. Tämä takaa luotettavat yhteydet.

Kaksi muovikourusta valmistetaan yhdestä muoviputkesta.

Säilytysten valmistus ja asennus

Kannattimia käytetään suojaamaan kouruja. Ne voidaan ostaa tai tehdä itsenäisesti levy-metallinauhoista, jotka on taivutettu kaivannon koon mukaan. Kiinnike on pohjaventtiili, joka tukee kourua. Koukkutapojen avulla muodostuu vedenottoaukon kokoonpano.
Kannattimet voidaan tehdä riippumatta teräsnauhasta, jonka paksuus on vähintään 2 mm, koska niiden on oltava luotettavia. Voit ostaa valmiita nauhoja sähkötyöhön. Niiden poikkileikkaus on aluksi sopiva, mutta vain työkappaleen leikkaaminen pitkin pituutta.
Työkappaleen koko:

 • pituus 40 cm;
 • leveys 2 cm. Terän kiinnikkeen tekemiseksi työkappale on tehtävä oikein

Jotta kaikki kiinnikkeet olisivat samat, voit käyttää mallina halutun kokoisia teräsnauhoja tai haluttua kokoa olevaa teräsputkea. On myös suositeltavaa laittaa kynnet paksulle alustalle halutussa sekvenssissä ja taivuta pidin putkella vipuksi.
Kun suluissa on muotoilu, reikiä porataan - kaksi kiinnittymistä kiskolle, seuraavat kaksi kourun kiinnittämistä varten. Lopuksi haltijat maalataan ruosteen maalilla - se on kestävämpi. Kiinnikkeet on kiinnitetty usealla eri tavalla:

 • laatikkoon. Se toteutetaan katon asennusvaiheessa, ja tämä kiinnitys katsotaan luotettavimmaksi, koska kannattimissa on pitkiä kauluksia, jotka kiinnittävät ne kahteen kohtaan;
 • etupaneeleihin. Tätä menetelmää käytetään, kun katto on jo asennettu;
 • raajoihin. Tämä vaihtoehto on merkityksellinen, jos etupaneeleja ei ole.
  Kiinnikkeet ovat pohjaveden pohja

Asennukset asennetaan seuraaviin periaatteisiin:

 1. Kouru asennetaan viistoon viemärin kohdalla ja sen tulee työntyä reunan yli niin, että se tarttuu veden virtaukseen.
 2. Koko järjestelmän etureuna on sijoitettava katon tason alle. Asennuskehys riippuu ulkonemasta

Kun olet valinnut kiinnikkeet, voit aloittaa työskentelyn:

 1. Ensimmäisessä asennetaan kaksi ääripäitä, joiden välissä on tarvittava kaltevuus. Kaksi ääripäätä kiinnitetään ensin.
 2. Kiinteiden kiinnikkeiden välissä johto kiristetään, ja tämän suoran viivan ympärillä on paikkoja kaikkien muiden elementtien kiinnittämiseen.
 3. Kiinnikkeet on ruuvattu pohjaan, jonka korkeus on 550-600 mm. Kiinnikkeiden välissä oli 5-6 cm etäisyydellä
 4. Seuraavassa on asennettu muoviset sovittimet tai tulevan viemäriputken kanavat. Yksi suppilo pystyy keräämään vettä 120 m katosta. Reikä hylsyn sulkemisen avulla
 5. Kourut on asennettu. He keräävät sekä maahan että katon alle. Tärkeintä on liittää liitokset oikein. Ne on kiinnitetty liimalla tai telakoituna erityisillä alumiinilistaleillä. Telakoinnin tapauksessa on ehdottomasti käytettävä tiivistysainetta. Kiinnikkeiden kiinnityskorkeus vaihtelee alueen mukaan. Jos lumi putoaa talvella hieman, niin voit asentaa missä se on kätevä. Muuten kouru menee alas niin, että katolta tulevan lumen ei pääse viemäriin. Kynnykset kiinnittävät leikkeitä tai laitetaan liimaa
 6. Kun kourut on koottu ja kiinnitetty kannattimiin, koko putkipalkkien haaraputken adapterit laitetaan tees- tai viemäriputkiin. Ennen niitä käsitellään tiivisteellä. Tyhjennysjärjestelmän yläpäässä on varmasti asennettava korkki. Liitin on asennettu kumitiivisteeseen

Video: räystäskiinnikkeiden asennus

Ulkoisten vedenpoistoaukkojen asennus

Kaasuputkien kokoaminen näyttää samoilta kuin liitäntäkourut. Jos putkistoa jatketaan, tiivisteen kappaleiden väliin asetetaan sovitin. Prosessi edellyttää useiden sääntöjen noudattamista:

 • tyhjennysputken on liikuttava 10 cm: n päähän seinästä;
 • kiinnittimiä on käytettävä kiinnittämiseen seiniin;
 • putki on asennettava ylhäältä alas;
 • Työnnä yläsegmentti suppiloon ja kiinnitä tiivisteellä.

Tarvittaessa nousuputki voidaan liittää adapteriin myrskyviemäriin. On suositeltavaa korvata se polvilla, jonka alle sijoitetaan säiliö virtaavaan veteen.

Tyhjennysputken asennuksen tulee olla sääntöjen mukainen

On suositeltavaa lisäksi suojata valmiin viemärijärjestelmän roskia vastaan ​​asentamalla rullaan rullattu rakennusverkko. Valssattujen käämin halkaisijan tulisi olla hieman pienempi kuin putken halkaisija, josta kourut valmistetaan. Suoja on kiinnitetty muovipidikkeillä.

Tyhjennys voidaan suojata erilaisilla materiaaleilla.

Video: viemäriputkien viemäröinti

Kotitekoinen viemäriputkiteloitu teräs

Galvanoidun teräksen viemäröintijärjestelmän luominen vaatii jonkin verran tietoa ja taitoa. Yleensä käytetty kattotiilisäiliö 0,5-0,7 mm. Sen ei pitäisi olla alle 270 g / neliö. m.

välineet

 • sakset metallille;
 • merkki merkinnästä;
 • vasara ja mönkijä;
 • pihdit.

Putkien valmistus tinaa

Putket ovat yksinkertainen elementti viemärijärjestelmästä ja ne ovat erittäin helppoja tehdä kotona. Työskentele sinkki- tai ohutlevyille. Näiden materiaalien valmistusmenetelmä on sama.

Teräsputki on helppo tehdä itsenäisesti

Askel askeleelta

Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Materiaalimäärien laskeminen ja niiden ostaminen. Teräslevyn painon on oltava vähintään 270 g / neliö. m
 2. Sileälle pinnalle asetettu metallilevy leikataan tulevan viemäriputken ja putkien kokoon. Putken leveyden tulisi olla puolentoista metrin etäisyydellä reunoista. Myös taiteviivaa käytetään - toisaalta 0,5 cm etäisyydeltä ja toisesta - 1 cm. Ennen muovaamista aihio voidaan maalata pidentämään sen käyttöikää. Jotta tyhjennysputki kestää kauemmin, voit maalata sen.
 3. Pihdeillä kuvio on taivutettu pienemmältä puolelta kulmassa, ja suuremmasta puolesta - kirjaimella G.
 4. Metalli on kohdakkain malletista suorassa kulmassa. Työkappaleen sivut on yhdistetty, ja pienemmän osan täytyy mennä suurempaan.
 5. Työkappaleen sylinterimäinen tai puolisylinterinen muoto voidaan antaa manuaalisesti mallin avulla. Halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan putkelle tai tukille asetetaan metallilevy ja tapetaan sokkelilla. Voit myös muodostaa tyhjennysputken omiin käsiisi.

Teräsputken asennus

Galvanoidusta metallista valmistetun tyhjennysjärjestelmän rakentamisen periaatteet ovat samanlaisia ​​kuin muoviputkien tyhjennysjärjestelmän asennus. Mutta on eroja:

 1. Aloituspisteen määrittämisen jälkeen asennuskappaleet on asennettu.
 2. Metalliovet ovat päällekkäin pituudeltaan 7-10 cm. Päällekkäisyys on suunniteltu korvaamaan metallin laajenemista kesällä.
 3. Ohjaimet on asennettu, jotka on sijoitettava kannattimien väliin. Kanavien reiät leikataan saksilla metallille.
 4. Liitä suppilot putkeen riittävän kaukana seinästä.
 5. Kiinteät putkipihdit.
 6. Putken pohjassa oleva kara on kiinnitetty.
 7. Kiinnitetty anti-icing järjestelmä.

Video: metallinpoisto

Muovipullojen tyhjennys

Halvin ja helpoin vaihtoehto on luoda viemärit muovisäiliöistä. Tarvittavan määrän tällaista materiaalia on helppo kerätä, mutta rakentamiseen tarvitset 1,5 litran pulloja suoraa muotoa. Näiden lisäksi tarvitset johdot ja kiinnikkeet.

Muovipulloaukot kootaan hyvin nopeasti ja ovat halpoja.

Työkalut ja materiaalit työhön

 • huonekalu nitoja ja kannattimia 10-12 mm;
 • rakentaminen veitsi;
 • pora tai ruuvimeisseli;
 • ohut pora;
 • lanka;
 • naskali;
 • muovisäiliö.

Vaiheittaiset ohjeet muovipullojen valmistukseen

 1. Ensimmäinen vaihe on laskea tulevan viemärin pituus. Voit tehdä piirustuksen mukavaksi. Pullon toiminnallinen osa on 15-20 cm. Tämä muovi ei sovi pitkille (yli 5 m) rakenteille.
 2. Pullot puhdistetaan tarroista ja tarroista.
 3. Sitten muoviseen säiliöön pohja ja niska katkaistaan ​​paikassa, jossa yläosa kuivuu. Kaivaa varten tuloksena oleva sylinteri sahataan puoliksi. Muovipullo on oltava valmis tekemään valua siitä.
 4. Ura kootaan muovisista suorakulmioista nitoja käyttäen. Muovi levitetään päällekkäin (1,5 cm) ja kiinnitetään kahdella tai kolmella kiinnikkeellä. Pohjat käytetään pistokkeina kääntämisen aikana. Kiinnitä pullojen osia kouruun tarvitset nitoja
 5. Tuloksena oleva valoputki kiinnitetään kattoon. Tätä tarkoitusta varten reikiä porataan liuskekivellä tai muulla kateaineella 20-30 cm: n etäisyydelle. Samankaltaiset reikää olevat reiät tehdään ruuvimeisselillä tai tavallisella särmäyksellä. Lisäksi lanka kulkee reikien läpi, joka kiinnittää katon katon.
 6. Viemäröinti on helppoa myös pulloista. Yhdessä leikkaamme kaulan, ja lopusta teemme jo tuttuja sylintereitä. Pullo, jossa on katkaistu niska, tulee olemaan sovittimen rooli - sen on tehtävä reikä kourun reunassa. Muovipullojen valmis muotoilu kestää noin vuodessa.

Valmis muotoilu kestää vähintään vuoden, mutta sinun on huolehdittava paremman järjestelmän luomisesta.

Video: Muovipulloaukko

On selvää, että kuivatusjärjestelmän itsenäinen toteutus on kaikkien saatavilla, jotka haluavat varustaa talonsa taloudellisella ja käytännöllisellä rakentamisella.