Tyypit ja viemäriverkkojen asennus

Vedenpoistolaatikoita - muovi, betoni tai valurauta - käytetään pinnan viemäröintijärjestelmien rakentamisprosessiin. Lisäksi tällaisissa järjestelmissä lokero toimii "tyhjennyskanavana", joka tarttuu viemäreihin. Siksi se on asennettu tiepuristukseen, tyhjennysputken alle ja pyöreän sokean alueen päähän.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tyypillisiä tarjottimia, jotka täydentävät valikoiman tarkastelua ja suositellaan tällaisten vedenkeräjien käyttöä lineaarisissa viemäröintijärjestelmissä.

Tyypillinen kuivausastian suunnittelu

Tyypillinen alusta on suunniteltu valetun U-muotoisen kanavan muodossa, jonka avoin pinta on suljettu valuraudasta.

Lisäksi eurooppalaisen standardin EN 1433 mukaan vähintään neljä tyyppiä tällaisista putkista on:

 • Jäteastia suoritetaan suoraviivaisen kaivannon muodossa, joka ottaa vastaan ​​veden koko pituudelta (I: n toteutus on asennettu ilman obrurovkaa ja alustaa, M: n täyttö täyttöön ja varustettu omalla pohjalla).
 • Laatikotaso - U-muotoinen kouru, jonka yläosa irrotetaan irrotettavasta grilli. Tämä elementti suojaa kanavan läpimenoa suurista esineistä, jotka pestään viemäriin jäteveden kautta.
 • Rei'itetty alusta on neliömäinen palkki, jonka ympyrämäinen reikä on keskiakselilla, jonka yläosassa leikataan rako, avaamalla pääsyn viemäriin. Lisäksi aukko voi olla pitkittäinen jatkuva ja ajoittainen. Tällainen lokero voi korvata laatikon analogisen grillin.

Tällaisia ​​alustoja voidaan asentaa paikoilleen, mutta myös puutarhojen reunoilla. Hyvin kestävimmät tuotteet voidaan asentaa lentokentille, moottoriteille ja raskaiden ajoneuvojen pysäköintialueille.

Vedenlaskualustat

Astioiden tyhjennys ACO GALA G 100

Menetelmät betonilaatan valmistukseen käsittävät sellaisten suolaveden valmistusprosessissa käytettävän alun perin muovisia tai termoplastisia rakennemateriaaleja. Siksi myrskytelineet valmistetaan termoplastisista polymeereistä, valuraudasta ja betonista.

Tällainen valinta selittyy soveltamalla valutekniikoiden (betoni ja valurauta) tai termoplastisen puristamisen (muovi) valmistusprosessiin. Tämän seurauksena valmistaja sai laatikoita, joilla on erilaiset lujuus- ja suorituskykyominaisuudet.

Siksi laatikoiden lajittelu luokitellaan useimmissa tapauksissa sellaisen rakennemateriaalin tyypin kanssa, jota käytetään tällaisen tuotteen valmistuksessa. Lisäksi tekstissä tarkastellaan polymeerin, valurautaa ja betonilaatikoita.

Polymeerilaatikot

Rakenteellisten polymeerien levyt valmistetaan polypropeenista, jossa on mineraalitäyte. Tällaisilla komposiittimateriaaleilla on suuri vastustuskyky (ne on lähes mahdotonta naarmuttaa niitä ja ne ovat myös inerttejä useimpiin kemiallisiin reagensseihin) ja vähäpätöisempää lujuutta (kestää jopa 60 tonnia / m2 kuormitusta). Tämän materiaalin käyttölämpötilat vaihtelevat välillä -50 ja 120 astetta.

Muovinen tyhjennyslokero

Siksi nämä lokerot voidaan pinota ja lähellä taloa ja lähellä rautatietä. Lisäksi yhden moduulin paino on vain 9-14 kg.

Tyypillisen polymeerilokeron mitat:

 • Pituus on yksi metri.
 • Leveys - 0,14-0,5 metriä.
 • Korkeus - 0,06 - 0,79 metriä.
 • Nimellishalkaisija - 0,1 metriä.

Betoniset viemäröintitasot, joissa ritilä

Betonilaatikoihin on tehty lasikuitua, polymeeriketjuja (polymeeripäällysteitä) ja teräslangasta (teräsbetoni) vahvistettuja koostumuksia. Lisäksi tällaisten tuotteiden valmistuksessa käytetään tärytysvalun tekniikkaa (muotin, jossa vielä kovettumaton massa on upotettu värähtelevään telineeseen).

Betoninen tyhjennyslevy, jossa raudanvaluraudan säleikkö

Tämän seurauksena betonilaatikoilla on suuri lujuus, epätavallinen tyypillisille betonituotteille (teräsbetonituotteet). Siksi tällaisista kouruista on mahdollista yhdistää sekä pintatyyppistä kodin kuivatusjärjestelmää että sen teollista analogia, joka on asennettu moottoriteille ja paikallisille teille.

Betonilaatan päämitat:

 • Kaivannon pituus, joka vaihtelee välillä 500-4000 mm
 • Kaivon leveys ja korkeus, joka vaihtelee 140x150 millimetristä 430x880 millimetriin.
 • Aukon mitat, jotka eivät saa olla pienempiä kuin sauman halkaisija DN 100.

Betonilaatikoiden erityisiä mittoja säätelevät alan standardit ja valmistajan vaatimukset.

Raakaraudan tyhjennyslevyt

Valurautaa

Kahtena valurautaisia ​​laatikoita varten: lamelli grafiittijyvä (ISO 185) ja pallomainen grafiittijyvä (EN1563). Lisäksi tällaisilta valuraudasta valmistetaan ne paitsi "lokeron" (profiilin) ​​lisäksi myös sen ristikko.

Ja tietenkin, koska raudan taipumus syövyttää, valmiin alustan (ja joskus arinan) kohdistuu kuumasinkitys (ISO 4161: n mukaan). Valurauta-alusta voidaan kuitenkin toimittaa kuluttajalle ilman suojapäällystettä.

Pitkien ja poikittaisten kuormitusten huomattavan kimmoisuuden takia valurautaiset kourut asennetaan vain kriittisiin paikkoihin (lentokentille, raskaiden ajoneuvojen pysäköintialueille jne.), Joissa valuraudan valssialustan asentaminen on taloudellisesti perusteltua.

Valurautaporttien ja -alustojen päämitat:

 • Suurin pituus - 500 millimetriä
 • Suurin leveys on 200 millimetriä.
 • Ristikkopaksuus on vähintään 50 millimetriä.
 • Läpivientireikä - vähintään DN100.

Viemäriputkien asentaminen: perussäännöt

Asentaminen tyhjennyslautaset on erittäin tärkeä operaatio. Loppujen lopuksi pinnan viemäröintijärjestelmä sijaitsee ennenaikaisesti monimutkaisessa maaperässä, johon kuuluu myös hiekkasaumoja ja hedelmällistä maata. Se on mahdollista, eikä se voi luottaa korkeaan tukikelpoisuuteen.

Vedenaloituslaitteen asennus

Lisäksi tämä maaperä jäätyy 1-1,2 syvyyteen lähes joka talvella. Siksi myös kuormituksen muodonmuutos, joka työntää tuotteen pois maaperästä, toimii myös alustan tukipinnalla.

Siksi viemäriputkien asentamisen tulisi olla seuraavien sääntöjen mukainen:

Erilaisia ​​kuivatusastioita

Ensinnäkin valitaan lokeron kapasiteetti, joka perustuu keskimääräiseen kuukausittaiseen sadantaan, kasvoi 25 prosenttia.

 • Toiseksi, valitse tarjottimen paras muotovaihtoehto ja materiaali, josta tuote valmistetaan, kourun sijainnin mukaan. Loppujen lopuksi raja-alusta ei ole sopiva lentoasemalle (lujuusominaisuuksien perusteella). Lentopaikan lokero ei puolestaan ​​sovi kotitalousvesijärjestelmään (perustuu taloudellisiin näkökohtiin).
 • Kolmanneksi vähimmäiskorkeus lokeron metriä kohden - 10 millimetriä.
 • Neljänneksi, älkää kiinnittele alustaan ​​- aseta alusta vähintään 10 senttimetrin hiekkakivipeitteisiin ja paremmaksi - 10 cm: n soraaltaalta. Tällainen "tyyny" parantaa maaperän lujuusominaisuuksia ja osittaa tasasuuntauksen muodonmuutoksen osittain.
 • Viidenneksi ruostumattomasta teräksestä valmistetut ristikot on helpompi asentaa (ne painavat vähemmän kuin valurauta). Lisäksi ne kestävät pidempään kuin harmaa tai pallografiittivaluraudan analoginen.
 • Kuudenneksi järjestelmässä on oltava hiekka-ansa - ainoa salaojärjestelmän suoja murtumiselta.
 • Seitsemäs, ristikko on kiinnitettävä erityisellä mekanismilla, jossa on ruuvilukko.
 • Noudata näitä ohjeita ja viemärijärjestelmä kestää hyvin pitkään.

  Lineaarinen viemärijärjestelmä tyhjennyslaatikoista

  Jäteveden tyhjennysjärjestelmän kokoaminen toteutetaan seuraavasti:

  Lineaarinen viemärijärjestelmä tyhjennyslaatikoista

  • Joutokäynnin tai muunkin suunnittelijan valitsemassa paikassa on tulevan vedenpoiston keskiviiva merkitty. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti käyttämällä tappia ja lankaa.
  • Tämän jälkeen pyydetään meteorologisten havaintojen dataa ja näiden tietojen perusteella määritetään keskimääräinen päivittäinen jäteveden määrä, jolla kaivon läpimitta valitaan.
  • Läpimenon halkaisija määrää kanavan mallin ja ulkoiset mitat.
  • Näiden mittausten perusteella, joka on kasvanut 30-40 senttimetrillä, määritetään kaivannon määrä (kaivon mitat). Lisäksi kaivon syvyys on 10-15 senttimetriä alustan korkeudelta. Loppujen lopuksi sen reunan on asennuksen jälkeen oltava nollatason alapuolella vähintään 5 millimetriä.
  • Seuraavassa vaiheessa kaivetaan kaivantoa, valitaan maaperä ja muodostetaan vuodevaatteet, joiden avulla kaltevuus on hahmoteltu ja "kuopan" pohja vahvistuu.
  • Seuraavaksi kaivannolle asetetaan tyhjennyslautaset ja hiekkasilmukat. Lisäksi äärimmäinen ansa on kytketty DN100-putkeen tärkeään (syvään) tyhjennysjärjestelmään.
  • Tämän jälkeen betoni kaadetaan kaivon seinämän ja tarjottimen väliseen tilaan, joka kiinnittää viemäröintijärjestelmän valittuun paikkaan.

  Tällainen viemäröinti on asennettu pitkin keskiaireita portin ja asunnon sisääntulon välisellä alueella. Lisäksi rengasvesijohtoa kierretään "sokean alueen ympärillä" suojellen maaperää sadeveden valumiselta. Lisäksi seinän tyhjennys voidaan asentaa muovista, ja tie "pinoa" vain betonilohkoja.

  Kuinka tehdä tyhjennys sokea alueelle

  Lähes kaikissa yksityisissä talouksissa on sokea alue. Tämä on tärkein osa suunnittelua, joka suorittaa monia toimintoja. Kuvittele esimerkiksi, että kaksi omistajaa samanaikaisesti rakensivat talon samalle alueelle, kun taas yksi teki sokean alueen ja tyhjensi siihen, ja toinen päätti pelastaa. Tämän seurauksena, ainakin 20 vuotta myöhemmin, toisella omistajalla oli ongelmia. Hänen tulee tehdä perusteellinen korjaus ja jopa osittain korvata säätiö. Entä ensimmäinen omistaja? Jopa 40 vuoden kuluttua talon rakentaminen tulee olemaan ennalta, ilman rikkomuksia. Mutta sokea alue palvella pitkään, on tärkeää huolehtia veden viemärit kautta viemäriin.

  Sokean alueen viemärit poistavat kaiken kosteuden, joka tuhoaa materiaalin. Tässä artikkelissa tarkastelemme sokean alueen talon ympärillä olevaa laitetta ja siihen asennetaan tyhjennys.

  Sokean alueen suunnittelutoiminnot

  Kuten ymmärrät, sokea alue on sementti tai muu pinnoite talon ympärillä, joka suojaa sitä. Yleensä se tehdään kahdessa kerroksessa:

  1. Pohjatuki (pentue).
  2. Koristeellinen kerros.

  Kuten kuviosta voidaan nähdä, sokea alueella on tietty poikkeama. Varmista, että vesi virtaa pinnan yli viemäreihin viipymättä. Siinä on viemärin asennus suoritetaan alla. Lisäksi katosta vapautetaan tyhjennysputki sokea alueelle. Siellä voit tehdä tyhjennyskanavan tai muodostaa uran, joka kulkee sokea pitkin kaivon suuntaan.

  Nyt on vähän sokeiden alueiden kerroksia. Jos puhumme pohjasta, se on tiivistetty ja tasainen kerros, jolla koristepinnoitetta tuetaan. Luodaan taustalla oleva kerros käyttäen savea, hiekkaa ja murskattua kiveä.

  Mutta tärkein vaatimus koristeellinen yläkerros - veden kestävyys ja resistenssi eroosiota neste. Meidän isämme tekivät jatkuvan savenpohjan. Kaivoi matala kaivanto, joka oli täynnä savea. Se kaadettiin alas, muodostaen poikkeaman talosta, niin että vesi ei putoa pohjaan ja pohjaan, joka virtaa alas. Savi itse kostutettiin vedenpitävän kerroksen aikaansaamiseksi. Se oli sokea alueen yksinkertaisin salaojitusjärjestelmä.

  No, nykyisin konkreettisia aikoja, sitä käytetään sokea alueelle. Tuloksena on kiinteä monoliittipinta, jossa ei ole aukkoja. Sitten vesi ei juuri pääse pohjaan. Ja kun huolehdit talon perustusten korkealaatuisesta vedeneristyksestä, päällyskerros voidaan tehdä päällystyskivistä (päällystyslaatat), rauniot tai laatat. Se näyttää aika sievältä. Ja niin, että vesi ei pysähdy sokean alueen pinnalla, sen on tehtävä suuntavilkka.

  Talo ilman sokeata aluetta ja viemäröintiä

  Ja jos päätät säästää rahaa eikä tehdä sokea alue ja viemäri, mitä tapahtuu? Kun asut ilmastossa, jossa on raskas ja säännöllinen sademäärä, väistämättä nousevat pohjavesiä. Lisää niihin myös vettä, jota ei ole poistettu missään ilman viemäriä, niin kaikki neste pääsee pohjaan. Tämän seurauksena se kaatuu ja halkeilee, ja talo alkaa kutistua, ja näin ollen seinät halkeavat.

  Kun talo on rakennettu kohoava maahan, se on vielä vakavampi! Maaperä on kyllästynyt vedellä, talvella se kaikki laajenee ja alkaa painostaa itse rakennusta. Tulos on selvä. Siksi on tärkeää tehdä sokea alue ja siirtää vettä siitä viemäriin tai viemäriin.

  Sokean alueen toiminnot

  Tarkistimme lyhyesti ominaisuuksia ja laitteen salama-aluetta. Nyt sinun pitäisi kiinnittää huomiota sen tärkeimpiin tehtäviin. Huom. 5 pistettä, jonka kanssa hän selviää hyvin.

  1. Suojatoiminto. Mainitsimme hieman, että säätiö romahtaa ilman sokeata aluetta. Tosiasia on, että pohja ja maa eroavat laajennuskertoimilla. Näiden väliin tulee aukko, joka on ihanteellinen nesteelle. Tuloksena on, että säätiö kastuu ja putoaa. Sokea alue ja sen tyhjennys siirtävät kaiken veden rakennuksesta.
  2. Suojaustoiminto Oletko nähnyt taloa ilman sokeita? Useimmiten kehä on peitetty vihreällä. Hänen on jatkuvasti taisteltava. Ratkaisu ongelmaan on sokea alueen ja viemäröinnin rakentaminen. Loppujen lopuksi kasvien kasvulle tarvitaan happea, maata ja vettä. Sokean alueen ja viemärijärjestelmän laitteessa ei ole ketään eikä toista. Kyllä, ja matoilla olevat matoilla ei ole lähestymistapoja perustaan.
  3. Lämmitystoiminto. Talvella maa alkaa ryntää ja murskata perusta. Jos on sokea alue, luodaan maaperän jäätymätön kerros ja paine tasaisesti jakautuu, pohja ei jäätyy. Ja vaikutuksen tehostamiseksi suoritetaan ylimääräinen lämpeneminen.
  4. Estetiikka. Tällainen rakennus näyttää täydelliseltä ja kauniilta. Ja jos kattaa kaiken ylhäältä laatat, vaikutus on hämmästyttävä.
  5. Käytännöllisyys. Polkua käytetään jalankulkualueena. Kengät ovat aina puhtaita ja myös kuisti.

  Nyt oppikaa oppia tekemään se oikein, tyhjennä sokea alue, suoraan sen päälle ja vapauttaa katolta.

  Säännöt ja materiaalit laitteen sokea alueelle ja viemäriin

  Jotta kaikki toimisivat kunnolla, valmiin päällysteen on oltava halkeamattomia, kiinteä ja se sopii kiinteästi rakennukseen. Syvyys - enintään puolet maaperän jäädyttämisestä. Leveyden osalta pinnoitteen tulee työntyä vähintään 25 cm katon ylitse. Vaikka uloke on 50 cm pitkä reunasta, pakollinen sokea alue on 75 cm.

  Jotta voit tehdä kaiken itse, tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

  • korkealaatuinen sementti;
  • hiekka ja sora;
  • betonisekoitin;
  • lasta tai lastalla;
  • laudat muottiin;
  • sääntö;
  • lapio;
  • ratkaisuvalmius;
  • lasta tai lastalla;
  • mittanauha, köysi ja tapit.

  Aloita aluksi radalla.

  Laitteen vaiheet

  Tehtävän yksinkertaistamiseksi kaikki työ jakautuu paremmin vaiheiksi. Joten, sinun on helpompi selvittää, mitä tehdä.

  1. Ensimmäinen asia koko rakennuksen ympärysmitta on merkintä. Leveys valitaan erikseen katon ylityksen pituuden mukaan. Käytä mittanauhaa ja tappeja, jotka lyövät maahan oikeilla paikoilla. Kaikki panokset on yhdistetty köydellä, joka toimii oppaana.
  2. Nyt sinun täytyy kaivaa kaivanto, alkaen merkinnästä. Kurssilla on lapio. Jos haluat nopeuttaa prosessia, pyydä apua ystävien tai sukulaisilta. Syvyydestä olemme jo puhuneet.
  3. Kun kaivanto on valmis, käsittele tilaa sisäpuolella (maa) erikoisagentilla rikkaruohoja vastaan. Sopiva rikkaruohomyrkky, joka edistää sitä, että kasvit eivät kasva, vahingoittavat säätiötä ja sokeita alueita. Lopuksi puhdista talon pohja liasta ja roskista.
  4. Nyt meidän on varmistettava, että korvaava sauma on olemassa. Tätä varten levitä 2 mm kerroksen pohjamateriaaliin ja peitä se kateaineella kahdessa kerroksessa. Jätä kaikki kuivumaan 24 tuntia. Tänä aikana voit rentoutua. Haluttaessa kaikki nämä vaiheet voidaan tehdä päivässä, jonka jälkeen päivä vietetään lepoon.
  5. Jos on aikaa työskennellä, voit ottaa kaivannon muottiyksikön. Sen korkeus on 20 cm maanpinnasta. Koska muotti on levyjä, heitetään alas kilpeihin. Muottien on oltava lujia ja ilmatiivis.
  6. Kun mastikuitu on kuivunut, voit muodostaa pohjakerroksen. On parempi, jos se on 3 kerrosta: savi tai märkä hiekka, 10 cm paksu ja kerros moniosuuskivi - 8-10 cm. Jokainen kerros on varovasti särkynyt.

  Ja tässä on tärkeä asia. Paikoissa, joissa on pistorasia, voit tehdä tyhjennyskanavan, johon vesi virtaa, tai yksinkertaisesti luoda ura pitkin pinnalla, jonka vettä virtaa samaan tyhjennykseen tai viemäriin. Kuvassa näkyy miten se tehdään.

  Säännön avulla muodostuu betonia tasaisen pinnan aikaansaamiseksi.

  Samanaikaisesti on välttämätöntä tarjota esijännitys talosta ulomman reunan suuntaan. Se tehdään etukäteen, jopa kerrosten täyttövaiheessa. Edellä oleva kaavio osoittaa selvästi, mikä tämä harha on. Pienin luku on 2% valmiin pinnoitteen leveydestä. Esimerkiksi kun leveys on 50 cm, kaltevuus on 1 cm.

  Nyt on vielä odotettava, kunnes betoni kuivuu. Tällä hetkellä sen on peitettävä se kalvolla, jotta sedimentit eivät vahingoita rakennetta. Tyypillisesti betoni kuivuu täysin kuukaudessa. 10-15 päivän kuluttua kassi voidaan poistaa.

  Teemme valua ja vapautamme sokea alueelle

  On aika tehdä laadukasta vedenpoistoa pinnalta. Tätä varten tarvitset erityisiä kourulevyjä jalkakäytävälle, joka on kouruissa. Ne tarjoavat nestettä suunnatun vedenpoistoon, ja maaperä ja talon rakentaminen eivät kastu. Koska olet muodostanut etukäteen talon, sitten sokea alueen reunaan, reunalla, sinun on sijoitettava vesikourut.

  Myös kouruissa on oltava kaltevuus tiettyyn suuntaan, esimerkiksi tyhjennysaukkoon, septiseen säiliöön tai viemäriverkkoon. Harkitse ja vapauta putki katolta. Suuri määrä vettä tulee sieltä. Loppujen lopuksi kaikki neste katolta ohjataan näihin putkiin.

  Betonipäällysteelle voit käyttää lineaarista viemäröintia pinnalla. Tämä on ura tai kouru, joka sijaitsee reunalla reunan ympärillä. Jäteveden osat voidaan tehdä muovista, betonista tai sahattujen asbestisementtiputkista. On kätevää käyttää valmiita kuivatuselementtejä, joissa on grilli ja kätevä kiinnitys toisiinsa.

  Laiteprosessi on seuraava:

  1. Valmiin, kuivakäynnin alueen reunojen yli sinun on kaivaa kaivanto putken tai kaivon alle. Sen syvyys on noin 15 cm ja sen leveys on 30 cm.
  2. Alhaalla sinun täytyy täyttää hiekka ja painaa sitä varovasti. Asenna sitten kori, jonka kaltevuus on 1,5-2 cm.
  3. Sitten valmiit ojaan asennetaan kourut. Niiden tulisi sopeutua tiukasti sokea alueelle.
  4. Runkoverkon kustannuksella saadaan aikaan tarvittava tyhjennysaukon kaltevuus. Se on edelleen betonoitu kaivoa.
  5. Kun 12 tuntia on kulunut, muotti voidaan poistaa.

  On tärkeää, että koko tyhjennysjärjestelmä on tiukka, joten kourujen liitokset on voideltu tiivistysaineella ja pää on suljettu päätykannella.

  Yksityiskohtaisemmin viemärin asentamisen tekniikasta opit tästä videosta:

  Jotta vesi pääsee viemään oikeaan paikkaan, on tärkeää ennustaa etenemisreitit etukäteen. Jos tämä on kaupungin jätevesijärjestelmä, silloin tietyllä alueella sinun täytyy tuoda putki, johon vesi virtaa. Ja yksi viemärikanavista, vastaavasti, on suunnattu viemäriin. Sama pätee purkautumiseen saostussäiliöön tai altaaseen. Ihanteellisesti tee viemärijärjestelmä maan alla. Kuten näyttää, näet kuvan:

  johtopäätös

  Olemme huomanneet, että sokea alue on tärkeä osa koko talon rakentamista. Kiitos hänelle, kotisi kestää kauemmin. Lisäksi sokean alueen moitteettoman toiminnan varmistamiseksi on varmistettava laadun tyhjennys. Erityisten kourujen ansiosta tämä voidaan tehdä helposti ja nopeasti.

  Myrskysuuttimet vedenpoistoon: tuotteiden ja tyyppien hinnoittelu

  Talvikauden jälkeen, kun lumi alkaa sulaa, sekä sateisella säällä, jokainen yksityinen talo tarvitsee myrskyjä. Sateet katolta yleensä putoavat kattoon kiinnitettyihin erityisiin myrskyvuotoihin. Kosteudelle tulee, joka sitten laskeutuu kouruihin.

  Jos talossa ei ole tällaista yhtenäistä vesivirtausjärjestelmää, niin pian se johtaa rakennuksen julkisivun tuhoutumiseen, sen perustukseen ja kellariin, lämpöeristyksen heikentymiseen. Vesi kertyy kellariin ja perustuksen alle, ja kosteus kokoontuu rakennuksen ympärille ja seisoo lätäköihin. Tämän välttämiseksi on tarpeen luoda viemäri, hän ratkaisee kaikki vedenpoiston ongelmat.

  Myrskytuotteiden tyypit

  Talon katolla on kaikki tärkeimmät kourut, putket ja suppilot, jotka tyhjenevät vettä katolta. Storm-kaivukoneisiin kuuluu kolme päätyyppiä.

  1. Avaa tyyppi
  2. Suljettu tyyppi
  3. Sekajärjestelmä, jossa on suljetun ja avoimen tyypin elementtejä.

  Nyt yksityiskohtaisemmin jokaisesta niistä erikseen.

  Avoimia tyyppisiä järjestelmiä käytetään melkein aina maalaistaloissa. Myrskysuojat sijaitsevat yleensä hieman maanpinnan alapuolella, kaikki vesi virtaa siellä ja tyhjennetään yhteen paikkaan kierrätystä tai puhdistusta varten. Tällainen järjestelmä voidaan rakentaa käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja.

  Luonnonmateriaalit - kivet, puu eivät aiheuta materiaalikustannuksia. Ainoa asia, jota on käytettävä, on aika, koska tällaisten kanavien seinämää ei ole helppoa.

  Vesivirran erikoiskourujen on ostettava, niiden kustannukset riippuvat valitusta materiaalista. Edullisin vaihtoehto on muovi, ja kallein on metalli.

  Jotta viemäröintijärjestelmä olisi houkuttelevampi esteettinen ulkonäkö, on tarpeen peittää se grilliin, ja kourut toimivat sen alapuolella.

  Suljettuja kanavia käytetään useammin kaupunkien kodeissa. Täällä vettä, joka kerääntyy sateen jälkeen, virtaa suljetuissa putkissa, jotka ovat piilossa maahan. Tällainen laite vaatii paljon materiaalikustannuksia, koska materiaalin lisäksi on välttämätöntä saada hanke, johon vesi virtaa yhdeksi järjestelmäksi niin tarkasti kuin mahdollista.

  Suihkuperiaate

  Talon katolla on kaikki tärkeimmät kouruhuoneet, joissa katon virtauksen luonnolliset saostumat sekä suppilot ja putket, koko kompleksin järjestelmä vastaa veden keräämisestä katon pinnalle. Lisäksi katolle tulee asentaa vedenottoaukot ja kuopat, sekä maahan sijoitetut putket, jotka kantavat vettä säiliöön. Käytetään myös suodattimia, pistokkeita, sifoneja, niiden on edistettävä koko järjestelmän suorituskykyä.

  Kattomasta virtaava vesi menee kouruun, sitten suppiloihin ja haaraputkien järjestelmään, sitten vesivirta tulee tyhjennysaukkoon ja putkiin maahan ja sieltä kollektoriin. Koko järjestelmä on suoritettava oikein, on oltava haluttu kaltevuuskulma, jotta vesi pääsee helposti valuma-alueen viimeiseen pisteeseen. Jos katto ei ole tasainen, se helpottaa veden keräämistä ja tyhjentämistä.

  Ei ole helppoa tehdä järjestelmää tasaiselle katolle, täällä sinun on tehtävä harhaa kattorakenteessa, jotta vesi pääsee vastaanottosuppiloihin. Tällaiset kattoputket sijaitsevat rakennuksen sisällä lyhyen matkan päässä sen seinistä. Vesi joutuu ulkoiseen myrskyviemärijärjestelmään ohittaen yleisen talon.

  Sadeveden materiaalit

  Jätevesijärjestelmä voidaan tehdä useista materiaaleista - PVC, metalli, betoni. Jos valitset muovisen kourun, ne eivät ole yhtä kestäviä kuin metalli, mutta ne eivät korroosiota. Suunnittelu kokonaisuutena osoittautuu helpoksi ja käteväksi asentamista varten. Muoviset viemärit likaa ei laskeudu, mutta se ei häiritse veden vapaata virtausta. Muoviset kourut eivät aiheuta meluita, mutta pelkäävät pakkasta.

  Betonikouruja voidaan kutsua luotettavimmiksi ja kestäviksi, niille ei aiheudu korroosiota. On hyvä asentaa ne kuivatukseen talon sokean alueen ympärillä, ne pystyvät tarjoamaan laadukasta vedenpoistoa ja säilyttämään rakenteen perustan. Erinomaiset laatuominaisuudet ja alhaiset hinnat tekevät betoniputkistosta erittäin kannattavaa, joten ne ovat erittäin vaatimattomia.

  Metalliovet ovat teräksestä, kuparista, alumiinista, ne voivat olla myös yksipuolisia tai kaksipuolisia polymeeripinnoitteita, jotka toimivat myös suojauksena korroosiota vastaan. Edullinen vaihtoehto on sinkitty teräs, sitä voidaan edelleen maalata.

  On tuotteita, jotka on valmistettu kuumasinkittyä terästä, joka on päällystetty polymeeripinnoitteella tai alukkeella. Tästä johtuen talon julkisivu näyttää aina houkuttelevalta, pinnoite auttaa myös laajentamaan kourujen käyttöikää.

  Jätevesijärjestelmän elementtien hinta

  Lineaarinen viemäröintisysteemi on järjestelmä, jossa syvälevyt - tyhjennyskanavat ja vesikourut. Järjestelmä on yhdistetty suihkuun, joka voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista. Tuotteen hinta riippuu materiaalista, josta sulatus- ja sadeveden valumiselimet tehdään. Seuraavassa on esitetty laitteen lauhdutusjärjestelmän standardi-metallituotteet.

  • Kastelu - vesi virtaa siihen ennen putoamista viemärijärjestelmään ja tyhjennysputkeen - 286 ruplaa 2 metriä.
  • Kaavin kulma - käytetään muuttamalla veden liikettä - 294 ruplaa.
  • Kanadan - käytetään viemään vettä putkesta viemäriin - 206 ruplaa.
  • Drainpipe - vesi virtaa pitkin sitä rakennuksen julkisivun yli, sen hinta on 2 metriä 440 ruplaa.
  • Tee - toimii liitoksena putkille, jotka keräävät vettä eri puolilta yhdestä tyhjennyksestä, tuotteen hinta on 658 ruplaa.
  • Lähtöventtiili on tärkeä komponentti, jonka avulla vesi putoaa tyhjennysputkeen, kustannus on 165 ruplaa.
  • Alempi polvi on kiinnitetty rakennuksen sokea alueeseen niin, että vesi ei laske perustaan, hinta on 123 ruplaa.
  • Universaalinen polvi on suunniteltu vaihtamaan veden virtauksen suuntaa tyhjennysputkessa, hinta on 123 ruplaa.
  • Tunneli tyhjennys - se tulee veteen ennen kuin se pääsee tyhjennysputkeen, joka maksaa 290 ruplaa.

  johtopäätös

  Oikein valittu ja järjestetty myrskyjärjestelmä auttaa välttämään alhaisten paikkojen tulvan puutarhan juonteessa, jotta koko alueelta olisi esteettisempi ilme. Myrskyn jätevesi edistää rakennuksen säilymistä ja ei anna sen tuhoutua.

  Asennus viemäriverkot - laite ja asennus esimerkkeihin

  Tässä artikkelissa käsitellään päätyyppien laatikoita, valmistuksessa käytettäviä materiaaleja, upotuslautan asentamista ja suosituksia, joiden avulla voit valita sopivimman suunnittelun.

  Laitteen tyhjennysaukko

  1. Tyhjennä pannu Tämä muotoilu on suoran kairanmuoto, joka vastaanottaa vettä koko pituudeltaan. Jätelokeroita on kahta tyyppiä: vaihtoehto I, joka ei vaadi perustusta ja tiilimuurausta, ja säätöön asennettava versio M.
  2. Laatikotaso. Nämä laitteet ovat klassisia U-muotoisia kouruja, joissa on irrotettavat yläreunat, jotka suojaavat kasetin kanavaa suurilta kohteilta ja esineiltä.
  3. Lokero Tällaiset tyhjennysjärjestelmän elementit ovat neliömäisiä palkkeja, joilla on sisäinen kanava koko pituudeltaan. Yläosassa on aukko, jonka läpi neste otetaan viemäriin. Nämä leikkeet voivat olla sekä jatkuvia että jaksoittaisia. Lokerot ovat usein samankaltaisia ​​kuin laatikkoalustat.
  4. Jalkatuet. Peitelevyjen rakenne on hyvin samanlainen kuin edellinen versio, sillä erilainen ero: reunuslevyillä on L-muotoinen ulkonema yläreunassa, joka piilottaa aukon kotelossa. Nämä lokerot ovat täydellisiä paitsi asennuksessa tyhjennysaukot, mutta myös lähellä reunus. Vahvimpia rakenteita käytetään luomaan valuma-alueita lentoasemilla, valtateillä tai raskaan kaluston pysäköintialueilla.

  Luokittelu tyhjennyslevyt

  Tuloksena on melko laaja valikoima eri materiaaleista valmistettuja levyjä, mikä tarkoittaa, että kaikilla näillä laitteilla on erilaiset ominaisuudet. Koska tarjottimen rakenne ja ominaisuudet riippuvat suoraan materiaalista, tyhjennyslaatikoiden luokittelu suoritetaan tavallisesti niiden tuotannossa käytetyn raaka-aineen mukaan.

  Polymeerilaatikot

  • pituus - 1 m;
  • leveys - 0,14 - 0,5 m;
  • korkeus - 0,06 - 0,79 m;
  • halkaisija - vähintään 0,1 m.

  Betonialustat

  • pituus - 0,5 - 4 m;
  • leveys - 0,14 - 0,43 m;
  • korkeus - 0,15 - 0,88 m;
  • halkaisija voi vaihdella, mutta ei voi olla pienempi kuin indikaattori DN 100.

  Tölkkien tarkka koko määritetään tietyissä tapauksissa tai tietyn teollisuuden standardien mukaan.

  Valurautaiset lokerot

  • valurauta lamelli grafiittijyvää;
  • valurautaa pallomaisella grafiittijyllä.

  Tämä materiaali on osa tuoteprofiilia ja sen ristikkoa. Koska valurauta on erittäin altis syövyttäville vaikutuksille, valmiit rakenteet sinkittyvät, mutta yleensä tämä menettely on valinnainen: asiakas voi tilata lokeron ilman sinkkipäällystettä.

  Koska materiaali, kuten valurauta, on erittäin hyvä vastus pituus- ja poikittaiskuormituksille, siitä valmistettuja tuotteita käytetään paikoissa, joissa niillä on paljon työtä. Tyypillisesti valurautaiset lokerot on asennettu kiitotielle, kuorma-autojen pysäköintialueille ja muille alueille: valurautojen käyttö yksityisillä tontilla ei ole taloudellisesti perusteltua.

  • pituus - enintään 0,5 m;
  • leveys - enintään 0,2 m;
  • ristikkopaksuus - 0,05 m;
  • sisäinen halkaisija - DN 100: sta.

  Jätevesisäiliöiden asennusohjeet

  1. Järjestelmää suunniteltaessa on valittava tyhjennyslautanen. Kun lasku on laskenut tiettyyn ajanjaksoon, on tarpeen lisätä tätä määrää 25%: lla ja valita valuma-altaat saadun tuloksen perusteella.
  2. On välttämätöntä ottaa huomioon tuotteen tarkoitus, jolle astioiden materiaali ja mitat riippuvat. Esimerkiksi voimakkaiden valurautaisten levyjen käyttö kotisivustossa on täysin kannattamatonta, ja hauraimmat rakenteet eivät sovellu parkkeihin tai lentokenttäkohteisiin.
  3. Vedenlaskualustat on sijoitettava oikein ja yksi edellytys on, että järjestelmän kaltevuus on vähintään 10 mm pituusmittaria kohden.
  4. Se ei ole toivottavaa sijoittaa lokeroita suoraan maahan: kannattaa tehdä ainakin pieni vuori kerros hiekkaa ja soraa. Ihanteellinen vaihtoehto olisi 10 senttimetrin kerros murskattua kiveä, ja sen rakentaminen kestää kauemmin.
  5. Teräksen viemäriputkien asentaminen on yksinkertaisempaa, koska niiden paino on suuruusluokkaa pienempi kuin valurautaiset vasta-aineet. Lisäksi teräslevyjen käyttöikä on pidempi.
  6. Jätevedenpuhdistuslaitteisto on tarpeen varustaa hiekkasilmukoilla, jotta rakenteen murtuminen estyy.
  7. Ristikko on kiinteästi liikkumaton, että se ei liiku. Näihin tarkoituksiin alustat on varustettu ruuveilla varustetuilla mekanismeilla.

  Nämä vinkit parantavat myrskyn kuivatuksen laatua ja lisäävät sen käyttöikää.

  Tyhjennä sokea alue

  Se on epämiellyttävää, kun jätät talon sateessa, sinun täytyy käydä omien pihojen läpi. Jotta tämä ei tapahdu, on tärkeää huolehtia sokea alueelle. Se voidaan suorittaa sekä sokea asennettaessa että asennuksen jälkeen. Voit tehdä sen itse romumateriaaleista. Miten se tehdään ja mitä tarvitaan tähän? Tätä käsitellään artikkelissa.

  Miksi tarvitaan sokea alue

  Sokea alue on yksi rakenteen tärkeimmistä elementeistä. Yksinkertaisesti sanottuna tämä on tietty leveä nauha, joka sopii talon ympärille. Useimmiten se on tehty kiinteästä betonista, mutta sen tyyppejä on useita. Sokea alueella on useita tärkeitä toimintoja. Niistä:

  • esteettinen;
  • käytännön;
  • lämmöneristys;
  • suojelu;
  • vahvistunut.

  Verrattaessa kahta rakennusta, joista toinen on sokea alue, ja toinen ilman, ensimmäinen näyttää täydelliseltä ja ei vaadi viimeistelyä. Houkuttelevampi on talo, jossa on sokea alue ja viemäri. Hänellä on käytännön tarkoitus. Se toimii jalkakäytäväksi, jolla voit liikkua vapaasti talon ympärillä ja ratkaista jokapäiväiset tehtävät. Samalla pohjalla ei kerry likaa, joka sittemmin tulee taloon. Eristetty otmostka on tärkeä lähes jokaiselle rakennukselle. Sen avulla voit vähentää maaperän jäädyttämistä. Tämä on erittäin tärkeää alueilla, joilla maaperä kallistuu. Jäätymisen aikana alempi kerros alkaa painostaa yläosaa, mikä voi johtaa pohjan tuhoutumiseen tai sen alapuolisten aukkojen muodostumiseen. Tällaisten toimien tulos on seinämien halkeamia, jotka ovat lähes mahdottomia poistaa.

  Sokea alue, jossa kouru suojaa rakennusta toisella tavalla. Kun sadeveden valuminen maaperän rakentamisen alla pestään. Maaperän pohjan ja yläkerrosten välille voi muodostua rako. Jälkimmäisessä neste kerääntyy vielä suuremmalla nopeudella, mikä ei johda vain muotin esiintymiseen kellarissa ja talossa, vaan myös kellarin ja kellarin asteittaiseen tuhoamiseen. Koska sokea alue, jossa on viemärit lähellä rakennusta, rikkaruohot alkavat kasvaa korkean kosteuden vuoksi ja sammal näyttää. Ne voivat myös vahingoittaa pohjaa, koska ne säilyttävät huomattavan määrän kosteutta. Ajan myötä sammakko voi siirtyä seiniin ja joutua sitten käyttämään antiseptisiä aineita tuodakseen sen.

  Ominaisuudet sokea alue kaivoa

  Sokea alue, jossa on valuma talon ympärillä, on useita lajikkeita. Tämä johtuu siitä, mistä materiaaleista se on tehty. Niistä:

  Öljysäleikkö on valmistettu erilaisista materiaaleista, jotka tarjoavat veden vapaan kulkeutumisen maaperään. Tällainen sokea alue voi olla varustettu viemällä, mutta se tyhjentää veden, joka virtaa katolta, loput menevät rakennuksen alle. Suojalasit on tehty betonista tai betonista. Se voi myös olla kouru ympyrässä. On myös helppo toteuttaa poikittaisia ​​kouruja, jotka tyhjenevät nestettä putkista. Kattotuoli on houkuttelevin. Se tehdään asettamalla päällystystyöt tai muut laatat rakennuksen ympärille. Erityisesti laattoja varten voit ostaa erillisiä elementtejä puolipyöreillä urilla, joista voit rakentaa viemäriin.

  Jokaisen sokean alueen, jossa on tyhjennys, tulee olla vähintään 5 asteen kulmakerroin. Vain hänen ansiostaan ​​vesi lähtee rakennuksesta ajoissa. Kuitenkin sen ei pitäisi vain pudota maahan, on tärkeää, että vesi menee viemäriin, joka ohjaa sen astiaan tai mahdollisimman pitkälle rakennuksesta. Sokea alue koostuu kahdesta kerroksesta. Yksi niistä on perusta, ja toinen on koristeellinen. Ensimmäinen suorittaa tukitoiminnon ja se asetetaan vähintään 80 cm: n syvyydelle. Ensimmäinen kerros sokea alue on hiekkaa. Hän tasoitti ja peitti kerroksella raunio, joka on kauhea. Joissakin tapauksissa vesipitoisuus on asennettu raunioille, mikä estää veden tunkeutumisen rakennuksen alle. Tämän jälkeen muotti on asetettu, vahvistusta levitetään ja valua suoritetaan. Tai asettamalla päällystyslaatat.

  Joissakin tapauksissa saviä käytetään pohjana ja on hyvin kaatunut. Se toimii luonnollisena eristeenä, joka suojaa pohjaa vedeltä. Tarvittaessa sijoitetaan eristys vedenpitävyyteen, joka on asetettu rauniolle, polystyreeni vaahto sijoitetaan. Ylhäältä se on jälleen suljettu vedeneristyksellä ja sokea alue kaadetaan. Samalla koristekerroksen tulisi pysyä parhaalla mahdollisella tavalla. Mitään halkeamia tai tyhjiöitä ei sallita. Voit tehdä tämän, hän on täynnä vibrator ja injektointi suoritetaan. On tärkeää tehdä laajennusliitoksia, niin että lämpötilahäviöillä sokea alue ei romahda. Näissä saumoissa voidaan asettaa kaivonpoisto.

  Sokean alueen tekeminen kouruineen

  Laadukkaan sokean alueen rakentamiseksi talon ympärille on hankittava tällainen työkalu:

  • betonisekoitin;
  • sääntö;
  • ruuvimeisseli;
  • lapio;
  • rammer;
  • metalliosat;
  • neulonta lanka;
  • asennusmateriaali;
  • muotolevy;
  • vannesahan.

  Lisäksi sinun on ostettava erikoishihnoja, joita käytetään jalkakäytäviä varten. Liuoksen sekoittaminen voidaan tehdä manuaalisesti, mutta suurilla tilavuuksilla se on mahdotonta ilman betonisekoittimia. Vain tässä tapauksessa on mahdollista varmistaa, että sokea alue peitetään yhdellä ääriviivalla ilman saumoja.

  Merkintä ja maanrakennustyöt

  Joissakin tapauksissa noudatetaan sääntöä, jonka mukaan sokean alueen leveys tyhjennyksen kanssa on yhtä suuri kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, mutta näin ei aina tapahdu. Kustannukset toistuvat katon ulkoneman pituudesta. Sokean alueen on oltava vähintään 25 cm suurempi kuin katon ylitys. Vaikka uloke on 75 cm, on noudatettava tätä sääntöä ja annettava reunus 1 metrin päähän rakennuksesta. Vain tässä tapauksessa voit olla varma suojaavista ominaisuuksista. Näiden mittasuhteiden johdosta merkintä tehdään rakennuksen ympärille. Valitulle etäisyydelle kulkee neljä koukkua kulmissa. Niiden välillä vedetään kalastusviiva tai lanka. Sivujen pituutta pitkin ajetaan lisäkiinnikkeitä, joiden avulla voidaan noudattaa valittua kokoa.

  Seuraava vaihe on maaperän näytteenotto rakennuksen ympärillä tietyillä rajoilla. On syytä mennä syvemmälle syvyyteen, joka ei ylitä puolta siitä, johon jäätyminen tapahtuu. Prosessissa on tarpeen poistaa kaikki juuret ja kasvit, jotka kohtaavat. On äärimmäisen tärkeää, että ne eivät tuhoa sokeainetta. Jotkut käyttäjät suosittelevat käytettäväksi rikkakasvien torjunta-aineita. Kun kaivanto kaivetaan, pohja poistuu maasta. Se on hyvin kuivunut. Tämän jälkeen kaikki halkeamat ja varret, jotka voivat olla sen päälle, korjataan. Antiseptisen koostumuksen käsittely sekä aluke.

  Seuraava askel on säätiön ja kellarin vedeneristys. Tähän sopii bitumimateriaali ja kateaine. Kattomateriaali asetetaan päällekkäin 10 cm yksittäisten levyjen välillä. Tässä tapauksessa voit tehdä kaksi kerrosta. Liimaamisen jälkeen on odotettava vähintään yksi päivä polymeroinnille. Mistä materiaalin kerrokset sopivat kaivantoon mainittiin edellä. Tärkeintä on laskea ne siten, että tulos on piirakka, jonka korkeus maatasolle.

  Sokea täyttö

  Sokea alue, jossa on tyhjennys, poistuu laudasta ja se kiinnitetään koko rakennuksen kehällä. Muodostetussa kourussa, johon betoni valetaan, sijoitetaan metallikaton, joka on koottu vahvikkeesta. Se voi olla yksitasoinen tai solun muotoinen, jos sokean alueen korkeus on suuri. Materiaalikotelo sijoitetaan pieniin kannattimiin, jotka on nostettava 5 cm maanpinnan yläpuolelle. Tämä edellyttää, että laasti sulkee tangot alhaalta. Valurauos valmistetaan käyttämällä sementtiä, jonka merkintä on suurempi kuin M200. Kun kaadetaan sokea, on tärkeää ylläpitää edellä mainittua kaltevuutta.

  Vaikka sokea alue on edelleen kostea, on mahdollista muodostaa urat päästöjen alle. Vapautuminen on paikka, jossa vesi putoaa alhaisesta vesiputkesta. Tällaisia ​​asioita on useimmiten rakennettu rakennuksen kulmissa ja sisäänkäynnissä. Jos haluat muodostaa kourun sokea alueelle, voit käyttää sääntöä. Myös näihin tarkoituksiin soveltuu putken pituus, joka yksinkertaisesti upotetaan märälle betonille. Samanaikaisesti kourun vapauttamisen alla muuttuu siisti. Kourussa on myös pidettävä kaltevuus niin, että vesi lähtee vapaasti sokea alueelta. Ennen jatkuvaa työskentelyä tyhjennysasennuksen sokea alueen ympärillä täytyy odottaa täydellistä voimaa. Normaaleissa olosuhteissa kestää kaksi viikkoa kuukaudelta.

  Viemäröintiasennus

  Ennen kuivatuksen asennuksen aloittamista sokea alueelle on tarpeen päättää, missä tarkalleen kertynyt vesi lähtee sokea alueelta. Tämä on tärkeätä tehdä, sillä silloin sinun on kunnioitettava puolueellisuutta tähän suuntaan. Tällaisena paikkana voit valita erityisen sadeveden tai viemäriverkon, joka toimitetaan useimmissa kaupungeissa. Jos se on poissa, voit rakentaa oman säiliön, josta vedestä käytetään kasvien kastelua. Joissain talouksissa on autonomisia jätevesiä varten dispersioalueita, niitä voidaan vapauttaa.

  Koska sokea alue on tehty esijännitteellä talosta, kouruväylän on sijaittava sokean alueen reunalla. Sokean alueen kaivoksi voit käyttää erityisiä betonirakenteita, jotka on pinottu päällystyslaattoilla. Kun varat ovat rajalliset, voit käyttää säännöllistä viemäriputkea, mutta se on korjattava hyvin. Erinomainen vaihtoehto olisi myös asbestiputki, joka liukenee puoleen. Voit käyttää sitä läpimitaltaan 25 cm.

  Kun sokea alue on saanut voimaa, on tarpeen kaivaa pieni kaivanto sen reunaa pitkin. Sen leveys vastaa elementin leveyttä, joka asetetaan viemäriin. Syvyys valitaan siten, että vaadittu kaltevuus on mahdollista koko viemärin pituudella. Kaivannon pohja on huolellisesti tasoittunut ja kaareva. Hiekkakuormitus suoritetaan, mikä on myös räikeä. Rakenteen kuormituksen tasainen jakautuminen on välttämätöntä. Jotta jäykkyyden pohjalle saadaan suurempi jäykkyys ja kaltevuuden noudattaminen, voit käyttää metallikoteloa. Harmaasävy on alttiina ja betonia kaadetaan viemäriin. Se esitti vedenpoiston elementit.

  Suljetun alueen erilliset tyhjennysmodulit on suljettava. Tämä estää vettä pääsemästä ulos urien läpi. Tämän vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää erityistä tiivistysainetta. Jos virtaus suoritetaan viemärijärjestelmässä, kaikkien ojien on tultava yhteen pisteeseen, josta vedenpoisto varmistetaan. Se voidaan tehdä putkesta, joka kaivaa maahan. Lähtöpisteessä on tärkeää asettaa arina niin, että putki ei tukkeudu kuolleita lehtiä tai muita roskia.

  Erinomainen ratkaisu olisi rakentaa valua suoraan sokea alueelle. Tässä tapauksessa ei ole tarvetta suorittaa erityisiä kouruja julkaisujen alla. Ennen sokean alueen kaatamista on asennettava erityinen viemäriputki ulkoiselle asennukselle. Liitännät syötetään suoraan pistorasioiden alapuolelle. Muista säilyttää esijännitys niin, että neste siirtyy haluttuun suuntaan. Poistoputken ulosvirtaus voidaan sijoittaa suoraan viemäriputkeen. Tämän järjestelmän etuna on se, että se ei ole näkyvissä, eikä myöskään ole tukkeutunut. Mutta tällaiselle tyhjennysjärjestelmälle sokea alueella on välttämätöntä rakentaa laadukas vedenpoistojärjestelmä itse katolta, muuten tällaisesta tyhjennysjärjestelmästä ei ole hyötyä. Lisätietoa sokeiden tyhjennyksestä saat videosta.

  johtopäätös

  Kuten näette, tyhjennys sokea alueella ei ole vain toive vaan pikemminkin välttämättömyys. Jotta viemäriputken avaaminen olisi pitänyt puhdistaa harvemmin, ne voidaan varustaa erityisillä ruostumattomilla teräksillä. Tarvittaessa ne poistetaan helposti. Myös verkkoihin ei kohdisteta syövyttäviä vaikutuksia ja ne voivat jatkuvasti altistua sateille. Siinä tapauksessa, että tyhjennysjärjestelmä on liian kaukana eikä ole mahdollista antaa tarvittavaa kaltevuutta, niin voit tehdä muuten. Tietyllä etäisyydellä talosta tehdään kaivo, johon sijoitetaan 200 litran muovinen piippu. Se toimii tilapäisenä vastaanottajana. Tästä tynnyristä tehdään suoraan viemärivettä. Tynnyriin on vettä sokea alueelta. Pieni tyhjennyspumppu, jossa on uimuri, sijoitetaan sisään ja sähköliitäntä tehdään. Säiliö voidaan sulkea kansiin niin, ettei se pääse roskamaan. Heti kun putkessa olevan veden määrä saavuttaa tietyn tason, pumppu kytkeytyy päälle, mikä pumppaa vettä tynnyristä viemäriin. Se kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun kellunta putoaa halutun tason alapuolelle.

  Kuivatuslevyn asennus

  Viemäröintitavarat on jaettu kahteen suureen ryhmään: tie-viestintä ja tekninen viestintä. Ensimmäistä ryhmää käytetään pohjaveden ja pohjaveden poistoon teistä ja rautateistä, jalkakäytävistä, puisto- ja puutarhaväylistä. Tölkkien käyttö teillä estää lätäköiden muodostumisen ja pidentää kankaan elämää.

  Toinen ryhmä on yksi eri rakennusten, myös asuinrakennusten, myrskyviemäreistä, ja se palvelee ylimääräistä kosteutta perustuksista ja kellareista. Tällöin jokaisen tyhjennysputken alle on asennettu lokero, joka imee myrskyveden myrskyn tulo- tai viemäriverkkoon. Näiden elementtien puuttuessa ylimääräinen kosteus imee perustan, joka johtaa sienen ja homeen muodostumiseen ja vähentää merkittävästi koko rakennuksen elämää.

  Laite ja pääominaisuudet

  Viemäröintitaso - suorakaiteen muotoinen, pyöreä tai neliömäinen säiliö, samanlainen kuin ura, jossa on grilli, joka estää roskat pääsemästä siihen. Joskus ristikot on varustettu lukoilla tai salpilla. Tällaisia ​​malleja asennetaan tiloihin, joissa lisätään turvallisuustason vaatimuksia tai käytetään myrskyveden käyttöä kotitalouksien tarpeisiin (esimerkiksi kastelu).

  Kaupunki- tai maatilarakentamisen alueella useimmiten tarvitaan erityyppisten lokeroiden käyttöä. Suunnittelu ja viestintä on asennettu asunnon tai muun rakennuksen kuhunkin putkiin. Tie ja viestintä on asennettava ajoradan alle, puutarhareittien alla, autotallin edessä.

  Lokero voi olla betoni, teräsbetoni, valurauta, teräs, laajennettu savi, polymeerinen betoni, polymeerikuidut, muovi, yhdistetty (saman materiaalin runko, ristikko - toisesta). Mutta materiaalien valmistuksessa käytetään aina suurta lujuutta.

  Näitä tuotteita valittaessa otetaan huomioon kaksi perusparametria: suurin sallittu kuormitus ja läpäisykyky. Sallitun kuorman mukaan nämä elementit on jaettu useisiin ryhmiin:

  • А 15 (enintään 1,5 tonnia) - voidaan asentaa urheilukenttien, kaupunkien jalankulkualueiden, polkupyörän ja puistopolkujen alle, maan maastossa (puutarhatyylissä);
  • B 125 (enintään 12,5 tonnia) - henkilöautojen, pysäköintialueiden, maan autotallin edessä ja kaupungin autotallin osuuskunnissa;
  • 250 (enintään 25 tonnia) - huoltoasemilla, autopesuilla, autotallissa;
  • D 400 (enintään 40 tonnia) - teollisuusalueilla, autoyrityksissä, moottoriteillä, joilla on kaikenlaista liikennettä;
  • E 600 (enintään 60 tonnia) - lähellä teollisuusyrityksiä, logistiikkakeskuksia, varastoja;
  • F 900 (enintään 90 tonnia) - lentopaikoilla ja sotilastukikoilla.

  Lokeron kapasiteetti lasketaan myrskyviemärävaatimusten mukaisesti. Valitessasi on tärkeää harkita tuotteen leveyttä ja korkeutta. Elementit voidaan asentaa maalaistalossa rakennusten lähellä, A 15, B 125 autotallin lähellä, D 400 sisäänkäynnillä (jos tarvitaan tyhjiöauto tai traktori).

  Lajit tyhjennyslautaset

  Vahvimmat alustat - betoni ja teräsbetoni, jotka kuuluvat luokkiin Е600 ja F 900. Nämä ovat käytännöllisesti katsoen universaaleja tuotteita, jotka on valmistettu värähtelypuristusmenetelmällä. Ne ovat monoliittisia, vedenpitäviä, kestäviä aggressiivisia kemikaaleja ja matalia lämpötiloja. Usein valuraudasta tai teräksestä valmistettuja elementtejä. Kanavan korkeus voi olla kiinteä tai kaltevuus 5%. Vakiopituus on 1 metri, leveys vaihtelee 100-500 mm, korkeus on 90-760 mm. Liitäntä muihin myrskyviemäriin kuuluu uria, salpoja, kierreliitoksia. Asuintalojen osalta tällaisia ​​alustoja ei käytännössä käytetä - ne ovat hyvin raskaita, mikä edellyttää erityisten laitteiden käyttöä asennusta varten.

  Polymeerituotteet yhdistävät betonin ja muovin ominaisuudet. Jäykkyydelle ja lujuudelle ne eivät ole huonompia kuin vahvistettu betoni. Tämän materiaalin tuottamiseksi betoniin lisätään graniittisiruja ja hiekkaa sekä epoksi- tai polyesterihartsia. Näin molemmat voivat vähentää tuotteiden painoa ja tehdä niistä joustavampia ja joustavampia, vähentää veden imeytymisen kerrointa. Sileä sisäpinta auttaa poistamaan roskia lokeroista. Näitä tuotteita käytetään usein kaupunkien asuinrakennusten, pysäköintialueiden, teiden, urheilukenttien, puistojen viemärijärjestelmien asennukseen. Polymeerisen betonin lujuus voi saavuttaa luokan F 900.

  Polymeeristen hiekatuotteiden valmistukseen käytetään polymeeripihvien ja puhdistetun kvartsihiekan seosta. Seos kuumennetaan polymeerin sulamispisteeseen ja liikkuu puristimen alla. Valmiit elementit yhdistävät polymeerin joustavuuden ja kvartsihiekan vahvuuden. Polymeeriset hiekkasäkit kuuluvat lujuusluokkaan C 250 ja niitä käytetään autojen pesuissa, huoltoasemissa, autokorjaamoissa ja puistoissa kaupunkien asuntorakentamisessa. Polymeeristen hiekkatuotteiden paino on kaksi kertaa niin alhainen kuin betonilla, mikä mahdollistaa erikoislaitteiden luovuttamisen asennuksen aikana.

  Muoviset laatat on valmistettu polypropeenista tai matalapainetusta polyetyleenistä (HDPE) ja kuuluvat luokkiin A, B ja C. Nämä tuotteet ovat kevyitä, kestäviä ja kestäviä, helppoja asentaa. Voima kasvaa jäykisteiden vuoksi. Tämä on paras vaihtoehto asentamaan myrskyn jäteveden esikaupunkien yksityistalo. Vakiopituus - 1 metri, erilainen korkeus, leveys 70-300 mm. Tällaisen tarjottimen paino ei ylitä 1,5 kg (ilman verkkoa).

  Muovilaatikoiden ominaisuudet

  Muoviset laatat on jaettu useisiin ryhmiin:

  • yleismaailmallinen
  • erittäin kestävä;
  • kulutusta kestävä;
  • syvä.

  Yleiset lokerot ovat paras vaihtoehto alueille, joissa esiintyy usein rankkasateita. Erityisen vahvoilla tuotteilla on jäykisteitä, joten niitä voidaan käyttää vain yksityisessä maalaistalossa, mutta myös parkkipaikalla, autotalliosuuskuntien alueella, tiellä.

  Kulutusta kestävät lokerot pystyvät ohjaamaan suuria määriä vettä ja toimimaan ahkassa ympäristössä. Useimmiten ne on varustettu jäykisteillä, valurautaiset ritilät ja anti-vandal-kiinnikkeet. Pääasiallinen soveltamisala - maanrakennusten alue. Jos tarvitaan suurempaa läpäisykykyä, tulisi käyttää syväpohjia. Ne ovat lisänneet leveyden ja syvyyden parametreja, joiden avulla voit asentaa viemärijärjestelmän alueille, joilla on korkea kertymä vesi.

  Muovielementtien edut:

  • pieni paino tarjoaa kätevän kuljetuksen ja asennuksen;
  • sivukytkentä helpottaa erityisiä lovia;
  • tiivis liitos putkilla tarjoaa kourun alustan pohjalle;
  • muovi on helppo leikata, jolloin voit luoda kohteita, joiden pituus on alle metriä;
  • asennus voidaan tehdä yhdellä henkilöllä;
  • muovilokero voi kestää jopa 50 vuotta.

  Viemäröintilavojen asennus

  Viemäröintijärjestelmän asennusta varten ei ole erityisiä sääntöjä. Ennen työn aloittamista olisi kehitettävä järjestelmä ja tehtävä kaikki tarvittavat mittaukset. Lautaset on valittava ottaen huomioon maaperän ominaisuudet ja suunniteltu kuorma. On myös tärkeää määrittää kantokyky ja syvyys.

  Asennukseen tarvitaan:

  • ristikkopatjat;
  • betoni;
  • lapio;
  • käsi- ja vasara;
  • saha (mieluiten timanttilevyllä);
  • akryylitiiviste.

  Useimmiten viemäröintijärjestelmä asennetaan asuinrakennuksen, autotallin ja tontin ympärille. Mutta se ei ole välttämätöntä. Tärkein kriteeri on tarve poistaa ylimääräinen kosteus.

  Kaivettavien kaivosten kaivamisessa on otettava huomioon paitsi laatikoiden mitat myös mahdollisuudet betonityynyjen rakentamiseen pohja- ja sivuseinämöiden tukiin. Lisäksi lokeron kansien on oltava noin 5 cm pinnan alapuolella asennuksen jälkeen. Työn helpottamiseksi on suositeltavaa merkitä kanavien sijainti johtoon.

  Kun kanavat ovat valmiita, voit tehdä 10 cm: n korkealla betonisella pohjalla ja hieman kaltevalla alustalla. Epästabiililla maalla on toivottavaa vahvistaa teräsputkia tai lankaa. Lokerot on sijoitettava kanavien keskelle, sulkea säleiköt ja kiinnittää ne joustavalla (helpottamaan jäljelle jääneen betonin poistoa asennuksen jälkeen). Kanavien seinien ja alustojen välissä kaadetaan betonikannattimia (noin 10 cm paksu).

  Nurkkasaumojen luomisessa kulmat katkaistaan ​​elementeistä. Liitoksia on käsiteltävä tiivisteellä. Jos asfaltti kaadetaan viemärijärjestelmään, kanavat on peitettävä kuitulevyllä. Jotta järjestelmä toimisi hyvin, se tarvitsee säännöllistä puhdistusta. Jos lokerot on valittu oikein, järjestelmä kestää useita vuosia.