Vanhan puutalon remontointi

Puutalon korjaaminen vaatii joskus paljon työtä, aikaa ja rahaa. Erityisen työvoimavaltainen työ on palauttaa tai korvata säätiö. Tässä asiassa ei tarvita lisäapua.

Säätiön jälleenrakentaminen

Kun puutaloa korjataan, säätiön peruskorjaus riippuu sen vahingoittumisesta. Jos säätiö on murskattu vain muutamassa paikassa, ota vanhan vanhan kunnostustyön takaisin. Mutta usein tapahtuu, että puutalot talletetaan ja kasvatetaan maahan. Tällöin sinun täytyy korvata ne kokonaan.

Vanhan talon perustaminen

Puutavaran omalla kädellä korjaamisessa syntyy vaikeuksia säätiön vaihtamisen yhteydessä. Itsenäisesti kaikki työ tuottaa erittäin ongelmallista. On parasta vuokrata pieni rakennustyöryhmä, joka hoitaa ja suorittaa suhteellisen nopeasti kaikki tehtävät. Voit tehdä tämän alentamalla nostetun talon vanteet noin puolen metrin korkeuteen. Korjaa tässä asennossa.

Kun valitset uuden säätiön, sinun kannattaa lopettaa sarakkeen tai sarake-nauhan yksi. Se soveltuu parhaiten tässä tilanteessa, eikä lattiaa tarvitse purkaa. Muoto on tehty, joka on vahvistettu metallitangoilla. Se on täynnä betonia. Kun betoni kovettuu, pohjan pinta peitetään vedeneristyksellä. Perusta on talon ruutu.

Vihjeitä kokeneita rakentajia siitä, miten puutalojen korjaus:

 1. Jos talo on tiili- tai teräsbetonipohjassa, sitä voidaan vahvistaa ankkuritangoilla.
 2. Dot-pohja vahvistaa, täyttää aukonsa sen osien välillä. Tästä johtuen se tulee monoliittiseksi, varmistaen sen luotettavuuden ja kestävyyden.
 3. Säätöraudoitus auttaa tasaisesti jakamaan kuorman sille. Se laskee useita kertoja, jos betoni- tai metallipalkit asennetaan kellarikerrokseen. He laittavat laatikon kotiin.

Puuportaan korjaaminen edelleen ei ole vaikeaa.

Ulkoseinäkorjaus

Puutaloiden korjaus omilla kädillä on täysin mahdollista suorittaa, remontoida ulkoseinät, katto osittain tai kokonaan.

Jos sinun on päivitettävä murtuvat kruunut pohjan pohjalla, talo nousee säätiön yläpuolelle. Vahingoittunut loki poistetaan, korvattu uudella. Kun vaihdat, on tarpeen hakea haluttu pituus ja halkaisija.

Pohjan pinnalle levittyy kerros katemateriaalia tai muuta vedenpitävää materiaalia. Koko laatikko on jo asennettu siihen. Puutavaran kehän ympärillä muodostuu halkeamia, jolloin restaurointi muodostuu seinien uudistamisesta.

Ennen ja jälkeen liittäminen

Vahingoittuneet lokit puhdistetaan, käsitellään antiseptisilla yhdisteillä, jolloin rako tahriin tiivistysaineella. Sitten on tarpeen tuottaa puuhuoneen ulkoseinien vuoraus puisella, muulla liimalla tai tiilillä vuorattuina.

Tapauksissa, joissa lokero menee ikkunan rungon alle, johtuen sulaveden kertymisestä tässä paikassa keväällä, vahingoittunut osa leikataan pois. Sahatun päiden päissä on puiset kammat. Uusi logi on ajettava niihin.

Puurakenteiden korjaus talon ulkoisten seinien palauttamiseksi voidaan tehdä itsenäisesti.

Katon kunnostus

Puurakenteiden korjaus tulee ajankohtaiseksi, jos katto on vaurioitunut, katto vuotaa. Jos katto on kulunut, on tarpeen tarkastaa kattotuolien tilat, tarkistaa vedenpitävyys ja eristys.

Katon korjaus koostuu vanhan katon purkamisesta, sen uusimisesta ja kaarteiden purkamisesta ja vahvistamisesta.

Lattian eristämiseksi katon ja kattopalkkien välissä olevissa aukoissa on mineraalivillaa, eristeen alle on asennettu vuori. Tähän sopii muovipäällyste tai vuoraus. Lattia on peitetty polyfoamilla kahdessa kerroksessa, laajennettu savi täyttö kaadetaan päälle.

Vihjeitä kokeneilta käsityöläisiltä puutalojen korjaukseen:

 1. Kun vaihdat katon on asennettava viemäreitä. Niiden on sijaittava 2-3 metrin etäisyydellä säätiön sijainnista, jotta sadevedet eivät pääse sisään.
 2. Niissä tapauksissa, joissa jokin lokeista on vioittunut, on jälkiä ja ominaisreikiä, jotka ovat tuholaisten jäljellä. Sen sijasta on uusi.

Restaurointi tiloissa

Korjaus puutalossa vaatii usein vanhojen ja säröillä olevien seinien palauttamista. Seinien päivittämiseksi sinun on ensin puhdistettava ne roskista, poista kynnet. Ohutlevyinen kassi asennetaan pystysuoraan seiniin. Jos yksittäiset lokit ovat voimakkaasti ulkoneviin, leikataan omiin osiin levyjen alla, jotta ne pysyvät tasalaatuisina. Vieressä laatikko kynnet kiinnitetty levyt kuitulevyä. Kun seinäverhous on tehty, kitti tehdään. Kun se kuivuu, liitokset ovat maadoitettuja. Peitteen päälle voit liittää tapetit, maalata seinät maalilla.

Puutalossa ovet ja ikkunat eivät useinkaan ole kunnossa. Vähintään kosmeettisia korjauksia tarvitaan. Jos vain osa ikkunasta tai ovesta on vaurioitunut, murskeva puu käsitellään kovettajilla ja säilöntäaineilla. Kuivauksen jälkeen ikkuna tai ovi värjätään. Jos kehykset tai sisäovet ovat huonosti vaurioituneet ajan myötä ja ne ovat huonontuneet, on parempi korvata ne. Tällöin vanhat kehykset ja ovet poistetaan yhdessä laatikon kanssa. Asentaa uuden puulaatikon. Kehykset ja ovet ripustetaan.

Talon sisäpuolella oleva takaluukku

Vihjeitä kokeneita mestareita:

 1. Vanhojen puupaneelien tai ovien palauttamisessa sinun ei tule suunnitella niiden myöhempää lakkausta, jos ne aiemmin maalattiin. Puun huokoinen rakenne imeytti ikuisesti maaliin.
 2. Jotta maali ei pääse lasiin, ikkunoiden maalaus on suljettava naamiointinauhalla.

Johtopäätös on muutamia sanoja

Edellä mainitut menetelmät ovat vanhan puutalon jälleenrakentaminen. Korjaustyön jälkeen se pysyy vielä yhden sukupolven ajan. Kun ostat puutaloa kylässä, voit täysin osoittaa taitojasi rakentajana.

Vihje 1: Miten aloittaa vanhan talon palauttaminen

Artikkelin sisältö

 • Miten aloittaa vanhan talon restaurointi
 • Miten rakentaa talon vuonna 2018
 • Kuinka muuttaa kotiasi

Säätiön palauttaminen

Hirsitalon päivittäminen

Kattotyöt

Vihje 2: Miten tiilistä taloa

 • kuinka asettaa puutalo vuonna 2018

Vihje 3: Matalamuuton rakentamisen perusta

On olemassa kolme päätyyppiä: pylväs, vyö, monoliitti.

nauha

Yksinkertaisimmasta nauhalementin laite suoritetaan seuraavasti: ensimmäinen, karkea hiekka, sora tai murskattu kivi kaadetaan valmiiksi valmistettuun 20 cm: n kerrokseen, joka on varovasti tamped, ja kaatamalla vettä maahan ja sitten koko tila kaadetaan maahan asettanut tiilipohjan tai roskakivestä. Kaksoiskerros katemateriaalia tai katemateriaalia asetetaan pohjan päälle.

columnar

Säätölohkot on asennettu tasoitettuun hiekkakerrokseen suunnittelun korkeuteen. Tämän merkinnän tasoitettavan hiekkakerroksen enimmäispituus saa olla enintään 15 mm. Samanaikaisesti pohjustuslasit ja tukipinnat eivät saa altistua ulkoiselle saastumiselle.

yhtenäinen

Kalliimpia kaikenlaisista säätiöistä. Tällaisen säätiön asennus toteutetaan yleensä raskaiden kivitalojen yhteydessä. Se täytetään yhdellä vahvistetulla monoliitillä jäätymisnopeuteen 1,5 - 1,7 metriä. Tällaista säätiötä suositellaan käytettäväksi tiilitalojen ja lohkojen talojen rakentamisessa, joilla on melko voimakas vaikutus säätöön, ja rakenteiden vääristyminen johtaisi todennäköisesti seinän halkeiluihin ja sitä seuraava rakenteellisen tuhoutumisen uhka.

Hyviä asioita omilla käsillään

Korjaa vanha puutalo tehdä se itse

Ostin tämän vanhan puutalon vuonna 2014 isäni kanssa. Talo oli erittäin huonossa kunnossa ja tarvitsi korjausta. Kuvassa näkyy hänen tilansa oston jälkeen. Talon kokonaispinta-ala on 93 m². m, joka sijaitsee pienessä kaupungissa. Yhdessä isäni kanssa teimme korjauksia omin käsin.

Puutarha oli valitettavaa, koska monta vuotta ei ollut mitään huolta siitä.

Edelliset omistajat olivat raskasta tupakoitsijaa, joten valkoiset seinät hankkivat kellertävän sävyn.

Makuuhuoneen kulmassa oli sientä.

Makuuhuone, näkymä sisäänkäynnille.

Kylpyhuone ennen remonttia.

Talon vanha asettelu.

Sisätiloissa seinät ja katto savustettiin tupakansavulla, joten ensimmäinen askel oli poistaa hajun lähde.

Poistimme täysin katon, seinät ja ovet (huone 3).

Kun siirryt kylpyhuoneeseen, asetettiin uudet viemäri- ja vesiputket.

Höyrystymme huoneen säännöllisellä polyeteenillä (huone 1).

Tämä on kylpyhuone, jonka päätimme rakentaa ilmastetusta betonista (huone 4).

Höyrysulun päällä päätimme asettaa 50 mm eristysmateriaalin.

Seinät ompelevat kipsilevyä. Tässä on sellainen hankittu keittiö-olohuone.

Näkymä keittiöstä / olohuoneesta vastakkaiselta puolelta.

Oven kylpyhuoneeseen.

Olemme vihdoin tehneet katon.

Asennetaan keittiön kaapit.

Joten me puhdistimme hylätyn puutarhan.

Talo oli edelleen ruma.

Valmistaudu ruohon istuttamiseen.

Lisättiin uudet ikkunakehykset.

Täällä me näytämme tältä.

Puutarhassa istutuksen jälkeen ruoho.

Nyt se näyttää talolta, jossa on nurmikko ja laatat.

Korjauksen loppu oli hyvin lähellä.

Ja tässä on lopputulos. Tämä on minun ylpeyteni.

Keittiö ja olohuone.

Makuuhuoneen kulma, joka oli sientä.

Vanhan puutalon uusi elämä. Algoritmin elpyminen

Kuin talon talteenotto - työn algoritmi, sovellettu teknologia, käyttäjien käytännön suositukset.

Paljon epäilyttäviä etuja puutalot ovat kalliita, joten kaikki eivät voi rakentaa tai ostaa tällaista pesää. Kuitenkin talossa, jossa "kokemus" voi periä tai ostaa paljon halvempaa, vaikka hänen tilansa on kaukana tyydyttävästä. Puurakennuksen uudistaminen tekee siitä sopivan mukavaan asumiseen ja palauttaa entisen ilmeen. Ja mistä aloittaa, miten jatkaa ja mitä valmistaa, pyytävät FORUMHOUSE-käyttäjät, joilla on kokemusta puun kanssa työskentelystä ja jotka harjoittavat omien kotitalouksiensa jälleenrakentamista.

Ongelma-alueet

Toissijaisen asuntokannan puutaloiden päämassan ikä lähestyy puoli vuosisataa tai on jo ohittanut tämän indikaattorin, mikä väistämättä johtaa tärkeimpien solmujen heikentymiseen. Jos rakennusvirheiden tai tekniikan aikana rikottiin, tietyt rakennuksen osat ovat täysin käyttökelvottomia. Toimintatapa on erittäin tärkeä - he asuivat talossa pysyvästi, tai se lämmitettiin toisinaan talvikaudella ja huollettiin samalla taajuudella. Näiden ehtojen perusteella voidaan tarvita seuraavia töitä:

 • säätiön täydellinen tai osittainen korvaaminen tai sen vahvistaminen;
 • alemman vanteen korvaaminen;
 • yksittäisten elementtien tai suurien seinien segmenttien täydellinen tai osittainen korvaaminen;
 • kattorakenteiden korjaus tai vaihto;
 • ulkopinta.

Vaikka alustavan tarkastuksen aikana tuntuu siltä, ​​että on helpompaa repäistä kuin yrittää toipua, sinun ei pidä epätoivoa, hyvästä syystä sanonta "silmät pelkäävät ja kädet" on porttikäyttäjien leitmotivi.

Vanhan puutalon uudistaminen: säätiö

Puurakenteiden ikä, joka on tunnusomaista nauha- tai pylväspohjasta. On erittäin harvinaista, jos teippi kaadetaan syvyyteen, mikä on pohjimmiltaan matala syvyys, että ajan mittaan rakenteen paino hukkui kunnolla maahan. Teosten etuosa riippuu säätiön kunnosta. Sen arvioimiseksi suoritetaan perusteellinen tutkimus yläpuolella olevasta osasta, jos se on käytettävissä, ja haudatut elementit kaivetaan ja tutkitaan. Puurakennusten perustusten korjaamiseen ja korvaamiseen osallistuvan tiimikunnan käyttäjä ja osa-aikainen johtaja, Igor Bekkerev, luokittelivat mahdollisen työn laajuuden.

Säätiön päätehtävä on siirtää kuorma talosta maahan. On olemassa erilaisia ​​kellarivirheitä, myös erilaisia ​​korjaustöitä. Tämä voi olla yksi työtyyppi tai useammin on tarpeen käyttää kompleksia.

 • Kellarin ja sokean alueen lämmitys;
 • Vedenpitävä vedeneristys;
 • Viemäröintityöt (vesihuolto);
 • Panssaroidun alustan kellarin vahvistaminen;
 • Perustan vahvistaminen ulkoisella vyöhykkeellä;
 • Säätiön vaihtaminen riippuvaan rakennukseen tai rakennuksen liikkumiseen;
 • Tasoittaa säätöä tai tasoittaa rakennuksen säätöön.

Jotta pääset käsiksi säätöön, talon ruutu nostetaan vaaditulle korkeudelle - ne ripustetaan, sen liikkumista sovelletaan harvemmin. Hydraulisia nostimia käytetään nostoon, seinät nostetaan vuorotellen tai koko laatikko kerralla. Koska puun kyky kestää tiettyjä muodonmuutoksia asianmukaisesti suoritettuna, tämä toiminta ei riko talon koskemattomuutta. Säätiön tilan ja ehdotetun työn perusteella nostimet asennetaan suoraan pohjaan (nauhalevy) tai maahan, aiemmin istutettuun paksuun lankkuun tai muuhun tukeen. Seinässä olevien nostimien määrä riippuu laatikon mitoista ja sahat tehdään liittimen alla ennalta määrätyissä paikoissa.

Yleensä monien ihmisten joukko on palkattu tällaisesta työstä, mutta ammattitaitoinen käsityöläinen pystyy nostamaan puutalon lyhyessä ajassa. Tällaisella ammatillisella onnekas forumchanin Arty-CooL, joka harjoittaa rekonstruointi hirsirakennus. Talon alapuolella oleva säätiö on normaalissa tilassa, mutta päätettiin vahvistaa sitä, rakentaa se ja kaataa uuteen muotoon välittömästi.

Tänään päätimme talon nostamisen ja alemman kruunun uusimisen, päällikkö työskenteli yksin, yritin auttaa työn jälkeen, vaikka luultavasti olin enemmän hämmentynyt työstä. Kun kruunu korvattiin samanaikaisesti, se upotettiin uuteen kruunun viivekerrokseen. Tein sen 3 päivässä, joten mestarit työskentelevät!

GriNatan omistajan perhe tässä tilanteessa teki ilman käsityöläisten osallistumista - aviomiehiä ja poikia käytettiin työhön. Säätiö oli matala, raunioitunut, rullauksen jälkeen se oli osittain purettu, kaatoi uusi leveä nauha ja asetti sitten tiiliin kellarikerroksen.

Pohjalla on rauniot, täysin matala, 40-50 cm, ulkokulmassa talo ilmeisesti alkoi uppoutua, takki poistettiin kulmasta ja korvattiin vastakkaisella tiilellä. Kun saimme hänet sieltä, hän mureni pieniin sirpaleihin. Alhaalla olevat kaksi kruunua ovat vain pölyä, kaatoimme osan raunioista, asetimme muotin, kaadettiin ja asetimme tiilimuurauksen.

Perustan vahvistamiseksi monoliittinen teräsbetoni nauha kaadetaan ulomman panssaroidun vyön kehän ympärille. Nauhan syvyys ylittää vanhan pohjan syvyyden hiekka-sora-tyynyllä, keskileveys on 40-50 cm. Vanhan pohjan pinta puhdistetaan huolellisesti, kaikki kuorintaelementit poistetaan. Lisääntymisen lisäämiseksi uudella liuoksella pohja impregnoidaan alustalla, jolla on suuri tunkeutumisvoima. Sideaineena käytetään vahvikepinoja, jotka työnnetään vanhaan säätöön 20-25 cm: n etäisyydellä useassa rivissä. Uuden kehyksen ansiosta nastat hitsataan tai sidotaan, liuos kaadetaan muottiin kerroksittain.

Säätiön vaihtaminen suoritetaan vaiheittain tai välittömästi. Ensimmäisessä tapauksessa vanha säätö puretaan osissa, ja vaiheiden asteittainen kaataminen. Toisessa tapauksessa kaikki on välittömästi purettu, monoliittinen teippi kaadetaan, pilareita heitetään tai paalut kierretään. Foorumin käyttäjää lempinimellä Andryukha052 tarjottiin vaiheittainen korvaaja, mutta hän mieluummin samanaikaisesti pelkäsi mahdollisia ongelmia säätiön kanssa tulevaisuudessa.

He tarjoutuivat poistamaan tukit pylväiden väliltä, ​​kaivamaan kaivantoja pilarien väliin ja kaataa säätiöt siellä, asettamaan muuraus ennen pylväiden välistä hirsirakennusta ja laittaa talon muuraukseen. Irrota sitten pylväät, kaivaa kaivannot pylväiden alle ja kaada sisään - liitä muuraus. En todellakaan halunnut tätä ajatusta, säätiö tulee useammasta osasta. Jos maassa on liikkumista, se voi kaikki halkeilla. Vaikka mitään ei tapahdu, luulin, että olisi parempi olla turvallinen. Siksi talo oli ripustettu U-muotoisilla tuilla, poistettiin kaikki kerralla, kaadettiin yksi teippi ja tehtiin yksi muuraus.

Vanhan talon uudistaminen: seppeleet

Puurakenteiden alemmat vanteet rappeutuvat, vähitellen tukkeutuvat kosteuden kautta säätiön läpi. Tämä johtuu sekä vedeneristyskerroksen puuttumisesta että teknologian rikkomuksista. Useat foorumin jäsenet, mukaan lukien val-lel, kohtasivat outoa tapaa suojata lokia vedestä.

Oma hirsimökki rakennettiin 50-luvulla, säätiön nauhalla oli vain vedenpitävyys lokin ja pohjan välillä, mutta! ensimmäistä kruunua pitkin tämän vedenpitävyyden reunat nostettiin ja kiinnitettiin itse lokiin, ja pohjan ja kruunun välinen segmentti ja siihen kiinnitetyn vedeneristysreunan reunat "varovasti kiinnitettiin" sementtilaastia pitkin koko ensimmäisen kruunun, sekä hirsitalon ulkopuolella että sen sisällä, ilmeisesti jotta loki ei liiku missään.

Kruunujen korvaaminen suoritetaan yleensä yhdessä perustustyön kanssa roikkuulaatikoiden kanssa. Jos mahdollista, materiaaleja käytetään mahdollisimman lähelle alkuperäistä - loki tai palkki, jotkut korvaa murtuvat osat tiilimuurilla. Arty-CooL hyödynsi ratapölkyt.

Laitoin ratapölkyt, koska sain turhaan, ja heidän kanssaan on helpompi työskennellä (vaikka en tehnyt sitä), he eivät pääse talon painoon, ja panen galvanoituja nappuloita säätiöön ja asetan talon niihin. Betonipalkkikustannukset ratapölkyt ovat varmasti kalliimpia.

Perustuksen ja uusien kruunujen välillä vedeneristys pakotetaan välttämättä, puu esikäsitellään antiseptisellä aineella.

seinät

Vanteiden lisäksi voi olla tarpeen korvata muut rakenteen osat, kun puu altistuu kosteudelle. Useimmiten tämä tapahtuu ylemmillä kruunuilla, jos katto vuotaa ja vesi kertyy eristeeseen. Seinälle on myös yleistä kastua ikkunoiden ympärillä, vaikka puu saattaa näkyä kokonaan ulkona.

Yksi hetki, johon se ei haittaa kiinnittää huomiota - lokit ikkunan alla. Jos ikkunat talvella "huusivat", lokit saattaisivat kuolla. Lisäksi näin, että hirsi mätti sisäpuolelta, ja ulkopuolelta - melko hyvä puu, vain poraamalla todettiin rotti.

Se tapahtui minulle, kun vaihdin ikkunat muoviin talossani. Kun pursin vanhoja, minun piti tehdä lisäosia, koska ikkunan alla oleva ikkuna oli mädäntynyt ja ulkopuolelta ei näkynyt.

On mahdollista paljastaa roistoa tavallisessa ulkoisessa puussa napauttamalla kirveellä tai vasaralla - mätä täyttö antaa tylsää ääntä, koko loki soi. Vaihtoehtona poraukselle käytetään aaria - se ei tule muutamaan millimetriin tavalliseen puuhun ja syöksyy mätäksi ilman vastustusta.

Laatikon tai seinän osan elementin vaihtaminen tehdään palasiksi - vaurioituneet karsitaan, uudet lisätään, kaikki aukot suljetaan, puu esikäsitellään samoin kuin kiinnityspisteet. Ajan ja rahan säästämiseksi yksi käyttäjistä toimi seuraavasti.

Särsin kaikki roottorin sisäpuolelta moottorisahalla "elävä" puuhun, imutettiin antiseptisellä aineella 2 kertaa ja laitettiin antiseptinen baari, sahattu "ontelon" mittoihin ja sidottu flaxvatiinilla ja kiinnitettiin sitten molemmin puolin 150 mm: n itseliimautuvalla ruuvilla.

katto

Juuri tämä WAB57 teki, kun hän muutti hyödyttömän korirakenteen toimivaan huoneeseen. Tämän seurauksena hän sai makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.

Ullakko muuttui tuskalliseksi pitkiksi: minun piti jättää vanhat, pienestä vetoisuudesta valmistetut kattotuolit 100-115 cm: n välein ja lepäävät ulkoisten palkkien päälle. Päätimme olla koskettamatta niitä, joten lisäsimme uusia kattotuolia 50x200 mm: n alustasta, mikä heikensi kenttää. Uusi palkki puusta 100x200 mm. Tee pultti ja sivutukit (telineet) kaikille kannuille. Sitten kaikki oli tasoitettava katon alla ja tehokas eristys. Loki - halkaisijaltaan 150 - 200 mm, leikattu aluksella 50 - 200 mm.

Jos ullakolla ei ole tarvetta, voidaan tehdä kattojärjestelmän tarkistus ja elementtien vaihtaminen, jotka ovat murtuneet lauhteen vuotamisen tai kerääntymisen vuoksi. Erityishuomiota kiinnitetään savupiipun tuotantoalueelle. Useimmissa tapauksissa päällekkäisyyden virtaus ja vauriot tapahtuvat.

Koska vanha liuskekivi ei lisää viehätysvoimaa, se muuttuu yleensä nykyaikaisiksi materiaaleiksi ja tavallisesti vaatii lattian ja aluskatteen eristämistä. Kun taloon on kiinnitetty uusia huoneita jäykällä nippusivulla, vanha katto on täysin uudistettu, jotta koko rakennus rakennetaan uuteen.

Suunnittelen kiinnittää osan talosta koko pituudelta, leveys 2,5-3 metriä, jolloin talon neliö, ja siellä on yksi mansardin katto, jossa asuintilat.

Ulkopinta

Puutavaran luonnollisen kauneuden säilyttämiseksi kieltäytyvät käyttämästä sivuraidetta ja muita verhousmateriaaleja. Vuosina pimennetyt seinät, joissa on useita kerrostumia pinnalla, on järjestetty - ne on harjattu ja kyllästetty erityisellä valkaisuaineella antiseptisilla yhdisteillä.

Käsittely on kätevintä suorittaa hiomalla ja erityisellä suutinrungolla rautaharjaksilla. Tällä tavoin on mahdotonta poistaa kaikki lika ja kerrokset tällä tavoin puusta, mutta parantaa merkittävästi ulkonäköä ja ilmentää rakennetta todellisuudessa. Tulevaisuudessa voit käyttää puuta tai maalata lakkaa: sävy tarkoittaa pinnan tasoa, ja uudet elementit eivät enää houkuttele huomiota. Maalaus- ja lakkavälineet eivät ole vain koristeellisia, vaan ne suojaavat pintaa tehokkaasti ulkoisesta vaikutuksesta.

Koska portaalin käyttäjät palauttavat puutalojaan, voit tutustua talojen jälleenrakentamiseen ja korjaamiseen. Tarvittavat tekniset tiedot perusta on helppo löytää säätiöissä. Kuinka käännä ullakko kattoon, kuvattu lämpökattojen osiossa. Artisti sopivasta taiteilijan valinnasta kertoo kuinka säästät hermoja ja rahaa korjausten tai kunnostustöiden aikana. Laajennuksen rakentamisen vivahteita koskevassa väitteessä - tietoa rakennusten rakenteista. Video ilmastetun betonin yhdistetystä talosta - kaikille, jotka aikovat rakentaa.

Vanhan puutalon remontointi: kaikki restauroinnin vaiheet - pohjasta loppuun

Nykyään pääkaupungit ovat yhä enemmän pakenemaan smogista ja meluista kaupungin ulkopuolella. Ja vaikka paras vaihtoehto on oman mökin rakentaminen, on hyvä vaihtoehto - vanhan puutalon osto ja korjaus Moskovan alueella. Se on jo itsessään ympäristöystävällinen asunto, ja puutalon laadukas korjaus mahdollistaa sen kestävän, mukavan ja tyylikkään. Vaikka tämä on kallis ja hankala tapahtuma, kodin korjaus on kuitenkin halvempaa kuin ostaa se. Tämän jälkeen kustannukset palautetaan korkoineen.

Talon uudistaminen mahdollistaa pitkään asumisen.

Valmistelu korjaukseen

Kaikki korjaukset alkavat valmistella. On arvioitava talon heikkenemisen aste, työn laajuus, aika ja kustannukset. Tavanomaisesti korjauksen valmistelu voidaan jakaa useisiin vaiheisiin:

Talo on vapautettu tarpeettomista asioista ja roskista.

Rakennuksen puiset osat tutkitaan asiantuntijoiden keskuudessa mätänemiseksi. Jos on jopa pieniä merkkejä mätämisestä, sinun on päästävä eroon niistä. Joissakin tapauksissa jopa koko lokien korvaaminen on välttämätöntä. Tätä varten ne poistetaan huolellisesti talon rakenteesta. Heidän paikkansa asennetaan uudet lokit. Samanaikaisesti ne suojataan kattohuopilla.

Talon säröjä havaitaan ja suljetaan. Jos näin ei ole, niin ne voivat aiheuttaa rohkeutta. Kun tiiviste on suositeltavaa käyttää antiseptistä.

Katse lattialle. Usein vanhoissa taloissa löytyi mätä lattia. Se on purettava.

Yksityiskohtainen työsuunnitelma ja arviot.

Korjausvaiheet

Vanhan puutalon korjaus tehdään useassa vaiheessa:

säätiön korvaaminen tai korjaaminen;

uusien ovien ja ikkunoiden asennus;

seinän koristelu ulkopuolella;

saniteettilaitteiden vaihto;

Jokainen vaihe on harkittava huolellisesti, jotta se ei aiheuta ylimääräisiä kuluja eikä pettäisi sitä, mikä on jo olemassa.

Säätiön jälleenrakentaminen

Rakennustyyppi valitaan sen mukaan, kuinka vanha puutalo on. Jos pohja on kulunut vain muutamassa paikassa, vaikuttaa siltä, ​​että se voidaan korjata rakentamatta uutta säätiötä. Pohjaa voidaan käyttää niin paljon, että se on tarpeen korvata. Asuinrakennuksissa käytetään kolmea säätiötä:

betonilaatta monoliittinen;

Asuintaloihin ei saa soveltaa sarakkeen perustusta.

Sivustollamme löydät säätiön korjauspalveluja tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Asiantuntijan on määriteltävä, mitä voidaan tehdä.

Usein itse säätiön korvaamis- tai korjausprosessi on seuraava: talon laatikko on nostettu, jalusta on korjattu tai korvattu, rakennus palaa paikalleen.

Säätiötä on vahvistettava, koska sen kuormitus kasvaa. Työvuorot:

Tiili- tai teräsbetonipohjaa on vahvistettava ankkuritangoilla.

Pistepohjan vahvistamiseksi sinun täytyy kaataa erityinen ratkaisu vapaaseen tilaan. Tästä johtuen siitä tulee monoliittinen. Se on kestävämpi ja luotettava.

Toinen tapa jakaa kuormitus säätöraudoitukseen. Kuorman alentamiseksi kellarissa sijaitsevan talon pohjaan asennetaan metallisia tai teräsbetonipalkkeja.

Talon jälleenrakentaminen alkaa usein säätiön kanssa

Joskus vanhojen perustusten vahvistamiseksi riittää yksi tiilimuuraus. Peruskorjauksen jälkeen sen vedeneristys vaaditaan.

Kattokorjaus

Kiinteä katto on avain lämmin kotiin. Ennen työn aloittamista on tarpeen määrittää materiaali, jolla katto peitetään. Hänen valintansa riippuu katon tyypistä. Se voi olla tasainen tai tasainen. Asuinrakennukset ovat harvoin katettuja litteillä katolla, sillä kalteva kattotyyppi mahdollistaa ullakon varustamisen. Sitä käytetään kodinhoitohuoneena. Lisäksi ullakko edistää talon tuuletusta. Jos aiot käyttää ullakolla taloudellisiin tarpeisiin, on parempi tehdä rikki tai dvukhskatnuyu katto. Jos talossa on yksi tarina, on suositeltavaa rakentaa korkea katto. Se antaa talolle hyvän kuvan. Tähän vaikuttava korkeus lisää katon toimintaominaisuuksia. Kun sademäärä kosteudelle ei kestä viivettä.

Sivustollamme löydät kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat avaimet käteen -korjauspalvelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Kattohuollon vaiheet:

Vanhan pinnoitteen ja kiskojen poistaminen

Murtujen rakennuselementtien vaihto

Puuelementtien käsittely hyönteismyrkkyllä ​​(tarvittaessa)

Uuden pinnoitteen asennus

Katonvaihtoa on lähestyttävä perusteellisesti.

Alakerta ei ole märkä, jos suoritat katon lämpöä ja vedenpitävyyttä. Tätä varten sinun on suoritettava seuraavat työtyypit:

Mineraalivillaa tai vaahtoa asetetaan kannattimien ja peitteen väliin.

Vuoraus suoritetaan. Tähän sopii vuori.

Ullakkokerroksen päälle asetetaan kaksinkertainen polystyreenikerros. On tärkeää, että sen liitokset eivät pääse päällekkäin.

Claydite täyttö kaadetaan. Sen kerroksen tulee olla 200 mm.

Joitakin vinkkejä katon suorituskyvyn parantamiseen:

Tehdessään katon vaihtoa on asennettava viemäreitä. On huomattava, että ne sijaitsevat 2-3 metrin etäisyydellä säätiöstä. Muuten sadeveden tulvii pohjaan, mikä vaikuttaa haitallisesti sen tilaan.

Jos kattopalkissa on vika tai jäljet ​​sen elintärkeästä toiminnasta, tämä osa on vaihdettava. Se on leikattu ja uusi loki on asennettu paikalleen.

Joissakin tapauksissa katon runko on vaihdettava. Kaikki katon korjaustyöt tehdään kuivalla, lämpimällä säällä.

Kattorakenne vaatii myös päivittämistä.

Viestinnän korvaaminen

Viestintä on kiinteä osa kotoa. Puulämmitteisen talon uudistamisen yhteydessä kaikkien tietoliikenneyhteyksien korvaaminen edellyttää:

Sähköverkko. Vanhat johdot puretaan. Sen sijaan asennetaan uusi johdotus. Se on suljettu erikoisputkilla tai laatikoilla.

Putkistot. On parempi mieluummin muovista tehtyjä malleja.

Videon kuvaus

Viestinnän järjestämisessä yksityisessä puutalossa videossa:

Windows ja ovet puutalossa

Vanhojen talojen ikkunat ja ovet edellyttävät pakollista vaihtoa. Säröjä esiintyy usein. Tämän välttämiseksi ammattimaiset käsityöläiset tekevät ikkunoiden ja ovien vaihtoa. Kääntämisen estämiseksi ennen ovien asennusta on tarpeen irrottaa ovenkehys ja kohdistaa seinät. Kehyksen kehys kootaan uudelleen ja asetetaan paikalleen. Kaikki aukot on käsiteltävä vaahdolla. Ovien valinta on edelleen omistajan talossa. Kuten ikkunat, nyt muovi malleja asennetaan useimmiten. Niillä on korkea lämmöneristysominaisuudet. Ne ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä. Voit myös asentaa puiset ikkunat. Heidän valintansa tulisi ottaa hyvin vastuullisesti. Kehyksen heikko käsittely vähentää ikkunoiden käyttöikää.

Päivitetyt ikkunat kokonaan vaihtavat talon ulkoasua. Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kruunujen korvaamisesta ja puutalon perustuksen korjaamisesta.

Lattiamateriaali

Lattia on asetettu betonipinnoille. Tehdäksesi sen, sinun täytyy purkaa lokit, puhdistaa sivusto roskista ja rakennusmateriaaleista. Levitys sopii seuraaviin:

hiekka tai hieno murskattu kivi nukahtaa

eristyskalvo asetetaan

betonikerros asetetaan

Sitten tasoitus tasaantuu. Betonin kuivaaminen kestää noin kuukausi 20 asteen lämpötilassa.

Lattian päällekkäisyydet tehdään myös sääntöjen mukaan.

Kun betoni kuivuu, voit jatkaa lattian asettamista. Voit käyttää laminaattia. Se asetetaan erityiselle alustalle. Siinä on noin 1 cm: n rako, joka on jalusta.

Jos aiot asentaa laudan, sementti ei ole välttämätöntä. Lokit naulattu lokeihin. Kun ne on asetettu, sinun täytyy mennä hiomakoneeseen. Kosteuden estämiseksi, lokien alapuolella sinun täytyy kaataa kerros laajennettua savea. Tämä tehdään, jos viiveet sijaitsevat maassa.

Ulkopinta

Ulkopinnan pitäisi alkaa kruunuilla. Tämä on heikoimmassa asemassa oleva paikka. Jos kruunut ovat mätä, korvaa ne sitten talon yläpuolella.

Seinät on tarkastettava mätäntyneistä lokeista. Kaikki ne korvataan uusilla. Pienet vauriot voidaan korjata muuttamatta lokkia. Ongelma-alueet puhdistetaan, käsitellään antiseptisellä aineella ja tiivistetään tiivisteellä.

Jotta talo olisi esteettisesti miellyttävä, se voi olla vuorattu sivuraidalla tai tiilillä. Sivuraide asennetaan seuraavasti:

Seinät on kiinnitetty kannattimiin.

Pystysuoria palkkeja on asennettu

Mineraalivilla ja eristekalvo asetetaan palkkien väliin.

Crate pehmeä sivuraide

Ulkopuolelta taloa voidaan lämmittää ja peittää sivuraide

Toinen vaihtoehto on ulkopinta - asettaa tiilitalon. Hänestä tulee kunnioitettava. Lisäksi tiili lisää eristyskykyä. Teoksia tehdään useassa vaiheessa:

Rakenne peitetään antifungaalisella aineella. Käsittely tapahtuu kahdesti. Teosten välillä on 24 tunnin välein.

Tiilimuodolle tarvitaan todellinen pienoismalli. Sen leveys on 25-30 cm. Sokea alue ei toimi. Se ei ole suunniteltu tällaisiin kuormituksiin.

Tiilen pohja on eristetty ruberoidilla.

Ennen rakennuksen edessä on lämmitettävä. Tätä varten käytetään arkistomateriaalia. Voimassa laajennetun saven kanssa. Älä käytä ruberoidia. On parasta laittaa materiaali kahteen riviin. Sitten toinen kerros kattaa ensimmäisen liitoksen.

Tiilen istutus on käynnissä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee puun talojen viimeistely.

Sisätilojen viimeistely

Puutalon sisustukseen kuuluu vanhojen seinien korjaus. Välittömästi ennen töitä ne on puhdistettava roskista ja nauloista. Sitten kiinnitetään ohutlevyjen laatikko. Sileän pinnan muodostaminen on mahdollista sallia lokin erillisten osien leikkaaminen. Kuitupäällystekerrokset asetetaan laatikolle. Poistot on täytettävä perusteellisesti.

Jos sisäseiniin ei ole erityisiä vaurioita, riittää, että ne maalataan tai maalataan lakalla.

Kuivauksen jälkeen täyttöliitokset on hiottu. Lisäksi asiakkaat korjaavat tilat. Seinät voidaan maalata, peittää tapetilla tai peittää koristeellinen kipsi. Nämä materiaalit, toisin kuin puuta, eivät vaadi säännöllistä erikoisprosessointia.

Haluttaessa seinät voidaan jättää puusta. On syytä muistaa, että tässä tapauksessa heidän on jatkuvasti hoidettava erityisiä keinoja. Vanhoja seiniä voidaan päivittää seuraavasti:

Vanha leikkaus poistetaan seinistä.

Pinta on hiekkapaperilla hiekkapaperia

Seinät avataan jahti lakalla

Palataksesi seinät hyvännäköiseen muotoon, ne voidaan peittää kipsilevyllä. Voit myös käyttää MDF-, muovi- tai itseliimautuvia materiaaleja.

Korjaus talossa alkaa muiden kuin asuntojen tilojen: kylpyhuone, kylpyhuone ja keittiö. Näissä huoneissa kosteus kasvaa, joten on suositeltavaa laatoittaa lattia. Tämä materiaali kestää kosteutta ja lämpötilan muutoksia, jotka ovat ominaisia ​​näissä tiloissa. Keittiössä ja kylpyhuoneessa voit asentaa "lämmin lattia" -järjestelmän.

Keittiö ja muut vesiympäristöt vaativat välitöntä huomiota.

Kylpyhuoneen seinissä voidaan peittää laatat tai peittää muoviset paneelit. Kylpyhuoneessa on sallittua liittää seinien yläosat tapetilla.

Keittiö voidaan liittää taustapaperilla tai maalata. Tämän huoneen laattoja käytetään seinän esiliinan osien koristelemiseen seinäkaappien ja sivulevyjen välissä. Yleensä on liesi, josta rasva ja vesi putoavat seinään. Laatta vastustaa kosteutta, rasvaa ja lämpötilan muutoksia. Se on helppo puhdistaa.

False-katot asennetaan usein muihin kuin asuinhuoneisiin. Suuri valikoima värejä ja koristeita voit toteuttaa kunnianhimoisimmat sisustussuunnitelmat.

Putkisto asennetaan ennen korjausta.

Muiden huoneiden korjausvaihtoehtojen valinnassa on edelleen asiakkaan kanssa. Voit kuvitella mielikuvitusta ja järjestää huoneet mieleisesi. Kun valitset sisätilojen ja värimaailman, sinun on otettava huomioon tilojen koko ja maailman suunta. Puutalot ovat ihanteellisia suunnitteluohjeita, kuten venäläistä tyyliä ja Provencea.

Videon kuvaus

Puutalon korjauksen ominaisuuksista ja tavoista säästää tässä videossa:

johtopäätös

Vanhan puutalon restaurointi on varsin toteutettavissa. Korjauksen laajuus riippuu rakennuksen kunnosta. Kaikkien edellä mainittujen töiden suorittamisen jälkeen sinulla on käytössänne kaunis ja mukava majoitus.

Tee se itse

Usein kannattaa korjata vanha puutalo itsestään kuin purkaa se ja rakentaa uusi. Jos sinulla on sellainen talo ja haluat tuoda sen oikeaan muotoon, kerromme sinulle, miten se tehdään. Tärkeintä on kiinnittää huomiota rakennuksen yleiseen kuntoon, eli arvioimaan työn näkymiä. Jos olet varma, että talo voi vielä palvella - voit aloittaa korjaamiset omalla kädelläsi.

koulutus

Ensinnäkin on arvioitava talon nykyisten osien kuluminen. Tarkasta huolellisesti pohja, seinät, katto ja viestintä. Vanhan puutalon korjaaminen käsillä alkaa materiaalin valmistelusta ja sen tilavuus riippuu suoraan rakennuksen kunnosta.

Täysin vapauta talo kaikista tarpeettomista asioista, roskista ja solmuista, varsinainen ei-rakenteellinen. Tarkasta huolellisesti puukappaleet mätämerkkien varalta - ne on poistettava välittömästi. Useimmiten vanhoissa puutaloissa lattia katkeaa täysin - se on purettava.

Kiinnitä huomiota säätiöön. Tavallisesti kiinteä betonivalu kestää hyvin pitkään, mutta joissakin paikoissa se voi hajota. Tämä vaatii pienen kosmeettisen korjauksen - valmistetun ratkaisun avulla, yksinkertaisesti peittää näkyvät puutteet tasoittamalla koko säätiön. Jos talon perustus on kaatunut (monet suuret halkeamat pitkin kehää, korroosion vahvistaminen, huomattava epätasapaino horisontaalisen tason säätiön) - korjaus ei riitä. Se tarvitsee täydellisen jälleenrakennuksen.

Viestinnän korjaus

Viestintä on huolehdittava etukäteen, koska voit halutessasi päällystää seinät kipsilevyllä tai muulla pinnoitteella. Joten purkaa nykyiset sähköjohdot ja putkistot kokonaan. Uuden sähköverkon sijoittaminen varmista, että johdot on kiinnitetty erikoisputkeen, jonka poikkipinta on 15-20 mm. Putkisto on parempi käyttää muoviputkia.

Seinäkorjaus

Korjaa puutalo omalla kädellä, valokuvat prosessista, jonka kiinnitämme, ja aloitamme seinillä. Crown lokit - haavoittuvin paikka. Tässä halkeamia ja muita vaurioita syntyy useimmiten. Myös lattian ja suoraan lattian palkit voivat kärsiä (kuten jo todettiin, on parempi purkaa se heti).

Puun vähäiset vauriot voidaan korjata purkamatta seiniä. Voit tehdä tämän puhdistamalla ongelma-alueet, käsittelemällä ne antiseptisellä aineella ja sulkemalla ne sitten sopivalla tiivistysaineella. Jos puhumme julkisivun ulkopinnasta, niin kosmeettisiin tarkoituksiin voit päällystää sen valitsemallasi erikoispaneelilla. Sides käytetään yleisimmin, ja se asennetaan seuraavasti:

 • Seinät on asennettu julkisivulle, johon pystysuorat palkit on asennettu;
 • Baarit asennetaan noin 30-40 cm: n välein.
 • Kerros mineraalivillasta ja eristävä kalvo kiinnitetään kynsien ja kynsien väliin;
 • Laatikko on päällystetty alhaalta ylöspäin.

Seinien sisäpuoli voidaan peittää kipsilevyllä. Kipsilevyn asennus suoritetaan samalla tavalla.

Kiinnitä huomiota ikkunoiden yläpuolelle ja oven aukkoihin - ne kärsivät usein kosteudesta. Paikoissa, joissa on ollut mätä, on vaihdettava - tämä voidaan tehdä yksinkertaisesti katkaisemalla palan palkista ja lisäämällä uusi osa.

On suositeltavaa olla laiminlyödä seinämän hoito, vaikka suunnitelisitte myös ripustaa sen. Vahinkoalueilla lika ja mikro-organismit voivat kertyä, mikä johtaa puun tuhoutumiseen.

katto

Jos talo on melko vanha, todennäköisesti sinun on täysin purettava katto. Tarkasta runko, kiinnitä huomiota erityisesti kannattimien tilaan. Katto on helppo korjata - kaikki osat voidaan vaihtaa. Voit tehdä tämän käyttämällä muita kiinnittimiä - jo jonkin aikaa yhdistämällä olemassa olevat palkit (joita et purkaa) naulaamalla useita levyjä niiden välillä. Sen jälkeen voit ampua heikkolaatuisia kattotarpeita pelkäämättä kehyksen tuhoamista.

Tarkasta huolellisesti katon pääosa - Mauerlat. Jos havaitut hajoamisvauriot ovat paikoillaan, muista leikata vaurioituneet osat ja asentaa uudet lamellilevyt tai kiristyspultit. Ihannetapauksessa voimalaatta voidaan korvata kokonaan huolellisesti poistamalla sen osat ympärysmitta ja asentamalla uusia.

Kun kattorakenne on korjattu, aseta kansi uudelleen paikalleen. Haluttaessa kattoa voidaan lämmittää edelleen käyttämällä esimerkiksi mineraalivillaa.

Ikkunat ja ovet

Vanhojen talojen ovet ja ikkunat on todennäköisesti täysin korvattava. Mutta tärkein ongelma ei ole tämä, mutta varsin usein vääntymisen tapauksessa. Jotta irtoaminen olisi vinossa, ovenkehys tulee purkaa ja seinät tasoitetaan tasolta.

Asenna oven kehys uudelleen ja asenna se. Kaikkiin olemassa oleviin ruuveihin on puhallettava tiukasti asennusvaahdolla. Ovien osalta valitaan malli omalla mielellään, mutta on suositeltavaa korvata ikkunat metalli-muovilla, koska ne ovat kestävämpiä ja luotettavia kuin puiset, puhumattakaan lämpöä eristävistä ominaisuuksista.

Sisäovet on myös korvattava samalla tavalla kehysten kanssa. Jos sinulla on kaikki samankokoiset ja koon omaavat ovet, voit heti valmistaa tarvittavan määrän levyjä runkopaneeleille. Mutta älä asenna niitä talon sisällä, koska teet vielä lattian korjausta ja sisustusta. Asenna sisäovet voi olla korjauksen viimeisessä vaiheessa.

Lattiamateriaali

Korkealaatuiselle kerrokselle suositellaan betonikytkimen tekemistä. Jos sinulla ei ole sitä, päästä työhön. Irrota ensin lattiat lattialla (seinien alla, joita et voi leikata) ja puhdista alue roskista ja pölystä. Levitys tehdään seuraavassa järjestyksessä: täyttö (hiekka, hieno murskattu kivi), eristävä kalvo, betonikerros. Muista kohdistaa solmun taso alle. Betonin pitäisi kuivua noin kuukauden ajan noin 20 asteen lämpötilassa.

Sitten voit aloittaa lattian asettamisen. Tämä voi olla esimerkiksi laminaatti. Asennukseen käytetään ensin erikoista substraattia, jonka jälkeen siihen asetetaan laminaattilevyjä, jotka on yhdistetty "lukot". Ylälevyn piilossa on oltava noin 1 cm: n suuruinen laajennusväli.

Jos et halua levittää lasia, voit tehdä levyn lattian. Tällöin levyt yksinkertaisesti naulataan lokeihin ja päällystetään erikoiskoneella päälle. On suositeltavaa antaa tällaiselle lattialle kosteuseristys suihkuttamalla kerrostettua kerrosta saviä tukkien alapuolella (jos lokit sijaitsevat maahan).

Viimeistely

Puun talojen korjaaminen viime kädessä omalla kädellä, jonka video on artikkelin lopussa, on viimeistely. Jos käytit kipsilevyä seinille, muista käsitellä se kipsillä ja tasoittaa se tapetusta tai maalausta varten.

Levyjen puulattia tulisi käsitellä erikoislakalla ja annettava kuivua hyvin. Samanlainen prosessi olisi tehtävä muiden puumateriaalien kanssa, jotka ovat avoimilla alueilla.

Vanhan puutalon korjaaminen omiin käsiisi: vaiheittainen prosessi. Säätiö. Julkisivujen, katon ja ullakon palauttaminen

Löydä ainoa materiaali, joka pystyy vuosikymmeniä olemaan alkuperäinen ulkoasu ja luotettavuus tällä hetkellä, ei toimi. Jokaisella on omat edut ja haitat, joten muutaman vuoden kuluttua jokainen rakenne on korjattava.

Rakennuksen suuria korjauksia ei ole tarpeen tehdä, se riittää korjaamaan vaurioituneet paikat. Tänään me syöksymme aiheeseen korjaamaan vahinkoja, joita voi esiintyä puutaloissa.

Vanhan puutalon restaurointi alkaa usein sen perusta.

Kun sinulla on pätevä, oikea ja oikea-aikainen korjaus, voit välttää virheen edelleen levittämisen, joka voi myöhemmin olla erittäin kallista. Valitettavasti talonrakentamisen restaurointityöt edellyttävät paitsi taloudellisia menoja, myös huomattavaa fyysistä ponnistelua.

Alustava vaihe

Jokainen korjaus vaatii rahaa, joten sinun on tehtävä tietty työsuunnitelma, jotta talousarviossa ei tehdä taloudellista "reikää" eikä työn loppu. Kirjoita mahdollisimman yksityiskohtaisesti mitä haluat tehdä, mitä on ensin korjattava ja mitä voi odottaa.

Vanhojen puutalojen kunnostamiseen liittyy monia tärkeitä askelia.

Yleensä suunnitelma sisältää:

 • Suunnitteluprojektin kehittäminen - määritä, mitä haluat saada kaikkiin restaurointityöhön. Voit käyttää tätä tietokoneohjelmaa, joka visualisoi tämän;
 • rakennusaineiden ja työkalujen laskelmat, on suotavaa tehdä yleinen arvio;
 • säätiö;
 • kattoon liittyvät kunnostustyöt sekä eristys ja äänieristys ullakko;
 • vanhan julkisivun poisto, uuden asennus;
 • terveyslaitteiden asennus;
 • keittiön ja kylpyhuoneen viimeistely;
 • Kaikkien tai yksittäisten huoneiden uudistaminen tai uudistaminen.

Kuinka tehdä korjauksia vanhassa puutalossa omasta ja ilman ammattilaisten osallistumista

Materiaalit ja työkalut

Tärkeä vaihe, jolta koko hankkeen kustannukset ovat riippuvaisia, on tärkeätä paitsi hankkia tarvittava määrä ja laatu myös rahaa. Yleensä 10% laskennallisesta tilavuudesta riittää kaikkiin leikkauksiin ja jätteisiin.

Ohjeet ovat seuraavat:

 1. Mittaa nauha mittaa kunkin huoneen, joka on korjattava.
 2. Määritä perus- ja ylimääräisten rakennusmateriaalien tarkka määrä sisustukseen.
 3. Mittaa putkien ja sähköjohtojen pituudet, jotka on vaihdettava.

Valokuvassa - vanha puutalo on poistettava kaikki vahingoittuneet kohteet.

Työkaluista, joita tarvitset:

 • LBM;
 • perforator jossa joukko porat ja bittiä;
 • rakentaminen nitoja;
 • tasainen ja kihara ruuvitaltta eri halkaisijoilla;
 • vasara;
 • taltta;
 • lanka leikkureita;
 • pihdit;
 • metallirunko ja puu;
 • romahtamaan;
 • rakentaminen neliö;
 • merkinnöille - yksinkertainen kynä ja liitu;
 • tikkaat rakennustelineet;
 • liuosastio ja lapio;
 • lastalla;
 • kiertyä.

Säätiö

Ajan myötä rakenteen perustana on eräitä haittoja eri syistä, joten se vaatii tietyn palauttamisen. Harkitse tärkeimmät kohdat, joita voi tapahtua ja kuinka palauttaa vanhalle puutalolle:

 1. Rakennetta voidaan vahvistaa vahvistamalla betonilla, joka on yhdistetty tangot ankkureilla.
 2. Toinen menetelmä on ruiskutus liuoksessa paineen alla vahvistetun betoniseinämän avulla käyttäen Ø20-40 mm putkia.

Voit tehdä tämän korjauksen kotona omilla käsilläsi, se ei ole erityisen vaikeaa.

 1. Täytä raudoitettujen betonielementtien tiettyjen osien väliset aukot, jotta jalusta voidaan kääntää monoliittiseksi. Näin lisäät jäykkyyttäsi.
 2. Jalustan pinta-alan lisäämiseksi suosittelemme asentamaan sen alapuolelle vahvistettuja betonilevyjä rakenteen syvyyden lisäämiseksi.
 1. Tiivistä maali, joka sijaitsee korjatun perustan pohjan alla.
 2. Liitä seinä rakennuksen pohjan ja rakenteen välissä.
 3. Poraa vanha rakenne vakaaseen maaperään tekemällä 2-3 kuoppaa.
 4. Heitä kuopat ja täytä ne laastilla.

Etkö ole varma mistä aloittaa vanhan puutalon korjaus, korjaa sen perusta

Vinkki: älä vaihda venttiilejä, tämä ei kuitenkaan toimi.

Julkisivujen restaurointi

Huomaa tekijät, jotka vaikuttavat työn monimutkaisuuteen:

 1. Julkisivu - voi olla tuulettuva ja märkä. Jälkimmäisessä tapauksessa on välttämätöntä puhdistaa lian ja maalikerroksen pinta tai muita lisätoimenpiteitä.
 2. Rakennuksen tila on erityinen tai tavallinen.
 3. Ulkoseinien kunto.
 4. Työehdot - vaikuttaa ennen kaikkea säätilaan ja rakennuksen sijoittamiseen. Ensimmäisessä tapauksessa kylmä ja kostea ilmapiiri vaikeuttaa restaurointityötä.
 5. Seinien työstö - se sisältää:
 • restaurointitoimet;
 • anti-suolasaukon palauttaminen - muussa tapauksessa alkalit ja suolat, jotka liikkuvat ulos, tuhoavat vain kipsin tai maalikerroksen;
 • käsittely bioproteaattisilla materiaaleilla.

Vinkki: joissakin tapauksissa ei saa tehdä kuivattamatta puiset seinät.

Puulasin voi päivittää sivuraiteella. Materiaali on kestävä, sillä on rikas väri- ja rakennealue. Työtä hänen kanssaan ei voi kutsua vaikeaksi, sinun on noudatettava valmistajan ohjeita.

Katto- ja ullakkokorjaus

On vaikea kuvitella asuinrakennuksen päätoimintoja korjaamatta näitä tiloja.

Tavallisiin toimintoihin voi kuulua:

 • vanhan pinnoitteen täydellinen purkaminen ja korvaaminen uudella;
 • korvaamattomien hyödykkeiden korvaaminen;
 • ristikkojärjestelmän purkaminen ja pääkansi niiden korvaa- miseksi kestävämpiä elementtejä ja raskas kansi.

Vanhan puutalon kunnostustyö välttämättä sisältää kattotyöt

Jotta lämpöä ja äänieristys voitaisiin tehdä ullakolla, sinun on tehtävä tämä:

 • kiinnitä kerros mineraalivillaa tai palamatonta polystyreenivaahtoa asennettujen kiskojen ja pinnoitteen väliin;
 • asennetaan eristyksen alapuolelle puu- tai muovipäällysteen muodossa;

Vihje: kaikki muovi, jota käytetään viimeistelynä, ei pidä ylläpitää palamista. Anna sen hinnan olevan huomattavasti kalliimpaa, mutta tällä tavoin et riko tb: tä puurakennusten toiminnassa.

 • sijoittaa ullakolle 2 kerrosta palamatonta polystyreenivaahtoa, jonka paksuus on 50 mm, niin että molempien kerrosten liitokset eivät leikkaa toisiaan;
 • täytä 200 mm: n paksuisella savialueella.

johtopäätös

Tarkastelimme puurakennusten korjauksen tärkeimpiä vaiheita koskematta viestintää, oviin, ikkunoihin ja huoneiden yleiseen korjaukseen. Mutta vaikka suoritamme artikkelissa esitetyt toimenpiteet, tämä riittää talon normaalikäyttöön, jonka jälkeen voit tehdä muuta työtä.

Itse asiassa kaikki edellä mainitut toimet voidaan suorittaa itsenäisesti tai avustajan kanssa ilman ammattihenkilöiden osallistumista. Tämän artikkelin videon avulla voit lisätä tietoja edellä mainitusta aiheesta.