Mitkä ovat sekoitetut nestemäiset lasit ja sementti

Nestemäisen lasin käyttö sementtipohjaisten laastien valmistuksessa on yleinen käytäntö. Se on vesipitoinen silikaattiliuos, joka kykenee nopeuttamaan betonin kovettumista ja lisää veden kestävyyttä. Tämän seurauksena nestemäistä silikaattilasia käytetään altaiden ja kuoppien vedeneristämiseen, valmistettaessa erittäin adheesion omaavia rappausseoksia ja pohjustuskoostumuksia. Mutta sen sisällyttäminen tavalliseen betoniin ei aina ole perusteltua, mutta vain rajoitetuissa rakennusajankohdissa, ja jokainen tapaus vaatii erillistä harkintaa. On myös tärkeää kestää sementtiä lisäämällä tietty nestemäisen lasin suhde, koska silikaattiliimat voivat sen osuuden ylittäessä sekä parantaa että heikentää sen ominaisuuksia.

Vaikutus ratkaisuun

Nestemäisen silikaatin saamiseksi on välttämätöntä laimentaa sooda hiekalla ja maa-piidioksidilla soodalla. Tuloksena oleva koostumus vaikuttaa merkittävästi sementin kovettumisajan, joka riippuu suoraan käytetyistä mittasuhteista. Vertailua varten:

Käytännössä ei ole suositeltavaa ottaa käyttöön yli 5% nestemäistä silikaattilasia. Suhteellisen osan ylittäminen tekee betonista vaikeasti maadoitavan, ja se voi vaurioitua suoraan säiliöön. Tämä lisäaine suurissa määrissä johtaa sementtilaastin lujuusominaisuuksien heikentymiseen. Useimmiten käytetty sementti-hiekkaseos suhteessa 1: 3 ja suhde W / C = 0,58, vahvuuden lasku verrattuna lisäaineettomuuteen on:

Toisin sanoen ensimmäisen viikon aikana tekokivi muuttuu tavallista vaikeammaksi, mutta kuukauden kuluttua se menettää jopa 25% sen käyttökelpoisista ominaisuuksista. Tästä syystä betoniin ei ole lisätty silikaatteja, jotka tukevat perustuksia ja tukirakenteita. Kysymys herää: kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään sementtilaastian, jotta se olisi hyödyllistä? Asiantuntijat suosittelevat, että mittasuhteet pysyvät 3 prosentissa kokonaismassasta, ääritapauksessa - 5. Lisäksi on suositeltavaa sekoittaa betonia silikaattien kanssa vain rajoitetuksi työksi ja pieniksi rakenteiksi.

Vedenkestävyyden ja lämmönkestävyyden parantaminen

Suhteellinen positiivinen vaikutus nestemäisen lasin ja sementin yhdistämisessä ilmenee vedenpitävyysominaisuuksien vahvistamisessa. Silikaattien lisääminen eliminoi betonin huokoisuuden ja vähentää sen veden läpäisevyyttä, pinta muuttuu hometta ja hometta vastaan. Mutta kaikki tämä on merkityksellinen sillä ehdolla, että pieni osa epäpuhtauksista syötetään karkeaseen fraktioon (3%). Tämä johtuu siitä, että nestemäinen silikaattilasi pestään ajan myötä vedellä ja, jos suositeltuja mittasuhteita rikotaan, betoni tuhoutuu kosteudella.

Lisäaineen toista hyödyllistä ominaisuutta käytetään lämpöä kestävän keinokiven saamiseksi. Tavallisen betonin rakenne tuhoutuu, kun lämpötila ylittää 200 ° C. Nestemäisen lasin lisääminen 29-34%: n määrä kasvaa lämmönkestoa 1000: stä 1400 ° C: seen. Tällaisia ​​seoksia käytetään teollisuuslaitosten lohkojen valmistukseen ja sijoittamiseen. Yksityisessä rakentamisessa lisäaine tuodaan uunien, tulisijojen, savupiippujen päällystysratkaisuihin.

Natriumsilikaatti on välttämätöntä hätätilanteissa tai kiireellisissä töissä, joissa on säännöllistä vuorovaikutusta veden kanssa: altaat, hydrauliset rakenteet, viemäriverkot (paitsi muoviputket). Se otetaan sementtilaastiaan vähintään 1:10, vakavissa tapauksissa, sen osuus on 50%. Suljetun reiän tai sauman laatu on tilapäistä, mutta koostumus tarttuu muutamassa minuutissa ja ei-juotavan alueen olosuhteissa. Kaikissa muissa (ei-hätätilanteissa) tapauksissa lasin osuus riippuu seoksen toiminnallisuudesta. Yksityiskäytössä nestemäistä lasia suositellaan laimentavan sementillä:

 • Valmistetaan seokset ulkoseinien viimeistelyyn.
 • Muurauslaastin perustaminen kellareihin, kellareihin, ovien tarkasteluun tai muihin kohteisiin, jotka tarvitsevat suojaa kosteudelta.
 • Vedenpitävät altaat ja kaivot, seinät, katot.
 • Betonipinnoitteen pinnan pohjustus.

Monissa resepteissä lasketaan silikaattien lisäaineiden osuus sementin tilavuudesta. Vedenpitävät laastarit sekoitettaessa on parempi käyttää sementti-hiekkaseosta suhteessa 1: 2,5 ja laimentaa se vedellä 15% liuennut nestemäinen lasi. Vedenpitävien altaiden, seinien ja kattojen vedeneristämiseksi on tarpeen sekoittaa yksi osa silikaatteja kymmenellä yksinkertaisella laastilla. Kaivoille tarkoitettuja suojamateriaaleja valmistetaan 1: 1: 1 (sementti: hiekka: lasi) suhteissa, vettä lisätään paksun kerman sakeuden saavuttamiseksi. Käytännössä mittausta, kuten litraa, käytetään vaahdotettaessa vesitiivistykseen tarkoitettuja formulaatioita. Esimerkki: 1 litran lasia 8-10 litran sementtikoostumusta (1 ämpäri).

Valmistettaessa tavallista betonia rakennusrakenteiden kaatamiseksi silikaattien suhdetta ei suositella ylittävän yli 3%, varsinkin kun rakennetaan perustuksia. Toinen asia on pohjustus, tässä tapauksessa sementti sekoitetaan liukoisen lasin kanssa yhtä suurina määrinä, hiekkaa ei lainkaan käytetä. Vettä otetaan 25 painoprosenttia natriumsilikaatista. Tässä reseptissä on ensiksi välttämätöntä laimentaa sementti ja seos, joka on jo saatu annoksina jatkuvasti sekoittumalla lasiin.

Kun tulenkestäviä pinnoitusliuoksia kypsennetään, sementtiä, vesilasia ja hiekkaa sekoitetaan suhteessa 1,5: 1,5: 4. Vesi otetaan tilavuudeltaan enintään 25% lisäaineen kokonaismassasta, menetelmä on samanlainen kuin edellä. Ensinnäkin hiekka ja sementti sekoitetaan perusteellisesti ja laimennetaan, ja vasta silloin - lisätään lasia.

Edellytys on jatkuva sekoittaminen. Tämä resepti sopii myös betonin rakenteiden suojaamiseen kosketuksesta happamien väliaineiden kanssa.

Kuinka sekoittaa sementin kanssa?

On tärkeää muistaa, että silikaattien lisäaineiden seosten kovettumisaika on kääntäen verrannollinen niiden kokonaisosuuteen. Koostumukset, joiden jälkimmäisen 50%: n pitoisuus kovettuvat 5-7 minuutissa, joten niitä sekoitetaan pieninä annoksina ja käytetään hyvin nopeasti. Ei ole suositeltavaa lisätä nestemäistä lasia jo valmistettuun liuokseen (paitsi erityisiä reseptejä). Jos tätä lisäainetta käytetään pieninä mittasuhteina kovettumisajan nopeuttamiseksi, on ensin ensin laimennettava se veteen ja sekoitettava se sementti-hiekkaseokseen. Työ suoritetaan käsineissä, myös suojaa silmiäsi, vaikka myrkytön aine on vaarallinen limakalvolle.

Tärkeä vivahde on puhtaan juomaveden käyttö ilman happamia ja emäksisiä epäpuhtauksia. Suurten nestemäisten lasien koostumusten valmistuksessa jälkimmäinen ei ole aina mahdollista laimentaa. Tässä tapauksessa tee ensin sementin ja hiekan seos, joka pienissä osissa lisätään suoraan rakennusliimaan (tai päinvastoin). Pääasiassa on varmistettava, että sekoitat niin perusteellisesti kuin mahdollista vähintäänkin, pora sopii hyvin tähän tarkoitukseen.

Nestemäinen lasi kuivuu betonilla

Nestemäinen lasi - käyttöohjeet, ominaisuudet, koostumus ja kuivausaika

Nestemäinen lasi, jonka käyttö kasvaa sekä teollisuudessa että arjessa, on yksi harvoista materiaaleista, jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen sävellystään tähän päivään asti. Tämä suosittu raaka-aine on löytänyt sen soveltamisen eri aloilla ihmisen toiminnan, koska sillä on paljon etuja ja hyödyllisiä ominaisuuksia.

Ensimmäinen kerta, nestemäinen lasia loi ja käyttää saksalainen mineraali. Vuonna 1818 Jan Nepomuk von Fuchs laati ensimmäisenä formulaation, joka sisälsi piihapon ja alkalin. Nestemäinen lasia ei ole alusta lähtien muuttunut paljon. Nykyään suosittu materiaali tuotetaan kuitenkin hiukan erilaisilla menetelmillä käyttäen korkean teknologian yksiköitä. Niiden avulla voit vähentää ihmisen kosketusta kemikaaleihin ja tuottaa materiaalia hyvin suurina määrinä.

Nestemäisen lasin natriumkoostumus

Nestemäinen lasi saadaan autoklavoimalla raaka-aine, joka sisältää suuren määrän piitä väkevällä natriumhydroksidiliuoksella. Materiaalin saaminen on toinen tapa. Se koostuu kvartsihiekka ja sooda. Joissain tapauksissa piin liuotusmenetelmä alkalisessa liuoksessa. Tätä periaatetta noudattaen on kuitenkin mahdollista saada hyvin pieni määrä materiaalia.

Riippumatta tuotannon periaatteesta, tuloksena on kahdenlaisia ​​materiaaleja. Ensimmäinen näistä on natriumyhdiste, jolle on ominaista korkea tarttuvuus ja tarttuvuus. Sen ytimessä tämä on nestemäistä lasilevyä, joka ei ehdottomasti pelkää äkillisiä lämpötilan muutoksia ja muita ilmakehän vaikutuksia. Tämäntyyppistä materiaalia käytetään säätiön vahvistamiseen, erilaisten valumuotojen, kotitalouskemikaalien valmistukseen, posliini- ja lasituotteiden korjaamiseen ja restaurointiin, rakennusmateriaalien tulenkestävään käsittelyyn. Toinen käyttöalue on puutarhanhoito, koska liima soveltuu hyvin puiden ja vahingoittuneiden pensaiden hoitoon.

Toinen materiaali on kaliumlasia. Se sisältää lähes kaikki ensimmäisen koostumuksen ominaisuudet. Ainoa ero on häikäilemättömyys sen jälkeen, kun päällyste on käsitelty kaliumkoostumuksella. Tämän materiaalin ansiosta käytetään laajasti maalaustyötä talon ulkopuolella. Tämä tyyppi sisältyy usein kaliumsilikaattiin perustuvien tulenkestävien maalien koostumukseen. Tätä materiaalia käytetään myös elektrodien valmistukseen.

Ensimmäinen lasin versio on paljon halvempaa, mutta toisella on parempi suorituskyky. Joten kaliummateriaali kuivuu nopeammin, sillä on erinomainen tarttuvuus ja korkea vastustuskyky erittäin korkeille lämpötiloille.

Suuri materiaalikysyntä ei voi olla odottamaton. Siinä on paljon erinomaisia ​​ominaisuuksia, joiden ansiosta sitä käytetään ihmisen toiminnan eri osa-alueilla. Tuotteen käsittelyn jälkeen materiaali suorittaa useita tärkeitä toimintoja kerralla:

 • tukahduttaa neste, eli sillä on tehokas vettä hylkivä aine;
 • tuhoaa bakteerit ja estää niiden tulevan esiintymisen, eli suorittaa antiseptisen vaikutuksen;
 • estää staattisen sähkönäytteen - tässä tapauksessa materiaali on antistaattisen aineen rooli;
 • lisää tiheyttä, täyttää halkeamat käsitellyssä pinnassa;
 • estää happojen vaikutukset ja suojaa tuotetta tulen vaikutuksilta.

Kaikilla näillä ominaisuuksilla on ohut kalvo, joka muodostuu nestemäisen lasin käytön jälkeen. Materiaali tunkeutuu nopeasti seinän tai väliseinän pieniin huokosiin, mikä tekee siitä pinnan täysin tasaiseksi. Kalvon läsnäolo varmistaa tuotteen suojauksen veden ja tulen vaikutuksilta. Nestemäisellä lasilla on suhteellisen alhainen hinta. Yksi pankki riittää pitkään. Levittämisen jälkeen kalvo voi kestää 5-7 vuotta, ja jos se peitetään ohuella maalikerroksella, käyttöaika nousee 10-12 vuoteen. Materiaali ei pelkää kosteutta johtuen suuresta resistenssistosta ilmakehään.

Nestemäinen lasia ominaisuuksiensa ansiosta on laaja käyttöalue. Asuinrakennusten korjauksessa ja rakentamisessa materiaali ei pääty sinne. Sitä käytetään laajalti teollisuudessa ja viestinnän rakentamisessa. Usein päälliköt käyttävät nestemäistä lasia sisustukseen, se on hyvä sisätilojen ja ulkoseinien ja lattian osalta.

Materiaalia ei kuitenkaan voida käyttää alueilla, kuten vedenpitävällä tiilipinnoilla - nestemäinen lasi voi nopeasti tuhota esineiden elementit. On myös syytä huomata, että tuloksena olevalla kalvolla ei ole suurta lujuutta, joten luotettavan suojan takaamiseksi pintaa on lisäksi käsiteltävä useilla erilaisilla hydraulisuojatuilla. Riippumatta siitä, kuinka paljon materiaalia käytettiin ratkaisuun, se voi kuivua nopeasti, joten aloittelijoille aluksi on vaikeaa työskennellä sen kanssa.

On erittäin tärkeää, kun ostat nestemäistä lasia huolellisesti perehtymään sen komponentteihin. Natriumsilikaattituotteella on korkea tarttuvuus ja hyvä tartunta. Kaliumia sisältävää nestemäistä lasia käytetään laajasti happamassa ympäristössä, mutta sillä ei ole tar- peutta, että ensimmäinen materiaali.

Useimmissa tapauksissa nestemäistä lasia käytetään rakennusalalla. Täällä materiaalilla ei käytännössä ole kilpailijoita erilaisten huoneiden vedeneristämisessä. Ensinnäkin se sopii hyvin työskentelyyn ullakolla ja kellarissa. Tiettyjen ominaisuuksien ansiosta nestemäinen lasi luotettavasti suojaa betonirakenteita, jolloin niiden pinnat ovat tulenkestäviä ja vedenkestäviä. Materiaali sopii myös viimeistelyyn ja sisustustöihin.

Vedeneristys nestemäisellä lasilla

Toiseksi lasia käytetään usein kaivojen käsittelyyn. Tällaisissa tapauksissa työ suoritetaan kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin seinille levitetään puhtaalle materiaalille, ja ne peitetään sementti-hiekkaseoksen ja nestemäisen lasin avulla.

Kolmanneksi materiaalia käytetään altaiden seinien sisäiseen käsittelyyn. Kalvo auttaa suojaamaan rakennetta kulhon tuhoutumisesta ja vuotamisesta. Aineiston ulkopuolella oleva allas suojaa luotettavasti pohjaveden vaikutuksesta. Sekä sisä- että ulkotilaan tulisi käyttää vesilasia 2-3 paksuisessa kerroksessa. Vesitiivistystoimintojen suorittamisessa materiaalia voidaan käyttää laimentamattomana tai erilaisten lisäaineiden, seosten ja impregnointien osana.

Käytä antiseptisenä

Nestemäistä lasia on käytetty rakentamisessa ja antiseptisenä. Se suojaa pinnan tehokkaasti homeen ja homeen muodostumiselta ja myös tuhoaa vaarallisia mikro-organismeja valtavia pesäkkeitä. Siksi materiaali on erittäin suosittu seinien viimeisessä käsittelyssä tapettien ja maalin maalaamiseen. Joka tapauksessa materiaali luotettavasti suojaa keramiikkaa, puuta ja paperikalvoa kosteudelta ja tulelta.

Nestemäistä natrium- ja kaliumlasia käytetään laajasti kotitarkoituksiin. Erinomaisen tartuntapintojen ansiosta materiaalia käytetään usein PVC: n ja linoleumin sijoittamiseen. Siinä tapauksessa, että tarvitset metalliputkia, materiaali on kysyntää kittien tuotannossa viestinnän tiivistämiseksi.

Nestemäinen lasin kiillotus

Toinen materiaalin käyttöalue jokapäiväisessä elämässä on erilaisten kankaiden kyllästäminen tulipalon suojaamiseksi. Myös usein nestemäistä lasia käytetään käsittelemään rungot ja puiden oksat suojautumaan tuholaisilta. Monet yksityiset talot ja asunnot käyttävät usein materiaalia erilaisten pintojen kiillottamiseen sekä vahingoittuneen posliinin ja lasin korjaamiseen.

Nestemäinen lasi on usein itsetasaava lattian valmistusta 3D-vaikutuksella. Autotekniikkaa käytetään myös autokorin käsittelyyn. Muut materiaalin levitysalueet ovat ripustettujen kattojen, peilien, keraamisten laattojen, mosaiikkipaneelien ja lasimaalausten suunnittelu. On myös syytä huomata, että nestemäinen lasinen on löytänyt käytön neulojen keskuudessa - sitä käytetään usein luovuuteen.

Jotta materiaali voidaan kiinnittää kunnolla, on noudatettava tarkasti sen käyttöä koskevia ohjeita. Nestemäisen lasin käyttöä koskevia sääntöjä ei ole aina mahdollista, varsinkin jos olet ostanut tuotuja tuotteita. Tällaisissa tapauksissa Wikipedia hakee edelleen apua.

Puhtaassa muodossaan nestemäistä lasia käytetään melko harvoin. Useimmiten se toimii eri seosten osana. Yksi näistä ratkaisuista on aluke, jota käytetään laajasti erilaisten pintojen käsittelyyn. Valmistusta varten sinun on otettava sama määrä nestemäistä lasia ja sementtiä ja kaataa ne astiaan, jossa on riittävä määrä vettä. Tuloksen tulisi olla seos, joka soveltuu käytettäväksi harjalla tai rullalla.

Liuoksen valmistus nestemäisellä lasilla

Optimaalisen sakeuttamisliuoksen saamiseksi ensin kaada sementti veteen ja sekoita välittömästi säiliön sisältö. Sitten seokseen lisätään nestemäistä lasia. Liuoksen sekoittamiseksi nopeasti, käytä erityistä rakennesekoitinta. Sinun on oltava erittäin varovainen ja työskentelevät nopeasti, koska seos kovenee kokonaan puolessa tunnissa. Jos sinulla ei ole aikaa työskennellä, voit lisätä liuokseen hieman vettä.

Vedeneristysliuoksen valmistuksessa on otettava osa hiekasta, nestemäisestä lasista ja portlandsementistä. Kaikki komponentit kaadetaan astiaan vedellä ja sekoitetaan. Tulenkestävien ominaisuuksien ratkaisu valmistetaan kahdessa vaiheessa. Ensin sinun on valmistettava seos, jossa on kolme osaa hiekasta ja yksi osa sementistä. Sitten lisätään nestemäistä lasia nopeudella, joka on 25% seoksen kokonaismäärästä. Tätä ratkaisua käytetään usein tuli- ja uunien valmistukseen.

Puupintojen käsittelyyn valmistetaan antiseptinen liuos. Tätä varten materiaali on laimennettava vedellä nopeudella 1: 1. Seos sopii parhaiten betoni-, rappaus- ja kivirakenteisiin. Perusteiden vahvistamiseksi on välttämätöntä valmistaa seos, jossa on 1 litra vettä ja 300 g nestemäistä lasia. Laadun käsittelyä varten sinun on levitettävä vähintään kolme kerrosta seosta, joka kestää kutakin.

Asiantuntijat neuvovat valmistamaan ratkaisua sekoittamalla ensin kuivat ainesosat ja lisäät sitten vain nestettä niihin. Tuloksen tulisi olla homogeeninen liikkuva seos.

Jokaisen työn tekeminen materiaalin kanssa vedenpitävyyden parantamiseksi kaikkien pitäisi tietää. Näin ollen on mahdollista säästää ihmisarvoista rahaa, jota sinun olisi maksettava asiantuntijoiden palveluista.

Ennen levitetyn laastarin levittämistä on tarpeen puhdistaa työpinta pölyltä ja tahroilta. Tämän jälkeen otamme rullan ja levitetään liuoksen ensimmäinen kerros päällysteeseen. Odotamme kunnes liuos kuivuu ja laita toinen kerros. Samaan aikaan on varmistettava, ettei säröjä ja aukkoja ole.

Seuraavaksi valmistetaan sementin, nestemäisen lasin ja hiekan suojaava liuos. Sekoita lisätyt ainesosat huolellisesti ja käytä liuosta välittömästi lastalla kuivattuun pintaan. Soveltamisprosessissa on käytettävä lasia, käsineitä ja suojavaatteita.

Älä unohda, että jokaisen työvaiheen aikana vaivataan sellaista seosta, että sinulla on aikaa käyttää 20-25 minuuttia työtä.

Nestemäisen lasin käyttämiseksi rakennustarkoituksiin on välttämätöntä noudattaa tarkasti materiaalin sekoittamisen mittasuhteita. Jopa pieni virhe voi johtaa halkeiluihin tai rakenteen täydelliseen romahtamiseen. Jos teet betonia kotona, sinun on otettava huomioon joitain vivahteita. Koska silikaatit lyhentävät ajanjaksoa, jonka aikana betoni asetetaan, ratkaisu valmistetaan parhaiten pienissä, erillisissä osissa. Kun olet valmis, sinun on pestävä kädet ja laitteet, jotka ovat joutuneet kosketukseen seoksen kanssa.

Älä unohda, että nestemäisen lasin ylimäärä liuoksessa johtaa kovettuneen betonin nopeaan kuivaukseen. Jos liuosta valmistetaan nestemäisellä lasilla, täytä kauhan juomavedellä, kaada 200 g materiaalia siihen ja sekoita perusteellisesti. Tuloksena oleva seos kaadetaan laajaan astiaan. Samassa säiliössä sekoitetaan edelleen liuos, joka sementtiä kaadetaan vähitellen. Sitten seos on sekoitettava rakennesekoittimeen ja kaadettava valmiiksi valmistettuun muottiin.

Nestemäinen lasi

Nestemäinen lasin koostumus on laaja sovellus rakentamisessa, se kiinnittää erityistä huomiota. Silikaattiliiman monipuolisuus mahdollistaa sen käytön eri alueilla. Kuinka käyttää nestemäistä lasia vedeneristykseen - ongelma, jota monet asukkaat kohtaavat sovelluksessa.

Tuotanto-ominaisuudet

Mikä on nestemäinen lasi? Tämä on vesi-, alkali-, kalium- tai natriumsilikaatin koostumus. Tällä materiaalilla on paljon tuotantomenetelmiä, mutta nykyään se sisältää komponentteja, joita esiintyy useimmissa lasityypeissä. Silikaattiliima on materiaalin toinen nimi. Koostumus tehdään pääasiassa samalla periaatteella kuin yksinkertainen lasi, jolla on kiinteä ulkonäkö - hiekka ja leivinjauhe sulautuvat korotetun lämpötilan avulla.

Mutta on olemassa toinen valmistusmenetelmä, piidioksidin käyttö. Natrium-, litium- tai kaliumyhdisteet vaikuttavat komponenttiin vakiolämpötilassa.

Nestemäistä lasia betonille pidetään erinomaisena modifikaattorina, mikä edistää rakenteiden huokosten sulkeutumista, kun taas sementtilaastin lujuus ja vedenkestävyys ovat monta kertaa parempia.

Tällä hetkellä nestemäisen lasin käyttö vedenpitävyyteen on:

 • Sementti-hiekkalaastilla kipsi- tetyt tasot käsitellään. Voidaan käyttää nestekaasulaitteina, joita voit vuokrata;
 • lisätään betoniliuokseen, jota käytetään altaiden sisäpinnan täydelliseen vedenpitävyyteen. Lisäksi seos ei ainoastaan ​​tartu kosteudelle, vaan kovettuu paljon nopeammin;
 • Tämän materiaalin avulla kaikenlaista betonia muutetaan paremmaksi.

Nestemäisen lasin monipuolisuus

Nestemäistä lasia on useita, mutta rakennuskenttään käytetään vain kahta.

Soda-lasi

Tällainen koostumus on tahmeaa, kun se yhdistyy täydellisesti muiden mineraaliyhdisteiden kanssa ja luo korkealaatuisia rakenteita. Natriumlasiin käytettäviä pinnoitteita voidaan käyttää eri ilmastollisissa olosuhteissa, kun taas koostumuksen laadulliset ominaisuudet pysyvät ennallaan.

Nestemäisen lasin käyttö on hyvin laajaa, esimerkiksi:

 • pohja vahvistaminen;
 • litium-tuotanto;
 • öljysäiliön erottaminen pohjavedestä;
 • lasiesineiden luonti ja korjaus;
 • kotitalouskemikaalien valmistuksessa;
 • antiseptisenä - ne kattavat vahinkoja pensaiden, puiden rungoissa;
 • maalien, lakkojen valmistuksessa;
 • liottamalla materiaaleja, jos haluat niiden tulenkestävän.

Kuten näette, sovellusalue on laaja ja monipuolinen.

Kaliumneste lasi

Voit sietää aggressiivisen ympäristön, kosteuden ja ilmakehän vaikutuksia. Ero edellä kuvatusta materiaalista on, että pintaan ei muodostu häikäisyä sen käsittelyn aikana. Ominaisuuksista johtuen tätä materiaalia käytetään laajasti sisustuksessa silikaattimaalien ja -koostumusten valmistuksessa. Kaliumliukoista lasia käytetään elektrodien valmistuksessa.

Eroista huolimatta kaikissa nestemäisen lasin lajikkeissa on valtava liimaominaisuus. On syytä mainita, että materiaalilla on alhainen lämmönjohtavuus, sitä käytetään usein rakennusten eristämisen yhteydessä.

Kummankin tyyppiset koostumukset ovat ympäristöystävällisiä, eivät aiheuta ihmisille haitallisia aineita, mutta on syytä muistaa, että alkali on osa nestemäistä lasia, joka voi vahingoittaa käsien ihoa. Tämän materiaalin käsittely on tarpeen vain käsineissä. Jos materiaali joutuu iholle, sinun on pestävä kädet välittömästi vedellä.

Aineiston positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet

Nestemäisen lasin ominaisuudet, joiden ansiosta tämä materiaali on tullut niin suosittu:

 • Materiaalin avulla muodostetaan koostumuksia, joilla on seuraavat ominaisuudet: kemiallisesti iskevä, veden kestävyys, lämmönkestävyys ja niin edelleen;
 • Nestemäisen lasin kustannukset eivät ole suuret, koska käyttötekniikka, tuotanto ei ole monimutkainen;
 • materiaali on turvallinen, sillä ei ole myrkyllisiä aineosia;
 • materiaali ei polta, ja voit luoda paljon lämpöä kestäviä materiaaleja. Kuumennettaessa se ei aiheuta haitallisia kaasuja;
 • vastustaa ultraviolettisäteitä;
 • hyvä antiseptinen - vastustaa homeen ja sienen tappaa mikrobeja;
 • kosteutta kestävä - materiaalia voidaan käyttää korkeassa kosteudessa;
 • on erittäin korkea tarttuvuus millä tahansa materiaalilla;
 • kestävä, joten pohja vedeneristäminen nestemäisellä lasilla omilla kädillä, siitä tulee laadukasta.

Kuten minkä tahansa rakennusmateriaalin tapaan, nestemäisellä lasilla on haittoja, vaikka niitä ei ole paljon:

 • nopea kovettuminen, joten kun materiaalia levitetään suurille tasoille, on tärkeää vaivautua usein ja pienissä osissa;
 • alkalipohjainen materiaali, joten sitä käytettäessä on tarpeen suojata ihoa suojavaatteilla ja käsineillä. On erityisen tärkeää noudattaa tätä sääntöä, kun käytetään keskittyneitä ratkaisuja.

Menetelmä

Nestemäisen lasin käyttöalue on melko laaja:

 • käytetään pohjatuotteiden, seinien ja lattian vedeneristämiseen, 15% betoniseoksesta sekoitetusta materiaalista - nestemäinen lasi ja sementti;
 • kattaa kaikki aineet materiaalista, jotta ne saisivat vedenpitävät ja palonkestävät ominaisuudet, kun taas pinta pysyy höyrynkestävänä;
 • pohjamaalina altaiden sisäpuolelle, jotta tämä sementti yhdistää omiinsa oikeassa suhteessa ja lisää silikaattiliiman koostumusta suhteessa 1: 1;
 • lisäaineena uunien, savupiippujen, tulisijojen ja putkien rakentamiseen. Samaan aikaan kalkkisementtiseoksessa täytyy lisätä 15% natriumsilikaattiliimaa suhteessa 1: 3;
 • betonin kyllästäminen nestemäisellä lasilla, käytetään rakennusten vedenpitävyyteen, jossa kosteustaso on suuresti koholla ja kuopat. Tämä työ tehdään yleensä useassa vaiheessa. Ensimmäinen kerros on liukeneva lasi, toinen kerros on betoniliuos nestemäisellä lasilla ja seulotaan hiekkaa yhtä suureen osaan. Kun rakennat rakennuksia korkealla kosteudella, käytä koostumusta - 10 osaa kalkkisementtilaastia ja 1 osa silikaattiliimaa;
 • liukenevan lasin voi liimata linoleumi ja keraamiset laatat. Yhden neliön materiaalin on oltava 0,2-0,4 kg;
 • materiaalin matala lämmönjohtavuus sallii sen käytön eristysmateriaalien valmistuksessa (kivi ja lasivilla);
 • suurin osa lasinvalmistekniikan tuottamista julkisivumaaleista. Tämän komponentin avulla voit valmistaa väriainekoostumuksia, jotka kestävät äärimmäisyyksiä, UV-säteilyä;
 • silikaattiyhdisteitä käytetään pintojen puhdistamiseen vanhasta maalista;
 • metallipintojen pinnoitteena korroosion estämiseksi. Monia tiivistysaineita ja kiteitä valmistetaan nestemäisen lasin pohjalta uusimman tekniikan mukaisesti;
 • käytetään suojaamaan puuta kosteudelta. Voit tehdä tämän ottamalla puoli kiloa materiaalia, laimentamalla se 1 litran vedellä ja peittämällä puurakenne. Kun koostumus on kuiva, toista prosessi kahdesti;

Monet ihmiset kysyvät kuinka paljon nestemäistä lasia kuivuu, ja kuinka pian toinen kerros materiaalia voidaan käyttää. Kaikki riippuu päällysteen paksuudesta, mutta keskimäärin pinnalla oleva kalvo näkyy 20 minuutin kuluttua.

 • jota käytetään autojen palarolikoostumusten osana.

Et voi käyttää nestemäistä lasia maalikerroksen alla, tämä materiaali muodostaa tiheän sileän kalvon, joka ei salli maalin mahtua. Lisäksi betoniin ei lisätä nestemäistä lasia, jos koostumus on jo valmistettu. Jotta materiaali olisi hyvälaatuista, sinun on laimennettava silikaatti vedellä ja lisättävä kuivaan sekaan betonin valmistukseen.

Vedeneristys nestemäisen lasin avulla

Kaikki vedeneristystyöt, jotka alkavat perusteellisella valmistelulla ja liukoisella lasilla, ei ole poikkeus. Ensinnäkin pinta puhdistetaan pölystä ja liasta, muuten tartunta pinnalle ei ole korkealaatuista.

Vedeneristysalgoritmi:

 • ottaa rulla tai harja ja jakaa tasaisesti kyllästys koko pinnalle, estäen aukkoja;
 • toissijainen käsittely suoritetaan 30 minuutin kuluttua, päällysteen tulee olla yhtenäinen;
 • Näiden manipulaatioiden jälkeen sinun täytyy varustaa suojakerros - liukoinen lasi ja sementti. He koostuvat kipsiä pintaan. On syytä muistaa, että koostumus kovettuu hyvin nopeasti, joten työn on oltava nopeaa ja vaivaa pieniä osia. Yleensä käytetty koostumus spatulilla ja pienellä kerroksella;
 • Vedenpuhdistus nestemäisen lasin kuivumisen jälkeen voi siirtyä pinnan lämpenemiseen.

Neste-lasi betonirakenteille

Tätä yleismateriaalia käytetään betonirakenteiden rakentamisessa kyllästämisenä, mikä lisää vedenpitävyysominaisuuksia tai seoksen osana.

Silikaattilasi on useita syitä:

 • aineelliset kustannukset;
 • lujuusominaisuuksien lisääntyminen;
 • koostumuksen valmistelu ei vie paljon aikaa;
 • lisää betonirakenteen kosteutta;
 • materiaali on palonkestävää;
 • betoni saa silikaattimateriaalista niin tärkeän ominaisuuden kuin vastustuskyky muotin ja sienen ulkonäön suhteen.

Mielenkiintoinen tosiasia! Silikaattiliima pystyy täyttämään pieniä halkeamia ja väärinkäytöksiä. Tämä johtuu siitä, että aineen koostumuksella on komponentteja, jotka mahdollistavat käämien ja halkeamien joutumisen kasvaessa.

Seokset valmistetaan niiden sovelluksen tekniikan perusteella, kun taas silikaattiliiman osuus siinä on:

 • 50% sementtiliuos - maaperänvalmistukseen;
 • 5 - 20% sementin massasta - jos silikaatti lisätään suoraan betoniin;
 • 20% - jos haluat antaa ratkaisun palonkestävyyteen.

Useimmin silikaattimateriaalia käytetään impregnointiin - betonin ja silikaattiliiman koostumus kovettuu nopeasti ja joissakin tapauksissa sen käyttö on epäkäytännöllistä.

Jos silikaattilasia käytetään kyllästyksenä, yhden kerroksen jälkeen koostumus tunkeutuu betoniin 2 mm: n päällä. Soveltaminen useissa kerroksissa, kykenee kyllästämään 2 cm: n koostumuksen, joten voit käyttää laitetta nestekumia varten.

Mitä mittaa ilman kosteus?

Onko vaahto sopiva vedenpitävyyteen?

Nestemäisen lasin ominaisuudet ja sen erilaiset käyttökohteet

Nestemäistä lasia käytetään pinnan suojaamiseen, eli se on viimeistelyaineistoa. Nestemäisen lasin käyttö vaikuttaa myös rakennusteollisuuteen. Silikaattiliima, kuten sitä kutsutaan myös, on positiivisia ominaisuuksia, jotka ovat ominaisia ​​vain tällaiselle rakennusmateriaalille.

Tärkeimmät ominaisuudet

Mitä tarkalleen käytetään nestemäistä lasia ja mitä ominaisuuksia sillä on? Ensinnäkin on huomattava, että materiaali on silikaattisuolojen vesiliuos. Monipuoliset toiminta-alat mahdollistavat sen käytön vaihtelevissa käsittelyasteissa.

Seuraavassa on muutamia nestemäisen lasin positiivisia ominaisuuksia:

 • Sitä käytetään monilla rakennus- ja viimeistelyalueilla. Voit käsitellä mitä tahansa pintaa millä tahansa ominaisuudella.
 • Hydrofobinen etu, jonka avulla voit suojata pinnan kosteudelta ja vedeltä. Se on pohjamaali, joka on valmistettu nestemäisestä lasista, joka estää materiaalin liottamasta vettä.
 • Vähimmäisasetusaika käyttöehdoista ja -menetelmistä riippumatta.
 • Antiseptinen vaikutus. Soveltamisen tuloksena päällystys nestemäisellä lasilla suojaa pintaa sienen ja homeen ulkonäöstä.
 • Kovettuminen tehdään lyhyessä ajassa. Jos tuot yhtenäisen sovelluksen ja teet sen useissa ohuissa kerroksissa, vaikutus on hämmästyttävä.
 • Lattialle ja seinille tarkoitettu nestelasi käytetään monissa tapauksissa keinona, joka muodostaa tulenkestävän kerroksen.
 • Sitä käytetään suojelemaan pintoja ulkoisista vaikutuksista, erityisesti kemikaalien vaikutuksesta ja pintojen käsittelyyn tarkoitetuista aineista.
 • Natrium-nestemäinen lasi on ympäristöystävällinen rakennusmateriaali, joka ei toimi ihmisruumiissa.

Nestemäisen lasin ominaisuuksilla on niin laaja positiivinen asteikko, että materiaalia käytetään missä tahansa rakennusteollisuudessa. Samalla hinta ei ylitä sallittuja normeja.

Täysi vedeneristys

Nestemäisen lasin käyttö huokoisten materiaalien vedeneristämiseen on joitain erityispiirteitä. Kuitenkin työskentelytapa on yksinkertainen eikä edellytä erityisiä taitoja. Vedeneristykseen puuta käsitellään nestemäisellä lasilla, betonin kyllästyksellä, kipsillä ja tiilillä.

Kuinka nestemäistä lasia käytetään vedenpitävään pintaan:

 1. Aluksi sinun on valmisteltava ratkaisu, joka pohjustetaan pintaan. Silikaatti, vesi ja sementti sekoitetaan yhtä suuressa määrin.
 2. Betonin kyllästys alkaa vasta sen jälkeen, kun peruspinta on täysin puhdistettu vanhasta rakennusmateriaalista.
 3. Silikaattipuun käsittely on hieman vaikeampaa. Sisustuksen puisten esineiden pinta on puhdistettava luonnolliseen pohjaan, jotta materiaalit saataisiin laadukkaasti tarttumaan.
 4. Älä käytä hydrofobista päällystettä märällä pinnalla - tulevaisuudessa on täysi tai osittainen irtoaminen.
 5. Silikaattiliuoksen kerros ei saa olla yli 3 mm. Tässä tapauksessa kuivumisaika on vähäinen ja pito on pidempi.

Usein materiaalia käytetään laskeumana. Tämä pätee erityisesti betonilattiaan. Seinien käsitteleminen nestemäisellä lasilla suoritetaan kastikkeen tai maalauksen periaatteella. Seinät ja lattiat vaativat erityistä huolellisuutta, jos ylimääräistä pinnoitetta ei ole, ja nestemäisellä lasilla nämä ongelmat häviävät kokonaan.

Kuinka lattialaattoja tehdään

Monilla on usein ongelma siitä, miten lattiaa käsitellään nestemäisellä lasilla, jos puhumme lasista. Puun ja betonin työ on erilainen käsitteessä tiettyyn vaiheeseen. Esimerkiksi puun lattian käsittelyä varten käytetään erityisiä prosessointimenetelmiä: ensiksi betonia kaadetaan ja sen odotetaan olevan täysin kovetettu, minkä jälkeen suoritetaan vain vesilasiin perustuva hydrofobinen kerros.

Jos betoni on suunniteltu betonille, valutekniikka on seuraava:

 1. Levitys levitetään betonilattialle välittömästi puhdistuksen ja pintakäsittelyn jälkeen.
 2. Liuos asetetaan yhtä suureen osaan, ja kohdistus tehdään massajakaumalla käyttäen laajaa metallisaksalasta.
 3. On välttämätöntä antaa seoksen kuivua ja tehdä lopullinen pinnan tasaus.
 4. Viimeinen vaihe - lattiat peitetään erikoislakalla.

Jos betonilattia peitetään nestemäisellä lasilla, ei ole mahdollisuuksia viimeistelyyn. Jopa pienin sisustus ei ole mahdollista. Jalostettua pohjaa ei voi maalata, päällystää linoleumilla. Tällainen kerros asuintiloille ei näytä esteettiseltä, joten pintakäsittely suoritetaan teollisuustiloissa.

Videossa: nopea tapa käyttää nestemäistä lasia.

Muut käyttötarkoitukset

Mikä on silikaattilattia ja seinät, olemme jo kuvittaneet. Materiaalin ominaisuuksista riippuen aika riippuu siitä, kuinka kauan kerros kuivuu. Nestekilven epälineaarista käyttöä ei kuitenkaan ole,

 • Maalaus silikaattiliimalla suoritetaan seinien ja lattian käsittelyyn antibakteeristen vaikutusten vuoksi.
 • Silikaattiliiman avulla voit tehdä kaakeloita, laatat ja mosaiikit kylpyhuoneessa, keittiössä, uima-altaassa, kylpyammeessa, suihkussa.
 • Materiaalin levittämiskeinona halkeamien ja liitosten tiivistäminen rakennusprosessissa on toinen käyttöalue.
 • Natriumliimaa voidaan käyttää puunjalostukseen ja huonekalujen valmistukseen esimerkiksi kynsien ja rakennustelineiden sijaan.
 • Puutarhoissa käytetään nestemäisen lasin liuosta antibakteerisena aineena. Käsitelty alue oksien tai rikkoutuneiden kuorien leikkaamiseksi peitetään huolellisesti aineella.
 • Housewives käyttää usein silikaattiliimapohjaista nestettä puhtaimpien pintojen puhdistamiseksi. Tämä on tärkein ja käytännöllisesti katsoen ainoa tapa puhdistaa kattilat ja pannut nokista.
 • Nestemäisen lasin seosta käytetään aktiivisesti seinien puhdistamisessa vanhoista viimeistelyaineista. Huolellisesti hankaa vanha maali, kipsi, kitti.
 • Huonekohtaiset rikkoutumiset ja toimintahäiriöt ovat helposti ja ennen kaikkea huomaamattomasti eliminoituneet nestemäisen lasin kiteen ansiosta.
 • Lasipohjalla ei ole käytännöllisesti katsoen mitään ylimääräistä koristeellista viimeistelyä, koska pinta torjuu minkä tahansa ulkomaisen välineen vaikutuksen.

Silikaattiliiman ominaispiirteet ja niiden käyttö ovat niin yksinkertaisia ​​rakentamisen ja korjaustyön alalaidassa, että ne eivät vaadi erityistä taitoa ja kykyjä, jotka hallitsevat. Riittää, että luet paketin ohjeet tai katsot koulutusvideoita.

Natriumin, eli nestemäisen lasin, liima-aineen käyttö ja menetelmä vaihtelevat. Teollisen käytön lisäksi kotitalouksissa oli käytössään toimenpiteitä. Jo viimeisteltyjen pintojen viimeistely tässä käsittelyvaiheessa on varsin sopiva. Monet rakennusalan ammattilaiset suosittelevat silikaattiliuoksen käyttöä lähes kaikissa viimeistely- ja käsittelyvaiheissa.

Tuotteet eri valmistajilta (26 valokuvaa)

Nestemäinen lasia: käyttö ja ominaisuudet

Nestemäinen lasia pidetään ainutlaatuisena materiaalina, jota käytetään eri aloilla. Nestemäinen lasi on laaja sovellusrakentaminen.

Materiaalin ominaisuudet

Mikä on nestemäinen lasi? Puhuminen tieteelliseltä kannalta tämä on natriumsilikaatin ja kaliumsilikaatin liuos, eli käsiteltävän rakennusmateriaalin koostumus sisältää samat komponentit kuin tavallisessa lasissa. Tämän materiaalin toinen nimi on silikaattiliima, joka tekee sovelluksesta välittömästi selvän.

Nestemäisellä lasilla on erittäin suuret liimaominaisuudet, ja sitä leimaa lämmönjohtavuus - tätä materiaalia käytetään usein eristystyön aikana. Eristys, jonka valmistusprosessissa nestemäistä lasia käytetään, voi kestää jopa 1200 celsiusasteen lämpötiloja!

Nestemäisen lasin käyttö

Nestemäinen lasia on löytynyt sovellukselta ihmisen toiminnan eri osa-alueilla, joten on mahdotonta luetella nopeasti ja kompakti kaikkia sen käyttökohteita. Mutta on mainittava alueita:

 1. Nestemäistä lasia käytetään vedenpitävyyteen. Tämä materiaali kyllästää sekä seinät että pohjan - nestemäinen lasia kääntää tällaiset pinnat alueiksi, jotka eivät koske kosteuden vaikutuksia ja ilman lämpötilan muutoksia. On suositeltavaa käyttää tätä materiaalia seinäeristykseen talon sisäpuolelta.
 2. Nestemäinen lasi on erinomainen antiseptinen. Asuintilojen seinillä ja katolla, ja todellakin eri pinnoilla, näet usein sieniä ja hometta - nämä ovat kosteuden altistumisen seurauksia. Jotta päästäisiin eroon tästä epämiellyttävästä ja haitallisesta ihmisten terveyteen liittyvistä ilmiöistä, sinun on käytettävä erilaisia ​​keinoja tuhoamaan sieni-pesäkkeitä. Jos pinta on jo käsitelty nestemäisellä lasilla, jonka muotti / sieni on jo vahingoittanut, ne katoavat. Tätä tarkoitusta varten nestemäistä lasia käytetään seinien valmistuksessa tapetusta varten.
 3. Nestemäisellä lasilla on erinomainen tarttuvuus. Tämä tarkoittaa, että se tarttuu täydellisesti mihin tahansa pintaan. Tällä materiaalilla voit liittää täysin erilaisia ​​materiaaleja - pahvista ja posliinista.
 4. Nestemäinen lasia ajoittain lisää puun, paperin ja keramiikan kosteuden kestävyyttä ja paloturvallisuutta - ne on erityisesti päällystetty tällä työkalulla.

Jos katsotaan nestemäistä lasia yksinomaan rakennuspuolelta, tämän aineen avulla voidaan tehdä monia seoksia. Materiaali on löytänyt sovelluksen seuraavissa prosesseissa:

 1. Pohjustus nestemäisellä lasilla. Käytetään pintakäsittelyyn ennen maalausta ja tapettia. Tätä vaihtoehtoa ei luonnollisesti voida käyttää puhtaassa muodossaan - se sekoitetaan yksinkertaisesti sementin kanssa seuraavassa suhteessa: sama määrä nestemäistä lasia otetaan 10 kg sementtiin. Ensin sinun on sekoitettava sementti vedellä ja sitten saatu liuos kaadetaan nestemäiseen lasiseen.
 2. Ratkaisu vedeneristykseen. Sementtiä, hiekkaa ja kyseistä ainetta on sekoitettava yhtä suureen määrään. Tuloksena saatua seosta voidaan käyttää kaikkien monimutkaisten töiden vedenpitävyyteen.
 3. Tulenkestävä laasti. Ensinnäkin valmistetaan sementti-hiekkaseos - kolme osaa seulottu hiekka otetaan 1 osa sementtiä. Sitten seokseen lisätään hieman nestemäistä lasia (noin 20% kuivaseoksesta). Käytä tulenkestävää liuosta nestemäisellä lasilla takkojen ja uuneiden asettamiseen.
 4. Suojaa hometta ja hometta vastaan. On välttämätöntä laimentaa kyseinen materiaali vedessä (suhde 1: 1). Tuloksena olevaa liuosta käytetään antiseptisenä puu-, kivi-, rappaus- ja muiden pintojen käsittelyyn.
 5. Impregnointi materiaalien käsittelyyn valmistelutyön aikana. On tarpeen laimentaa 400 g nestemäistä lasia litrassa vettä ja voitele pinta kaksi tai kolme kertaa. Huomaa: kunkin kerroksen on oltava täysin kuivunut ja vasta sen jälkeen voit aloittaa seuraavan kerroksen käytön.

Nestemäinen lasi ja betoni

Betoniin tarkoitettu nestelasi on jälkimmäisen materiaalin laatuominaisuuksien parantaminen. On suositeltavaa lisätä tämä vaihtoehto betoniin sellaisille rakenteille, jotka altistuvat jatkuvalle kosteudelle - tämä tekniikka pidentää betonituotteen elämää ja estää sen tuhoutumisen. Älä unohda, että nestemäisellä lasilla on antiseptiset ominaisuudet ja kun se lisätään betoniin, se tekee siitä vastustuskykyiseltä sienen ja homeen haitallisilta vaikutuksilta.

Tärkeää: Nestemäinen lasia kiinteytyy hyvin nopeasti (lähes välittömästi), joten kokeneet rakennuttajat eivät ehdota sen lisäämistä betoniin, vaan kyllästämään valmiita rakenteita.

Jos betonirakenne on tarkoitettu maalattavaksi, on mahdotonta käyttää nestemäistä lasia perusmateriaalin ominaisuuksien parantamiseksi. Kuivauksen aikana kyseinen materiaali muodostaa ohut suojakalvo minkä tahansa esineen / tuotteen pinnalle - viimeistelymateriaalia ei ole mahdollista käyttää.

Nestemäisen lasin käyttö rakennuksen ulkopuolella

Nestemäistä lasia käytetään vedenpitävyyteen, monimutkaisten / raskaiden materiaalien laatuominaisuuksien parantamiseen ja rakentamisen kannalta välttämättömänä. Mutta tämä ainutlaatuinen materiaali on löytänyt sen soveltamisen muilla suuntiin:

 • linoleumin, PVC-laatat;
 • metalliputkien kitsien valmistukseen;
 • kankaiden ja muiden materiaalien kyllästämiseksi tulipalovaaran vähentämiseksi;
 • puiden oksastusta varten - nestemäistä lasia käytetään haavan pinnan käsittelyyn puun rungossa;
 • kiillotusta varten - nestemäinen lasinen tekee melkein mitä tahansa pintaa täysin tasomaiseksi ja kiiltävaksi.

Nestemäisen lasin käyttö on monien materiaalien laatuominaisuuksien lisääminen, vedenpitävyys, lämmöneristys, automaattinen antiseptinen työ.

Nestemäinen natriumlasi

Natrium-nestemäinen lasi - paleltumaton ja palo- ja räjähdyssuojattu.

Käytetään nestemäistä natriumlasiä:

 • Paperin, paperin, liimaukseen.
 • Erilaisten rakennusmateriaalien liimaukseen ja nippuihin, jotka tekevät haponkestäviä, tulenkestäviä silikaattimassoja, jotka vahvistavat eri rakenteiden pohjat pohjavedestä.
 • Lisäaineena sementtilaastareita lattian ja seinien vedeneristämiseen, altaiden järjestämiseen.
 • Suojaavana aineena puiden karsimiseen ja haavoittamiseen.
 • Eri puutuotteiden ja kankaiden kyllästämiseen, jotta ne saisivat suuremman tiheyden ja palonkestävyyden.
 • Silikaattimaalien valmistukseen.
 • Lisätään tulenkestävien materiaalien komponentiksi.

Lämpötilassa +20 ° C ja ilman suhteellisen kosteuden 65% - 24 tuntia.

Nestemäisen lasin kulutus - 0,5-1 kg / m 2. 1 litran liuosten valmistuksessa 10 litraa liuosta kohden.

Jos ainetta joutuu silmiin ja iholle, huuhtele vedellä.

Pankki 1,3 kg, 3,5 kg, ämpäri 15 kg, kantta 55 kg.

Nestemäinen natriumlasi (natriumsilikaatti) on säilytettävä alkuperäisessä pakkauksessaan.

Nestemäinen natriumlasi soveltuu käytettäväksi 36 kuukauden kuluessa valmistuspäivästä.

Materiaalityypin mukaan

Suojattujen pintojen tyypin mukaan

Betoni / Teräsbetoni / vaahto betoni, puu, kivi / tiili, lasi / keramiikka, muovi / pleksilasi, Kipsi / kipsilevyt, kaapeli / lanka, paperi / kartonki, kangas / Lämmitys

Soveltamisala

Engineering / Koneet, Huonekalut tuottamiseen, sillat, puolivalmiita materiaaleja, kemianteollisuus, kodinkoneet ja laitteet, rakennukset ja laitteet / rakennusteollisuudessa, radioala / Instrument

Erikoisominaisuuksilla

Kulutusta kestävä pinnoite, pinnoitteet, auto materiaalit ulko, Tulenkestävät materiaalit kiilto / puolikiiltÄvÄ sisäkäyttöön, Frost materiaalien kovettaminen maalien, pinnoitteen Cleaner

Vastustuskyvyn altistuminen

Kosteuden kestävyys, kulutuskestävyys, kulutuskestävyys, vedenpitäväksi, suojauksen hometta ja hometta, korroosiosuojan säteilylle, kestävyys mineraalilannoitteista, kestävyys meriveden ja UV-kestävyys, lämmönkestävyys, pesuaine, kemiallinen kestävyys, säänkestävyys, haponkestävyys, Liukastuvuus, Kestävät aggressiiviset kaasut ja höyryt, Öljynkestävyys

Paloturvalliset ominaisuudet

Tulipalosuojaus betonista, Puun palosuojaus, Ilmanvaihtosuodattimien palosuojaus, Kaapelien palontorjunta, Kankaiden palosuojaus, Muovin palonsuojaus

Nestemäiset lasipinnoitteet - ratkaisun valmistelu ja perusteet

Tilojen rakentamisessa ja korjaamisessa käytetään laajalti nesteleihin perustuvia seoksia. Huolimatta valmistuksen ja työn vaikeuksista huolimatta pinnan antiseptiset, hydrofobiset, haponkestävät ja osittain palonestoaineet tuovat haittoja. Mikä on nestemäinen lasi ja mitkä ovat periaatteet, jotka toimivat sen kanssa?

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Materiaalin perustana on natriumsilikaatti tai kalliimpi kaliumsilikaatti. Nestemäinen lasi saadaan kasveista sulattamalla sooda tai kalium piidioksidilla. Puhtaassa muodossaan nestemäinen lasi on värittömiä tai valkoisia kiteitä.

Materiaalin käyttö koostuu haponkestävien ja mekaanisten iskujen sementtien kestävyydestä, hydrofobisten pinnoitteiden ja maalien hankkimisesta sekä betoni- ja puupintojen käsittelystä. Menetelmiä nestelaseihin perustuvien seosten valmistamiseksi on tunnusomaista erilaisten lisäaineosien suhteiden suhde.

Silikaattiliuoksen valmistus - työkalut ja kulutustarvikkeet

Nestemäistä lasia käytettäessä on parasta käyttää valmiita seoksia, jotka on suunniteltu suorittamaan tietty tehtävä.

Tällaisten seosten haittapuolena ovat korkeat kustannukset ja tarve kuluttaa täysimääräisesti kaikki ostetut kapasiteetit. Jälkimmäinen liittyy seoksen lisääntyneen jähmettymisnopeuden jälkeen sen sisään tulon jälkeen.

Erillisten komponenttien käyttäminen on paljon halvempaa, joten ratkaisujen manuaalinen valmistelu on yleisempi varsinkin, koska on olemassa lukuisia tapoja käyttää sitä.

Pienellä etutöllä kodin rakentamiseen tarvitaan joukko työkaluja ja materiaaleja:

 • Kauhaa käytetään vain rakennustöihin. Silikaattien myrkyllisyys on vähäistä, mutta niiden säilyttäminen ei ole paras ratkaisu.
 • Poraa ruuvisuutin, joka on tarkoitettu paksujen liuosten sekoittamiseen.
 • Harjaa tai suihkuta (tarvittaessa).
 • Sementti (melko tavallinen portlandsementti).
 • Hieno (hiottu) hiekka.
 • Juokseva vesi tai kaivo.
 • Lastalla.
 • Haalarit.

Vesilasin sekoittaminen veden ja muiden osien kanssa on välttämätöntä suhteessa tiettyyn työtyyppiin. Jos pinnan ominaisuudet johtavat liuoksen vähäiseen tarttumiseen, voit vähentää vesipitoisuutta tai lisätä sementin määrää.

Kylmävettä käytetään nestemäisen lasin laimentamiseen. Jotta sen määrää voitaisiin hallita ja ei vahingossa lisätä enemmän kuin tarvitaan, on oltava riittävän suuria mittausastioita.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Kaupallisesti saatavilla oleva silikaattikoostumus sisältää pienen määrän vettä, joka riittää kylläisen nestemäisen liuoksen ylläpitämiseen. Rakennusseosten itsesuunnittelun avulla kaupallinen tuote ja muut komponentit sekoitetaan, säätämällä johdonmukaisuutta lisäämällä vettä. Rakennus- ja korjaustöissä valmistetaan useita koostumuksia, jotka sisältävät sementtiä, hiekkaa ja muita lisäaineita.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Luodessasi vedenpitävää kerrosta nestemäisen lasin ja sementin tai betonilaastin seoksella tilavuussuhteessa 1: 10. Nestemäisen lasin käyttö on yksinkertaista.

Jos valmisteluohjeet ilmoittavat painon mukaan otettavien komponenttien osuudet, käytä tiheysarvoja (tilavuus on massan ja tiheyden välinen suhde):

 1. nestemäinen lasi - 1,5 kg / l;
 2. sementti-hiekkalaasti (1: 4) - 2,6-2,7 kg / l;
 3. betoniliuos - 2,2-2,5 kg / l (yleisin raskasbetoni);
 4. kvartsihiekka - 1,5-1,7 kg / l (1,7 - pakattua hiekkaa, 1,5 - löysä hiekka).

Tuloksena saatua seosta käytetään täyttämään lattia ja parantamaan seinien vedeneristysominaisuuksia. Voit lisätä lattian vedenkestävyyttä ja lisätä niiden lujuusominaisuuksia, joten voit täyttää ulkopinnan lisäkerroksella nestemäistä lasia. Silikaattikerroksen paksuuden on oltava noin 3 mm ja sitä tulee levittää kerrallaan - tämä varmistaa maksimaalisen lujuuden.

Kun kaivojen seinien vesieristys on tehty nestemäisen lasin liuoksella, jossa on sementtiä ja hienoa hiekkaa, otetaan samassa suhteessa. Tuloksena oleva seos levitetään kaivon laimennetuille silikaatti-seinille, joka on esivalmistettu.

Nestemäinen natriumlasi ja sen käyttö

Nestemäinen lasia on tunnettu materiaali, jota käytetään monilla elämänalueilla sekä arjessa että teollisuudessa. Sitä käytetään laajasti rakennus-, metallurgia-, maali- ja lakkituotteiden tuotannossa, auton suojaavissa kiillotusaineissa, erilaisten liimojen ja niiden johdannaisten valmistuksessa sekä kosmetiikassa ja saippuissa.

Nestemäinen lasi on vesiliukoinen liuos kaliumsilikaateille, natrium- tai litiumsilikaateille. Koostumuksen perusteella nestemäinen lasia jaetaan kolmeen tyyppiin: kalium, natrium ja litium. Litiumsilikaattia käytetään vain teollisuudessa ja sen vapauttaminen on rajoitettua. Natriumsilikaatti ja kalsiumsilikaatti ovat suuressa kysynnässä.

Kalsium-nestemäinen lasia johtuen sen ominaisuuksista, joita usein käytetään maalien valmistuksessa. Kemiallisten ja ilmakehän vaikutusten kestävyys tekee siitä välttämätöntä. Mutta se on melko kallista ja vaikeaa löytää myynnissä. Yleisemmät natrium-nestemäiset lasit. Se ei ole alhaisempi fyysisissä ja kemiallisissa ominaisuuksissaan muihin lajeihin verrattuna, mutta ostajan on helpompi käyttää sitä. Siksi sen ominaisuudet ovat mielenkiintoisia.

Mitkä ovat natrium-nestemäisen lasin ominaisuudet? Harkitse järjestyksessä.

Natrium-nestemäisen lasin edut

vedeneristys

Betonin rakentamisen rakenteiden tuotannossa käytetään usein nestemäistä lasia vedeneristykseen. Tämä takaa pohjaveden suojelun, aggressiiviset ilmakehän vaikutukset. Myös vesilaitosten rakentamista varten käytetään natriumsilikaattia: kaivoja, altaita, kellareja niiden kosteutta vastaan.

Korroosionesto

Nestemäisellä lasilla käsitellyt materiaalit on suojattu luotettavasti korroosiolta, koska silikaattipartikkeleilla on voimakkaat korroosionestot. Sitä käytetään usein metallipintoihin ruostumisen muodostumista vastaan.

Antiseptinen hoito

Natriumsilikaatin käyttö kyllästyksenä rakentamisen aikana ei tarvitse kohdata muotin, sienen ja kosteuden ongelmia.

Tarttuvuus on suuri tarttuvuus, minkä vuoksi natriumsilikaatti on välttämätön materiaali. Nestemäisen lasin käyttö mahdollistaa liimaamisen ja sidonnan eri rakennusmateriaaleihin ja ratkaisuihin.

Palosuojaus

Rakennuksissa ja tiloissa käytetään paitsi palamattomia materiaaleja kuten betonia, tiiliä ja metallia, mutta myös palovaarallisia materiaaleja (muovi, puu). Siksi tällaisia ​​paikkoja käsitellään nestemäisellä lasilla tapahtuvalla kyllästyksellä. Tämän materiaalin sulamispiste on yli tuhat astetta, joten sillä on korkeat tulenkestävät ominaisuudet.

Kestävyys ja kestävyys

Natriumsilikaatti lisää tuotteiden lujuutta muodostaen suojakerroksen pinnalle. Silikaattikiteet tunkeutuvat kiinteiden materiaalien molekyylikerrokseen ja suojaavat ne nopealta tuhoutumiselta. Sementtilaastin lisäys lisää sen voimaa 1,5 kertaa.

Ympäristöystävällisyys

Natriumsilikaatilla ei ole haitallisia epäpuhtauksia. Siksi tämä materiaali on ympäristön kannalta turvallinen ihmisille, jota pidetään myös sen käytön epäilemättä.

Natriumlasirakenteen käyttö

täyte

On olemassa monia vaihtoehtoja nestemäisen lasin käyttämiseksi jokapäiväisessä elämässä. Esitä esimer- kiksi betonipinnoille alusta. Käytetty kerros kyllästää pinnan ja lisää sen voimaa. Sen valmistamiseksi on välttämätöntä sekoittaa silikaatti ja sementti suhteessa 1/1. Sekoita sementti ensin vedellä ja lopuksi lisätään nestemäistä lasia. Sekoitetaan sekoittimella ja levitetään nopeasti, muuten seos kovettuu.

vinkkejä:

 • Nestemäisen lasin kuivausnopeus on 10 minuuttia, liuoksissa useasta tun- nista.
 • Liuoksen jähmettymisen tapauksessa sinun on lisättävä pieni määrä vettä ja sekoitettava sekoittimen kanssa.
 • Jos laatta asennetaan, natriumsilikaattia laimennetaan vedellä pohjustukseen.
 • Jos ennen liuosten käyttämistä käytetään puhdasta nestemäistä lasia, älä odota kuivumista kokonaan. Karkaistu lasimaalaus voi häiritä soveltuvien yhdisteiden hyvää tarttumista.

Vedeneristyslaasti

Kun suojaat kaivoja ja säiliöitä vedeneristykseltä, kannattaa kokeilla, koska kosteus tulee pohjavedestä rakennuksen ulkopuolelle. Tällaisten rakenteiden käsittelemiseksi on ensin käytettävä nestemäistä lasia koko pinnalle. Sekoita liuos sitten hiekasta, sementistä ja natriumlasiosasta yhtäjaksoisesti ja lisää se toinen kerros.

Vinkki: Kun käytät kovametallirenkaita kaivon rakenteessa, käsittele varovasti renkaiden nivelet.

Lisätään konkreettisiin liuoksiin nestemäisen lasin ja betonin vedenpitäviksi 1/10. Tätä koostumusta käytetään kellarissa keinotekoisten säiliöiden täyttämiseen.

Vesitiivis lattiapäällyste voidaan tehdä myös natriumsilikaatin takia. Valmistamme sementti-hiekkakoostumusta, jossa on 2,5 kertaa enemmän hiekkaa. Lisää nestemäisen lasin ja veden seosta, jossa vesi on 85% ja natriumsilikaattia 15%.

Puttyn aukot ja halkeamat käsitellyillä alueilla ovat hiekan, sementin ja nestemäisen lasin seos 3/1/1.

Vihje: Voit lisätä lujuutta ja vedenpitävyyttä lisäämällä natriumsilikaattia uudelleen lattian ulkopintaan.

Ulkoilma

Vedenpitävää kipsiä lisäämällä nestemäistä lasia käytetään seinien suojaamiseen ilmakehän vaikutusten haitallisilta vaikutuksilta. Tämä on erityisen tärkeää alueilla, joilla pohjoinen ilmasto ja paljon sadetta. Kaikki tietävät, että materiaali hävitetään vähitellen sisäpuolelta usein sulattamalla ja jäädyttämällä vettä. Siksi on tarpeen käsitellä vesitiiviitä ratkaisuja. Kotona valmistuksen kipsi tarvitse tehdä seosta natriumlasi, sementti ja hiekka 1/2 / 5 ja sekoita.

Kun käytetään kalkkiliuoksia, lisätään myös nestemäistä lasia.

vinkkejä:

 • Esiseinät voidaan pohjusttaa laimennetulla natriumsilikaatilla vedellä.
 • Siinä tapauksessa, että myöhempi maalaus tai pintakipsi suunnitellaan, on parempi olla käyttämättä nestemäistä lasia. Pinta on liian sileä eikä liuosta ole otettu.
 • Natriumsilikaattia esiintyy usein muurausteissa myös savupiippujen putkien ulko- vuorauksesta uuneista ja tulisijoista. Se on kestävä korkeissa lämpötiloissa. Liuos valmistetaan sekoittamalla hiekkaa ja sementtiä 3/1 ja lisäämällä 10% nestemäistä lasia.

Puupintojen kyllästäminen

Jotta puu-aineet tulenkestävät, samoin kuin muotin ja homeen torjumiseksi, niitä käsitellään nestemäisen lasin liuoksella. Voit tehdä tämän käyttämällä esikyllästettyä pintaa natriumsilikaatin ja veden 1: 5 seosta. Voidaan käyttää maalilla, suihkulla tai rullalla. Jos käsitelty materiaali on pieni, voit upottaa sen suoraan kyllästykseen.

Soveltaminen arjessa

Natriumlasi on erinomainen liima. Hänellä on pieni kustannus ja kustannukset. Siksi sitä esiintyy usein missä tahansa kotona. Sitä käytetään eri materiaalien liimaamiseen: lasia, paperia tai puuta.

Ruokien puhdistaminen

Monet kotioppaat puhdistavat keittiökoneet natriumsilikaatin seoksessa. Tämä menetelmä on tehokkaampi ja edullisempi kuin puhdistetut ostetut tuotteet. Kaikki noki katoaa, jos valmistat liuosta vedestä ja nestemäisestä lasista 25/1 ja keitä astiat siihen.

Tahranpoisto

Nestelasi on erinomainen tahranpoistoaine. Levitä silikaattiseos värjättyyn kankaan päälle ja jätä 10-15 minuuttia. Värjäys tulisi kadota.

Se auttaa öljymaalien ja lakkojen tahrojen pesemisessä pinnalta.

Putkityöt

Monia välineitä putty vesiputket tehdään perusteella natriumsilikaattilasista.

Auton suojaus

Viime aikoina nestemäinen lasi on tullut suurta kysyntää koneiden huollossa. Tätä varten auton runkoa käsitellään erikoiskiillolla, joka perustuu natriumsilikaattiin. Tämä suojaa pinnan luotettavasti vedestä, liasta ja naarmuista.

Puiden hoito

Kokeneet puutarhurit ovat pitkään käyttäneet nestemäistä lasia käsittelemään leikkausalueita puun lähellä. Se desinfioi ja edistää kasvien nopeaa paranemista.

Käyttöohjeet:

 • tehdä työtä käsineissä ja suojalaseissa. Alkalinen aine voi aiheuttaa palovammoja iholle. Jos ainetta joutuu vahingossa kosketuksiin silmien ja suojaamattomien ruumiinosien kanssa, huuhtele vedellä.
 • hyvä ilmanvaihto paikoissa, joissa nestemäinen lasia säilytetään, on välttämätöntä
 • Säilytä pimeässä paikassa, ei suorasta auringonvalosta.
 • kun jäätyy ja sulatetaan sakka. Samanaikaisesti natrium-nestelasi ei menetä ominaisuuksiaan.
 • kun silikaattikoostumus kovettuu nopeasti, se lisätään liuokseen juuri ennen työn aloittamista ja sitä käytetään kokonaan. Joissakin tapauksissa paksunnos voidaan laimentaa vedellä.
 • Nestemäisellä lasilla käsiteltyjen pintojen käyttöikää lisätään 3-5 vuoden välein.