Betoniosuudet säätiön alla

Betoni on seos, sementti, hiekka (hieno aggregaatti), pieni kivi tai sora (karkea aggregaatti) ja vesi. Sitä käytetään erilaisissa rakennustöissä, aidalta moottoritielle.

Ainesosat

Toisin kuin yleinen uskomus, betoni ja sementti eivät ole samoja. Sementti on itse asiassa vain betonin osa. Betoni koostuu kolmesta pääkomponentista: vesi, aggregaatti (kivi, hiekka, sora) ja sementti.

Sementti, yleensä jauhemaisena, toimii sideaineena, kun se sekoittuu veteen ja aggregaattiin. Tämä yhdistelmä tai betoniseos, sitten kaada vettä. Sen jälkeen se kovettuu kestävään materiaaliin, jonka kanssa me kaikki olemme tuttuja. Oikean betonin valmistuksessa on otettava huomioon pääkomponenttien mittasuhteet.

Sementti on pehmeä, jauhemaista ainetta, joka on valmistettu luonnon alkuperää olevien aineiden, kuten kalkkikiven, saven, hiekan ja muiden seosten. Kun sementti vuorovaikuttaa veden kanssa, se voi sitoa hiekkaa ja soraa kiinteään massaan, jota kutsutaan kovaksi betoniksi. Sementti on yleensä harmaa.

Valkoinen sementti on myös markkinoilla, mutta se on yleensä kalliimpaa:

 1. Veteen, hiekkaan ja soraan sekoitettu sementti muodostaa betonia.
 2. Sementti, joka sekoittuu veteen ja hiekkaan, muodostaa sementtilaastia.
 3. Veteen, kalkkiin ja hiekkaan sekoitettu sementti muodostaa laastin.

Vesi reagoi sementin kanssa (hydrausprosessi). Veden määrä seoksessa kiloina verrattuna sementin määrään kutsutaan vesi / sementtisuhteeksi. Mitä pienempi suhde / C W, sitä vahvempi betoni (suuri lujuus, alhainen läpäisevyys).

Hiekka on hieno aggregaatti. Sora tai murskattu kivi on tärkein aggregaatti useimmissa seoksissa.

Sementin ominaisuudet

Sementtiseoksen koostumukseen vaikuttavat ominaisuudet:

 1. Puristuslujuus. Tämä on yksi betonin tärkeimmistä ominaisuuksista, joka vaikuttaa kovettuneen betonin lujuuteen, laatuun ja kestävyyteen.

Lisäksi tiivistymisaste vaikuttaa betonin lujuuteen. Täysin tiivistetyn betonin lujuus on kääntäen verrannollinen veden ja sementin suhteeseen.

 1. Työstettävyys. Sementin työstettävyysaste riippuu kolmesta tekijästä. Nämä ovat kappaleen mittasuhteet, raudoituksen määrä ja käytettävä tiivistämismenetelmä.
 1. Vahvuus. Betonin kestävyys määräytyy sen kestävyyden vuoksi aggressiivisilta ympäristöolosuhteilta. Erittäin kestävä betoni on yleensä kestävämpi kuin matala lujuus. Tiloissa, joissa ei vaadita suurta lujuutta, tämä ominaisuus määritetään käytettäväksi vedellä ja sementillä.
 1. Suurin nimellinen aggregaatti koko. Yleisesti ottaen, mitä suurempi aggregaatin koko on, sitä alhaisempi on sementin laatuvaatimukset. Koska betonin työstettävyys kasvaa suurimman aggregaattien koon kasvaessa. Puristuslujuus kuitenkin pyrkii lisääntymään pienentämällä kokoomakokoa.
 1. Laadunhallinta. Ohjauksen astetta voidaan arvioida testitulosten perusteella.

Betonin koostumus pohjan täyttämiseksi

Betonin koostumus:

 • 11% sementtiä
 • 16% vettä
 • 6% ilmaa
 • 26% hiekkaa
 • 41% soraa tai murskattua kiveä

sementti

Käytettävissä on monenlaisia ​​betonityyppejä muuttamalla seoksen pääainesosien mittasuhteita.

Portland-sementti on yleisin sementityyppi. Se on betonin, laastin ja kipsin tärkein ainesosa.

Englantilainen insinööri Joseph Aspdin patentoi Portland-sementin vuonna 1824.

Se koostuu kalsiumin, piin ja alumiinin oksidien seoksesta, ja se valmistetaan kuumentamalla kalkkikiveä (kalsiumin lähde) ja savea ja tämän jälkeen jauhamalla tätä tuotetta (klinkkeri) sulfaattilähteellä (yleensä kipsi). Portlandin sementin tuotanto tuottaa noin 5% hiilidioksidipäästöistä.

Vesi ja sementtimateriaali hydrausprosessissa muodostavat sementtipastan. Sementtipastin komponentit täyttävät siinä olevat aukot ja antavat sen virtaavan helpommin. Pieni määrä vettä sementtipastassa tekee betonista voimakkaamman.

Suuri määrä vettä tekee betonista irti. Kosteus sisältää monia erilaisia ​​reaktioita, joita esiintyy usein samanaikaisesti. Hydrausprosessissa kaikki komponentit sidotaan ja muodostavat kiinteän massan.

reaktio

Kemialliset nimitykset: 3S + H2O → CSH (geeli) + CaOH

Vakiomerkintä: Ca3SiO5 + H2O (CaO) • (SiO2) • (H20) (geeli) + Ca (OH) 2

Tasapainotettu: 2Ca3SiO5 + 7H2O → 3 (CaO) • 2 (SiO 2) • 4 (H2O) (geeli) + 3Ca (OH) 2

Pienet ja karkeat aggregaatit muodostavat suurimman osan betoniseoksesta. Yleensä aggregaatit ovat hiekkaa, soraa ja murskattua kiveä. Nykyään jätteiden kierrätystä aggregaatista käytetään yhä enemmän osittaisena korvauksena luonnollisista aggregaateista.

Kemialliset lisäaineet

Kemialliset lisäaineet ovat jauheena tai nesteenä olevia materiaaleja, jotka lisätään betoniseokseen sen ominaisuuksien antamiseksi. Normaalissa käytössä lisäaine lisätään betoniin annostelun ja sekoittumisen aikana.

Kuinka valita sementti?

Jos aiot tehdä rakennustyöt viikonloppuna, silloin on mahdollista käyttää sementtiä. Korkealaatuisen sementin valitseminen ei kuitenkaan ole niin helppoa. Kun ostat sementtiä, kiinnitä huomiota yksityiskohtiin (brändi, lujuusluokka, komponentit ja tekninen tuki, jonka yritys tarjoaa).

Asiantuntijoiden mukaan betonin laatu riippuu pääosin sementin lujuudesta, koostumuksesta ja komponenttien laadusta.

Hyvälaatuinen ja korkealaatuinen sementti sopii hyvin ja luo kestävän ja luotettavan betonin, laastin tai laastarin, joka on erittäin kestävä.

Asiantuntijavinkki:

 • Yritä olla hankkimatta enemmän sementtiä kuin tarvitset, koska sillä on rajoitettu säilyvyysaika.
 • Lisää riittävästi vettä konkreettista työskentelyä varten.
 • Sekoita kunnes seos muuttuu homogeeniseksi.
 • Käytä betonisekoittimia tai sekoita lautasella.

Mitä hiekkaa ja soraa tarvitset?

Hiekkaa on kaksi:

 • Pehmeä hiekka (rakennushiekka) on sileä, epävakaa hiekka, jolla on taipuisia ja yhtenäisiä ominaisuuksia. Sitä käytetään muurauslaastareissa ja muissa seoksissa.
 • Karkealla hiekalla on karkea pinta ja terävä kulma. Hiekkaa käytetään betonin muodostamiseen.

Sora koostuu pienistä eri kokoisista kivistä. Se sekoitetaan hiekkaan betonin lujuuden lisäämiseksi. Sora luokitellaan yleensä suurimpien kivien koon mukaan.

Kuinka paljon vettä tarvitset?

Vesi on tärkeä osa sementtiseosta. Käytetyn veden määrä vaikuttaa betonin lujuuteen.

Betonin ominaisuudet ovat pitkälti riippuvaisia ​​sementin ja veden seoksesta seoksessa. Veden ja sementin välinen suhde on tärkein, koska pieni määrä vettä tekee betoniseoksesta erittäin paksun ja löysää lopullista tuotetta liikaa.

Veden kulutus riippuu betonin vaaditusta lujuudesta:

 • M100 (suhde 0,68-0,8) per 2 kilogrammaa sementti - vettä 1,6 kilogrammaa (kerroin 0,8);
 • M300 (suhde 0,53-0,64) per 2 kilogrammaa sementti - vettä 1,2 kiloa (kerroin 0,6).

Betonin osuudet säätiölle

Betonin osuudet ovat sementin, hiekan, karkean kiviaineksen ja veden mittasuhteet. Suhteita on noudatettava halutun laadun betonin saamiseksi.

Karkean kiviaineksen, sementin ja veden osuuden on oltava sellainen, että tuloksena olevasta betonista on seuraavat ominaisuudet:

 • Betonin on oltava tuore ja hyvä työstettävyys.
 • Betonin on oltava mahdollisimman tiheä, eli sen on oltava vahva ja vedenpitävä.
 • Betonin muodostumiseen tarvittavien materiaalien kustannusten on oltava vähäisiä.

Ensimmäinen tapa

Sementin, hiekan ja karkean kiviaineksen 1: N: 2n tilavuudet:

 • 1: 1: 2 ja 1: 1,2: 2,4 hyvin voimakkaasti.
 • 1: 1,5: 3 ja 1: 2: 4 normaalia työtä varten.
 • 1: 3: 6 ja 1: 4: 8 perustuksiin ja konkreettiseen työhön.

Toinen tapa

Betonin osuudet voidaan määrittää veden avulla. Veden ja sementin suhde suhteessa tiettyihin rajoihin johtaa betonin lujuuteen. Siksi mitä suurempi vesipitoisuus, sitä parempi sementtiseoksen suorituskyky. Mutta tässä tapauksessa betonin lujuus vähenee.

Veden ja sementin optimaalinen suhde betonille vaadittu lujuus määritetään eri kokeiden tuloksena kehitetyistä kaavioista ja ilmaisuista. Pieni määrä vettä vähentää betonin lujuutta.

Veden määrän lisääminen 10 prosentilla voi vähentää voimaa noin 15 prosentilla, kun 50 prosentin lisäys voi vähentää voimaa 50 prosentilla.

Sementin määrä:

 • 0,45 1: 1: 2 betonia;
 • 0,5 per 1: 1,5: 3 betoni;
 • 0,5-0,6 - 1: 2: 4 betonia.

Sementin optimaalinen määrä vettä:

Kaikki betonista

Mitä sinun tarvitsee tietää betoneista

Käytännöllisesti katsoen kaikki rakennukset, olipa kyseessä sitten yksityinen talo tai korkeat rakennukset, eivät ole täydellisiä ilman betonin tai sen tuotteiden käyttöä.

Vaikka rakennuksen sulkevat rakenteet eivät ole betonista, betonipohjat tai betoniseokset käytetään lähes aina perustukseen.

Betoniyhdistelmä koostuu seuraavista pääkomponenteista:

Miksi tarvitsen paikanvaraajan

Joku voi olla kohtuullinen kysymys: jos sementti vedellä itsessään muodostaa vahvan sementtikiven, mihin tarkoitukseen hiekkaa ja murskattua kiveä lisätään betoniin? Tämä on välttämätöntä, koska sementtikiviä halkeilevat ja uppoavat.

Ja murskattu kivi ja hiekka ovat välttämättömiä sellaisen materiaalin rakenteellisen luuston muodostamiseksi, joka kykenee kantamaan pääkuormaa. Täyteaineet parantavat betoniseoksen suorituskykyä ja samalla vähentävät merkittävästi sen kustannuksia.

Miten betonirakenteen karkean aggregaatin voimakkuutta säädetään?

Rikkomisen vahvuus on tarpeen kaksinkertainen kuin tietty brändi betoni. Tämä on välttämätöntä, koska konkreettinen vahvuus kasvaa melko pitkään (joskus jopa kuusi kuukautta). Tänä ajanjaksona rauni kuljettaa pääkuormaa, pitää seoksen ja estää sen liian suuret muodonmuutokset.

Erilaisten merkkien betonien valmistukseen käytetään erilaisia ​​kerrostumia

 • betonilaatuja M100 - M300 - kalkkikiveä, jonka vahvuus on 500-600, käytetään täyteaineena;
 • konkreettisia tuotemerkkejä M450: een, joita käytetään eniten yksityisessä rakentamisessa - sora vahvuus 800 - 1000;
 • raskas betoni, jota käytetään teiden rakentamisessa - aggregoitu graniitti.

Betonimassan, kuten sementin ja veden, komposiittisten komponenttien tehtävä on sitoa kaikki komponentit homogeeniseksi massaksi. Ne vaikuttavat betonin lujuuteen vähäisemmässä määrin kuin rauniot, vaikka sementtimerkillä on tietty vaikutus betonin merkkiin.

Mitkä indikaattorit kuvaavat betonimassan laatua?

Kun hankit betonia talosi rakentamiseen, sinun on ohjattava niitä aakkosnumeerisia indikaattoreita, jotka annetaan valmistajien hinnoissa:

 1. Betonimerkki (M100 - M800). Numerot ovat indikaattori materiaalin lopullisesta lujuudesta, laskettuna kgf / n. cm.
 2. Yleensä betonimerkin vieressä on sellainen luku kuin betoniluokka, joka on merkitty seuraavasti: B3.5 - B60. Se on valmistajan taattu lujuuskerroin (± 13%).
 3. Etiketti ilmaisee myös tavallisesti betonivastuksen merkin, jota merkitään kirjaimella F (25 - 1000), mikä osoittaa materiaalin kyvyn kestää tietyn määrän "jäädytys-sulatus" -syklejä ilman merkittäviä muodonmuutoksia. Usein betoniseoksen valmistajat käyttävät erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät seoksen kestävyyttä lämpötilavaihteluihin. Useimmiten tähän tarkoitukseen käytetään hydrofobista sementtiä. Koska se vaikuttaa haitallisesti betonin lujuuteen, kannattaa ottaa huomioon seoksen koostumus.
 4. Tärkeä indikaattori on betonin vedenkestävyyden kerroin, jota merkitään kirjaimella W (2 - 20). Se osoittaa seoksen kestävyyden veden tunkeutumiseen paineen alaisena. Mitä korkeampi tämä luku on, sitä vähemmän tarvitsee rahaa vesipesun vedenpitävyyteen tai etsimään aluetta, jossa pohjavesi on alhainen.
 5. P-kirjain (1-5) tarkoittaa betonin liikkuvuutta. Se riippuu siitä, että betoni on helppo asentaa muottiin.

Uuden sukupolven betonissa käytettävät lisäaineet

 • Monimutkainen kemiallinen lisäaine (KMH), joka pystyy tarjoamaan täydellisen vedenkestävyyden betonille, lisää lujuuttaan 1,5-2 kertaa ja lisää jäätymisvaaran jopa 500 sykliin. Lisäaine tuodaan betoniin samanaikaisesti seoksen kuivien osien kanssa noin 1,5 - 3 painoprosentin suuruisena louhittua sementtiä. Nämä lisäaineet eivät reagoi metallien kanssa, eivät pala, eivät anna kouristuksia, eivät ole myrkyllisiä ihmisille.
 • Lisäosa Universal P2 - kovettumiskiihdytin, jota käytetään sen sijaan, että tarvittiin höyryävää betonia. Tämä on mahdollista siksi, että betoniseoksen kovettumisnopeus kiihtyy monta kertaa. Lisäaine tuodaan 0,5 - 0,6 paino-% sementtiä kohden. Tämän lisäaineen käyttö parantaa betonin työstettävyyttä, lisää sen jäätymisvastusta ja veden kestävyyttä.
 • Pehmittimiä Lingopan B-1, B-3, B-4 käytetään valmistuksessa betonien ja laastien, koostumuksia päällystys- ja keraamisten laattojen itsekiillottuvan seokset. Ne toimivat parantaa juoksevuutta ja työstettävyys seoksen, vähentää sen irrotettavuus ja lujuuden lisäämiseksi.
 • Lisäaineen Superplasticizer C-3. Sen tarkoitus on hyvin monitahoinen: betonin tai laastien virtaavuuden kasvu 6-7 kertaa, lujuuden paraneminen 20-30%, parannus betonin kiinnittymiseen raudoitukseen, betonin tuottaminen lisääntyneellä halkeilulla, pakkasenkestävyys ja kosteuden läpäisemättömyys.
 • Jäätymisenestoaineiden lisäaineet natriumformiaatti, Benotech PMP-1, C-ZM-15. Niillä on pehmitettävät ominaisuudet, lisäävät betonin elinkykyä, antavat nopean lujuuden, joten voit harjoitella konkreettista työtä alhaisissa lämpötiloissa.

Mahdollisuus käyttää eri laatuja

Betonin merkistä riippuen sen käyttömahdollisuudet poikkeavat toisistaan:

 • M100 - käytetään pohjan vahvistamiseen sokea alueen valmistuksessa.
 • M200 (B15) - suosituin brändi. Sitä käytetään liuskojen ja pylväsrakenteiden rakentamiseen perustilalohkojen, kattojen, lattialevyjen, vahvistettujen betonivyöhykkeiden valmistukseen.
 • M300 (V22,5) - erittäin hyvä kiinnitysnauhan kiinnittämiseen, monoliittisten seinien ja kattojen valmistukseen, seinien, aidojen kiinnittämiseen.
 • M350 (B25) - altaan altaat, paalut, palkit, pylväät, palkit, kiinteät seinät ja pohjat, betonituotteiden valmistus.
 • M400 (B30) - hydraulirakenteiden, pankkien holvit, erityisvaatimukset täyttävät rakenteet, sillat.
 • M450 (B35) - asetetaan hyvin nopeasti, joten maa- ja vesirakentamisessa sitä ei käytännössä käytetä. Sitä käytetään patojen, padojen, pankkien holvien rakentamiseen pohjavesien rakentamisen aikana.
 • M500 (B40) ja M550 (B45) - korkean lujuusbetoni. Käytetään erikoisrakenteisiin ja hydraulisiin rakenteisiin.

Betonin merkityksen ja tarkoituksen tunteminen on helppo hankkia kohtuulliseen hintaan, eikä ylitarjontaa niistä "ihmeellisistä" ominaisuuksista, joita et tarvitse.

Myös ehdotuksia, kuten "laadukas betoni alhaisilla hinnoilla", on ehdottomasti tarkasteltava kriittisesti. Hyvä betoni ei voi maksaa liian halvalla.

Betonin koostumus

Hyvä päivä, rakkaat lukijat!

Maanrakennustekniikan betonikoostumuksella ei todellakaan ole niin vakavia vaatimuksia kuin ydinvoimaloiden rakentamisessa.

Tässä artikkelissa opit:

- Tarvitsenko höyryä betonia?

- Miksi betonipurkaukset (konkreettiset kyyneleet).

- Kuinka tehdä haluamasi brändin konkreettinen koostumus.

- Kuinka valita täyttö betoniin oikein.

- Betonin tekniset ominaispiirteet (betonin paino, tiheys) ja jotkut betonisekoituksen valmistamisen hienovaraisuudet.

- Kuinka suojata betonia talvella.

Betonirakenteiden aihe on loputon, mutta en kerro kaikkea tietoa, mutta vain kaikkein välttämättömimpiä maa- ja vesirakennustöitä varten.

1) Voiman merkki. Betonin koostumus.

Mikä on rakennusmateriaalien (betoni, laasti, tiili jne.) Lujuusmerkintä, on arvo, joka osoittaa, kuinka paljon neliökilometriä oleva materiaali kestää.

Jos esimerkiksi tiilen merkki on 200, niin tämä tiili voi kestää 200 kg yhden neliösenttimetrin. Tiilen pinta-ala on 300 cm2. Joten 300 cm2 • 200 kg = 60 000 kg voi pitää yhden tiilen.

Merkki betonista 100.

Betonin M100 valmistukseen tarvitaan:

- Yksi ämpäri sementtimerkki 400.

- Kolme kauhoa hiekkaa.

- Kuusi johtaa murskakiviä (kalkkikiveä), murto 35.

Käytämme pääasiassa tätä konkreettista tuotemerkkiä grilliin (pohja jalka) maahan.

Betonin merkki 200.

- Yksi sementti M 400.

- Kaksi kauhaa hiekkaa.

- Viisi haaraa soraa (kalkkikiveä), murto 35.

Käytämme laakereiden, palkkien, lujitetuista hihnoista rakennuksen ulkoseinän, sokeiden alueiden, teräsbetonilaattojen, kaatamalla tiilipylväät sisäosaan betonilla.

2) Miksi bursts konkreettisia.

Hyvin usein betonipintojen pinta valmiissa tuotteessa (esim. Sementti, betoniteräs, vahvistetut betonivyöt jne.) Asetettaessa. Tämä tapahtuu useista syistä, ja perusperusta ei ole konkreettinen konkreettinen kaava:

a) paljon vettä.

Teoriassa on tiukka kaava - kuinka paljon vettä on kaadettava betonin valmistamiseksi. Jos betoniin kaadetaan liikaa vettä, se kerrostuu, tulee ilmassa (betoniin tulee useita ilmakuplia) ja menetetään jonkin verran kantavuutta.

Kun kaadat nestemäistä betonia, sementti maito (supistava) yleensä vuotaa ja menettää jonkin verran kantavuutta.

Paras betoni on hyvin paksu. Täryttimen tai värähtelevän pöydän ansiosta se tiivistyy, betonin kivi (sora) on mahdollisimman lähellä toisiaan. Ydinvoimalaitosten rakentamisen aikana maahan tuotu betoni ei missään tapauksessa voi lisätä vettä, sitä valvotaan tarkasti.

Tällaista betonia on vaikea tehdä ja tavallisesti "käsityön" olosuhteissa rakennustyömaalla.

Yleensä betoni on konkreettisessa sekoittimessa, joka ei ole paksu eikä nestemäinen. Kun laitamme betonin tuotteeseen jyrsimellä tai värähtelijällä tai tavallisella tapilla.

Yksityisen talon rakentamiseen (verrattuna ydinvoimalaitokseen) ei ole tarvetta lähestyä betonia liian kovaa.

Vaikka tässäkin maalaan tarkka kaava oikean veden lisäämiseksi betoniin, ensimmäinen sade kastuu hiekkaan ja tämä kaava ei enää toimi kunnolla, koska hiekka on märkä, niin betoni on liian likainen. Joskus ne tuovat märkäsiekkoa.

Tarkka kaava veden lisäämisestä betoniin käytetään pääasiassa tuotannossa, jossa materiaalit ovat katoksen alla ja niillä on suhteellisen samanlainen kosteus.

Joten: on parasta selata sementin läpi. Toisin sanoen, jos lisäät sekoittimeen yhden sementtikauhan, vesi on hieman pienempi kuin ämpäri. Sateen jälkeen silmään vähemmän. Ihanteellisessa tapauksessa sinun pitäisi saada vähän paksua betonia.

Jos esimerkiksi teet betoniteräsverkosta liian likainen, niin se varmasti istuu muutaman millimetrin ja hajoaa:

Tämä johtuu siitä, että betoni on kerrostunut - raskas täyteaine (sora) laskee pohjaan ja kevyempi (hiekka) menee ylhäältä. Sateen pintaan ilmenee liikaa hiekkaa, ja hiekkalaattiliima ilman verkkoa ja pehmittimen on välttämättä puhjennut.

Jos betonissa on liikaa vettä, lähes kaikkien raudoitettujen betonipintojen pinnat pilkkuvat.

Jos esim. Muutaman tunnin kuluttua löysit halkeamia betonin pinnalle, älkää olko kovin järkyttäviä, kun betoni on tuore, voit sileä halkeamat huovalla.

b) harvoin karkeaa täyteainetta (soraa).

Tosiasia on, että jos tiedät tarvittavan betonin kaavan, menestykää menestyksekkäästi betonia, mutta jonkin ajan kuluttua konkreettinen laatu ei toimi samalla tavalla. Esimerkiksi yhdessä paikassa betonin pinta oli täydellinen ja toinen purskahti.

Tämä voi tapahtua, jos käytät suurta murskattua kiveä alussa, ja sitten hieno!

Hyvin usein halkeamat betonin pinnalla voivat näkyä, jos tuovat liian pieniä murskattuja kiviä (tai roskia). Sitten sinun täytyy kaataa enemmän soraa (pieni) ja vähemmän hiekkaa. Esimerkiksi yhdellä kauhalla kaada enemmän soraa ja hiekkaa pienemmällä kauhalla.

Betonin on oltava "kovaa", eli betonissa on niin paljon laastipitoa, että se kattaa jokaisen sora (kivi).

Jos betoni (sementti ja hiekka) ei ole riittävä, sora ei ole täysin peitetty ja betoni on heikko.

Jos betonissa on paljon laasti, niin sen pinta räjähtää (repeytyy). Visuaalisesti betoni ei saisi olla "rasvaa" suuresta laastista siinä.

Siksi, vaikka tiedätte betonin täsmällisen kaavan, on ehdottoman tärkeää varmistaa, että betonissa on mahdollisimman paljon soraa ja että se on "kova".

c) paahtavan auringon säteet.

Ei ole suositeltavaa, että paahtava aurinkosäde laski pitkään täytettyjen betonituotteiden osalta. Jos se on liian kuuma ja kuiva, betonin pinta voi puhkea nopeasti liian nopeasti. Betoni on asetettava normaaleissa olosuhteissa.

Jos et voi välttää paahtavaa aurinkoa, niin tarpeeksi betonia vain vettä sitä enemmän.

d) huonosti sekoitettu betoni.

On myös tärkeää sekoittaa betoniseos perusteellisesti betonisekoittimessa. Jotta estettäisiin betonin tarttuminen ja nopeasti vaivautua sekoittimeen, on välttämätöntä seurata materiaalien lastausjärjestystä siihen.

Ensinnäkin kaadetaan vettä betonisekoittimeen, mutta ei täysin, mutta hieman pienempi kuin normi. Sitten kaadetaan puolet murskakiven arvosta betonisekoittimeen, sitten kaikki sementti. Hieman - odota vähän ja heittää kaikki hiekka.

Lopulta heitämme jäljellä olevan puoliskon raunioista. Odota muutama sekunti, ja tarvittaessa lisää loput vedestä.

Koska sementti soraa soraa ja vettä jälkeen, se ei tartu ja sekoita soraa.

Selkeyden vuoksi tarkastelkaa jälleen kerran materiaalien virtausta betonisekoittimessa betonimassan valmistukseen. Betonin valmistus nopeasti ja se ei tartu sekoittimeen on välttämätöntä:

- Kaada lähes koko veden määrä sekoittimessa (vähän - melkein älä lisää).

- Heitä puolet soraa betonisekoittimessa (voit vähän enemmän).

- Nukahtaa kaikki sementti.

- Heitä kaikki hiekka.

- Nukahtaa jäljellä oleva puolet raunioista.

- Lisää tarvittaessa muuta vettä.

e) huonolaatuinen hiekka.

Jos käytät hiekkaa, joka sisältää liikaa savea, se vaikuttaa huonosti betonin laatuun.

Jos laitat liikaa sementtiä betoniseokseen, se voi rikkoa, kun se asetetaan.

g) Frost.

Kumma kyllä, riippumatta siitä, kuinka suuri betonivalikoima on, se pelkää kovasti (ilman erityisiä lisäaineita).

Esimerkiksi sokea alue tehtiin ympyrässä talon ympärillä myöhään syksyllä. Sää on märkä ja viileä. Betoni takavarikoitiin hitaasti. Kaksi viikkoa myöhemmin pari yötä jäädytettiin.

Seuraavana vuonna keväällä sokea alue alkoi kuoriutua. Jäätynyt sokea alue purskahti ja yläkerros (30 mm) irrotettiin.

Betonin täydellinen asetus (lähes 100%) normaaleissa olosuhteissa tapahtuu 28 päivän kuluttua. Toisin sanoen, jos kaatatte vahvistettua betonilevyä, voit asentaa sen aiemmin, mutta se pystyy havaitsemaan lasketun kuorman vasta 28 päivän kuluttua.

Kylmällä säällä (talvella) betonia voidaan suojata monin tavoin pakastamasta:

- Peitä betonituotteet vaahdolla tai muulla eristeellä.

- Lisää lisäaineita (jäädyttämätön). Tehokkain keino estää betonia jäätymiseltä on potaskasta. Potashin käyttöohjeet tulee olla pakkauksessa.

- Betonin asettamista voidaan kiihdyttää kuumentamalla. Tätä varten betonielementissä (esim. Vahvistetusta betonihihnasta) asetetaan volframilangaton lanka ja liitetään muuntajaan.

Toinen tapa betonin lämmittämiseen on sijoittaa elektrodit betonituotteeksi (tuore betoni), esimerkiksi betoniteräkselle, joka liittää elektrodit muuntajaan tai hitsauskoneeseen.

Niin kauan kuin betonilla on kosteutta, sähkön virtaus kulkee sen läpi ja vastaavasti lämpöä. Lämmitetty betoni tarttuu, kosteus katoaa, muuntaja (hitsauskone) lopettaa toimintansa.

3) Valitse oikeat materiaalit betonin valmistukseen.

a) Vesi.

Veden pitäisi teoreettisesti olla puhdas. Betonin valmistukseen ei ole toivottavaa käyttää sadeveden, öljyisen veden, öljyn sisältävää vettä (esimerkiksi öljyn alla oleva vesisäiliö).

Paras vaihtoehto kriittisten betonien (laakeripalkkien, teräsbetonilattian ja vastaavien) valmistukseen puhtaan vesijohtoveden käyttämiseksi.

Voit käyttää esim. Pesureita ja vastaavia (ei vastuullista betonia) eikä varsin puhdasta vettä esimerkiksi jokien, järvien, sadeveden ja vastaavien.

Sitä käytetään hyvin usein betoniveden valmistamiseen kaivoista ja kaivoista - hyvä tulos.

b) Rubble.

Useimmiten betonin valmistuksessa käytämme murskattua kalkkikiveä, murto-osaa 20 - 35. Kalkkikivi ei ole huono materiaali, ja lisäksi se on alueen halvin.

Betonin lujuuden lisäämiseksi voit käyttää murskattua kiveä kestävämpi esimerkiksi dolomiitti tai graniitti. Mutta käytännössä osoittaa, graniitti usein foniitti (säteilytausta ylittyy).

Sorafraktiotyypit:

c) Sementti.

Useimmiten käytämme sementtiä 400 merkkiä betonin valmistamisessa. Lähes kaikki sementtitehtaat tuottavat saman tuotemerkin sementtiä, mutta valitettavasti laatu on kaikille erilainen (kuten käytäntö osoittaa).

Yksityiskohtainen kuvaus eräistä sementinvalmistajista, joka sementti on parempaa ja jota ei kannata ostaa täällä.

Useimmiten käytetään Balakleevsky-sementtiä M 400 merkitsemällä ShPTs / B-Sh-400.

Hyvä myös suosittelemaan Amvrosievsky-sementtiä M 400 leimattua PC: tä / B-SH-400

d) Hiekka.

Teoriassa paras hiekka on ura. Koska hiekearvot ovat epäsäännöllisiä (karkeampia), niin hiekan koheesioalue on korkeampi. Joen hiekka (meri) verrattuna kuoppaan on pehmeämpi hiekkajyväinen muoto.

Vakava urahiekkojen puute on saven läsnäolo! Esimerkiksi meillä on urahiekkaa hiottu pesemällä. Eli hiekka pestään syvyyksistä ja syötetään pinnalle putken läpi (kuten maapotku). Tässä pintavauriohenteessa kerroksissa on vähän savi.

Joki-hiekka ei myöskään ole aina täydellinen, tulee saviin.

Yleensä muistamme, että tällaisessa louhoksessa on enemmän savea, mutta se on halvempaa, sitten käytämme sitä vuodevaatteisiin tai ei-vastuulliseen betoniin.

Tai hiekalla erilai- sessa louhoksessa on paljon pieniä kiviä, mutta savi ei ole, niin käytämme sitä konkreettisesti. Koska hiekassa on paljon pieniä kiviä, emme aseta sitä laastille (tiilimuuraukseen) (tai kylvää tarvittaessa seulan läpi).

4) Höyryävän betonin legendoja.

Kaupungissani olen usein kuullut tarinoita siitä, että höyrytetyt betonituotteet (sementtikappale, eurooranssi ja vastaavat) ovat lisänneet voimaa.

Höyrytettyjen betonituotteiden valmistajat sanovat kehittäjille, että höyryn ansiosta tuotteet ovat vahvempia kuin kilpailijat ja lisäävät hintaa.

Valitettavasti höyrytys ei lisää betonin lujuutta (hyvin, enintään 0,5%). Betonituotteiden höyryttämisen ainoana ja päätehtävänä on nopeuttaa betonin asettamista.

Kysyt siis, miksi sitten lisätään kiinteän kameran kustannuksia?

Vain esimerkiksi:

- Vapauta nopeammin lomakkeita (poista).

- Älä lisää varastojen määrää (jolloin betonituotteet kypsyvät).

- Nopeammin myydä betonituotteita ja vastaavia.

Betonituotteiden höyryttäminen nopeuttaa niiden asettamista noin kaksi kertaa. Esimerkiksi betonilohko normaaleissa olosuhteissa vaatii 28 päivää aikaa saada lähes 100% vahvuus, sitten höyrytetty lohko saavuttaa lähes 100% 15 päivässä.

Yhteenveto: Höyrytetty betoni ei käytännössä eroa tavallisesta betonista, joka kypsytetään normaaleissa olosuhteissa!

Normaalit olosuhteet betonin kypsyttämiselle ovat:

- Se betoni ei kuivunut (auringon paahtavista säteilyistä).

- Tämä betoni ei läpäissyt (ilman jäätymistä estäviä lisäaineita).

- Kyseinen betoni kypsytettiin lämpötiloissa +5 ºC ja + 25 ˚

5) betonin ominaisuudet.

Hieman betonin painosta. Nämä tiedot ovat hyödyllisiä teille betonielementtien valmistuksessa. Betoni on raskasta, joten betonirakennetta käytettäessä on oltava varovainen, että muotti voi kestää betonin painoa.

Yksi m3 betonia painaa 0,5 tonnista 2,5: een täyteaineesta riippuen. Materiaalin paino lasketaan sen tiheyden vuoksi. Betonitiheys ρ (po) 0,5 t / m3 - 2,5 t / m3. Kerro yksi m3 betonia tiheydellä (ro) ja ota betonin paino.

Yksi m3 tavallista betonia painaa noin 2,2 tonnia.

Jos teet kattorakenteita (betonille), on helppo laskea, kuinka paljon kilo painaa yhden m2: n muottiin. Esimerkiksi sinun on kerrottava vain betonin paksuus ja betonin tiheys (2,2 tonnia): 1 (m2) • 0,2 m (betonikattoon paksuus) • 2,2 t = 0,44 t (tai 440 kg).

Yksi m2 kaide murskaa betonia, jonka paksuus on 200 mm ja paino 440 kg.

Yhteenveto: Kuten näette, betoni painaa melko paljon, joten muottien (betonin) valmistuksessa ei pidä säästää materiaaleja niin, ettei sinun tarvitse tehdä sitä uudelleen.

johtopäätös:

Rakenteen betoni minun taloni, voisin soveltaa:

- Betoni kahdesta tuotemerkistä: M 100 grillage ja M 200 muiden tuotteiden w / b.

- Tekisi betonin koostumuksen ole kovin paksu, ja sementin, hyvän sementin ja hyvien täyteaineiden enimmäismäärä.

- Luo normaalit olosuhteet betonin kypsymiselle (saada vahva ja korkea laatu).

- Ei vaivaa höyrytysbetonilla (jos betonin asettamista ei tarvitse kiihdyttää).

- Muottien valmistuksessa betonituotteen paino lasketaan ennalta, jotta muotti ei annettaisi.

Nykyään tässä artikkelissa opit: kuinka tehdä tarvittavat betonikoostumukset betonituotteille, miten betonia suojataan pakkaselta, konkreettisia valmisteita!

Jos pidit tästä artikkelista, jätä kommentti! Mitä muuta voit lisätä ja mitä muuta haluat tietää tästä aiheesta?

kaikki betonista

Termi "keinotekoinen kivi" korostaa ajatusta siitä, että ihminen, joka loi tämän rakennusmateriaalin, jäljitteli luonnon. Itse asiassa sään vaikutuksesta rakeita kiviä muodostuu primäärisistä kiveistä, jotka myöhemmin tai kerrostumisen aikana lumet tai meret pitivät yhdessä sideaineena (kuten esimerkiksi kalkkiveden tai piihapon) "betoniin". Ns. "Luonnolliset kalliot" geologit viittaavat termiin "karkaistuihin sedimentteihin". Tiedämme kiviä, kuten brecsiä, konglomeraatteja ja sekamuotoisia konglomeraatteja sedimenttisistä ja hyytyneistä kiviä. Mitä tulee valmistusperiaatteeseen (eli irtikallion liittämiseen supistavaan sideaineeseen), betoni on erittäin vanha rakennusmateriaali. Arkkitehtonisten tutkimusten yhteydessä Tonavan oikealla rannalla sijaitsevassa ratkaisussa Iron Gateissa prof. Srezhovich löysi kalkista, hiekasta, sorasta ja vedestä valmistetut betonilattiat. Näiden betonilevyjen paksuus oli 3-25 cm, ja niiden ikä määritettiin radioaktiivisella menetelmällä 7000 vuotta! Kiväärit, joita pidettiin yhdessä valumisroottorina, käytettiin Interfluven rakennusten rakentamiseen; heidän ikänsä arvioidaan olevan 6000 vuotta. Heidät löydettiin kaivausten aikana vuosina 1956-1957. Foinikialaiset ja kreikkalaiset jatkoivat tämän periaatteen soveltamista laattojen valmistuksessa, kunnes roomalaiset loivat niin suuria rakennuksia kuin satamat, sillat, erityisesti vesijohdot ja halkaisijaltaan yli 40 metrin kupit. Roomalaiset toivat tämän menetelmän rakentaa suuria rakenteita Keski-Eurooppaan. He rakensivat 105 kilometrin betoniviljelytuote, joka toimitti Claudia Agrippinensiksen siirtomaa, josta tuli myöhemmin Kölnin kaupunki, jossa oli raikasta Eiffel-vettä. Sideaineena käytettiin kalkin ja reitin seosta. Osa rakennuksesta toimi vasta äskettäin.

Betoni on nykyään ymmärrys sanan merkityksestä, koska mineraali sideaine sementti on olemassa. Yleensä hänen keksintönsä vuosi on 1844. Historiallisesti tämä voidaan parhaiten vahvistaa tosiasiaan, että tänä vuonna pidetään ajanjakso, jossa lähes sata vuotta etsitään uutta sideainetta, kun Isaac Charles Johnson muotoili kaksi perusedellytystä sementin valmistukseen:

 • alkuperäisten osien oikean suhteen valinta;
 • paahtamalla nämä materiaalit sintrauslämpötilaan (sulatus) noin 1450 ° C: ssa.

Uusi sideaine ja uusi rakennusmateriaali joutuivat voittamaan skeptismin ja ennakkoluulot, mutta siitä huolimatta sen kehitys kehittyi hyvin nopeasti. Betonia on käytetty pääasiassa suurissa vesi- ja teollisuuslaitoksissa. Jo tuolloin uusi rakentamismenetelmä johti työvoiman tuottavuuden kasvuun. Yksi tämän rakennusmateriaalin suurista rakennuksista oli Leipzigin (1900-1905) kansakunnan taistelun muistomerkki. Perustaan ​​käytettiin 120 tuhatta murskainta betoniä. Siitä lähtien konkreettista materiaalitekniikkaa ja teknistä luonnetta koskeva työ ei pysähdy. Meidän aikanamme ei ole kansantalouden haara, joka voisi tehdä ilman konkreettisia. Erikoistumisen syventäminen johti siihen, että termi "konkreettinen" alkoi lisätä sanoja, jotka vaikeuttavat tämän käsitteen ymmärtämistä.

Rakenteissa ja rakenteissa käytetty betoni vaatii tiettyjä fysikaalisia ja joskus kemiallisia ominaisuuksia. Useimmissa tapauksissa määrittävä tekijä on vahvuus. Valmistettiin betonilajit, joiden puristuslujuus on kgf / cm2 (MPa) standardikovetteisissa olosuhteissa.

Glory betoniin progressiivisena rakennusmateriaalina tuonut mukanaan korkeat mekaaniset ominaisuudet: kestävyys, palonkestävyys, helppo sovittaminen mihin tahansa muotoon jne. Mutta sillä on myös haittoja, joihin sen läpäisevyyttä pitäisi ensin pitää. Tämä haitta on erityisen vaarallinen siinä tapauksessa, että rakenne altistuu voimakkaan veden paineen yksipuolisille vaikutuksille muuttuvassa määrin. Syynä on se, että veden kestävyys on yksi betonin vaikeimmista ominaisuuksista riippuen eri tekijöistä. Kuitenkin jo saatu kokemus voi toimia perustana sellaisten toimintojen suunnittelulle ja toteutukselle, jotka edistävät betoniteräsrakenteiden vedenkestävyyden parantamista.

Mitä sinun tarvitsee tietää betonista

Mitä sinun tarvitsee tietää betonista

Betonin historia

On vaikea sanoa tarkalleen missä ja milloin betoni ilmestyi syntymän alusta lähtien paljon vuosisatojen ajan. Ilmeisesti vain, että se ei tullut tunnetuksi, mutta kuten useimmat rakennusmateriaalit, se on tullut pitkälle kehitystyölle. Arkeologien aikaisimmasta betonista voidaan todeta 5600 eaa. Hänet löydettiin pankit Tonavan kylässä Vir Lapinski (Jugoslavia) yhdessä mökit antiikin asutusta kivikauden, jossa hän oli tehnyt 25 cm paksu kerros. Betonilattia valmisteltiin sen sora ja punertava paikallisia kalkkia.

Betonin historia liittyy erottamattomasti sementin historiaan. Vanhimmat sitovat ihmiset, joita ihmiset käyttivät, savi ja öljyinen maa, jotka sekoitettuaan veteen ja kuivaukseen saivat jonkin verran vahvuutta. Kehittämisen ja monimutkaisuuden lisääntyessä vaatimusten lisääminen sideaineille. Yli 3 tuhatta vuotta BC Egyptissä, Intiassa ja Kiinassa he alkoivat tuottaa keinotekoisia sideaineita, kuten kipsiä ja myöhemmin kalkkia, jotka saatiin raaka-aineiden kohtalaisen lämpökäsittelyn avulla.

Aikaisin konkreettinen käyttö Egyptissä löytyy Tebesin haudasta (Teve) vuodelta 1950 eKr. Betonia käytettiin egyptiläisen labyrintin ja Nimesin pyramidin monoliittisen kaaren rakentamisessa kauan ennen AD: tä.

Roomalaiset kutsuivat konkreettista materiaalia eri tavalla. Niinpä he kutsuivat muottipuristettua kiveä täyteaineeksi kreikkalaisella sana "emplecton" (emplekton). Sana "rudus" (rudus) löytyy myös. Kuitenkin, useimmiten nimitystä sanoja, kuten liuos, jota käytetään seinien rakentamisessa, holvit, perustukset ja vastaavat rakenteet, käytettiin Rooman sanaston lause "opus tsementum» (opus caementitium), ja joita kutsutaan Roman betoni.

Epäilemättä antiikin yhteiskunnan poliittinen ja taloudellinen rakenne oli selvä vaikutus roomalaisen betonin leviämiseen. Kuitenkaan vähemmän, ja kenties jopa enemmän, merkittäviä teknisiä edistysaskeleita vaikutti tähän. Erityisesti, avaaminen roomalaiset ominaisuuksien pozzolaanista lisäaineita, merkittävä parannus betonin koostumuksessa avulla puhdas ja jopa joissakin tapauksissa, lajitellut aggregaatit sijasta aiemmin käytetty maaperän, ja huolellisesti sinetöidä betonin, jonka roomalaiset kiinnittänyt paljon huomiota, ja joka on suuresti edistänyt laadun parantamiseksi betoni. Todennäköisesti betonin (2. vuosisadan AD) korkeimman kehityksen aikana roomalaiset kehittivät uuden tyyppisiä sideaineita, kuten romance-sementtiä, mikä paransi huomattavasti niiden pystyttämien betonirakenteiden fysikaalisia mekaanisia ja muodonmuutoksia. Italian maantieteelliset olosuhteet, joissa on lämmin ja kostea ilmasto, osaltaan lisäsivät betonin kestävyyttä, kun taas muissa maissa, joissa vallitsevampi ilmasto oli, samasta betonista tehdyt rakennukset olivat huonosti säilyneet. Rooman konkreettisten teiden, lattian, holvien ja kupujen muotoiluominaisuudet ovat vielä nykyäänkin menettäneet merkityksensä erityisesti siitä syystä, että kun he eivät tienneet konkreettisten rakenteiden vetolujuuden ja taivutusjännityksen käsittelemiseksi, roomalaiset täydellisesti "opettivat" heitä työskentelemään pakkaamisessa. Erityisen mielenkiintoinen on roomalaisen sementin kemiallinen ja mineraalinen koostumus. Näiden innovaatioiden yhdistelmä oli ilmeisesti tärkein syy roomalaisen betonin kestävään kestävyyteen, joka liittyy usein usein muinaisten rakentajien väitetysti kadonneisiin salaisuuksiin.

Betoni- ja betoniteräksen massakäyttöä rakennettiin kuitenkin vasta XIX vuosisadan jälkipuoliskolla, kun saatiin ja järjestettiin portlandsementin teollisuustuotanto, josta tuli betonin ja betoniteräsrakenteiden tärkein sideaine. Aluksi betoni käytettiin monoliittirakenteiden ja -rakenteiden rakentamiseen. Käytettiin kovia ja istumattomia betoniseoksia, jotka puristettiin tampingilla. Vahvistettu betoni, joka on vahvistettu terästangoista kiinnitetyillä luurankoilla, käytetään entistä liikkuvampia ja jopa valettuja betoniseoksia, joilla varmistetaan niiden asianmukainen jakautuminen ja tiivistyminen betonirakenteessa. Tällaisten seosten käyttö vaikeutti kuitenkin korkean lujuuden omaavan betonin saantia, mikä vaati sementin kulutuksen lisäämistä. Siksi suuri saavutus oli betonisekoituksen tiivistämisen menetelmän 30-kertainen värähtely, mikä mahdollisti hidastetun ja jäykkyvien betoniseosten hyvän tiivistyksen varmistamiseksi sementin kulutuksen vähentämiseksi betonissa sen lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi. Näinä vuosina on ehdotettu menetelmää raudoituksen kovettamiseksi betonissa, mikä osaltaan vähentää raudoituksen kulutusta betonirakenteissa, mikä lisää niiden kestävyyttä ja halkeamiskestävyyttä.

1880-luvulla professori A.R. Shulyachenko kehitti teorian hydraulisten sideaineiden ja sementtien saamiseksi ja kovettamiseksi ja osoitti, että niiden perusteella voidaan saada kestäviä betonirakenteita. Hänen johdonsa aikana laadittiin korkealaatuisia sementtejä. Professori N.A. Belelyubsky teki vuonna 1891 laajoja testejä, joiden tulokset tuottivat betonirakenteiden käyttöönottoa rakentamisessa. Professori I.G. Malyuga vuonna 1895 hänen teoksessaan "Koostumukset ja menetelmät sementtilaastin (betonin) valmistukseen suurimman voimaa saavuttaakseen" perustelivat betonivahvuuden peruslakeja. Vuonna 1912 N.A. Zhitkevich "betoni- ja betonityö." Vuosisadan alussa on paljon töitä konkreettisesta teknologiasta ja ulkomailta. Näistä tärkeimmät olivat R. Feret (Ranska), O. Graf (Saksa), I. Bolome (Sveitsi) ja D. Abrams (USA).

Konkreettiteknologiaa on kehitetty laajalti Venäjällä ensimmäisiltä merkittäviltä hydrauliteollisuuden rakenteilta - Volkhovstrolta (1924) ja Dneprostrolta (1930). Professorit N.M. Belyaev ja I.P. Alexandria johti Leningradin betonikoulua.

30-luvulla, Moskovan betonikoulun tutkijat B.G. Skramtaev, N.A. Popov, S.A. Mironov, S.V. Shestoperov, P.M. Miklashevsky ja muut kehittivät tapoja talvella betonisoimiseksi ja siten varmistivat betoni- ja betoniteräsrakenteiden koko vuoden rakentamisen, loivat useita uusia betonityyppejä, kehittyneitä tapoja betonin kestävyyden parantamiseksi, betonielementtiteknologian perustana. Sodan jälkeisinä vuosina syntyi uudenlaisia ​​sideaineita ja betonityyppejä, kemiallisia lisäaineita ja betonin parantavaa ominaisuutta alkoi laajalti käyttää, betonin koostumuksen ja sen tekniikan suunnittelun menetelmiä parannettiin.

Tyypit betonista

Tällä hetkellä rakentamisessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä. Betonit luokitellaan kolmen ominaisuuden mukaan:

1. Keskimääräisen tiheyden mukaan

2. Sideaineen tyypin mukaan

3. Ajanvarauksella

Jos puhumme ensimmäisestä ominaisuudesta, suurin osa betonin ominaisuuksista riippuu sen tiheydestä. Sitä vastoin betonin tiheys muodostuu monien tekijöiden vaikutuksesta, kuten sementtikiven tiheydestä, aggregaatin tyypistä ja betonin rakenteesta.

Tiheyden mukaan betoni on jaettu kolmeen tyyppiin:

- erityisen raskas tiheys (yli 2500 kg / kuutiometri).

- valo (500-1800 kg / kuutiometri), erityisesti valo (alle 500 kg / kuutiometri)

Erityisen raskaat betonit on suunniteltu erityisiin suojarakenteisiin (radioaktiivisista vaikutuksista). Ne on tuotettu pääasiassa portlandsementtiä ja luonnollisia tai keinotekoisia aggregaatteja (magneettia, limoniittia, baritia, valurautaa, raudoitusta). Neutronisäteilyn suojaavien ominaisuuksien parantamiseksi erittäin raskaissa betoneissa lisätään tavallisesti boorikarbidia tai muita lisäaineita, jotka sisältävät kevyitä elementtejä - vetyä, litiumia ja kadmiumia. Yleisimpiä ovat raskasbetonit, joita käytetään teollisuus- ja siviilorakennusten betoni- ja betonirakenteissa, hydraulirakenteissa, kanavien, kuljetusten ja muiden rakenteiden rakentamisessa. Erityisen tärkeä hydraulirakenteessa on meri-, makean veden ja ilmakehän altistuneen betonin kestävyys.

Raskas betoni, jonka tiheys on 2100-2500 kg / m3. m. päästä karkeista kiviaineksista (graniitti, kalkkikivi, diabaasi). Raskasbetoni on myös silikaattibetonia, jossa kalsiumkimeeri on sideaine. Raskas- ja kevytbetonin väliasento on suuri huokoinen (muotoilematon) betoni, jota valmistetaan tiheässä karkeassa aggregaatissa huokoisella sementtikivellä.

Kevytbetoni valmistetaan huokoisista aggregaateista (laajennettu savi, aglo- riteetti, laajennettu kuona, hohkakivi, tuffi). Erityisen kevytbetoni sisältää betonirakenteita (hiilihapotettu betoni, vaahtobetoni), joka saadaan sideaineen paisuttamalla, hienoksi jauhetuilla lisäaineilla ja vedellä erikoismenetelmillä sekä suurikokoisella betonilla kevyisiin aggregaatteihin.

Sementtipohjaisten betonityyppien tyypit jaetaan seuraavasti:

Sementtibetonit valmistetaan eri sementteihin ja niitä käytetään laajalti rakentamisessa. Niistä tärkein paikka on sementtiä (Portland-sementtiä) ja sen lajikkeita (noin 65% koko tuotannosta), jotka käyttävät menestyksekkäästi kuona-sementtiä Portland-sementtiä (20-25%) ja pussolaanista sementtiä.

Silikaattibetonit valmistetaan kalkin pohjalta. Tuotteen valmistuksessa sovelletaan tässä tapauksessa kovettumisen autoklaavin menetelmää.

Kipsibetonit valmistetaan kipsin pohjalta. Kipsilevyjä käytetään sisäisiin väliseinämiin, kattoihin ja rakennuskoristeisiin. Erilaisia ​​näistä betoneista ovat kipsi-sementti - pussioliset betonit, joilla on parannettu vedenkestävyys. Soveltaminen - tilavuudet kylpyhuoneet, rakentaminen vähäisiä rakennuksia.

Kuonaa alkaliset betonit tehdään maanpohjalla, suljetaan alkalisilla liuoksilla. Nämä betonit ovat juuri alkaneet käyttää rakentamisessa.

Polymeerisementtibetonit saadaan sekoitteesta, joka koostuu sementistä ja polymeeristä (vesiliukoiset hartsit ja lateksit).

Erikoisbetonteita valmistetaan erityisillä sideaineilla. Haponkestäville ja lämpöä kestäville betoneille käytettiin nestemäistä lasia natriumsilikloridilla, fosfaattisideainetta. Erityisissä sideaineissa, kuoreista, nephelineista ja lasikuidusta valmistetuista seoksista käytetään teollisuusjätteitä.

Betonin tarkoitus on jaettu seuraavasti:

- betonirakenteiden tavallinen betoni

- hydrotekninen betoni patjoille, laakareille, kanavan vuoraukseen, putkistoon

- betonia rakenteiden sulkemiseen

- betoni lattioille, jalkakäytävät, tie- ja lentokenttäpäällykset

- erikoisbetoni: lämmönkestävä, haponkestävä, säteilysuojeluun

Betonimerkki

Betonit on merkitty seuraavien kriteerien mukaan:

Betonin lujuus riippuu ensinnäkin sen homogeenisuudesta. Arvioida minkä tahansa brändin betonin homogeenisuus käyttämällä konkreettisten näytteiden kontrollointitestejä tietyn ajan.

Lisäksi sementin laatu, aggregaatit, näiden komponenttien annostelun tarkkuus ja oikea reseptin valmistus betoniyhdistelmän kannalta ovat erittäin tärkeitä betonin lujuudelle.

Vahvuudella betoni on merkitty seuraavilla merkinnöillä: B1; V1,5; B2; V2,5; V3,5; B5; B7.5; B10; V12,5; B15; B20; B25; B30; B40; B45; B50; B55; B60.

Betonin paloturvallisuus on betonin kyky kestää toistuvaa vaihtoehtoista jäädytystä ja sulattamista kyllästetyssä vedessä. Jäätymisvastuksen kvantitatiivinen arviointi on niiden syklien lukumäärä, joissa näytemassan häviö on alle 5% ja sen lujuus pienenee enintään 25%. Vähentämällä betonin juoksevuutta, sen jäätymisvastus lisääntyy.

Seuraavat kylmävastusluokat on vahvistettu: F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500.

Betonin vedenkestävyys - betonin kyky ei johda veden painetta.

Vesitiivis betoni on jaettu tuotemerkkeihin W2, W4, W6, W8 ja W12.

"Hinnoittelu ja arvioitu rationalisointi rakentamisessa", nro 6, 2008

Betoni, koostumus, brändi, ominaisuudet

Tässä pienessä artikkelissa haluan kertoa betonin perusominaisuuksista ja ominaisuuksista, sen asettamisesta, asettamisajankohdasta ja muista tämän rakennusmateriaalin olennaisista ominaisuuksista. En haluaisi jauhaa vettä laastilla ja lainata täällä konkreettisia tietueita, joita voit helposti löytää mistä tahansa artikkelista, jotka kopioidaan sivustolta suurille määrille ja käytännön näkökulmasta - vähäisestä käytöstä. Tällaisten kertomusten sanamuoto ja rakentaminen voivat johtaa harhaan jopa ihmisiä, jotka tuntevat keskustelun aiheen. Kerran yritin kerätä joitain konkreettisia tietoja, mutta useimmiten törmäsin joko GOSTin kangaskielen tai tällaisten harjoitusten kanssa. Minä, harjoittelijana, haluan kertoa teille kaikkein välttämättömimmistä, ja tietysti yritän tehdä tämän yksinkertaisella sanalla: ilman kalliomateriaalien kaltaisten muotomateriaalien "konglomeraattarakennetta"

Nopea navigointi osiossa:

 • Betonin koostumus Pääkomponentit ja mittasuhteet. Mikä on betoniseos.
 • Betonin lujuusluokat ja lujuusluokat. Näytteet, kuutio, ohjaus.
 • Betonin liikkuvuus Työstettävyys, sedimenttikartio, valettu betoni.
 • Betonin rouhituskestävyys Frost resistance coefficient F.
 • Betonin vedenkestävyys Vedenkestävyyskerroin W.
 • Kovettuminen, betonin jäädyttäminen. Asettamisaika, talvella betonisoituminen.

Betonin koostumus.

Valmiiksi sekoitettu betoni, se on valmiiksi sekoitettua betonia, joka koostuu neljästä pääkomponentista, joita vaalitaan tietyllä osalla: sementti, murskattu kivi, hiekka ja vesi. Samankaltaista seosta, mutta ilman raunioitusta, kutsutaan sementtilaastaksi tai peskobetoniksi, vaikka peskobetonissa käytetään suuremman fraktion hiekkaa (karkeuden moduuli). Komponenttien painosuhde betonimassan valmistukseen on suunnilleen seuraava: Sementti -1 osa, Murskattu 4 osaa, Hiekka - 2 osaa, vesi - 1/2 osaa. Esimerkiksi: sementti - 330 kg, murskattu kivi - 1250 kg., Hiekka - 600 kg., Vesi - 180 litraa. Nämä luvut ovat luonnollisesti hyvin likimääräisiä, ja ne riippuvat todellakin monista tekijöistä, kuten vaaditusta betonilaadusta, sementtilajista, raunioista ja hiekasta, pehmittimien käytöstä muille lisäaineille jne. jne.
Esimerkiksi sementtiä m-400 käytettäessä betoni, jolla on tällainen koostumus, näyttää merkin m-250. Sementin m-500 kanssa betoniarvot ovat jo m-350. Numerot ovat ehdollisia! Betonituotannolla betonituotannossa ei tarkastella kymmentä parametria ja ominaisuuksia.

Sementti ja vesi ovat betonin pääkomponentteja. Itse asiassa niille uskotaan päätoiminto - sitoa kaikki komponentit yhdeksi monoliittirakenteeksi. Näiden kahden komponentin oikean osuuden (vesi-sementtisuhde) noudattaminen on betonin tuotannon tärkein tehtävä. Tämä ei koske pelkästään betoniin syötetyn veden ja sementin määrää. Tämän ansiosta kaikki on yksinkertaista. On tärkeää ottaa huomioon kaikki vivahteet: roskan ja hiekan kosteus, kosteuden imeytyminen jne. jne. Sementti, joka vuorovaikuttaa veden kanssa (sementtihidratointi), pystyy asettamaan ja kovettua muodostaen niin sanotun sementtikiven. Monet luultavasti törmäsivät tämän saman kiven päälle, kun he vetäytyivät viime kesänä säiliöön, joka oli jäljellä säiliöön :-) Joten mitä tapahtuu. Sementti ja vesi ovat itse kivi. Ikään kuin - melko itsetuhoinen materiaali. Ja ei. Sementtikivi muuttuu kovettuneena. Tilavuus kutistuminen saavuttaa 2 mm / m. Se ei näytä paljon, mutta näiden kutistumisprosessien epätasaisuudesta johtuen sisäisiä rasituksia ilmenee, mikrokreinä esiintyy. Nämä mikrokrapit ovat käytännössä näkymättömiä, mutta sementtikiven lujuus ja kestävyys vähenevät. Näiden muodonmuutosten vähentämiseksi kerääntyy aggregaatteja koostumukseen:

 • Suuret aggregaatit: murskattu kivi
 • Hieno aggregaatit: hiekka

Näiden aggregaattien tehtävänä on luoda rakenteellinen kehys, joka tuntee kutistumisjännitykset, ja tuloksena valmisbetoni antaa vähemmän kutistumista. Lisäksi kasvattaa betonin lujuutta ja kimmomoduulia (vähentäen rakenteen kuormitusta), vähentää liukumista (kun betoni on peruuttamattomasti epämuodostunut pitkillä kuormilla). Täyteaineet vähentävät merkittävästi betonin kustannuksia. Loppujen lopuksi sementti on paljon kalliimpaa kuin rauniot ja hiekka.

Artikkelin alussa lukee noin betonimassan pääkomponenttien likimääräisistä osuuksista. Let's nyt kääntää paino jakeet volumetric ja laskea:

 • Sementti 0,25 kuutiometriä (330 kg, sementin irtotiheys keskimäärin 1300 kg / kuutiometri)
 • Vesi 0,18 kuutiometriä. (180 litraa Litraa, ne ovat Afrikassa litraa)
 • Murskattu kivi 0,9 kuutiota (1250 kg, irtotiheys 1350 kg / kuutiometri)
 • Hiekka 0,43 kuutiota (600 kg, tilavuuspaino 1400 kg / kuutiometri)

Yhteensä, jos kaikki hajoaa ja kaadetaan eri aluksiin, saamme 1,76 kuutiometrin kokonaistilavuuden! Kuinka kaikki tämä sopii yhdelle betonikupille. Juuri. Otetaan litran purkki ja täytetään se kaatamalla kaula. Yksittäisten jyvien välillä on paljon vapaata tilaa (intergranular hollowness). Ja tämä tyhjyys nukahdutaan kaksi lasillista hiekkaa, yhtä lasillista sementtiä ja lasillista vettä ravistellen ja sekoittaen. Ja kaikki sopii! Tällaisten manipulaatioiden seurauksena saamme täysin tiheän aineen. Kaikki huokoset täytetään, kaikki täyteaineet lepäävät toisiaan vasten. Jos betoni ei liiku tai kosketa, se alkaa nopeasti kovettaa (kovettua). Täryttämällä, sekoittumalla betoni menee taas muoviin. (Tiksotropiaa). Heti kun jätät hänet yksin, hän alkaa taas muuttua tiheäksi elastiseksi massaksi.

Ehkä vielä muutama rivi suuresta aggregaatista (rauniot).

Raudan lujuus (luokka) on noin kaksi kertaa suurempi kuin laskettu betonityyppi. Tämä johtuu siitä, että betonin suunnittelu (28 päivittäinen) on aina huomattavasti pienempi kuin sen todellinen voima, jonka se nousee kuudessa kuukaudessa tai vuodessa. Rohkenvoiman vahvuus - ei kasva ajan mittaan. Täällä ne tasoitetaan. Joka tapauksessa tämä tehdään turvamarginaalin muodossa, jota suunnittelua koskevat vaatimukset eivät määrittele. Kuten sanovat - jokaiselle palomiehelle. Tässä on laskelma GOST 26633-91, noin raaka-arvojen suhde betonin laatu.

Hyvin lyhyesti tärkeimmistä raunioista.

 • Kalkkikiveä. Keskimääräinen vahvuus (tuotemerkki) 500-600. Eräiden kalkkikivitynnyreiden (jopa 800) kaltaiset tyypit sopivat hyvin betonin valmistamiseen luokkaan M-350 asti, mutta alemman pakkastumisen vuoksi kalkkikiveä käytetään tavallisesti m-100 - m-300-betonin valmistukseen.
 • Soraa. Sora (800-1000) päätyyppien vahvuus riittää betonimerkin valmistukseen M-450 asti. (yleensä korkeintaan m-400) Yleisimpiä täyteaineita. Omistaa kaikki hyvät ominaisuudet, joita tarvitaan konkreettisten sekoitusten tuottamiseen. Yksittäiselle rakentamiselle haluaisin valita sen. Betoni sora on halvempaa. Niille betonielementeille, joita käytetään yksityisessä rakentamisessa - vahvuus on enemmän kuin tarpeeksi. Ja säteilyn tausta on pienempi kuin graniitti.
 • Graniittia. Näistä täyteaineista kestävin. Edellisistä lisäeduista sillä on korkeampia määriä (m - 1400), matala veden imeytyminen ja sen seurauksena lisääntynyt roiskeenkestävyys. Esimerkiksi teiden rakentamisessa nykyaikaisten GOSTien on sallittava käyttää vain graniittikivejä.

Tietenkään kaikki ei ole niin yksinkertaista raunioilla. On vielä monia vivahteita, jotka tekevät omaa sopeutumistaan: flakiness,% heikkoja kiviä, jne. jne. Mutta tästä, jotenkin seuraavalla kerralla.

Kaikissa tiedotusmateriaaleissa, hinnastossa jne. Betoni on merkitty numeerisella ja aakkosellisella indeksillä. Muista ilmoittaa tuotemerkki M-, luokka B-, liikkuvuus P-, vedenpitävä W-, pakkasenkestävyys F-. Puhutaan lyhyesti näistä parametreista.

Voima, lujuus, betonin laatu. Määritysmenetelmät. Ohjausnäytteet.

Hankkeesi määrittelee konkreettisen yhdistelmän valinnan ja hankinnan tiettyä tyyppiä ja brändiä (luokkaa). Jos projektia ei ole, voit luottaa rakentajiesi suosituksiin. Ne voivat neuvoa tietyn brändin tai luokan betonia. Jos sinulla on epäilyksiä rakentajiesi osaamisesta, voit yrittää selvittää itsesi.

Betonimerkin numerot (m-100, m-200, jne.) Ilmaisevat (keskimäärin) puristuslujuuden kgf / n. Tarvittavien parametrien noudattaminen tarkistetaan puristamalla erikoispuristin kuution tai sylinterin avulla, jotka on valettu näytteen näytteestä ja jotka ovat kypsyneet 28 päivää normaalin kovettumisen jälkeen.

Nykyaikaisissa projekteissa betoni on luokiteltu luokissa. Yleensä betoniluokka on brändin mukainen parametri, mutta pienillä vivahteilla: markoissa käytetään lujuuden keskimääräistä arvoa, luokat - lujuus taatulla turvallisuudella, vaihtokertoimen ollessa 13%. Teille ei kuitenkaan ole väliä. En petata sinua voimakkuuden vaihteluvoimakkuuksilla ja muilla teknisillä vivahteilla. Hankeasiakirjoissa, mikäli sinulla on tietenkin, on mainittava, mitä betonialuetta tulee käyttää. ST SEV 1406 -standardin mukaan kaikki nykyiset betonityöt on määritelty luokissa. En tiedä kuinka paljon se on havaittavissa, koska jostain syystä 90% rakennusyrityksistä määrää konkreettisia postimerkkeihin :-).

Sinulle tärkein asia on, että sinulle tuodut betonit vastaavat tuotemerkkiä, jonka olet itse tilannut. Tietenkin voit tarkistaa, mutta ei heti. Mitä kannattaa tehdä.

Kun puretaan betonia, ottakaa näyte ja kaada pari kuutiota 10x10x10 cm tai 15x15x15 cm kooltaan. Näin voit tehdä halutun kokoisia muotoja alustalta. Ennen betonin kaatamista muotteihin on suositeltavaa kastella laatikot siten, että kuiva puu ei kallista paljon kosteutta betonista, mikä vaikuttaa haitallisesti sementtidratation prosessiin. Tulvottu seos on lävistettävä armatuilla tai muulla vastaavalla tavalla: pureskele seokseen, kun perunamuusia puristetaan niin, että tyhjää tilaa (uppoaa) ei muodostu kaadettuun näytteeseen, ylimääräinen ilma vapautuu ja seos tiivistetään. Voit myös tiivistää seoksen vasarapuhalluksella laatikoiden sivuilla. Säilytä valukappaleita keskilämpötilassa (noin 20 astetta) ja suurta kosteutta (noin 90%).

28 päivän kuluttua, puhtaalla omallatunnolla, voit tuoda kaiken tämän suurenmoisuuden riippumattomaan laboratorioon. Teidät kaikki tukahduttavat sen ja tekevät ratkaisun - onko betoni täyttänyt ilmoitetun palkkaluokan tai ei vastaa. Kuitenkaan ei ole välttämätöntä odottaa 28 päivää, sillä tämän jälkeen on kovetuksen välivaiheita 3, 7, 14 päivän iässä. Ensimmäisten 7 päivän aikana betonista saadaan noin 70% lasketusta lujuudesta (luonnollisesti normaalin lämpötilan mukaan). Märällä ja kylmällä vuodella betonin asettamisaika ja sen kovettumisaika lisääntyvät merkittävästi.

Mitä vivahteita voi ilmetä näytteenkuvien näytteenoton ja varastoinnin aikana:

 • Älä laita betonia vedellä sekoittimella.
 • Ota näytteet suoraan sekoitusastiasta.
 • Laita betoniseos huolellisesti yhteen puristamalla (puristetut perunat)
 • Pidä näytteet oikein: ei auringossa tai liesi :-)) Parempi viileässä kellarissa tai vain varjossa.

Se on kyse kuutioista. Jos yhtäkkiä unohdat ottaa näytteitä, ja haluat tietää, että olet kunnossa, ota yhteyttä riippumattomaan laboratorioon, joka pystyy mittaamaan voimaa paikallaan. Tätä varten on olemassa ns. Tuhoamattomat tutkimusvoimakkuuden menetelmät: iskunpulssiyksikön sclerometrin testimenetelmät. Ihmisissä sitä kutsutaan - koskettamaan betonia. Käytetään myös ultraääni- ja muita menetelmiä voimakkuuden määrittämiseksi.

Kääntäkäämme muut tärkeät betonin parametrit. nimittäin:

Työstettävyys, liikkuvuus, sedimenttikartio.

Kaikki nämä termit yleensä puhuvat samasta asiasta. Betoniseoksen yleiskerroksen ja passien nimitys P-kirjaimella, jonka kerroin on 1-5 (esimerkki: P-3) tai molemmat: 10-15 cm: n kartiomainen juoksu. Käytännön soveltamiseksi on tärkeää tietää seuraavat seikat:
Normaaliin monoliittiseen työhön sovelletaan betonin liikkuvuutta P-2 - P-3. Kun kaadetaan tiheästi vahvistettuja rakenteita, kapeita muottitöitä, pylväitä ja muita samanlaisia ​​kapeita onteloita, joita on vaikea täyttää betonilla, on suositeltavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuus on n-4 ja korkeampi (sedimenttikartio 16-21 cm). Tällaista betoniseosta voidaan kutsua - valettu betoni. (kehitetyn sosialismin aikakaudella betonia, jonka kaltevuus oli 12 cm, katsottiin valuksi - hieman yli n-2). Tällaiset betoniseokset sietävät hyvin muottiinpanoa ilman vibratoria. Samanlainen betonin liikkuvuus on valittava, jos käytetään konkreettista pumppua betoniseoksen asettamiseen.

On olemassa sellainen asia kuin - konkreettinen jäykkyys. Se on merkitty kirjaimilla G1-G4. Pohjimmiltaan, kun he puhuvat kovaa, ne tarkoittavat vähärasvaista betonia, jota käytetään pääasiassa tienrakentamisessa. Se on alhainen vettä ja sementtiä. En kirjoita erittäin jäykkyyksistä. On epätodennäköistä, että tarvitset sitä.

Jauheen helpottamiseksi ja ilman täryttimiä laitoksessa päämiehet ja rakennuttajat lisäävät liikkuvuutta lisäämällä betonia konkreettisessa sekoittimessa veden kanssa, mikä ei ehdottomasti ole kannattavaa! Koska vesi-sementtisuhde on yksi tärkeimmistä mittasuhteista, joilla betonin lopullinen lujuus riippuu suoraan. Lisäksi seoksen lievää laimennusta veden kanssa voi merkittävästi vähentää yhden tai kahden merkin vahvuutta. Betoniluokka M300 veden laimentamisen seurauksena voi helposti näyttää m100 m200.

Betonimassan liikkumisen lisääminen P4, P5, sedimenttikartio yli 16 cm, saavutetaan yksinomaan käyttämällä lisäaineiden pehmittimiä tehtaalla. Tämä on ainoa tapa saada valettu betoni, joka on tarkoitettu asennettavaksi muottiin, jossa on tiheä raudoituskehys tai monoliittinen työ betonipumpulla. Betonin seoksen laimennus vedellä heikentää sen laatua.

Frost-kerroin betonista.

Sitä kutsutaan kirjaimella F, jonka määrä on 25-1000 ja ilmaisee pakastus- ja sulamiskierrosten lukumäärän, jolloin betonilla on alkuperäiset lujuusominaisuudet (sallitut poikkeamat). Mitä käytännön arvoa tämä parametri on sinulle? No, lyhyesti, sitten: jäädytys-sulatusjaksot ovat kosteudeltaan kyllästetyn betonirakenteen siirtymiä märästä tilasta jäädytettyyn tilaan ja takaisin.

Mikä on täynnä. Ota vakiokuva: kostuttaa betonirakenteita käyttäen esimerkkiä kosteuden kapillaarisesta imusta maaperästä talon pohjalla. Vesi, sulava lumi, märkä maa jne. Täyttää betonin mikrohuokot periaatteella, joka on samankaltainen kuin kerosiinin sulake. Betoni täällä toimii imukykyisenä sienenä. Sitten tämä mikroporaalinen vesi jäätyy ja kun se jäätyy, se laajenee ja repeytyy kaiken, mikä häiritsee sitä. Tällöin betonirakenteessa tapahtuu muutoksia: mikrokrakkeja jne. Ja seuraavalla kerralla vesi täyttää nämä mikroprosessit ja jäätyy, heittää ne vieläkin enemmän.

Tietenkään kaikki ei ole yhtä pelottavaa kuin olen maalannut täällä, koska perusteet on yleensä suojattu vedenpitävillä, sokeilla alueilla, vesimyrkyillä. Kosteus ei ole yhtä voimakasta, ei koko betonin paksuutta jne. Haluaisin kuitenkin enemmän tai vähemmän ymmärtävän prosessin luonnetta.

Konkreettisia tuotteita valmistavien laitosten betonilaitoksissa ja betoniseokkilaitoksissa tehdään valvontanäytteiden testit kriittisissä olosuhteissa. Betoni kuutio on kirjaimellisesti liotettu veteen (tai erityiseen liuokseen), jonka kosteus kyllästyy kokonaan ja jäädytettynä hetkeksi -18. Ja niin - välimittauksilla, kunnes kriittinen piste saavutetaan eli lasketun vahvuuden menetys. Tällaisten vesijäähdytysjaksojen lukumäärä on F-kerroin. Tässä tilassa perustuvat kosteutta sitkeillä maaperä-, sillanpylväistä, jotka seisovat vedessä ja muut hydrauliset rakenteet toimivat osittain.

Jäätymisvahvuuden lisäämiseksi betonilaitokset käyttävät erilaisia ​​lisäaineita betoniin, esimerkiksi ilmanvaihtoa jne. Mutta pakkasenkestävyys, lisääntynyt ilmassa kulkeutuva lisäaine (tämän betoniarvon yläpuolella) vähentää sen lujuutta. He löysivät sen kadoksissa. Parhaan tuloksen jäätymisvastuksen lisäämiseksi voidaan saavuttaa käyttämällä hydrofobista tai kovettuvaa sementtiä betoniseoksessa. Kaikki tärkeät syklit tapahtuvat syksyllä ja keväällä, jolloin lämpötilahäviöitä esiintyy päivittäin plussasta miinus ja takaisin. Perinteisessä rakenteessa keskimääräinen jäätymisvastus on F100-F200.

Seuraava konkreettinen parametri, jota haluan sanoa, liittyy erottamattomasti pakkasvasteeseen.

Vedenkestävyyskerroin..

Se on merkitty laskuilla tai passeilla betonille kertoimella kirjaimella W. (W4, W8, W12, 2-20). Betonin vedenkestävyys on kyky olla veden läpäisemisessä paineen alaisena. Jos on mielenkiintoista oppia veden kestävyysmenetelmistä - lue GOST 12730.5-84. Vedenkestävyyden lisäämiseksi (tämän merkin standardin yläpuolella) betoniin valmistetaan sinetöinti- ja vettähylkivä lisäaine sen valmistuksen aikana tai samaa hydrofobista tai jäykkää sementtiä sekoitetaan seokseen. Mikä on tämän parametrin merkitys yksityiselle rakentamiselle? Betoni, jolla on suuri W -kerroin, on muutamia etuja, kuten:

 • Mahdollisuus valmistaa, ilman lisävesieristystä, kellareja aloilla, joilla on korkea pohjavesi. On tärkeää, että lattiat ja seinät on täytetty oikein ilman saumoja ja keskeytyksiä betonoinnissa. Näyttää siltä, ​​miksi ei ole helpompaa tehdä vakiovarusteita vedeneristämiseen? Kuitenkin, jotta se laadullisesti ja teknisesti ei ole niin helppoa. En ota huomioon tämän alan ammattilaisia. He ovat harvoja, heidän palvelut eivät ole halpoja. Useimmiten asiakkaan on käsiteltävä kaikentasoisia ja kaikentasoisia rakennuttajia, joilta voidaan odottaa erilaisia ​​yllätyksiä rakennetun toiminnan aikana. Todennäköisimmin, kouristukset sinulle jää jumissa kentässä pariliitos lattia ja seinät. Koska - ensin he tekevät, ja sitten he ajattelevat, miten liimaa se kaikki yhteen.
 • Tällainen betoni ei periaatteessa pelkää huurteen sulamista. Sen kylmyysresistanssit ovat erittäin korkeat ja suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön normaaleissa olosuhteissa. Tämä voi olla erityisen tärkeää avoimille, suojaamattomille rakenteille, kuten betonireittiä, sokeille alueille, nauhateollisuudelle sekä kosteudeltaan kyllästetyille maaleille.

Kaikella loistolla on kuitenkin yksi haitta: vain tällaisista betonista valmistetaan vain korkeita betonipitoisuuksia (korkealla sementtipitoisuudella), mikä maksaa huomattavasti enemmän. Esineelle toimittaminen ja tällaisen betonin asettaminen ei myöskään ole helppoa. Nopea säätöaika ei salli rentoutua. Rakennustyömaalla on aina vaarana jättää yksinään rikkomaton lohko. Ja harvat kasvit pystyvät tarjoamaan ja takaamaan tällaisen laadukkaan seoksen.

Vaihtoehto on erityisten lisäaineiden itsenäinen käyttö, mutta missä on tae siitä, että lisäaineet otetaan oikeaan osuuteen, että ne sekoitetaan perusteellisesti betoniin. Toisaalta kysymys on, ovatko ne lainkaan lisättyjä vai ovatko rakentajat unohtaneet heidät ja sitten heittivät heidät bushin alle. Usein itse rakennusprosessi on asiakkaan pinnan alainen. Suurin osa tuloksista, mutta mitä ja miten se on sisällä - hyvin harvat ihmiset tietävät. Tätä opitaan vain myöhemmin - hyödyntämisvaiheessa: se alkoi loppua ja sitten se puhkesi. No, älkäämme puhu surkeista asioista.

Periaatteessa mainitsin vain tärkeimmät, mutta mielestäni - tärkeimmät konkreettiset ominaisuudet, jotka voivat olla merkityksellisiä yksityiselle kehittäjälle. Itse asiassa betonilla on myös monia erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia, mutta kysymykseen, "Ja tarvitset sitä, mieluummin kuulla negatiivinen vastaus."

Varoitus! Betoni voi menettää laatua:

 • Se johtuu betonin laimentamisesta vedellä laitoksessa. Tämä teko on käsityöläisten ja heidän osastojensa yleinen kipeys. Paksu betoni on raskaampaa kuin nestemäinen. Kuten sanovat rakennustyömaalla: Lisää vettä, se vuotaa. Tätä ei pidä tehdä millään tavoin. Ylimääräinen vesi betoniseoksessa ei pääse kemikaaliin. reaktio sementin kanssa (sementti vie niin paljon vettä kuin nesteytys vaatii). Tämä ylimääräinen vesi pysyy betonissa vapaassa muodossa. Lisäksi se haihtuu, kuivuu, ja tyhjät ja huokoset muodostavat betonin rakenteessa. Ne vähentävät betonin tuotemerkin vahvuutta.
 • Ns. Betonin hitsauksen seurauksena, mikä johtuu useimmiten lisääntyneestä sekoitusajasta matkalla, ennenaikainen purkaminen, kuuma sää jne.
 • Tämä johtuu huonolaatuisesta betoniseoksen tiivistämisestä (ilman tärinää). Epäselvässä betoniseoksessa on huomattava määrä ilmaa. Nämä ilman huokoset, tyhjät, kuoret, jos niitä ei eliminoida tärinän avulla, voivat merkittävästi vähentää betonimerkkiä.

Toivottavasti et ole tuhlannut aikaa, luken tätä artikkelia. Jos sinulla on väärinkäsityksiä, kirjoita osoitteeseen [email protected] ja yritän vastata kaikkiin konkreettisia ja konkreettisia kysymyksiä koskeviin kysymyksiin. Onnea teille kaikissa rakentamispyrkimyksissä. Konkreettisia terveisiä, Edward Minaev Avtobeton.Ru.

Voit tarkastella konkreettisia hintoja.

Jos sinulla on joskus kärsinyt kysymystä - miksi kotitekoinen betoni on aina pahempi kuin tehtaan betoni, lue, kuinka monta vivahtelua on noudatettava, jotta saadaan laadukas valmiin betonin. Onko mahdollista täyttää vähintään kolmasosa näistä vaatimuksista käsityöläisissä?

Muutama sana valmisbetonin valmistamisen vivahteista lähitulevaisuuden talouskriisin yhteydessä.

Kuka on utelias, voit lukea sementin tärkeimmistä roolista betonin ja betonituotteiden valmistuksessa