Erillinen pohja toiselle kerrokselle

Hyvää iltapäivää Olen kiinnostunut siitä, kuinka rakentaa toinen kerros monoliittisella katolla. Koska perustan ensimmäisen kerroksen on erittäin heikko. Onko mahdollista rakentaa toisen kerroksen vain ensimmäiselle kerrokselle yläpuolella oleville pyllypuille, jotta ensimmäisessä kerroksessa ja sen vanhassa pohjalla ei olisi kuormitusta. Kiitos paljon!

Sergey, Pyatigorsk.

Hei, Sergei Pyatigorskista!

Itse itse sinä vastasit ja kysymys.

Kyllä, tällaiset rakennustyöt eivät useinkaan ole, mutta harjoitellaan. Vahvistettu betonipylväitä käytetään joskus paaluina (tällaisia ​​valmistetaan teollisesti tehtaiden työpajoille). Miksi kaivaa vanhan ja heikon perustan välittömässä läheisyydessä / mutta niin, että se ei romahda! / Burka oja, aseta siellä teräsbetonikenkien tasolle pilarit pylväät, asenna ja irrota pylväät, kaada betonia. Pylväiden tietyllä korkeudella sijaitseviin pitkänojohtoihin sijoitetaan kanava tai I-palkit. Kiehauta kaikki yhteen muotoon, jotta saadaan suljettu jäykkä kehä. Sitten päällekkäisyys asetetaan kaarien tai laattojen muodossa.

Se tarkoittaa, että teidän tapauksessanne pilareita (raudoitettua betonia tai riittävän poikkileikkaukseltaan metallisten tukien muodossa) haudataan vähintään muutaman metrin päähän maahan, betoni on konkreettinen. Pallojen välinen etäisyys tehdään myös vähintään kaksi metriä.

Vanhan rakennuksen tuhota katto päästäkseen koneeseen. Ja sitten tekniikan kysymys. Kaikki telineet on hitsattu korkeudeltaan hieman korkeammalla kuin ensimmäisen kerroksen korkeus metallivyöllä. Aseta metalliset kulmat tai samat kanavat tai I-palkit, mutta jo useita pienempiä osia kuin ympärysmitta. Kiinnitetään hitsaamalla tai pultatuilla liitoksilla. Vastaanotetun kehyksen pohjalta ripustetaan muottipeltiä lankaan, joka on kaatunut maahan. Suuret aukot muottipesässä eivät ole sallittuja. Muotolevyn päälle levykokonaisuus.

Sitten kaada betonipinta, jonka paksuus on noin 100 millimetriä. Kuukautta myöhemmin eli 28 päivää betoni on täynnä voimaa ja muotti on poistettu.

Ja sitten rakentaa toisen kerroksen terveyteen.

Kaikki tämä kerrotaan pelkästään kaavamaisesti, tietenkin tarvitsemme asianmukaiset lujuuslaskelmat, jotta rakenne ei romahtaisi. Kaikki telineiden ja lattialistojen osat riippuvat rakennustesi kuormien suuruudesta. Se puolestaan ​​riippuu sen parametreista, seinien, lattioiden ja kattojen materiaaleista.

Turvallisuus ensin!

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Kuinka rakentaa toisen kerroksen talossa omilla kädilläsi?

Yksi yksityisen talon eduista on mahdollisuus laajentaa aluetta ja parantaa elinolosuhteita. Hyväksy, on mahdotonta rakentaa toista kerrosta asunnossa, mutta sama menettely on varsin toteutettavissa myös vanha talo, jos tunnet kaikki vivahteet ja tekniikka. Työ tehdään käsin ilman erityislaitteiden ja monimutkaisten mekanismien käyttöä.

 • Riskien arviointi
 • Rakennustekniikka
 • Vanhojen seinien vahvistaminen
 • Toinen kerros: työvaiheet

Riskien arviointi

Päättää, rakentaako toinen kerros vai ei, sinun on ensin arvioitava kaikki riskit.

Päättää, rakentaako toinen kerros vai ei, sinun on ensin arvioitava kaikki riskit:

 • Asiantuntijoiden alustava arvio auttaa selvittämään, onko puutalo valmis lisää kuormia.
 • Tarkastuksessa näkyy säätiön, lattian, seinäpaneelin tekninen kunto.
 • Päätelmä määrittää tarpeen ja menetelmän koko rakenteen vahvistamiseksi.

  Kokeneet asiantuntijat antavat aina käytännön neuvoja säästämisestä ja tarkoituksenmukaisuudesta rakentaa toisen kerroksen vanhalle talolle.

  Rakennustekniikka

  Seinäpaneelien ja tukirakenteiden vahvistaminen on erittäin kallista työtä, joten rahoituksen puuttuessa on helpompi suorittaa ylimmässä kerroksessa kevyitä paneeleita tai esivalmistettuja rakenteita.

  Jos haluat rakentaa toisen kerroksen, jota ylläpitää itseäsi oleva vanha talo, useiden tekniikoiden käyttö on sallittua:

  • muuraus;
  • Betonirakenteiden käyttö;
  • Puutavara (puutavara);
  • Paneeli- tai kehyspaneelirakenteet;
  • Esivalmistetut rakenteet.

  Raskaan kappaleen, kuten tiilen tai kiven käyttö vaatii perustuksen vahvistamista, seinäpaneeleja. Lisäksi on sallittua käyttää "taloja", jotka sijaitsevat talon koko alueen kehällä, jolloin toinen kerros on pystytetty ilman pääseinämää. Puutaloiden ylimääräisen kerroksen rakentaminen sallitaan kuivasta puusta, mutta sinun on odotettava vuosi ennen viimeistä viimeistelyä.

  Vihje! Seinäpaneelien ja tukirakenteiden vahvistaminen on erittäin kallista työtä, joten rahoituksen puuttuessa on helpompi suorittaa ylimmässä kerroksessa kevyitä paneeleita tai esivalmistettuja rakenteita.

  Vanhojen seinien vahvistaminen

  Tiiliseinät voidaan vahvistaa neliömetallisilla tankoilla

  Vanhat seinäpaneelit pysyvät vakaina, kunnes uudet rakenteet ylikuormittuvat. Ja jos asiantuntijalta saadaan lupa, voit turvallisesti rakentaa ullakolle tai aloittaa toisen kerroksen rakentamisen.

  Tiiliseinät voidaan vahvistaa seuraavasti:

  • Neliömetallin 100 * 100 mm pylväät on asennettu pohjaan ja ne on liitetty panssaroidulla hihnalla. Asennusvaihe 2 metriä kaikkien seinien kehän ympäri.
  • Metalliosat, joiden läpimitta on 12-14 mm 2 metrin välein, upotetaan seiniin upotettujen urien avulla ikkunan aukkojen alareunan tasolle.

  Puutaloilla tarvitaan vain vahvistamista, koska seinämiä ei voida merkittävästi vahvistaa. Jotta säätiö kestää uusia kuormia, sinun on tehtävä tämä:

 • Vaihda kannen toinen puoli tai vaihda telineet täydellisesti. Tätä varten talo vapautuu kaikista esineistä, ovet puretaan, ikkunoita ja rakennusta nostetaan hydraulisella liittimellä. Sen jälkeen kaadetaan uusi säätiö, johon koko rakennus perustuu.
 • Muurausverkko. Vahvistettu betoni nauha monoliittinen vyö kaadetaan rakennuksen ympäryksen ympärille. Tämä nauha, kuten kuvassa näkyy, asetetaan vanhaan laakeripohjaan kaivettuun uraan 0,8 metrin syvyyteen, 0,5 metriä leveämpiä kuin vanha pohja. Puhdista vanha säätö, käsitellä se pohjamaalilla, vaakasuorat nastat vasaraan useisiin riveihin pohjaan ja tämä rakenne voidaan hitsata vahvikkeeseen. Seuraavaksi metalliverkko asetetaan (vahvistuksen päälle) ja kaadetaan betonilla.

  Se on tärkeää! Joskus tukiaseman vahvistamiseksi riittää vain vahvistamaan kulmakohdat. Esimerkiksi, jos aiot viimeistellä toisen kerroksen kevyillä kehysrakenteilla. Halkaisijaltaan 1 metriin kaadetut kulmat on varustettu hitsatulla raudoitusruudulla, joka on hitsattu vanhan perustuksen metalliosille ja sitten kaikki kaadetaan betonilla.

  Se on tärkeää! Kehysjärjestelmät on varustettu talon ympärillä, riippumatta ulkoisesta tai sisäisestä tyypistä.

  Toinen kerros: työvaiheet

  Vanha talo ei aina tarvitse kokeilla, joten useimmiten laajennetaan käyttökelpoisen alueen valokehys tai paneelirakenteita

  Vanha talo ei aina tarvitse kokeilla, joten useimmiten laajennetaan käyttökelpoisen alueen valokehys tai paneelirakenteita. Miten rakentaa toisen kerroksen paneeleista tee se itse:

 • Katteen irrottaminen menee näin: irrota katto, purkaa kattotuolit ja irrota palkit;
 • Nosta paneelin yläosaa, joka voi vaatia toisen käsiparin apua;
 • Asenna päätyelementit ja kiinnitä ne pitkittäisillä palkkeilla. Vahvuuteen on hyvä liittää kaikki rakenteet pystysuuntaisiin palkkeihin, kuten video osoittaa;
 • Laita pituussuuntaiset palkit ristikkojärjestelmällä, ja jos ikkunat sijaitsevat, kiinnitä pystypalkin elementit;
 • Päätyseinien päällyste on valmistettu puristimella, lastulevylevyillä ja eristys vaaditaan;
 • Kassi on asennettu kattorakenteeseen ja katon "piirakka" on asetettu.

  Viimeinen työvaihe on lattian järjestäminen, ikkunoiden asennus, seinäpaneelien viimeistely ja katto. Jos haluat nähdä, miten omien käsien rakentamisprosessi näyttää kuvia, videoita ammattilaisista, jotka auttavat ratkaisemaan kaikki ongelmat.

  Jos tämä on täydellinen toinen kerros, niin ensimmäisessä kerroksessa pitäisi olla portaikko, joka johtaa olohuoneesta tai käytävästä.

  Talon lopettamiseksi sinun on tehtävä paljon alustavia laskelmia. Etenkin toisen kerroksen sijaan se voi olla laajentuminen, joka ei ole pahempi, mutta sen ei tarvitse vahvistaa perusta. Muuten, jos suunniteltu liitosrakenne on valmis, se voidaan tehdä välittömästi vaaleista runkorakenteista, joissa on maisemoitu ullakko tai toinen kerros. Ja älä unohda portaita! Jos tämä on täydellinen toinen kerros, niin ensimmäisessä kerroksessa pitäisi olla portaat, jotka tulevat olohuoneesta tai käytävästä, mutta ullakolla voit kiivetä sekä käytävästä että terassilta.

  Se on tärkeää! Jos ullakolla on järjestetty, on tarpeen suorittaa armopoyat sekä ensimmäisen kerroksen yläosassa että ullakolla. Alemmat niveljalat lepäävät seinäpaneelien runkoon kiinnitetyillä asennetuilla pylväillä, ylemmällä (kannella), jota kannattivat kannattimet, jotka on tuettu voimalevyyn.

  Ei ole vaikeata asentaa ullakkoa omiin käsiisi, sinun on vain tarkistettava vanhan muurauksen vahvuus ja noutaa materiaali, joka on yhtä kuin lattian seinämän muurauksen leveys. Allepäällystetyn seinäpaneelin on oltava vähintään 80 - 130 cm korkea, jotta tilat ovat kätevät ja mukavat pysyvää asumista varten.

  Toisen kerroksen rakentaminen pylväisiin ilman vanhaa taloa

  Kysymys: metez

  Talossa on 9x7, puu / tiiliseinät, pohja 0,5 m. On tarpeen rakentaa toinen kerros, jossa vähimmäisetäisyys toisen kerroksen pinta-alasta suhteessa ensimmäisen 9x7 alueen pintaan.

  Koska ensimmäisen kerroksen seinämien alapuolella ei ole täysimittaista pohjaa ja se, että näillä seinillä ei todennäköisesti ole tarvittavaa kantavuutta, harkitaan vaihtoehtoa rakentaa toinen kerros pylväistä, joita ei ole tuettu ensimmäisessä kerroksessa.

  Kolme saraketta suunnitellaan pystytettäväksi mahdollisimman lähelle talon etupuolta ja kolme toisella puolella, upposi 1-1,5 m nykyisestä pohjakerroksen seinämästä.

  Lisäksi näillä sarakkeilla laitetaan palkki ja ontto laatta 1,2x8 7 kappaletta, toisessa kerroksessa tulee osoittautua 9x8.

  Seuraavaksi seinät on pystytetty 1,5 m: n korkeudella ja päällekkäin yksinkertaisella pylväskatolla.

  Maa on musta maa, vesi on lähellä.

  Ei ole tilaa rakentaa yhteen kerrokseen.

  Ilmaus on halvempi purkaa ja rakentaa uusi tietämys.

  1. Voidaanko sarakkeissa olla tällainen rakenne, onko se kestävää.

  2. Betoni- tai metallipylväät.

  4. Minkä osan pitäisi olla näissä sarakkeissa ja palkkeissa.

  5. Millaista säätiötä tarvitaan näille sarakkeille, ajattelin 1x1x1, ja ympäryksen ympärillä kaikki on sidottu 0.4x1.

  Jos sinulla on riittävästi tietoa, ole hyvä ja ehdota, onko oikea liikkumissuunta valittu, kysymys loppuun saattamisesta kentällä ja erittäin hyvä neuvonta purkaa ja rakentaa uudelleen kaikki ei ole vain tämän rakenteen elinkelpoisuus.

  Kiitos etukäteen vastauksista.

  tiedostojen

  Kommentit

  Paikan päällä et ole väärässä - musta maa? Tosiasia on, että säätiötä ei voida tukea mustalla maaperällä. Nro Ehkä sinulla on mustat maaperät vain pinnalla. Jotta tämä tilanne ymmärretään, sinun on tiedettävä, millaisia ​​maaperää sinulla on tulevaisuuden perustaksi (savi, lieppu, hiekkasauma, hiekka).

  Entisestään. Kirjoitat "veden lähellä". Kuinka lähellä (metreinä)? Myös säätiön syvyys riippuu siitä suoraan.

  Ja mikä kaupunki sinulla on, kirjoita. Maaperän jäädyttäminen riippuu tästä.

  Kun selvennät, mitä pyydän edellä, voimme siirtyä eteenpäin. Tällä välin haluan tarjota sinulle harkita toista vaihtoehtoa. Tämä vahvistaa perusta nykyisen talon alle tai, jos se ei ole ollenkaan, kaatamalla säätiötä purkamatta taloa. Tämä on mahdollista. Esimerkki, joka löytyy talon halkeamia. Mitä tehdä halkeilla talon seinissä?

  Tämän jälkeen nykyisen talon seinät voidaan vahvistaa ja rohkeasti rakentaa koko toiselle kerrokselle. Ajattele sitä. Tällä tavoin vaivaa, aikaa ja rahaa todennäköisesti käytetään yhtä paljon summaa (ehkä hieman enemmän), mutta saat vahvistetun ensimmäisen kerroksen ja toisen toisen kerroksen.

  Kiitos kiinnostuksestasi kysymykseeni.

  1. Kharkov, kuten ymmärrän, jäätymisen syvyys on 1,2 m.

  2. Vesi on yleensä 0,5 metrin syvyydessä. Kesän lopussa se laskee 1 metriin.

  3. Naapurit, jotka tekivät säätiön sanovan, että hiekkaa tai savea ei ole, mutta kukaan ei kaivautunut syvemmälle kuin 1 m (ks. Kohta 2)

  4. Yritin saada edellisistä omistajista mitä säätiö, mutta siitä lähtien kukaan ei muistaa taloa jo 50 vuoden ajan, sanovat sen olevan 0,5 metriä.

  5. Suunnitan kaivaa säätiön, ymmärtää, mitä se on, samaan aikaan ja katsoa kentällä.

  Olen iloinen kaikista tiedoista.

  Maaperän ja olemassa olevan pohjan tiedot (syvyys, mahdollisuuksien mukaan, leveys ja materiaali) tarvitaan molemmille vaihtoehdoille, ylärakenteelle ja vahvistamiselle. Siksi odotamme "tutkimuksen" tuloksia :-).

  Jos kernosiinin lisäksi löydät jonkinlaisen maaperän, sen tyyppi (ilman geologiaa) voidaan määrittää seuraavasti. Ota kourallinen maaperä, hieman kosteaa ja yritä rullata kämmenten mukana. Maaperän tyyppi riippuu valssauksen tuloksesta:

  • yleensä rullat - savi maaperä
  • halkeamia ja taukoja
  • ei rullata, maaperä hajoaa erillisiin palloihin - hiekkapohjaiseen lieppeihin
  • romahtaa ilman liukumista lainkaan - hiekkainen maaperä.

  Yritin ymmärtää kakyan maaperän, jossa pora teki reiän 1 m syvälle

  Vesi on nyt 0,5 metrin syvyydessä.

  Maa näyttää samalta täydellä syvyydellä (musta)

  Älä avaa mitään, koska maa on liian märkä, päivässä, joka kuivuu, näemme sen, joka pyörii pinnalle, vaikka en ymmärrä, millaista tyyppiä se kuuluu, mutta löysin vielä yksityiskohtaisemman menetelmän:

  Maapallon kostutetaan vedellä taikinan sakeuteen, rullataan johtoon noin 3 mm: n halkaisijaltaan rullattavaan johtoon. Samalla saa seuraavat tulokset: johtoa ei ole muodostettu - hiekka;

  johteen - hiekkasauman alusta;

  murskataan valssausta varten - kevyesti sirotella;

  johto on kiinteä, rengas hajoaa hyytymisen aikana - keskipitkät;

  johto on vankka, rengas, jonka halkeamat ovat raskas siipi;

  johto on kiinteä, rengas on koko savi.

  Säätiö lähitulevaisuudessa en voi kaivaa, koska vesi on korkea.

  Kutsuin entiset omistajat, sanoin, että pidennyksen alla (suunnassa on keltainen) perustus on 0,7 m. Ja talon alle 0,5 m ja ne lisättiin 0,7 m: iin

  Kysymyksesi lisäksi Svarog-asiantuntija tekee yhteistyötä kanssasi. Hän on jo tehnyt useita laajennuksia lisäosia verkkosivuillamme :-).

  Hei, olen luopunut Valerieista, kun hän pyysi minua tarkastelemaan tätä kysymystä. Jos et ole mielessäsi, teen kopio-liitä kirjeestä:

  Ilman geologiaa, en uskalla tehdä tällaista ylärakennetta. Normaalia tiedonsiirtoa ei toimiteta, vaan portaali on välttämätöntä, mutta sitä on vaikea tehdä itse (pätevyys on jo tarpeen). Hän myös laittaa 8 metriä levyjä, kellarin etäisyys talosta ei ole melkein (levytila ​​kasvaa). Ei ole takapihan rakennusta, se käy ilmi, on tarpeen rakentaa täysin normien mukaan.

  Mielipiteeni ei ole muuttunut siitä lähtien :) En usko, että se on mahdotonta, rakennettu ja ei sellaista. En vain ymmärrä sitä omasta. Vaikka suoritan sinulle peruslaskelmat (vaikka ilman geologiaa ei ole vaihtoehto), tarvitset nosturin, hitsaajan tai sinun täytyy tilata rakenteita tehtaalla.

  Ajattelimme vielä täällä, ehkä voimme jopa vanhan säätiön viereen kaataa uuden seinälle, yhdistää seinät (vanhat ja uudet) ja rakentaa toinen kerros tähän. Toinen kerros on kevyt, runko. Mutta tällekin tarvitaan geologia. Niin yksinkertainen, satunnaisesti, on mahdotonta lisätä säätiötä.

  Luonnollisesti rakentaminen tapahtuu hitsaajan ja nosturin mukana jne.

  Kysymys on periaatteessa ymmärtää toisen kerroksen ja katon rakentamisen kokonaiskustannukset ilman viimeistelyä, eli vaihe, jonka jälkeen voit keskeyttää varojen kertymisen. Ajattelin jopa murtautua:

  1. vuosi - perusta

  2. vuosi runko - lattiat - seinät - katto

  1. vuosiluku - luuranko

  2. vuoden katto seinän päällekkäisyys

  Keskeinen kysymys, jonka olen perustamaan suunnittelussa, on selvittää materiaalien määrä, mikä tarkoittaa kustannuksia, ja toinen kysymys on kehyksen suunnittelu.

  Minulle ehdotettiin tehdä kanavan 30 sarakkeet tutuksi teleksi, jossa kanavan 36 säde laatikosta ja sitten levyt. Kolme saraketta talon etu- ja takaosasta (yhteensä 6).

  Säätiö ajatteli sarakkeiden alle 1x1x1 ja sitten 0,4 (w) x 0,7 (hl) yhdistääkseen sarakkeiden lasit toisiinsa.

  Liitetyssä tiedostossa yritin kerätä kuorman palkkiin ja sarakkeisiin.

  Itse minä ymmärrän, että olen lukinnut valtavan painon toisessa kerroksessa, ehkä voit neuvotella toisen kerroksen kevyemmästä rakenteesta. Alunperin halusivat levyt koska ei ole toivoa kuunnella ensimmäisessä kerroksessa, mitä tapahtuu toisella, ja koska ei ole suurta span ja parketit ilman lisä tuet sisällä talossa.

  Ei ole paikka vetäytyä, talossa on kolme aikuista ja kaksi lasta, ei ole mitään tapaa kävellä pitkin maata, aivan kuten uuden talon rakentaminen vanhan purkamisen kanssa.

  Olisin kiitollinen kaikista ammattiin liittyvistä tiedoista.

  Yksi foorumeista kuvasi yhtä ratkaisua samanlaiseen ongelmaan.

  1. Jokainen sen säätiön sarake perustuu nykyiseen säätiöön.

  2. Sarakkeessa on kaksi kaksoiskanavaa, jotka on yhdistetty I-palkkiin (nro 24) (lasketaan maksimikohdasta ja oletetaan olevan sama kaikkialla).

  3. Levy - monoliitti. Säästää korkeustilaa, koska voidaan suorittaa lavoilla palkkien kanssa sarakkeissa.

  4. Tiilikupit 380mm

  5. Metalli, koska asiakkaan halu on laki ja tietenkin kompakti.

  6. Katto on metalli, puu on helpompaa.

  No, yritän auttaa sinua, vain sinun täytyy työskennellä hienosti :)

  Ensinnäkin, ei ole huono tilaus geologiasta, et voi olla virallista, yritä sopia suoraan esiintyjän kanssa, 6 metriä riittää. Jos geologiaa ei ole, niin sinun täytyy kaivaa kaivoja syvemmälle, kunnes löytää toisen maaperän (sinun täytyy kuvata sitä).

  Tarvitset talon suunnitelman tarkempia kuin suunnitelmat BTI, mitata nauha mitata tarkat mitat talon ulkopuolella. Suunnitelma osoittaa, kummalta puolelta haluat laittaa sarakkeita, myös ilmoittaa, mitä esteitä talon ympärillä (missä etäisyydellä kaikista puolista).

  Sinun on ymmärrettävä, että tarvitsemme yhteyksien pylväitä pitkin, yhteydet voivat tulla alasikkunan ikkunoiden tasolle.

  Päätä millainen seisminen laskemme (kuinka monta pistettä), tosiasia on, että sinulla voi olla tällaisia ​​maaperä, että sivuston seismiset kasvavat yhdellä prosentilla verrattuna normaaliin.

  Ehdotan, että teräspalkkien toisen kerroksen kevyt puu päällekkäin. Suosittelen myös toista kerrosta tekemällä helpoimmalla (painosta) kehystekniikalla ja todennäköisesti käyttämään Platform-teknologiaa. Tutustu teknologiaan nyt.

  No, kaikki. Tee päätöksiä ja jatka.

  Hyvää iltapäivää, valitettavasti ei vastannut niin kauan, mutta minun piti käsitellä tulva (kuva "Flood" liitteenä). On mukavaa löytää jotain uutta uudessa talossa. koska meillä on hyvin lähellä pohjavettä ja raskas maa, kun kevät sataa sivustolla, vesi on nilkan syvä ja ei ole kiire lähteä. Minun piti lähettää joukkoja tämän ongelman torjumiseksi.

  Itse asiassa pääkysymysni on lähettää talon todellinen koko ja kuva selkeyden vuoksi. Talon ympärysmitta 1,5 metrin etäisyydellä mitään ei haittaa rakentamista, vain yksi kysymys kaasuputkella, joka kulkee pitkin seinää "1" noin 2,8 metrin korkeudella. ja kaasumittarin, seinän "1" ja "4" kulmassa.

  Puulattiat katsotaan aivan viimeisellä kierroksella, kun muut vaihtoehdot ovat mahdottomia ja luuranko, pidät silti hattu 1,2-1,5 m. mutta normaali seinä.

  Svarog jatkaa työskentelyä kanssanne kysymyksillän (tänään tai huomenna).

  Hei Sanotte, että mikään ei häiritse sinua talon ympärillä 1.m. Mutta valokuvien perusteella sinulla on läheisiä naapureita. Määritä talojen välinen etäisyys ja sitten saat luvan rakentaa palomiehistä ja sitten epäonnistua.

  Talon ympärysmitta, etäisyys naapureihin ja rakennuksiin on 1,5-1,8 m.

  Luulen vielä, että tämä päätös hylätään, koska pelkästään maallani, luultavasti se on joko kallista tai ei luotettavaa, vaikka olisikin mielenkiintoista löytää ratkaisu "sarakkeisiin" ja laskea sen kustannukset. Lisäksi monissa sivustoissa olen nähnyt samankaltaisia ​​kysymyksiä kuin minulle, mutta minkään arvoista vastausta ei ollut missään, ja tämä olisi hyödyllistä resurssisi kannalta.

  Ja nyt olen päätellyt, että on tarpeen rakentaa laajennus kahdelle kerrokselle. Luettelen, miten näen, ja voit auttaa sellaisissa hetkissä, joissa olen väärässä:

  1. Ura pitkin seinää "1" 9245х3340 (kaksi kerrosta)

  2. Seinät yhdessä tiilessä, eristys 100mm min. puuvillaa

  3. Seinät ovat silmukoita, ts. itse asiassa erillinen rakennus (jos tämä on piste tai voit liittää kolmea seinää "P")

  4. PC: n päällekkäisyys 31-12-8 3080/220

  5. Säätiö, kuten jo sivustossasi on, on 1,2 m. (joista 0,2m maanpinnan yläpuolella) + sokea alue (sokea alueella on riittävästi materiaaleja)

  Ottaen huomioon, että GW on 0,5-1m. Useat kysymykset nousivat esiin

  6.1 Betonin koostumus

  6.2 Betonin sijoittaminen 1 m: n syvyyteen. puolet täynnä vettä (katso kuva)?

  6.3 Jos teet kaiken vanhan seinän rinnalla vanha, kuvailkaa säätiön järjestelyn vaiheita, periaate on selvä, mutta kuinka kauan se kestää ja missä aloittaa minun tapauksessani?

  6.4 Raudoituksen vahvistaminen?

  6.5 Ensimmäisessä kerroksessa on tarkoitus yhdistää pienempi huone keittiöksi, miten se tehdään? Kun ymmärrän sen, rakentamisen aikana ei saa tehdä seinää ja laittaa palkki (mikä? - ottaen huomioon, että tukia tuetaan).

  Tässä on itse laajennussuunnitelma

  Määrän koko talon ympärillä

  No, mitä tilauksesta..

  1. 250mm paksuus on tarpeeksi kahdelle kerrokselle, eristys, mielestäni Tatyana tai Valeria tullaan kehottamaan.

  2. Kaikki parametrit ovat kannattavampia rakentaa suljettuja seiniä, mutta ei U-muotoisia (3 m levyille, säätö toimii paremmin, säätö toimii paremmin, tasaisempi sade jne.).

  3. Betoniseoksen ja korkean pohjaveden muodostamiseen on useita tapoja. Voit erottaa tulevan veden pumppauksen (nopeus on pieni, todennäköisimmin helpoin tapa); pohjaveden alentaminen rakennusvyöhykkeellä (tehokas "veden syöttö"); seoksen sijoittaminen veteen - on paljon vaihtoehtoja, sinun on harkittava kaikkea ja valita (täällä en voi vastata heti, minun on korotettava kirjallisuutta).

  4. Toisen kerroksen seinä on tehtävä samassa paikassa kuin ensimmäisessä kerroksessa (ensimmäinen seinä on pohja). Tai 2. kerroksessa on väliseinä (eikä seinää) ja seinien jäykkyys tarjota muilla tavoilla (kalvon jäykkyys, kehys jne.).

  5. Seinää ei pureta keittiön ja pidennyksen välissä, mutta tarpeeksi suuri aukko tehdään tarvittaessa. Tee tämä ensin katkaista ensin hyppyjä ja sitten purkaa aukko. Uudessa ulkoseinässä seinään rakennetaan myös kranaatti.

  Minulle nyt tärkeintä on, mistä aloittaa.

  Ymmärrän, että on aloitettava seinältä, joka kulkee vanhalle talolle. Jotta voisit aloittaa työn tällä sivustolla, minulle on edelleen kysymys säätiön vahvistamisesta ja missä paikoissa ja kuinka kauan kaivaminen alkaa, ymmärrän, ettet voi kaivaa koko kaivoa heti?

  Toisen kerroksen sisäseinän osalta se on osa, jos se voidaan valmistaa kaasun / vaahtobetonin.

  Tulevaisuudessa aion suunnitella katon laajennusta tavallisella katolla ja tehdä talosta kaltevuus, jota toinen puoli tukee laajennuksen sisäseinällä ja toinen talon seinälle edessä. Haluaisin myös tietää tämän yrityksen todellisuuden. (liitteenä oleva malli).

  Veden suhteen minulla on tyhjennyspumppu, ts. se on mahdollista pumpata ulos, mutta se, että sen jälkeen, kun seoksen vesi on jälleen virtaa tässä ei ole ongelma? Ja miten tässä tapauksessa tehdään vedenpitävyys?

  Et voi kaivaa välittömästi, kun putoilet kauas nykyisen perustuksen alapuolelle, niin että sen alapuolella oleva maa ei romahda. Älä myöskään kaivaa täyspitkää, jos et lopeta sitä nopeasti, jotta ei kerätä vettä siellä ja liota maaperään.

  Pumpun käyttö: Pohjan alla voit tiivistää maata ja tehdä sora (murskattua) tyynyä (myös tiivistettyä), jonka paksuus on vähintään 100 mm. Yhdessä tai useammassa paikassa (esimerkiksi tulevan laajennuksen kulmissa) johtaa pieni kanava (samalla tasolla tai hieman alhaisempi kuin soraa oleva tiivistetty maa) 1-2 metriä sivulle. Kanavan lopussa kaivaa kanavan syvempi reikä ja laske pumppu siihen. Betonia on pumpattava ennen asetusta (useita tunteja), mutta se on parasta ensimmäisten kolmen päivän aikana. Sitten vesi ei enää ole kauheaa betonia.

  Kun pituus on 9,2 m, on suositeltavaa tehdä poikittaisen aukon kalvo (yleensä saman materiaalin seinä). Sama vaikutus voidaan saada (leveydeltään 3,3 m) tekemällä, kuten oli, w.b. rengas ympärillä. Sormus kulkee lattian ja katon seinien läpi 1. ja 2. kerroksen keskelle (ne on tehtävä samassa paikassa 1. ja 2. kerroksessa). Vaikka teidän tapauksessanne voit tehdä ilman täysimittaista kalvoa, vain muutamassa paikassa. palkkeja (levyjä ei voi käyttää, seinämä on ohutta). Siksi tee osio haluamallasi tavalla haluamallasi tavalla.

  Kun pituus on 9,2 m, on suositeltavaa tehdä poikittaisen aukon kalvo (yleensä saman materiaalin seinä).

  Kiitos vastauksesta, kaikki on selvää pumppaamalla vettä, noin kalvo - olen suunnitellut seinän ensimmäisessä kerroksessa tulla tiili ja kaada teippi yhdessä tärkein säätiö alla, voisi olla tämä sama kalvo jäykkyys?

  Kirjoitit, että levyjä ei voitu käyttää - oliko se ollenkaan merkintä päällekkäin ensimmäisen ja toisen kerroksen välillä?

  Tein kaavion siitä, miten suunnitelen täyttävän säätiön pitkin taloa, kommentoi työskentelyohjelmaa tai ei.

  Järjestelmä kaataa säätiön pitkin talon seinää.

  Täyttöjärjestelmä toimii. Älä unohda tehdä vahvistuslevyjä vähintään 30d: n vahvistuksen 2. kierroksella.

  Voit käyttää levyjä, sanon, että ne tarvitsevat lisää palkkeja (100-150 mm leveiden levyjen välissä, jotka on vahvistettu ja liitetty tiiliseinään) tai jättävät levyt levyjen väliin tavallista enemmän (30-40 mm) ja asettavat pienen kehyksen levyjen väliin ( 2 tangot d8-d10) ja monoliitti hienojakoisella keskellä koostumus.

  Alle seinän seinämän aukko on.

  Kiitos vastauksesta, tämä säätiön osa on yhä selvempi, mutta nyt ei ole selvää, miten vettä ohjataan, jos se on kolme erillistä, pituudeltaan 1,5 m: n osaa. Mutta ajattelen, kun kaivaisin ne ulos, kunnes kaivon pohjassa oleva vesi on 0,5 m. sillä päivä on kadonnut.

  Kalvon osalta on selvää, että ensimmäisessä kerroksessa on levyjen ja levyjen välinen monoliittinen alue, joka olisi levyjen ulottuvuuden takia. Toisessa kerroksessa on kaksi kantta.

  Uusi kysymyssarja syntyi:

  1. Tarvitsetko armopoyat levyjen alla?

  2. Tarvitsetko armopoyat toisen kerroksen yläosassa?

  3. Kuinka kiinnittää betonikattilat toiseen kerrokseen seinään tai kannattaa sijoittaa kanava niiden sijasta?

  4. Minkä palkin pitäisi laittaa aukkoon tulevien kiinteistöjen yhdistämiseksi (osa, vahvistus)? Edellyttäen, että laatat, toisen kerroksen seinä seisovat siihen ja vanhan talon katto on suunniteltu tuettavaksi. Tai ehkä yhdessä levyt ostaa valmiin hyppääjä, jos "kyllä" niin mitä?

  Anteeksi, että on niin paljon kysymyksiä, mutta haluat tehdä sen kerran niin, että sinun ei tarvitse tehdä sitä uudelleen.

  Ja toinen kysymys säätiöön, onko mahdollista tehdä tämä (liitteenä)?

  Luonnollisesti etsimme missä säästää, mutta ei turvallisuuden kustannuksella.

  Jos sinulla ei ole seismisiä, armopoyoja ei tarvita. Kun asetat kaikki levyt ja monoliitti kaikki solmut sekä kaadetaan vahvistetut palkit, kitkavoima levyjen ja muurauslaitteen välillä riittää toimimaan seinän kanssa (jos sinulla ei ole 9 pistettä tietenkin).

  Purkausseinän hyppy tehdään eri tavalla. Sinun on otettava kaksi kanavaa. Seinässä 2 sivulta sijoitetaan uria, joihin kanavapalkit työnnetään. Sitten kanava kiristetään yhdessä teräspulttien (d20-24) kanssa 500 mm: n askeleella (nastat kulkeutuvat esiporaisten reikien läpi). Vain sen jälkeen seinämä portin alla puretaan. Ja hän ymmärtää näin: reikiä porataan pitkin tulevan aukon ääriviivoja (usein). Sitten reikien väliset hyppykytkimet on huolellisesti leikattu. Jos se on vaikea työskennellä suuren osan seinän kanssa, siitä tulee napata.

  Kanava on tuettava kummallekin puolelle vähintään 350-500 mm: iin (ts. Niiden alle ei ole seinää). Kanavien koko riippuu avaamisesta ja kuormituksesta. Suosittelen, ettette tee tällaista avaamista kovin laaja. Sinulla on liian suuri kuva. Rajoita itsesi + 1,5 metriin. Tällaiselle aukolle on tarpeeksi 2x kanavia №20-24.

  Vahvistamalla. Toinen mahdollisuus, että olette uskollisempia. G.B.n vahvistuksen prosentteina on rajoituksia. rakenteet ja suurimmat etäisyydet sauvojen välillä. Ne on määritelty kohdassa "SNiP 2.03.01-84_ Betoniset ja vahvistetut betonirakenteet". Jos olen väärässä (en muista täsmälleen, tarkista), etäisyys otetaan enintään 1,5: n leikkausleveydeltä.

  Talon rakentaminen

  Yksi yksityisen talon merkittävistä eduista on mahdollisuus laajentaa asuintilaa. Voit rakentaa laajennuksen talon lähellä tai viimeistellä toisen kerroksen. Artikkelissa keskitymme keskeisiin suunnittelupisteisiin ja rakennamme ylimääräisen kerroksen valmiiseen rakennukseen. Toisen kerroksen rakentamisen aloittaminen voidaan välittömästi sisällyttää rakennushankkeeseen.

  pitoisuus

  Koko toinen kerros tai ullakko

  Asuinrakennuksen yläosa voidaan suunnitella eri tavoin - se voi olla täysi kerros tai ullakko. Valinta yhden tai toisen vaihtoehdon puolesta olisi tehtävä seuraavien parametrien perusteella.

  • Huoneen pinta-ala. Vakiopinnoissa seinät ovat sileät, ei vinoja kulmia - tämä laajentaa suuresti tilaa käytävää tilaa. Kuitenkin oikealla tavalla mansardihuoneesta tulee myös erittäin toimiva ja mukava paikka talossa. Ullakkoa ei voi tehdä lattiasta itsestään, vaan tietyllä korkeudella tai kupukattoon.
  • Toisen kerroksen nimittäminen. Viihtyisässä makuuhuoneessa, lastenhuoneessa, pienessä olohuoneessa, työpaja tai tutkimuksessa riittää ullakko. Jos ylimääräisellä tasolla on tarpeen varustaa useita huoneita, kuten kylpyhuone tai keittiö, niin on parempi rakentaa korkealaatuiseen kerrokseen.
  • Rakennuskustannukset. Kuten käytännössä osoittaa, ullakon rakentaminen on halvempaa. Säästää rahaa materiaalien hankinnalle seinille, ja tärkein menoerä on: katon järjestäminen, sen eristäminen, ilmanvaihtojärjestelmän asennus ja erityisten kattoikkunoiden valmistus. Täysikasvuisen kerroksen rakentaminen vaatii usein talon perustan vahvistamista, ja nämä ovat lisäkuluja.
  • Rakennuksen ulkopuoli. Alakerta ja koko kerros näkyy visuaalisesti eri tavoin. Täysi lisäosa antaa talolle entistä tiukemman, monumentaalisen ja kiinteämmän ulkoasun. Valittaessa mansardin rakentamista mahdollisuudet luoda alkuperäistä talon kuvaa laajennetaan. Mansard-katon "plastisuus" mahdollistaa erilaisten suuntien esittelyn, täydentämällä ulkoasua koristeelementeillä ja asentamalla epätavallisia parvekkeita.

  Toisen kerroksen ylärakenne: riskinarviointi

  Tarvitaan lopullinen päätös talon toisen kerroksen rakentamisesta vasta rakennuksen teknisen selvityksen jälkeen. Voit tilata tentti erikoisorganisaatiossa, jolla on asianmukainen lisenssi ja todistukset toiminnan suorittamiseksi.

  Engineering-tutkimuksessa määritetään:

  • säätiön, seinien ja ullakkokerroksen tekninen kunto;
  • vaaditun jäykkyys- ja voimakkuuden olemassaolo;
  • tapa rakentaa rakennetta.

  Tutkimuksen tuloksena yritys toimittaa asiakkaalle seuraavat asiakirjat:

  • tarkastuskertomukset ja tekninen lausunto;
  • tekninen kunto pass;
  • rakennuksen todentamislaskelmat;
  • suositukset rakennuksen toiminnasta ja virheiden poistamisesta;
  • suosituksia jälleenrakentamista varten.

  Kokenut asiantuntija laskee korirakenteen taloudellisen toteutettavuuden ja antaa käytännön suosituksia talon toisen kerroksen rakentamisesta.

  Toisen kerroksen rakennusmenetelmät

  Yksityisen talon toisen kerroksen rakentamiseen käytetään useita tekniikoita:

  • muuraus;
  • betonirakenteiden käyttö (polystyreeni-betoni);
  • puutavara;
  • kehyspaneelitekniikka;
  • esivalmistetut rakenteet.

  Tiilen ja betoniteräksen käyttö on yleensä mahdollista seinien ja pohjan vahvistamisen jälkeen tai erillisten "paalujen" avulla, jotka sijaitsevat koko talon ympärillä. Puutaloissa toinen kerros on puusta, mutta lopullinen viimeistely voidaan tehdä aikaisintaan vuoden kuluttua.

  Vahvistaminen - aika vievää ja kallista työtä. Jos taloudellisia mahdollisuuksia ja aikaa ei ole, lisäosa voi olla kevyitä runkopaneeleja tai esivalmistettuja rakenteita.

  Kehystekniikan edut:

  • pieni paino;
  • alhaiset materiaalit;
  • paloturvallisuus;
  • kyky suorittaa työtä kaikissa sääolosuhteissa.

  Rakennusmarkkinoilla ilmestyi valmiita esivalmistettuja rakenteita, jotka koostuvat erillisistä elementeistä ja kootaan yhdeksi rakenteeksi jo rakennustyömaalla. Ne on valmistettu erilaisista materiaaleista, tavallisimmista puupalkkeista ja kehyksistä, elementtien telakointi tapahtuu kytkentäastian tyypin takia.

  Käytännöllisin ja käytännöllisin asennusliima-asennusrakenteissa, jotka on kiinnitetty saranoituun tapaan. Kuitenkin niiden korkeiden kustannusten vuoksi niitä käytetään harvoin kotitalouksien rakentamisessa.

  Hyvin osoittautunut metalli- ja ristikkorakenteiden massarakenteesta. Ne ovat luotettavia ja kohtuuhintaisia, ja niiden ainoa haittapuoli on vaikeus nostaa osia alkuun. Usein on käytettävä raskaita rakennusmateriaaleja.

  Keinoja vahvistaa talon perusta ja seinät

  Jotta uusi rakennus olisi turvallinen, kiinteä ja kestävä, perustuksen ja seinien vahvistaminen voi olla tarpeen. Harkitse tärkeimmät keinot rakenteen vahvistamiseksi.

  Puutavaran kellarikerroksen vahvistamiseksi ne vaihtavat tavallisesti toisen sivun tukeen ja suorittavat tarvittaessa täydellisen vaihtoehdon. Vahvista kulunut pohja kahden vahvan miehen voimalla. Talo on täysin vapautettu huonekaluista, kodinkoneista ja asioista, ovet on poistettu ja lattia on purettu. Sitten rakennusta nostetaan hydraulisilla liittimillä ja perustetaan uusi paalun tai nauhan säätiö.

  Panssaroidun vyön kellarungon vahvistaminen - suojaava, monoliittinen vyö on pystytetty ulkopuolelta. Vahvistettu vyö on suljettu betoniraina, joka seuraa seinien ääriviivoja. Kaivanto kaivaa koko talon ympärysmitta pitkin vanhaa pohjaa (leveys - 0,5 m, syvyys - 0,8 m enemmän kuin vanhan pohjan taso). Kaivannon pohjalle on asetettu hiekkaa, raunioita ja soraa "tyyny", joka on valmistettu levyistä ja vanerista.

  Puhdista vanha säätö, käsittele sitä syvällä läpäisevällä pohjamaalilla, aja useita riviä vaakasuuntaisia ​​tappeja (25 cm etäisyydellä) pohjaan ja hitota ne vahvikkeeseen. Aseta metalliristikko vahvistuksen päälle ja kaada betonia päälle.

  Talon seinien korjaus ja vahvistaminen vahvistuksen jälkeen panssaroidulla vyöllä tehdään aikaisintaan vuoden kuluttua, koska uusi säätiö voi kutistua

  Joskus rakennuksen ullakolle tai "valo" toisessa kerroksessa riittää vahvistamaan kulmat talon. Kulmat kaivaavat halkaisijaltaan noin 1 metriä ja yli 0,5 metrin syvyydestä vanhasta pohjasta. Vanhan säätiön metallipalkit on hitsattu ristikkorakenteella (solun koko - 20 x 20 cm) ja tilaan kaadetaan betonin liuoksella.

  Talon seinät ja perustukset voidaan purkaa. Tee tämä ulkoisen tai sisäisen kehyksen luominen.

  Ulkokehys. Talon ääriviivojen, pylväiden ja yksittäispalkkien väliseinät asennetaan itsenäiseen perustukseen - ne toimivat tukirakenteina ja väliseininä. Talon seinän ja palkkien välissä voit laittaa parvekkeen tai varustaa logistiikan.

  Rakenteellisesti toisessa kerroksessa ei ole mitään yhteyttä talon ensimmäiseen kerrokseen ja luotetaan "omiin" paikkoihin. Itse asiassa se on erillinen rakennus pitkässä paaluissa, kaksi taloa yhdistyvät keskenään yhteisten viestien avulla.

  Talon sisäpuolella pystytettävät sisäiset kehysrakenteet. Toisen kerroksen korirakenteen kuormitus jakautuu vanhojen kantavien seinien ja lujittavan kehyksen väliin.

  Talon toisessa kerroksessa omat kädet: vaiheittainen työvaihe

  Harkitse kehyspaneelien toisen kerroksen rakentamista, joka voidaan ostaa valmiina tai tehdä itse.

  Rakennuspaneelien luominen:

  • puiset palkit (pitää tilavuus ja muoto);
  • lastulevyn levyt ulkoiselle paneelille;
  • lämpöeristysmateriaali - mineraalivilla, polystyreenivaahto jne. (eristeen paksuus noin 16 mm).

  Palkkeihin rakennetaan runko, siihen kiinnitetään ulkoinen paneeli, täytetään eristeellä ja suljetaan toisella lastulevyarkilla.

  Lisäkerroksen rakentamisen järjestys:

  1. Irrota talon katto: poista kattopäällyste, irrota katon runko ja irrota palkit.
  2. Nosta paneelit rakennustyömaalle. Tätä varten tarvitset vinssin tai nosturin.
  3. Asenna päätyseinät ja kiinnitä ne yhdessä pitkittäisten palkkien kanssa. Rakenteellista lujuutta liittäkää ne pystyelementteihin.
  4. Kiinnitä kattotuolit pitkittäispalkkeihin. Asennetaan ikkunat pystysuuntaisten palkkien kiinnittämiseksi.
  5. Päällystyspäät. Työtä varten voit käyttää samaa materiaalia kuin paneelien valmistukseen: tiiviste, lastulevy ja lämpöeristys.
  6. Kiinnitä laatikko kattorakenteeseen ja aseta "katto" piirakka.
  7. Seuraava vaihe on lattian järjestäminen, ikkunoiden asennus ja seinien ja katon koristelu.

  Etukäteen on harkittava portaiden sijoittamista talon toiseen kerrokseen. Kun järjestetään täysimittainen asuin lattialämmitys on valmistettu eteisestä tai olohuoneesta. Voit kiivetä ullakolle terassilta, verannalta tai käytävältä.

  Oviportaat ja portaat talon toiselle kerrokselle: kuva

  Sisäseinien luomiseksi on parempi käyttää kipsilevyjä - ne ovat kevyitä eivätkä luo lisäkuormaa talon seinille ja perustukselle

  Ominaisuudet rakennettu kerroksinen ullakkotyyppi

  Seuraavassa on joitain käytännön suosituksia ullakkeen rakentamiseen:

  1. Hankinta valmiiksi kokoonpannuilla rakenteilla helpottaa suuresti ullakkokerroksen rakentamista.
  2. Voit rakentaa ullakolle sopivan puun. Tällaisen materiaalin rakentaminen verrattuna tiili- ja betonirakenteisiin on kuitenkin vähemmän kestävää ja säänkestävää.
  3. Katon eristys ja vedeneristys ovat vaativampia, koska ei ole "suojaavaa" ullakkotilaa.
  4. Huolehdi riittävästä tuuletuksesta huoneeseen. Tehdäksesi tämän, aseta päällystyspalkkiin kiinnitetty päällystysrauta ja aseta siihen vesikerroksen ja lämmöneristyksen kerros. Eristeen ja palkkien välissä on oltava ilmarako. Ennen laatua on oltava kerros höyryeristysmateriaalia.

  Toisen kerroksen suunnittelu: kuva

  Toisessa kerroksessa ullakkotyypin voi tuoda olohuone. Pieni huone näyttää riittävän tilavalta suurien ikkunoiden ja hyvän valaistuksen ansiosta.

  Makuuhuone koko toisessa kerroksessa. Valkoiset huonekalut virkistävät tilaa ja tekevät huoneesta kevyemmän. Tämä tekniikka on erityisen tärkeää huonekaluille ja paneelille.

  Ullakolla voit varustaa kodikas kotiteatteri. Sisustuksessa käytettiin luonnonmateriaaleja - puuta ja keinotekoisia muovipaneeleja. Mukavuus ja lämpö lisää kirkkaita papukasveja ja tyynyjä.

  Katton kaarevat muodot vaikuttavat pehmeämmiltä ikkunan vaaleiden värien ja tekstin kehystymisen vuoksi.

  Portaat ullakolle, koristeltu taiteellisella taonta.

  Talon katolle rentouttava terassi on muodikas ja käytännöllinen vaihtoehto litteän katon järjestämiseksi.

  Toisen kerroksen sali. Peilien käyttö visuaalisesti laajentaa kapeaa käytävää.

  Toinen kerros yksityisessä talossa - miten rakentaa omat kädet? Ohjeita valmiiden ratkaisujen valokuvista (parhaat tekniikat)

  Asunnonomistajilla on suuri potentiaali. Tämä koskee ensinnäkin alueen laajentamista. Halutessasi voit rakentaa toisen kerroksen. On syytä tarkastella suunnittelun tärkeimpiä kohtia ja itse prosessia.

  Yhteenveto artikkelista:

  Toinen kerros tai ullakko

  Nämä ovat kaksi vaihtoehtoa alkuun suunnittelemiseen. Ottaa huomioon tarkemmin kunkin vaihtoehdon, tärkeimmät ominaisuudet erikseen, voit tehdä lopullisen valinnan.

  Tilojen pinta-ala on erittäin tärkeä. Yksityisen talon toisen kerroksen kuvaan näet sileät seinät, ei viistetyt kulmat. Tällaiset ominaisuudet vaikuttavat alueen visuaaliseen laajentumiseen.

  Kun valitset rakentaa ullakko, voit myös saavuttaa tämän vaikutuksen. Tässä tapauksessa kiinnitä huomiota projektiin kotona, älä kavenna alimmasta kohdasta, mutta vedä tietty etäisyys. Näin huone on niin mukava ja toimiva kuin mahdollista. Kupukatto on sovitettavissa.

  On tarpeen määrittää laajennuksen tarkoitus. Valitse, mihin tarkoitukseen huone on käytössä. Se voi olla makuuhuone tai lastentarha, olohuone.

  Usein tätä paikkaa käytetään työpaja tai erillinen tutkimus. Voit myös järjestää kylpyhuoneen tai kylpyhuoneen, jolloin tässä tapauksessa toisen kerroksen täydellinen laajennus on paras ratkaisu.

  Monet pitävät näiden kahden vaihtoehdon kustannuksia. Käytännön kokemuksen perusteella ullakko on paljon halvempaa kuin koko toisessa kerroksessa. Säästää rahaa johtuen materiaalien hankkimisesta, joita käytetään seinien viimeistelyyn.

  Pohjimmiltaan suurin osa varoista siirtyy järjestelyyn, sitten huoneen eristämiseen, ilmanvaihtojärjestelmään. On myös tarpeen asentaa erityiset dormer-ikkunat. Talonrakentamisen tapauksessa on tarpeen vahvistaa perustaa, eli talon perustusta. Tämä kaikki lisää rakentamisen lopullisia kustannuksia.

  Näiden vaihtoehtojen visuaalisesta näkökulmasta katsotaan eri tavoin. Jos tavoitteesi on tiukka, kiinteä ulkonäkö rakennuksen, sinun pitäisi valita täydellinen laajennus. Tällöin yleisempi on ullakolla oleva muunnelma.

  Tavanomaisen ullakolleen valinta mahdollistaa erilaisia ​​muotoilun ideoita, koristeellisia koristeosia, epätavallisia koristeita, yhteistä ulkoa.

  riskejä

  Jos olet kuitenkin päättänyt rakentaa ja ihmetellä, miten tehdä toisen kerroksen yksityisessä talossa, sinun on arvioitava riskit. Ensinnäkin se koskee rakennuksen teknistä tarkastusta.

  On olemassa useita järjestöjä, jotka voivat tarjota näitä palveluja. Huomioi lisenssi ja vastaava todistus, jonka avulla yritys voi harjoittaa tällaista toimintaa.

  Tämän menettelyn avulla tiedät:

  • teknisen tilan lisäksi myös kellarista, mutta myös seinistä, ullakosta;
  • miten rakennetta voidaan edelleen vahvistaa;
  • Olet tietoinen tarpeesta käyttää varastojen jäykkyyttä. Ehkä sinun on vahvistettava rakennetta.

  Sen jälkeen saat tarkastusraportin, teknisiä ominaisuuksia koskevan päätelmän, passin. Sinulle annetaan varmennuslaskelmat, käyttöohjeet, rekonstruktiot. Tiettyjen virheiden läsnä ollessa sinulle annetaan suosituksia, joiden avulla ne voidaan poistaa.

  Se on tärkeää! Valittaessa hyvää yritystä asiantuntija laskee korirakenteen kustannukset. Hänen suosituksensa auttavat laadun laajentamiseen.

  tekniikka

  Yksityisen talon toisessa kerroksessa on seuraavat tyypit:

  • melko yleinen on muurausmahdollisuus. On tärkeää tietää kaikki ominaisuudet, miten rakentaa tiilitalon toiseen kerrokseen;
  • kehyspaneeli;
  • puuta käytetään aktiivisesti tällaisiin tarkoituksiin;
  • käytä esivalmistettuja rakenteita tai betonirakenteiden käyttöä tai.

  Kahta ensimmäistä vaihtoehtoa voidaan käyttää vasta sen jälkeen, kun seinät on vahvistettu, säätö on vahvistettu. Käytettäessä puutekniikkaa kannattaa muistaa puun asettelu. Viimeistely koskettaa vain vuoden kuluttua.

  Rakenteen vahvistaminen on tärkeää. Tämä työ on tarpeeksi kova, mutta se on hyvä tulos. Tällöin, jos sinulla ei ole varaa rahoituksellisesta näkökulmasta tai aikahyödykkeestä, käytä sitten kahta viimeistä vaihtoehtoa.

  Kehyksen toisessa kerroksessa on useita etuja:

  • turvallinen tulipalon mahdollisen esiintymisen kannalta;
  • pieni paino;
  • työmateriaalien alhainen hinta;
  • Eduista voidaan myös erottaa, että työ suoritetaan säästä huolimatta. Huonoilla sääolosuhteilla kaikki samoin voidaan tehdä.

  Jos sinulla on aikaa ja halua, koota se komponentit. Voit tehdä tämän käyttämällä kehystä, puuta. Jos tämä ei ole mahdollista, voit ostaa valmiita esivalmistettuja rakenteita.

  Kiinnitä huomiota! Rakennetyyppi on käyttökelpoinen. Niiden tärkeimmät haitat ovat korkeat kustannukset. Suurista kustannuksista johtuen niitä käytetään harvoin kotitarkoituksiin.

  Runko- ja ristikkorakenteilla on myös useita etuja. Niitä käytetään paljon useammin massatyyppisessä rakenteessa. Niiden saatavuus, luotettavuus sallii sen. Puutteista voidaan tunnistaa vain monimutkaiset nostolaitteet suoraan toiselle kerrokselle. Tätä varten sinun on käytettävä lisälaitteita.

  Vahvistustyöt

  Suunnittelun tulee olla mahdollisimman luotettava ja pitkäikäinen. Voit tehdä tämän, älä unohda vahvistaa seiniä ja säätiöitä - perusta. Näin on useita tapoja.

  Puutaloon kannattaa korvata yksi tukijalka tai jopa kaksi. Jos työskentelet yksin, sinun tulee kutsua kumppani. On välttämätöntä vapauttaa kaikki tila tarpeettomista huonekaluista ja muista elementeistä. Ovet on poistettava ja lattia on purettava. Lisälaitteiden avulla rakennusta nostetaan, säätiö asetetaan.

  Seuraava vaihtoehto on käyttää vahvistettua hihnaa. Se on suljettu betoniteräsnauha. Pinon pohjassa on erityinen kerros, eli toisin sanoen "tyyny" hiekan, soran ja raunioiden seoksesta. Heidän vanerinsa ja rauniot rakentavat laatikon. Tämän menetelmän soveltamisen jälkeen sinun on odotettava vähintään vuosi. Muussa tapauksessa rakentamisen pohja yksinkertaisesti laskeutuu.

  Lisäksi voit myös lisätä kulmia. Ne kaivavat jopa noin 0,5 m syvyyteen, läpimitta on 1 m. Sitten ruudukko valmistetaan metallirunan alueelle. Vapaa tila on täytettävä betonilla.

  Seinien helpottamiseksi talon perustukset voidaan rakentaa sisälle sekä ulkoiselle kehykselle.

  Ulkoisen kehyksen tekniikka näyttää tältä: palkkien käyttö, sarakkeessa voit tehdä osioita. On tärkeää ottaa huomioon talon ääriviivat. Ensimmäinen ja toinen kerros yhdistetään yhdistyneellä viestinnällä.

  Talon sisäpuolella rakennetaan sisäinen kehys rakenteen vahvistamiseksi.

  hakemus

  Suunniteltu toisessa kerroksessa ullakolla, sitä käytetään olohuoneena. Tällainen valinta selittyy usein huoneen tilavuudella ja hyvällä valaistuksella.

  Voit myös tehdä makuuhuoneen. Tällöin huoneessa on oltava vaaleat sävyt, jotta huoneen visuaalisesti virkistettäisiin. Siksi usein talon toisen kerroksen viimeistely tehdään puun tai vuorauksen avulla.

  Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on kotiteatterin järjestely. Sopivaan ilmakehään käyttäen luonnonmateriaaleja. Puu korostaa huoneen kauneutta. Kirkkaat värit, tuolit tai tyynyt, laukut lisäävät lämpöä ja kodin mukavuutta koko ilmapiiriin.

  Lisäsuuntaisen tilan laajentamisen vuoksi vapauden tunnelmat käyttävät peilejä. Kiinnitä huomiota myös lämpimiin, vaaleisiin sävyihin.

  tulokset

  Yksityisellä talolla on monia etuja. Niiden joukossa on suuri elintilaa, jota voidaan laajentaa ja tuoda uskomattomia ideoita elämään.

  Jotta laajennus olisi toisen kerroksen muodossa, kannattaa harkita kaikkia vaihtoehtoja, valita käyttötarkoitus. Valmisteluvaihe on ensiarvoisen tärkeä. Sen käyttö säästää rahaa, mutta myös suojaa pitkäaikaista rakennetta.

  Suositukset toisen kerroksen ylärakenteen toteuttamiseksi

  Toisen kerroksen ylärakenne on kaikkein kannattavin tapa lisätä asuintilaa.

  Toisen kerroksen ylärakenne on vahvistettu ja ilman vahvistettua valmiiksi valmistetun talon rakennetta. Taloudelliselta kannalta talon toisen kerroksen rakentaminen, joko ullakko tai ylimääräiset kerrokset, on aina käytännöllinen ja kannattava ratkaisu asuntokysymykseen. Loppujen lopuksi on jo säätiö ja maa, viestintä, tekniset verkot, infrastruktuuri, se on paljon halvempaa kuin uuden talon rakentaminen.

  Lisäosan tyyppiä määrittävät tekijät

  Mukavaan oleskeluun ja ihmisten täydelliseen elintärkeään toimintaan tarvitaan riittävästi tilaa tarjota henkilökohtainen tila kaikille talon asukkaille. Neliömetrien puutteesta päästään ratkaisemaan toisen kerroksen tai asuin eteisen ylärakenne.

  Valitessaan ylisuuren kerroksen mahdollisuutta, ne ohjataan ensinnäkin rakentamisen kustannuksella, sen tarkoituksesta sekä rakennuksen arkkitehtonisista ominaisuuksista. Pohjakerroksen ylärakenne on pääsääntöisesti edullisempi kustannussäästöjen takia, kun se ostaa rakennusmateriaaleja seinien rakentamiseen. Lisäksi täysimittaisen kerroksen asentaminen edellyttää lisäkustannuksia rakennuksen perustan vahvistamiseen.

  Äänirakenne on sopiva viihtyisän makuuhuoneen, tutkimuksen, lasten ja lepohuoneen järjestämiseen, esimerkiksi biljardihuoneeseen. Jos valmistuneelle alueelle on suunniteltu useita huoneita, on suositeltavaa asentaa täydellinen kerros keittiöön ja kylpyhuoneeseen.

  Suunnittele talon ullakolla

  Se on tärkeää!

  Alakerran lattian ja seinien pätevä suunnittelu mahdollistaa melko tilavan, mukavan ja toimivan asuintilaisuuden.

  Vaunun tai kokonaisvaltaisen kerroksen rakentamiseen liittyvä päätös riippuu paljolti rakennuksen arkkitehtuurista ja teknisistä ominaisuuksista sekä omistajan yksilöllisistä mieltymyksistä. Rakenteelliset ullakkokorvakkeet, pienet parvekkeet ja terassit mahdollistavat alkuperäisen rakennuksen ulkoasun. Lisäkorkealla lattialla on askeettisempi ulkonäkö.

  Rakennustilojen tekninen osaaminen

  Lisäkerroksen rakentamisen aloittaminen sallitaan rakenteen teknisten ominaisuuksien yksityiskohtaisen tutkimisen jälkeen. Suunnittelu ja tekninen osaaminen mahdollistavat rakenteen tukirakenteiden kuormituksen muutosten määrittämisen ja väliseinien sijainnin määrittämisen. Suunnittelun ja teknisen tarkastuksen menettelyn toteuttaminen on julkisten ja yksityisten organisaatioiden vastuulla, joilla on asiaankuuluvat asiakirjat, jotka sallivat tällaisten palvelujen toteuttamisen.

  Tutkimuksen aikana määritetään seuraavat objektiparametrit:

  • rakennuksen osien tekninen kunto;
  • tukirakenteiden turvamarginaali;
  • ominaisuudet vahvistavat rakenteellisia elementtejä.

  Rakentaminen ja tekninen asiantuntemus - yksi suosituimmista, aikaavievistä ja monimutkaisemmista tutkimuksista

  Tunnistaa jopa piilevät puutteet suorittaa kattavan tutkimuksen kohteesta. Nykyisten puutteiden poistaminen mahdollistaa lisäkustannusten ehkäisemisen. Monimutkainen tutkimus sisältää useita vaiheita:

  • kerää tietoa talon teknisistä ominaisuuksista, käytetyistä rakennusmateriaaleista, toiminnan kestosta ja käyttöolosuhteista;
  • tutkimussuunnitelman laatiminen;
  • erityislaitteita käyttävien tilojen tarkastus;
  • näytteiden laboratoriotestit;
  • teknisen raportin laatiminen.

  Silmämääräisen tarkastuksen ja asiantuntijoiden yksityiskohtaisen tarkastelun jälkeen organisaatioille annetaan tarkastuskertomukset ja tekninen raportti, joka sisältää tutkimustoiminnan suunnitelman, saadut tulokset, niiden arvioinnin, johtopäätöksen ja neuvonnan rakenteen vahvistamisesta.

  Tyypit teknologian lisämateriaalia lisäkerroksessa

  Rakenteen ja sallitun kuorman kantaelementtien tilasta riippuen määräytyy lisäkerroksen materiaalien ja ominaisuuksien mukaan. Tukirakenteiden riittämättömällä turvamarginaalilla ne ennalta vahvistavat rakenteen perustaa, seiniä ja kattojärjestelmää. Asuinrakennuksen ullakkotilojen rakentamisessa keskeinen näkökohta on muiden vuokralaisten turvallisuus.

  Yksityisen talon toisen kerroksen runko-korirakenne

  Toisen kerroksen asennus voidaan toteuttaa seuraavilla tavoilla:

  • muuraus;
  • teräsbetonielementtien rakenteet;
  • puusta tai puusta;
  • kehystekniikan käyttö;
  • yhdistetyt vaihtoehdot.

  Kestävät ja kohtuuhintaiset ovat metallikehys ja ristikkorakenteet. Jotkut vaikeudet voivat ilmetä, kun raskaat osat nostetaan ylimääräisen tason rakentamiseen. Tämän vuoksi todennäköisesti tarvitaan erityisiä rakennusmateriaaleja.

  Se on tärkeää!

  Ennen lattian asentamista teräsbetonielementtejä tai tiiliä on tarpeen vahvistaa perusteellisesti seinät ja pohja. Rakennuksen kuormituksen pienentämiseksi talon ympärillä on tukipilareita.

  Puupalkin lattia sopii parhaiten ympäristön ominaisuuksiin. Tietyt haitat tulevat esiin huoneen lopullisen viimeistelyn vaiheessa. On suositeltavaa aloittaa tämän tyyppinen työ vain vuodessa.

  Puulattian toisen kerroksen ylärakenne

  Rakennuksen vahvistamisen toisen kerroksen rakentamisessa on rajoitettu taloudellista kapasiteettia ja aikaa, joten sen ylärakenne on suositeltavaa kevyiden runkopaneeleiden tai esivalmistettujen esivalmistettujen rakenteiden avulla. Niiden tärkeimmät edut ovat vähäinen paino, paloturvallisuus, kohtuuhintainen hinta, nopea asennus.

  Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on esivalmistettuja rakenteita, jotka koostuvat yksittäisistä osista. Ne voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, mutta suosituimpia ovat puutuotteet. Yksittäisen rakenteen asennus suoritetaan suoraan korirakenteen pohjalle. Puu-puun yksityiskohdat yhdistyvät koneen kiinnityksen avulla. Liimattujen taivutettujen levyjen liittäminen tapahtuu keskeisellä tavalla.

  Suositukset rakenteellisten elementtien vahvistamisesta

  Teknisten tutkimusten tulosten perusteella sekä rakenteen laakerielementtien heikkenemisen perusteella voidaan tarvita lisäkerrosten lisäämistä kellarista ja seinistä. Tämä suojaa tulevaa rakennetta ja pidentää elämää.

  Lisäkerroksen rakentamisen aikana toteutetaan seuraavat toimenpiteet, joilla pyritään rekonstruointiin ja voimakkuuden kasvuun:

  • vahvistuspohja;
  • pohjan perustan asettamisen leveyden ja syvyyden kasvu;
  • peruselementtien vaihto.

  Prosessi yksityisen talon perustamisen vahvistamisesta

  Tarvittavat toimet talon perustan vahvistamiseksi määräytyvät jälleenrakennusprojektin ominaisuuksien perusteella. Vahvistaa puurakenteen pohjaa tai korvata tuet, esineet ja asiat suoritetaan huoneesta. Sisäänkäynti ja sisäovet poistetaan, puretaan lattiat. Lisäksi rakentaminen nostetaan erityisten liittimien avulla ja järjestetään uusi säätiö.

  Varmista rakennuksen tukeminen asentamalla monoliittinen vyö vahvistamalla. Tämä malli on suojarakenteinen betonirakenne, joka sijaitsee rakennuksen ulkopuolella ja toistaa sen seinien ääriviivat.

  Se on tärkeää!

  Rakennuksen seinämien lujittamista vahvistetun vyön asentamisen jälkeen ei suositella ennen vuoden päättymistä. Tämä johtuu uuden säätiön kutistumismahdollisuudesta.

  Vahvistetun vyön asentaminen rakenteen ympärille kehittää kaivantoa, joka on yli 80 cm: n korkeudella ylittävällä syvyydellä, keskiryhmän leveys on 50 cm, levyistä tai vanerista valmistetaan laatikko. Kaivoon kaadetaan kerros hiekkaa ja soraa. Puhdista perusteellisesti vanhan pohjan pinta ja käytä pohjamaalia, jossa on korkea penetraatioaste. Sitten vaakasuuntaiset nastat viedään vahvistettuun pohjaan 25 cm: n etäisyydelle toisistaan. Useisiin riveihin järjestetyt nastat hitsataan metallivahvikkeeseen, ruudukko asetetaan päälle ja kaadetaan betonin liuoksella.

  Järjestelmä vahvistaa tiilitalon perustaa

  Jos ylärakenne on suunniteltu ullakolle tai korkealaatuiselle kevytrakennusmateriaalikerrokselle, vain rakennusten kulmien sallitaan olevan vahvistettu. Kulmojen halkaisija on noin 1 m, sen syvyyden tulisi ylittää edellisen perustan syvyys 50 cm tai enemmän. Metalliristikko on hitsattu talon perustan lujitustangolle, tilaa täytetään betonilla.

  Tapoja vähentää kuormaa talon ja seinät talon

  Kuorman pienentämiseksi tai kokonaan uudelleen jakamiseksi laakerielementeistä rakennuksen ulkopuolelle tai sisäpuolelle, asennetaan erityinen runko. Sisäkehys on sisätiloissa sijaitseva linnoitus. Rakennettaessa ylimääräistä tasoa kuorma jakautuu talon ylimääräiseen kehykseen ja seinämiin.

  Asennettaessa rungon, joka sijaitsee ulkona, rakenteen ulkoreunaa pitkin asennetaan paaluja tai pylväitä sekä laakereita yhdellä kaistalla olevilla palkkeilla. Jos haluat asentaa sarakkeet, esivuota pohja.

  Talon tukiosien puutteelliseen purkamiseen käytetään tilapäisesti asennettuja puisia tai metallisia tukia. Tällaisen vahvikkeen asennusprosessiin kuuluu erityisten tukilevyjen asettaminen 150-200 cm: n etäisyydelle talon seinistä. Aseta tukipylväät, jotka sijaitsevat tukityynyissä, usein puusta valmistettu teline.

  Puisten telineiden kautta niittejä kiinni ylhäältä. Pohjapalkin ja telineiden kiilojen välissä on vasara. Sen jälkeen seinämien kuormitus pienenee osittain ja jakautuu tilapäisesti asennettujen tukien päälle.

  Se on tärkeää!

  Jokaisessa kerroksessa sijaitsevassa kerrostalossa kannattaa olla toinen toisistaan. Rakenteiden lujuus kasvattaa telineiden vahvistamista.

  Talon perustuksen täydellinen tyhjennys toteutetaan muurauksessa upotettujen palkkien (rand-palkkien) avulla sekä raudoitetun betonin tai metallin seinään sijoitettujen palkkien avulla. Pane seinät palkkien alla ja järjestä sementti-hiekkipyyhe. Asenna randbalki hienoksi ja kiinnitä kiiloilla. Palkkien ja seinien välinen tila kaadetaan sementin ja hiekan seoksella. Tämän seurauksena kuorma jakautuu uudelle tasolle.

  Säätiön tukirakenteiden vahvistaminen betonilla ulkoisella vahvistuksella

  Toisen kerroksen ylärakenteiden teokset

  Lisätason lisäosa toteutetaan laaditun hankkeen mukaisesti, joka sisältää eristyksen, vedenpitävyyden ja viestintäjärjestelmien asennustöiden luettelon. Myös ullakolle on huolehdittava riittävästä ilmanvaihdosta.

  Lisäkerroksen lisämenetelmä sisältää seuraavat päävaiheet:

  • katon purkaminen;
  • rakennusmateriaalien toimittaminen rakennustyömaalle;
  • asennusvahvikkeet, runko- telineet ja kannattimet;
  • nauha-suuntautuneiden lankakaapeleiden ulkokuori;
  • vedenpitävä laite, eristys, höyrysulku;
  • sisäpaneelit;
  • kattotarvikkeet;
  • lattian, seinien, katon;
  • huoneen sisustus.

  Rakennuksen lisäkerroksen kokoaminen on aloitettava perusasennuksen asennuksesta. Alemman vanteen laite on yleensä yhdistetty toisiinsa "käpälässä" -menetelmällä. Sitten myös valjaat kiinnitetään pystysuoraan sivuseinään. Kannatinpylväät ovat paremmin kiinnittyneet ura-piikkiin. Tätä tarkoitusta varten leikkuupalkkeihin on tehty ura ja nurkissa on piikki.

  Toinen kerros tee-se-itse -korkeus

  Rakennuksessa enintään 100 neliömetriä. on mahdollista rakentaa puinen alus lattialle. Isommassa kerrostalossa on tarpeen käyttää tehokkaampia monoliittisia rakenteita tai käyttämällä teräsbetonilevyjä lisäkerroksen lattian rakentamiseen.

  Katto on rakennettu kattoristikoista, jotka on kiinnitetty pitkittäisiin palkkeihin. Sitten taivutetaan laudoittain, jolloin katon höyry ja vedeneristys asetetaan. Sitten voit jatkaa kattotiilien asennusta.

  Ikkunoiden ja portaiden järjestely on harkittu etukäteen. Kokoonpanevan kerroksen pystyttämisen yhteydessä portaikko sijaitsee käytävän tai olohuoneen yläpuolella. Jaa huone huoneisiin kipsilevyovilla. Sisäänkäynti ullakkohuoneeseen on kätevämpää järjestää verannan, terassin tai käytävän sivulta.