Betonin valmistus betoniseoksessa - mittasuhteet kaupeissa

Betonin valmistus konkreettisessa sekoittimessa on melko yksinkertainen prosessi. Mutta monet eivät tiedä, kuinka paljon materiaalia haluat nukahtaa. Eli vaikka tiedätte oikeat mittasuhteet, et voi laskea, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja kaadettavaa vettä täytyy täyttää niin, että tuotos on betonisekoittopassissa ilmoitettu määrä. Loppujen lopuksi, jos esimerkiksi sekoitat 10 litraa hiekkaa ja 10 litraa sementtiä, tuloksena oleva sementti-hiekkaseos ei ole tilavuudeltaan 20 litraa, mutta hieman vähemmän, koska sementtihiukkaset ovat pienempiä kuin hiekkasiteet, joten sementti miehittää vain jyvien välisen tilan.

esittely

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on olemassa erityisiä laskentamenetelmiä. Käännymme heille.

Oikean materiaalin määrän määrittämiseksi on käytettävä erityisiä taulukoita, jotka osoittavat, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä tarvitaan yhden kuutiometriä betoniseoksen valmistamiseksi. Tämä määrä riippuu käytetyn sementin tuotemerkistä.

On kuitenkin huomattava, että betonin ja sementin merkit eroavat toisistaan. Menemme siitä, että artikkelin otsikosta tulevat tiedot todennäköisesti etsivät henkilöä, joka tarvitsee täyttää rakennuksen yksityisen talon tai toisen pienen rakennuksen (kylpylä, autotalli) perusta. Näihin tarkoituksiin sopivin betonivaihe on M300. Sillä on tarvittava vahvuus säätiölle eikä ole yhtä kallista valmistaa kuin korkeammat brändit.

Yleisimmät sementtimerkit ovat M400 ja M500. Hiekkaa käytetään parhaiten sellaisten jyvien kanssa, joiden halkaisija on enintään 2,5 mm. Murskattuja kiviaineita käytetään 5-20 mm.

Edellä mainituille parametreille annamme tarvittavat numerot.

Komponenttien määrä betonin kuutiometrien valmistukseen

Joten tarvitaan seuraavia materiaaleja. Jos käytät M400-sementtiä, niin tarvitset 1 m3 betonia:

 • 338 kg sementtiä
 • 642 kg hiekkaa
 • 1250 kg murskattua kiveä
 • 170 litraa vettä

Jos sementti on M500, tarvitset:

 • 292 kg sementtiä
 • 702 kg hiekkaa
 • 1258 kg raunioita
 • 146 litraa vettä

Kuten näette, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä annetaan kilogrammoina. Mutta tarvitsemme litraa, joten sinun täytyy muuntaa massa äänenvoimakkuudeksi. Arvot ovat likimääräisiä, koska irtomateriaaleilla on vaihteleva tiheys. Mutta tässä muodossa he sopivat meille. Sementin irtotiheys on noin 1200 kg / m3, hiekka - 1440 kg / m3, murskattu kivi - 1600 kg / m3.

Käännöksen jälkeen saimme seuraavat arvot.

Käytettäessä sementtiä M400 tarvitset:

 • 281 litraa sementtiä
 • 445 litraa hiekkaa
 • 781 l rikasta

Käytettäessä M500-sementtiä on välttämätöntä:

 • 243 litraa sementtiä
 • 487 litraa hiekkaa
 • 786 l rikasta

Komposiittien määrä kauhojen tilavuuspakattujen betonisekoittimien osalta

Nyt, kun saimme numerot litroihin, meidän täytyy muuntaa ne kaupeiksi ja laskea tarvittava määrä eri kokoisia betonisekoittimia varten. Tavallisimmalla kauhalla on 10 litran tilavuus - ja otamme sen huomioon. Betonisekoittimet voivat olla erikokoisia. Tavallisessa käytössä ne ostetaan tavallisesti 70 - 250 litraa. Koska sekoitin toimii kaltevassa asennossa, valmiin seoksen tilavuus on pienempi ja se on 50-60 prosenttia kokonaismäärästä. Ota keskimäärin 55% ja anna kauhojen määrä kaikkia tarvittavia materiaaleja eri betonisekoittimille. Komponenttien vieressä olevat numerot tarkoittavat niiden lukumäärää kaupeissa.

miten käyttää betoni sekoittimen?

Ostin perämies 130 betonisekoittimessa, mutta sille ei ole ohjeita. Kerro minulle, kuinka käyttää sitä? missä määrin hiekka ja sementti lisää? missä järjestyksessä ja missä kulmassa säiliön säilyttäminen? Aion tehdä konkreettisen polun muotissa. En ajattele lisätä kiviä siellä.

Suhteita harkintasi mukaan. Esimerkiksi 1-2-3. Sementti-hiekkakivi. Kaltevuuskulma on noin 45 astetta. Ensimmäinen kaada vesi, sitten sementti ja hiekka. Mutta parasta on vesiromu - sitten sementti ja hiekka.

Mikael kirjoitti:
Suhteita harkintasi mukaan. Esimerkiksi 1-2-3. Sementti-hiekkakivi. Kaltevuuskulma on noin 45 astetta. Ensimmäinen kaada vesi, sitten sementti ja hiekka. Mutta parasta on vesiromu - sitten sementti ja hiekka.

ja miten roskarimuoto kaada? Hän tulee ulos laattaan. ja kuinka paljon vettä on hiekkaa ja sementtiä, joka on 130 litran porvarillista?

Älä ylikuormita. Ja se ei sekoita ja vitun työtä.
Tein enintään 60 litraa valmiista seoksesta. Sitten kaikki oli kunnossa.

FAV1976 kirjoitti:
Älä ylikuormita. Ja se ei sekoita ja vitun työtä.

ja mitä "ei ylikuormita 130 litraa? Jos kauhat, kuinka monta kauhaa ovat kaikki tämä?

Witness Co. kirjoitti:
jos kauhat

12 litran kauhan tätä sekoitinta varten 1-3-4. sementti koira murskattu kivi

ja teimme niin
asetettu 45 asteen kulmassa, kääntyi betonisekoittimeen ja kun se pyörii, he kaatoivat vettä ja heittivät sementtiä ja betoniseosta osuuteen lapion kanssa, joten piti työstä eniten, betonisekoittimessa ei ole kuormitusta ja lapio on helpompi heittää kuin kauhojen nostaminen

Kauhat ovat erilaiset 7, 10, 12,15 litraa. Ei ylikuormitusta, kyllä. Sillalle on riittävästi sementtiä (400 merkkiä), hiekkaa, soraa 1-2-4. Vesi noin 1 (valitse empiirisesti). Sekoita 2-3 minuuttia. Periaatteessa mikään ei ole monimutkaista. Kokemus tulee nopeasti. Ensimmäinen kaada vettä, jyrkempi. Tällöin vesi pesee pois seinämien ja siipien jäljelle jääneen edellisen seoksen jäänteet. Lisää sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä. Joten sementtiä pöly vähemmän. Periaatteessa veden täyttämisen järjestys ilman eroa.

keem kirjoitti:
Kauhat ovat erilaiset 7, 10, 12,15 litraa. Ei ylikuormitusta, kyllä. Sillalle on riittävästi sementtiä (400 merkkiä), hiekkaa, soraa 1-2-4. Vesi noin 1 (valitse empiirisesti). Sekoita 2-3 minuuttia. Periaatteessa mikään ei ole monimutkaista. Kokemus tulee nopeasti. Ensimmäinen kaada vettä, jyrkempi. Tällöin vesi pesee pois seinämien ja siipien jäljelle jääneen edellisen seoksen jäänteet. Lisää sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä. Joten sementtiä pöly vähemmän. Periaatteessa veden täyttämisen järjestys ilman eroa.

Minulla on "Hamelin" (vihreä). 130 litraa, jos ei ole virheellistä. Kylässä.
Nyt vain seuraava konkreettinen työ.
Tilaus tehtiin käytännössä (7 vuotta):

 1. Buck kallistuu.
 2. Nukuammeko kaksi kauhoa hiekka-sora-seosta (otan sen joella, vain käytän sitä).
 3. Käynnistä laite.
 4. Täytä 3/4 kauhaa vettä.
 5. Nukahtaa sementtiä.
 6. Nukahtaa 4 kauhoa hiekkaa.
 7. Lisää vettä "maun mukaan".

Ratkaisu on valmis, kun ratkaisu on valmis.

 1. Yleensä lisään 1/2 ämpärää sementtiä.

Lähtöaukosta - 6 tai 6 ja puolet betonin kauhaa.
Nukahtaa muottiin tai kauviin tai kottikärryyn.

Ehkä betoni valmistautuu "irrationaalisiin". Resepti hyväksyttiin vanhemmilta (45 vuoden kokemus kansantalouden rakennustyömailla). Talon perusta on sen arvoinen.

Työolot - aina kallistettuna.
Pystysuora - vain varastointiin ja kuljetukseen.

Muuten betonisekoittimen pesun algoritmi:

Heti kun sekoittimesta saatu betoni on "polkumyynnillä", se ei välittömästi sammuttaa veden puoli-kauhaa (lisäksi on välttämätöntä vähentää veden määrää seuraavassa erässä).

Vanhan rakentamisen menetelmä puhdistuksen lopussa työ - kahden kauhan vettä ja kaksi pussia käytetty sementti. Tyhjennys "kerma" - enemmän tai vähemmän puhdasta astiaa.
Ulkopuolella voit pestä säiliön jäykällä harjalla, kun se pyörii ja pese sisäpuolella.

7 vuotta muoviala - ei rikki.
Joskus kuitenkin rautaa käytön aikana. On voiteltava.
Ei ollut epäonnistumisia.
Mutta se toimi - ei niin paljon.
Tuhoutunut sementti - pussit 35 - 40 talon rakentamisesta.

Betonin koostumuksen laskeminen

Betoni Online Laskin v.1.0

Betonin koostumuksen laskeminen yhdelle erälle betonisekoittimessa sekä mikä tahansa muu säiliö. Laskimen alla löytyy selitykset ja työn algoritmi, jonka mukaan laskenta suoritetaan.

* Laskimen selitys

 • Laskin voi laskea äänenvoimakkuuden sekä kokonaisluku- että murto-osalle.
  Esimerkki: betonin tilavuus 3 m 3, betonin määrä 50 l (0,05 m 3).
 • Jos murskattua kiveä on sekoitettu 5-20 mm, niin on tarpeen valita maksimijakauma eli 20 mm.
 • Laskimessa käytetään kuivassa muodossa Superplasticizer C-3 (Dofen, SP-1, SP-3). Jos käytät superpakkaajaa nestemäisessä muodossa, sinun on tehtävä itsearviointi kuiva-aineen lisäaineille.
 • Kun lasketaan 1 erä säiliössä, jossa on pystysuora kuorma (ämpäri, kouru, laatikko jne.), Betonimassan tuotto-suhdetta käytetään komponenttien irtotiheyden mukaan.
 • Laskettaessa 1 erä betonisekoittimessa käytetään keskimääräistä betoniseoksen saantoa, joka lasketaan eri nimellistilavuudessa käytetyistä betonisekoittimista peräisin olevasta todellisesta datasta sekoitetusta näytteestä.
 • Jos erän määrä on suurempi kuin 1, viimeisen erän komponenttien lukumäärä lasketaan itsenäisesti laskettujen mittasuhteiden mukaan. (Viimeisen erän komponenttien laskeminen voidaan myös toteuttaa laskimessa, jos haluat todella irti tilauksen, jos kommentti on tarpeellinen).

Algoritmi betonin osien mittasuhteiden laskemiseksi

Raskasbetonin valmistukseen tarkoitettujen komponenttien laskenta oli V.P. Sizova: ohjeet raskaan betonin koostumusten valinnalle.

1. Laske W / C (vesi-sementtisuhde) kaavojen mukaisesti:

2. Määritä eri jakeiden murskattujen kivien (sora) veden virtaus:

Laskimessa olevaa hiekkaa ei oteta huomioon, ja se otetaan oletuksena 7%: iin (keskikokoinen hiekka).

3. Sementin kulutuksen määrittäminen:

Kun käytetään C-3-superplasticointiainetta tai analogia (Dophen, SP-1, SP-3), sementin ja veden kulutusta pienennetään saaden aikaan konkreettisen sekoituksen liikkuvuuden (jäykkyyden).

4. Määritä hiukkasten erotuskerroin. Eroa koskevat tiedot on otettu M. Faynerin kirjasta. "Uudet mallit konkreettisesta tieteestä ja niiden käytännön soveltamisesta".

Jäykkyyden G3-G4 seoksissa jyvien erotuskertoimen keskiarvo otettiin 1,1.

5. Rikkomisen kulutuksen määrittäminen:

6. Määritä hiekan virtaus:

Laskennassa käytettiin seuraavia tietoja:

 • sementin irtotiheys - 1300 kg / m3
 • hiekan massatilavuus on 1500 kg / m3
 • raskas irtotiheys - 1480 kg / m3
 • todellinen sementitiheys on 3100 kg / m3
 • todellinen hiekkatiheys on 2630 kg / m3
 • ruuhkan todellinen tiheys on 2600 kg / m3

C-3: n superplastikoijan käyttö betonin koostumuksen valinnassa

Tämän laskimen tarkoituksena on saada aikaan konkreettisen sekoituksen tietty liikkuvuus (jäykkyys) vähentämättä betonin lujuutta.

Laskennassa käytimme "Taulukko 1. Betonielementin liikkuvuuden muutos" Yu.P. Chernysheva: "Muoviset betonit".

Hyödyllisiä tietoja superplastikoijan C-3 (Dofene) levittämisestä:

Komponenttien laskeminen yhteen vaivaamiseen betonisekoittimessa

1. Määritä betonimassan tuotto-suhde:

2. Määritä betonimassan komponenttien kulutus yhdelle erälle

 • Sementti yhdelle panokselle = (Vb * P / 1000) * C
 • Vettä yhdelle panokselle = (Vb * β / 1000) * B
 • Yhden erän hiekka = (Vb * β / 1000) * P
 • Yhden erän murskattu kivi = (Vb * β / 1000) * Sh

jossa C, B, P, Sch, materiaalin kulutus per 1 m3 betonia.

Tätä laskutoimitusta varten voidaan laskea betoniseoksen komponentit mille tahansa pystysuoraan kuormitusta varten (kouru, mason laatikko) johon sekoitus sekoitetaan.

Todellinen laskeminen betonisekoittimessa seoksen betonikerroksen poistokerroin otettiin 0,44: een. Kertoimen laskemiseksi otos koottiin erilaisten rakentamisfoorumien henkilöiden vastausten mukaan, jotka toivat sekoituksia omien betonisekoittimiensa kanssa eri työmäärillä. © www.gvozdem.ru

Jos saat liian kovaa seosta, voit mennä kahteen tapaan tehdä siitä enemmän muovia:

Salaisuuksia ja vivahteita

Rakentaminen ja korjaus, sienet ja kalastus, kodin parantaminen ja terveys

Työskentele betonisekoittimella

Betonisekoitin on hyvin yksinkertainen työkalu, mutta työskennellessään sen kanssa on paljon pieniä asioita, jotka voivat merkittävästi helpottaa prosessia.

Puhumme niistä.

Betonisekoittimien valmistus töihin.

Suurin osa betonisekoittimessa työskentelevistä haitoista aiheuttaa liuoksen kiinnittymisen säiliön pinnalle.

Hän kaatoi molemmat ulkopuolelta, sumutteesta ja sisälle, ei-paalin seurauksena. Kertyy olkapäiden välissä oleviin tiloihin ja ulostulon kapenemiseen.

Helpoin ja tavallisimmin suosituin mutta samalla haitallinen tapa poistaa tällainen tarttuminen on betonisekoittimen napauttaminen vasaralla, kun juuttunut laasti kuivuu. En todellakaan ole erehtynyt, jos oletan, että 90% sekoittimista soi jatkuvasti vasara- ja murtovälineiden iskujen alla.

Ja mikä on tulos?

1. Särkyä kehossa, joka kerää enemmän liuosta.

2. Hakkeroidut merkkimaalit ja seurauksena ruostuminen.

3. Epäonnistuminen kuivatun liuoksen poistamiseksi etenkin terien kiinnittämispaikoista kehoon.

4. Keskusaukon väistämätön vaiheittainen tuhoutuminen ja konkreettisen sekoittimen epäonnistuminen.

Kaikki tämä voidaan välttää ja työskennellä ilolla tämän työkalun kanssa hyvin kauan, ennen kuin ennen käyttöönottoa betonisekoittimen kapasiteettia käsitellään korroosionestoaineella, vettä hylkivällä yhdisteellä.

Rautakaupassa myytävät korroosionkestävät autot ja silikoni soveltuvat parhaiten tähän tarkoitukseen. Yksi tällainen hoito kestää 2-3 kuukautta jatkuvaa työtä, minkä jälkeen se voidaan toistaa.

Avtoantikor on vielä parempi. Aluksi peitin kavennuksen silikonilla, sisältä ja ulos, mutta käytin sitten vain korroosiota. Ja se on se, joka tekee myynnin jälkeistä koulutusta autokaupoissa.

Lähes mikään ei kestä korroosiota ja jopa silikonia, ja se on edelleen koukussa, se voidaan helposti pestä vedellä, mutta niillä on erinomainen tarttuvuus ja kulutuskestävyys, jonka ansiosta ne pysyvät pinnalla pitkään erittäin äärimmäisissä olosuhteissa.

Siirry asennukseen.

Betonisekoittimen asennus.

Betonisekoittimen oikea asennus säästää sinua ylimääräiseltä työttömältä työssä.

Sekoitin on melko raskas työkalu ja jatkuvasti värähtelee, varsinkin kun sitä ei ole täysin ladattu tai ratkaisu valmistellaan.

Pehmeällä pohjalla hän yrittää kumartautua johonkin kolmeen pisteeseensä ja kiertyä ja vankalla pohjalla - siirtyä toiseen suuntaan. Siksi sekoitin on välittömästi asennettava kiinteästi ja kiinteästi, mutta samalla liikkuvasti.

Sama pätee myös kylpyyn, jos käytät sitä astiaan ratkaisun vastaanottamiseksi. Muuten, vanha kylpyamme on kätevämpi kuin neliörakennus.

Ensinnäkin on helpompi löytää pallo, toiseksi se on helpompaa, kolmanneksi on helpompaa huuhtele, neljäs, ratkaisu on helpompaa ja puhtaampaa poistaa, sinun tarvitsee vain leikata reunat pikku hieman, ts. tehdä heistä hieman pyöristetty.

Nämä edellytykset saavutetaan yksinkertaisesti. On tarpeen tehdä tällaisia ​​tukia:

Toinen edellytys on vankka alusta takana. Tämä saattaa olla raudan arkki tai pahimmillaan puulattiat, jotka kaada hiekkaa tai hiekkaa ja soraa.

Vankalta pohjalta on helpompi ottaa ne, mikä on erittäin tärkeää suurille määrille. Jos betonisekoittimeen asennetaan betonipaikka, tämä ongelma katoaa.

Myös kylpyammeen sulkeutuva ongelma on hyvin yksinkertainen. Jotta se ei häiritse ratkaisun näytteenottoa, pehmeä kumi kiinnittyy alustaan ​​ja syötetään reikään pohjasta. Helppo sulkea ja helppo avata.

Nyt voit päästä töihin.

Betonin valmistus betoniseoksessa.

Mittasuhteiden mukaan minulla on erillinen postikappale - Sementin laastin osuudet lapioissa ja kauunoissa, mutta tässä esitän ainesosien latausjärjestyksen, koska se on erittäin tärkeää, ja suosittelen sen noudattamista.

1. Vesi kaadetaan

2. Sementti kaadetaan, jolloin saadaan sementtihyytelö.

3. CBC: n lataaminen.

Kaikki tämä tehdään ensimmäisessä käynnistysasennossa.

Koska CBC on hyvin erilainen laatu, lupauksia hallitaan pelkästään visuaalisesti. Varmista, ettei betonin massa ole kokkareita.

Laastin valmistelu betonimyllyssä.

1. Vesi kaadetaan.

2. Pehmennin täyttyy.

3. Sementti kaadetaan.

4. Hiekan täyttäminen.

Työ suoritetaan toisessa käynnistysasennossa.

Liuos sekoitetaan paljon pidempään kuin betoni ja se tarttuu voimakkaammin seinämiin, joten se on kierrettävä kauemmin.

Keramiittien valmistus betonirakenteessa.

Tietoja sardeldi betonista hieman enemmän. Suurin ero sen valmistuksessa on se, että maito valmistetaan paitsi sementistä pehmittimellä, siihen lisätään hiekkaa.

Yksinkertaisesti savirauta-betonin vettä otetaan enemmän, että jopa hiekan lisäämisen jälkeen ilmenee suhteellisen nestemäistä maitoa.

Työjärjestys on seuraava: maito on valmistettu ensimmäisessä käynnistysasennossa, samassa asennossa kaadetaan puolet savirahan tilavuudesta.

Sitten betonisekoitin lasketaan kolmanteen lastausasentoon, muutoin savi ei liiku, koska sen kelluvuus ja kun kaikki sekoittuu, se nousee toiseen asentoon ja puolet jäljelle jäävästä savi lisätään sekoittimeen.

Kun tämä savi sekoitetaan, nosta sekoittaja ensimmäiseen asentoon ja täytä se
tähteet.

Tällä tavalla osissa lopputulos on täydellinen keramiittisekoitin.

Promesia ohjataan samalla tavalla visuaalisesti. Varmista, että kaikki laajennetun saven jyvät ovat tasaisesti peitetty laastilla ja kaikki on hankkinut harmaata väriä ilman punaisia ​​aukkoja.

1. Vesi kaadetaan.

2. Pehmennin täyttyy.

3. Sementti kaadetaan.

4. Hiekan täyttäminen.

5. Kuormitettu savi.

Tyynyjen tekeminen päällystyslaatikoille.

Betonimyllyssä voit tehdä sekä nestemäisiä liuoksia että kuivaseoksia. Yksi niistä on tyyny laattojen päällystämiseen, joka sekoittimessa saa paljon parempaa laatua.

1. Kuori hiekkaa.

2. Sementti kaadetaan.

Betonimyllyjen huuhtelu.

Pesu on tärkein hetki työskennellä betonisekoittimen kanssa. Se on erityisen tärkeä pehmentimien liuosten valmistuksessa, jolle on ominaista lisääntynyt tahmeus, joten puhumme tästä tarkemmin.

Kuinka usein pestä? Jokaisen vaivaamisen jälkeen, kun työskentelet laastilla, ja ennen mitään taukoa, kun käytät betonia. Ja tietysti työpäivän lopussa.

Sen varmistamiseksi, että jäljellä ei ole tahmeaa nauhaa, on parempi huuhdella sitä voimakkaalla paineentasauslaitteella välittömästi purkamisen jälkeen.

Säiliössä jäljelle jäänyt vesi huuhtelun jälkeen käytetään seuraavaa erää varten. Ja tässä tulee kysymys; Kuinka määritellä sekoittimessa jäljellä olevan veden määrä huuhtelun jälkeen suhteiden ylläpitämiseksi.

Se määritetään seuraavasti: työn ensimmäisessä erässä, jonka jälkeen päätät veden määrästä erää kohden (se riippuu sekoituksen tai hiekan kosteuspitoisuudesta), kaada tämä määrä kuormittamattomaan sekoittimeen kolmanteen lastausasentoon.

Sitten arvioit "silmällä" tai mitatkaa etäisyyttä veden reunasta sekoittimen reunaan ja pidä sitten yllä etäisyyttä jokaiselle erälle.

Huomaan, että pesu vie vähemmän vettä kuin ratkaisu vaatii, ja se on lisättävä.

Se on tärkeää! Työn päätyttyä on mahdotonta jättää betonisekoittimelta vettä huuhtelusta säiliön sisällä kuormausasennossa.

Jätä se yön yli voidaan kallistaa pystysuoraan, niin että kaikki, joka pestään, vuotaa ulos. Tosiasia on, että sementti ja pehmittimet pysyvät seinämiin suuremmassa määrin kuin hiekka, ja ne asetetaan veden alle.

Niissä harvinaisissa tapauksissa, joissa ei ole mahdollista tuoda vesijohtovettä, huuhtele sekoitin, kaada oikea määrä vettä ja kierrä se paikasta toiseen.

Tässä tapauksessa on kuitenkin vaikeampaa pestä astian ulkopinta, ja sinun täytyy tehdä se harjalla.

Toivotan teille menestystä työskennellessäsi tällaisen hyödyllisen työkalun kanssa betonisekoittimena

♦ Valehdella sohvalla katsomalla televisiota.
Yhtäkkiä on ikuinen tunne, että he lyövät jonnekin ilman minua.
Vain makaa sohvalla, katsellen televisiota, mutta jo raivoissaan.

♦ -Iza ja kuka luulet keksimän sen juhlistamaan 8. maaliskuuta?!
-Tiedän. Tämä on Clara Zetkin ja Rosa Luxemburg.
-Ja miksi he tarvitsivat sitä?
-Luulen, että he vaihtavat kukkia.

Betonin betonisekoittimessa: säännöt ja mittasuhteet

Jos tarkoituksesi on rakentaa talo, sauna, huvimaja, tasoittaa polkuja käytävälaatat tai vain tehdä globaali korjaus suuri huone, et voi tehdä ilman hyvää laasti, ja siksi ilman sekoittimet. Nykyään se on ainoa erikoislaitteisto, joka on tarkoitettu suuren rakennusmateriaalin valmistukseen. Sen tärkein etu on työprosessin nopeuden kasvu ja työvoimakustannusten huomattava väheneminen.

Käytännöllisesti katsoen kaikki päälliköt, jotka ensimmäistä kertaa kohtaavat tarvetta laatia tietyn keskittymän ratkaisu, herättävät kysymyksen: "miten tuloksena on todella laadukas?".

Huolimatta siitä, että tämä kysymys on suhteellisen yksinkertainen, se edellyttää yksiselitteistä vastausta. Koska tunnustettu epätarkkuus työprosessissa voi kääntyä sinusta ja johtaa siihen, että hyvin kauan aikaa vievä prosessi, joka kesti paljon aikaa, muuttuu kokonaan. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi autamme sinua ymmärtämään kaikki hienovaraisuudet ja vivahteet, betonisekoituksen oikea valmistelu.

Kuinka sekoittaa betoni betonisekoittimessa: mittasuhteet ja komponentit.

Ensimmäinen vaikeus, jonka uudet rakennuttajat kohtaavat sekoittimella, on tiedon puute oikeista raaka-aineista. Koska mikään yksittäinen asetus ei ole voimassa, on suositeltavaa käyttää yleisiä sääntöjä erilaisten laatuluokkien luomiseksi.

On huomattava, että liuoksen formulaatio on muuttumaton, se koostuu neljästä pääkomponentista: sementistä, murskakivestä (sora), hiekasta ja vedestä. Tarvittaessa lisäaineiden koostumuksessa otetaan käyttöön ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Materiaalin erottaminen eri tyyppeihin perustuu sen lujuuteen (tiheys) perustuen aakkosnumeerisiin nimityksiin. Aluksi näemme kirjaimen "M", jota seuraa luku, joka osoittaa betonin kestävyyden puristumiseen, kun se on täysin kuivunut (noin 28-30 päivää). Esimerkiksi M350-luokan ratkaisu tarkoittaa, että sen resistanssi (kestävä puristus) on 350 kg / ms2. Mitä korkeampi digitaalinen arvo, sitä suurempi seos ja sitä paremmat mekaaniset ominaisuudet. Siksi aluksi sinun on ymmärrettävä mihin tarkoitukseen, mitä tuotemerkkiä tulisi käyttää.

Harkitse suosituimpia:

• M100 ja M150 - perustetaan säätiön säätiö.
• M200 - M300 - käytetään perustan kaatoon, valmistetaan seinät, lohkot, lattialaatat, lattiat ja tasoitteet.
• M350 - pidetään yhtenä suosituimmista seostyypeistä monoliittisten perustusten, tienpohjien ja tukirakenteiden luomiseksi.
• M400 - M450 - käytetään pääasiassa hydraulirakenteiden rakentamiseen.
• M500 ja M550 on suunniteltu monimutkaisten esineiden rakentamiseen, joihin tehdään suuria vaatimuksia (patoja, metroja, varastointi jne.).

Betoniosuudet kaupeissa

Jopa kokenut rakennusmestari, joka on työskennellyt betonin kanssa pitkään, ei pysty antamaan tarkkaa vastausta kysymykseen: "Minkälaista materiaalimäärää paino-ekvivalenttina on käytettävä lopullisesti tarvittavan johdonmukaisuuden ratkaisun löytämiseksi?" fraktiot ja komponenttitilavuus.

Kun työskentelet kotitalouksien olosuhteissa, on parasta käyttää mittausyksikön vakiovarustetta, jonka tilavuus on 10 - 12 litraa. Sen käyttö auttaa sinua navigoimaan nopeasti tietyn työn laajuuden edellyttämän materiaalin määrän. Kuitenkin on kätevää mitata ainesosat muovisäiliöön, jos aiot tehdä pienen määrän työtä tai rakennettaessa säätiötä vaiheittain.

Ensinnäkin on syytä panna merkille, että kaikki rakennustehtaan sekoitukseen sisältyvät aineosat ovat eri painoprosentteina. Esimerkiksi sementin paino täyteen kauhaan on noin 13 - 15 kg, hiekka - 19 - 20 kg, murskattu kivi 15 - 17 kg.

Jotta saataisiin aikaan 1 betonia, on suositeltavaa noudattaa seuraavia mittasuhteita: 9 (murskattu kivi tai sora), 5 (hiekka), 2 (sementti). Kun kyseessä on hiekasta ja sorasta koostuvan valmiin kuivan rakennuskomponentin käyttö, suhde näyttää tältä: 5: 1. Jos 5 on PGS, 1 on sementtiä. Veden osalta sen tilavuuden tulisi vastata puolta sementin 0,5: 1 tilavuudesta.

Rakennussekoituksen lujuus ja tiheys riippuvat kokonaan käytetyn sementin laadusta. Koostumuksen ja ominaisuuksien perusteella on olemassa useita tämäntyyppisiä materiaaleja: M300, M 400, M 500 ja M600. Näistä suosituimpia tuotemerkkejä pidetään "M 400" ja "M500".

Konkreettisen vaaditun johdonmukaisuuden valmistelemiseksi suosittelemme, että taulukon osien osuudet otetaan huomioon.

Sementin M400-merkin osuudet + hiekka + murskattu kivi

Joukkokoostumus
10 litrassa sementtiä
P: Sh
(L)

Betonin määrä
10 litrasta sementtiä
(L)

Kuinka betonisekoittua konkreettisessa sekoittimessa - selvittää menestyksen salaisuus

Miksi yhä useammat ihmettelevät, miten betonia sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa oikein, koska ensi silmäyksellä kaikki on niin yksinkertaista? Luultavasti ei ole kyse prosessin monimutkaisuudesta, vaan sen tehokkuudesta. Jokainen pyrkii tekemään työtä paitsi laadullisesti myös järkevästi, välttäen komponenttien ylimenot ja laitteiden vahingoittumisen.

Betonituotanto betonimyllyssä - komponentit

Rakentamisessa vaikea kuvitella esine, joka ei käytä tätä tukeva rakenne, varsinkin jos kyse on tukirakenteita, tyyppi säätiö, pilarit ja niin edelleen. Vaikka laajalti käytetty tätä materiaalia pieniä töitä, mutta sitten mekaanista sekoitusta ei turvautua menetelmiin se selviää kätensä. betonimylly valmistaja tapahtuu juuri niissä tapauksissa, joissa tarvitaan suuria määriä kaataa rakennuspalikoita luoda siteitä kerroksessa, kellarissa, jne Tällaisessa määrin sekoitettu kouru on yksinkertaisesti fyysisesti mahdotonta.

Riippumatta siitä, miten paljon sinun täytyy laasti, se koostuu aina samoja komponentteja. Varmasti jokainen tietää sanat - sementtiä, hiekkaa, soraa ja vettä. Ainoa yksittäisten koostumusten erottaminen on mittasuhteet. Suhde ainesosien riippuu useista betonin parametrien, alkaen tärkeimmistä - lujuus, viimeistely liikkuvuus, vastustuskyky sään vaikutusta vastaan. Se tapahtuu niin, että kokeneiden Masters eivät ylenkatsovat, ja muut sementin lisäaineena, kasvava pakkasenkestävyys, kuivuminen, ja muut parametrit.

Kotikäyttöön, joudumme usein seuraavat ainesosien suhde: sementti - 2 paino-osaa hiekkaa - 4, sepeli - 8, veden - 1. Se on keskellä mahdollisuus lujuus, eli se on yhtä hyvin sovellettavissa monimutkaisia ​​toimintoja, ja pieni kosmeettisia. Yleisesti, luonne betonin riippuu tuotemerkin sementin jossa käytetään, sitä on merkitty kirjaimella "M" ja numerot, jotka määrittävät sen lujuus. Merkki valmistettu betoni on myös kuvattu, mutta on tyypillisesti pienempi kuin luku, koska kaksi muuta lisäaineita vähentää mainittua sementti vahvuus.

Nykyaikaisessa rakenteessa on kokeita paitsi erilaisten sementtityyppien lisäksi myös hiekka- ja raakarakeiden kokoon. Mutta tämä on aerobatiaa, ja ammattimaiset teknikot kehittävät tällaisia ​​betonimerkkejä.

Kuinka tehdä konkreettinen ratkaisu konkreettisessa sekoittimessa?

Jotta betonisekoitetta valmistettaisiin oikein kotona, on tärkeätä paitsi tarkkailla komponenttien mittasuhteita ja niiden valmisteluohjeita, myös saavuttaa mahdollisimman yhtenäinen. Kun omia käsiä vaivautetaan tavanomaisessa säiliössä, on vaikea saavuttaa haluttu yhtenäisyys, jotkut hiutaleet pysyvät kuivina. Nämä ongelmat jätetään kokonaan pois, kun betonia valmistetaan betonisekoittimessa. On suositeltavaa vaivaa se mekaanisesti, kun kyseessä on suuri työmäärä: kun kaatetaan säätiö tai tasoitus, rakennusten rakenteet, päällystysreitit, aidat.

Uskotaan, että betonisekoittimen käyttö mahdollistaa 40% vahvemman ratkaisun kuin manuaalisessa valmistuksessa. Automaation lisäetuna on ajan säästö ja prosessin monimutkaisuuden huomattava väheneminen tarkkailemalla oikaistua toimintasuunnitelmaa, erä kestää useita minuutteja.

Omien valmisteiden betonin koostumus sisältää: sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä, joskus modifioivia lisäaineita lisätään tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi. Saapuvien ainesosien laatu riippuu seoksen lujuudesta, jäätyvyydestä, vedenkestävyydestä ja ominaisuuksista. Raaka-aineet on valittava huolellisesti ja valmistettava ennen niiden lataamista sekoittimeen. Sementille asetetaan erityisvaatimuksia, betonia tulee vaivata korkealaatuisista laatuluokista, jonka kalsiumsilikaattipitoisuus on alle 80%. Mitä uutta sideainetta, sitä parempaa ei ole suositeltavaa ostaa aikaisintaan 2 viikkoa ennen työn aloittamista. Älä käytä kosteaa, merkitsemätöntä tai kovettua sementtiä.

Laadun laadun valmistelu edellyttää kuivaa ja puhdasta hiekkaa, ilman savea ja roskia. Fraktioiden optimaalinen koko on 1,5 - 5 mm, ihanteellinen - välillä 1-2. On suositeltavaa seuloa rakentamisen seulan läpi ja kuivata. Kaatopaikat, jotka ovat alle 1 mm, heikentävät tarttuvuuden laatua ja lujuutta, on parempi ostaa jokikvarsi tai keinotekoinen raskas hiekka. Jälkimmäisessä tapauksessa betonin vakavuus kasvaa, mikä rajoittaa sen käyttöä kaatopaikkojen lattiaan.

Optimaalisen suuren murto-osan täyteaineen katsotaan olevan suurten kivien sora tai murskattu kivi. Ostaessasi kiinnitetään huomiota hajujen ja jakeiden koon, jotka on ilmoitettava ohjeissa. Ennen työn aloittamista ne pestään ja kuivataan, suuret roskat poistetaan.

On suositeltavaa vaahdittaa betonia karkealta karkealta murskattua kiveä erikokoisilta, aukkoja ei voida hyväksyä. Vettä käytetään puhdas ja juominen, ilman emäksisiä tai happamia sulkeumia, ei ole toivottavaa ottaa se joelta tai järvestä. Erityistä mainintaa ansaitsevat lisäaineita betonin vaatimusten mukaan, koostumus sisältää:

 • Sammutettu kalkki (fluff), mikä lisää liuoksen työstettävyyttä (mutta pienissä osuuksissa, muuten vahvuus vähenee).
 • Pehmittimet - virtaavuuden lisäämiseksi.
 • Lisäominaattorit, jotka antavat adheesiota alhaisissa lämpötiloissa tai ylimääräisessä kosteudessa.
 • Vahvistava lisäaine.

Ainesosien suhde

Suhde valitaan laastin käyttötarkoituksen perusteella. Lajikkeita, joiden vähimmäisvoimakkuus on käytetty täyttöpohjan täyttämiseen tai tilapäiseen muottiin. Kestävät rakenteet, joilla on odotetut raskaat kuormat, on välttämätöntä valmistaa betoniseos, joka ei ole alempi kuin M300, mikä merkitsee M400: n Portland-sementin ja kovan kiven murskatun kiven valintaa. Perusmittayksikkö on sideaineen mittari, on parempi, että siihen ei lisätä yli 50% nestettä. Suosituimmat mittasuhteet ovat käytännössä 1: 3: 6: 0,5 (sementti: hiekka: täyteaine: vesi vastaavasti).

Betonisekoittimen vakiotilavuus on 180 litraa, koska työkyky on asetettu kulmaan, ei ole suositeltavaa ladata yli kolmasosaa (vapaan tilavuuden tarkka arvo ilmoitetaan ohjeessa). Toisin sanoen M400: n vahvuuden omaavan liuoksen valmistamiseksi edellä mainittujen mittasuhteiden siirtämiseksi painoluokkaan tarvitaan vähintään 14 kg sementtiä, 42 hiekkaa, 84 soraa ja 7 litraa vettä. Tuotos on noin 60 litraa tai 147 kg viimeisteltyä betonia. Betonia ei ole suositeltavaa sekoittaa, kun sekoitin on ylikuormitettu, mutta liuoksen roiskumisen lisäksi osa komponenteista ei ehkä sovi, mikä johtaa mittasuhteiden rikkomiseen.

Toimet ovat seuraavat:

 1. Komponenttien valmistus.
 2. Betonisekoittimen asennus.
 3. Lastaus.
 4. Sekoittaminen, lisäaineet.
 5. Betonin purkaminen.
 6. Siivousvälineet ja työkalut.

Käytännöllisyyden vuoksi kaikki osat sijoitetaan betonisekoittimen lähelle (tämä on välttämätöntä itsenäiselle työstölle). Sekoita liuoksen tulee olla määritellyllä alueella sileällä pinnalla. Sekoittajan akselin vääristyminen johtaa terojen vaurioitumiseen ja epätasaiseen sekoittumiseen. Siksi laitteiden mukana suljetut palkit, kumipallot tai muuntyyppiset tiivisteet tulee jatkaa työskentelyä tarkistuksen jälkeen vaakatasossa vähintään kahdessa suunnassa.

Tärkeä tekniikan merkitys on lastauskomponenttien järjestys betonimyllyyn. On olemassa useita lausuntoja siitä, miten valmistetaan konkreettisesti oikein, erityisesti silloin, kun sekoitetaan omiin käsiisi, erillisessä säiliöhiekassa ja suurella osittaisella täyteaineella yhdistetään etukäteen, jotta vältytään liimautumiselta. Betonisekoittimen käyttö eliminoi tämän ongelman, mutta kaikkien materiaalien laadukkaan tarttumisen vuoksi on noudatettava tiettyä asennuskuviota.

Ensinnäkin vettä kaadetaan kulhoon, sitten sementin, hiekan ja raunioiden osia, pehmittimiä ja lisäaineita viedään viimeiseksi. Yksittäisten ainesosien välilehtien välillä, jotka odottavat tiettyä ajanjaksoa - 1-2 minuuttia. Noin 10-15% vettä ja sementtiä jätetään myöhemmin ja lisätään halutun sakeuden saavuttamiseksi sementtihyytelöön.

Liuoksen viipymäaika sekoittimessa on rajoitettua, sääntöjä ohjaa GOST 7473-94. Sekoituksen vähimmäiskesto riippuu W / C: n osuudesta ja se on:

 • pakotetuille sekoittajille - 50 - 120 sekuntia;
 • painovoimaisesti - 60 - 150.

Betonia, jossa on huokoisia aggregaatteja, tulisi vaivata vielä pidempään, ja aikaa lisätään myös betonisekoittimille, joilla on suuri tilavuus. Kun kaikki osat on ladattu, betonisekoittimen kulho pyörii noin 2 minuuttia. Tästä johtuen kosteuden haihtumisvaara ja betonin muovautumisen vaara kasvavat. Jätä ratkaisu sekoittimessa ei voi, se johtaa raskaan jakeen poistamiseen ja laskemiseen pohjaan. Siksi betoni on täysin purettu ja, mikäli laitetta ei enää tarvita, se pestään. On suositeltavaa valmistaa muotti- tai valualueet etukäteen.

Nuannaa ja vinkkejä

1. Kiillotusbetonisekoittimessa ei saa käydä lapioita, mutta ei ole suositeltavaa taipua sen päälle.

2. Älä sekoita betonia yli 5 minuutin ajan.

3. Sementin ja täyteaineen laadun tarkastamiseksi sekä mittasuhteiden osalta on parempi valmistaa testiseos vaivaamaan.

Reseptin konkreettisen betoniseoksen valmistukseen betonimyllyssä - komponentit ja sekoitustekniikka

Useimmissa tapauksissa yksityisissä rakennustyömaissa betoni valmistetaan betonisekoittimessa täyttämään perusteet tai luomaan muita tukirakenteita.

Automaattinen prosessi mahdollistaa paremman tuloksen, jossa ratkaisun vahvuus kaksinkertaistuu manuaaliseen vaivaukseen verrattuna.

Seoksen pääkomponentit

Korkealaatuinen materiaali, joka täyttää kaikki vaatimukset, voidaan saada vain, jos kaikki prosessin olosuhteet ovat täyttyneet ja komponenttien osuudet on laskettu oikein.

Seoksen koostumus voi vaihdella tuotemerkin mukaan lisäaineiden mukaan, joiden avulla betoni voi suorittaa lisätoimintoja (lisääntynyt jäätymisvastus, plastisuus jne.). Vakiomääräinen resepti sisältää:

Prosessin ominaisuudet

Aluksi haluaisin kiinnittää huomiota siihen, että betonisekoittimien painovoimamallissa voit tehdä kerralla 60-500 litraa ratkaisua, koska ne erottuvat laaja valikoima eri kokoisia säiliöitä. On olemassa useita yksinkertaisia ​​mutta erittäin tärkeitä sääntöjä, joita ilman on mahdotonta valmistaa korkealaatuista kestävää materiaalia. Betoni sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa tiettyyn sekvenssiin ja sen on vastattava teknisiä vaatimuksia.

Laitteiden asennus ja turvatoimet

Sekoitusyksikkö asennetaan yksinomaan tasaiselle alustalle. Tarvittaessa betonisekoittimen oikeaan asentoon suositellaan vahvan puupaneelin asentamista. Suoritettaessa tätä toimintoa sinun on varmistettava, että alusta voi tukea asennuksen painoa kaikkiin komponentteihin, joita on vaivannut tietyn ajan. On huolehdittava siitä, että tällaiselle menettelylle on laadittu pakolliset työehtosäännökset. Työssä on suositeltavaa käyttää suojalaseja ja erityisiä käsineitä.

Yksikön käytön aikana on ehdottomasti kiellettyä asentaa lapio tai käsi kädet rullaluistimiin. Et myöskään voi taivuttaa pyörivän säiliön avointa pintaa.

Näitä sääntöjä ei pidä laiminlyödä, jotta vältetään vahinko betonin valmistamisessa kaikenlaisissa betoniseoksissa.

Pääprosessi

Ennen rakennuksen seoksen vaivaamista on suositeltavaa voitele laitteen sisäseinät veteen, hiekkaan ja sementtiin valmistetusta massasta vakiotasolla. Tämä estää betonin tarttumasta rummun sisäpintaan ja poista kokkareiden muodostumisen. Tällainen suositus auttaa tekemään korkealaatuista materiaalia täyttörakenteiden täyttämiseksi.

Rumpuun sisältyvien ainesosien alkuperäiskappaleessa käytetään puolta niiden kokonaismassan osista, laskettuna suhteessa. Sitten kaadetaan vettä ja alkaa vaurioittaa muovista homogeenista massaa, johon vähitellen karkean kiviaineksen ja sementin jäännökset lisätään pieniin osiin. Tämä sekoitusjärjestys takaa hyvin sekoitetun ja laadukkaan materiaalin, joka soveltuu erityisen vahvan rakenteen rakentamiseen.

Muita suosituksia

Jos vaivaat betonia pienikokoisissa pienikokoisissa laitteissa, on parempi käyttää eri resepti-kirjanmerkkien ainesosia. Niinpä kaadetaan aluksi hiekkaa, johon lisätään pieni osa soraa ja sementtiä. Jonkin aikaa sinun täytyy vaivata paljon kuivia ainesosia ja lisätä vettä rumpuun ja jatkaa prosessia. Kun jäljellä oleva osa raunioista lisätään, ja jälleen kerran kaikki sekoitetaan homogeenisen koostumuksen saamiseksi.

Tekniset säännöt

On olemassa tietty tekniikka, joka kertoo kuinka nopeasti ja oikein poltetaan korkealaatuista betonia missä tahansa betonisekoittimessa.

Työaika

Jotta saavutat optimaalisen tuloksen, tarvitset yksikön, jossa on erityinen kalteva akseli, jonka sekoitusaika on 2 minuuttia. Jos käytät vaakasuoralla akselilla varustettua betonisekoittimella, on oikein vaivata liuos enintään 1 minuuttiin.

Käynnistys alkaa yleensä siitä hetkestä lähtien, kun ainesosat lisätään täydellisesti ensimmäisen erän aikana. Missään tapauksessa ei voida pitää viskoosimassaa pyörivässä rummussa, muuten sen ominaisuudet heikkenevät voimakkaasti veden liiallisen haihdutuksen vuoksi. Nesteen puute vähentää betonin plastisuutta ja rakenne irtoaa.

Materiaalin laadunhallinta

Ratkaisun valmistukseen varatun ajan lopussa on tarpeen tarkistaa sen valmius. Voit tehdä tämän vain kallistaa rummun hieman ja kaataa pieni määrä valmiista seoksesta metallisäiliöön. Lapion takaosa muodostaa useita betoniriveitä. Lähempää tarkastusta varten laadukkaan materiaalin pinnan tulee olla sileä ja harjanteilla on oltava pysyvä muoto eikä levitettävä. Jos seos ei ole valmis, sinun täytyy jatkaa vaivata liuosta halutun sakeuden saavuttamiseksi.

Jokaisen vaivaamisen jälkeen on suositeltavaa puhdistaa rumpu. Tällaisessa menettelyssä betonisekoittimeen kaadetaan puhdasta vettä, ja laite kytketään päälle muutaman sekunnin ajan. Käyttämällä tällaista yksinkertaista vastaanottoa säiliön seinät puhdistetaan sementtiseoksen jäänteistä ja vettä voidaan käyttää seuraavien komponenttien sekoittamisen aikana.

Reseptiyhdistelmä

Betoniin betoniseoksissa valmisteltaessa otetaan huomioon, että mittasuhteet riippuvat pääosin sementtityyppistä ja valmiista betonista, jotka on suunniteltu valmistettavaksi poistumisalueella. Ilman näitä ehtoja materiaalin laatu on alhainen ja sen lujuus ei riitä asennustyön suorittamiseen.

Riippumatta valituista mittasuhteista on olemassa joukko olennaisia ​​ainesosia, jotka ovat osa rakennusseosta. Vaadittavan luokan sementti toimii sideaineena. Myös liuos on tehtävä karkean ja hienon täyteaineen (murskatun kiven ja hiekan) sisällön kanssa. Joissakin tapauksissa kalkkia lisätään tyylin optimoimiseksi, mikäli teknologia ei ole kielletty. Ilman haihtumisen ja plastisuuden parantamiseksi ilmastetaan ja pehmennetään aineita sekoittaen liuokseen.

Jos aiot valmistaa laatat, voit syöttää haluamasi pigmentin liuokseen. Kun väri on oikea annos, se värjää tuotetta halutussa värissä. On välineitä, jotka eivät haalistu auringossa, eivät pelkää happojen aggressiivisia vaikutuksia eivätkä altistu tuholle ilmastollisten ilmiöiden vaikutuksesta.

Komponenttien suhde

Palataan tärkeimpien ainesosien mittasuhteisiin. Yksityisessä rakentamisessa laaditaan laadukas asennusseos materiaalien laskenta tämän järjestelmän mukaisesti:

 • sementti - 2 osaa;
 • joen hiekka - 8 osaa;
 • eri jakeiden murskattu kivi - 4 osaa;
 • vesi - 1 osa.

Emme saa unohtaa, että ratkaisun brändi riippuu sementtimerkistä. Jos aiot tehdä suosituin M250-ratkaisu, tarvitset M400-sementin. Korkealaatuisten betonisekoittimien valmistus vaatii tiukkaa kiinnipitoa veden ja sementin osuuteen, joten nestemäinen tilavuus ei saa olla yli puolet tärkeimmistä sideaineosista.

Betonin valmistus betonisekoittimessa voidaan suorittaa erilaisten reseptien mukaan, mutta ne eroavat toisistaan ​​liuoksen manuaalisesta sekoittumisesta. Betonimassan jäykkyyttä säädetään sen tarkoituksen mukaan. Luonnollisesti materiaalin yhtenäisyys yksinkertaiselle aidalle ja massiivinen säätiö monimutkaisella alueella on merkittävästi erilainen.

Betonimerkki

Edellä mainitusta aineistosta saimme tietää, kuinka sementtiä vaivataan oikein betonisekoittimilla. Jäljelle jää perehtyä eri betonityyppien ainesosien mittasuhteisiin, jotka on lueteltu taulukossa.

Minkä seoksen tilavuus voidaan panna betonisekoittimeen 100, 150, 180 litraa?

Mikä on kuormituksen määrä betonisekoittimessa 100, 150 ja 180 litraa?

Kuinka paljon sekoita 100 litraa voidaan panna betonisekoittimeen?

Kuinka paljon betonia voidaan valmistaa välittömästi 180 litran päärynäsekoittimessa?

Betonisekoittimella, ja olisi oikeampi sanoa painovoima betonisekoittimesta, sekoita seos metallipääryn pyörimisen kanssa terillä. Betonin osien sekoittuminen - vesi, hiekka, sora (murskattu kivi) ja sementti johtuu "uudelleenlastauksesta" kaikkien näiden osien paikoista ja paikoista, minkä vuoksi ne ovat sekoitettuja. Näin ei tapahdu, jos betonisekoittimen päärynä seisoo tarkasti pystysuorasti ylöspäin kaulan kohdalla, sisältö pyörii vain sen keskikohdan ympäri. Betonisekoittimen päärynän on seistä hieman kulmassa, jotta terät pystyvät nostamaan liuoksen ylöspäin yhdelle reunalle, mistä se putoaa sekoitettaessa. Jos päärynä on kulmassa, sen käyttömäärä on jonkin verran pienempi, joten vesi ei pääse ulos. Tästä lähtien valmistajan ilmoittama betonisekoittimen kokonaismäärä ei tarkoita sitä, että yhdessä erässä saat tämän betonimäärä.

Lähes kaikki painovoimaiset betonisekoittimet, lukuun ottamatta laastin miksereitä, joissa on vaakasuora sekoitusruuvi, betonin käyttöteho on noin kaksi kolmasosaa kokonaismäärästä, hyvin tai enintään 70%

Joten betonisekoittimessa, jonka tilavuus on 100 litraa, voit ladata sekoitus sementtiä, hiekkaa, vettä ja roskaa yhteensä tilavuus on enintään 70 litraa. Tämä on suurin. sekoittimen säiliön kokonaistilavuuden suhde ja kuorma, jolla komponenttien laadukas sekoitus saavutetaan.

Näin ollen enintään 105 litraa seosta voidaan lastata 150 litran sekoittimeen ja 180 litran betonisekoittimelle tämä luku on 126 litraa.

vastaus:

Pyöristämällä numerot saamme seuraavat -

Sekoita tilavuus -

 • 100 litran sementtisekoitin -70 litraa;
 • 150 litran sementtisekoittimet - 100 litraa;
 • 180 litran sementtisekoitin - 120 litraa.

Kuinka betonisekoittua betonia betoni sekoittimessa

Betonin valmistus betonisekoittimessa, jos on tarpeen saada aikaan merkittäviä määriä, joita on vaikea valmistaa manuaalisesti kourussa, ja erikoistuneiden tehtaiden tilaamattomuus tai viivyttäminen erikoistehosteissa, jotka toimitetaan autosekoittimilla mistä tahansa syystä, on ainoa järkevä ratkaisu. Korkealaatuisen betoniseoksen saamiseksi on tarpeen tutustua betonisekoittimen käyttöä koskeviin ohjeisiin ja noudattaa tarkasti komponenttien mittasuhteita.

Betonin sekoituslaitosten lajikkeet ja toimintaperiaate

Betoni suoraan rakennustyömaalla valmistetaan kahdessa eri sekoittimessa:

 1. Pakotettu toiminta. Rakenneosien sekoittaminen suoritetaan kiinteästi asennettuihin rumpuihin, akselin päälle kiinnitetyillä metalliterillä. Tällaiset massiiviset laitokset tarjoavat korkean sekoitusasteen laadullisen seoksen saamiseksi. Yksittäisessä rakentamisessa kotiteollisuuden käsityöläisiä käytetään kuitenkin harvoin seuraavista syistä:
  • tarve käyttää vain pieniä fraktioita;
  • laitteiden ja varaosien korkeat kustannukset korjausten vuoksi;
  • voimakas moottori;
  • kuljetukset edellyttävät erityisiä kuljetus- ja nostomekanismeja purkamiseen ja asennukseen;
  • valmiiden seosten monimutkaisuus.
 2. Gravity sekoittimet. Päärynä muotoinen säiliö on kiinnitetty runkorakenteeseen pyörimismahdollisuudella ja eri paikkojen miehityksellä suhteessa horisonttiin. Kun rumpu pyörii, komponentit tarttuvat kiinteisiin teriin sen sisällä ja liikkuvat säiliön kehän ympäri, joka on kaltevassa asennossa. Kun ne saavuttavat huippupisteen, ne putoavat alas oman painonsa alle, ja ne tarttuvat taas terät. Tämä sykli toistuu monta kertaa. Säiliön täyttämiseen ja purkamiseen valmiin seoksen säiliössä on melko suuri reikä. Betonisekoitin on varustettu omalla käyttölaitteellaan ja sillä on pieni koko ja paino. Useimmissa malleissa on pyörät helpottamaan liikettä, mikä tekee asennuksesta liikkuvan. Komponenttien sekoittaminen tapahtuu laadullisesti vähemmän kuin ensimmäisessä betonisekoittimessa, mutta vaadittu laatu on täysin varmistettu tekniikan noudattamisen mukaisesti.

Tällaiset asennukset ovat käteviä valmistetun seoksen kuljetuksessa, sekoittamisessa ja purkamisessa, jolle on ominaista kohtuulliset hinnat laitteille ja varaosille. Korjaus on yksinkertainen toteutus ja useimmissa tapauksissa nopea suoritettava.

Kaikki tämä on houkuttelevaa kodin käsityöläisille ja aiheuttaa tällaisten sekoittimien laajan jakelun, ja ensimmäistä tyyppiä käyttävät pääasiassa vain ammattilaiset.

Käytettyjen materiaalien vaatimukset

Betonin valmistukseen tarvitaan seuraavat materiaalit:

 1. Portland-sementtilajit 300 - 500 tonnia, mitä korkeampi on, sitä pienempi on haluttu palkkaluokka. Ostaessasi materiaalia on tärkeää ottaa huomioon seuraavat vivahteet:
  • tuotantoaika, sementin laatuvaatimukset varastoinnin aikana vähenevät 2 kertaa;
  • säilytysolosuhteet, materiaalin on oltava crumbly ilman kokkareita eikä kosteaa;
  • pussit on merkittävä valmistuspäivällä, merkinnällä ja lisäaineiden prosentteina tai niiden puuttuessa;
  • M400-sementtien hankinta on suositeltavaa.
 2. Jauhetut kivijalat ≤ 20 mm. Edullisesti pienemmät elementit, joiden koko on suurempi, mikä heikentää seoksen sekoittamista ja helpottaa munimista. Paras laatu tuottaa graniittia, vähemmän soraa ja alhaisinta kalkkikivihiekkaa. Suurin vahvuus saadaan kuutiomuutoksista, sileä muoto heikentää liuosten lujuusominaisuuksia. On tärkeää, ettei saastumista ja pölyä ole, joten on suositeltavaa puhdistaa materiaali seulomalla hienojakoisten verkkojen läpi ja poistamaan pöly pesemällä.

Volyymipainon pienentämiseksi käytetään usein savirautahiukkasia, jonka hiukkaskoko on enintään 5 mm.

 • Hiekkaa käytetään uralla, ei joessa. Ensimmäinen on karkeampi, mutta siinä on saviepäpuhtauksia, joten hiekka on siivilöity tai pestävä ennen käyttöä, ei saa olla sivelöitä ≥ 3 cm, kasvien hiukkasia, siltoja, kiviaineksia ja lasia sisältäviä pölyä. Hiekan on oltava kuiva, kosteuspitoisuus on <1%. P
 • Vesi, joka ei sisällä orgaanisia epäpuhtauksia, happoja, öljyjä ja emäksiä. On suositeltavaa käyttää juomavettä ilman laboratoriotutkimuksia.
 • Erityiset lisäaineet: pehmittävä, pakkasneste ja monet muut.
 • Kun ostat valmiita kuivaseoksia, jotka ovat laajalti saatavilla markkinoilla, sinun on kiinnitettävä huomiota lisäaineiden läsnäoloon niiden koostumuksessa, vaikutukses- saan ja noudatettava tiukasti suljettavan veden määrää koskevia suosituksia.

  Betonin sekoittamisen osuudet betonisekoittimessa

  Korkealaatuisten ratkaisujen saamiseksi on välttämätöntä tarkkailla sekoitettujen komponenttien osuuksia. Teknisessä kirjallisuudessa tarvittavat suhteet ilmoitetaan kiloina, litroina, prosentteina tai osina.

  Arvot annetaan materiaaleille kuivassa tilassa. Rakennustyömaalla on kätevää täyttää komponentit mittataskuilla, joten on suositeltavaa punnita vakiovarusteet, joiden kapasiteetti on 10 litraa. Tätä ennen betoniseosta sekoitetaan betonisekoittimessa, minkä vuoksi kunkin komponentin koko kauhojen määrä määritetään yhdelle kielekkeelle.

  Joten erää varten, mitä useimmin käytetään kotona B20 betonia sementti M400, tarvitset keskimäärin:

  • kaksi sementtiä
  • 8 m graniittiromu
  • 4-d urahiekka
  • ja ämpäri vettä.

  Sementtiä M500 käytettäessä tällainen suhde olisi luokka B25.

  Pehmitettävät aineet imevät noin 50 grammaa, joita varten voi käyttää tavallista laukauslasia. Merkkiyhdisteiden sijasta käytettiin tavanomaisia ​​astianpesuaineita. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet voidaan korvata tavallisella pöytäsuolalla, mutta vain betoniseosten levittämisessä lujittamattomissa rakenteissa. Suolaa otetaan ≤ 5 painoprosenttia sementtiä kohden. Markkinoilla on erikoistuotteita, jotka yhdistävät pehmittimen ja huurteisen lisäaineen ominaisuudet. Esimerkiksi kryoplasti tai analogit, tarvittava lisäaineiden määrä on esitetty oheisissa ohjeissa.

  Kuinka betonisekoittua betonia betoni sekoittimessa

  1. Betonisekoittimen asentaminen tasaiselle vaakapinnalle, jossa jalat ja pyörät kiinnitetään luotettavasti niin, että työprosessissa syntyvät dynaamiset kuormat eivät voineet liikkua tai kaataa sitä.
  2. Seoksen sopivan koostumuksen valinta.
  3. Materiaalien valmistus hiekan hiekoituksella ja murskattujen kivien pesu pilaantumisesta. Kuivausosat.
  4. Seoksen tarttumisen vähentämiseksi astian ja terän seinämiin kaadetaan vettä sementillä ja hiekalla ja rumpua vieritetään jonkin aikaa kiinni seoksesta koostumukseen. Siksi ensimmäisessä erässä hiekan ja sementin määrä kasvaa 10%. Seuraavissa erissä määrätyt arvot säilytetään.
  5. Yksikön sisällyttäminen ja ainesosien lastaus. Komponentit ladataan niiden tiheyden, ensin murskattujen kiven, hiekan, sementin ja veden lisäaineiden vähentämiseksi. Täyden kuormituksen jälkeen sekoitetaan 2 - 3 minuuttia. Lisää aikaa voi johtaa komponenttien kerrostumiseen ja työn tuottavuuden heikkenemiseen. Betoniseoksen tulisi saada koostumuksen tasaisuus, rasvapitoisuuden näkyvyys ja värin yhtenäisyys. Kun sekoitat, et voi muuttaa päärynän kaltevuutta, lähellä sitä taivuta ja työnnä työkaluja tai käsiä siihen.
  6. Betonin plastisuuden tarkkailu, jonka päärynä hieman leantaa ja pieni määrä valmiista seoksesta kaadetaan venytykseen tai kottikärryyn. Seoksessa lapio teki useita kylkiluut. Normaalin muoviteetin indikaattori on sen muodon pitäminen rintakehässä jo jonkin aikaa.
  7. Betonin purkaminen ämpäriin kallistettaessa rumpua sen kiertämisen aikana.
  8. Sammuta laite.
  9. Säiliön puhdistaminen huuhteluvedellä, johon lisätään soraa soraa.

  Tärkeä kysymys: Kuinka puhdistaa betonisekoittimen pakastetusta betonista? Jos jostain syystä tämä on tapahtunut, voit käyttää seuraavia menetelmiä:

  • mekaanisesti lapioineen, erikoisrajoittimet, metalliharjat hiomakoneilla. Lisää tehokkuutta lisäämällä vettä. Suureita virtoja leikataan taltalla, hauras pienet pinnat pestään smash-kankaalla;
  • hydrauliset menetelmät tehokkaan vedenpaineen aikaansaamiseksi erityislaitteiden avulla (Karcher tai paloletku);
  • erityiset kemikaalit, jotka liuottavat kovetetun betonin: Lugato, Barracuda, Himfrez, Bio Decap Beton Guard, Divinol Mischerschutz Spezial. Huumeet laimennetaan vedellä mukana olevien ohjeiden mukaisesti, kaadetaan rummulle ja sekoitetaan 15 minuuttia. Voit käyttää vanhaa todistettua menetelmää - käytä 10-prosenttista suolahapon liuosta, mutta sinun on oltava varovainen, sinun ei tule saada liuosta iholle.

  Puhdistuksen jälkeen säiliö huuhdellaan huolellisesti vedellä.

  Kuinka monta kuutioa betonia voit sekoittua betonisekoittimella päivässä? Se riippuu betonisekoittimen kapasiteetista ja etäisyydestä betonin siirtämiseen. Sekoittimeen, joka on enintään 200 tonnia litraa, se on keskimäärin noin 5 m3. Laskenta on yksinkertaista - betoni on sijoitettava rakentavaan enintään 1 tuntiin ennen betonisekoittimen purkauskenttää.