Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.
Lattialaattojen vahvistaminen ammattikäyttöön

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Pysyvän muottien vahvistaminen

Vahvistimet päästötasosta

Kaikki raudoitukset tehdään "SP 63.13330.2012 Sääntöjen mukaan Betoni- ja teräsrakenteet"

Ankkuripäästöt perustuksesta / lattiasta ovat tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 • seismiset rakennusaineet;
 • hankkeen tarjoama;
 • ei ole seinämää tasossa. Mahdolliset ankkurointimenetelmät:
 • Asenna ankkuri betonirakenteeseen (monoliittinen)
 • Poraaminen ankkuri betonirakenteessa. Kiinteä porausanturi valmistetaan kemiallisen tai sementtilaastien avulla. Liuoksen tyyppi valitaan itsenäisesti.

Vedeneristysasennus, ks. Kohta 1.2. Ankkurivapautuksen tapauksessa vesieristys on rei'itetty.

Ankkurin minimipituus on 400 mm. Vapautus vähimmäispituus pohjan / katon yläpinnasta 250 mm.

Ensimmäisen lohkon rivin vahvistaminen

Varmista ensimmäisen rivin vaakasuora vahvistaminen.

Vaakasuora vahvistus tehdään asettamalla lujitus lohkon aukkoon.

Vahvistus, joka on tuotettu kaikissa kulmissa ja pylväissä. Vahvistuspinta on yhtä suuri kuin vaakasuora vahvistusvaihe. Vahvistusta tuottaa "L" -muotoinen vahvike, jonka pituus on vähintään 1000 mm.

On mahdollista muuttaa raudoituksen geometrista muotoa kulmien ja tukien vahvistamiseksi

Suositeltava kaavion kulmien ja pylväiden lujittamismalli on nimitys "B" ja "C".

Suositeltu seinien vahvistaminen alhaisissa talonrakennuksissa enintään 2 lattian vaakasuoraa liitintä Ø8, pystysuora Ø10. Paitsi hyppyjä aukkojen yli.

Vahvistaminen vaiheiden välillä

Betonielementti sopii lohkon onteloihin ja suorittaa seinämäkehikon kuljetuksen, joka havaitsee rakennuksen kuorman lattialta, katolta jne.

Betoniyhdistelmät raskaan betonin (BST) on täytettävä GOST 25192-2012, GOST 7473-2010.

Törmäys ja sora 5-20 mm.

Suositeltu työstettävyys (plastisuus) - P4 tai mahdollisesti GOST 7473-2010 kohdan 5.1.4 mukaisesti.

Betoniseoksessa on oltava sakeus, jotta se voi tunkeutua kaikkiin muurauslohkoihin.

Rakennuksen laskennallisesta staattisesta kuormituksesta riippuen käytetään erilaisia ​​betonityyppejä - luokka B15, B20, B25, B30. Betoniluokan on oltava sama koko lattialle.

Lohkojen täyttäminen betonilla vaiheen aikana on tehokkainta asennuksen jälkeen 4 (1000 mm) - 6 (1500 mm) lohkon riveistä (kuvassa "A").

Laitteen täyttötaso ei saa saavuttaa ylemmän lohkon reunaa lukuunottamatta hyppyjä ja seinän viimeistä riviä (kuvassa "B").

Betonimassan asettaminen voidaan tehdä:

 • käsin;
 • betonipumppu;
 • käytä nosturia, jossa on konkreettinen bunkkeri (kello).

Käytettäessä betonipumppua suurpainesyöttöjä tulisi välttää. Paineen pienentämiseksi on suositeltavaa käyttää "Z" -muotoista suutinta tuloletkuun tai lokeroon asennettuihin lohkoihin.

Ulkoisten ja sisäisten seinien täyttö betonilla suoritetaan samanaikaisesti.

Betoni tiivistetään sisäisellä värähtelijällä, jossa on värähtelevä suutin, jonka läpimitta on enintään 4 cm.

Jos kyseessä on betonisuspensio pitkäksi ajaksi - yli 28 vuorokautta, on tarpeen kaataa vain puolet viimeisestä rivistä ja asentaa 500 mm: n pituiset pistorasiat. Vavat eivät saa olla yli 500 mm, ja kokonaispoikkipinta-alan on oltava vähintään 1/2000 betoniseoksen poikkileikkauksesta.

Vaaka- ja pystyvahvistus

Pystysuora vahvistustaso sarjalle:

 • 38 / xx - min. 250 max. 1000 mm
 • 30 / xx - min. 150 maks. 900 mm
 • 22 / xx - min. 200 maks. 1000 mm

Horisontaalinen vahvistustaso sarjalle:

 • 38 / xx - min. 250 max. 1000 mm
 • 30 / xx - min. 250 max. 1000 mm
 • 22 / xx - min. 250 max. 1000 mm

Suositeltu pystysuuntainen ja vaakasuorat raudoitusvälit ovat 1000 mm matalarakenteiset rakenteet korkeintaan 3 kerrosta ("ShVA", "ShGA" kuva). Ehdotettu vahvistusjärjestelmä ei sovellu seismisiin rakennusalueisiin.

Muista vahvistaa aukon muoto ("A", "B").

Koska aukon alaosassa ei ole vaakasuoraa raudoitusta, on vahvistettava raudoitus, jonka aukon molemmin puolin seinämän on oltava vähintään 500 mm.

Kaikki vahvikkeet on valmistettu kahdesta sauvasta.

Jumper Vahvistaminen

Kun vahvistetaan ikkunan tai oven aukon yläosaa, on mahdollista käyttää kolmea vahvistuskoteloa:

 1. Volumetrinen spatiaalikehys - pituussuuntaisen vahvistuksen ryhmä, joka on yhdistetty suorakulmaisten poikittaisten kiinnittimien avulla.
 2. Tasainen avaruuskehys - kaksi pituussuuntaista vahviketta, jotka on liitetty poikittaisliittimiin.
 3. Rodrunko - pituussuuntainen vahvike ilman ristikytkentää.

Asennetun varren hahlon tulisi ylittää aukon leveys:

 • 250 mm aukkojen ollessa 2 m tai vähemmän;
 • 500 mm yli 2 metriä. (kuvassa "B")

Kehyksessä käytetty suositeltava vahvistus, katso taulukko 3.

Miten neuloa vahvistus monoliittisille laatoille

Säännöt lujituksen sitomiseksi monoliittisillä laatoilla

Erilaisten rakennusten rakentaminen käyttäen tavanomaisia ​​rakennusmateriaaleja (tiili, betonilattiat) vaatii kiinteän monoliittisen perustan rakentamista.

Hänen tulee pitää koko rakenne, mutta ei liikkumaan kentällä.

Voit tehdä tämän voit kääntää ammattilaisille ja maksaa kertakorvauksen, mutta voit tehdä tällaisen säätiön itse, ja tämä julkaisu auttaa tässä.

Kiinteän pohjan tyypit

Yleisten rakennussääntöjen mukaan talot, jotka on valmistettu perinteisistä materiaaleista, ja joissa on useita kerroksia, on oltava vankka pohja niiden alla, jotka kestävät kaikki olemassa olevat kuormat eivätkä muutu maan päällä huolimatta kaikista sen ominaisuuksista. Siinä otetaan huomioon maaperän ominaispiirteet, jäätymisen syvyys, kellukkeiden esiintyminen ja maaperän koko koostumus.

Tämän perusteella on olemassa kaksi monoliittista säätiötä:

 • kaakeloitu, valmistettu erikoisbetonilaaduista, joita käytetään myös lattialevyinä;
 • monoliitti, valmistettu betonista ja metallin vahvistamisesta vaaditulla halkaisijalla.

Molemmilla säätiöillä on samanlainen piirre, joka koostuu siitä, että niissä on alustoja, jotka on valmistettu vahvistetusta verkosta (vaaditun halkaisijan yhteen liitetyt metalliset vahvikkeet) ja betoni. Tämä antaa perustan lujuuden, koska betoni suojaa metallia korroosiolta ja sulamiselta, ja se puolestaan ​​antaa betonin jäykkyyden eikä salli halkeilua erilaisten kuormitusten vaikutuksesta.

Pohjalevyt ja lattiat voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • aallotettu pinta kahdesta osapuolesta tai toisaalta;
 • sileä pinta.

Tämä ominaisuus vaikuttaa niiden käyttöalueeseen. Aallotetulla pinnalla on hyvä tartunta, joten nämä levyt ovat ihanteellisia perustuksille ja maaperälle. Sileät laatat soveltuvat parhaiten erilaisiin päällekkäisyyksiin talon sisällä eikä niitä suositella käytettäväksi maassa.

Ei ole mikään salaisuus, että valmiiden betonilaattojen käyttö lisää rakennuskustannuksia useita kertoja, koska sinun on maksettava valmiista tuotteesta. Ja jos teet sen itse, voit säästää joitakin varoja. Siksi puhumme säätiön tekemisestä omiin käsiisi.

Materiaalit tarvitaan monoliittisen perustan luomiseen

Monoliittinen levyvahvistus

Jos monoliittinen säätiö luodaan käsin, se koostuu kahdesta pääosan raudasta ja betonista. Jos kaikki on metalleista selkeitä, käytetään seuraavia materiaaleja:

 • liittimet, halkaisija 10 millimetriä;
 • metallinen sauva, jonka läpimitta on 6 - 10 millimetriä;
 • neulomalla valmistettu teräslanka, jonka halkaisija on 1,2 millimetriä.

Välittömästi sinun on tehtävä varaus, että lanka tulee sitomaan lujitustangot ja tankoja yhteen, luomaan kehyksen. Hitsausta on parempi jättää käyttämättä, koska metalli menettää ominaisuutensa paikoissa ja putoaa nopeasti veden vaikutuksen alaisena, mikä on jonkin aikaa konkreettisessa ratkaisussa. Kysymys ja mikä lanka on paras valita, voidaan sanoa vain teräksestä.

Nyt voit mennä seuraavaan betonielementtiin. Se tehdään seuraavista materiaaleista:

 • hiekka (joen tai uran);
 • sementti, parempi merkki M 300 tai 400;
 • murskattu kivi keskimmäisen jakeen antaa säätiön helpotus pinnalle.

Kun ymmärrät, mitä tarvitset luoda kiinteä monoliittinen perusta, voit siirtyä muihin teoksiin.

Valmistautuminen monoliittisen perustan luomiseen

Lujittavan metallikehyksen luominen

Tämä prosessi voidaan jakaa kahteen vaiheeseen.

 1. Tämä kaivaa kuoppaan. Tätä on kiinnitettävä tarkkaan. Ensinnäkin sinun on laskettava oikein sen kehä. Jotta kaikki voidaan tehdä standardin mukaisesti, sinun on ajateltava koko talon koko ja rakenteen kokonaispaino. Mitat löytyvät valmiista piirustuksesta, ja paino voidaan laskea rakennushakemiston avulla. Kokonaistiedot riippuvat sen syvyydestä. Myös maaperän ominaisuudet on otettava huomioon. Jäätymisen syvyys, levottomien ja kiinteiden maakerrosten läsnäolo.
 2. Tämä on metallikehyksen luominen halutun halkaisijan vahvistamiseksi, suoraan kuoppaan tai sen vieressä. Tätä käsitellään alla.

Kuinka lasketaan raudoitus-, lanka- ja teräsvaijojen määrä

Ennen raudan, läpimitan ja muiden siihen liittyvien materiaalien oikeaa laskemista on välttämätöntä ajatella ruudukkoa ja oikeaa kehystä.

Metallirunko (grid), joka kulkee monoliittisen alustan alle, on tiettyjä vaatimuksia, jotka ovat seuraavat:

 • sen on oltava kaksipuolinen, eli koostuvat alemmista ja ylemmistä kerroksista, jotka on sijoitettava enintään 2-5 cm: n etäisyydelle betonipohjan sivujen reunoista;
 • sen reunojen tulisi olla myös 5 cm etäisyydellä betonista monoliittisesta levystä.

Nyt voit jatkaa tarvittavan raudoituksen määrän laskemista.

Perus voi kestää talon kokoa 8 x 8 metriä. Lujittava silmäkoko on 200 millimetriä. Tällöin oikea laskenta perustuu seuraaviin kaavoihin:

 • Ensinnäkin on tarpeen selvittää, kuinka paljon vahvistusta tarvitaan asennusta varten - 8 metriä (kehäpuoli) / 0,2 metriä + 1 teräsnauha = 41 kappaletta ja saada ruudukko, nämä tangot tulisi asettaa kohtisuoriksi toisiinsa nähden;
 • Seuraava laskelma on kokonaismäärä eli 41 kpl x 2 ja 82 kpl metallivahvistusta.

Tämän laskelman avulla voit laskea vahvistusmateriaalin määrää toisella puolella, ja kaksi niistä on, joten 82 on kerrottava numerolla 2 ja 164 kappaletta vahvistusnastoja. Nyt voit laskea tarvittavien vahvistuspistojen kokonaismäärän. Voidaan muistaa, että sen halkaisija on 10 millimetriä ja vakiopituus 6 metriä. Niinpä jos kerrotaan 164: llä 6: llä, niin käy ilmi, että talon, jonka kehä on 8 x 8 metriä, tarvitset 984 metriä lineaarisia liittimiä, joiden läpimitta on 10 millimetriä. Tässä voit välittömästi arvioida kokonaiskustannukset.

On tärkeää tietää, että monoliittisen päällekkäisyyden osalta on myös samanlaisia ​​virheellisiä laskelmia.

Nyt voit jatkaa tangojen lukumäärän laskemista. Kuten yllä mainittiin, halkaisijaltaan 6-10 millimetriä. Voimme heti muistuttaa, että ne soveltuvat myös monoliittiseen päällekkäin rakennuksen sisällä.

Molempien puolien väliset liitoskohdat, joissa sauvat ja lujitukset sidotaan, ovat 1681 kappaletta (41x41). Tästä seuraa, että 10 mm: n halkaisijaltaan metallitanko tarvitsee 0,1 millimetriä x 1681 = 168,1 metriä. Tämän elementin kokonaismäärä on 984 + 168,1 = 1152,1 metriä. Eli voit laskea tangon kustannukset, joita tarvitaan layoutissa.

Välittömästi olisi huomattava, että laskentaan sisältyi sauva, jonka läpimitta oli 10 millimetriä.

No, nyt voit ottaa langan, jota käytetään neulomiseen. Sen laskenta perustuu seuraaviin seikkoihin. Verkon molemmilla puolilla on 3362 pistemaa. Tämä laskelma on otettu huomioon siitä, että toisella puolella on 1681 rinnastuspistettä ja kahdessa vastaavassa 3362 (1681 + 1681). Kuten edellä on mainittu, sitomisen lanka tulee olla terästä.

Neulominen oli vahvaa, on parempi kaksinkertaistaa lanka ja sitoa sitten.

Tätä menetelmää voidaan käyttää myös monoliittisten kerrosten valmistukseen. Ne eivät eroa kellarista, mutta lattialevyjen valmistuksessa on parempi käyttää pieniä murskattuja kiviaineksia tai sementti-hiekkalaasti yleensä niin, että pinta on sileä.

Jotta pystyt luomaan talon monoliittisen betoniteräksen, sinun on ensin laskettava sen pinta-ala ja korkeus ja sen jälkeen määritettävä sen materiaalin määrä, jolla sitä käytetään. Se on yksinkertaista.

Ostin D-14 millimetrin vahvistuksen 8400 * 9450 -laatan pohjalle (kiinteä ilman kylkiluita), haluan tehdä ruudukon kennolla 200 200 millimetriä. Kuinka laskea raudoituksen kulutuksen määrä ja mitkä vaiheet neuloa vahvistusta monoliittiselle levylle ja miten hajotuksen palkit hajotetaan, myös kulmissa? Ja mikä on parempi kokata tai neuloa kutoa?

Vaihe 200 F 14 -liitoksille on paljon, tällaiselle askeleelle riittää 12 millimetriä, kun taas noin 25-30 millimetriä lepää reunasta itsestään. Ja myös, osta rebar lisää 12-17 prosenttia kuin lasket. Jos otat arkkia 11,5 m pitkäksi, se riittää 170 arturiinille. Ja vielä 8 tarvitaan (F8), ja sitten F14 on vaikea taipua. Ja ajattele vahvistusvaiheen lisäämistä, voit myös katsoa halkaisijaa pienentävän suuntaan. Kulmat kulkevat päästä päähän, ilman aukkoa, mutta päällekkäisyydeksi, joka on yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija.

Menetelmät vahvistamisen yhdistämisestä monoliittisille laatoille

Yksityisten talojen ja muiden esineiden rakentamisessa käytetään yhä monoliittisia pohjalevyjä koko taloon tai lattialevyihin, jotka valetaan suoraan rakennustyömaalle. Syynä tähän on käytännöllisyys, alhaisemmat rakennuskustannukset sekä monoliittisten teräsrakenteiden korkeat ominaisuudet.

Jos suunnittelijat laskevat talon ja laatan projektin, ja betoni toimitetaan tehtaalta, tärkein työ kuuluu rakentajien osuuteen - neulotaan monoliittisen pohjalevyn ja lattialaattojen ja valun vahvistamiseen. Se on suorituskyvyn laatu, joka määrittelee rakenteen lujuuden ja kestävyyden.

Monoliittisten laatikoiden vahvistaminen

Betoni itsessään on hauras, on mahdotonta rakentaa laatta, jolla on suuri pinta-ala tai pituus, jotta se ei halkeile edes omalla painollaan ja samaan aikaan sen ei tarvinnut lisätä paksuuttaan. Betonin vahvistaminen auttaa vahvistamaan teräs- tai polymeerivahvistusta, josta tulevan rakenteen luusto on tehty.

Laatta tarttuu vahvikkeeseen poikittaisvoimilla, jotka muodostavat leijonanosan koko hyötykuormasta.

Tiukasti lasketun paksuuden tangoista, luuranko kootaan, tuleva lujitemuoto. Tämä on yksi tai useampia tasoja, joissa raudoituksen segmentit pinotaan ristiin ja muodostavat ruudukon. Tasoja, jos niitä on useita, on sidottu toisiinsa poikittaisilla pystysuorilla tukipuilla.

Kaikki tämä rakenne on kaadettu täydellisesti betonilla muottiin siten, että vähimmäisetäisyys mistä tahansa levyn pinnasta sisäiseen vahvikkeeseen on vähintään 20 mm. Viimeinen vaatimus koskee ensisijaisesti teräksen vahvistamista.

Käytetään rautametallista, joka hapen ja vesihöyryn läsnäollessa alkaa ruostua, juuri tästä syystä monoliittisten levyjen vahvistaminen ei ole sallittua paitsi erikoisesti valmistettuja upotettuja elementtejä.

Rakennuksen, materiaalien, askelkohtien rakenteen ja solujen koon määrittelee suunnittelija levylle vaikuttavan kuorman jakautumisen ja suuruuden perusteella. Määrittäminen on mahdollisuus tukea laatta seinille tai maaperälle, jatkuvia kuormituksia osina tai kiinteinä laitteina jne.

Vahvikkeen halkaisija valitaan jokaiselle osalle ja paikoille, joissa vaaditaan lisää vahvistamista, määritetään puitteen sitomismenetelmä ja toleranssit. Viimeiset kaksi pistettä on pakollisia tarkastettava standardien vaatimusten mukaisesti.

SNiP: n ja GOST: n vaatimukset

sitova järjestelmä ja laite

Monoliittisten rakennusten, kellariastioiden ja lattioiden rakentamisessa on standardeja ja vaatimuksia, jotka kattavat lähes kaikki mahdolliset betonirakenteen ja -elementtien käyttötarkoitukset.

Kaksi avainasiakirjaa vahvistetuille laatoille ovat:

Ne määrittelevät betonimerkin, muodonvalmistuspaikan valmisteluprosessin, vahvistuskehyksen ja vahvistusvaihtoehtojen yhdistämisen ja kokoonpanon, sulautettujen elementtien asennusohjeet.

Itse asiassa ei ole erityisiä ohjeita lujitemuotoilun suhteen, koska laskelmat suoritetaan kullekin projektille erikseen kunkin tehtävän perusteella.

Monoliittisten laatikoiden vahvistamiseen on useita sääntöjä:

 • Yhdessä tasossa poikittaisvahvistus tulisi asettaa tiukasti noudattamaan vakiintunutta nousua.
 • Kaikkien risteysten Vyazka-liittimet toteutetaan vain koko rakenteen ympäryksen ympärillä ja vahvistuksen, upotettujen elementtien tai valmistettujen aukkojen rajoissa. Kiinnityshäkissä on leikkaukset neulottuna ruutupiirikuviossa.
 • Monikerroksisten vahvistuskerrosten päällekytkentää varten kiertyvät sauvat siirretään toistensa suhteen siten, että yhden rivin tangot yläosassa sijaitsevat toisen tangon keskellä.
 • SNiP: n tärkein vaatimus liittyy telineiden kiinnittämiseen. Välttämättömyys on 35 d - 75d pituinen, jos d on käytetty raudoituksen halkaisija.
 • Ylivihkeen paikalle tehdään useita kertoja enintään 10 cm: n etäisyydellä rungon jäykkyyttä ja lujuutta erityisesti silloin, kun se kootaan ensin valmistettuun paikkaan ja kuljetetaan sitten asennuspaikkaan.

Yhdistämisvaihe

Tavallinen askel lujittavan levyn jakamiseksi monoliittisen levyn alle on 150x150 mm tai 200x200 mm, mutta näistä mitoista voi poiketa projektin dokumentaation vaatimuksista riippuen.

Vahvistustyöt voidaan tehdä kaikilla risteyksillä, mutta riittää suorittamaan se porrastetusti eri tasoilla ja vain kehällä jokaisella risteyksellä.

tekniikka

Liitososien hitsausta käytetään harvoin ja vain poikkeustapauksissa rakennettaessa suuria monoliittisia rakenteita.

Yksityisissä ja matalissa rakennustöissä jäljelle jää vain lanka- tai muilla mekaanisilla kiinnitysmateriaaleilla varustettu ristikkorakenne.

Käytetään parinvahvistuksessa:

 • Erikoishöyrytetty teräslanka halkaisijaltaan 0,8 - 1,5 mm. Lankan hehkutus antaa sille viskositeetin ja pehmeyden, minkä ansiosta se voidaan kierrättää ja liittää jopa käsin.
 • Kiinnittämättömät teräslangat valmiiksi kiinnitetyiksi raudoituksiksi;
 • Polymeerien kiinnikkeet ja siteet.

Hehkutusjohdin on yleistynyt, mutta enemmän kuin historiallinen todellisuus, se on polymeerin kiinnittimiä tai valmiita jousikuormitettuja teräslangan kiinnittimiä, jotka nopeuttavat neulontatapaa.

Vahvistuskehyksen yhdistämisen tehtävänä on seuraava:

 1. Valmistettu kohta merkitsee tulevan monoliittisen levyn rajat ja osoittaa kaikki rajat ja kulmat. Seuraavaksi kiinnittimet asetetaan - erityiset puristimet, jalustat, joihin ensimmäinen raudoituskerros kehittyy tietyn etäisyyden säilyttämiseksi kaadetun laattojen alapäästä, niin että raudoitus on kokonaan peitetty betonilla;
 2. Liitokset alun perin asetetaan yhteen suuntaan pakollisella päällekkäisyydellä pisteissä, joissa liittimet on tehty koko pituudelta;
 3. Epäsuorat pystysuorat elementit jaetaan liitettäviksi seuraavien vahvistuskerrosten kanssa;
 4. Neulominen suoritetaan kaikkiin kolmiulotteisen leikkauspisteen pisteisiin, joissa on pystysuoria poikittaisia ​​viemäreitä vahvistuksen ympäryksen ympärillä ja sisäpuolella porrastetussa järjestyksessä tai jokaisessa risteyksessä;
 5. Seuraavaksi pomot asennetaan toisen vahvistusrivin kohdalle. Koko proseduuri toistetaan vain sillä ehdolla, että neulan shakkijärjestys levyn keskiosassa siirretään diagonaalisesti suhteessa ensimmäiseen riviin.

virkkaus

Helpoin ja edullisin versio sidontaan. Käytetään koukusta, joka on valmistettu paksusta, kestävästä teräslangasta (jopa kynsistä liuskeille). Koukun pää on kohdakkain, itse koukun käyrä on suunnilleen 3 cm: n kääntöläpimitta ja 3-4 cm: n ulostulo.

Koukun kahva on kääntynyt ja syrjetty koukusta sivulle niin, että ne eivät sijaitse samalla akselilla.

Osto-versio on vahvempi, luotettavampi ja uskomattoman kätevämpi, sillä työkalun kätevä ergonominen muoto ja kahvan hallintamahdollisuus on pitkään löydetty niin, että käsi ei väsy.

Sitoutumista varten käytetään noin 20-25 cm: n lankaa, joka on taitettu puoliksi ja taivutettu taas keskelle 90 asteen kulmassa. Tuloksena on kaareva koukku toisella puolella silmukka ja kaksi vapaata päätä toisella puolella.

Lanka koukkuun risteyksen tai päällekkäisen vahvikkeen alle. Koukku koskettaa silmukkaa langalla niin, että sen kärki kiinni toisessa päässä. Jos vierität koukkua akselin ympäri useita kertoja, langan päät kiertyvät ja kiristä silmukka vahvistimen ympärillä.

Ulkonevan viiran segmentin viimeinen toiminta taipuu luurankoon siten, että se ei missään tapauksessa tue repeytymisäänen jakelua. Jos näin ei tapahdu, metallia, joka on työntynyt, tulee ruostumaan ajan myötä, mikä vaikuttaa levyn lujuuteen ja jopa kulkee kulun jälkeenkin.

Muita vaihtoehtoja käytetään myös parantamaan virkkaa:

 • Koukku on valmistettu suoralla pohjalla ja se on kiinnitetty ruuvimeisselin tai porauksen voimanrajoittimeen. Kun koukku on läpäissyt johdotuksen silmukan, voit nopeasti kiertyä ja kiristää sitä keskittymällä ruuvimeisselinrajoittimen voimaan. Tämä nopeuttaa yhdistämisprosessia noin kaksi kertaa;
 • Puoliautomaattiset koukut neulomisvarusteille ovat myynnissä. Tämä on teräslangan koukku, joka on asennettu paksuun sylinterimäiseen akseliin, jolla on erityinen spiraalikierre, jolla on suuri kallistuskulma. Kahva on suunniteltu erityisesti tähän säikeeseen. Koukun kiinnittäminen silmukkaan ja kahvan vetäminen itseensä, akseli pyörii akselinsa ympäri ja vetää lankaa.

ase

Jopa teräsköyden sitominen on jo täysin automatisoitu. Kierrä vahvikekaapelin leikkauspistettä, vedä päät ja kierrä niitä, voit tehdä sen 0,5-0,8 sekunnissa, jos käytät erityistä pistoolia.

Neulonnan lanka syötetään rullalta erityiseen kädensijaan, joka on vastapäätä runkopäähän. Seuraavaksi vedä liipaisinta ja halkeaman toinen sidonta on ohi.

Neuloksen muoto ja toistettavuus on aseella täydellinen. Jännitysvoima ja viiran kulutus ovat säänneltyjä, joten tällä lähestymistavalla ei ole haittoja, paitsi laitteiden korkeat kustannukset.

Ase maksaa urakoitsijan tai talon omistajan rakennetaan noin 35-50 tuhatta ruplaa. Tarvittaessa löydät myymälöitä tai yrityksiä, jotka voivat tarjota aseen vuokrattavaksi, mikä on paljon edullisempaa.

Kaikki työt rungon sitomisessa monoliittisen levyn alle suoritetaan pistoolilla suuruusluokkaa nopeammin kuin manuaalisesti. Itse asiassa, mitä koukuilla olevien työntekijöiden ryhmä tekee 10 päivän aikana, pistoolilla, yhdellä henkilöllä on aikaa yhdelle siirtymiselle.

Langalliset leikkeet

Päätehtävänä ei ole kiinnittää lujasti lujitetta, vaan pitää se paikoillaan ilman liikkumista, kunnes se kaadetaan betonilla.

Lanka kääritään kahden putken ympärille, joiden läpimitta on hieman suurempi kuin raudoitus. Tuloksena tulisi olla kiinnitin puolivälissä taittuneen segmentin muodossa kahdella vapaalla reunalla, jotka ovat kaarevat kehän ympäri.

Riittää, että kavennetaan yksi sauva risteyksestä viiran kanssa ja taivutetaan poikittaisen vahvikkeen yli koukkaamalla se ensimmäiseen sauvaan. Leikkuulaitteissa on valmiita muotovaihtoehtoja kolminkertaisen leikkauspisteen ja päällekkäisten vahvistuspituuksien tapauksessa.

Muoviset hihnat

Ei ole tarpeen käyttää teräslankaa ja virkata sitä tai pihdit. Muoviset siteet, joiden pituus on 50 mm metriä, ovat jo nyt laajalle levinneet ja kaikkialla saatavilla, jotka ovat helposti kiristettävissä käsin ja samalla luotettavat kiinnitykset.

On parasta kääriä pitkiä siteitä kerran lujituksen poikkileikkauksen kummallakin puolella ja kiristämisen jälkeen, mutta jopa ristikudosvyö on vahvuus. Ihanteellinen ratkaisu muovinen sidonta on kyseessä, kun vahvistetaan monoliittinen levy polymeerivahvikkeella.

Kustannukset

Vahvistustyökalun sitominen monoliittisten kellariastioiden ja lattiojen kaatamiseksi arvioidaan erikseen yleisen rakennustyön tai betonin kaatamisen ja kunnossapidon järjestämisestä.

Hinta on erittäin riippuvainen kehyksen suunnittelusta ja sen monimutkaisuudesta, jotta ammattimaiset asentajat voivat ilmoittaa yksityiskohtaisista hinnoista vain käymällä sivustolla ja tutustumalla projektin dokumentaatioon.

Itsekiinnittyvä vahvike sisältää neulomakivi ja työkalut. Tärkeä tekijä on työhön käytetty aika.

Joten jos käytät aseena, voit käsitellä sitä yhden tai useamman vaihtoehdon ajan, mutta työkalun vuokraamisen kustannukset ovat kalliita. Lanka kulkee noin kaksi tai kolme kertaa enemmän. Tulos kuitenkin on korkealaatuista.

Pystysuorat vahvistusrakenteet paikallaan

Rakenteiden pystysuora vahvistaminen tapahtuu useimmiten elementeissä, joissa on suuri määrä pistorasioita ja suuret metallitonnit rakenteesta. Tällaisen rakenteen armaturaatiota on vaikea valmistaa etukäteen armo-työpajaan, ja se on suoritettava suoraan rakennustyömaalla. Tätä menetelmää käytetään useimmiten vahvistuskoteloiden kalvojen, tukiseinien ja rakennustekniikan ja pylväiden realiteeteissa, kun rakennustyömaalla ei ole edes peruskoneistoa, joka kykenee nostamaan esivalmistettua vahvistettua rakennekehystä.

Koko vahvistusprosessi koostuu useista vaiheista:

Rakentamisen geodeettinen erittely

Vahvistettujen välikappaleiden erittely

Vahvistaminen alkaa alustavalla erottelulla rakennetun rakenteen. Erittely sisältää rakennetta pitkin kulkevien akseleiden nimeämisen, jonka suorittaa geodeettisten instrumenttien avulla mittauslaitos tai muu tekninen henkilökunta. Tämä tapahtuu suoraan akselien leikkauspisteessä tai sen ehdollisessa merkinnässä:

 • kiinnittimen kiinnittäminen katon tai pohjan betonipintaan;
 • maalieristys;
 • lyijykynä;
 • merkkiaine betoniin.

Viimeiset kolme menetelmää ovat vähemmän luotettavia, koska työn aikana tällaiset merkinnät voivat nopeasti haalistua sääolosuhteiden vuoksi.
Sen jälkeen, kun akselisopimukset on annettu, kokeneet työntekijät voivat ottaa haltuunsa muun rakentamisen hajotustyön. Akseleista tehdään pystytettyjen rakenteiden betonisoinnin kehän tarkempi erittely. Tee se:

 • vetämällä nailonjohto rakenteen kehän ympäri;
 • suoraan piilottaa rakennuksen reunat maalilla tai lyijykynällä;
 • tai vähemmän tarkka vertailuarvo, sitota neulontanka pitkin kehää.

Vahvistusvahvistustuotteet

Peruslevy, jossa päästöt

Vahvistus on pystysuoran sauvan pää, joka on lujituksen pohja ja kulkee pääsääntöisesti koko rakenteen läpi. Aloita koivupuiden myöntäminen säätiöstä ja päättyy viimeiseen rakennukseen päällekkäin, jolloin luodaan jatkuva sauva.

Tiedotteet alkavat säätiöstä, sitten ensimmäinen pystysuora sauva asennetaan niihin, mikä antaa vapautuksen seuraavaan kerrokseen, sitten seuraavaan ja niin edelleen rakennuksen viimeiseen kerrokseen asti.
Puhtauksien puhtaus on yksi niistä hetkeistä, joille teknisen valvonnan insinöörit kiinnittävät erityistä huomiota, kun he ottavat rakenteen vahvistuksen häkään allekirjoittamaan piilotettujen töiden tekoja. Useimmiten julkaisupainike:

 • betoni, joka asetettiin lattialle;
 • lika purkuventtiileissä;
 • maalit ja lakat;
 • liiallinen korroosio.

Puhdistustangon päästöt

Jos tekninen valvonta seuraa tiukasti päästöjen puhtautta, sen reunat, ennen betonin ottamista, on kääritty suojaavalla kerroksella suudellen, jotta vältytään tarttumasta.

Jo kiinnittynyt betoni puhdistetaan pienellä turbiinilla (kulmahiomakone tai hiomakone), jossa on harjalla kova metallikuituja. Juoksupyörä antaa maksimaalisen tuloksen, siivous ei periaatteessa ole pelkästään betonin kiinnittämistä vaan myös metallin korroosiota ja samalla puhdistustöiden aikana maksimoidaan työvoimakustannukset. Myös pakokaasu puhdistetaan käsiharjalla, jossa on metalliset harjakset tai yksinkertaisesti napauttamalla asioita vasaralla tai lyhyellä vahvistuspalkilla lyömäsoittimena, mikä antaa pienemmän puhdistustehon, ja sitä käytetään useammin silloin, kun tällä hetkellä ei ole tiukkaa valvontaa.

Rinnakkaispisteiden puhdistamisen yhteydessä niiden kohdistaminen suoritetaan, kun ne putoavat betonin reunasta, taivuttamalla suunnitteluasentoon. Erityisen vaikeissa tapauksissa, kun ulostulo on jo laskenut niin paljon, että sitä ei voida palauttaa suunnitteluasentoon, ulostulo eliminoituu, katkaistaan ​​hiomalla tai leikkurilla ja sitten kanava porataan betonissa suunnitteluasennossa, jossa on porakoneen halkaisija, joka on samansuuntainen kuin vahvistushalkaisija ja asentamalla ongelma erityisen liima-aineen avulla. Muuten asian leikkaaminen on poikkeuksellinen toimenpide, jota yritetään aina välttää.

Pystyvahvistustangojen asennus

Kiinnitys

Kun kaikki valmistelutyöt aloitetaan rakenteen suoralla lujituksella, jossa on vahvistuksen pystysuorat poistoaukot, rakentamisen kelkka "ruoko". Suuressa seismisessä vaarassa olevilla alueilla pystysuorat rakenteet, joiden läpimitta on yli 20 mm, on:

 1. Tai hitsattu kylvyssä (vanhentunut menetelmä, joka vaatii runsaasti työvoimakustannuksia hitsaajia).
 2. Tai nykyaikaisempana ja nopeammana lisävarusteena hydraulisen puristimen kiinnittimiin.

Kun molemmat vaihtoehdot toteutetaan oikein, ne antavat yhteyden, joka ylittää itse vahvistuspalkin lujuuden.

Alueilla, joissa ei ole seismisiä ja koordinoitaessa projektia, pystysuorat sauvat ovat päällekkäin vähintään 20 halkaisijaltaan, eli jos yhdistettyjen sauvien halkaisija on yhtä suuri, esimerkiksi 12 mm, kahden tangon liitoksen on oltava vähintään 20 x 12 = 480 mm.

Liitos on yhdistetty neulomalla lanka kolmeen paikkaan, 5 cm reunalta ja keskeltä. Sitten rakenteen reunojen vyöhykkeellä sijaitsevat lujitustangot kiinnitetään ylimääräisillä tankoilla tiukasti pystysuoraan asentoon tason avulla. Tämä tapahtuu, jotta vältetään putoaminen ulos tankoista betonin suojakerrokselta alueilla, joilla on suurempi riski, että tangon halkeamisnopeus häviää:

 • lähellä kulmia;
 • lähellä teknisiä aukkoja.

Pystysuorien ruumiiden pystytankojen asennus

Vahvistetut vaakatasot

Kun pystysuuntaiset sauvat asennetaan suunnitteluasentoon, rakenteen vaakasuuntaisten sauvojen vahvistaminen alkaa. Kun rakenteen korkeus on yli 3 metriä, tätä varten on käytettävä telineitä tai telineitä.

Vaakasuuntaisten sauvojen asennus alkaa vahvistuskammion uloimman ytimen sijainnin laskemalla. Esimerkiksi jos kaadetun rakenteen korkeus on 4 m, niin äärimmäisen sauvan korkeus on 4 m. vähennetään suojakerroksen paksuutta, joka on pääsääntöisesti 2 cm, eli esimerkissämme 3,98 metriä. Hänen asemansa on merkitty liidulla ja rulettilla äärimmäisissä pystysuorissa sauvoissa, minkä jälkeen merkki siirretään tasolle kaikille muille sauvoille.

Tämän jälkeen alkaa pystysuorat ja vaakasuuntaiset tangot toisiinsa. Ensimmäinen sauva on yhdistetty luurangon jokaiseen solmuun, mutta seuraavia tangkoja ei ole tarpeen yhdistää kussakin solmussa vaan pikemminkin nurkkapäällystyskuvion läpi.

Jos ensimmäinen tanko on asetettu selvästi vaakasuoraan asentoon, sen jälkeen sitä ei tarvita tasoituksen avulla, vaan sen sijaan, että ripustat erikoisvalmisteiset koukut, jotka ovat samansuuruisia kuin vahvistusvaiheen pituus, anna heille vastaava sauva ja sitoa sitten neulomalla lanka. Sitten seuraava ja niin edelleen äärimmäisen sauvan rakentamiseen.

Vaakasuuntaisten sauvojen on oltava ehdottomasti samansuuntaisia.

Kuvakoukut on valmistettu joko halkaisijaltaan pienestä halkaisijasta taivutuskoneessa tai elektrodeilta. Koukkujen käyttö horisontin asennuksen aikana antaa lujittavan pätkän maksimaalisen tarkkuuden, mikä on yksi tärkeimmistä kohdista, jotka määräävät suoritettavan työn laadun ja jota teknikon valvonta tarkastaa tiukasti. Jos tätä hetkeä ei ole tiukasti säädetty, askelman tarkkuus on merkitty yksinkertaisilla liidamerkillä tai jopa suunnilleen silmällä.

Vahvistusprosessissa seuraa tiukasti, että runkorakenteiden pystysuorat tankoihin kohdistuvat toisiaan vaakatasossa. Ja he olivat rinnakkaisia.

Pystyrakenteiden lisävahvistaminen paikallaan

Kun kaikki ristikkorakenteen rivit ovat valmiita koottamaan rivien kiinnityskorvakkeet, nämä säännöt ovat pääsääntöisesti koukkuja, joissa on samansuuntaiset siksakit, jotka on järjestetty ruutupiirroksen kuvioon.
Sitten ne kokoavat kaikki projektielementit, jotka vahvistavat ristikon rungon paikoissa, joissa on suuri kuormituspitoisuus, yleensä nämä ovat ovi- ja ikkuna-aukkoja, teknisiä aukkoja. Niitä voidaan vahvistaa lisävahvistustangoilla sekä monimutkaisten palkkijärjestelmien avulla käyttämällä puristimia. Muuten, projektista riippuen, on olemassa vaihtoehtoja, kun rakenteiden vahvistaminen on aloitettava asennettavaksi näihin elementteihin. Useimmiten hissikuiluissa yhdistettynä portaiden lentoon, jossa palkkielementit voivat muodostaa vahvistuskammion pääosan. Ja tällaiset tekniset hetket ratkaistaan ​​yksilöllisesti projektisuunnittelusta riippuen.

Pohjalevyn vahvistus: laskenta- ja asennustekniikka

Rakennuksen jokaiseen rakennukseen kuuluu säätiön muodostaminen, joka vie koko kuorman itselleen. Sen kestävyys ja lujuus riippuvat talon osasta. Alustatyyppejä on useita, joista erityisesti monoliittisille laatoille on kiinnitettävä erityistä huomiota. Niitä käytetään pysyvissä maissa, joissa tasossa ei ole merkittäviä vaihteluita. Tämän rakenteen tärkeä osa on liittimet, mikä mahdollistaa monoliitin voiman lisäämisen.

Erityisominaisuudet

Monoliittiset laatat ovat korkealaatuisen betonin rakenteita. Materiaali on erittäin kestävä. Pohjalevyn haitta on sen alhainen plastisuus. Betonirakenteet rikkovat nopeasti suuria kuormituksia, mikä voi johtaa säätöjen halkeilun muodostumiseen.

Ratkaisu tähän ongelmaan on levyn vahvistaminen erilaisten teräslankojen avulla. Teknisesti tämä prosessi sisältää metallirakenteen muodostamisen säätiön sisällä.

Kaikki tällaiset toimet toteutetaan erityisellä SNiP-pohjalla, joka kuvaa vahvistamisen perustekniikkaa.

Teräskehysten läsnäolo mahdollistaa levyn plastisuuden lisäämisen, koska suuret kuormitukset tuntuvat jo metallina. Vahvistuksen avulla voit ratkaista useita tärkeitä ongelmia:

 1. Materiaalin lujuus kasvaa, mikä voi jo nähdä suuria mekaanisia kuormituksia.
 2. Rakenteen kutistumisriski pienenee ja suhteellisen epävakaalla maaperällä esiintyvien halkeamien todennäköisyys minimoidaan.

On huomattava, että tällaisten prosessien kaikkia teknisiä ominaisuuksia säännellään erityisstandardeilla. Nämä asiakirjat osoittavat monoliittirakenteiden parametrit ja niiden asennusohjeet. Tällaisten levyjen vahvistuselementti on metalliverkko, joka on muodostettu käsin. Monoliitin paksuuden mukaan raudoitus voidaan järjestää yhteen tai kahteen riviin tietyn etäisyyden päällä kerrosten välillä.

On tärkeää laskea kaikki nämä määritykset oikein, jotta saadaan luotettava kehys.

Monoliittirakenteisten betonirakennusten elementtien vahvistaminen: laatat, nauhat, paalut, seinät, lattiat

Monoliitti- ja kehysmonoliittinen rakentaminen viime vuosina on saanut huomattavan leviämisen. Kerrostalojen lisäksi monoliittisia betonirakenteita käytetään yhä enemmän yksityisten talojen rakentamiseen; Usein asiaan liittyvä työ suoritetaan spekulointia ja intuitiota, eikä tietoja ja kokemusta. Tämä artikkeli on tarkoitettu niille lukijoille, jotka suunnittelevat omien talojensa rakentamista omilla käsillään.

Monoliittisen mökin rakentaminen.

Luettelo monoliittirakenteista

Joten, millaisia ​​monoliittisia rakenteita tulvii rakennettaessa taloa?

Siirrytään alhaalta ylöspäin.

 • Säätiö. Tarkastelemme useita vaihtoehtoja sen toteuttamiseksi: laatta, nauha ja porotut paalut monoliittisella grillatauksella.
 • Seinät.

Selventääksemme: puhumme kantavista seinistä. Kuormittamattomat väliseinät ovat pääsääntöisesti huokoisia materiaaleja, joilla on korkea lämmön- ja meluneristysominaisuudet: kaasu- ja vaahtobetoni, kuoren kivi, kalkkikivi jne.

Tässä järjestyksessä pidämme niitä. Aluksi meidän on kuitenkin tutustuttava vahvistamiseen ja betoniteräksen vahvistamiseen käytettäviin materiaaleihin.

Liitosten tyypit

Jos hävitämme eksoottiset bambu-varret, joita käytetään pääasiassa alhaisen rakennustyön Aasian maissa, kuivalla jäännöksellä saadaan vain kaksi materiaalia.

Se on hyödyllinen: laaja myynti mahdollistaa vain yhden tyyppisen sauvan komposiittivahvistuksen.

Lasikuitupohjaiset polymeeriset komposiittisydämet.

Minkä tyyppisiä varusteita käytetään matalarakentamisessa?

Useimmissa tapauksissa nämä ovat aaltopahvia. Niiden hinta tekee teräksestä kilpailukykyisempi komposiittimateriaalien taustalla; Aaltopinta antaa hyvän tartunnan betoniin ja paksuus (yleensä 12-16 mm) - erinomainen vetolujuus. Kompression kuormitus tuntee itse betonin.

Sileitä vahvikkeita ja silmiä käytetään harvemmin.

perusta

Tutkitaan yleisiä periaatteita, jotka koskevat yksityisten rakentamisen yleisimpien tyyppisten perustusten vahvistamista (selvitä, kuinka hiilihapotettu betoni on vahvistettu).

laatta

Vahvistustangolle käytetään tavallisesti halkaisijaltaan 12 millimetriä sauvan aallotettua vahviketta. Taivutuskuormat kantavien seinien kesken ovat merkittäviä; jos näin on, teräksen ja betonin hyvä tarttuvuus on ratkaiseva.

Mitä on syytä tietää tällaisesta säätiöstä?

 • Laattojen paksuus määräytyy talon korkeuden ja rakennusmateriaalin mukaan. On selvää, että hirsitalo luo paljon pienemmän taivutuskuorman kuin tiili- tai kiinteän betonirakenteen. Levyn paksuus vaihtelee tavallisesti 15-30 senttimetriä.

Nuance: rakenteeltaan pieni massa on sallittua käyttää vahvistusverkkoa, jonka poikkileikkaus on 6-10 millimetriä.

 • Vahvistus on aina kaksinkertaista. Tällöin alemmat ja ylemmät ristikot eivät ole kiinteästi liitetty toisiinsa; vain sellaisten rekiko- rien käyttö, jotka muodostavat halutun koon, ovat sallittuja.

Laattojen pohjarakenne.

 • Muuten aukot: ristikko tai verkko ei saa koskaan mennä betonin pinnalle. Vahvikkeen ja muottien välissä on 10 cm: n välys; ristikkolevyn alemmista ja yläpinnoista erotetaan 1,5 - 3 cm: n kerroksella. Tarvittavien aukkojen luomiseksi käytetään hehkutettua lankaa.
 • Ankkuri ei ole hitsattu hilaan, vaan ne on neulottu samalla hehkutetulla langalla.
 • Optimaalinen askel tangon vahvistamiselle levyssä on 20-22 senttimetriä. Jos käytetään valmiin verkon, pienennetty langan paksuus kompensoi jonkin verran pienempi silmäkoko (15 cm).

nauha

Ohjausohjeet nauhalementin vahvistamiseksi joissakin kohdissa toistavat laattapohjan suositukset:

 • Ristikon on oltava betonirainan ylä- ja alareunassa.

Miksi? Muista: vahvistus tuntee vetolujuuden; itse betoni imee puristusvoiman. Jos epätasaista kuormitusta ja / tai huurretta kallistetaan, nauha altistuu taivutusvoimalle (eli alustan alaosa tai yläosa venytyy sen vektorin mukaan).

 • Hitsaaminen tässä tapauksessa ei ole toivottavaa: lämmitys heikentää teräksen lujuusominaisuuksia. Poikkeus on sen merkinnän materiaali, johon C on läsnä (esimerkiksi A500C).
 • Terän terästä erottavan betonin paksuus ei saa olla alle viisi senttiä.
 • Pituussuuntaisten lujitustangojen välinen maksimipituus ei saa olla enemmän kuin kaksi kertaa pohjan tukemien rakennusaine-elementtien (seinät tai pylväät) poikkileikkaus ja enintään 400 millimetriä.
 • Kehyksen poikittaiset ja pystysuorat elementit ovat tarpeen, kun säätökorkeus on 150 mm tai enemmän (eli lähes aina). Tässä tapauksessa poikittais- ja pystysuoraa vahvistamista ei usein suoriteta segmentteinä, vaan yksittäisellä taivutuksella, jonka halkaisija on 6-8 mm.
 • Vähimmäisetäisyys vierekkäisten tangojen (poislukien segmenttien liitos) on oltava halkaisijaltaan suurempi ja suurempi kuin 25 millimetriä.
 • Kellariosien kulmat, ristin muotoiset ja T-muotoiset nivelet vahvistetaan väistämättä siten, että ne eivät muodosta kahden erillisen palkin liitosta, vaan yhdestä jäykästä kehyksestä.

Esimerkki kulmien vahvistamisesta.

Esimerkki vahvistamisen vierekkäistä.

Nauhan vahvistaminen tylppä nurkka. Kehyksen sisempi ydin on sidottu viereisen osan ulkokehään.

Vihje: Yksinkertaisin tapa ymmärtää, kuinka vahvistuskammion pitäisi näyttää, on kuvitella kaikkien säätiöön vaikuttavien voimien vektorit (ennen kaikkea talon massat ja huurrehdus). Jos betoni on jännittyneenä ja vahvistaminen on välttämätöntä. Vahvistuksen sijainnin tulisi olla yhdensuuntainen voimavektorin kanssa.

nukka

Kuinka kiinnität säätöraudoituksen tynnyrillä paikoillaan monoliittisella betoniteräksellä?

Ruuhkaisilla mailla optimaalinen etäisyys grillaustasosta maahan on vain 100-150 millimetriä. Tällainen pieni aukko paitsi yksinkertaistaa pohjan lämpenemistä, mutta myös säästää aikaa ja vaivaa valettaessa routaa: sen alla on yksinkertaisesti suljettu kerros vaahtomuovia, joka tulee muottiosan alaosaan ja estää sementtihyytelöä poistumasta maaperästä.

Pilejä kaadetaan betonilla, joka ei ole alempi kuin M300, suoraan maahan, porattavat kuopat. Kattoja ja samanaikaisesti vedeneristys toimii yleensä valssattuna kattopyykkeinä. Vahvikotelo laskeutuu putkeen ennen kaatamista.

Paalun runko on yleensä koottu pituussuuntaisesta aallotetusta lujasta, jonka poikkileikkaus on 12-14 mm ja neliömäiset, monikulmiset tai pyöreät kiinteät taivutetut puristimet, joiden poikkileikkaus on 5-8 mm kohtisuorassa siihen nähden.

Tällöin raudoitus on täysin tehty uritetuista 14 mm: n sauvoista.

Ihannetapauksessa tässäkin on parempi käyttää neulontankoa; Kuitenkin runkoelementtien järjestely häiritsevät huomattavasti bajonetin aikana, joten ammattimaiset rakentajat katsovat hitsauksen käyttämistä tässä tapauksessa sormiensa kautta.

Piles on vahvistettu täyspitkiksi. Tähän sääntöön on poikkeuksia, mutta niillä ei ole mitään tekemistä alhaisen rakennustyön kanssa. Riittävät sanoa, että osittainen vahvistus merkitsee 700 mm: n paalun halkaisijaa.

Pallon vähimmäishalkaisija sovellettavien rakennuskoodien mukaan on 400 mm. Raudoituskorin poikkileikkauksen tulisi olla 100-120 mm pienempi; pienimmän halkaisijan ja kaksikerroksisen talon käytännössä käytännössä on 4 pituussuuntaista vahviketta, joiden poikkileikkaus on 14 mm.

Rungon pitkittäisvaijerit ovat sidottuja grillauksen lujituksella. Merkittävät kuormat poikittaissuunnassa, paalun ja grillauksen liitokset eivät ole kokeneet; kuitenkin, pakkanenvaimennus voi aiheuttaa tilan, jossa liitoskappale kuormitetaan rikkoen. Siksi tämä yhteys paranee myös; Vahvistuspiiri muistuttaa nauhalumpun ratkaisuja.

Pilarin ja grillauksen yhteyden vahvistaminen. 1 - grilliin kohdistuva pituussuuntainen vahvistus, 2 - grillirenkaiden risteytys, 3 - L - muotoinen raudoitus, 4 - paalupatsaat, 5 - pitkittäinen vahvistus paalusta.

Entä grillauksen vahvistaminen itse? Hän tuntee täsmälleen saman kuorman kuin nauhalevyn; Jos on, kaikki suositukset ovat samat.

seinät

Kuinka vahvistetaan betoniseinät?

 • Vahvikotelo tulisi myös kaksinkertaistaa, estäen seinän taivuttamisen kuormitettuna mihin tahansa suuntaan.
 • Pääkuormitukset ovat puristuvia, joten sanotaan, että pituussuuntaisen vahvistuksen vähimmäishalkaisija on 8 millimetriä. Hiljaisissa rakennelmissa on sallittua käyttää 8 mm: n johtojen verkkoja.
 • Pitkittäisen raudoituksen maksimipituus on 20 senttimetriä. Poikittainen (vaakasuora) - 35 senttimetriä.

Valokuvassa - vahvistetun betoniseinän runko, jossa on pysyvää muottirakennetta.