4.3.3. Erilliset perustukset sarakkeille (osa 2)

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Lujituksen päällekkäisyys - ominaisuudet ja tärkeät kohdat

Arkistoi "Uusia vinkkejä" aloitteleville suunnittelijoille. Numero numero 7.

Nykyään ei-toivotuissa neuvotteluissa aion jatkaa betonirakentamisen ja vahvistamisen liittymistä. Tarkemmin sanottuna olemme jo puhuneet saumoista, nyt puhumme liittymisestä.

Ei aina, vaaditun pituuden liittimet tulevat rakennukseen, minkä seurauksena syntyy kysymys siitä, että se on liitettävä. Kuten betonirakenteiden kysymyksessä, monet suunnittelijat yrittävät sivuuttaa tämän ongelman ja päättää rakentajille. Jokainen, joka tekee tämän, on suunnittelemassa suunnittelua vaarassa.

Rakennuttajaa ei tarvita tietää, mistä saa asentaa. Hän laittaa sen kätevästi paikkaan hänelle, mutta samalla rakennuksen vaarallisimmassa paikassa. DSTU 3760-98 -standardin mukaisissa suosituksissa raudoitettujen betonirakenteiden suunnittelussa ja valmistuksessa, jossa ei ole jännitteitä (ks. Luku 2.3.3) on esitetty hyvin yksityiskohtaisesti muutamia erityisen tärkeitä asioita, jotka annan täällä:

1. "Työhaaran päällekkäisyyden liitoksia ei suositella sijoitettavaksi venytettyyn taivutusvyöhykkeeseen ja epäkeskeisiin jännitteisiin elementteihin enimmäisvoimien vyöhykkeessä ja paikoissa, joissa vahvistus on täysin käytössä. Työvahvistimen päällekkäiset liitokset eivät ole sallittuja lineaarisissa elementeissä, joiden poikkileikkaus on täysin venytetty. " Selitän vähän. Meidän on ilmoitettava selkeästi rakentajalle, missä hän voi kiinnittää varusteet. On mahdotonta liittyä venytettyyn vyöhykkeeseen, toisin sanoen lautasen alempaa työvahvistusta ei voida liittää keskiosan keskiosaan, ja yläosa - tukien yläpuolelle (monivaiheisille levyille). Se on, että laatta venytetään, ja hetken juoni kertoo siitä, ja jopa vain yrittää kuvitella, miten päällekkäisyys taipuu lastausprosessissa: mitkä pinnat yrittävät venyttää ja mitkä kutistuvat. Piirustukselle on hyvin yksinkertaista tehdä seuraava järjestelmä:

Esitin esimerkin lattialevylle, mutta samanlaisia ​​järjestelmiä voidaan tehdä mille tahansa rakenteelle, jonka vahvistus, jossa tilataan juoksumittareita. Joskus suunnittelija asettaa heti tietyn pituisen sauvan asettelun telakointipisteiden mukaan. Täällä on vaarana hukkua kirjeenvaihdossa sopimalla kaikista uusista telakointiasemista, koska rakentajat voivat olla läsnä vahvistamisen aikana, ei ole lainkaan ennustettavissa olevaa pituutta. L / 4: n ja L / 3: n arvot otetaan tiettyyn laskentaan ja voivat poiketa antamistani arvoista.

2. "Hitsattujen verkkojen ja kehysten liitokset, sekä neulottujen runkojen ja päällekkäisten verkkojen vavat on sijoitettava razbezhkuun. Tässä tapauksessa työtangojen poikkipinta-ala, joka on liitetty yhteen paikkaan tai etäisyydellä, joka on pienempi kuin ohituksen l pituusl, ei saa ylittää 50% koko kiristetyn raudan poikkipinta-alasta.

Vavat on sijoitettava mahdollisimman pitkälle ilman aukkoa, jolloin suurin sallittu etäisyys yhdistettyjen sauvien välillä ei saa ylittää arvoa 4d tai 50mm.

Eri paikoissa olevien elementtien pituuden välisten liitosten välisen etäisyyden on oltava vähintään 0,5 ll, tai nivelöiden akselilla vähintään 1,5 ll.

Naapurien päällekkäiset liitokset tulisi sijoittaa vähintään 2 d: n ja vähintään 30 mm: n etäisyydelle. " Kuinka tuoda kaiken tämän rakentajalle? Suosittelen, että otat pohjan "suositukset..." -näkymän kuviosta 6 ja anna piirrokselle seuraava kaavio:

Huomaa, että levyn ylemmän ja alemman alueen työraudoituksen päällekkäisyys on erilainen (ks. Suositusten taulukon 12 kerroin). Esimerkissä annan kaavion, jonka halkaisija on 12 mm.

Kiinnittäkää aina huomiota siihen, että jossakin osassa ei saa olla enempää kuin 50% jännitysten koukkujen liitoksista. Joskus tämä vaatimus on erittäin vaikea täyttää, erityisesti rajoitetuissa olosuhteissa, ja on tarpeen muuttaa sauvojen halkaisijat ja niiden määrä.

Yleensä kehotan sinua tutkimaan suosituksia ylös ja alas ennen kuin alat suunnitella päällekkäisyyksiä tietyssä mallissa.

Haluan myös kirjoittaa raudoituksen telakoinnista sarakkeissa. Tämä on erityinen aihe, jonka ratkaisu ei ole vielä löydetty minulle. Kuten aiemmin ennen DSTU 3760: n mukaisten valssaustuotteiden käyttöönottoa, olivat vahvistetut palkit GOST 5781: n mukaan telakoituna? Tässä on piirustus käsikirjasta betonimateriaalien rakentamiselle:

Kuvasta käy selvästi ilmi, että puolet irrotustangoista ulottuu päällekkäisyydestä päällekkäisyyden pituudella, toinen puoli kahdella päällekkäisyydellä. Tämä takaa liitosten erottelun - enintään 50% yhdessä osassa. Mutta Gostovin varusteissa oli täysin erilaiset päällekkäiset pituudet - useita kertoja vähemmän (!) Kuin DSTU 3760: n mukaisista varusteista. Esimerkiksi me tarkastelemme: BST-betonissa olevan DSTU: n halkaisijaltaan 20 mm: n sauvan osalta päällekkäisyys on 1630 mm ("Suositukset... "). Kaksi pituutta päällekkäin - se on jo 3260 mm (joskus se on pienempi kuin lattian korkeus!). Mitä tehdä, säännöt ovat hiljaisia. Mitä suunnittelijat tekevät sen kanssa? Joko jokainen tanko vapautuu yhdestä päällekkäisyydestä (en sano, että tämä on totta), tai he valitsevat menetelmän liittymällä hitsaamalla päällekkäisyyksillä tai puristusmenetelmällä. Mutta kaikki nämä vaihtoehdot on sovitettava yhteen asiakkaan kanssa - loppujen lopuksi hänen rahansa ja kykynsä kanssa.

Ehkäpä kerron sinulle seuraavien numeroiden sarakkeiden vahvistamisen ominaisuuksista. Onnistunut muotoilu sinulle!

Pysyvän muottien vahvistaminen

Vahvistimet päästötasosta

Kaikki raudoitukset tehdään "SP 63.13330.2012 Sääntöjen mukaan Betoni- ja teräsrakenteet"

Ankkuripäästöt perustuksesta / lattiasta ovat tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 • seismiset rakennusaineet;
 • hankkeen tarjoama;
 • ei ole seinämää tasossa. Mahdolliset ankkurointimenetelmät:
 • Asenna ankkuri betonirakenteeseen (monoliittinen)
 • Poraaminen ankkuri betonirakenteessa. Kiinteä porausanturi valmistetaan kemiallisen tai sementtilaastien avulla. Liuoksen tyyppi valitaan itsenäisesti.

Vedeneristysasennus, ks. Kohta 1.2. Ankkurivapautuksen tapauksessa vesieristys on rei'itetty.

Ankkurin minimipituus on 400 mm. Vapautus vähimmäispituus pohjan / katon yläpinnasta 250 mm.

Ensimmäisen lohkon rivin vahvistaminen

Varmista ensimmäisen rivin vaakasuora vahvistaminen.

Vaakasuora vahvistus tehdään asettamalla lujitus lohkon aukkoon.

Vahvistus, joka on tuotettu kaikissa kulmissa ja pylväissä. Vahvistuspinta on yhtä suuri kuin vaakasuora vahvistusvaihe. Vahvistusta tuottaa "L" -muotoinen vahvike, jonka pituus on vähintään 1000 mm.

On mahdollista muuttaa raudoituksen geometrista muotoa kulmien ja tukien vahvistamiseksi

Suositeltava kaavion kulmien ja pylväiden lujittamismalli on nimitys "B" ja "C".

Suositeltu seinien vahvistaminen alhaisissa talonrakennuksissa enintään 2 lattian vaakasuoraa liitintä Ø8, pystysuora Ø10. Paitsi hyppyjä aukkojen yli.

Vahvistaminen vaiheiden välillä

Betonielementti sopii lohkon onteloihin ja suorittaa seinämäkehikon kuljetuksen, joka havaitsee rakennuksen kuorman lattialta, katolta jne.

Betoniyhdistelmät raskaan betonin (BST) on täytettävä GOST 25192-2012, GOST 7473-2010.

Törmäys ja sora 5-20 mm.

Suositeltu työstettävyys (plastisuus) - P4 tai mahdollisesti GOST 7473-2010 kohdan 5.1.4 mukaisesti.

Betoniseoksessa on oltava sakeus, jotta se voi tunkeutua kaikkiin muurauslohkoihin.

Rakennuksen laskennallisesta staattisesta kuormituksesta riippuen käytetään erilaisia ​​betonityyppejä - luokka B15, B20, B25, B30. Betoniluokan on oltava sama koko lattialle.

Lohkojen täyttäminen betonilla vaiheen aikana on tehokkainta asennuksen jälkeen 4 (1000 mm) - 6 (1500 mm) lohkon riveistä (kuvassa "A").

Laitteen täyttötaso ei saa saavuttaa ylemmän lohkon reunaa lukuunottamatta hyppyjä ja seinän viimeistä riviä (kuvassa "B").

Betonimassan asettaminen voidaan tehdä:

 • käsin;
 • betonipumppu;
 • käytä nosturia, jossa on konkreettinen bunkkeri (kello).

Käytettäessä betonipumppua suurpainesyöttöjä tulisi välttää. Paineen pienentämiseksi on suositeltavaa käyttää "Z" -muotoista suutinta tuloletkuun tai lokeroon asennettuihin lohkoihin.

Ulkoisten ja sisäisten seinien täyttö betonilla suoritetaan samanaikaisesti.

Betoni tiivistetään sisäisellä värähtelijällä, jossa on värähtelevä suutin, jonka läpimitta on enintään 4 cm.

Jos kyseessä on betonisuspensio pitkäksi ajaksi - yli 28 vuorokautta, on tarpeen kaataa vain puolet viimeisestä rivistä ja asentaa 500 mm: n pituiset pistorasiat. Vavat eivät saa olla yli 500 mm, ja kokonaispoikkipinta-alan on oltava vähintään 1/2000 betoniseoksen poikkileikkauksesta.

Vaaka- ja pystyvahvistus

Pystysuora vahvistustaso sarjalle:

 • 38 / xx - min. 250 max. 1000 mm
 • 30 / xx - min. 150 maks. 900 mm
 • 22 / xx - min. 200 maks. 1000 mm

Horisontaalinen vahvistustaso sarjalle:

 • 38 / xx - min. 250 max. 1000 mm
 • 30 / xx - min. 250 max. 1000 mm
 • 22 / xx - min. 250 max. 1000 mm

Suositeltu pystysuuntainen ja vaakasuorat raudoitusvälit ovat 1000 mm matalarakenteiset rakenteet korkeintaan 3 kerrosta ("ShVA", "ShGA" kuva). Ehdotettu vahvistusjärjestelmä ei sovellu seismisiin rakennusalueisiin.

Muista vahvistaa aukon muoto ("A", "B").

Koska aukon alaosassa ei ole vaakasuoraa raudoitusta, on vahvistettava raudoitus, jonka aukon molemmin puolin seinämän on oltava vähintään 500 mm.

Kaikki vahvikkeet on valmistettu kahdesta sauvasta.

Jumper Vahvistaminen

Kun vahvistetaan ikkunan tai oven aukon yläosaa, on mahdollista käyttää kolmea vahvistuskoteloa:

 1. Volumetrinen spatiaalikehys - pituussuuntaisen vahvistuksen ryhmä, joka on yhdistetty suorakulmaisten poikittaisten kiinnittimien avulla.
 2. Tasainen avaruuskehys - kaksi pituussuuntaista vahviketta, jotka on liitetty poikittaisliittimiin.
 3. Rodrunko - pituussuuntainen vahvike ilman ristikytkentää.

Asennetun varren hahlon tulisi ylittää aukon leveys:

 • 250 mm aukkojen ollessa 2 m tai vähemmän;
 • 500 mm yli 2 metriä. (kuvassa "B")

Kehyksessä käytetty suositeltava vahvistus, katso taulukko 3.

Monoliittisten perustusten vahvistaminen sarakkeille

RINNOLLISET VAATIMUKSET MONOLITIIKONRAKENTEIDEN KIINTEISTÖJEN KEHITTÄMISEKSI

Osa 1. Monoliittisten säätöjen vahvistaminen

Monoliittisten teräsbetonituotteiden perusteet ovat kolmea tyyppiä: erillinen (kunkin sarakkeen, pylväs), nauha (sarakkeiden riveissä yhdellä tai kahdella suunnalla sekä laakerin seinämien alla), kiinteä (koko rakennuksen alla).

Monoliittisesta raudoitetusta betonista rakennetut sarakkeet ja pilottit erillään perustuvat myös pääosin monoliittisiksi. Näiden säätiöiden levytila ​​on ennustettu olevan yksivaiheinen ja monivaiheinen, alaosaston osa puuttuu. Säätiöiden mitat määritetään laskemalla.

Monoliittisten pohjien pohjan vahvistaminen suorittavat hitsattujen tai neulottujen sauvavahvisteiden ristikot. Voidaan käyttää myös vakiomuotoisia yhtenäisiä hitsattuja silmälaseja, jotka on sijoitettu kahteen kerrokseen ja joissa on työvahvistus keskenään kohtisuorassa suunnassa.

Betonipinnan paksuus monoliittisten perustusten työvahvistukselle hyväksyy:

- betonituotteen läsnäollessa ja järjestettynä kallioarvoon - 40 mm;

- betonin valmistuksen puuttuessa - 70 mm.

Jalkatyökalun (hitsattu tai neulottu) halkaisija, joka on vähintään 3 m pitkin, on oltava vähintään 10 ja varret, jotka on asetettu yli 3 metrin sivulle vähintään 12 mm.

Kun ne on vahvistettu yksittäisillä sauvoilla, ne asetetaan keskenään kohtisuoraan suuntiin, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​pohjan sivujen kanssa. Tangon korkeus on vähintään 100 ja enintään 200 mm, kunkin tangon pituuden on oltava sama. Kun käytetään jaksollisen profiilin vahvistamista, ristikon reunan ympärillä olevat sauvat kahden äärimmäisen riviä on kytketty kaarihitsauksella.

Sisäiset risteykset on sidottava porrastettuun solmuun.

Säätiöperusteen vahvistamisen minimiosuus ei ole säännelty.

Kun on mahdollista valmistaa ja kuljettaa suurikokoisia verkkoja, on suositeltavaa vahvistaa perustuksia yksisäikeisillä, ilman liitoksia. Voit käyttää myös kapeita silmiä, joissa on pituussuuntainen työvahvistus, joka on pinottu kahdelle tasolle siten, että ylemmän ja alemman silmän työvahvistus kulkee kahteen keskenään kohtisuoraan suuntaan. Jokaisessa tasossa olevat ristikot on pinottu vierekkäin ilman päällekkäisyyksiä.

Kun pohjan pohjan sivujen mitat ovat vähintään 3 metriä, on suositeltavaa katkaista puolet vahvistuspalkkeista 0, lZ etäisyydellä pohjan pohjan reunasta (L on pohjan pohjan sivu). Tällöin kaikkien tangojen pituuden tulisi olla sama ja niiden pinoaminen olisi tehtävä razbezhku-mallissa, jossa säätöpohjan vastakkaisilla puolilla oleva poikkeama yksittäisen tangon läpi.

Kun yksiosainen ruudukko on vahvistettu, on suositeltavaa sijoittaa ne kahteen kerrokseen siten, että mitattavat ristikon mitat ylhäältä alaspäin, mikä on yhtä suuri kuin 0,8 alemmalla ruudukossa.

Kun vahvistetaan perustuksia verkkoihin, joissa on työraudoitus yhdellä suunnalla, on suositeltavaa hyväksyä tällainen ristikon tyyppi, jossa osa tankoista ei tuoda reunaan tai sijoittaa ristikot toisiinsa keskinäiseen laajenemiseen.

Pylväät, tarvittaessa laske- malla, vahvistetaan pitkittäisellä ja poikittaisella lujituksella sarakeiden vahvistamisen periaatteen mukaisesti.

Monoliittisissa perustuksissa, joissa monoliittiset pylväät helpottavat muotin asennusta, polvipinnan poikkileikkausmitat suurennetaan suhteessa pylvään mittoihin 50 mm kussakin suunnassa. Merkitse pohjan yläosa (patella) on 50 mm lattiatason alapuolella.

Vahvisteisten monoliittisten telineiden käyttöönotto jälkimmäisen perustuksissa on järjestetty vahvistamisen päästöjä. Läpivientien lujituksen poikkipinta-alan on oltava ainakin laskennallinen poikkileikkaus lujitustyökaluista pohjan reunan tasolla.

Lujituksen ulostulot on yhdistettävä kiinnittimiin (hitsattu tai sidottu), jolloin ensimmäinen kiinnitin sijoitetaan vahvikkeen alapäähille ja toinen 100 mm: n etäisyydelle perustuksen reunasta.

Tangon ohitus (päällekkäisyys) pituus määritetään kaavalla.

Peruutuksesta päästöt on määrätty siten, että suuremman pituuden ja suuremman halkaisijan tangot sijaitsevat polven poikkileikkauksen kulmissa (sarake, piloni).

Kiinnitysliittimessä kiinnittimiä tulisi asentaa korkeintaan 10 halkaisijaltaan pitkittäisen vahvikkeen tankoon (pienempi läpimitta otetaan).

Pusseja, jotka on muodostettu perustuksista hitsattujen liitosten järjestämiseksi pylväiden pituussuuntaiseen vahvistamiseen puoliautomaattisella uppoalta kaarihitsausaltaalla, suoritetaan yleensä samalla tasolla. Läpivientien pituus ei saa olla pienempi kuin saumanvarren mainos ja vähintään 160 mm; etäisyys valotusta tuotettujen sauvojen välillä - vähintään 50 mm.

Seisovat, matala-pylväsperiaatteet on järjestetty kehykseen ja kehystämättömiin rakennuksiin pylväiden, pilareiden ja pilasterien alla. Tämäntyyppisten perustusten käyttäminen kannattamattomien rakennusten kantavien seinien tukena on mahdollista, mutta erilliset pystysuorat perustuspylväät on yhdistettävä yhdellä monoliittisella nauhaviljelyllä, joka varmistaa niiden yhteiset paikkatiedot ja toimivat alustana seinien tukemiseksi.

Saraketyypin vapaat monoliittiset perustukset koostuvat pääsääntöisesti kahdesta osasta: laatta ja alaotsake (cap). Levyosa voidaan tehdä porrastetusti (portaiden lukumäärä otetaan tavallisesti korkeintaan kolmeen). Esivalmistettujen teräsbetonipylväiden stakannogo-tyyppisissä perustuksissa osa-sarakkeen osa (cap) voi olla poissa.

Kaikkien sarakkeiden mitat on laskettava.

Pylväsperustusten laattaosan vahvistaminen suoritetaan hitsatuilla silmillä (asetettu 1 kerrokseen) tai yksittäisillä tankoilla, jotka on pinottu yhtä pitkillä pituuksilla ja poikittain. Tangojen pituus molemmissa suunnissa tulee olla sama.

Betonisuojakerroksen paksuus laattaosan osalta oletetaan olevan:
-peruskiven rakentamisen aikana kiinteällä kallioperällä ja betonin valmistuksessa 40 mm: n alapuolella;
-betonin valmistuksen puuttuessa - 70 mm.

Työstörankojen läpimitan on oltava vähintään 10 mm, kun pylväspohjien pohjalaatta vahvistetaan. Kun pohjan puolen pituus on yli 3 metriä, sen varrelle halkaisijan on oltava vähintään 12 mm. Tangojen nousun oletetaan olevan vähintään 100 ja enintään 200 mm. Niinpä hitsattavien pinojen vahvistamisen yhteydessä niiden solujen vähimmäiskoko olisi 100x100 mm, suurin - 200x200 mm.

Kuva 1. Kaaviot pilarin perustusten vahvistamisesta

Podkolonniki (korkki) pylväsperusta on vahvistettu analogisesti neliön tai suorakaiteen poikkileikkaukseltaan: pystysuorat pituussuuntaiset vahvikkeet, joiden halkaisija on 10-12 mm, sijaitsevat kulmissa ja yhdistetään yhdeksi tilarakenteeksi kiinnittämällä ne neljä sivua poikittaisakseleilla, joiden läpimitta on 6-8 mm. Poikittaisten sauvien korkeus on yleensä enintään 200 mm.

On huomattava, että pylväsperiaatteiden laattaosan vahvistaminen on pakollista. Laskentamenetelmää on perusteltava perustusten alakolmanneksen vahvistamisen nykyisten määräysten mukaisesti. eli periaatteessa peruspilarien vahvistaminen (caps) ei ole pakollista. Tästä huolimatta suosittelen aina vahvistamista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

52. Konstruktiiviset ratkaisut irrotettaville esivalmistetuille ja monoliittisille perustuksille.

Erilliset perustukset on järjestetty sarakkeille, palkkien, ristikoiden (ja muiden teollisten ja siviilien rakennusten ja rakenteiden elementteihin). Kevyillä kuormilla ja kiinteillä maaperillä on mahdollista rakentaa myös erilliset perustukset seinille (ks. Kuva 1).

Erilliset perustukset ovat tiili-, kivi-, betoni- tai teräsbetonipilarit, joilla on laajempi tukiosa. Erilliset perustukset voidaan suorittaa monoliittisessa ja esivalmistetussa versiossa. Kiven ja betonin vapaasti seisovat perustukset on järjestetty monoliittisiksi ja ne on suunniteltu jäykiksi. Alustat ovat kalteva sivupinta tai niitä useammin laajennetaan alustaan ​​reunuksilla, joiden mitat määräytyvät jäykkyyskulman α, ts. suurin kallistuskulma, jossa ei ole veto- rasituksia kellarissa (ks. kuva 2). Ainetta, laastin merkkiä tai betoniluokkaa sekä maaperän paineesta riippuen kulma a on 30 °. 40 °.

Betonipohjaiset perustukset ovat monoliittisia tai esivalmistettuja ja ne on suunniteltu rakenteiksi puristettavalla pohjalla. Tällaisten perustusten osia ja vahvistamista valitaan betoniteräsrakenteiden vaatimusten mukaisesti.

Monoliittiset teräsbetonijärjestelmät perustuvat pääsääntöisesti astian muotoiseen osaan ja alipylvääseen. Esivalmistettujen pylväiden kokoonpano pohjalla toteutetaan lasin (lasipohjien), monoliittisten pylväiden avulla - yhdistämällä pylväiden vahvistaminen pistorasioihin perustuksesta ja teräspylväistä - kiinnittämällä pylväskenkä pohjaan betoniin kiinnitettyihin ankkuripultteihin (ks. Kuva 3). Esivalmistetut teräsbetoniseokset sarakkeille on suunniteltu yhdestä tai useammasta pohjalevystä, jotka on asetettu toisiinsa päälle sementtilaastilla. Laattoja on asennettu laattojen päälle, ja tarvittaessa lisälupuja razgalkan alla (kuva 4a).

Esivalmistetut perustukset, jotka koostuvat useasta rivistä teräsbetonilaatoja, vaativat lisää raudoituksen kulutusta, mikä liittyy siihen, että jokaisen rivin levyt on vahvistettava kuljetuksen ja asennuksen aiheuttamista voimista. Siksi silloin, kun se on mahdollista, kokoonpanosäätiö on järjestetty yhdestä elementistä (kuvio 4, b) tai siirretään säätiön monoliittiseen versioon.

Kuva 1 - Vapaaehtoiset perustukset.

a - suunnitelma, b - leikkaukset.

1-pohja, 2-jalusta paneeli, 3-pultti, 4-seinäpaneeli, 5-pylväs, 6-lattia,

Betoniosat perustuksista. 1-sarake, 2-kuppi, 3-osa-sarake, 4-poikittainen, 5-pohjainen tyyny,

Vapaaehtoisten perustusten G-vaihtoehdot: 1-betoni, 2-butobetonny, 3-butovy, 4-puiset

D-pylväsperiaatteet matalan rakennuksen rakennuksista.

53. Erillisen keskitetysti ladatun perustan laskeminen monoliittiselle pylväälle.

Perusmittausten määrittäminen

Suunnitelman kellarikerroksen mitat määritetään muodonmuutosten perusteiden laskemisesta. Tällöin on täytettävä seuraava edellytys:

jossa P on keskimääräinen paine maahan;

R on laskettu maaperänkestävyys.

Laskenta suoritetaan peräkkäisen approksimaation menetelmällä. Ensimmäisessä approksimaatiossa määritetään maaperän R tavanomaisen suunnitteluvastuksen perusalustan koko0. Kellarin pohjan pinta-ala määritetään kaavalla:

H on säätiön syvyys, m

Vakio pituussuuntainen voima sarakkeesta:

Pohjan pohjan (neliömäisen pohjan eli keskitetysti ladattujen) mitat:.

Pohjaosan laskeminen

Säätiön korkeus määräytyy sen murtumiskestävyyden ehdosta sillä oletuksella, että purkautuminen tapahtuu pyramidin pinnalla, jonka sivut alkavat sarakkeessa ja ovat kallistettuja kulmassa pystysuoraan. On välttämätöntä, että säätiön ääriviivat käsittävät purskeen pyramidin.

Keskiasennetun alustan työkorkeus:

P - paine maahan ilman, että otetaan huomioon pohjan ja maaperän paino sen portaissa

jossa c on suojakerroksen paksuus (c = 80 mm betonin valmistuksen puuttuessa)

Koska pohjalla ei ole poikittaista lujitetta, askelman korkeutta on testattava lujuuden mukaan kaltevana osana, kun betonien sivuttaisvoima havaitaan:

missä on harkitun vinon osan projisoinnin pituus, jonka arvo määritetään kaavalla:

Pohjan vahvistaminen suoritetaan hitsatuilla silmillä S400-luokan vahvikkeesta molempiin suuntiin.

Lujituksen alue määritetään perustuen pohja-aihion osan ulokkeen ulkonemaan maaperän paineen vaikutuksesta osiin, pylvään pinnalle ja portaiden pintoihin.

Taivutusmomentit lasketuissa jaksoissa:

Työhaaran poikkipinta-ala:

Kuva 10.3. Laskettaessa yksittäisiä keskitetysti ladattuja säätöjä:

Nauhan perustuksen vahvistaminen: teknologia ja perussäännöt

Jokaiselle rakennukselle ja rakenteelle tarvitaan luotettava säätiö. Vähitemäisessä rakentamisessa vahvistamiseen käytetään vahvistusnauhan perustaa, jonka rakentaminen on yksi tärkeimmistä ja kalliimmista vaiheista.

Säilytettäessä aineiston määrää ja laatua ei pitäisi olla, koska teknologian laiminlyönti ja säännöt johtavat tuhoisiin seurauksiin.

Laitekanta suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaivannon näytteenotto liuskapohjien vahvistamisen piirustusten mukaisesti.
 2. Hiekkipyyhkäisyn suorituskyky tuholaitteella.
 3. Teräsvahvikehyksen asennus.
 4. Ulkolämpötilassa viiden asteen alapuolella on lämmitettävä betonia.
 5. Asennus muottiin.
 6. Betonin läpivienti.

Ennen kuin vahvistat perustuksen oikein, sinun tulee selvittää maaperän ominaisuus, piirtää kaavio, laskea materiaalin määrä ja ostaa se.

GOST 5781: n mukaisten nauhan perustusten vahvistaminen

Projektin valmistelussa betoniliuskan lineaaristen parametrien lisäksi on merkitty vahvistusominaisuus:

 • mitkä halkaisijan vahvistaminen tarvitaan säätiöön;
 • rakeiden lukumäärä;
 • niiden sijainti.

Jos aiot itserakennuksen ja vahvistusnauhan perustan talon, kylpy, autotalli ja noudattaa tiettyjä sääntöjä nykyisestä SNiP ja GOST 5781-82. Jälkimmäisessä esitetään kuumavalssattujen pyöreän teräslajin luokittelu ja valikoima säännöllisin ja silein profiili, joka on tarkoitettu perinteisten ja esijännitettyjen teräsbetonien (teräsbetoniterästen) vahvistamiseen. Myös lueteltu:

 • tekniset vaatimukset;
 • pakkaus, merkinnät;
 • kuljetus ja varastointi.

Ennen vahvistusnauhan perustamista kannattaa tuntea vahvistusluokitus. Pinnan ulkonäköä olevat sauvat ovat sileitä ja säännöllistä profiilia eli aaltopahvia.

Suurin kosketus kaadetun betonin kanssa voidaan saavuttaa vain, kun käytetään vahvistamista profiilipinnalla.

Viittaus voi olla:

 • rengas;
 • puolikuun muotoinen;
 • sekoitettu.

Myös runkopalkki on jaettu luokkiin A1-A6 riippuen käytetyn terän laadusta ja fysikaalisista ja mekaanisista ominaisuuksista: vähähiilestä lähentyneeseen seostettuun.

Kun itsevahvistava nauha-pohja ei ole tarpeen tietää kaikkien luokkien parametrit ja ominaisuudet. Se riittää lukemaan:

 • brändi terästä;
 • sauvan halkaisijat;
 • sallitut kylmä taivutuskulmat;
 • taivutus kaarevuus säteet.

Nämä parametrit voidaan antaa hinnastossa ostettaessa materiaaleja. Ne on esitetty alla olevassa taulukossa:

Viimeisen sarakkeen arvot ovat tärkeitä taivutettujen elementtien (puristimet, jalat, insertit) valmistuksessa, sillä kulman kasvattaminen tai taipuman säteen vähentäminen johtaa vahvikkeen lujuusominaisuuksien menetykseen.

Teippirenkaan riippumattomaan suorituskykyyn käytetään tavallisesti A3- tai A2-luokan aaltoputkia, jonka läpimitta on 10 mm. Kaarevat elementit - sileä vahvistus A1 halkaisija 6-8 mm.

Kuinka asianmukaisesti laittaa asennus

Vahvikkeen sijainti liuskaohjauksessa vaikuttaa pohjan lujuuteen ja kantavuuteen. Nämä parametrit riippuvat suoraan:

 • vahvistuspaksuus;
 • kehyksen pituus ja leveys;
 • sauvojen muodot;
 • pariutumismenetelmää.

Käyttövaiheen perustana on jatkuvia kuormituksia, jotka johtuvat maaperän liikkumisesta kylmän kallistuksen, samentumisen, karstin ja seismisten läsnäolon aikana ja lopulta itse rakennuksen painoon. Täten pohjan päällä kohdistuu pääasiassa puristusjännitys ja pohja - vetolujuuteen. Saman kuorman keskellä lähes ei yhtään. Siksi vahvistamalla sitä ei ole järkevää.

Vahvistusjärjestelmässä rungon tasot on järjestetty pitkittäisesti nauhan ylä- ja alapuolelle. Laskennassa määritetyn perustuksen vahvistamisen yhteydessä luodaan lisää tasoja.

Peruskorkeudella, joka on yli 15 cm, käytetään sileiden sauvojen pystysuoraa poikittaista vahvistamista.

Nopeampi ja helpompi tehdä yksittäisten ääriviivojen rungon etukäteen. Tätä varten sauvat on taivutettu annettujen parametrien mukaan muodostaen suorakulmion. Niiden pitäisi olla samoja, välttäen poikkeamia. Se kestää melkoisia tällaisia ​​elementtejä. Työ on melko työläs, mutta se menee nopeasti kaivantoon.

Alapäässä oleva poikittainen vahvike asennetaan ottaen huomioon kuormat, jotka vaikuttavat säätöakselin akselin ympäri. Se vahvistaa pituussuuntaiset sauvat tietyssä suunnittelupaikassa ja estää halkeamien esiintymisen ja kehittymisen. Tangojen välinen etäisyys riippuu tuotemerkistä, betonin asettamisesta ja tiivistämismenetelmästä, vahvikkeen halkaisijasta ja sen sijoittamisesta betonin suuntaan. Emme myöskään saa unohtaa, että säätökehys on sijoitettava 5-8 cm: n korkeudelle kaatumisen yläosasta ja muottien reunoista.

Kun yhdistät tangot neulelangalla ja erikoiskoukulla. Merkin merkintä "C" saa käyttää vain venttiileille. Runko on koottu tangoilla ja puristimilla, yhdistäen sen yhdeksi rakenteeksi. Vahvistusetäisyyden nauhalevyssä on oltava 3/8 sen korkeudesta, mutta enintään 30 cm.

Vahvistuspohjat

Yhden kerroksisen talon ja hyvän maaperän olosuhteissa säätiö haudataan maaperän jäädyttämiseen. Tällöin nauhan pohjan pohjan vahvistaminen on todennäköisesti vakuutus. Tee se asettamalla säleiden verkko pohjan pohjaan. Keskinäinen järjestely tässä tapauksessa ei ole väliä. Tärkeintä on, että betonikerros ei saa olla yli 35 cm.

Heikossa maaperässä tai suurella kuormituksella säätöä voidaan tarvita laajemmalla pohjalla. Sitten käytetään pituussuuntaista vahviketta, kuten ensimmäisessä tapauksessa, ja poikittaissuunnassa tarvitaan erillinen laskenta.

Kuinka vahvistaa kulmat

Kiinnitys ja kulmat ovat moni- suuntaisen jännitteen pitoisuuspaikkoja. Vahvistuksen virheellinen kiinnittäminen näissä ongelma-alueissa johtaa poikittaisten halkeamien muodostumiseen, säröintiin ja delaminaatioon.

Nauhatuloksen kulmien vahvistaminen tehdään tiettyjen sääntöjen mukaan:

 1. Tasa taitetaan siten, että sauvan toinen pää menee pohjan toiseen seinään, toinen toiseen toiseen.
 2. Tangon vähimmäispituus toisella seinällä on 40 vahviketta.
 3. Yksinkertaisia ​​linkitettyjä särmäilyjä ei käytetä. Vain lisää pystysuorat ja poikittaiset sauvat.
 4. Jos toisen seinän taipuminen ei salli tangon pituutta, sen liittämiseen käytetään L-muotoista profiilia.
 5. Rungossa oleva toinen puristin on sijoitettava kahteen kertaan vähemmän kuin nauha.

Niinpä, että kuormat nauhakannen kulmissa ovat tasaisesti jakautuneet, ne muodostavat jäykän nipun ulkoisesta ja sisäisestä pitkittäisestä vahvistamisesta.

Kuinka laskea vahvistus

Nauhalevyn vahvistuksen laskenta suoritetaan ottaen huomioon mahdolliset jännitykset rakenteen rakentamisen ja käytön aikana. Esimerkiksi tämän mallin pitkittäinen venytys: pitkillä ja suhteellisen kapeilla kanavilla olevat pystysuorat ja poikittaiset sauvat eivät juuri vaikuta kuormien jakautumiseen vaan toimivat kiinnityselementeinä.

Laskeaksesi, kuinka paljon sijoitat vahvistuksen säätöön, sinun on päätettävä sen koosta. Kapealle alustalle, jonka pituus on 40 cm, riittää neljä pituussuuntaista sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Jos aiot rakentaa pohjan, jonka koko on 6 x 6 m, kehyksen yhdelle puolelle vaaditaan 4 x 6 = 24 m. Pitkittäisen vahvistuksen kokonaismäärä on 24 x 4 = 96 m. On kätevää lukea, kun valmistellaan itse vahvistusta.

Jos et voi ostaa halutun pituisia tangkoja, ne voidaan yhdistää päällekkäisyyksien (yli metrin) välillä.

Säätiön kustannukset muodostuvat käytettyjen materiaalien hinnoista ja työn laajuudesta. Laskelmissa on parempi käyttää projektia pohjan määrittämällä syvyydellä ja leveydellä. Myös kustannukset vaikuttavat rakennustyömaan ja siihen liittyvän työn etäisyydellä, kuten:

Kaikki tämä on lopullinen hinta. Vaikka pieni rakennus perustus voidaan tehdä jopa omilla käsillään. Nauhateollisuuden vaikein ja pitkä rakenne on sen vahvistaminen, mutta voit selviytyä yksin. Tietenkin kahdella tai kolmella avustajalla on helpompaa ja turvallisempaa työskennellä.

Pohjalevyn vahvistus: laskenta- ja asennustekniikka

Rakennuksen jokaiseen rakennukseen kuuluu säätiön muodostaminen, joka vie koko kuorman itselleen. Sen kestävyys ja lujuus riippuvat talon osasta. Alustatyyppejä on useita, joista erityisesti monoliittisille laatoille on kiinnitettävä erityistä huomiota. Niitä käytetään pysyvissä maissa, joissa tasossa ei ole merkittäviä vaihteluita. Tämän rakenteen tärkeä osa on liittimet, mikä mahdollistaa monoliitin voiman lisäämisen.

Erityisominaisuudet

Monoliittiset laatat ovat korkealaatuisen betonin rakenteita. Materiaali on erittäin kestävä. Pohjalevyn haitta on sen alhainen plastisuus. Betonirakenteet rikkovat nopeasti suuria kuormituksia, mikä voi johtaa säätöjen halkeilun muodostumiseen.

Ratkaisu tähän ongelmaan on levyn vahvistaminen erilaisten teräslankojen avulla. Teknisesti tämä prosessi sisältää metallirakenteen muodostamisen säätiön sisällä.

Kaikki tällaiset toimet toteutetaan erityisellä SNiP-pohjalla, joka kuvaa vahvistamisen perustekniikkaa.

Teräskehysten läsnäolo mahdollistaa levyn plastisuuden lisäämisen, koska suuret kuormitukset tuntuvat jo metallina. Vahvistuksen avulla voit ratkaista useita tärkeitä ongelmia:

 1. Materiaalin lujuus kasvaa, mikä voi jo nähdä suuria mekaanisia kuormituksia.
 2. Rakenteen kutistumisriski pienenee ja suhteellisen epävakaalla maaperällä esiintyvien halkeamien todennäköisyys minimoidaan.

On huomattava, että tällaisten prosessien kaikkia teknisiä ominaisuuksia säännellään erityisstandardeilla. Nämä asiakirjat osoittavat monoliittirakenteiden parametrit ja niiden asennusohjeet. Tällaisten levyjen vahvistuselementti on metalliverkko, joka on muodostettu käsin. Monoliitin paksuuden mukaan raudoitus voidaan järjestää yhteen tai kahteen riviin tietyn etäisyyden päällä kerrosten välillä.

On tärkeää laskea kaikki nämä määritykset oikein, jotta saadaan luotettava kehys.

Säätiön vahvistaminen ja yleiset virheet

Perusta on rakennuksen rakenneosa, joka lähettää kuormituksensa maahan. Rakennus itsessään, säätiö ja maa muodostavat yhtenäisen järjestelmän luonnon ja ihmisen aiheuttamien ympäristötekijöiden vaikutuksesta, jotka luovat lisäkuormituksia säätiölle. Nämä ovat kuormia maaperän liikkumisesta, lumipainosta, tuulen paineesta sekä kuormituksista, joita esiintyy kotona tai rakennustöissä.

Yleiset perustelutyypit

Käytännössä esikaupunki- matalien rakennusten käyttävät usein tällaisia ​​konkreettisia emäksistä, kuten nukka, nukka-rostverkovy (rooli lautan perustuksen voi olla monoliittinen teräsbetoni runko tai monoliittinen betonilaatta), tai zaglublonny malozaglublonny nauhan perusta, monoliittisen levyn (tasainen tai uurrettu).

Säätiön suunnittelun on taattava kuormien tasainen jakautuminen taustalla oleviin maaperään ja varmistettava säätiön ja koko arkkitehtonisen rakenteen vähimmäisvaatimukset muutettaessa maaperän ominaisuuksia rakennustyömaalla. Syy tällaisiin muutoksiin voi olla luonnollisia tekijöitä - kuivaus tai juotto, jäädytys tai juotto alueelta. Vaarallisimmat lujitetun betoniperustuksen eheyden kannalta ovat paikalliset maaperän liikkeet tai niiden ominaisuuksien muutokset, minkä seurauksena rakenteelle aiheutuu epätasaista kuormitusta.

Teräs ja betoni

Betonin kestävyys puristukseen on 50 kertaa suurempi kuin venytys. Betonirakenteiden kestävyyden lisäämiseksi murtumiseen, leikkaukseen tai jännitykseen kohdistuvaan lujuuteen luotiin teräs (ja myöhemmin komposiitti) vahvistaminen. Teräs pystyy pidentämään ilman murtumia, kun vetolujuus on 4-25 mm, ja vahvistamaton betoni menettää eheyden venyttämällä vain 0,2-0,4 mm. Teräsbetoni (betoniteräsvahvisteinen betoni) pystyy hyvin kestämään joukon kuormia sekä puristuksessa että jännityksessä.

Suunnittele ja noudata sääntöjä

Jotta perustuksella olisi tarvittavat ominaisuudet, jotka varmistavat sen eheyden, vahvistaminen on suoritettava tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Valitettavasti itse rakennustöissä tai talon rakentamisessa shabashnikin joukkueella (joka rakentaa taloja ilman projektia ja arkkitehdin valvonnasta) vahvistetut betoniperustat usein vahvistetaan riittämättömästi tai väärin. Ei ole yllättävää, että Internetin rakentamisen foorumeilla on usein kysyttävää säröistä betonirakenteista, ja jotkut asunnon omistajat ovat yleisesti vakuuttuneita siitä, että säätiön betoni tulee "puhjeta" ennemmin tai myöhemmin.

Eräässä artikkelissa on vaikea puhua kaikista betoniterästen raudoituksen säännöistä ja säännöistä. Keskitymme yhteisiin vahvistamisvirheisiin, jotka voivat johtaa epätoivottaviin ja jopa vaarallisiin seurauksiin.

Ei kaikki metallista valmistetut liitososat

Kirjoista kesäasukkaita Neuvostoliiton aikana, jolloin maa oli tiedossa vaikeuksia osto mitään tuotteita, mukaan lukien painotuotteiden Leninin, monet kokeneet, että betoni voidaan vahvistaa tahansa rautaesineitä - putket, osat vuodepaikkaa, Aitaverkko. Kaikilla tällaisilla tuotteilla ei kuitenkaan ole vaadittuja ominaisuuksia, jotta ne kykenisivät riittävästi vetämään vetolujuuksia eikä suojaamaan betonia muodonmuutoksesta ja halkeilusta. Täten betoniraudan suositeltavaa vahvistamista rautatiekiskoilla ei suositella johtuen betonin heikosta tartunnasta sileään metallipintaan. Ja alumiinituotteiden sisällyttäminen betonin koostumukseen vahvisteena johtaa yleensä kemiallisiin reaktioihin, jotka tuhoavat betonia.

Liitosten tyypit

Hitsaustyypin A500C jaksollisen profiilin vahvistamista on käytettävä vahvistamaan betoniperustusten vahvistamiseen (kirjain C tarkoittaa, että tällainen vahvistus voidaan liittää hitsaamalla). Käytettäessä vanhentunutta lujitusluokkaa A-III (A400) kustannukset kasvavat noin 10%, koska vahvistaminen vaatii lisää lujuutta johtuen sen alemman myötörajan lujuudesta. Tällainen venttiili yhdistää pituutta on hitsattu, ja suoran ankkuroinnin (vahvistamisesta vahvikkeen betoni), eli päällekkäin sauvojen määrä on yhtä suuri kuin pienin halkaisija ankkurin 50. Hitsaamattomien hitsauspalkkien (ilman kirjainta C) yhdistäminen johtaa metallirakenteen paikalliseen heikkenemiseen, mahdolliseen murtumiseen ja betonin rikkoutumiseen kuormitettuna. Armeijaa on kääritettävä, jotta betoni kiinnittyy paremmin. Sileää vahviketta käytetään vain ylimääräiseen poikittaiseen vahvikkeeseen.

Vahvistettujen betonipohjien vahvistuspalkkien halkaisija

Vahvistimen vähimmäiskoon halkaisija betonipohjamateriaaleissa, joiden pituus on enintään 3 m, on 10 mm ja yli 3 m - 12 mm. Porakoneissa on vahvistuksen vähimmäishalkaisija 12 mm. Pituussuuntaisen työantureitin tulee olla saman halkaisijaltaan. Jos käytetään eri halkaisijaltaan olevia tangkoja, suuremman halkaisijan tangot on sijoitettava pohjakankaan pohjaan - venytysalueella.

Pitkittäisten lujitustangojen ja niiden halkaisijoiden kokonaismäärä riippuu grilli- tai perusnauhan poikkileikkauksesta. Työhaaran tangon kokonaispoikkipinta-alan tulee olla vähintään OD% pohja- tai grillatahion poikkipinta-alasta.

Tuotantoon taivutettu poikittaisosien (puristimet) emäksistä tukirakenteiden korkeus ja 70 cm halkaisija liitos- käytetään vähintään 6 mm ja korkeus osa emäkset 80 cm - ei vähemmän kuin 8 mm. Yleensä tapauksissa asennusvaiheessa poikittainen vahvike (puristimet), ei saa ylittää 50 cm Jos korkeus pohjan 70 cm edellyttää lisää rakenteellista raudoitetangot on sivupinnat, jotka saavat ylimääräisiä kuormia -. Kuten kutistuminen ja laajeneminen - on joukko betonin lujuutta ja lämpölaajenemisen.

Vahvistustankojen asennus ja betonikerros

Työvahvistustangot tulisi sijoittaa mahdollisimman lähelle rakenteen reunoja, jotta perustan korkein lujitettu poikkileikkaus voidaan varmistaa, mutta korroosiota suojaavan betonikerroksen ei pitäisi olla pienempi kuin tietyt arvot.

Yleensä betonin pituussuuntainen työvahvistus ei saa sijaita lähemmäksi kuin 70 mm pintoihin, jotka ovat jatkuvasti kosketuksissa maan kanssa. Mutta jos tämä on pohjapohjainen betonivalmiste, betonin suojakerros voidaan puolittaa 35 mm: iin.

Yleinen virhe on työvahvistuksen epätasainen järjestely, joka johtaa vahvistetun kellariosan muuttuviin arvoihin. Vahvistustankojen asennon poikkeaman normien mukaan ei saa olla yli 10 mm.

Teräsraudoituspinta

Lujitteen pintaolosuhteet varmistavat metallin tarttumisen laadun betoniin. Sen pitäisi olla vapaa "välikerroksista" - likaa, hilseilevää ruostetta, jäätä ja lunta. On mahdotonta maalata ristikkoa. Vain erityinen epoksipinnoite on sallittu, mikä vähentää betonin kiinnittymistä, mutta hidastaa metallin korroosiota.

Mutta kummallista, ensimmäisellä silmäyksellä, joidenkin rakentajien tapana kaataa teräsvahvistus veteen useita päiviä ennen kuin se ruostuu ja "konkreettinen kiinni sitä vahvemmaksi" ei ole hakata tai virhe. Esimerkiksi Yhdysvaltojen betonirakentamista ACI-318-08 koskevassa virallisessa selostuksessa kappaleessa R7.4 sanotaan: "Säännöllinen pintakuorimaton ruoste lisää betonirakenteiden lujuuden tarttuvuutta. Ruosteinen pinta paremmin liimattu sementtigeeliin betonin koostumuksessa. Mutta kuorintainen ruoste on poistettava. "

Teräsvahvennus taivuttamalla

Monissa tapauksissa teräsvahvistus on taivutettava lujitustangojen ankkurointiin, jotta nauhatulostimien ja runkorakenteiden kulmat ja pylväkset saadaan asianmukaisesti vahvistamaan. Armoriluokka A-III voidaan taivuttaa kylmässä tilassa ilman vahvuutta 90 asteen kulmassa. Taivutuksen halkaisijan on oltava vähintään 6 vahviketta.

Vahvistuspalkkien liitos

Mitä vaaditaan, jotta raudoitus vahvistetaan oikein säätöön? Ensinnäkin vahvikeyhteys takaa suunnitteluryhmien siirtämisen yhdestä telakasta toiseen. Nykyiset vaatimukset rakenteellisen eheyden säilyttämiseksi edellyttävät vähintään kahden jatkuvan vahvistuskuvan läsnäoloa alueilla, joilla on vetolujuus.

Helpoin tapa liittää hitsatut teräsvahvikkeet. Se hitsataan vähintään 10 halkaisijaltaan vahvistuslevyn päälle. Mutta liitettäessä ei-hitsattava vahvistus päällekkäin (suoraan ankkurointi) tavallisesti tehdään monia virheitä. Ensinnäkin raudoituksen päällekkäisyyden pituuden on oltava vähintään 50 läpimittaa. Toiseksi lujituksen liittäminen ilman hitsausta, päällekkäisyyttä ei tarkoita raudoitustangojen fyysistä kosketusta: sauvat eivät saa koskettaa toisiaan, joten betoniseos "kattaisi" liitoskohdat kaikkiin sivuihin ja kiinnittäisi ne. Työhaaran päällekkäisten sauvojen välisen etäisyyden on oltava vähintään 25 mm ja korkeintaan 8 halkaisijaltaan.

Nurkkien ja lisävarusteiden vahvistaminen

Halu vähentää työvoimakustannuksia tai yksittäisten julkaisujen väärinymmärrystä johtaa virheisiin vahvojen vyöhykkeiden vyöhykkeille, joilla on suurimmat stressikonsentraatiot - kulmat ja vierekkäisyydet. Nurkkien ja pylväiden lujittamaton muoto raudoituksen päiden yksinkertaisten leikkausten avulla, jotka on kierretty neulomalla, syntyi ja vahvistettiin tiukasti kansantalouden rakentamistologiassa. Tällainen vahvistamisen toteutus on täynnä kellarikerrosten leveys ja halkeamien muodostaminen kulmissa, koska yksinkertainen lujitemuoto "ristikkäin" ei ole kytkentä (ankkurointi), vaan se on itse asiassa rautaa. Tässä tapauksessa nauha tai grillata menettää lujuuden, joka muuttuu rakenteeksi erillisillä vahvistetuilla betonipalkkeilla, jotka ovat yhtenäisiä ulkonäöltään mutta eivät rakenteellisesti, koska voimia ei siirretä tangosta tankoon tässä tapauksessa. Nurkkien ja tukien oikea vahvistaminen on järjestelmä lujitustangojen ankkuroimiseksi taivuttamalla tai ankkuroimalla U-muotoisia vahvistuselementtejä (kiinnittimiä), joiden pituuden on oltava vähintään kaksinkertainen nauhan tai pohjamyllyn leveyden mukaan (kappale 10-4.5 SP 63.13330.2012 "Betoni ja teräsbetoni rakenteet ").

Ota yhteyttä asiantuntijoihin

Epätoivottu asenne säätiön suunnitteluun ja rakentamiseen, jota ohjaa selkeä sisäinen motiivi kehittäjältä tai työntekijöiltä tekemään "halvempaa ja nopeampaa", johtaa useimmiten ongelmiin tulevaisuudessa. Pääsääntöisesti ne liittyvät kalliisiin korjauksiin tai kunnostustöihin, jotka ovat menettäneet eheytensä ja vaurioituneet talot. Toimivallan puute, kiire ja säästöt rakentamisen aikana johtavat toisinaan korjaamattomaan vahinkoon rakennuksessa ja sen seurauksena - talon rakentamiseen investoidun rahan ja ajan menettämiseen. Toivon, että vahvistusvirheiden pieni tarkistus toimii tulevan kehittäjän syynä kääntyä asiantuntijoihin tai ainakin SNiP: iin ja sääntökokoelmiin, joiden pitäisi olla perusta kaikelle rakentamiselle, vaikka kaikki ohjattiin "miten naapuri tekee".