Vedenpoisto alueella, jossa pohjavesi on korkea

Kokemus osoittaa, että lähes kaikki sivustot on tyhjennettävä. Jopa se, joka sijaitsee kuivassa paikassa. Muutokset tulevat täysin yllättäen. Pohjaveden, sateisen kesän ja suurten rakenteiden liikkuminen ja kausivaihtelut ovat myös hyvä syy pakotetun veden poistamiseen. Pohjavesi on sedimentin ja pintaveden tunkeutumista maaperään, jotka kertyvät maanalaisiin kerroksiin ja rakoihin; ne voivat olla kaikkialla, jotka sijaitsevat eri tasoilla pinnalta. Pohjaveden taso (UWF) voidaan määrittää tarkastajien avulla tai voit tehdä sen itse.

Jos ensi silmäyksellä ole selvää, aiheuttaako pohjavesi vai ei, niin sinun on tarkasteltava lähemmin ja ymmärtävä, mitä ympäristö, mikä kasvit ja hyönteiset ovat.
Paikoissa, joissa se on korkea, lähinnä suolainen kasvilajit (hevoset, hevosirut, nokkoset, kalkkuna, hemlock, paju, leppä, ruoko) kasvavat ja vihreät ovat mehukkaita ja terveitä. Jotkut kasvit (lakritsi, koiruoho) osoittavat, että pohjavesi on vaarattomalla etäisyydellä. Kosteissa paikoissa lisää mids, hyttyset. Voit tarkastella kaivoa, jos se on. Jos vettä on paljon, pohjavesi on lähellä.
Tietenkin paras ja epäilemättä tapa on poraus. Kyllä, se ei ole halpaa. Mutta jos aiot rakentaa talon, niin tämä on välttämätön tapahtuma.

Onko viemäröinti tarpeen?

Tietenkin voit tehdä ilman häntä, mutta sinun on jatkuvasti odotettava yllätys. Ja se voi olla hyvin epämiellyttävä.
Pohjavesi elää hiljaa, mutta voi tehdä kalliita asioita. Joten säätiö voi kellua ja jopa koko talon. Harvoin, mutta se tapahtuu. Säätiö asteittain tuhoutuu.
Jotkut puutarhurit uskovat, että jos ei ole suurta taloa, niin salaojitus on hyödytön. Mutta tämä ei ole täysin totta. Ja siksi...
• Pysyvä, näkymättömiä kosteus paikoilla johtaa monien kasvien juurisysteemien mätämiseen, joita ei suositella ylimääräiselle nesteelle. Tämä prosessi on hidas ja ensisilmäyksellä se on melkein näkymätön, mutta ajan myötä on havaittavissa, kuinka kasvi heikkenee, hajoaa, vaikka sellaisessa tilassa se kestää vielä kauan. Sivusto näyttää kasveja, joita ei lainkaan tarvita.
• Liiallinen vesi pesee pois ravinteita.
• Ja kellareissa, altaissa, improvisaarisissa jääkaapeissa, jotka ovat syvyydessä, ei enää ole haittaa, vaan suora, suunnittelematon rahan ja hermojen tuhlaus.
Jos joku on alle metriä ja se näyttää pienen (noin / metrin) reiän alueella, se täytetään vedellä kahden tai kolmen päivän sisällä. Tässä tapauksessa, ilman kuivatusta vain ei voi tehdä. Voit viettää salaojitusalueen omilla käsillään, se maksaa edullisesti.

Jos pohjaveden pinta on korkea, tarvitaan joukko tyhjennystoimenpiteitä. Tämä on kallis yritys. Viemäröinti voidaan suorittaa säästeliäästi, jos kaikki tai useimmat omalla kädellä tehdystä työstä.
Ihmiset vastustavat tutkimusta, on ymmärrettävää, en halua maksaa, ei ole selvää, mitä, mutta se on, kunnes he itse päätyvät ongelman ytimeen. Ja vielä sinun on varmistettava, mikä AC-taso on.

On toinen edullinen tapa - tämä on itsenäinen poraus. Voit käyttää edullista työkalua - puutarhaviskua, jossa on jatkokaapelit. Tee testi hyvin pari metriä. Jo porauksen aikana nähdään, mitä maata on poistettu. Jos pohjavesi on lähellä, maaperä kyllästyy. Se on edelleen tarkkailtava jo jonkin aikaa. Jos se ei ole kuiva kesä, niin kuva herätetään nopeasti: vesi näkyy tällä poraustasolla tai ei. Jos nestettä ei ole, niin olette enemmän tai vähemmän onnekas.
Jopa korkea pohjavesi on ratkaistu ongelma. On olemassa ulosmeno - tämä on valuma-alue.

Tyypit kuivatus

Viemäröinti on joukko toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on kerätä pohjavesi ja viedä ne pois alueen alueelta. On olemassa useita tyyppejä:
Pintaveden poisto
Syvä tyhjennys.
Pinta ja syvä yhdistelmä.
Nimet itse puhuvat erottelustaan, kaikki on alkeellista täällä, vaikkakaan kaikki ei ole niin yksinkertaista asennettuna. Maavalli on työläs, likaava, epämiellyttävä työtyö asukkaille. Tästä syystä puutarha-alueen viemäröinti olisi perustettava huvivenesataman kehityksen ensimmäiseen vaiheeseen.

Pintaveden poisto

On olemassa useita tyyppejä: avoin, piste, lineaarinen.


Avoin tyyppi on tunnettu jo pitkään, sitä käytti isoisäntämme. Nämä olivat melko syviä avoimia kuoppia kotimaan rajalla. Sedimentit kulkivat pitkin niitä, ylimäärät pohjavesiä. Joitakin moats oli koristeltu laudat, kivet. Ja niissä paikoissa, joissa ihmiset menivät, oja suljettiin taulukoilla tai lokeilla. Varakkaat omistajat, jotka peittävät suojat kaikille lapsille sopiville paikoille. Tämän kuivatuksen haittana on veden ruuhkautuminen kuivana ruohona, lehtineen, pienkivi-, mädäntyneenä. Minun piti puhdistaa ja korjata vuosittain. Ne, jotka eivät halua käyttää rahaa ja käyttävät nyt tätä menetelmää. Se on perusteltua paikoissa, joissa pohjavesi on alhainen.
Lineaarinen menetelmä on oleellisesti sama kuin avoin menetelmä, mutta tässä käytetään moderneja materiaaleja ja tekniikoita. Sitä käytetään talon ympärillä olevan talon tyhjentämiseen. Kaivaa oja, jossa PVC: n tyhjennyslevyt (1 00014560) on asennettu kaltevuuteen veden vuotamisen järjestämiseksi haluttuun suuntaan. Hiekkasilmukat asennetaan useaan paikkaan (500116320). Ovet päästävät betoniseoksesta niin, etteivät ne murtuisi, ja ylhäältä peitellään suojaverkot. Ne on tehty muovista, mutta niissä paikoissa, joissa on suuri kuorma, käytetään metallisia ristikoita.
Pistekuivaus on valmiiksi veden keräämiseksi tiettyyn pisteeseen. Tämä voi olla valuma katolta. Tuossa paikassa syntyy myrskyvesisauma, se kaivetaan maaperään, se sulkee säleikönsä huuhtelemalla sokeilla alueilla. Syviveden sisääntulolla on putken kerros kaivoon. Siinä on rei'itetty roskakori, joka on helppo puhdistaa ja jonka ansiosta järjestelmä voi toimia pitkään aikaan.
Pintaveden poisto ratkaisee vedenpoiston ongelman, jos pohjaveden taso on alhainen, korkeilla tasoilla, syvä tyhjennys on asennettava.

Syvä tyhjennys

Kuinka asentaa viemäröinti alueelle, jolla on korkea pohjavesi? Sinun on kehitettävä suunnitelma, se helpottaa työtä ja auttaa sinua laskemaan, kuinka monta putkia ja komponentteja tarvitset koko järjestelmään. Tämä on viemärijärjestelmän asennus, nimeltään viemärit, ne ovat rungon ja apulaitteita. Niiden halkaisija on 60-200 mm.
Aseta viemäriin kellarin pohjan alapuolelle, mutta aina rinteellä. Jätevesitiheys ja niiden syvyyden kirjanmerkit riippuvat GW: n tasosta.
1. Kaivaa kaivanto puutarha-juonialueen ympärillä. Leveys voi olla mielivaltainen, pieni, tärkeintä on työskennellä mukavasti. Mutta korkeus olisi korreloitava sivuston rakenteiden kanssa, se määräytyy perustuksen (tai tulevaisuuden tai olemassa olevan) sijainnin mukaan.


Jos vettä on paljon, ei ole tarpeen asentaa viemäreitä vain ympäröivän alueen ympärillä. Yleensä ne ovat täynnä joulukuusi keskeltä runko-osaan.
Voit käyttää alueen kohokohtaa ja asettaa putken käyttämällä luonnollista kaltevuutta veden tyhjentämiseen. Jos alue on tasainen, kaltevuus on luotava keinotekoisesti (2-3 cm per putki). Suurella alueella on kaivaa monta metriä. Tyhjiä tehtäviä poistaessa kuopat asennetaan useammin.
2. Kulmissa sinun täytyy varustaa kaivot, joten alueen kaivamista on laajennettava. Niiden syvyys riippuu myös vesikerrosten syvyydestä. Pohjan on oltava pääviemärien alapuolella.
Jos ei ole mahdollista siirtää vettä keräilijään, luonnolliseen säiliöön, on rakennettu vedenottoaukko. Kaivon komponentit: betoni- tai muovirakenteet. Vesi on ratkaistu, sitä voidaan käyttää kotitalouksien tarpeisiin.
3. Kaivannon pohjalla on jalkakäytävä, joka poistaa putkien ja koko järjestelmän muodonmuutoksen.
4. Aseta geotekstiilikangas, jotta putkiin pääsee vain vettä, ja hiekka, pienet kivet ja muut kiinteät aineet jäävät putken ulkopuolelle. Tämän vaiheen laiminlyönti johtaa rakenteen häiritsemiseen muutamassa vuodessa, hiekka tukkii putket ja ne voidaan puhdistaa toistuvasti kaivamalla koko kaivosta.
Geotekstiilikudoksella kääritetyt putket ovat myynnissä, niiden asennus ei aiheuta ongelmia.

5. Aseta tyhjennys, sulje kangas. Viemäriputket ovat erikoisia ja niissä on reikiä veden keräämiseen.
6. Kaivannon täyttö. On tarpeen täyttää viemäröintikerros, purkaa se ja täytä se hiekalla, aseta kerros niiden väliin.

rakentaminen

ja korjaa omat kätensä.

Kuinka tehdä valuma-alue, jolla on korkea pohjavesi

 • Kirjasimen koko: Suurempi Pienempi
 • Luettu: 16928
 • Kommentit: 5
 • Tilaa päivityksiä
 • painatus
 • osake

Monet ongelmat voivat ilmetä, jos paikan päällä oleva maaperä on ominaista korkealla kosteudella. Tämän yleisimmät kielteiset seuraukset ovat seisovien altaiden ja kasvien aiheuttamat vahingot. Vaarallisin tulos on talon perustan asteittainen tuhoaminen. On kuitenkin olemassa joitakin menetelmiä maaperän kosteuden vähentämiseksi. Menestyneimpiä niitä voidaan kutsua kuivatuskaistaleeksi, joka osoittautuu erittäin tehokkaaksi myös korkealla pohjaveden tasolla.

Mikä on vedenpoisto ja miten se tapahtuu

Veden alla ymmärtävät paikallisen alueen viestinnän tyypin, joka koostuu putkistosta ja joka vähentää maaperän kosteutta poistamalla kosteutta alueen alueelta. On olemassa useita erilaisia ​​vedenpoistoja. Päätä pidetään pinnallisena ja syvänä. Ensimmäinen soveltuu hyvin tilanteeseen, jossa maaperän kosteus liittyy saostumisen tai sulaveden kertymiseen. Mutta korkealla tasolla, hän tuskin pystyy ilmaisemaan itseään tehokkaasti.

Syvän tyhjennysmahdollisuudet ovat paljon laajemmat. Tämä vaihtoehto soveltuu, jos alueelle on ominaista korkea pohjavesi. Syväntyyppisen veden poisto mahdollistaa tämän tason pienentämisen ainakin hieman. Totta, että järjestely on paljon monimutkaisempi kuin pinnan viemäröinti.

Syvän vedenpoiston järjestäminen alueella

Ennen kuin päätät luoda syvä tyhjennys, kannattaa arvioida, kuinka hyvin se on tietyissä tapauksissa. Paras tapa syväkuivatukseen sopii, kun paikka, johon talo sijaitsee, sijaitsee laaksossa tai suolla alueella. Jos lähistöllä on luonnollinen säiliö, on myös vaikeata tehdä ilman syvää tyhjennystä. Omistaja voi turvautua tällaisen järjestelmän järjestelyyn ja tarvittaessa käyttää päärakennusten tilaa. Voi olla, että ilman syvää tyhjentämistä korkeat pohjavedet pysyvät suurina ongelmina.

Huolimatta sen valtavista eduista, syvä tyhjennys on suhteellisen helppoa. Omistajan on ensin valmisteltava tarvittavat materiaalit. Syväntyyppisen kuivatuksen luominen paikan päällä on mahdollista rei'itetyillä putkilla, joita kutsutaan viemäreiksi ja rullatuiksi materiaaleiksi vedenpitäviksi.

Menetelmä syvän tyhjennyksen asettamiseksi

1. Kaavion syvä tyhjennys

Järjestelmässä ei ole mitään vaikeaa, jolla viemäröinti on säädetty pohjaveden korkealle tasolle. Koko sivustolla on viemäreitä, jotka on suunniteltu keräämään vettä. Nämä elementit yhdistyvät yhdeksi tai kahdeksi pääviemäriin. Vesi kulkee niiden läpi vedenjakajaan ja menee sitten vedenottoon. Paikan päällä vaadittavat lisäosat ovat suojuksia. Ne antavat mahdollisuuden havaita ongelma tyhjennysvaiheessa.

Olisi selvennettävä, että veden saanti ei ole välttämätöntä itsenäisesti. Niiden toiminnot pystyvät tekemään ojan, virtauksen, luonnollisen lampun. Tärkeintä on tuoda viestintä tällaiseen luonnolliseen vesivastaanottimeen.

2. Kirjanmerkkien tyhjennysasteen määrittäminen

Syvä tyhjennys kykenee toimimaan laadullisesti omissa tehtävissään vain, jos se sijaitsee alemman kuin pohjaveden virtaukset. Ilman ammattilaisten apua vesiympäristön tason määrittämiseen on melko vaikeaa. Siksi on parempi tilata geodeettinen tutkimus. Maanmittaajat tai hydrogeologit antavat perinpohjaisen maan tutkimisen jälkeen suunnitelman, joka osoittaa, kuinka syvälle pohjavesi on eri paikoissa.

Mutta jos omistaja ei pidä tätä vaihtoehtoa, hän voi määrittää pohjaveden esiintymistiheyden itsestään, vaikkakin vain suunnilleen. Täällä sinun täytyy rakentaa maaperätyyppiä. Niinpä kivennäismaissa kuivatuksen on oltava korkeintaan 60 cm pinnasta. Turpeen maaperälle indikaattori on enemmän ja sen pituus on vähintään 100 cm. On suositeltavaa sijoittaa vedenpoisto 100-150 cm: n syvyyteen, minkä jälkeen omistaja ei varmasti erehtyä.

3. Putkien valmistelu vedenpoiston toteuttamiseksi

Jotta rakennetaan luotettava syvä tyhjennys, on käytettävä rei'itettyjä putkia. Niin sanotut reiät tiedonsiirtoelementeissä, joiden läpimitta on noin 2-3 mm. Et saa ostaa putkistoja, jotka on valmistettu keraamisesta tai asbestisementistä. Ne tukkeutuvat liian nopeasti, joten he tarvitsevat usein huuhtelua.

On paljon parempi ostaa talteenottoon suunniteltuja polymeeriputkia. Putkistojen halkaisija halutulle halkaisijalle on 5 - 20 cm: n etäisyydelle. Runkovesien tulisi olla 2-2,5 kertaa paksumpia. Markkinoilla on tuotteita, jotka on varustettu lisäsuodattimen suojuksella. Se ei salli rei'ityksen tukkeutumista nopeasti.

4. Asentaminen viemäriin

Laitteen tyhjennyksen aloittamiseksi on tehtävä kaivantojen valmistelu, joka sitten asetetaan putkeen. Niiden leveys on noin 40 cm, ja syvyys valitaan erikseen, kuten edellä mainittiin. Kaivantojen pohja on peitetty 15-20 cm paksuisella hiekalla ja hiekalla, ja niiden välissä voi lisäksi asentaa vedeneristyskalvot, esimerkiksi geotekstiilit. Valmistetussa kaivossa asetetaan putket syvään tyhjennykseen. Ensinnäkin on parempi asettaa rungon viemärit ja liittää sitten valuma-alue niille.

Jotta voidaan luoda tarkastuskaivoja, jotka mahdollistavat järjestelmän tilan hallinnan, on otettava käyttöön vahvistetut betonirenkaat tai yksinkertaiset aallotetut putket, joiden läpimitta on 30 cm. Kuopat on järjestetty lähellä viemäriliitäntöjä ja kierroksia. Joka tapauksessa on toivottavaa, että kaivojen välinen etäisyys on korkeintaan 50 cm. Jos kuivatusjärjes- telmä tukkeutuu tai on epäkunnossa, on mahdollista määrittää, missä osa ongelmasta on olemassa.

5. Lopputyöt

Kun viemärijärjestelmä on asetettu, se jää täyttämään maa- ja kartiomaiset. On välttämätöntä saada aikaan sellainen tulos, että alueen syvä tyhjennys ei ole havaittavissa. Näin säilytetään talon viereisen alueen esteettisyys ja päästään eroon mahdollisista epämukavuudesta omistajille.

Syvä tyhjennys on täydellinen ratkaisu.

Jos omistaja ei pysty käyttämään omaa aluettaan asianmukaisesti korkean pohjaveden vuoksi, syvä tyhjennys on paras ratkaisu. Valitessaan korkealaatuisia materiaaleja ja tekemällä työtä oikealla tavalla, voidaan luotettavasti suojata korkeaa kosteutta vastaan ​​noin 10-15 vuotta. Työt eivät itse ole liian monimutkaisia, joten sinun on annettava ne työntekijöille.

Miten tehdään pohjaveden pohjaveden tyhjennysjärjestelmä: järjestelyt ja järjestelyn teknologia

Kun hankitaan kiinteistöä kiinteistöön, monet omistajat eivät ole kovinkaan tietoisia geologisista ominaisuuksistaan. Usein he eivät tiedä, että pohjavesi tulee lähelle pintoja, ja joskus he tietävät siitä jo etukäteen, mutta eivät ymmärrä täysin, miten varmistetaan laadukas vedenpoistojärjestelmä. Harkitse, mitä voi olla pohjaveden tyhjennys - järjestelmiä, tyyppejä ja järjestelyjä.

pitoisuus

Mikä on korkean pohjaveden vaara?

Pohjaveden pitoisuutta pidetään korkeana, kun pohjavesi on alle 1,5 metrin päässä maan pinnasta. Mitä lähempänä horisonttia, sitä enemmän ongelmia vesi tuottaa. Tällä sivustolla ei näytetä kuivaavan pysyviä lätäköitä, jotka usein kaatavat ja tuottavat epämiellyttävän tuoksun. Mutta tämäkin on kaukana suuresta epäonnisesta edessä.

Kasveja ja rakennusten rakenteita kärsivät liiallisesta kosteudesta. Jopa puutarha-vihannekset, joilla on matala juuristo, usein romahtavat, niiden kehittyminen häiriintyy ylimääräisen veden vuoksi. Vain kosteutta rakastavia kasveja tuntuu hyvältä. Tällaisten alueiden puiden kasvu estyy myös hyvän ruokinnan vuoksi. Juuret mätänevät, ne ovat tukahduttamat sienet, patogeeniset bakteerit.

Suurin vahinko vesi tuo perusta ulkorakennukset, talot. Kevään tulvissa pohjaveden taso kasvaa entisestään, ja kellarit ja rakennusten maanalaiset osat ovat tulvia. Veteen liukenevat mineraalit ovat syövyttäviä materiaaleille. Kosteuden vuoksi maa liitetään yhteen, joten rakennusten rakenteissa on syviä halkeamia.

Maaperän liiallisen kuivumisen aiheuttamien haittojen välttämiseksi on tarpeen järjestää pohjaveden pohjavesi. Järjestelmien valinta, suunnittelu ja rakentaminen kestävät 1-2 viikkoa, mutta ongelmat voidaan unohtaa muutaman vuoden tai jopa vuosikymmenen ajan. Halutun syvyyden omaavan septisen säiliön rakentamisen esteet häviävät, ja rakennusten ja kasvien perustukset ovat kuivuneessa vyöhykkeessä.

Viemäröintijärjestelmän edut

Mikä on pohjaveden poisto ↑

Viemäröinti on paikallinen tekninen verkko, jonka vuoksi maaperä, sulatettu, ilmakehän vettä poistetaan paikasta. Valitusta rakenteesta riippuen järjestelmä voi koostua useista eri elementeistä:

 • kanavat ja putket;
 • suojaverkot;
 • hiekka-ansoja;
 • myrskyn vedenottoaukot;
 • kaivot eri tarkoituksiin;
 • kiinnittimet ja apuosat.

Elementtien määrä ja tyyppi valitaan tietylle pohjaveden tyhjennysjärjestelmälle. On myös tärkeää harkita järjestelmän tarkoitusta. Se voi siirtää vettä yhdestä / useista rakennuksista tai koko sivustosta kokonaisuutena. Toisessa tapauksessa valitse vaihtoehto järjestelystä: "kalanruoto", "rinnakkain" tai pisteen tyhjennys erilliselle pienelle alueelle, joka on tyhjennettävä.

Järjestelmä: alueen poistaminen pohjavedestä

Tärkeimmät vedenpoistojärjestelmät ↑

On avoimia ja suljettuja järjestelmiä. Ensimmäistä käytetään, jos sinun on suunnattava sadevesi. Toinen - suojella aluetta pohjavedestä. Valittaessa vedenpoistojärjestelmää pohjaveden korkealle pohjalle, ne ohjaavat veden suolapitoisuuden määrä, tyyppi ja aste. Useimmiten sateen ja tulvaveden poisto on välttämätöntä alueilla, joilla on savea, joissa kosteus pysähtyy eikä se imeydy maaperään pitkään.

Säätiön kuivatusrakenne

Vaihtoehto # 1: avoin suunnittelu ↑

Avoin järjestelmä on varustettu suorakulmaisilla putkilla. Ne sijoitetaan matalille (jopa 0,7 m: n) oksiin, joiden leveys on noin 0,5 m. Hankkeen kehittämisen yhteydessä kaltevuus on otettava huomioon, muuten maaperän tyhjentämisen sijaan voi olla päinvastainen vaikutus: vesi pysähtyy ja roiskuu, kosteikkoalueet tulevat näkyviin. Kanavien kautta myrsky ja sulavirta voivat virrata joko yleiseen jätevesijärjestelmään tai vesistöön tai erilliseen säiliöön.

Yksinkertaistettu tyhjennysversio on yhteinen oja, jossa on väkevöityjä seiniä. Voit myös varustaa taloudellisesti kiinnitettävän vedenpoiston. Hänen puolestaan ​​on myös kaivaa ojia, joiden pohjalle asetetaan ristikkäitä panoksia. Harjaspuupakkausten pääpaketit. Heille kerätään kuivia puiden oksia, sidottuina halkaisijaltaan 25-30 cm: n ryhmiin.

Kun nippu muodostetaan, sen sisällä on suurempia oksia ja lähempänä reunoja - pienempiä. Nämä palkit asetetaan ristipäälle siten, että haarojen pohjat ovat ylöspäin suuntautuneita. Yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta tällainen järjestelmä voi kestää jopa 20 vuotta. Tärkeintä on - noudattaa kaikkia järjestelyn sääntöjä.

Viemärin sisustus

Vaihtoehto # 2: suljettu rakenne ↑

Suurten pohjavesien suljetun vedenpoiston yhteydessä valmistetaan syviä (jopa 1,5 m) oksiita, joiden leveys on 0,25 - 0,5 m. Ovien vähimmäisvyöhykkeen tulisi olla alhaisempi kuin maaperän jäädyttäminen tietyllä alueella. Ne ovat täynnä kerroksia hiekkaa ja raunioita, asettivat putkilinjan ja nukkuvat jälleen 10-20 cm: n kerroksella.

Jos ei ole mahdollista kaivata vaadittua syvyyttä olevia kaivoksia, ne tehdään pienemmiksi, mutta lämpö on eristetty mahdollisella eristyksellä. Sopiva suulakepuristettu polystyreenivaahto tai muu materiaali, joka ei ole hajoava.

Jos ojit näyttävät enemmän esteettisesti miellyttäviltä, ​​ne peitetään kerroksella raunioita tai soraa, koriste-elementtejä käytetään. Orakat näyttävät hyvin kauniilta, ja sen yläkerroksen on valmistettu värillisistä marmoripaloista.

Kivi on melko kallista. Voit pienentää sitä täyttämällä pohjakerrokset karkealla ja hienolla sora-aineella. Marmoria käytetään vain pintamaalina. Estetiikan lisäksi roskien ja kiven sirujen koristelu vahvistaa kaivojen seiniä ja estää niiden irtoamista.

Suljetun viemäröinnin rakentaminen

Seinän ja kaivannon kellarin kuivatus ↑

Seinä- ja kaivorakenteet ovat samankaltaisia, mutta niillä on joitakin ominaisuuksia ja ne sijaitsevat eri etäisyyksillä säätiöstä. Kaivannon tyhjennys 1,5-3 m kellarista. Jotta vesi ei lämmitä rakennusten rakenteita, niiden välissä ja kaivannoissa tehdään savi linna. Ovien syvyyden suunnittelussa on otettava huomioon, että niiden on sijaittava kellarin pohjan alapuolella 0,5 metriä.

Pohjaveden järjestelyä varten pohja on kaivettu kehän ympäri. Tällöin savilinnan leveys ei ylitä 1 m. Ovia tehdään 0,25 - 0,3 metrin syvyyteen rakennuksen lattian alapuolella. Tällainen rakenne kannattaa varustaa kellarin ja kellarin suojaamiseksi.

Säätiön vedenpoistojärjestelmän rakentamiseksi on valittava halkaisijaltaan suuret putket (100-200 mm). Ennen kuin ne asetetaan, ne asentavat hiekkasyynyä, joka on lisäksi vahvistettu geotekstileillä. Putken asettamisen jälkeen se peitetään kerroksella hiekkaa ja täytetään maaperällä.

Järjestelmä: pohjavedenpoisto - lähellä seinää ja kaivantoa

Putkien valinta "kalalajin" järjestelmän asettamiseksi ↑

Yleisimpiä asennustapoisto putkien - "kalanruoto". Tällöin asetetaan yksi suuri keskusputki, johon pienemmät työnnetään. Ne on sijoitettava niin, että saadaan laaja verkko, joka kerää ylimääräisen kosteuden koko sivustossa.

Järjestelmän järjestelyssä voit valita keramiikkaa tai asbestisementtituotteita, mutta on parempi ottaa mieluummin nykyaikaisempaan versioon - aallotettu muoviputki. Ne on helpompi asentaa, eivät koske kosteutta, sieniä, muotteja. Muovi on erittäin kestävä ja pelkää pelkästään mekaanisia vaurioita.

Putket asetetaan geotekstilikankaaseen ja kiedotaan ympäri sen ympäri. Poikkeuksena on kivikkoinen järjestelmä. Täällä voit tehdä ilman geotekstiilejä, koska todennäköisyys silting up järjestelmä on paljon pienempi kuin muilla maaperä. Putkia valittaessa löydät valmiit tuotteet geotekstiileillä. Ne ovat tavallista kalliimpia, mutta helpompi asentaa. Sen kustannuksella putken laskemisen ehtoja vähennetään.

Järjestelmän järjestelyn menettely ↑

 1. Maanrakennustyöt. Riippumatta vedenpoistojärjestelmän suunnittelusta, on tarpeen valmistaa ojia veden tyhjentämiseksi paikasta. Ne kaivaavat kaltevuutta 7 cm 1 m. Voit tarkistaa kaltevuuden normaalin rakennustason tai -johtimen avulla.
 2. Hiekka tyyny. Putkien suojaamiseksi ja viemäröintikerroksen järjestämiseksi 10-20 cm: n kerros hiekkaa asetetaan ojan pohjalle ja päälle on murskattu kivi. Jos jostain syystä päätettiin jättää hiekkipyyhkeitä, niin kaivanto on alhaisen tiheyden geotekstiilillä alhaalla ja seinillä.
 3. Putken asettaminen Kun hiekkaa ja raunioita pehmustetaan ja tamped alas, asenna putki, tarkista kaltevuus.
 4. Täyttäminen. Putki on peitetty huolellisesti geotekstiilillä, kuivatuskerros hiekkaa ja soraa 20-30 cm paksu on asetettu päälle, tiivistetty, peitetty aikaisemmin kaivettu maaperä. Sen pitäisi olla pieni akseli putkilinjan koko pituudelta. Ajan myötä se ratkaisee kosteuden vaikutuksen alaisena.

Video: hyödyllisiä vinkkejä maisemasuunnittelijasta ↑

Järjestelmä on varustettu päärakennustöiden päätyttyä. Tämä on välttämätöntä estää putkien vahingossa tapahtuva mekaaninen vaurioituminen, raskasajoneuvoihin joutuminen ja kaivon seinämien irtoaminen.

Jos pohjavedenpoistojärjestelmä tarjoaa taivut ja kierteet, on tarpeen suunnitella ja sijoittaa tarkastuskaivoja tavanomaisten tarkastusten ja korjausten helpottamiseksi.

Suurin pohjavesimuodostuma

Jäteveden tyhjentäminen korkealla pohjavedellä on kyllin kelvollinen kaikille, jos hänellä on tarpeeksi sitkeyttä ja siinä on lapio. Meillä on tontti savi maaperän Leningradin alueella, jota voitaisiin kutsua suolla.

Kellarin unelma haudattiin lähes välittömästi, kun vesi alkoi kerääntyä 2 lapioon syvyyteen. Oli selvää, että jos emme aio kasvattaa ainoastaan ​​sammaleita, sieniä ja karpaloita mustikoilla, meidän on tehtävä reklamointityötä.

Ainoa asia, joka ilahdutti meitä, oli mädäntyvien puiden kantoja, joita kädet helposti hiipasivat. Ilmeisesti sivuston viemäröinti oli välttämätöntä.

Mikä on korkean pohjaveden vaara

Kuivilla alueilla olevat ihmiset eivät täysin ymmärrä korkean pohjaveden ongelmaa. Se näyttää, ei ole tarpeen kärsiä kastelua, maa on aina märkä, ei ole tarpeen kaivaa syviä kaivoja ja kuoppia, kuin pahasti? Ongelmana on, että pohjavesi on likainen ja kuljettaa kaikki mahdolliset jätteet, orgaaniset ja kemialliset.

Pohjavedessä, toisin kuin syvä, homeen sienet, putrefaktiiviset bakteerit ja yleensä kaikki mitä haluatte, moninkertaistetaan menestyksekkäästi. Kasvien juuret romahtavat ja juuri juurikasveista ainoa asia, joka pystyy riittävästi kasvattamaan ilmastollamme korkealla pohjavedellä, ei ole syytä odottaa joko porkkanoita tai juurikkaita eikä etenkään kunnollisia perunoita.

Sataman tyhjennys ja kuivatus on valtava määrä maanrakennuksia, se on tehtävä ennen kuin puutarhanhoito tai rakentaminen alkaa.

Tontti tyhjennettäessä maakerrosten siirtymät ja vastaavasti kellarin häiriöt ovat mahdollisia. Kuitenkin, jos et tee työtä, pohjavesi joka tapauksessa heikentää säätiötä.

Vesi on liikkuva elementti. Kaada kuivatus päälle ja täytä hedelmällinen maa - toivoton ammatti ilman täydellistä talteenottoa.

Nouseva pohjavesi helposti pestä pois hedelmällisen maaperän, korkean pohjaveden maisema muuttuu jatkuvasti - täällä oli tulva, maaperän eroosio, epäonnistuminen maanalaisesta virtauksesta täällä ja niin edelleen.

Ensisijainen työ - luodin järjestelmä

Pinta-pohjaveden pääasiallinen syy on savikerros, joka ei salli veden imeytymistä syvemmälle. Vesi pysähtyy ja kohoaa pintaan. Savi kerros on lävistettävä ja varmistettava ylimääräisen kosteuden ulosvirtaus. Tätä varten järjestetään jämäkkä järjestelmä.

On parasta tehdä se järjestelmällisesti ja yhdessä. Traktorin avulla kaivetaan 3-5 metriä syviä ojia pitkin teitä ja osioita ja leveät putket asetetaan sisäänkäynnin alle, jotta kosteus loppuu. Ihannetapauksessa valleilla on oltava kalteva uimaranta ja siirtävät vettä jonnekin joelle, tulipalolle, lampulle - sumpulle.

Mutta yleisesti, jopa ilman valumista, vallat rikkoo savi kerrosten eheys ja anna veden päästä, haihtua, imeytyä. Moisture-rakastavia kasveja - pajua, mustaherukka, merikotka istutetaan kuoppien reunoilla.

Välittömästi varoitan teitä, puhumme Leningradin alueesta, pohjaveden taso on korkein, jatkuva sademäärä ja luonnolliset suot.

Muissa tapauksissa voit päästä ojoilla. Tarvitsemme juuri jäännöksiä. Ilman niitä mikään ei tapahdu. Deep moats eivät ainoastaan ​​tuhoa savea kerros, vaan myös toimivat eräänlaisena pohjaveden salaojituskanavina.

Kaivojen väliin kaivetaan ojia, jotka antavat veden virrata ojaan. Molemmat ojat ja moatiat tulisi puhdistaa ja syventää säännöllisesti, kuorien ja ovien seinät on vahvistettava, putket on puhdistettava liitosten ja ovien liittämiseksi luiskien ja teiden alle.

Viemäröintityö sivustossa

Heidän sivustollaan harvat iloitsevat ojia ja muita kaivoksia, joiden pohjasta vesi kertyy varmasti. Siksi ojien ja ojien alueilla on piilotettu. Kävele paikan päällä, merkitse paikka, jossa talosi seisoo ja merkitse talon tulevaisuuden kehä.

Jotta pohjaa ei pestä pois, kehä on ympäröity piilotettujen kuivatus ojien ympärillä. Merkitse tulevat kappaleet. Näiden alla heijastetaan taivutetut ojat. Suuremmilla alueilla ylimääräinen vesi puretaan koloihin. Niissä vesi vakiintuu ja vähitellen imeytyy. Vedämme vettä suoraan valleihin tai palosäiliöön.

Huom. Kaatopaikka ojaan ei koske septisiä säiliöitä. Kotitalousjätteitä ja jätevesiä on edelleen siirrettävä suljettuun saostussäiliöön ja sitten asuttuun kaivoon. Jäteveden ja septisen säiliön käyttöä korkean pohjaveden läsnä ollessa tulisi seurata erityisesti.

Kun tulvat ovat tulleet, kaivetut septit säiliöt kellumaan, jätevesi pohjavedellä leviää kaikkiin alueisiin. Pesualtaat eivät ole sallittuja, koska ne välittömästi tartuttavat kaikki pohjaveden ympärillä.

Alueen merkitsemiseen tarvitaan laser- taso, lanka ja näkyvät napit. Merkitse talon kehä, merkitse kappaleiden ääriviivat. Ei ole välttämätöntä piilottaa tyhjennyshajoja juuri radan alla. Nurmikon ja jopa kukkapenkkien alapuolella suljetut viemäröintijärjestelmät ovat myös täydellisiä.

Talojen ja rakennusten vedenpoisto on välttämätöntä, koska se on myrskyviemäreissä. Vesivirran katolta se on poistettava.

Muutoin se kiihdyttää kellarin tai kellarikerroksen alle, levittää sängyt ja kukkapenkit ja kääntää tontin juurelle.

 • Kaivoimme ojaamme, meidän tapauksessamme, riittävän syvän, vähintään 1 metrin syvyyden ja vähintään 50 cm leveän. Antakaa ojien reunat olla lempeä. On toivottavaa, että ooksilla on pieni kaltevuus suun suuntaan ojaan tai viemärikaivoon.
 • Alhaalla me laitamme agrotekstiilejä. On välttämätöntä, että nouseva pohjavesi ei aiheuta liikaa savea ja mutaa ensimmäisen vuoden aikana.
 • Me nukahdutaan karkealla soralla noin neljänneksellä - tämä antaa veden virrata vapaasti.
 • Vahvat ja leveät viemäriputket asetetaan soran päälle. Asennus viemäröintijärjestelmä on melko yksinkertainen. On putkia, joissa on reikiä, joissa on vain yläosassa olevat reiät ja putket, jotka ovat täysin avoinna yläosassa. Nykyaikaisten materiaalien putket ovat halpoja ja palvelevat lähes ikuisesti. Voit valita keraamisia putkia - ne ovat kalliimpia, mutta ne näyttävät mukavalta.
 • Ylhäältä nukahduva pieni sora, mutta ei niin pieni, että se tukkeutuu tyhjennysputkien reikiin.
 • Jälleen suojaamme agropolotny, on mahdollista ripotella hiekkaa ja soraa päälle ja hieman tamp - se tulee ulos polku. Voit rullata nurmikon päällä ja tehdä nurmikolla, jossa ei koskaan ole lätäköitä.

Nyt käsiteltävä vaihtoehto on äärimmäinen ja soveltuu erittäin korkean pohjaveden ja saviympäristön tyhjentämiseen. Useimmiten jäteveden tyhjentäminen riittää suorittamaan myrskynpoiston.

Kuinka tehdä avoin salaojitus

 • Avaa vedenpoistosta tai huuruvedestä erottaa matala matalampi kuivatus oja ja se suojaa hyvin suihkusta ja veden kertymisestä lumen sulamisen aikana, pitää polut ja nurmikot suhteellisen kuivina ilman pysähtymätöntä vettä.
 • Tässä tapauksessa urat kaivetaan 50-70 cm: n syvyyteen, pohjaan asetetaan maatalouden raaka-aine, hieno sora tai karkea hiekka kaadetaan.
 • Keraamiset tai muoviset putket asetetaan hiekkapohjaiseen tyynyyn "groove" -muodossa veden virtausten ohjaamiseksi rankavien sateiden aikana. Ylhäältä voit asentaa ruudukon, joka suojaa oksat oksista ja putoavista lehdistä.

Puhtaan vedenpoisto on helpompi puhdistaa, riittää poistamaan ritilät 2 kertaa vuodessa ja pestä kertynyt lika letkuilla.

Huolimatta maapallon näennäisestä yksinkertaisuudesta, ne ovat melko työläs ja vaativat paljon aikaa, vaivaa ja kärsivällisyyttä. Jos mahdollista, tilaa kuivatus erikoisvarusteiden ammattilaisista.

Suurin pohjavesimuodostuma

Pohjavedet lähestyvät pohjakerrosta pääsääntöisesti luonnollisista syistä - keväällä, lumen sulamisen aikana. Maaperän tulvaveden mahdollisuudet vaikuttavat sekä sademäärän ja paikallisen helpotuksen avulla maakerrosten rakenteeseen. Vedenkestävät maaperän kerrokset eivät toista maan pinnanpoistoa, vaan ne ovat täynnä nousee ja syvennyksiä, jotka johtavat pohjavettä tiettyihin aloihin maan päällä.

Ilmakehän saostuminen imeytyy ylemmän maakerroksen läpi, saavuttaa saviastian (vedenpitävä) ja sen syvennysten jälkeen saavuttaa alimman pisteen. Siitä muodostuu korkean kosteuden alue. Pohjaveden korkea nousu ilmenee, jos ilmakehän kosteus on liian suuri ja läpäisemättömän kerroksen jätevesi ei pysty nopeasti tyhjentämään niitä. Tämän seurauksena maaperän (ylemmän) vesipatsaat kyllästyvät kosteudelle - maaperän luonnollinen salaojitus on tukossa, se on tulva.

Pohjaveden negatiivinen vaikutus

Pohjaveden korkea taso vaikeuttaa huomattavasti alueen toimintaa. Maaperän huuhtoutuminen tapahtuu, jonka seurauksena säätely on vajoamassa rakennuksen myöhemmässä muodonmuutoksessa, sen seinämien halkeamien moninkertainen muodostuminen. Pohjavesi on erityisen tuhoisaa saveen maaperille, lohkeille ja hienojakoiselle hiekalle - suurella veden kyllästymisellä, jälkimmäiset tulevat nesteiksi.

Pohjaveden läheisyys vaikuttaa kasvien kehitykseen. Puut on istutettava erityisesti valmistettuihin kumpuihin, kerätä puutarhan sängyt maanpinnan yläpuolelle.

Maaperän korkea kosteuspitoisuus muodostaa ihanteellisen ympäristön sammalle ja muotille, joka vaikuttaa kulttuurilliseen kasvillisuuteen ja betoniin, rakennusten puurakenteisiin. Korkeat pohjavedet pesevät kalsiumia betonista, mikä heikentää muotoilun lujuutta.

Pohjaveden tilan arviointi paikalla

Pohjaveden sijaintipaikan kuntoa arvioidaan olemassa olevien rakennusten tarkastuksella. Veden horisontin läheisyys ilmaisee:

 • mureneva kipsi;
 • ikkunan ja oven lehdet (tukos) vinossa;
 • halkeamia lasilevykehyksissä, jotka on muodostettu ilman näkyvää syytä.

Tyhjät (kehittämättömät) juoniin on kiinnitettävä huomiota luonnon kasvillisuuteen:

 • nokkoset, hemlockit, pikkukivet, sorsat ja hevoseläimet kasvaa maaperällä, jolla on erityisen korkea pohjavesi;
 • ruoko, ruoko ja meadowsweet kasvaa voimakkaasti, kun vesikerros on lähellä alle 3 m;
 • lakritsi, paniculata ja hiekka koiruoho kehittävät alueita, jotka sisältävät vesipatsaita, joiden syvyys on alle 5 metriä.

Tammi, paju, koivu, vaahtera ja alder kasvavat maan pohjaveden yläpuolella. Viimeisten neljän lajin puiden rungot muodostavat kaltevuuden pohjaveden suuntaan.

Koeporauksen suorittaminen tai koeajon tutkiminen on välttämätöntä sen tyyppisestä helpotuksesta riippumatta. Näin voidaan kerätä tietoja maaperän koostumuksesta ja paikallisten maaperän laadusta. Geologisten ja topografisten arvioiden tekeminen sivuston soveltuvuudesta rakentamiseen antaa luottamusta "rakennus" -investointien turvallisuuteen tulevien vuosien mukavassa elämässä.

Avaa pohjavedenpoisto

Jätevesijärjestelmien luominen - avoin ja suljettu - antaa mahdollisuuden selviytyä korkeasta pohjaveden pinnasta.

Jotta rakennettaisiin avoin viemärijärjestelmä puutarhan tontille, on tarpeen avata ojia (kyvettejä) - noin 400 mm: n syvyyteen päin olevan puutarhan (vihreän puutarhan) reunaa pitkin ojan sängyt (puiden riviä) alle 150 mm: n syvyyteen. Alimmassa paikassa on vedenpoisto kuoppaan yhden ja puolen metrin syvyyteen, kaikki viemärijärjestelmän kanavat näkyvät sen päälle. Tällainen viemärijärjestelmä (avoin) puutarhalle on varsin tehokas, vaikka kasveja on jonkin verran vaikea hoitaa ja istutusalue pienenee.

Pohjaveden poisto asuinrakennetuilta alueilta on erilainen. Yksinkertaistettu viemäröintijärjestelmä on helpompi luoda rinteessä. Luonnollisessa topografiassa ei kuitenkaan ole ihanteellisesti oikeita alueita, ja koko tyhjennysjärjestelmän on oltava varustettu rinteellä.

Paras aika aloittaa vedenpoisto on keväällä. Tällä hetkellä pohjavesi nousee korkeimmalle, joten on helpompi määrittää tarvittava syvyys viemäröintijärjestelmästä. Kaivauksen ojan kaivaminen alkaa ojan päivän tasosta tai viemärikaivosta. Kun etäisyys kyvettihuopasta kasvaa, tyhjennyskanava nostetaan korkeammaksi, muuten pohjavesi häiritsee toimintaa. Kuivatuskanavan tarkka syvyys määräytyy tyhjennysaukon syvyyden (kyvetin) mukaan. On kätevää rakentaa avoin tyhjennyskanavajärjestelmä käyttämällä valmiita tyhjennysputkia, jotka ovat kaupallisesti saatavissa - toisella puolella niiden kanava on raastettu.

Suljettu pohjavedenpoisto

Suljetun viemärijärjestelmän etuna on, että paikassa ei ole toimintahäiriöitä, koska avoimia tai putkistettuja ojia ei ole. Mutta sen kyky ohjata pohjavettä on alempi kuin avoin vedenpoisto, koska se on nopea siltaus. Suljetun tyhjennyskompleksin rakentamisessa tehdään ojia, joihin koko syvyys on asetettu:

 • rakennusmateriaalien jätteet (murskatut, murskatut, romumalustat);
 • oksat ja oksat ilman lehtipuita (kerros enintään 400-500 mm);
 • asbestisementtiputket, joiden läpimitta on 100-150 mm. Pohjaveden virtaukselle on tehtävä putkissa tavallisia reikiä tai leikkauksia, joiden halkaisija on yksi kolmasosa;
 • erityiset tyhjennysputket.

Jotta kuivatuskanavan murskaaminen olisi mahdollisimman vähäistä, on tarpeen sijoittaa vedenpoistokanavien pituus - pohjaan ja seinämiin - vedeneristysmateriaaliin. Sen jälkeen kun oja täytetään täyteaineella, se peitetään myös yläpuolella vedeneristyksellä, sitten se suljetaan hiekoituksella ja turpeella.

Tärkeää: riippumatta luodusta valuma-alustyypistä, on tarpeen varustaa valuma-ovet hiekkalaivojen avulla - asentaa (kaivaa) muovisäiliöitä ojien pohjalla, joissa hiekkaiset jyvät kerääntyvät. Hiekkasilmukat vaativat säännöllistä puhdistusta.

Huomaa, että pohjaveden täydellinen tyhjentäminen rakennettuun alueeseen ei tarjoa suljettujen tyhjennyskanavien järjestelmää. Jos haluat vähentää ylimääräisen veden määrää maaperässä vähintään 5 metrin syvyyteen, tarvitset neulansuodattimen.

Neulan suodatuskompleksin koostumus koostuu useista neulasuodattimista varustetuista putkista. Neulasuodatinputket on liitetty pystysuoraan maahan, ja ne on yhdistetty tyhjiöputkeen. Jälkimmäinen on asennettu maahan ja se on suunniteltu keräämään pohjavettä ylimääräiseen purkamiseen paikan päällä. Keräimessä on pumput, jotka alentavat säiliön ilmanpaineita.

Kellarin salaojitus yksityisessä talossa

Kellarissa oleva vesi vahingoittaa rakennuksen kantavaa rakennetta, sisustusta ja edistää taudinaiheuttajien kehittymistä. Koska talo on täysin rakennettu, estää pääsyn pohjaveteen ulkopuolelta on lähes mahdotonta, on vielä ryhdyttävä toimenpiteisiin niiden poistamiseksi kellarista. Alla kuvatut työt on suoritettava keskellä kesää tai talvella (lämpimällä kellarilla) - alhaisimman pohjaveden aikana.

Pohjan syventäminen. Seinämien tulevasta vedestä aiheutuvan suurimman haittojen vähentämiseksi lattiaa on nostettava 300 mm. Ennen syvenemisen aloittamista on tarpeen laatia suunnitelma lattiatason kaltevuudelle - ulkoiset pienet korkeuserot tasossa aiheuttavat vedenpidätyskykyä ja kosteuden muodostumista. Jos lattian pinta-ala on yli 20 m 2, syvenemistason alimman pisteen on oltava lähellä keskustaa. Pienemmissä kerroksissa on kätevämpää sijoittaa kaltevuuden alaosa yhdelle kulmasta. On tärkeää, että lattian kaltevan osan pituus ei ylitä yli 5 metriä, koska kaltevuuden tasaisuus on vaikeata. Viereisten rinteiden lähentymisen linjat on sijoitettava vinottain, merkitsemällä ne teräksisellä majakkaputkella.

Hydraulisen lukon rakentaminen. Syvennyskerroksen luodun pinnan yläpuolelle asetetaan kerros 150 200 mm liotettua saviä, huolellisesti sekoitettu. 300-400 mm: n etäisyydellä seinistä hydraulilukko tulee nostaa jyrkästi (kulma 30-35o) liikuttaen sitä hieman nolla-arvon alapuolella (30-50 mm).

Baseloissa, joissa on lattiapäällysteitä, jotka ovat menettäneet vedeneristysominaisuutensa, pinnan rinteet on tasoitettu tasaavalla solmulla. On tärkeää saavuttaa korkea seinämän adheesio lattian betonipohjalle - puhdistaa se, jotta se liitetään adheesiota lisäävien betonipinnoitteiden modifioijien koostumukseen.

Koska savella on mahdotonta kävellä, ja työ vaatii liikkumista kellarin ympärillä, savikerros tulee peittää geotekstiilillä ja peittää hieno sora (täyttökorkeus 200-250 mm). Voit myös asettaa kulkuväylät.

Pitin kellarissa

Se suoritetaan pisteessä, jossa lattian saven tai betonipohjan kaikki rinteet täyttyvät. Kuoppi kerää vettä, joka kulkee kellarikerrokseen ja syvän kellarin ollessa kyseessä, suojaa lattiaa syöksymästä - kaivon laaja kaivo riittävän suurella syvyydellä poistaa talon alla sijaitsevan pohjaveden vesistöön kohdistuvan liiallisen paineen.

Kaivon rakentaminen voidaan tehdä joko ennen substraatin täyttöä tai sen jälkeen - tarvitset suojamekanismia, joka on aukon muotoinen neliön muotoinen 800 mm: n puolella. Lattian syvennys kaivataan tämän muotin muodon mukaisesti siten, että kuopan tilavuus on 0,5 m 3 tai enemmän (aktiivisen veden virtauksen kanssa).

Kaivon keskellä on asennettava halkaisijaltaan 350-400 mm kotelo, joka on riittävä upotettavaksi tyhjennyspumppu-kellukkeeksi. Putkessa, joka on valmistettu asbestisementistä, teräksestä tai polyetyleenistä, reikiä, joiden läpimitta on 12-14 mm ja korkeus 250 mm, porataan rullalautakuvioon. Mäntymäärän vähentämiseksi ennen kotelon asentamista kaivoon kotelo kääritään muovisella verkolla, jossa on 5 mm: n verkko useita kerroksia.

Kotelossa pohja on kuuro - putki on betonoitava (betonipisteen paksuus - 8 mm) tai keittäminen. Pit-lomake poistetaan vasta sen jälkeen, kun siihen on asennettu putki, jonka ympärille kaadetaan hienoa soraa. Kotelon pituuden on oltava täsmälleen lattian tasolla, sen nollamerkki. Putken reiän estämiseksi kävelystä kellarikerrokseen, sen kaula on suljettu vahvikkeella hitsatusta verkosta.

Betonilattian kuoppan luominen on tärkeää vahingoittaa sen vaakasuoraa eristystä työn aikana. On kätevää käyttää 20 kg: n konstruktiorakenteita - niin että se ei kellua betonisoitumisen aikana, murskattua kiveä kaadetaan sisään. Jos kaivoa ei ole aiemmin tehty betonilattialle, sinun on osittain purettava lattia ja muodostettava kaivosrasiili (sump). Tämä vaatii betonin, jonka veden imeytyminen on vähäistä - muunnettu erityisillä lisäaineilla.

Basement Drainage Pump

Lähes kaikki kelluvat vedenalaiset pumput pystyvät pumppaamaan kerättyä vettä kuopasta, kuten tuotemerkit Wilo, Grundfos, Karcher ja muut. On valittava kuivatuspumpun malli sen suorituskyvyn ja pumpattavan veden nousun korkeuden mukaan.

Pumpun kapasiteetin on oltava riittävä pumppaamaan koko veden tilan säiliöstä. Ei ole välttämätöntä valita tahallisesti liian voimakasta sedimenttiä - usein ja lyhytaikaisilla työkierroksilla poistetaan nopeasti moottorin ja laitteen kontaktiryhmä.

Jätevesipumpun kehittämän paineen korkeus valitaan etäisyydellä pumpatun veden poistovyöhykkeestä. Yleensä paine 10-12 metriä riittää. Pumppumallin valinnassa on kuitenkin pieni marginaali pään etäisyyden yli, mikäli läpivirtausputki on vedettävä taivuttamalla.

On välttämätöntä ostaa lietteen uimapumppu, joka mahdollistaa roskien pääsyn siihen. Vaikka runkoputki nousee ruutuun, hiukkasfraktioista jopa 5 mm: n hiukkaset voivat tunkeutua sisään.

Pohjaveden tyhjennys ja poistuminen kellarista

Kellaripepuspumpusta pumpattu epäpuhtausi vesi on parasta ottaa putket mon. Niiden sileät seinämät eivät peitä likaa, vaan ne tulevat osoittamaan tällaiset putket täydellä etäisyydellä mahdollisimman pienillä yhteyksillä. Putket pnd tulisi valita halkaisijaltaan, joka on yhtä suuri kuin lietepumpun suutin.

Pumpusta putki johdetaan seinää pitkin lähes läpivirtaustasolle - putken "pystysuora" segmenttiä vaaditaan ajamaan ilman taivutuksia. Putken ulkopuolella tuotetaan kellari seinään - tunneli valmistetaan talon ulkopuolelle. Sen jälkeen, kun putki on irrotettu sen seinämien välisestä aukosta ja kellarin seinämästä, ne on kokonaan suljettu laastilla sementtisideaineella vedenpitävyyden palauttamiseksi. Viemäröinti Pnd putket voidaan sijoittaa luomatta "sänky" heille. Voit jopa johtaa maaperän jäädyttämisen syvyyttä - edellyttäen, että vähintään 5 mm: n kulmakerros luodaan. Kovalla maaperällä ja maan pinnalla suojaamatonta tyhjennysputkea ei kuitenkaan voida ajaa.

Nollaa "kellari" -vesi tilavuudeltaan enintään kuutioon, suodatuskenttä valmistuu. On tarpeen kaivata kaivanto, jonka pituus on 6-8 m, syvennystä 500 mm. Geotekstiilin kerros asetetaan siihen, jota seuraa hiekka ja suuri murskattu kivi (tie), sitten toinen geotekstiilikerros. Suodatuskentän keskelle (valmistettu kaivanto) sijoitetaan putken pt päätyosa, joka on liitetty vapaasta päästä. Putken tässä osassa reiät valmistetaan etukäteen 50 mm: n pinnalla ja porrastetussa kuvassa - kellarista pumpattu vesi menee maahan niiden läpi.

Jos kellarissa olevan veden sisääntulovirta on suuri, on sitten tarpeen viedä virtauskanava viemärijärjestelmään (melioraatio). Huomaa, että ympäri vuoden täyttyminen kellarikerroksessa ja pohjavedellä jatkuvan pumpun suorittaminen johtaa maaperän eroosioon ja helpotusten muutoksiin sekä kevyisiin perustuksiin rakennettavien rakennusten rakenteen rikkomuksiin.

Rakennuksen ominaisuudet maassa korkealla vedellä

Jos maaperällä on korkea vesitaso, on perustusten ja rakennusten rakentaminen omat ominaisuutensa. Kehittäjän on tiedettävä, miten se tyhjennetään ja tehdään maaperän kuivatus. Tarvitaan myös tietoa siitä, miten pohjaveden syvyys alueella on.

Pohjaveden määrittäminen ja veden poisto

Pohjaveden taso (GWL) määrää omat maisemointiolosuhteet. Voit määrittää sen itse ilman asiantuntijoiden apua. Saatavilla on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen on maaperän tutkiminen. Sinun on tehtävä seuraava:

 1. Porausporan tai lapion käyttäminen kaivaa reiän, joka on vähintään 1,5 metriä syvä.
 2. Seuraavana päivänä sinun täytyy nähdä, onko kaivo ei ole täynnä vettä.
 3. Jos se on, ota metallinen tanko tai puupalkki, jonka pituus on yli 1,5 m, ja laske se pohjan pohjaan.
 4. Mittanauhan avulla mitataan etäisyyttä tangon yläkuivasta pisteestä veden kanssa kosketukseen jääneen merkin kanssa. Tuloksena oleva luku on GWL-indikaattori. Mitä suurempi se on, sitä vaikeampi on suorittaa minkä tahansa tyyppisiä töitä sivustolla.

Toinen tapa on tutkia tarkasti maastoa. Pohjaveden esiintymistiheyden määrittäminen on mahdollista puutarhaviljelyn kasvillisuuden luonteen vuoksi. Harjoittelussa on osoitettu, että vadelmat, karhunvatukat ja puolukat kasvavat hyvin, jos pohjaveden taso vaihtelee 40-60 cm: n välillä. Niissä paikoissa, joissa tämä luku on 1-1,1 m, karviainen, herukka, kuusama kasvaa hyvin. Useimmat hedelmäpuita eivät pidä liiallista kosteutta maaperässä: omenat, päärynät, aprikoosit, persikka. Kasvintopaikoissa GWL ei ole korkeampi kuin 2-2,5 m.

On huomattava, että kosteudeltaan kyllästyneet maaperät hehkuvat. Toisin sanoen kausien aikana voidaan havaita merkittävää maaliikennettä. Tämä tapahtuu, koska vesi, jäädytys ja sulatus aiheuttavat maaperän tilavuuden muutoksia. Tämä suuresti vaikeuttaa minkä tahansa rakennustyön toimintaa.

Pohjaveden alentaminen alueella voi käyttää kunnolla toteutettua vedenpoistoa.

On olemassa kahta tyyppiä:

Ensimmäinen on kysyntä veden poistamiseksi kellarikerroksista ja se suoritetaan seuraavasti:

 1. 0,8-1 m: n etäisyydellä pohjasta kaivetaan kaivamaa pitkin TPG: n (maaperän jäädytyspiste) alle 20-30 cm.
 2. Oven pohja on kohdistettu niin, että laskuputken suuntaan muodostuu 1 - 2 cm: n kaltevuus kulmaverkolle.
 3. Kaivon pohjassa on rei'itetyistä putkista koostuva valtatie. Voit käyttää harmaita viemäriputkia, joiden leikkaus on 110 mm. Rei'itys tehdään poralla.
 4. Jotta putket eivät tukisi maaperä ja pienet kivet, putket käärittyvät geotekstiilikuorella.
 5. Vedenkerääjä käyttää sopivan kokoista kapasiteettia tai tuo linjan septiseen säiliöön.

Rengasmaisen vedenpoiston periaate on samanlainen. Mutta tässä tapauksessa putket asetetaan pitkin kehän reunaa, ja vesipiste johdetaan sen ulkopuolelle. Mitä korkeampi GWL on, sitä korkeampi viiva on asetettava. Koska pohjaveden alentaminen ei ole helppo tehtävä, sinun on tehtävä kovaa työtä. Mutta kuivatuksen laatu vapauttaa omistajan monien ongelmien parissa työskentelystä.

Rakennuksen ominaisuudet korkealla GWL: llä

Korkea pohjavesi vaikeuttaa vakavasti säätiön ja septisen säiliön rakentamista. Jos mahdollista, ensiksi on järjestetty rengasjäähdytys tällaisilla alueilla. Jos tontti ostetaan talon kanssa, pohjaveden alentaminen suoritetaan seinän kuivatuksen avulla.

Aloitusrakentamisen, sinun on otettava huomioon, että maaperä tällaisilla alueilla on liikkuvia. Siksi, kun kaivetaan pohjarakenteita tai septisäiliötä, on tarpeen vahvistaa kuopan seiniä riippumatta siitä, käytetäänkö erikoislaitteita tai käsityötä. Jos näin ei tehdä, kaivo saattaa romahtaa. Tällöin työn on aloitettava.

Toinen tärkeä seikka: on suositeltavaa huolehtia etukäteen mudan (ulosteen) pumppu tai pumppu. Tätä laitetta tarvitaan pumppaamaan vettä ja nestemäistä mutaa, joka väistämättä kerääntyy kuopan pohjalle.

On olemassa useita suosituksia, jotka helpottavat säätiön rakentamista suuressa pohjavesissä:

 1. Kun UHV on yli 0,5 m, on järkevää luopua talon upotetun pohjan rakenteesta ja valita vaihtoehto: ruuvipallot, MZL (matala-teipin pohja), matala päällystyslaatta, paalusäätiö.
 2. Säätiö vaatii korkealaatuista vedenpitävyyttä paitsi pohjat, myös seinät.
 3. Talon alempi sidonta tai tiilien alempien rivien tulisi myös olla peitetty vedeneristysmateriaalilla (kateaine, mastattu bitumiin tai kumipohjaan).
 4. Betonin kosteuden kestävyys on suositeltavaa käsittelemällä sitä "Penetronilla" tai "Penekritomilla".

Näissä olosuhteissa korkea pohjavesi ei häiritse onnistunutta rakentamista.