Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Talon rakentaminen

On olemassa useita betonilaattojen lajikkeita, jotka eroavat sekä laadusta että suhteellisesta koostumuksesta. Yhden tai toisen liuoksen käyttö määritetään erikseen, riippuen betonipaikasta. Lue lisää konkreettisesta omien käsitysten tekemisestä.

Sisällysluettelo:

Miten tehdä konkreettisia tee-se-itse-mittasuhteita ja tekniikkaa

Tärkein betoniratkaisun osa on sementti. Sen tehtävänä on yhdistää muut komponentit yhteen. Portland-sementti sopii erinomaisesti betonin valmistamiseen. Tämä johtuu siitä, että sen koostumus sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Tällöin on mahdollista saavuttaa korkea tarttuvuus kaikkien komponenttien välillä.

Sementtityyppi, jota käytetään betoniliuoksen valmistamisprosessissa, määritetään sen soveltamisalan yksittäisillä indikaattoreilla. Useimmin käytetään sementtiä 500. Alhaisempia laatuja käytetään betonin valmistamiseen pintoihin, joihin ei kohdistu suuria kuormituksia.

Portland-sementtiä käytetään parantamaan tarttumista kaikkien komponenttien välillä sekä korkeissa että matalissa lämpötiloissa. Kuitenkin vähimmäislämpötila betoniliuoksen käytölle on viisitoista astetta. Jos betonia käytetään edelleen alhaisessa lämpötilassa, sen koostumuksen tulee sisältää erityisiä aineita lisäaineiden ja pehmittimien muodossa. Ainetta, joka on kuonan muodossa Portland-sementtiä, käytetään, jos työ suoritetaan lämpötiloissa, jotka ovat yli 25 celsiusastetta.

Sementtimateriaalin epäpuhtauksien määrä ei saa ylittää kaksikymmentä prosenttia. Tämä on merkitty kirjaimella D merkityllä merkinnällä. Kun valitset sementin laastille, kiinnitä huomiota sen ulkoisiin indikaattoreihin. Sen pitäisi olla erilainen virtauskyky eikä siihen saa sisältyä ylimääräistä kosteutta. Ei ole suositeltavaa ostaa sellaista materiaalia, jolla on kokkareita ja joka erottuu raakaproteiinin ulkonäöstä.

Betonielementtejä on pystytetty betonista, joka sementin heikon laadun vuoksi romahtaa nopeasti. Aine on säilytettävä myös erityisissä olosuhteissa lämpötiloissa, jotka ovat 10 astetta ja kosteuden ollessa korkeintaan 60%. Sementti imee helposti kosteuden ja hajuja ulkoisesta ympäristöstä ja menettää nopeasti positiiviset ominaisuudet. Suosittelemme ostamaan uutta sementtiä, jota käytetään yhden tai kahden viikon ajan.

Betoniratkaisun toinen komponentti on hiekkaa. On olemassa erilaisia ​​konkreettisia ratkaisuja, joihin voit tehdä ilman hiekkaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun täyteaineen koostumuksessa ei ole aukkoja tai ne ovat vähäisiä.

Hiekan optimimääräinen osuus on 1-5 millimetriä. Kun valitset hiekkaa, suosittelemme materiaaleja, joilla on sama raekoko. Hiekka ei saisi sisältää saviä ja muita epäpuhtauksia. Kasvillisuuden, kivien ja roskien läsnäolo vaikuttaa haitallisesti tuloksena olevan betoniliuoksen laatuun.

Jos ei ole liian puhdasta hiekkaa, suosittelemme seulomista useita kertoja ennen käyttöä. Paras vaihtoehto on käyttää joen hiekkaa, jonka kustannukset ovat hieman normaalia korkeammat. Tällä materiaalilla ei kuitenkaan ole savea ja ulkomaisia ​​sulkeumia, ja sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Savi betonissa ei ole hyväksyttävää, se vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen ja kestävyyteen. Seuraava kohta on varmistaa betonin ja karkean aggregaatin maksimaalinen kiinnittyminen. Nämä tekijät ovat ratkaisevia määritettäessä konkreettisen ratkaisun kokonaislujuutta. Jotta hiekka valmistettaisiin työhön, suosittelemme huuhtelemaan sitä ja jättämään sen asettumiselle.

Jos korkealaatuista hiekkaa ei voitaisi ostaa, on mahdollista käyttää keinotekoista hiekkaa. Sen valmistamiseksi kiviä hienonnetaan. Tämä hiekka on suuri tiheys ja paino. Harkitse, että tällaisesta hiekasta peräisin oleva betoniliuos eroaa suuresta painosta.

Betoniliuoksen lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään murskattua kiveä tai soraa. Ne suorittavat betonin täytteen toiminnan. Näihin tarkoituksiin ei ole suositeltavaa käyttää kiviä, koska sen pinta on sileä.

Valitse täyteaine, kysy mitä rodusta se on valmistettu. Laajennetun saven sisältö on helppoa, mutta se yhdistää kaikki osat yhteen. Täyteaineen koko on 0,8 - 4 cm. Tässä tapauksessa on suositeltavaa valita keskikokoisia aineita. On suositeltavaa valita aine, joka ei sisällä pölyä ja savea. Kytkennän luotettavuus määräytyy materiaalin karkeuden mukaan.

Lisää konkreettiseen liuokseen täyteainetta, joka sisältää sekä suuria että keskisuuria hiukkasia. Täten on mahdollista saavuttaa aggregaatin tiukempi istuvuus pintaan. Hiekka ja täyteaine on sijoitettava työmaan lähelle. Hiekan tai täyteaineen saastumisen estämiseksi suosittelemme, että ne kaadetaan kalvolla esipinnoitettuun alustaan.

Viimeinen betoniliuoksen pääkomponentti on vesi. Alkali- tai happoklusseja ei pitäisi olla sen koostumuksessa.

Lisäaineina betoniliuoksessa käytetään aineita muodossa:

Tämän materiaalin avulla lisätään konkreettisen liuoksen käyttökelpoisuutta. Siten on mahdollista parantaa betoniliuoksen tasoittamisprosessia. Kalkki vähentää laastin lujuutta, koska se vähentää sementin ja aggregaattien välistä sidosta. Huomaa, että kalkki on välttämättä pakattava.

Jotta koristeellinen betoni käsin voitaisiin tehdä, on suositeltavaa käyttää pehmittimien muodossa olevia aineita. Heidän avullaan on mahdollista muuttaa ratkaisun kvalitatiivisia ominaisuuksia.

3. Lisäkomponentit.

Tiettyjen komponenttien avulla betoniratkaisu etenee progressiivisemmin. Lisäksi lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betoniliuoksen takavarikointia. Ennen lisäominaisuuksien käyttöä on tutkittava niiden ominaisuuksia ja käyttöohjeita. Jos betonin kaataminen suoritetaan alhaisessa lämpötilassa, emme voi tehdä ilman lisäaineita.

4. Vahvistetaan komponentit.

Erityisten lisäaineiden avulla on mahdollista suorittaa lisäbetoniliuosta betoniliuosta. Esimerkiksi on suositeltavaa lisätä polypropeeniin tai polyvinyylikloridiin perustuvia kuituja betoniliuokseen, jolla levitys suoritetaan. Nämä osat eroavat pehmeydestä ja erityisestä kestävyydestä. Siten on mahdollista saavuttaa betonin täydellinen sileys ja estää sen halkeilua.

Miten tehdä konkreettisia perustuskäsineitä - koostumuksen mittasuhteet

Betonin koostumus ja sen osien yhdisteiden määrä määritetään betoniliuoksen käytön tarkoituksella. Esimerkiksi perustuksen rakentamiseksi on välttämätöntä olla kestävä betoni, joka sisältää suurta murskattua kiveä ja laastia, joka vahvistaa sen luotettavasti.

Samanaikaisesti on tärkeää saavuttaa liuoksen sujuvuus, koska se ei saa sisältää ilmakuplia tai epäpuhtauksia. Ennen kuin aloitat liuoksen täyttämisen, on suositeltavaa tehdä substraatti. Tästä riittää, että käytetään vähemmän kestävää koostumusratkaisua, joka sisältää hienojakoista hiekkaa. Samanaikaisesti liuoksen konsistenssi muistuttaa märkäpohjaa.

Säätiön laasti voi tehdä konkreettisia käsiä. Samanaikaisesti täyteaineen tulee olla keskinkertainen murto-osalla ja sakeus - neste. Siten liuos voidaan jakaa pinnalle. Lisäksi pienen tai keskikokoisen jakeen täyteaineena käytetään kukkaruukkujen, puutarhavälineiden, betonirakenteiden valmistusta.

SNiP määrittelee betoniliuoksen sisältämien komponenttien koostumuksen ja määrän. Tässä tapauksessa kannattaa harkita kunkin ainesosan tiheyttä. Suosittelemme pysymään betoniliuoksessa, joka on keskitiheys. Laskelmien suorittamisen jälkeen siirry komponenttien liittämiseen yhteen.

Komponenttien suhteen suosituin muunnos tarkoittaa sementin yhden osan käyttöä kolmeen osaan hiekkaa ja kuusi osaa täyteaineesta, kun taas veden määrä vaihtelee 0,4: stä 1: aan. Vesi tekee liuoksesta enemmän tai vähemmän nestemäistä.

Liuoksen optimaalisen johdonmukaisuuden määrittämisen jälkeen komponentit on mitattava. Huomaa, että ei ole suositeltavaa käyttää märkähiekkaa työhön, on suositeltavaa kuivata se ennen kuin se lisätään liuokseen.

Ennen kuin teet konkreettiset askeleet omalla kädellä, sinun on valmisteltava konkreettinen ratkaisu. Useimmiten se käyttää betonisekoitinta. Tämän laitteen avulla voit sekoittaa kaikki osat tasaisesti ja nopeasti. Manuaalinen menetelmä betoniliuoksen valmistamiseksi on merkitystä vain, jos työn määrä on pieni. Tällöin puuttuu kyky hallita reseptiä tässä tapauksessa.

Voit luoda itsellesi konkreettisen ratkaisun kahdella tavalla:

1. Ensiksi kuivat aineosat sekoitetaan toistensa kanssa ja sitten lisätään vettä.

2. Hiekkaa, aggregaattia ja sementtiä lisätään veteen.

Ensimmäistä vaihtoehtoa kutsutaan myös kuivaksi, mikä tuottaa yhdenmukaisen sekoituksen kaikkien komponenttien välillä. Samalla lisätään vettä viimeiseksi. Joskus tällaisessa koostumuksessa on kuivia kokkareita, jotka vähentävät liuoksen lujuutta. Jotta vältytään niiden ulkonäöstä, suosittelemme käyttämään toista ratkaisun sekoittamismenetelmää. Se soveltuu betonin sekoittamiseen pieninä määrinä.

Joka tapauksessa suosittelemme betonisekoittimen käyttämistä vaivata ratkaisu. Jos sinulla ei ole tätä laitetta, vuokraa se. Betonisekoittimen on sijaittava lähellä työpaikkaa. Näin ollen on mahdollista välttää betonin kerrostumista sen kuljetuksen aikana.

Standardi betonimylly sisältää noin kaksisataa litraa laastia. Tämä määrä on ohjattava ainesosien määrän laskemisen yhteydessä. Menetelmä liuoksen valmistamiseksi betonisekoittimessa on seuraava:

1. Mittaa vesi oikeaan määrään ja kaada se betoniseokseen. Täytä vettä ei kaikki, noin 10% jätä myöhempää aikaa liuoksen saattamiseksi haluttuun johdonmukaisuuteen.

2. Aseta sementti oikeaan määrään, anna myös sementtiä.

3. Seuraavaksi hiekka täyttyy, minkä jälkeen kaikki komponentit sekoitetaan yhteen. Se kestää noin viisi minuuttia.

4. Sementtilaastin valmistuksen jälkeen lisätään tarvittaessa lisäaineita, pehmittimiä.

5. Lopullisessa vaiheessa lisätään täyteaine. Jos liuos on lisättävä veteen, se sekoitetaan sementin kanssa, seos lisätään betonisekoittimeen tässä vaiheessa.

Kaikki työ tehdään 10-15 minuuttia. Jos kokonaisratkaisua ei ollut mahdollista purkaa kerralla, sitä sekoitetaan jatkuvasti, kunnes se on täydellinen.

Miten värillinen betoni on omalla kädelläsi

Ennen kuin teet betonin betonilla omia käsiä, suosittelemme liuoksen värjäämistä väripigmentteillä. Nykyaikaiset teknologiat mahdollistavat erilaisten betonipintojen värjäämisen ja kirkkauden.

Pigmenttien lisääminen tehdään joko liuosvalmisteen vaiheessa tai sen jälkeen, kun koostumus kovettuu. Väripigmenttejä on kaksi versiota:

Väripaletti ja kylläisyys määräävät pigmentin kemialliset komponentit. On suositeltavaa lisätä pigmentti koostumukseen sekoitusvaiheessa. Tässä tapauksessa on mahdollista saavuttaa yhtenäinen ja kaunis väri. Pintaan kohdistuvan värivaikutuksen maksimoimiseksi suosittelemme hiekan ja valkoisen sementin käyttöä laastin valmistuksessa.

Ennen pigmentin lisäämistä se laimennetaan vedellä. Sekoituksen laatu vaikuttaa ratkaisun homogeenisuuteen. Samaan aikaan tällainen koostumus valmistetaan yksinomaan betonisekoittimessa. Konkreettisen ratkaisun valmistaminen käsin on mahdotonta.

Ennen kuin teet betoniraita omilla käsillä, on myös suositeltavaa valmistaa ratkaisu konkreettiseen sekoittimeen. Tämä laite ei ainoastaan ​​säästä aikaa, vaan parantaa merkittävästi myös valmiin ratkaisun laatua.

Betoniliuoksen kaatopaikassa suositellaan käytettäväksi betonielementtiä. Sen avulla on mahdollista poistaa ilmakuplat ja parantaa valmiin pinnoitteen laatua. Lisävahvistus saadaan teräsvahvisteilla. Ratkaisun optimaalinen asetusaika on noin kaksi päivää. Liuoksen täydellinen kuivaus kestää noin kaksi viikkoa tai enemmän.

Kuinka tehdä vahva betoni tehdä se itse

Sementin puuttuessa betoni on sementti-hiekkaseos (CPS) ja laasti. Tämän materiaalin tärkeimpien kuluttajaominaisuuksien joukossa ovat:

 • - vahvuus;
 • - veden hylkääminen;
 • - hyvä vuorovaikutus teräksen kanssa (toisin kuin kipsi);
 • - puristamalla kuivauksen aikana (tai pikemminkin, kun asetetaan tai tarkemmin sementtikiven muodostumiseen). Tämä ominaisuus johtaa hyvin usein halkeiluun. Tilanne on kuitenkin ratkaistu pelkkien saumojen välillä eri siteiden välissä tai seinän ja solmujen välissä 1-2 cm.

Tyypit betonista

Tiheydeltään riippuvat betonit on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

magnetite, barite, valurauta romu

erityisiä suojarakenteita varten

hiekka, sora, murskatut kivet

Kaikki tukirakenteet

lähinnä tukirakenteissa

1. kevytbetoni huokoisissa keinotekoisissa ja luonnollisissa aggregaateissa.

2. solubetoni (vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni). Koostuu sideaineesta, vedestä, vaahdotusaineesta ja hienojakoisesta piidioksidikomponentista.

3 Karkea betoni (suuri huokoinen tai tiheä aggregaatti).

Huokoiset ja solukomponentit

mittasuhteet

betoni

1 osa sementistä otetaan 2 osaan hiekkaa ja raunioita sekä 0,7 osaa vettä. Oikein valittu betoniseos koostuu 8-15% sementistä ja 80-85% aggregaateista (painosta). Yleensä 1 m 3 betonin valmistukseen vaaditaan:

 • - sementti M500 - 300-350 kg (1/4 kuutiometriä);
 • - hiekka - 600-700 kg (1/2 kuutio). Hiekan tulee olla partikkelikoko 0,14 - 5 mm, ihanteellisesti pestä, joki. Ei ole toivottavaa, että betoniin hiekassa on yli 10 mm suuria jyviä. Niiden hienojen hiukkasten määrä, jotka ovat läpäisseet 0,14 mm: n seulan, ei saa ylittää 10%. Kaikenlaiset pöly- ja savipartikkelit, orgaaniset epäpuhtaudet, sulfaatti- ja rikkiyhdisteet ovat erittäin haitallisia epäpuhtauksia hiekassa.
 • - murskattu kivi - 1100-1200 kg. Murskattu kivi, sora, jonka murto-osa on 5-70 mm. Jos suurien massiivisten rakenteiden betonointi tapahtuu, roskien kokoa voidaan korottaa 150 mm: iin asti.
 • - vettä - noin 150-180 litraa.

Sementti - hiekkaseos

Yleensä 1 osa sementtiä 3 osaan vettä. Kipsaustyöt - 1: 4. Veden määrä on vähäinen. Kun sementti on sekoitettu hiekalla ja täytetty vedellä, tilavuuden on pysyttävä ennallaan.

Lisäaineet ja niiden vaikutus betonin ominaisuuksiin

- Keiju. Kyllä, sama astianpesuainetta vaimollesi voi olla hyvä lisä, jos teet betonia omilla käsilläsi. Yksi tl per kauha riittää. Tämä parantaa seoksen liikkuvuutta, mikä vaikuttaa kykyyn vähentää veden määrää ja siten parantaa valmiin betonin lujuutta.

- PVA. Käyttämällä lasi PVAa laastin kauhalla voidaan saavuttaa parannus sitkeys, taivutuslujuuden lisääntyminen ja laastin kiinnittyminen käsitellylle pinnalle. Betonikiven kovuus voi myös pienentyä.

- Nestemäinen lasi. Vähentää betonin huokoisuutta ja säätöaikaa, lisää kovettumista. Yleensä nestemäistä lasia käytetään seinien, pohjakerrosten, lattian, pohjaveden suojelemiseksi pohjavedestä, kyllästämällä puutuotteita palonkestävyyden ja tiheyden aikaansaamiseksi. Nestemäisen lasin laimentamisen jälkeen vedessä tämä koostumus sulkee kuivan sementti-hiekkaseoksen. Kovettumisen jälkeen muodostuu vedenpitävä kalvo, mutta ilma sisältää hiilidioksidia, joka tuhoaa sen. Tätä varten on välttämätöntä tehdä pintakäsittely rasvahartsilastalla ja raudalla. Liuos nestemäisellä lasilla asetetaan 1-2 minuutissa, joten se on valmistettava pieninä annoksina. Nestemäisen lasin kulutus vaihtelee tarpeen mukaan. Betonin kovettumisen vauhdittamiseksi - 3-5% sementin massasta liuoksessa, vedenpitävyys - 8 - 10% liuoksen tilavuudesta täyttää seinien väliset aukot ja tyhjät lasi sementillä ja hiekalla suhteessa 1: 1: 3.

- Kalkkia. Toisaalta liuoksen plastisuus kasvaa ja toisaalta voimakkuuden väheneminen ja hydrofiilisyyden lisääntyminen havaitaan. Käyttöä ei suositella.

- Teolliset pehmittimet. Säästä sementtiä jopa 20%, lisää puristuslujuutta kuukaudessa 25-30%. Ne edistävät veden kestävyyden vähentämistä, lisäävät jäätymisvastusta, korroosionkestävyyttä, lämmönkestävyyttä ja parantavat etupinnan laatua.

- Metalliverkko. Kytkimen laitteessa käytetään vahvistusverkkoa 3-6 mm: n paksuisella langalla ja 100 x 100 mm: n kennolla (225-225, 150 x 150). Kun kipsi, jos kerros on yli 30 mm, käytä kaniin kiinnitettyä seinää. Tämä estää ratkaisun liukastumisesta.

- Lasikudosverkkoa käytetään murtumien torjumiseksi. 5 h5 mm: n verkko käy useimmiten kipsirakentamisen aikana vahvistusmateriaalina.

Betoni tekee sen itse. Ominaisuudet betonin valmistuksessa

- Ensin sinun on sekoitettava sementti hiekalla ja lisää sitten vettä;

- Kaatamisen jälkeen sinun pitää pitää vettä 7 päivän ajan. Perusvahvuus tulee 28 päivään;
- Kosteustesti Otamme 300 x 300 mm: n suuruinen polyetyleenilevy ja kiinnitämme se nauhalla laattoihin. Seuraavana päivänä ei saa olla höyryä;

- Parannamme liuoksen kiinnittymistä pohjaan. Ennen liuoksen levittämistä on oltava huolellisesti pohjustettu pinta (PVA);

- Silitys - kuivaa sementtiä sitomalla vielä märkää tasoitusta lujuuden lisäämiseksi. Se ei aina toimi.

- Kompensoivat saumat (lämpö, ​​vaimennus, jne.). On tarpeen leikata koko kehä alustaan ​​asti, vähintään 3 metriä ja sauman leveys vähintään 5 mm.

Hyödyllinen video!

Betonimusteknologia, jonka säästö on jopa 700 ruplaa metriä kohden

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

miten tehdä vahva betoni tehdä se itse

Todennäköisesti monet joutuivat sellaiseen tilanteeseen, että talven jälkeen konkreettiset ebbsit, jotka on tehty itsestään talon ympärillä tuhotaan, ja konkreettisesta konkreettisesta aineesta, joka on tuotu betonituotteista, seisoo vuosia eikä mitään ole tehty sille. Mikä on sen valmistuksen salaisuus?

Yura-72 kirjoitti:
Todennäköisesti monet joutuivat sellaiseen tilanteeseen, että talven jälkeen konkreettiset ebbsit, jotka on tehty itsestään talon ympärillä tuhotaan, ja konkreettisesta konkreettisesta aineesta, joka on tuotu betonituotteista, seisoo vuosia eikä mitään ole tehty sille.

Usein tapahtuu toisinpäin.

Yura-72 kirjoitti:
Mikä on sen valmistuksen salaisuus?

Tekniikan mukaisesti.

Ja miten tekniikka. Otan 3 kauraa hiekkaa 1 sementistä 6 raunioista, lisätään vettä, kun menen, niin ettei neste olisi yleensä muovia eikä niin. Ehkä jotain pehmittimiä olisi lisättävä

Yura-72 kirjoitti:
Ja miten tekniikka.

Jyvien kokojakaumaa on noudatettava. Sementin tulee olla tuore. Savi ja roskat epäpuhtaudet vähintään. Veden pitäisi olla kohtalaisesti. Sekoitettu on oltava hyvin huolellisesti. Betoni on asetettava mahdollisimman nopeasti, ei kylmässä. Ja värähteli tai huolellisesti räikeä. Kypsytysolosuhteet olisi annettava etenkin ohuille kerroksille (kuten sokeille jalkakäytäville).

Suhde on voimakkaampi, 1-3 metriä. Murskattu kivi kohtuullisesti, puhdas sora, savesta yleensä ei voida hyväksyä, sora-tyyny ja lujittavat jäykkäät verkot ovat pakollisia. Betoni kerros vähintään 10 cm ja hieman enemmän. Tärinä kotona on vaikea, valitettavasti.

Työ ilman taidetta - barbarismi!

Työntekijä kirjoitti:
Tärinä kotona on vaikea,

Käytän jyrsintä karsinta-lokeista. Kapeissa paikoissa, baari tai palan paksu vahvistaminen. Esikaupungit ovat melko hyväksyttäviä.

Hyvä aika!

Kiinteän seoksen valmistamiseksi tarvitaan:

Portland-sementtimerkki 500D0 (GOST 10178-85).
Sorafraktio 5-20 mm (GOST 82690-97).
Hiekkainen joki, jonka hiukkaskoon moduuli on Mcr = 2,6 (GOST 8736-93).
Vesi.

Betoniseoksen koostumus kuutiometriä kohti valmiista liuoksesta, mittasuhteet esitetään kg: sementti - 320, hiekka - 610, sora - 1250, vesi - 170.

Kiinnitä huomiota! Sementin esihitsaus hiekalla mahdollistaa vanhojen sementtien tehokkaamman käytön. Sementti on ostettava alkuperäispakkauksessa valmistajan osoittamalla tavalla, jotta se ei päätyisi väärennettyyn (sekoitettu sementti), joka ei täytä ilmoitettua tuotemerkkiä M500.

Seoksen valmistuksen helpottamiseksi (sementtiä ja hiekkaa ei tarvita) voit ostaa Peskobeton M300: a jokisuihkulla täyteaineella, jonka murto-osa on 2,0 mm.

Laitevalut (henkilökohtaisesta kokemuksesta):

 1. Kaivaa kaivanto kellarin pohjan ympärille ainakin pohjan leveydeltä.
 2. Tee puiset kehykset ympäri kehä.
 3. Täytä vuoren hiekka (tyyny 150-200 mm) ja tamp.
 4. Täytä sora (alusta 100-150 mm) seuraavalla särmäyksellä.
 5. Aseta muurausverkko kiinnittämällä liitokset neulomalla.
 6. Kaada valmiiksi valmistettu betoniseos 7-10 asteen kulmakerroksesta pohjasta ja kerroksen paksuus on vähintään 150 mm pohjan pohjassa.
 7. Sulje sidos kehyksen ympärillä läpinäkymättömällä kalvolla ensimmäisten kolmen päivän ajan.

Pääsit hienoon tulokseen.

miten ja mikä on luotettavampi sokean alueen korjaamiseksi: halkeamia, sumentumista jne.?

Muuten sementti. Hyvin usein (paljon useammin kuin voitte kuvitella!) Sementti on sidottu dolomiittiin ja tuhkaan, mikä vähentää sementtimerkkiä suuruusluokkaa. Joten yritä ostaa sementtiä vain virallisilta toimittajilta (vaikka täällä on harvoja, mutta harvoin) ja tunnettuja tuotemerkkejä;
Portland, Eurocement, Mordovtsement. Pakkaus on tiukasti 50 kiloa kpl ja yrityssäkeissä (yli kolme kerrosta paperia ja polyeteenikerrosta, useammin 5, joskus ilman, sitten kyllästettyä paperia). Katso tuotantopäivää - sementti säilyttää ominaisuutensa noin 3 kuukautta, sitten tuotemerkki putoaa. Ei ole kokkareita - jos on, niin se tarkoittaa, että nesteytys on mennyt (ei kunnolla varastoitu, vanha) pudotusmerkin poistumiseen. Tarkastellaan tuotannon aikaa (tunteja, minuutteja) - ne ovat kaikki erilaisia ​​merkkipaketeissa, usein samassa pinoissa.
Ja mikä parasta, he ovat hyviä ystäviä, eikä markkinoilla ole - 99% on olemassa!

 1. Täytä sora (alusta 100-150 mm) seuraavalla särmäyksellä.
 2. Aseta muurausverkko kiinnittämällä liitokset neulomalla.
 3. Kaada valmiiksi valmistettu betoniseos 7-10 asteen kulmakerroksesta pohjasta ja kerroksen paksuus on vähintään 150 mm pohjan pohjassa.

eikä pelkkää pelkkää sanaa. anteeksi

sokea alueesta
En ymmärrä, miksi kaivaa talon ympärillä? Sitten se kaikki on peitetty sora.
Jos se kastuu, se turpoaa ainakin jotain nukkumaan siellä! Miksi on mahdotonta yksinkertaisesti tehdä sora-tyynyn kerros maaperään ja asettaa sokea alue päälle. Ja myös leikkaat lämpöherukat ainakin 2,5 - 3 metrin välein

Kun teemme betonialustan, emme kaivaa sitä * altaan *, joka taas nukahtaa hiekkaa ja soraa. Se jäätyy, märkä ja laajennettavissa.

Yura-72 kirjoitti:
Ehkä jotain pehmittimiä pitäisi lisätä

Tein pienen FAQ: n itselleni. Käsiteltiin joukko lainauksia, kommenttini, foorumin neuvoja, elämän tarkistamista. Voi auttaa sinua. Se ei vahingoittaisi valvojia suurelle määrälle kirjaimia!

Betoni, jos se ei ole soraa, on laasti tai sementti-hiekkaseos (CPS).
Tärkeimmät ominaisuudet:

 1. vahvuus
 2. Ei pelkää vettä (jopa voimaa veteen)
 3. Hän on ystäviä terästä, paksua alumiinia ja sinkkiä (toisin kuin kipsi, päinvastoin on totta)
 4. Kuivaamisen aikana (asetetaan tarkemmin sementtikiven muodostuminen) puristetaan, mikä johtaa halkeiluun. Damper-saumat tehdään eliminoimiseksi. Seinän ja levyn väliin sekä 1-2 cm: n välillä.
  Betonin tiheyden mukaan jaetaan seuraavasti:
  • erittäin raskas (tiheys yli 2500 kg / m3), joka on tuotettu erittäin raskailla aggregaatteilla (baritit, magnetitit, valurauta romu); niitä käytetään erityisiin suojarakenteisiin;
  • raskas (tiheys 2200 - 2500 kg / m3), joka on tehty hiekasta, soraa, murskattua kiveä raskaista kivistä; käytetään kaikissa tukirakenteissa;
  • kevyt (tiheys 1800 - 2200 kg / m3), betonteita käytetään pääasiassa kantavissa rakenteissa;
  • Valo (tiheys 500 - 1800 kg / m3) puolestaan ​​luokitellaan seuraavasti:
   a) kevyt betoni huokoisissa luonnollisissa ja keinotekoisissa aggregaateissa;
   b) solusbetoni (hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni), joka koostuu sideaineesta, vedestä, hienojakoisesta piidioksidikomponentista ja vaahdotusaineesta;
   c) suurten huokosten (hiekkattomien) betoni tiheässä tai huokoisessa karkeassa aggregaatissa, jossa ei ole sakkaroosia;
  • ylimääräinen valo (tiheys alle 500 kg / m3) - solu- ja huokoiset aggregaatit, joita käytetään lämmöneristyksenä.

Oikein valituissa betoniseoksissa sementin kulutus on 8-15% ja aggregaatti - 80-85% (painosta).
Osuudet (per kuutios). Yleensä: 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa, 2 osaa raunioista, 0,7 osaa vettä.
• Sementti m500 300-350 kg (0,25 kuutiota).
• Hiekkaa 600-700 kg (0,4-0,5 kuutiometriä). Luonnollinen hiekka, jonka hiukkaskoko on 0,14-5 mm, parhaiten pesty, joki. Betonin ja laastin hiekassa sallitaan enintään 10 mm jyviä, ja 5-10 mm jyvät eivät saa olla yli 5 painoprosenttia. Pienten partikkelien määrä, jotka kulkevat seulan läpi 0,14 mm: n aukkoilla, ei saa ylittää 10%.
Savi ja pölyhiukkaset, orgaaniset epäpuhtaudet, rikki- ja rikkiyhdisteet ovat haitallisia epäpuhtauksia hiekassa.
• Murskattu kivi - 1100-1200 kg (0,7-0,8 kuutiometriä). Sora, murskattu kivi, jonka raekoko on 5-70 mm. Massiivisten rakenteiden betonisoimiseksi raon koko voidaan nostaa 150 mm: iin.
• Vesi - 150-180 litraa
Sementti - hiekkaseos (CPS). Yleensä 1: 3 (kipsi 1: 4). Veden määrän tulisi olla vähäinen. Yleissääntö on sekoittaa sementtiä hiekalla, nukahtaa ämpäriin. Veden lisäämisen jälkeen tilavuus pysyy samana.
lisäaineet:

 1. Fairy (faerie) astianpesu. 1 tl per kauha. Parantaa seoksen liikkuvuutta (on mahdollista vähentää veden määrää, minkä seurauksena valmiin betonin lujuus kasvaa).
 2. PVA - lasi liuosta varten (laimennetaan paremmin veteen sekoittumiseen) - parantaa sitkeyttä
  • aiheuttaa vähäisen vähenemisen tuloksena olevan betonikiven kovuuden ja lisääntyneen taivutuslujuuden.
  • aiheuttaa huomattavan lisäyksen liuoksen tarttumiseen käsitellylle pinnalle - 30-40 minuutissa voit kävellä
 3. Nestemäinen lasi (HD) on kiistanalaisin lisäaine. Lisää betonin kovuutta, vähentää huokoisuutta (kosteuden suojaus), vähentää asetusaikaa (jopa minuutti riippuu laskusta), haponkestävyys. Tämän ansiosta on mahdollista sulkea kosteusvirrat (aluksilla tällä tavoin reiät on suljettu). Samalla pelkää hiilidioksidia (CO2). Sen vuoksi valmisbetoni on välttämätön suojaamaan hiilidioksidipäästöistä. Muussa tapauksessa rautateiden muodostamat kiteet tuhoutuvat hiilidioksidilla ja ne kulkeutuvat kosteudelta pinnalle kouristusten muodossa. Todellakin voidaan käyttää laatta.
  Nestemäinen lasi:
  Sitä käytetään pohjaveden perustusten, vedenpitävien seinien, lattioiden lattiojen ja kattojen, uima-altaiden, puutuotteiden kyllästämisen suojaamiseen, jotta ne saisivat suuremman tiheyden ja palonkestävyyden
  Jos lisäät nestemäistä lasia sementin ja veden liuokseen tai sekoitat sitä vain sementin kanssa, voit nopeasti tarttua siihen, eikä sinulla ole aikaa tehdä mitään.
  Nestemäinen lasi laimennetaan vedessä ja tämä koostumus sulkee sementti-hiekkaseoksen (kuiva). Kovettuminen, w.s. muodostaa vedenpitävän kalvon. Hiilidioksidin vaikutuksesta (ilmasta) kalvo tuhoutuu, joten rasva-sementtiä on hoidettava. liuos ja rauta.
  Ratkaisumenetelmät rautateillä. tapahtuu 1-2 minuutin kuluttua, ja se tapahtuu nopeammin, sitä enemmän g. Siksi valmistele liuoksia pienissä osissa.
  teelusikallinen kilogrammalta sementtiä (valmiissa liuoksessa)
  Kulutus: Vedeneristys: 8-10% liuoksen tilavuudesta, betonin kovettumisen nopeuttamiseksi: 3-5% sementtiä liuoksessa. Seinien ja väliseinien aukkojen täyttämiseksi sekoita nestemäinen lasi, sementti ja hiekka suhteessa 1: 1: 3
  Puupintojen ja vesitiiviiden kaivojen kyllästämiseksi suojaa kosteudelta, hometta ja sieniä käsitellään laimentamattomalla nestemäisellä lasilla.
 4. Kalkkia. Lisääntyy liuoksen muovisuutta vähentäen samalla sen lujuutta ja lisääntynyttä hydrofiilisyyttä. Parempi olla käyttämättä.
 5. Teolliset pehmittimet: ">,">
 6. Metalliverkko. Levittimelle on lujitussilmukka, jonka lanka on 3 - 6 mm ja kennon koko on 100x100 mm (150x150, 225x225, 300x300 - hyvin harvoin 1/3 paksuudesta (pohja). anti-creep ratkaisu.
 7. Lasikuitukangas - halkeaman torjumiseksi (puristettu pintaan). Lasikuitukerros 5mm x 5mm (lasikuitua sisätiloihin) käytetään kipsaustyössä rakennusten ja rakenteiden pintojen vahvistamiseksi erilaisiin tarkoituksiin, kattojen ja seinien halkeamien korjaamiseksi, kipsin kerrosten suojaamiseksi halkeilulta, korjaamaan säröttyä kipsiä, vähentämään lämpötilaeroista aiheutuvaa stressiä ja "lämpimän lattian" järjestelmien kosteus, vedeneristyskerroksen ja maalin- ja lakkapinnoitteiden vahvistaminen lisäämällä seinien pintojen mekaanista lujuutta, emäkset lei alle laatta.
 8. Kuitua.
  Basalttikuitu
  Pituus, mm Betonityyppi Kuitujen määrä per 1 m3 betonia, kg
  6 Kevytbetoni 0,5-1
  13 Raskas betoni 0,5-1
  Polypropeenikuitua käytetään estämään betonin ja kipsituotteiden halkeilua. Propeenikuitu voi olla edullisempi vaihtoehto teräsvahvisteiselle verkolle.
  Betoni, teräsbetoni: Lisää sekoituksen alkuvaiheessa
  View - polypropeenikuitu (12mm).
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3.
  Rakennusten seokset:
  Kun sekoitat manuaalisesti polypropeenikuitua, lisätään kuivaan seokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää vettä ja jatka sekoittumista, kunnes saavutetaan yhtenäinen koostumus. Kun sekoitetaan mekaanisesti, lisätään polypropeenikuitua sekoittumisveteen ja sekoitetaan edelleen, kunnes saadaan homogeeninen sakeus.
  tasoite:
  Katso - levyt 3 - 6 cm paksu - polypropeenikuitu (6mm).
  yli 6 cm: n paksuisille kiviaineille - polypropeenikuidut (12 mm).
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3 tai 1 g / 2 kg kuivaa rakennusseosta.
  Huomaa: polypropeenikuidun käyttö ei poista tarve laajennus- (kompensointi) saumojen käyttöön.
  kipsi:
  View - polypropeenikuitu (6mm).
  polypropyleenikuitua (3mm) - erittäin ohuille kerroksille ja injektointia varten.
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3 tai 1 g / 2 kg kuivaa rakennusseosta.
  Huomautus: Suorittaessaan kipsaustyötä polypropeenikuidulla, on välttämätöntä esipuhdistettava käsiteltävä pinta ja suihkuttaa se sementtimaitoon.
  Pienet arkkitehtoniset muodot:
  View - polypropeenikuitu (6mm).
  Kulutus - yksi tai kaksi pakkausta (0,6-1,2 kg) / m3.

Betonin valmistusmenetelmän ominaisuudet

 1. Sekoita ensin sementtiä hiekalla (sementtipuristimet rikkoutuvat) ja lisää sitten vettä
 2. Kaatamisen jälkeen pidä (märkä sahanpurua, ruisku, polyetyleeni) vettä 7 päivän ajan. Perusvahvuus 28 päivän jälkeen huoneenlämmössä.
 3. Kosteustarkastus - kiinnitä levyt polyeteeniä (300 x 300 mm) liimanauhalla. 4 tunnin kuluttua (parempi seuraavana päivänä) ei pitäisi olla höyryä.
 4. Liuoksen tarttuminen paremmin pohjaan. Pohjustuspinnat ennen liuoksen levittämistä. PVA - ja märkä - liuoksen rasvaaminen.
 5. Sementtiä. Märkä kuiva sementti märkäpaksu. Mikä paska, murtuu vuodessa.
 6. Tarra laatat raaka rappaus. En ole kokeillut sitä itse.
  • Kun seinä juuttuu hieman, voit välittömästi liimaa, mikä tärkeintä, että kipsi ei ollut liian pehmeä. On myös erittäin tärkeää estää seinän tarttuminen ahtaasti, eikä kovettua.
  • Sementtimaito on yhteinen sementti, joka on laimennettu vedellä sopivaan sakeuteen. Käytännöllisyyden vuoksi laimennettiin 50x50 sementtiä kalkilla, ei kovettu niin nopeasti. Totta, en tiedä, mitä se oli kalkille, se oli pussissa kuin sementistä ja väri on lähes sama kuin sementti. Lisäsimme sen myös kipsiin, mikä on hieno asia.
 7. Rammer (tärisevä) Täyttää betonin, lisää lujuutta ja kosteutta. Mutta liiallinen tamping johtaa sementin maidon muodostumiseen, jolla on kaikki seuraukset. Pysähdy välittömästi veden pintaan pinnalla ja siirry seuraavaan osaan.
  Laajennusliitokset (pelti, termo jne.) Leikataan pitkin koko kehä pohjaan. Pitkä ja kapea - 5-8m jälkeen, kadulla 3m jälkeen.
  Lämpösaumojen säännöt:
  • Ympärysseinien varrella.
  • Rakennusten ympärillä, kuten sarakkeissa ja portaissa.
  • Käytävillä oviaukkojen ja kaarien kautta.
  • Rajoittavien alueiden rajoittaminen:
  - Kokonaispinta-ala ei saisi ylittää 40m2.
  - kun pinnan pituuden ja leveyden suhde on suurempi kuin 2: 1.
  - lattian pituus yli 8 m.
  - päällekkäisen levyn vaikeassa muodossa, kun alue muistuttaa kirjaimia L tai U.
  - tulevien kulmien paikoissa.
  Sauman leveys vähintään 5 mm. Leikattujen solujen leveyden ei tulisi olla yli 6,5 x 6,5 m. Seinämän ympärillä oleva sauma (seinämän kanssa) on 10-20 mm. On parempi täyttää vaimenninnauha, ts. laita se ennen kaatamista (toimi 20 mm, sitten leikkaa). Voit käyttää vaahtopolyetyleeniä - Izolonia).

Kuinka vaurioittaa korkealaatuista betonirakennetta itsenäisesti

Betoni sen ominaisuuksissa on ainutlaatuinen materiaali. Sitä käytetään paitsi rakennustöissä myös erilaisten rakenteiden ja rakennusten rakentamiseen. Sieltä tehdään myös monia kappaleita, kuten maljakoita, päällystyslaatat, kaiteet ja jopa pöytälevyt olohuoneeseen, puutarhan polut. Nykyaikaiset betonin valmistusmenetelmät ja sen jatkojalostus auttavat sitä olemaan samalla tasolla materiaalien kuten marmorin tai graniitin kanssa. Vaikka tämä materiaali ei ole kovin esteettinen, toisin kuin jälkimmäinen, mutta kaikki ovat jo pitkään tienneet siitä, mistä se on tehty.

Jos olet päättänyt olla hankkimatta konkreettisia tuotteita, sinun on selvitettävä, miten voit tehdä materiaalin itse niin, että se pystyy täyttämään vaaditut ominaisuudet ja sillä on erinomainen vahvuus ja pitkä käyttöikä. Vaikka betonin valmistusmenetelmä on yksinkertaisin, on otettava huomioon useita tiettyjä vivahteita ja ominaisuuksia, jotka määrittävät sen tulevan laadun ja sopivat ominaisuudet. Riippuen tämän materiaalin tärkeimmistä tarkoituksista, sen soveltamisalaa ja reseptiä muutetaan.

Mitä ominaisuuksia konkreettisesti on?

Ja jos haluat oppia tekemään konkreettisia omilla käsillänne, ota huomioon mittasuhteet. Mutta ennen, puhua rakennusmateriaalin valmistusprosessista, sinun on selvitettävä, mikä konkreettinen on ja mitä perusominaisuuksia sillä on.

Pohjimmiltaan betoni koostuu erityisestä täyteaineesta ja sementistä. Tältä pohjalta betonin tärkeimmät aineet ovat: hiekka, sementti ja täyteaine. Lisäksi täyteaineena voi olla kivi, murskattu kivi, sora ja muut kiinteät aineet. Tämän koostumuksen nykyaikaisessa valmistusmenetelmässä on tarkoitus käyttää joitain lisäaineita, kuten pehmittimiä. Niiden päätavoitteena on antaa konkreettisia lisäominaisuuksia.

Tärkeimpien betonin ominaisuuksien tulisi olla puristus ja lujuus. Jälkimmäinen ominaisuus ilmaistaan ​​tavallisesti megapaskaleissa (MPa). He määrittelevät betonin luokan sekä paineen. Lujuudesta riippuen betoni on jaettu asianmukaisiin merkkeihin. IVY-maissa hyväksytyn GOST-luokituksen mukaan seuraava nimitys:

B7.5-B80. Niiden tärkein ero riippuu sementtityyppistä, jota käytetään betonin valmistuksessa.

(M300-M-600) sekä kaikenlaisia ​​jakeita, hiekkaa ja murskattua kiveä. Luokan nimen numerot merkitsevät pääsääntöisesti MPa: n paineita, joita betoni kestää 96 prosentissa tapauksista.

Betonin yksinkertaisin versio on yksinkertainen karkean hiekan ja sementtilaastin seos. Tällaista betonia käytetään enemmän perustana tai substraattina. On mahdollista tehdä tällaista betonia alakerroksen pohjalla säätäessä säätiötä. Tässä tapauksessa ruoanlaittoon lisätään pieni määrä vettä seokseen, jotta se pystyy hankkimaan tiheytensä. Vahvuus tässä tapauksessa on poissa, mutta tämä materiaali suojaa säätiötä.

Kestävämmän betonin valmistukseen on välttämätöntä käyttää pääasiallisina täyteaineina kaikenlaisia ​​murskattuja kiviä, joiden murtolujuus on 2-3 mm - 35-40 mm. Tällaisen materiaalin laatu riippuu käytetyistä komponenteista ja koostumuksesta.

Tämän perusteella voimme tehdä seuraavan päätelmän - ennen kuin yrität ymmärtää betonin ja sen mittasuhteiden valmistustapaa, jotta voisimme tehdä konkreettisen ratkaisun oikein, on tarpeen tutkia tarkkaan kunkin ainesosat erikseen.

Betoniedellytykset

Sementtiä.

Sementti on yksi tärkeimmistä ja ainutlaatuisista komponentteista, joka muodostaa yhteen kaikki ainesosat yhteen. Portlandsementtiä pidetään sopivimpana betonin valmistuksessa. Sille on ominaista kalsiumsilikaattien korkea osuus (jopa 79-80%). Tämä puolestaan ​​tarjoaa paremman tartunnan ja erinomaisen liimauksen kaikkiin materiaaleihin. Mutta silti, tehtävän mukaan voidaan käyttää mitä tahansa muuta sementtityyppiä.

Sopii sementin tuotemerkin usein käyttämiseen 500. Voit myös käyttää standardimainetta M 400. Mutta tämä voi vaikuttaa säätiön elämään. Portland-sementti on erinomainen työhön matalissa lämpötiloissa. Mutta silti on muistettava, että betonin käyttäminen alle 15 asteen lämpötiloissa on mahdotonta. Mutta jos tämä on hyvä syy käyttää betonia hyvin alhaisessa lämpötilassa, sinun on ehdottomasti käytettävä erityisiä lisäaineita ja erilaisia ​​pehmittimiä. Kerromme myöhemmin.

Kun työskentelet kuumalla säällä, on parempi käyttää kuoria Portland-sementtiä. Venäjän sementin merkinnöissä on sen lujuuden (MPa) nimeämisen lisäksi myös merkintä D. Tämän kirjeen jälkeen kirjoitetaan yleensä luku, joka osoittaa sementin sisältämät epäpuhtaudet. Täten erinomaisen laadukkaan betonin valmistukseen on paras sementti sopiva merkki M500-DO tai M500-D20. (epäpuhtauksien ollessa 0-20 prosenttia).

Sementin on oltava kuiva. Et voi ostaa erittäin kostea sementti kokkareilla. Sinun ei myöskään tarvitse säästää liikaa sen ostosta ja ostaa merkitsemättömiä materiaaleja tai vanhentuneita. Ja kaikki siksi, että betonia käytetään asuinrakennuksen tärkeimpien elementtien rakentamiseen. Ja rakentamisen laatu riippuu sen ulkonäöstä. Muista, että tämä johtuu siitä, että turvallisuus riippuu. Huonoissa olosuhteissa sementti alkaa absorboida suurta kosteutta ilmasta. Siten sen perusominaisuudet menetetään.

On parempi ostaa tarvitsemasi sementtimäärät etukäteen (2-3 viikkoa ennen käyttöä). Kun ostat, on ehdottoman tärkeää tarkistaa pakkauksen pakkausmerkinnät ja eheys.

Hiekkaa.

Riippumatta millaista aggregaattia käytät (sora tai murskattu kivi), tarvitset myös hiekkaa. Ainoastaan ​​joissakin tapauksissa on mahdollista tehdä ilman sitä, kun karkea aggregaatti voidaan kompakti niin, että kaikki komponenttien väliset raot ovat pieniä. Hiekka, joka sopii paremmin betonin valmistukseen, on sisällettävä murto-osa 1,7-5 mm. Mutta mikä parasta, kun materiaali on yhtenäinen (enintään 1-2 mm). Hiekassa ei saa olla erilaisia ​​kolmansien osapuolten epäpuhtauksia. Erilaiset viljelyjätteet tai kaikki sulkeumat, jotka todennäköisesti hajoavat ajan myötä vaikuttavat haitallisesti betonin kestäviin ominaisuuksiin. Mutta jos hiekka ei ole kovin puhdas, on helppoa seuloa se erityisellä seulalla pienillä soluilla. Sama voidaan tehdä raunioilla. Betonin valmistuksessa on parasta käyttää jokien hiekkaa. Tietenkin tämä materiaali vaihtelee kustannuksin ravinnasta, mutta sillä on tarvittavat jyvien kokoa, eikä myöskään siinä ole sitovia sulkia ja saviä. Tärkeintä on varmistaa, että sementtilaastin, jolla on suuret aggregaatit, erinomainen tarttuvuus, joka määrittää itse betonin lujuuden. Tästä seuraa, että betonin valmistuksessa hiekkaa, jonka pinta-ala on pienempi kuin 1 mm, on parempi olla käyttämättä betonituotantoa, koska niitä on erittäin vaikea poistaa. Tätä varten on välttämätöntä toteuttaa hiekka- ja pesemismenetelmä, jota on vaikea tehdä jopa teollisissa olosuhteissa. Niissä paikoissa, joiden lähellä on kivilouhoksia, voidaan käyttää keinotekoista raskasta hiekkaa. Se voidaan saada murskaamalla kiviä. Se eroaa sen tiheydestä ja suuremmasta massasta. Jos kuitenkin tuottaa erinomaiset pesu- ja hiukkaset partikkeleista, niin tämä materiaali on paremmin ominaisuuksiltaan kuin jokien hiekka. Sen pitäisi ottaa huomioon vain se, että sen valmistamisessa ja lisäkäytössä betoni on paljon vaikeampaa. Tämä on tärkeä tekijä siinä tapauksessa, että sitä käytetään korkealastikerrosten valmistuksessa. Raskas hiekkarannan esteiden punnitseminen voi olla suuri tausta-säteily.

Täyteainetta. Sora, rauniot.

Betonin pää- ja pääteho koostuu murskatusta kivestä ja sorasta. Joen tai meren pikkukivet tässä tapauksessa eivät toimi, koska tämän luonnonmateriaalin pinta on kiillotettu vedellä, joten se ei kykene tarjoamaan haluttua tarttumista liuokseen. Parasta kaikesta täyteaineena sopivaa materiaalia, joka saadaan murskatulta kiviltä. Hyvin usein sovelletaan ja laajennetaan savea tai vastaavaa materiaalia, joka on melko kestävä, mutta se on kevyt. Alla olevassa artikkelissamme tarkastelemme yksityiskohtaisemmin periaatetta, jonka avulla voit valita halutun materiaalin betonin valmistukseen ja varmistaa sen luotettavuuden ja kestävyyden.

Konkreettisten osien tekemiseksi on tärkeää tarkastella sen koostumusta ja mittasuhteita. Nyt puhutaan tärkeistä materiaaleista, joita käytetään betoniseoksen valmistukseen. Tässä artikkelissa puhutaan tärkeästä osasta betonia - soraa ja raunioita.

Murskakiven tai soran koko voi olla 9 - 35 mm. Ja suuria kappaleita käytetään suuremmassa määrin tuotannossa, mutta hyvin harvoin. On parasta, että aggregaatti sisältää pientä määrää pölyä tai erilaisia ​​saviepäpuhtauksia pinnalla. Kaikki roskat on poistettava ennen kuin sora lisätään laastiin. Mitä enemmän karheus hiukkasten reunoilla on, sitä parempi. Erinomainen ja luotettava kytkentä riippuu tästä. Konkreettisten osien tekemiseksi on suositeltavaa käyttää sitä aggregaattia, jossa on erikokoisia hiukkasia, tai sekoittaa karkea soraa väliaineen kanssa. Koska sinulla ei ole ammattimaisia ​​laitteita betonin tiivistämiseen, tämä varmistaa paremman yhteensopivuuden toisiinsa käytetyn aggregaatin hiukkasten kanssa eikä salli suurien aukkojen esiintymistä. Muussa tapauksessa ne täytetään laastilla, ja tämä vaikuttaa suoraan betonin lujuuteen.

Säilytä murskattua kivia ja soraa. Säilytä tämä materiaali tulisi olla lähellä sen käyttöpaikkaa. Näiden materiaalien saastumisen välttämiseksi on suositeltavaa säilyttää penger- mät kuivalla kankaalla tai juoniin kiinteällä pohjalla. Yksinkertaisemmassa versiossa, kun kaikki materiaalit hajoavat suoraan maahan, betonin valmistuksessa ei ole välttämätöntä käyttää pohjakerrosta, joka on kosketuksessa sen kanssa.

Vesi.

Tärkeä hetki betonin valmistuksessa on veden valinta. Sen on oltava puhdas eikä siinä saa olla epäpuhtauksia ja emäksisiä epäpuhtauksia. Älä myöskään käytä joki- tai järvivesiä. Sinun tarvitsee vain noudattaa seuraavaa sääntöä: juomiseen sopiva vesi soveltuu myös betonin valmistukseen. Jos ohjaat tätä sääntöä, betoni pystyy palvelemaan uskollisesti monta vuotta.

Lisäaineet: Kalkki.

Suurin osa päälliköistä, jotka tuovat tiettyyn määrään hydratoitua kalkkia betoniin, mikä lisää betonin pinottavuutta. Tämä voi helpottaa betoniteräksen tasoittamisprosessia. Mutta silti kalkki voi haitata sementin hyvää sidosta aggregaatin kanssa. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa vahvuuteen. Muuten kukaan ei ole pysäyttänyt kalkkia itsenäisesti jo jonkin aikaa. Voit käyttää valmiiksi valmistettua kalkkia (sammutettu). Se löytyy myynnistä missä tahansa rautakaupassa.

Pehmentimiä.

Jotta betoniliuokselle saadaan hyvä virtaus tai päinvastoin maksimaalisen viskositeetin varmistamiseksi, käytä yleensä erilaisia ​​pehmittimiä, jotka voivat muuttaa liuoksen ominaisuuksia oikeaan suuntaan. Pehmittimien käyttö voi merkittävästi lisätä tai vähentää liuoksen tarvitsemaa vettä.

Yläpinnan täyttämiseksi ei ole tarpeen käyttää pehmittimiä, mutta silti heillä on suuri rooli, jos säätiö on melko monimutkainen tai vahvistus tiheämpi. Nestemäisempi betoni pystyy täyttämään kaikki olemassa olevat tyhjät tilat luotettavasti, mikä puolestaan ​​voi nopeuttaa prosessia ja parantaa lopputulosta.

Pehmittimet betoniin. Apuvälineet.

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi on realistista käyttää erityisiä lisäaineita konkreettisten progressiivisten ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Esimerkiksi lisäaineita voidaan käyttää kovettumisen ja betonin asettamiseen matalissa lämpötiloissa tai korkeassa kosteudessa. Tarvittaisiin tarkoituksiin ja asianmukaisiin lisäaineisiin. Tärkeintä on selvittää itse tarvitsemasi käyttö sekä valita tarvittava lisäaine erikoistuneessa myymälässä. Tässä tapauksessa on tärkeää tutkia huolellisesti näiden lisäaineiden ominaisuuksia ja käyttöä koskevat ohjeet.

Samassa tapauksessa, jos betonin käyttöolosuhteet käyttävät rajaparametreja kosteuden ja lämpötilan suhteen, pehmittimien ja erilaisten lisäaineiden käyttö on välttämätöntä.

Vahvistusaineet.

Betonin raaka-aineen lisäksi erittäin usein erityisiä lisäaineita käytetään vahvistamiseen. Esimerkiksi käytettäessä betonia ohuiden kerrosten valmistukseen käytetään yleensä polyvinyylikloridia tai polypropeenikuitua. Tämä materiaali on erittäin pehmeä eikä kovin kestävä, mutta sen käytön ansiosta on mahdollista välttää tällaisia ​​tilanteita, kun betoni alkaa särkyä niillä alueilla, joilla lattialaatat lähestyvät.

Valitaan kaikkien materiaalien suhde betonin valmistukseen

Tietyissä tarkoituksissa yleensä vaaditaan erilainen betonikoostumus. Esimerkiksi asunnon rakentamisen perustana on käytettävä voimakkaampaa betonia, johon kuuluu 25-35 mm: n suuria soraa ja tietty määrä laasti, joka riittää vahvistamaan aggregaattia. Tällöin sen on oltava nestemäinen, koska betonin luotettavuudelle on entistä luotettavampi ja yritettävä poistaa kaikki ilmakuplat. Mutta ennen kuin alat täyttää pääbetonin määrä, on ensin varattava alusta. Yleensä valmistuksessa yksinkertaisempi ja ei kovin vahva betoni B 7.5, johon kuuluu sementin lisäksi karkea hiekka, käytetään tähän. Koska betoniliuos ei ole kovin nestemäinen ja se on enemmän kuin märkä maaperä.

Säätiön valmistukseen tarvitaan keskimääräinen aggregaattifraktio sekä nestemäinen liuos. Tämä auttaa varmistamaan liuoksen helpomman jakautumisen pinnalle ohuemmassa kerroksessa. Lisäksi keskikokoisen ja pienen osan aggregaatin osista on välttämätöntä koriste-elementtien, kaiteiden tai puutarhatarvikkeiden valmistuksessa.

Betonikomponenttien koostumus ja niiden suhde on suoritettava GOST 7473-94 ja SNiP 5.01.23-83 mukaisesti. Tässä tapauksessa sinun on myös otettava huomioon kunkin komponentin tiheys ja betonin keskimääräinen tiheys. Kun olet tehnyt tarvittavat laskelmat kaikista ainesosien suhteista, voit aloittaa betonin valmistuksen ja kaatamisen.

Yleisimmät betoniosuudet ovat 1: 3: 6 osaa sementistä, aggregaatista ja hiekasta ja 0,5-1 osaa vettä. Mutta silti, hyvin usein, noudattamalla tätä ulkoasua betoni yleensä ei ole kovin hyvä laatu. Ja se voidaan havaita vasta tietyn ajan kuluttua. On parasta tehdä yksinkertainen laskenta ja ehkäistä ongelmia. Tarvittavien laskelmien suorittamisen jälkeen sinun on valittava oikein komponenttien mittausmenetelmä. Sinulla on vain käsissäsi painon ja tilavuuden parametreja, ja ne ovat valitettavasti yhteensopimattomia niiden kanssa. Tällainen materiaali kuten hiekka voi ilmetä hyvin märkänä tai hajanaisena. Tästä seuraa, että yksi ämpäri, jonka tilavuus on 10 litraa, ei ole painoa, joka voidaan laskea tiheyden ja tilavuuden suhteesta. Jos puretaan saman hiekan ja soran kosteus, sinun on ehdottomasti kuivaa ne pois kuin laskemalla tarvittavat annokset näiden ainesosien annosta.

Jotta voitiin määrittää osien murrattavuus ja laskeminen, on tarpeen punnita kunkin komponentin osat yhteen tilavuuteen. Tee näin kauha tai muu säiliö ja täytä se hiekalla, karkealla ja sementillä ilman tampingia ja punnitse vastaanotettu osa.

Sitten, kun olet suorittanut yksinkertaiset laskelmat, on välttämätöntä siirtää vastaanotetut laskelmat kauhojen suhteessa.

Betonin sekoittaminen

Edellä selostimme yksityiskohtaisesti jokaisen betonin osuuden. Nyt on syytä kertoa, miten tehdä konkreettisia säätiötä omilla käsillänne. Juuri nyt on syytä huomauttaa, mitä osuuksia pitäisi käyttää tässä tapauksessa.

Betonin vaihtamiseksi on tarpeen käyttää erityisiä betonisekoittimia. Ainoastaan ​​tällä tavalla on mahdollista sekoittaa kaikki ainesosat nopeammin ja tehokkaammin ja toimittaa saatu betoni haluttuun paikkaan. Voit myös tehdä betonia itse. On olemassa kaksi suosittua vaihtoehtoa:

 • Ensimmäisessä suoritusmuodossa sinun on ensin sekoitettava kaikki ainesosat kuivassa muodossa ja vasta sen jälkeen kaada veteen.
 • Toisessa vaihtoehdossa sementti, aggregaatti ja hiekka täytetään mitattuun ja kaadettuun veteen.

Ainekset sekoitetaan kuivassa muodossa, näyttää siltä, ​​että kaikki materiaalit jaettiin tasaisemmin, mutta silti veden lisäämisen ja itse sekoittamisen yhteydessä ei ole sataprosenttista takuuta, että koko tilavuus voi kastua nopeasti. Tämän työn tuloksena saat seuraavaa: pohjassa on sekoittamaton kuiva koostumus. Ja tämä tarkoittaa suhteiden rikkomista.

Jos tämä koostumus on pitkä ja sekoitettu perusteellisesti, kuluu paljon aikaa ja liuos alkaa jälleen kovettua ja kerrostua. Ja kun teet kaikki tarvittavat komponentit vedessä, sementtiä vaivataan melko pitkään eikä se voi sitoa täyteaineella.

Toinen vaihtoehto on vielä hieman parempi kuin ensimmäinen. Tällä perusteella on välttämätöntä tuottaa betonia pieninä määrinä.

Nyt saimme tietää, että käsien vaivaaminen ei ole kovin hyvä. Helpoin tapa on vuokrata betonisekoittimen tai ostaa se. Betonisekoittimen on sijaittava enintään 40-45 metrin etäisyydellä siitä paikasta, jossa betonia käytetään. Kaikkien osien on sijaittava myös betonisekoittimen lähellä.

Betonierä

 1. Normaalin betonisekoittimen tilavuus on 200 litraa valmistettua laastia. Tätä lukua varten on tarpeen suorittaa kaikki laskelmat kunkin komponentin lukumäärän osalta.
 2. Sitten sinun täytyy tehdä betonin valmistus, lisää se betoni sekoittimeen.
 3. Sen jälkeen siihen lisätään tietty määrä vettä. Noin 10-15% voidaan lisätä myöhemmin. Tämä puolestaan ​​voi helpottaa sekoittamista sen jälkeen, kun kaikki materiaalit on lisätty.
 4. Seuraavaksi kannattaa laittaa sementti. Jos sinulla on jäänyt vettä, sementtiä voidaan myös jättää samaan määrään.
 5. Nyt hiekka kaadetaan. Sekoituksen tekemiseksi tässä vaiheessa on välttämätöntä saada kaikki komponentit tasaisesti jakautumaan.
 6. Sen jälkeen, kun sementtilaasti on tehty, sen on lisättävä tarvittava lisä. komponentit (lisäaineet, pehmittimet). Viimeisin on tärkein aggregaatti (murskattu kivi, sora).
 7. Jos tarvitset vettä, se on ensin sekoitettava sementtiin ja kaadettava saatu sementtimassa betonisekoittimeen. Tämän menettelyn pitäisi kestää noin 10-15 minuuttia. Jos häiritsette pidempään, sementti laastilla asetetaan.
 8. Ratkaisun toimittaminen tapahtuu autojen avulla. Jos kaikki sekoitettu liuos ei mahdu kottikärrytykseen, sen jäämät olisi jätettävä työstökoneeseen.

Betonin kaataminen

Nyt sinun täytyy oikein kaataa ja levittää betonia. Tulos riippuu tästä työstä, mutta vähäisemmässä määrin kuin kahdella edellisellä vaihtoehdolla. Betoni on epäyhtenäinen laasti. Jotta sen jakaminen olisi asianmukaista, sinun täytyy tehdä se tamping, niin että täyteaine voidaan yhdistää tiiviimmin itse ratkaisuun. Lisäksi sinun on valvottava tarkkaan, että liuoksessa ei ole ilmakuplia. Tätä varten tärinää sovelletaan yleensä. Erityisten värähtelyasennusten käyttö auttaa parantamaan betonia tehokkaammin. Seinien ja säätiön rakentamiseen käytettiin erityistä yksikköä, joka on varustettu värähtelevällä letkulla. Jälkimmäinen upotetaan liuokseen ja sitten täytetään.

Käytettäessä ohuempia kerroksia, kuten esim. Tasoituskerrokset, käytetään pitkittäiskiskoja. Pienen tärinän vaikutuksen alaisena liuos sekoitetaan pinnalle. Betonin pinta tässä tapauksessa tasoittaa ja välittömästi täyttyy. Betonin kaatamista varten, käytä terävää vahviketta ja lävistää sen läpi koko laastin syvyyden. Tällä tavoin kaikki liuoksen kertynyt ilma vapautuu. Koska kaataminen tapahtuu vähitellen, uuden betoniosan lävistysmenettelyn aikana on syvennettävä tankoa 10 cm edellisessä kerroksessa paremman liimauksen saavuttamiseksi. Viimeinen vaihe on tasoittaa ylempi kerros. Tämä prosessi voidaan suorittaa useassa vaiheessa riippuen liuoksen tarttumisesta ja sen täydellisestä kuivaamisesta.