Korkin korkeus maasta

Yksityisen rakentamisen tapauksessa kysymys aina syntyy - "Mikä on optimaalinen korkeus lattiasta ikkunalaudalle?". Valitettavasti ja ehkä onneksi rakennuslainsäädännössä ei ole erityisiä vaatimuksia - jokainen on vapaasti valinnut sen, alkaen omasta arkkitehtonisista ratkaisuistaan. Jotta tämän ongelman ratkaiseminen olisi helpompaa, tutustu alla oleviin tietoihin.

Nykyaikaiset venäläiset standardit eivät säädä etäisyyttä lattiasta ikkunalaudalle. Neuvostoliiton SNiPsissa tämä parametri oli tai pikemminkin sen vähimmäisarvot. Useimmissa tapauksissa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa otetaan huomioon niiden luku. Tämä luku riippuu lämmityspatterin koosta, joka on ehdottomasti asennettu ikkunan alle paremman lämmönvaihdon vuoksi. Tämä lähestymistapa poistaa kondensaatin muodostumisen ikkunoista ja antaa oikean huoneen lämmityksen.

Standardin korkeus on 68 cm

Yleisimpien lämpöpatterien korkeus on 50 cm: n etäisyydellä, kun lämmityselementtien asennus lattiasta on vähintään 10 cm, mutta kynnys on vähintään 8 cm: n etäisyydellä säteilijästä, joten voidaan laskea, on 68 cm, mutta tämä indikaattori on merkityksellinen monikerroksisten asuinrakennusten rakentamisessa vakiotyyppisillä ominaisuuksilla, ja silloinkin he kuvaavat lukuja 75-80 cm.

Toinen asia, kun kyseessä on yksityinen rakentaminen. Tässä tärkein kriteeri etäisyyden valinnassa on ikkunan koko, koska kynnystä ei koskaan asenneta yksinään. Tästä syystä ikkunan ikkunan korkeus lattiasta on yhtä suuri kuin ikkunan aukon alareunasta lattiapäällysteeltä. Tältä osin kannattaa harkita koko ikkunalaitteen asentamista. Meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa lämmityselementtejä, hyvää, nykyaikaisilla markkinoilla laaja valikoima näistä tuotteista on esitetty - lattiasta upotettuihin laitteisiin jalusta muodossa.

Älä uhrata lämmitystä suuren ikkunan asentamiseen. Tässä tapauksessa sinun kannattaa katsoa lattiaan asennettavia konvektoreita tai sijoittaa säteilijä ikkunan puolelle koko pituudeltaan.

On tunnettua, että luonnonvalo tunnetaan paremmin ihmiseksi, hänen silmänsä eivät väsy, ja ympäröivä tila näyttää luonnolliselta. Paitsi silmälääkärit, myös arkkitehtuurin ja kodin suunnittelun asiantuntijat, neuvoo mahdollisuuksien mukaan lisäämään huoneen samentumista asentamalla ei-vakioituja ja suurempia koon ikkunoita. Lisäksi todistetaan, että jopa pienet huoneet, joissa on suuret ikkunat, tuntuvat visuaalisesti enemmän kuin ne todella ovat. Ainoa ongelma, jota suurien ikkunoiden omistajat voivat joutua kohtaamaan, on kylmä, mutta he ovat oppineet käsittelemään tätä haittaa. Voit asentaa ikkunat, joissa kameroiden määrä alkaa kolmesta ja käyttää lasia energiatehokkaalla lasilla, jolla on erityinen pinnoite.

Mutta miten ei laskea lasin lasin optimaalista kokoa ja valita optimaalinen koko siten, että ikkunan korkeus asennetaan lattiasta sopusoinnussa koko huoneen kanssa? Perusta on ottaa tilaa. Kokeellisesti paljastettiin, että vähimmäiskoko olisi 10% huoneen pinta-alasta, muuten henkilö kokee epämukavuutta valon puutteen ja suljetun tilan vuoksi. Tämän parametrin optimaalinen osoitin on välillä 15-20%. Kuitenkin kaikki ei ole niin yksinkertainen, koska prosenttiarvon lisäksi sinun on otettava valon kulma. Annetut arvot perustuvat 30 °: n arvoon. Mitä suurempi tämä arvo, sitä laajempi ikkuna olisi. Hyvän valon läpäisevyyden vuoksi pohjoisten ja länsipuolisten ikkunoiden suositellaan olevan suuria.

Kysymykseen siitä, kuinka monta ikkunaa tehdä huoneessa, annamme seuraavan vastauksen: mitä pienemmät ikkunat, sitä pienempi lämpöhäviö. Mutta tämä sääntö voidaan kuitenkin rikkoa, varsinkin jos rakennus sijaitsee eteläisillä leveysasteilla. Lasien määrä vaikuttaa huoneen suunnitteluun, koska ikkunalasit eivät ole vain paikka, jossa kukat ovat. Moderneissa sisätiloissa niitä käytetään paljon paremmin - istuin tai liesi, kuten kirjoitus- tai ruokapöytä, yhdistettynä keittiöyksikön työtasoon ja monia muita asioita. Kun järjestät tällaisia ​​rakenteita, harkitse muovi-ikkunaluukut - ne on työntävä seinämästä keskelle jäähdyttimiä, muuten konvektio häiriintyy. Uloskäynti tilanteessa, jossa on tarpeen asentaa laajempi kynnys, voidaan asentaa ristikkopintojen pintaan, jonka kautta lämmin ilma kulkee vapaasti.

Jokaisen erikseen otetun huoneen lasin valintaan kannattaa ohjata vain olosuhteita. Hyväksy, että on tyhmää asentaa pieni ikkuna, kun se avaa upeat näkymät, jotka eivät ainoastaan ​​riitä kotitalouden silmiin, vaan myös muuttavat huoneen. Kirjanpidossa olisi myös otettava käyttöön tietoja, joiden tarkoituksena on asentaa PVC-ikkunaluukku ja sen koko. Älä unohda lämmityselementtien asennusta, huonekalujen ja laitteiden sijaintia. Kynnyksen toimivuus vaikuttaa myös ikkunalaudan asennuskorkeuteen ja tarkemmin siihen, mihin tarkoitukseen sitä käytetään. Joten, jos aiot käyttää sitä taulukon, sinun pitäisi keskittyä indikaattoreihin, kuten 65-75 cm, muuten sinun täytyy ostaa baarituolit, jos päätät asettaa ikkunan korkeammalle.

Jos ikkunoiden panoraama on jatkuvasti auki, on tarpeeksi asentaa ikkunaluukku korkeuteen 20-40 cm.

Olohuoneessa ei voi rajoittaa mitään sääntöjä ja määräyksiä. Jos ikkunoiden panoraama on jatkuvasti auki, on tarpeeksi asentaa ikkunaluukku 20-40 cm: n korkeudella. Tällainen välein "avaa" tilan toisella puolella ja merkitse ikkunan reunat toisella puolella. Jos et halua nähdä istuimia ikkunan ulkopuolella, 80 cm voidaan pitää hyvänä korkeudena olohuoneessa. Makuuhuoneessa on myös mahdollisuus kokeilla korkeutta, mutta yleensä useimmissa tapauksissa tämä luku on 90 cm, varsinkin kun ikkunat tässä huoneessa useimmiten suljetut verhot. Jos panoraama mahdollistaa, valinta rajoittaa vain halu. Siinä tapauksessa, että huoneen ikkunat ovat kadun varrella raskasta liikennettä, on suositeltavaa vähentää niiden kokoa lämpö- ja äänieristykseen.

Lastenhuoneen päätavoitteena on täyttää huone luonnollisella valolla. Tällaisten huoneiden ikkuna-ikkunan korkeus on 70 cm, koska useimmiten ikkunan ympärille asennetaan pöytä tai ikkunaluukku käytettäessä tätä huonekalua. Tämä on järkevä päätös, koska tällä tavoin voit saavuttaa mahdollisimman suuren valaistuksen. Jos ikkunalasia ei ole mahdollista asentaa suositellulla korkeudella, on toivottavaa lisätä valovirtausta lisäämällä ikkunan leveyttä. Keittiössä ja ruokasalissa ikkunaluukun korkeus riippuu suoraan huonekaluista. Useimmiten 90 cm pidetään optimaalisena - tämä on alakerroksen alarivin korkeus. Jos tällainen ikkuna sijoitetaan pöytään, silloin luonnonvalo tulee suurina määrinä aina siihen. Kun ikkunoiden kynnys on suunniteltu yhdistämään palkkiin, suosittelemme korkeuden nostamista tarvittaviin indikaattoreihin (yleensä 110-120 cm).

Lastenhuoneen ikkunaluukun korkeus on 70 cm, koska useimmiten ikkunan ympärille asennetaan tavallisesti pöytä tai ikkunaluukku, jota käytetään tällä huonekaluilla

Käytävillä ja käytävällä lasit eivät ole yhtä yleisiä kuin tavallisesti on jotain tallennettu. Siksi, jos sinulla on ikkuna-ikkunan ikkuna, voit valita välillä 70-90 cm. Kylpyhuoneessa ikkuna-ikkunan sijainti voi olla missä tahansa korkeudessa. Lisää auringonvaloa ja lähiympäristöjen läheisyydessä se voi leikata ikkunan noin 170 cm: n korkeudelta. Jos piha sallii, voit asentaa ikkunan, jossa on ikkunaluukku lähellä kylpyhuonetta ja nauttia kauniista näkymistä vedenkäsittelyn aikana. Mitä tulee vessaan ja kodinhoitohuoneisiin, ikkuna ei ole asennettu valaistustarkoituksiin, vaan paloturvallisuuden vuoksi, joten ikkuna-ikkunaa voidaan sijoittaa korkeammalle - 170-180 cm: n tasolle.

Huom. Laajempi ikkuna kynnys keittiössä antaa sinun laajentaa työpinta.

Kun asennat ikkunan kynnyksen yksityiseen taloon, ohjatkaa ennen kaikkea henkilökohtaiset toiveesi, sillä vain tällä tavoin voit saavuttaa harmonian sisätiloissa, ja edellä mainitut tiedot auttavat sinua aina kysymysten ollessa kyseessä.

Optimaalinen ikkunoiden koko yksityiselle talolle

Vakiokokoikkuna yksityisessä talossa

Ikkunan korkeus yksityisessä talossa

Talon rakentaminen alkaa suunnittelusta - asettaen sen paperille käsityksesi siitä, mitä sen pitäisi olla. Tässä vaiheessa otetaan huomioon kaikki: rakennuksen koko ja ulkonäkö, lattiat ja huoneet, ikkunan muoto ja koko. Loppujen lopuksi oman kodin pitäisi olla mukava, valoisa ja mukava!

Mikä on ikkunoiden optimaalinen korkeus kotona?

Yksityisessä rakentamisessa ei ole ikkunoiden kokoa koskevia standardeja. Tässä kaikilla on paikka olla. Ainoa rajoitus on sijainnin käytännöllisyys ja mukavuus. Joten, erilaiset huoneet, riippuen niiden tarkoituksesta, vaativat eri korkeuden asennus ikkunat:

 • Sisääntulo vaatii aina runsaasti valoa, joten ikkunan kynnys voi olla 800 mm: n etäisyydellä lattiasta.
 • Jos olohuoneessa on upea näkymä, lattian yläpuolella olevan ikkunan korkeus (kutsutaan laskeutumiseksi) pitäisi olla pienempi kuin tuolin istuimen korkeus, joka on noin 400 mm. Muuten laskuikkunan korkeus voidaan valita pöydän yläpuolelta - n. 800 mm.
 • Makuuhuone on levähdyspaikka ja yksityisalue, joten ikkunaluukun korkeus on sallittu 900 mm lattiasta, mikä lisää lämmönkestävyyttä.
 • Taimitarhassa riittävä valaistus ja mikroventilaatio ovat tärkeitä. 700 - 900 mm: n etäisyys on optimaalinen ikkunan istuttamiseksi.
 • Jos toimisto on suunniteltu olevan talossa, 750 mm: n korkeus soveltuu parhaiten ikkunoiden kynnyksen asentamiseen, joka on suhteessa lähellä sijaitsevan työpöydän korkeuteen. Tämä tekniikka visuaalisesti tekee työpaikoista laajemman. Jos taulukon järjestely on erilainen, ikkunan kiinnitys voidaan pienentää 650 mm: iin, mikä lisää huomattavasti valon virtausta.
 • Pukuhuoneessa etäisyys ikkunalaudasta voi olla 1800 mm tai enemmän. Tällöin korkeamman sovituksen ikkunaa kompensoidaan sen leveydellä.
 • Keittiö on paikka, jossa ikkunaluukun korkeuden on oltava oikeassa suhteessa työtason korkeuteen. Tästä syystä etäisyys lattiasta 900 mm on ihanteellinen, joten voit järjestää työpöydän ikkunan päälle häiritsemättä suorien viivojen geometriaa.
 • Kylpyhuoneen ikkunakerroksen istuma voi olla jonkin verran korkeampi kuin asuintiloissa - korkeudessa 1200-1600 mm lattiatasosta.
 • Kodinhoitohuoneissa ei usein tarvitse ikkunoita, mutta niiden sijainti on tarvittaessa vähintään 1700 mm lattian yläpuolella. Korkea ikkuna antaa tarpeeksi hajallaan päivänvaloa huoneeseen.

Toisen kerroksen ikkunoiden korkeus

Valitessasi ikkunoita toiselle kerrokselle, et voi huolehtia mistään ja antaa mielikuvituksesi vapautta. Tässä on mahdollista täysin laskea rakennuksen yläosaa, käyttää peililasiä, kaksikerroksisia ikkunoita, jotta kehykset sopivat lattialle.

Suunnittelu ikkunat ullakolle, voit valita minkä tahansa sijoituksen. Huomiota tulisi kiinnittää vain yhteen indikaattoriin: ullakolla istuva henkilö ei saa nähdä hänen edessään ikkunan pohjaa, vaan tilan lähempänä keskustaa. Tämä etäisyys on noin 1000 mm lattiasta pohjaan.

Uuden talon ikkunoiden määrän määrittämiseksi niiden korkeus ja muoto merkitsevät yhdistelemällä kaikki yhteisen katon alapuoliset huoneet yhdeksi harmoniseksi kokonaisuudeksi ja antamalla kukin niistä maksimaalisen toimivuuden.

Vakiokokoiset muovi-ikkunat

Kaikki moderni muovisten ikkunoiden tuotantoyritys on valmis täyttämään asiakkaan toiveet - olipa kyse sitten kolmion muotoisesta tai pyöreästä ikkunasta, joka on valtava tai hyvin pieni. On kuitenkin olemassa vakiokokoisia muovi-ikkunoita, jotka ovat aina tärkeitä - jopa hyvien kokeiden iässä. Lisäksi nämä mitat eivät ole valmiita - ne on vahvistettu valtion standardien luettelossa.

Muovi-ikkunat: vakiokoot ja GOST

Ikkunoiden aukkojen ja lohkojen optimaaliset koot laskettiin GOSTin vaatimusten perusteella. Kahdella ovella varustetuilla ikkunoilla on mitat 1300x1400 mm ja kolme - 2050x1400 mm. Joskus kolmiulotteinen ikkuna voi saavuttaa korkeuden 2070 - GOST sallii tämän. Standardit osoittavat myös kattoluukkujen ja parvekeovien muovi-ikkunoiden vakiomitat. Ns. Hruuschv: n koot ovat erilaiset: ikkuna-aukot, joissa on leveä kaksipuoleinen kynnys - 1450x1500, kolmiulotteinen - 2040x1500 kapeille silloituksille 1300x1350 ja 2040x1350.

Miksi vaaditaan oikeita muovisia ikkunoita?

Vakiokoot ovat edelleen suosittuja - miksi? Se on hyvin yksinkertainen - kohta on hinta. Virtaustuotannon avulla voit vähentää merkittävästi tuotteen kustannuksia, mikä tarkoittaa, että vakioikkunat ovat paljon helpommin saatavilla. Ero on joskus niin merkittävä, että se on paljon halvempaa sovittaa ikkunoiden aukot muovi-ikkunoiden vakiomittoihin kuin tehdä tavanomaisesta ikkunasta. Näin tapahtuu, kun lasitetut yksityiset talot, jotka on rakennettu ilman GOSTia.

Miten valita ikkunan koko yksityisessä talossa?

PVC-ikkunoiden mitat yksityisessä talossa riippuvat sen huoneen alueesta, jossa ne asennetaan, sekä halutun määrän päivänvaloa.

Jokainen muovi-ikkunoiden valmistuksessa toimiva yritys on vakiomallien ohella valmis tekemään ikkunoita asiakkaan yksilöllisen luonnoksen mukaan ottaen huomioon koot ja kokoonpanot.

Kuten kuvassa näkyy, tuotteilla voi olla hyvin pieniä tai melko suuria kokoja, kolmiomaisia, pyöreitä, arkopodobnaisia ​​ja puolisuunnikkaan muotoisia.

Jos sinusta tuntuu, että kaikki on selkeitä tavallisten ikkunamallien kanssa, ja jos tarvitset, voit mennä kauppaan ja valita valmiin kehyksen, jossa on kaksoisikkunainen ikkuna myöhempää asennusta varten, tämä ei ollut näin.

Vakiomallisilla PVC-malleilla ei ole käytännössä tarkkoja mittoja.

Tilastojen mukaan standardien epätasapaino on yhtä suuri kuin virhe, ilmaistuna luvut - jopa 100 mm.

Vakiokehykset on tehty GOSTin mukaan.

Niiden koon mukaan he ovat velvollisia tarjoamaan riittävän päivänvalon talossa.

Täten GOST-vaatimusten mukaisesti kaksi- ja kolmiulotteisen standardin ikkunan mitat ovat 1300x1400 mm ja 2050x1400 mm.

Nämä koot soveltuvat yleensä tavallisten ikkunoiden aukeamiseen, ja tällaisia ​​rakenteita käytetään hyvin harvoin yksityiseen taloon.

Siksi ei ole mitään outoa siinä, että epätyypilliset ikkunat ovat kysyntää nykyaikaisemmilla markkinoilla kuin tavalliset.

Ja vielä yksityisten talojen tuotteiden valmistuksessa on noudatettava suhteita ikkunan profiilin muodonmuutoksen välttämiseksi.

Ennen muovi-ikkunoiden tilaamista on perehdyttävä niiden vähimmäis- ja suurimpien sallittujen mittojen määrittelyyn.

Lähteet: http://furu.ru/a140814.html, http://fb.ru/article/98067/standartnyie-razmeryi-plastikovyih-okon, http://stoydiz.ru/okna-dveri/razmery- okon-v-chastnom-dome.html

Ei kommentteja vielä!

Standardikokoiset ikkunat yksityiselle talolle

Kaikenlaisten rakennusten, asuinrakennusten tai hallinnollisten ja teollisten rakennusten suunnittelu edellyttää tiettyjen normien ja standardien suuntaamista. Teknisen viestinnän, oviaukkojen ja ikkunoiden aukkojen on joka tapauksessa oltava valtion hyväksymien asiakirjojen vaatimusten mukaisia. Standardeja ei ole keksitty monimutkaiksi elämälle, vaan ne hylättiin tietyistä kokeellisesti ja laboratoriotesteistä saaduista tiedoista. Ikkunoiden aukkojen parametrit eivät ole poikkeus.

Asumisstandardit

Ikkunoiden aukkojen standardointi on suunniteltu ensisijaisesti valaistuksen intensiteetin säätämiseen huoneeseen. Aukkojen parametrien tasoitus riippuu huoneen tarkoituksesta. Mutta ei vain tämä otetaan huomioon:

 1. Kaksinkertaisen ikkunan valonsäde.
 2. Maantieteellinen sijainti.
 3. Rakennuksen mitat.
 4. Auringonvalon aste tarvitaan.

Mitat lasketaan rakennuskoodien ja sääntöjen perusteella, eikä yksinkertaisesti voi olla muutoin. Jokaisesta asunnosta säännöt määräävät valaistuskertoimen pakollisen arvon leveysalueemme - etelään 60 ° ja pohjoiseen 45 ° leveyspiiristä. Oletetaan, että lasi puhdistetaan kahdesti vuodessa tavallisissa tiloissa ja neljä kertaa vuodessa alueille, joilla on tietty määrä palamistuotteita. On selvää, että tämä tarkoittaa ympäristön kannalta epäluotettavia alueita. Kuitenkin on mahdollista keskustella tästä aiheesta pitkään, mutta ulottuvuudet eivät muutu. Ensimmäinen taulukko on vakiovarusteena yksiosaiset ikkunat.

Kahden ja kolmen hengen ikkunat

Alueilla, jotka sijaitsevat raja-alueilla ilmoitetuilla leveysasteilla, on tietty korjauskerroin. Jos rakennus sijaitsee standardin mukaisen alueen eteläpuolella, korjauskerroin on 0,75. Jos talo on rakennettu pohjoiseen, aukon alaa on lisättävä - kerroin kasvaa 1,2 kertaa. Äskettäin on otettu huomioon toinen tärkeä tekijä - lasien määrä laukussa ja niiden välinen etäisyys. Tosiasia on, että kukaan ei erikseen laske palkin taitekerrointa kolminkertaisessa lasissa, ja valaistuksen tehokkuus heikkenee tämän takia.

Tätä GOSTia varten ja otti huomioon tällaiset ikkunayksiköiden muutokset. On kuitenkin olemassa tiettyjä keskikokoisia, jotka soveltuvat useimmille alueille ja suurimmalle osalle lasiyksiköistä. Taulukossa on GOST-hyväksynnän mukaiset kaksisuuntaisen ja tricuspid-ikkunan mitat.

Kaksoisikkunan koko


Tricuspid-ikkunan koko


Järjestelmä ikkunamallien eri määrä ikkunaluukut

Alumiiniset ikkunat yksityisissä kodeissa

Jos puhuimme kotitalouksien lasitusalueesta, olisi turmeltumaton hiljaa alumiinista, jonka muovi on muuttanut. Ilmeisistä syistä - muovi-ikkunat ovat paljon halvempia. Mutta ei keskustelun hinnasta, vaan koosta. Ja täällä, elegantit ja ylelliset alumiiniset ikkunat ovat korkeimmalla tasolla valonläpäisykerroin. Alumiiniset ikkunat ovat muotoilunsa vuoksi yksinkertaisesti ulkomaalaisia ​​minimalistiseen muotoiluun. Alumiinisten ikkunoiden kannattaa nähdä kerran, ja et halua tarkastella muovia, vaikka tämä voi olla subjektiivinen mielipide.

Lisääntynyt valonläpäisy tarjoaa ikkunoille erityisiä lisävarusteita ja varusteita. Mekaaniset ja mekatroniset piilotetut järjestelmät mahdollistivat järjestelmän luotettavuuden lisäämisen, mutta myös riittävän suurentavan lasitusaluetta samojen vakio-aukkojen avulla. Alumiiniset rakenteet voivat saavuttaa korkealaatuisen eristyksen, meluneristeen ja krakkauskestävyyden eurooppalaisessa WK3-luokassa.

Muoviset ikkunat yksityiselle talolle

Aivan kuten monenlaisissa huoneistoissa, muovi-ikkunat kaatettiin yksityiselle sektorille. Heillä on paljon etuja puurunkoihin verrattuna, eikä luetella kaikkia niitä, mutta me edelleen kutsumme tärkeimpiä:

 • korkea toiminnallisuus;
 • alhaiset kustannukset;
 • laaja valikoima kokoonpanoja;
 • helppo asennus;
 • korkea tuotantonopeus;
 • kyky käyttää mitä tahansa kokoa, ei pelkästään standardia;
 • valtava valikoima liittimiä ja mekaniikkaa.

Muovi-ikkunat, joiden hinta on kohtuuhintainen ja joidenkin tasalaatuisuus, voivat tyydyttää lähes minkä tahansa teknisen suunnittelun. Sovita yhteen tällaisten ikkunoiden normien kanssa - helppoa. Vaikka otettaisiin huomioon laskettu arvo, hyvin likimääräinen, että ikkunoiden pitäisi olla noin 2/3 lattia-alueesta, tämä ehto täyttyy helposti. Neliöikkunaa voidaan manipuloida haluamallasi tavalla. Vain täällä sinun on kiinnitettävä paljon huomiota paketin sisältämien lasien lukumäärään ja niiden lukumäärän noudattamiseen maanpinnan yläpuolella. Syynä on yksinkertainen - lauhde. Muovi ei hengitä, kuten puu ja kosteus voi muodostaa pussiin, joka haihtuu pitkään ja talvella se jäätyy ulkoisen pussiin. Premium-ikkunoilla ei ole tätä ongelmaa, mutta halvemmilla malleilla on tällainen ongelma.

Yleensä ikkunoiden nykyiset standardit, valmistusmateriaalista riippumatta, kattavat kokonaan päivän asukkaiden elämäntilanteen tarpeen reagoida eri tavoin lämpötilan muutoksiin ikkunan ulkopuolelle ja huoneeseen. Valitsemalla huolellisesti ikkunat tarjoamme valoisia, lämpimiä ja turvallisia asuntoja tulevina vuosina.

Minkä kokoisia ikkunoita haluat valita yhden kerroksen yksityiselle talolle?

Valerian pyynnöstä aloitan uuden sivuliikkeen.

Jälleen yksi niistä kysymyksistä, joihin en vieläkään tiedä vastausta, on kuinka suuri se on tehdä ikkunat talossa. Onko olemassa sääntöjä?

Haluan sen harkittavaksi.

Välittömästi selventää, en aio tehdä lasimaalauksia lattialla tai jotain sellaista.

Olen kiinnostunut tavallisista ikkunoista.

Näyttää siltä, ​​että rakennuksen edessä olevat hyväksytyt ikkunat tekevät enemmän.

Puhutaan atomien suhteen, yritys on jo pyytänyt rakentaa yrityksen, ja olen edelleen vuorovaikutuksessa.

Ne tarjoavat kaikki suuret ikkunat 160-160 cm

Toista ikkunaa käsiteltiin toisessa langassa 120n 160cm

No, kaksi pientä kattilahuoneessa ja kylpyhuoneessa.

En ole varma, että haluan neliöikkunoita!

Kerro mielipiteesi.

Piirustus ramery prilogayu.

Kommentit

Unohdin selventää enimmäismääriä 2.8m, vaikka jos tarjoat jotain parempaa, olen iloinen kuullessani ehdotuksesi)

Kiitos) odotan innolla kuulemista)

ElenaRudenkaya (Builderclub-asiantuntija)

Yleensä asia on, että arkkitehdit sanovat, että suurissa huoneissa, kuten teollisuusrakennuksissa tai supermarketeissa, joissa on vakava valon puute, tehdään luonnollista valaistusta koskevia hankkeita. Valo - ei aina lämmin. Ikkunoiden kautta on suuri lämpöhäviö.

Sinun täytyy vain toimia viisaasti ja koska haluat sen sinulle. Löysin tavalliset ikkunankoot GOST 11214-86: ssa. Ymmärrät, että heidän säikeensä on liikaa sääntelyasiakirjoissa. Ihanteellisessa tapauksessa olisi välttämätöntä järjestää huonekalut huoneisiin. Tämä todella auttaa kokoa.

Joten katso, huoneet, kuten keittiö, olohuone ja 3 makuuhuoneen koot ovat: 1810 (w) x1510 (c), ne voivat olla kaksi tai erillisiä sekä 2110 (w) x1510 (c), 2110 (w) x1810 (c). Mutta on mahdollista tehdä mikä tahansa tilaus. Jopa muodossa tahansa. Mutta on suuria ikkunoita, joissa on ongelmia seinän ja lämmön kantavuudessa. Olisit silti auki vieras ja katso, mikä sopii.

Kylpyhuoneelle: 910 (w) x610 (c), 910 (w) x910 (c), 910 (w) x1210 (c), 910 (w) x1510 (c), 910 (w) x1810 (c). Katso, harkitse harkintanne, ottaisin ensimmäiset 2 kokoa. Ja kurssin korkeutta pitäisi lisätä.

Kylpyhuoneessa, jonka aukko on 1 m, vakiokoko on vain yksi - 610 (w) x 1510 (c).

Joten ajattele ja päätä itsellesi. On vaikea antaa jotain tuntematta sinun maistasi.

Hyvää iltapäivää, Elena) kiitos vastauksesta.

Pidin tarjousta 1810 * 1510. Todennäköisemmin ei ole mitään syytä.

Joten kerran on kauniita suorakaiteen muotoisia ikkunoita, kolmois todennäköisesti.

Ja kylpyhuoneessa ja kattilahuoneessa minulle ei ole erityisen tärkeää, päätän myöhemmin myöhemmin.

ElenaRudenkaya (Builderclub-asiantuntija)

Nämä ovat standardeja, he eivät olleet turhia. Mikään ei ole muuttunut. Ei ole mitään järkeä meidän lasimaalauksissamme, he eivät pysty tekemään sitä. Kodin kutistuminen alkaa paljon ongelmia. Ja niiden paino on valtava, meidän on vahvistettava rakennetta.

Lyhyesti sanottuna tämä on optimaalinen koko, plus miinus 10 cm on hyväksyttävää ja normaalia.

Mikä on nykyaikaisten ikkunoiden korkeus ja käytännöllisyys?

Kun rakennat yksityistä taloa, sinun täytyy miettiä etukäteen, mitkä etäisyydet katosta ikkunaan ovat. Liian korkeat katot lisäävät rakentamisen kustannuksia, koska seinämien on oltava korkeammat, tämä vaatii enemmän materiaalia, ja on myös hankala ylläpitää niitä. Liian alhaiset katot tekevät huoneesta epämukavaksi.

Onko olemassa enimmäismääriä koskevia standardeja?

Jos Neuvostoliitossa oli olemassa GOSTia, jotka sääntelivät tätä asiaa, tällä hetkellä ei ole tällaisia ​​sääntöjä, ja jokaisella omistajalla on oikeus rakentaa talo, jossa on sopiva kattokorkeus.

Puuportaiden ikkunoiden koristelemiseen, rinteiden ja ikkuna-ikkunoiden järjestelyyn, katso http://oknanagoda.com/okna/derevo/otdelka-okon-v-derevyannom-dome-otkosy.html.

Yleiskatsaus muovi-ikkunoista, niiden tärkeimmistä lajikkeista, suosituksista valintaan, lue materiaali sivustossa.

Kuinka laskea optimaalinen korkeus?

Etäisyydestä ikkunasta kattoon yksityiseen taloon riippuu lähinnä tarpeista, joihin huone on tarkoitettu.

 • Jos ikkuna asennetaan olohuoneeseen, jonka pinta-ala on melko suuri, on parempi tehdä ikkunat pienellä korkeudella. Voit selata tuoleja: esimerkiksi tavallisen tuotteen korkeus on 42 cm, ikkunan pitäisi olla tämän indikaattorin alapuolella. Sitten huone on suuri, valoisa ja mukava. Windows, istutus, joka ei ole yli 35 cm, luo hyvän kuvan miellyttävän ilahduttaa vieraita.
 • Korkeus katosta ikkunaan makuuhuoneessa voi olla hieman vähemmän, esimerkiksi jos lasket lattiasta, ikkunan korkeuden on oltava 90 cm. Tämä poistaa ylimääräisen valon huoneesta ja tekee siitä miellyttävämmän.
 • Lastenhuoneessa on tärkeää valita oikea ikkuna. Huoneen tulee olla samanaikaisesti valoisa, mukava, hiljainen ja lämmin. Siksi ikkunan on oltava riittävän kaukana lattiasta, jotta voit asentaa jäähdyttimen ikkunalaudan alle. Kynnyksen korkeus tässä tapauksessa voi vaihdella 70-90 cm riippuen siitä millaisen lämmittimen aiot asentaa.
 • Kun suunnittelet toimistosi, kannattaa kuunnella oculista lääkäreiden mielipidettä, jotka suosittelevat pöydän sijoittamista ikkunaan. Siksi korkeus, johon ikkunan sijoittaminen riippuu siitä, mitä taulukkoa käytät. Vakiopöydän korkeus on 75 cm, mikä tarkoittaa, että ikkunaluukun on oltava samassa korkeudessa. Tästä johtuen sinulla ei ole vain lisävarustusta ikkuna-ikkunassa, vaan myös jää riittävästi valoa huoneeseen, eikä ikkuna sovi sisätiloihin. Jos ikkunan korkeus on suurempi, huone näyttää pieneltä eikä kovin kirkkaalta. Alla sijoitettu ikkuna on pätevä, se visuaalisesti lisää tilaa.

Keittiön ikkunan korkeuden valinta

Keittiö, toisin kuin olohuone, on vähemmän vaativaa. Aukkoja ei saa sijoittaa liian matalaksi, ikkunoiden optimaalinen korkeus on 90 cm lattiasta, koska useimmilla keittiökalusteilla on juuri tämä korkeus. Tavallinen ruokapöytä on yleensä noin 75 cm: n korkeus. Jos ikkunat ovat hieman korkeammat, se antaa huoneelle riittävän määrän valoa, ei häikäisyä, josta silmät väsyvät.

Jos keittiössä on baarilaskuri, jonka korkeus on hieman yli metriä, tarvitset 80 cm: n tuolit. Jos ikkuna on suunniteltu lähelle tätä elementtiä, sen täytyy myös olla laskettu laskurin kanssa. Kiinnitä huomiota kahvan sijainnille aukaisun avaamiseksi: sen on oltava tavallista ikkunaa alhaisempi, muuten rakennuksen avaaminen on hankalaa. Jos baaritiski ei ulotu keittiöhuoneen työpintojen päälle, ei ole mitään syytä nostaa ikkunoita yli 90 cm.

Yksityisen talon ikkunan korkeutta ei säädellä tiukoilla säännöillä, joten talon suunnittelussa voit sijoittaa projektin panoraamakuviin. Tämä ratkaisu auttaa paitsi visuaalisesti laajentamaan keittiön tilaa, mutta antaa myös kauniin näkymän, huoneen ääretön tunteen. Nämä ikkunat ovat mielenkiintoinen suunnitteluelementti, antaa enemmän valoa.

Lue miten voiteluainetta valita tarvikkeista ja miten käsitellä sitä materiaaleissamme osoitteessa http://oknanagoda.com/okna/plastik/obrabotka-furnitury-vybor-i-sposob-pr.html.

Miten ikkunat asennetaan ilmastetun betonin seinään, mikä on tällaisen työn erityispiirre, lue sivuillamme.

Muut asuinrakennuksen tilat

Monet omakotitalojen omistajat jättävät tilaa ikkunalle käytävällä. Tämä on hyvä ratkaisu, koska se mahdollistaa käytävän valon ja käyttää mahdollisimman vähän keinovaloa. Tässä huoneessa ei ole väliä huonekalujen korkeus. Tärkeintä on saada aikaan hyvä valaistus, joten 80 cm: n käytävän korkeutta voidaan käyttää.

Kylpyhuone ei vaadi suurta ikkunaa, se ei useinkaan ole ollenkaan, mutta jos paloturvallisuus on sinulle tärkeä, voit tuulettaa huoneen ja et halua käyttää ylimääräistä rahaa sähköön, voit asentaa pienen ikkunan tähän huoneeseen. Se voidaan sijoittaa melko korkealle, minkä vuoksi kadulta ei näy mitä tapahtuu kylpyhuoneessa.

Mukava sovitus pieni ikkuna on korkeus 1,7 metriä lattiasta. Jotta ikkunat näyttäisivät sopusointuisiksi, niiden yläreunan pitäisi olla jokaisessa huoneessa samalla etäisyydellä katosta, esimerkiksi 40 cm.

Entä jos rakennus on kaksikerroksinen?

Toinen kerros voidaan suunnitella millä tahansa tyylillä, kaikki riippuu mielikuvituksesta ja taloudellisista ominaisuuksista. Suuri määrä varoja voit täysin laskeutua toisessa kerroksessa; niin että talon sisältö ei näkynyt kadulta, lasia käytetään peilissä. Saat upean panoraaman ja voit seurata, mitä talon ulkopuolella tapahtuu mistä tahansa sen puolelta, mutta et näe ohikulkijoita ja naapureita.

Jos tämä alkuperäinen ratkaisu ei ole sinun mielestänne, voit käyttää pitkiä, matala-asetettuja ikkunoita, jotka lähes lepäävät rakennuksen kattoon. Jos alkuperäiset ratkaisut eivät ole sinun tyylisi, tavalliset korkeusikkunat ovat hienoja.

Muut kuin asuintilat

Omakotitalon ikkunoiden korkeus voi vaihdella riippuen siitä, mihin huoneeseen ikkuna asennetaan. Monissa talouksissa on vahtimestarit: tämä on ei-asuinalue, jonka pitäisi olla hyvä valaistus, koska vaatteiden valinta pimeässä ei ole mukavin ammatti. Erittäin varustetut ikkunat, esimerkiksi 1,7 metriä, sopivat hyvin pukuhuoneeseen, mutta sellaisen ikkunan tulee olla niin leveä, että huoneeseen tulee tarpeeksi valoa. Tällainen päätös auttaa fashionista valitsemaan vaatteita suojaamalla samalla vaatteita ultraviolettisäteiltä, ​​jotka ovat turkissa vasta-aiheita varastoinnin aikana.

Korkin korkeudesta

Jalusta on pohjan ulkoseinä, jolle julkisivu on lepää. Samaan aikaan se on kellarinseinien yläosa, jos se on olemassa. Kellarin korkeus riippuu säätiön tyypistä, talon yleisestä rakenteesta, maaperän luonteesta ja kellarin tarkoituksesta. Tähän on olemassa tiettyjä rakennusmääräyksiä.

Mitkä korkeus perustuvat?

Jotkut asunnon omistajat uskovat, että jos kellari ei ole, sitten kellariin mitään, voit tehdä säätiön samassa maassa.

talo-projekti ilman pohjaa

Tämä on virhe. Korkin päätehtävä on eristää julkisivu kosketuksiin maan kanssa. Ja niin, että maaperän vesi ei nousu maahan betonista kapillaarilla, kerrostumateriaali kerrostetaan julkisivun ja kellari seinän väliin.

Alustan on oltava riittävän suuri julkisivun materiaaleista riippumatta: puuta, vaahtoa ja kuonasta, mutta vesi vaikuttaa myös tiiliin.

Sen lisäksi, että talon seinät suojellaan tuhoamiselta, kellari ratkaisee muita tehtäviä:

 • suojaa julkisivulta pilaantumiselta (maan läheisyydestä johtuen talon alaosasta kärsii eniten);
 • suojaa koteloa mekaanisilta vaurioilta (kellarikerros on suuruusluokkaa vahvempi kuin julkisivu);
 • kompensoi kutistumista johtuen kuormasta talosta;
 • eristää kellarin päällekkäisyyksien vahingollisista vaikutuksista (useimmiten puinen);
 • lisää kellarin lämpöeristysominaisuuksia;
 • antaa talon ulkonäköä esteettiselle täydellisyydelle.
 • tarjoaa täydellisen ilmanvaihdon (ilmatyypit sijaitsevat yleensä kellarin kellarissa);

Kellarin suunnittelussa on otettava huomioon ilmasto (keskilämpötila kylmällä kaudella), keskimääräinen sademäärä vuodessa. Voit määrittää emokratian perustan vähimmäiskorkeuden useille talville, mittaa lumisateen syvyyttä ja lisää 10 cm marginaalia keskimääräiseen arvoon.

Kapasiteetin vähimmäiskorkeus eteläisten alueiden SNiP: n mukaan on 20 cm (mieluummin 30-40). Jos talo on puinen, mieluiten etäisyys maasta on 50-90. Jos kellarissa on kellari, suositeltava korkeus voi olla 2 metriä.

Korkea kellari on kalliimpi kuin matala kellari, koska betonitoiminnan määrä kasvaa. Laskelmissa taloutta on kuitenkin toiseksi, ensinnäkin - vahvuus ja suorituskyky, joka riippuu suurelta osin julkisivun materiaalista.

Kellarin korkeuteen vaikuttaa myös sen sijainti suhteessa julkisivuseinään. On kolme vaihtoehtoa:

 • zapadayuschy - pohjan taso on upotettu sisäänpäin suhteessa julkisivulle. Se on mahdollista vain, jos julkisivuseinän paksuus on riittävän suuri;
 • puhuja Tämä vaihtoehto on ainoa mahdollinen, jos julkisivujen seinämien paksuus on pieni ja jos projekti tarjoaa kellarikerroksen.

Kolmannen vaihtoehdon edut ovat parantuneet lämmöneristysominaisuudet (tarvittava ominaisuus, kun asetetaan toimiva kellari). Kaikissa muissa tapauksissa ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava: ylittävä etuseinä luotettavasti suojaa säätä ilmakehän tekijöiltä ja mekaanisilta vaurioilta. On selvää, että hyökkääjän korkin korkeuden on oltava vähäinen, koska sen kasvun myötä suojauksen aste pienenee.

Säätiön vaihtoehdot talon korkeudelle yksityisessä talossa

Alhaisten perustusten (hihna, paaluhihna, laatta) ja kohotettu (pino, pylväs) perustat ovat rakentavia eroja. Ensimmäisessä tapauksessa maapallon ja ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden välissä ei ole ilmapoikkeamia, sisätila on kokonaan peitetty betonilla tai tiiliteipillä - joko liuskajohdon yläpinnalla tai pohjan reunan ympärillä olevassa ylärakenteessa. Toisessa tapauksessa maaperän ja päällekkäisyyden välillä on edelleen rako, jonka korkeus määräytyy pylväiden tai paalujen yläpuolisen osan korkeuden mukaan.

kellari, jossa on paalusäätiö

Säätiön valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, topografiasta, rakennuksen massasta. Tämä ongelma ratkaistaan ​​talon suunnitteluvaiheessa.

Alhaalla pohjalla kellari osa voi olla monoliittinen tai modulaarinen - lohkojen, tiilien. Toinen vaihtoehto merkitsee sitä, että pohja on vähemmän suojattu haitallisilta tekijöiltä.

tiili kellarimallisto nauha säätiö

Erityistä huomiota kiinnitetään ulkoiseen koristeluun, ei niin esteettiseltä kuin suojaavilta näkökohdilta. Joka tapauksessa on suoritettava sokea alue (ainakin purkautuen ilmakehän vedestä) ja pohjaveden korkealla esiintymisellä - viemäröintijärjestelmällä. Tällaisen korkin enimmäiskorkeus rajoittuu pääasiassa taloudellisiin näkökohtiin.

Paalusäätiö voi olla alhainen (grilli on suoraan maahan) tai korotettu. Pylväs, tavallisesti kohonnut. Koska sitä pidetään kaikkein epävakaimpana, korkeuden on oltava vähintään 20 senttimetriä (kompensoimaan maaperän kallistumista). Talon sisäisen tilan riittävän lämmöneristeen varmistamiseksi pilareiden / paalujen väliset raot peitetään, peitetty asbestisementtilevyillä tai puiset / vanerilevyillä.

Esimerkki kellarivieristeen kellarikerroksesta ja paalutuksesta

esimerkki sisäpuolisesta eristyskellotuskosta

Esimerkki kellarin eristämisestä paalun pohjan alapuolella

esimerkki kellarikiven perustamisesta

Tällaisen korkin enimmäiskorkeus on rakenteellisesti rajoitettu: korotettu laakeriosa ei voi olla liian korkea.

Mikä on kellarin korkeus optimaalinen?

Kaikki edellä mainitut eivät riipu hyväk- sytyn kellarin läsnäolosta. Pohjakerros on tärkeä päätös huoneen ja paikan järkiperäisen suunnittelun kannalta. Soveltuu melkein mihin tahansa tehtävään: jos haluat, voit varustaa paitsi kellarin tai kattilahuoneen, myös tutkimuksen, kotiteatterin, makuuhuoneen. Ottaen huomioon säätiön lisäkustannukset, yhden kerroksen talon iso kellarinkorkeus on halvempaa kuin toisen kerroksen asentaminen.

Kellarin kokonaiskorkeus (SNiP: n mukaan) on vähintään 2,5 metriä. Lisätietoja.

Lattiamääräykset standardien mukaan:

 • päällekkäisyyden korkeus maanpinnan suhteen on kahden metrin sisällä;
 • Pohjakerroksen syvyys maahan - korkeintaan puolet kellarin korkeudesta.

Talon kellarikerroksen korkeus riippuu myös kellarin tarkoituksesta. Jos aiot tehdä makuuhuoneen tai huoneen mukavaan oleskeluun, on parasta ohjata maksimiarvo; taloudellisen tilan laitteessa korkeuden ylärajoilla on mahdollista säästää (kohtuullisissa rajoissa).