Betonirunko: tämän tyyppisen laitteen ja käytettyjen alustojen laite

Betonikuorma-auto on tärkeä rakennuslaitteiden tyyppi, jonka avulla voidaan kuljettaa betonia rakenteilla oleviin kohteisiin. Ilman näitä koneita monet nykyaikaisen rakentamisen haarat ovat käsittämättömiä. Siksi tässä artikkelissa tarkastellaan tarkemmin, mitä modernia kuorma-auto-sekoittimet ovat, niiden tyyppejä ja ominaisuuksia.

Teknologian ominaisuudet

Nykyaikaiset kuorma-autosekoittimet ovat trukkeja, joissa on pyörivä betoniseos. Tämä mahdollistaa koneiden paitsi toimittaa materiaalin kohteeseen myös tuottaa sen kuljetuksen aikana. Koska ratkaisu on liikkeessä koko ajan rummun kiertämisen vuoksi, se ei aseta, mikä mahdollistaa materiaalin kuljettamisen pitkiä matkoja.

Minun on sanottava, että tämän rakennuslaitteen syntymisen historia ulottuu viimeisen vuosisadan alkuun, mutta tämä tekniikka sai laajalle levinnyttä maamme sodanjälkeisen sodan aikana. Tietenkin on kulunut paljon aikaa, ja koneiden suunnittelua on parannettu huomattavasti.

Tämän seurauksena nykyaikaisilla kuorma- sekoittimilla on useita lisätoimintoja. Lisäksi ne voidaan varustaa laitteella seoksen ja lämmöneristyksen lämmittämiseksi, mikä mahdollistaa betonin jäätymisen alhaisissa lämpötiloissa.

Siten voimme erottaa tämän tyyppisen tekniikan kolme päätavoitetta:

 • Betonirakenteiden valmistus kuivista osista kuljetuksen aikana erityisestä asennuksesta rakennustyömaalle.
 • Laastin valmistus työmaalla.
 • Betoniliuoksen kuljetus säännöllisesti sekoittumalla rakennustyömaalle.

Kiinnitä huomiota! Nykyaikaisia ​​betonisekoittimia voidaan käyttää ympäristön lämpötilassa -20 - +40 astetta.

Valokuvassa betoni

arvokkuus

Tämäntyyppisen tekniikan rakentamisessa on useita etuja, kuten:

Betonikone hydromekaanisella vyöllä

Vihje! Jos on mahdotonta varmistaa laitteen lähestyminen kaatopaikalle, käytä erityistä pumppua betonin toimittamiseen joustavien letkujen kanssa.

Ajoneuvosekoittimien tyypit

Sekoittajat ovat erilaisia, koska ne on tarkoitettu eri rakennustöihin.

Pohjimmiltaan niiden erot ovat seuraavat:

 • Sekoitussäiliön sijainti ja liuoksen purkaussuunta. Purkaminen voidaan suorittaa takaisin tai eteenpäin. Ensimmäisessä tapauksessa betonisekoittimen käyttöohje vaatii operaattorin osallistumista purkamisen aikana.

Jos betonia puretaan taaksepäin, kuljettaja voi hoitaa tämän toimenpiteen omilla käsillään.

 • Taajuusmuuttajan tyypissä. Se voi olla mekaaninen, hydraulinen tai hydromekaaninen. Suosituimpia viime aikoina ovat konkreettiset sekoittimet, joissa on hydromekaaninen voimansiirto, jonka avulla voit säätää rummun pyörimisnopeutta.

Nelipyöräinen malli pumppu ja sekoittimella

 • Toinen tärkeä betonisekoittimien erotus on sekoittimen kuorma-auton sekoittimen tilavuus, joka vaihtelee välillä 1,5 - 12 kuutiometriä. Pieni yksityinen rakentaminen melko pieni betonisekoittimen useille kuutioille.

Jos kohde on suuri, käytä kuorma-autosekoittimen, jonka rumpukapasiteetti on 9-12 kuutiometriä. Joissakin tapauksissa useita laitteita käytetään samanaikaisesti liuoksen toimittamiseen ja valmistukseen.

 • Myös ero on rungon tyypissä. Sekoitin voidaan asentaa kuorma-auton lavalle tai puoliperävaunun muotoon. On huomattava, että rungon akseleiden määrä riippuu säiliön tilavuudesta, joten suuritehoisissa sekoittimissa käytetään kolmiakselisia tai jopa nelipyöräisiä alustoja.

Kiinnitä huomiota! Mitä suurempi säiliön tilavuus, sitä suurempi on trukin korkeus. Tähän parametriin on kiinnitettävä huomiota, jos pääsyn kohteelle on esteitä rajoitettu korkeus.

Trukin määrä - 9 kuutiometriä

Auto Mixer Device

Sekoitinlaite

Autossa käytetään painovoimakoneita, joissa on päärynä muodossa oleva rumpu. Rummun on oltava kaltevuus vaakatasoon 10-15 asteen kulmassa.

Sisällä säiliöön on spiraalituotteita. Kun rumpu pyörii yhteen suuntaan, ne varmistavat liuoksen sekoittamisen ja kun se pyörii toisessa suunnassa, ratkaisu on täysin purkautunut.

On huomattava, että nykyaikaiset kuorma-auto-sekoittimet on varustettu vesijohtovedellä, joka mahdollistaa rummun pestä jäljelle jääneestä seoksesta. Niissä voi olla myös ominaisuuksia, kuten punnitus ja annostelu. Näin voit valmistaa korkealaatuista betonia, jolla on erilaisia ​​teknisiä ominaisuuksia.

Betonisekoitin auton "KAMAZ" perusteella

foorumi

Koska alustoja käytetään tavallisesti sarjaväylään. Kotimaisista ajoneuvoista KAMAZ-ajoneuvot ovat suosituimpia. Lisäksi ne ovat laajalti levinneet paitsi IVY-maissa myös rajojen yli.

Myös KrAZ- ja MAZ-autoja käytetään usein betonisekoittimien alustoina. Ulkomaisten merkkien joukossa Iveco, MAN, Scania jne. Ovat erittäin suosittuja.

johtopäätös

Konkreettinen kuorma-auto on itse asiassa vaihtoehto vaihtoehtoisille betonilaatikoille, mutta toisin kuin niissä liikkuvuus. Lisäksi useat erilaiset betonisekoittimet mahdollistavat betonin käyttämisen käytännöllisesti katsoen minkä tyyppisten rakennuskohteiden kanssa. Tämän seurauksena nämä koneet ovat yksi yleisimpiä rakennuslaitteita (oppivat täältä, kuinka itse kaatoa betonilattia).

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Betonikuorma-autojen sekoittajien toimitusprosessin järjestäminen

Mitä konkreettisesti toimitetaan?

Ensinnäkin asiakkaan on päätettävä, mitä tuotemerkkiä hän tarvitsee konkreettiseksi, koska se riippuu kuljetustyypistä, jota hän toimittaa.

9.1 kohdan mukaan. GOST 7473-2010, "betoniseokset toimitetaan kuluttajalle erikoistyyppisten kuljetusten avulla, jotka on tarkoitettu betoniseosten kuljettamiseen. Valmistajan ja kuluttajan suostumuksella se voi kuljettaa jäykkiä betoniseoksia kaatopaikoilla ", eli jos tarvitset kovia sekoitteita (tai" vähärasvaista betonia ") - betonia, jonka sementtipitoisuus on pienempi ja murskeentunut rikkipitoisuus on suurempi, on suositeltavaa toimittaa tällainen seos kaatopaikoille, koska se on huono liikkuvuus ja huonosti poistettu ABS: stä. Muuten, kun tilaat vähärasvaisen betonin, sinun on varmistettava, että tilauksesi on ymmärretty oikein, ehtoja ei ole väärin, ja dumppereissa tarvittava betonityyppi toimitetaan sinulle. Varo niitä, jotka tarjoavat laihduttavan betonin toimittamista sekoittimissa, koska ne ovat tavallisesti välittäjiä, jotka vaarantavat jonkun muun laitteen, eikä heidän omia tai kokeneita työntekijöitään.

Jos asiakas tarvitsee tavallisia valmiita betonilaatikoostumuksia, kun rakennetaan esineitä kaupungista tai lähiöissä, on parasta toimittaa se ABS: ään, joka on tilaus betonilaitoksessa.

Käytännöllisesti katsoen jokaisessa betoniteräksessä on trukkeja ja betonisekoittimia. Trukin (ja ennen kaikkea ennen kippiautojen) sekoittimen etua on se, että liikkeen aikana ABS sekoittaa jatkuvasti liuoksen estäen sen kerrostumista ja estää veden haihtumista liuoksesta, suojaa sitä auringolta, tuulta ja sademäärältä, pitäen yllä tietty aste) sen laatu.

Vuokrataan. Kuorma-autonkoneen hinta on huomattava määrä, eikä kaikilla rakennusyrityksillä ole varaa tällaiseen hankintaan. Siksi rakennuttajat usein vuokraavat nämä autot tunneittain. Tämä säästää merkittävästi rakennuskustannuksia rakennusvaiheessa huolimatta siitä, että vuokralaisen, laitteiden huollon ja korjauksen aikana hoitaa vuokralainen yritys. Lisäksi voit valita täsmälleen tämän äänenvoimakkuuden, jolla on tällaisia ​​teknisiä ominaisuuksia.

Mutta jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa ABS: n vuokrauksella, voit ostaa käytetyn auton.

Valitaan käytetty mikseri ostaessasi. Ajan myötä, jos rummun peseminen purkamisen jälkeen liuos suoritettiin huonosti, ei kokonaan, karkaistu betoni kerätään rummun sisäseiniin. Niinpä kapasiteetti pienenee. Ostamalla käytetyn sekoittimen, jossa on 5 m 3: n rumpu, saat vain 4-4,5 m 3. Lisäksi suuri määrä jäädytettyä liuosta seinämissä voi häiritä rummun pyörimistä ja näin ollen vähentää sekoituksen yhdenmukaisuutta ja lopputuotteen laatua. Siksi kun käytät käytettyä sekoittimesta, on syytä tarkastaa rummun seinien kunto sisäpuolelta.

Tarvittava määrä betonia

Uskotaan, että yli 70 kilometrin etäisyydellä tai vaikealla, vaikealla tiellä pitkin valmiin betonin toimittaminen on tehotonta, koska kustannukset ja toimitusaika ovat korkeat ja betonin laadun heikkenemisen riski kuljetuksen aikana on suuri. Jos tarvitaan suuria määriä laastia ja etäisyys betonitehtaasta on suuri, paras ratkaisu olisi asentaa laasti-betoniyksikkö (RBU) suoraan laitokseen. Mutta jos esine on lähellä betonilaitosta, ratkaisu toimitetaan tavallisesti betonisekoittimilla.

Sekoituskone on yleiskone, jonka avulla on mahdollista toimittaa pieni määrä betonia kerran ja toimittaa jatkuvasti valmiita betoniliuoksia suurille rakennustyömaille suurien rakenteiden ja tienrakennuksen rakentamiseen. Nyt voit siirtyä ABS: n valintaan.

Määritä ja tilaa haluttu määrä betonia. On välttämätöntä, että otat yhteyttä asiantuntijoihin tai itsenäisesti laskemalla tarkasti esineesi tarvittavan betonin määrä ja selvittämällä, mitä betonin määrää lähdössä on sekoittimessa, ja tee sitten vain tilaus.

Jos asiakas tarvitsee vähemmän kuutiometriä betonia kuin toimittaja toimittaa ABS: tä (esimerkiksi 6 m 3 betonia tarvitaan, ja vain sekoittimessa on 7 m 3), todennäköisesti asiakkaan on maksettava rangaistus alikustannuksille.

Millä etäisyydellä betoni laasti voidaan kuljettaa ilman pelkoa sen laadun heikkenemisestä (erottaminen, kiinteytyminen jne.)?

On oikeampaa puhua etäisyydestä, mutta toimitusaikasta, sillä myös lyhyellä reitillä ajoneuvo voi olla juuttunut liikenteeseen pitkään. GOST 7473-94: n mukaan (tosi, vanhentunut, ei virallisesti toimiva) eri laatujen betoniseosten kuljetuksen kesto sallittiin (mutta lukuisilla varauksilla: 20-30 ° C: n ilman lämpötilassa, seoksen lämpötila 18-20 ° C, keskimääräiset nopeudet riippuen jalkakäytävä 15-30 km / h) - ABS: ssä jopa 210 minuuttia ja kaatopaikoissa yli kolme kertaa vähemmän - jopa 60 minuuttia. Kun seoksen tai ympäristön lämpötila muuttuu, kuljetuksen suurin sallittu kesto määräytyy empiirisesti. Lämpötilan ollessa 6-20 ° С ja -5 - +5 ° С, betoniseosten kuljetusaikaa voidaan korottaa 10 ja 25% vastaavasti. Huomaa, että Venäjällä ABS-tekniikan huippunopeus on enintään 60 km / h, ulkomailla - jopa 90 km / h.

Nykyisen GOST 7473-2010 mukaan "betonimassan kuljetuksen enimmäiskesto ei saa olla pidempi kuin toimitussopimuksessa määriteltyjen ominaisuuksien pysyvyysajankohta. Ominaisuuksien pysyvyyden aika määritetään empiirisesti. " Betoniliuoksen säilyvyysaika on monia tuntemattomia tehtäviä, koska se riippuu useista tekijöistä: ilman lämpötila, veteen ja sementtiin (W / C), pehmittimen tyyppi, jäätymisenestoaineen tyyppi ja muut lisäaineet, joiden tiedetään olevan noin 80 tyyppiä, jopa pyörimisnopeudella rummun abs. Kuitenkin eurooppalaiset laitteet, jotka on suunniteltu käsittelemään tällaista pilaantuvaa tuotetta betonimassalla, sekä suurin osa kotimaisista malleista, pystyvät toimimaan monissa lämpötiloissa (-35... +45 ° C), mikä mahdollistaa betonisekoittimien käytön pitkittyneiden pakkasentojen ja kuumien kesien aikana maamme.

Kesällä lämpöön betoni alkaa kytkeä nopeasti. Talvella voimakkaassa kylmässä huoneissa betoni voi kovettua kello 5 asti. Molemmat ovat huonoja, betonin laatu kärsii molemmissa tapauksissa. Mutta suunnilleen voit keskittyä 40 minuutin ja enintään kahden tunnin kuluttua kuljetuksen alusta, purkamisen jälkeen ja ennen kuin betoni asetetaan paikalleen. Käytännössä uskotaan, että konkreettisia, "eläviä" 2,5 tuntia ei enää sovellu asentamiseen, mutta kaikki asiantuntijat eivät ole samaa mieltä tämän lausunnon kanssa. Ja ensimmäisen sekoittimen kokemukset mahdollistavat tämän arvon selkeyttämisen tällä hetkellä rakennustyömaalla vallitsevissa erityisehdoissa.

On kuitenkin mahdollista harkita vaihtoehtoa lisäämällä hidastavia aineita liuoksen asettamiseen ja kovettumiseen sekä pehmittimiin - mutta kuinka paljon ne lisäävät betonin kustannuksia? Teoreettisesti on mahdollista tuoda sementin, hiekan ja raunioiden kuiva betoniseos, sen säilyvyysaikaa ei ole rajoitettu jatkuvalla sekoittumisella, kun ABS liikkuu, ja jos laitoksella on tyydyttävä laatu ja vesimittari, vaivaa / valmistaa liuos suoraan laitokseen tai laitoksen sisäänkäynnin yhteydessä - sekoittimessa, jossa käytetään vettä ja lisäaineita (pehmitintä tai pakkasnestettä) autosäiliöstä. Auton pakoputki kulkee säiliön läpi ja pakokaasun lämpö lämmitetään säiliöön jäätymisen estämiseksi.

Asiantuntijat huomauttavat kuitenkin tämän toimitustavan vakavista puutteista. Ensinnäkin laitos ei pysty hallitsemaan tuloksena olevan seoksen laatua, ja siksi se on vastuussa laadusta, koska laadunvalvontalaboratorio sijaitsee tehtaalla. Ja mikä tärkeintä on se, että kun liikkuu sekoittimen takana kuiva seos, sementti-hiekkapölyn juna ulottuu. Liikennepoliisi antaa paljon sakkoja sille.

Voiko mikseri päästä oikeaan paikkaan rakennustyömaalla?

ABS on raskas kone, jolla on korkea painopiste, joten asiakkaan on laskettava etukäteen, ovatko maantieajoneuvon kulkuväylät kestämään kuormitettujen sekoittimien painoa ja pystyvätkö hän liikuttamaan paikan päällä purkamispaikkaan?

Annamme taulukon, joka auttaa asiakasta suunnittelemaan suunnilleen määritettäessä ABS: n painoa ja mittoja.

Tyypillisesti pienempi aluearvo on KAMAZ-pohjainen sekoittimen, ja suurempi on ABS, URAL tai ulkomaiset autot (MAN, Mercedes, Iveco, Renault, Ford, Volvo, Scania, Mitsubishi, Howo, CAMC, Shacman jne.). ABS maastoajoneuvossa (URAL, KAMAZ) ei sisälly taulukkoon.

Lisäämällä betonin massaa ABS-massan painoon (kerrottu tämän betonikerroksen tiheys kuutiometrien lukumäärän ja betonin tiheyden mukaan, katso alla), asiakas määrittää betonisekoittimen likimääräisen painon. Suuren massan ansiosta ABS-järjestelmä lisää maantiepinnan vaatimuksia. Esimerkiksi täysin kuormitettu 12-kuutiosbetonisekoituskone voi painaa noin 50 tonnia. Kovalla pinnalla (asfaltti, betonilaatat) se kulkee vaikeuksitta. Valssatulla maalla - vain kuivalla säällä. Nurmikehikko, jäädytetty lumi, hiekka ja sorapeitteet, kulku on ongelmallinen ja riippuu erityistilanteesta (tämä on erityisen vaarallista kaivojen ja kaivosten lähellä). Sama mittasuhteissa - asiakkaan on etukäteen määritettävä mahdollisuus kuljettaa ja ohjata suurikokoista konetta.

Betonin purkaminen laitoksessa

ABS oli kuitenkin turvallisesti saavuttanut purkamispaikan. Betonisekoituksen purkamista ja asettamista varten on valmistauduttava perusteellisesti, koska betonilaitokset saavat 30-60 minuuttia purkamaan sekoittimen ja joutokäyntiaika vaatii lisämaksua.

Kuten jo mainittiin, sekoittimella säilyy jossain määrin betonilaastin ominaisuuksia, mutta heti kun betoni poistuu ABS: stä, kovettumisen prosessi alkaa joka minuutti menettää sen juoksevuuden ja sitkeyden eli työstettävyyden. Siksi betoni on nopeasti purettava ja asetettava pystytettyyn rakenteeseen. Jokaisella valmistajalla on oma aika-aika betonin purkamiseksi ABS: stä, mutta keskimäärin voimme olettaa, että 1 m 3 purkaa enintään 10 minuuttia.

On huomattava, että maksu lasketaan erikseen konkreettiselle betonille, sen toimitukselle ja joutokäyntiaikalle sakosta laskutetaan 500-1000 ruplaa tunnissa. Asiakkaalla on kaksi vaihtoehtoa: kuljeta betonia vähitellen pienemmissä osissa, mutta sinun on maksettava suurempien pienempien sekoittimien lentoja tai tuoda suuria määriä kerralla yhtä suurta sekoittimella, mutta purkaa se vähitellen, kun se asetetaan. Tällöin sinun on maksettava sekoittimen seisokkeja.

On kuitenkin mahdollista purkaa betoni välivarastoon, esimerkiksi laatikoiden laatikko, ja jo siitä se laittaa betonin rakenteeseen. Käytännössä näitä menetelmiä käytetään suojaamaan säiliöön tyhjentynyttä betonia säätämästä esimerkiksi kaatamalla ohut kerros vettä ja peittämällä se aurinkolinnalla tai muulla kankaalla.

Toimitetun liuoksen todellisen määrän määrittäminen. Asiakkaan on ehdottomasti vaadittava kuljetettua betonia, joka osoittaa betoniseoksen pääominaisuudet ja tilavuuden. Ei ole mikään salaisuus, että betonin todellinen määrä sekoittimessa voi poiketa asiakirjoissa määritellystä määrästä. Asiakkaalle on hyödyllistä tietää keinoja, joilla voidaan määrittää, kuinka paljon konkreettisia on todella sekoittimessa.

Seoksen paino lähetetty. Jos on mahdollista tarkistaa ladatun sekoittajan massa tai tehtaalla punnitaan lähetetty laasti, todellinen betonimäärä lasketaan jakamalla liuoksen massa tiheydeltään. Noin raskasbetonin tiheys murskatulla kiveällä ja soratäytteellä on 1 800 - 2 500 kg / m 3, kevyt kaasutäytteinen betoni, joka on täynnä sardditiä, vermikuliittia jne. - 500 - 1 800 kg / m 3 ja erittäin kevyt kaasu ja vaahtobetoni - alle 500 kg / m 3.

Purkamisajankohtana. Noin 5-10 min / 1 m 3 voidaan suunnata liuoksen poiston ajaksi riippuen betonin muovisuudesta riippuen, mutta joillekin ABS: lle spesifikaatio osoittaa "betonipurkausnopeuden 1 m 3 / min".

Kuinka kauas sekoittuu sekoittimeen? ABS: n lokeron pituus on yleensä 1,5-2 m. Jotkut kuorma-autossekoittajat ovat varustettu 6-8 metrin pituisella ylimääräisellä tyhjennyshihnalla, jonka avulla voit purkaa betonielementin vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa. Jos käytetään muita laitteita, ne voivat olla kuljettajan omaisuutta, joka itse on asettanut laskurin ja voi pyytää lisämaksua sen käytöstä.

Mitä tehdä, jos kourujen vakiopituus ei riitä? Jos etäisyys on korkeintaan 5 m, on suositeltavaa tehdä lisää kouru tai holkki itse. Pienemmässä kulmassa yli 5 metrin etäisyydellä betoniseos lokeroon ei kulje itsestään. Tässä tapauksessa sinun täytyy joko käyttää betonipumppua tai houkutella työntekijöitä, jotka käyttävät seosta manuaalisesti luiskalla pitkin lapioita (tämä vaihtoehto valitaan kaatamiseksi ikkunaan tai kellariin, jossa pumppua on vaikea käyttää) tai vedä liuos kaupeilla ja venyttimillä. Toisinaan käytetään hihnakuljettimia tai erityisiä leveitä putkia.

Huuhtele sekoitin. Kun betonia on purettu, rummun ja sekoittimen kouru huuhdellaan vedellä. Tästä on suhteellisen pieni määrä vettä, noin 50 litraa. Suuri tehokkuus voidaan saavuttaa käyttämällä korkeapainepesuria. Ei tarvita kemiallista pesuainetta. Hoitoa rakennuksen ulkopuolella ei suositella, kuljettajaa voidaan sakottaa.

Useimmiten toimittajat pyytävät, että sekoitinohjain pystyy huuhtelemaan laitoksessa. Siksi asiakkaan on valmisteltava alusta, jossa käytetyn veden avulla voidaan tyhjentää betonin jäännökset.

Sekoitusrummun sisäseinien puhdistaminen karkaistusta betonista. Kuten jo mainittiin, jos sekoitusrummun pesu purkamisen jälkeen laasti toteutettiin huonosti, ei täysin, karkaistua betonia kerätään rummun sisäseiniin. Perinteisesti se poistetaan mekaanisesti - jackhammer, moukari. Mutta asiantuntijat tuntevat muita epätavallisia puhdistusmenetelmiä.

On olemassa osittain humoristinen eksoottinen ehdotus käyttää pienen määrän räjähteitä. Mutta tämä on luultavasti liian vaarallinen ja monimutkainen menetelmä, täällä tarvitaan erittäin pätevä erikoislääkäri.

Betonin puhdistuksessa on suositeltavaa käyttää vanhoja eläkkeitä sisältäviä akkuja, joissa elektrolyytti pysyy paikallaan. Laita tusina akku rumpuun ja kierrä sitä noin tunnin ajan. Paristot hajoavat - on kätevämpää kierrättää ne ja happo neutraloidaan reagoimalla sementin kanssa, joka on alkali. Betoni samaan aikaan romahtaa, palat putoavat rummun seinistä, nämä kappaleet pyörivät rummussa ja hakevat seinille jäävää betonia, happo tunkeutuu muodostuneisiin halkeamiin ja edistää betonin tuhoutumista ja rummun seinämien puhdistamista. Jos akkuja ei ole ladattavissa, voit yksinkertaisesti kaataa tietyn määrän heikkoa happoa. Toimenpide voi joutua tekemään useita kertoja. Voit silti suositella heittää muutamia kellukkeita oranssin kokoa pyörivään rumpuun, ne auttavat voittamaan betonin pois seinistä ja samalla estämään sekoitusruuvin terät. Lopuksi kaikki kappaleet puretaan rummusta. Tietenkin, jotta se ei vahingoittaisi ympäristöä akkuhapolla, se on perusteellisesti laimennettava vedellä pesemällä rumpu ja kuormitetut palaset.

Venäjän ABS-markkinoilla

Katsotaanpa sitten, mitä kuorma-autojen sekoittimien markkinat tarjoavat venäläiselle kuluttajalle?

PJSC "Tuymazinsky-kuorma-autonvalmistaja" (MAL) on yksi Venäjän sekoittimien markkinajohtajista. Laitos valmistaa useita ABS-malleja, joissa on rummut, joiden kapasiteetti on 5-12 m 3, jotka asennetaan kotimaisiin ja ulkomaisiin kuorma-autoihin, mukaan lukien puoliperävaunuihin. Laitoksen ylpeys on kaksi uutta mallia: 58145Y (5 m 3) ja 58147Y (7 m 3), jotka vastaavat uusien määräysten vaatimuksia. Niiden akselipaino on alle 8 tonnia.

Tehtaalla pyritään parantamaan tuotteiden laatua - ABS-järjestelmät on valmistettu italialaisista komponenteista: GMP: n ja öljynjäähdyttimien planeettapyörästö OESSE-hydrauliikkajärjestelmään. Valinnaisesti voidaan asentaa teknisiä laitteita "talvi-versio", joka ei ole ollenkaan tarpeeton ilmastossamme, sekoitusrummun ohjausputki, videovalvontajärjestelmä jne.

Myös KOMZ-Export CJSC, joka tuottaa betonisekoittimia TIGARBO-tavaramerkin alla, mainitaan aina myös venäläisten markkinoiden johtajien joukossa. Yritys valmistaa ABS-rummut, joiden kapasiteetti on 4-12 m 3 kotimaassa ja ulkomailla, mukaan lukien puoliperävaunut. Yritys valmistaa sekoittimet saksalaisilla komponenteilla: ZF-sekoitusrummun vaihteisto ja AKG-hydraulijärjestelmän öljynjäähdytin.

Mielenkiintoinen malli on UNIMIKS-4 - itsekulkeva alusta, jossa on sekoituslaitos, jonka kapasiteetti on 4 m 3, minkä ansiosta voit tuottaa itsenäisesti eri sementtityyppien, inerttien täyteaineiden ja veden betoniseoksen. ABS on varustettu punnitusjärjestelmällä, reseptinhallinnalla ja eränhallinnalla. Tällaiset autot ovat suosittuja Italiassa.

Nizhny Novgorodin alueen Diesel-TS LLC sekä Pushkin Machine Building Plant ja jopa ennen Betsemaa näyttivät lopettaneen ABS: n tuotannon ja siirtyivät kokonaan muiden tuotteiden tuotantoon. Venäjällä kukaan ei kuitenkaan tuota sekoittimia, joiden kapasiteetti on 2 m 3.

Mogilevin autoteollisuus (MoAZ) (Valkovenäjä) valmistaa kolme betonisekoittimallia, joiden kapasiteetti on 6 m 3, joista toinen on puoliperävaunussa. Koska MAZ-alusta ei viime vuosina ole ollut laatuongelmia, se ei ole kovin suosittua kuluttajien keskuudessa. ei ole merkittävä markkina-asema.

Samaa voidaan sanoa ABS-10DA-kuorma-autosekoittimesta, jonka kapasiteetti on 10 m 3 alustalla MZKT.

Liebherr tarjoaa laajan valikoiman kuorma-autonkoneita, joiden kapasiteetti on 6-15,5 m 3 alustalla, jossa on useita 2-6 akseleita, joista osa voi nostaa. Puoliperävaunujen rungossa on ABS-versioita. Liebherr-sekoittimet on valmistettu erityisen karkaistusta teräksestä, joka on täynnä titaani-karbonaattia. Tämä teräs on valmistettu yksinomaan Liebherrille. Valtioille, joissa on tiukat akselikuormitukset, tarjotaan kevyitä sekoittimia, joissa jotkut teräsosat korvataan muovilla ja alumiinilla. Pyynnöstä ABS voidaan varustaa hihnakuljettimella.

Toiseksi suurin saksalainen ABS-valmistaja on Schwing-konserniin kuuluva Stetter. Vuonna 2012 Schwing GmbH osti kiinalaisyritys XCMG. Stetter valmistaa neljä riviä betonisekoittimista, joiden kapasiteetti on 6-15 m 3 autojen ja puoliperävaunujen perusteella: Peruslinja, Kevytjuna, Raskaat ja Perävaunu. Kevyitä sekoittimia, joiden kapasiteetti on 7-9 m 3, tarjotaan esimerkiksi uusi kevyt ABS-malli Schwing Stetter UltraEco, jonka kapasiteetti on 8 m 3. Stetterin insinöörit ovat kehittäneet karkaistun karkaistun terästekniikan, alumiinikomponenttien ja kevyiden yksiköiden laadun ja luotettavuuden.

Turkkilaisen holdingyhtiön Koluman Holding A.S.:n tytäryhtiö "Koluman Rus" tarjoaa mallin betonielementtikoneen KSM-10, jossa on rumpu, jonka kapasiteetti on 10 m 3 ja geometrinen kapasiteetti 16 500 l), jota moottorin 4-akselinen Actros 4141BB 8x4 -rungon ajaa. Käytetään myös kaikkia Kolumanin omaa tuotantoa, vakiokomponentteja, hydraulipumppu ja Eaton-hydraulimoottori, Transmital 577S vaihteisto, vääntömomentti lähetetään voimalaitetta. Järjestelmässä on sisäänrakennettu AKG 24V jäähdytin. Sekoitusrummun pyörimisnopeus on 14 min -1. Paineilman syöttöjärjestelmän ansiosta ei käytetä vesipumppua, joka voi epäonnistua kylmäkauden aikana, ja operaattori voi aina puhaltaa putkilinjat paineilmalla työn päätyttyä estääkseen järjestelmän jäätymisen kylmässä. Tämä on hyvin yksinkertainen ja erittäin tehokas järjestelmä.

Asiakkaan pyynnöstä kone voidaan varustaa 650 tai 1000 litran vesisäiliöillä. Asennus asennetaan nadramnikiin ja sille on ominaista hyvin kehittynyt muotoilu. "Koluman Rus" tarjoaa laitteiden takuun ja huoltopalvelujen huoltoa kaikkialla Venäjällä. Laitteiden hintoihin "Koluman Rus" on keski- ja premium-segmentin rajalla.

Italian valmistajista Venäjällä tunnetaan ABS-yhtiö Cifa, joka osti vuonna 2008 kiinalaiselta Zoomlionilta. Cifa tarjoaa laitteita, joiden kapasiteetti on 6-12 m 3, mukaan lukien kevyt versio (SLX-sarja) ja lujuus (HD-sarja). Kiinalle kuuluvan liittouman yhteydessä ABS Cifa asennettiin usein kiinalaiseen Shacman-alustaan.

Muiden italialaisten ABS-valmistajien joukosta tunnetuin FIORI SpA on laaja valikoima omalla käyttövoimalla varustettua alustaa, jossa on itsetyydytys ABS, jonka kapasiteetti on 1-5,5 metriä nelivetoisella (4x4) hydrostaattisella voimansiirron alustalla, joka tuottaa auton nopeuden 25 km / h. Pieni D'Avino tarjoaa (jo mainittu) itsekulkeva alusta ABS: llä, jonka kapasiteetti on 1,1-5,5 m 3. Kuten tiedämme, pienet määrät ja melko kalliit ABS-järjestelmät eivät ole erityisesti kysyntää kotimarkkinoilla.

Korealaisen ja kiinalaisen ABS: n erityispiirre on se, että ne tunnistetaan usein rungon tuotemerkillä. FAW: n yritys tarjoaa FAW 5250: n 10-kuutioinen betonisekoitin, jota on myyty onnistuneesti maassamme useiden vuosien ajan. Betonisekoitin tulee Venäjältä Kiinasta. Alusta (6x4) on varustettu 370 hv: n moottorilla. Euro 4, joka kehittää 1700 Nm: n vääntömomentin alueella 1100-1500 rpm. Ohjaamo FAW J6 ergonominen muoto vähentää vedon ja takaa taloudellisen polttoaineen kulutuksen. Innovatiivinen 4-pisteinen ohjaamon kiinnitysjärjestelmä tarjoaa erittäin tasaisen liikkeen. Suurikokoiset käyttöakselit takaavat suuren kuormituksen ja alhaiset huoltokustannukset. Edistyksellinen 3-kerroksinen runkorakenne takaa kestävyyden ja joustavuuden lisääntyneellä kuormituskapasiteetilla. FAW: n Venäjän-edustusto tarjoaa takuupalvelua alustaan ​​ja kansirakenteisiin, ja se toimittaa tarvittavat varaosat Venäjän alueille mahdollisimman pian.

Venäjän markkinoilla käytetään myös Etelä-Korean lukkiutumattomat jarrut Daewoo-kotelossa ja lukkiutumattomat jarrut Shacmanilla ja Sinotrukilla, Howo ja DongFeng-rungolla. Kussakin tapauksessa sinun on selvitettävä erikseen, mitkä ovat laitteen takuut ja mitä varaosien toimittamisesta.

Kysymyksiä ja vastauksia betonin toimittamisesta kuorma-autoilla (sekoittimet, ABS)

Mikä on sekoittimien (betonisekoittimien) määrä?
Moskovan alueella useimmiten - 7 ja 9 kuutiota, harvemmin 4, 5 ja 6 kuutiota koneita, jossa on jopa hyvin pieniä sekoittimia, joiden tilavuus on 2,5 kuutiota. Kaupungin ulkopuolella on usein kapeita teitä suljetuilla kierroksilla, ja monissa paikoissa ei kulje autoita, joissa on enemmän kuin 5 kappaletta kuutiota.

 • koska suuria määriä kertaluonteista toimitusta ei ole kannattavaa pitää pieniä betonisekoittimia,
 • pienet sekoittimet eivät useimmiten ole uusia, myrkyllisiä pakokaasuja, ja niiden kanssa on suurempi riski saada sakkoja,
 • Lisäksi vuonna 2015 kirjattavien sakkojen kiristämisen vuoksi useat tehtaat siirtyivät toimitukseen epätäydellisten koneiden kanssa, ja vain 2-3 kuutiometriä voi kuljettaa vain 5 kuutiometrillä.

"Encyclopedia" -osiossa on yksityiskohtaisempia tietoja ABS-, Tigarbo- ja MAL-yhtiöiden venäläisten markkinoiden johtajien tuotteista. Kysynnän puutteen vuoksi yritykset vähentävät pientavalmisteisten betonisekoittimien tuotantoa.

Mikä on betonisekoittimien (sekoittimien) hihojen pituus?
Tyypillisesti alustan pituus (kouru) - 1,5 - 2 metriä. Jos käytetään muita laitteita, ne voivat olla kuljettajan omaisuutta, joka itse on asettanut laskurin ja voi pyytää lisämaksua sen käytöstä.

 • jos etäisyys on korkeintaan 5 m: suunnitella erillinen kouru (holkki) itsenäisesti (työntekijät),
 • yli 5 m: n etäisyydellä betonielementti ei kulje yksikön läpi itse alhaisesta kulmasta johtuen. On välttämätöntä:
  • joko käytä betonipumppua, joka toimittaa betonille paljon enemmän kuin mikä tahansa kouru,
  • tai palkata suurta määrää työntekijöitä, jotka käsin (lapioineen) vetävät seoksen lokeroon (tämä vaihtoehto valitaan täyttämään ikkunan tai kellarissa, jossa pumpun käyttö on ongelmallista).

Joskus on olemassa vaihtoehtoja kuljetushihnojen tai erityisten leveiden putkien käyttämiseen - mutta ne ovat melko harvinaisia ​​ja oletuksena sinun ei pidä luottaa niihin.

Mitkä ovat eri tilavuuksien sekoittimien koot?
Betonisekoittimen ominaiskoko ei riipu pelkästään sekoitusrummun tilavuudesta vaan myös alustan rungosta, johon se on asennettu.
Vain leveys on muuttumaton - 2,55 (suuri) tai 2,50 metriä (kaikki muut sekoittimet).
Seuraavassa taulukossa esitetään sekoittimien keskimääräiset mitat ja lukumäärä riippuen tilavuudesta:


Tyypillisesti minimaalinen arvo - mikseri perustuva KAMAZa suurempi - mikseri pohjainen MAZ, Ural tai autoja (MAN, Mercedes, IVECO, Reno, Ford, Volvo, Scania, Mitsubishi, Hovo, ruusunpunainen, Schucman ja muita merkkejä).
Maastoajoneuvoihin perustuvat betonisekoittimet (KrAZ, KAMAZ) eivät osallistuneet mittojen laskentaan.


Kuinka paljon kuormitettu betoni mikseri painaa? Voiko hän päästä minun laitokseni?
Paino on 1 kuutio betonia 2,4 tonnia, paino 5-kuutio mikseri on 12 tonnia, 7-kuutio mikseri on 12 tonnia, ja pieni määrä.
Tällöin kuormitettu 5-kuutioinen betonisekoitin painaa 24 tonnia, 7 kuutiota - 29 tonnia, 9 kuutiota - 35 tonnia.
Suuren painonsa vuoksi betonikuorma-autot vaativat erityistä huomiota tien pintaan.
Vaikka ZIL olisi tullut hiekalle (puhumattakaan henkilöautosta), tämä ei tarkoita sitä, että mikseri kulkee sen läpi: ZIL: n kokonaispaino on 10-15 tonnia, betonisekoittimessa on kaksi kertaa enemmän.
Voit navigoida seuraavasti:

 • jos kova pinnoite (asfaltti, laatat) asetetaan esineeseen, sekoittelija voi kulkea sen läpi. Valssattu aluke on kova pinta vain kuivalla säällä - sateessa se voi heikentää. Jos auto ei pääse sisään, jos se on päällystetty tie, se on kuljettajan vika. Mutta on huomautettavaa: joissakin tapauksissa päällysteen kovuus ei ole ratkaiseva, vaan tilan vapaus - on vaikea ajaa jopa kapea sekoittimen, puhumattakaan suurista, kapeilla teillä suljetuilla kierroksilla.
 • ruoho, maaperä, lumi, hiekka ja rauniot eivät ole kovia pinnoitteita, joissakin tapauksissa on mahdollista matkustaa niille, joissakin tapauksissa sinun täytyy ohjata tietty tilanne. Koska betonisekoitin on kallis ja jolla on suuri painopiste, jolla on kääntymisvaara, kuljettaja määrittää kulkuneuvon mahdollisuuden - henkilö, joka on vastuussa koneen turvallisuudesta.


Onko mahdollista antaa betonia kippiautoilla - vai onko tarpeen käyttää betonisekoittimia (joita kutsutaan myös sekoittimiksi, betonikuorma-autoiksi tai betonisekoittimiksi)?

9.1 kohdan mukaan. GOST 7473-2010 "betonisekoituksia toimitetaan kuluttajalle erikoistyyppisten kuljetusten avulla, jotka on tarkoitettu betoniseosten kuljetukseen. Valmistajan suostumuksella kuluttajan on sallittava kuljettaa jäykkiä betoniseoksia kaatopaikoilla. "
Käytännössä kovia seoksia kutsutaan vähärasvaiseksi betoniksi - betonilla, jolla on alhainen sementtipitoisuus ja suuri murskakiven määrä.
Vastaavasti on rasva-betonia (vastaavasti, pienentynyt murskakiven määrä ja korkea sementtipitoisuus - joita ei käytetä varsinaisessa käytännössä) ja valmiiksi sekoitettua betonia (tavanomaisen reseptin mukaan).

Valmisbetonin pidetään liikkuva seosta, joka standardoituja liikkuvuutta (P1-P4), laiha betoni - kova ja erittäin jäykkä seos (pitkä tai hyvin pitkä leviää omalla painollaan, sillä se on normalisoitu jäykkyys (kohteesta AE1 R4) ja superrigidity (maasta SZH1 SZh3: een).

Koska sen jäykkyys kuljettaa vähärasvaista betonia sekoittimessa, on erittäin suuri riski, että betonia ei heeta pois tynnyristä, joten standardi kuljetusta varten kippiautot lisättiin GOST. Tämän riskin vuoksi tiebetoni (liikkuvuus P1) kuljetetaan myös kippiautoilla.
Siksi, kun tilaat vähärasvaisen betonin:

 • selventää ja huolehtia siitä, että terminologiassa ei ole väärinkäsityksiä (joskus jotain alhaisen lujuuden omaavaa betonia, jota kutsutaan "vähärasvaiseksi betoniksi" johdonmukaisuudesta riippumatta - ja tämä on väärä)
 • jos huomaat, että tarvitset juuri jäykän betoniseoksen - älä hämmästy, että se toimitetaan kaatopaikoille. Varo myös niitä, jotka tarjoavat toimitusta sekoittimissa, koska ne ovat tavallisesti välittäjiä (jotka uhkaavat joku muu laitteistoa, ei omaa) tai ei kokeneita työntekijöitä.

Kuinka voin varmistaa, että sekoittimella on täsmälleen konkreettinen määrä laskussa?
Yksityiskohtainen vastaus tähän kysymykseen on erillisessä artikkelissa.


Kuinka kauan voit purkaa mikserin?
Jokaisella valmistajalla on oma verokanta, mutta keskiarvon laskemiseksi voidaan sanoa, että 1 metrin kuutiota ei saa purkaa enempää kuin 10 minuuttia, ja ylimääräisiä seisokkeja varten lisätään sakkoa 500-1000 ruplaa tunnissa käyttämättömänä.

Kuinka betonista puretaan sekoittimesta?
Barrel-mikseri käyttää "ruuvi Archimedesin" mekanismia.
Kun tynnyri pyörii myötäpäivään - betonia kierretään yhdestä urasta toiseen - mutta se ei pääse ulos tynnyristä ja jää edelleen siihen.
Mutta heti, kun tynnyri alkaa kiertää vastapäivään - betonia puretaan putkesta, joka nousee alhaalta ylöspäin.

Minulle kerrottiin, että minun on vielä annettava sekoittimelle mahdollisuus huuhtele. Mikä se on?
Kyllä, kuljettajan kaatamisen jälkeen betonisekoittimesta huuhtoutuu kouru niin, että jäljellä oleva betoni ei pääse tielle eikä seisomaan seisomaan.
Tätä varten suhteellisen pieni määrä vettä on riittävä (

50 l)
Rakennuspaikan ulkopuolella tapahtuvan huuhtelun suorittaminen on täynnä sakkoja, joten toimittajat kertovat usein, onko olemassa vettä ja jäännösbetonia huuhtelun jälkeen.

Kuinka tehdä kouru betonin vastaanotolle

Kouru on laitteisto, jota käytetään sieppausprosessissa, liuoksen toimittaminen haluttuun paikkaan.

Mekanismit aseistetut kotitalous-, teollisuus- ja rakennusalueet. Kyse on jälkimmäisestä.

Tuote on helppo koota omalla kädellä, säästää asiantuntijoiden osallistumista ja vähentää fyysisten resurssien kustannuksia. Betonin tasapäällystäminen on taattu, ja rakentamiseen käytetty aika lyhenee merkittävästi, jos harkitset valmistuksen ja asennuksen ominaisuuksia.

Opi tekemään kouru itsenäisesti ja laadukkaasti. Käytä seuraavia suosituksia.

Miksi tarvitset kourun?

Sieltä betonisekoittimista tulee konkreettisia ratkaisuja. Laitteen suositeltu pituus on 1,2-1,5 m, minkä jälkeen betoni jaetaan tasaisesti muottiin. Tämä on mahdollista sen ansiosta, että kaikki rakennuksen osat ovat vapaasti käytettävissä, mukaan lukien vaikein pääsy.

Betonin erottaminen estyy - ilman tätä tuotetta, paksu liuos keskittyy kaatamaan, nestemäinen massa levittyy muille alueille. Työn oikea lähestymistapa pidentää säätiön elämää parantamalla asennuksen laatua.

Kouru vähentää mekaanista vaikutusta betoniin - tarvitsee käyttää lapioita katoaa, työnkulkua nopeutetaan.

Valmistelu työstä

Kuljetusmekanismi yhdistää sekoittimen säiliön muottiin. Kouruasennelma kulmassa antaa betonin virrata vapaasti painon painettamisen alle.

Laitteen kaltevuus laskee syöttön etäisyyden perusteella liuoksen sakeuden. Jos se on neste, se palvelee lähellä, sanoa hieman kaltevuus. Riittävä tiheys betonista, lisääntynyt etäisyys merkitsee jyrkän kourun rakentamista.

Valitse mitat tuotteesta mitattujen arvojen perusteella - etäisyys etäisyydestä muotin ja sekoittajan etäisyydestä.

Kun suunnittelet talonrakennusta 1-2 kerroksessa, luota enintään 12 m: n pituuteen. Lautan leveys on yhtä suuri kuin lapion koko ja 50 mm kummallakin puolella - yhteensä noin 30 cm. Kourujen seinien korkeus on 15-20 cm - tämä on reunuslevyn leveys.

Työkalut ja materiaalit

Aloita kaivon valmistus, joka on varustettu seuraavilla työkaluilla:

 • Sharp saha;
 • gon;
 • Mittanauha;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara;
 • Sakset metallille tai hiomakoneelle.

Jos päätät säästää sähkösinkittyä rautaa, lankapuun avulla saavutetaan mahdollisimman tasaisen vaikutuksen. Tällöin työkalu lisätään koneeseen.

Valmista materiaalit etukäteen. Tarvitset:

 • 25 mm, 70 mm ja 100 mm kynnet, puuruuvit;
 • Leikkuulaudan koko 25 × 150 mm;
 • Baareja 40 × 40 mm ja 50 × 50 mm - käytetään laatikon vahvistamiseksi;
 • Roofing rauta.

Jos on kiusaus ottaa polyeteeniä tai linoleumia metallin sijaan, ajattele, että jopa tiheämpi polyeteeni rikkoo, kun se koskettaa lapioon laastin vaikutusta ja linoleumin ostaminen maksaa enemmän kuin kattolevyarkki. Kyllä, ja se palvelee vähemmän metallia, ei sovi uudelleenkäytettäväksi.

Valmistusprosessi

Kaivannon valmistustekniikka ei ole erityisen monimutkainen. Toimintaperiaate muistuttaa muodon rakentamista säätiön alle.

 • Kokoamme kourujen pohja liittämällä levyjä samojen levyjen päätylevyihin, naulaamalla materiaali alhaalta;
 • Laudan yli voiman lisäämiseksi kiinnitämme vahvistuspalkit 0,6-0,8 m: n askelin myös alhaalta;
 • Boca kynnet tai kiinnitä ruuvit, jotka muodostavat U-muotoisen mallin;
 • Elementin alareunaan pudotimme kattolevyä, jos levyt eivät ole höylättyjä;
 • Seinät vahvistetaan rinnakkaisilla tankoilla, joiden askel on 80-100 cm;
 • Asenna kouru oikeaan paikkaan;
 • Tuemme kaasusilikaattilohkoja ja mittaamme kulman.

Maatasolta se on 5-15 astetta harvinainen laasti ja 20-30 astetta tarvitaan tiheä betoni. Sitten sekoituskoneen tai betonisekoittimen liuos, kun se tulee lokeroon, liikkuu kanavaa pitkin itsenäisesti.

Muita vinkkejä

Kun laitetta, jonka läpi betoni kulkee, kiinnittää huomiota tiettyihin vivahteisiin:

Mekanismin tulisi noudattaa tiukasti sekoittimen ja säätiön sivuja, jotka toimivat linkkinä.

Et voi muuttaa kourun kulmaa eri alueilla. Pienentynyt kulma tekee syötön pienemmäksi, mikä johtaa yhdisteen kovettumiseen ennen määräaikaa. Rinteiden kasvun vuoksi betoni hajoaa, sen suorituskyky heikkenee.

On kätevää siirtää tuotetta ja kiinnittää pari puukahvaa reunaan.

Kaadettaessa kaukaisimpia kohtia, lyhentää kourujen pituutta haavasillä tai jakaa se heti irrotettaviin osioihin. Tämä poistaa tarpeen vaihtaa sekoittimen.

Irrota mekanismi, joka mahdollistaa jatkossa hyödyllisten levyjen ja pienten osien työn.

Tee kanava liian kapeaksi - estä virtaus ja aiheuta ruuhkia. Optimaalinen leveys on 0,2-0,4 m.

Se on tärkeää! Mitä kauempana kouru on, sitä painavammat kannattimet on estettävä taipumisen avulla betonin painon alla.

Muista vapaa pääsy mihin tahansa mekanismin osaan, jotta poistat tukokset tarvittaessa. Betonin tarjonnan nopeuttamiseksi kaksi työntekijää voi auttaa lapioissa sopeuttamaan massaa lopulliseen määränpäähän.

Katso mielenkiintoista videota:

Laite betonin saamiseksi varmistaa yhtenäisen virtauksen vain, jos se on valmistettu oikeasta muodosta. Suunnittelu pyöreän kourun muodostamiseksi - liitä osat kääntöpäähän. Jos vaakasuoraa kiertoa ei tarvita, käytä saranoita kallistuksen säätämiseksi lisäämällä muovailua kokoonpannuun tuotteeseen.

Kourujen käsintehty luominen ei vaadi erityisiä taitoja, suuria avaruudellisia resursseja, mutta se helpottaa suuresti rakennusprosessia varmistaen kaatuneen säätiön luotettavuuden.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Betonisekoittimet

Mikä on sekoittimien (betonisekoittimien) määrä?

Käytännössä useimmiten - 5 ja 7 kuutiota, harvemmin 4 ja 6 kuutiometriä koneita, jossa on jopa hyvin pieniä sekoittimia, joiden tilavuus on 2 kuutiota. Kaupungin ulkopuolella on usein kapeita teitä suljetuilla kierroksilla, ja monissa paikoissa ei kulje autoita, joissa on enemmän kuin 5 kappaletta kuutiota.

Kaupungissa - 7 kuutioista tai enemmän. Tärkeimmät syyt siihen, miksi ei ole pieniä sekoittimia:

 • johtuen suurista kertaluonteisista toimituksista, pitäen pienet sekoittimet kannattamattomina,
 • pienet sekoittimet eivät useimmiten ole uusia, myrkyllisiä pakokaasuja, ja niillä on suurempi riski saada sakkoja.

Kuinka paljon mikseri painaa betonia (kuormitettuna)?

Paino 1 kuutiometri betonia - 2,4 tonnia, paino 5 kuutiometriä sekoittimella - 11 tonnia, 7 kuutiota - 12 pienellä tonnilla. Tämä on ladattu 5-kuutiosekoittimen paino 23 tonnia, 7-kuutio-29 tonnia.

Mikä on sekoittimien hihojen pituus?

Yleensä - 1,5 - 2 metriä. Jos käytetään muita laitteita, ne voivat olla kuljettajan omaisuutta, joka itse on asettanut laskurin ja voi pyytää lisämaksua sen käytöstä.

Seuraava kuva näkyy sekoittimen valmistajan Tigarbo: n verkkosivustolla:

Tämä on enimmäisluokka, jossa on 3 osaa (1 pää ja 2 ylimääräistä). Käytännössä ne koostuvat usein yhdestä tai kahdesta osasta.

Mikä on mikserin koko, joka tulee minulle?

Koneen erityinen koko ei riipu pelkästään sekoitusrummun tilavuudesta vaan myös alustan rungosta, johon se on asennettu.

Vain leveys on muuttumaton - 2,55 (suuri) tai 2,50 metriä (kaikki muut sekoittimet).

Seuraavassa taulukossa esitetään sekoittimien keskimääräiset mitat ja lukumäärä riippuen tilavuudesta:

Yleensä pienempi arvo on KAMAZin, joka on suurempi MAZ: n, Uralin tai ulkomaisten autojen perusteella. Kaikki maastoautoihin perustuva sekoittimet eivät osallistuneet mittojen laskentaan.

Lisätietoa sekoittimien mittoista, riippuen rungon valmistajista ja sekoitusrummusta, löytyy Tigarbo-valmistajien sivuilta (suurin valinta), MAL, Betsem-sivuilta "Encyclopedia" -osiosta. Muut valmistajat eivät anna tällaisia ​​yksityiskohtia.

Mitä tehdä, jos kourujen vakiopituus ei riitä?

Useimmin käytetyt vaihtoehdot ovat rakenteen rakentaminen itsenäisesti (työntekijät) tai betonipumpun käyttäminen, mikä antaa betonille paljon enemmän etäisyyttä kuin jokin purka.

Kuinka kauan voit purkaa mikserin?

Jokaisella valmistajalla on oma korko, mutta keskiarvon laskemiseksi voidaan sanoa, että 1 metrin kuutiota ei saa purkaa enempää kuin 10 minuuttia, lisäkäyttöhetkellä veloitetaan lisämaksu 1 200 rupiaa tunnissa käyttämättömänä.

Kuinka betonista puretaan sekoittimesta?

Barrel-mikseri käyttää "ruuvi Archimedesin" mekanismia.

Kun tynnyri pyörii myötäpäivään - betonia kierretään yhdestä urasta toiseen - mutta se ei pääse ulos tynnyristä ja jää edelleen siihen.
Mutta heti, kun tynnyri alkaa kiertää vastapäivään - betonia puretaan putkesta, joka nousee alhaalta ylöspäin.

Minulle kerrottiin, että minun on vielä annettava sekoittimelle mahdollisuus huuhtele. Mikä se on?

Kyllä, kaatamisen jälkeen sekoittimen kuljettaja huuhtoutuu kouruun niin, että betonin jäänteet eivät jäädy siihen.

Tätä varten suhteellisen pieni määrä vettä on riittävä (

Pesu suoritetaan rakennuspaikan ulkopuolella täynnä sakkoja, joten betonitoimittajat selvittävät, onko siellä vettä ja jäännösbetonia jäljellä pesun jälkeen.

Ostaja on velvollinen tarjoamaan kulkuväylät tavaroille, joille tavarat toimitetaan, jolloin tavarat voidaan purkaa purkamaan (toimittamaan) tavaroita käyttäen kulkuneuvoa ja toimittajan erikoislaitteita. Jos esineelle ei ole pääsyä tietä, ostaja on velvollinen huolehtimaan ajoneuvojen ja erikoislaitteiden evakuoinnista omalla kustannuksellaan ja omalla vastuullaan.

Ostajan on tarjottava paikka ajoneuvojen ja erikoislaitteiden pesemiselle rakennustyömaalla.

Kuinka monta kuutiota betonia on sijoitettu KAMAZ-sekoittimeen

Monoliittisten säätöjen, kellarikerrosten, lattiojen, paviljongien, laitteiden tai polkujen rakentamisen aikana tarvitaan suuri määrä betonia. Jos osat ovat pieniä ja työ työntyy ajoissa, heikennetyt alueet muodostuvat rakenteille. Jo olemassa olevalle kuivakerrokselle asetettu ratkaisu ei muodosta yhtään kokonaisuutta sen kanssa. Tämä heikentää betonoinnin laatua, johtaa halkeamien muodostumiseen, onteloihin, käyttöiän lyhentämiseen ja kriittisten elementtien kantokyvyn heikkenemiseen.

Voit valmistaa betoniseoksen itsestään, mutta suuri määrä ei useinkaan ole kodin betonisekoittimen teho. Tehtävän helpottamiseksi autetaan materiaalikoneen kuljetusta. Jotta nostettu ratkaisu päätyisi kokonaan, jos ei ole ylijäämää tai jos se ei vaadi ylimääräisten osien lisäämistä, sinun on tiedettävä, kuinka monta kuutiota betonia on sijoitettu KamAZ-sekoittimeen.

Mitkä ovat sekoittimen tilauksen edut?

Betonointi on työläs ja vaikea prosessi. On välttämätöntä toimittaa komponentteja rakennustyömaalle - sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemiseksi sinun on mitattava ja ladattava komponentit, sekoitettava, kuljetettava kauha- tai kottikärrytilaan, kaada muottiin. Vesihuolto on usein vaikeaa. Usein uudessa rakennuksessa ei ole kovinkaan hyvin tai hyvin. Käyttöön tuotu vettä, joka varastoidaan säiliöihin.

Suuri määrä työtä on suositeltavaa tilata betonin toimittaminen sekoittimessa. Seos valmistetaan betonitehtailla tai pienillä erikoistuneilla yrityksillä. Hyödyt, joita kehittäjä saa:

 • tuore seos toimitetaan paikan päällä;
 • betonin aste vastaa GOST-tasoa;
 • ratkaisu voidaan heti asentaa muottiin;
 • työalueella seos syötetään kourun läpi, mikä pienentää käsityön työtä;
 • monoliittinen työ suoritetaan nopeasti, ei tule ylimääräisiä saumoja eikä alueita, joilla on huono betonointi;
 • monimutkaisuus on merkittävästi vähentynyt.

Betoni, joka kuljetetaan sekoittimessa, säilyttää yhdenmukaisuuden, liikkuvuuden, ei kerroksen. Joissakin malleissa on hihat ja pumput, joilla seosta siirretään muutaman metrin päähän.

Sekoittajien tyypit ja niiden parametrit

Kuorma-autosekoittimet ovat kuorma-autot, joissa on pyörivä päärynä-miksaaja laastin tai betonin kuljetukseen. Mukaan GOST 7473-2010, seos toimitettaessa ei saa altistaa ilmakehän saostumista ja menettää sen yhdenmukaisuutta. Sementtilaastin vuoto, joka ylittää liikkuvuuden säilytysaikaa, ei ole sallittua materiaalin tuotemerkin lujuutta. Koostumukseen lisätään pehmittimiä, jotta voidaan poistaa kerrostuminen, ennenaikainen asetus tai jäädyttäminen.

Kama Automobile Plant valmistaa gravitaatiokykyisiä, käänteisiä ABS-malleja, jotka perustuvat alustaan ​​KamAZ 65115, 69343, 63963, 53229-15 ja muut tekniset ominaisuudet ja sekoittimen tilavuus 5-12 m³. Suosituin laitteisto, jonka päärynäparametri on 9 m³.

Modernit ABS-laitteet on varustettu sekoituslaitteiston hydraulisella käyttölaitteella, joka korvaa mekaanisen ohjausmenetelmän. Sekoittamista kuormituksen jälkeen varmistetaan pyörittämällä rumpua, jonka sisällä kierteiset terät sijaitsevat. Purkaminen tapahtuu eteen- tai taaksepäin, kun terät palaavat. Moderni teknologia tarjoaa ratkaisun kohteeseen lämpötilassa -30 ° C... + 40 ° C.

Betonin valmistus on mahdollista kahdella tavalla:

 • lastaamalla kuivia aineosia, sekoittamalla ne vesisäiliöön ja sekoittamalla kuljetuksen aikana;
 • valmiin seoksen kaataminen tehtaalla tai BRU ja toimittaminen kohteeseen.

Betonin syöttämiseksi ABS: n käyttöön:

 • vakiot tai pitkänomaiset kourut, joiden pituus on enintään 7 m;
 • putket, hihat;
 • betonipumppu;
 • kuljetinhihnat, joiden purkaminen on jopa 14 metriä.

Teleskooppipuomin käyttö lisää syöttön pituutta jopa 60 metriä.

Sekoittajan betonin määrä ei ole yhtä suuri kuin rummun geometrinen tilavuus, se määritetään valmiin seoksen tai kapasiteetin saannolla. Vapaa tila on välttämätöntä liuoksen vapaaseen sekoittumiseen laitteen sisällä. GOST 27339-93 mukaan ero on 4-6 kuutiometriä.

Sekoitinkapasiteetti - tehtaan tekninen ominaisuus, joka määrittää betonisekoittimen maksimaalisen kuormituksen. Itse asiassa asiakas tuo oikean määrän seosta, joka maksetaan erikseen kuljetuksen hinnasta. KamAZ-mikseri, jonka geometrinen tilavuus on 8 m³, voi itse asiassa olla enintään 5 m³ betonia. Tämä johtuu auton kantokyvystä ja alustan ominaisuuksista.

Laske liuoksen määrä

Jos haluat tilata betonisekoittimen, sinun on ensin laskettava vaaditut määrät lomakkeen tai alustan todellista kokoa täytettäväksi. Se voi poiketa projektista yksi ylös- tai alaspäin.

Se on tärkeää! Jotta rakenne pysyisi lujuudeltaan, betonisointi suoritetaan mahdollisimman nopeasti.

Jos on pulaa, sinun on lisäksi toimitettava ratkaisu sivustoon hätätilanteessa, valmistamaan se sähköisellä betonisekoittimella tai manuaalisesti ja tämä on aina liian suuri maksu. Kuljetuskustannukset eivät riipu materiaalin tilavuudesta sekoittimessa, vaan vain etäisyydestä. Ylimääräinen betoni on myös tarpeeton kustannus, lisäksi on tarpeen löytää paikka purkaa se jonnekin.

Ennen betonivuotoa on asennettava muottirakenne ja vahvistettava häkki. Kaikki koot mitataan huolellisesti teipillä. Tilavuus on löydetty tietäen rakenteen pituuden, leveyden ja korkeuden ilman, että vähennetään metallitankojen tilaa.

Rakentamiskohteissa on online laskimia betonin laskemista varten, jossa otetaan huomioon rakenteiden geometriset ulottuvuudet.

Määritä, kuinka monta kuutiota seosta todella tarvitsee, rakentajat suosittelevat verkon tilavuuden lisäämistä 8-10%.

Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota

Kun tilataan seoksen toimittaminen sekoittimella, sinun on valmisteltava:

 • Tarjoa ABS-kulkuväylät. Jos monoliittisen työn määrä on suuri, on tarpeen määrittää useita purkamispisteitä.
 • ABS: n pysäköintipaikka, josta toimitus tapahtuu, valitaan enintään 8 metrin etäisyydelle kuopan reunasta. Kaltevuus ei saisi ylittää 5%, mitat - vähintään 6x8 metriä.
 • On suositeltavaa käyttää vibroloolia betoniseoksen tiivistämiseen. Tämä parantaa työn laatua.
 • Tarjoa paikka ylimääräisen liuoksen tyhjentämiseen - asennat muottien, vedenpitävyyden ja vahvistuksen sekundäärirakenteisiin - aidaksi tai grilliksi. Jäljelle jäänyt käyttämätön betoni asetetaan valmistettuun muotoon.
 • Jotta vältetään alikäyttö, tilaa toimitus vain luotettavilta toimittajilta. Yleensä nämä ovat suuria tuotantolaitoksia.
 • Aikataulun toimittaminen aamulla on aikaa selvittää koko seoksen määrä.
 • Suurten monoliittisten töiden osalta laita aikataulu sekoittimien saapumiselle, mikä ei saa olla liian tiheää. Lentojen välinen kuilu on parasta tehdä vähintään 2 tuntia.
 • ABS-kuljettajalla on velvollisuus toimittaa konossementti ja betonin laatuvaatimus, joka ilmoittaa tilavuus ja palkkaluokan.

Betonin toimittaminen KamAZ-sekoittimella on ratkaisu monille ongelmille. Pitkän matkan kuljetus ei vaikuta liuoksen ominaisuuksiin, koska jatkuva sekoitus estää seoksen asettamasta, delaminaatiosta ja kosteuden menetyksestä. Monoliittisen työn ehdot, kun tilaat valmiin materiaalin, vähenee useita kertoja. Rakennuksen laatu on suurempi kuin sähköisen betonisekoittimen manuaalinen valmistus tai käyttö.