Betonimerkin tulkinta:

M-400 B30 / P4 / F300 / W12;

M - brändi

B - luokka

P - liikkuvuus

F - pakkasenkestävyys

W - vedenpitävyys (hydrofobisuus)

B - betonin yhtenäisyys, lujuus ja luokka.

Betoninen homogeenisuus on olennainen tekninen vaatimus. Betonin lujuuden arviointi betonityyppien testitestien tulosten avulla. Betonin lujuuteen vaikuttavat sementin ja aggregaattien laadun vaihtelut, komponenttien annostelun tarkkuus, betoniseoksen perusteellinen valmistelu ja muut tekijät.

Luokan ja betonin lujuusluokkien välinen suhde:

Keskimääräinen lujuusluokka, kgf / n

Lähin palkkaluokka betonista

P - betonin liikkuvuus, sedimenttikartio.

Normaaliin monoliittiseen työhön sovelletaan betonin liikkuvuutta P-2 - P-3. Kun kaadetaan tiheästi vahvistettuja rakenteita, kapeita muottitöitä, pylväitä ja muita samanlaisia ​​kapeita onteloita, joita on vaikea täyttää betonilla, on suositeltavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuus on n-4 ja korkeampi (sedimenttikartio 16-21 cm). Tällaiset betonisekoituk- set hyvin sietävät muottiin asettamista ilman vibraattoria.

F - pakkasenkestävyys

Ilmaisee jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärän, jonka läpikulun betonin on pidettävä lujuutta.

Määrittää - kuinka monta kertaa kosteuden kanssa kyllästetyn betonin rakentaminen voi mennä jäädytettyyn tilaan ja takaisin.

Merkit jäätymisvastukseen: F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500.

W - vedenpitävyys (hydrofobisuus)
Arvot vaihtelevat välillä 2 - 20. Vedenpitävyys on betonin ominaisuus, joka ei johda vesistöön paineen kautta.
Lisätään betonin hydrofobisuutta lisäämällä siihen tiivistyslisäaineita tai hydrofobista sementtiä.

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen täyttää pesualtaat, altaat, maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Betoni w6 Mitä se tarkoittaa

Betonimerkin tulkinta:

W - vedenpitävyys (hydrofobisuus)

B - betonin yhtenäisyys, lujuus ja luokka.

Betoninen homogeenisuus on olennainen tekninen vaatimus. Betonin lujuuden arviointi betonityyppien testitestien tulosten avulla. Betonin lujuuteen vaikuttavat sementin ja aggregaattien laadun vaihtelut, komponenttien annostelun tarkkuus, betoniseoksen perusteellinen valmistelu ja muut tekijät.

Luokan ja betonin lujuusluokkien välinen suhde:

Keskimääräinen lujuusluokka, kgf / n

P - betonin liikkuvuus, sedimenttikartio.

Normaaliin monoliittiseen työhön sovelletaan betonin liikkuvuutta P-2 - P-3. Kun kaadetaan tiheästi vahvistettuja rakenteita, kapeita muottitöitä, pylväitä ja muita samanlaisia ​​kapeita onteloita, joita on vaikea täyttää betonilla, on suositeltavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuus on n-4 ja korkeampi (sedimenttikartio 16-21 cm). Tällaiset betonisekoituk- set hyvin sietävät muottiin asettamista ilman vibraattoria.

Ilmaisee jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärän, jonka läpikulun betonin on pidettävä lujuutta.

Määrittää - kuinka monta kertaa kosteuden kanssa kyllästetyn betonin rakentaminen voi mennä jäädytettyyn tilaan ja takaisin.

Merkit jäätymisvastukseen: F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500.

W - vedenpitävyys (hydrofobisuus)
Arvot vaihtelevat välillä 2 - 20. Vedenpitävyys on betonin ominaisuus, joka ei johda vesistöön paineen kautta.
Lisätään betonin hydrofobisuutta lisäämällä siihen tiivistyslisäaineita tai hydrofobista sementtiä.

Vedenkestävä betoni

Betoni on yleisin rakennusmateriaali. Suurin osa rakenteista, jotka joutuvat kosketukseen veden kanssa, se on tehty betonista. Yksi betonin tärkeimmistä ominaisuuksista on veden kestävyys.

Vedenpitävyys - betonin kyky ei johda vettä paineen alaisena samalla kun nostetaan paineita tiettyyn arvoon pääsemiseksi.

Menetelmät vedenpitävyyden määrittämiseksi (GOST 12730.5-84):

 • vedenpitävyyden määrittäminen "märkäpisteeseen" (perustuen maksimipaineen mittaukseen, jossa vesi ei vuotaa näytteen läpi);
 • vedenpitävyyden määritys suodatuskertoimella (perustuen suodatuskertoimen määrittämiseen vakiopaineessa mitatun suodosmäärän ja suodatusajan mukaan);
 • nopeutettu menetelmä suodatuskertoimen (suodosmittarin) määrittämiseksi;
 • Nopeutettu menetelmä betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi sen ilmanläpäisevyyden avulla.

Koska tavalliset testimenetelmät vievät paljon aikaa (betonin W8 "märkäpisteen" kesto on noin viikossa), käytännössä ne käyttävät nopeutettuja menetelmiä veden kestävyyden määrittämiseen.

Betonin merkki vedenkestävyydelle

Betonirakenteisiin, joihin sovelletaan läpäisevyyden vaatimuksia, aseta seuraavat vedenkestävyysmerkit: W2, W4, W6, W8, W10, W12, W14, W16, W18, W20 (GOST 26633).

Vedenpitävä betonikerroin W vastaa vedenäytteen korkeinta (MPa · 10-1), jota ylläpitää 150 mm korkea betonisylinteri vakio-olosuhteissa (esimerkiksi W4-betoni, jossa vakiotestaus ei saa kulkea vettä 0,4 MPa = 4 atm).

Betonin läpäisevyysnopeudet

Betonin betonisuutta arvioidaan betonin tuottamalla vedenkestävyydellä tai suodatuskertoimella (suoria indikaattoreita) sekä betonin ja veden ja sementin suhteen (epäsuorat indikaattorit) veden absorptioon, mikä on suuntaa antava ja lisäindikaattorit.

Mikä konkreettinen käyttää säätiöön?

Useimmille monoliittisille raudoitetuille betonirakenteille riittää, että sen vesitiiviysaste ei ole pienempi kuin W6. Kuitenkin, vaikka betoni, jolla on suuri vedenkestävyys (W6-W8), vesi tunkeutuu rakenteeseen liitosten, rajapintojen (esim. Seinätaso, seinätaso) ja muiden rakenteen viallisten alueiden kautta.

Siksi maanalaisen rakenteen luotettavan suojan varmistamiseksi veden vaikutuksesta on tarpeen asentaa vedenkestävät saumat.

Betonin vedenkestävyyden parantaminen

Tiheys ja huokoisuus

Betoni, joka on kapillaarivoimainen runko, jossa sopiva painegradientti, on läpäisevä veteen.

Betonin vedenkestävyys riippuu monista tekijöistä, joista tärkein on materiaalin huokoisuuden aste ja luonne. Mitä tiheämpi betoni, sitä pienempi huokosten määrä ja tilavuus, sitä korkeampi veden kestävyys.

Huokosten tärkeimmät syyt:

 • betonin riittämätön tiivistyminen;
 • ylimääräisen sekoitusveden läsnäolo;
 • betonin väheneminen kuivauksen aikana (betonin kutistuminen).

Tarvittava betonin tiivistyminen saavutetaan hyvällä sekoituksella ja varovalla värähtelyllä.

Sementin klinkkerikomponenttien kemiallista reaktiota vedellä (lisäys veteen), joka esiintyy betonissa sen lujuuden vahvistuksen aikana, kutsutaan hydratointireaktioksi. Reaktio jatkuu pitkään aikaan.

Sementtihiukkasten täydelliseen hydratointiin läsnä olevan veden määrän tulisi olla 40 painoprosenttia sementtiä, mikä vastaa veden / sementin suhdetta B / C = 0,4. Tässä tapauksessa vain 60% alkuperäisestä vedestä on kemiallisesti sidottu, mikä vastaa V / C = 0,25.

Teoreettisesti sementin hydratoinnissa riittää kuitenkin W / C = 0,25, mutta betonin jäykkyys kasvaa dramaattisesti, joten käytännössä käytetään betonia, jonka W / C-suhde on noin 0,5, mikä takaa betoniseoksen kuljetuksen ja työstettävyyden.

Vesi, joka ei reagoi sementin hydratointiin, kuivauksen jälkeen, muodostaa suuren määrän huokosia betonissa. Jotkut niistä ovat suljettuja, ja jotkut muodostavat kanavia, joiden kautta vesi voi myöhemmin tunkeutua.

Betonin vedenkestävyyden parantamiseksi sekoitusvesi on minimoitava (V / C = 0,4 arvon katsotaan "optimaaliseksi").

Vety-sementin suhde (esimerkiksi B / C = 0,5 - B / C = 0,40, ts. 20%) betonisekoituksen liikkuvuudelle saavutetaan pehmittimien avulla. Kuitenkin huokosten määrä ja tilavuus vähenevät voimakkaasti.

Erityisen tiheä betoni, jolla on suuri vesitiivis merkki, saa käyttää erilaisia ​​vedenpitäviä lisäaineita.

Betoni kutistuminen

Betonin kovettumiseen ja kuivaukseen liittyy kutistuminen, joka ilmenee sen tilavuuden vähenemisenä.

Kutistumisen voimakkuus ja suuruus riippuvat raudoituksesta (raudoituksen puute johtaa suurien halkeamien muodostumiseen kutistumisen aikana), veden haihtumisen mahdollinen kulku, ympäristön olosuhteet ja betonimassan koostumus.

Vedenpitävä betoni on vähäinen kutistuminen.

Kutistumisongelmien ratkaiseminen:

 • kastelee tuoretta betonia (3-4 tunnin välein) ensimmäisten kolmen päivän ajan
  (riippuen ympäristön lämpötilasta);
 • turvakohde betonitoimalla märkä kuori tai kalvo;
 • erityisten kalvon muodostavien koostumusten käyttö
  (Ennen käyttöä on tutkittava koostumuksen ominaisuuksia, koska joitain niistä ei voida käyttää vedeneristys- tai muu pinnoitteella sen jälkeen kun betoni on vanhentunut).

Betonirakenteissa, joissa on matala v / a, on tärkeimpiä tehtäviä sementin hydraatioprosessin kannalta välttämättömän veden säilyttäminen betonirungossa haihtumasta.

Betonin ikä vaikutus sen veden kestävyyteen

Yksi konkreettisista ominaisuuksista on se, että sen iän kasvaessa betonin vedenkestävyys lisääntyy. Samanaikaisesti betonin vedenkestävyyden voimakas ja tasaista kasvua voidaan saavuttaa vain pitkällä kosteuden ylläpidolla.

Betonin vedenpitävyyden huomattava lisääntyminen Portland-sementillä (betonin jatkuva kastuminen tai kosteuden menetyksen puuttuminen ja positiivinen lämpötila) tapahtuu 180 vuoden iässä.

Vaahtotislaus, joka on jähmettynyt ilmassa matalalla suhteellisella kosteudella ja joka on menettänyt merkittävän määrän sekoitusvettä kovettumisen aikana, on aina huomattavasti (useaan kertaan) alhaisempi kuin saman betonin vesitiiviys mutta joka on jähmettynyt jatkuvasti kosteissa olosuhteissa. Niinpä sellaisten betonilevyjen vedenkestävyys, jotka olivat noin 50-60% suhteellisen kosteuden jälkeen ja jotka testattiin 180 päivän iässä, ovat yleensä yhtä suuria tai pienempiä kuin samankaltaisten betonilevyjen vedenkestävyys, jotka olivat kiinteitä jatkuvassa kostutuksessa 28 päivän ajan.

Veden tiukkuuden lisääntyminen havaitaan betonin kovettumisen aikana jatkuvan runsaan kosteuden (liiallinen kosteus) olosuhteissa.

Kun betonin kovettuminen mahdollisissa kosteuden hidastamisessa betonista (esimerkiksi kun kovettuu ilmassa suhteellisen kosteuden ollessa 90-95% harvoin kastelemalla vedellä tai ilman kastelua), veden kestävyys kasvaa myös merkittävästi (vaikkakin jonkin verran vähemmän kuin jatkuvalla kostutuksella ja imeytyksellä). vesi-betoni ulkopuolelta), saavuttaen enimmäismäärän 180 vuoden iässä vuodessa ja vakiintuu edelleen.

Ilman varastoinnilla betonin haihtumisolosuhteissa merkittäviä määriä vettä; konkreettisen vedenkestävyyden kasvu hidastuu entistä enemmän, sitä täydellisempi sen kuivuminen. Suurten vesihäviöiden seurauksena betonin vedenkestävyyden kasvu pysähtyy ja lisäksi on mahdollista vähentää alkuperäistä arvoa.

kasvaa
vedenpitävä betoni
erilaisia ​​koostumuksia ajoissa
olosuhteissa, joissa vesi haihtuu hitaasti betonista

kulutus
sementti,
kg / m 3

Betonimerkinnät ja betoniluokat: dekoodaus

Betoni on tällä hetkellä eniten kysytty rakennusmateriaali, ilman että on mahdotonta rakentaa yhtä rakennetta, koska betonia pidetään rakennustyön perustana. Ennen kuin käytät tätä tuotetta aiottuun tarkoitukseen, sinun on ymmärrettävä, mikä tuote on, miten betoni on erilainen kuin tavallinen, ja mitä merkintöjä siihen liittyy.

Mikä on konkreettista

Ensinnäkin pitää ero tehtaan ja kaupan pidettävän seoksen välillä. Jos betoniseos sekoitettiin tehtaalla, ja se toteutettiin rakenteilla olevilla esineillä, tuotteen nimi on valmisbetoni. Tehdasvalmisteen ja tavallisen yhden välinen ero on ensimmäisen tyypin korkea laatu. Tämä on vahvistettu olemassa olevilla varmenteilla.

Teknisistä ominaisuuksista ja ominaisuuksista johtuen betonilla on tietty brändi tai luokka. Näillä indikaattoreilla on suora vaikutus materiaalin lujuuteen, mutta niiden välillä on tiettyjä eroja.

Mikä on ero brändin ja betoniluokan välillä? Luokan oletetaan olevan merkki puristusvoimasta, jolla on taattu turvallisuus, joka on 0,95. Esitetty arvo osoittaa, että luokkaan perustuvat lujuusindikaattorit saavutetaan 95 tapauksessa 100: sta.

Tietoja konkreettisen kontaktin koostumuksesta löytyy tästä artikkelista.

Lujuusindeksin huomioon ottaen betoniluokka merkitään kirjaimella B ja numerot: B5; B7,5, B10 ja niin edelleen. Kaavassa oleva luku kuvaa MPa: ssa ilmaistua painetta, joka pystyy kestämään esitetyt tuotteet. Esimerkiksi B10 on betonia, joka 95%: ssa kestää 10 MPa: n paineen.

Mikä riippuu betonin arvosta? Betonimerkki viittaa kirjainten ja symbolien esiintymiseen: M50, M100, M150, M200 ja niin edelleen. Kaavassa läsnä oleva lukumäärä ilmaisee puristuslujuuden indeksin. Se saadaan määrittämällä näytteiden testitulosten keskiarvo. Puristuslujuus saadaan kahden korkeimman arvosanan aritmeettisena keskiarvona kolmen aihepiirin sarjassa. Esitetyn toiminnan jälkeen saadaan tietty arvo, ilmaistuna kgf / cm2: ssa, joka osoittaa tuotemerkin ominaisuuden puristuslujuusominaisuuksina.

Rakennusnumero ja säännöt huomioon ottaen betoni- ja betonirakenteiden laskemisessa dokumentaatiossa ei mainita tuotemerkkiä vaan materiaalin luokkaa, vaikka useimmat organisaatiot hankkivat tuotteen postimerkkeistä huolimatta.

Video kertoo betonin merkitsemisestä:

Ominaiset merkit

Nykyään esitelty tuote on laajalla alueella. Betonibetonilla on omat tekniset indikaattorit ja laajuus. Betonin lujuusominaisuuksien mukaan voi olla M50-M800. Pienimmän numeerisen arvon katsotaan olevan vähemmän kestävä. Yleensä he osallistuvat valmistelutoimiin.

Määritämme kunkin betonimerkin tekniset ominaisuudet:

 1. M100 - käytetään sokea alueen tuotannossa sekä perustana vahvistuskohteille. Veden imeytymistaso W2 ja jäätymisvastus F25.
 2. M200 - betoni, jota käytetään rakenteiden rakentamiseen, jotka tarvitsevat suurempaa vahvuutta. Tänään tämä brändi pidetään suosituin ja laajasti vaatinut. Tällaista materiaalia käytetään pylväs-, nauha- ja monoliittisten emästen rakentamiseen. M200: ta käytetään myös peruslohkojen, lattioiden valmistukseen. Tällaisille tuotteille on tunnusomaista F100, ja veden imeytyminen on W4.
 3. M300 (V22,5) - betoni, joka on aktiivisesti mukana nauhateollisuuden rakentamisessa. Tällaisilla tuotteilla on ollut laaja kysyntä monoliittisten seinien, lattialaattojen, portaiden, aidojen tuotannossa. Jäätymisaste on F100-F200, mutta veden imeytymisen taso W6.
 4. M350 on tuote, jota käytetään monoliittisen perustuksen, seinien, paalujen, lohkojen, pylväiden ja lattioiden valmistuksessa. Materiaalia käytettiin betonituotteiden valmistuksessa. Kylmän vastuksen taso jättää F200: n ja veden imeytymisasteen W6
 5. M450 (B35) - betoni, joka ei aina ole helppoa käyttää rakennusalalla nopean asennuksen vuoksi. Lisäksi tätä materiaalia ei voida pitää kustannustehokkaana. Tästä syystä M450 betoni ei saanut suurta suosiota maa- ja vesirakentamisessa. Useimmiten se on mukana patojen, pohjavesien, patojen rakentamisessa. Jäätymisaste on F300, mutta veden imeytymisaste on W12.
 6. M500 ja M550. tällaisella materiaalilla on suuri lujuus, tällaisen betonin koostumuksessa on suuria määriä sementtiä. Tällaiset brändit osallistuvat hydraulirakenteiden rakentamiseen ja betonituotteiden tuotantoon erikoistarkoituksiin.

Miten tehdä matalampi syvempi nauha säätiö talon hiilihapotettu betoni, voit oppia tästä artikkelista.

Taulukko 1 - Betonin käyttö ottaen huomioon kylmävastusryhmä

Tällainen korkea jäätymisvastus saavutetaan erityisten lisäaineiden injektointimenetelmän avulla. Sitoutuu kestävien rakenteiden rakentamiseen.

Vanhat ja uudet tuotemerkit

Aikaisemmin tuotetun tuotemerkin standardin oletettiin olevan kirjain M, ja nykyään tällaiset tuotteet voidaan ostaa AAH: n merkinnällä. Kirjeen jälkeen on myös numeroita, jotka määrittävät puristuslujuuden.

Tässä artikkelissa on vaahdon ja hiilihapotetun betonin vertailu.

Videobetonilaadussa pakkasenkestävyys ja veden kestävyys:

Luokkien ja merkkien suhde

SNiP 2.03.01-84: n mukaan betonin lujuusluokka on osoitettu B. Kirjeen jälkeen on luku, joka ilmaisee puristuslujuuden ja aksiaalisen jännityksen. SNB 5.03.01-02: n mukaan betoniluokka on nimetty C: ksi, ja luvut sisältävät myös tietoja vakiovastuksesta aksiaaliseen puristukseen.

Tässä artikkelissa on esillä GOST: n mukaisen raskaan betonin käyttö.

Taulukko 2 - Betoniarvoluokkien välinen suhde

Betonin lujuusaste

Betonin lujuusluokka (B) SNiP: llä

Videossa kuvataan konkreettisen tuotemerkin määrittäminen:

Mikä vettä hylkivä on parempi käyttää betoniin, kuvataan artikkelissa.

Betoni - on suosittu rakennusmateriaali, jota käytetään aktiivisesti erilaisten rakenteiden rakentamiseen. Kun valitset tämän tuotteen, sinun on keskityttävä kaavaan, joka on merkitty pakkaukseen. Vain oikea tulkinta antaa sinulle mahdollisuuden määrittää tarkasti valitun tuotteen tekniset ominaisuudet.

 • Miksi tarvitsen vettä hylkivää betonia, mikä on parempi valita?
 • Ruuvit, joissa on puolipyöreä pää: koot GOST: n mukaan
 • Aerocrete: materiaalien edut ja haitat

Betonimerkinnät ja betoniluokat: dekoodaus

Betoni on tällä hetkellä eniten kysytty rakennusmateriaali, ilman että on mahdotonta rakentaa yhtä rakennetta, koska betonia pidetään rakennustyön perustana. Ennen kuin käytät tätä tuotetta aiottuun tarkoitukseen, sinun on ymmärrettävä, mikä tuote on, miten betoni on erilainen kuin tavallinen, ja mitä merkintöjä siihen liittyy.

Mikä on konkreettista

Ensinnäkin pitää ero tehtaan ja kaupan pidettävän seoksen välillä. Jos betoniseos sekoitettiin tehtaalla, ja se toteutettiin rakenteilla olevilla esineillä, tuotteen nimi on valmisbetoni. Tehdasvalmisteen ja tavallisen yhden välinen ero on ensimmäisen tyypin korkea laatu. Tämä on vahvistettu olemassa olevilla varmenteilla.

Miten käytetään geopolymeerin betonia Davidovich, kuvattu artikkelissa.

Teknisistä ominaisuuksista ja ominaisuuksista johtuen betonilla on tietty brändi tai luokka. Näillä indikaattoreilla on suora vaikutus materiaalin lujuuteen, mutta niiden välillä on tiettyjä eroja.

Miten ilmastettujen betoniseinien sisäinen kipsi voi oppia tästä artikkelista.

Mikä on ero brändin ja betoniluokan välillä? Luokan oletetaan olevan merkki puristusvoimasta, jolla on taattu turvallisuus, joka on 0,95. Esitetty arvo osoittaa, että luokkaan perustuvat lujuusindikaattorit saavutetaan 95 tapauksessa 100: sta.

Tietoja konkreettisen kontaktin koostumuksesta löytyy tästä artikkelista.

Lujuusindeksin huomioon ottaen betoniluokka merkitään kirjaimella B ja numerot: B5; B7,5, B10 ja niin edelleen. Kaavassa oleva luku kuvaa MPa: ssa ilmaistua painetta, joka pystyy kestämään esitetyt tuotteet. Esimerkiksi B10 on betonia, joka 95%: ssa kestää 10 MPa: n paineen.

Mikä riippuu betonin arvosta? Betonimerkki viittaa kirjainten ja symbolien esiintymiseen: M50, M100, M150, M200 ja niin edelleen. Kaavassa läsnä oleva lukumäärä ilmaisee puristuslujuuden indeksin. Se saadaan määrittämällä näytteiden testitulosten keskiarvo. Puristuslujuus saadaan kahden korkeimman arvosanan aritmeettisena keskiarvona kolmen aihepiirin sarjassa. Esitetyn toiminnan jälkeen saadaan tietty arvo, ilmaistuna kgf / cm2: ssa, joka osoittaa tuotemerkin ominaisuuden puristuslujuusominaisuuksina.

Rakennusnumero ja säännöt huomioon ottaen betoni- ja betonirakenteiden laskemisessa dokumentaatiossa ei mainita tuotemerkkiä vaan materiaalin luokkaa, vaikka useimmat organisaatiot hankkivat tuotteen postimerkkeistä huolimatta. Voit lukea lisää raudoitetuista betonilejeistä artikkelissa.

Video kertoo betonin merkitsemisestä:

Tässä konkreettisessa arvossa käytetään kaksikerroksisen talon perustamista.

Ominaiset merkit

Nykyään esitelty tuote on laajalla alueella. Betonibetonilla on omat tekniset indikaattorit ja laajuus. Betonin lujuusominaisuuksien mukaan voi olla M50-M800. Pienimmän numeerisen arvon katsotaan olevan vähemmän kestävä. Yleensä he osallistuvat valmistelutoimiin.

Kuinka raskasta betonia käytetään GOST 26633 2012, on mainittu artikkelissa.

Määritämme kunkin betonimerkin tekniset ominaisuudet:

 1. M100 - käytetään sokea alueen tuotannossa sekä perustana vahvistuskohteille. Veden imeytymistaso W2 ja jäätymisvastus F25.
 2. M200 - betoni, jota käytetään rakenteiden rakentamiseen, jotka tarvitsevat suurempaa vahvuutta. Tänään tämä brändi pidetään suosituin ja laajasti vaatinut. Tällaista materiaalia käytetään pylväs-, nauha- ja monoliittisten emästen rakentamiseen. M200: ta käytetään myös peruslohkojen, lattioiden valmistukseen. Tällaisille tuotteille on tunnusomaista F100, ja veden imeytyminen on W4.
 3. M300 (V22,5) - betoni, joka on aktiivisesti mukana nauhateollisuuden rakentamisessa. Tällaisilla tuotteilla on ollut laaja kysyntä monoliittisten seinien, lattialaattojen, portaiden, aidojen tuotannossa. Jäätymisaste on F100-F200, mutta veden imeytymisen taso W6.
 4. M350 on tuote, jota käytetään monoliittisen perustuksen, seinien, paalujen, lohkojen, pylväiden ja lattioiden valmistuksessa. Materiaalia käytettiin betonituotteiden valmistuksessa. Kylmän vastuksen taso jättää F200: n ja veden imeytymisasteen W6
 5. M450 (B35) - betoni, joka ei aina ole helppoa käyttää rakennusalalla nopean asennuksen vuoksi. Lisäksi tätä materiaalia ei voida pitää kustannustehokkaana. Tästä syystä M450 betoni ei saanut suurta suosiota maa- ja vesirakentamisessa. Useimmiten se on mukana patojen, pohjavesien, patojen rakentamisessa. Jäätymisaste on F300, mutta veden imeytymisaste on W12.
 6. M500 ja M550. tällaisella materiaalilla on suuri lujuus, tällaisen betonin koostumuksessa on suuria määriä sementtiä. Tällaiset brändit osallistuvat hydraulirakenteiden rakentamiseen ja betonituotteiden tuotantoon erikoistarkoituksiin.

Miten tehdä matalampi syvempi nauha säätiö talon hiilihapotettu betoni, voit oppia tästä artikkelista.

Taulukko 1 - Betonin käyttö ottaen huomioon kylmävastusryhmä

Betonimerkki veden kestävyys: ominaisuudet, valintaominaisuudet

Betoni on yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään laajasti rakentamisen toteutuksessa. Ferro-betonituotteita, rakennusten pääseinämiä, perinteisiä päällystekerroksia valmistetaan siitä. Materiaalilla on useita positiivisia ominaisuuksia, joista yksi on kyky vastustaa veden pääsyä.

hakemus

Tavallinen koostumus kulkee kosteuden läpi. On kuitenkin olemassa tilanteita, joissa rakenteiden vaadittujen toimintaolosuhteiden varmistamiseksi on tarpeen lisätä betonin vedenkestävyyttä. Tyypillisiä maa- ja vesirakennuksen rakenteiden edustajia ovat:

 • nauhojen perustukset;
 • kellari seinät;
 • lattiat huoneissa, jotka sijaitsevat nollamerkin alapuolella.

Kun rakennat perustusta tai kellarista johtuen materiaalin suuresta vedenkestävyydestä, voit säästää vedenpitävyyteen tai ostaa halvempaa tyyppiä

Betonin vedenkestävyys on myös merkityksellistä hydraulisen koneprofiilin teollisuuslaitoksille, joilla on suora kosketus veden kanssa ja jotka tuntevat merkittäviä kuormituksia:

 • Pato.
 • Pato.
 • Erikoisastiat.
 • Vedenalaiset tunnelit.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti, mikä on betonin vedenkestävyys, miten se saavutetaan, miten se vaikuttaa materiaalin ominaisuuksiin ja tutkii merkitsemisen erityispiirteet.

Vedenkestävyyskriteerit

Paineen alaisen kosteuden läpäisevyyden ominaispiirteenä on betoniseoksen vedenpitävyys, jota merkitään pääkaupungin latinaksi kirjaimella W yhdessä digitaalisen indeksin kanssa, joka on alueella 2-20 ja vaihtelee vaiheen ollessa kaksi. Betoni- massat kyvystä kulkea painevedessä merkitään merkinnällä W2, W4, W6, W8, W10, W12, W14, W16, W18, W20.

Erittäin vesitiiviin materiaaliin kuuluu alumiinioksidia ja erittäin lujaa sementtiä

Digitaalinen arvo vastaa vesimassan painetta, joka ilmaistaan ​​kgf / cm2: na (megapaskeina) viite-näytteellä kuutiomuotoon, jonka puoli on 0,15 metriä. Esimerkiksi W8-merkinnällä betoni havaitsee vedenpaine neliösenttimetrillä, joka on 8 kilogrammaa.

Samanaikaisesti vettä ei vuotaa materiaalin läpi.

Digitaalisen indeksin kasvaessa, joka luonnehtii vedenkestävyyden betoniä, konkreettisen massan kyky tuntea veden paine kasvaa.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet

Betonin ja sen merkin läpäisevyyttä kuvaava suhde on:

 • W2: llä merkitty taulukko vastaa materiaaleja M100-M200, jotka absorboivat nopeasti vettä ja vaativat pakkasta riippumatta vedenpitävän kerroksen pakollista käyttöä.
 • W4 betoni vastaa M250, M300. Se on vähemmän läpäisevä kuin W2, mutta pikemminkin hygroskooppinen. Suositellaan käytettäväksi vedenpitävän suojan kanssa. Materiaalia käytetään maa- ja vesirakennustöissä. Veden läpäisemättömyys kasvaa lisäämällä lisäaineita valmiiksi sekoitettuun betoniin, massojen jähmettymiseen vaikuttaviin ainesosiin sekä sementtien käyttöön, joilla on suuri laajenemiskerroin.

Betonin vedenkestävyys on keinotekoisen kiven kyky ohittaa kosteus tiettyyn paineeseen.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin W vedenkestävyys riippuu useista pisteistä. Indikaattoria koskevat tärkeimmät tekijät ovat:

 • rakenteen homogeenisuus, joka liittyy materiaalin sisältämän ilmakammioiden tasaiseen jakautumiseen. Lisääntyneen tiheyden omaavaa betonireittiä leimaa huokosten keskimääräinen pitoisuus, mikä lisää veden läpäisevyyden kestävyyttä.

Paksummalla betonilla on vähäinen määrä huokosia, joten vedenkestävyys on korkeampi

 • liuoksen tiivistymisaste, koostumuksen kutistuminen, veden seoksen lisääntynyt pitoisuus seoksessa. Betonimassan tilavuus pienenee kovettumisen aikana ja liittyy kosteuden haihtumisprosesseihin kuivauksen aikana. Intensiivinen kutistuminen voi johtua riittämättömästä vahvistusvahvikkeesta, nopeutetusta kuivumisesta korkeissa lämpötiloissa;
 • erityisten lisäaineiden, pehmittimien lisääminen huokosten määrän vähentämiseen, ilmasyvennysten sulkemiseen sekä seoksen tiheyden lisääminen, joka liittyy erityisten rauta- ja alumiinisulfaattien lisäämiseen koostumukseen sekä kalsiumnitraattiin. Vaikutus saavutetaan värähtelyn vaikutuksesta liuokseen, joka prosessissa tiivistetään samanaikaisesti veden pitoisuuden prosentuaalisen vähenemisen kanssa;
 • sementin koostumuksesta ja rakenteesta. Lisääntynyttä tiheyttä luonnehtii koostumus, joka on valmistettu korkean lujuuden ja alumiinioksidisementtiseoksen perusteella, joka hydrausprosessissa imee kosteutta muodostaen tiheän joukon. Portland-sementin käyttö posolaani-lisäaineilla, jotka lisäävät huomattavasti tilavuutta kovettumisen aikana, lisää matriisin resistanssia kosteudelle;
 • ajan kuluttua täyttämisestä. Monoliitin iän kasvattamisprosessissa sen kyky imeä kosteutta vähenee. Kiertämisen jälkeisen vuoden aikana kyky torjua kosteutta kasvaa 4 kertaa verrattuna vertailunäytteen ominaisuuksiin, jotka mitattiin 4 viikon ikäisenä.

Betonin vedenkestävyys riippuu lisäaineista.

Kuinka lisätä veden kestävyys?

Betonin vedenkestävyyden lisäämisen tehtävänä on sekä teollisuuden että siviilikäytössä sekä konkreettisen työn tekemisessä yksityisissä olosuhteissa. Ei aina, itsenäisesti konkreettista työtä, on mahdollisuus ostaa korkealaatuinen laasti.

On olemassa seuraavat todistetut menetelmät, joilla saavutetaan parempi kestävyys, mikä estää veden tunkeutumisen jäädytetyn jännitteen kautta:

 • Betonimassan kiihtyneen kutistumisen estäminen kovettumisprosessissa johtuen suuresta ilmastointikonsentraatiosta. Niiden kautta kosteus tunkeutuu materiaalin paksuuteen. Erityisten ainesosien käyttö edistää seoksen pinnalla olevan suojapinnoitteen muodostumista, mikä vähentää kutistumista. Tilavuuden säilyttämistä edistävät kastelu pintavedellä ensimmäisten neljän päivän ajan ja kalvon käyttö, joka estää kosteuden haihtumista.
 • Betonimateriaalien pitäminen erityisissä olosuhteissa. Oikeat säilytysolosuhteet, joissa on jatkuva kosteus, positiiviset lämpötilat ja ei suoraa auringonvaloa, lisää materiaalin kykyä vastustaa kosteuden tunkeutumista. Varastointiajan kasvaessa betonirakenteet saavat paremman kyvyn vastata veden läpäisevyyteen.
 • Erityisten päällystekoostu- mien käyttö, jotka ovat mastisia aineita, emulsioita, lämmitettyä bitumia, joita käytetään aikaisemmin puhdistetulle ja maapinnoitetulle pinnalle. Pinnoite suoritetaan kerroksittain, kunnes pinnalle muodostuu tiheä suojakuori. Maalaustekniikan vedenpitävyysmenetelmien avulla voit suojata betonipuun pintaa rajoitetuksi ajaksi.

Laboratoriomenetelmät indikaattorin määrittämiseksi

Valvontamenetelmiä säännellään nykyisellä standardilla. Sääntelyasiakirjassa esitetään seuraavat menetelmät betonin vedenkestävyyden testaamiseksi:

 • säätämällä suurimman paineen suuruutta, jota vertailukuutio pystyy kestämään, jonka läpi vesi yrittää vuoda. Menetelmä sisältää kosteuden vaikutuksen standardin alempaan tasoon, visuaalisen hallinnan resistanssista lisääntyvällä paineella. Arvo määritetään märkäviivoilla yläpinnalla;
 • laskemalla käyttäen suodatuskertoimen arvoa, joka luonnehtii kosteuden tilavuutta 1,3 MPa: n paineessa koko matriisin ajan tietyn ajan. Menetelmän toteuttamiseksi käytetään erityisiä laboratoriolaitteita;
 • nopeutetun tekniikan mukaan, joka ohjaa näytteen läpäisevyyttä ilman kanssa sekä erityisten välineiden avulla - suodatinmittarit.

Tarvittaessa nopean veden vastustuskyvyn määrittäminen nopeutetuilla kontrollointimenetelmillä, kuten tarkat laboratoriomenetelmät, edellyttävät 5-7 päivän testausta.

johtopäätös

Kun tiedät, mikä konkreettinen on vedenkestävyys, tietää, mitä digitaalinen indeksi tarkoittaa merkinnöissä, voit aina valita koostumuksen tehtävän mukaan. Tämä lisää vesimäärän konkreettiseen massaan suoraan vaikuttavien rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.

Vedenpitävä betoni W4 - ominaisuudet ja sovellus. Betonimerkki. Vedenkestävyyden parantamiskeinot

Rakennusmateriaalina betonilla on monia etuja ja hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta se sai laajan jakelun. Yksi niistä on vedenkestävyys, jota ymmärretään kyvyleksi, ettei se kulje kosteutta tietyn kokoinen paine. Tässä artikkelissa tarkastelemme betonityyppejä, jotka kestävät kosteutta.

Valokuvassa - vedenpitävä betoniseos

Menetelmät määrittämiseksi

GOST 12730.5-84: n mukaan on useita menetelmiä, jotka mahdollistavat betonin W läpäisevyyden määrittämisen:

 1. Betonia syötetään vettä tiettyyn paineeseen.
 2. Sen jälkeen mitataan sen maksimiarvo, jolloin vesi ei kuulu tuotteen sisälle.

Koska kaksi ensimmäistä menetelmää ovat melko aikaa vieviä (esimerkiksi W8-betoni, jossa käytetään "märkäpisteen" menetelmää, on tarkastettava viikossa), viimeiset kaksi vaihtoehtoa käytetään useimmiten käytännössä.

Kuinka tarkistaa materiaalin läpäisevyydelle

Betonin merkki vedenkestävyydelle

GOST 26633 merkitsee 10 betoniprosenttia riippuen niiden vedenkestävyydestä (W2, W4,... W18, W20).

Ohjeet kunkin tuotemerkin määrittämiseksi ovat seuraavat:

 • otetaan betonisylinteri Ø150 mm;
 • se toimitetaan veden kanssa paineen alaisena;
 • havainnoida ja mitata.

Jokaisen merkin on kestettävä tietty paine. Esimerkiksi betonista W6 pitäisi olla kestävä jopa 6 atmosfääriä (0,6 MPa) ja W4-0,4 MPa.

Kun otetaan huomioon betonin W4 ominaisuudet, voidaan todeta seuraavaa:

 • alhaiset tuotantokustannukset;
 • ikä, sen vedenkesto lisääntyy, erityisesti betoni B15 F150 W4 osoitti 6-kertaisen kasvun vuoden aikana;
 • 200 mm: n materiaalipaksuus on ihanteellinen vedenpitävyyden aikaansaamiseksi, mikä mahdollisti sen johtavan maa- ja vesirakentamisessa.
 • Kun B75 F75 W4 lisätään laajeneviin sementteihin tai tiivistyskomponentteihin, veden tiheyttä voidaan lisätä menettämättä materiaalin pääominaisuuksia.

Betoni V25 - suosituin rakennustöissä

Voidaan käyttää betonituotteiden läpäisevyyttä:

 • suorat menetelmät (vedenpitävyys tai suodatuskerroin);
 • (veden / sementin suhde ja veden imeytyminen).

Aineiston ikä

Mielenkiintoinen tosiasia on, että betonin ikä kasvaa sen vedenpitävät ominaisuudet vain kasvavat. Tällaisten indikaattoreiden merkittävä ja intensiivinen kasvu näyttää kuitenkin mahdolliselta vain erityisellä varovaisuudella (jatkuva kosteus).

Esimerkki on betoni, joka on tehty Portland-sementistä. Jos se kostuu jatkuvasti tai saavutetaan positiivinen lämpötila, jossa kosteus ei haihdu, sen vesitiivisyys kasvaa nopeasti kuuden kuukauden aikana. Tämä lisää merkittävästi koko elämää.

Vihje: Konkreettit, jotka jäädyvät jatkuvassa kostutuksessa ja vaaditun lämpötilan noudattamisessa, ovat veden kestävyysindeksin useita kertoja suurempia kuin betonit, joiden kiinteytysprosessi on suoritettu ympäristössä, jossa on pieni suhteellinen kosteus tai johon liittyy huomattava kosteuden menetys.

Esimerkiksi jos otat materiaalia, jonka jähmettyminen kuorinnan jälkeen tapahtui jatkuvasti kostuttamalla koko kuukauden ajan ja verrattu siihen, joka kiinteytymisen jälkeen kovettuu epätasaisen kosteuden olosuhteissa (50-60%), jälkimmäinen tarvitsee noin kuusi kuukautta vedenpitävyyden saavuttamiseksi ensin.

Tästä voimme päätellä, että betoni tulee nopeasti vettähylkiväksi, jos se kovettuu riittävän kosteissa olosuhteissa.

Tarkista materiaalin laatu

Samaan aikaan, vaikka kastelu on harvinaista tai täysin olematonta ja ympäristön suhteellinen kosteus lähestyy 100%: a, vedenpitävät ominaisuudet lisääntyvät myös kuuden ensimmäisen kuukauden tai vuoden aikana, minkä jälkeen niiden indikaattori vakiintuu. Kun kosteus haihtuu betonista tai kovettuu suhteellisen kosteuden riittämättömissä olosuhteissa, veden kestävyys kasvaa.

Tilanteissa, joissa pohjaa on syöty, se menettää valtavan määrän kosteutta, prosessi voi pysähtyä kokonaan tai mennä vastakkaiseen suuntaan. Tämä voi johtaa siihen, että tietyn ajan kuluttua betonin vedenkestävyys on alhaisempi kuin alkuperäinen.

Vinkki: W8-betonin ominaisuudet täyttävät tavanomaisen perustuksen rakentamisen tavoitteet, mutta vain vedeneristystyöt.

Vedenkestävyyden parantamiskeinot

Koska betonilla on kapillaari-huokoinen rakenne tietyn veden arvon vaikutuksen alaisena, se on läpäisevä siihen. Monet tekijät vaikuttavat tähän indikaattoriin, ml. luonteen ja huokoisuuden aste. Yhteys osoittautuu näin ollen - huokoisuuden lisääntyessä, veden läpäisevyyden väheneminen ja päinvastoin, sitä suurempi materiaali, sitä korkeampi tämä indeksi on.

Betoni w6 pehmittimellä

Vihje: betonissa B25 W4 F75 on roiskeenkestävä 75 sykliä.

Materiaalissa voi esiintyä huokosia useista eri syistä, joista tärkeimmät ovat:

 • heikko tiivistyminen;
 • ylimääräinen sekoitusvesi;
 • betonin kutistu- minen, joka tapahtuu sen kuivauksen jälkeen ja jota leimallista tilavuus pienenee.

Brändin W8 hydraulinen betoni

Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi betoni on hyvin sekoitettava ja tiivistettävä värähtelijällä. On syytä muistaa, että veden sementtiin liittyvä prosessi kutsutaan nesteytykseksi ja se voi kestää pitkään.

Täydellistä hydraatiota varten on noudatettava tarkasti mittasuhteita - jokaisen 10 kg sementin osalta on käytettävä 4 litraa vettä. Kuitenkin vain hieman yli puolet (60%) tästä vedestä reagoi suoraan sementin kanssa.

johtopäätös

Jokaisella betonipinnalla on omat ominaisuutensa, erityisesti vesitiiviit. Rakennussuunnitelmaa kehitettäessä tämä parametri on otettava huomioon. Artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti mitä vedeneristys on ja miten se tarkistetaan.

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Mikä on konkreettinen w6?

Eri rakennustöiden suorittamiseen käytetään useimmin eri laatuluokkia ja luokituksia. Enimmäkseen sementti muodostaa perustan teräsbetonituotteille, kuten kantaviin seiniin, kattoihin ja teräsbetonilaatoihin. Materiaalilla on monia positiivisia ominaisuuksia: kestävyys, veden kestävyys, lujuus ja kulutuskestävyys. Sementtiseos luokitellaan lujuusluokalla (M) ja vedenkestävyydellä (W). Tässä artikkelissa pidämme W6 konkreettisena: mitä se tarkoittaa, mitä ominaisuuksia se on ja missä sitä on parempi käyttää.

hakemus

Vakio sementtikoostumus on altis kosteuden tunkeutumiselle, mikä heikentää rakenteen teknisiä ominaisuuksia. Tiettyjen rakennusten, rakenteiden tai yksittäisten tilojen rakentamiseen tarvitaan veteen täysin tai osittain kestävää materiaalia.

Betoni W4-W6 ja muita muutoksia käytetään:

 • nauha-alustat;
 • kellari- tai kellari-seinät;
 • lattiat rakennuksissa, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella.

Materiaalia käytetään hydrauliteollisuustarkoituksiin tarkoitettujen teollisten rakennusten rakentamiseen. Kosteuden suoraa vaikutusta varten valitaan betonin laatu vesitiivistykseen.

Betoni on yleisin rakennusmateriaali.

Betonin tarkoitus:

 • patoja, patoja;
 • erikoistuneita säiliöitä;
 • tunneleita veden alla.

Betonin läpäisevyys kosteuteen johtuu koostumuksesta (klinkkeri, savi, kalkki jne.), Jotta koostumus saataisiin vesitiiviiksi, erityiset lisäaineet lisätään sementtiin.

Vedenkestävyyskriteerit

Vedenpitävä arvo ilmaisee, kuinka paljon sementti pystyy vastustamaan vettä. Kiinteistö ilmaistaan ​​latinalaisella symbolilla W ja sen jälkeen indeksi on asetettu. Betoniluokka on nimetty W2-W20: ssä vaiheen 2 arvojen (W2, W4, W6 jne.) Kanssa.

Betonin vedenkestävyys ilmaistaan ​​numeerisena arvona, joka on seurausta materiaalin kestävyydestä vesimassalle. Ihanteellinen näyte valitaan kuution muodossa, jonka puoli on 15 cm. Arvo määritetään megapaskeina (kgf / cm2). Jos betonin läpäisevyys on merkitty W8: ksi, liuos kykenee kestämään 8 kg: n vesipainetta 1 cm2: aan. Määrätyllä paineella kosteus ei ime seinän läpi.

Koska läpäisevyyden aste kasvaa W10: een ja korkeammalle, materiaali saa paremman kyvyn pysäyttää vedenpaine.

Yksi betonin tärkeimmistä ominaisuuksista on veden kestävyys.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet

Ennen sementin käyttämistä sinun tulee lukea valmistajan ohjeita, sillä vedenpitävyys ja brändi ovat yhteydessä toisiinsa.

Ominaiset merkit:

 • luokan W2 materiaali vastaa merkkiä M100-M200, se tunkeutuu nopeasti veteen, jopa paksuun betonikerrokseen. Korkealaatuisen veden suojaamisen varmistamiseksi se on asetettava vedeneristyskalvolla;
 • W4-luokka on verrattavissa brändiin M250-300. Verrattuna W2: een W4-betoni on vähemmän läpäisemätön, mutta sillä on edelleen huomattava hygroskooppisuus. On parempi pinota lisää vedeneristyssuojaa. Sitä käytetään pääasiassa yksityisessä rakentamisessa ja matalissa rakennuksissa. Vedenkestävyyden parantamiseksi liuokseen lisätään erilaisia ​​reagensseja massan kompaktioksi, vaihtoehtoisesti korkean laajenemisementteineen;
 • W6 betoni vastaa M350 betonimerkkiä. Se on suhteellisen kestävä veden läpäisevyydelle, josta sitä käytetään laajasti rakennus- ja korjaustöihin rakennuksissa kaupallisiin, siviilikäyttöön. Vedenkestävyyden ansiosta ratkaisu soveltuu raudoitettujen betonilaattojen välisten aukkojen tiivistämiseen, hydraulisäiliöiden rakentamiseen ja monoliittisten rakennusten korjaamiseen. Säännösten mukaan W6-luokka soveltuu kellariin, kellarihuoneisiin ja lattian yhteyteen maaperään. Betoni W6-pohjaista täyttöä käytetään monikerroksisissa rakennuksissa;
Betonin läpäisevyyttä arvioi betonimerkki vedenkestävyydelle tai suodatuskertoimelle
 • W8-betoni on valmistettu korkealaatuisesta sementistä, jolla on suuri klinkkeripitoisuus, joka on verrattavissa brändiin M400. Suurin kosteuden absorptio on 4% betonirakenteen kokonaispainosta. Nykyaikaisessa rakenteessa voidaan käyttää säiliöiden ja säiliöiden perustamista, rakentamista taloudellisiin ja teollisiin tarkoituksiin. Sementtiä M400 käytetään patojen, padojen ja muiden hydraulisten rakenteiden sekä pommisuorien rakentamiseen. Materiaalia käytetään rakennuksissa, jotka on suunniteltu käytettäväksi erittäin kosteissa tiloissa.
 • vedenpitävä betoni W10-W20, jossa merkinnät М450-M600 ei tarvitse lisävesieristyskerrosta. On suositeltavaa käyttää säätiön koostumuksia korkeisiin rakennuksiin, hydraulirakenteiden rakenta- miseen luotettavuuden lisäämiseen ja erityistankkien valmistukseen. W20-koostumus tarjoaa suurimman suojan kosteustilanteen, jota käytetään asuntojen rakentamiseen ja yksityisiin tarpeisiin. Lisäksi sementti on erittäin pakkasenkestävää (F200-F300), äkilliset lämpötilahäviöt eivät vahingoita rakenteita.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Tämä ominaisuus riippuu lukuisista tekijöistä:

 • materiaalin homogeenisuus. Ilmakammioiden tasaisella jakautumisella sementin hygroskooppisuus vähenee. Suuren tiheyden omaavalla betonilla on vähemmän huokosia, korkeampi kosteuden kestävyys;
 • sementtiseoksen tiivistyminen, liuoksen kutistuminen, lisääntynyt veden määrä. Betonin puristaminen on normaali tila, joka on ominaista hydrausprosessille. Kosteus koostumuksesta haihtuu, se saa lopullisen muotoilun voimakkuuden. Liiallinen kutistuminen aiheuttaa riittämättömän vahvistusmäärän, joka on liian nopea kuivaus korkeissa lämpötiloissa;

Kuinka lisätä veden kestävyys?

Sementtilaastia on usein tarpeen sijoittaa paikkoihin, joissa on korkea kosteus, josta on tarpeen lisätä vastustuskykyä kosketukseen veden kanssa. Tilanne on tyypillistä siviili-, yksityiset rakennukset ja teollisuusrakennukset. Itserakennuksen avulla resursseja korkealaatuisen läpäisevyyden laastin ostamiseen ovat rajalliset, mutta vaihtoehtoisia tapoja parantaa konkreettista suorituskykyä on olemassa.

Tämäntyyppisen betonin ansiosta kellareja pystytetään paikoissa, joissa on suuri pohjavesi ilman eri lisäaineiden käyttöä.

Nykyään käytetään useimpia muita menetelmiä:

 • suojaa betonin nopealta kutistumiselta hydraation aikana monien ilma-aukkojen vuoksi. Ilman huokoset ovat tärkein kosteuden tunkeutumisen lähde. Erikoiskomponenttien käyttö auttaa muodostamaan suojakalvon seoksen päälle, mikä estää kutistumisen. Päällysteen kostutus 4 päivän ajan liuoksen asettamisen jälkeen auttaa säilyttämään tilavuus. Lisäksi on suositeltavaa asentaa kalvo veden haihtumisen estämiseksi;
 • erityisten olosuhteiden luominen betonin kovetusta varten on mahdollista lisätä veden kestävyyttä. Tärkeimmät toimenpiteet ovat: asianmukaiset säilytysolosuhteet jatkuvassa alhaisessa kosteudessa, positiivisessa lämpötilassa, suojaa auringonvalolta. Luettelossa olevien vaatimusten noudattaminen on parempi vastata vettä. Pitkäaikaisen varastoinnin aikana betoni saa kosteuden läpäisevyyttä;
 • yhdisteiden käyttö päällystyssementtiin. Useimmiten valmistetaan mastikoiden ja emulsioiden muodossa, mutta kun bitumia kuumennetaan, tällainen parannus koostumuksessa tapahtuu. Ne käsittelevät puhdistettua pintaa, jota esikäsitellään maaperällä. Tiheän kuoren luomiseksi on välttämätöntä suorittaa koostumuksen kerros kerrallaan sovellus. Menetelmän etuna - pienten työvoimakustannusten nopea käyttö värjäykseen.

Laboratoriomenetelmät indikaattorin määrittämiseksi

Vesitiiviysluokan säätöä säännellään säädöksillä. Standardien mukaan tarkastus suoritetaan seuraavien tekniikoiden avulla:

 • vertailukerroksen ylläpitämän rajoittavan paineen määrittäminen. Koskee kosteuden vaikutusta mitatun materiaalin pohjapintaan. Lisäksi resistenssin visuaalinen säätö lisääntyvällä paineella. Märät jäljet ​​kuution yläpuolella auttavat määrittämään arvon;
 • laskemalla. Kaava perustuu suodatuskertoimeen, joka heijastaa veden määrää, joka on vuotanut standardin läpi 1,3 MPa: n paineessa ajanjaksona. Mittauksia voidaan tehdä vain laboratoriossa.
 • nopeutetulla menetelmällä. Asiantuntijat mittaavat läpäisevyyden tason ilman. Sovelletaan erityistä suodatusmittalaitetta.

Jos tutkimusaika on rajallinen, vedenkestävyyden tunnistamiseen käytetään nopeutettuja menetelmiä. Laboratoriomenetelmät ovat erittäin tarkkoja, mutta vaativat 5-7 päivää testausta varten.

johtopäätös

Betonin oikea valinta takaa rakenteen kestävyyden ja vastustuskyvyn kosteuden kielteisiin vaikutuksiin. Vedenpitävä betoni on erittäin luja, vähäinen kuluminen ja kyky käyttää koostumusta suorassa kosketuksessa veden kanssa.