Mielenkiintoisia Artikkeleita

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen täyttää pesualtaat, altaat, maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Vedenkestävä betoni

Betonin vedenkestävyys on keinotekoisen kiven kyky ohittaa kosteus tiettyyn paineeseen. Se on merkitty symbolilla W ja parillisilla numeroilla välillä 2 - 20, jotka ilmaisevat paineen MPa • 10 -1: ssä, jolloin betonipituudet, joiden korkeus ja läpimitta ovat 0,15 m, kestävät veden paineita eivätkä läpäise sitä itseensä.

Kun rakennat perustusta tai kellarista johtuen materiaalin suuresta vedenkestävyydestä, voit säästää vedenpitävyyteen tai ostaa halvempaa tyyppiä.

Indikaattoriin vaikuttavat tekijät

Vedenkestävyyden indikaattoriin vaikuttaa suuri määrä tekijöitä. Tämä ominaisuus määräytyy materiaalin spesifisen kapillaari-huokoisen rakenteen mukaan. Tiheimmässä betonissa on vähäinen määrä huokosia, joten veden kestävyys siinä on korkeampi.

Syynä suuriin huokosmuotoihin voi olla tiivistymätön koostumus, kutistuminen tai ylimääräinen vesi. Betonin kutistuminen ja sen tilavuuden pieneneminen tapahtuvat kuivatuksen ja kovettumisen yhteydessä. Korkeat kutistumisnopeudet voivat johtua veden riittämättömästä vahvistamisesta ja haihtumisesta ympäristötekijöiden vaikutuksen alaisena.

Huokoisuuden luonne muuttavat ilmanvaihdottavia lisäaineita. Huokoset sulkeutuvat ja muuttuvat läpäisemättömiksi.

Korkea vedenkestävyys on materiaalia alumiinioksidilla ja korkean lujuuden omaavalla sementillä. Hydrattuina nämä lajit kiinnittävät enemmän vettä ja muodostavat tiheän kiven.

Betonin vedenkestävyys riippuu lisäaineista. Joten alumiini ja rauta-sulfaatit lisäävät seoksen tiivistymisastetta. Tämä saavutetaan värähtelemällä, puristamalla ja poistamalla vettä tyhjiössä. Potsolaanisen portlandsementin osalta sen korkea läpäisevyysindeksi riippuu pozzolaanien lisäaineista ja niiden turvotuksesta.

Seuraava indikaattoriin vaikuttava tekijä on keinokivien ikä. Iän myötä hydratoitujen kasvainten määrä kasvaa, mikä lisää vesiresistenssin kasvua.

Betonimerkki

Vesitiivis betonimerkki osoittaa betonin resistenssin asteita kosteudelle. Mitä korkeampi kerroin, sitä parempi vakaus.

Taulukko 1 Arvioitu vaatimustenmukaisuusmerkki betoni vedenkestävä

Betonilla W2 on ominaista korkea läpäisevyys, se pystyy absorboimaan suuren määrän vettä. Käyttämättä sitä ilman vedenpitävyyttä ei voida hyväksyä. W4 imee myös tarpeeksi kosteutta. Huolimatta siitä, että sen ominaisuudet ovat korkeammat kuin W2, se ei ole suositeltavaa käyttää sitä ilman vedenpitävyyttä.

Materiaali W6 on seos, jolla on vähentynyt läpäisevyys. Sitä käytetään rakentamisessa useimmiten, koska se absorboi keskimääräisen kosteuden.

Betoni W8 imee vain 4,2 painoprosenttia materiaalista. Lisäksi asteikon kasvaessa materiaalin läpäisevyys vähitellen pienenee. Betoni W20 on kaikkein kestävin kosteus, mutta käytännössä harvoin sitä käytetään.

Tuotemerkkejä W10-W20 käytetään hydraulirakenteiden, vesisäiliöiden, maametallien tai bunkkerien rakentamiseen. Näitä merkkejä käytettäessä ei ole tarvetta vedeneristämiseen. Nämä betonibrändit, korkean suorituskyvyn vedeneristyskyvyn lisäksi, ovat hyvää vastustuskykyä pakkaselta. Korkean kustannustason vuoksi (4500 -5300 ruplaa / m³) tätä materiaalia ei käytännössä käytetä yksityisen rakentamisen tarpeisiin.

Materiaalin ominaisuudet ja läpäisevyys

Betonin läpäisevyydelle on tunnusomaista suorat ja epäsuorat (likimääräiset) indikaattorit. Suorat indikaattorit sisältävät veden kestävyyden ja suodatuskertoimen materiaalin tuotemerkin. Epäsuorat parametrit ovat veden imeytyminen ja vesi / sementti -suhde.

Taulukko 2 Betonien läpäisevyyteen vaikuttavat indikaattorit

Merkki vedenpitävä ja suodatuskerroin määritetään GOST 12730.5-84: n mukaisesti.

Välilliset indikaattorit viittaavat raskasbetoniin. Laskettaessa veden absorptiota kevyelle betonille taulukon 2 arvo on kerrottava kerroin, joka on yhtä suuri kuin raskaan aineen tiheyden suhde valon tiheyteen.

Vesi-sementti-suhde kevytbetonille lasketaan kertomalla taulukon 2 arvo 1,3: llä.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Menetelmät betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi voidaan jakaa primaari- ja toissijaisiin. Jos haluat kokea vedenpitävää betonia, on tarpeen kaataa standardikokoisia lohkoja.

Perusmenetelmät

Vedenkestävyyden määrittäminen suoritetaan GOST: n mukaisesti. Tässä standardissa määritetään kaksi menetelmää veden kestävyyden määrittämiseksi.

Ensimmäinen menetelmä on "märkäpaikka". Tämä vaatii erityisen asennuksen, jossa on vähintään 6 pistorasiaa. Vesi syötetään pohjaan. Suoritettiin visuaalinen havainto veden vastustuskyvystä lisääntyvässä paineessa.

Toinen on suodatuskerroin. Laskenta suoritetaan käyttäen erityistä laitetta, jonka paine on 1,3 MPa. Lisäksi tarvitset vaa'at ja silikageeliä.

Lisämenetelmät

Voit määrittää materiaalin luokan empiirisesti vedeneristämällä. Näitä ovat:

 1. Sideaineen tyypin mukaan. Vedenpitävä betoni sisältää pozzolaanista, hydrofobista sementtiä ja portlandsementtiä.
 2. Kemiallisten lisäaineiden seoksen sisällön mukaan. Hydrofobisten lisäaineiden käyttö, tiivisteet huokoisuuden ja vettähylkivien elementtien vähentämiseksi lisäävät betonin vedenkestävyyttä.
 3. Materiaalin huokosrakenne. Kun huokosten määrä vähenee, indeksi kasvaa. Vedenkestävyyttä voidaan parantaa lisäämällä soraa, hiekkaa ja raunioita.

Kuinka tehdä vedenpitävä betoniseos

Vedenpitävä betoni voidaan hankkia omalla kädellä kotona. Menettelyn merkitys johtuu siitä, että korkealuokkaisen materiaalin käyttö edellyttää merkittäviä taloudellisia investointeja. Jos betoniseosta tarvitaan suuria määriä, on hyödyllistä tietää, miten betonia voidaan valmistaa vedenpitäväksi itse.

Useita menetelmiä on kehitetty betonin nopeuden lisäämiseksi, mutta yleensä käytännössä käytetään kahta: materiaalin kutistumisen poisto ja tilapäinen vaikutus betoniseokseen.

Kutistekokoonpanon poistaminen

Keskikokoisella materiaalilla on riittävä määrä huokosia, joiden kautta kosteus voi tunkeutua vapaasti. Tämä johtuu sen asteittaisesta kutistumisesta jähmettymisprosessissa.

Betonirakenteen kutistumisasteen vähentämiseksi suositellaan seuraavia toimintoja:

 1. Käytä erityisiä formulaatioita. Niiden toiminta vähenee erityiskalvon muodostamiseen liuoksen pinnalle, mikä estää kutistumisen. Yhdistelmien lisääminen on tärkeää noudattaa tarkasti ohjeita, muuten päinvastainen vaikutus on mahdollinen.
 2. Joka 4 tunnin välein vedä materiaali. Tällainen tapahtuma voi tapahtua vain 4 päivää, ja tulevaisuudessa betonin pitäisi kuivua luonnollisesti.
 3. Peitemateriaali kalvon kaatamisen jälkeen. Tämän seurauksena muodostuu pieni kondensaatti, joka estää sen kutistumista. Kalvon ei tulisi koskettaa ratkaisua, ja aukot on jätettävä sivuille.

Väliaikaiset vaikutukset

Ajan vaikutus voi lisätä betonin vedenkestävyyttä. Mitä pitempi materiaali pidetään kuivana, sitä korkeampi laatu on ajan myötä. On tärkeää säilyttää betoni asianmukaisesti.

Materiaali on sijoitettava pimeään, mutta lämmin huoneeseen, joka on jatkuvasti kostutettu. Tekokivien laatu kasvaa useita kertoja kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

Muilla tavoilla

Vedenpitävä betoni omilla kädillä voidaan saada pinnoitemateriaalien pinnalle: kuuma bitumi tai mastiksi. Ennen betonirakenteen pinnan levittämistä puhdistetaan ja pohjamaalataan siihen. Sitä käytetään parantamaan betonin kiinnittymistä päällystysaineisiin. Lopuksi bitumia tai mastetta levitetään useisiin kerroksiin, joiden paksuus on 2 mm. Kolmen 15 minuutin kuluttua pintaan muodostuu suojaava kuori.

Tämän menetelmän haitat ovat päällystekerroksen tuhoutuminen johtuen keinokivestä tai pinnoitteen virtauksesta johtuen väärästä mastiinivalikoimasta.

Toinen tapa luoda suojaava kerros, joka parantaa betonirakenteiden vedenkestävyyttä, on vedenpitävyys. Sen olemus on vähäisempi sovellettavaksi kuumennetun bitumin, mastiksin ja emulsion pintaan ja sitten maalikerroksen ja alukkeen kerrokseen.

Vedenkestävyys on tärkeä indikaattori, joka määrittää betonin laadun. Tämän arvion mukaan se on jaettu tuotemerkkeihin. Mitä korkeampi merkintä, sitä suurempi kuorma, joka kestää tulvan pinnan ja pienemmän kosteuden menettämisen. On mahdollista lisätä tätä indikaattoria kotona käyttämällä erityisiä formulaatioita, päällystää pinnoitettu betonipinta kalvolla sekä levittää pinnoitteita tai maalaustarvikkeita.

Vedenkestävä betoni

Betoni on yleisin rakennusmateriaali. Suurin osa rakenteista, jotka joutuvat kosketukseen veden kanssa, se on tehty betonista. Yksi betonin tärkeimmistä ominaisuuksista on veden kestävyys.

Vedenpitävyys - betonin kyky ei johda vettä paineen alaisena samalla kun nostetaan paineita tiettyyn arvoon pääsemiseksi.

Menetelmät vedenpitävyyden määrittämiseksi (GOST 12730.5-84):

 • vedenpitävyyden määrittäminen "märkäpisteeseen" (perustuen maksimipaineen mittaukseen, jossa vesi ei vuotaa näytteen läpi);
 • vedenpitävyyden määritys suodatuskertoimella (perustuen suodatuskertoimen määrittämiseen vakiopaineessa mitatun suodosmäärän ja suodatusajan mukaan);
 • nopeutettu menetelmä suodatuskertoimen (suodosmittarin) määrittämiseksi;
 • Nopeutettu menetelmä betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi sen ilmanläpäisevyyden avulla.

Koska tavalliset testimenetelmät vievät paljon aikaa (betonin W8 "märkäpisteen" kesto on noin viikossa), käytännössä ne käyttävät nopeutettuja menetelmiä veden kestävyyden määrittämiseen.

Betonin merkki vedenkestävyydelle

Betonirakenteisiin, joihin sovelletaan läpäisevyyden vaatimuksia, aseta seuraavat vedenkestävyysmerkit: W2, W4, W6, W8, W10, W12, W14, W16, W18, W20 (GOST 26633).

Vedenpitävä betonikerroin W vastaa vedenäytteen korkeinta (MPa · 10-1), jota ylläpitää 150 mm korkea betonisylinteri vakio-olosuhteissa (esimerkiksi W4-betoni, jossa vakiotestaus ei saa kulkea vettä 0,4 MPa = 4 atm).

Betonin läpäisevyysnopeudet

Betonin betonisuutta arvioidaan betonin tuottamalla vedenkestävyydellä tai suodatuskertoimella (suoria indikaattoreita) sekä betonin ja veden ja sementin suhteen (epäsuorat indikaattorit) veden absorptioon, mikä on suuntaa antava ja lisäindikaattorit.

Mikä konkreettinen käyttää säätiöön?

Useimmille monoliittisille raudoitetuille betonirakenteille riittää, että sen vesitiiviysaste ei ole pienempi kuin W6. Kuitenkin, vaikka betoni, jolla on suuri vedenkestävyys (W6-W8), vesi tunkeutuu rakenteeseen liitosten, rajapintojen (esim. Seinätaso, seinätaso) ja muiden rakenteen viallisten alueiden kautta.

Siksi maanalaisen rakenteen luotettavan suojan varmistamiseksi veden vaikutuksesta on tarpeen asentaa vedenkestävät saumat.

Betonin vedenkestävyyden parantaminen

Tiheys ja huokoisuus

Betoni, joka on kapillaarivoimainen runko, jossa sopiva painegradientti, on läpäisevä veteen.

Betonin vedenkestävyys riippuu monista tekijöistä, joista tärkein on materiaalin huokoisuuden aste ja luonne. Mitä tiheämpi betoni, sitä pienempi huokosten määrä ja tilavuus, sitä korkeampi veden kestävyys.

Huokosten tärkeimmät syyt:

 • betonin riittämätön tiivistyminen;
 • ylimääräisen sekoitusveden läsnäolo;
 • betonin väheneminen kuivauksen aikana (betonin kutistuminen).

Tarvittava betonin tiivistyminen saavutetaan hyvällä sekoituksella ja varovalla värähtelyllä.

Sementin klinkkerikomponenttien kemiallista reaktiota vedellä (lisäys veteen), joka esiintyy betonissa sen lujuuden vahvistuksen aikana, kutsutaan hydratointireaktioksi. Reaktio jatkuu pitkään aikaan.

Sementtihiukkasten täydelliseen hydratointiin läsnä olevan veden määrän tulisi olla 40 painoprosenttia sementtiä, mikä vastaa veden / sementin suhdetta B / C = 0,4. Tässä tapauksessa vain 60% alkuperäisestä vedestä on kemiallisesti sidottu, mikä vastaa V / C = 0,25.

Teoreettisesti sementin hydratoinnissa riittää kuitenkin W / C = 0,25, mutta betonin jäykkyys kasvaa dramaattisesti, joten käytännössä käytetään betonia, jonka W / C-suhde on noin 0,5, mikä takaa betoniseoksen kuljetuksen ja työstettävyyden.

Vesi, joka ei reagoi sementin hydratointiin, kuivauksen jälkeen, muodostaa suuren määrän huokosia betonissa. Jotkut niistä ovat suljettuja, ja jotkut muodostavat kanavia, joiden kautta vesi voi myöhemmin tunkeutua.

Betonin vedenkestävyyden parantamiseksi sekoitusvesi on minimoitava (V / C = 0,4 arvon katsotaan "optimaaliseksi").

Vesi-sementtiosuuden lasku (esimerkiksi W / C = 0,5 - W / C = 0,40, ts. 20%) konkreettisen seoksen tietylle liikkuvuudelle saavutetaan pehmittimien avulla, kun taas huokosten lukumäärä ja tilavuus vähenevät dramaattisesti.

Erityisen tiheä betoni, jolla on suuri vesitiivis merkki, saa käyttää erilaisia ​​vedenpitäviä lisäaineita.

Betoni kutistuminen

Betonin kovettumiseen ja kuivaukseen liittyy kutistuminen, joka ilmenee sen tilavuuden vähenemisenä.

Kutistumisen voimakkuus ja suuruus riippuvat raudoituksesta (raudoituksen puute johtaa suurien halkeamien muodostumiseen kutistumisen aikana), veden haihtumisen mahdollinen kulku, ympäristön olosuhteet ja betonimassan koostumus.

Vedenpitävä betoni on vähäinen kutistuminen.

Kutistumisongelmien ratkaiseminen:

 • kastelee tuoretta betonia (3-4 tunnin välein) ensimmäisten kolmen päivän ajan
  (riippuen ympäristön lämpötilasta);
 • turvakohde betonitoimalla märkä kuori tai kalvo;
 • erityisten kalvon muodostavien koostumusten käyttö
  (Ennen käyttöä on tutkittava koostumuksen ominaisuuksia, koska joitain niistä ei voida käyttää vedeneristys- tai muu pinnoitteella sen jälkeen kun betoni on vanhentunut).

Betonirakenteissa, joissa on matala v / a, on tärkeimpiä tehtäviä sementin hydraatioprosessin kannalta välttämättömän veden säilyttäminen betonirungossa haihtumasta.

Betonin ikä vaikutus sen veden kestävyyteen

Yksi konkreettisista ominaisuuksista on se, että sen iän kasvaessa betonin vedenkestävyys lisääntyy. Samanaikaisesti betonin vedenkestävyyden voimakas ja tasaista kasvua voidaan saavuttaa vain pitkällä kosteuden ylläpidolla.

Betonin vedenpitävyyden huomattava lisääntyminen Portland-sementillä (betonin jatkuva kastuminen tai kosteuden menetyksen puuttuminen ja positiivinen lämpötila) tapahtuu 180 vuoden iässä.

Vaahtotislaus, joka on jähmettynyt ilmassa matalalla suhteellisella kosteudella ja joka on menettänyt merkittävän määrän sekoitusvettä kovettumisen aikana, on aina huomattavasti (useaan kertaan) alhaisempi kuin saman betonin vesitiiviys mutta joka on jähmettynyt jatkuvasti kosteissa olosuhteissa. Niinpä sellaisten betonilevyjen vedenkestävyys, jotka olivat noin 50-60% suhteellisen kosteuden jälkeen ja jotka testattiin 180 päivän iässä, ovat yleensä yhtä suuria tai pienempiä kuin samankaltaisten betonilevyjen vedenkestävyys, jotka olivat kiinteitä jatkuvassa kostutuksessa 28 päivän ajan.

Veden tiukkuuden lisääntyminen havaitaan betonin kovettumisen aikana jatkuvan runsaan kosteuden (liiallinen kosteus) olosuhteissa.

Kun betonin kovettuminen mahdollisissa kosteuden hidastamisessa betonista (esimerkiksi kun kovettuu ilmassa suhteellisen kosteuden ollessa 90-95% harvoin kastelemalla vedellä tai ilman kastelua), veden kestävyys kasvaa myös merkittävästi (vaikkakin jonkin verran vähemmän kuin jatkuvalla kostutuksella ja imeytyksellä). vesi-betoni ulkopuolelta), saavuttaen enimmäismäärän 180 vuoden iässä vuodessa ja vakiintuu edelleen.

Ilman varastoinnilla betonin haihtumisolosuhteissa merkittäviä määriä vettä; konkreettisen vedenkestävyyden kasvu hidastuu entistä enemmän, sitä täydellisempi sen kuivuminen. Suurten vesihäviöiden seurauksena betonin vedenkestävyyden kasvu pysähtyy ja lisäksi on mahdollista vähentää alkuperäistä arvoa.

kasvaa
vedenpitävä betoni
erilaisia ​​koostumuksia ajoissa
olosuhteissa, joissa vesi haihtuu hitaasti betonista

Vedenpitävä betoni W4 - ominaisuudet ja sovellus. Betonimerkki. Vedenkestävyyden parantamiskeinot

Rakennusmateriaalina betonilla on monia etuja ja hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta se sai laajan jakelun. Yksi niistä on vedenkestävyys, jota ymmärretään kyvyleksi, ettei se kulje kosteutta tietyn kokoinen paine. Tässä artikkelissa tarkastelemme betonityyppejä, jotka kestävät kosteutta.

Valokuvassa - vedenpitävä betoniseos

Menetelmät määrittämiseksi

GOST 12730.5-84: n mukaan on useita menetelmiä, jotka mahdollistavat betonin W läpäisevyyden määrittämisen:

 1. Betonia syötetään vettä tiettyyn paineeseen.
 2. Sen jälkeen mitataan sen maksimiarvo, jolloin vesi ei kuulu tuotteen sisälle.

Koska kaksi ensimmäistä menetelmää ovat melko aikaa vieviä (esimerkiksi W8-betoni, jossa käytetään "märkäpisteen" menetelmää, on tarkastettava viikossa), viimeiset kaksi vaihtoehtoa käytetään useimmiten käytännössä.

Kuinka tarkistaa materiaalin läpäisevyydelle

Betonin merkki vedenkestävyydelle

GOST 26633 merkitsee 10 betoniprosenttia riippuen niiden vedenkestävyydestä (W2, W4,... W18, W20).

Ohjeet kunkin tuotemerkin määrittämiseksi ovat seuraavat:

 • otetaan betonisylinteri Ø150 mm;
 • se toimitetaan veden kanssa paineen alaisena;
 • havainnoida ja mitata.

Jokaisen merkin on kestettävä tietty paine. Esimerkiksi betonista W6 pitäisi olla kestävä jopa 6 atmosfääriä (0,6 MPa) ja W4-0,4 MPa.

Kun otetaan huomioon betonin W4 ominaisuudet, voidaan todeta seuraavaa:

 • alhaiset tuotantokustannukset;
 • ikä, sen vedenkesto lisääntyy, erityisesti betoni B15 F150 W4 osoitti 6-kertaisen kasvun vuoden aikana;
 • 200 mm: n materiaalipaksuus on ihanteellinen vedenpitävyyden aikaansaamiseksi, mikä mahdollisti sen johtavan maa- ja vesirakentamisessa.
 • Kun B75 F75 W4 lisätään laajeneviin sementteihin tai tiivistyskomponentteihin, veden tiheyttä voidaan lisätä menettämättä materiaalin pääominaisuuksia.

Betoni V25 - suosituin rakennustöissä

Voidaan käyttää betonituotteiden läpäisevyyttä:

 • suorat menetelmät (vedenpitävyys tai suodatuskerroin);
 • (veden / sementin suhde ja veden imeytyminen).

Aineiston ikä

Mielenkiintoinen tosiasia on, että betonin ikä kasvaa sen vedenpitävät ominaisuudet vain kasvavat. Tällaisten indikaattoreiden merkittävä ja intensiivinen kasvu näyttää kuitenkin mahdolliselta vain erityisellä varovaisuudella (jatkuva kosteus).

Esimerkki on betoni, joka on tehty Portland-sementistä. Jos se kostuu jatkuvasti tai saavutetaan positiivinen lämpötila, jossa kosteus ei haihdu, sen vesitiivisyys kasvaa nopeasti kuuden kuukauden aikana. Tämä lisää merkittävästi koko elämää.

Vihje: Konkreettit, jotka jäädyvät jatkuvassa kostutuksessa ja vaaditun lämpötilan noudattamisessa, ovat veden kestävyysindeksin useita kertoja suurempia kuin betonit, joiden kiinteytysprosessi on suoritettu ympäristössä, jossa on pieni suhteellinen kosteus tai johon liittyy huomattava kosteuden menetys.

Esimerkiksi jos otat materiaalia, jonka jähmettyminen kuorinnan jälkeen tapahtui jatkuvasti kostuttamalla koko kuukauden ajan ja verrattu siihen, joka kiinteytymisen jälkeen kovettuu epätasaisen kosteuden olosuhteissa (50-60%), jälkimmäinen tarvitsee noin kuusi kuukautta vedenpitävyyden saavuttamiseksi ensin.

Tästä voimme päätellä, että betoni tulee nopeasti vettähylkiväksi, jos se kovettuu riittävän kosteissa olosuhteissa.

Tarkista materiaalin laatu

Samaan aikaan, vaikka kastelu on harvinaista tai täysin olematonta ja ympäristön suhteellinen kosteus lähestyy 100%: a, vedenpitävät ominaisuudet lisääntyvät myös kuuden ensimmäisen kuukauden tai vuoden aikana, minkä jälkeen niiden indikaattori vakiintuu. Kun kosteus haihtuu betonista tai kovettuu suhteellisen kosteuden riittämättömissä olosuhteissa, veden kestävyys kasvaa.

Tilanteissa, joissa pohjaa on syöty, se menettää valtavan määrän kosteutta, prosessi voi pysähtyä kokonaan tai mennä vastakkaiseen suuntaan. Tämä voi johtaa siihen, että tietyn ajan kuluttua betonin vedenkestävyys on alhaisempi kuin alkuperäinen.

Vinkki: W8-betonin ominaisuudet täyttävät tavanomaisen perustuksen rakentamisen tavoitteet, mutta vain vedeneristystyöt.

Vedenkestävyyden parantamiskeinot

Koska betonilla on kapillaari-huokoinen rakenne tietyn veden arvon vaikutuksen alaisena, se on läpäisevä siihen. Monet tekijät vaikuttavat tähän indikaattoriin, ml. luonteen ja huokoisuuden aste. Yhteys osoittautuu näin ollen - huokoisuuden lisääntyessä, veden läpäisevyyden väheneminen ja päinvastoin, sitä suurempi materiaali, sitä korkeampi tämä indeksi on.

Betoni w6 pehmittimellä

Vihje: betonissa B25 W4 F75 on roiskeenkestävä 75 sykliä.

Materiaalissa voi esiintyä huokosia useista eri syistä, joista tärkeimmät ovat:

 • heikko tiivistyminen;
 • ylimääräinen sekoitusvesi;
 • betonin kutistu- minen, joka tapahtuu sen kuivauksen jälkeen ja jota leimallista tilavuus pienenee.

Brändin W8 hydraulinen betoni

Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi betoni on hyvin sekoitettava ja tiivistettävä värähtelijällä. On syytä muistaa, että veden sementtiin liittyvä prosessi kutsutaan nesteytykseksi ja se voi kestää pitkään.

Täydellistä hydraatiota varten on noudatettava tarkasti mittasuhteita - jokaisen 10 kg sementin osalta on käytettävä 4 litraa vettä. Kuitenkin vain hieman yli puolet (60%) tästä vedestä reagoi suoraan sementin kanssa.

johtopäätös

Jokaisella betonipinnalla on omat ominaisuutensa, erityisesti vesitiiviit. Rakennussuunnitelmaa kehitettäessä tämä parametri on otettava huomioon. Artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti mitä vedeneristys on ja miten se tarkistetaan.

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Betonimerkki veden kestävyys: ominaisuudet, valintaominaisuudet

Betoni on yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään laajasti rakentamisen toteutuksessa. Ferro-betonituotteita, rakennusten pääseinämiä, perinteisiä päällystekerroksia valmistetaan siitä. Materiaalilla on useita positiivisia ominaisuuksia, joista yksi on kyky vastustaa veden pääsyä.

hakemus

Tavallinen koostumus kulkee kosteuden läpi. On kuitenkin olemassa tilanteita, joissa rakenteiden vaadittujen toimintaolosuhteiden varmistamiseksi on tarpeen lisätä betonin vedenkestävyyttä. Tyypillisiä maa- ja vesirakennuksen rakenteiden edustajia ovat:

 • nauhojen perustukset;
 • kellari seinät;
 • lattiat huoneissa, jotka sijaitsevat nollamerkin alapuolella.

Kun rakennat perustusta tai kellarista johtuen materiaalin suuresta vedenkestävyydestä, voit säästää vedenpitävyyteen tai ostaa halvempaa tyyppiä

Betonin vedenkestävyys on myös merkityksellistä hydraulisen koneprofiilin teollisuuslaitoksille, joilla on suora kosketus veden kanssa ja jotka tuntevat merkittäviä kuormituksia:

 • Pato.
 • Pato.
 • Erikoisastiat.
 • Vedenalaiset tunnelit.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti, mikä on betonin vedenkestävyys, miten se saavutetaan, miten se vaikuttaa materiaalin ominaisuuksiin ja tutkii merkitsemisen erityispiirteet.

Vedenkestävyyskriteerit

Paineen alaisen kosteuden läpäisevyyden ominaispiirteenä on betoniseoksen vedenpitävyys, jota merkitään pääkaupungin latinaksi kirjaimella W yhdessä digitaalisen indeksin kanssa, joka on alueella 2-20 ja vaihtelee vaiheen ollessa kaksi. Betoni- massat kyvystä kulkea painevedessä merkitään merkinnällä W2, W4, W6, W8, W10, W12, W14, W16, W18, W20.

Erittäin vesitiiviin materiaaliin kuuluu alumiinioksidia ja erittäin lujaa sementtiä

Digitaalinen arvo vastaa vesimassan painetta, joka ilmaistaan ​​kgf / cm2: na (megapaskeina) viite-näytteellä kuutiomuotoon, jonka puoli on 0,15 metriä. Esimerkiksi W8-merkinnällä betoni havaitsee vedenpaine neliösenttimetrillä, joka on 8 kilogrammaa.

Samanaikaisesti vettä ei vuotaa materiaalin läpi.

Digitaalisen indeksin kasvaessa, joka luonnehtii vedenkestävyyden betoniä, konkreettisen massan kyky tuntea veden paine kasvaa.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet

Betonin ja sen merkin läpäisevyyttä kuvaava suhde on:

 • W2: llä merkitty taulukko vastaa materiaaleja M100-M200, jotka absorboivat nopeasti vettä ja vaativat pakkasta riippumatta vedenpitävän kerroksen pakollista käyttöä.
 • W4 betoni vastaa M250, M300. Se on vähemmän läpäisevä kuin W2, mutta pikemminkin hygroskooppinen. Suositellaan käytettäväksi vedenpitävän suojan kanssa. Materiaalia käytetään maa- ja vesirakennustöissä. Veden läpäisemättömyys kasvaa lisäämällä lisäaineita valmiiksi sekoitettuun betoniin, massojen jähmettymiseen vaikuttaviin ainesosiin sekä sementtien käyttöön, joilla on suuri laajenemiskerroin.

Betonin vedenkestävyys on keinotekoisen kiven kyky ohittaa kosteus tiettyyn paineeseen.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin W vedenkestävyys riippuu useista pisteistä. Indikaattoria koskevat tärkeimmät tekijät ovat:

 • rakenteen homogeenisuus, joka liittyy materiaalin sisältämän ilmakammioiden tasaiseen jakautumiseen. Lisääntyneen tiheyden omaavaa betonireittiä leimaa huokosten keskimääräinen pitoisuus, mikä lisää veden läpäisevyyden kestävyyttä.

Paksummalla betonilla on vähäinen määrä huokosia, joten vedenkestävyys on korkeampi

 • liuoksen tiivistymisaste, koostumuksen kutistuminen, veden seoksen lisääntynyt pitoisuus seoksessa. Betonimassan tilavuus pienenee kovettumisen aikana ja liittyy kosteuden haihtumisprosesseihin kuivauksen aikana. Intensiivinen kutistuminen voi johtua riittämättömästä vahvistusvahvikkeesta, nopeutetusta kuivumisesta korkeissa lämpötiloissa;
 • erityisten lisäaineiden, pehmittimien lisääminen huokosten määrän vähentämiseen, ilmasyvennysten sulkemiseen sekä seoksen tiheyden lisääminen, joka liittyy erityisten rauta- ja alumiinisulfaattien lisäämiseen koostumukseen sekä kalsiumnitraattiin. Vaikutus saavutetaan värähtelyn vaikutuksesta liuokseen, joka prosessissa tiivistetään samanaikaisesti veden pitoisuuden prosentuaalisen vähenemisen kanssa;
 • sementin koostumuksesta ja rakenteesta. Lisääntynyttä tiheyttä luonnehtii koostumus, joka on valmistettu korkean lujuuden ja alumiinioksidisementtiseoksen perusteella, joka hydrausprosessissa imee kosteutta muodostaen tiheän joukon. Portland-sementin käyttö posolaani-lisäaineilla, jotka lisäävät huomattavasti tilavuutta kovettumisen aikana, lisää matriisin resistanssia kosteudelle;
 • ajan kuluttua täyttämisestä. Monoliitin iän kasvattamisprosessissa sen kyky imeä kosteutta vähenee. Kiertämisen jälkeisen vuoden aikana kyky torjua kosteutta kasvaa 4 kertaa verrattuna vertailunäytteen ominaisuuksiin, jotka mitattiin 4 viikon ikäisenä.

Betonin vedenkestävyys riippuu lisäaineista.

Kuinka lisätä veden kestävyys?

Betonin vedenkestävyyden lisäämisen tehtävänä on sekä teollisuuden että siviilikäytössä sekä konkreettisen työn tekemisessä yksityisissä olosuhteissa. Ei aina, itsenäisesti konkreettista työtä, on mahdollisuus ostaa korkealaatuinen laasti.

On olemassa seuraavat todistetut menetelmät, joilla saavutetaan parempi kestävyys, mikä estää veden tunkeutumisen jäädytetyn jännitteen kautta:

 • Betonimassan kiihtyneen kutistumisen estäminen kovettumisprosessissa johtuen suuresta ilmastointikonsentraatiosta. Niiden kautta kosteus tunkeutuu materiaalin paksuuteen. Erityisten ainesosien käyttö edistää seoksen pinnalla olevan suojapinnoitteen muodostumista, mikä vähentää kutistumista. Tilavuuden säilyttämistä edistävät kastelu pintavedellä ensimmäisten neljän päivän ajan ja kalvon käyttö, joka estää kosteuden haihtumista.
 • Betonimateriaalien pitäminen erityisissä olosuhteissa. Oikeat säilytysolosuhteet, joissa on jatkuva kosteus, positiiviset lämpötilat ja ei suoraa auringonvaloa, lisää materiaalin kykyä vastustaa kosteuden tunkeutumista. Varastointiajan kasvaessa betonirakenteet saavat paremman kyvyn vastata veden läpäisevyyteen.
 • Erityisten päällystekoostu- mien käyttö, jotka ovat mastisia aineita, emulsioita, lämmitettyä bitumia, joita käytetään aikaisemmin puhdistetulle ja maapinnoitetulle pinnalle. Pinnoite suoritetaan kerroksittain, kunnes pinnalle muodostuu tiheä suojakuori. Maalaustekniikan vedenpitävyysmenetelmien avulla voit suojata betonipuun pintaa rajoitetuksi ajaksi.

Laboratoriomenetelmät indikaattorin määrittämiseksi

Valvontamenetelmiä säännellään nykyisellä standardilla. Sääntelyasiakirjassa esitetään seuraavat menetelmät betonin vedenkestävyyden testaamiseksi:

 • säätämällä suurimman paineen suuruutta, jota vertailukuutio pystyy kestämään, jonka läpi vesi yrittää vuoda. Menetelmä sisältää kosteuden vaikutuksen standardin alempaan tasoon, visuaalisen hallinnan resistanssista lisääntyvällä paineella. Arvo määritetään märkäviivoilla yläpinnalla;
 • laskemalla käyttäen suodatuskertoimen arvoa, joka luonnehtii kosteuden tilavuutta 1,3 MPa: n paineessa koko matriisin ajan tietyn ajan. Menetelmän toteuttamiseksi käytetään erityisiä laboratoriolaitteita;
 • nopeutetun tekniikan mukaan, joka ohjaa näytteen läpäisevyyttä ilman kanssa sekä erityisten välineiden avulla - suodatinmittarit.

Tarvittaessa nopean veden vastustuskyvyn määrittäminen nopeutetuilla kontrollointimenetelmillä, kuten tarkat laboratoriomenetelmät, edellyttävät 5-7 päivän testausta.

johtopäätös

Kun tiedät, mikä konkreettinen on vedenkestävyys, tietää, mitä digitaalinen indeksi tarkoittaa merkinnöissä, voit aina valita koostumuksen tehtävän mukaan. Tämä lisää vesimäärän konkreettiseen massaan suoraan vaikuttavien rakenteiden lujuutta ja kestävyyttä.

W6: n ja W8: n vedenkestävyyden osoittimien taulukko

Betoni on yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään laajasti eri rakennustöiden toteutuksessa. Perinteisesti valmistetaan lattiat, rakennusten pääseinät, teräsbetoniset rakenteet. Materiaalilla on monia positiivisia ominaisuuksia, yksi tärkeimmistä - se on erinomainen vedenkestävä betoni.

Betonin sekoittaminen

Normaali sementtikoostumus voi kulkea veden läpi. Mutta on olemassa tilanteita, joilla varmistetaan, että rakenteen tarvittavat toimintaolosuhteet edellyttävät betonin kosteuden lisääntymistä. Näiden rakenteiden pääasialliset edustajat, joita käytetään perinteisessä rakentamisessa, ovat:

 • rakennuksen lattiat, jotka ovat alle nollan;
 • kellari seinät;
 • nauhan perustukset.

Samanaikaisesti kellarin rakentamisen tai kaatamisen aikana betonin lisääntyneestä vedenkestävyydestä johtuen voit huomattavasti säästää vedenpitävyyden asennusta tai valita enemmän budjettityyppiä.

Tämän materiaalin vedenkestävyys on myös merkityksellistä teollisuustekniikoille, joilla on suora yhteys konetehoon

vettä ja lisääntynyt kuormitus:

 • pato;
 • padot;
 • vedenalaiset tunnelit;
 • erikoissäiliöitä.

Indikaattorin yleinen kuvaus

Veden sisääntulon vaikutusta paineen vaikutuksesta riippuu betoniseoksen veden kestävyydestä, jota merkitään kirjaimella W samalla kun digitaalinen arvo on välillä 2-20 ja muuttuu kahdella taajuudella.

Määrittää sallittu numeerista kg / cm paine veden vertailustandardina muodoltaan kuutiomainen, jossa osapuolet ovat yhtä suuri kuin 15 cm. Esimerkiksi, W6 on vesitiivis konkreettinen elin veden paineen neliösenttimetriä kohti 6 kg. Ja vesi ei tunkeudu tämän rakennusmateriaalin läpi.

Kun numeerinen indeksi, joka kuvaa sementtiseoksen tuotemerkin veden kestävyydelle, kasvaa, mahdollisuus betonirankojen kestämään veden paine nousee.

Eri merkkien ominaisuudet

Betoniseoksen läpäisevyys ilmaistaan ​​epäsuorilla ja suorilla parametreilla. Jälkimmäiseen kuuluu suodatuskerroin ja betoni merkki vedenkestävyydelle. Epäsuorat indikaattorit ovat vesi-sementti-suhde ja veden imeytyminen. Täten on olemassa konkreettinen betonin vedenkestävyyden taulukko:

 1. Betoni, joka on merkitty W2: lle, vastaa sementtiä M150-M250, joka imee kosteuden nopeasti ja kerrospaksuudesta riippumatta vaatii vedenpitävyyden.
 2. Betonikoostumus W4 vastaa sementtiä laatua М250-M350. Se on vähemmän altis kosteudelle, toisin kuin W2, mutta pikemminkin hygroskooppinen. Suositellaan käytettäväksi vedeneristyskerroksen kanssa. Materiaalia käytetään perinteisessä rakenteessa. Vedenkestävyyden indikaattori kasvaa, kun se lisätään betoniseoksen koostumukseen ainesosien ja lisäaineiden valmistamiseksi, jotka aiheuttavat taulukon tiivistymistä, sekä sementtien käytön suurella laajenemisella.
 3. Betoniliuosta W6 (vastaa M350: a) on ominaista kosteuden alhaisempi läpäisevyys, mikä mahdollistaa sen käytön laajasti rakentamisen aikana. Erinomainen vedenkestävyys mahdollistaa koostumuksen käyttämisen betonitiivisteiden ja monoliittirakenteiden tiivistämisessä vesisäiliön vedenpitävyyden parantamiseksi. Sitä käytetään myös pohjakerrosten rakentamiseen maahan, jossa maanalaiset vedet ovat lähellä.
 4. Betoni koostumus W8 on valmistettu korkealaatuisesta sementistä M400. W8 on vedenpitävä noin 5% kosteuspitoisuuteen. Betoni on osoittautunut hyvin töiden täyttämisen aikana, joka on perustuksen täyttö, säiliöiden ja säiliöiden rakentaminen, joita käytetään nestemäisten, pommisuojusten ja erilaisten hydraulirakenteiden varastointiin. Käytetään perinteisessä rakenteessa, jos sitä vaaditaan tekemään työtä rakennuksen rakentamisessa, jota käytetään suurella kosteudella.
 5. Liuokset W10-20 (M450-600) ovat maksimaalinen vedenkestävyys, eivät vaadi vedenpitävyyttä kerroksen aikana. Näiden yhdisteiden käyttöalue on hydraulirakenteiden rakenteet, nesteiden varastointisäiliöt sekä muut erikoistankit. W20-betonilla on suurin vesitiiviys, sitä ei käytetä yksityisessä rakentamisessa. Liuos on erittäin pakkasenkestävä F250-F350, joka sallii sen kestämään merkittäviä lämpötilaeroja.

Vedenkestävyyteen vaikuttavat tekijät

"W" -betoniseoksen vedenpitävyys riippuu useista tekijöistä. Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Vedenkorkeusaste vaivaamisen aikana, matriisin kutistuminen ja koostumuksen tiivistymisen laatu. Betoniseoksen määrän väheneminen tapahtuu kuivauksen aikana ja se johtuu veden haihdutuksesta kiinteytymisen aikana. Intensiivinen kutistuminen johtuu huonosta raudoituksesta, jossa käytetään vahvistusverkkoa, nopea kuivausprosessi korkeissa lämpötiloissa.

 • Rakenteen homogeenisuus, joka johtuu tasojen tasaisesta jakautumisesta koostumuksessa. Suuren tiheyden omaavaa betoniliuosta on ominaista vähemmän huokosia, jotka lisäävät sen vastustuskykyä kosteuden läpäisevyydelle.
 • Aika, joka on kulunut täytön jälkeen. Betonipäästöjen ikässä sen kosteuden imeytyminen kasvaa. Vuoden kuluttua valun jälkeen kyky vastustaa betonin kosteutta kasvaa nelinkertaiseksi verrattuna vertailunäytteen indikaattoreihin, jolle ominaisuuksia mitattiin yhden kuukauden ajan.
 • Sementin rakenne ja koostumus, jota käytettiin sekoitettaessa liuosta. Korkean tiheyden omaava seos eroaa alumiinin ja korkean lujuuden omaavasta sementistä, joka absorboi kosteutta hydratoinnin aikana ja luo tiheän joukon. Portland-sementin käyttö pozzolaanisia täyteaineita lisää merkittävästi tilavuutta kuivauksen aikana lisää betonin kestävyyttä kosteuteen.
 • Erityisten pehmittimien lisääminen, jotka edistävät ilmatyynyjen päällekkäisyyttä, vähentävät huokosten määrää sekä lisäävät koostumuksen tiheyttä johtuen kalsiumnitraatin lisäämisestä liuokseen sekä alumiini- ja rautasulfaatteihin. Tulos saavutetaan koostumuksen tärinän vaikutuksen aikana, joka alkaa tiivistyä ja samanaikaisesti vähentää kosteuden määrää.
 • Huokoisuus ja tiheys

  Betoni koostumus, joka on huokoinen kapillaarinen kappale, vastaavan paineen läsnä ollessa on kosteutta läpäisevä. Vedenkestävyys riippuu merkittävästi materiaalin huokoisuudesta.

  Huokosten syyt:

  • betonin vähentäminen kuivauksen aikana;
  • liiallisen määrän vettä liuoksessa;
  • huono tiivistyminen.

  Ratkaisun vaadittava tiivistyminen saavutetaan varovaisella värähtelyllä ja sementtikoostumuksen sekoituksella.

  Betonin komponenttien kemiallista reaktiota veden kanssa, joka kulkee matriisin joukon voimakkuuden aikana, kutsutaan hydratoinniksi. Tässä tapauksessa reaktio kestää pitkään.

  Sementtihiukkasten täydellisen nesteytyksen vuoksi veden tilavuuden on oltava 45% betonin kokonaismassasta, mikä vastaa veden / sementin suhdetta B / C = 0,45. Lisäksi vain 55% liuoksen vesimäärästä on kemiallisesti sitoutunut, mikä vastaa V / C = 0,20.

  Kuten betoni nesteytys teoria tarpeeksi W / C = 0,20, mutta samalla jäykkyys liuosta kasvaa huomattavasti, koska käytännössä betonin seos käytetään W / C-suhde on noin 0,5, se on varsin kätevää toimitus ja tarjoaa täyttöliuos.

  Vesi, joka ei ole joutunut hydratointireaktioon jälkimmäisen jähmettymisen jälkeen, muodostaa suuria massoja. Jotkut ovat suljettuja, ja jotkut rakentuvat tunneleiden kautta, joiden kautta kosteus alkaa kulkea.

  Veden tiukkuuden parantamiseksi tulee kosteuden määrä sekoitettaessa minimoida (W / C = 0,45 on optimaalinen arvo).

  Vähentää veden ja sementin välinen suhde (esimerkiksi W / C = 0,6 ja W / C = 0,45, m. E. 25%) tietyllä liikkuvuuden sementtikoostumuksessa on saavutettu käyttämällä pehmittimien määrä huokosten vähenee merkittävästi.

  Jotta saataisiin tiheä ratkaisu, jolla on suuri vedenkestävyyden merkki, käytetään erilaisia ​​vedenpitäviä lisäaineita.

  Suorituskyvyn parantaminen

  Betoniseoksen veden kestävyyden parantaminen on tärkeää sekä siviili- että teollisuusrakentamisen aikana ja yksityisten rakennusten vastaavien töiden aikana. Koska koko ajan ei ole konkreettista työtä, on mahdollista ostaa korkealaatuista sementtiä.

  On olemassa tehokkaita menetelmiä, jotka mahdollistavat suuremman stabiilisuuden saavuttamisen, mikä vaikeuttaa kosteuden sisääntäytymistä pakastetulla betonilla:

  1. Päällystysaineiden käyttö, jotka ovat kuumaa bitumia, emulsioita, mastisia aineita, levitetään puhdistettuun pohjustettuun pintaan. Päällyste valmistetaan kerroksittain, kunnes muodostuu tiheä suojakalvo. Vedeneristyskerroksen maalausmenetelmän soveltaminen mahdollistaa pinnan suojaamisen rajoitetun ajan.
  2. Tuotteiden säilyttäminen erityisissä olosuhteissa. Asianmukainen varastointi, mikä tarkoittaa suoran auringonvalon, vakion lämpötilan ja sallitun kosteuden puuttumista. Niinpä ne lisäävät materiaalin ominaisuutta kosteuden vastustamiseksi. Tallennuksen keston kasvaessa koostumus on lisääntynyt voimaa.
  3. Taulukon nopean kutistumisen estäminen kovettamisen aikana, mikä johtuu suurien ilmakammioiden sisällöstä. Niiden kautta vesi pääsee materiaalin paksuuteen. Lisäaineiden käyttö edistää suojakerroksen muodostumista matriisin pinnalle, mikä vähentää kutistumista. Tilavuuden säilyttäminen vedellä ensimmäisen kovetuksen viikon aikana ja kalvon käytön, joka estää veden haihtumista, voi auttaa säilyttämään tilavuus.

  Valvontamenetelmät

  Valtion standardin määrittelemien indikaattorien määrittämisvaihtoehdot. Tässä asiakirjassa esitetään seuraavat menetelmät betonin lakaisun veden kestävyyden tarkistamiseksi:

  • Nopeutettu menetelmä, joka ohjaa standardin läpäisevyyttä ilman kanssa sekä erityislaitteiden avulla - suodatusmittarit.
  • Ratkaisuun. Se perustuu suodatuskertoimen arvoon, joka määrittää veden tilavuuden, joka tunkeutui 1,4 MPa: n paineeseen matriisin kautta määrätyn ajan. Tämän menetelmän toteuttamiseksi käytetään erityislaitteita.
  • C käyttämällä vertailumallin maksimipaineen kestämistä. Menetelmä käsittää veden vaikutuksen vakiomallin alaosaan ja vastuksen visuaalisen hallinnan paineen kasvun aikana. Merkki määräytyy kuution yläpuolella olevilla raidoilla.

  Kun vedenpitävyys on kiireellisesti määritettävä, käytetään nopeutettuja säätövaihtoehtoja, koska tarkat laboratoriomenetelmät vaativat vähintään yhden viikon testattavaksi.

  Vaaditun betoniraaka-aineen valinta pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen on tehtävä ottaen huomioon alueenne ilmasto-olosuhteet sekä jäätymis- ja sulatusjaksojen määrä talvella. Emme saa unohtaa, että paras suorituskyky on koostumuksia, joilla on suurta tiheysominaisuuksia.