Kuinka kauan säätiö saa vahvuutta

Monoliittisen raudoitetun betonilaitteen laite edellyttää monien tärkeiden kohtien tuntemista ja ymmärrystä.

Ennen seoksen kaatamista muottiin, teoriassa olisi valmisteltava rakennusalan ulkopuolinen ammattilainen.

Merkittävä merkitys on aika, kun laudoitus on purettu. Kuinka hallita voimaa ja milloin perusta voidaan ladata?

Kuinka kauan odottaa voimaa

Kuten SNiP 2.03.01-84 kohdassa 2.5 on todettu, betonipäällysteisiin ei saa käyttää betonia, joka on pienempi kuin M-200. Koska BM-100: ta käytetään valmistelulaitteeseen, itse säätöruumiin tehdään useimmiten betonista M-200.

Muotoon asetetun ratkaisun kovuutta ovat erilaiset tekijät, kuten seuraavat:

 • Ainesosien oikea suhde;
 • Ilman lämpötila;
 • Ilman kosteus;
 • Seos ennen valmistusta;
 • Kerroksen paksuus;
 • Tekniikan noudattaminen jne.

Voima on kemiallinen prosessi, joka vaatii optimaalisia olosuhteita, lämpö ja kosteus ovat tärkeimpiä. Näiden indikaattorien suhdetta riippuen sääntelyllisten lujuusominaisuuksien saavuttamisprosessi kestää jopa 28 päivää.

Jos se on liian kuuma, eli ilman lämpötila on yli 25 astetta, seos murtuu, normaali kovettumisreaktiolle tarvittava kosteus haihtuu nopeasti siitä ja alle +5 asteen lämpötiloissa prosessit hidastuvat, mikä vaikuttaa negatiivisesti kovettumisaikaon.

Optimaalinen lämpötila on +20 astetta. Jo ensimmäisistä tunteista seoksen lujuus alkaa lisääntyä: 2,5 tunnin kuluttua seos asetetaan, mutta kovuus on vielä liian pieni betonin pitämiseksi muodoltaan. Intensiivinen säätiö on vahvistumassa ensimmäisellä viikolla ja saavuttanut 70% hankkeesta. Kovettuminen, kovettuminen kestää jopa 28 päivää.

Betoniasetusten säätö

Rakennusyritysten konkreettisen työn olosuhteissa laadunvalvonta toteutetaan testaamalla betoninäytteitä käyttäen seuraavia menetelmiä:

 • Pakkaus erikoislaitteet;
 • Kashkarin vasara koputtaa joukon;
 • Ultraäänilaitteet (tuhoamaton menetelmä).

Testauksessa paikallaan olevalle koneelle valmistetaan kuutioita: yhden seoksen osasta kaadetaan näytteitä, joiden koko on vähintään 10 x 10 cm, näytteiden merkitseminen itse samoin kuin niiden päivämäärä ja kellonaika.

Kuutit siirretään erityiseen rakennuslaboratorioon testien suorittamiseksi, jolloin kuution kuoleman perusteella lasketaan ja saadaan betonin lujuus ottaen huomioon kuutioiden ikä. Tätä menetelmää pidetään tarkana.

Hammering antaa likimääräisiä tuloksia ja viittaa virheellisiin menetelmiin. Vasarat ovat erilaisia, ja Kashkarov-laitteen rakenne on huomattava, koska iskuvoima ei vaikuta lopullisiin lujuuslukuihin. Vasara itse painaa 400-800 g.

Vahvuusindikaattorit määräytyvät betonilla jäljellä olevilla jäljillä sääntelykirjallisuuden taulukon mukaisesti.

Ultraäänilaitteet perustuvat ultraäänen nopeuden määrittämiseen betonin kerroksen kautta: mitä tiheämpi betoni, sitä nopeampi. Vahvuuden suuruuden lisäksi ultraäänitekniikan avulla voidaan todeta tyhjennysten, ontelojen läsnäolo kellariryhmässä tai muussa rakenteessa.

Erityisiä menetelmiä tulisi soveltaa ammattilaisten, joilla on kokemusta järjestelmästä. laboratoriot, dilettantes ei pysty määrittämään tarkkaa määrää materiaalin kestävyyttä puristukseksi eli vahvuudeksi.

Käsityöläisolosuhteissa asetustesti suoritetaan seuraavasti: samanaikaisesti kun seoksen muodostaminen muottipesässä kaadetaan mielivaltaisen koon muoto erikseen (10 x 10 cm suunnitelma), mutta edullisesti sama korkeus kuin perusrakenne.

Toisena päivänä, toisella puolella, muotti on poistettava ja katsoa, ​​onko betonilla muoto, kuinka paljon se tarttuu. Tarvittaessa, yksi päivä myöhemmin, muotti on poistettava näytteen toiselta puolelta ja analysoitava asetusnopeus. Yksi näyte voi yrittää murtautua sen kovuuden varmistamiseksi.

On tärkeää ymmärtää, että näyte on pienempi kuin perustusmassiivi ja pienessä tilavuudessa betoni jäätyy nopeammin. Varmistaaksesi, että näyte on tarttunut, sinun on annettava taulukolle vielä 2-5 päivää aikaa saada haluttu tulos - kovasti karkaistu, ymmärretty säätö.

Milloin irrotetaan muotti

Muottien poistaminen voi tapahtua, jos kyseessä on akuutti tarve 3-5 päivää, mutta on parempi kestää 7-14 päivää.

Betoni, joka on hyvin tarttunut, 30-70% kestävyydestä, joka on kerännyt 30%, pitää muodon, ei anna siruja lajittelematta puutavaraa. Purkaminen on sallittua alkuvaiheessa, jos levyt, levyt on tehtävä toisen koukun tai seuraavan kohteen käsittelyyn.

On järkevää olla kiirehtimässä yksityisessä rakentamisessa ja anna seoksen saada tarvittavat voimakkuuden indikaattorit, jotka kestävät 2 viikkoa.

Kuinka paljon voit ladata säätiön

Kuorman antaminen pohjalle edellyttää rakennuksen seuraavan vaiheen suorittamista, kun kyseessä on säätiö se on seinien laite:

Kuormitus on hyväksyttävissä, kun betoni hankkii 100% suunnittelun lujuusparametreista. Tässä tapauksessa et voi pelätä muodonmuutoksia, säätiön tuhoutumista, koska rakentava on jo pystynyt näkemään kuorman seinistä, lattioista ja kattopinnoista.

Tällainen aika tulee 28-30 päivän kuluttua siitä, kun betoni kaatettiin muottiin.

Tätä ajanjaksoa voidaan vähentää, jos käytät erikoistyökaluja - kemiallisia lisäaineita tai teknisiä menetelmiä, kuten kylmäkauden lämpenemistä, vedellä vettä tai suojaa märällä matolla kesällä, kun se on kuumaa.

Jos betoni asetetaan luonnollisissa olosuhteissa, on parempi olla kiirehtiä ja irrottaa muottien aikaisintaan yhden tai kahden viikon kuluttua, mutta rakentaa vähintään 4 viikkoa vanhat seinät.

Suosittelemme katsomaan videota:

Säätiön rakentamisessa ei ole mitään monimutkaista, mutta on parempi, kun ammattilaiset, joilla on kokemusta ja tekniset keinot hallita betonin kovettumista, tekevät sen.

Jos kaatopaikan valaistus on itsestään selvää, purkaminen onnistuu paremmin 7-14 päivän kuluttua, eikä kuormitus ole aikaisintaan 28 päivää valukappaleesta.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kuinka konkreettisia voittoja voimaa ja kuinka hallita näitä parametrejä

Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka paljon konkreettisia aikoja on voimaa ja millaisia ​​keinoja tämän parametrin hallitsemiseksi ovat käytettävissä.

Artikkelin aihe ei ole vahingossa, koska suurin osa rakennushankkeista rakennetaan vuosittain betonin avulla. Tämän materiaalin suosio ei vähene vaan päinvastoin kasvaa, vaikka vaihtoehtoiset teknologiat ovat laajalle levinneet eri laitteiden rakentamisessa.

Materiaalin rakenne, kun haluttu kovuus saavutetaan

Siksi kysymys on niin tärkeä, minkä jälkeen konkreettinen vahvuus kasvaa ja miten tämä vaikuttaa rakentamisen ajankohtaan?

Keskimääräinen vahvuusaste

Vahvistettu sementti-hiekkalaattilevy

Ennen vastaamista kysymykseen, kun konkreettinen saavuttaa 70 voimaa, käsittelemme sitä, mitä numero 70 merkitsee. Itse asiassa tämä on brändiparametrien prosenttimääritys. Kun tämä parametri saavutetaan, rakenteet ja rakenteet täyttävät ehtonisesti GOSTin vaatimukset.

Ei ole mikään salaisuus, että määritetyn betonibrändin mukaan ei ole vain hintaa määriteltävä vaan myös suurin sallittu kuorma kgf / cm², jota voidaan käyttää betonituotteisiin vaarantamatta tuotteen eheyttä. Siksi kaikki teolliset betonituotteet valmistetaan 70 prosentin myyntivoimalla brändin normilla kesällä ja 90 prosenttia talvikaudella.

Koska kaikki teollisesti valmistetut betonituotteet täyttävät oletusarvoisesti GOST: n vaatimukset, rakennusyritykset voivat käyttää sitä tarkoitukseensa välittömästi tilauksen saamisen jälkeen.

Toisin kuin rakennusalan yritykset, jotka tekevät betonituotteita tehtaalta, laastin yksityisillä käyttäjillä on oltava selkeä käsitys siitä, kuinka kauan betonilla on vahvuus kaatopaikan kaatamisen yhteydessä.

Kuvaustyössä betonilla kylmässä kaudella

Keskimäärin teknologiat tekevät merkkituotteita 28 päivän kuluttua ratkaisun päättymisestä muottiin. Voidaan olettaa, että tämä on keskimääräinen aikaindikaattori, joka tarvitaan optimaalisten kovuusparametrien joukkoon.

Lämpimällä säällä, ensimmäisellä viikolla muninnan jälkeen, materiaalin voimakas kovettuminen tapahtuu ehdollisen 70%: n arvosanasta. Tämän prosessin aikana sementtirakeiden ja nestemäisen väliaineen välinen vuorovaikutus tapahtuu kaliumhydrolysaattien muodostumisen jälkeen.

Tärkeää: Kovettumisprosessi voi jatkua jopa 70%: n ehdollisen sarjan jälkeen.
Esimerkiksi jotkut konkreettiset tuotteet, joilla on alkuasteella betonia M 200, muutaman vuoden kuluttua hankkivat lujuuden, joka vastaa materiaaleja, joissa on merkintä M 400.

Aika poistaa muotti

Säätörakenteen rakentaminen

Nyt, kun olemme päättäneet siitä, kuinka monta päivää konkreettinen on voimaa, päätämme, milloin jatkaa laattojen purkamista.

 • Jos konkreettinen säätiö kaadetaan omiin käsiisi, mutta ottaen huomioon tekniset vaatimukset ja suositukset, voit aloittaa muottien purkamisen kolmessa päivässä.
  Tänä aikana saavutetaan optimaaliset kovuusparametrit, joiden avulla teräsbetoni voidaan leikata timanttipiireillä. Mutta tästä huolimatta rakenne voidaan ladata aikaisintaan viikossa.
 • Jos rakenteiden ja rakenteiden täyttäminen toteutetaan talvella, voimakkuuden kasvu hidastuu merkittävästi. Siksi muotti voidaan poistaa aikaisintaan viikossa. On mahdollista ladata tämän tyyppisiä rakenteita ja suorittaa timanttiporaus reikiä betoniin aikaisintaan 2 viikkoa.

Tärkeää: Tiivistyslomake on tehtävä talvella käyttäen erityisiä pinnoitemateriaaleja, koska paljastunut liuos jäätyy eikä sillä ole lainkaan vaadittua voimaa.

Olisi ymmärrettävä, että tämä käsky on tärkeä, sillä jos purkaa aika ajoin, on suuri todennäköisyys, että halkeamat näkyvät valmiin rakenteen paksuudessa. Meidän on kuitenkin otettava huomioon se, että myös muokkaustyön ylityötä ei ole toivottavaa, sillä se estää ilman vapaan pääsyn, minkä seurauksena betoni kuivuu epätasaisesti.

Näiden parametrien säätämisen nopeudet ja menetelmät

Kuva - säätiö laatoituksen oikea-aikaisen purkamisen jälkeen

Palataan siihen, kuinka paljon konkreettisia on voimaa, harkitse asteittaisen kovettumisen vauhtia:

 • Ensimmäisten kolmen päivän aikana normaalilämpötilojen asettamisen jälkeen materiaali saa noin 30% tuotemerkin vahvuudesta.
 • 7-14 päivän kuluttua siitä, kun se on asetettu normaaleissa lämpötiloissa, materiaali saa yli 60% laatumerkistä.
 • 28 päivän ajan betoniasennuksen jälkeen betoni pystyy saamaan 100% brändinormeista.
 • 90 päivän kuluessa muninnan jälkeen materiaali pystyy saamaan jopa 120% brändinormista.
 • Myös rakenteiden kovettamista ja kovettamista tapahtuu kosteuden läsnä ollessa, mutta prosessin intensiteetti on suuruusluokkaa pienempi.

Sementtiä sisältävien liuosten kovin kovettuva estää lämpötilan laskua. Jäähdytyksen seurauksena sementin hiukkaset vaikuttavat vähemmän aktiivisesti veden kanssa. Tämän seurauksena kemialliset reaktiot toimivat erittäin hitaasti.

Lämpötilan alentaminen negatiivisiin arvoihin pysäyttää yleensä kovettumisprosessin. Ympäristön lämpötilan myöhemmän nousun myötä materiaali kovenee, mutta tässä tapauksessa ei tarvitse laskea tuotemerkin vahvuutta.

Valokuvassa - ratkaisun kuivauksen tulos asetusprosessissa.

Samanaikaisesti materiaalin paksuuden lämpötilan nostaminen mahdollistaa kovettumisnopeuden kiihdyttämisen. Lämpötilan nostaminen kuitenkin edellyttää, että muottipesän ratkaisu ei kuivu ennen määrättyä aikaa.

Esimerkiksi kun betonia kuumennetaan vesihöyryllä 80 ° C: n lämpötilaan, se kestää vähintään 16 tuntia rekrytoimalla 70% laatan lujuudesta. Täten teollinen höyrytys suoritetaan paalujen ja lukuisten muiden betonituotteiden valmistuksessa.

Tärkeää: Betonia ei saa kuumentaa yli 90 ° C: een, koska kiehuvan veden lämpötilassa tapahtuu kemiallinen reaktio, jossa sementtiä sisältävän laasti kovettuu mahdottomaksi.

Toinen asia, johon on kiinnitettävä erityistä huomiota on se, että sementtiä sisältävän laastin kovettuminen on eksoterminen prosessi, jonka aikana betoni tuottaa lämpöä. Tämän seurauksena lisäämällä lämpötilaa kovempaan kovettumiseen, vaarannat betonin liian kuivaamisen, koska eksotermisen prosessin aikana vapautuva lämpö lisätään lämmityslämpötilaan.

johtopäätös

Nyt tiedät kuinka paljon konkreettisia on voimaa ja mitkä tekijät määräävät tämän prosessin voimakkuuden. Tämän ansiosta voit varmistaa betonirakenteiden kovettumisen teknisten suositusten puitteissa.

Löydät enemmän hyödyllisiä ja informatiivisia tietoja katsomalla videota tässä artikkelissa.

Betonin lujuus - lämpötila, kosteus, nesteytys

Erilaisten kokoonpanojen ja tarkoitusten rakenteiden rakentaminen edellyttää säätiön kaatamista. Siksi monet rakentajat, lähinnä aloittelijat, ovat kiinnostuneita siitä, mikä on aika rakentaa konkreettista vahvuutta. Välittömästi on syytä huomata, että tämä prosessi riippuu lukuisista hetkistä, joista ei ole pelkästään ympäristöolosuhteita vaan myös itse ratkaisun komponentteja, jotka täyttävät säätiön.

Tässä artikkelissa yritämme selvittää, miten konkreettinen on voimaa ja onko menetelmiä nopeuttaa tätä prosessia.

Mikä on prosessin ydin?

Perinteisesti se on jaettu kahteen vaiheeseen:

 1. Tarttua. Tämä vaihe tapahtuu ensimmäisten 24 tunnin aikana peruskiven sekoittamisen jälkeen. Liuoksen asetusaika riippuu huoneen tai ulkopuolen lämpötilasta. Ja jos varmistat kunnolliset olosuhteet, voit nopeuttaa betonipainon asettamista.
 2. Karkaisu. Heti kun pohja tarttuu, se asetetaan sisään. Kumma kyllä, mutta säätiön jähmettyminen jatkuu 12-24 kuukautta. Valmistajan ilmoittamat arvot, varmistaen suotuisat olosuhteet, määritetään 28 päivän kuluttua kaatamisesta.

On mielenkiintoista, että monissa lähteissä voidaan löytää, mikä määrittää voimakkuuden kinetiikan - lämpötilan ja ajan. kosteutta, laadukkaita ainesosia. Mutta muutamissa paikoissa löydät vastauksen kysymykseen siitä, mikä konkreettinen on voimaa? Tämä tapahtuu sementin nesteytysprosessissa.

Kuivassa materiaalissa on neljä pääelementtiä:

 • sorbi-;
 • valkaisee;
 • trikalsiumaluminaatti;
 • tetrakalsiumalluminoferriitti.

Ensimmäinen erä on alliitin reaktio, mutta se on haurain mineraali. Seuraavat ovat aluminaatteja ja aluminoferriittejä. Viimeinen reaktio on valkaisu, se antaa myös tarvittavan lujuuden. Samalla se hydratoidaan vähitellen vuosittain tarvittavien parametrien saamiseksi. Jopa 50 vuoden kuluttua nesteytysprosessia kuluu koko ajan, betoni jatkuu vahvana.

Sementtilasituksen prosessi alkaa sekoittumishetkellä veden kanssa ja jatkuu pitkään.

Betonin osalta sen parametrit riippuvat sementin hydraation asteesta. Jos se on alhainen, sen jälkeen 4 viikon kuluttua se saavuttaa vaaditun 90%. Korkean lujuuden omaavassa koostumuksessa samanaikaisesti vain puolet tulee olemaan (jopa 49%), ja tulevaisuudessa se vain kasvaa ajan myötä. Keskimäärin 3-5 vuotta, kasvu on noin 60%.

Mikä vaikuttaa säätiön kypsymiseen

Kuten aikaisemmin mainittiin, useita vivahteita vaikuttavat betonin määrän kasvuun, ja tärkeimmät ovat:

 • ympäristön lämpötilaolosuhteet;
 • kosteuden taso paikassa, jossa säätiö valetaan;
 • sementti laatua;
 • aikaa.

Lämpötilat

Betonin lujuus, riippuen ympäristön lämpötilasta, on kiireellinen asia useimmille ihmisille, jotka harjoittavat omaa työtäsä täyttääkseen säätiön. On yksi tärkeä sääntö muistaa: sitä kylmempi on kadulla tai huoneessa, jossa pinta on betonoitu, sitä pidempi kovettumisaika.

Betonin kovettumisnopeus lämpötilasta riippuen

Alle 0 ° C: n lämpötilassa perustuksen vahvistaminen on keskeytetty ja sen seurauksena lujuuden lisäysjakso kasvaa loputtomiin. Joskus valmistajan ilmoittamien lujuusominaisuuksien saavuttaminen tapahtuu useiden vuosien jälkeen. Tällöin prosessi tapahtuu pohjoisilla alueilla. Tämä ilmiö johtuu siitä, että sementtimassassa oleva vesi jäätyy. Ja koska prosessille tarvittava hydraatio on varmistettu kosteudella, niin kovettaminen on niin sanotusti "jäädytetty".

Mutta heti kun se alkaa lämmetä ulos ja nousee nollan yläpuolelle, kovettuminen jatkuu. Ja niin edelleen. Näin betonin lujuus riippuu lämpötilasta.

Lämpimät sääolosuhteet "aktivoivat" ja nopeuttavat sementtipohjan kovettumista. Betonin kovettumisnopeus lämpötilasta riippuen on suoraan verrannollinen ympäristönsuojelun tason nousuun. Joten 40 ° C: ssa valmistajan ilmoittamat luvut saavutetaan 7-8 päivässä. Tästä syystä monet kokeneet asiantuntijat suosittelevat betonipohjan täyttämistä tontilla kuumalla säällä, minkä takia koko rakennusprosessin koko organisointiin tarvitaan paljon vähemmän aikaa kuin säätää säätiö kylmemmälle säälle.

Talvella, heti kun lämpötila laskee 0 asteeseen, hydrausprosessi pysähtyy kokonaan.

Mutta tässäkin tapauksessa ei ole välttämätöntä "overcook" betonia, kun taas alemmat kerrokset tarttuvat, ylemmät alkavat särkyä. Tämä ei lisää esteettisyyttä eikä kovuutta. Kun työskentelet kuumalla säällä, pinta kastellaan vedellä 2-3 kertaa päivässä ja peitetään sellofaanilla.

Kuinka paljon konkreettisia hyötyjä on talvikaudella? Lähtökohtana talven rakentaminen on työläs prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä sementtimassan lämmittämiseksi säännöllisesti, jotta sen kovettumisprosessia voidaan nopeuttaa.

Konkreettisessa massassa työskentelyä jähmettymisen kiihdyttämiseksi yli 90 ° C: n lämmitystä ei voida hyväksyä. Tämä voi johtaa tulevan pinnan halkeiluun.

Jotta ymmärtäisit, kuinka lämpötila vaikuttaa kiinteytymisen prosessiin, voit tutkia betonin voimakkuuden kaavaa. Tämä mahdollistaa tämän ilmiön visuaalisen ymmärtämisen. Pakkauksen aikataulu koostuu linjoista, jotka on rakennettu sementtiä M400 varten kerättyjen tietojen pohjalta eri tiloissa.

Betonin kovettumisaikataulun avulla voit määrittää, mikä osuus tuotemerkin indikaattoreista saavutetaan tietyn ajan kuluttua. Yksinkertaisesti sanottuna näistä riveistä on mahdollista selvittää, kuinka monta päivää massa saavuttaa kovan tuotteen tuotemerkin arvon tietyssä lämpötilassa.

Lujuuskaavio sementtiasteelle

aika

Jotta voitaisiin määrittää optimaalinen, jopa jopa sanoa, turvallinen määräaika rakennustöiden aloittamiselle, voimakkuustaso on usein otettu huomioon. Sen avulla voit helposti määrittää, kuinka kauan tiettyä sementtimerkkiä valmistava säätö kovenee. Siksi kokeneet asiantuntijat käyttävät aina vastaavia tietoja taulukoita.

Sementin merkki

Keskimääräinen päivittäinen s sementtikanta, ° С

Päivän kovettuminen päivällä

Betoni - asettaminen aika ja vahvuus

Betonin kovettumisaika

Valtava enemmistö amatöörirakentajista katsoo, etteivät täysin selkeät syyt, että betonisoitumisprosessi saadaan päätökseen sen jälkeen, kun se on valmistunut muottipesään tai suoritettiin tasoitustöiden suorittamista. Sitä vastoin betonikiinnitysaika on paljon pidempi kuin sen asettaminen. Betoniyhdistelmä on elävä organismi, jossa munimotyön päätyttyä tapahtuu monimutkaisia ​​ja aikaa vieviä fysikaalis-kemiallisia prosesseja, jotka liittyvät laastin muuntamiseen luotettaviksi rakennustekniikan perusteiksi.

Ennen pinnoitusta ja saadun tuloksen saavuttamista on tarpeen luoda mukavimmat edellytykset kypsyttämiselle ja betonin optimaaliselle hydratoinnille ilman, että monoliitin haluttu lujuus on mahdotonta saavuttaa. Rakennuskoodit sisältävät todennettuja tietoja, jotka on lueteltu betoniasetusten aikatauluissa.

Tietenkin virallisten taulukoiden sisältämien tietojen tulisi olla ohjeita betonirakenteiden tai betonirakenteiden asettamisesta itsenäisesti. Mutta tällaisten tietojen käyttö pitäisi tapahtua tiukasti käytännössä sitoutumalla rakentamisen todellisiin olosuhteisiin.

Betonin hoito kaatamisen jälkeen: päätavoitteet ja menetelmät

Prosessit, jotka liittyvät purkamista edeltäviin toimintoihin, sisältävät useita teknisiä menetelmiä. Tällaisten toimien tarkoituksena on - rakentaa raudoitetut betonirakenteet, jotka ovat olennaisimpia hankkeen sisältämien parametrien fysikaalis-teknisten ominaisuuksien kannalta. Tärkein tapahtuma, tietenkin, on huolehtia konkreettisesta seoksesta.

Hoito on sellaisten toimenpiteiden toteuttaminen, joiden tarkoituksena on luoda olosuhteet, jotka vastaavat optimaalisesti seoksen fysikaalisia ja kemiallisia muutoksia betonin kovettumisen aikana. Tiukasti noudatettu hoitoteknologia mahdollistaa:

 • vähennetään vähimmäisarvojen kutistumista muovisen alkuperän betoniseoksessa;
 • antaa betonirakenteen lujuutta ja väliaikaisia ​​arvoja hankkeen määrittelemissä parametreissä;
 • suojaa betoniseosta lämpötilamuutoksilta;
 • estää betoniseoksen esikyllättäminen;
 • suojella rakennetta mekaanisten tai kemiallisten vaikutusten eri alkuperää.

Tuoreen betoniteräksen kunnossapitomenetelmät on aloitettava välittömästi sen jälkeen, kun seos on asetettu valmiiksi ja jatkuu, kunnes se saavuttaa 70 prosenttia hankkeen vahvuudesta. Tämä määrätään SNiP 3.03.01: n kohdassa 2.66. Strippaus voidaan suorittaa aikaisemminkin, mikäli tämä on perusteltua vallitsevilla parametrisillä olosuhteilla.

Betonimassan asettamisen jälkeen on tehtävä muotin tarkastus. Tällaisen tarkastuksen tarkoituksena on selvittää geometristen parametrien säilyminen, seoksen nestemäisen komponentin vuotojen tunnistaminen ja mekaanisten vaurioiden selvittäminen muottien elementteihin. Kun otetaan huomioon, kuinka kauan betoni kovenee, tarkemmin ottaen huomioon sen asettamisen ajankohta, ilmenneet virheet on eliminoitava. Keskimääräinen aika, jonka aikana tuore betoniseos voi tarttua, on noin 2 tuntia riippuen lämpötilaparametreista ja portlandsementin tuotemerkistä. Suunnittelu on suojattava kaikilta mekaanisilta vaikutuksilta iskun, värähtelyn, tärinän ilmaisujen muodossa niin kauan kuin betoni kuivuu.

Vahvuusrakenteiden betonivaiheet

Minkä tahansa koostumuksen betoniseos pyrkii tarttumaan ja saamaan tarvittavat lujuusominaisuudet kahden vaiheen kulun aikana. Optimaalisen ajan suhteen, lämpötilaparametrien ja kosteuspitoisuuden arvojen noudattaminen on ratkaisevan tärkeää monoliittirakenteen saavuttamiseksi suunnitelluilla ominaisuuksilla.

Prosessin vaiheittaiset ominaisuudet ovat:

 • betonikoostumuksen asettaminen. Esivalinta-aika ei ole pitkä ja se on noin 24 tuntia keskipitkällä +20 ° C: n lämpötilassa. Alkuasetusprosessit tapahtuvat kahden ensimmäisen tunnin kuluessa seoksen sekoittamisesta veden kanssa. Lopullinen asetus tapahtuu pääsääntöisesti 3-4 tunnin kuluessa. Erikoistuneiden polymeerien lisäaineiden käyttö sallii tietyissä olosuhteissa seoksen alkuasetusten lyhentämisen kymmeneen kymmeneen minuuttiin, mutta tällaisen äärimmäisen menetelmän soveltuvuus on perusteltua suurimmaksi osaksi teollisten rakenteiden raudoitettujen betonielementtien jatkuvaa tuotantoa varten;
 • betonin kovettuminen. Betoni voittaa voimaa, kun hydrausprosessi etenee massassaan, toisin sanoen veden poistamisen betoniseoksesta. Osa vedestä tämän prosessin kulun aikana poistetaan, kun se haihtuu, toinen osa sitoutuu molekyylitasolla kemiallisten yhdisteiden seoksen komponenttien kanssa. Hydraus voi tapahtua tarkasti ottaen huomioon kiinteytymisen lämpötila ja kosteus. Eri olosuhteiden rikkominen johtaa epäonnistumisiin nesteytyksen fysikaalis-kemiallisten prosessien kulkiessa ja siten myös betoniterästen laadun heikkenemiseen.

Ajan kestävyys riippuu betonisekoituksen tuotemerkistä

On loogisesti selvää, että useiden erilaisten Portland-sementin merkkien käyttö konkreettisten koostumusten valmistukseen johtaa betonin kovettumisajan muutokseen. Mitä suurempi portlandsementin laatu on, sitä vähemmän aikaa, joka tarvitaan seoksen lujuuden säätämiseen. Mutta kun käytät jotain tuotemerkkiä, olkoon se 300 tai 400, älä käytä kuorman huomattavaa mekaanista lujuutta betonirakenteeseen aikaisemmin kuin 28 päivän kuluttua. Vaikka betonikiinnitysaika rakennussääntöjen taulukoiden mukaan voi olla pienempi. Erityisesti se koskee betonia, joka on valmistettu käyttämällä Portland-sementtiä 400.

Kuinka monta päivää konkreettinen on voimaa?

Määritellyllä betonibrändillä on mahdollista ymmärtää, mikä on suurin kuorma kgf / cm2: ssa yhdelle tai jollekin toiselle tuotteelle. Tietenkin kaikki betoniterästuotteet luovutetaan tuotannosta jo myydyllä lujuudella, joka kesällä tulee olla vähintään 70% brändistä ja talvella - vähintään 90%. Siksi rakennusalan yritykset voivat heti käyttää tuotetta toiminnassaan.

Mutta kuluttajat, jotka ostavat valmiiksi sekoitettua betonia säätiön kaatamiseksi tai haluavat tehdä sen itse, ovat kiinnostuneita siitä, kuinka monta päivää konkreettinen on voimaa ja miten tämä saadaan nopeasti?

28 päivää brändinvalvontaan

Tuotemerkin valvonnassa teknologiat käyttävät 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla, lämpimällä säällä, betoni on voimakkaasti vahva, noin 70 prosenttia todellisesta. Tämä johtuu sementtijyvien ja veden vuorovaikutuksesta, minkä seurauksena kaliumhydrosilikaatit muodostuvat. Prosessi voi kestää yli vuoden. Esimerkiksi joissakin konkreettisissa tuotteissa, joihin betonilaatua M 200 esitettiin, muutaman vuoden kuluttua voima saavutti betonin 400 asteen.

Milloin irrotetaan muotti?

Jos täytät itsenäisesti pohjan, on suositeltavaa poistaa pohjamateriaalit kolmessa päivässä, mutta betonirakenteen lataaminen on parempi viikossa. Talvikaudella voimakkuuden kasvu vähenee merkittävästi. Jos rakennetta ei peitellä, betoni voi jäädyttää eikä saada lainkaan voimaa. Kesäkaudella tarvitaan myös erityistä huolta, eli kosteutta ja suojaa suoralta auringonvalolta, jotta betonipinta ei kuivu.

Lämpö- ja kosteusprosessointi nopeuttaa betonin kovettumista

Kuinka monen päivän kuluttua betonista tulee voimaa, jos se altistuu lämpöä ja kosteudelle? Muutamassa tunnissa. Jos lämpötila höyrykammiossa on 80-90 astetta, niin malli saa jopa 60-70 prosenttia merkkituotteesta 12-14 tunnissa. Mutta tällaisissa olosuhteissa betoni menettää nopeasti vettä ja samaan aikaan alkaa kutistua. Siksi paras betoni on sellainen, joka sai voimaa luonnollisissa olosuhteissa.

Voiman kehityksen nopeuttamiseksi voit käyttää erityisiä betonin lisäaineita, joita käytetään seoksen valmistuksessa. Annos on tehty sementin määrästä. Lisäaineiden avulla betoni voi saada tuotemerkin vahvuuden kahdessa viikossa. Jälleen, jos kovettuminen tapahtuu lämpimän kauden aikana. Talvella voidaan käyttää pakkasnesteen lisäaineita, jotka pitävät positiivisen lämpötilan betonissa asetusaikana.

Kun itseohjaat nauhalevyä, voit suunnata itseäsi kuinka monta päivää betoni on voimaa - kuukauden sisällä. Yritä siis ylläpitää tätä välinettä, jotta estettäisiin epämiellyttävät seuraukset tulevaisuudessa rakenteen kuormituksen aikana.

Kuinka kauan täytön jälkeen säätiö voi alkaa rakentaa talon

Päätös siitä, kuinka paljon säätiö tulee kaatamisen jälkeen, on tehtävä ottaen huomioon joukko tekijöitä. Määrittäjiä ovat rakennuspohjan rakenteellinen rakenne, rakennuksen muotoilu ja sen aika, jonka kuluessa betoni kypsyy täysin. On syytä muistaa, että se, että perusrakennetta ei ole noudatettu ennen talon rakentamista, voi johtaa hankkeen suunniteltujen laakerivälineiden osittaiseen tai täydelliseen devalvaatioon.

Betoniurheilu

SP 70.13330.2012: n rakennussääntöjä, joissa SNiP: n 3.03.01-87 tekstiä päivitetään, on määrätty betonin säilyttämiseksi toteuttamalla toimenpiteitä sen hoitamiseksi ennen strippausta. Tiedot siitä, kuinka paljon säätöä tulisi asettaa muottiin, muodostaen säätiön muodot, betoni on määritelty työjärjestyksen 5.4.1 kohdassa.

Kaikki pinnat on suojattava luotettavasti liuoksen sisältämän veden haihtumiselta. Sen pitäisi myös suojata tuoretta betonia putoamasta sen pinnan sademäärään. Tällaiset toimet olisi tehtävä ennen rakentamista koko jaksolle, kunnes vähintään 70 prosenttia passista ei saada.

Strippaus jälkeen on tarpeen luoda olosuhteet lämpötilan ja kosteuden ylläpitämiseksi arvoina, jotka vastaavat optimaalisesti betonirakenteen lujuuden kasvua. Säännöt eivät ole sallittuja kulkea betonirakenteiden pintoihin, kunnes betoni on saavuttanut voimakkuuden 2,5 MPa. On mahdotonta asentaa yläpuolella olevaa muottirakennetta, toteuttaa tiilimuurauksia, rakentaa puiset seinät ja suorittaa muita rakennus- tai aputoimintoja.

Lujuus betonilla

Betonirakenne kuivuu ja saa tarvittavat ja riittävät lujuusarvot kahden peräkkäisen toisiinsa liittyvän vaiheen kulun aikana:

 1. Takavarikko. Muotoon asetettu betoniliuoksen alustava asetus noin 20 ° C: n ympäröivässä lämpötilassa tapahtuu päivällä. Kylmäkausijaksoissa on välttämätöntä käyttää käytettävissä olevia lämmityslaitteita ja käyttää lämmöneristysrakenteita. On pidettävä mielessä, että määritysprosessit alkavat tapahtua jo kahden ensimmäisen tunnin kuluessa siitä hetkestä, kun betonimassan seosta sekoitetaan veden kanssa. Tästä syystä seoksen sekoittamisen ja betoniseoksen muodostamisen on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan aikavälein.
 2. Betonin kovettuminen. Hydrausmenetelmässä esiintyy joukko betonivahvuutta - vesipartikkeleiden molekyylisidosten muodostaminen seosaineiden komponenttien kanssa. Nesteytys etenee kapealla lämpötila- ja kosteusalueella, johon on sisällyttävä toimenpiteitä betonin hoitoon. Fysikaalis-kemiallisen prosessin varovainen valvonta betonirakenteen massassa selittyy rakenteen laadun täysin riippuvuudella.

On luonnollista olettaa, että aika, jonka aikana säätiötä on puolustettava, liittyy suoraan perustan muodostavan betonin lujuuden kasvuun. Portland-sementin M-400 ja M-500 perusteella valmistetut betonituotteet M-200 ja M-300 saavat 70% rakenteen ja standardisoidun yhteisyrityksen 70,13330.2012 28 päivän kestävästä lujuudesta keskimääräisellä päivittäisellä lämpötilallaan 20 ° C. Päivän keskilämpötilan muutos johtaa väistämättä muihin voimakkuuden indikaattoreihin. Luoman vahvuuden riippuvuus näkyy selvästi taulukosta:

Riippuvuus siitä, kuinka peruspohjaa pidetään sen tyypeittäin

Sellaiset väitteet, joiden mukaan betonikomponenttien standardoidun vahvuuden joukon jälkeen valmis perustus pitäisi olla vuosi tai talvi, eivät ole täysin yhdenmukaisia. Yleinen väärinkäsitys tarpeesta kestää muotoilu ennen meneillään olevien sedimenttirenkeytysprosessien päättymistä aiheutui käsitteiden korvaamisesta. Täysin pystytetty rakennus on säilytettävä ennen viimeistelyä. Tämä selitetään yksinkertaisesti esimerkkinä nykyisten lajikkeiden rakenteiden rakenteen perustukset.

Video siitä, miten nopeuttaa betonin kovettumista

Pylväsperusta on sarja yksittäisiä pylväitä, joiden järjestelyä käytetään tiilen tai muurauksen avulla, usein perustuspilarit valmistetaan betonista tai betonista. Jotta säätöelementit saataisiin lisää vakautta, rakennetaan grillata - vahvikepäällysteinen teippi, joka yhdistää pylväsporsit.

Tämäntyyppistä perustusta kutsutaan kevyiksi lajikkeiksi, joten perustus, jota ei ole ladattu rakennuksen painolla, lisääntyy liikkumisen aikana maanmuotojen sisällä, joilla on heterogeeninen morfologia, ja se voi helposti muuttua pakkasnopeuden seurauksena. Määritelmän mukaan pylväsrakenteen perustaa ei voida puolustaa, ja seinien pystyttäminen on aloitettava välittömästi, kun muurauslaasti on asetettu loppuun tai betonin kovettuminen.

Nauhan tyyppiset perustukset

Ribbonraudoitetuilla betoniperustuksilla voidaan varustaa kahta tyyppiä:

 • syväpohjaiset perustukset on varustettu kevyiden rakennusten rakentamiseksi ja niiden pohja on maanpinnan yläpuolella jäätymisen yläpuolella;
 • syvään haudatut vaihtoehdot edellyttävät niiden suurien painojen rakentamista, niiden pohjan syvyys ylittää maaperän jäädyttämisen syvyyden.

Nauhan syvyys syvemmälle on painetta, jännitystä ja voimaa samanlainen kuin pylväsvaihtoehtojen vaikutukset grillata. Siinä tapauksessa, että tällainen säätely pystyy seisomaan ajanjaksona, jolloin maaperän aktiivinen turvotus maaperän kosteuden jäätymisen ja sulamisen vaikutuksen alaisena, sen muodonmuutoksen mahdollisuus on hyvin todennäköinen.

Hihnan tyyppisten syväpohjojen perustukset perustuvat tiheisiin näköaloihin, joiden pohjamaalit eivät ole alttiita maaperän siirtymiselle. Konkreettimassassa kutistumisprosessit ovat täysin valmiit vakiovahvuuden saavuttua ja rakenteen luonnos omalla painollaan ilman rakennuksen painoa huomioiden on täysin tasoitettu laajennusliitoksilla.

Monoliittiset perustukset lasketaan ja lasketaan yksinkertaisesti, ja ne luovat perustan rakennukselle, joka on rakennettu riittävän lujuusominaisuuksineen. Maanpohjan kuorman tasainen jakautuminen suuren laakeripinnan vuoksi aiheuttaa maaperän erityispaineen vähimmäisarvon. Oikein valmistettu hiekka tai hiekka-murskattu tyyny pohjalevyn alla auttaa estämään sen merkittävät sedimenttiliikkeet.

Laattojen pohjalle pystytettävän rakennuksen kestävyys riippuu suoraan siitä, kuinka perusteellisesti kaivaukset tehtiin. Aika, jonka monoliittisen perustan pitäisi kestää, määräytyy jälleen kerran vain sen ajan, jota betoni tarvitsee voimaa lujittamaan.

Rakennusten perustukset perustuvat rakennustekniikoihin missä tahansa tekniikassa niiden järjestelyyn, mikä takaa kuorman siirtämisen syvälle, usein alkuperäiskansavalle maaperälle ja kalliolle. Tällainen säätörakenne täysin poistaa mahdollisuuden muodostaa muodonmuutoksia riippumatta siitä, kuinka paljon aikaa rakennukselle on asetettu asennuksen jälkeen.

Määrän määrittäminen, kuinka kauan säätiön tulisi kaataa, olisi korreloitava ajanjakson kanssa, jolla valmisbetoni saavuttaa voimaa, jonka SP normalisoi SP 70.13330.2012. Lisävarastointi ei ole suositeltavaa, ja jos käytetään pylväsrakenteita ja naarmuuntumattomia kerrostumia, se on jopa vasta-aiheinen.

Kehittäjät kohtaavat usein kysymyksen siitä, kuinka säätiön tulisi olla kaatamisen jälkeen. Vahvistettu betonipohjan lujuus ei riipu pelkästään raudoituksen ja betonin laadusta. Monoliitin täytyy silti saada tarpeeksi voimaa ennen kuin seinät pystytään pystyttämään. Yritetään selvittää, kuinka paljon säätiö olisi ennen talon rakentamista.

Voima asetettu

Jäädytetty betoni on keinotekoinen kivi, joka on saatu sementistä, hiekasta, sorasta ja vedestä koostuvasta liuoksesta tiettyinä määrinä (betonin koostumus säätöön, mittasuhteet kaupeissa ja kilogrammoissa). Yksiselitteinen vastaus kysymykseen: kuinka paljon säätiö on jätettävä kaatamisen jälkeen, ei ole olemassa. Vaikka jokainen rakentaja voi soittaa keskimäärään - 28 päivää.

Mutta konkreettisen voiman vahvistamisprosessi vaikuttaa:

 • sementtibrändi (betonimerkin valinta yksityisen talon perustamiseen);
 • sementin ja veden osuus betoniseoksessa;
 • sääolosuhteet ja ilman lämpötila.

Suunnittelun lujuusominaisuuksien prosessi voidaan jakaa kahteen vaiheeseen:

Taulukko säätiön vahvuudesta.

käsitys

Betonielementti on jo jonkin aikaa nestemäisessä tai liikkuvassa tilassa. Tätä vaihetta voidaan kasvattaa ajalla sekoittamalla jatkuvasti liuos (miten kaatoa säätiö kunnolla talon alle). Tästä syystä betonit toimitetaan betonisekoittimiin rakennustyömaille. Vaikka tällä prosessilla on kääntöpuoli: jos mikseri on liian pitkä sekoittimelle, sen ominaisuudet muuttuvat ja pahempaa.

Asetusjakso on suoraan suhteessa ilman lämpötilaan. Esimerkiksi nolla lämpötilassa asetusmenetelmä alkaa 6-10 jälkeen ja päättyy 15-20 tuntia seoksen sekoittamisen jälkeen.

Jos ulkolämpötila on kolmekymmentä astetta, sen jälkeen tunnin kuluessa valmistuksen jälkeen betoni alkaa laskea ja tämä prosessi valmistuu 1,5-2 tunnissa.

karkaisu

Tässä vaiheessa itse asiassa on joukko betonin lujuusominaisuuksia. Jos kysyt ammattilaiselta, kuinka paljon se on asetettava teippiperustaan, hän kysyy sinulta toisen kysymyksen: milloin vuoden aikaan pidätte siitä kiinni?

Jos kylmässä (0 asteen lämpötilassa), sen jälkeen 28 päivän kuluttua hän saa vain 65% voimaa. Samalla ajanjaksolla miinus (-3 celsiusastetta), tämä luku on vain 25%.

Jos sää on kohtalaisen lämmin (+20 astetta), neljän viikon aikana säätiö saa 98% vahvuuden. 30 asteessa tämä betoni tarvitsee vain 14 päivää.

On parametri "irrotusvoima". Se on määritelty vastaavassa yhteisyrityksessä ja se muodostaa 70% brändin vahvuudesta.

Tämän mukaisesti muotti voidaan poistaa säätiöstä aikaisintaan:

 • 7 päivää - keskimääräinen päivittäinen lämpötila +20 astetta;
 • 14 päivää - +10 astetta.


Taulukko betonin lujuudesta riippuen kovettamisen ajankohdasta.

Kun voit aloittaa seinien rakentamisen

Konkreettisen voimakkuuden avulla selvitettiin. Mutta kun säätiön kaatamisen jälkeen voit aloittaa seinien asettamisen (kuinka laskea betoni pohjaan)? Yksityisten kehittäjien keskuudessa on käsitys siitä, että betonirakenteiden on pysyttävä hengissä vähintään vuoden ajan.

Ja jotkut uskovat, että 3-4 kuukautta riittää. On kärsimättömiä kehittäjiä, jotka alkavat asettaa seiniä viikon kuluttua säätiön kaatamisesta.

Joten sen jälkeen kun olet täyttänyt säätiön, voit rakentaa seiniä?

Kokeneet rakentajat tekevät:

 • jos suunnitellaan kaksikerroksisen tai kolmikerroksisen rakennuksen rakentamista, suljettavien rakenteiden rakentaminen alkaa 46 päivää monolittijohdon jälkeen. Jos rakennusaika laskee syksyllä tai talvella, on suositeltavaa korottaa edellä mainittu aika 60 päivään. He tekevät samoin, jos he eivät ole varmoja betonin laadusta tai sementtimerkistä (mikä konkreettinen laatu on tarpeen nauhateollisuudelle);
 • kun ensimmäinen kerros on pystytetty, työ keskeytetään 7-10 päivää. Tänä aikana säätö on sovitettu kuormaan. Jos monoliitin tauon aikana on halkeamia, ongelma on helpompi ratkaista tässä vaiheessa.

Tämän tauon jälkeen talon jatkokehittämistä voidaan jatkaa tavalliseen tapaan.

Jos olet kiinnostunut siitä, kuinka paljon vaahtoblock-talon perustana pitäisi olla, pidä mielessä, että kaikki edellä mainitut säännöt ja suositukset koskevat tätä vaihtoehtoa (mitä säätiötä tarvitaan vaahtobetonialustalle).

Säätiön "säilyvyysaika"

Ja kuinka paljon säätiö voi olla ilman kotia? Loppujen lopuksi on usein välttämätöntä nähdä tällainen kuva: monoliitti valmistettiin ja rakentaminen jäädytettiin. Muutaman vuoden kuluttua prosessi päätettiin jatkaa. Mutta rakenteen turvallisuus on epävarmaa.

Jos säätiö säilytettiin kunnolla - se oli katettu lattiapinnoilla, vedenpitävä ja pohjaveden poistoa koskevat toimenpiteet toteutettiin täysin, on toivoa, että rakenne säilyy kunnossa.

Jos mikään edellä mainituista ei ole tehty, pyydä asiantuntijoita suorittamaan säätiön tekninen selvitys. Ilman tilan tarkastamista, seinien rakentaminen on riskialtista.

Video siitä, kuinka paljon säätiö kovenee.

Kuinka kauan perustuksen täyttämisen jälkeen voit rakentaa talon?

 1. Riippuen siitä, mitä tuotemerkkiä säätiö. Periaatteessa voit pari viikkoa. Rastavora takavarikointi on 12 tuntia ja täydellinen kovettuminen 10-18 päivää.
 2. yleensä seinät alkavat pystyttää viikon kuluttua säätiön kaatamisesta
  tänä aikana hän saa 70% brändin vahvuudesta, mikä riittää,
  kaikki samalla jäljellä olevalla kolmella viikolla, et lataa sitä jopa 100%.

(ja jos talo on yksi, kaksi kerrosta, niin ei koskaan lataa 100%)

 • SNiP: n mukaan sen on tarkoitus ladata (jopa 70%) kuormaa sen jälkeen, kun säätiö on ottanut 70% vahvuuden. Toisin sanoen 100% saavutetaan 28 päivän jälkeen 25 ° C: n ympäristön lämpötilassa, sitä pienempi lämpötila, sitä pidempi asetus (mutta ei alle 10).
  Näin ollen on parasta aloittaa osakuormitus 14-18 päivässä tarkkailemalla lämpötila- ja kosteusolosuhteita. On tarpeen vettä betonia, on parempi peittää se rätteillä tai lastut, kosteutta. Jos kuormitamme aiemmin, saamme konkreettisen sileyden lujuuden ympärille ja vahvistaminen ei ole vuorovaikutuksessa betonin kanssa, minkä seurauksena perustus ja rakenne rikkovat. Tarvitset vähän enemmän tietoja sinulta.
 • on vaikea sanoa. kaikki riippuu monista tekijöistä. jos talo on suuri, on parempi olla kiire
 • Kesä asukkailla ei ole koskaan ollut tarpeeksi aikaa. työvoimaa ja rahaa rakentaa talon yhteen kauteen, joten säätiön vuotuinen "kestävyys" ja kutistuminen keksittiin ja hyväksyttiin tiukasti. Siitä, että ainakin jotain talon talojen tuntemisesta oli kokonaan kysymys, joten kaikella kokemuksella on oikeus olemassa, vaikka se olisi ristiriidassa yleisesti hyväksyttyjen standardien kanssa.
 • Betoni on täydessä vauhdissa 28 päivää, mutta viikossa voit jo aloittaa Älä vain jäätyä kylmässä
 • Kuinka konkreettinen tarttuu. kaksi tuntia myöhemmin.. talossa ei ole rakennettu viisi minuuttia... ja kaikilla on aikaa antaa ehdotus. Mutta tärkein asia on pesu säätiö, erityisesti kasvattaa Pertsovkan voimaa kebabien ja sienten kanssa... kun pyhän rituaalin osallistujat ovat mukana venyttimissä... sitten talo on CENTURY!
 • jos illalla he kaatoivat sen aamulla purkamaan muottien ja pylväiden ja muiden osien merkinnät, ja kunnes 28 päivää on kulunut, ensimmäinen kerros häipyy ja jopa pienet asiat tapahtuvat. Tämä on hyvin vahvistettu perusta hölynpölyä. 15 vuoden käytäntö, vaikka talvi on täällä eikä ole jälkiä, ja maa on erittäin raskasta savea.
 • Täällä on elävä esimerkki tuttavista. Talo on rakennettu 60-luvulla. kaatoi säätiön ja kaksi talvea, jotka seisoivat. sitten seinät. talo, jossa ei ole yksittäistä halkeamaa ja joka on edelleen seisomassa. ja ei kaukana heistä, äskettäin tehdyistä ja nopeista tekniikoista (he eivät odottaneet kutistumisen syntymistä) ja jo säröillä. tehdä johtopäätös. ei tarvitse kiirehtiä)))
 • Kutistumista ei tarvita, 28 päivää betonin vahvistamista, talo voidaan rakentaa ja talon kutistuminen, odottaa viimeistelyä, jos talo on kivi ja esimerkiksi luuranko voi olla välittömästi. Jos jätät säätiön talvella, se on tulvillaan. Kun betoni ei ole prigruzhenny talvella ilman säilyttämistä - tämä on vielä pahempaa. Vesi pääsee betonin huokosiin, jos tällainen säätiö kestää useita vuosia, tuhoaminen tapahtuu.
 • Se riippuu siitä, millainen säätiö)) ei ole kyse vain betonin lujuudesta - vähintään 28 päivästä.

  Kuinka ystävä, jolla Avoy Einstein ei olisi ketään Cokea, jokainen, joka rikkoo hänen erityistä mielipidettään,

  sinä (rakennat omalle), kyselemällä samanlaista kysymystä (eli tuntematta rakentamisen alkeutta), et ole vieläkään täysin tietoinen siitä, miten maasi käyttäytyvät ja onko säätiö oikein valittu ja koottu.

  mitä johan: yksi asia, jos vikoja ilmestyy vain perustaan ​​(luonnos) ja toinen - jos ne koskettavat koko taloa (aina katolle asti).

  Oikeat korppikotkat säätiössä - jotkut kustannukset,

  ja tallentaa koko rakennuksen - toiset. eikä tosiasia.. mitä tapahtuu)).

  niin henkilökohtaisesti haluaisin selviytyä talvesta ja kevään alusta (sulatus, sateet.. tulvat), saatat joutua ajattelemaan vedenpoistoa.

  Mutta mitä sinun on huolehdittava. ennen ajatusten seinämiä - tämä on oikea vedenpitävyys säätelyssä, jotta se ei ime kosteutta.. ei siirtänyt sitä seinille eikä tuhoutumista jäädyttämisen aikana (on parempi lämmittää säätiö ennen seinien rakentamista).

  Ole kärsivällinen puoli vuotta, lue lisää.. selvittää.. yhtäkkiä olet unohtanut jotain))

 • Tietoja kutistumisesta eri mieltä - täydellinen hölynpöly. Jos on olemassa oikea vahvistuskori, eli vahvistettu betoni, niin tällainen säätö ei repeä. Ja ennen talvea säätiö on parempi jättää peittämättä. Oikein, jotkut totesivat, että on odotettava 28 päivää, mutta se on melko tarpeeksi ja 21 päivää.
 • yleensä kun säätiö on kutistunut, eli se on pudonnut paikalleen. sanotaan niin talven jälkeen sinun on katsottava
 • Kutistuminen on varmasti välttämätöntä, joten talven jälkeen.
 • Chernz 28 päivää
 • Normaali betonivahvistus on voimakasta 28 päivän kuluttua, mutta jopa korkeiden rakennusten pystyttämiseksi ammatillisten muottien avulla he odottavat täyttävän seuraavan kerroksen pari päivää. Kaikki riippuu ilman lämpötilasta, betonin koostumuksesta, sementin merkistä ja itse talon materiaalista.
 • Talon kaistaleiden ja laattojen pohjarakentaminen toteutetaan pitkään kehitetyn tekniikan mukaisesti. Ensi silmäyksellä työstä ei ole mitään vaikeata, mutta kaatamisen, monoliitin kovettumisen ja prosessin aikana on monia kysymyksiä, jotka liittyvät erilaisiin vivahteisiin. Jotkut niistä ovat niin tärkeitä, että niiden noudattamatta jättäminen voi johtaa jonkinlaiseen rakenteelliseen vahinkoon. Esimerkiksi kuinka kauan kellonaika on kulkenut valun jälkeen ennen kuin irrotetaan muotti ja kuinka kauan konkreettia pitää säilyttää ennen seuraavan työvaiheen alkua? Asiantuntijoista voi kuulla eri mielipiteitä, mutta säännöt ovat edelleen olemassa.

  Mikä uhkaa muottien ennenaikaista poistamista

  Kuten tiedetään, talon kaistaleen tai laattasäiliön täyttämiseksi käytetään tahnamaista betoniliuosta. Sen jälkeen, kun se on asetettu muottiin, alkaa sementin hydratointiprosessit ja betonin asteittainen kovettuminen. Oikean loppuunsaattamisen vuoksi on välttämätöntä varata tietty määrä aikaa, joka vaaditaan säätiön seisomiselle ja suunnitteluvahvuuden saavuttamiseksi.

  Jos muotti poistetaan rakenteesta välittömästi sementtisarjan jälkeen, esiintyy monoliittien leviäminen eri suuntiin. Ei vahva "keho" ei vain voi ottaa kuormaa, vaan myös ylläpitää omaa muotoaan. Tämä pätee erityisesti massiivisiin säätiöihin.

  Jos muottien purkaminen nauhalevystä tehdään sen jälkeen, kun sementtilaasti on asetettu, mutta ennen kuin se on saavuttanut tietyn voimakkuuden, rakenteessa esiintyy halkeamia. Talon maanalaiselle osalle, joka ottaa talteen ja jakelee kaikki kuormat maahan, se uhkaa jakaa ja täydentää tuhoutumista jo talon käytön aikana.

  Kuinka paljon säätiö olisi kaatamisen jälkeen? Lopullista vastausta tähän kysymykseen ei ole. Keskimääräinen aikaväli on 28 päivää, mutta joissakin tapauksissa 15-20 päivää riittää. Vaikeissa olosuhteissa aika on pidennettävä.

  Ammattilaiset vakuuttavat, että talon perustaminen ennen sen lastaamista on säilytettävä vähintään kuukausi.

  Jotta rakenne ei kutistuisi, ei vääntyisi tai romahtanut, on noudatettava tiukasti rakennussääntöjä ja -tekniikkaa maanalaisen maanosan rakentamiselle. Säätiö on rakennuksen pilari, joten se ei siedä laiminlyöntiä, kyvyttömyyttä ja perustietämyksen puutetta.

  Kuinka kauan perustus on?

  Betonirakenteeseen selviytyessä säädöksissä määritellyt ajanjaksot eivät aina vastaa reaaliaikaista ajankohtaa. Niihin vaikuttavat ulkomaiset tekijät, kuten:

  • ympäristön lämpötila;
  • kosteusolosuhteet;
  • sateen läsnäolo;
  • aika vuodesta;
  • maaperän olosuhteet;
  • maastohuolto;
  • mittasuhteet ja -tyyppi - vyö, laatta, pylväs;
  • betonin rakenteen vahvuus;
  • laadukkaita materiaaleja;
  • pohjaveden esiintyminen paikalla;
  • rakennustekniikka;
  • lisäaineiden esiintyminen;
  • laskettujen kuormien arvo.

  Edellä olevien kohtien lisäksi voi syntyä tilanteita, jotka vaikuttavat siihen aikaan, jonka aikana talon perustusta on puolustettava ennen työn jatkamista. Joissakin tapauksissa betonirakenne jätetään myös talvella, joten kun maa sulatetaan, on helpompi tunnistaa vikoja ja tasoittaa kutistumista. Samanaikaisesti monoliitti on turvallisesti peitetty. On huomionarvoista, että mikään yksittäinen standardi ei voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita, joten kysymys siitä, kuinka paljon talon perustusta puolustetaan, päätetään erikseen.

  Aikataulun määrittämisessä paikan huonoimmat olosuhteet on hyväksyttävä. Varastossa on tässä tapauksessa positiivinen rooli.

  Kuinka talon perustana on?

  Ensimmäisen kerran betonirakenteen annetaan seistä heti valun jälkeen. Tämä aika kestää seitsemän päivää, jonka aikana pinta kastellaan. Betonirakenteet ja alkaa kovettua. Ylhäältä pohja on peitetty muovikelmulla, mutta voit myös käyttää:

  Polyeteeniä nostetaan ennen kastelua ja muita aineita kostutetaan ylhäältä. Ne säilyttävät täydellisesti kosteuden, jolloin vettä ei haihdu etukäteen. Monoliitin kiinteytymisen kesto riippuu kaudesta. Noin viikossa ja kuuma kausi - 10-14 päivän kuluttua kastelu pysähtyy, mutta päällystekerros jätetään 28-30 päivän kuluttua betoniseoksen valmistumisesta muottipesässä. Tällöin on olemassa ensisijainen kypsyminen, joka on riittävän perusta pohjalevyille ja joka upotetaan maaperän jäädyttämisen alapuolelle.

  Mutta käytännössä on toissijainen kypsyminen. Se pätee tilanteisiin, joissa on tarpeen rakentaa matalat perustukset kuohuvia maaperäalueita. Tällöin karkaistu betonirakenne jätetään lepotilaan. Kevään saavuttamisessa liikkeet tallennetaan ja pohja vahvistetaan lisäämällä hiekkaa tai soraa pakollisella kerroksella kerrallaan.

  Asiantuntijat vakuuttavat, että on parempi, jos säätiö on tyhjäkäynnillä koko vuoden ilman kuormaa. On käynyt ilmi, että ensimmäisellä kuukaudella kaatamisen jälkeen betonivahvuus on jopa 70-75 prosenttia ja loput 25-30 prosenttia seuraavien 11 kuukauden aikana. Tästä voimme päätellä, että jos rakentamisen aika sallii, etusija olisi annettava pidemmäksi ajaksi. Jos rakennusaikaa rajoittavat jäykät kehykset, talon seinien asennus alkaa 28 päivää perustuksen jälkeen. Suotuisissa ilmasto-olosuhteissa ja kevyiden materiaalien aitauksen rakenteissa - kausia voidaan lyhentää kahteen viikkoon.