Mitkä paalut ovat parempia valita: ruuvi, kyllästynyt tai ajettu?

Pile-pohjalla voit rakentaa talon mihin tahansa maaperään - mädestä hiekkaan, samalla kun säästät verrattuna nauhaan tai monoliittiseen. Tänään valmistajat tarjoavat erityyppisiä paaluja, jotka eroavat ominaisuuksista, asennusmenetelmistä ja hinnoista. Useimmiten ostaa ruuvi, jota seuraa ramming, ja kolmanneksi suosio tylsää. Mitkä paalut ovat parempia - ruuvi, zabivny tai kyllästynyt? Ymmärrämme hyvät ja huonot puolet.

pitoisuus

kyllästynyt

Valmistus tekniikka BNS

Rakenteellisesti, se ei ole vain kasa, vaan jäädytetty betonituote, joka on tehty paikallaan. Valmistusprosessi on seuraava:

 1. Porauslautat tai ruuvit porata yksi kaivo kerrallaan (kaivot), joiden syvyys on jopa 15 metriä. Kaivoksen pohja on täynnä rauniot ilmavälin organisoimiseksi.
 2. Kaivoista on täytetty kotelo tai tiheä polyeteeni riippuen kuopan halkaisijasta.
 3. Sisäpuolella on lisävarusteita, joiden halkaisija on 12-15 mm tai aikaisemmin valmistettu kehys.
 4. Kaivokseen kaadetaan kaivoksen raskasluokat (ei pienempi kuin M200).
 5. Vibraattorit työntävät ilman ulos ja tiivistävät ratkaisun. Päivä myöhemmin, kun ensisijainen kotelo, kaada edes haluttuun tasoon.

Pehmeät paalut

Se on tärkeää! Irrotettava tai kiinteä muotti on tarkoitettu ulkoisten putkien muodostamiseen.

Tämäntyyppisten säätiöiden tärkeimmät edut ovat:

 • kantavuus on suurempi kuin analogit - vertailun vuoksi porakoneet, joiden halkaisija on 57 mm, kestävät 4 tonnia, kun taas ruuvit - vain 1,5;
 • kyky valita riippumatta halkaisijasta ilman tehdasrajoituksia;
 • korroosionkestävyys - sisäiset metallielementit eivät ruostu 50 vuoden jälkeen, minkä seurauksena koko rakenne pysyy pysyvästi vahvoina;
 • älä tärise, kun asennat grillata.
 • korkea hinta, ottaen huomioon asennustyön määrä - 60 cm: n työhalkaisija maksaa keskimäärin 22 000 ruplaa yksikköä kohden;
 • pituutta ja halkaisijaa rajoittaa porausreikien koko;
 • suuri määrä käytettyjä laitteita - porauslautat, betonisekoittimet, täryttimet, kaarihitsaus jne.;
 • on mahdollista rakentaa vain lämpimän kauden aikana, kun lämpötila ei laske alle +7 ° C;
 • jäätymisen kesto on vähintään 28 päivää ennen rakentamisen aloittamista.

Tähän voidaan lisätä konkreettisia merkintöjä, joita asiakkaiden on vaikea tarkistaa. Väärien häikäilemättömien esiintyjien pelastamiseksi käytetään kevyitä merkkejä, mikä vähentää kantokykyä ja johtaa rakennusten heikentymiseen. Tavoitteenmukaisesti, jos verrataan, on parempi ruuvi tai tylsää, edut ovat suuremmat ensimmäisenä.

VIDEO: Poraus ja betonointi porattu pohja

Vahvistettu betoni

Tämä on valmiin betonikiinnityksen tukeva neliöosa, jonka alaosa on koristeltu kartion muotoiseksi. Se upotetaan iskunvaimennuksella erityisillä ajoasennuksilla. Verrattuna ruuvielementteihin, sitä pidetään kestävämpänä ja stabiilina, koska se ei tuhoa maaperän pintaa eikä syviä kerroksia ja tulee tiukasti, kuten kynsi.

Betonituotteet

Vaihtoehtoisesti teräsbetoni korvataan puulla. On parempi valita lehtikuusi, jonka tiheys kasvaa märkänä. Myös tammi ja tuhka sopivat. Jäljelle jäävät puutyypit on tarkastettava Brinell-menetelmän (kovuuden määritysmenetelmän) mukaisesti siten, että kun lokit porataan, rungot eivät puhkaise ja murene.

Käytettävien paalujen lukumäärä sisältää myös uppoasut, jotka lasketaan etukäteen valmistettuun reikään, minkä jälkeen ne betoni- ja vahvistavat tunnelia. Tällainen säätiö on vähemmän kestävä ja vakaa. Kantokyvyn arvioinnin mukaan parhaat näytteet osoittavat näytteitä, jotka ovat iskeytyneet maahan, jopa samaa halkaisijaltaan kuin upotettavat.

Perusta käyttövoimalla betoniterästeillä

 • kantavuus on suurempi kuin ruuvi, mutta pienempi kuin tylsä ​​- 57 mm halkaisijaltaan kestävä sauva voi kestää jopa 2,5 tonnin kuorman;
 • ei ole syövyttäviä prosesseja johtuen metallielementtien puuttumisesta;
 • hinta - 7000 ruplasta sauva 10 metriä pitkä.
 • verrattuna ruuviin hinta on useita kertoja korkeampi;
 • massa, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä kuljetukseen;
 • kopiointiteknologian tarve - Koper (ajo-ammukset), hydrauliset vasarat, tärinänvaimentimet jne.
 • ylittää sallitun melutason, joka määrää asennusten rajoittamisen asuinalueille, mökille ja mökille;
 • geodeettiset rajoitukset - tätä tyyppistä tukea ei käytetä hiekka- tai suolavedessä.

VIDEO: Säätiörakenne ajetuilla paaluilla

ruuvi

Ontto putki on valmistettu matalasta seoksesta, jonka paksuus on 4 mm ja jonka pää on terävä kartio, jossa on terät. Ruuvausmenetelmän mukaan se jäljittelee itsekierteittävää ruuvi ja sopii myös tiukasti mihin tahansa maaperään, paitsi kivikkoiselle maaperälle.

Se on tärkeää! Kallioille, kallioille ja muille vakaville tyypeille käytetään valettuja paaluita, joissa terävaurioiden riski on vähäinen.

Terät on suunniteltu yksinkertaistamaan maaperän porausta ja yhteenpuristumista. Se ei vaadi lisäkiinnitystä, ei muodosta aukkoja sisäänkäynnillä, edellyttäen, että tekniikkaa noudatetaan, se on vahva ja vakaa perusta. Betoni on yksi asennusvaiheista, ja sen tarkoituksena on poistaa korroosiota ja samalla koventaa sauvaa.

 • erittäin yksinkertainen asennus - ne voidaan jopa ruuvattaa yksin, käyttämällä romu tai putkiosa vipuina;
 • hinta on alhaisin kaikista listatuista paaluista. Hitsattu tuote, jonka halkaisija on 57 mm, jossa kärki ja terät hitsataan putkeen, maksaa 800 ruplaa. Cast (koko työkappale kaadetaan muottiin) - 1500 ruplaa.
 • Pitkä käyttöikä - laadukas betonointi, käyttöikä on vähintään 100 vuotta;
 • nopeus säätiön rakentamisessa - talossa 100 neliömetriä 3-5 päivää lähtee;
 • ei kutistu - voit aloittaa talon rakentamisen heti grillattavan asennuksen jälkeen (liitäntäkehys);
 • Aikaan ei ole rajoituksia - konkreettisen ratkaisun sijasta kuivan sementtiseoksen täyttö on sallittua.
 • rajoitukset kivikaisen ja kivisen maan käsittelyyn.

Arvioidut rakennemääritykset

Selvyyden vuoksi esitämme likimääräisen laskelman säätiön kustannuksista rakentamisen ja säännellyn elämän ehdoilla.

Driven tai tylsät paalut

Nykyaikaisten porauslaitteiden ansiosta on mahdollista rakentaa luotettavia paalun perustuksia tai tukirakenteita lähes millä tahansa maaperällä. Omistaja ei kuitenkaan aina saa tasaista osaa ja minkä tyyppiset paalut ovat parhaimmillaan, esimerkiksi jos puhumme kaltevasta maasta tai maaperästä, joka koostuu epävakaista kiveistä?

Viime aikoina ruuvi- ja tylsistyppiset paalut ovat erittäin vaatimattomia tällaisissa tilanteissa. Tässä artikkelissa vertaamme heitä ja vastaamme kysymykseen: "Mikä on parempi: ruuvipillit tai kyllästyneet?".

Rakentamaan rakennetta, joka on monimutkaisten geologisten olosuhteiden (heikko tai murtuva maaperä, voimakas rinne tai tontti, jossa pohjavesi on korkea) erottaa toisistaan, on sovellettava menetelmiä, jotka ovat paitsi käytännöllisiä myös taloudellisesti tehokkaita.

Nykyaikaisin ja edullisin tapa, jonka avulla voit rakentaa säätiön ongelma-alueelle, on asentaa särmäyspilot, yhdistyvät yhdellä rostrumilla.

Tällaisen perustan etu on sen korkea kantokyky. Niinpä, että tuloksena olevaa pohjaa voidaan käyttää luotettavana tukena, ja talo voi olla mikä tahansa - puinen (puu tai CIP-paneeli) tai raskas, joka on rakennettu tiilestä.

Ruuvipillojen perustan positiivinen puoli

 • ei tarvitse poistaa maata ja luoda säätiön kuoppaan, joka vaatii paitsi taloutta myös vapaa-aikaa;
 • teokset suoritetaan suurella nopeudella (kaivoa porataan nykyaikaisilla laitteilla);
 • saavutettavuus;
 • sivustossa ei muuteta maisemaa;
 • jos alue koostuu löyhästi kytketystä maaperästä ja sillä on alhainen kantavuus - luotettavaa tukea voidaan tuoda yllä kuvatulla tekniikalla;
 • paalut voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana;
 • vaikka sivustolla on vahva harha - tämä ei ole rakennusrajoituksen rajoitus;
 • rakentaminen antaa minimaalisen kutistumisen;
 • heikko kallio paalujen asennuksen yhteydessä saa lisävahvistusta;
 • jos perustuksia lasketaan oikein, saavutetaan korkea luotettavuus;
 • soveltuu parhaiten kosteikkoalueille, "quicksands" ja korkean tason pohjavesi.

Nykyaikaiset markkinat voivat tarjota kuluttajille paitsi ruuvime- riapinoita, myös tylsiä elementtejä, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista. Jokainen vaihtoehto on käytössä tietyssä rakenteessa. Mitkä paalut ovat parempia - ruuvi tai tylsistynyt? Tarkastele tätä kysymystä alla.

Tarjoamme asiakkaillemme kaikenlaisia ​​porotettujen paalujen asentamista.

Kokemuksemme on yli 10 vuotta.

Porotettujen paalujen ominaisuudet

Porattu paalun osa on monoliittinen pylväs, jonka valmistukseen käytetään raskasta betonia. Tällaiset paalut valmistetaan seuraavasti: kaivoja porataan ja ne kaadetaan jatkuvasti betonilla.

Usein, kun tällainen säätiö järjestetään, oletetaan, että paalujen välillä on 2,5 metriä. Jos erityisen suuri esine on rakennettu, paalut voidaan sijoittaa ahtaaseen tapaan.

Pilarin päiden liittämiseksi käytetään tavallista monoliittista grillausta. Jos rakentaminen suoritetaan kallistuvalla maaperällä, luo sitten roikkuvan grillaus (ts. Oletetaan olevan maanpinnan yläpuolella).

Pilarin rungon vahvistamiseksi käytetään yleensä raudasta valmistettua erikoista metallirunkoa.

Sanalla sanotaan, että kuoppa porataan, runko laskeutuu siihen, se kaadetaan betoniin ja käsitellään tärinäteknologian avulla (ilmatasku poistuu).

Seuraavat tekijät tukevat tylsistyneitä elementtejä: ne eivät pelkää kosteutta ja kemiallisia tekijöitä, niillä voi olla suuri kantavuus ja ne antavat mahdollisuuden säästää paljon rahaa suoraan kaivojen järjestelyyn. Tällaisten paalujen luomiseksi on välttämätöntä käyttää moderneja porauslaitteita, jotka eivät millään tavoin vaikuta ympäröiviin esineisiin.

Täten kyllästetty tekniikka on säästäväisempi verrattuna täytettyjen elementtien asentamiseen, kun on tarpeen käyttää paalutuslaitetta.

Jos tarvitaan pitkien paalujen asentamista, saatat käyttää kompaktin porauslautan, jonka ominaisuutena on työskennellä suljetuissa tiloissa (esimerkiksi mökeissä, ansiorakennuksissa tai maisema-esineissä).

Photo raportti asentamisesta paaluista asiantuntijoiden LLC PSK säätiöt ja säätiöt

Injektiopaikkojen laite sika-kasvatuskompleksin rakentamisen aikana

Valokuvan raportti arkkipilareiden asennuksesta asuinrakennuksen rakentamisen aikana

Kuva raportti kuopan aidan asentamisesta monikerroksisen rakennuksen rakentamiseen Mytischiin

Kuva raportti porakoneiden asentamisesta Moskovan betonirakennetta valmistettaessa

Valokuvan raportti tylsistyneistä paaluista liikennemuotojen rekonstruoinnin aikana

Kuinka tylsät paalut on asennettu

Kolme tapaa, jotka suoraan riippuvat alueen geologisten olosuhteiden ominaisuuksista:

Kuiva tapa

Merkityksellinen kova-savesta, tulenkestävästä tai puolikiinteästä maaperästä, ts. Tapauksissa, joissa sinun ei tarvitse vahvistaa kuopan seiniä. Kuopat porataan joko ruuvilla tai kauhalla. Tarvittaessa kaivon pohjaosa laajennetaan tähän tarkoitukseen suunnitelluilla työkaluilla.

Betonointiin käytetään betoniputkia (betoniputkia), joka uutetaan betonin täyttöprosessissa. Betonin viimeisessä vaiheessa rungon pää on muodostettu siten, että se talvella voidaan lämmittää.

Mudan käyttö

Tämä menetelmä on merkityksellinen epästabiilissa tulvassa maaperässä. Sen perustana on, että liuoksen hydrostaattinen paine luodaan, mikä tekee mahdolliseksi ei käytä muottien käyttöä. Valmista tämäntyyppinen liuos suoraan rakennustyömaalla bentoniittisavella, minkä jälkeen se syötetään kaivoon erikoisletkun kautta. Tämän jälkeen on tarpeen asentaa kehikko kaivoon ja kaataa se betoniin. Betonin vaikutuksesta koko liuos pursotetaan kuopasta ja sen jälkeen betonivaluputki voidaan poistaa;

Kotelolla

Kaikki hydrogeologiset olosuhteet mahdollistavat tämän menetelmän käytön. Upotetaan putket, käytetään hydrauliliitintä, käytetään ajo- tai värähtelymenetelmää. Käytä hitsaus- tai erikoislukkoja niiden liittämiseen. Kaivon poraamiseksi voidaan käyttää lyömäsoittimen tai pyörimismenetelmää. Kaivoa itse pohjassa voidaan tarvittaessa laajentaa, jolle käytetään räjähdysmenetelmää.

Joten tylsistyneen teknologian myönteisten näkökohtien joukossa ovat seuraavat:

 • sedimentin epäsäännöllisyys vähenee, mikä tekee rakennuksesta luotettavamman;
 • vähentää maan ja betonin valmistukseen liittyvää työtä;
 • pohjaa voidaan käyttää suuressa syvyydessä sijaitsevissa istumapaikoissa;
 • keskivertokansalaisella on varaa tällaiseen säätiöön sen saatavuuden vuoksi;
 • yksi kasa, kun se on verrattu ajoelementteihin, kykenee kestämään raskaita kuormia;
 • kyky asentaa halkaisijaltaan suuria paaluja;
 • sääolosuhteet eivät vaikuta säätiön järjestelyyn;
 • vähemmän tarvittavia kuljetuksia ja tarvikkeita;
 • dynaamisten vaikutusten puute maaperälle ja rakennuspaikan lähellä sijaitseviin rakennuksiin.

Ruuvit tai tylsät paalut? Näiden kahden tekniikan vertailemalla on parempi mieluummin jälkimmäinen vaihtoehto, koska se mahdollistaa rakenteiden rakenteen mihin tahansa maaperään, kun taas pienemmät kustannukset ovat tarpeen ja maisema pysyy ennallaan.

Porakoneiden kantavuusominaisuudet

Tällaisten elementtien kantavuus johtuu pääasiassa siitä, että kaivon seinät lujitetaan luotettavasti, eli maaperää vahvistetaan sementoimalla. Lisäksi laakerikapasiteetti riippuu myös siitä, kuinka paalut vahvistetaan (asianmukainen taito, nämä elementit kykenevät kärsimään suurista kuormista) ja mikä on niiden halkaisija.
On huomattava, että tylsistynyttä tekniikkaa käytettäessä ei ole mahdollista laskea tukien kantavuutta (samoissa geologisissa olosuhteissa ja yhden tyyppisissä paaluissa tämä luku voi olla erilainen).

Nykyisin käytetään useimmin paaluja, joiden kantavuus on 200-400 tonnia. Nykyaikaiset teknologiat ovat kuitenkin jatkuvasti kehittyviä, ja paalut ovat jo alkaneet, ja niillä on noin 600 tonnin ilmaisin.

Kypsä säätiö tai ruuvipallot - monet rakentajat valitsevat edelleen näiden kahden menetelmän välillä, joista kullakin on sekä positiivisia että negatiivisia puolia. Yleensä on tarpeen rakentaa alueen geologisia olosuhteita, jotta voidaan tehdä toimivaltainen valinta, joka mahdollistaa rakenteen luotettavan perustan rakentamisen.

PSC: n "Säätiöt ja säätiöt"

Teemme kaikentyyppisiä töitä poraamattomien paalujen laitteille monilla Venäjän alueilla.

Tarjoamme seuraavat palvelut:

 • ensisijainen geologinen ja hydrogeologinen arviointi työmaalla;
 • maaperän / paalun testaus;
 • rakentamisen mahdollisten seurausten tutkiminen, vaikutukset maisemaan ja jo olemassa olevat rakenteet;
 • suunnittelu;
 • teknisten asiakirjojen suorittaminen;
 • budjetointi;
 • porakoneiden ja levyjen asentamisen asentaminen, forshakht-laite, johtava poraus;
 • valmiiden seinien lisävahvistus;
 • grillata- mien asennus;
 • minkä tahansa pohjan laite - paalu, ei kasa, yhdistetty;
 • olemassa olevien säätiöiden ja muiden tukirakenteiden vahvistaminen;
 • purkamista.
 • edulliset hinnat;
 • lyhyet ehdot;
 • kaikki tarvittavat laitteet ja materiaalit läsnäollessa;
 • mahdollisuus tehdä työtä ahtaissa olosuhteissa;
 • pätevä henkilöstö;
 • SRO pääsy;

Mitä paaluita valita: zabivny tai kyllästynyt? Ominaisuuksien yksityiskohtainen vertailu

Drift paalut

Tämäntyyppiset rakennustyöt koostuvat valmiista sauvoista, jotka on valettu betonista tai metallista. Ajorakeissa on pyöreä, neliömäinen tai suorakaiteen muotoinen osa ja yksi terävä pää. Tällaiset paalut upotetaan maaperään iskunvaimennusmenetelmällä. Asennusalusta on useita kertoja korkeampi kuin voimakkuus suhteessa muihin perustusten asennustekniikoihin. Tämäntyyppisiä paaluja valmistetaan kasveissa GOSTin tiukkojen vaatimusten mukaisesti, joten tuotteen valmistamiseen käytettävän betonipinnan lujuus on alle 300 kgf / cm2 puristuskokeissa.

Ammattilaiset ajokokeista:

Lisääntynyt kantavuus

Kustannukset ovat lähes kaksi kertaa pienempiä kuin poraus

Korroosionkestävyys

Voit valita tarvittavan pituisen tuen - jopa 25 metriä.

miinukset:

Kuljetus tarvitsee erikoislaitteita.

On tarpeen käyttää erityisiä laitteita paaluille - hydraulinen vasara, paalun kuljettaja.

Tärinä rakennustyömaalla.

Pahaavat paalut

Ne on tehty betoniteräksestä, joka on muodostettu rakennustyömaalla täyttämällä reiän maaperään betoniliuoksella. Tällainen tuki on vahvistettu pitkittäisen poikittaisen lujitusholkin ansiosta. Jalustan laajentumisen vuoksi porotut paalut eivät pelkää lämpötilan muutoksia ja suuria kuormituksia. Ne ovat myös maalaustyyppejä vaatimattomia ja soveltuvat jopa rinteisiin rakennuksiin. Porausperusta, huolimatta sen korkeista fyysisistä ominaisuuksista, on edelleen yksi edullisimmista.

Porakoneen edut:

Suuri kantavuus

Ei tärinää rakentamisen aikana

Korroosionkestävyys

Voit valita tuen sopivan halkaisijan.

miinukset:

Tangon pituus on rajoitettu.

Korkeat kustannukset tuen luomiselle.

Betoni saavuttaa tarvittavat lujuusominaisuudet 28 päivän kuluessa.

Miten valita paalut rakentamisesi?

Ensi silmäyksellä kaikki paalut näyttävät samoilta, ja valinta ei ole vaikeaa. Itse asiassa ne eroavat toisistaan ​​useissa ominaisuuksissa, jotka riippuvat suoraan lähialueidesi tyypistä. Ensinnäkin sinun täytyy tietää maaperän koostumus, sen jäädytys syvyysalueellasi ja materiaali, josta talon rakentaminen tehdään. Toiseksi, lattia. Alapinnan painosta riippuen paalun halkaisija ja sen seinien paksuus ovat hyvin erilaisia. Huomaa myös seuraavat kohdat:

rakennusaika ja talousarvio;

alueen geologiset ja hydrogeologiset indikaattorit;

vaaditut stabiiliominaisuudet;

erikoislaitteiden saatavuus jne.

Vertailutaulukko

Käytetään, kun rakentaminen suoritetaan lähelle suistoja ja palkkeja.

Käytetään, kun maassa on kiinteät sulkeumat.

Suositellaan erittäin paksuille pengerteille.

Jos sakkaus ja turvotus maaperä ovat 14-30 metriä paksuisia, käytetään tylsistyneitä paaluja, joilla laajennukset ja haudattaminen maaperän samentumattomassa osassa.

Käytetään, kun talo on rakennettu tukeville ja turpoaville maapeiteille, joiden paksuus on enintään 12 metriä.

Jos maanvyörymien vaara on olemassa, kaltevuutta on vahvistettava porakoneilla, joiden halkaisija on yli 1 metri.

Kuinka laskea paalut?

Paalusäätiön oikea laskeminen auttaa sinua luomaan vankan perustan, mutta myös huomattavasti säästää projektia. Tätä varten on välttämätöntä tietää tulevan esineen tarkat geometriset ominaisuudet sekä suorittaa testiporaus määrittääksesi syvyyden, johon pino on ruuvattava. Pallojen määrä riippuu suoraan talon koosta ja sivustosi maaperästä. Helpoin tapa määrittää se on ottaa lapio ja kaivaa reikä 0,5 metriä alimman osan sivustosta. Savi tai hiekka tulee näkyviin maanpinnan alla. Tämän perusteella sinun on valittava halkeamien ja halkaisijaltaan halotut paalut sekä kärki: hitsattu tai valettu. Koska savi ja hiekka ovat hedelmällisiä maaperä, paalun pituus voi olla 2,5 metriä. Jos näet pohjaveden, turpeen tai jotain muuta, joka ei ole tiheää alkuperää, sinun on käytettävä puutarhatyrää.

Luotettavuus kaikessa

Rakennuksen alkuvaiheessa olevien ongelmien ratkaiseminen säästää aikaa ja rahaa sen sijaan, että valitsisit sen jo rakennetulle talolle. Ostaessasi voit arvioida paalujen jokainen ominaisuus erikseen tulevaisuuden rakenteen tyypin ja molempien tyyppien etujen ja haittojen analysoimalla.

Päätä valinta tai valita ihanteellinen ajotavara ja tylsät paalut säätiösi varten - auttaa Unimart-asiantuntijoita 15 vuoden kokemuksella rakennusmarkkinoilla. Zonitessa puhelimitse +7 (495) 981-69-21 tai tulemme esittelemään Novorizhskoyen moottoritietä, me vastaamme kaikkiin kysymyksiisi!

Driven tai tylsät paalut

Vertailut alkavat sellaisella tekijällä kuin laadunvalvonta. Aloitamme ajautuneilla betoniteräksillä (RC). Ne valmistetaan betonituotteissa, ja laatua säätelee GOST 1980-2012 "Valmisbetonibetonipilot". Jokaisessa laitoksessa on tekninen valvontaosasto (Laadunvalvontaosasto) ja laadunvalvontalaboratorio. Myös valmistajalle annetaan kullekin erälle passi.

Betonipoikien asennus ei sisällä mitään piilotettuja töitä, paalua ajetaan maaperään paalunohjaimen (copra) avulla. Koko prosessi on helppo hallita virheiden mahdollisuutta on lähes nolla.

Asennusprosessi, se on myös prosessin valmistaminen porakoneesta, kaikki tapahtuu rakennuspaikalla. Suuri määrä piilotettuja töitä vaatii valvontaa. Tehdasvalvontaosasto ei tuota tätä valvontaa. Useimmissa tapauksissa valvonnan on tuotettava asiakkaalle.

Tarkastelkaamme kahta vaihtoehtoa, tämä on laadukas kyllästynyt paalu eikä laadukas.

Aloitetaan alhaisella laadulla, koska suurin osa prikaateista tekee ne. Valmistusprosessi on seuraava. Reikä, jonka läpimitta on 200-300 mm ja syvyys syvyyteen syvyyteen, porataan maahan porauslautan avulla, siihen kiinnitetään varusteet ja kaikki tämä kaadetaan betonilla. Toistaiseksi kaikki näyttää olevan normaalia, mutta betoniseos valmistetaan paikan päällä käsittämättömillä sementin ja hiekan mittasuhteilla, minkä seurauksena meillä ei ole konkreettista selkeää voimaa. Porauslaitteen ruuvi ei poista kaikkea löysäämätöntä maata kaivosta, ja se vielä kaatuu kaivon pohjaan, mistä johtuen paalu lepää irronneen maaperän päällä ja ei aiheuta kuormaa. Tällaiseen kasaan kaadettu rostver puristaa ja todennäköisesti säröi seinien mukana. Tällaisen kasa ei ole korkea.

Toinen vaihtoehto on korkealaatuinen porakone, jota käytetään pääasiassa tise-tekniikalla (laajennetun alaosan kanssa) materiaalin säästämiseksi. Tässä myös porataan reikä, halkaisija riippuu vaaditusta kuormituksesta, laajeneminen tehdään kaivon pohjan syvyyden alapuolelle jäätyneen syvyyden alapuolelle. Kaikki löysä maa poistetaan kuopasta erikoisruuvilla. Kaivon pohja on hyvin kaatunut, kotelo laskeutuu siihen, putkistoon asennetaan ja betonisekoituksella varustettu betonisekoitin, joka toimitetaan kohteeseen betonisekoittimella ja tiivistetään sisäisellä värähtelijällä. Tällaisen paalun hinta on jo korkeampi, se on paljon enemmän kuin betonielementin kustannukset.

Paalun materiaalin kantavuus on sama ja porakoneen ja käytetyn betoniteräksen samankaltaisuus, ja että siinä on vahvistettua betonia, on luonnollista verrata korkealaatuisia paaluita. Emme puhu laadukkaista tylsistyneistä paaluista, olemme maininneet ne, jotta voit ymmärtää, mikä on edullinen kyllästynyt paalu.

Ajoneuvon RC: n perustuksen maakannen kantavuus on maaperän resistenssin kantavuus kapasiteetin alla pilarin alapuolella sekä maaperän vastustus sivupinnalla, kasa leviää maaperän ajon aikana ja tiivistää maaperän paalun alapäässä, ja lisää paalun kantavuutta.

Porauksessa olevaan pinoon perustuksen maaperän kantavuus riippuu vain maaperän kestävyydestä paalun alapäässä. Lisäksi maata alakauden alla ei ole tiivistetty.

Vertailun vuoksi zabivnyj ZhB pino 200x200mm asettui 3 metrin päähän kantaa samaa kuormaa kuin porakone, jonka läpimitta on 700-800 mm: n alapää (alapää) samassa syvyydessä. Lisätietoja löytyy kohdasta SP24.13330.2011 "Pile Foundations"

Harkitse rakennuksia, jotka voidaan laittaa tietyntyyppiseen paaluun. Täällä ei ole johtajia, sekä tylsistyneistä että ajetuista betonipapeista, joten voit rakentaa samantyyppisiä rakennuksia - kevyitä rungon taloja, kylpylärakennuksia ja raskasjulkisivuja.

Kaikista edellä mainituista indikaattoreista, hinnasta ja laadusta riippuen etusija olisi annettava esivalmistetuille RC-paaluille.

Driven tai tylsät paalut

Koska maaperän monimutkaisuus on useimmilla alueilla, yhä useammat rakentajat käyttävät kasaalapaa, joka jakaa kuorman säätiölle. Jos vertaamme sitä nauhan tai monoliittisten analogien kanssa, järjestely on ainoa oikea ratkaisu epävakaisiin ja pehmeisiin maaperäihin. Pile-pohja on jaettu ajettuun ja kyllästettyyn. Mikä vaihtoehto antaa etusija riippuu:

 • Maaperän tyyppi;
 • Materiaali, josta esine rakennetaan;
 • Paalujen fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

Jos tilaat paalusäätiön asennuksen yrityksessä ARLIFT, niin henkilökunta vertailee kaikkia ominaisuuksia ja opastaa optimaalista ratkaisua rakennukselle.

Drift paalut

Drift-paalut ovat käyttövalmiita tangkoja, jotka on valmistettu metallista tai teräsbetonista. Ne ovat suorakaiteen muotoisia, pyöreitä tai neliön muotoisia, toisella puolella on terävä. Maahan upottamista tehdään lyömäsoittimilla (hydraulinen vasara, paalun kuljettaja). Jos verrataan ajopilareita toisenlaisiin säätiöihin, se on useita kertoja suurempia kuin niiden voima. Se tehdään laitoksissa vakiintuneiden vaatimusten mukaisesti ja vastaa GOSTia. Käytetyn betonin lujuus on vähintään 300 kg / cm2 puristuksessa.

 • Korkea kuorman kantavuus;
 • Kyky valita halutun halkaisijan ja pituuden tuki (maksimipituus 25 metriä);
 • Hinnasta se on halvempaa lähes kaksi kertaa tylsää kasa;
 • Suuri korroosionkestävyys.
 • Pallojen ajamiseen ja kuljettamiseen tarvitaan erikoislaitteita, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia;
 • Tärinä rakennustyömaalla.

Pahaavat paalut

Typeräpallot ovat betoniteräksiä, jotka on pystytetty suoraan rakennustyömaalla täyttämällä muottiin betoniliuosta. Vahvistus tapahtuu vahvistuvan häkissä. Suunnittelulla on laajennus pohjassa, mikä lisää vastustuskykyä suurilla kuormilla ja lämpötilan muutoksilla. On syytä huomata yksinkertaisuus maahan, sitä voidaan käyttää rinteillä.

 • Korkea kantavuus;
 • Tuen halkaisija valitaan hankkeen ominaisuuksien perusteella;
 • Rakentamisprosessin aikana rakennuspaikalla ei ole tärinää;
 • Korroosionkestävyys.
 • Sauvan rajoitettu pituus;
 • Pitkä betonin kuivaus (optimaalisten lujuusominaisuuksien saavuttamiseksi kestää vähintään 28 päivää);
 • Korkeat kustannukset

Ajaminen ja kyllästyneet paalut

Voidaan käyttää missä tahansa maaperässä, myös silloin, kun esineen rakentaminen tapahtuu palkkien ja suihkulähteiden läheisyydessä.

Käytetään, kun maaperä sisältää kiinteät sulkeumat.

Suositellaan käytettäväksi tapauksissa, joissa on suuria kumpareita.

Kun 14-30 metrin turpoamis- ja maaperän paksuus käytettiin paalunrakennukseen, laajennuksilla ja syvyyksillä alustassa maaperän ei-katoamassa osassa.

Niitä käytetään sellaisten esineiden rakentamisessa, jotka ovat turvotus- ja leviämismailla, joiden paksuus ei ylitä 12 metriä.

Maanviljelijöiden riskin takia maata vahvistetaan yhden metrin väsyneillä paaluilla.

Taulukosta käy ilmi, että lähes kaikissa tapauksissa ajo paalut ovat optimaalinen ratkaisu, ja niiden kustannukset ovat lähes kaksi kertaa pienempiä kuin väsyneenä.

Oikea kasa laskeminen

Jos lasketaan perustelut oikein, olette varmoja, että saat vankan perustan ja tallennat rakennuksen budjetin. Laskennassa on tarpeen tietää rakennettavan rakenteen ominaisuudet ja suorittaa testiporaus maaperän tyypin ja sen rakenteen määrittämiseksi. Käytettävien paalujen määrä riippuu kohteen parametreista ja maaperätyypistä. Laskentamenetelmää on suositeltava erikoistuneille asiantuntijoille, jos sinulla ei ole riittävästi kokemusta ja tietämystä tällä alalla.

Valitessasi kasaa kiinnittäkää myös huomiota seuraaviin tekijöihin:

 1. Ajoitus ja suunniteltu rakennusbudjetti;
 2. Onko erikoisvarusteita saatavilla?
 3. Rakennuksen piirustukset;
 4. Saavutettavat joustavuusominaisuudet;
 5. Alueen hydrogeologiset ja geologiset ominaisuudet.

Luotettava ratkaisu

Emme ole ensimmäinen vuosi avaimet käteen -periaatteen järjestämisessä. Henkilökohtaisen kokemuksen perusteella suosittelemme käytettyjen paalujen käyttöä, sillä tällainen säätiö voi tarjota mahdollisimman suuren suorituskyvyn ja rakenteellisen lujuuden. Kun tilaat palveluitamme, ole varma rehellisyydestä ja vastuusta. Kaikille suoritetuille töille on taattava laatu. Suuria määriä alennuksia ja erityisiä yhteistyön edellytyksiä. Kaikissa kysymyksissä soitetaan sivustossa luetellut numerot.

Kuinka valita paalut säätiölle? Ajaminen tai kyllästynyt?

Tällaiset kysymykset eivät käytännössä johdu rakennusalan organisaatioista, koska he saavat hankkeen ja noudattavat sitä tiukasti. Mutta yksityisissä asuntorakentamisessa ja pienissä mökkien rakentamisessa tämä kysymys tulee usein esiin.

Siksi yritämme nyt selvittää, mitkä paalut ovat parempia.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Mikä on ajopilot?
Ajopilot ovat eräänlaisia ​​neliöpylväitä, joissa on terävä pää, jotka ovat upotettu maahan ja ajettu sisään paalutusasennuksella (ks. Valokuvat). Tämä säätiö on erittäin vahva ja sillä on korkeat tekniset ominaisuudet. Pudotustyypeillä on suurempi kantavuus kuin ne, jotka yksinkertaisesti upotetaan valmiiksi kaivoihin.
Työmme käytämme vain tehdasrakenteita, joilla on laatusertifikaatti. Kaikki passit toimitetaan asiakkaalle.
Käytetään pääasiassa töitä, joiden leikkaus on 300 x 300 mm. Pallojen pituus voi olla 3 - 12 metriä (mittarin moninkertainen).
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mitkä ovat tylsät paalut?
Niiden ominaisuus on, että ne ovat työntekijöiden tekemät suoraan rakennustyömaalla.
Aluksi kaivoa "porataan" tiettyyn syvyyteen. Sitten kaivoon asennetaan metallivoimalakehikko ja betoni kaadetaan reikään. Kun betoni on kovettunut, kasa pidetään valmiina.
Lujitushäkki on valmistettu useista pystypalkkeihin, joiden läpimitta on 10-12 mm ja jotka on kiinnitetty vaakasuorilla sauvoilla, joiden läpimitta on 6-8 mm, ja kaltevuuden on oltava noin metriä. Vaakasuorat raudoitukset ovat välttämättömiä pystysuuntaisille sauvoille yhdeksi jäykäksi rakenteeksi.

Poraamattomien paalujen asettamisen yhteydessä on välttämätöntä noudattaa työn suoritustekniikkaa.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Mitä valita paalut, ajetaan tai kyllästy? johtopäätös:
Jos sinulla on hyvä talotekniikka, nimittäin ennen säätiön suunnittelua, geologiset tutkimukset tehtiin sivustossasi, silloin on parempi olla arvaamatta, vaan työskennellä projektissa.
Jos projektia ei ole, niin autamme sinua neuvomaan paalusäätiötä.
Jos myös tulevaisuuden talosi rakennuksissa on jo 20 metrin säteellä, ei korkeintaan 3 metriä, on maaperää (kallio, hyvä lattia jne.), Pohjavesi on hyvin syvä, sitten voit käyttää tylsistyneitä paaluja.
Jos kaikki tämä ei ole, pohjavesi on hyvin lähellä, laakerivaahto on erittäin syvä, silloin on parempi asentaa säätöruuvi (grillage, laatta) ajopilareihin. Ajopilareiden tärkein etu on asennuksen nopeus ja paalut itse ovat tehdasvalmisteita.

Kärsimättömät paalut tai betonielementti, joka on parempi?

Vertailut alkavat sellaisella tekijällä kuin laadunvalvonta. Aloitamme ajautuneilla betoniteräksillä (RC). Ne valmistetaan betonituotteissa, ja laatua säätelee GOST 1980-2012 "Valmisbetonibetonipilot". Jokaisessa laitoksessa on tekninen valvontaosasto (Laadunvalvontaosasto) ja laadunvalvontalaboratorio. Myös valmistajalle annetaan kullekin erälle passi.

Betonipoikien asennus ei sisällä mitään piilotettuja töitä, paalua ajetaan maaperään paalunohjaimen (copra) avulla. Koko prosessi on helppo hallita virheiden mahdollisuutta on lähes nolla.

Asennusprosessi, se on myös prosessin valmistaminen porakoneesta, kaikki tapahtuu rakennuspaikalla. Suuri määrä piilotettuja töitä vaatii valvontaa. Tehdasvalvontaosasto ei tuota tätä valvontaa. Useimmissa tapauksissa valvonnan on tuotettava asiakkaalle.

Tarkastelkaamme kahta vaihtoehtoa, tämä on laadukas kyllästynyt paalu eikä laadukas.

Aloitetaan alhaisella laadulla, koska suurin osa prikaateista tekee ne. Valmistusprosessi on seuraava. Reikä, jonka läpimitta on 200-300 mm ja syvyys syvyyteen syvyyteen, porataan maahan porauslautan avulla, siihen kiinnitetään varusteet ja kaikki tämä kaadetaan betonilla. Toistaiseksi kaikki näyttää olevan normaalia, mutta betoniseos valmistetaan paikan päällä käsittämättömillä sementin ja hiekan mittasuhteilla, minkä seurauksena meillä ei ole konkreettista selkeää voimaa. Porauslaitteen ruuvi ei puhdista koko löystynyttä maata kuopasta ja se kuohuu edelleen kaivon pohjaan. Tällöin kasa on irronnut maaperä eikä se kanna mitään kuormaa. Tällaiseen kasaan kaadettu rostver puristaa ja todennäköisesti säröi seinien mukana. Tällaisen kasa ei ole korkea.

Toinen vaihtoehto on korkealaatuinen porakone, jota käytetään pääasiassa tise-tekniikalla (laajennetun alaosan kanssa) materiaalin säästämiseksi. Tässä myös porataan reikä, halkaisija riippuu vaaditusta kuormituksesta, laajeneminen tehdään kaivon pohjan syvyyden alapuolelle jäätyneen syvyyden alapuolelle. Kaikki löysä maa poistetaan kuopasta erikoisruuvilla. Kaivon pohja on hyvin kaatunut, kotelo laskeutuu siihen, putkistoon asennetaan ja betonisekoituksella varustettu betonisekoitin, joka toimitetaan kohteeseen betonisekoittimella ja tiivistetään sisäisellä värähtelijällä. Tällaisen paalun hinta on jo korkeampi, se on pidempi kuin vapaan RC-paalin hinta.

Paalun materiaalin kantavuus on sama ja porakoneen ja käytetyn betoniteräksen samankaltaisuus, ja että siinä on vahvistettua betonia, on luonnollista verrata korkealaatuisia paaluita. Emme puhu laadukkaista tylsistyneistä paaluista, olemme maininneet ne, jotta voit ymmärtää, mikä on edullinen kyllästynyt paalu.

Ajoneuvon RC: n perustuksen maakannen kantavuus on maaperän resistenssin kantavuus kapasiteetin alla pilarin alapuolella sekä maaperän vastustus sivupinnalla, kasa leviää maaperän ajon aikana ja tiivistää maaperän paalun alapäässä, ja lisää paalun kantavuutta.

Porauksessa olevaan pinoon perustuksen maaperän kantavuus riippuu vain maaperän kestävyydestä paalun alapäässä. Lisäksi maata alakauden alla ei ole tiivistetty.

Vertailun vuoksi zabivnyj ZhB pino 200x200mm asettui 3 metrin päähän kantaa samaa kuormaa kuin porakone, jonka läpimitta on 700-800 mm: n alapää (alapää) samassa syvyydessä. Lisätietoja löytyy kohdasta SP24.13330.2011 "Pile Foundations"

Harkitse rakennuksia, jotka voidaan laittaa tietyntyyppiseen paaluun. Täällä ei ole johtajia, sekä tylsistyneistä että ajetuista betonipapeista, joten voit rakentaa samantyyppisiä rakennuksia - kevyitä rungon taloja, kylpylärakennuksia ja raskasjulkisivuja.

Kaikista edellä mainituista indikaattoreista, hinnasta ja laadusta riippuen etusija olisi annettava esivalmistetuille RC-paaluille.

Mitkä paalut ovat parempia valita: ruuvi tai ajaminen?

Pile-pohjalla voit rakentaa talon mihin tahansa maaperään - mädestä hiekkaan, samalla kun säästät verrattuna nauhaan tai monoliittiseen. Tänään valmistajat tarjoavat erityyppisiä paaluja, jotka eroavat ominaisuuksista, asennusmenetelmistä ja hinnoista. Useimmiten ostaa ruuvi, jota seuraa ramming, ja kolmanneksi suosio tylsää. Mitkä paalut ovat parempia - ruuvi, zabivny tai kyllästynyt? Ymmärrämme hyvät ja huonot puolet.

Vahvistettu betoni

Tämä on valmiin betonikiinnityksen tukeva neliöosa, jonka alaosa on koristeltu kartion muotoiseksi. Se upotetaan iskunvaimennuksella erityisillä ajoasennuksilla. Verrattuna ruuvielementteihin, sitä pidetään kestävämpänä ja stabiilina, koska se ei tuhoa maaperän pintaa eikä syviä kerroksia ja tulee tiukasti, kuten kynsi.

Vaihtoehtoisesti teräsbetoni korvataan puulla. On parempi valita lehtikuusi, jonka tiheys kasvaa märkänä. Myös tammi ja tuhka sopivat. Jäljelle jäävät puutyypit on tarkastettava Brinell-menetelmän (kovuuden määritysmenetelmän) mukaisesti siten, että kun lokit porataan, rungot eivät puhkaise ja murene.

Käytettävien paalujen lukumäärä sisältää myös uppoasut, jotka lasketaan etukäteen valmistettuun reikään, minkä jälkeen ne betoni- ja vahvistavat tunnelia. Tällainen säätiö on vähemmän kestävä ja vakaa. Kantokyvyn arvioinnin mukaan parhaat näytteet osoittavat näytteitä, jotka ovat iskeytyneet maahan, jopa samaa halkaisijaltaan kuin upotettavat.

 • kantavuus on suurempi kuin ruuvi, mutta pienempi kuin tylsä ​​- 57 mm halkaisijaltaan kestävä sauva voi kestää jopa 2,5 tonnin kuorman;
 • ei ole syövyttäviä prosesseja johtuen metallielementtien puuttumisesta;
 • hinta - 7000 ruplasta sauva 10 metriä pitkä.
 • verrattuna ruuviin hinta on useita kertoja korkeampi;
 • massa, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä kuljetukseen;
 • kopiointiteknologian tarve - Koper (ajo-ammukset), hydrauliset vasarat, tärinänvaimentimet jne.
 • ylittää sallitun melutason, joka määrää asennusten rajoittamisen asuinalueille, mökille ja mökille;
 • geodeettiset rajoitukset - tätä tyyppistä tukea ei käytetä hiekka- tai suolavedessä.

ruuvi

Ontto putki on valmistettu matalasta seoksesta, jonka paksuus on 4 mm ja jonka pää on terävä kartio, jossa on terät. Ruuvausmenetelmän mukaan se jäljittelee itsekierteittävää ruuvi ja sopii myös tiukasti mihin tahansa maaperään, paitsi kivikkoiselle maaperälle.

Se on tärkeää! Kallioille, kallioille ja muille vakaville tyypeille käytetään valettuja paaluita, joissa terävaurioiden riski on vähäinen.

Terät on suunniteltu yksinkertaistamaan maaperän porausta ja yhteenpuristumista. Se ei vaadi lisäkiinnitystä, ei muodosta aukkoja sisäänkäynnillä, edellyttäen, että tekniikkaa noudatetaan, se on vahva ja vakaa perusta. Betoni on yksi asennusvaiheista, ja sen tarkoituksena on poistaa korroosiota ja samalla koventaa sauvaa.

 • erittäin yksinkertainen asennus - ne voidaan jopa ruuvattaa yksin, käyttämällä romu tai putkiosa vipuina;
 • hinta on alhaisin kaikista listatuista paaluista. Hitsattu tuote, jonka halkaisija on 57 mm, jossa kärki ja terät hitsataan putkeen, maksaa 800 ruplaa. Cast (koko työkappale kaadetaan muottiin) - 1500 ruplaa.
 • Pitkä käyttöikä - laadukas betonointi, käyttöikä on vähintään 100 vuotta;
 • nopeus säätiön rakentamisessa - talossa 100 neliömetriä 3-5 päivää lähtee;
 • ei kutistu - voit aloittaa talon rakentamisen heti grillattavan asennuksen jälkeen (liitäntäkehys);
 • Aikaan ei ole rajoituksia - konkreettisen ratkaisun sijasta kuivan sementtiseoksen täyttö on sallittua.
 • rajoitukset kivikaisen ja kivisen maan käsittelyyn.

Löysä perusta - hyvät ja huonot puolet

Mikä on tylsää perusta

Ideat kyllästyneestä pohjasta ovat niin laajasti erimielisiä eivätkä vastaa todellisuutta, että on järkevää selventää tilannetta. Melko paljon ihmisillä ei ole aavistustakaan siitä, millainen tylsää säätiö on. Mitä vain versioita ei kuule riittävästi. Itse asiassa - se poraa reiän maahan, asentaa lujituksen ja kaatamalla betonia (tiiviste). Siksi kutsutaan pahoja paaluja - koska ne porataan ja pakataan.

Säätiö tylsistyneissä paaluissa

Useimmiten puhumme kyllästyneestä tukikohdasta puhumme tylsistyneistä svahista elementteinä, esimerkiksi pino-nauhan perustuksina. Voit tietenkin käyttää tylsistyneitä paaluja suoraan perustana ilman vanteita konkreettisella nauhalla, esim. Aidalle, varjolle tai pienelle kylvylle. Yksityisen talon kohdalla on kuitenkin perusteltua käyttää kasa- tai paalusäiliöitä, joissa kaikki nämä paalut ovat tiukasti sidoksissa betonirainan (grillage) kanssa. Tämä nauha jakaa kuormituksen paalujen väliin ja toiseksi yhdistää jäykästi tulevan rakenteen koko rakenteen ja kolmanneksi se muodostaa perustan talon seinämille.

Tyypit paalut ja niiden soveltaminen

Paalut voivat olla puuta, metallia ja teräsbetonia:

 1. Drift paalut. Niitä käytetään pääasiassa monikerroksisissa teollisissa rakennustöissä maaperän tiivistämiseksi. Käytettyjen paalujen käyttö yksityisten talojen rakentamiseen ei ole taloudellisesti perusteltua.
 2. Kierrä paalut. Käytetään väliaikaisiin rakenteisiin.
 3. Pahoinut paalut ilman jatkoa alla. Valmistuksen yksinkertaisuuden takia niitä käytetään usein talojen rakentamisessa liiketoiminnan avulla eli silloin, kun asiakas rakentaa talon itse tai "villi" prikaatin avulla.
 4. Kärsimättömiä paaluja, joiden laajennus (laajentuminen) alhaalla. Nämä paalut ovat alemman laajenemisen ansiosta 6-kertainen suurempi kuin tavanomaisen paalun. Niitä ei voida työntää ulos. pakkasella taas johtuen alla olevasta laajenemisesta, joka on alle jäätymisen syvyyden alapuolella. Voidaan käyttää sekä puurakenteisiin että raskaisiin kivirakenteisiin 2-3 kerroksessa. Myös kokemus rakentaa viisi tarinaa taloja pölkkyjä, joiden laajennus alla.

On huomattava, että sillat, ylikulkueet ja kiinnitykset rakennetaan myös porakoneisiin, joissa on laajennus tai ilman niitä, ja laitureita tehdään noin kahden metrin syvyydellä alhaisen rakennustyön suhteen, paalut porataan jopa 30 metrin syvyyteen silloille. Tällaisia ​​paaluja käytetään myös permafrostin rakentamisessa ja perustusten valmistuksessa ns. Seinän sisäisellä tekniikalla. Mutta tämä aihe on toinen artikkeli.

Tyypit perustuksia tylsistyneissä paaluilla

Pahkien perusta, kuten jo olen jo kirjoittanut, kutsutaan paalupinoiksi tai pino-grillageiksi. Tällainen säätö voidaan tehdä tavallisilla paaluilla, ilman pohjan laajenemista ja sitten nauha on syvennyttävä maan pinnan lisäämiseksi. Tämä on yksi matalimman perustan tyypeistä. Sen tärkein haitta on se, että huolimatta paalin tunkeutumisesta ruuan lävistyksen alapuolelle, sitä voidaan silti kohottaa pakkasella, koska paine matalalla syvyydellä on.

Voit käyttää myös paaluja, joiden jatke on alla. Kuten edellä mainittiin, tällaisen paalun tukialue on kuusi kertaa suurempi ja siksi nauhan hautaaminen ei ole tarpeen. Maaperän kantavuudesta riippuen porakone, jonka alla oleva laajeneminen kantaa 10 - 35 tonnin kuormitusta ja jos on 30-100 tällaista paalua, se kestää jopa raskasta tiilitaloa betonilattialla. Tietenkin nämä laskelmat ovat likimääräisiä ja kuormitus on laskettava erikseen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Laittamalla talon pinoon, jossa on jatke, ei ole mahdollista haudata kesää, jonka seurauksena nauhan pakkaspaine poistuu, teipin ja maan välinen rako kompensoi huurretta ja talon seisoo tiukasti.

Toinen tukipilareiden perustekniikka on irrotettu paalut ilman betonirainaa, ne voidaan sitoa kanavalla tai puupalkkeilla tai voit laittaa pienen rakenteen paikoille. Tvoystroy-yrityksen oli tehtävä tällaisia ​​säätiöitä useita kertoja, ja näissä tapauksissa me määräsimme sopimuksessa rajoitetut takuusitoumukset. Erilliset tylsät paalut, jotka eivät ole sidottuja yhteiseen betoninauhaan, voivat poiketa akselista ja suorittaa erilaisia ​​liikkeitä. Metallista tai puusta valmistetut vyöt ovat halvempia alkuvaiheessa, mutta nämä materiaalit ovat korroosiota ja mätää ja ovat melko joustavia.

Porakoneiden tuotantoteknologia:

 1. Markkinointi (obnojka).
 2. Porausreiät.
 3. Alemman laajenemisen tekeminen (jos kyseessä on sellaisten paalujen valmistus, joiden jatke ulottuu alla).
 4. Vedenpitävän paidan asennus.
 5. Vahvikotelon asennus.
 6. Betonin paalut.
 7. Värähtelevät paalut.
 8. Muottipesän asennus.
 9. Vahvikotelon asennus.
 10. Täytä grillata betonia.
 11. Värähtelevä grillaus.
 12. Säätiöhylly.

Porojen paalujen perustusten etuja ja haittoja

 1. Porakoneiden pohjan tärkein etu on suhteellisen alhainen hinta ja luotettavuus.
 2. Tällainen säätö voidaan tehdä lähes millä tahansa maaperällä ja alueilla, joilla on kaltevuus.
 3. Ei ole aikaa "asettua" 2 viikon kuluessa kaatamisen jälkeen, voit aloittaa talon rakentamisen.
 4. Seuraavan kauden voi jättää ilman suojelutoimenpiteitä.
 5. Pihdit ovat pohjimmiltaan kaikkein seismisiä.

Huomaa: pohjalla tylsistyneillä paaluilla, joilla ei ole laajenemista alhaalla matalilla nauhoilla, on erittäin vakava haitta - sitä voi nostaa pakkasella, mikä johtaa hyvin surkeisiin seurauksiin, varsinkin jos talossa ei ole puuta. Siksi talon luotettavin kellari vaihtoehto on paalupallo tai pino-grilli, jonka alla on paaluja. Ellei tietysti taloa suunnitella kellarilla.

Toistuvasti yritettiin löytää tarkistuksissa tällaisen säätiön puutteet, mutta eivät löytäneet mitään hyötyä, paitsi että tällainen säätiö on kalliimpi kuin matala pää. Kyllä, se on kalliimpaa, mutta sitä ei nosta pakkasella ja se on matala, koska se on halvempaa, ei ole loogista, niin voit laittaa talon maahan jopa halvemmaksi - mutta et myöskään tee sitä.

Jos tarvitset apua talon rakentamisen perustaksi,
soita: +7 (909) 155-88-38, autamme sinua tekemään oikean valinnan jokaisessa tilanteessa.

Tekniikka, jolla pohja on järjestetty tylsistyneille paaluille

Useimmiten rakennukset on pystytetty nauhan perustuksiin. Kuitenkin kiinteiden maakerrosten (sekä jäätymispisteiden) syvästä esiintymisestä niiden rakentaminen tulee taloudellisesti kalliiksi. Ja sitten on parempi käyttää tylsistyneitä paaluja, joiden järjestely tekniikkaa on käytetty pitkään sekä kaupallisessa että yksittäisessä rakentamisessa.

Laajuus ja teknologian tyypit

Mitä tylsistyneitä paaluja (tukee) - vastaus sisältyy itse kysymykseen. Ensiksi reiät porataan maahan, sitten ne täytetään betonilla ja vahvistuskammioilla. Porakoneen pohjapohja lepää laakeriin (kiinteät) maaperän kerrokset (välttämättä jäätymätason alapuolella). Tukien järjestelyn jälkeen ne voidaan yhdistää teräsbetonisella nauhalla (grillage). Kaiken työn tuloksena saatiin nauhatusperusta, jossa on tylsistyneitä paaluja, joiden järjestelyyn käytetään tällä hetkellä seuraavia tekniikoita:

 1. Poraamisen jälkeen vastaavan halkaisijan kaivoon syötetään erityistä savea liuosta, joka muodostaa tiheän kuoren seinämille. Sitten seosseos poistetaan kuopasta, jolloin lujitushäkki laskeutuu siihen ja täytetään betonilla.
 2. Kaivoa porataan erikoislaitteella, ontto ruuvi, jonka läpi syötetään sementtilaastia. Sitten lujitusholkki laskeutuu tulistettuun kaivoon paineen alaisena.
 1. Porauskaivot ilman louhintaa erikoislaitteiden avulla, jolloin maaperän tiivistyminen saadaan aikaan kerääntymisen ja tampingin avulla.
 2. Kaivon porauksen jälkeen siihen asennetaan koteloputki, jota käytetään betonituen muottiin.

Tämä jälkimmäinen menetelmä on kaikkein hyväksyttävä silloin, kun säätiön itsenäinen järjestely perustuu tekniikkaan, jossa käytetään porsaanpilareita, joissa on grillata, koska se ei vaadi erityisten laitteiden käyttöä teosten tuottamiseen.

Porotettujen paalujen edut ja haitat

 • Poraaminen paalujen alla tapahtuu ilman kaivamekanismien tai kaivosten kaivaamista (ts. Kaivaustyön määrä on vähäinen);
 • kyky kestää raskaita kuormia (2-8 tonnia: riippuen tuen halkaisijasta);
 • nonsusceptibility korroosio;
 • kaivojen poraus ei vaikuta lähirakennusten perustuksiin, koska maaperässä ei ole dynaamisia kuormituksia (työ voidaan tehdä lähellä jo olemassa olevia rakennuksia tiheään asutuilla alueilla);
 • paalujen pituus antaa perustan kiinteille maaperäille, joilla on suuri kantavuus;
 • maanalaiset apuohjelmat eivät häiritse tällaisen säätiön järjestelyä, koska porauspaikka voidaan aina siirtää paikkaan, jossa ei ole viestintää;
 • mahdollisuus tuottaa eri pituisia tukia, jotka mahdollistavat niiden käytön epätasaisissa maisemissa;
 • alhainen melutaso työn aikana;
 • kestävyys (käyttöikä saavuttaa 100 vuotta tai enemmän).

Porattu säätiöllä on joitain puutteita:

 • melko suuri osuus manuaalisesta työstä;
 • samantyyppisissä tukeissa voi olla erilainen kantavuus;
 • vaikeudet järjestelyssä kellarissa tällaisten säätiöiden rakentamisen aikana.

Tehdä säätiö tylsistyneillä paaluilla omilla käsillään

Nauhatekniikka tylsistyneissä paaluissa on helppo valmistaa ja se voidaan varustaa itsenäisesti ilman erityislaitteiden käyttöä.

Valmisteleva vaihe

Teollisuustekniikan mukaan teräsbetonipoikien järjestely, jossa on grillaus, tehdään ensin maaperän geologinen analyysi ehdotetun rakennustyön kohdalla. Voit tilata tämän menettelyn ammattilaisilta (mutta tämä on melko kallis "ilo"), ja voit tehdä tämän tutkimuksen itse. Ensinnäkin vertailutaulukosta löydämme maaperän jäädytyksen syvyyden tietylle alueelle. Esimerkiksi Pietarissa ja Leningradin alueella tämä arvo on 1,4 m. Tuki on haudattava maaperään vähintään 0,2 m tämän tason alapuolella (1,4 + 0,2 = 1,6 m). Sivullamme on reikä, jonka syvyys on noin 2 m: tämä määrittää maaperän luonteen, pohjaveden tason työajan ja syvennyksen syvyyden mukaan.

Työkalut, kiinnikkeet, materiaalit

Rakentamalla nauhatulostustasoa tylsistyksissä tarvitset:

 • materiaaleja ja työkaluja merkinnän merkitsemiseen: tangot, johto, vasara- tai vasara-vasara, mittanauha;
 • poraus paaluille (sähköinen pienikokoinen porauslaite, käsipora, manuaalinen moto pora, kompakti moottoripora: jokaisella laitteella on tiettyjä etuja, porakoneiden porauksen valinta riippuu paalujen määrästä ja taloudellisista ominaisuuksista);
 • kiinteä muotti (kotelo: muovi, asbestisementti, teräsbetoni tai ruberoidi);
 • metallivahvikkeet tukien ja grillauksen vahvistamiseksi;
 • Grillausmateriaalien valmistukseen käytettävät materiaalit (levyt, sauvat, muottitavarat, naulat, ruuvit);
 • liuoksen valmistukseen tarkoitetut komponentit: sementti, hiekka, sora ja vesi;
 • betonisekoittimeen tai säiliöön liuoksen valmistamiseksi.

Pallojen määrän määrittäminen

Tarvittavan paalumäärän määrittämiseksi sinun on tunnettava rakenteen kokonaispaino (kantavat seinät, väliseinät, katot, kattotuolit, katot, huonekalut jne.) Ja kuormituksen määrä, jonka yksi tuki voi kestää. Porakoneen laakakapasiteetti (edellyttäen, että käytämme asbestisementtikoteloa ja valmistetaan laastia M300-merkkisementtiä ja tuotetaan pystysuoraa raudoitusta 3 ÷ 4 tankoilla Ø = 12 ÷ 14 mm halkaisijaltaan riippuen:

 • Ø = 100 mm - 1,5 ÷ 2 t;
 • Ø = 150 mm - 3 ÷ 3,5 t;
 • Ø = 200 mm - 5 ÷ 6 t.

Vihje! Säätiön itsenäisellä tuotannolla kannat, joiden halkaisija on yli 200 mm, on kannattamaton, koska porauskaivoihin tarvitaan erikoistyökaluja.

Rakennusmateriaalien ja niiden tilavuuden käyttämiseen käytettävien rakennusmateriaalien (jotka löytyvät helposti vertailutaulukkoista) osuuteen, on helppo laskea tulevan rakennuksen kokonaispaino. Tällöin saatu arvo on kerrottava korjauskertoimella (1.2) (ottaen huomioon laskentavirheet, huonekalujen paino, kodinkoneet ja ihmiset) ja jaettu yhdellä paalulla. Tuloksena saamme säätiön rakentamiseen tarvittavien tukien määrän. Oletetaan, että laskutoimituksissa talon paino oli 70 tonnia, ja päätitte rakentaa pohjan 150 mm halkaisijaltaan. Sitten tukien lukumäärä: (70 ∙ 1,2): 3 = 28 kappaletta. Edellä oleva laskelma on erittäin ehdollinen, koska rakennuksen kokonaispainoon on lisättävä myös grillauksen paino (laskettuna raudoitetun betonin ominaispainosta) ja katon lumikuorma, joka riippuu katon alueesta ja alueesta (taulukon arvo).

Merkitään säätiön tulevaisuus jalkapalloissa

Kuten minkä tahansa säätiön suunnittelussa, aloitamme työn piirustuksella. Sitten jatketaan alueen merkitsemistä kyllästetyille paaluille grillataessa. Tehdäksesi tämän, tulevan rakenteen koon avulla ajetamme köysien kulmissa, venyttämällä niiden väliin rakennekaapelin. Tarkistamme oikeiden kulmien oikeellisuuden seuraavasti: kiristämme johtoa vinosti kulmasta toiseen, niin teemme saman toimenpiteen vastakkaisissa kulmissa. Jos molempien diagonaalien johto on sama, suorakulmio on tarkasti havaittu.

Käytämme sitten mittanauhaa mittaamalla reikien sijainnin: ensiksi merkitsemme paalut grillauksen kulmissa ja väliseinien risteyspisteissä; ja loput tasaisesti koko säätiön pituuden. Porattujen paalujen välisen etäisyyden on oltava enintään 2 m, mutta vähintään 3 halkaisijaltaan (esimerkissämme vähintään 45 cm). Porausreikien paikoissa ajetamme tappuja. Markkinoinnin loppuunsaattamisen jälkeen jatkamme töihin porauskaivoilla.

Paalujen asennus

Algoritmi toimii seuraavasti:

 • Merkinnän mukaisesti porataan hyvin halkaisijaltaan kaivoja ja ennalta määrätty syvyys.
 • Jokaisessa kuopassa laske- tamme valmiiksi valmistettua vahvikehkoa.
 • Lasemme kotelon (muovia, metallia, asbestisementtiä, raudoitettua betonia tai ruberoidia) alimpaan kuoppaan, joka pysyy pysyvänä muottipöytänä tulevaisuudessa.
 • Tasojen avulla koteloputket tasataan tiukasti pystysuoraan asentoon.
 • Putken ja reiän seinämän välinen vapaa tila täytetään maaperällä (välivaihemuuntaja ja oikean pystysuoran asennuksen tarkistaminen ovat pakollisia).
 • Tason tai rakennuksen hydraulisen tason avulla merkitsemme paalujen tarvittavan korkeuden maanpinnan yläpuolella.
 • Ylimääräinen kotelo, joka poistetaan hiomakoneen avulla sopivalla leikkauslevyllä.
 • Sitten kaadetaan betoniliuosta muottiin (sementti-hiekka-seos suhde 1: 3, sementtiaste vähintään M300) ja tiivistä se submersible electrovibrator (tai kapea käsi-manipulointi) avulla.

Varoitus! Aloitamme työtä säätöasennuksen järjestämiseksi (monoliittisella grillatahalla tai teipillä) aikaisintaan 2-3 viikkoa, kun paalut täytetään ratkaisulla.

Grillin rakentaminen

Rostverk on monoliittinen betoniteräsnauha, joka yhdistää kaikki paalut yhdeksi rakenteeksi. Sen avulla voimme saavuttaa sen, että koko rakenteen paino kuormitetaan tasaisesti kaikkien paalujen kesken. Technologisesti, grillage järjestely on hyvin samanlainen kuin tavanomaisen nauhaosaston rakentaminen. Ainoa ero on, että alempi pinta ei ole maassa kaivannossa, vaan paalujen yläosissa, jotka ulkonevat maanpinnan yläpuolella. Grillauslaitteen leveys vastaa kantavien seinien paksuutta ja korkeus on yleensä joko yhtä suuri kuin leveys (kevyille rakenteille) tai 1,5 kertaa suurempi (betonilohkojen tai tiilien rakennuksissa). Työjärjestys on seuraava:

 • Levyistä tai vanerista asennetaan muotti, jossa on aukot paaluille ja kaikki tarvittavat tekniset aukot viestinnän ilmanvaihtoon ja syöttölinjoihin (vesihuolto, viemäröinti jne.).
 • Sisällä muottiin tehdään teräsvaijerin vahvistus: yhdistämme teräslevyn vahvistamisen kuorien reunojen yli ulkoneviin paaluihin.
 • Täytä muottiin betoni.
 • Kun lopullinen kuivaus laastin muotti on purettu.
 • Valmistamme valmiin grillatun pinnan vedenpitävyyden (yleensä kaksi kerrosta kateaineita riittää).
 • Aloitamme lattian asentamisen ja kantavien seinien ja väliseinien rakentamisen.

Vihje! Jotta vältetään grillin muodonmuutos maaperän turpoamisen aikana, on välttämätöntä jättää aukko 150 ÷ ​​250 mm sen alareunan ja maan väliin.

Voit tehdä grillauksen tylsälle alustalle ja monoliittisen laatan muodossa, mutta tämä menetelmä vaikeuttaa huomattavasti muottien ja vahvistamisen järjestelyä.

Lopuksi

Oikein suunniteltu ja varusteltu pohja porakoneilla, joissa on grillaus, sopii minkä tahansa rakenteen rakentamiseen monimutkaisilla epävakailla maaperillä. Ja sen rakentamisen kustannukset ovat paljon pienemmät kuin liuskan pohjalla, joka on upotettu jäätymisasteelle. Pallojen järjestäminen omiin käsiisi säästää jopa 30-40% budjetillasi.