Kuinka vahvistaa betonia, asentaa ja neuloa vahvistamista.

Betonin vahvistaminen, miten ja miksi. Asennetaan ja neulo ristikko. Salaisuudet, vinkit, kokemus. Lähde. (10+)

Kuinka vahvistaa betonia, asentaa ja neuloa vahvistamista

Miksi vahvistaa betonia?

Betonilla on suuri puristuslujuus. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haluat rikkoa betonielementin painamalla sitä, sinun täytyy panostaa paljon. Betoni ei kuitenkaan kestä vetovoimaa. Toisin sanoen jos betonilohko alkaa venyttää, se puhkaisee hyvin nopeasti. Ensisilmäyksellä näyttää siltä, ​​ettei ole olemassa tilannetta, jossa betonin venyttäminen tapahtuu elämässä. Mutta tämä vaikutelma on petollinen. Itse asiassa, kun pyritään taipumaan tai taivuttamaan betonirakennetta, tällaisia ​​ponnisteluja esiintyy jatkuvasti, taivutetun palkin sisäpuolella ja vetovoimalla ulkonevalla puolella syntyy puristusvoima. Joten sinun on jotenkin korotettava betonin vetolujuutta.

Vahvistus vain palvelee tätä tarkoitusta. Vahvotangot on asennettu betoniin, yleensä metalliin, joskus muuhun materiaaliin. Vain nämä sauvat on oltava vahvoja ja kestettävä itse betonin paine. Betoni, kun se nousee, laajenee ja puristaa sauvat, kiinnittämällä ne tukevasti. Holkkirakenteita ja -putkia ei voida käyttää vahvistamiseen, paitsi jos niiden sisältämät ontelot on täytetty myös betonilla. Hollow-rakenteet yksinkertaisesti tasoittavat nousua ja vastaavasti betonin laajenemista, eivätkä ne pidä paikkaansa.

Asennus- ja neulomisvarusteet.

Armourilla on järkevää asentaa betonirakenteeseen väitetyn pyyntiponnistuksen suunnat. Vahvikkeen asentaminen voiman suuntaan on järkevää vain, jos vetovoima on tarkoitettu.

Yleensä vahvistusta asennetaan ennen betonin kaatamista. Jos olet havainnut tämän prosessin, olette nähneet, että vahvistus on asennettu, sitten hitsattu tai sidottu. Miksi neuloa vahvistusta? Yhdisteillä ei ole riittävää lujuutta eivätkä ne pysty antamaan sitä koko rakenteelle. Rakenteellinen lujuus ei ole riippuvainen siitä, ovatko liitokset kiinni vai ei. Mutta sinun on vielä neulottava tai kypsennettävä.

Tämä on tarpeen vain, jotta vahvistus ei liiku, kun hiekkakiveä laastia kaadetaan. Ratkaisu on raskas ja helposti liikuttaa venttiiliä. Emme voi sallia sitä. Rakenteellista lujuutta varmistavat se, että lujitustangot painetaan hyvin tiukasti toisiinsa betonissa ja niitä pidetään kitkan avulla. Ne puristetaan, kun betoni nousee, kun se laajenee ja puristaa kaiken, joka on upotettu siihen, kuten vice. Joten meidän on varmistettava, että lujitustangot ovat tiiviisti kiinni nivelissä kunnes betoni kovenee. On erittäin huono, jos nestemäinen betoni tunkeutuu tangon väliin. Emme voi sallia sitä.

Neulominen tai hitsaus auttaa vahvistamaan raudoitusta ja estämään liitosten silmukoinnin kaadettaessa seosta. Joten on välttämätöntä neuloa niin, että liitäntä kestää täytön, niin nippu ei ole tärkeä, se pitää betonin itse. Voit siis neuloa hitsaamalla tai teräslangalla. Varmista, että puristimet yhdistyvät hyvin tiukasti.

Lisää vinkkejä rebar

Hydrofobiset lisäaineet ovat erittäin tärkeitä raudoitetun betonin valmistuksessa. Tosiasia on, että tavallinen betoni imee ja kerää kosteutta, mikä lisää raudan korroosiota. Armatura rusts ja menettää voimaa. Hydrofobinen betoni ei läpäise kosteutta raudoitukseen ja auttaa säilyttämään sen voimakkuuden. Yleensä hydrofobiset lisäaineet lisäävät betonin kestävyyttä huomattavasti, koska ne estävät kosteuden tunkeutumisen siihen, joka sitten pakastaa betonin.

Mikä on betonin vahvistaminen?

Miksi betoni tarvitsee raudoitusta, betonirakenteen vääristymiä

Tavanomaisella betonilla on joitakin haittoja, joita esiintyy riippumatta käytetystä sementtityypistä ja epäpuhtauksien valinnan perusteellisuudesta. Yksi näistä haitoista on puhtaasta betonista valmistettujen tukirakenteiden riittämätön lujuus. Materiaali itsessään on kuitenkin liian hyvä hylätä se metallirakenteiden hyväksi, ja lisäksi se on paljon halvempaa. Vahvistettu betoni ratkaisee betonituotannon lujuuden ja tehokkuuden ongelman. Se on betoniteräsvahvistus, joka on tärkeä korkeiden rakennusten ja laajojen teollisuusalueiden kannalta.

Rakenteen muodonmuutos puristuksesta ja jännityksestä

Kuinka tarkalleen vahvistaminen auttaa vahvistamaan betonia niin kestävänä? Mikä tahansa betonirakenteeseen kohdistuu puristus- ja jännityskuormat, jotka aiheuttavat tilapäisen tai pysyvän muodonmuutoksen. Jotta voisimme ymmärtää, kuinka muodonmuutos toimii, voidaan kuvitella, että suuri kumipakkaus on vahvistetun betonilevyn sijasta, joka on pakattu, venytetty ja taivutettu tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Betoni on lähes samojen fysiikan lakien alainen, vaikka sen muodonmuutos on vähemmän havaittavissa silmään. Varsinkaan kovien betonien liiallinen muodonmuutos aiheuttaa rakenteiden tuhoutumisen, joka on täynnä rakennuksen saattamista hätäkeskukseen.

Puhdas betoni, vaikka se näyttää melko vahvalta, kaatuu suhteellisen pienellä vaivalla. Siksi sitä käytetään vain yhden tyyppisen muodonmuutoksen kerrallaan. Rakennusten laakerirakenteet vaativat enemmän lujuutta ja joustavuutta. Teräsvahvikkeen sydän kestää huomattavia kuormia verrattuna kiinteään betoniin, se kestää sata kertaa vahvempaa vetolujuutta kuin vahvimmillaan vahvistamattomilla betonilla. Tällöin terästangot pystyvät pitämään koko betonilaattoja vakavasta muodonmuutoksesta ottaen monenlaisia ​​kuormia, mukaan lukien terävät värähtelyt.

On tärkeää valita tietyn osan vahvistaminen siten, että se sopii hyvin betoniin luomatta aihioita tai heikkoja alueita laattaan. Liimausta voidaan parantaa betonin pitkäaikaisella kovetuksella kaatamisen jälkeen sekä terästangojen alkuperäisen karheuden lisäämiseksi. Teräs itse tarttuu täydellisesti betoniin, kun taas lämpötilan muutoksilla on samat fysikaaliset ominaisuudet. Esimerkiksi ne vaihtavat tilavuuttaan samalla tavalla. Lisävahvistus tapahtuu betonin kutistumisen aikana - se puristaa terästangot niin tiukasti, että ne tulevat käytännössä valmiiksi valmiiksi raudoitetusta betonilaatasta. Vahvistettu betoni tulee osa kiinteitä seiniä, lattiaa ja kattotiiliä asuin- ja teollisuusrakennuksissa.

Koska betoni on heikko lämmönjohdin, teräsvahvistus on luotettavasti suojattu yhdestä sen tärkeimmistä haitoista - haavoittuvuus, jossa lämpötila muuttuu voimakkaasti. Vahvistettu betonielementin sisälle ei käytännössä vaikuta lämpötila vuoden kuumin tai kylmin kauden aikana.

Miksi tarvitset raudoitusta betoniin?

12. marraskuuta 2016 Rakennusmateriaalit

Betonin kaatamisen yhteydessä otetaan huomioon koko tekijän monimutkainen kokonaisuus, joka vaikuttaa lopulta kovetetun rakenteen lujuuteen. Lämpötilan, pohjaveden ja jopa ilmanlaadun vaihtelut vaikuttavat kaatavan betonin lujuuteen, joten insinöörit etsivät erilaisia ​​tapoja lopputuotteen laadun varmistamiseksi. Tänään metallirakenteita, joita kutsutaan raudaksi, asetetaan usein betoniin niin, että kuorma on tasaisesti jakautunut ja lopullinen karkaistu betoni on hyvin vahvistettu.

Yleensä betonirakenne on valmistettu hiiliteräksestä, ja sitä valmistetaan tyypillisellä rei'itetyllä pinnalla, joka on välttämätön betonin parempi tarttuvuuden saavuttamiseksi.

Betoni on suhteellisen vahva, kun se on täysin asennettu ja hyvin jäädytetty, mutta sillä on pieni vetolujuus ja laajenemisen tai supistumisen jälkeen (jotka johtuvat erilaisista olosuhteista, kuten säästä), se ei sitoudu takaisin itseensä. Betoniin asetetut liittimet kompensoivat betonin alhainen vetolujuus. Se on raudoitus, joka pitää betonin erottavan, mikä voi aiheuttaa halkeamia ja muita rakenteellisia vahinkoja.

Vahvistus pitää tehokkaasti rakenteen yhtenä kokonaisuutena, ja koska teräs ja betoni laajenevat ja sopivat lähes samalla nopeudella, niiden erottaminen toisistaan ​​on erittäin pieni.

Terästangot on valmistettu laitevalmistajilta. Vavat ovat eri pituisia ja paksuisia, koska jokainen projekti tarvitsee omaa lujuutta.

Rakentajat voivat muodostaa yksittäisen verkon tai häkän vahvistamisen yhdistämällä sauvat keskenään. Tämä tehdään yleensä suurissa projekteissa.

Tiili ja muut rakenteet toisinaan vahvistetaan teräsvahvikkeella. Mutta pohjimmiltaan tilaustyöt tehdään yrityksiltä, ​​jotka rakentavat suuria betonirakenteita betoniin, eli ne toimivat suurten projektien kanssa.

Koska vahvistusprofiili on altis korroosiolle (ja jos näin tapahtuu, halkeamien todennäköisyys betonissa kasvaa), sauvat asetetaan tiettyyn syvyyteen. Jos ne ovat liian lähellä pintaa, vesi voi päästä niihin, mikä johtaa korroosiota ja ruostetta. Yleensä betoni riittää suojaamaan säleikköä kosteudelta, mutta tietyissä tilanteissa (esimerkiksi rakenteissa, jotka ovat lähellä suolavettä tai siltoja), käytetään vahviketta, joka on pinnoitettu ruosteen muodostumisen estävän polymeerin kanssa. Päällystetty vahvike on kalliimpaa kuin tavallinen teräsvahvistus, mutta pitkällä tähtäimellä se tietysti osoittaa sen edut (koska joidenkin rakenteiden korjaus ja niiden jälleenrakentaminen ovat erittäin kalliita).

Vahvistamme perusta omilla käsillämme

Säätiön rakentamisessa kerrotaan aina vahvistamisen tarpeesta. Ainoat poikkeukset ovat tiili- ja paaliruuvi. Vaikka vahvistusprosessi ensi silmäyksellä on yksinkertainen, se ei ole aivan niin.

Ensinnäkin vaikeuksia syntyy vahvistamisen vaiheessa ja toiseksi vahvistamalla säätiön kulmia, koska tämä on melko vaikea paikka tällaiselle työlle. Virheiden välttämiseksi on tärkeää tietää etukäteen tietyn materiaalin valinta ja säätiön vahvistuksen hienovaraisuudet.

On yhtä tärkeää, että piirustukset vedetään oikein perustan lujittamiseksi tai valmiiden välineiden käyttämiseksi oikein. Ilman tätä ei voi luottaa hyvään tulokseen.

Joskus jotkut rakentajat haluavat säästää vahvistamiseen ja tehdä ilman sitä. Tietenkin tämä on ehdottomasti kiellettyä, koska vahvistaminen on tärkeä ja kiinteä osa säätiötä. Täyden tarkistuksen varmistamiseksi on tarpeen tutustua säätiön lujitemuotoihin ja arvioida sen välttämättömyyttä.

Miksi tarvitset liittimiä?

Rakentamisen aikana on tarpeen ymmärtää, miksi betonipohjan vahvistaminen tarvitaan.

 • • Ensinnäkin raudoituksen läsnäolo kasvattaa pohjan kantavuutta ja mahdollistaa sen asennuksen raskaammalle rakenteelle.
 • • Toiseksi vahvistamisen puuttuessa talon perusteet ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta alkavat nopeasti romahtaa, koska betoni on erittäin heikko vetoajossa.

Lisäksi ilman asennettuja sauvoja tai ristikkoverkkoa, pohja kulkee melko voimakkaasti maaperän kausivaihteluiden aikana, mikä johtaa rakenteen vaurioitumiseen sen täydelliseen tuhoamiseen asti.

Valintaominaisuudet

Jalustan virheettömyys ja kestävyys riippuvat myös siitä, kuinka hyvin raudan materiaalin ja sen halkaisijan valinnasta tehdään oikein. Tänään markkinoille tarjottiin kahdenlaisia ​​venttiilejä - metalli ja lasikuitu. Ensimmäinen on monipuolisin ja sillä on erinomainen vahvuus. Sen käyttö talon perustan lujittamiseen on edullista ja luotettavaa.

Lasikuituliittimiä, mutta vielä täysin uutta materiaalia, ei ole vielä testattu kestävyyttä käytännössä. Se eroaa metallista huomattavasti korkeammasta hinnasta, mutta samalla ei korroosiota. Vahvistuksen perustan vahvistaminen katsotaan luotettavaksi.

Vähemmän tärkeä indikaattori valittaessa vahvistusta on sen halkaisija. Se muuttuu rakenteen painosta, mutta myös säätiön tyypistä. Halkaisija voi olla joko viisi tai kahdeksankymmentä millimetriä, ja sinun on valittava se, joka on sopiva tapaukseen. Maanrakentamisessa käytetään useimmin tangot enintään kolmekymmentä kaksi millimetriä.

Jotta päätettäisiin, mikä raudoituksen halkaisija tarvitaan nauhan perustuksiin, sinun on välittömästi määritettävä tulevan talon paino. Jos suunnitellaan kevyen rakenteen rakentamista, niin kahdeksan millimetrin osa riittää. Keskimääräisen painon omaaville rakennuksille riittää kaksitoista millimetriä, ja raskaille, neljätoista.

Pylväspohjan vahvistamisen yhteydessä sauvojen poikkileikkauksen halkaisija valitaan rakennuksen painosta riippuen samalla tavalla kuin teipin pohjaan.

Monoliittisen kellarin vahvistaminen vaatii suurta poikkileikkausta. Yleisimmin käytetty vahvistus, jonka halkaisija on neljätoista-kuusitoista millimetriä. Emme saa unohtaa, että pohjalevyn vahvistamisen yhteydessä käytetään sekä vaakasuoraa että pystysuoraa vahvistusta.

Myös vahvistusvahvistuksessa on hyvä tuntea vahvistus SNiP, jonka ansiosta haluttu halkaisija on mahdollista määrittää tarkasti.

Työn toteutusprosessi

Pätevien töiden suorittamiseksi sinun on noudatettava säätiön vahvistamisjärjestelmää ja saat kaiken tarvitsemasi ulottuvillesi. Jotta turvallinen toteuttaa raudoituksen raudoituksen vahvistaminen:

 • • bulgaria;
 • • muovipidikkeet;
 • • neuletiheys;
 • • Liittimet - metalli tai lasikuitu (näiden kahden tyypin yhdistäminen on mahdotonta yhdeksi pohjaksi). Tästä syystä sinun tulisi välittömästi selvittää, millaista raudoitusta käytetään nauhatasolle.

Ennen kuin aloitat työn täydellisen tuntemisen tulevalle liiketoiminnalle, kannattaa tarkastella Internetissä esitettävien kaistaleiden perustusten vahvistamista. Ankkuri myydään pitkien sauvien muodossa ja siksi alussa on leikattava haluttuun pituuteen.

On mahdollista määrittää, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan kaistaleiden perustuksiin itsenäisesti, ja niillä on alkeelliset matemaattiset tiedot. On myös syytä lisätä pieni kantaliike eikä ostaa tankoja. Nyt laskea raudoituksen säätiö on kätevä käyttää online-laskin.

Säätiön vahvistaminen omilla kädillä alkaa kiinnittää muovipidikkeet kaivannon pohjalla, johon vavat asennetaan sen jälkeen. Nauhatuloksessa ei yleensä ole järjestetty yli neljää riviä pitkittäisvaijereita. Vaakasuuntaiset sauvat asennetaan siten, että ne ovat viiden senttimetrin etäisyydelle muotista. Kaikki tangon liitokset on yhdistetty neulomalla.

Tämä on tehtävä riippumatta siitä, mitä liittimiä käytetään nauhan perustuksiin. Sitoutumisprosessi on sama sekä metalli- että lasikuituvahvisteille. Alemman tason luomisen jälkeen pystypalkit on asennettu ja ylempi kerros on järjestetty.

On mahdotonta antaa täsmällisiä suosituksia siitä, mikä vahvistus on parempaa käyttää nauhan pohjaan, koska jokainen henkilö valitsee materiaalin riippuen hänen erityisistä olosuhteistaan ​​ja materiaaleista.

Edut tiili perusta paljon. Tämä on mahdollisuus rakentaa minkä tahansa koon pohja, materiaalin kohtuullinen hinta ja vastustuskyky lämpötila-ääriliikkeille. Miten valita tiili rakentamiseen.

Pallojen säätiön etusija annetaan tapauksissa, joissa rakentaminen suoritetaan lähellä vesistöjä tai hiekka- ja metsämailla. Epäilemättömät etut paalusäätiöstä on syytä panna merkille.

Liuskajohtojen rakentamisen työtä voidaan tehdä lyhyessä ajassa, mikä on epäilemättä sen etu. Voit laskea sen rakentamiseen tarvittavien materiaalien määrän käyttämällä erilaisia ​​online-laskimia.

Ruuvauslaskelmia laskettaessa on syytä huomata, että paalujen välinen etäisyys ei saa olla yli kolme metriä, mikä vähentää kustannuksia.

Sisustus ja korjaus

Rakennuksen betonoitumisen tarve, onko se talon, seinien tai lattioiden perustana, käytetään lähes aina teräsvahvikkeella.

Miksi sitä tarvitaan?

Betonin tiedetään ottavan puristuskuormat hyvin, mutta se ei ole hyvä venyttely, taivutus ja kiertäminen. Siksi betonituotteiden voimakkuuden lisäämiseksi niihin lisätään teräksistä raudoitusta, joka muuttaa tavallista betonia betonirakenteeksi.

Vahvikkeet ovat tyypillisesti terästangot, silmät ja erilaiset hitsatut tai neulotut kehykset. Vahvistus voi olla tasainen tai irtotavarana riippuen siitä, mikä muodostaa betonin raudoituskotelon.

Ankkureissa voi olla vakio-osa (sileä) tai jaksollinen profiili. Aaltopahvi vahvistetaan useimmiten lujitetuilla betonirakenteilla, koska sen profiili parantaa teräs- ja betoniterästen kiinnittymistä ja muuntaa ne yhdeksi työyksiköksi.

On olemassa useita erilaisia ​​vahvikkeita, jotka on valmistettu erilaisista teräksistä. Jokaisella tyypillä on tiettyjä ominaisuuksia, jotka johtuvat teräksen sulatusprosessin aikana lisätyistä lisäaineista.

Yleisimmin käytetty yleisesti käytetty vahvistus on A3.

Yksi merkittävistä lujitustyypeistä on 35GS-raudoitus, joka on valmistettu matalasta metallista. Se on valmistettu teräksestä 35GS, joka sisältää suuremman määrän hiiltä ja mangaania. Nämä elementit antavat venttiilille erityiset ominaisuudet:

 • hiilen läsnäolo aikaansaa paremman lujuuden lujuuden;
 • mangaani on vastuussa korkeasta muovaisuudesta.

Tämäntyyppisen vahvikkeen erotusominaisuudet ovat myös seuraavat:

 • korkea korroosionkestävyys betonin kanssa;
 • mekaanisen rasituksen kestävyys;
 • resistenssi tällaiseen ilmiöön kuin tärinä.

Nämä ominaisuudet johtuvat venttiilien 35GS käyttämisestä olosuhteissa, joissa on ankaria ilmasto-olosuhteita ja alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta.

Tällaista raudoitusta käytetään laajalti monoliittirakenteiden rakentamisessa, metrojen ja siltojen rakentamisessa. Sitä käytetään myös vedenalaisen putkilinjan rakentamiseen.

Rungon käyttö tästä raudasta esijännitetyissä betonituotteissa antaa heille lisää lujuutta ja luotettavuutta. Usein sitä käytetään tiekarttojen tärkeiden osien vahvistamiseen.

Rakennustöitä varten käytetään halkaisijaltaan 6 - 40 mm: n vahvistussauvoja, joita voidaan ostaa käämeissä (pienistä läpimitoista) tai tangoista, joiden pituus on 6-11,7 m.

Miksi betoni tarvitsee raudoitusta, betonirakenteen vääristymiä

Tavanomaisella betonilla on joitakin haittoja, joita esiintyy riippumatta käytetystä sementtityypistä ja epäpuhtauksien valinnan perusteellisuudesta. Yksi näistä haitoista on puhtaasta betonista valmistettujen tukirakenteiden riittämätön lujuus. Materiaali itsessään on kuitenkin liian hyvä hylätä se metallirakenteiden hyväksi, ja lisäksi se on paljon halvempaa. Vahvistettu betoni ratkaisee betonituotannon lujuuden ja tehokkuuden ongelman. Se on betoniteräsvahvistus, joka on tärkeä korkeiden rakennusten ja laajojen teollisuusalueiden kannalta.

Rakenteen muodonmuutos puristuksesta ja jännityksestä


Kuinka tarkalleen vahvistaminen auttaa vahvistamaan betonia niin kestävänä? Mikä tahansa betonirakenteeseen kohdistuu puristus- ja jännityskuormat, jotka aiheuttavat tilapäisen tai pysyvän muodonmuutoksen. Jotta voisimme ymmärtää, kuinka muodonmuutos toimii, voidaan kuvitella, että suuri kumipakkaus on vahvistetun betonilevyn sijasta, joka on pakattu, venytetty ja taivutettu tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Betoni on lähes samojen fysiikan lakien alainen, vaikka sen muodonmuutos on vähemmän havaittavissa silmään. Varsinkaan kovien betonien liiallinen muodonmuutos aiheuttaa rakenteiden tuhoutumisen, joka on täynnä rakennuksen saattamista hätäkeskukseen.

Miten vahvistaminen toimii betonissa

Betonirakenteiden työstö

Yli vuosisataa rakennusteollisuudessa tunnetaan sellaista materiaalia kuin teräsbetoni. Tästä arvokkaasta iästä huolimatta tätä betoniyhdistettä ja teräsvahvistusta käytetään edelleen rakentamisessa. Tämä johtuu monista tekijöistä, joista tärkein on vahvistetun betonin lujuus, joka saavutetaan vahvistamisen avulla.

Armarovka valmistettu betonin kaatamiseksi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten vahvistaminen toimii konkreettisesti, miksi sitä tarvitaan siellä ja mikä on tällaisen suunnitteluratkaisun erityispiirre.

Betonirakenteita ei käytetä vain asuin- tai teollisuusrakennusten rakentamisessa. Edut, joita tämä rakennusmateriaali mahdollistavat, voidaan käyttää monilla rakennusalueilla, mikä merkitsee lisätoimintaa eri olosuhteissa.

Betonin ja teräksen liitos

Betonin ja teräsbetonipatsaiden laajennusliitosten päätiivisteiden rakenteet: a - metallista, kumista ja muovista valmistetut kalvot; b - asfaltin materiaaleista valmistetut avaimet ja tiivisteet; in - injektio (sementointi ja bituminaatio) tiivisteet; g - palkit ja betonilevyt ja teräsbetoni; 1 - metallilevyt; 2 - profiilimaista kumia; 3 - asfalttimastia; 4 - teräsbetonilaatta; 5 - kuopat sementoitukseen; 6 - sementtiventtiilit; 7 - vahvistettu betonipalkki; 8 - asfaltti vedeneristysnauha.

Rakennemateriaalin luominen betonista ja teräksestä johtuu useista eduista, joita tällainen symbioosi antaa. Ensinnäkin se koskee näiden kahden materiaalin fyysisiä ominaisuuksia. Betoni täydentää terästä ja terästä merkittävästi parantavat betonin fysikaalisia parametreja.

Ensinnäkin se koskee tällaista vahvuutta. Tämä parametri mitataan tietyn materiaalin eri tiloissa. Näihin olosuhteisiin kuuluvat venytys, puristus ja leikkaus. Jokainen näistä tiloista on tärkeä, joten niiden laskeminen tapahtuu hyvin tarkkaan.

Betonilla on melko korkea puristuslujuus. Tämä indikaattori määritteli betonirakenteiden käytön lattianrakennuksessa, jossa puristus on vakio. Kuitenkin, jos venytyskerroin toimii puristuksen lisäksi, on käytettävä vahvistettua betonia.

Tämä johtuu siitä, että teräs, josta raudoitus on tehty, on erittäin suuri vetolujuus. Tämä on se, mikä antaa turvallisuustason, joille betonirakenteet ovat tunnettuja. Teräksen ja betonin oikea yhdistelmä, niiden välinen oikea kytkentä takaa lujitetun betonirakenteen lujan vahvuuden. Lisäksi käsitellään, miten tämä teräs- ja betoni-sidos on mahdollisimman kestävä ja täydellä kapasiteetilla täyttää tehtävänsä.

Vahvistettu betonisääntö

Itse lattiapäällyste

Viimeisen betoniteräksen lujuus riippuu ensisijaisesti siitä, kuinka betoni on liitetty vahvikkeeseen. Tarkemmin sanottuna on tärkeää, miten betoni siirtää kuormituksen teräsvahvikkeelle aiheutuvan rasituksen. Jos tämä siirto toteutetaan ilman energian menetystä, kokonaiskestävyys on suuri.

Jännitteensiirron yhteydessä ei saa olla tiedonsiirtoa. Tämän parametrin arvo on sallittu vain 0,12 mm. Betoni- ja teräsvahvisteiden tarkka, kestävä ja kiinteä liitäntä takaa, että lopullinen betoniteräsrakenteen lujuus on myös suuri.

Jotta konkreettisen vahvistuksen toiminnan periaate voidaan selvästi ymmärtää, ei riitä tietää vain edellä mainittua teoreettista osaa. Tärkeä osa koulutusta on käytäntö eli tuntemus siitä, miten tämä raudoitettu betoni on tehty ja millaiset säännöt sen tuottamiselle muodostavat lopullisen rakenteen lujitetun betoniyhteyden.

Katso myös: Vahvikehikon perusnauhan tuotanto

Teräsvahvistuksen valinta

Vahvitetun betonin valmistuksen aloittamiseksi on välttämätöntä, koska se ei ole vaikea arvata, rautaa ja betonia. Valittaessa materiaalia metalliydintä varten, on noudatettava tiettyjä sääntöjä, joista osa on esitetty erityisissä sääntelyasiakirjoissa. Sääntöjen mukaan raudoituksen tuottamiseen voidaan käyttää seuraavia materiaaleja:

 • lievä teräs;
 • keskipitkä ja korkea hiiliteräs;
 • kylmävetetty teräslanka.

Jokainen näistä materiaaleista käy läpi toimenpiteitä kuten mekaaninen karkaisu ja kylmä kiertyminen. Tärkeä tekijä on se, että metalliytimien on välttämättä oltava epätasaisella tai hieman rei'itetyllä pinnalla. Tämä tilanne antaa lisää tarttumista betoniin teräkseen.

Monoliittisen päällekkäisyyden suunnittelu teräsprofiilisen lattian käytön avulla kiinteäksi muottirakenteeksi ja ulkopuoliseksi vahvikoksi.

Vahvikkeen sijainti on tehtävä koko betoniteräksen, laattarakenteen tai muun rakenteen alueella. Verkko on luotu terästangoista. Tämä ristikko on sauva, joka on yhdistetty oikeaan kulmaan. Liitos tapahtuu hitsaamalla tai yhdistämällä.

On olemassa myös yksi sellainen vahvistus, jota on tarpeen kertoa. Tämä on ns. Arkkiovia. Se on teräslevy, joka on leikattu pinnan yli monissa paikoissa ja tuloksena olevat raot laajenevat. Se on eräänlainen verkko, jonka sijainti on sama kuin tavallisen vahvistusverkon sijainti. Tällaisen verkon käyttö on kysyntää rakennusten lattialaatoissa ja seinissä.

Rod valmistelu nippu

Ennen rakenteen valmistuksen aloittamista ja sen upottamista betoni- tai muuhun betonirakenteeseen on valmisteltava teräsvaijereita. Lisäksi niitä on tarkistettava soveltuvuudesta ja kestävyydestä. Vasta sen jälkeen on tarpeen aloittaa betonin vahvistamisen päätoiminta.

Tärkeimmät parametrit, joilla vahvistus tarkistetaan, ovat ruostumisen läsnäolo ja sen yhteensopivuus aiemmin määriteltyjen mittojen kanssa. Emme saa unohtaa fyysisiä vikoja. Terästangot tulee olla tasalajeja ja sopivat kaikenkokoisiin. Niiden sijainti betonilaatassa on tarkasti tarkistettava, koska jopa muutaman millimetrin poikkeama voi olla kriittinen.

Puhuessamme ruosteesta, puhumme voimakkaasta korroosiosta, joka jo alkaa tuhota metallinen sauvan sisätilat. Kun ruostetta, joka löi vain pienen osan sauvoista, venttiilien toiminta on sallittua. Sinun on kuitenkin tehtävä tällaisten sauvojen käsittely erityisillä korroosiota aiheuttavilla aineilla.

Tämän jälkeen metallitangot taitetaan. Miksi tarvitset tätä operaatiota? Tarvitaan monimutkaisia ​​vahvistettuja rakenteita, jotka asennetaan betoniin. Tämä toimenpide suoritetaan erikoiskoneilla. Kaikkien lujituksen valmisteluun tähtäävien toimenpiteiden jälkeen tapahtuu vahvistusverkon nippu tai hitsaus. Tällaisen verkon luomiseksi käytetään yleisesti seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • teräsvaijerit (ne on valmisteltava, testattava ja tarvittaessa kaareva);
 • metallilangasta (tarvitaan, jos käytetään nipua);
 • hitsauskone (tarvitaan, jos käytetään vahvistusverkon hitsausta);
 • tasainen pinta (verkon liimaus tai hitsaus on tehtävä hyvin huolellisesti, pienin muutos saattaa häiritä koko rakenteen oikeellisuutta);
 • nostomekanismi (teräsrakenteen kiinnittämiseksi betoniin, sinun on käytettävä nostomekanismia);
 • tiivisteet ja tulpat (näiden laitteiden avulla voit hallita nivelsiteiden tasaisuutta ja välttää siirtymisen).

Lujittavan verkon luominen

Monoliittisen päällekkäisyyden järjestelmä.

Nipun vahvistaminen palkkeja käytetään nyt paljon useammin kuin hitsaamalla. Tämä johtuu tämän prosessin alhaisemmista kustannuksista. Yhteyden laatu vähenee kuitenkin. Mutta riippumatta siitä, mitä tämä operaatio toteutetaan ja sen toteuttaminen edellyttää myös tietoa ja tiettyjä taitoja.

Katso myös: Vaahtolohkojen seinämän vahvistaminen

Yleensä nipu pidetään poissa jo valmistetusta muottirakenteesta. Pinnan, jolle ligamentti tapahtuu, tulee olla täysin tasainen, joten tuloksena tulisi olla nivelside ilman mitään siirtymistä. Tasapainoisuuden ja syrjäytymisen hallitsemiseksi käytetään erityisiä tiivisteitä ja pidikkeitä, jotka asennetaan tangot kiinnitysprosessin aikana.

On syytä muistaa, että tämän työn avulla jo valmis asennus on äärimmäisen vaikeaa korjata. Tätä varten sinun on purettava koko osa ja kiinnitettävä se uudelleen. Siksi nipun tasaisuuden ja prosessin oikeellisuuden seuranta on pakollista.

Sitoutumiseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Yleisin ja edullinen niistä on tavallinen rautalanka, jolla on pehmeys ja samanaikainen voima. Voidaan käyttää myös jousiin perustuvia erikoisliitteitä. Ne nopeuttavat suuresti asennusprosessia.

Jotta raudoituksen liittäminen betoniin olisi korkealaatuista, on välttämätöntä laskea tällainen hetki kuin betonikerros teräsverkon yläpuolella. Betonikerroksen tulisi suojata teräsrakenne ilman ja kosteuden tunkeutumiselta siihen. On tärkeää löytää kohtuullinen arvo betonikerroksen paksuutta, joka täyttää kaikki vaatimukset betoniteräksille.

Hitsausosat

Betonin M250 (sementti, hiekka, sora ja vesi) komponenttien suhde.

Toinen tapa lujittavan verkon luominen on hitsaus. Se alkaa käyttää yhä useammin rakennustyömaillamme, koska se on ihanteellinen ratkaisu lujittavan betonin lujuuden ja laadun parantamiseen. Seuraavassa otetaan huomioon sen edut ja hitsauksen oikea asema niin, että lujitteen ja betonin välinen sidos tulee todella vahvalle.

Useimmiten käytetään sähkökaarihitsausta. Se on yleisimpiä sen yksinkertaisuuden ja laadun vuoksi. Hitsauskoneen ja elektrodien avulla päällekkäisyydet suoritetaan kulmassa ja kaksi terästangia hitsataan yhdellä suoralla linjalla. Ensimmäisessä tapauksessa erityistä laadunvalvontaa ei ole. Mutta hitsaamalla yksi suora, sinun täytyy luoda todella vahva nivel, joka kestää suurta kuormaa.

Hitsauksella on useita etuja viskoosiin verrattuna:

 • kyky tehdä ilman päällekkäisyyttä;
 • lujittavan verkon nivelien lukuisten osien viimeisen poikkileikkauksen pienentäminen;
 • vahvistuskammion jäykkyys lisääntyy.

Voit silti löytää huomattavan määrän etuja hitsauksessa.

Ennen hitsauksen aloittamista sauvat kannattaa puhdistaa. Niiden on oltava sileitä tai leikattuja tietyissä kulmissa, jotka soveltuvat erityisen osan hitsaustangolle. Säädettäessä tangot toisiinsa voit käyttää erityistä laitetta, joka ohjaa sekä vaaka- että pystysuoria tangoja.

Laadukkaan työn tärkeä edellytys on sen valvonta. Sen pitäisi liittyä kaikkiin: saumojen laatu, hitsaajan pätevyys ja suoritettavan työn kokonaismäärä. Minun täytyy sanoa muutamia sanoja alustavaan hitsaukseen. Se sisältää useita testiastioiden hitsausta. Sen jälkeen suoritetaan niiden vetolujuus- ja puristuskokeet.

Lujitetun betonin käyttäytyminen

Taulukko betonin voimakkuuden suhteesta.

Tässä puhumme siitä, kuinka betonipalkki parantaa betonin laatua eri rakennusrakenteissa, joista tärkeimmät ovat palkit, laatat ja pylväät. Jokainen näistä rakenteista antaa sinulle mahdollisuuden löytää ominaisuuksia, joita tulee harkita lujitettujen betonilohkareiden luomisen yhteydessä.

Palkin aiheuttama rasitus ei ole yhtenäinen. Palkin alaosassa on venytys. Tämä tarkoittaa, että sitä on vahvistettava vahvistuskannella.

Palkin pohja, joka on vahvistettu vahvistusverkolla, kokee täsmälleen samalla jännitteellä kuin ennen. Tämän venytyksen vastustus paranee kuitenkin teräksen fysikaaliset ominaisuudet, jotka siirtävät sen resistenssin sen kanssa, kun toimivaltainen sidos on betoni.

Betonilaatan osalta on sanottava seuraavat asiat. Sen laakeri tapahtuu kahden, ja joskus jopa neljän puolen välillä. Laatta on ulottuvilla ja keskellä on suurempi. Vahvistusverkko kiinnitetään levyn molemmille puolille, joten voit varmistaa, että vahvistusverkko on täysin toimiva.

Tässä esitetyt tiedot auttavat ymmärtämään, miten vahvistusverkko toimii ja miksi se on tarpeen käyttää rakennustöissä sekä teollisuudessa että siviilikäytössä. Huolimatta siitä, että raudoitettua betonia on käytetty jo jonkin aikaa, se pysyy ajan tasalla ja pysyy pitkään.

Sivu 2
 • vahvistaminen
 • tyypit
 • valmistus
 • välineet
 • asennus
 • laskelma
 • korjaus

Betonirakenteet

Vahvistettu betoni on yksi vanhimmista rakennusmateriaaleista. Huolimatta käyttöjaksosta yli vuosisadan, se pätee tänään. Tämä voidaan selittää raudoituksen läsnäollessa, mikä lisää raudoitettujen betonielementtien lujuutta. Betonirakenteet ovat yhä suosittuja sekä teollisessa rakentamisessa että kotitalouksissa. Sen käyttö eri suuntiin tekee betonista johtavan saman materiaalin joukosta. Yritetään selvittää, mikä on konkreettisen betonityötyön ydin, sen tarkoitus ja ominaisuudet.

Betoni ja teräs - niiden suhde

Jokaisella rakennusyrityksellä on käytännössä konkreettinen vahvistus- ja betonimateriaalien suhde. Tämä johtuu useista yhdistelmän eduista. Niistä:

 • parantamaan rakenteen suorituskykyominaisuuksia yhdistämisen tuloksena;
 • betonin lujuusominaisuuksien parantaminen teräksen vaikutuksen alaisena;
 • materiaalin lujuus riippuu sen kyvystä leikata, venyttää ja käyttää painetta materiaaliin.

Betonilla on suuri puristuslujuus. Suurten kuormitusten tapauksessa raudoitetun betonin käyttö on pakollista. Venytys teräs ei vaikuta sen lujuuteen. Tämän seurauksena lujien rakenteiden rakentaminen on mahdollista. Betonin ja teräksen välinen yhteys on tärkeä osa rakennuksen vahvuuden määrittämisessä. Betonin puristus määrittää sen vahvuuden. Tällä perusteella vahvistettua betonia käytetään välttämättä seinien tuhoutumisen välttämiseksi kuormien vaikutuksesta.

Betonirakenteiden säännöt

Suunnittelua koskevien vaatimusten täyttämiseksi teräksen ja betonilaattojen on toimittava tiiviissä yhteistyössä. Tämä prosessi tapahtuu niiden tarttumisen aikana, minkä seurauksena betoniseos kovettuu. Heikon kiinnittymisen tapauksessa lujitus liukuu betoniin ja sen seurauksena rakenne kaatuu.

Adheesion ominaisuuksien parantamiseksi tangon pinta on varustettu erityisillä ulkonemilla. Tämä menettely tapahtuu joko liikkuessa tai kahden tanko-osan liimaamisen aikana, jotka ovat kohtisuorassa toisiinsa erikoislaitteiden avulla.

Lisäksi koukut on asennettu lujitustangojen päihin vielä suuremmalle otteelle. Metalliristikoilla ja kehyksillä on luotettavampi adheesio betoniin yksittäisten sauvojen liikkumattomuuden vuoksi.

Ennen käyttöä liitososat on puhdistettava perusteellisesti lian ja ruosteen varalta, koska ne estävät tarttumista.

Esimerkki raudoituksen ja betonin vuorovaikutuksesta.

Ruosteen estämisen edellytys on tiheän ja paksun betonikerroksen luominen jokaisen sauvan ympärille. Ristikon ja rakennuksen pinnan välissä oleva betoni toimii suojana paitsi vahvistaen ruostetta ja takaa myös sen tulenkestävyyden. Tämä ominaisuus on mahdollista silloin, kun käytetään tiheää betonia, joka ei salli ilman kulkua.

Jos betonin suojakerroksen vaadittua paksuutta ei noudateta, voi syntyä materiaalien kireyden heikkenemistä ja ruosteen muodostumista vahvistusverkolla. Toisaalta liian paksu suojaava kerros johtaa rakenteen lujuuden vähenemiseen johtuen raudoituksen siirtymisestä.

On huomattava, että vahvistettu betoni ei menetä ominaisuuksiaan lämpötilan putoamisessa. Betonilla ja vahvikkeilla on lähes sama laajenemiskerroin, joka mahdollistaa niiden samanaikaisen pidentymisen tai lyhentämisen vastaavasti lämpötilan kasvun tai laskiessa.

Teräsvahvistuksen valinta

Rauta ja betoni - teräsbetonin pääkomponentit. Pakollisia materiaaleja valittaessa on joitain sääntöjä. Näiden sääntöjen mukaan voidaan lujittaa sellaisia ​​rakennusmateriaaleja kuten:

 • lievä teräs;
 • korkea ja keskisuuri hiiliteräs;
 • teräslanka, joka on luotu kylmänä piirustuksena.

Ennen käyttöönottoa tangot suoritetaan menettelyt lujuuden ja kylmän hyytymisen lisäämiseksi. Metallin pakollisena piirteenä tulee olla pinnan läsnäolo epäsäännöllisyydellä ja lovilla. Tämä toimii lisämetallina metallin ja betonin välillä.

Sen jälkeen, kun sauvat ovat 90 asteen kulmassa, ne muodostavat vahvistusverkon. Yhdistämisprosessi tapahtuu hitsausyksiköiden tai neulomisen avulla. Ristikon sijainti on myös ominaisuuksiltaan, sillä se kattaa koko betoniteräksen alueen.

Sijoita toinen vahvistusluokka. Tämä materiaali on teräslevyä, joka muuttuu eräänlaiseksi verkoksi leikkaamalla siihen reikiä. Asettelusäännöt ovat samanlaiset kuin edellä mainitut ruudukon ulkoasussäännöt. Tätä raudoitusta käytetään betonilaatoissa ja rakenteiden seinissä.

Rod valmistelu nippu

Työskentele venttiilillä - monimutkainen ja pitkä prosessi. Ennen kuin on tarpeen valmistaa ja tarkistaa sauvat. Niiden on oltava käyttökelpoisia ja kestäviä. Kun olet vakuuttunut materiaalin laadusta, voit aloittaa työskentelyn.

Ensimmäinen vaihe on tarkastaa teräksen korroosiota ja parametrien ja ominaisuuksien noudattamista. Fyysiset vikoja on otettava huomioon. Betonissa olevan verkon sijaintia on lähestyttävä vastuullisesti, sillä jopa pieni poikkeama voi johtaa peruuttamattomiin seurauksiin.

Testattaessa otetaan huomioon sauvan vahva tuhoava korroosio. Jos ruostetta peitetään pienillä tankoilla, voidaan käyttää varusteita. Tällaisen metallin korroosionestomenetelmä on kuitenkin pakollinen.

Seuraava vaihe on sauvan taivutus. Tämä on välttämätöntä monimutkaisten rakenteiden lujittamiselle betonissa. Tämä menettely suoritetaan erikoiskoneilla. Valmistusmenetelmien päättymisen jälkeen lujitemuovaus luodaan liimaamalla tai hitsaamalla. Verkko luodaan käyttäen näitä materiaaleja, laitteita ja sääntöjä:

 • teräspalkit - valmistettu, testattu ja tarvittaessa kaareva;
 • metallilangat - kun ne muodostavat verkon nippujen avulla;
 • hitsauslaitteistot - hitsausliitosten valmistukseen;
 • tasainen pinta - leikkausliimojen tai hitsauksen tapauksessa voi olla rakenteen rikkomus;
 • nostomekanismi - käytetään teräsrakenteen kiinnittämiseen;
 • Rajoittavat laitteet ja tiivisteet - tarkkaile tasaisen ligamentin noudattamista ja estävät köysien siirtymisen.

Mahdollisuus luoda verkko

Asiantuntija työskentelee varusteiden, nimittäin sen kiinnityksen hitsaamalla tai neulomalla.

nippu

Tätä menetelmää käytetään useammin. Tämä johtuu alhaisista rahoituskustannuksista. Samanaikaisesti sen sidekyky heikkenee. Tämä ei kuitenkaan estä kasan olevan suosittua. Nippu tapahtuu erikseen asennetusta muottirakenteesta. Nippu tulee tehdä tasaisella pinnalla, jotta vältetään siirtyminen. Sileyden noudattamista varten käytetään tiivisteitä ja rajoittavia materiaaleja. Ne on asennettu liitosvaunujen käsittelyyn.

Kiinnitys on tehtävä huolellisesti ja huolellisesti, koska epätarkkuuksia on erittäin vaikea korjata. Tämä on mahdollista vain jäsentämällä vahvistusosaa ja uudelleen niputtamalla. Neulominen voidaan tehdä eri materiaaleilla. Yleisin niistä on pehmeä, mutta samalla kestävä metallilangas. Lisäksi jousikiinnikkeiden käyttö on mahdollista. Kiitos heistä, asennus on nopeampaa.

Jotta saavutettaisiin korkealaatuinen tartunta betonilla, on välttämätöntä laskea oikein betonikerroksen paksuus, joka asetetaan verkon päälle. Tämä kerros suojaa venttiiliä ilman ja kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta. Pitäisi lähestyä vastuullisesti betonin suojakerroksen paksuuden määrittämiseksi.

Hitsausosat

Toinen tapa rakentaa vahvistusmateriaali on hitsausta. Sen suosio johtuu lisääntyneistä lujuusominaisuuksista, joilla on positiivinen vaikutus betoniteräksen ominaisuuksiin.

Useimmin käytetty sähkökaarihitsaus. Sen yksinkertaisuus ja laatu ovat materiaalin pääpiirteitä. Hitsausta voidaan sovittaa kulmaan tai yhteen suoraan liittämällä kaksi tankoa. Ensimmäinen menetelmä ei vaadi erityistä valvontaa. Ja toinen on ohjattava saavuttamaan haluttu voima. Hitsausetuja:

 • päällekkäinen liitäntä valinnainen;
 • liitosten poikkipinta pienenee;
 • runko on erittäin jäykkä.

Tämä luettelo ei ole tyhjentävä. Rod-liitokset on puhdistettava ennen työn aloittamista. Pinnan on oltava välttämättä tasainen tai koneistettu hitsaamalla tietyn tyyppinen poikkileikkaus sauvoista. Käytännössä käytetään usein laitteita, jotka ohjaavat tangon vaaka- ja pystysuuntaista järjestelyä.

Työn laadun valvonta olisi suoritettava kaikissa vaiheissa ja kaikentyyppisissä töissä. Puhumattakaan alustavaa hitsausta materiaalin testaamiseksi. Tämä menetelmä suoritetaan hitsaamalla useita tangkoja ja testaamalla ne voimaa.

Lujitetun betonin käyttäytyminen

Jokaisella rakenteella on omat ominaisuutensa, jotka ovat avainasemassa lujitettua betonia luotaessa. Joten palkin paine ei ole sama. Sen alaosassa on aina venytys. Siksi liitososia tulisi käyttää tässä paikassa.

Vahvistuksen jälkeen palkin paine pysyy muuttumattomana. Teräksen ansiosta betonin lujuus lisääntyy. Teräs antaa betonilastetta kuormituksille. Betonilaatassa on ominaisuuksia. Tämän muotoilun elementin laakerointi voi tapahtua kahdella tai jopa neljällä sivuilla. Suurin venytys tapahtuu levyn keskellä. Tällä perusteella liittimet on varustettu molemmin puolin levyä.

johtopäätös

Betonin vahvistaminen on paras tapa lisätä betonin lujuutta. Se auttaa varmistamaan rakenteen luotettavuuden suurimmilla kuormilla. Materiaalin valinnasta riippuu tuloksen laatu.

Työsuunnitelman asianmukainen rakentaminen tarjoaa betoniteräksen, jolla on kaikki asianmukaiset ominaisuudet.

Perusperiaate vahvistamisen säätiössä

Säätiö toimii kantopohjana, johon vaikuttavat kaikentyyppiset kuormat korkeammista rakenteista ja jotka jakavat ne tasaisesti maaperään.

Teräsvahvistus voi turvallisesti kestää vetolujuuksia 10 kertaa suuremmaksi kuin paljaat betonit.

Yksityisessä rakentamisessa yleisimpiä on teippityypin perusta. Se toimii suljetun silmukkanauhan muodossa, jossa on esivalmistettua tai monoliittista raudoitettua betonia, joka on sijoitettu rakennuksen tukiseinien alle ja jakaa rakenteen painon koko sen ympärysmitta. Yleisemmällä on monoliittisen raudoitetun betonin liuska.

Toiminnan aikana säätöön vaikuttavat erilaiset kuormat, jotka johtuvat itse rakennuksen painosta, huurteesta ja maaperän liikkumisesta. Paineen alaosassa kotona on kanta törmäyksessä ja yläosa puristuksessa. Älä unohda pakkasenkestäviä voimia, joiden nostovoima voi merkittävästi ylittää rakennuksen painon ja aiheuttaa venyttelyn nauhan perustuksen yläosissa.

Pietari Suuren aikakaudella termi "armatuuri" tarkoitti armeijan varustelua. Tänään me kutsumme sitä "aseiksi" betoniperustuksen teräsvaijiksi.

Vahvistuksen tunne

Nauhan malorazaglublenny-säätöä on vahvistettava, jotta se kompensoi sen käytön aikana vaikuttavat kuormat. Betoniin on ominaista korkea puristuslujuus, mutta betonien vetolujuutta tai leikkaamista aiheuttavat kuormat voivat helposti rikkoa rakenteellista eheyttä. Betonin vastustuskyky venytykseen on 50 kertaa matalampi kuin puristus. Tavanomaisen betonin teräsvahvistuksen ansiosta täysin uusi materiaali, raudoitettu betoni, mahdollistaa nauhateollisuuden paremman venymisvastuksen.

Kestää erilaisia ​​kuormia

Nauhan vahvistettu säätö on luotettavasti liitettyjen palkkien monoliittinen, vahvistettu betonirunko, joka on vapaasti joustavaa pohjaa. Maanalainen kellarikerros ei ole kiinteä monoliittinen alusta; useimmiten se on heterogeeninen rakenne, johon vaikuttaa liikkuminen, kosteus, pohjavesi, lumen ja kasvillisuuden vaikutus, ilman lämpötila jne. Perusrakenteen kuormitukseen vaikuttavat jatkuvasti erilaiset maaperäliikkeet. Jos kuvitat, kuinka kuormitusta nauhalevystä yksinkertaistetaan, voimme sanoa, että alaosa on pääosin venytetty ja yläosa kokee puristusta.

Nauhan perustuksen malli.

Teräsvahvistus voi turvallisesti, ehdottomasti vahingoittumatta kestää vetokykyä 10 kertaa enemmän kuin paljas betoni. Teräs pyrkii pitenemään ilman aukkoja altistuessaan vetolujuuksille 4-25 mm (kun taas betoni on vain 0,2-0,4 mm). Betoni suhtautuu paremmin puristusjännitykseen. Yhdessä materiaalissa, teräsbetonilla, betonilla ja teräksellä on mahdollista sietää paremmin monimutkaisia ​​vetojännitys- ja puristuskuormituksia. Yhtä etäisyydellä nauhalevyn alareunasta ja yläosasta osa ei oikeastaan ​​ymmärrä kuormaa. Tämä viittaa siihen, että pituussuuntaisten elementtien, jotka usein asennetaan "suuremman lujuuden" mediaani- kerroksen käyttöön, on tarpeetonta. Jos rakennat upotetun pohjan (maanalainen seinä), se on vahvistettava monoliittisena betoniseinäksi.

Tällaisia ​​tapauksia on itsenäisessä talonrakennuksessa, kun rakennuttajat toimivat näin: he vahvistavat vain perustuksen alaosaa. Sitä tukee se, että rakennuksen kuormitus ei salli palkin taipua ylöspäin, jolloin sen yläosassa syntyy jännitys, jossa voit "säästää". Mutta tällaiset pseudo-rakentajat eivät ota huomioon kostutuksen laajenevan maaperän huomattavaa nostovoimaa tai pakkasen voimakkuutta, kun vesi jäätyy maaperään. Kuormitus näistä voimista voi olla suurempi kuin rakenteen kuorma ja se aiheuttaa jännityksiä perustuksen yläosissa, mikä aiheuttaa rakenteellisen eheyden tuhoamisen.

Vyöhykkeen väärän vahvistamisen seurauksena sen tuhoutuminen voi tapahtua, mikä aiheuttaa seinien ja koko rakenteen tuhoutumisen.

Materiaalityypit

Venäjällä monoliittisten nauhojen perustukset vahvistavat jaksollisen profiilin luokkaa A-III (A400). Nämä liittimet on esitetty teräsprofiilien muodossa, joissa on paria pituussuuntaisia ​​kylkiluita ja poikittaisia ​​ulkonemia, jotka kulkevat kolmitoimisella kierroksella. Jaksolliset profiilit on suunniteltu luotettavamman betonin tarttumiseen vahvikkeeksi, joka eroaa materiaalista, jossa on sileä profiili, joka soveltuu paremmin pitkittäiselementtien vannettamiseksi (kiinnittimeksi). Teräsraudoituksen A400 merkintä osoittaa tämän luokan lujuuslujuuden (390 N / mm2). Mutta tällaisia ​​venttiilejä pidetään nykyään vanhentuneina. 1990-luvun alussa eurooppalaiset maat siirtyivät yhteen luokkaan, jota voidaan keittää ja jonka myötölujuus on 500 N / mm2. Käyttämällä luokan A500C vanhentuneen luokan A400 sijasta säästät yli 10% terästä rakennuksessa.

Pohjapiirroksen malli mökin alla vahvistusvälineenä.

Luokkaan A-III kuuluvan jaksollisen profiilin armatuote valmistetaan kotimaassa, jossa on renkaiden muodossa olevat ulokkeet ja "Euro-profiili", jossa on sirpaleina olevat ulkonemat. Kotimaisen tuotannon rengasprofiili tehostaa betonin kiinnittymisen lujuutta ja sirppi-muotoiset profiilit lisäävät vastustuskykyä usein toistuviin kuormituksiin. Kaistaleperusteiden vahvistamiseksi kannattaa valita kotimaisen tuotannon rengasprofiili. Joskus löydät 4-puoliset sirppiprofiilit, jotka yhdistävät molempien tyyppien edut.

Armature-tuotemerkkiä A400 (A-III) ei suositella keittämään kelkatuille. Jos terästä keitetään, eli paikallisesti altistuu korkealle lämpötilalle, teräksen rakenteellinen heikkeneminen on huomattavaa. Nämä muutokset terässauvoissa esiintyvät keitossa ja viereisissä tiloissa, joiden pituus on yhtä suuri kuin sauvan neljän halkaisijan molempiin suuntiin. Jos haluat muodostaa yhteyden sauvojen väliin, valitse sitten tähän tarkoitetut erikoiskursseja, jotka voidaan tunnistaa nimellä "C" nimellä: A400C, A500C. Jotta ne voidaan keittää yhdistämään vavat rungossa. Jos et tiedä, minkä lujituksen lujuus on, mutta sinun on hitsattava pituussuuntaisten palkkien liitoskappale, on ensin kuumennettava 200 ° C: n vahvistus teräsvahvuuden minimoimiseksi. Hitsauksen pituuden tulisi olla vähintään 10 halkaisijaltaan yhtä hitsatun raudan sauvaa (45-55% sauvan pituudesta).

Mesh-hitsaus

Vahvitetun betonipohjan ruudukon yksittäisiä sauvoja voidaan keittää kahdella eri kosketuksisella sähköhitsauksella: päkiän ja pistehitsauksen avulla.

Pistehitsaus perustuu lämmönkäyttöön, joka vapautuu tangojen kosketuspisteissä sähkövirran kulun aikana metallin lämmittämiseksi näillä alueilla sulamislämpötilaan. Asettelemalla lämmitetyt sauvat toisiaan kohti, ne ovat kunnolla kiinni. Resistiivispistehitsausta voidaan käyttää luurankoko- ja verkkokokoonpanojen hitsaamiseen, jotka ovat kaksi tai kolme leikkaavaa sauvaa 60- ja 90 asteen kulmissa.

Kiinnitysvavat

Säätiön suunnittelu.

Sen on myös taivutettava lujitettavuutta liitoselementtien valmistuksessa, jotka toimivat jännityksessä (jalka tai vakiokoukku) ja tukien ja kulmien vahvistamiseen. Jotkut rakentajat vahvistavat nauhojen ja kulmien liitoskohdat ristikkopalkkien avulla. Tämä menetelmä on erittäin törkeä ristiriidassa tyypillisten pylväiden ja kulmien vahvistusmenetelmien kanssa, jotka heikentävät rakennetta. Tämä menetelmä voi johtaa betonin erottamiseen.

Luokka A-III taipuu kylmässä tilassa suorassa kulmassa taivutuksen halkaisijan yli ilman vahvuutta. Jos raudoitus on taivutettu 180 astetta, lujuus vähenee 10%. Nykyään ainakin kaksi erittäin yleistä ja hyväksyttävää tapaa taivutustangoista toimivat. Häikäilemättömät työntekijät, jotka eivät halua tehdä ylimääräistä työtä tai leikkaavat pisteen, jossa sauva taivutetaan kulmikkaalla leikkauskoneella tai lämmitetään taivutuksen paikalle puhaltimella (autogeeninen tai tulipalo). On selvää, että molemmat menetelmät heikentävät tangot useita kertoja, mikä voi aiheuttaa niiden eheyden hävittämisen kuormituksen vaikutuksen alaisena. Muista, että kaikki tyypit on taivutettava kylmässä tilassa, ellei suunnittelijan toisin mainita.

Säätiön vahvistamisen laskentamalli.

Armouria A-III (A400) käytetään pohjan poikittaiseen ja pitkittäiseen vahvistamiseen. Lisätyyppisille (poikittaisille) lujituksille (kiinnittimiä) on myös mahdollista käyttää luokan A-І (A240) tai A-ІІ: n saumatonta kuumavalssattua vahviketta.

Jopa perustuksen lujittamiseksi voit käyttää rakenteellisia vahvikkeita, jotka on asennettu ennakoimattomien ponnistelujen ymmärtämiseen (esim. Ponnistukset termisestä muodonmuutoksesta tai betonin kutistumisesta). Jos mahdollista, vahvistus asennetaan tilaan tai suurennettuihin valmiiksi valmistettuihin elementteihin samalla kun vähennetään yksittäisten sauvojen käyttöä. Lika, pöly, roskat, jää ja lumi tulee poistaa betonipyyhkeestä (valmistelu) tangon asennuspaikalla.

pinta

Vavat on puhdistettava rasvattomalla ja puhdistettava kaikista metalli-harjanteista, jotka eivät ole metallisia. Epoksipäällystys lujituksella on sallittua. Se vähentää merkittävästi tarttumista betonin pinnalle, mutta myös lisää korroosionkestävyyttä.

Epäorgaanisen ruosteen läsnäolo raudoitustangoilla on sallittua. Muuten tavallinen kuorimaton ruoste parantaa jopa betonin pinnan lujuutta lujuudelle.

Betonin vahvistaminen

Luokka: Betonituotanto.

Tällainen betonirakennusmateriaali on voimakasta puristuksessa mutta heikossa jännityksessä. Tämän epätasapainon kompensoimiseksi tarvitaan vahvistus, joka kykenee tarjoamaan hyvät vetolujuudet.

Liitosten tyypit

Tällä hetkellä betoniterästen suorituskykyominaisuuksia parannetaan usealla lujitustyypillä. Vahvistukseen käytetään pääasiassa teräsvahvistusta. Sen päätavoite on luoda riittävä vastus betonirakenteesta suunnittelun kuormituksen varmistamiseksi. Se viittaa työstökoneeseen. Terässauvojen avulla rakenne saa suurimman lujuuden sauvojen samanaikaisella poikittaisella ja pitkittäisellä järjestelyllä.

Vahvistusprosessiin kuuluu jakoventtiilien käyttäminen tarvittavan vastustuksen paikallisiin kuormituksiin, jotka aiheutuvat kutistumisesta tai lämpötilan muutoksista. Käytä myös kiinnitystarvikkeita, jotka liittävät terässauvojen yksittäisiä elementtejä vahvistuskoneisiin.

Klassinen versio betonin vahvistamisesta - hitsatun verkon käyttö, joka on valmistettu sähköhitsauksella kylmävedetyllä teräslangalla. Tämäntyyppistä raudoitusta käytetään tienlevyjen vahvistamisessa.

Miten vahvistaminen toimii konkreettisesti?

Vahvike on metallinen sauva, jota käytetään vahvojen betonirakenteiden valmistuksessa. Se antaa tuotteille hyvän lujuuden ja pystyy kestämään merkittäviä kuormia. Useimmissa tapauksissa vahvistusta tehdään säätiöön. Raudoituksena käytetään useimmin säännöllisen profiilin ja pyöreän terän teräksiä, joiden halkaisija on enintään 40 mm.

Pääsääntöisesti lujitustangoilla, jotka toimivat jännityksessä, on oltava riittävän pitkä, niin että raudoituksen päät sijaitsevat huomattavalla etäisyydellä korostetusta osasta ja samaan aikaan vastustavat, jos raudoituksen ja betonin välinen liitäntä on rikki. Terästangojen päissä on oltava sisäinen halkaisija, joka on useita kertoja itse vahvikkeen läpimitta, jotta lujasti kiinnitettäisiin pääsauvan kanssa.

Rakentamisen materiaalin luominen, johon kuuluvat betoni- ja teräspalkit, johtuu joistakin tämän symbioosin eduista. Ensinnäkin se koskee näiden materiaalien fysikaalisia ominaisuuksia. Teräs lisää betonin lujuutta, joka mitataan kaikissa olosuhteissa. Liimauslujuus riippuu seuraavista tekijöistä:

Kuten tiedätte, kun puristettu betoni on lisännyt voimaa. Tämä indikaattori otetaan huomioon lattianrakennuksessa, jossa puristus on vakaa. Betonirakenteissa venytyskerroin toimii, mikä saa aikaan betoniteräksen käytön. Tämä johtuu siitä, että terästangoilla on suuri lujuus, joka tarjoaa tarvittavan turvallisuustekijän raudoitetuille betonituotteille. Vain betonin ja raudoituksen asianmukai- sen kytkennän ansiosta pystytyn rakenteen enimmäisvoima varmistetaan.

Kun teräsputkia työnnetään vetoalueeseen ja tehdään luotettava sidos betonilla, lujitus ottaa vetolujuudet ja betoni toimii vain puristuksessa. On tärkeää tietää, että raudoituksen vetolujuus on useita kertoja suurempi kuin betonin lujuus. Tästä seuraa, että taivutusmomentti estää veto- ja puristusvoimat betonissa. Kuten tiedetään, betoni on kestävä, toisin kuin vahvistus, koska se ei syövytä. Siksi betoni ja raudoitus toimivat tehokkaasti toistensa kanssa: kovettumisprosessissa betoni kiinnittyy tiukasti terästangoihin ja suojaa korroosiota vastaan, mikä mahdollistaa betoniteräksen käytön eri ilmastovyöhykkeillä häiritsemättä näiden materiaalien fysikaalisia mekaanisia ominaisuuksia.