Mikä on pohjakerros

Usein he tilaavat talon rakentamisen kellarilla tai kellarilla, ei aivan selkeästi kuvittele, mitä kellari tarkoittaa ja itse asiassa kellari. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska näiden huoneiden nimeäminen on suunnilleen sama, ei ole mitään, että kellarista kutsutaan puolipohjiaksi. Ja vielä on toivottavaa kuvitella entistä paremmin kellarin ominaisuuksia, se auttaa muuttamaan sitä asianmukaisesti eri toiminnoille. Ja vain kellarin ja kellarin järjestäminen voi olla halvin tapa lisätä talon elintilaa.

Alakerta ja kellari - mikä on ero

Sekä kellari että kellari ovat tiloja, jotka ovat osittain tai kokonaan haudattu maahan. Joten miten eroaa toisistaan? Ero niiden välillä on tekninen ja siinä syvyyteen, johon ne upotetaan:

 • kellarikerros syvennetään maan suunnittelutasoa alle puolessa;
 • kellari on alle tämän merkin yli puolet tai täysi.

On syytä muistaa, että molemmat huoneet voivat tehdä erilaisia ​​toimintoja - jos katot ovat alle 180 cm, niin tämä on tekninen maanalainen syvyysasteesta riippumatta. Korkeammissa ylärajoissa ne voidaan luokitella asuinalueiksi.

Kuntosali kellarissa

Pienillä tontilla kellarikerrokset / kellarit mahdollistavat ylimääräisten, välttämättömien tilojen luomisen lisäämättä talon koko rakennusaluetta.

Kellarijärjestely

Kun on käsitelty määritelmä siitä, mitä se on - kellari, kannattaa selventää sen piirteitä. Tämä helpottaa uusien tehtävien tilaa (älä pidä tyhjänä sitä varten). Sopeutumiskustannukset ja siihen liittyvä tarvittavien töiden määrä riippuvat pitkälti rakennuksen rakenteellisten osien teknisestä kunnosta sekä uusista toiminnoista, jotka suunnitellaan sijoitettavaksi kellariin / kellariin.

Vähimmäisohjelma

Kellarissa tai pohjakerroksessa on helpointa käyttää huonetta, jotka eivät tarjoa ihmisten pysyvää oleskelua, ts. Voi olla solarium, sauna, kuntosali, työpaja, autotalli ja niin edelleen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia monista tiukoista suosituksista huoneiden koosta, niiden ylimääräisestä päivänvalosta, lämmityksestä, ulkoseinien lämmöneristyksestä ja vastaavista.

Säännön mukaan henkilöt voivat oleskella jopa 4 tuntia päivässä väliaikaiseen oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Suurin ohjelma

Tämä järjestely kellarissa makuuhuoneen alle, lepohuone ja tutkimus. Sitten sovelletaan samoja sääntöjä kuin asunnon rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilojen korkeuden on oltava vähintään 250 cm, käytävien leveys on vähintään 120 cm, portaiden portaiden korkeus on enintään 19 cm ja niiden leveys on vähintään 25 cm, päivänvalon läsnäolo ja niin edelleen. Normaalissa kellarissa kaikkien näiden vaatimusten täyttäminen on myös mahdollista, mutta rakennuksen joidenkin rakenteellisten osien uudelleenkäsittely / muuttaminen ja korkeat rahoituskustannukset saattavat olla tarpeen.

Mitä ongelmia on ratkaistava?

Useilla tekijöillä on ratkaiseva vaikutus kellarin tai kellarin järjestelyn kustannuksiin ja monimutkaisuuteen.

Suuri kosteus

Kellarissa oleva kosteus on hyvin yleinen ilmiö, mutta sinun ei pitäisi pelätä sitä, sinun tarvitsee vain poistaa kosteuden tunkeutumismahdollisuus rakennuksen alusta alkaen. Pääsääntöisesti tämä voidaan saavuttaa tekemällä korkealaatuista vedenpitävyyttä, mukaan lukien lattian vedeneristys.

Paljon huonompi tilanne, kun myöhemmin seinät näyttävät muotteja tai sientä. Tämä osoittaa tilojen riittävän ilmanvaihdon puute sekä ulkopuolisten seinien löysä tai vahingoittunut vedenpitävyys ja niiden riittämätön lämmöneristys. Puutteiden poistamiseksi tarvittavan työn määrä ja kustannukset ovat melko suuret.

Lämmitin ja vedenpitävä kellari

Pohjaveden taso ja maaperä, jolla rakennusta rakennetaan, liittyvät läheisesti myös kellarikerrosten seinien ja lattioiden kosteuteen. Kun kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa esiintyy hiekkaisia ​​ja pohjavettä, ne ovat yleensä kuivia. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa vakava nykyaikaistamistyö (esimerkiksi kellarin kellarin järjestely) ei todennäköisesti ole liian hankalaa ja kallista. Erityisesti kun päärakennustyöt tehdään kesällä.

Tilanne on paljon pahempi, kun paikan päällä on läpäisemättömiä maaperää (savesta) - tässä tapauksessa, vaikka pohjaveden alhainen taso, kellarit voivat olla hyvin märkiä. Syy tähän on vesi, joka imeytyy maaperän läpi ja kerää lähellä kellariviä (entisen kuopan alueella). Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tyhjentää, ja tämä tietysti vaikuttaa arvon nostamiseen.

Mikä pätee, kun pohjavesi on rakennuksen perustan yläpuolella. Tällöin sekä kellarin että kellarin järjestely (erityisesti) liittyy useisiin vaikeuksiin. Talossa pitäisi olla tiukka vedenpitävä korkealaatuinen, ja se voi vaatia erillistä työtä viemäröintialueella.

Vedenpitävässä laitteessa kellari kiinnostaa ja kohtuudella kuvataan videossa:

Se on myös vaikea tilanne, kun kellarikerroksen seinät ovat kuivia ja murentuvat kosketettaessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tuhoutua kosteudelta ja pakkaselta, että niiden vahvuus on paljon pienempi kuin suunniteltu. Ja sitten eristystyölle lisätään rakennuksen tukirakenteen vahvistamiseen liittyvää toimintaa, mikä on erittäin vaikeaa ja kallista.

valaistus

Päivänvalon saatavuus on toinen ero kellarikerrokseen ja kellariin. Se on erityisen tärkeää olohuoneissa. On pidettävä mielessä, että ikkunoiden pinta-alan on oltava vähintään 1/8 lattian pinnasta ja huoneissa, jotka eivät ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, vähintään 1/12. Tämä on tavallisesti paljon enemmän kuin tavalliset pienet kellariikkunat.

Ne on suunniteltu parantamaan ilmanvaihtoa enemmän kuin tilojen valaisemiseksi. Aukkojen leveys on erittäin tärkeä. Ikkunan tulee olla vähintään 90 cm (mieluummin 120 cm), jolloin valaistustilanne on varsin suotuisa.

Olohuone kellarissa

korkeus

Kellarin korkeus - tämä tekijä on erittäin tärkeä määritettäessä, kuinka järjestää ylimääräinen tila. Useimmissa projekteissa se on noin 220 cm, mikä mahdollistaa tilojen tilapäiseen oleskeluun suunniteltujen tilojen suunnittelun. Monille sijoittajille tämä rajoitus ei kuitenkaan ole este. Kellarin seinien nostaminen 30 cm: n ajaksi voi saada kellarihuoneita, jotka on mukautettu asuinkiinteistöihin. Korkeus riittää laitteeseen kellarissa, jossa on useita oleskelutiloja tai makuuhuoneita, eli elintilan lisäämistä.

Lämmitä kellarissa

Lisähuoneiden lämmitys ei ole ongelma, jos alun perin tarjotaan sopiva lämmitysjärjestelmä (joka yleensä tapahtuu rakennuksen rakentamisen aikana). Jos tätä ei kuitenkaan säädetä, on pidettävä mielessä, että 5-8 ° C: n lämpötila riittää varastoissa, 12-16 ° C tilapäisessä asumisessa ja 18-22 ° C asuntoissa.

Tietenkin huoneiden lyhytaikainen lämmitys esimerkiksi kannettavien sähkölämmittimien avulla on hyväksyttävää ja kustannustehokasta, mutta jatkuvan lämmityksen lisäämiseksi tarvittavat varaukset lämmitysjärjestelmään tai erillinen lämmityslaitteisto ovat tarpeen.

saniteettitekniikka

Kellarissa tiloissa käytetään usein putkistoja ja sanitaatioita. Kylpyhuoneen, wc: n tai keittiön järjestäminen on yhteydessä vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Kuitenkin, jos vesijohtoveden syöttäminen kellariin ja kellariin suurimmaksi osaksi ei ole mitään ongelmia, sitten kellarikerroksessa olevan lisäosan osa voi aiheuttaa ongelmia. Sillä, kuten tiedetään, nesteet eivät virrata vuorille ja syvillä kellareissa, on melkein varmaa, että tarvitaan asianmukaisen pumpun asennus, mikä lisää koko järjestelmän kustannuksia.

sähkö

Laitteen sähköjärjestelmä - useimmiten ei ole liian monimutkaista ja kallista. Useiden muiden hehkulamppujen ja koskettimien asentaminen lähes kaikki voivat käsitellä. Jopa sähkön lattialämmityksen mahdollistaessa. On vain tarpeen tarkistaa, onko verkon kapasiteetti riittävä energiankulutukseen.

Usein usein sattuu, että ylimääräisten sähkölaitteiden määrä (uunit, uunit, ilmastointilaitteet, pakastimet, tietokoneet, lämmittimet jne.) Ovat niin suuria, että koko järjestelmä on tarpeen korvata. On parempi ottaa tämä huomioon ennen rakentamisen aloittamista.

ilmanvaihto

Kellarissa olevien huoneiden asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Pohjakerros ei ole poikkeus. Muussa tapauksessa sieni voi muodostua seiniin lyhyeksi ajaksi korkean kosteuden vuoksi, joten on toivottavaa varmistaa raitisilman virtaus ja poistoilman poisto. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ikkunoissa ei ole tarpeeksi ikkunoita, vaan on tarpeen, että koko talon yhteiset tyhjennyskanavat menevät kellarihuoneeseen. Parhaat, mutta myös kalleimmat ratkaisut sisältävät tietenkin mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät. Monissa tapauksissa voit kuitenkin ilman niitä. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kokeneen hengityslaitteen.

Kaikki edellä mainitut kohdat ratkaistaan ​​parhaiten suunnitteluvaiheessa ja rakennuksen alussa, minkä jälkeen sinun ei tarvitse turvautua kalliisiin korjauksiin. Kellarin toteutettavuuden osalta kellari ja kellari ovat hyvä tapa lisätä käyttökelpoista tai elävää tilaa, ja se on järkevää jopa erittäin tilavissa talossa.

Hyödyt ja haitat kellarista yksityisessä rakentamisessa

Usein yksityisissä kodeissa luodaan kellarihuone. Se on ensimmäinen tai alakerta. Vaikka itse asiassa se on kellari. Työ on tehtävä tiukasti tiettyjen kriteerien mukaisesti. Laissa on erityisiä kriteerejä (2,5-3 metriä). Ne liittyvät tämän tilan korkeuteen.

Myös asumiseen rakennettua aluetta verotetaan. Tämä kysymys kiinnostaa kaikkia kodin suunnittelussa mukana olevia.

Kellarin huoneen haitat ovat valtavia kustannuksia, jotka ulottuvat kaivuta reikiä ja päättyvät sähköjohtojen kanssa. Arvioidut kustannukset lasketaan geologisen ja teknisen tutkimuksen jälkeen: maaperän tyyppi määritetään, pohjaveden taso. On tilanteita, joissa nämä tekijät kategorisesti eivät salli pohjakerroksen luomista - sen rakentaminen ja ylläpito ovat kohtuuttoman kalliita.

Kellarikerroksen tavoite

Omakotitalojen kellarikerrokset tarvitsevat hyvää vedenpoistoa, voimakasta vedensuojausta ja eristystä. Vain muodostavat perustan jatkaminen ei riitä. Jos jätät huolta vedenkestävyydestä ja huonolaatuisista materiaaleista työskentelemään, teet vakavasti hukkumisvaaran.

Yleensä ikkunat kellareissa eivät ole tyytyväisiä, se on lähes mahdotonta. Poikkeukset - alla olevassa kuvassa. Mutta vaikka ikkunoita olisi, täysi-ikäinen luonnonvalo ei toimi täällä. Siksi tilat, jotka ovat asuinrakennuksia ja joita ei oteta huomioon. Täällä pääsääntöisesti ne järjestävät: urheilumahdollisuuksia, kotikäyttöön tarkoitettuja elokuvateattereita, saunoja jne. Kellarissa olevan tuuletuksen kysymys on erityisen tärkeä, kun kuntosali rakennetaan. Käytä painehäviötä täällä on välttämätöntä, jos luot saunoja ja suihkut.

Soveltuu virkistysalueiden kellarissa: biljardihuone, baari

Yleensä suunnitelma perustaa kellari näyttää, kun on mahdotonta luoda kaikki suunnitellut tilat talossa tai niiden alue on pieni joillekin päällikön ideoille. Myös kellarikerroksen tarve on ehdollistettu, kun paikassa on kaltevuus, jolla on huomattava korkeusero. Oikean rakennustyön avulla voit kuitenkin saavuttaa hyviä säästöjä ja kehittää työtä.

Miten järjestää se? Ensinnäkin on hyödytöntä ajaa asuntojen neliömetriä. On parempi valita pienet tilat (näin ollen voi olla korkeintaan 3 kerrosta). Mutta myös soclen nimittämisestä täytyy olla edustustoja. Mitä siellä on? Leikkihuone, varastointi, kellari, virkistyskeskus tai paikka muita juttuja varten? Esimerkiksi erikseen rakennettava varasto tai varikko tai kiinnitys taloon on paljon halvempaa. Kellari tai kellari kuumenee varmasti, ei joka vuosi, mutta yhä useimmissa kellarikerroksissa omistajat joutuvat ryhtymään toimenpiteisiin lisääntyneen kosteuden varalta.

Paikallisen luonnollisen kataklometin korjaamiseksi kaivon pohjassa on suositeltavaa tarkastella tätä materiaalia:

Sokeiden tyypit

 1. Zaglublonny. Tämä on yleisin tyyppi. Hänellä on erittäin voimakas vastustuskyky kosteudelle. Vesi lähtee nopeasti tällaisesta korkista.
 2. Kaiutin Hän on yleensä tyytyväinen, kun talon seinärakenne on melko ohut.
 3. Samalla tasolla kuin säätiö. Ei järkevää vaihtoehtoa, koska hänellä on huono kosteuden kestävyys ja samalla se on seinän alku. On tarpeen lisätä vakavasti vesiväyliä, ja nämä ovat lisäkustannuksia. Tämän vaihtoehdon avulla et voi parantaa rakennuksen ulkonäköä.

Pohjamateriaalit

Jalusta jatkaa säätiötä. Ja sen materiaalia käytetään samalla tavalla. On harvinaista soveltaa materiaaleja, jotka menivät luomaan seinärakenteita.

Suosituimmat materiaalit perusta:

Kumpi tahansa vaihtoehto mieluummin, työ alkaa aina laskelmista. Erityisesti on tärkeää laskea seinien paksuus. Betonipinnoitteet ja -laatat muodostavat yleensä lattian. Perusta voidaan luoda jo muodostetuista betoniteräksistä. Pintamaalaukselle tulee puumateriaalia.

Jos kellari on paljon korkeampi kuin maanpinnan taso, silloin yläosassa tehdään koko ikkunat ja ovet. Heidän ei pitäisi mennä pohjoiseen. Joten kehys voi olla epämuodostunut johtuen lumisesta lumen kertymisestä.

Alkuvaiheen edessä on tikkaiden perustaminen kellarikerroksessa. Useimmiten tällaiset vaihtoehdot luodaan:

 1. Klassinen marssi. Se on järjestetty vain, jos alue on riittävä.
 2. Ruuvi. Se syntyy, kun perusasetuksen edellytykset eivät salli ensimmäisen vaihtoehdon järjestämistä.

hydroprotection

Jalustaan ​​on tehtävä kaksipuolinen vedeneristys. Erottamalla komponentteja, jotka ovat maanpinnan yläpuolella, ei ole välttämätöntä.

Tehokkain suoja on järjestetty vain, jos pohja perustuu konkreettiseen monoliittiin. Jälleen työ vaatii erittäin korkealaatuista, muuten kosteuden takia oleva levy ei tartu kiinni seinistä. Älä unohda pohjan korkeuden vaatimuksia - 250 cm. Tätä varten muodostuu asianmukaisen syvyyden kaivo.

Hankkeiden luominen

Kuten jo todettiin, on erittäin tärkeää määrittää seinien haluttu paksuus. Maaperän tyyppi, rakenteen sijainti, maaperän tyyppi ja käyttäytyminen otetaan huomioon. Jos maa on luotettava, korkin seinämän paksuus voi vastata talon muita seiniä. Jos maaperässä on ongelmia, niiden paksuus kasvaa 20-30 cm.

Jos rakennus on rakennettu puusta, pohja voidaan muodostaa betonilohkosta.

Hankkeessa olisi otettava huomioon pohjavesiasema. Koska kuopan syvyydelle on vaatimus - sen ei pitäisi saavuttaa tasoa. Maaperää tutkitaan etukäteen, se määrittää vesien syvyyden.

Hinnoittelukysymykset

Ne määritetään seuraavilla tekijöillä:

 1. Asuinpaikkasi alue (ilmasto, maa, maaperä jne.)
 2. Hinnoittelumateriaalit alueellasi.
 3. Asiantuntijoiden ja työntekijöiden kustannukset.
 4. Kellarin ja säätiön käsitteet.

Seuraavassa on joitain esimerkkejä sokeiden luomisesta.

Esimerkki 1. Kellarametrit: 10x10. Perusta on nauha. Sen syvyys - 240 cm, leveys - 30 cm, korkeus maanpinnan yläpuolella: 60 cm.

Seuraavat materiaalit ovat mukana tässä:

 1. Näytteen maa - 360 ov. m = 360 tuhatta ruplaa
 2. Aaltopahvipakkaus, lohko 0,14 cm, mukana 5700 m. Tilauskustannus 205 150 ruplaa.
 3. Betoni. Kulut: 265 900 ruplaa.
 4. Kotelointi, 10 kuutiometriä Kustannukset: 62 000 rub.
 5. Hydroprotection. Bitumiset mastit. Kysyi 60 000 ruplaa. Tämä on sisäkerros. Kateaineen ulkokerros maksaa noin 60 000 ruplaa.
 6. Eristys. Styroksi. Yksi levy on paksuus - 10 cm, leveys - 58 cm, pituus - 26 cm. Kustannukset järjestyksessä 32 000 -35 000 ruplaa.
 7. Välikerrosten materiaalit (sora ja hiekka) + kynnet. Menot: 42 000 ruplaa.

Mittaristo:

 • Laskelmissa: ruletti, lyijykynä, taso.
 • Asennukseen: hankaus, pikkuleipä.
 • Muut: lapio, vasara, lyijy.

Niiden kokonaiskustannukset ovat 30 000 ruplaa.

Työntekijöiden palvelut maksavat noin 130-140 tuhatta ruplaa. Tämä viittaa palkkioon ja huone- ja kartonkikuluihin.

Jos teet itse työtä, niin on muita numeroita. Kaivaminen tarvittava kuoppaan ja sen vuodevaatteet maksaa noin 50.000 ruplaa.

Esimerkki 2. Perusparametrit 8 x 8 m. Seinät on valmistettu lohkoista FBS. Säätiö on tasainen, monoliitti.

materiaalit:

 1. Vedensuojaus, katemateriaali.
 2. Eristys. Penoplex. Paksuus - 5 cm.
 3. Vaihda talo Parametrit 2,5x5 m.

Työkaluettelo on lähes sama. Se edellyttää myös töiden, vuokrauslaitteiden ja materiaalien luovutusta.

Kaikkien määritettyjen kumulatiivinen hinta - noin 1000 000 ruplaa.

Kun kellari on rakennettu korkean pohjaveden tilan mukaan, kustannukset kasvavat vakavasti. Meidän on rakennettava erittäin vahva perusta. Yleensä tällaisissa tapauksissa ne luovat pile-pohjan ja sen pohjan. Ensimmäisessä esimerkissä ilmoitetut kustannukset voivat nousta noin 1,5-2 kertaa.

Tietenkin, rakentaminen kellarista voidaan säästää. Tärkeintä on tehdä se uhraamatta laatua. Erityisesti ei ole välttämätöntä säästää betoni- ja hydraulisuojaukseen sekä lämmittimiin. On parempi luoda pienempien muuttujien pohja, mutta luotettava ja voimakas tukikohta.

Älä myöskään tallenna korkealuokkaisiin työntekijöihin. Jos et itse pysty tekemään laadukasta työtä tai sinulla ei ole aikaa, on parempi antaa asia asiantuntijoille, joilla on ominaisuuksia. Tänään on varsin suosittu tilata avaimet käteen -perusta. Hintataso on hyvin laaja. Suuri osa riippuu yrityksen suunnitellusta pohjasta, geologisista tekijöistä, materiaalien ja palveluiden hinnoista. Lisäksi joitakin esimerkkejä avaimet käteen -perustaista ehdotetaan ottaen huomioon erilaiset parametrit ja tekijät.

Miksi tarvitsemme pohjakerroksen.

Tämä alue, joka toimitetaan minkä tahansa korkean rakennuksen asunto-soluissa, on vain neljä seinää, missä tietysti voit elää. Syö, nuku, moninkertaistu. Sopii näihin tarkoituksiin solu. Vettä tarjotaan, paska noutaa. Zomboyaschik ja sohva. Ja koko elämäsi täytyy maksaa kaiken tämän, vaikka solu onkin omistuksessa.

Jos talon rakentava henkilö etsii itsenäisyyttä ja itsenäisyyttä asunto- ja apuorganisaatioista ja muista kiristysjärjestöistä, solutila ei selvästikään riitä.

Esimerkiksi jos hyvin tai omalla hyvin, tämä ei tarkoita sitä, että sinun täytyy juosta hänelle ämpäriin. Talon vesihuoltolaitoksen normaaliin toimintaan tarvitaan tietty tekniikka (vesijohto). Tämä asema on sijoitettava jonnekin. Ehkä keittiössä? Tai kylpyhuoneessa? Eikö se ole parempaa kellarissa, erityisellä paikalla?

Harvinainen ihminen, joka asuu kaupungin ulkopuolella, ei käytä puutarhaa, puutarhan puutarhassa. Se merkitsee sitä, että joka syksyllä hän talvella talvella kerää ja pitää ruokaa. Tuskin kannattaa osoittaa tällaisen asumisen edut ja viisaus. Ja sitten sanokaa: jos et ponnistele luontoon, ellei et ryhdy maan päälle, niin mitä anteeksi, rakentaa talon itsellesi? Itse asiassa kaupunkisolussa se on niin kätevä!

No, jos sadonkorjuu tarkoittaa sitä, tarvitset kätevän kellarin varastoidaksesi erilaisia ​​säilykkeitä ja juurikasveja. Ei reikiä lattialle, jossa oli epämiellyttävä raskas kansi, kuten vanhoissa talouksissa, ei puoliksi mätä tikkaat, mikä ei ole vain vaarallista vaan myös varsin hankala laskeutua tölkeillä, laatikoilla, laukkuilla ja tuotteiden korteilla, mutta normaalilla tilavalla kellarilla, jolla on tietty lämpötila ja yksinkertainen, tavallinen ovi. Missä muualla voit laittaa sellaisen huoneen, jolla on tarvittava lämpötila tuotteiden varastoimiseen, jos ei kellarissa? Makuuhuone ei toimi, ullakolla ei tietenkään onnistu.

Puutarhan ja puutarhan hoitoon tarvitaan erilaisia ​​työkaluja ja laitteita. Kasteluletkut, pumput, erilaiset laitteet ja pienet asiat, jotka on poistettava talvella lumen alla ja pakkaselta. Kalaverkko - ja se ei jää kylmään. Tämä varastotila voidaan toteuttaa onnistuneesti samassa kellarissa.

Mehiläishoitajalle pohjakerros on yleensä ihanteellinen paikka, jossa on mahdollista tehdä mehiläispesät mehiläisille talvella. Tässä myös laittaa hunajauuttimet ja kaikki tarvittavat välineet mehiläispesälle. Esimerkiksi kukkakaupunki tarvitsee talon varastointipaikan erilaisten kesäkukkien, esim. Dahlien, juurien varalle.

Aktiivisille ihmisille, jotka eivät kuole altaan läsnäollessa, on loistava tilaisuus aloittaa yritys. Esimerkiksi tehdä ompelu tuotanto tai korjaus, tarjota kampaamopalveluja. Kuluttajaelektroniikan, pesukoneiden, kenkäkorjausten korjaus. Kaupunkien ulkopuolisen elämän olosuhteissa voit aina etsiä kyläläisen, kylän tai kylän asukkaiden kysyntää.

Pieni mutta kätevä työpaja, jossa voit sijoittaa työkaluja, joissa voit korjata tai luoda jotain - henkilöille, jotka eivät ole laiskoja, luovuus on ensimmäinen välttämättömyys. Se voi olla puusepäntyö, metallityö, radio tai jopa taideteollisuus, jossa on tarvittavat koneet ja tarvikkeet. Woodcarving, kudonta tangosta. Valoisa, lämmin ja mukava huone. Milloin tahansa vuoden.

Tämän lisäksi on mahdollista löytää keittiö kellarissa. Tämä ainakin lisäksi antaa tilaa elävälle tilalle pohjakerroksessa, jossa on mahdollista sijoittaa esimerkiksi toinen lastenhuone. Lisäksi tällaisilla uudelleenjärjestelyillä on vain vähän vaikutusta koko talon kokoonpanoon, joten kun lapsi kasvaa ja huone vapautuu, keittiö palaa tarvittaessa takaisin tarvittaessa.

Haluttaessa, jos kellarissa on edelleen paikka, voit sijoittaa saunan tai ainakin suihkun. Yleensä jokaisen talon kellarikerroksen alue ei voi olla hyödytöntä määritelmän mukaan. Ja tämä asuintila sijaitsee vieressä olohuone, lähellä ja selkeästi kätevästi sen käytön.

Nyt noin kustannukset talon rakentamiseksi kellarista ja ilman sitä. Aluksi kysy itseltäsi kysymys: mikä on maaperän jäädyttämisen syvyys nykyisten standardien mukaisesti? Eri alueilla eri tavoin. Esimerkiksi keskimmäisellä Uralilla 1,8 metriä. Siksi pohjaveden syvyys ei saa olla pienempi kuin tämä arvo.

Jos aiot rakentaa talon mille tahansa paaluille, ruuville, TISElle tai muulle - voit turvallisesti sulkea tämän sivun. Tämä ei ole sinusta. Jalkapallo-talossa on tulevaisuus ja jopa todellinen hoito ja huoli talon kylmissä kerroksissa, kosteudessa ja muotissa maanalaisessa tilassa ja muut ongelmat niille, jotka laittaa talon jaloilleen ja niiden välinen tila sulkeutuu maanpinnan yläpuolelle grillage tai jotain muuta, jota hän ylimielisesti kutsuu perustaksi. Talvella maaperä jäätyy talon ulkopuolelle, mutta myös metrin ja puolen maanalaiseen tilaan.

Normaali perusta on teippi lämmitetty säätiö, joka ei salli kylmää talon maanalaiseen tilaan ja tarjoaa täysin luotettavaa tukea talolle. Nauha voi olla monoliittinen ja maajoukkue betonilohkosta. Mutta täällä, itse asiassa, ei teon suunnitelmasta. Täällä, kun rakennetaan taloa, jossa ei ole kellarissa, tämä nauha yksinkertaisesti haudataan maahan.

Irrota maaperä säätöhihnan sisällä - käytännössä kaikki kustannukset. Ja olet antanut tilaa kellarille, lisää talon elintilaa. Ja nyt ei ole tarpeen rakentaa kattilahuonetta talon vieressä, kaivaa epämiellyttävä kostea kellari (vielä kaivaa!), Torjua kosteutta ja muotia maanalaisessa tilassa, varastoi työkaluja ja laitteita hajoavassa puutalossa tai autotallissa, asenna keittiössä tai kylpyhuoneessa vesiasema ja vedenlämmitin vesihuoltoon ja miettiä kylvyn rakentamista puutarhan nurkkaan.

Harkitse itsellesi kaikki nämä epämukavuudet, ja ole valmis heille, jos päätät socketia vastaan. Tästä seuraa, että talon rakentamisen kustannukset neliömetriä kohden eivät ole vain kasvussa vaan myös huomattavasti pienemmät. Kellarikerroksessa on huomattava ylimääräinen käytettävissä oleva tila talossa ilmaiseksi.

Edellä esitetyllä tavalla kysymys on hyvin todennäköinen: onko talon pohjakerroksessa tarvittava pohjalevy? Tapahtuma on kallista ja aikaa vievää. Talon 9x9 metriä tarvitset 3-4 kilometriä teräsbetonia 14 ja 50 kuutiometriä betonia. Onko mahdollista saada jotain halvempaa vaihtoehtoa?

Voit. Laattoja suositellaan pääsääntöisesti varmistamaan perustusnauhan lujuus, joka on vastakkainen sivuttaiskuormien kanssa ulkoisen maaperän puolella. Voit vähentää näitä kuormia ja siirtyä muiden positiivisten pisteiden saavuttamiseksi se voidaan tehdä seuraavasti.

Kellarin lattia ei saa olla pienempi kuin 1,2 metrin etäisyydellä tontin pohjasta. Pohja-teipin syvyys on 40-50 cm lattian alapuolella. Perushihnan kokonaiskorkeus on 2,6 metriä. Ulkopuolella nauha on eristetty laajennetulla polystyreenillä, täyte täytetään kerroksella laajennettua savea ja sitten pohjamaalilla, joka on poistettu säätökuopasta.

Perustan nauhan paksuus on vähintään 300 mm. Nauha on vaakasuorassa ja pystysuorassa vahviste- tussa teräsrakenteessa 14 mm, jonka säde on 200 mm. Päälle on järjestetty vähintään 1 metrin leveä sokea alue.

Tällöin lateraalikuormitus on huomattavasti vähäisempää, joka yhdessä lankojensa kanssa lankojen alapuolella lepäämään ja lattiaan sijoitettuun betoniin, jonka korkeus on enintään 20 cm, varmistaa sen riittävän vakauden. Lisäksi riippuvuus korkeista pohjaveden pitoisuuksista vähenee, sadeveden ja sulaveden virtaukset siirretään luonnollisesti talon seinämästä, ja maaperän kuluminen pohjaseinän lähellä eliminoituu.

Lämmitys. Jotta voisit olla itsenäinen, sinulla on oltava oma kattila riippumatta siitä. Jopa sähkökattila tarvitsee tietyn alueen talossa pitäen silmällä sitä ja ylläpitää sitä. Mitä voimme sanoa usein käytetystä tiilikattilasta tai uunista ja usein veden lämpöakkuista.

Missä kaikki tämä lähettää? Yritetään sijoittaa se ensimmäiseen kerrokseen johtaa väistämättä lämmönjakelun ongelmiin. Lämmitysjärjestelmän luonnollinen kierto on paljon helpompi saavuttaa, kun kattila on kellarissa. Itse asiassa ei ole tarvetta saavuttaa, tällaisissa olosuhteissa luonnollinen kierto on jo itsessään olemassa.

Voit tehdä erillisen kattilahuoneen, joka on usein tehty. Jos et muista tällaisen kattilahuoneen huollon haittaa, voit silti sanoa ylimääräisen lämpöhäviön tämän kattilahuoneen seinien läpi. Ja ne, nämä lämpöhäviöt eivät ole niin pieniä, jos muistan vielä, että lämpötila sisällä on melko korkea.

On hyvin tiedossa, että lämmityskustannukset riippuvat suoraan kotitalouksien kokonaislämpöhäviöistä. Lisää lämpöhäviötä - enemmän kustannuksia. Siksi lämpöhäviön tason tuntemisella voimme puhua turvallisesti lämmityskustannuksista. Voit lukea lämpöhäviön laskemisesta kellarikerroksen Lämpöhäviö -sivulta, jossa on osoitettu, että talon lämpöhäviö, jossa kellarikerroksessa on kaksi kertaa niin alhaista kuin talon, jolla ei ole samanlaista kellarikerrosta. Ja harjoitella täysin vahvistaa nämä laskelmat ja argumentit.

Ja lopuksi, vain kysymys: Jos rakennat taloa ilman kellarissa, miksi sitä tarvitaan?

Mikä on kellarikerros? Tyypit ja kellarin käyttö

"Cap" - italialainen sana. Äidinkielellään se on kirjoitettu nimellä zoccolo. Käännös: - "Shoe with wooden sole." Miten tämä liittyy rakentamiseen? Yritetään selvittää. Aloitetaan käsitteestä, joka ei ole vain kellari, nimittäin kellari.

Mikä on kellarikerros?

Pohjakerros - rakennuksen jalka, itse asiassa, kuin kengän ainoa. Ajoittain hänen täytyy sitoa muta. Sama tapahtuu kellareissa. Osittain he menevät maan alle ja osittain katsovat kadulle.

Joten, kellarikerroksen projekti ei voi olla täysin piilotettu tai maanpinnan yläpuolella. Viimeinen vaihtoehto on nimeltään 1. kerros ja ensimmäinen kellari. Cap - jotain välillä. Arkkitehti Alexander Gorbunov määritti artikkelin sankarin "kellarikerrokseksi, joka pyrkii olemaan ensimmäinen".

SNiP: n mukaan kellarin lattian pitäisi mennä kellariin korkeintaan puolet huoneen korkeudesta. Samaan aikaan asetetaan ehto, joka koskee ensimmäisen kerroksen lattioiden korkeutta. 2 metriä maanpinnan yläpuolella on niiden raja.

Säätiön järjestelyn näkökulmasta talon, jossa on kellari, erottaa sen syventämisestä. Kiinteä laatta tai kaista valetaan kuopassa, jonka syvyys on noin puolet huoneen korkeudesta.

Sen seinät ovat liuskajohdon jatkuminen. Tämä tarkoittaa sitä, että standardin sijaan esimerkiksi matalarakentamisessa 50 senttimetrin täyttö on 1,5-2 metriä.

Niinpä betonin kuutiokapasiteetti kuluu, kuopan ja muottien kustannukset kasvavat. Lisäksi kellarin rakentaminen ei saa antaa 200: n betonimerkkiä ja kestävämpi ja kalliimpi 300 ja 400.

On välttämätöntä vastustaa aggressiivisia vaikutteita. Kadun sateista, tuulista, lumisesta sateesta ja joskus jotain osuu seiniin. Kellarista voi pestä pohjavesi pois. Yhdessä heidän kanssaan, joskus kemiallisia aineita vuotaa ulos. Yleensä pohja, kuten saappaiden pohja, olettaa pääkuorman.

Kuivissa ja vakaissa maissa on kattokerroksen ontot katot sallittu. Lattia yksityisessä talossa sekä asuintalo on jäädyttämättä. Jos majoitetaan olohuoneiden, toimistojen ja julkisten organisaatioiden osittain maanalaisissa tiloissa, tarvitaan huomattavia lämmityskustannuksia.

Hollow seinäelementit pitävät lämpöä. Näin voit säästää lämmitykseen. Mutta mutkittelevissa maissa vain monoliittinen betoni kaataminen toimii. Seinät, joissa ei ole sisäisiä onteloita, jäätyvät nopeammin. Siksi kylmillä alueilla sorkojen huollon on kurotettava.

Miksi tarvitset kellarikerroksen?

Kellarikerros on suosittu vaihtoehto laajentaa talon käytävää aluetta pääkaupunkiseudulla. Sinä lunastat maapallon. Jo rakennetun talon ympärillä ei ole laajennusvaihtoehtoja.

Meidän on rakennettava niin kutsuttu kynttilä - korkea, kompakti rakennus. Lisätulot antavat maanalaisia ​​kerroksia, myös kellarin. Nurmikon hinnalla, esimerkiksi Moskovassa, rakentamisen kustannukset ovat perusteltuja.

Joskus ilman kellarissa rakennus ei näytä. Puhumme rakennuksista vuorten rinteillä, yleensä paikkakunnilla, joissa jyrkät pudotukset maanpinnan tasolla. Yhtäältä säätiö tuskin lähtee maahan, ja toisaalta se putoaa muutaman metrin päähän. On loogista käyttää näitä metrejä, eikä täyttää kiinteällä.

Perus, jossa kellarissa ja vastaava sisustus, esimerkiksi villi kivi, antaa rakenteen lujuuden ja lujuuden. Psykologisesti kuva nähdään puuna, joka juurtuu maahan.

Psykologit sanovat, että taloja, joissa jalustat on ostettu aktiivisesti, herättävät luottamusta asunto- ja toimistotuottajien hakijoihin, huolimatta hinnasta.

Tyypit kellareihin

Alkuperäisessä merkityksessään rakennusperusta ei ole pelkästään rakennuksen vaan myös muistomerkin tai sarakkeen perusta. Jos puhumme talosta, sitä pidetään yhteydessä ulkoseiniin.

Näin ollen ulkonevat ja putoavat socles. Jälkimmäisessä pohjassa on ulkoseinä, jo sen pohja. Suunnittelua pidetään luotettavimpana.

Ensinnäkin vedeneristys on hyvin piilotettu. Sen kerros on seinän edessä. Muussa tapauksessa maaperän kosteus "ryömii" talon läpi. Kaltevat sateet tulevat, putoava jalusta antaa esteettömän veden virtauksen.

Heidän virrat kiirehtivät alas seinistä ja rakennuksen katosta. Muuten, paras zapadka-indikaattori katsotaan 5 cm: n peruskorvaksi seinän alle.

Ulkoneva alusta on leveämpi kuin ulkoseinä. Ensinnäkin se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Käytä enemmän konkreettisia. Toiseksi, ulkoneva pohja on avoin, kuten sanotaan, kaikkien tuulien kohdalla.

Toisaalta kellarikerroksen leveät seinät suojaavat sitä kylmältä. Joissakin tapauksissa ulkoneva kellari on arkkitehtoninen ratkaisu, joka "toimii" rakennuksen ulkoisessa käsitteessä.

Myös kellarissa on kompromissiversio. Kutsutaan haalistumista. Toinen sanamuoto on tasainen perusta. Siinä säätiön paksuus on sama kuin kadun seinämän leveys.

Sattuma on pääsääntöisesti satunnainen. Esimerkiksi oli ulkoneva tukikohta. He lisäsivät julkisivun - se tuli vääryys. Arkkitehtoninen ratkaisu tulee myös pohjan pohjaksi.

Muuten, kellari lattiat, joskus, osoittautuvat täytettävä ensin. Yleensä se erottaa muinaiset rakennukset. On useita määritelmiä houkutuksia, jotka todella käsittelevät ensimmäisessä kerroksessa.

Jos rakennuksessa on sarakkeita, niiden pohjaa kutsutaan perustaksi. Näemme postin, joka menee maan alle, mikä tarkoittaa, että myös ensimmäinen kerros on mennyt sinne. Hänen jauheensa puhuu ja poistuu maasta. Jopa amatööri voi erottaa muuraukset perustuksesta.

Toinen maanalaiseen maanalaiseen signaali, joka on mennyt maan alle, on täysimittaiset ikkunat, joista osa sijaitsee maanpinnan alapuolella. Tämä tapahtuu talon laskeutumisen, toistuvan päällystyksen ja asfaltoinnin vuoksi. Tuulenpimennysmaalla on myös rooli. Ei ole ihme, että muinaiset kaupungit kaivaavat, eikä vain löytyneet metsien ja kenttien keskuudessa.

Kellarikerroksen käyttö

Puoli-maanalaisista alueista tarkastellaan asuinkerrostalot. Kuten mansardin ylärakenteita, huoneistot sijoitetaan myös maahan syvemmälle.

Nämä ovat halvempia kuin tärkeimmät, ja siksi ne ovat kysyntää. Ennen ostoa on kuitenkin varmistettava, että jalustan järjestelyjä noudatetaan. Niiden pitäisi olla kompakti pumppausasema.

Kattilahuonehuone

Siitä johtuen viemärivedet nousevat moottoritielle. Olohuoneisiin tarvitaan myös aukkoja, jotka antavat auringonvalolle. Toisin sanoen on oltava ikkunoita. Asumattomilla kellareilla tarkoitetaan myös kiinteitä seiniä keinotekoisella valolla.

Jos kellari on käytössä, mutta siellä on paloturvallisia huoneita, tarvitaan toinen hätäuloskäynti. Älä tee ilman savunpoistoa ja poistamista. Kiinnitä huomiota myös tuuletukseen.

Lasitusalue on pieni. Ilmastojärjestelmien tai ainakin erikoistuotteiden asennus on toivottavaa. Niin kutsuttu läpi reikien seinät, eli perusta.

He menevät kadulle, kuten ylemmän kerroksen hengitysteihin. Vain täällä kellarissa olevien reikien lukumäärä on toivottavaa, esimerkiksi pari jokaista huonetta kohti.

Useimmissa olohuoneissa on pohjakerroksen kauppoja. Siksi puoliksi kellareja - kannattavaa vuokra tilaa. Jos he ovat asuinrakennuksissa, etuudet tulevat alihankkijoille.

Johtavien organisaatioiden on neuvoteltava heidän kanssaan mahdollisuudesta laittaa kampaamoja, putiikkeja ja työpajoja kellariin. Vihreällä valolla talon asukkaat sopivat osittaisesta palautuksesta vuokraamasta samaa ZHEU: ta tai muita tarpeita.

Teoriassa kellari- ja puolisotila-alueet ovat asuntojen omistajien omaisuutta. Siksi heillä on oikeus kieltää tai vuokrata.

Yksityisissä taloissa he varustavat kellarin omilla käsillään, esimerkiksi "mehiläisten" alla. Mehiläiset siirretään alempaan taloon talvella. Voit myös sijoittaa keittiön kellarihuoneisiin.

Kuntosali kellarissa

Tämä poistaa keittiön haju päähuoneissa. Monet ärsyttävät hajuja, jotka tulevat huoneisiin. Hood näyttää olevan vain osan kuluttajista. Jotkut ärsyttävät ja huminaavat tuulettimet.

Monet ovat kiinnostuneita siitä, miten saunan pohjakerros tehdään. Laimennus maa-alueilla on epäloogista. Kellarissa oleva sauna voi olla kaupallinen projekti tai vain talon asukkaiden omaisuus.

He voivat myös sijoittaa vesipumppausaseman alustalleen. Tämä eliminoi tarpeen käydä kauhalla kaivoon tai kaivoon. Ei ole mikään salaisuus, että yksityiset talot ovat usein vailla keskitettyä vesihuoltoa.

Mutta mökkien asukkaat eivät riitä puutarhasta. Jotkut istuttaa sen ruoholla ja kukilla. Muut hedelmäkasvit kasvattavat kasviksia. Talon kellarista tulee erinomainen varastointi aihiot, viinikellarit.

Nämä huoneet tarvitsevat viileyttä, mikä estää rakennuksen "pohjan" lämmittämisen kustannukset. Kellarin seinät pakotetaan hyllyillä, pullot, tölkit ja pulloilla.

Suosittu sokeiden käyttö ja työpajoja. Joku valmistaa huonekaluja, joku maalaa kuvia, toiset kirjaavat ristin. Hiljaisuus ja henkilökohtainen tila ovat tärkeitä jokaiselle päällikölle. Muille talon asukkaille ei ole tärkeää, että hän ei päätykärki, kun henkilö tekee. Cap - suuri kompromissi.

Suurten perheiden pesutilat sijaitsevat usein kellarissa. Vakaa melu pesukoneista, roikkuu pyykkiä kaikkialla ja likaiset vuoret olohuoneessa.

Piirtäminen putkien ja järjestää laitteita, jotka voivat tulvia talon ei ole vaihtoehto myös ullakolla. Pelastaa pohjan uudelleen. Palaute niiltä, ​​jotka rakensivat ja käytti tilaa, on usein positiivinen. Ylimääräiset neliömetrit eivät ole tarpeetonta. Ainoa negatiivinen, nämä mittarit vaativat lisäkustannuksia.

Miksi tarvitset talon talon?

Yleisin alakerta, joka on saatu Neuvostoliiton jälkeisissä maissa, pääasiassa keskellä ilmastoalueella. On syytä huomata, että pääasiassa Kanadassa ja Yhdysvalloissa sijaitsevat talot on rakennettu suoraan maahan maahan ja niiden muotoilu ei tarjoa soclea. Kotimaisen kulttuurin kulttuuriin liittyvien erojen yhteydessä monet ihmiset ovat kyseenalaisia ​​perusaseman toteutettavuudesta. Monet ovat kiinnostuneita, tarvitset kellarin ja miten se voidaan korvata.

Perusominaisuudet

Ulkonevan ja ulkonevan pohjan rakenne.

Alustan ulkoseinän alaosaa kutsutaan perustaksi. Tämä sana on myös italiaksi - se tarkoittaa kengää, jossa on puinen pohja.

Kellari on tukirakenteiden ja pohjan välissä sijaitseva välikerros.

Pohjalla on merkittävä arkkitehtoninen ja toiminnallinen kuormitus, joten sen tyypin ja muotoilun valinta on kiinnitettävä mahdollisimman tarkkaan. Erityisen suuria vaatimuksia asetetaan sen vahvuudelle.

Alustan käsite voi vaihdella valitun perustan mukaan. Joten jos rakentamisen aikana pylväsperusta oli suositeltava, seinät, jotka asennetaan nastojen ja pilarien yläpuolelle, toimivat kellarina.

Nauhalevyn tapauksessa pohjaa kutsutaan pohjakerroksen yläosaksi, joka nousee maanpinnan yläpuolelle.

Jalkakäytävälaite puutalolle.

Julkisivun kellariosaston rakentamiseen käytetään useimmissa tapauksissa perustilohkoja, betonia tai graniittikiveä. Harvoissa tapauksissa voidaan käyttää punaista (silikaatti) tiiliä, koska se voi romahtaa kosteuden vaikutuksesta.

Arkkitehtuurissa on yleinen termi, joka tarkoittaa sitä, että kaikki, joka sijaitsee nollamarginaalia alempana, koskee jalusta. On käynyt ilmi, että kaikki rakennukset, jotka sijaitsevat alhaisemmilla alueilla kuin maan suunniteltu korkeus, kuuluvat kellariin. Etäisyys lattiasta kellarista maahan ei saa olla enempää kuin puolet lattian korkeudesta. Joissakin tapauksissa rakentamisen kustannukset saattavat olla yhtä suuret kuin muun talon rakentamisen kustannukset. Sinun ei pitäisi säästää tätä suunnittelua, pohjakerroksen perustelut läsnäolo 100%.

Nauhatalustatyypit.

Tontin rakentamiseen tarvittava määrä sisältää maanrakennuksen kustannukset erikoislaitteiden avulla. Jos maaperä soveltuu käytettäväksi tontilla, sitä voidaan käyttää suoraan paikan päällä. Nollakerroksen rakentamiseksi sinun on käytettävä suuria pohjalevyjä ja erityistä kattoa. Asennukseen tarvitaan nostolaitteiden käyttöä. Jos rakennustyömaalle on korkea pohjavesi, voi olla tarpeen asentaa vahvistettu vedeneristysjärjestelmä ja luoda monimutkainen viemäröintijärjestelmä.

Korkin tarkoitus

Vaihtoehdot kellarikerroksessa tiilitalolle, jossa on lattia.

Miksi ja miksi tarvitsemme pohjakerroksen? Päätavoite on suojata asunnon seinämät kapillaarimuodosta (maaperästä nouseva kosteus) ja sademäärä (kaste, sulava lunta, sadevesi). On selvää, miksi IVY-maissa taloja, joissa on suuri socle ovat yleisiä: niiden tarve johtuu vaihtelevista sääolosuhteista ja kosteasta ilmastosta. Jos otetaan huomioon, että Kanadan ja USA: n ilmasto on vähemmän muuttuvaa ja hiekkaa vähäisellä sademäärällä, ei yksinkertaisesti ole tarpeen rakentaa taloja, joissa on sokeita näissä maissa.

Jos keskikaivaan ilmastoon rakennettuun taloon ei ole pohjaa, kapillaarinen kosteus voi nousta jopa 3 metrin korkeuteen talon seinää pitkin. Tulevaisuudessa tämä kosteus voi edistää rakennusmateriaalien kasvua ja mätää, josta seinät on pystytetty. Seinien kosteuden lisääntyminen johtaa niiden lämmönjohtavuuden asteeseen ja huuruvastuksen menetykseen. Tästä syystä on pidettävä mielessä, että talon, joka on pystytetty ilman nollaa, voi olla täysin sopimaton 2-3 vuoden ajan.

Optimaalinen sijainti valmistaa kellarissa.

Kellarin puuttuessa jalusta vie mahdollisimman suuren mekaanisen vaikutuksen talosta, joka on täytetty maapallolla kehän sisäpuolella.

Muun muassa kellari on seinistä peräisin oleva jatkuva kuorma. Jos aiot rakentaa säätiön, jossa ei ole muottirakennetta, se auttaa hahmottamaan tulevan talon kehää, jonka vuoksi sinun on käytettävä useita tiiliä.

Alustalla on jatkuvasti vahva kokonaisvaltainen vaikutus. On mahdollista varmistaa sen kestävyys ja turvallisuus talon tämän osan rakentamisessa korkealaatuisista materiaaleista, joissa on maksimaalinen kosteudenkestävyys, pakkasenkestävyys ja mekaaninen lujuus.

Kellarityyppejä

Betonielementtien pohja.

On olemassa useita tyyppejä socles. Joten, jos se työntyy ulospäin suhteessa seinään, tällaista korkkia pidetään ulkonevana. Sen suunnittelu edellyttää suojaventtiilin rakentamista. Tämä tyyppi on alttiimpia sään, joten sen viimeistely on tehtävä laadukkaista materiaaleista.

On suositeltavaa käyttää ulkonevaa alustaa, jos rakenteessa on kellari (nolla), jossa on ohuita seiniä, joka tarvitsee lisää lämpenemistä. Joissakin tapauksissa ulkoneva pohja mahdollistaa arkkitehdin ainutlaatuisen käsityksen toteuttamisen. On pidettävä mielessä, että talojen rakentamisen aikana tällaista alustaa käytetään hyvin harvoin.

Joissain tapauksissa pohjakerros voi olla seinän huuhtelu. Tämä ei ole kovin yleinen tyyppi.

Paalun pohjan laite soclen kanssa.

Suosituin on upotettu (upotettu) pohja. Lukitusnäkymän rakenne suojaa suurelta joukolta ulkoisia vaikutteita. Joten, jos sadevesi virtaa seinien läpi, se ei pysty tunkeutumaan aukkojen välillä pohjan ja seinän väliseen liitokseen. Tässä tapauksessa se vain kulkee vapaasti maahan. Seinän ulkonema piilottaa vedenpitävästä kerroksesta, joka suojaa sitä ulkoisilta mekaanisilta vaikutuksilta ja sadolta.

Pudotusnäkymä on edullinen materiaalien säästämiseksi. Joten, sen suunnittelu voi merkittävästi vähentää aikaa ja rahaa käytetään sen rakentamiseen. Rakennettaessa jalusta jalusta ei tarvitse varustaa tyhjennysjärjestelmää, kuten tilanteessa, jossa ulkoneva tyyppi.

Optimaalinen tarttumisaste on 5 cm (tämä on indikaattori, joka ottaa huomioon viimeistelyn ja eristyksen suorituskyvyn). Joissakin tapauksissa sinkerin ulkonäkö hankitaan vasta sen jälkeen, kun kipsi- ja seinieneristys tehdään vaahtomuovilla. Kun seinät on sijoitettu lohkojen ulkopuolelle, pohja seinämien suhteen ulkonee.

Perusrakentaminen

On mahdollista rakentaa kellari eikä uusia materiaaleja, kunhan ne ovat kestäviä ja laadukkaita. Korkealaatuisen kiinteän tiilen käyttö voi merkittävästi pienentää rakentamisen edellyttämiä kustannuksia.

Yleisin oli tiilipohja. Sen rakenne on valmistettava monoliittisesta raudoitetusta raudasta. Sopivampi tähän muotoiluun on seinien materiaali materiaalina kaasusilikaattilohkoina.

Nolla-lattian laite voidaan aloittaa jalustan täytön jälkeen. Se on äärimmäisen tärkeää, kun laitat ensimmäisen talon rivin uuden talon huolellisesti asettaa kulmat. Jos ne asetetaan väärin, tulevaisuudessa se aiheuttaa seinien vääriä asentamista. Jos pohjan kulmia ei ole asetettu oikein, aloitusvaiheessa voit korjata tämän hetken, jolloin ensimmäinen seinien rivi asetetaan. On kuitenkin suositeltavaa, ettemme luottaisi tähän tilaisuuteen ja alusta lähtien asettele seinät ja kellari oikein.

Aluksi tiilet asetetaan käyttämättä ratkaisua kussakin 4 kulmassa etäisyydellä, joka vastaa tulevan rakenteen leveyttä. Tiilien kulmissa on rakennettava taso. Tämän jälkeen käyttämällä kestävää lankaa tai mittanauhaa, sinun on mitattava kunkin sivun tarkka leveys ja pituus ottaen huomioon säädetyt kulmat. Kaikkien niiden välisten mittausten on oltava samat - toisen sivun leveyden on oltava yhtä suuri kuin toisen, samanlaisen tilan pituuden kanssa.

Jos havaittiin, että kaikki mittaukset ovat yhtä suuria kuin toisiaan, voit aloittaa perustamisen. Mutta jos mitat eivät ole samat, niin kaikki kulmat eivät ole yhtä suuria kuin 90 °, ja tilanne on kiireellisesti korjattava. On tarpeen siirtää kulmat, jotka sijaitsevat kulmissa samaan aikaan toisella puolella. Nämä toimet on tehtävä, kunnes sivut mittaavat tai ne poikkeavat toisistaan ​​2-3 cm. Muuraus jatkaa tätä eroa.

Korkin asettaminen

Tiilenpenkki.

Kun diagonaalit ja sivujen mittaukset täsmälleen vastaavat, sinun on aloitettava alustan asettaminen. Tiilien kiinnittämiseen voit käyttää sementti-hiekkalaasti.

Leveys riippuu yleensä materiaalista, josta on odotettavissa lisäseinäasennusta. Joten, jos pohjaan käytetään vaahtobetonia (kaasusilikaattilohkoja), perusalustan optimaalinen leveys on 1,5 tiiliä. Kun on tarkoitus käyttää tiiliä viimeistelyyn eristyksen jälkeen, kellarissa on oltava 2 tiilen leveys. Näin ollen leveyden määrittämiseksi on ensin määritettävä seinien materiaali.

Kellarin optimaalisen korkeuden määrittämisessä mielipiteet poikkeavat toisistaan. Uskotaan yleisesti, että korkeus olisi ainakin hieman ylittänyt tietyn rakennusalueen tyypillisen korkeimman lumitason taso viimeisten 50 vuoden aikana. Tällainen korkeus kykenee suojaamaan seiniä kapillaarisen kosteuden tunkeutumiselta ja lisäämään talon kestävyyttä. Maksimikorkeus valitaan erikseen. Jollei 40 cm pidetään mukavana korkeudena.

Tyypillinen piirakka päin kellarin kera.

Jos talon rakentaminen edellyttää kellarikerroksen läsnäoloa, kellarin korkeus olisi tässä tapauksessa vähintään 70-100 cm. Korkea kellarirakenteinen talo on paljon tyylikkäämpi kuin rakenteet, joissa on matala tai ei.

Rakennuksen aikana on tarpeen ottaa huomioon (riippumatta lattian läsnäolosta), että pohjakerroksen lattioiden korkeus riippuu kellarin korkeudesta.

Suoritusominaisuuksien parantamiseksi on tarpeen huolehtia sen vedeneristämisestä. Esimerkiksi puoliin taitettu ruberoidin levy voi toimia hyvästä eristävästä materiaalista. On pidettävä mielessä, että vedenpitävyys on välttämättä sijoitettava alempaan kuin tulevan kerroksen taso. Samoin lattialla - lattia olisi järjestettävä huomattavasti korkeammalle kuin vedenpitävä kerros on asetettu.

Tässä vaiheessa on valtava määrä materiaaleja, jotka soveltuvat pohjan eristämiseen. Materiaalin valinta riippuu rakennusmäärästä.

Tiilipohjan hoito

Joskus rakennustyömaalla saattaa ilmetä tilannetta, joka on lykättävä työn keston ajaksi (kylmällä säällä tai varojen puuttuessa). Tänä aikana sinun on varmistettava, että pohja on hyvin säilynyt.

Ensinnäkin uuden pohjan vaakasuora pinta on peitettävä huolellisesti muovikelmulla, joka on kiinnitettävä tiilihiukkasten, putkien romun tai improvisoitujen materiaalien kanssa. Kalvoa käytetään suojaamaan pystytetyn kellarin rakennetta veden tunkeutumiselta, joka voi toistuvien jäädytys- ja sulatusjaksojen aikana vahingoittaa sen pintaa.

Viimeistely on tehtävä aina. On pidettävä mielessä, että keraamisilla levyillä vuorattu kellari näyttää kauniilta vasta muutaman ensimmäisen vuoden kuluttua työn päättymisestä. Ajan myötä tällainen viimeistely edellyttää jatkuvaa korjaamista ja palauttamista.

Jos alakerrassa on luonnonkiveä, on tarpeen tasata sen ulompi puoli. Jos aiot järjestää huoneen rakenteen kellarissa (autotalli tai kellari), sinun on tasoitettava kivi kellarin molemmin puolin. Kun saumat ovat kirjaillut, tällainen säätiö ei tarvitse ulkoista viimeistelyä ja sillä on esteettinen ilme.

Kun valitaan materiaalia kellarin rakentamiseen, on otettava huomioon, miten se yhdistetään edelleen muihin ulkoseinän koristeluun käytettyihin materiaaleihin. Joten, jos aiot rakentaa tiiliseinät, silloin tiilenpohja tässä tapauksessa olisi sopimatonta. Betoni sileällä pinnallaan ja se sopii hyvin tiilen kuvioidulle pinnalle ja päinvastoin, jos seinät ovat kiveä tai tiiliä, sileä pohja näyttää hyvältä niiden kanssa. Äskettäin hyvin tunnistettu rakentaminen eristetty kellari, joka ei vaadi erityisiä kustannuksia.