Miksi tarvitsen säätiön. Lyhyt historiallinen tausta

Perusta tarvitaan talon lepäämiseen vankalla pohjalla ja lujasti kiinni maassa. Täällä on yleensä kaikkea, mitä voidaan sanoa säätiön päätavoista. Kuitenkin tämän näennäisen yksinkertaisuuden vuoksi säätiön laskeminen on yksi nykyaikaisen suunnittelun vaikeimmista tehtävistä.

Tämä tuntuu melko outolta, varsinkin 2000-luvulla, kun avaruusalus on kurotellut suuren teatterin laajoja puoli vuosisataa. Syy tähän tilaan ei ole ollenkaan se, että laskentatekniikka on lamaista. Laskentateorian kanssa ei ole erityisiä ongelmia, jos maaperän kaikki pääominaisuudet ovat tiedossa.

Vain nämä hyvin maaperän ominaisuudet ovat hyvin harvoin tiedossa. Ja nämä ominaisuudet eivät pysy vakiona ajoissa, vaan muuttuvat. Talvella maa jäädyttää ja turvota, sulaa ja itkee keväällä, pohjavesi voi heikentää maaperää, kutistua heikentyneillä alueilla ja siirtyä seismisen toiminnan seurauksena. Ja tämä ei ole vielä kaikkea, mitä voi tapahtua kentällä, ja tässä tapauksessa pohjan kanssa, tapahtuu.

Siksi kiinteän ja luotettavan perustan merkitys alkoi toteuttaa ihminen muinaisista ajoista lähtien. Selkein esimerkki tästä on Atlantiksen tarina, jonka Platon kertoi Egyptiläisten pappien sanoista. Ja tämän tarinan ydin ei ole siinä, että kun maapallolla oli kehittynyt ja voimakas sivilisaatio, mutta siinä, että ihmiset, jotka loivat tämän sivilisaation, ei ole tarpeeksi miestä rakentaen politiikkaansa vakaalle ja luotettavalle pohjalle.

No, se, että mies rakastaa syyttää virheistään ja virheellisyytensä jumalista, ei ole yllättävää. Muuten tarina Vanhan testamentin tulvista, joka mielestäni on erittäin laadukas kirjallisuuskäsittely yhdelle Gilgameshin legendoista, on yksi Atlantis-legendan muunnelmista.

Egyptiläiset itse, jotka keksivät Atlantiksen legendaa tai ajattelivat sitä uudelleen, ymmärsivät legendaosan olemuksen oikein, mutta useimmiten muinaisen Egyptiläisen sivilisaation pyramidit ja muut uskonnolliset rakennukset säilyivät täydellisesti. Erityisesti, koska tällaisten pyramidien ja temppelien pohja oli vuoristolauluja, toisin sanoen melko voimakkaita kiviä. Toisaalta egyptiläiset käyttivät näitä kiviä rakennusmateriaalina ja toisaalta pohjana. Louhokset, joissa kalkkikivi louhittiin pyramidilohkoille, sijaitsevat tavallisesti suhteellisen lyhyellä etäisyydellä pyramideista.

Kuitenkin inhimillisen sivilisaation kehitys jatkui useilla poluilla, samoin voidaan sanoa perustuksista. Monet tuhansia vuosia sitten, kun eläimiä oli paljon ihmisille vaarallisia, ja siellä oli vain vähän ihmisiä, mutta jo yli luonnolliset luolat - yksi ensimmäisistä ihmisistä - saattaisivat sisältää itsensä, syntyi asuntoongelma. eli ihmiset tarvitsivat asuntoja, jotka suojaisivat villisilta eläimiltä, ​​säähän ja ennen kaikkea muilta ihmisiltä, ​​koska henkilön kauheimmat, vaarallisimmat ja kaikkein tuhoutumattomat viholliset ovat toinen henkilö.

Tämä kysymys antiikin ajoista nykypäivään ratkaistaan ​​eri tavoin. Todisteita tästä - asuntojen valintaa koskeva ohje, joka tunnetaan nyt paremmin kolmen pienen sian tarinaa. Tietenkin, jos tämä käsky syntyi juutalaisten, nyt se olisi osa Toorasta tai ainakin Talmudista, ja meillä olisi mahdollisuus analysoida tekstiä siinä muodossa, jossa se luotiin. Tämä käsky ilmeisesti ilmestyi kuitenkin yhdestä heimosta, joka asui Euroopassa, ja tuli meille englantilaisen sadun ja sadun muodossa Sergei Mikhalkovin hoidossa.

Englanninkielisessä versiossa vanha sika, kun hän ei enää kyennyt syöttämään sikojaan, lähetti heidät vaeltamaan maailmaa etsimään onnellisuutta. Ensimmäinen sika tapasi miehen, joka kuljetti olkia. Piglet pyysi miestä jotain olkia ja rakensi itselleen talon. Susi tuli, puhalsi, kaatui, talo hajosi, ja susi söi pienen sian. Toinen sika tapasi miehen, jolla oli harjaspuu. Pieni sika kysyi mieheltä polttopuuta ja rakensi itse talon. Susi tuli, puhalsi, kaatui, talo hajosi, ja susi söi pienen sian. Kolmas sika tapasi miehen, joka kuljetti tiiliä. Sika kysyi miestä tiettyjen tiilien kohdalle ja rakensi itselleen talon. Susi tuli, mutta ei väliä kuinka hän puhalsi tai löi, hän ei voinut tuhota taloa. Lukuisia temppuja, joihin sud pyritty houkuttelemaan kolmas sika pois talosta, myös turhaan. Susi soi putken läpi, putosi kattilaan kiehuvalla vedellä ja purskahti, ja kaksi aiemmin syötävää sikaa hyppäsi ulos vatsaan. On syytä panna merkille, että aiheeseen, joka liittyy hyvin vartioituihin esineisiin insinööritekniikan, kuten savupiippujen, kahvojen, ilmastointikanavien, kautta, hyödynnetään voimakkaasti nykyaikaisessa amerikkalaisessa elokuvateatterissa. Onko tämä yhteydessä kolmen pienen sian tarinaan - en tiedä.

Mikhalkovin versiossa ei ole sika-äitiä eikä viittauksia ihmisiin, ja porsaat eivät ole persoonattomia, mutta niillä on nimiä, vaikka ne ovat melko outoja. Porsaat tulevat käsitykseen tarpeesta rakentaa asunto vähitellen muuttuvan ilmaston vaikutuksesta. Porsaat löytävät tai tuottavat rakennusmateriaaleja koteihinsa ja S. Mikhalkovin rakennustekniikkaa kuvataan tarkemmin. Kummankin version nykyisen käskyn yleinen merkitys on kuitenkin suunnilleen sama:

1. Jos et halua hikoilla paljon ja viettää paljon aikaa, rahaa ja fyysistä vahvuutta asuntojen rakentamisessa, rakenna sitten valo taloon ja halpoja materiaaleja käsillä. Mutta samalla valmistaudu siihen, että talosi voi helposti tuhota ja voit kuolla. Tältä osin merkittäviä ovat asuntorakentamisen kokemukset Yhdysvaltojen Atlantin rannikolla, jossa hirmumyrskyt, joilla on lempeitä naisnimiä, raivostuvat lähes joka vuosi, ja joskus ihmiset kuolevat. Kevyiden ja halvempien rakennusmateriaalien käyttö auttaa kuitenkin vähentämään hurrikaani hävikkiä minimiin ja palauttamaan asuntoja nopeasti.

2. Jos haluat saada mahdollisimman suurta suojaa ulkopuoliselta maailmalta, valmistaudu siihen, että sinun on käytettävä paljon aikaa (eikä ehkä vain yhtä ihmisen elämää), fyysistä voimaa ja rahaa rakentaa raskas vahva talo. Tämä ei kuitenkaan ole kovinkaan tae turvallisuudesta - vihollinen on ovela ja jos pään aivoja ei ole, niin seinät eivät auta.

Tähän voi tulla kysymys: mikä asenne säätiöön on asuntojen valintaa koskeva opetus, sillä mainitsematta, että Nuf-Nuf asetti saaliin maahan ennen rakentamisen aloittamista, säätiön teemaa ei paljastettu ohjeessa. Syyt tähän voivat olla useita:

Viime aikoihin asti monet maat ovat onnistuneet, ja jotkut jopa nykyään rakentavat asuntoja ilman säätiötä. Joka tapauksessa, ilman mallia, jota säätiö nyt ymmärtää. Ja merentakaisten sanojen "säätiö" on elävä todistus siitä, että esi-isämme asuivat sekä kaivannoissa, tukkikaduissa ja mutakakkoissa, ja tällaisten pienien rakenteiden vuoksi säätiö ja sana, joka määritteli tämän rakenteen, ei ollut paljon tarvittu. Joissakin hirsiköylien rakenteissa säätiön rooliin kuului päällystyskruunu - rivi lehtikuusikirkosta, joka oli sijoitettu suoraan maahan ja suojasi majan seinämät mätänemästä. Joskus sopivan kokoisia lohkareita sijoitettiin hirsirakennuksen kulmiin, ja maan ja viimeistelyn välinen tila suljettiin "kerroksella" lämpöeristyksen lisäämiseksi. Leikattujen mökkien ainutlaatuisuus on se, että puu toimii yhtä hyvin puristuksessa ja vetolujuudessa, joten pienet oksan muodot eivät ole kauheita. Jotta katon seinät eivät murtuisi, ne vahvistivat kääpiöraja, jolloin ne näyttävät muurien sieltä. Noin 1-2 kertaa vuodessa savea kerattiin saviin ja valkaistettiin aina kun se oli mahdollista ja viime vuosisatoissa tai jopa vuosituhansina tuli sellainen yleinen asia, että jotkut naiset, jotka elävät jopa nykyaikaisissa kestävissä taloissa, jos he eivät muuta tapettia ainakin kerran 2-3 vuotta, tuntuu huonolta.

Nopeat ihmiset, jotka käyttivät kevyitä ja nopeasti muuttuneita asumismuotoja, näyttäisivät pitävän säätiötä huonommin. Kuitenkin paradoksaalisesti kevyiden yurttien, telttojen, telttojen, yarangin, wigwamien ja muiden muuntajien kannalta säätiötä tarvitaan paljon enemmän, vain tällaisen säätiön tehtävänä ei ole siirtää kuormaa kotelosta pohjaan eikä päästää asuntoa irtautumaan tästä pohjasta. Ja nyt, menemällä maaseudulle ja asettamalla teltta metsän reunaan, ajaaksemme tangot maahan ja tällaiset tangot ovat perusta supervalon asuntoille.

Sillä välin tavallinen ihmisasuminen, tai sanoa, asuminen työväestölle on yksi asia, mutta uskonnolliset rakennukset ja asunto kuninkaille, prinsseille, faraoille, keisareille ja muille aatelisille on toinen asia. Mikä on tavallinen ihminen ja hänen elämänsä? Kuten kappale sanoo - vain hetki menneisyyden ja tulevaisuuden välillä. Mutta jumalat - ikuisesti (jopa ne, jotka ovat jo pitkään luotettavasti unohtaneet). Ja tämä tarkoittaa, että kaikki on parasta Jumalalle ja vastaavasti hänen sukulaisilleen ja maan päämiehille, joita useimmat hallitsijat vilpittömästi pitävät itseään. Siksi ei ole yllättävää, että perustuksen rakentamisen historiaa ei pitäisi tutkia ihmisten asutuksen, vaan niin sanotun, Jumalan asuinrakennelmien mallien perusteella.

Egyptin olosuhteissa säätiötä ei tarvittu edes temppeleille ja pyramideille, joten jos rakennuksissa ja veistoksissa oli säätiö, sitä ei mitenkään erotettu (ja kuuluisat Sfäärit ja useimmat pyramidit eivät ole näkyvissä). Vanha testamentti (osa juutalaisten luomaa Raamattua), huolimatta uskomattoman tietosanakirjasta ja yksityiskohtien tarkkailusta, kertoo säätiöistä ja niiden laite on melko harvinaista ja hyvin epämääräistä, joka tapauksessa syntyy vaikutelma, kun lukemalla Raamatun käännöstä venäjään. Kyllä, se on ymmärrettävää, koska venäjänkielellä, kuten jo mainittiin, äskettäin sana "säätiö" ei ollut, mutta vain sanalla "säätiö". Sana "säätiö" on nyt noin 9 merkitystä, jonka merkitys johtuu siitä, että säätiö on jotain alkuperäistä, johon kaikki muu perustuu. Nykyaikaisessa rakentamisessa säätiö on kiinteä kallio tai tiheä maa, johon perustus on pystytetty.

Siksi raamatulliset lausunnot talojen, kaupunkien tai seinien tuhoamisesta "maahan" voidaan ymmärtää kahdella tavalla. Herran talon rakennuksen kuvaus Solomonista Jerusalemissa on tässä suhteessa selvimpi: "Ja tämä on se perustus, jonka Salomo määräsi Jumalan talon rakentamiseen: sen pituus on kuusikymmentä kyynärää edellisen mittaisen mukaan ja kaksikymmentä kyynärää leveä ja kuistilla, joka on talon edessä kaksikymmentä kyynärää talossa ja sata ja kaksikymmentä korkeudessa, ja hän peitti sen puhtaalla kultauksella, päärakennus peitti sypressipuiston ja peitti sen parhaalla kultauksella ja antoi sille kämmenten ja ketjut, ja hän peitteli talon kauniilla jalokivillä, kulta oli vihainen Parvaim. Ja peitti talon, palkit, kynnykset ja sen seinät ja ovet kullalla, ja veistetty kerubit seinillä. " (Pralipomenon kirja 2, 3.3-7). Kuten tiedämme, huolimatta monista yksityiskohdista, säätiön materiaali ja sen perustan syvyys pysyivät epävarmoina.

Mutta Kreikan ja Rooman kukoistuksessa säätiö tuli kaikkien klassisen rakenteen olennainen osa. Ja termillä "säätiö" on hyvin erityinen merkitys. Joten Mark Vitruvius Pollion mukaan 1. vuosisadalla eKr. Rakennuttaja, joka kirjoitti "10 arkkitehtuuria", rakennukset tulisi tehdä ottaen huomioon vahvuus, hyöty ja kauneus. Kestävyys saavutetaan syvenemällä kellarikerros mantereelle (eli kallion tai tiheän maaperän tasolle), kaikkien materiaalien huolellinen valinta ja sen loppuminen. " Lisäksi Vitruvius mainitsee kokeillun ja todellisen menetelmän heikoiden maaperän vahvistamiseksi paalujen avulla ilman erityisiä yksityiskohtia.

Lyon Batista Alberti, joka kirjoitti "10 arkkitehtuuria" tuhannen ja puoli vuotta Vitruviuksen jälkeen, selventää säätiön käsite: "Säätiö, jos emme erehdy, ei ole osa rakennusta, vaan luonnollisesti paikka tai alusta, jossa rakennuksen pitäisi olla, koska jos on täysin kiinteä ja melko vakaa joskus kivinen osa - mistä muista syistä sinun on järjestettävä ennen kuin pystyt rakennuksen itse? Sienaan näet tornin valtavat tornit, jotka asetetaan suoraan paljaalle alustalle, koska pohja on tuhansista koostuva vankka vuori. Toisin sanoen perustuslaite, toisin sanoen syventäminen ja kaivaminen tarvitaan, kun on etsittävä voimakasta ja vakaa maaperä, kaivaa ja syventää perusta kuoppaa. " Rakentajat käyttävät samanlaista säätiön käsitystä tähän päivään asti.

"Maa on loppujen lopuksi koostuva monista ja monista kerroksista, joiden alapuolella on erilainen ja määrittelemätön järjestys, joka on tiheä ja kiinteä kerros, joka soveltuu parhaiten rakennusten kuljettamiseen", Alberti kehittää edelleen ajatustaan. Mutta mielestäni Alberti neuvoja ennen rakentamista on erityisen arvokasta ja hyödyllistä jopa päivällä ", jotta he eivät kuulu virheeseen, kuulemaan tutkijoita, osaavia paikallisia asukkaita ja naapurimaita arkkitehteja, koska he voivat määrittää muinaisten rakennusten esimerkistä ja omasta kokemuksestaan, kuinka vakaa ja mikä on tämän sivuston maaperä. "

Mutta Alberti ei pysähdy tähän ja perustelee edelleen geologisen etsinnän merkitystä ennen rakentamista: "Venetsian linnoituksessa Mnestorissa näimme tornin, joka muutaman vuoden kuluttua sen valmistumisesta ja sen painosta puristuu sen maan läpi, jossa se seisoi - maa osoittautui löysäksi, heikkoa - ja putosi maahan ennen ylemmän porsaanreikää. Siksi on syytä kaivata kaivoja ennen kaikkea, jotta siitä tulee täysin selvää, missä määrin kukin kerros voi toimia rakennuksen tukemiseksi ja vahvistamiseksi. "

Daniele Barbaro puolestaan ​​"Vitruviuksen huomautuksissa" antamassaan teoksessa antoi seuraavan määritelmän: "Säätiö ei ole mikään muu kuin maanalaiseen rakenteeseen tasolle, jossa se on jo näkyvissä". Erittäin lyhyt ja erittäin selkeä.

Tässä suhteessa on huomattava, että uuden testamentin kirjoissa, joka on syntynyt jo uudessa ajassa, "säätiön" käsitettä käytetään useammin ja tarkemmin, usein rakennustyön yhteydessä ja säätiön tarkoituksessa. Esimerkiksi Luukkaan evankeliumissa (6, 47-49): "Jokainen, joka tulee minuun ja kuuntelee minun sanojani ja täyttää heidät, kerron sinulle, kuka olen. Hän on kuin mies, joka rakentaa talon, joka kaivasi, syvensi ja asetti säätiön kiven päälle miksi, kun tulta tapahtui ja vesi työnsi tälle talolle, hän ei voinut ravistaa sitä, koska se perustui kiviin, ja kuunteleminen ja epäonnistuminen on kuin ihminen, joka rakensi talon maahan ilman perusta, joka, kun vesi kaadettiin siihen, heti romahti, ja tämän huoneen tuhoutuminen oli suurta. " Miksi Kristus käytti tällaista kaltaisuutta, kun hän käsitteli apostoleja - entisiä kalastajia - ei ole täysin selvää. Ehkä hän tarkoitti, että joidenkin sellaisten heimojen, jotka ovat yhä lähellä vettä tai jopa vettä ja kaupallista kalastusta käyttävät heimoja, eivät vielä ole yhtä luotettavia kuin klassisen kreikkalaisen säätiön. Ja ehkä myös Kristus on ilmoittanut apostoleille muun muassa legenda Atlantiksesta, eikä hän ollut hänen vikaansa, että kalastajat kirjoittivat tämän legenda tällä tavalla.

Kuitenkin ajatus vankka ja luotettava perusta, kuten on selkeä käsitys asunnon valintaan ja huolimatta ponnisteluista ja kärsimyksistä Kristuksesta, ei kiinni heti. Vaikka keskiajalla rakensi Herran temppeleitä, lahjoittajat usein kieltäytyivät lahjoittamasta rahaa temppelin perustuksille ja epäilivät mahdollisten petosten yrittäjiä. Ainoastaan ​​nykyään, kun ajatus vakaasta ja luotettavasta säätiöstä lopulta voitti ajatuksen Jumalan olemassaolosta tietyssä maassa, terveydenhuollon, tieteen ja lapsuuden julkisten kirkkojen, toisin sanoen sairaaloiden, koulujen ja päiväkotien, rakentamiseen johtajat ja käsityöläiset podvorovyvat perustablokit, kannattavasti myydä tai rakentaa itsesi autotalli. Mutta se on toinen tarina.

Toivottavasti, rakas lukija, tässä artikkelissa esitetyt tiedot auttoivat sinua ainakin ymmärtämään ongelmasi. Toivon myös, että autat minua lopettamaan vaikean tilanteen, jonka äskettäin olen tavannut. Jopa 10 ruplaa apua auttaa minua nyt. En halua ladata sinua yksityiskohtia ongelmistani, varsinkin kun on tarpeeksi niitä koko romaani (joka tapauksessa minusta tuntuu, ja olen jopa alkanut kirjoittaa teoksen otsikon "tee", on linkki pääsivulle), mutta jos en ole erehtynyt hänen johtopäätöksensä, romaani voi olla, ja sinusta voi tulla yksi sponsoreista ja mahdollisesti sankareista.

Kun käännös on suoritettu onnistuneesti, avautuu sivulle kiitos ja sähköpostiosoite. Jos haluat esittää kysymyksen, käytä tätä osoitetta. Kiitos. Jos sivu ei avaudu, olet todennäköisesti siirtänyt toisen Yandex-lompakon, mutta älä huolestu. Tärkeintä on, että siirron aikana määritä sähköpostiosoitteesi ja otan sinuun yhteyttä. Lisäksi voit lisätä kommenttisi aina. Lisätietoja artikkelissa "Tee tapaaminen lääkärin kanssa"

Terminaaleissa Yandex-lompakon numero on 410012390761783

Ukrainan osalta - hryvnia kortin määrä (Privatbank) 5168 7422 0121 5641

Miksi tarvitsemme muistomerkin perustan?

Luotettava ja laadukas perusta on keskeinen osa kiinteän talon rakentamista. Säätiö tarvitsee paitsi yksityisomistusta, mutta myös tällaista massiivista, jopa monoliittista rakennetta muistuttavan muistomerkin. Tietenkin tämä ei ole talo. Mutta kuitenkin olette samaa mieltä siitä, että sen rakentamiseen investoidaan riittävästi rahaa ja vähemmän hermoja.

Siksi luonnonkivestä valmistetun muistomerkin asentamisen yhteydessä on erittäin tärkeää perustaa se sitten. Jälkimmäisen laatu ja hyvin työn prosessi riippuvat niin vahvoista ja kestävistä, että se on hautaamisen muistomerkki. Lisäksi säätiön luominen estää taantuman haudat.

Mikä voisi olla syyn kuohunta:

 1. Hautausmaalla on pohjavesi, joka vähitellen heikentää postia sivuston alla.
 2. Jos sivustosi vieressä on tuoreita hautauksia, usein tämä johtaa epätasapainoon. Hän on vastuussa maaperän liikkeen käynnistämisestä.
 3. Uusissa hautausmaissa tuodusta maaperästä käytetään yhä enemmän. Hän taipuu "kävelemään".

Svetlana: He asensivat muistomerkin meille ja lupasivat meille luotettavuutta jo vuosia. Kahden vuoden kuluttua muistomerkki taipui ja pelkäsimme, että se kaatui ja hajotti. Entä jos luottamus on mennyt?

Olga: He laittoivat meille laattoja, kahden ja puolen vuoden kuluttua, laatat levitettiin ja ruoho repeytyi uudelleen saumoissa. Haluan tulla aidaksi ja muistaa sukulaisia, eikä mennä ulos koko päivän.

Sergey: Olen ottanut yhteyttä yritykseen toisen kerran, mikä ammatillisesti luo perustan hautojen parantamiseksi.

Ensimmäistä kertaa olin pelastettu kirjaimellisessa mielessä aluskasvusta.

Rituaalilevyjen asentaminen auttaa välttämään tällaiset epämiellyttävät seuraukset ja takaamaan hautakiven kestävyyden ja lujuuden.

Rituaalilevyjen edut muistomerkin alla:

 • Asennus kestää vain muutaman tunnin. Rituaalilevyt voidaan asentaa hautajaispäivään, koska ne eivät pelkää maaperän kutistumista.
 • On mahdotonta olla huomaamatta heidän kätevyyttään. Loppujen lopuksi he pystyvät selviytymään toisesta hautaamisesta. Samaan aikaan heidän ulkonäönsä ja voimansa eivät kärsi.
 • Kuten perustusvalulla, rituaalilevyjen asennus minimoi laskevien hautausriskien. Tätä helpotetaan vahvojen betonivälien läsnäolo, jotka sijaitsevat kuolleen haudan yli.
 • Kun rituaalilevyn alle on asennettu erityinen materiaali - Geotekstiilit. Se estää ruohon itämisen. Kiitos hänelle, hauta näyttää aina hyvin hoidettuna ja pysyy puhtaana.

Miksi sinun pitäisi ottaa yhteyttä

Kuolema vie aina yllätyksenä. Useimmilla ihmisillä ei ole aikaa rakentaa säätiötä. Siksi useimmiten kuolleen sukulaiset valitsevat vaihtoehdon päällystyslautojen kanssa tai asettavat muistomerkin pidätyslohkoihin. Mutta tällaiset vaihtoehdot voivat aiheuttaa paljon haittaa.

Esimerkiksi ensimmäisessä tapauksessa ruoho voi itävyä laattojen saumoissa, ja sinun on, sen sijaan että kunnioitettaisiin kuolleen sukulaisen, puhdista tontti. Ja toisessa tapauksessa se on edelleen surullista - halkeamia voi ilmetä.

Meidän on usein tehtävä tehtävä uudelleen muiden päälliköiden jälkeen. Siksi tiedämme varmasti, että on parempi tehdä kerran laadullisesti monien vuosien ajan, kuin säästää tänään ja vielä uudistaa se vuodessa.

Miksi tarvitsemme kellarikerroksia rakennettaessa yksityistä taloa?

Miksi ei seinät sijoitettu suoraan pohjalle?

Ensinnäkin, kuvitella itseäsi, olet vuodattanut säätiön ja aloittanut seinät seinillä, eikä sillä ole merkitystä myöskään tiilistä tai kehyksestä: ajatus on, että ne tulevat nopeasti hyödyttömiksi sademäärästä (etenkin katolta). maanpinnan yläpuolella suojelemiseksi sademäärästä (sekä perustus koostuu pääosin betonista).

Lisäksi meille selitettiin viisaita sanoja, että kosteus nousee pohjasta, ja lisäksi on välttämätöntä tuottaa vedenpitävyys (PAKOLLINEN) pohjan ja itse seinän välille (jotta seinät eivät "kastuisi").

Et ole esimerkiksi asettanut lattiat maahan, ja tälle tarvitset jälleen pohjan korkeuden.

Yleensä base on yksinkertaisesti välttämätön;)

Kellari ja jopa säätiö ovat täysin valinnaisia ​​elementtejä yksittäisten talojen rakentamisessa.

Nauhan pohjalla kellari on osa pohjaa, joka ulottuu pinnalle, eli perustuksen pohjakerroksen. Muissa tapauksissa se on seinää, joka on asetettu pohjalle ja ympäröi rakennuksen kehä. Suoraan kellarin ja huoneen seinän välissä vedenpitävyys on järjestetty estämään kosteuden tunkeutuminen maan pinnalta kapillaarimenetelmällä.

Pohja auttaa kohottamaan rakenteen tasoa maan pinnalta. Kysy, miksi nostaa, koska voit tehdä lattiatilan rakennuksessa maanpinnan tasolla? On mahdollista, mutta meidän olosuhteissamme, joissa on rankka sade lumisella ja sateella, tällainen rakennus on epäkäytännöllistä ja hankalaa käyttää asuinalueena. Se sopii vain autotalliin tai varastoon. Mutta aridissa Espanjassa tai Marokossa talot rakennetaan usein samalle tasolle maan kanssa, ilman kellaria ja askeleita.

Vanhoissa päivissä ja joillakin Venäjän alueilla talot rakennettiin myös ilman pohjaa ja perusta. Tämä on pääasiassa rakentamista Pohjois-maissa. Talven liikkumisen vuoksi kesä- ja talvikausien aikana luotettavan säätiön rakentaminen oli liian kallista, koska talot asetettiin paikkoihin, pilareihin tai pelkästään maan pinnalla sijaitsevien kivien pylväisiin (näin rakennettiin Arkangelin alueella taloja ja mökkejä)

Ja tässä on esimerkki talosta, jossa ei ole säätiötä ja kellari, joka on rakennettu sarakkeisiin.

Miksi tarvitsemme säätiön

Säätiö on vastuullinen rakentaminen rakennusten ja erilaisten rakenteiden rakentamisessa. Miksi tarvitset säätiön? Säätiö kokee koko kuorman rakenteen, mukaan lukien kaikkien rakenteellisten elementtien painon, joista rakennusta ja rakennetta rakennetaan. Perustoiminnot - havainnoida ja jakaa tasaisesti tämän kuorman pohjaan ja maahan.

Siksi perustusten on oltava riittävän vahvoja, rakenteellisen vakauden, kestävyyden, yksilöllisen rakenteen on oltava kustannustehokkaita. Suunnittelulaitoksen on perustettava säätiön laskenta maaperän, kuormituksen, maaston, pohjaveden, materiaalin jne. Mukaan.

Materiaaliperustusten luonteen voi olla:

 • rauniot - rauniot muuraus tehdään silmukoiden (vertikaalisella) särmäyksellä sementillä, monimutkainen laasti.
 • betoni - valmistettu M75: n yläpuolella olevan brändin betonirakenteessa (muotona) lisäämällä louhoskiven paloja massaansa. Nämä kaksi perustyyppiä ovat työvoimavaltaisia, ja niitä käytetään siellä, missä roskakivi on halpa paikallinen materiaali.
 • betoni- ja teräsbetonipohjaiset rakenteet voivat olla monoliittisia tai esivalmistettuja elementtejä.

Viimeisten perustusten monimutkaisuus on huomattavasti pienempi kuin rauniot ja butobetonyyli.

Työn alla kuormitettuna perustukset jaetaan:

 • kovaa, jotka tuntevat vain puristusjännityksen. Tällä perusteella kovat perustukset sisältävät raunioita, pakaran betonia ja betonia.
 • joustavat, jotka kestävät ja vetovoimat. Joustavat ovat betoniteräkset.

Tärkeimmät säätiöt

 • nauhan perustukset - sijaitsevat sekä ulkoseinien että sisäseinien koko pituudella, lähellä sarakkeita (joissakin tapauksissa).
 • kiinteät perustukset - ne ovat betonirauta monoliittia koko rakennuksen paikalla, joita käytetään erityisen raskaissa kuormissa eikä riittävän vahvoja pohja-aloja.
 • pylväsperiaatteet sijaitsevat sarakkeiden, pilarien, joskus seinämien alla, vapaana olevien tukien alta.
 • Pile - upotettu maahan, kulkee pohjan kaikki kuormat rakenteesta.

Pohjan pohjaan tuetun sarakkeen ja nauhan perustusten pohjapinta on pohjan pohja. Sen mitat lasketaan riippuen todellisesta kuormituksesta sekä maaperän vakiokestävyydestä pohjassa. Säätiön yläpinta on reunus.

Etäisyys maanpinnasta pohjan kellarikerrokseen on nimeltään pohjan syvyys. Jälkimmäinen riippuu maaperän syvyydestä, joka voi toimia luotettavana perustana.

Kuitenkin kaikissa olosuhteissa, jotta maaperä ei pääse törmätä kuorman painon alla olevista perustuksista, sen syvyyden ei tulisi olla alle 0,5 m suunnitellun pohjan tasosta (perustumattomat rakennukset) tai kellarin kerroksen tasosta.

Puusta valmistetut rakenteet on rakennettava maanpinnan yläpuolelle, jotta ne eivät pääse kosketuksiin maan kanssa, olipa kyse sitten talosta, kylvystä tai hirsimökistä. Kuumien rakennusten sisäseinien ja -pilarien alapuolella perustus syvyyteen otetaan huurun syvyydestä riippumatta, mutta vähintään 500 cm.

Tarkastelimme aiheita siitä, miksi tarvitsemme säätiön, perehtymme siihen, millaisia ​​materiaaleja se toteutetaan, tärkeimpien säätiötyyppien kanssa, kuinka nämä rakenteet toimivat kuormitettuna. Nyt sinulla on idea ja voit valita sopivan perustan rakennukselle. Onnea.

Miksi perustus on niin tärkeä rakentamisessa? Miksi säätiö

Mikä on perusta ja miksi sitä tarvitaan?

Ennen maanrakennuksen rakentamista monet ihmettelevät, millainen on säätiö, miksi sitä tarvitaan ja miksi sen projektiin käytetään niin paljon aikaa?

Vankka perusta on jokaisen kodin perusta, lupaus sen kestävyydestä. Oikein laskettu ja pystytetty pohja mahdollistaa tulevaisuudessa sellaisten ongelmien välttämisen kuin seinämät halkeamat, talon kourut, sateenpaine, kosteus ja muut ongelmat.

Säätiön päätehtävät voidaan erottaa toisistaan:

 1. Luotettava tuki. Säätiö on maan ja rakennuksen välinen yhteys, sen on kestettävä koko talon kuorma, joten on erittäin tärkeää valita oikea tyyppi. Maaperää on erilaisia ​​ja tämä vaikuttaa myös säätiön valintaan.
 2. Talon suojaaminen liialliselta kosteudelta ja kylmyydeltä. Edellytyksenä on säätiön hyvä vedeneristys, joka suojaa sekä itseä että taloa kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Haluttaessa säätiö voidaan myös lämmittää, tämä pätee erityisesti, jos kellarista on tarkoitus milloin tahansa käyttää (varastotilat, autotallit jne.).
 3. Säätiö on tasainen perusta talolle. Ennen talon rakentamista sinun täytyy tasoittaa maaperän taso. Tämä voidaan tehdä mekaanisesti, rakennusmateriaalien mukana tai voit rakentaa säätiön.

Huomaa, että on mahdollista rakentaa rakennuksia ilman säätiötä. Kevyt tilapäinen talo, kesäkeittiö tai navetta kotitalouskäyttöön sopii helposti ilman lisätukea. Mutta rakentamisessa asuin talo ilman säätiötä ei riitä.

 • Nauhasäätiö - yleisimpi ja monipuolinen tuki. Se on teippirakenne, joka on samanlainen kuin maahan upotettu seinä. Kestävä ja luotettava, se sopii raskaille rakennuksille. Kuitenkin sen rakenne on melko työläs ja kallis.
 • Pilarin perustukset ovat yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto. Ihanteellinen valolle (runko, silputtu, kilpi) taloja, joissa ei ole kellareja. Pilarit on pystytetty rakennuksen kulmiin ja seinien leikkauspisteeseen. Se eroaa vaakasuorasti liikkuvien maalien heikkoudesta, mutta on osoittautunut alueilla, joilla on syvä jäädytys maaperä.
 • Laatta on harvoin käytetty tyyppi, kallis eikä aina kestävä. Alustalle asetettu laatta, vaikka se on linjassa, menettää nopeasti kiinteät ominaisuutensa ulkoisten tekijöiden jatkuvan vaikutuksen vuoksi. Levyn kypsyttämiseksi pitkään aikaan se joutuu tekemään suuren määrän työtä maaperän valmistukseen.
 • Pile-pohjaa ei käytännössä käytetä yksittäisissä rakenteissa. Kallis ja erittäin työvoimavaltainen, sitä käytetään suuren mittakaavan rakennusten rakentamiseen. Voimakkaita paaluja, jotka kestävät valtavaa painoa, ajavat maahan tai ruuvataan maahan.

© Building Technologies and Traditions LLC 2012. Puurakenteiden, hirsimökkien esikaupunkirakentaminen.

Miksi pohja romahtaa ja halkeamat näkyvät seinissä

Miksi pohja romahtaa ja halkeamat näkyvät seinissä

Seinämien halkeamien ja asuntojen tuhoutumisen yksinkertaisin selitys (miljoonien menetykset) ei vastaa todellisuutta. Puhuminen siitä, että huurteinen turpoaminen osoittautui odotettua voimakkaammaksi tai "ei niin laadukas" betoni, on yksinkertaistettu näkemys ongelmista ja yksinkertaisesti peittää todelliset syyt. Tarkastelkaamme tarkemmin, mistä syystä insinööri paljastaa tarkastellessaan taloja tuhoutuneiden perustusten ja säröillä seinillä.

Mitkä muodot ovat sallittuja

Asiantuntijat uskovat, että tiilen ja voimakkaiden lohkojen seinien sallitut muodonmuutokset ovat arvo 0,0005.

Tämä on säätiön sileyden suhde jossain paikassa h tämän pohjan pituuteen. Tai, toisin sanoen, on muodonmuutoksen ja taipuman nuolen välinen suhde.

Seinien tyypillinen tuhoutuminen istutuksen ja kallistumisen aikana

Geologisia tutkimuksia ei tehty.

Toinen tapausryhmä, joka liittyy ottamatta huomioon kastelun vaikutusta. Pohjaveden taso voi vaihdella merkittävästi sateiden, tulvien tai ihmisen toiminnan vuoksi. Samanaikaisesti maaperän kestävyys muuttuu dramaattisesti (vesiliukoisuus, viemäröinti), jota ei oteta huomioon tutkimuksissa ja suunnittelussa.

Ei projektia

Projektin mukaan laskemat ja määrittämät tärkeät tekijät ovat pohjan syvyys sekä kuopan koko, maaperän eristykset, täytön laatu ja murtolujuus. Tärkeä sokea alue ja toimenpiteet vedenpoistoon.

Jos projektissa ei tehdä oikeita päätöksiä tai toimivaltaisen suunnittelun puuttuminen, se johtaa siihen tosiasiaan, että talon perustus ei täytä ehtoja, se antaa luonnoksen, seinään ilmenee halkeamia.

Huono suorituskyky

Säätiön alapuolella oleva hiekkakivi ei ole laadullisesti kohonnut - tyypillinen subquality, joka johtaa epätasaiseen kutistumiseen.

On myös mahdollista, että perustusseinän fragmenttiin liittyvä työ on viivästynyt, mikä heikentää viestinnän perustamista, peruskorjauksia.

Pienennetty maaperän kestävyys johtaa kutistumiseen.

Estä rouhitus

Mitkä ovat virheiden tulokset

"Rakennetaan tavallista taloa, rakentajien ryhmä neuvoo asiakkaan asettamaan kevyt säätiö, joka on paljon nopeampi ja edullisempi rakentaa. Säästämisen vuoksi he tekivät. Kaudella he rakensivat pohjan ja laatikon. Mutta keväällä säätiö "ilmestyi", kellari säröi, seinät särkyivät. Talo on purettava. "

Täällä tavalliset virheet - ilman geologisia tutkimuksia, jotka eivät noudata hanketta.

Viemäröinti, viemäröinti, vedenpoisto - ajoissa

"Säätiö ja talo ovat melko pitkät, mutta omistajat eivät pidä kellarikerroksen kosteutta. Päätä maadoittamisjärjestelmä, tyhjennä alue. Kellari kuivui, mutta maaperän tiivistyminen tapahtui ja sen seurauksena säätiön epätasaiset sedimentit. Halkeamat menivät seinien läpi. Minun piti palauttaa kaiken sellaisenaan, niin että halkeamat eivät kasva. "

Samankaltaisessa tilanteessa, kun sadeveden valuma- ja jätevesijärjestelmät eivät olleet ajoissa valmiita, maaperän vedenpaine muuttuu asteittain ja vedenpitäväksi, maaperän ominaisuudet muuttuvat, niiden kantavuus laskee ja säätiö antaa lisää vedoksia joissakin paikoissa.

Älä häiritse maata huomattavasti.

"Päätimme rakentaa kellarin, kellarit, joita ei rakennettu etukäteen. Ne poistivat osan maaperästä, mikä vähensi perussyvyyttä kahdesti. Tämän seurauksena maaperän kestävyys väheni, epätasaista saostumista tapahtui ja halkeilivat seinämiä pitkin. Jotta he eivät kasvaisi, he kaatoivat maaperän, hylkäsivät suunnitelmat. "

Suorita kaikki turvotusta koskevat päätökset.

On myös mahdollista esimerkiksi säätiön valinta, joka ei vastaa maaperän olosuhteita (ulkoisten suunnitteluratkaisujen ulkopuolella). Käytetään syvään istutettua täyteainepohjaa, jossa on paikallinen raskas sulatusaluke. Jäätymisen tangentiaalisten voimien vaikutuksesta korkeisiin seiniin syntyy epätasaisen pohjan säätely...

Eristetään ennen jäätä, lämmintä talvella

Maaperän turvotus kylmälevyn alla johtaa sen epätasaiseen liikkeeseen ja halkeiluun. Liimattu vahvike välittää liikkeet muihin rakenteisiin, ja halkeamat näkyvät seinissä. Poistetaan toteuttamalla suunnitteluratkaisuja eristyksille sokean alueen ympärillä talon ympärillä, kuumentamalla sisätilaa pakkasella. Kannettavat kaasupolttimet, joita käytetään pullotetulla kaasulla, voidaan myös käyttää tässä...

Miten estää halkeamia seinissä

Yleensä rakenteet säilyttävät eheyden, jos.

 • Suoritettu tekniset ja geologiset tutkimukset. On järkevämpää toteuttaa ne syksyllä, jolloin maaperä on kyllästynyt vedellä ja pohjavesien määrä nousee.
 • Talon veto, joka vastaa todellisia olosuhteita. Suunnittelu kyselyjen perusteella on helpompaa suorittaa talvella ennen päärakennustöiden aloittamista.
 • Ammattimaista rakennustyöryhmää otettiin palvelukseen, riippumaton tekninen ja tekninen valvonta teosten toteuttamiseen kunkin vaiheen hyväksynnällä (objekti, kerros...). Talvella tai keväällä, sinun täytyy löytää kunnollinen urakoitsija seuraavaan rakennuskauteen....

Raaka märkä säätiö - mitä tehdä? | Tee se itse

Asun Moskovan alueen pohjoisosassa, maa on kova savi.

Kun aloin rakentaa kesämökkiä, minulla ei ollut kokemusta tästä asiasta. Tämä ei kuitenkaan häiritse minua ollenkaan, koska Internet-aikakaudella tuntui siltä, ​​että kaiken tuntemus voitaisiin kerätä näyttöruudulta. Aika on osoittanut, että ehkä kaikki tieto on olemassa, mutta ei kaikki voi valita tarpeelliseksi.

Esimerkiksi halusin rakentaa "talon" yhden kauden aikana, joten olin kiireessä eikä kiinnittänyt huomiota eräisiin vitseihin.

Oma talo (8 × 8 m) valmistetaan kehystekniikalla. Se on suhteellisen kevyt, ei vahva perusta. Tämä pseudoyhteys oli julma vitsi kanssani.

Normaalin mallin mukaan rakensin niin sanotun liuskajohdon (teräsbetonipalkki, jonka leveys oli 60 cm (leveys) 80 cm (syvyys)). Rakennustyökalun laakso, joka sijaitsi kaivettuun ojaan (niin sanottu perusta kuoppaan), betoniseoksella ja sen jälkeen, kun betoni oli kiinni, rakentajat varasivat pohjan turvallisesti.

Minun uskallukseni ja heidän vilpillisyytensä muuttuivat vaikeiksi jo ensi kesän aikana. Tosiasia on, että ympäröivän maaperän kosteus alkoi vähitellen tunkeutua pohjan runkoon.

Vahvistettu betoni, joka minusta tuntui vuosisataa vanha monoliitti, imei ympäröivän pohjaveden, joka alkoi nousta taloni puurunkoon.

On selvää, että missä kosteus lähellä puuta, siellä ja ennen ruttoa käsi kädessä.

Aiheeseen liittyvä linkki: Tee-se-itse-säätiö - rakentaminen, lämpö ja vedeneristys

Tarvitsenko tämän?

Otin tällaisen kysymyksen esille ja kirjoittaneen lähisukulaisten tukemisen, minun piti tehdä muutoksia.

Orava kaivettiin uudelleen kellarikerroksen ulkopuolelta ja kuivauksen jälkeen kuukauden päällä tämän pinnan ulkoilmassa päällystettiin "LAHTA: lla. Läpäisevä vedeneristys - jota käytetään pinnan käsittelyyn veden paineesta. Ja kahdessa kerroksessa.

Sen päälle kiristetyt levyt 5 cm paksuisesta puristetusta polystyreenistä.

Kävi ilmi, että se ei ole vain hyvä vesieriste, vaan myös luotettava lämmöneristin. Ja vasta sen jälkeen he hautasivat säätiön, eikä alustaan, jonka he ensin ottivat ulos, mutta hiekalla. Viime vuonna minulla ei ollut aikaa tehdä vielä tärkeämpää asiaa, toivon sen tekevän tässä: teen talon vedenpoistojärjestelmän.

Vaikka sitä ei näe, mutta hänen tehtävänsä on erittäin tärkeä - se on esteenä pohjaveden paineen säätelyn seinille.

Lausunnon rakentaja:

Säätiö

Jotta säätiö olisi luottavainen rakennuksen tuki, eikä sitä saa altistaa maaperälle, kosteudelle ja matalalle lämpötilalle, se on suojattava ulkopuolelta.

Ensinnäkin on välttämätöntä ohjata pohjavesiä ja pintavettä, eli tehdä viemäröintiä, joka mahdollistaa maaperän pilkkanemisen säätelyssä tai sen seinien lähellä. Tämä voidaan tehdä käyttämällä hiekkapuhallusta.

Toinen tehokas suojamitta on vedenpitävyys, jonka seurauksena säätiön seinät suojataan ympäristön negatiivisilta vaikutuksilta, jotka estävät kondensaatin muodostumisen kellareissa. Viime aikoina geotekstiilikangasta käytetään usein betoniperustuksen lujuuden ja luotettavuuden säilyttämiseksi ja suojelemiseksi pohjavedestä.

Katso myös: Vanhan säätiön korjaaminen omilla käsillä ja sen eristyksellä

Lämmin ja jopa lämpimämpi

Jäätymisen estämiseksi säätiö auttaa eri tyyppisiä eristeitä. On tärkeää, että säätiön eristys tehdään edullisesti rakennuksen ulkopuolella, jos sen rakenneominaisuudet sallivat.

Tällöin tehokkain suulakepuristetaan polystyreenivaahtoa, polyuretaanivaahtoa (se sopii myös kellarin kellarin sisäpuolelle, seinämien ja katon eristämiseen, koska balonchikin suihkutus vaadittuun paksuuteen on mahdollinen), vaahtomuovi (sen miinus on mureneva ja lyhytikäinen).

Lämmittäminen on tehtävä jatkuvalla nauhalla, joka estää kaikki nivelet ja solmut (ilman saumoja ja aukkoja) lisäämällä kerroksen paksuutta pohjan kulmissa.

Mahdollisia vaihtoehtoja säätiön suojelemiseksi pohjaveden ja pintaveden alhaisista lämpötiloista talvella olevilta kielteisiltä vaikutuksilta esitetään kuvissa 1 ja 2. Joka tapauksessa valmistauduttaessa toimenpiteiden säätämiseen perustuksen lämmittämiseksi on tarpeen vedenpitävä ja jatkaa sitten vain lämpenemistä.

© Alexander Sanin, Moskova. Asiantuntijalausunto V.Strashnov

Alla on muita viestejä aiheesta "Miten tehdä se itse - kotitalous!"

Rekisteröidy päivityksiin ryhmissämme.

Olla ystäviä!

MIKSI SÄÄNTÖJEN VASTAVUUDEN SIVUN MUKAAN

Säätiö on perusta kaikkien perustaksi. Kuinka laittaa se, niin talo seisoo. Oikean perustan saamiseksi sinun on ensin ymmärrettävä, millaista maaperää se on, ja ottaa huomioon talon arkkitehtoniset piirteet.

Rakentamismenetelmän mukaan perustuksia voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin. Jotta et ylikuormitaisi pitkillä termeillä erikoistuneita termejä, emme kuvaa kutakin säätiötä ja sen rakennetta, vaan näytämme sen kuvan avulla.

BELT FOUNDATION

Nauhan säätö voi olla matala tai syvä. Näin näyttää:

Rakenteeltaan, nauhateos voi olla myös esivalmistettu, esivalmistettu monoliitti tai monoliitti. Yllä esitetyt monoliittiset perustukset. Tämä - esivalmistetut ja esivalmistetut monoliittiset perustukset:

Tällaista säätiötä pidetään yhtenä kannattavimmista, sillä se vaatii myös vähemmän kaivamista ja rakennusmateriaaleja kuin muuntyyppiset säätiöt. Mutta maaperä, jota hän tarvitsee "hyväksi". eli yksi että

 • ei muutu
 • vähän alttiina pakkaselle heittävät voimat,
 • on pieni sagability,
 • homogeeninen koko juoniin.

Nämä ihanteelliset ominaisuudet ovat kallioinen maa ja hiekka. Hiekkasaumaa, sienia voidaan pitää hyvänä maaperänä geologisten muuttujiensa mukaan. Nauhateoksen paksuus vastaa tavallisesti talon seinän leveyttä.

Tällaisen paksuuden kannalta hyväksi maaperäksi riittää yleensä, että talon kuormitus pohjan pohjassa ei ylitä sallittuja arvoja, mutta jos maaperällä on heikko kantavuus, sen koostumus ei ole yhtenäinen, sen jälkeen laajenna sen pohja (tyyny).

Nauhatalustat eivät ole aina järkeviä käyttää maaperän maaperään, seismisessä vyöhykkeessä, jossa on suuri pohjavesi.

Uppoavat maaperät - ne, jotka eivät kestämään kuormaa kotona, "uppoavat" painonsa alle. Jos samanaikaisesti jakaa talon massa vain pohjan kapealle kaistaleelle (ilman tyynyä), tällaisen sakkausmassan kuormitus on paljon suurempi kuin pohjalevyn käyttäminen.

Tämä on täynnä ainakin seinämien halkeamia, jotka näkyvät jatkuvasti ja jopa aivan perustana. Tällöin pohjustusnauha on tuettava syvemmälle, ei enää tukevalle maakerrokselle, joka voi osoittautua liian syvälle ja nauhan säätiö on liian kallis. Tai lisää betonin "tyynyn" pinta-alaa, johon perustusnauha lepää kuorman vähentämiseksi levittämällä sitä suurella alueella. Voimakkaasti tuhoutuneelle maaperälle tällainen tyyny saattaa olla liian leveä, mikä tarkoittaa kallista ja epäkäytännöllistä. Jos talon paino alle 10-15 cm syvyyteen perustuvasta alustasta, maata pidetään voimakkaasti vaihdettavana eikä nauhan perustusta suositella.

Seismisessä vyöhykkeessä on mahdotonta käyttää esivalmistettua nauhalevyä - todennäköisyys on melko korkea, että maanjäristyksen aikana sen rakenne menettää eheyden ja ei pysty kantamaan tarvittavia kuormia kotona. Esivalmistettua monoliittista perustetta, jossa on ylempi monoliittinen vyö, voidaan pystyttää, jos mahdollisten maanjäristysten enimmäistaso saavuttaa 7 pistettä, muissa tapauksissa nosto monoliittinen säätö on pystytetty.

Pohjaveden korkea taso suuresti vaikeuttaa liuskan säätöprosessia, sillä tällä hetkellä on tarpeen varmistaa veden pumppaaminen tai asentaa erityiset kuivatusrakenteet. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että nauhan perustusta ei voida käyttää. Tässä tapauksessa et voi käyttää vain kaistaleperustaa rakennuksissa, joissa on kellari.

On edullista käyttää nauhaa esivalmistettua monoliittista upotettua pohjaa, jolla on hieman korkeusero rakennustyömaalla (enintään 0,7 m). Sinun ei tarvitse kaatua rinteeseen tai tehdä lisäyksiä koko rakennustyömaan alueelle, joka on työläs ja kallis. Säätiön perustus on tehty vain nauhalle, ja se vastaa korkeuseroa: korkeimmassa kohdassa alustan nauha tuskin ulottuu maanpinnan yläpuolelle, alimpaan kohtaan pohja näkyy koko korkeudessaan. Jos maa hehkuu - laite on matala nauha

tämän vuoksi on välttämätöntä eristää nauhan perustuksen pystysuorat seinät, eristys "kostuttaa" pakkasen voimat ja ne eivät nosta perustusta ylöspäin. Ja myös lämmitettäväksi alustatyyny (jos on olemassa yksi) - se toimii lämpenemisenä päällysteen ja lattialaatan lämmölle.

Jäätymisen voimat ovat vaarallisia, koska ne pyrkivät "työntämään" perustusnauhan ylöspäin.

PLATE BASE

Laattojen pohja voi olla matala ja syvä. Laattojen syvä pohja on pääosin valmiina kellari (riippuen hautaamisen syvyydestä). Matala-pohjalaatan pohja asetetaan vähintään 40 cm: n syvyyteen, joskus jäykisteillä (paremman vakauden liukkaalla maaperällä), joskus ilman niitä. Tämä on yksi kaikkein monipuolisimmista perustustyypeistä. Sekä matalan että syvän pohjan laatat perustuvat jäykkään vahvikkeeseen koko laakeripinnalle.

Näin voit pienentää kuormaa kotimaassa, jakaa sen tasaisesti ja myös lisätä perustan vakautta maaperän jäädyttämisen, sulatuksen ja sakkautumisen aikana tapahtuviin kuormituksiin. Tällaisen jäykän monoliittisen rakenteen ansiosta talon koko alueelle ei ole mahdotonta siirtyä maaperään: levyä siirretään yhdessä maaperän kanssa tasaisesti, mikä suojaa rakennuksen rakennetta tuhoamiselta.

Laattojen säätiön kalliimpien kustannusten takia verrattuna nauhamaiseen säätiöön ei ole järkevää luoda tällaista perustusta hyvällä maaperällä, mutta periaatteessa se on mahdollista.

Laattojen perustukset olivat

 • heittoliina,
 • heikko,
 • sakkaus ja
 • suuria kuormia.

Tällöin nauhalevy ei salli laskea paineita maahan sallituille arvoille.

Sen käyttö on perusteltua kostealle maaperälle, jossa on korkea pohjavesi. Syvä pohjalevy on ihanteellinen kotiin, jossa on kellari tai kellari tällaiselle alustalle.

On edullista käyttää matalia ja syvämpiä pohjaa maaperään, jolla on pieni korkeusero, jossa ei ole mahdollista käyttää nauhan upotettua pohjaa.

Ei ole sopivaa laatoituksen perustaminen vain niissä tapauksissa, joissa ei tarvita kellaria, ja maanparametrit edellyttävät, että pohjalevy asetetaan liian syvälle. Tässä tapauksessa paalusäätiö on kannattavampi.

käytetään kiviaineksen tai erittäin korkeiden pohjavesien pinnalla.

Pile-pohja on hyvä, jos maaperän ylemmät kerrokset eivät kestä kovaa painovoimaa kotona, ja saada tiheämmät kerrokset ja asettaa perustuksen niihin osoittautuu liian kalliiksi, koska ne ovat liian syviä. Sitten paalut tuetaan syvälle maakerroksen päälle, maanpinnan yläpuolelle ne "sidotaan" vanteen palkkiin (grillage), johon lattialaatta on järjestetty. Pallosäätiöt, myös,

Ei ole olemassa tapauksia, joissa paalusäätiötä ei voida käyttää, mutta hyvästä maaperästä se on tietysti kohtuuttoman kallista.

COLUMN BASE

Pylväsperusta on eräänlainen paalusäätiö. Kuvion perusteella sitä voidaan kutsua pienikokoiseksi kantorakenteeksi. Tällaisen säätiön rakentamisen tyypin mukaan on selvää, että maaperän vaatimukset ovat sen korkeimmat. "Pylväät" välittävät maahan koko kuoren kuorman, mikä tarkoittaa, että talon tulee olla suhteellisen kevyt ja maaperän pitäisi olla hyvin "hyvä", sama kuin hihna

perustus ja sileä. Kaltevassa osassa sarakepidettä ei voida käyttää, koska pylvään alareunassa tarvitaan riittävän korkea pylväs, se on kasa eikä pylväs. Lisäksi tällainen pohjarakenne ei tuota kovaa vakautta koko rinteessä olevalle talolle.

Pilarin perustukset 1,5-2 halvemmalla kuin teippi työvoimakustannuksista ja materiaalien kulutuksesta. Mutta niin yksinkertainen ja edullinen perusta, ei kaikkia taloja voi laittaa.

JOHTOPÄÄTÖKSET: Edellä esitetystä päätellään, että käytännöllisesti katsoen minkä tyyppisiä perustuksia voidaan käyttää melkein mihin tahansa maaperään, jos se on asianmukaisesti eristetty ja vedenpitävä, jotta varmistetaan oikea asennus tekniikka. Mutta jokaiselle rakennustyömaalle on vain yksi kannattavin säätiö.

Lisäksi, jos perustukset voidaan jakaa tyypeittäin, niin maaperät jaoteltuina tyyppikohtaisesti laitteen pohjan näkökulmasta ovat epäkäytännöllisiä. Kussakin paikassa maaperällä on oma "hyvyytensä" tai "huononsa" aste. Se perustuu seuraaviin geologian pääindikaattoreihin:

 • sisäinen kitkakulma
 • maaperän tarttuvuus,
 • maaperän muodonmuutosmoduuli,
 • maaperän osuus,

(samoin kuin joitain muita). Nämä indikaattorit ovat toisistaan ​​riippuvaisia, osallistuvat suunnittelulaskelmiin vain yhdessä (erikseen voit kiinnittää huomiota vain maaperän muodonmuutokseen, jos sen arvo on alle 10 MPa - maaperä on heikko, vaatii "laattoja" tai "pinoa", mutta jos sen arvo ei ole enää takuu, että maaperä on hyvä).

Ainoastaan ​​geologisten tutkimusten perusteella suunnittelija pystyy laskemaan, jolloin on edullista laittaa talo "nauhalle" "tyynyllä" ja käyttää matalia laattoja. Tällöin käytetään syvällä laattoja ja jossa kasa. Teoreettisesti me voimme vain saada aikaan trendin: nauha tai pylväsperusta "sopii" hyväksi maaperälle ja paalainperusta huonolle.

.. PS Huomaa, että tässä artikkelissa kaikki säätimet on esitetty kaavamaisesti, jotta lukijalle annetaan yleinen käsitys niistä. Kussakin tapauksessa säätiön rakenne voi poiketa kuvassa esitetystä rakenteesta.

Kuvat courtesy Fundamentum.ru ja FamilyHandyman.ru online-resursseja. Kiitos, että osallistut!

Miksi perustus on niin tärkeä rakentamisessa?

Rakennuksen rakentaminen alkaa laitteen perusteet. Säätiöllä on tärkeä rooli. Sen on kestettävä rakenteen paino vuosikymmenien ajan, jakaa tämä kuorma eikä muovautua.

Yleisesti on hyväksytty, että säätiön rakentaminen on erittäin kallis vaihe. Tämä ei kuitenkaan ole täysin totta. On olemassa useita tyyppisiä säätiöitä, joista kukin sopii parhaiten tietyn tyyppiseen taloon. Esimerkiksi sandwich-paneelien ei-raskasrakennetta varten ei ole tarvetta erittäin syvälle ja tehokkaalle kaistaleelle tai lohkoperustalle. Siksi kustannusten optimoimiseksi on välttämätöntä ymmärtää, mitkä säätiöt vastaavat talon tyyppiä.

Nauha tai lohko

Tämä on klassinen versio, joka on paras ratkaisu tiili- tai rakennuspuolen taloon. Tällainen säätö on asetettu vähintään 1,2 metrin syvyyteen. Tämä arvo vastaa maaperän jäädyttämistä ja Keski-Venäjän alueita. Tämä syvyys poistaa talon muodonmuutoksen kutistumisen jälkeen.

Tällaiseen säätiöön tarvittavista materiaaleista on syytä korostaa:

 • betoni. Se tulee kaiken työn perusta. Lisäksi, jos sekoitat betonin itse, sinun on otettava sementtimerkki M 500. Se on erittäin lujat ominaisuuksiltaan ja säilyttää ominaisuutensa useiden vuosikymmenien ajan.
 • varusteet. Tämä on välttämätön kohta. Vahvistettu vyö on tehty siitä, joka kulkee pitkin koko säätiön kehää. Erilliset vahvistusyksiköt on kiinnitettävä johtoon, mutta eivät missään tapauksessa saa hitsata niitä yhteen. Lanka antaa heille liikkuvuutta, he "pelata", jolloin voit jakaa kuorman;
 • hiekkaa tarvitaan tyynyille. Se sopii kaivannon pohjaan ja tarjoaa parhaan kiinnityksen.

Tämä perusta on luonteenomaista vahva lujuus ja kestävyys. Se kestää raskaita kuormia ja käytännössä ei ole elämää. Tämä pohja on universaali ja sopii kaikentyyppisiin koteihin.

Kierrä paalut

Tällaisen pohjan asennusta varten käytetään metalliruuvipinoja. Niiden ominaisuus on asennusmenetelmä - ne ruuvataan maahan. Siipien läsnäolon ja portin käytön takia tällainen ruuvaus voidaan suorittaa itsenäisesti ilman tekniikan käyttöä ja palkattujen työntekijöiden käyttöä.

Tämä menetelmä on hyvä puun rakentamiseen. Lisäksi sitä käytetään korjaamojen, kylpyammeiden, kiinnitysten ja vastaavien rakennusten rakentamisessa. Sen etuna on maanrakennuksen puute. Useiden eri pituisten ruuvipallojen avulla on mahdollista välttää paikan tasaamista. Loppujen lopuksi erilaiset paalut luovat tasaisen pinnan talon lattialle suhteessa horisontin tasoon.

Tämä menetelmä viittaa edulliseen hintaan, se on käytettävissä ja kestää vähän aikaa. Niinpä yksityisen talon keskikokoista alustaa varten tarvitaan vain yksi päivä.

nukka

Jos puhutaan vähärakenteisesta rakentamisesta, paalusäätiö voi olla edullisin vaihtoehto talon perustaksi. Se vaatii porojen reikien poraamista maahan ja niissä paikoissa, joissa parvet asennetaan. Pallot itse voidaan käyttää valmiita betonia, mutta se on melko kallista. Tyypillisesti päällystysmateriaali, joka muodostaa sylinterin, upotetaan reikään. Ja tuloksena olevasta sylinteristä kaadetaan betoniliuosta. Kun liuos kuivuu, on tarpeen järjestää grillata. Tämä on matala tiilimuuraus. Se saavuttaa korkeuden 50 cm.

Alustan samanlainen muunnelma sopii täydellisesti talojen, jotka ovat peräisin paneelien, runkorakenteiden ja muiden ei-raskasrakenteiden rypäleistä.

Miksi 80% säätiöstä rikkoo artikkeleita

Miksi 80% säätiöstä katkeaa

Vastaus on hyvin yksinkertainen - tämä halu rakentaa kaiken on hyvin CHEAP. Outoa ilmiötä - jokainen haluaa kalliita autoja, ja monet ihmiset haluavat rakentaa talon CHEAP ja se on hyvä, ja tärkeintä on näyttää kalliilta...

Hyvä perusta, visuaalisesti, ei ole kovin erilainen kuin täydellinen. ** (betoni, se on suunnilleen samaa väriä). Autoja ei ole mahdollista tehdä - on vaikea herättää itsetuntoa halvalla jäteastialla - he tietävät vielä, kuinka paljon se maksaa.

Perusta 4 miljoonalle ja 2 miljoonalle ei ehkä visuaalisesti eroa paljon, mutta ensimmäinen seisoo satoja vuosia kokonaan ja kuivaksi, ja toinen on hajoamassa.

Joten... rakas asiakas, kunnioittavasti, jos haluat rakentaa säätiön CHEAP, älä tuhlaa aikaa - sivusto, joka rakentaa säätiötä on HYVÄ, hinnat ovat korkeammat kuin markkinat keskimäärin, ja "erittäin viljellyillä" rakennusmarkkinoilla on valtava määrä niiden toimijoiden lukumäärää, jotka mielellään ottavat rahat ja rakentavat sinut linnaan 100 ruplaa kohti.

* Laskettaessa nopeasti säätiö voit kertoa säätiön kokonaistilavuuden säätiön keskimääräisillä kustannuksilla.

Laadun perustan keskimääräinen "täysi" hinta: 16 000 ruplaa kuutiometriä kohden

Mikä on säätiön rakentamisen kustannus?

Seuraavassa yritämme selittää, miten voit selvittää säätiön rakentamisen likimääräiset kustannukset, siitä, mihin se riippuu, miksi sanomme, että tilaamalla meiltä töistä saat korkeimman laadun perustan talon, kylpyläosaston tai muiden rakenteiden rakentamiselle. Muutamalla sanalla yritämme selittää, miten talousarvio on laadittu säätiölle ja miksi sen kustannukset voivat poiketa itse tehdyistä laskelmista huolimatta siitä, että sinä ja asiantuntijat käyttävät samaa hinnastoa (säätiötä) niiden toteutuksessa.

Keskeisimmät työtyypit perustuksen rakentamisen aikana

Tässä vaiheessa valmistellaan rakennustyömaita, rakennetaan tilapäisiä teitä, puita leikataan, kantoja torjutaan, laitteiden sisäänkäynnit poistetaan, materiaalien säilytyspaikka ja rakentajien tarpeelliset elinolosuhteet järjestetään. Säätiön kustannukset tässä vaiheessa riippuvat voimakkaasti maasto-olosuhteista.

Tämä on tärkein vaihe säätiön rakentamisessa, mikä voi myös vaikuttaa merkittävästi kustannuksiin. Kun avaat kuoppaan, tulee selväksi, missä vesi on, kuinka homogeeninen maaperä on ja miten perustaa pohja.

Myös maanrakennusvaiheessa on toivottavaa tehdä konkreettista valmistelua tulevalle säätiölle. Se toistuvasti pidentää säätösi vedenpitävyyden elämää ja toimii tukirakenteena, joka estää sen sakkautumisen betoniin kaatamisen aikana

Lujitustöiden kustannukset määräytyvät usein hankkeen mukaan, joka laskee sen tilavuuden ja kehyksen rakenteen, mutta hankkeen puuttuessa on olemassa vaara, että joku voi säästää raudoitusta ja sen kustannukset ovat olennainen osa säätiön hintaa. Jos projektia ei ole, suosittelemme vähintään 10 metriä 12 mm vahvistamista 1 neliömetriä kohden. perustus pinta-anturi (.huomiota, ei talon pinta-alaa). Muussa tapauksessa huomaat huomattavasti säätiön kustannuksia, mutta se ei johda minkäänlaiseen hyvään. Johtopäätökset - älä tallenna esineitä ja tarkista huolellisesti tämä työvaihe ennen kaatamista.

Näyttäisi siltä, ​​että tässä ei ole mitään hankalaa - mutta pari hetkeä kannattaa kiinnittää huomiota:

1 - Vältä vaiheittaista perustusvalua

Muotti on melko kallis, joten säästääkseni ensin kokoon yksi osa muotista (niin paljon kuin tarvitsen), sitten kaada betonia, sitten purkaa, koota edellä ja niin edelleen. Rakennuttajat, jotka tekevät niin tietenkin, sanovat, että ei ole mitään väärää, joten se on mahdollista ja mitään ei tapahdu, mutta se ei ole niin... Tulee kylmä sauma! mikä vähentää voimaa ja voi virrata (jos sinulla on kellari). Tämä varmasti vähentää säätiön hintaa... mutta miksi...

2 - Polyeteenikalvo

Periaatteessa ei ole niin kallista nautintoa, vaan kohtuullinen hinta koko säätiölle. Tällä tavoin monet säästävät, mutta betonimaidon vuoto vähentää merkittävästi voimaa

Ja taas, kaikki näyttää yksinkertaiselta, näennäisesti - kaadetaan sekoittimesta, tasoitetaan ja valmis, mutta tässä vaiheessa ei-ammattimaista työtä voi merkittävästi vähentää säätiön vahvuusominaisuuksia. Täyttö on tehtävä ilman häiritsevää seoksen mittasuhteita (esim. Sitä ei voida ottaa pois lapassa) oikealla nopeudella ja täysin tekniikan ja GOSTin noudattamalla.

Betonituotteiden asennus

Usein betonituotteita käytetään säätiön hinnan alentamiseen, ja se todella toimii hyvin, mutta vain konkreettisia tavaroita ei voida käyttää missään. Useimmissa tapauksissa betonituotteiden vuoksi on mahdollista vähentää merkittävästi säätiön kustannuksia.

PäällekkäisyysTärkein painoarvo säätiön hinnassa. Päällekkäisyydet ovat kalliimpia kuin muut säätiön elementit, koska niiden laite on melko työläs. Valmisbetonilaattojen käyttö vaikuttaa merkittävästi säätiön hintaan

Vedeneristys ja eristys

Sen täytyy olla! Tietenkin tämä kohta lisää säätiön kustannuksia, mutta betoni ei käsittele vettä kovin hyvin ja vedenpitävyys lisää merkittävästi kestävyyttä, ja eriste tekee talon elämästä paljon mukavampaa, vähentää maaperän jäädyttämistä talon alle ja vähentää lämmityskustannuksia. Vaikka hinta säätiön ja kasvaa, mutta se maksaa

Tärkein elementti, etenkin talon kellarissa, ei itse asiassa ole niin kallista, säätiön kustannukset eivät ole niin merkittäviä. Se ei kannata säästää, varsinkin jos et halua kosteutta ja hometta.

Sokea alue on olennainen tekijä, joka vaikuttaa sekä säätiön laatuun että hintaan, on parempi tehdä se. Sokea alue poistaa veden pohjasta, mikä heikentää maaperän turvotusta pohjan lähellä ja vähentää siten sen kuormitusta. Muuten, oikea sokea alue voi paitsi nostaa säätiön hinnan myös vähentää sen määrää

Monet unohtavat tämän vaiheen, ja siitä voi tulla ennakoimaton menoerä, joka on lisännyt säätiön hintaa. Maaperän poisto ei ole halpaa ja roskasäiliöitä.

Palvelun tässä osassa löydät erilaisten työtyyppien hinnat, jotka ovat yleisimpiä perustusten, hinnastojen (taulukoiden) rakentamisen yhteydessä, joiden avulla määritämme säätiön kustannukset. Säätiön kustannusten laskeminen

Säätiön kustannukset lasketaan meistä mahdollisimman lyhyessä ajassa. Kirjaimellisesti 2-3 päivän kuluessa, antamalla meille tietoja rakennuksen projektista, sinulla on täysi kustannus perustapanemiseksi ja ajattelemaan tarvittavia materiaaleja, työn alkamispäivää ja muita rakentamiseen liittyviä 1000 pienennystä. Näitä ajatuksia ja hälinää voidaan välttää tilaamalla meille avaimet käteen -perusta. Säätiön hinnat eivät muutu, mutta talon säätiön kustannukset kasvavat, koska kaikki ostot ja toimitukset tehdään itsenäisesti. Kyllä, se ei ole niin halpa säätiö, mutta tämä palvelu helpottaa monia ongelmia.

Et menetä aikaa, älä osta ylimääräisiä materiaaleja, sinun ei tarvitse huolehtia heidän turvallisuudestaan. Tämä palvelu (avaimet käteen perustuva säätiö) sisältää kaikentyyppisiä töitä ja lopputulos on valmis perusta. Materiaalien hinnat, joita yhtiö joutuu ostamaan (varusteet, tyynyn hiekka, lauta muottiin, kynnet, lasinen) ovat vähäiset. Rakenteiden pohjan rakentamiseen hankitut materiaalit ovat kuitenkin korkealaatuisia ja vastaavat hankkeen vaatimuksia.

Lasketaan noin rakennettavan rakennuksen perustan arvo seuraavalla taulukolla:

Laskeminen kuutiometrillä

Säätiön hinnat typpityypin mukaan esitetään alla olevasta taulukosta: Ymmärrätte, että tämä laskeminen kuutiometrillä (hintalistan perustus) ei voi antaa kaikkia vivahteita, jotka voivat riippua paikan päällä olevasta maaperästä, kohteen etäisyydestä, rakennuksen projektista ja muista yksityiskohdista. Tarkempi arvio säätiölle! Se voi muuttua paitsi suuremmaksi myös pienemmälle puolelle. Säätiö on halpa, mutta tämä taulukko mahdollistaa vain säätiön likimääräisen kustannuksen selvittämisen. Pohjaveden tiheä esiintyminen voi vaatia vedenpitävyyden vahvistamista ja ehkä itse säätiötä. Hintalista, kuten näette, ei sisällä näitä tietoja, koska tällaiset työt on aina päätetty erikseen.

Lukemalla edellä olevat tiedot monet voivat epäillä, että säätiö on heille halpa. Huoli turhaan. Meidän on kuitenkin pidettävä velvollisuutemme varoittaa mahdollisia asiakkaita, että esimerkiksi kovan maaperän kehittäminen ja kaivaminen, joiden todennäköisyys on vähäinen, poikkeaa tavanomaisesta Moskovan alueen maaperästä.

Rakenteen pohjan lopullisista kustannuksista pienillä yksityiskohdilla ei yleensä ole merkittäviä muutoksia. Teemme työn mahdollisimman tehokkaasti parhaalla tekniikalla. Toisinaan ehdotamme säätiön vahvistamista. Näiden töiden hinnat eivät poikkea hinnastoissa ilmoitetuista arvoista. Kuitenkin perustus, kustannukset työt, joiden tuotanto kasvaa suuremman tilavuuden ansiosta, ovat kestävämpiä, eivät puhkeile maaperän mahdollisen heterogeenisyyden tai sen talteenoton vuoksi. Korjaustyön puuttuminen rakennuksen perustamisen palauttamiseksi, mikä on mahdollista, kun tilaat "vapaita" tiimejä säätiön rakentamiselle, jonka hinnat ovat alhaisemmat, lopulta kääntyvät erittäin halvalla säästä kalliiksi iloksi.

Toivomme, että ymmärrät, kuinka tietää, kuinka paljon talon perusta maksaa. Jotta tähän kysymykseen voidaan vastata tarkasti, voit ottaa huomioon tämän tilauksen kaikki yksittäiset ominaisuudet. Säätiö laskimella ei voi ottaa huomioon kaikkia yksilölliseen järjestykseen liittyvää työtä. Jos palvelu tarjoaa heti tarkan laskelman säätiön latauksesta, nyt ymmärrät, että tämä ehdotus sisältää parhaimmillaan pahoja ja petoksia pahimmillaan.

Tällä hetkellä kaikkein "tarkka säätiö laskin", joka voi ottaa huomioon kaiken työn ja minimoida virheen korkealaatuisen säätiön suorittamiseksi, on otettava täysimääräisesti huomioon työn kustannukset, hänen alansa pätevä rakennusinsinööri, jolla on kokemusta arvioinnista ja jatkuvasta tiedosta vaihtelevat materiaalien hintoja työalueella.

Sanomalla, että teemme tilauksessasi laadun perustan, jonka hinnat eivät ole korkeat, tarkoitamme korkealaatuisen työn suhdetta ja hintoja, jotka annamme säätiölle hinnastoissa. Palvelumme "avaimet käteen -periaatteella" takaa takeet, joita et voi saada palkkaamalla satunnainen joukkue.

Säätiön rakentaminen, jonka hinnat eivät riipu pelkästään suoritetun työn kustannuksista vaan myös jatkuvasti kasvavan materiaalin ja kausiluonteisten materiaalien hinnoista, vastuullisesta työstä. Se lopulta päättää suuresti koko rakennuksen laadusta, joten peruskysymys, joka on "kuinka suuri on talon perusta", on se, mikä on rakennuksen perustan pitkäikäisyys, sen pätevä vedenpitävyys ja rakennustyön laatu. Ja säätiön tarkka laskenta, se on mahdollista kanssamme, kun olet tutkinut sivustosi ja suorittanut suunnitteluarvioita.

Jos päätät aloittaa autonpesun, teollisuusrakennuksen tai myymälän rakentamisen, sinun on rakennettava hyvä perusta rakennukselle. Palvelumme "avaimet käteen -periaatteella" voi auttaa sinua jo suunniteltujen tavoitteiden toteuttamisen alussa. Katso kuinka paljon materiaalin ja materiaalin toimitusta tarvitaan säätiön asettamiseen, hintoihin, jotka sinun on järjestettävä, ajateltava ja soitettava meille. Kun keskustelemme kaikista tuotannon yksityiskohdista, tarkastelemme sivustoa, tehdään maaperänäytteitä ja olemme tutustuneet rakenteen projektiin, päätämme yhdessä, mitkä säätiöt ovat, hinnastojen ulkopuolelle jäävien tuotantomäärien hinnat ja päästään liiketoimintaan. Kaikki työ on toivottavaa loppua ennen kylmän sään syntymistä, jolloin maaperän lämmittämiseen ja lämpöön tulevan rakenteen perusta ei ole lisäkustannuksia.

Säätiö valun jälkeen Asunnon korjaus tehdään itse

Kiinteä ja korkealaatuinen säätiö takaa kodin kestävyyden ja takaa, että seinät eivät särkyvät ajoissa. Säätiön valu, kuten mikä tahansa muu rakennusprosessi, on toteutettava tiukasti kaikkien rakentamisen normien ja sääntöjen mukaisesti. Jos rakennuksen säätiön rakentamiseen yleensä ei ole kysymyksiä, niin aktiivisten rakentajien ja tavallisten kansalaisten keskuudessa käydään aktiivista keskustelua siitä, miten säätiö kunnioitetaan aikataulun jälkeen.

Miksi perustuksen pitäisi olla?

On välttämätöntä aloittaa se, että talon kaikki perusteet eivät tarvitse ratkaista. Esimerkiksi porausruuvin perustusta voidaan käyttää välittömästi sen rakentamisen jälkeen. Rakentajat tietävät, että säätiön kaatamisen jälkeen on pidettävä jonkin aikaa lisää kutistumista maassa. Maa on liikkuva pinta, joka usein kuohuu talon painon alla. Tällaisten "kyykkyjen" tulokset on havaittavissa selvästi useiden vuosien käytön jälkeen kotona.

Mitä teippi, sarake ja lohko lajeja, sitten ennen niiden käyttöä, sinun on odotettava. Kuinka monta odota, me nyt pura.

Kuinka paljon seisoo säätiö kaatamisen jälkeen?

Jotta voit vastata kysymykseen, sinun on ensin ymmärrettävä ominaisuudet, joita kaadetaan erilaisten talotyyppien taloon.

1. Nauhateos kaadetaan jokaisen seinän alle erikseen. Tämäntyyppiseen säätiöön rakennettuja taloja voi olla yli 80-100 vuotta huolimatta rakenteen heterogeenisuudesta.

Tämän mallin piirteet ovat sen suhteellisen lyhyt rakennusvaihe. Siitä huolimatta on välttämätöntä odottaa liuskan perustuksen täydellistä jähmettämistä. Joten selvittääksesi, kuinka paljon sinun on odotettava, kunnes säätiö on valmis, sinun on käännyttävä rakentajien pitkäaikaiseen kokemukseen.

Rakennusyritykset sanovat, että ennen kuin aloitat työt teippityyppiseen säätiöön, on odotettava eri aikoja suunnitelmien mukaan:

 • Ensimmäisen kerroksen rakentaminen. Tässä tapauksessa kestoaika on 7-10 päivää. Harjoittelu on osoittanut, että yli 2 viikon kaatamisen odottaminen on ajanhukkaa, koska nauhan säätiö mukautuu nopeasti yhden kerroksen rakennukseen.
 • Kaksikerroksinen rakennus. Tällöin lietteen on oltava yli 45 päivää. Syksy-talvikaudella on suositeltavaa, että talon pohja pidetään pidempään - 60-80 vrk, sääolosuhteista riippuen.

Tämäntyyppisten säätiöiden kaatamista koskevien yleisten sääntöjen osalta on suositeltavaa rakentaa se heti kevätsateiden lähdön jälkeen. Jos hiljattain rakennettu säätiö jätetään seisomaan rankamien sateiden alle, se on täysin kyllästynyt kosteuteen ja siitä tulee välittömästi käyttökelvoton sen jälkeen, kun sen rakentaminen on tehty.

2. Pylväsperusta rakennetaan pienille rakennuksille.

Tämän rakenteen piirre on sen nopea rakentamisen nopeus, materiaalien alhainen hinta ja pieni osa.

Kuinka paljon tällainen säätiö olisi? On selvää, että kevyt rakenne ei voi nousta ylös suuren rakenteen voimakkaan paineen alaisena, varsinkin jos sitä käytetään sen jälkeen, kun se on valettu.

Asiantuntijat suosittelevat tällaisen säätiön ylläpitoa vähintään 30 päivän ajan. Tänä aikana hän sai voimaa ja voimaa. Saraketyypeissä voi olla vapaamuotoisesti yksiportainen talo luonnonkivestä tai kevyestä puurakenteesta, kuten autotallista, huvimaja tai talon laajennus.

Mitä säätilaan. Kuinka paljon sarakepohja olisi tällaisessa tapauksessa täysin ratkaistava? Kokeneiden rakentajien mielipiteet on yhteenveto - vähintään 45 päivää työn päättymispäivästä. Talon perustana pitäisi olla elokuvan alla kuukausi ja puoli. Selkeissä sääolosuhteissa on tarpeen hoitaa rakenne - poista säännöllisesti kalvo ja laita se sen jälkeen, kun se on päättynyt ja se on alkanut sateelle.

3. Lohkopohja on maanrakennuksen massiivisin perusta, jonka rakentaminen vaatii erikoiskoneiden lisäkustannuksia, työntekijöiden prikaatiota ja kalliita rakennusmateriaaleja. Tällaisen rakenteen rakentaminen voi kestää yli viikon.

Tällainen säätiö voi selviytyä niin kauan kuin haluat, mutta yhdessä kunnossa - sen rakentaminen valmistui ristiriidalla rakentamisen tekniikan kanssa.

Yritetään siis vastata: kuinka paljon tällainen säätiö olisi ennen sen käyttöönottoa?

Lohkoperheelle rakennetut talot ovat olleet seisomaan useita satoja vuosia. Hämmästyttävistä teknisistä ominaisuuksistaan ​​huolimatta lohkonrakennusta ei eroteta rakennusprosessin monimutkaisuudesta: kaivannot, joiden alapuolella betonielementit on upotettu, kaivetaan lohkoihin. Massiivinen rakenne kiinnitetään teräslevyillä heti asennuksen jälkeen.

Asiantuntijoiden mielipiteet jaettiin kahteen leiriin siitä, kuinka paljon lohkoperustan pitäisi olla rakentamisen jälkeen:

 • Ensimmäinen ryhmä uskoo, että sitä voidaan hyödyntää 1,5 kuukauden kuluttua viitaten siihen, että talon perustusten rakentamisprosessissa käytetään minimaalisen nestemäärän määrää.
 • Toinen ryhmä ottaa toisenlaisen näkökulman siihen, kuinka paljon tällainen säätiö olisi. Tämän ryhmän asiantuntijat kutsuivat segmentin ensimmäisten kuuden kuukauden aikana "vaarallisiksi" rakennustyölle. Tämä rakentajaryhmä uskoo, että säätiön rakentamisen jälkeen hänen on istuttava mahdollisimman syvälle maahan painon alla. Sen on pysyttävä koskemattomassa muodossa ainakin 7-10 kuukauden ajan sen rakentamisen hetkestä.

Asiantuntijoiden kanssa on vaikea väittää, mutta toisen ryhmän huomautuksia on vaikea väittää, koska lohko perustus on monoliittinen ja erittäin raskas rakenne, joka luonnollisesti vie paljon aikaa sopeutumaan paikalliseen maahan. Siten kysymys siitä, kuinka paljon lohkoperustan on pysyttävä rakentamisen jälkeen, voidaan pitää suljettuna.

(Katsottu 176 kertaa, 1 katselukertaa tänään)