Mikä on betonin vahvistaminen?

Säätiö toimii kantopohjana, johon vaikuttavat kaikentyyppiset kuormat korkeammista rakenteista ja jotka jakavat ne tasaisesti maaperään.

Teräsvahvistus voi turvallisesti kestää vetolujuuksia 10 kertaa suuremmaksi kuin paljaat betonit.

Yksityisessä rakentamisessa yleisimpiä on teippityypin perusta. Se toimii suljetun silmukkanauhan muodossa, jossa on esivalmistettua tai monoliittista raudoitettua betonia, joka on sijoitettu rakennuksen tukiseinien alle ja jakaa rakenteen painon koko sen ympärysmitta. Yleisemmällä on monoliittisen raudoitetun betonin liuska.

Toiminnan aikana säätöön vaikuttavat erilaiset kuormat, jotka johtuvat itse rakennuksen painosta, huurteesta ja maaperän liikkumisesta. Paineen alaosassa kotona on kanta törmäyksessä ja yläosa puristuksessa. Älä unohda pakkasenkestäviä voimia, joiden nostovoima voi merkittävästi ylittää rakennuksen painon ja aiheuttaa venyttelyn nauhan perustuksen yläosissa.

Pietari Suuren aikakaudella termi "armatuuri" tarkoitti armeijan varustelua. Tänään me kutsumme sitä "aseiksi" betoniperustuksen teräsvaijiksi.

Vahvistuksen tunne

Nauhan malorazaglublenny-säätöä on vahvistettava, jotta se kompensoi sen käytön aikana vaikuttavat kuormat. Betoniin on ominaista korkea puristuslujuus, mutta betonien vetolujuutta tai leikkaamista aiheuttavat kuormat voivat helposti rikkoa rakenteellista eheyttä. Betonin vastustuskyky venytykseen on 50 kertaa matalampi kuin puristus. Tavanomaisen betonin teräsvahvistuksen ansiosta täysin uusi materiaali, raudoitettu betoni, mahdollistaa nauhateollisuuden paremman venymisvastuksen.

Kestää erilaisia ​​kuormia

Nauhan vahvistettu säätö on luotettavasti liitettyjen palkkien monoliittinen, vahvistettu betonirunko, joka on vapaasti joustavaa pohjaa. Maanalainen kellarikerros ei ole kiinteä monoliittinen alusta; useimmiten se on heterogeeninen rakenne, johon vaikuttaa liikkuminen, kosteus, pohjavesi, lumen ja kasvillisuuden vaikutus, ilman lämpötila jne. Perusrakenteen kuormitukseen vaikuttavat jatkuvasti erilaiset maaperäliikkeet. Jos kuvitat, kuinka kuormitusta nauhalevystä yksinkertaistetaan, voimme sanoa, että alaosa on pääosin venytetty ja yläosa kokee puristusta.

Nauhan perustuksen malli.

Teräsvahvistus voi turvallisesti, ehdottomasti vahingoittumatta kestää vetokykyä 10 kertaa enemmän kuin paljas betoni. Teräs pyrkii pitenemään ilman aukkoja altistuessaan vetolujuuksille 4-25 mm (kun taas betoni on vain 0,2-0,4 mm). Betoni suhtautuu paremmin puristusjännitykseen. Yhdessä materiaalissa, teräsbetonilla, betonilla ja teräksellä on mahdollista sietää paremmin monimutkaisia ​​vetojännitys- ja puristuskuormituksia. Yhtä etäisyydellä nauhalevyn alareunasta ja yläosasta osa ei oikeastaan ​​ymmärrä kuormaa. Tämä viittaa siihen, että pituussuuntaisten elementtien, jotka usein asennetaan "suuremman lujuuden" mediaani- kerroksen käyttöön, on tarpeetonta. Jos rakennat upotetun pohjan (maanalainen seinä), se on vahvistettava monoliittisena betoniseinäksi.

Tällaisia ​​tapauksia on itsenäisessä talonrakennuksessa, kun rakennuttajat toimivat näin: he vahvistavat vain perustuksen alaosaa. Sitä tukee se, että rakennuksen kuormitus ei salli palkin taipua ylöspäin, jolloin sen yläosassa syntyy jännitys, jossa voit "säästää". Mutta tällaiset pseudo-rakentajat eivät ota huomioon kostutuksen laajenevan maaperän huomattavaa nostovoimaa tai pakkasen voimakkuutta, kun vesi jäätyy maaperään. Kuormitus näistä voimista voi olla suurempi kuin rakenteen kuorma ja se aiheuttaa jännityksiä perustuksen yläosissa, mikä aiheuttaa rakenteellisen eheyden tuhoamisen.

Vyöhykkeen väärän vahvistamisen seurauksena sen tuhoutuminen voi tapahtua, mikä aiheuttaa seinien ja koko rakenteen tuhoutumisen.

Materiaalityypit

Venäjällä monoliittisten nauhojen perustukset vahvistavat jaksollisen profiilin luokkaa A-III (A400). Nämä liittimet on esitetty teräsprofiilien muodossa, joissa on paria pituussuuntaisia ​​kylkiluita ja poikittaisia ​​ulkonemia, jotka kulkevat kolmitoimisella kierroksella. Jaksolliset profiilit on suunniteltu luotettavamman betonin tarttumiseen vahvikkeeksi, joka eroaa materiaalista, jossa on sileä profiili, joka soveltuu paremmin pitkittäiselementtien vannettamiseksi (kiinnittimeksi). Teräsraudoituksen A400 merkintä osoittaa tämän luokan lujuuslujuuden (390 N / mm2). Mutta tällaisia ​​venttiilejä pidetään nykyään vanhentuneina. 90-luvun alussa eurooppalaiset maat siirtyivät yhteen luokkaan, jota voidaan keittää ja jonka vahvuuslujuus on 500 N / mm2. Käyttämällä luokan A500C vanhentuneen luokan A400 sijasta säästät yli 10% terästä rakennuksessa.

Pohjapiirroksen malli mökin alla vahvistusvälineenä.

Luokkaan A-III kuuluvan jaksollisen profiilin armatuote valmistetaan kotimaassa, jossa on renkaiden muodossa olevat ulokkeet ja "Euro-profiili", jossa on sirpaleina olevat ulkonemat. Kotimaisen tuotannon rengasprofiili tehostaa betonin kiinnittymisen lujuutta ja sirppi-muotoiset profiilit lisäävät vastustuskykyä usein toistuviin kuormituksiin. Kaistaleperusteiden vahvistamiseksi kannattaa valita kotimaisen tuotannon rengasprofiili. Joskus löydät 4-puoliset sirppiprofiilit, jotka yhdistävät molempien tyyppien edut.

Armature-tuotemerkkiä A400 (A-III) ei suositella keittämään kelkatuille. Jos terästä keitetään, eli paikallisesti altistuu korkealle lämpötilalle, teräksen rakenteellinen heikkeneminen on huomattavaa. Nämä muutokset terässauvoissa esiintyvät keitossa ja viereisissä tiloissa, joiden pituus on yhtä suuri kuin sauvan neljän halkaisijan molempiin suuntiin. Jos haluat muodostaa yhteyden sauvojen väliin, valitse sitten tähän tarkoitetut erikoiskursseja, jotka voidaan tunnistaa nimellä "C" nimellä: A400C, A500C. Jotta ne voidaan keittää yhdistämään vavat rungossa. Jos et tiedä, minkä lujituksen lujuus on, mutta sinun on hitsattava pituussuuntaisten palkkien liitoskappale, on ensin kuumennettava 200 ° C: n vahvistus teräsvahvuuden minimoimiseksi. Hitsauksen pituuden tulisi olla vähintään 10 halkaisijaltaan yhtä hitsatun raudan sauvaa (45-55% sauvan pituudesta).

Mesh-hitsaus

Vahvitetun betonipohjan ruudukon yksittäisiä sauvoja voidaan keittää kahdella eri kosketuksisella sähköhitsauksella: päkiän ja pistehitsauksen avulla.

Pistehitsaus perustuu lämmönkäyttöön, joka vapautuu tangojen kosketuspisteissä sähkövirran kulun aikana metallin lämmittämiseksi näillä alueilla sulamislämpötilaan. Asettelemalla lämmitetyt sauvat toisiaan kohti, ne ovat kunnolla kiinni. Resistiivispistehitsausta voidaan käyttää luurankoko- ja verkkokokoonpanojen hitsaamiseen, jotka ovat kaksi tai kolme leikkaavaa sauvaa 60- ja 90 asteen kulmissa.

Kiinnitysvavat

Säätiön suunnittelu.

Sen on myös taivutettava lujitettavuutta liitoselementtien valmistuksessa, jotka toimivat jännityksessä (jalka tai vakiokoukku) ja tukien ja kulmien vahvistamiseen. Jotkut rakentajat vahvistavat nauhojen ja kulmien liitoskohdat ristikkopalkkien avulla. Tämä menetelmä on erittäin törkeä ristiriidassa tyypillisten pylväiden ja kulmien vahvistusmenetelmien kanssa, jotka heikentävät rakennetta. Tämä menetelmä voi johtaa betonin erottamiseen.

Luokka A-III taipuu kylmässä tilassa suorassa kulmassa taivutuksen halkaisijan yli ilman vahvuutta. Jos raudoitus on taivutettu 180 astetta, lujuus vähenee 10%. Nykyään ainakin kaksi erittäin yleistä ja hyväksyttävää tapaa taivutustangoista toimivat. Häikäilemättömät työntekijät, jotka eivät halua tehdä ylimääräistä työtä tai leikkaavat pisteen, jossa sauva taivutetaan kulmikkaalla leikkauskoneella tai lämmitetään taivutuksen paikalle puhaltimella (autogeeninen tai tulipalo). On selvää, että molemmat menetelmät heikentävät tangot useita kertoja, mikä voi aiheuttaa niiden eheyden hävittämisen kuormituksen vaikutuksen alaisena. Muista, että kaikki tyypit on taivutettava kylmässä tilassa, ellei suunnittelijan toisin mainita.

Säätiön vahvistamisen laskentamalli.

Armouria A-III (A400) käytetään pohjan poikittaiseen ja pitkittäiseen vahvistamiseen. Lisätyyppisille (poikittaisille) lujituksille (kiinnittimiä) on myös mahdollista käyttää luokan A-І (A240) tai A-ІІ: n saumatonta kuumavalssattua vahviketta.

Jopa perustuksen lujittamiseksi voit käyttää rakenteellisia vahvikkeita, jotka on asennettu ennakoimattomien ponnistelujen ymmärtämiseen (esim. Ponnistukset termisestä muodonmuutoksesta tai betonin kutistumisesta). Jos mahdollista, vahvistus asennetaan tilaan tai suurennettuihin valmiiksi valmistettuihin elementteihin samalla kun vähennetään yksittäisten sauvojen käyttöä. Lika, pöly, roskat, jää ja lumi tulee poistaa betonipyyhkeestä (valmistelu) tangon asennuspaikalla.

pinta

Vavat on puhdistettava rasvattomalla ja puhdistettava kaikista metalli-harjanteista, jotka eivät ole metallisia. Epoksipäällystys lujituksella on sallittua. Se vähentää merkittävästi tarttumista betonin pinnalle, mutta myös lisää korroosionkestävyyttä.

Epäorgaanisen ruosteen läsnäolo raudoitustangoilla on sallittua. Muuten tavallinen kuorimaton ruoste parantaa jopa betonin pinnan lujuutta lujuudelle.

Betonirakenteiden työstö

Yli vuosisataa rakennusteollisuudessa tunnetaan sellaista materiaalia kuin teräsbetoni. Tästä arvokkaasta iästä huolimatta tätä betoniyhdistettä ja teräsvahvistusta käytetään edelleen rakentamisessa. Tämä johtuu monista tekijöistä, joista tärkein on vahvistetun betonin lujuus, joka saavutetaan vahvistamisen avulla.

Armarovka valmistettu betonin kaatamiseksi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten vahvistaminen toimii konkreettisesti, miksi sitä tarvitaan siellä ja mikä on tällaisen suunnitteluratkaisun erityispiirre.

Betonirakenteita ei käytetä vain asuin- tai teollisuusrakennusten rakentamisessa. Edut, joita tämä rakennusmateriaali mahdollistavat, voidaan käyttää monilla rakennusalueilla, mikä merkitsee lisätoimintaa eri olosuhteissa.

Betonin ja teräksen liitos

Betonin ja teräsbetonipatsaiden laajennusliitosten päätiivisteiden järjestelmät:
ja - kalvot metallista, kumista ja muovista; b - asfaltin materiaaleista valmistetut avaimet ja tiivisteet; in - injektio (sementointi ja bituminaatio) tiivisteet; g - palkit ja betonilevyt ja teräsbetoni; 1 - metallilevyt; 2 - profiilimaista kumia; 3 - asfalttimastia; 4 - teräsbetonilaatta; 5 - kuopat sementoitukseen; 6 - sementtiventtiilit; 7 - vahvistettu betonipalkki; 8 - asfaltti vedeneristysnauha.

Rakennemateriaalin luominen betonista ja teräksestä johtuu useista eduista, joita tällainen symbioosi antaa. Ensinnäkin se koskee näiden kahden materiaalin fyysisiä ominaisuuksia. Betoni täydentää terästä ja terästä merkittävästi parantavat betonin fysikaalisia parametreja.

Ensinnäkin se koskee tällaista vahvuutta. Tämä parametri mitataan tietyn materiaalin eri tiloissa. Näihin olosuhteisiin kuuluvat venytys, puristus ja leikkaus. Jokainen näistä tiloista on tärkeä, joten niiden laskeminen tapahtuu hyvin tarkkaan.

Betonilla on melko korkea puristuslujuus. Tämä indikaattori määritteli betonirakenteiden käytön lattianrakennuksessa, jossa puristus on vakio. Kuitenkin, jos venytyskerroin toimii puristuksen lisäksi, on käytettävä vahvistettua betonia.

Tämä johtuu siitä, että teräs, josta raudoitus on tehty, on erittäin suuri vetolujuus. Tämä on se, mikä antaa turvallisuustason, joille betonirakenteet ovat tunnettuja. Teräksen ja betonin oikea yhdistelmä, niiden välinen oikea kytkentä takaa lujitetun betonirakenteen lujan vahvuuden. Lisäksi käsitellään, miten tämä teräs- ja betoni-sidos on mahdollisimman kestävä ja täydellä kapasiteetilla täyttää tehtävänsä.

Vahvistettu betonisääntö

Itse lattiapäällyste

Viimeisen betoniteräksen lujuus riippuu ensisijaisesti siitä, kuinka betoni on liitetty vahvikkeeseen. Tarkemmin sanottuna on tärkeää, miten betoni siirtää kuormituksen teräsvahvikkeelle aiheutuvan rasituksen. Jos tämä siirto toteutetaan ilman energian menetystä, kokonaiskestävyys on suuri.

Jännitteensiirron yhteydessä ei saa olla tiedonsiirtoa. Tämän parametrin arvo on sallittu vain 0,12 mm. Betoni- ja teräsvahvisteiden tarkka, kestävä ja kiinteä liitäntä takaa, että lopullinen betoniteräsrakenteen lujuus on myös suuri.

Jotta konkreettisen vahvistuksen toiminnan periaate voidaan selvästi ymmärtää, ei riitä tietää vain edellä mainittua teoreettista osaa. Tärkeä osa koulutusta on käytäntö eli tuntemus siitä, miten tämä raudoitettu betoni on tehty ja millaiset säännöt sen tuottamiselle muodostavat lopullisen rakenteen lujitetun betoniyhteyden.

Teräsvahvistuksen valinta

Vahvitetun betonin valmistuksen aloittamiseksi on välttämätöntä, koska se ei ole vaikea arvata, rautaa ja betonia. Valittaessa materiaalia metalliydintä varten, on noudatettava tiettyjä sääntöjä, joista osa on esitetty erityisissä sääntelyasiakirjoissa. Sääntöjen mukaan raudoituksen tuottamiseen voidaan käyttää seuraavia materiaaleja:

 • lievä teräs;
 • keskipitkä ja korkea hiiliteräs;
 • kylmävetetty teräslanka.

Jokainen näistä materiaaleista käy läpi toimenpiteitä kuten mekaaninen karkaisu ja kylmä kiertyminen. Tärkeä tekijä on se, että metalliytimien on välttämättä oltava epätasaisella tai hieman rei'itetyllä pinnalla. Tämä tilanne antaa lisää tarttumista betoniin teräkseen.

Monoliittisen päällekkäisyyden suunnittelu teräsprofiilisen lattian käytön avulla kiinteäksi muottirakenteeksi ja ulkopuoliseksi vahvikoksi.

Vahvikkeen sijainti on tehtävä koko betoniteräksen, laattarakenteen tai muun rakenteen alueella. Verkko on luotu terästangoista. Tämä ristikko on sauva, joka on yhdistetty oikeaan kulmaan. Liitos tapahtuu hitsaamalla tai yhdistämällä.

On olemassa myös yksi sellainen vahvistus, jota on tarpeen kertoa. Tämä on ns. Arkkiovia. Se on teräslevy, joka on leikattu pinnan yli monissa paikoissa ja tuloksena olevat raot laajenevat. Se on eräänlainen verkko, jonka sijainti on sama kuin tavallisen vahvistusverkon sijainti. Tällaisen verkon käyttö on kysyntää rakennusten lattialaatoissa ja seinissä.

Rod valmistelu nippu

Ennen rakenteen valmistuksen aloittamista ja sen upottamista betoni- tai muuhun betonirakenteeseen on valmisteltava teräsvaijereita. Lisäksi niitä on tarkistettava soveltuvuudesta ja kestävyydestä. Vasta sen jälkeen on tarpeen aloittaa betonin vahvistamisen päätoiminta.

Tärkeimmät parametrit, joilla vahvistus tarkistetaan, ovat ruostumisen läsnäolo ja sen yhteensopivuus aiemmin määriteltyjen mittojen kanssa. Emme saa unohtaa fyysisiä vikoja. Terästangot tulee olla tasalajeja ja sopivat kaikenkokoisiin. Niiden sijainti betonilaatassa on tarkasti tarkistettava, koska jopa muutaman millimetrin poikkeama voi olla kriittinen.

Puhuessamme ruosteesta, puhumme voimakkaasta korroosiosta, joka jo alkaa tuhota metallinen sauvan sisätilat. Kun ruostetta, joka löi vain pienen osan sauvoista, venttiilien toiminta on sallittua. Sinun on kuitenkin tehtävä tällaisten sauvojen käsittely erityisillä korroosiota aiheuttavilla aineilla.

Tämän jälkeen metallitangot taitetaan. Miksi tarvitset tätä operaatiota? Tarvitaan monimutkaisia ​​vahvistettuja rakenteita, jotka asennetaan betoniin. Tämä toimenpide suoritetaan erikoiskoneilla. Kaikkien lujituksen valmisteluun tähtäävien toimenpiteiden jälkeen tapahtuu vahvistusverkon nippu tai hitsaus. Tällaisen verkon luomiseksi käytetään yleisesti seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • teräsvaijerit (ne on valmisteltava, testattava ja tarvittaessa kaareva);
 • metallilangasta (tarvitaan, jos käytetään nipua);
 • hitsauskone (tarvitaan, jos käytetään vahvistusverkon hitsausta);
 • tasainen pinta (verkon liimaus tai hitsaus on tehtävä hyvin huolellisesti, pienin muutos saattaa häiritä koko rakenteen oikeellisuutta);
 • nostomekanismi (teräsrakenteen kiinnittämiseksi betoniin, sinun on käytettävä nostomekanismia);
 • tiivisteet ja tulpat (näiden laitteiden avulla voit hallita nivelsiteiden tasaisuutta ja välttää siirtymisen).

Lujittavan verkon luominen

Monoliittisen päällekkäisyyden järjestelmä.

Nipun vahvistaminen palkkeja käytetään nyt paljon useammin kuin hitsaamalla. Tämä johtuu tämän prosessin alhaisemmista kustannuksista. Yhteyden laatu vähenee kuitenkin. Mutta riippumatta siitä, mitä tämä operaatio toteutetaan ja sen toteuttaminen edellyttää myös tietoa ja tiettyjä taitoja.

Yleensä nipu pidetään poissa jo valmistetusta muottirakenteesta. Pinnan, jolle ligamentti tapahtuu, tulee olla täysin tasainen, joten tuloksena tulisi olla nivelside ilman mitään siirtymistä. Tasapainoisuuden ja syrjäytymisen hallitsemiseksi käytetään erityisiä tiivisteitä ja pidikkeitä, jotka asennetaan tangot kiinnitysprosessin aikana.

On syytä muistaa, että tämän työn avulla jo valmis asennus on äärimmäisen vaikeaa korjata. Tätä varten sinun on purettava koko osa ja kiinnitettävä se uudelleen. Siksi nipun tasaisuuden ja prosessin oikeellisuuden seuranta on pakollista.

Sitoutumiseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Yleisin ja edullinen niistä on tavallinen rautalanka, jolla on pehmeys ja samanaikainen voima. Voidaan käyttää myös jousiin perustuvia erikoisliitteitä. Ne nopeuttavat suuresti asennusprosessia.

Jotta raudoituksen liittäminen betoniin olisi korkealaatuista, on välttämätöntä laskea tällainen hetki kuin betonikerros teräsverkon yläpuolella. Betonikerroksen tulisi suojata teräsrakenne ilman ja kosteuden tunkeutumiselta siihen. On tärkeää löytää kohtuullinen arvo betonikerroksen paksuutta, joka täyttää kaikki vaatimukset betoniteräksille.

Hitsausosat

Betonin M250 (sementti, hiekka, sora ja vesi) komponenttien suhde.

Toinen tapa lujittavan verkon luominen on hitsaus. Se alkaa käyttää yhä useammin rakennustyömaillamme, koska se on ihanteellinen ratkaisu lujittavan betonin lujuuden ja laadun parantamiseen. Seuraavassa otetaan huomioon sen edut ja hitsauksen oikea asema niin, että lujitteen ja betonin välinen sidos tulee todella vahvalle.

Useimmiten käytetään sähkökaarihitsausta. Se on yleisimpiä sen yksinkertaisuuden ja laadun vuoksi. Hitsauskoneen ja elektrodien avulla päällekkäisyydet suoritetaan kulmassa ja kaksi terästangia hitsataan yhdellä suoralla linjalla. Ensimmäisessä tapauksessa erityistä laadunvalvontaa ei ole. Mutta hitsaamalla yksi suora, sinun täytyy luoda todella vahva nivel, joka kestää suurta kuormaa.

Hitsauksella on useita etuja viskoosiin verrattuna:

 • kyky tehdä ilman päällekkäisyyttä;
 • lujittavan verkon nivelien lukuisten osien viimeisen poikkileikkauksen pienentäminen;
 • vahvistuskammion jäykkyys lisääntyy.

Voit silti löytää huomattavan määrän etuja hitsauksessa.

Ennen hitsauksen aloittamista sauvat kannattaa puhdistaa. Niiden on oltava sileitä tai leikattuja tietyissä kulmissa, jotka soveltuvat erityisen osan hitsaustangolle. Säädettäessä tangot toisiinsa voit käyttää erityistä laitetta, joka ohjaa sekä vaaka- että pystysuoria tangoja.

Laadukkaan työn tärkeä edellytys on sen valvonta. Sen pitäisi liittyä kaikkiin: saumojen laatu, hitsaajan pätevyys ja suoritettavan työn kokonaismäärä. Minun täytyy sanoa muutamia sanoja alustavaan hitsaukseen. Se sisältää useita testiastioiden hitsausta. Sen jälkeen suoritetaan niiden vetolujuus- ja puristuskokeet.

Lujitetun betonin käyttäytyminen

Taulukko betonin voimakkuuden suhteesta.

Tässä puhumme siitä, kuinka betonipalkki parantaa betonin laatua eri rakennusrakenteissa, joista tärkeimmät ovat palkit, laatat ja pylväät. Jokainen näistä rakenteista antaa sinulle mahdollisuuden löytää ominaisuuksia, joita tulee harkita lujitettujen betonilohkareiden luomisen yhteydessä.

Palkin aiheuttama rasitus ei ole yhtenäinen. Palkin alaosassa on venytys. Tämä tarkoittaa, että sitä on vahvistettava vahvistuskannella.

Palkin pohja, joka on vahvistettu vahvistusverkolla, kokee täsmälleen samalla jännitteellä kuin ennen. Tämän venytyksen vastustus paranee kuitenkin teräksen fysikaaliset ominaisuudet, jotka siirtävät sen resistenssin sen kanssa, kun toimivaltainen sidos on betoni.

Betonilaatan osalta on sanottava seuraavat asiat. Sen laakeri tapahtuu kahden, ja joskus jopa neljän puolen välillä. Laatta on ulottuvilla ja keskellä on suurempi. Vahvistusverkko kiinnitetään levyn molemmille puolille, joten voit varmistaa, että vahvistusverkko on täysin toimiva.

Tässä esitetyt tiedot auttavat ymmärtämään, miten vahvistusverkko toimii ja miksi se on tarpeen käyttää rakennustöissä sekä teollisuudessa että siviilikäytössä. Huolimatta siitä, että raudoitettua betonia on käytetty jo jonkin aikaa, se pysyy ajan tasalla ja pysyy pitkään.

Mikä on vahvistusta?

Ankkuri on metallituote sauvan muodossa. Rakenteeltaan tärkeitä elementtejä pidetään betoniteräksinä. Ne valmistetaan metallurgisten kasvien valssaamalla terästä altistamalla ne korkeille lämpötiloille. Jätteet poistetaan teräksestä ja lisätään epäpuhtauksia, vähennetään hiilipitoisuuksia ja lisäävät sauvojen lujuutta. Valmistuksen jälkeen venttiili on tarkastettu ja noudatettu GOSTia. Venttiilien valmistus ja myynti - suuren kysynnän alaiset alueet, koska niitä käytetään siviili- ja teollisuusrakentamisessa. Tämä artikkeli auttaa pohtimaan yksityiskohtaisesti mitä armatura on.

Tarve käyttää

Lujitusta tarvitaan betonin lujuuteen ja kestävyyteen ja sitä käytetään rakentamisen prosesseissa. Betonin vastustuskyky venytykseen on paljon pienempi kuin puristuskerroin. Kiillotetun pinnan ansiosta vahvike on hyvin kiinnitetty betoniin ja pienentää sen muodonmuutosta.

Ankkuri on metallituote sauvan muodossa.

Puhtaalla betonilla ei ole suuria lujuusominaisuuksia, ja sen kestävyyden lisäämiseksi betoni ja raudoitus liitettiin teräsbetoniin. Vahvistetut betonirakenteet on suunniteltu luotettavasti vahvistamaan rakennusta verrattuna tavalliseen betoniin:

 • vahvistaminen suojaa betonia äkillisiltä lämpötilan muutoksilta;
 • lujuus lisääntyy puristus- ja jännitystekijöiden samanaikaisella vaikutuksella;
 • vahvistaminen estää betonien halkeamien muodostumisen.

Armouria käytetään säätiössä. Se ottaa kaikenlaiset kuormat korkeammista rakenteista ja siksi sen on oltava mahdollisimman kestävä. Lisäksi pohjaan vaikuttaa maaperän liike ja pakkasen turvotus. Säätörakenteet toimivat tehokkaana suojana ja estävät betonin tuhoutumista.

Venttiilien yleinen luokittelu: tyypit

Valmistetun materiaalin tyypistä riippuen lujitustangot ovat:

 1. Metallia. Perinteinen raudoitus on valmistettu metallista, se on erittäin lämmönkestävä. Vahvistusprosessissa se voi taivuttaa ja hitsata.
 2. Komposiitti. Ne on valmistettu lasista, basaltista ja hiilikuiduista. Lasikuituvahviste on eniten kysyntää, se ei johda sähkövirtaa eikä syövytä.
Metalliosat

Valmistusmenetelmästä riippuen lujuus voi olla:

 1. Sauva. Vastaavia laitteita käytetään useimmiten. Vavat ovat halkaisijaltaan 6 - 80 mm, ne valmistetaan kylmällä ja kuumavalssatulla teräksellä, toimivat runkorakenteena betoniteräksille ja voivat olla:
 • Sileä. Ilman ulkonevia taivutuksia pinnalla.
 • Jaksollinen profiili. Koostuvat säännöllisin väliajoin pienistä ulkonemista.
 1. Lanka. Tämän vahvistuksen koko on 10 mm. Se on tehty kylmällä vetotangoilla läpi useita reikiä, jotka pienenevät halkaisijaltaan. Tämän seurauksena teräsvaijerin palkit halkeilevat ja pituus kasvaa.
 2. Köysirata. Ankkuri on valmistettu lanka. Suuren lujuuden omaavien valssatuotteiden halkaisija on 6-15 mm. Sitä ei saa rikkoa lankaa ja särkyä.

Asennuksesta riippuen venttiili on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • Pala. Käytetään pienimuotoisissa yksityisissä rakennustöissä. Kehyksissä ja vahvistusverkoissa käytetään erillisiä elementtejä.
 • Vahvistinverkko. Jo valmiit pystysuorat ja vaakasuuntaiset sauvat pohja- ja lattiapinnoille.
 • Kehys. Runkorakenne on tarkoitettu vahvistamaan pylväät ja palkit.

Vahvistustyypin valinta riippuu sen sijainnista ja menetelmistä.

Korttien vahvistamiseen tarkoitettu 50 mmHg3 mm: n verkko

laji

Tarkoituksen mukaan liitososat tapahtuvat tällaisilla tavoilla:

 1. Working. Merkittävin lujuusluokka, jolla on suuri lujuus, saa rakenteen pääkuormitukset. Se puolestaan ​​erottuu:
 • Poikkileikkausliittimet valmistetaan usein puristimien muodossa. Pidää kuorman rakenteen poikittaisvoimasta ja se asennetaan kohtisuoraan pitkittäislujitteisiin.
 • Pituussuuntainen vahvistus ottaa kuorman painekytkennän ja jännityksen tekijöistä rasitettujen rakenteiden pystyakselin ympäri.
 1. Jakelu (rakentava) - jakaa työvahvistuksen kuorman koko alueelle ja varmistaa sen eheyden. Se sijoitetaan jännityskeskittymien paikkoihin ja äkillisiin muutoksiin rakenteen poikkileikkauksessa.
 2. Asennus. Sitä käytetään kehyksen vahvistamiseen ja kaikkien osien yhdistämiseen. Joissakin tapauksissa rakentavat ja toimivat venttiilit voivat samanaikaisesti suorittaa asennuksen tehtävät.

Jokainen näistä lujuustyypeistä tarjoaa suurimman lujuuden ja kestävyyden rakennusrakenteen tietyssä paikassa.

soveltamisalansa

Liittimiä käytetään erittäin hyvin rakentamisessa:

 • siviilirakennukset;
 • siltoja, vesivoimaloita ja patoja;
Rakennusten liittimet
 • kasveja ja tehtaita;
 • sitä käytetään perustusten laskemisessa;
 • kaivokset, lentokentät ja satamarakenteet.

Vahvikkeita käytetään romun ja nastojen valmistuksessa, lisäksi vavat ovat suosittuja yksityisessä käytössä esikaupunkialueilla (laajennuksissa, aidat ja suojat).

Merkitsemisominaisuudet

Armature-merkintä on erityinen nimitys, joka auttaa paremmin ymmärtämään armaturman halkaisijaa, sen ulkonäköä ja ominaisuuksia. Luotu helpottamaan valintaa ja navigoimaan nopeasti erilaisten lujitustangojen tyypeille. Rodin vahvistaminen jaettiin 6 luokkaan:

 • Luokka A240 (A1). Luokan A240 armatangot ovat sileät ja ilman syvennyksiä, minkä vuoksi niillä on huonommat adheesioominaisuudet betonilla kuin profiilivoimalla. Sitä käytetään päälaitteen lisäksi, ja se on saatavana eri halkaisijoina ja pituuksina. Käytetään kehysten muodostamisessa. Jos rakennus on pieni, sitä voidaan käyttää itsenäisesti (dachan tai altaan nauhan perustana). Se on edullinen ja korkea kimmoisuus.
 • Luokka A300 (A2). Erittäin halkaisijaltaan 10 - 80 mm: n jaksoittaisen profiilin lujittaminen on erittäin suosittua ja sitä tarvitaan teräsbetonilaattojen valmistukseen ja yksityisten talojen rakentamiseen. Tiheä kuin A1-luokan varusteet.
Tangon merkinnän erityisyys
 • Luokka A400 (A3). Määritellyn luokan tankoilla on uurteinen pinta. Niiden halkaisija on 6 - 40 mm. Laite on erittäin suosittu, koska se on edullinen ja vahva. Sitä käytetään hitsaus- ja betoniterästeissä, tiililevyjen ja pinnoitteiden rakentamisessa sekä betoniseinien vahvistamisessa.
 • Luokka A600 (A4). Käytetään rasitettuihin ja ei-rasitettuihin betonirakenteisiin. Rakennusten perustusten vahvistamiseen ja betoniteräsrakenteiden valmistukseen käytetään armoriluokkaa A600, jonka läpimitta on 10 - 32 mm, ne on usein liitetty kehyksiksi.
 • Luokka A800 (A5) ja A1000 (A6). Kaistaleet, joiden halkaisija on 6-36 mm, on tehty alhaisesta seoksesta valmistetusta teräksestä. Suojausluokka A5 ja A6 korkea lujuus ja kustannukset. Niitä käytetään vain suurien tehtaiden, kasvien ja rakenteiden teollisessa rakentamisessa.

Merkinnässä on tarkempi eritelmä eri nimityksellä:

 • Kirjeellä "K" on merkitty korroosionestolaitteiden (At800K) lujitemateriaalin lisäkäsittely.
 • Kirjain "C" on mahdollista ymmärtää, että sauvat ovat hyvin hitsattuja (At400C).
 • Indeksiin lisätty kirjain "t" tarkoittaa termisesti vahvistettua vahviketta (AT800K).
 • Kirjain "in" - liitososat, karkaistu huppu.

johtopäätös

Rakennustyömailla, joissa käytetään vahvikekaalia, tulee luotettavia ja pitkäaikaisia. Vahvistus lisää rakenteen lujuutta ja on tärkeä rakennuksen perustamisen prosessissa.

Runkorakenne nauhan perustuksiin

Kaistaleen lujitushihnalla on luuston pohja, joka kokonaan ottaa stressin ulkoisesta ja sisäisestä paineesta. Vahvotangot liitetään yleensä kehikkoihin tai ristikkoihin hitsaamalla tai sitomalla erikoisjohdolla. Itserakentamisessa, neulomassa on pitkä aika ja vaatii sopivia taitoja, niin monet ihmiset ovat huolissaan kysymyksestä: "Onko mahdollista hitsata palkin säätiölle?"

Kannattaa vahvistaa raudoitusta, kun rakentaminen tapahtuu monimutkaisella maaperällä (korkealla pohjaveden pinnalla, merkittävällä maaperän jäädyttämisellä). Jos suuret sauvat hitsataan "C" -merkinnällä pienen yksityisen rakennuksen rakentamisessa, hitsaus ei vaikuta rakenteen lujuuteen.

Raudoitusprosessissa tulisi kiinnittää huomiota perustuksen kulmien oikeaan vahvistamiseen. Varsinaisten telojen epätosi kiinnitys voi johtaa halkeamiin ja delaminaatioon. Nurkissa on armouriliitännän jäykkyys tarpeellinen ja sytyttäminen ei sovi. L-muotoisia sauvoja on hyvä käyttää varusteiden kulmassa.

Moderni teknologia mahdollistaa metallin lisäksi myös komposiittivahvistimen käytön. Muoviosat hyvät ja huonot puolet:

 • on pieni paino;
 • ei syövytä;
 • korkea vetolujuus;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • ei taipua;
 • tangot liitetään yksinomaan viskoosiin.

Muoviset varusteet on hiljaisesti käytetty matalarakenteisiin, eri perustuksiin ja laattoihin.

Neulomisen ja hitsauksen lisäksi käytä vahvikekytkimen liitäntää, jonka avulla voit yhdistää lujitustangojen päät tukevasti toisiinsa. Tällä menetelmällä on etuja ja haittoja:

 • sauvojen korkean liikkeen nopeus;
 • siteen lujuus;
 • vähentää materiaalin kulutusta;
 • korkeat kustannukset;
 • sen on katkaistava lanka ja kiinnitettävä kytkin.

Tämä venttiilien kytkentätapa käytetään usein teollisessa rakenteessa ja suurissa töissä.

Miksi betoni tarvitsee raudoitusta, betonirakenteen vääristymiä

Tavanomaisella betonilla on joitakin haittoja, joita esiintyy riippumatta käytetystä sementtityypistä ja epäpuhtauksien valinnan perusteellisuudesta. Yksi näistä haitoista on puhtaasta betonista valmistettujen tukirakenteiden riittämätön lujuus. Materiaali itsessään on kuitenkin liian hyvä hylätä se metallirakenteiden hyväksi, ja lisäksi se on paljon halvempaa. Vahvistettu betoni ratkaisee betonituotannon lujuuden ja tehokkuuden ongelman. Se on betoniteräsvahvistus, joka on tärkeä korkeiden rakennusten ja laajojen teollisuusalueiden kannalta.

Rakenteen muodonmuutos puristuksesta ja jännityksestä


Kuinka tarkalleen vahvistaminen auttaa vahvistamaan betonia niin kestävänä? Mikä tahansa betonirakenteeseen kohdistuu puristus- ja jännityskuormat, jotka aiheuttavat tilapäisen tai pysyvän muodonmuutoksen. Jotta voisimme ymmärtää, kuinka muodonmuutos toimii, voidaan kuvitella, että suuri kumipakkaus on vahvistetun betonilevyn sijasta, joka on pakattu, venytetty ja taivutettu tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Betoni on lähes samojen fysiikan lakien alainen, vaikka sen muodonmuutos on vähemmän havaittavissa silmään. Varsinkaan kovien betonien liiallinen muodonmuutos aiheuttaa rakenteiden tuhoutumisen, joka on täynnä rakennuksen saattamista hätäkeskukseen.

Miksi tarvitset liittimiä?

Armature on joukko toisiinsa liitettyjä elementtejä, jotka työskentelevät betonirakenteiden kanssa yhdessä betonirakenteiden kanssa, havaitsevat vetolujuuksia (palkit) ja niitä voidaan myös käyttää betonin vahvistamiseen paineistetulla alueella (sarakkeet).

Vahvistetut elementit on jaettu jäykkäihin (rullatut I-palkit, kanavapalkit, kulmat) ja joustavat (erilliset saumat tasaisella ja jaksollisella profiililla sekä hitsatut tai neulotut verkot ja kehykset). Tämän artikkelin henkilökohtaisten etujen perusteella tarkastelen tarkasti joustavaa sauvanvahvistusta. Vahvotangot voivat olla terästä, komposiittia ja jopa puun alkuperää (esimerkiksi bambua) jne.

luokitus

Vahvistus on luokiteltu useiden merkkien mukaan: tarkoituksenmukaisesti, orientaatiolla suunnittelussa, käyttöolosuhteissa, materiaalin tyypin mukaan, josta raudoitus tehdään.

Kohteeseen on asennus:

työraudoitus (poikkileikkaus lasketaan mukaan, havaitsee elementtien voimat pääkuormasta)

rakentava (jakelu) (osa on osoitettu vahvistusosuuden vähimmäismäärän mukaan, havaitsee kutistumisen / laajenemisen, vaikutuksen lämpötilan)

kokoonpano (asennetaan yhdistämään työ ja rakentaminen ruutuihin ja kehyksiin)

ankkuri (upotetut osat)

Suunnittelun suuntaan:

poikittainen lujitemuoto, joka estää muodostuneiden halkeamien syntymisen tuloksena olevista leikkausjännityksistä tukien lähellä ja yhdistää puristetun alueen betonin ja vahvistuksen venytetyssä vyöhykkeessä;

pitkittäinen vahvistus, joka havaitsee vetojännitystä ja estää pystysuuntaisten halkeamien muodostumisen rakennuksen venytetyllä vyöhykkeellä.

Käyttöehtojen mukaan:

Tiivistetty vahvistus esijännitetyissä teräsrakenteissa voi toimia vain.

Tuotannossa:

- kuumavalssatut varsiosat;

- kylmävedetyt lankaosat.

Ulkonäköön kuuluu:

- tasainen luja (tasainen mattapinta koko pituudeltaan);

- säännöllinen profiili (ulkonemat, lovet kylkiluut). Tällä lomakkeella voit lisätä adheesiota betoniin ja vahvistaa sen vuoksi rakennetta. Tähän mennessä tuotetaan 3 lajia säännöllisesti profiiliksi - sirppi-, rengasmainen ja sekaisin. Lujitusprofiili vaikuttaa sen betoniin tarttumisasteeseen. Rengasmuotoinen (a) -profiili vastaa GOST 57-81, sirppi-muotoinen profiili (b) on luonnostaan ​​eurooppalaisille valmistajille, mutta kotimaiset tehtaat tuottavat myös tämän profiilin venttiilejä. Sekaprofiili (c) on suhteellisen uusi, korkea tarttuvuusprofiili, joka on otettu käyttöön luokan A500 raudoituksessa, ts. alemman luokan venttiilejä tämän profiilin kanssa ei tuoteta. Tämän profiilin avulla voit helposti ja yksiselitteisesti määrittää lujituksen lujuuden, mutta parantaa merkittävästi myös betoniin tarttumista (keskimäärin 20%) ja jäykkyyttä (30%).

Riippuu kemiallisesta koostumuksesta, lujuudesta, valssaustekniikasta, jälkivalssaamisesta, hitsattavuudesta, korroosionkestävyydestä jne. - Teräksellä on tietty merkintä. Lujittavan teräksen luokat on merkitty kirjaimella A, jossa on aakkosnumeerinen indeksi.

Lujituksen lujuusluokat (saannon lujuus)

AI, A-II, A-III, A-IV, A-V, A-VI. Vanhentunut merkintä GOST 5781-82: n mukaisesti

A240, A300, A400, A500, A600, A800, A1000 - Nykyaikainen nimitys.

At400, At500, At600, At800, At1000, At1200 Termisesti vahvistettu raudoitus betonituotteiden ja betoniterästuotteiden valmistukseen. Termomekaanisesti kovetettua teräsbetonia, jota käytetään betonitehtaissa, esijännitetyissä rakenteissa ja tuotteissa. Esimerkiksi esijännitetyt laatat.

Muita merkintöjä suorituskyvyn mukaan.

Merkintä A alussa merkinnällä tarkoittaa sitä, että se on ydinvahvistus;

Kirje B merkinnän alussa on lanka;

Kirje K merkinnän alussa on köydet;

C-kirjain, joka on merkitty numeron jälkeen, sanoo, että nämä venttiilit voidaan hitsata sähköhitsauksella. Periaatteessa yksityisessä rakentamisessa vahvistushäkkejä on neulottu lanka. Mutta jos käytetään sähköhitsausta, sinun on varmistettava, että vahvistuspalkit voidaan hitsata. Esimerkiksi: A500S-varusteet;

Kirje T osoittaa, että raudoitus on lämpökäsitelty;

B-kirjain - lujitus kovettuu pakokaasun avulla;

Luokkaan merkitty kirjain K osoittaa vastustuskykyä korroosionkestävyyteen.

merkki

Joissakin metallurgisissa kasveissa on sopivia ja nopeita vahvistusluokkia, jotka käyttävät rullausmerkkejä tangoilla, jotka ovat kuperat, ja ulkonemien välisten ulkonemien lukumäärät ilmaisevat lujitusluokan (ks. Alla oleva kuva). Merkintä tehdään jokaisen mittarin läpi.

Rebar-paino ja poikkileikkaus

Yhden mittarin vahvistuspalkin paino riippuu suoraan halkaisijasta (profiilin numero). Vasemmalla on taulukko eri läpimittojen vahvojen palkkien pituuksien ja painojen suhteesta GOST 5781-82: n mukaisesti sekä vahvistusosan osuudesta. On syytä huomata, että GOST tarjoaa muutoksia ja mahdollisia enimmäispoikkeamia taulukossa mainituista tiedoista. Valmistajan tehtaasta riippuen lujuuden painon GOST-spesifinen suhde sen pituuteen voi vaihdella välillä -7 ja + 9%. Joten, kun tilaat A500C-säätiön teräsmateriaalien LLC vahvistamiseksi, johtaja katsoi vahvistusarvon olevan 5% suurempi kuin odotin viitteistä, mutta hän kuitenkin varoitti minua heti.

Mitä valita? käytäntö

Monoliittisten nauhojen perustusten lujittamiseen käytetään pääasiassa teräslajien 35GS, 25G2S luokan A-III (A400) jaksollisen profiilin vahvistamista. Tällaiset teräsliittimet ovat pyöreitä profiileja, joissa on kaksi pituussuuntaista kylkiluuta ja poikittaiset ulkonemat, jotka kulkevat kolmitiekulmalla. Vahvikkeen jaksollinen profiili parantaa raudoituksen tarttumista betoniin päinvastoin kuin sileän profiilin vahvistaminen, joka on suositeltava käytettäväksi raudoituksen pitkittäisvaipojen vanteiden (kiinnittimien) kanssa. Merkintä A400 vastaa tämän luokan teräsvahvatuksen lujuusluokkaa (390 N / mm2). Tämä vahvistusluokka on jo vanhentunut. 1990-luvulta lähtien Euroopan maat ovat siirtyneet yhteen luokkaan hitsausta, jonka saannon vahvuus on 500 N / mm2. Tällaisen lujitusluokan A500C käyttö lujitusluokan A400 (A-III) sijasta tarjoaa yli 10%: n säästön teräsrakenteessa. Ajoittaisen profiilin A-400- ja A500C-armatuotot valmistetaan kotimaisessa versiossa, jossa on rengasmaiset ulkonemat (edellä oleva kuva "a") ja versiossa, jossa on puolikasmuotoiset ulkonemat (vaihtoehto "b" yllä olevassa kuvassa). Rengasmainen profiili (a) tarjoaa parhaan lujuuden adheesio betonille ja puolikuun muotoinen profiili (b) parantaa raudoituksen kestävyyttä jaksottaisesti toistuviin kuormituksiin. Perusrakenteiden vahvistamiseen sopii paremmin kotimaisen rengasprofiilin vahvistus. Vähemmän tavallisimmin on nelisivuinen sirppi-muotoinen armatusprofiili, joka yhdistää molempien jaksottaisten runkoprofiilien (c) edut.

Luokan A-III (A400) venttiilejä ei voida yhdistää hitsaamalla. Paikallisen lämpötilan altistumisen vuoksi teräsrakenteen merkittävä heikkeneminen tapahtuu. Teräksen rakenteelliset muutokset tapahtuvat hitsauksen alueella ja viereisissä tiloissa, joiden pituus on yhtä suuri kuin neljä vahviketta halkaisijaltaan kumpaankin suuntaan. Hitsaukseen käytetään vain erikois hitsausta, A400C, A500C. American Betonilaitoksen normit korostavat, että lujittavien risteyksien hitsaaminen, joka voi johtaa murtuneisiin raudoituspalkkeihin, on kielletty. Jos lujitustyyppiä ei tunneta, ja pitkittäisvaippojen hitsaamiseen vaaditaan hitsattavaa raudoitusta (45-55% sauvasta), on esikuumennettava 200 ° C: seen teräsvahvuuden minimoimiseksi. Hitsauksen vähimmäispituuden tulisi vastata 10 halkaisijaltaan hitsatun raudan sauvaa.

Suosituimmat pituussuuntaiset työvaijerin halkaisijat kotitalouksien rakentamisessa ovat 10, 12, 14 ja 16 mm. Poikittainen asennus - 6, 8mm.

Kun ostin palkin perustuksestani, en tiennyt mitään siitä, mitä kirjoitan nyt - tulin juuri toimistoon ja annoin tilalle halkaisijaltaan 12 mm. On hyvä, että laskut on säilytetty, minkä ansiosta tiedän, että A500C-varusteet kaadetaan betoniin, ja olen erittäin iloinen siitä! Nyt meidän on vielä ostettava runkopalkki ja minulla on jo joitain tilastollisia havaintoja tästä asiasta. Brestissä on metallialustoja, joiden pituus on 12 mm halkaisijaltaan, pääasiassa Ukrainassa ja pääasiassa A500C: ssä. Henkilökohtaisesti en ole vielä törmännyt toiseen. Suosittelen sitä käytettäväksi säätiöissä.

Jos tällaista merkintää ei ole, tunnistetiedot on annettu levitetyllä maalilla vahvistuspalkkien päissä tai hännän osissa. Merkintävärit:

A500C - valkoinen ja sininen;

A600C - keltainen ja valkoinen;

A600K - keltainen ja punainen;

A800K - vihreä ja punainen;

A1000K - sininen ja punainen;

Ja joskus on varustettu ankkurilla, jolla on suora aakkosnumeerinen vieritysmerkintä tangolla ja myös halkaisijan osoittaminen. Yllä olevassa kuvassa esimerkiksi A500 C -liittimet, joiden läpimitta on 12 ja 16 mm.