Miksi lisätä saippua betoniin?

Kun säätiö kaadettiin rakennustyömaalla, sekoittimella seisova kaveri lisäsi jatkuvasti saippuaa jokaiseen erään ja sitten kun munat alkoivat, he alkoivat myös laittaa saippua ratkaisuun, miksi näin, mistä se on?

 • Lähettäjä: Woland174
 • Päivämäärä: 24.11.2012
 • Osasto: Betoni, betonin lisäaineet
 • Vastaukset: 8
 • Periaatteessa näen myös, että he lisäävät saippuaa, nestemäistä saippuaa, lauttaa, pyykinpesuaineita (savi lisättiin useammin vanhanaikaisina aikoina), mielestäni tavoitteena on saavuttaa valmiin ratkaisun plastisuus, jos ajattelet vaihtoehtoa - on olemassa. Kotimainen superplasticisaattori (esimerkiksi C-3) on myynnissä kaikilla rakennusmarkkinoilla.

  Kyllä, saippuaa ei riitä. Mutta jos rakentaja lisäsi shampoo-, pyykinpesuaine- tai muita astianpesuaineita, vaikutus olisi konkreettisempi. Itse asiassa, vaikka ratkaisu muuttuu paljon muuksi ja joustavaksi. Ja sitten työskennellä hänen kanssaan on ilo. Vaikka hiekalla on korkea savi, sinun ei pitäisi lisätä pesuaineita, sillä päinvastoin tämä heikentää laatua.

  Lisätään betonisekoituksen tasaista vakautta sementillä ja vedellä tasaisella määrällä. Se on erityisen tärkeää raskaan betonin valmistuksessa tiiviisti vahvistetulle muotille. Kun liuoksen jäykkyys voi muodostaa kuoret tai tyhjät, mikä johtaa voiman vähenemiseen. Koska sementillä ja saippualla on samanlainen emäksinen ympäristö, ne ovat täysin yhteensopivia. Aiemmin lisätty kananmunien, saven tai kalkin plastisuusproteiineihin.

  Saippua ei voida lisätä betoniin säätöön, juoksevuus heikkenee ja on parempi lisätä tavallinen lautta tai jokin muu astianpesuainetta muurauslaastille, liuos muuttuu muoviksi eikä se levitä.

  Betonin betoni ei saa heittää, sinun on ensin laimennettava vedessä. Kuten shampoot tai astianpesuaineet, saippua on pinta-aktiivinen aine. Kun se tulee betoniin tai laastiin, se peittää kaikki hiukkaset, vähentää kitkaa ja veden kulutusta ja sementtiä parantaen virtaavuutta. Samalla kuitenkin parannetaan kovettumisaikaa.

  Saippua vesipitoinen liuos on paljon nestemäisempi kuin vesi. Ja kyky tunkeutua pienempiin huokosiin. Niinpä betoni, joka valmistetaan saippualiuoksessa, paranee paremmin pinnoitettavat pinnat ja täyteaine (savi, murskattu kivi, rakeistettu kuona, seulonta jne.). Siksi on parempi, että betoni pitää kiinni niistä, ja tilavuudessa on vähemmän aukkoja ja nieluja. Betonin lujuus on suurempi. Mutta sekoitettaessa, on parempi olla lisäämättä vettä ja nestemäistä saippuaa erikseen, mutta sekoittaa ne etukäteen.

  Periaatteessa tämä menettely lisää joustavuutta betoniin työn aikana. Mutta tämä asia? Nyt on olemassa paljon erilaisia ​​lisäaineita ja pehmittimiä, erityisesti parantamaan betoniseoksen ominaisuuksia. Kaikki eivät ole hyviä.

  Jos tarkoitat nestemäistä saippuaa, silloin sekoitettaessa betonia lisätään siihen plastisuutta. Vaihtoehtona tehdastuotannon pehmittimille, joita ei aina ole helppo löytää, ja jos löydät sen, tilavuudet ovat suuret - vähintään 10 litraa, ja sitä käytetään pieninä annoksina, joten jäljellä on se, että se ei näytä kannattavalta monille. Saippuan käyttö on perusteltua sen suuremmasta saatavuudesta. Mutta toisin kuin ammattimaiset tuotteet, joissa on käyttö- ja annosteluohjeet, sinun on mitattava summa oikein. Kokeneet käsityöläiset suosittelevat teelusikallista kuivaa sementtiä. Minusta tuntuu kuitenkin, että vakavan yrityksen tulisi käyttää sopivia materiaaleja, ei improvisoituja keinoja. No, saippua käytetään tarkoitukseensa.

  Nestemäinen saippua sementtilaastissa: komponenttien suhde tasoitukseen ja kipsiin

  Etusivu »Julkaisut» Nestemäinen saippua sementtilaastilla: komponenttien suhde laatoille ja kipsiin

  Kun vastaat kysymykseen siitä, miksi nestemäistä saippua lisätään sementtiin, päälliköt huomaavat sen kyvyn vaikuttaa muovien lujuuteen ja laatuun. On suositeltavaa ottaa tämä saatavana oleva pehmittimen korvike betonisekoittimelle heti veden kanssa tai sen jälkeen, enintään 5% kokonaismassasta. Saippualla on sama emäksinen ympäristö kuin sementti, ne ovat täysin yhteensopivia, syöttäen sen nestemäiseen tilaan, voit luoda kalvon, jolla on pienin kiristyssuhde. Tämän seurauksena betoni tunkeutuu paremmin pieniin huokosiin ja muodostaa vähemmän tyhjiä, kun se kovettuu, eli vaahdotettu koostumus, joka ei ole vahvistava lisäaine, lisää edelleen vahvuuttaan. Samanaikaisesti ei pidä liioitella sen tehokkuutta, kuten mikä tahansa epäpuhtaus, nestesaippua on sen erityinen tarkoitus ja suositeltava käyttö.

  Pesuaine auttaa lisäämään sementtipohjaisten liuosten sujuvuutta ja ennen kaikkea lisäämättä W / C-suhdetta. Vedessä täysin liukeneva saippua tunkeutuu nopeasti ja se jakautuu tasaisesti koko sementtiseoksen rakenteeseen. Hänen panoksensa myönteiset vaikutukset ovat:

  • lisääntynyt elastisuus;
  • vähentää suhdetta V / C, estäen liuoksen jakamisen ja veden erottamisen;
  • parantamaan betonin kiinnittymisen laatua vahvikkeeksi ja suuria fraktioita keskenään;
  • aukkojen minimointi, halkeilun vähentäminen;
  • Helpottaa käsittelyn ja kaatamisen prosessi.

  Tyypillisempi vaikutus saavutetaan, kun saippua lisätään kipinöinti- ja muurausratkaisuihin hiutaloituun betoniin, vaahtolohkoihin ja rakenteiden betonointiin tyydyttyneellä vahvikkeella. Valmistettaessa betonia, jossa on laajennettu savi ja soran täyttö, sekoitusnopeus kasvaa merkittävästi. Lomakkeet, joissa on suuri tiilien, kuonojen ja murskattujen kivien seulonta, ovat paremmin täytettyjä, onteloita ei käytännössä muodosteta. Samasta syystä nestemäistä saippuaa on suositeltavaa lisätä muurauslaastareihin. Lisäetuna on tiivisteen purkamisen yksinkertaistaminen, jähmettymisen jälkeen se poistetaan ilman paljon vaivaa ja betonisekoitin pestään nopeammin.

  Rajoitukset ovat malleja, joilla on korkea pakkasenkestävyys ja vedenpitävyys. Asianmukai- silla mittasuhteilla nestemäinen saippua ei voi heikentää betonin ominaisuuksia, mutta hidastumisprosessi muuttuu vähäisemmäksi ja kosteuden kapillaareja ulospäin. Huomionarvoista on myös kutistumisen lisääntyminen, vaikka tämä on varsin myönteinen asia. Sementtilietteen kulutus on vähäpätöinen, mutta se nousee johtuen sen juoksevuudesta ja tiheämmistä tyhjiöiden täyttämisestä.

  Käytetyt osuudet

  Yksityisissä käytännöissä on tavanomaista lisätä 50-100 g saippuaa 1 osaan betonia betonisekoittimessa (tai 1 tee-lusikka per sementtikauha). Suhteiden pienentäminen ei yksinkertaisesti johda haluttuun vaikutukseen, ja lisäys edistää suolojen poistamista liuoksesta ja efflorescentin muodostumista kiinteytymisen jälkeen. Ylimäärällä vaahdolla sementin hydratointiprosessit häiriintyvät, mikä ei ole hyväksyttävää, varsinkin kun betonointi alhaisissa lämpötiloissa.

  Valitut mittasuhteet eivät ole riippuvaisia ​​betonin ja portlandsementin merkistä, vaan niiden on oltava 5 prosenttia kokonaismassasta. Mutta ne vaikuttavat V / C-suhde, on parempi sulkea liuos vähitellen lisäämällä viimeiset 10-15% vettä pienissä osissa.

  Optimaalinen määrä on 5-10 ml / 10 kg portlandsementtiä. Saippua otetaan nestemäiseksi betonisekoittimeen ennen hieno ja karkeaa täyteainetta. Tärkeä vivahde: ​​tässä tapauksessa sementtilevyihin vaikuttaa merkittävästi hiekan ominaisuudet. Kun se osuu saviepäpuhtauksiin, pesuainetta tai saippuaa ei suositella, pienet suspensiot vain heikentävät yhdisteiden laatua. Ei ole suositeltavaa käyttää hankausjauheita tai raastettua saippuaa, koska ne liukenevat huonosti ja ne edistävät suolojen poistamista betonista.

  Esimerkkinä mainittakoon resepti sementtiseinälaastin valmistukseen lisättäessä pesuaineita. Tällöin M100-tuotemerkin seoksen muodostaminen suhde on 1: 4 parempi. Neljä kauhoa hiekkaa ja 5000100 g nestemäistä saippuaa otetaan 1 säiliöön M400-sideainetta. Sementin lujuusluokka kasvaa, sen mittasuhteet vähenevät. Toisin sanoen muurauslaastilla M100 Portland-sementistä M500 käytetään suhdetta 1: 5. On huomionarvoista, että pesun kulutus ei kasva, se on edelleen 50-100 g. On vaikeinta laskea tarvittavaa määrää vettä, mutta on ehdottomasti kiellettyä lisätä sen osuutta liuoksessa.

  Ei ole mitään syytä käyttää kalliita nestesaippua hyvämaineisista valmistajista. Päinvastoin, mitä yksinkertaisempi koostumus on, sitä pienempi on sataman sementin kanssa yhteensopimattomien tai sen odottamattomien tapojen kanssa ristiriidassa olevien aineiden läsnäolo. Tästä lisäaineesta vaaditaan vain vaahto ja nopea liukeneminen vedessä. On syytä panna merkille, että valmiin ratkaisun asettaminen ei anna mitään konkreettista vaikutusta (toisin kuin monet muut modifioivat komponentit, jotka sääntöjen mukaan kaadetaan konkreettiseen sekoittimeen viimeisimmissä kiertoajankohdissa). Siksi nestemäinen saippua lisätään erän alussa, joka ympäröi ja yhdistää kaikki hiukkaset ja jakeet.

  Liuoksen valmistusaikaa lisätään 3-5 minuuttia, kunnes aine on täysin liuennut veteen. Mutta se kompensoidaan kiihdyttämällä sekoitusprosessia betonille, jossa on laajennettu savi.

  Jotkut asiantuntijat neuvovat käyttämään kuivia valmisteita kuivan täyteaineen täyttämiseksi osilla: ensimmäisen osuuden osuudesta, sitten kaikesta sementistä ja sitten loput hiekasta. Valmiin liuoksen paksu sakeus, vesi ei tule erottumaan. Ja mikä on tärkeää, sinun on odotettava vaahdon jakamista ja liukenemista, on mahdotonta työskennellä vaahdotettujen koostumusten kanssa. Eli sama periaate: homogeenisempi betoni, sitä parempi se on.

  Älä odota puhdistusaineiden ihmeitä: ne eivät paranna sementin laatua eivätkä vaikuta positiivisesti siihen perustuvien ratkaisujen perusominaisuuksiin. Oletus, että saippuan lisäämällä saat hyvää betonia huonoista ja vanhentuneista osista virheellisesti. Juuri liima ja juoksevuus lisääntyvät, sementtilaastujen ja karkean täyteaineen sekoittaminen yksinkertaistuu. Lisäaineen maksimaalinen vaikutus tuntuu, kun valumuotit valetaan tyhjiöiden vaaraa vastaan, ei ole mitään syytä käyttää sitä kovetettaessa betonipinnoitteita tai ulkopinnoitteita.


  Seinien karkea kohdistaminen kipsillä on luotettavin ja kestävä versio starter-viimeistelystä. Kestävä laasti tarttuu hyvin betoniin ja.


  Aluslaskenta ja sen samanaikainen lämmitys voidaan tehdä kevyellä, laajennetulla savibetonipinnoitteella. Se on helppo tehdä itse, tärkein asia -.


  Nykyaikaisessa rakenteessa on niin sanottu puolikuiva vaihtoehto tavalliselle märkäpinnoille tai kuivalle kipsille, joka perustuu kipsilevyyn.

  Kuinka paljon nestemäistä saippuaa olisi lisättävä betoniin

  Pesuaine sementtilaastissa

  Kun vastaat kysymykseen siitä, miksi nestemäistä saippua lisätään sementtiin, päälliköt huomaavat sen kyvyn vaikuttaa muovien lujuuteen ja laatuun. On suositeltavaa ottaa tämä saatavana oleva pehmittimen korvike betonisekoittimelle heti veden kanssa tai sen jälkeen, enintään 5% kokonaismassasta. Saippualla on sama emäksinen ympäristö kuin sementti, ne ovat täysin yhteensopivia, syöttäen sen nestemäiseen tilaan, voit luoda kalvon, jolla on pienin kiristyssuhde. Tämän seurauksena betoni tunkeutuu paremmin pieniin huokosiin ja muodostaa vähemmän tyhjiä, kun se kovettuu, eli vaahdotettu koostumus, joka ei ole vahvistava lisäaine, lisää edelleen vahvuuttaan. Samanaikaisesti ei pidä liioitella sen tehokkuutta, kuten mikä tahansa epäpuhtaus, nestesaippua on sen erityinen tarkoitus ja suositeltava käyttö.

  1. Mihin sitä käytetään?
  2. Suhteen määrittäminen
  3. Mitä päälliköt sanovat?

  Pesuaine auttaa lisäämään sementtipohjaisten liuosten sujuvuutta ja ennen kaikkea lisäämättä W / C-suhdetta. Vedessä täysin liukeneva saippua tunkeutuu nopeasti ja se jakautuu tasaisesti koko sementtiseoksen rakenteeseen. Hänen panoksensa myönteiset vaikutukset ovat:

  • lisääntynyt elastisuus;
  • vähentää suhdetta V / C, estäen liuoksen jakamisen ja veden erottamisen;
  • parantamaan betonin kiinnittymisen laatua vahvikkeeksi ja suuria fraktioita keskenään;
  • aukkojen minimointi, halkeilun vähentäminen;
  • Helpottaa käsittelyn ja kaatamisen prosessi.

  Tyypillisempi vaikutus saavutetaan, kun saippua lisätään kipinöinti- ja muurausratkaisuihin hiutaloituun betoniin, vaahtolohkoihin ja rakenteiden betonointiin tyydyttyneellä vahvikkeella. Valmistettaessa betonia, jossa on laajennettu savi ja soran täyttö, sekoitusnopeus kasvaa merkittävästi. Lomakkeet, joissa on suuri rikki tiili, kuona ja murskattu kivi, ovat erittäin täynnä korkealaatuisia, lähes ei ole mitään onteloita. Samasta syystä nestemäistä saippuaa on suositeltavaa lisätä muurauslaastareihin. Lisäetuna on tiivisteen purkamisen yksinkertaistaminen, jähmettymisen jälkeen se poistetaan ilman paljon vaivaa ja betonisekoitin pestään nopeammin.

  Rajoitukset ovat malleja, joilla on korkea pakkasenkestävyys ja vedenpitävyys. Asianmukai- silla mittasuhteilla nestemäinen saippua ei voi heikentää betonin ominaisuuksia, mutta hidastumisprosessi muuttuu vähäisemmäksi ja kosteuden kapillaareja ulospäin. Huomionarvoista on myös kutistumisen lisääntyminen, vaikka tämä on varsin myönteinen asia. Sementtilietteen kulutus on vähäpätöinen, mutta se nousee johtuen sen juoksevuudesta ja tiheämmistä tyhjiöiden täyttämisestä.

  Käytetyt osuudet

  Yksityisissä käytännöissä on tavanomaista lisätä 50-100 g saippuaa 1 osaan betonia betonisekoittimessa (tai 1 tee-lusikka per sementtikauha). Suhteiden pienentäminen ei yksinkertaisesti johda haluttuun vaikutukseen, ja lisäys edistää suolojen poistamista liuoksesta ja efflorescentin muodostumista kiinteytymisen jälkeen. Ylimäärällä vaahdolla sementin hydratointiprosessit häiriintyvät, mikä ei ole hyväksyttävää, varsinkin kun betonointi alhaisissa lämpötiloissa.

  Valitut mittasuhteet eivät ole riippuvaisia ​​betonin ja portlandsementin merkistä, vaan niiden on oltava 5 prosenttia kokonaismassasta. Mutta ne vaikuttavat V / C-suhde, on parempi sulkea liuos vähitellen lisäämällä viimeiset 10-15% vettä pienissä osissa.

  Optimaalinen määrä on 5-10 ml / 10 kg portlandsementtiä. Saippua otetaan nestemäiseksi betonisekoittimeen ennen hieno ja karkeaa täyteainetta. Tärkeä vivahde: ​​tässä tapauksessa sementtilevyihin vaikuttaa merkittävästi hiekan ominaisuudet. Kun se osuu saviepäpuhtauksiin, pesuainetta tai saippuaa ei suositella, pienet suspensiot vain heikentävät yhdisteiden laatua. Ei ole suositeltavaa käyttää hankausjauheita tai raastettua saippuaa, koska ne liukenevat huonosti ja ne edistävät suolojen poistamista betonista.

  Esimerkkinä mainittakoon resepti sementtiseinälaastin valmistukseen lisättäessä pesuaineita. Tällöin M100-tuotemerkin seoksen muodostaminen suhde on 1: 4 parempi. Neljä kauhoa hiekkaa ja 5000100 g nestemäistä saippuaa otetaan 1 säiliöön M400-sideainetta. Sementin lujuusluokka kasvaa, sen mittasuhteet vähenevät. Toisin sanoen muurauslaastilla M100 Portland-sementistä M500 käytetään suhdetta 1: 5. On huomionarvoista, että pesun kulutus ei kasva, se on edelleen 50-100 g. On vaikeinta laskea tarvittavaa määrää vettä, mutta on ehdottomasti kiellettyä lisätä sen osuutta liuoksessa.

  Ei ole mitään syytä käyttää kalliita nestesaippua hyvämaineisista valmistajista. Päinvastoin, mitä yksinkertaisempi koostumus on, sitä pienempi on sataman sementin kanssa yhteensopimattomien tai sen odottamattomien tapojen kanssa ristiriidassa olevien aineiden läsnäolo. Tästä lisäaineesta vaaditaan vain vaahto ja nopea liukeneminen vedessä. On syytä panna merkille, että valmiin ratkaisun asettaminen ei anna mitään konkreettista vaikutusta (toisin kuin monet muut modifioivat komponentit, jotka sääntöjen mukaan kaadetaan konkreettiseen sekoittimeen viimeisimmissä kiertoajankohdissa). Siksi nestemäinen saippua lisätään erän alussa, joka ympäröi ja yhdistää kaikki hiukkaset ja jakeet.

  Liuoksen valmistusaikaa lisätään 3-5 minuuttia, kunnes aine on täysin liuennut veteen. Mutta se kompensoidaan kiihdyttämällä sekoitusprosessia betonille, jossa on laajennettu savi.

  Jotkut asiantuntijat neuvovat käyttämään kuivia valmisteita kuivan täyteaineen täyttämiseksi osilla: ensimmäisen osuuden osuudesta, sitten kaikesta sementistä ja sitten loput hiekasta. Valmiin liuoksen paksu sakeus, vesi ei tule erottumaan. Ja mikä on tärkeää, sinun on odotettava vaahdon jakamista ja liukenemista, on mahdotonta työskennellä vaahdotettujen koostumusten kanssa. Eli sama periaate: homogeenisempi betoni, sitä parempi se on.

  Älä odota puhdistusaineiden ihmeitä: ne eivät paranna sementin laatua eivätkä vaikuta positiivisesti siihen perustuvien ratkaisujen perusominaisuuksiin. Oletus, että saippuan lisäämällä saat hyvää betonia huonoista ja vanhentuneista osista virheellisesti. Juuri liima ja juoksevuus lisääntyvät, sementtilaastujen ja karkean täyteaineen sekoittaminen yksinkertaistuu. Lisäaineen maksimaalinen vaikutus tuntuu, kun valumuotit valetaan tyhjiöiden vaaraa vastaan, ei ole mitään syytä käyttää sitä kovetettaessa betonipinnoitteita tai ulkopinnoitteita.

  Lisää pesuainetta sementtiseokseen

  Pesuainetta tai nestemäistä saippuaa betonille lisättäessä on tarkoitus lisätä lisäaineiden lujuutta ja tarttuvuutta. Ne korvaavat tehokkaasti kalliita pehmittimiä, joskus parantavat kimmoisuutta ja kykyä päästä pieniin tyhjiin. Sitä otetaan käyttöön pakollisella osuudella - enintään 5% sideaineen kokonaispainosta, tarkka arvo riippuu käytetyn liuoksen tyypistä. Tämäntyyppiset epäpuhtaudet edellyttävät perusteellista sekoittumista, haluttu vaikutus saavutetaan vain yhdis- tettyjen yhdisteiden tasaisella jakautumisella kipsi-, betoni-, muuraus- tai tasoitusseosten komponenttien välillä.

  Nestemäisen saippuan lisäys rakennuksen ratkaisuihin

  Kaikki pesuaineet sisältävät rasvahappoja ja niillä on sama emäksinen ympäristö sementillä. Ne liukenevat veteen ilman jäännöstä ja tunkeutuvat hyvin rakenteeseen. Niiden lisäysominaisuuksiin kuuluu havaittavissa olevan plastisuuden saavuttaminen V / C: n vähimmäissuhteella, parempi tarttuvuus hiukkasten ja jakeiden välillä sekä työpinnan ja lujituksen. Kun nämä yhdisteet syötetään betoniin, havaitaan voiduuden vähenemistä ja kaatamisen ja tiivistämisen prosessi yksinkertaistuu. Nestemäistä saippuaa voidaan turvallisesti käyttää kipsi- ja muurauslaastareita käytettäessä ja halkeamiskestävyyden parantamisen lisäksi sementtiseos ei kerro ja säilyy liikkuessa pidempään.

  Tätä lisäystä pidetään vaikeana korvata, kun:

  • Betonin valmistus tiheästi vahvistetuille rakenteille.
  • Sama keramiittibetonia varten, suuria fraktioita sisältävät komposiitit, raskaat betonit tai vastaavat liuokset, joilla on pieni suhde W / C.
  • Portland-sementin pohjaan perustuvien kipsi- tai muurausseosten itsenäinen valmistelu huokoisten lohkojen asennusta varten.

  Nestemäinen saippua lisätään sementtiin vain laimennetussa muodossa, ihanteellisesti komponenttien sekoittamisen alkuvaiheessa. Sen syöttö toimitetaan etukäteen, sitä ei ole tarpeen käyttää keinona lisätä seosten liikkuvuutta, jotka ovat alkaneet asettaa. Joka tapauksessa se on alhaisempi funktionaalisessa tehtaan superplasticisaattoreissa (vaikutus on saavutettu eri prosesseilla) eikä sillä ole myönteisiä vaikutuksia sellaisiin ominaisuuksiin kuin kutistuminen, veden kestävyys ja kestämättömien jäädytysjaksojen lukumäärä. Voima paranee epäsuorasti: minimoimalla aukkoja tasaisemmalla täyteainejakaumalla. Sovelluksen haittoihin kuuluu sementin hydratoinnin rikkominen: liiallisen pehmittimen avulla kovettuvan liuoksen rakenne muuttuu, erityisesti kapillaareja, jotka johtavat kosteuden pintaan, ei muodostu.

  Tulosuhde

  Nestemäinen saippua ei sisälly maksaan liukoisiin lisäaineisiin betonissa, sen annostus suhteessa muihin komponentteihin ei normalisoidu. Kaikkien tehtaan pehmittimien yläraja on 5% sementin kokonaismassasta, mutta käytännössä sitä lisätään paljon vähemmän, 0,5 - 1%. Valmisvalmisteisten epäpuhtauksien osalta tämä selittyy sekä kalliilla kustannuksilla että korkean hyötysuhteen omaavalla pinnoitteella ja pinnoitteen kastumisen riski saippualla - samoista syistä sekä puutteellisesta kovettumisajasta ja veden ja pakkasvastuksen heikkenemisestä johtuen sideaineen hydratointiprosessien häiriöstä. Mitä monimutkaisempi pesuainekoostumus, sitä vähemmän se soveltuu sementtilaastin sisäänpääsyyn, suositaan yksinkertaisia ​​halpoja merkkejä.

  Suositellut mittasuhteet riippuvat valmistettujen seosten tyypistä ja tilavuudesta:

  • 1 tl (5-10 ml) per 10 kg portlandsementtiä. Tämä suhde on yleismaailmallinen, sitä voidaan käyttää, kun kaadetaan saippua kipsiin ja muurauskoostumukseen, jolloin tasoitusyhdisteitä valmistetaan tasoitettavaksi. Se on tarkoitettu nestemäisissä muodoissa.
  • Keskikokoisen betonisekoittimen kapasiteetiltaan 50-100 g (ml) / 1 kapasiteettia sementtipohjaisten liuosten valmistukseen lisäämällä karkeaa täyteainetta: murskattua kiveä tai soraa monoliittisten rakenteiden, myös perustusten, valu. Suhde W / C minimi on noin 0,5-0,65.
  • 50-100 g nestemäistä saippuaa 1 ämpärille Portland-sementille, jonka vahvuusmerkki on M400 ja 4 kauhan hiekkaa sekoitettaessa muurauslaastia.
  • 1-2 rkl per 25 kg sementtiä laajennetun savibetonin valmistuksessa. Mitä suurempi on laajennetun saven murto, sitä suurempi on pehmittimen käytön vaikutus. Tällöin nestemäinen saippua tavanomaisen betonin tavoin sekoitetaan veden kanssa, mutta vaahdon muodostuminen on tuskin havaittavissa, joten ei pitäisi odottaa suurta liikkuvuutta. Sen läsnäolo koostumuksessa parantaa lujuusominaisuuksia, sideaine nopeasti peittää paistetun saven sileät jakeet ja liima ne hyvin.

  Yleissääntöä sovelletaan: nestemäisen saippuan osuudet lasketaan sementin painosta sen lujuusasteesta riippumatta. Ylempi sallittu annos, kun sekoitetaan komponentteja standardisuhteissa, noudatetaan aina. Käytettäessä sementtiä M300 tai M500 veden kanssa kaadettava saippuavettä on sama.

  Annoksen pienentäminen on merkityksetöntä - adheesion ja plastisuuden parantamista ei yksinkertaisesti saavuteta, lisäys ei ole toivottavaa: efflorescence muodostuminen on mahdollista seoksen suolojen huuhtoutumisen vuoksi.

  Joissakin tapauksissa laimennetun saippuan syöttö ei ole toivottavaa: tämä sisältää sementtilattian valmistuksen hiekan, jolla on paljon saviä tai muita vieraita epäpuhtauksia. Mutta tämä haitta on helppo poistaa - vain pestä ja kuivaa täyteaine. Tällaisten betonien kanssa täytetty muotti on helpompi poistaa muottipesät, mutta niiden asettaminen ja kovettumisnopeus hidastuu ja rajoitetuilla työehdoilla kannattaa etsiä toista tapaa parantaa tarttumista. Joskus saippua kaadetaan betonisekoittimeen vain viimeisessä erässä, jotta sen pesu yksinkertaistuu.

  Toisin kuin monet lisäaineet betoni- ja sementtiseoksissa, tätä ei esiinny lopussa, vaan alussa yhdessä tärkeimpien vesimäärien kanssa. Tällöin koostumus on täysin jaettu sideaineen ja täyteaineiden jyvien väliin ja peittää ne tasaisesti. Saippua nestemäisessä tilassa sekoitetaan veden kanssa, mutta sitä ei sekoiteta, kun muodostuu vaahto betonisekoittaja tai rakennesekoitin pysähtyy ja odottaa sen asettumista. Oikein sekoitettu sementtilaasti ei saa kerrostua, ja siinä on valkoisia raitoja. Sitä voidaan käyttää välittömästi valmistuksen jälkeen, kaikissa muissa työvaiheissa ei poikkea tavanomaisesta.

  Käytä nestemäistä saippua betonin tarttumisen parantamiseksi

  Tällä hetkellä kemianteollisuus edustaa laajaa valikoimaa lisäaineita, pehmittimiä betonituotteiden ja -muotojen laadun parantamiseksi. On kuitenkin konkreettisessa ratkaisussa lisäaine, joka on osoittautunut positiiviseksi pitkään, mutta tällä hetkellä sitä ei useinkaan muisteta, se on nestemäinen saippua.

  Saippualustan pinnalle muodostuu kalvo, jonka pintajännityskerroin on lähes kaksi kertaa pienempi kuin veden (t = 20 ° C, 1,83 kertaa). Täten saippuan lisäyksellä valmistettu betoniliuos on suurempi juoksevuus ja pystyy tunkeutumaan pienempiin huokosiin. Yhteysalue ja siten myös betonin kiinnittyminen muihin kappaleisiin (tarttuvuus) lisääntyvät. Käytännöllisellä alalla tämä on tehokkuuden omaavan saippualiuoksen laatu, joka ilmenee seuraavista työntyypeistä:

  Muottien täyttö, joka on hyvin kyllästetty vahvikkeella. Pohjaveden täyttäminen karkeasta sorauksesta tai, kuten tapahtuu, rikkoutuneiden tiilien, hiutaleiden, kuona-kaatopaikkojen polttamisen yhteydessä. Näissä tapauksissa liuoksen suuremman juoksevuuden ansiosta muodostuneiden ontelojen lukumäärä ja koko pienentyvät.

  Kun betonia sekoitetaan täyteaineen kanssa: laajennettu savi, sora jne. täyteaineen täydelliseen ja laadukkaan kostuttamiseen käytetty aika lyhenee useita kertoja.

  Saippuan lisäämisen osalta: kaada se sekoittimen säiliöön, laimennetaan vedellä 5 - 10 ml: n painoarvoa kohti 10 kg sementtiä. Ei ole tarpeen laskea etukäteen erän määrää erää kohden, se voidaan laimentaa tarkoituksellisesti pienemmällä tilavuudella ja lisätä vettä myöhemmin erälle tarpeen mukaan. Meneillään ei pidä olla. Suhdetta pienentämällä - tartunta heikentyy. Kasvaessa: tarttuvuus ei parane, mutta liuoksessa esiintyvien suolojen huuhtoutuminen voi tapahtua, jolloin muodostuu suolavärjäyksiä tuotteen pinnalle.

  Kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään sementtilaastiin

  Alkemistit alkoivatkin kokeilla, natriumsilikaattia tai kaliumia liuotettiin veteen jo keskiajalla, mutta nestemäistä (tai liukoista) lasia käytettiin laajalti vain 1800-luvulla. Nykyään tätä erikoistunutta liima-ainetta käytetään useilla aloilla: korjaustöiden, terästuotannon, lämmönkestävien maalien, kyllästämisen ja paljon muuta valmistettaessa. Jos lasketaan oikein, kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään sementtilaastiin, saat betonin lisäaineen, joka parantaa merkittävästi sen ominaisuuksia.

  Tarkastellaan tarkemmin, miksi betonirakenteiden rakentamisessa lisätään liukenevaa lasia betonin erään.

  Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin?

  Sementin, hiekan ja raunioiden sekoituksessa saadaan melko kestävä rakennusmateriaali, mutta joissakin tilanteissa betonin fysikaalis-kemialliset ominaisuudet eivät riitä. Hiekkasaastin ominaisuuksien parantamiseksi lisätään pehmittimiä, nestesaippuaa, lasia ja muita lisäaineita.

  Nestemäisellä lasilla on seuraava vaikutus liuokseen:

  • Lisää kosteudenkestävyyttä. Tämän vuoksi lasia lisätään rakenteisiin, jotka ovat kosketuksissa kosteuteen.
  • Nopeuttaa kovetusprosessia. Jos valmistat liuosta, joka sisältää Portland-sementtiä M 400, hiekkaa ja soraa ja lisää siihen lisäainetta, seos kovettuu päivässä (riippuen ilmalämpötilasta vähintään +20 astetta).
  • Antaa ratkaisun vedeneristysominaisuudet. Tällaisen lisäaineen kanssa oleva betoni ei ole altis muotille ja sienille. Tämä tapahtuu, koska nestelasissa on antibakteerisia ominaisuuksia.
  • Parantaa hankauskestävyyttä.
  • Liuoksen jousto kasvaa (jotkut lisäävät nestemäistä saippuaa tähän, mutta se ei ole yhtä tehokas).
  • Lisääntynyt lämmönkestävyys. Vertailun vuoksi tavallinen betoni ilman lisäaineita kykenee kestämään jopa 200 asteen lämmitystä, jonka jälkeen se murenee. Jos seokseen lisätään nestemäistä lasia (29-34%), monoliittinen rakenne kestää jopa 1400 astetta. Siksi uunien ja tulisijojen rakentamisessa käytetään useimmin tällaista lisäainetta.

  Lisäksi silikaattiliimalla on edullinen hinta. Pakkaus (15 kg) maksaa noin 280 ruplaa.

  Yleensä liukoinen lasi korvaa useita kalliita pehmentimiä kerralla: vedenpitävyys, plastisuus, veden kestävyys ja nopea karkaisu. Kumpikaan nestemäistä saippuaa, ei sammutettua kalkkia tai muita halpoja analogisia lisäaineita, joita jotkut rakentajat suosivat, voivat olla tällaisia ​​ominaisuuksia. Myös silikaattiliimaa voidaan käyttää kipsinä, jota levitetään harjalla tai suihkuttaa jäädytettyyn betonialustaan.

  Rakennetyypistä riippuen on tarpeen valita sopiva osuus seoksesta natriumsilikaatista.

  Nestemäisen lasin osuudet

  Ensinnäkin on määriteltävä, kuinka paljon valmiin seoksen pitäisi "tarttua". Tämä auttaa sinua seuraavaa taulukkoa.

  Asiantuntijat eivät suosittele, että liuokseen lisätään yli 25% liukoista lasia, koska se johtaa betonin sirontaan muutamassa päivässä sen jälkeen, kun se on kaadettu.

  Harkitse sementin, hiekan ja silikaatin liimojen yleisimpiä suhteita:

  • Jos käytät silikaattia rakenteen vedenpitävyyksien parantamiseksi, niin 1 litraan vettä tarvitaan 400 g lasia.
  • Jos haluat saada universaalin pehmittimen, sinun on sekoitettava 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja silikaattiseosta tilavuudeltaan 1/5 kokonaismassasta.
  • Jos haluat valmistaa vedenpitävää kipsiä, lisää 1 osa sementistä 2,5 osaa hiekkaa ja lisää seokseen 15% silikaattiliimaa ja vettä.
  • Kovetetun betonipinnan käsittelemiseksi sekoita vesi ja liukoinen lasi 5: 1-suhteeseen.

  Kun nestemäistä lasia lisätään betoniin perustavanlaatuisten pohjojen kaatamiseksi, edellyttäen, että alueella esiintyy happamia pohjavettä, seuraavia vivahteita on otettava huomioon:

  1. Liuokseen ei ole suositeltavaa lisätä yli 3% nestemäistä lasia.
  2. Pohja on eristettävä lisävesieristysmateriaaleilla.

  Tietenkin sinun on valmistauduttava asianmukaisesti lisäaineeseen.

  Miten betoniliuosta valmistetaan nestemäisellä lasilla

  Tällaisen erän valmistamiseksi noudata seuraavia ohjeita:

  1. Ota ämpäri puhdasta juomavettä (ilman suoloja ja muita epäpuhtauksia). Teknistä vettä ei voida käyttää, koska siinä olevat sulkeumat voivat vaikuttaa reaktioon.
  2. Kaada lasillinen nestemäistä lasia veteen ja sekoita seos perusteellisesti, kunnes silikaattiliima on täysin liuennut.
  3. Kaada tulokseksi saatu neste kouruun tai altaaseen.
  4. Samalla kun sekoitat nestettä, lisää siihen betonia ja hiekkaa sopivaan määrään.
  5. Voitele betoniliuos käyttämällä rakennesekoitinta tai suutinputkea, kunnes homogeeninen massa.
  6. Kaada betoni muottipesään.

  Ratkaisun valmistelussa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat suositukset:

  • Liukenevaa lasia ei missään olosuhteissa saa lisätä sementti-hiekkaseokseen lisäämättä ensin liuotinta lisäaineeseen veteen. Sama pätee veteen - se voidaan lisätä seokseen vain sekoittamalla se liimalla.
  • Useimmissa neste-lasipakkauksissa on ohjeita, jos lisäät lisäainetta säätöön (kuten edellä on kuvattu), käytä enintään 3% silikaattiliimaa, kaikissa muissa tapauksissa noudata valmistajan antamia tietoja.
  • Koska lisäaine vähentää huomattavasti betonin kovettumista, on parempi valmistaa liuos pieninä annoksina. Jos käytät betonisekoittimen tätä varten, seos pitää tarttua ennen sekoitusvaihetta. Katsokaa myös, että sinun täytyy työskennellä hyvin nopeasti.
  • Kun silikaattiliimaa lisätään, huuhtele huolellisesti kaikki työkalut ja kädet.
  • Vaikka nestemäinen lasinen ja ei-myrkyllinen, sinun ei pidä sallia silikaattiliiman suihketta joutuessaan iholle tai silmiin. Työskentele hyvin ilmastoidulla alueella, poissa lähteistä, jotka voivat aiheuttaa kipinöitä.

  Lopuksi

  Liukoinen lasi on paras korvaava sekä erikoistuneille lisäaineille että lisäaineille, kuten nestemäiselle saippualle tai kalkille. Jos sekoitat betonia kotona, lue huolellisesti etiketin ohjeet ja suositukset nestemäiselle lasille. Tarvittavien osuuksien noudattamatta jättäminen aiheuttaa rakenteen halkeilua ja jopa romahtamista.

  Miksi lisätä nestemäistä saippuaa sementtilaastiaan säätiölle

  Pesuainetta tai nestemäistä saippuaa betonille lisättäessä on tarkoitus lisätä lisäaineiden lujuutta ja tarttuvuutta. Ne korvaavat tehokkaasti kalliita pehmittimiä, joskus parantavat kimmoisuutta ja kykyä päästä pieniin tyhjiin. Sitä otetaan käyttöön pakollisella osuudella - enintään 5% sideaineen kokonaispainosta, tarkka arvo riippuu käytetyn liuoksen tyypistä. Tämäntyyppiset epäpuhtaudet edellyttävät perusteellista sekoittumista, haluttu vaikutus saavutetaan vain yhdis- tettyjen yhdisteiden tasaisella jakautumisella kipsi-, betoni-, muuraus- tai tasoitusseosten komponenttien välillä.

  1. Miksi saippua lisätään sementtiin?
  2. Suositellut mittasuhteet
  3. Vinkkejä asiantuntijoilta

  Nestemäisen saippuan lisäys rakennuksen ratkaisuihin

  Kaikki pesuaineet sisältävät rasvahappoja ja niillä on sama emäksinen ympäristö sementillä. Ne liukenevat veteen ilman jäännöstä ja tunkeutuvat hyvin rakenteeseen. Niiden lisäysominaisuuksiin kuuluu havaittavissa olevan plastisuuden saavuttaminen V / C: n vähimmäissuhteella, parempi tarttuvuus hiukkasten ja jakeiden välillä sekä työpinnan ja lujituksen. Kun nämä yhdisteet syötetään betoniin, havaitaan voiduuden vähenemistä ja kaatamisen ja tiivistämisen prosessi yksinkertaistuu. Nestemäistä saippuaa voidaan turvallisesti käyttää kipsi- ja muurauslaastareita käytettäessä ja halkeamiskestävyyden parantamisen lisäksi sementtiseos ei kerro ja säilyy liikkuessa pidempään.

  Tätä lisäystä pidetään vaikeana korvata, kun:

  • Betonin valmistus tiheästi vahvistetuille rakenteille.
  • Sama keramiittibetonia varten, suuria fraktioita sisältävät komposiitit, raskaat betonit tai vastaavat liuokset, joilla on pieni suhde W / C.
  • Portland-sementin pohjaan perustuvien kipsi- tai muurausseosten itsenäinen valmistelu huokoisten lohkojen asennusta varten.

  Nestemäinen saippua lisätään sementtiin vain laimennetussa muodossa, ihanteellisesti komponenttien sekoittamisen alkuvaiheessa. Sen syöttö toimitetaan etukäteen, sitä ei ole tarpeen käyttää keinona lisätä seosten liikkuvuutta, jotka ovat alkaneet asettaa. Joka tapauksessa se on alhaisempi funktionaalisessa tehtaan superplasticisaattoreissa (vaikutus on saavutettu eri prosesseilla) eikä sillä ole myönteisiä vaikutuksia sellaisiin ominaisuuksiin kuin kutistuminen, veden kestävyys ja kestämättömien jäädytysjaksojen lukumäärä. Voima paranee epäsuorasti: minimoimalla aukkoja tasaisemmalla täyteainejakaumalla. Sovelluksen haittoihin kuuluu sementin hydratoinnin rikkominen: liiallisen pehmittimen avulla kovettuvan liuoksen rakenne muuttuu, erityisesti kapillaareja, jotka johtavat kosteuden pintaan, ei muodostu.

  Tulosuhde

  Nestemäinen saippua ei sisälly maksaan liukoisiin lisäaineisiin betonissa, sen annostus suhteessa muihin komponentteihin ei normalisoidu. Kaikkien tehtaan pehmittimien yläraja on 5% sementin kokonaismassasta, mutta käytännössä sitä lisätään paljon vähemmän, 0,5 - 1%. Valmisvalmisteisten epäpuhtauksien osalta tämä selittyy sekä kalliilla kustannuksilla että korkean hyötysuhteen omaavalla pinnoitteella ja pinnoitteen kastumisen riski saippualla - samoista syistä sekä puutteellisesta kovettumisajasta ja veden ja pakkasvastuksen heikkenemisestä johtuen sideaineen hydratointiprosessien häiriöstä. Mitä monimutkaisempi pesuainekoostumus, sitä vähemmän se soveltuu sementtilaastin sisäänpääsyyn, suositaan yksinkertaisia ​​halpoja merkkejä.

  Suositellut mittasuhteet riippuvat valmistettujen seosten tyypistä ja tilavuudesta:

  • 1 tl (5-10 ml) per 10 kg portlandsementtiä. Tämä suhde on yleismaailmallinen, sitä voidaan käyttää, kun kaadetaan saippua kipsiin ja muurauskoostumukseen, jolloin tasoitusyhdisteitä valmistetaan tasoitettavaksi. Se on tarkoitettu nestemäisissä muodoissa.
  • Keskikokoisen betonisekoittimen kapasiteetiltaan 50-100 g (ml) / 1 kapasiteettia sementtipohjaisten liuosten valmistukseen lisäämällä karkeaa täyteainetta: murskattua kiveä tai soraa monoliittisten rakenteiden, myös perustusten, valu. Suhde W / C minimi on noin 0,5-0,65.
  • 50-100 g nestemäistä saippuaa 1 ämpärille Portland-sementille, jonka vahvuusmerkki on M400 ja 4 kauhan hiekkaa sekoitettaessa muurauslaastia.
  • 1-2 rkl per 25 kg sementtiä laajennetun savibetonin valmistuksessa. Mitä suurempi on laajennetun saven murto, sitä suurempi on pehmittimen käytön vaikutus. Tällöin nestemäinen saippua tavanomaisen betonin tavoin sekoitetaan veden kanssa, mutta vaahdon muodostuminen on tuskin havaittavissa, joten ei pitäisi odottaa suurta liikkuvuutta. Sen läsnäolo koostumuksessa parantaa lujuusominaisuuksia, sideaine nopeasti peittää paistetun saven sileät jakeet ja liima ne hyvin.

  Yleissääntöä sovelletaan: nestemäisen saippuan osuudet lasketaan sementin painosta sen lujuusasteesta riippumatta. Ylempi sallittu annos, kun sekoitetaan komponentteja standardisuhteissa, noudatetaan aina. Käytettäessä sementtiä M300 tai M500 veden kanssa kaadettava saippuavettä on sama.

  Annoksen pienentäminen on merkityksetöntä - adheesion ja plastisuuden parantamista ei yksinkertaisesti saavuteta, lisäys ei ole toivottavaa: efflorescence muodostuminen on mahdollista seoksen suolojen huuhtoutumisen vuoksi.

  Joissakin tapauksissa laimennetun saippuan syöttö ei ole toivottavaa: tämä sisältää sementtilattian valmistuksen hiekan, jolla on paljon saviä tai muita vieraita epäpuhtauksia. Mutta tämä haitta on helppo poistaa - vain pestä ja kuivaa täyteaine. Tällaisten betonien kanssa täytetty muotti on helpompi poistaa muottipesät, mutta niiden asettaminen ja kovettumisnopeus hidastuu ja rajoitetuilla työehdoilla kannattaa etsiä toista tapaa parantaa tarttumista. Joskus saippua kaadetaan betonisekoittimeen vain viimeisessä erässä, jotta sen pesu yksinkertaistuu.

  Toisin kuin monet lisäaineet betoni- ja sementtiseoksissa, tätä ei esiinny lopussa, vaan alussa yhdessä tärkeimpien vesimäärien kanssa. Tällöin koostumus on täysin jaettu sideaineen ja täyteaineiden jyvien väliin ja peittää ne tasaisesti. Saippua nestemäisessä tilassa sekoitetaan veden kanssa, mutta sitä ei sekoiteta, kun muodostuu vaahto betonisekoittaja tai rakennesekoitin pysähtyy ja odottaa sen asettumista. Oikein sekoitettu sementtilaasti ei saa kerrostua, ja siinä on valkoisia raitoja. Sitä voidaan käyttää välittömästi valmistuksen jälkeen, kaikissa muissa työvaiheissa ei poikkea tavanomaisesta.

  Kun vastaat kysymykseen siitä, miksi nestemäistä saippua lisätään sementtiin, päälliköt huomaavat sen kyvyn vaikuttaa muovien lujuuteen ja laatuun. On suositeltavaa ottaa tämä saatavana oleva pehmittimen korvike betonisekoittimelle heti veden kanssa tai sen jälkeen, enintään 5% kokonaismassasta. Saippualla on sama emäksinen ympäristö kuin sementti, ne ovat täysin yhteensopivia, syöttäen sen nestemäiseen tilaan, voit luoda kalvon, jolla on pienin kiristyssuhde. Tämän seurauksena betoni tunkeutuu paremmin pieniin huokosiin ja muodostaa vähemmän tyhjiä, kun se kovettuu, eli vaahdotettu koostumus, joka ei ole vahvistava lisäaine, lisää edelleen vahvuuttaan. Samanaikaisesti ei pidä liioitella sen tehokkuutta, kuten mikä tahansa epäpuhtaus, nestesaippua on sen erityinen tarkoitus ja suositeltava käyttö.

  1. Mihin sitä käytetään?
  2. Suhteen määrittäminen
  3. Mitä päälliköt sanovat?

  Pesuaine auttaa lisäämään sementtipohjaisten liuosten sujuvuutta ja ennen kaikkea lisäämättä W / C-suhdetta. Vedessä täysin liukeneva saippua tunkeutuu nopeasti ja se jakautuu tasaisesti koko sementtiseoksen rakenteeseen. Hänen panoksensa myönteiset vaikutukset ovat:

  • lisääntynyt elastisuus;
  • vähentää suhdetta V / C, estäen liuoksen jakamisen ja veden erottamisen;
  • parantamaan betonin kiinnittymisen laatua vahvikkeeksi ja suuria fraktioita keskenään;
  • aukkojen minimointi, halkeilun vähentäminen;
  • Helpottaa käsittelyn ja kaatamisen prosessi.

  Tyypillisempi vaikutus saavutetaan, kun saippua lisätään kipinöinti- ja muurausratkaisuihin hiutaloituun betoniin, vaahtolohkoihin ja rakenteiden betonointiin tyydyttyneellä vahvikkeella. Valmistettaessa betonia, jossa on laajennettu savi ja soran täyttö, sekoitusnopeus kasvaa merkittävästi. Lomakkeet, joissa on suuri rikki tiili, kuona ja murskattu kivi, ovat erittäin täynnä korkealaatuisia, lähes ei ole mitään onteloita. Samasta syystä nestemäistä saippuaa on suositeltavaa lisätä muurauslaastareihin. Lisäetuna on tiivisteen purkamisen yksinkertaistaminen, jähmettymisen jälkeen se poistetaan ilman paljon vaivaa ja betonisekoitin pestään nopeammin.

  Rajoitukset ovat malleja, joilla on korkea pakkasenkestävyys ja vedenpitävyys. Asianmukai- silla mittasuhteilla nestemäinen saippua ei voi heikentää betonin ominaisuuksia, mutta hidastumisprosessi muuttuu vähäisemmäksi ja kosteuden kapillaareja ulospäin. Huomionarvoista on myös kutistumisen lisääntyminen, vaikka tämä on varsin myönteinen asia. Sementtilietteen kulutus on vähäpätöinen, mutta se nousee johtuen sen juoksevuudesta ja tiheämmistä tyhjiöiden täyttämisestä.

  Käytetyt osuudet

  Yksityisissä käytännöissä on tavanomaista lisätä 50-100 g saippuaa 1 osaan betonia betonisekoittimessa (tai 1 tee-lusikka per sementtikauha). Suhteiden pienentäminen ei yksinkertaisesti johda haluttuun vaikutukseen, ja lisäys edistää suolojen poistamista liuoksesta ja efflorescentin muodostumista kiinteytymisen jälkeen. Ylimäärällä vaahdolla sementin hydratointiprosessit häiriintyvät, mikä ei ole hyväksyttävää, varsinkin kun betonointi alhaisissa lämpötiloissa.

  Valitut mittasuhteet eivät ole riippuvaisia ​​betonin ja portlandsementin merkistä, vaan niiden on oltava 5 prosenttia kokonaismassasta. Mutta ne vaikuttavat V / C-suhde, on parempi sulkea liuos vähitellen lisäämällä viimeiset 10-15% vettä pienissä osissa.

  Optimaalinen määrä on 5-10 ml / 10 kg portlandsementtiä. Saippua otetaan nestemäiseksi betonisekoittimeen ennen hieno ja karkeaa täyteainetta. Tärkeä vivahde: ​​tässä tapauksessa sementtilevyihin vaikuttaa merkittävästi hiekan ominaisuudet. Kun se osuu saviepäpuhtauksiin, pesuainetta tai saippuaa ei suositella, pienet suspensiot vain heikentävät yhdisteiden laatua. Ei ole suositeltavaa käyttää hankausjauheita tai raastettua saippuaa, koska ne liukenevat huonosti ja ne edistävät suolojen poistamista betonista.

  Esimerkkinä mainittakoon resepti sementtiseinälaastin valmistukseen lisättäessä pesuaineita. Tällöin M100-tuotemerkin seoksen muodostaminen suhde on 1: 4 parempi. Neljä kauhoa hiekkaa ja 5000100 g nestemäistä saippuaa otetaan 1 säiliöön M400-sideainetta. Sementin lujuusluokka kasvaa, sen mittasuhteet vähenevät. Toisin sanoen muurauslaastilla M100 Portland-sementistä M500 käytetään suhdetta 1: 5. On huomionarvoista, että pesun kulutus ei kasva, se on edelleen 50-100 g. On vaikeinta laskea tarvittavaa määrää vettä, mutta on ehdottomasti kiellettyä lisätä sen osuutta liuoksessa.

  Ei ole mitään syytä käyttää kalliita nestesaippua hyvämaineisista valmistajista. Päinvastoin, mitä yksinkertaisempi koostumus on, sitä pienempi on sataman sementin kanssa yhteensopimattomien tai sen odottamattomien tapojen kanssa ristiriidassa olevien aineiden läsnäolo. Tästä lisäaineesta vaaditaan vain vaahto ja nopea liukeneminen vedessä. On syytä panna merkille, että valmiin ratkaisun asettaminen ei anna mitään konkreettista vaikutusta (toisin kuin monet muut modifioivat komponentit, jotka sääntöjen mukaan kaadetaan konkreettiseen sekoittimeen viimeisimmissä kiertoajankohdissa). Siksi nestemäinen saippua lisätään erän alussa, joka ympäröi ja yhdistää kaikki hiukkaset ja jakeet.

  Liuoksen valmistusaikaa lisätään 3-5 minuuttia, kunnes aine on täysin liuennut veteen. Mutta se kompensoidaan kiihdyttämällä sekoitusprosessia betonille, jossa on laajennettu savi.

  Jotkut asiantuntijat neuvovat käyttämään kuivia valmisteita kuivan täyteaineen täyttämiseksi osilla: ensimmäisen osuuden osuudesta, sitten kaikesta sementistä ja sitten loput hiekasta. Valmiin liuoksen paksu sakeus, vesi ei tule erottumaan. Ja mikä on tärkeää, sinun on odotettava vaahdon jakamista ja liukenemista, on mahdotonta työskennellä vaahdotettujen koostumusten kanssa. Eli sama periaate: homogeenisempi betoni, sitä parempi se on.

  Älä odota puhdistusaineiden ihmeitä: ne eivät paranna sementin laatua eivätkä vaikuta positiivisesti siihen perustuvien ratkaisujen perusominaisuuksiin. Oletus, että saippuan lisäämällä saat hyvää betonia huonoista ja vanhentuneista osista virheellisesti. Juuri liima ja juoksevuus lisääntyvät, sementtilaastujen ja karkean täyteaineen sekoittaminen yksinkertaistuu. Lisäaineen maksimaalinen vaikutus tuntuu, kun valumuotit valetaan tyhjiöiden vaaraa vastaan, ei ole mitään syytä käyttää sitä kovetettaessa betonipinnoitteita tai ulkopinnoitteita.

  KMK Trade Company: 15 menestyvää vuotta myynnin markkinoilla

  15 vuotta KMK Trade Company on toiminut metallituotteiden tuotannon ja markkinoinnin markkinoilla. Yksi tärkeimmistä "KMK: n saavutuksista"

  Ikkunajärjestelmä "Favorite Space" voitti WorldBuild-näyttelyssä

  17. huhtikuuta, 24. kansainvälinen rakennus- ja viimeistelynäyttely aloitettiin Pietariin ExpoForum CEC: ssä

  Windows huolta Deceuninck Kazanin LCD "Rodina"

  Deceuninck ("Dekonink") yritys "Kazan Window Constructions" -konsernin luotettava kumppani valmis lasitus

  JUNG luo ensimmäiset vaihtokytkimet 2000-luvulla

  JUNG, älyllisen avaruusteknologian ja yksinomaisten sähkölaitteiden asiantuntija, esittelee

  KILPAILUN LOPPU "MULTICOMFORT HOUSE-2018: N SUUNNITTELU" COMPOSED IN MOSCOW

  19. huhtikuuta 2018, kansainvälinen kilpailu opiskelijoille "Designing

  ISOVER sai korkeimman arvosanan EcoMaterial Absolut Plus

  Huhtikuussa 2018 YEVERERin (Moskovan alue) tuottama ISOVER-lämmön- ja ääneneristysmateriaali saavutti enimmäismäärän

  Asuinkompleksi "Atlantis" Syktyvärissä lasitetut ikkunat Deceuninck

  Deceuninckin ("Dekenink") yhteistyökumppani Kirovo-Chepetskin yritys "Spetsremstroy-K" sai kolmannen lasin

  Uusia Deceuninck-tuotteita Fensterbau Frontalessa

  Nürnbergin kansainvälisessä näyttelyssä Fensterbau Frontale 2018, joka on omistettu ikkunoiden, ovien ja julkisivujen tuotantotekniikalle,

  Pesuaine sementtilaastissa

  Kun vastaat kysymykseen siitä, miksi nestemäistä saippua lisätään sementtiin, päälliköt huomaavat sen kyvyn vaikuttaa muovien lujuuteen ja laatuun. On suositeltavaa ottaa tämä saatavana oleva pehmittimen korvike betonisekoittimelle heti veden kanssa tai sen jälkeen, enintään 5% kokonaismassasta. Saippualla on sama emäksinen ympäristö kuin sementti, ne ovat täysin yhteensopivia, syöttäen sen nestemäiseen tilaan, voit luoda kalvon, jolla on pienin kiristyssuhde. Tämän seurauksena betoni tunkeutuu paremmin pieniin huokosiin ja muodostaa vähemmän tyhjiä, kun se kovettuu, eli vaahdotettu koostumus, joka ei ole vahvistava lisäaine, lisää edelleen vahvuuttaan. Samanaikaisesti ei pidä liioitella sen tehokkuutta, kuten mikä tahansa epäpuhtaus, nestesaippua on sen erityinen tarkoitus ja suositeltava käyttö.

  Pesuaine auttaa lisäämään sementtipohjaisten liuosten sujuvuutta ja ennen kaikkea lisäämättä W / C-suhdetta. Vedessä täysin liukeneva saippua tunkeutuu nopeasti ja se jakautuu tasaisesti koko sementtiseoksen rakenteeseen. Hänen panoksensa myönteiset vaikutukset ovat:

  • lisääntynyt elastisuus;
  • vähentää suhdetta V / C, estäen liuoksen jakamisen ja veden erottamisen;
  • parantamaan betonin kiinnittymisen laatua vahvikkeeksi ja suuria fraktioita keskenään;
  • aukkojen minimointi, halkeilun vähentäminen;
  • Helpottaa käsittelyn ja kaatamisen prosessi.

  Tyypillisempi vaikutus saavutetaan, kun saippua lisätään kipinöinti- ja muurausratkaisuihin hiutaloituun betoniin, vaahtolohkoihin ja rakenteiden betonointiin tyydyttyneellä vahvikkeella. Valmistettaessa betonia, jossa on laajennettu savi ja soran täyttö, sekoitusnopeus kasvaa merkittävästi. Lomakkeet, joissa on suuri rikki tiili, kuona ja murskattu kivi, ovat erittäin täynnä korkealaatuisia, lähes ei ole mitään onteloita. Samasta syystä nestemäistä saippuaa on suositeltavaa lisätä muurauslaastareihin. Lisäetuna on tiivisteen purkamisen yksinkertaistaminen, jähmettymisen jälkeen se poistetaan ilman paljon vaivaa ja betonisekoitin pestään nopeammin.

  Rajoitukset ovat malleja, joilla on korkea pakkasenkestävyys ja vedenpitävyys. Asianmukai- silla mittasuhteilla nestemäinen saippua ei voi heikentää betonin ominaisuuksia, mutta hidastumisprosessi muuttuu vähäisemmäksi ja kosteuden kapillaareja ulospäin. Huomionarvoista on myös kutistumisen lisääntyminen, vaikka tämä on varsin myönteinen asia. Sementtilietteen kulutus on vähäpätöinen, mutta se nousee johtuen sen juoksevuudesta ja tiheämmistä tyhjiöiden täyttämisestä.

  Käytetyt osuudet

  Yksityisissä käytännöissä on tavanomaista lisätä 50-100 g saippuaa 1 osaan betonia betonisekoittimessa (tai 1 tee-lusikka per sementtikauha). Suhteiden pienentäminen ei yksinkertaisesti johda haluttuun vaikutukseen, ja lisäys edistää suolojen poistamista liuoksesta ja efflorescentin muodostumista kiinteytymisen jälkeen. Ylimäärällä vaahdolla sementin hydratointiprosessit häiriintyvät, mikä ei ole hyväksyttävää, varsinkin kun betonointi alhaisissa lämpötiloissa.

  Valitut mittasuhteet eivät ole riippuvaisia ​​betonin ja portlandsementin merkistä, vaan niiden on oltava 5 prosenttia kokonaismassasta. Mutta ne vaikuttavat V / C-suhde, on parempi sulkea liuos vähitellen lisäämällä viimeiset 10-15% vettä pienissä osissa.

  Optimaalinen määrä on 5-10 ml / 10 kg portlandsementtiä. Saippua otetaan nestemäiseksi betonisekoittimeen ennen hieno ja karkeaa täyteainetta. Tärkeä vivahde: ​​tässä tapauksessa sementtilevyihin vaikuttaa merkittävästi hiekan ominaisuudet. Kun se osuu saviepäpuhtauksiin, pesuainetta tai saippuaa ei suositella, pienet suspensiot vain heikentävät yhdisteiden laatua. Ei ole suositeltavaa käyttää hankausjauheita tai raastettua saippuaa, koska ne liukenevat huonosti ja ne edistävät suolojen poistamista betonista.

  Esimerkkinä mainittakoon resepti sementtiseinälaastin valmistukseen lisättäessä pesuaineita. Tällöin M100-tuotemerkin seoksen muodostaminen suhde on 1: 4 parempi. Neljä kauhoa hiekkaa ja 5000100 g nestemäistä saippuaa otetaan 1 säiliöön M400-sideainetta. Sementin lujuusluokka kasvaa, sen mittasuhteet vähenevät. Toisin sanoen muurauslaastilla M100 Portland-sementistä M500 käytetään suhdetta 1: 5. On huomionarvoista, että pesun kulutus ei kasva, se on edelleen 50-100 g. On vaikeinta laskea tarvittavaa määrää vettä, mutta on ehdottomasti kiellettyä lisätä sen osuutta liuoksessa.

  Ei ole mitään syytä käyttää kalliita nestesaippua hyvämaineisista valmistajista. Päinvastoin, mitä yksinkertaisempi koostumus on, sitä pienempi on sataman sementin kanssa yhteensopimattomien tai sen odottamattomien tapojen kanssa ristiriidassa olevien aineiden läsnäolo. Tästä lisäaineesta vaaditaan vain vaahto ja nopea liukeneminen vedessä. On syytä panna merkille, että valmiin ratkaisun asettaminen ei anna mitään konkreettista vaikutusta (toisin kuin monet muut modifioivat komponentit, jotka sääntöjen mukaan kaadetaan konkreettiseen sekoittimeen viimeisimmissä kiertoajankohdissa). Siksi nestemäinen saippua lisätään erän alussa, joka ympäröi ja yhdistää kaikki hiukkaset ja jakeet.

  Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
  Kaikkien täytyy tietää!

  Liuoksen valmistusaikaa lisätään 3-5 minuuttia, kunnes aine on täysin liuennut veteen. Mutta se kompensoidaan kiihdyttämällä sekoitusprosessia betonille, jossa on laajennettu savi.

  Jotkut asiantuntijat neuvovat käyttämään kuivia valmisteita kuivan täyteaineen täyttämiseksi osilla: ensimmäisen osuuden osuudesta, sitten kaikesta sementistä ja sitten loput hiekasta. Valmiin liuoksen paksu sakeus, vesi ei tule erottumaan. Ja mikä on tärkeää, sinun on odotettava vaahdon jakamista ja liukenemista, on mahdotonta työskennellä vaahdotettujen koostumusten kanssa. Eli sama periaate: homogeenisempi betoni, sitä parempi se on.

  Älä odota puhdistusaineiden ihmeitä: ne eivät paranna sementin laatua eivätkä vaikuta positiivisesti siihen perustuvien ratkaisujen perusominaisuuksiin. Oletus, että saippuan lisäämällä saat hyvää betonia huonoista ja vanhentuneista osista virheellisesti. Juuri liima ja juoksevuus lisääntyvät, sementtilaastujen ja karkean täyteaineen sekoittaminen yksinkertaistuu. Lisäaineen maksimaalinen vaikutus tuntuu, kun valumuotit valetaan tyhjiöiden vaaraa vastaan, ei ole mitään syytä käyttää sitä kovetettaessa betonipinnoitteita tai ulkopinnoitteita.

  Pehmennin betoniin - tee se itse

  Talon rakentaminen, autotalli tai aidan rakentaminen edellyttää suuren määrän betoniseosta. Materiaalin laadun ohella on tärkeä rooli ja sen arvo. Siksi monet rakentajat kysyvät itselleen konkreettisen sekoituksen tekemistä, mukaan lukien pehmittimen tekeminen betonipigmenttien (väriaineiden) kanssa omilla käsillä.

  Pehmittimet ovat erityisiä koostumuksia, jotka lisätään betoniliuokseen, jonka tarkoituksena on antaa parannettuja ominaisuuksia seokseen. Erityisesti nämä lisäaineet lisäävät liuoksen kimmoisuutta ja plastisuutta, mikä vaikuttaa suotuisasti koko rakennusprosessiin.

  Näiden lisäaineiden vaikutus on vähentää liuoksen nestemäistä sisältöä. Nämä tekijät helpottavat betonirakenteen sijoittamista ja parantavat sen laatua. Pehmittimillä on seuraavat ominaisuudet:

  • lisääntynyt liikkuvuus;
  • vähentää veden kulutusta;
  • estetään liuoksen erottaminen kerroksiin veden erottamisella;
  • nopeutetaan liuoksen tarttumiskehitystä vahvikkeeseen ja tehdään adheesion vahvempi yleensä;
  • kestävät lämpötilan muutoksia;
  • kestää murtumia;
  • estää kosteuden tunkeutumisen;
  • lisää valmiin liuoksen varastointiaikaa ja varastointia;
  • helpottaa koostumuksen levittämisen muotoa.

  Pehmentimen video - vaikutus suspensioon

  Pehmittimien käyttö itserakentamisessa mahdollistaa betonin asettamisen aiheuttamat ongelmat ja lisää betoniseoksen kimmoisuutta ja laatua. Pehmittimien lisääminen tulisi tehdä perusmateriaaliin sopivien mittasuhteiden mukaan.

  Pehmittimen valmistuksessa tulee noudattaa tiettyjä sääntöjä, joiden noudattaminen johtaa laadukkaisiin tuloksiin. Lisäaineella on oltava seuraavat ominaisuudet:

  • ei ole myrkyllistä;
  • ei ole "lentävää" johdonmukaisuutta;
  • oltava kemiallisesti stabiili;
  • on hajoamislämpötila alempi kuin käsittelylämpötila.

  Mitä tehdä pehmittimellä sementtilaastia omilla käsilläsi

  Ratkaisun ja pehmittimen tekeminen voi merkittävästi säästää. On tärkeää muistaa, että rakennetun rakenteen laatu ja kestävyys riippuvat suoritettavan työn laadusta. Jos luotat kykyihin ja kykyihisi, voit aloittaa materiaalin valmistuksen.

  Materiaalit, joista voit tehdä pehmittimen:

  • nestemäinen saippua;
  • shampoo;
  • laimennettu pesupulveri.

  Vanhoina aikoina Betonin seoksen laadun parantamiseksi käytettiin munamuotoproteiinia, joka mahdollisti rakennusten rakenteen "vuosisatojen ajan". Taitavat mestarit pitivät reseptin ratkaisun valmistelussa salassa ja siirsivät heidät suusta suuhun. Nyt kukaan ei salaa tätä, varsinkin kun kaikki voidaan oppia Internetin välityksellä.

  Pehmittimen lisäämisen osuudet liuokseen ovat yksilöllisiä.

  • Esimerkiksi sementtipussi, joka on tarkoitus sekoittaa laajennetun saven kanssa, voit lisätä 200 ml nestemäistä saippuaa. Tällainen lisäaine mahdollistaa liuoksen jäätymisajan nostamisen jopa kolmeen tuntiin, ja tämä on merkittävä lisä, kun käytät tätä materiaalia.
  • Sinun tulisi lisätä saippuaa alusta asti sekoituksen tekemiseen, muutoin savesta tai kivistä peitetään saippualla ja itse seos ei saa niitä ominaisuuksia, joihin lisätään pehmittimiä.

  Yksi keino, jolla pehmitintä voidaan valmistaa, on sammutettu kalkki. Tämä materiaali kykenee antamaan betonille riittävän tärinän ja joustavuuden monimutkaisten alueiden ja rakenteiden käsittelyyn. Tällaisen lisäaineen liuoksella tehty tiilimuuraus muuttuu tasaiseksi ja yhtenäiseksi.

  Saippua sisältävien formulaatioiden haitta voi olla vaahto, joka on muodostunut sekoituksen aikana betonin sekoittimessa. Tässä tapauksessa sinun on joko käytettävä vähemmän vaahtoavia aineita tai odotettava, kunnes vaahto asettuu toimimaan ratkaisun kanssa.

  Muita konkreettisia laastien lisäaineita

  Pehmittimen käyttö varsinkin itsenäisesti valmistettaessa vähentää huomattavasti kustannuksia ja lisää tuloksena olevan betoniliuoksen laatua. Rakentamisen aikana voi kuitenkin olla olemassa olosuhteita, joissa lisätään lisäaineita liuokseen, jonka tuottaminen kotona ei ole mahdollista. Tarkasteltuaan kunkin ominaisuuksia, näet, ovatko ne hyödyllisiä tietyn rakenteen prosessissa.

  • kovettumisen kiihdyttimet. Ainetta käytetään joskus betoniseoksen lisäämiseksi betonin nopeaan kovettumiseen.

  Niitä käytetään tapauksissa, joissa työn laatu riippuu kovettumisnopeudesta. Esimerkiksi, kun muodostetaan monoliittinen altaan kulho, jossa käytetään yhdistettyä muottirakennetta.

  Seinien täyttämiseksi on välttämätöntä odottaa, kunnes altaan pohja on kokonaan kovettunut ja kiihdyttimen avulla tämä prosessi tapahtuu nopeammin. Myös tämä lisäaine on välttämätöntä työskennellessä kylmässä kaudella. Alhaiset lämpötilat hidastavat kovettumisen ja kovettumisen prosesseja, joita voidaan kiihdyttää;

  • betonin kovettumisnopeuttajat. Tällaisia ​​lisäaineita käytetään tapauksissa, joissa yksinkertainen pehmitin ei riitä. Tämä voi olla ratkaisun kuljettaminen tietylle etäisyydelle, ja se on mahdottomuus jatkaa työtä mistä tahansa syystä.

  Liuoksen kovettumisaika viivästyy useita tunteja, mikä ratkaisee ongelmat, jotka ovat syntyneet ja palaavat työn suorittamiseen. Niille aineille, joilla on sama ominaisuus, voidaan osoittaa vesi-ionisaattoreita. Ne myös edistävät reaktioiden hidastumista liuoksessa.

  • Lisäaineet, jotka rikastuttavat liuosta ilmaan. Tällaiset aineet kykenevät sekoitettaessa liuosta betonimyllyssä muodostaen kuplien ilmassa. Tämä vaikutus mahdollistaa lopullisen muotoilun olevan roikkuva.

  Vesi, joka on kyllästynyt rakenteeseen pakkasella, on kyky laajentaa ilman huokosten tasoon. Tämä on yksi halvimmista vaihtoehdoista saavuttaa betonirakenteen vastustuskyky pakkaselle.
  Tämän työkalun haitat ovat kuitenkin edelleen olemassa. Suurten lujuusbetoni, jossa on tällaisia ​​"kuplia", ei toimi. Jos betonin korkea lujuus on tarpeen, voit vähentää liuokseen lisättävää vettä tai lisätä lentotuhkaa liuokseen. Tällainen toimenpide tekisi betonirakenteen täysin veden läpäisemättömän.

  • Lisäykset roiskeiden vaikutuksia vastaan. Tällaisten lisäaineiden tehtävänä on antaa mahdollisuus työskennellä betonin kanssa nollan alapuolisessa lämpötilassa ilman rakenteen lisälämmitystä.

  Tällaiset lisäaineet kestävät huurretta -25 astetta. Tällaisten lisäaineiden toimintaperiaate on sementin sisältämän veden kovettumisen lämpötilan alentaminen. Tästä johtuen ratkaisu itse kovenee nopeammin.

  Ottaessasi huomioon perusvaihtoehdot valmistus ja ominaisuudet, voit melko itsenäisesti harjoittaa samanlaista työtä.

  Ratkaisu hiekasta ei ole joustava ja nopeasti asetettu, kerro minulle, onko mitään temppuja, jotta se olisi joustavampi?

  Tiilen ja lohkoseinän laatu riippuu paitsi laastin leviämisen ja tasoituksen oikeellisuudesta sängyllä, mutta myös muurauslaastin ominaisuuksista. Ratkaisut, joilla on korkea plastisuus, helppo levittää, tasoittaa muuraus ja tasaisesti tiivistettyinä tiilien tai lohkojen asennusta varten. Sementtilaastuilla on vähemmän plastisuutta kuin sementti-kalkki- tai sementti-savi-liuoksilla, minkä vuoksi pehmittimen lisäaineita lisätään niiden plastisoinnin lisäämiseksi sekoituslaitoksen valmistusprosessin aikana.
  Pehmennetyt liuokset kerrostetaan hitaammin ja huuhdeltavaa pohjaa levitettäessä annetaan heikosti vettä, mikä varmistaa sideaineen kovettumisen liuoksissa normaaleissa jaksoissa. Lisäksi modifioijien läsnäolo antaa hyvän kiinnittymisen alustaan, lisääntyneen elastisuuden ja liikkuvuuden. Esimerkiksi vedenpidätyslisäaineet lisäävät sekä liuoksen säätöaikaa että muninta-aikaa.
  Korkeampien rasvahappojen, mukaan lukien alkalimetalli-ionien ja ennen kaikkea stearaatin, palmitaatin ja natriumoleaatin, ts. Steariini-, palmitiinihapon ja öljyhapon natriumsuolat, jotka ovat monien kasviperäisten ja eläinperäisten rasvojen pääasiallinen komponentti ja jotka ovat laajalti jakautuneita luonteeltaan. Rasvahappojen suoloja käytetään erilaisten lisäaineiden valmistamiseen, jotka perustuvat pinta-aktiivisiin aineisiin (pinta-aktiiviset aineet), jotka lisättäessä 0,1-3,0 painoprosenttia sementtiä antavat betonille tai muurausratkaisuille joustavuutta, liikkuvuutta tai vesipitoisuuden vähenemistä.
  Kansallisten korjaustoimenpiteiden ja menetelmien käyttö laastin valmistuksessa ei ole toivottavaa, erityisesti rakennusmateriaalien markkinoilla on laaja valikoima lisäaineita sementtilaastareihin.
  Mitä vähemmän kestävä laasti on, sitä helpompi pakata ja näin ollen suurempi muotin yleisen muodonmuutoksen todennäköisyys ja jokaisessa tiilessä tai lohkossa taivutus- ja leikkausjännitykset. Vahvemman lujuuden saavuttamiseksi sovelletaan korkeamman asteen ratkaisu.
  Kuitenkin laastin lujuuden kasvattaminen vain hieman lisää tiilen lujuutta. Paljon tärkeämpää on liuoksen plastisuus, koska muoviset liuokset levitetään paremmin tiikerin poikki, ja ne antavat saumalle tasaisemman paksuuden ja tiheyden, mikä lopulta lisää muurauksen lujuutta, koska se auttaa vähentämään yksittäisten tiilien tai lohkojen taivutus- ja leikkausjännityksiä.
  Korkealaatuista rakennusmateriaalia M500: lle on ominaista erinomainen sitomiskyky. Tähän sementtiin perustuvat rakennuslaastit ovat erinomainen supistava rakennus tiiliä ja lohkojen perustusten ja seinien rakentamiseen, erilaisten perustusten tekemiseen ja rakennustuotteiden tekemiseen.
  Valmistelemaan muurauslaasti, kaada sementti säiliöön, lisää siihen riittävä määrä hiekkaa. Seoksen sekoittamisen jälkeen lisätään vettä, kunnes saavutetaan haluttu paksuus ja vaadittu liuoksen plastisuus, kun taas sementti-hiekkalaastin arvioitu veden kulutus on 0,4 osaa vettä yhtä osaa kohti sementtiä kohden. Liuoksen valmistuksen ja liuoksen lämpötila on 5 - 25 ° C. Valmis liuoksen säilyvyys on 4 tuntia ja täysi lujuus saavutetaan kolmessa päivässä.