Kannatinpohjan upotettu osa: laipan ja ankkurituotteiden ominaisuudet

Valaistuspylväiden ja muiden pitkien rakenteiden (mastot, salamoottorit, lipputangot jne.) Vakaa asema on varmistettu maan alle sijoitetuilla erityisillä upotetuilla osilla. Ne on asennettu säätöruumiin etukäteen, ja ne on sitten liitetty pilarien maaperään erittäin luotettavien pulttien tai ankkurointiliitosten avulla.

Sulautettujen osien tyypit valaisinpylväisiin

 • laippa (ZF tai ZDF) - neliö (tyyppi K) tai pyöreä (tyyppi D) tukiosa (laippa);
 • Ankkuri (takana tai takana) - neliö- tai pyöreillä johtimilla.

Näiden tuotteiden tarkoituksena on pitää valaisimet pystysuorassa asennossa ilman ulkoisia venytysmerkkejä ja välikappaleita. He kaivaavat kolmen metrin syvyyteen ja sitten betonoivat. Täten puristus- ja kaatumiskuormat lähetetään maahan. Sulautetut osat valaistuksen tueksi ovat metallia. Niissä on useita kokoja ja eri painoja. Niitä suositellaan käytettäväksi:

 • alueet, joilla on kohtalaisen kylmä, kohtalaisen kostea, kohtalaisen lämmin ja kuuma kuiva ilmasto;
 • eri tuulikuormitusalueilla;
 • hieman aggressiivinen ympäristö.

Jalustaosien ja mastojen perustuselementtien osat, mukaanlukien kiinnikkeet, jotka ulkonevat perustilohkosta, käsitellään korroosionestoaineilla. Ne voivat olla galvanoituja tai bitumipäällysteisiä.

Laipatut upotetut osat

Tuotteet valmistetaan eri halkaisijaltaan 168 mm: n ja 426 mm: n välillä olevista teräsputkista. Paksu pyöreän tai neliön muotoinen laippa, jonka keskellä on aukko, joka vastaa putken sisähalkaisijaa, hitsataan metallitelan yläosaan. Pulttiliitoksille suunnitellut katkaisut on järjestetty seuraavasti:

 • tyyppi K (neliömäinen laippa) - vain 4 kpl, vain kulmissa;
 • tyyppi D (pyöreä laippa) - ympärysmitta (reikien määrä riippuu laastarielementin halkaisijasta).

Valopylväiden laipat kierretään laipoihin.

Laipan takaosaan on sijoitettu metalliosat, jotka on muotoiltu ruuveilla. Ne vahvistavat merkittävästi laastarin paikkaa estäen sen muodonmuutosta vaakatasossa. Metalliputken sivupinnalle leikataan ovaalin muotoinen läpimenevä reikä. Ikkuna on tarkoitettu maanalaisen sähkökaapeleiden siirtämiseen napaan.

Pylväiden tai mastojen laippaliitokset on merkitty kirjaimilla ja numeroilla. Esimerkiksi tuote ZF-24/12 / D396-2,5-b dekoodataan sulautetuksi osaksi, jossa on pyöreän muodon omaava laippakiinnitys. Kehällä on 12 kiinnitysreikää pultteja varten, joiden halkaisija on 24 mm. Pyöreät aukot ovat halkaisijaltaan 396 mm. Putken pituus on 2,5 metriä ja suojapinnoite on tehty bitumista.

Ankkuri upotetut osat

Tuotteet koostuvat useista hiusnaulukoista, jotka on jaettu ympyrään tai jotka on asennettu neljäksi neliön nurkkiin. Molemmissa tapauksissa yksittäiset elementit kiinnitetään yhteen muotoon johtimien avulla, jotka sijaitsevat upotetun osan ylä- ja alaosissa. Kiinnitysreikien läpi ne on kireällä 30-42mm halkaisijalla.

Pyöreiden ankkurituotteiden kokonaishalkaisija, joka on suunniteltu asennettavaksi tukeen tai mastoon, määräytyy tavanomaisen ympyrän avulla, joka yhdistää napojen keskukset. Koko on 540 - 1500 mm. Neliöelementtejä varten tämä ilmaisin osoittaa kulman kahden nurkkatangon välille.

Tukijalka on asennettu betonirikasta ulkoneviin napeihin, jotka ovat itse asiassa ankkureita. Kiinnitys tehdään työstökoneiden kiinnittimien avulla. Yleensä ankkuriosat edellyttävät muttereita ja pesureita, jotka on ruuvattu pultteihin.

Tukien ankkurielementin symboli sisältää:

 • lyhenteiden yksityiskohdat;
 • halkaisija ja pylväiden lukumäärä;
 • johtimien reikien sijainti halkaisijalta ympyrän ympärillä tai kulma-aukkojen välisellä etäisyydellä;
 • kiinnityspituus;
 • suojakerroksen symboli (kylmä sinkki - kylmä sinkki, b - bitumipitoisuus).

Rakenteiden asennus

Sisäänrakennetun osan tunkeutumisen mahdollistamiseksi kaivetaan kaivaa valaistuskannattimen alle, johon teknisen dokumentaation mukaan asennetaan laippa tai ankkuri metallielementti. Kun osat on kiinnitetty suunnitteluasentoon, pohja kaadetaan betonilla.

Mittauslaite vaaditaan tiettyjen ulottuvuuksien säilyttämiseksi.

Jotta tuki ei vääristy, kiinnityselementti tulisi huolellisesti keskittää ennen betonisoitumishetkeä. Kaatopaikan valinta valita tietyn tuotemerkin riippuen suunnitellusta työstä. Hankkeessa määritellään erityisvaatimukset.

Tärkeä tekijä on monoliittisen massan kovetusajan noudattaminen. Tuki voidaan asentaa vasta sen jälkeen, kun betoni on asettanut lopullisen (muotoilun) voimakkuuden. Muussa tapauksessa maarakenne alkaa poiketa sen painosta pystysuorasta asennosta.

Upotettu osa pohjasta ZF-20/4 / K230-2,0

Asuntolaina ZF-20/4 / K230-2,0 on suunniteltu käytettäväksi valaisinpylväiden, lipputankoja ja salamoita varten.

Se on putki, jossa on 230 mm: n pituinen ja 2 metrin pituinen putki, johon toisella puolella on hitsattu laippa. Laippa on tarpeen kiinnittää upotettu elementti maanpinnan yläpuolella.

Yleisimpiä metodiin asennettavien metallituotteiden korroosionestomenetelmää käytetään useissa kerroksissa tai maalaamalla bitumipitoisella lakalla. Primerina käytetään GF-021 ja lakka on BT-577.

Sulautettujen osien säätiöt, niiden pääominaisuudet, esitetään taulukossa.

Sulautetut pohjaosat (ZDF)

Laipatukiin upotettuja osia ZDF käytetään kuormien siirtämiseen asennetusta tuesta betonin pohjaosaan.

ZDF-säätöjen upotettuja osia käytetään asennettaessa valopylväitä ja mastoja sekä lipputankoja, salamoita ja muita metallirakenteita.
Asennusmenetelmästä riippuen ZDF-pohjan upotettu osa voi olla laippatyyppiä (F) tai ankkurityyppiä (A). ZDF-laipatulpat ovat tietyn halkaisijan ja pituuden omaavaa metalliputkea, jonka toisessa päässä on hitsattu paksu teräksinen laippa, jonka muoto on neliö tai ympyrä, jossa on kiinnitysreiät ruuveille, joiden avulla tukia tai mastoa myöhemmin kierretään ZDF: hen.
Ankkuri ZDF: t ovat sarja nastoja, joiden pituus ja halkaisija on yhdistetty ylä- ja alaosaan ns. Pyöreällä tai neliömäisellä johtimella, jossa on reikiä nastat.

Pinnoitus - bitumi-mastinen

asennus
Asennus valmistettuun kuopatasoon ja kaatamalla betonia.
Tukien perustusten tyyppi, mitat (kantavuus) lasketaan kussakin yksittäisessä tapauksessa riippuen seuraavista parametreistä:
toiminta-alue (tuulikuorma, jäätymisnopeus ja maaperän koostumus);
tuen tarkoitus, masto.
Laipatuen tyypistä riippuen sulautetun osan vasta-laippa on valittu.

ZDF: ää käytetään valaisimien navoissa: OGK, OCC, OS (f), OGS (f).

Mikä vaaditaan sulautettuihin kiinnitysrahastoihin

Vahvistettujen betonirakenteiden kaatamisen vaiheessa useimmat niistä vaativat betoniin upotetun osan kokonaan tai osittain. Nämä elementit liitetään (hitsaus, kierteiset liitokset) erillisiin osiin precast-pohjaan tai liittää siihen portaat, seinäpaneelit, lattiat ja muut suojarakenteet.

Mitkä ovat kiinnitykset?

Betonipohjaiset, telakan kiinnikkeet, kiinnittää kaksi tällaista tuotetta on hyvin vaikeaa. Siksi upotettu osa upotetaan betoniin, lanka, levy ja toinen istuin pysyvät pinnalla. Riittää, että nämä elementit hitsataan toisiinsa, jotta saataisiin aikaan monimutkaiset rakenteelliset rakenteet, jotka on tehty vahvistetusta betonista. Kiinnitykset käytetään rakentamiseen:

 • esivalmistettu säätiö
 • nostoakselit
 • portaat, kuistit
 • tukee, lattiat
 • julkisivuelementtejä
 • sulkevat rakenteet
 • telineitä, siltoja

Kiinteistöjen valmistukseen käytettiin lähes koko metallialuetta (ympyrä, arkki, palkki, nauha, kanava, kulma-palkki).

Sulautettujen kohteiden luokittelu

Jatkuvan ja jatkuvan poikkileikkauksen omaavien betonirungojen lujuuden lisääminen. Nämä elementit koskevat myös kiinnitystuotteen upotettuja osia. Luokittelu perustuu seuraaviin ominaisuuksiin:

 • tangotyyppinen ankkuri - pyöreät / uritetut liittimet, suorat / kaarevat, kierteitetyt / ilman kierrea
 • asennusmenetelmä - IDA (kahden johtimen vahvistuspultit) tai ZDF (putki, jossa on laippa)

Kaikkien sulautettujen kohteiden on oltava GOST 10922-90: n mukaisia, koska niillä on merkittävä kuorma. Säätöön käytetään ankkuripalkkia tai lujitetta A-III - A-II luokkaa 25 - 8 mm. Jos lämpötila toiminta-alueella laskee alle 30 astetta, valitse teräslevyt VSt3ps6. Muissa tapauksissa käytä terästä VSt3kp2.

Korroosionkäsittely on galvanointia, galvanointia, maalausta. Alhaisissa kuormissa teräsbetonituotteissa käytetään tavallisesti leimattua ZD: tä. Lisääntyneillä leikkaavilla, repeytymisvoimilla käytetään levyihin hitsattuja ankkuritankoja.

Asuntolainat

Metalliseosten suunnittelussa säätiön sisällä on otettava huomioon vivahteet:

 • levylle voi täysin osittain päällekkäin betonituotteen kasvot, joten jätetään siihen reikiä ilman poistuessa seoksesta tärinän tiivistymisen aikana
 • Metallin elementit (kanava, kulma, nauha, arkki) leikkaavat konkreettisesti, myös reikiä tarvitaan laminointien kompensoimiseksi
 • Levyn paksuus otetaan 6 mm: stä, hyllyt, muotokappaleen seinät voivat olla hieman ohuempia (5 mm)
 • hitsaukseen valmistetusta off-design ZD: stä, 5 mm: n levyt, 4 mm: n muotoiset osat ovat tarpeeksi

Leimattua tyyppiä oleva upotettu osa valmistetaan levyn PC9903 mukaisesti, jonka ovat kehittäneet johtavien teräsbetonien suunnittelijat: NIIZHB, MNIITEP. Albumin luonnoksissa voit käyttää valmiita järjestelmiä mahdollisimman vähäisestä vahvistuksesta ZD: n alueella.

Hankkeeseen olisi sisällytettävä mahdollisimman vähäiset mahdolliset valssattujen teräslevyjen ja lujitusten poikkileikkaukset. Tällöin osa vaivasta jaetaan liuskamaasta tai lyhyistä sauvoista.

Hitsatut liitokset

Liimattavien ZD: n tarttumisen lisäämiseksi perustuksen betoniosissa on 6 cm: n koukkuja, joissa on kaksi tai useampia reunoja. Tangot on liitetty levyihin, profiilivalssaamalla GOST 19292: n vaatimusten mukaisesti:

 • T-liitos - manuaalinen tai automaattinen upotusvirtaus (joissakin tapauksissa siksakin kaltainen, kohokuviointi), rullasaumat, kosketusväli, hiilihappoympäristössä, jossa on puoliautomaattinen
 • kalteva sauma (liitoskappale) - vuonaan suoraan tai putkeen
 • päällekkäinen nivel - laajennettu sauma, kahdessa, yksi helpotus (manuaalinen kaari, kosketus vastaavasti)

Hitsauspistehitsaus on kielletty ZD: ssä, jota käytetään betonituotteissa, joissa esiintyy värähtelykuormia käytön aikana (esim. Portaiden kulku).

Asennuskohteet, upotettujen elementtien soveltaminen

Perusrakentamisen päätoiminta, muut sulkevat rakenteet ovat:

 • huoltotöiden asennus, katselualustat
 • ovien / ikkunoiden asennus
 • nosturatausten valmistus
 • suljettavien rakenteiden telakointi
 • hissikuilun, tunneleiden asennus
 • ristikoiden, kaihtimien asennus
 • esteiden rakentaminen
 • veneen tuotanto, pysäköinti, kantosiipialus
 • sisäisten, tulipesäkkeiden järjestely, kuistit
 • tornien, sarakkeiden, mastojen asennus
 • kiinnityslaitteet, säiliöt, lämmönvaihtimet
 • julkisivuverhous

Yksittäisille kehittäjille teollisuus tuottaa joukon upotettuja elementtejä monoliittiseen säätiöön. Puukotelon kiinnittämiseen tarvittavan ankkurin yksinkertaisin muutos on suunniteltu:

 • U-muotoinen levy - on reikiä ruuveille
 • vahvistuva palkki, joka on hitsattu alareunassa, putoaa betoniin pohjaan kaatamiseksi

Kiinnitykset porttien kiinnittämiselle, kulkureitit aidojen porrille tehdään itsenäisesti:

 • levy - käytetään riippuvalaisimiin, wicket silmukoita
 • kulma - yhdistää levyn panssaripilarin profiiliputkeen

Itse valmistettuja kiinnityselementtejä ei tavallisesti lasketa, ne valmistetaan romumateriaaleista, upotetaan betoniin ilman sidoksia panssaroiduilla hihnamalleilla. Useimmiten yksittäinen kehittäjä käyttää kiinnityksiä seuraavissa toimissa:

 • uppoaa kaiteen kiinnityslevyt kotitekoisiin sisäisiin betoniportaisiin
 • Se on U-muotoinen yksityiskohta, joka on upotettu telineen kuistin pohjaan palkista palkin tukemiseksi
 • seinämät muurattuina tai monoliittiset pylväsporsit aitauksen osiin, sisäänkäyntiportit
 • luottaa ankkureihin kasvihuone, talvipuutarha

Vakavampien teräsrakenteiden ja rakennusten osalta on välttämätöntä ostaa tehdasvalmisteisia tuotteita, joissa on upotettuja osia. Kaikki heistä läpäisevät virheiden havaitsemisen, laboratoriotestit sallitulle kuormalle, mukana toimitettavat asiakirjat, valmistajan takuuvelvoitteet.

Talon perustuksen asettaminen: suunnittelun valinta, esivalmistetut ja monoliittiset nauhat, sarakepohjat

On vaikea yliarvioida säätiön merkitystä talon luotettavuuden ja asumisen turvallisuuden varmistamiseksi. Ne riippuvat siitä, kuinka perusteltu muotoilu on perusteltua, kuinka hyvin se on suunniteltu. Ei ole yhtä tärkeää, kuinka tarkasti sen laitteen ohjeet toteutettiin.

Säätömuodon valinta riippuu monista tekijöistä: maaperätyypistä, sen kantavuudesta, rakennuksesta saatavan kuorman suuruudesta jne.

Mikä muotoilu valita

Yksityisessä asuntorakentamisessa yleisimpiä monoliittisia nauhoja, esivalmisteita ja pylväsperustaisia ​​perustuksia.

vyö

Nämä ovat yleisimpiä malleja, joita käytetään matalarakenteisissa rakenteissa käyttäen raskaita seinämateriaaleja. Niiden leveys riippuu sekä maaperän ominaisuuksista että pohjaan siirrettävän kuorman suuruudesta. Tarvittaessa laitteiden kellari tai kellari kerrotaan samanaikaisesti sen seinien roolista.

Se voi olla monoliittinen ja esivalmistettu.

 • Monoliittisella nauhamaisella pohjalla on hyvä vedenkestävyys, mikä on erittäin tärkeää rakennuksissa, joissa on kellareja. Voidaan antaa mikä tahansa kokoonpano.

Kiinnitä huomiota. Tiilestä ja betonista rakennettavien rakennusten perustusten syvyys riippuu alueen maaperän jäädytyksestä. Jos talo on bar-muotoinen, puinen tai runkopenkki, sitten projektin kellarissa ei ole kovin haudattuja alustoja (0,6-0,8 m).

 • Esivalmistettu nauhaosasto koostuu erillisistä esivalmistetusta betonilohkosta, joiden välille muodostuu pysty- ja vaakasuuntaisia ​​liitoksia. Kellarin rakentamisen aikana ne tarvitsevat huolellista tiivistämistä. Lisäksi lohkot ovat vakiokokoisia, mikä vaikeuttaa niiden pukeutumista monimutkaisissa rakennuksissa.

Betonirakennuksen säätiö

Toisin kuin monoliittinen, tällainen säätö asennetaan nopeasti eikä vaadi pitkää altistumista rakentamisen jatkumiselle. Mutta sen kustannukset ovat melko korkeat, koska lohkojen toimitus sivustoon ja niiden asentaminen on mahdotonta ilman raskasta rakennuskalustoa.

Lisäksi tällaiset rakenteet eivät sulje pois konkreettista työtä. Kiinnitysliittymän perustamiseksi on välttämätöntä jättää aukkoja lohkojen väliin, jotka on täytettävä betonilla.

columnar

Kun rakennat taloja ilman puuta, kellertävää betonia ja muita suhteellisen kevyitä materiaaleja, ei ole järkevää järjestää voimakasta nauhatalustaa. Tällaisissa tapauksissa tehdään sarakkeita, asentamalla sarakkeet tulevan rakennuksen kulmissa ja väliseinien leikkauspisteessä sekä ympärysalueen ympärillä tietyssä vaiheessa (1-2,5 m).

Pylväät voivat olla monoliittisia, esivalmistettuja tai yhdistettyjä (maanalainen osa on monoliittinen, korotettu osa on esivalmistettu) ja voi olla eri syvyyksiä.

 • Käänteisillä maaperillä on parempi käyttää matalia pylväsperäisiä perustuksia. Ne voivat merkittävästi säästää työvoimaa ja rahaa, varsinkin jos matala maanalainen osa on monoliittinen ja kellari on valmistettu pienistä betonilohkareista, joiden koko on 20x20x40 cm. Tässä tapauksessa on mahdollista irrottaa muottiyksiköistä ja tekniikan käytöstä.

Kohotettu osa pienistä paloista

 • Syväjäähdyttäessä maaperä, perustuspilarit pitää haudata syvyyteen tai alle. Jos lisäät kannattimien kantokykyä ja yhdistät ne grillattavaksi, voit myös käyttää tällaisia ​​raskasmateriaaleja kuten tiiliä, puuta betonia ja kevytbetonia seinien rakentamiseen.

Runkorakenteinen teräsbetonipalkki - rostverk

Tämän säätiön haittapuolena on laitealustojen mahdottomuus, mutta suurin etu on alempi hinta.

Kuinka tehdä säätiö omilla käsilläsi

mainos

Talon rakentamisessa, erityisesti maaseutualueilla, kehittäjät yrittävät usein tehdä jotain työstä itsestään houkuttelemalla ulkopuolista työvoimaa rahan säästämiseksi. Onko mahdollista perustaa säätiö omalla kädelläsi?

Se riippuu sen tyypistä, työn laajuudesta ja muista tekijöistä. Tuomari itsellesi.

Precast Band -laite

Sen tuotannossa voidaan käyttää pieniä lohkoja tai seinän betonilohkoja FBS.

Heillä on vakiomitat:

 • Korkeus - 60 cm;
 • Pituudet ovat 40, 80, 120 ja 240 cm;
 • Leveydet ovat 30, 40, 50, 60 ja 80 cm.

Tällaisten erilaisten koon ansiosta voit valita optimaalisen asettelun perustaa perustuksia ilman että tarvitsee jakaa lohkoja.

FBS: n alla asenna betonipyyhkeitä FL, joiden korkeus on 30 tai 40 cm, jakamalla rakennuksen paino tasaisesti maahan. Ne voivat olla puolisuunnikkaan muotoisia tai suorakaiteen muotoisia ja niiden leveyden on oltava suurempi kuin seinälohkojen leveys.

FBS: n ja FL: n asennus manuaalisesti mahdottomaksi suuren painon vuoksi on tarpeen käyttää nosturia ja muita laitteita, mikä johtaa korkeampiin työhön. Kädet voivat muodostaa pienten lohkojen perustan, mutta se muuttuu vähemmän luotettavaksi, ja siinä on runsaasti saumoja.

 1. Hiekka valmistelu kaivannon tai kuopan pohjalla.
 2. Kellarin keskilinjan jakautuminen ja majakkausten asettaminen rakennuksen kulmissa.
 3. Tavallisten tyynyjen asettaminen johtoon venytettiin majakat.
 4. Seinälohkojen asennus FBS pystysuoraan asennukseen.

Varoitus! FBS: n asennuksen aikana on välttämätöntä tarjota aukkoja lohkojen väliin rakennustekniikan syöttämiseksi rakennukseen. Ne sisäl- tävät perustuksen upotettuja osia halutun halkaisijan putkileikkausmuotona, minkä jälkeen repeämät asetetaan pienikokoisilla lohkoilla tai kaadetaan betoniliuoksella.

Monoliittisen nauhan laite

Monoliittinen säätö eroaa aiemmasta rakenteesta valmistusmenetelmällä. Tämä on monoliittisen vahvistetun tai vahvistamattoman betonin kaistale, joka sijaitsee rakennuksen kehällä ja laakerin väliseinien alapuolella.

Se tehdään näin:

 1. 30-50 cm: n paksuisen hiekka- ja soratyynyjen muodostuminen, mikä parantaa kuorman jakautumista alustalle. Ensinnäkin karkea hiekka kaadetaan kaivannon pohjaan, joka on varovasti kaatunut. Sitten siihen kaadetaan pieniä raunioita tai soraa, ja ne myös särkyvät.

Kiinnitä huomiota. Jos projektissa on kellari tai kellari, se ei ole aukko, vaan kuoppa, jonka pohja altistuu hiekkakäsittelyyn. Tämän jälkeen asennetaan rakennustyö täyttääksesi säätiön.

Monoliittisen kellarin rakentaminen talon kellarille

 1. Betoniliuoksen valmistus ja kaataminen kaivantoon tai muottiin. On suositeltavaa käyttää betonia, joka ei ole alempi kuin M350.
 2. Jos maaperä kallistuu, betoniliuska on vahvistettava 12 mm: n halkaisijalla. Tätä varten pystysuuntaiset tangot ohjataan hiekkavaihteeseen, johon vaakatasot kiinnitetään hitsaamalla tai neulomalla. Kaksi palkkia pidetään 5-7 cm etäisyydellä kaivannon pohjasta sen seinämien rinnalla, ja kaksi muuta yläosaa. Niiden välissä ne kiinnitetään poikittaisakseleilla joka 40-50 cm.
 3. Samassa vaiheessa luodaan myös vesihuoltoa, jätevesiä ja muuta viestintää.

Vahvavyöt ja upotetut pohjaosat

 1. Maanpinnan yläpuolella betoni kaadetaan muottiin. Yläpuolinen osa voidaan myös tehdä betonilohkoista tai tiilistä.

Varoitus! Seinien rakentamisen aloittaminen voi olla aikaisemmin kuin konkreettinen vahvistusvoima. Tämä on vähintään 28 päivää.

Tämä säätiö voidaan tehdä omalla kädellä, varsinkin jos et suunnittele kellarikerroksia.

Nauhapinnan laskeminen

Laite pylväsperusta

Riippumatta pylväspohjan tyypistä tehdään ensin valmistelutyö, joka käsittää kaivojen erottamisen rakennuksen ympäryksen ympäriltä hankkeen ja laitteen mukaan, hiekkalaatan pohjalla, pakollisella tromboosilla.

 • Monolittisten pilarien valmistukseen kaivon pohjalle on asetettu vesitiivistynyttä tyynyä, johon on asennettu muotti. Jos maa on riittävän tiheä, voit tehdä sen ilman sitä. Sitten vahvistusta lasketaan valmistettuihin reikiin ja betonia kaadetaan. Joka 25-30 cm: n välillä on välttämätöntä suorittaa vibropressointi, jotta materiaali poistuu ilmasta.

Kuvassa - monoliittisen pilarin valmistusprosessi

 • Esivalmistetut pylväät, joissa käytetään 20x20x40 cm: n suuruisia teräsbetonilohkoja. Ne on kiinnitetty keskenään jäykällä liuoksella saumojen huolellisen tiivisteen avulla.
 • Helpoin tehdä itsesi on pylväsperusta putkista. Ne ovat pysyvän muottirakenteen rooli. Putket laskeutuvat reikien tai reikien avulla, minkä jälkeen betoni kaadetaan niihin suppilon kautta. Kun putki on täytetty noin kolmanneksella, se nostetaan niin, että liuos virtaa alemman reiän läpi ja muodostaa laajemman pohjan. Putkien täyttö suoritetaan vähitellen, vibroksen painaminen ja asetusten odottaminen. Ulkopuolella ne peitetään maalla ja tiivistetään.

Betonin syöttö putkiin

Kolonnin säätiön laskeminen

johtopäätös

Yhden artikkelin puitteissa on vaikea kattaa kaikkia eri mallien perustusten rakentamisen tärkeitä kohtia. Jos haluat lisätietoja, lue sivuston muut materiaalit. Lisäksi tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Sulautetut osat betoniin

Sulautettuja osia käytetään valmiiden monoliittipintojen jälleenrakentamiseen (kun betoni on jo kaadettu ja kuivunut). Sulautettuja rakenteita voidaan käyttää nykyaikaistamiseen, rakennuksen vahvistamiseen ja joidenkin osien hienosäätöön. Osien käyttö tarjoaa lisävälineitä: poraus / pneumaattiset työkalut reikien tekemiseen pinnalla. Tarvitset poranterän, poranterän, jonka on vastattava haluttujen reikien oikeaa kokoa ja halkaisijaa.

Kiinnityselementti

Tämä on metallielementti (terästä), joka asennetaan (asetettu) rakenteisiin ennen betoniprosessia. Elementit voidaan liittää toisiinsa hitsaamalla ja siten yhdistää tärkeimmät monoliittiset rakenteet, joiden sisällä ne on asetettu.

Soveltamisala

Betoniin upotettuja osia käytetään erilaisten rakenteiden asennukseen. Esimerkiksi valtateitä, erikoislaitteita, varusteita, rakennusmateriaaleja. Parhaimmillaan konkreettisia upotettuja osia käytetään pintojen kaatamisen / asennuksen vaiheessa. Suunnittelu hitsataan haluttuun asennukseen ja kaadetaan sitten betonia.

Asennustyypit

Asennuksessa on kaksi päätyyppiä: läpivienti / sokeus.

kautta

Sitä käytetään reiän poraamiseen molemmilla puolilla. Huomaa, että reikä tulee näkyviin pinnan etupuolelta, mikä voi heikentää sen ulkonäköä. Elementti näyttää kaksi levyä, joissa on kiinnitetty sauva. Tangot on kiinnitetty (hitsattu) levyihin. Pultteja / nappuloita / vastaavia työkaluja voidaan käyttää sauvoina. Levyn muoto voi vaihdella myös koukun, renkaan, muun kokoonpanon muodossa.

sokea

Käytä, kun monoliitti on mahdollista porata vain yhdeltä puolelta (kun haluat säilyttää monoliitin ulkonäön). Elementti (samanlainen kuin ensimmäinen tyyppi) koostuu levystä ja sauvasta. Ero: yksipuolinen lanka tankoihin. Sokea kirjanmerkki on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

täyte

Sitä kutsutaan myös kiinnitysliikkeeksi. Asennus on seuraavanlainen:

 • betonissa on reikä;
 • täynnä sementtilaasti;
 • sitten asenna tangot;
 • asennuksen jälkeen sementtilaasti levitetään osissa;
 • osat hitsataan.

Sementtiliuoksena voi käyttää lähes mitä tahansa materiaalia. Voit luoda sen itsestään tavallisesta sementistä, lisätä siihen polymeerejä tai epoksiliimaa.

ankkurit

Edellisestä menetelmästä eroavat kustannus- ja asennusnopeus, tekninen yksinkertaisuus. Levyjen sijaan käytetään ankkuria (mekanismi, joka suojaa osia monoliittisissa lohkoissa).

 • ankkuri on valmistettu putken muodossa, jonka läpimitta on sovitettava yhteen betonin kanssa;
 • siihen työnnetään sauva (yhden päistä on lanka);
 • ankkuri sisäpuolella olevan putken kanssa alkaa alkaa sijoittua reikään (kääntämällä se ja kiinnittämällä se tukevasti).
Takaisin sisällysluetteloon

suosituksia

Asuntolainan antaminen kiinteälle betonille tai pikemminkin sen asennus on mahdollista rakennusryhmälle. Set-hinta (sinun kannattaa tarkistaa sen verkkosivustolla tai saada tietoja puhelimitse), ohjattu toiminto tekee halutusta suunnittelusta yksityiskohdat nopeasti ja tehokkaasti. Jos päätät asentaa upotetut rakenteet itse, käytä joitain vinkkejä:

 • Ennen kuin ankkurit (ankkuripultit) hankitaan, kysy myyjältä tuotteeseen liittyviä asiakirjoja ja katsele teräsprofiilia. Niiden valmistuksessa on käytettävä säännöllistä profiilia A-1, A-2, A-3 terästä. Niitä pidetään vakaina ja korkealaatuisina.
 • Ankkurointitankojen teräslaji on valittava toimintavaatimusten ja tulevan työn etupuolen mukaan. Ota yhteyttä myyjään ennen ostamista, muista kertoa hänelle ostoksen tarkoituksesta.
 • Suojahihnoja käytetään tehokkaammin. Ne voidaan ostaa missä tahansa rautakaupassa tai tilata valmistajalta, jos sulautettujen osien koko ei ole vakio.
 • Harkitse betonin merkki ennen materiaalien ostamista.
 • Sulautetun osan on oltava korkealaatuista, ilman halkeamia tai halkeamia.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Sulautettujen osien itseasennus edellyttää turvaohjeiden kiistatonta noudattamista. Työn aikana materiaalia ja rakennustyöt noudattakaa tarkasti ohjeita, jotka saat ostamalla.

Varmista oma elämäsi ja huoneen vakaus.

Kun kaikki työ on valmis, tarkista kiinnittimet voimaa. Aloita rakennuksen käyttäminen sen jälkeen, kun betoni on täysin kuivunut. Jos prosessi tuntuu liian monimutkaiselta tai aikaa vievältä, ota yhteyttä rakennusyritykseensi apua.

Sulautetut pohjaosat (ZDF)

Laipatukiin upotettuja osia ZDF käytetään kuormien siirtämiseen asennetusta tuesta betonin pohjaosaan.

ZDF-säätöjen upotettuja osia käytetään asennettaessa valopylväitä ja mastoja sekä lipputankoja, salamoita ja muita metallirakenteita.
Asennusmenetelmästä riippuen ZDF-pohjan upotettu osa voi olla laippatyyppiä (F) tai ankkurityyppiä (A). ZDF-laipatulpat ovat tietyn halkaisijan ja pituuden omaavaa metalliputkea, jonka toisessa päässä on hitsattu paksu teräksinen laippa, jonka muoto on neliö tai ympyrä, jossa on kiinnitysreiät ruuveille, joiden avulla tukia tai mastoa myöhemmin kierretään ZDF: hen.
Ankkuri ZDF: t ovat sarja nastoja, joiden pituus ja halkaisija on yhdistetty ylä- ja alaosaan ns. Pyöreällä tai neliömäisellä johtimella, jossa on reikiä nastat.

Pinnoitus - bitumi-mastinen

asennus
Asennus valmistettuun kuopatasoon ja kaatamalla betonia.
Tukien perustusten tyyppi, mitat (kantavuus) lasketaan kussakin yksittäisessä tapauksessa riippuen seuraavista parametreistä:
toiminta-alue (tuulikuorma, jäätymisnopeus ja maaperän koostumus);
tuen tarkoitus, masto.
Laipatuen tyypistä riippuen sulautetun osan vasta-laippa on valittu.

ZDF: ää käytetään valaisimien navoissa: OGK, OCC, OS (f), OGS (f).

Sulautetut pohjaosat

ZDF: n tekniset ominaisuudet

Materiaali: teräs
ZDF: n tyypit: A - ankkuri, F - laippa, K - neliö, D - ympärys
Nastojen lukumäärä: 4 - 24
Pudotuksen syvyys, m: 0,8 - 3 m
Päällystetyyppi: pinnoittamaton, bitumi, sinkki

Sovellus: Sitä käytetään valaistustangojen ja mastojen perustusten valmistukseen, joiden asentaminen edellyttää tuen yläpuolisen osan liittämistä maanalaiseen

Valmistaja: Opora Engineering, Venäjä

Hinta: Soita! (495) 565-35-40
Sähköposti: [email protected]

Sulautettujen perustusten osien kuvaus:

Sulautetut säätöosat (ЗДФ, ЗДТ) - käytetään tunkkien ja valaistusmastojen asentamiseen sekä lipputankoihin, salamoihin ja muihin korkeisiin metallirakenteisiin. Asennusmenetelmästä riippuen ZDF voi olla laippatyyppi (F) tai ankkurityyppi (A). Laippaiset ZDF: t ovat tietyn halkaisijan ja pituuden omaavaa metalliputkea, jonka toisessa päässä paksu teräslaippa hitsataan neliön tai ympyrän muotoon ja kiinnitysreiät pultteihin, joiden avulla tukia tai maston jalkaa kierretään sitten ZDF: hen. Ankkuri ZDF: t ovat sarja nastoja, joiden pituus ja halkaisija on yhdistetty ylä- ja alaosaan ns. Pyöreällä tai neliömäisellä johtimella, jossa on reikiä nastat. Sen jälkeen, kun laite on asennettu valmiiksi maahan ja betonitoimiseksi, pulttien päät on sijoitettu pinnalle, johon maston jalka on asennettu ja mutterit kiristetään. Ennen mastojen ja tukien asentamista on suositeltavaa, että ZDF on hyvin keskitetty maahan, tietty merkki tuottaa betonia ja antaa sille aikaa asettua.

Säätiön elementit

Säätiöiden kiinnityselementit (ZDF) ovat yksi ulkovalojen teräsrakenteesta (valaisinpylväät, salamoottorit, mastot jne.). Laitteen sulautetut osat asennuksen menetelmän mukaan jaetaan kahteen tyyppiin: laippa (tyyppi F) ja ankkuri (tyyppi A).

Laippa ZF - on putken osa, jossa on laippa hitsattu toisella puolella. Sulautetun osan seinässä on virtajohtimen syöttöikkuna. ZF: lle on tunnusomaista: pituus, putken halkaisija, ulkohalkaisija tai sivu, asennusreikien määrä, niiden halkaisija ja keskipiste-etäisyys.

Ankkuriin upotetut osat (EDA) - sarja niittareita, joiden pituus ja halkaisija ovat yhdensuuntaiset ylä- ja alareunan johtimien kanssa.

Asennetaan perustuksen upotetut osat

Sulautettujen osien asennus asennetaan ja asennetaan ulkovalaistusta varten. Säätiön sulautetut osat haudataan maahan maahan, betonisoidaan kaivettu kuoppaan. ZDF on jaettu kahteen tyyppiin: ankkuri ja laippa.

Sulautettujen osien asennus (ZDF) on valmistettu laipoitetuille putkimaisille ja särmätuille tukeille 1 - 3 metrin syvyydessä. Kaivauskaivon koko riippuu upotetun osan koosta ja valotustukista.

ZDF-laipat valmistetaan kierroksella, tehopylväät ja nelikulmainen versio kaapelikaapeleita varten. Asennusreikien määrä voi olla kahdentyyppinen: 4 reikää (tyyppi K) tai enemmän (tyyppi D). ZDF: n yläosassa on ikkuna kaapelin sisääntulolle (erityinen läppä), jonka koko on noin 20 cm. Ankkuri ZDF: itä käytetään valaistusmastojen asennukseen. Ne koostuvat kahdesta rei'istä. Nastojen pituus, halkaisija ja lukumäärä riippuu asennetun rakenteen tyypistä.

Työn vaiheet:

 • halutun halkaisijan porauskaivokset;
 • maanalaista hiekkaa ja murskattua kiviä, jonka paksuus on 0,2 m, kaadetaan haluttuun kokoon;
 • sulatettujen osien asennus on tehty valmistetulla kuopalla;
 • virtakaapeli vedetään kaivoon pohjan upotetuissa osissa;
 • rakennuksen maanalaista osaa kaadetaan betonilla B25 kaapelikanavien yläreunan yläpuolelle (maanalainen läppä);
 • kaivojen jäljellä oleva täyttämä osa täytetään nykyisellä maaperällä ja tasoitetaan maatasolla;
 • valaisinpylväiden asennus suoritetaan betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen.

Sulautettujen osien asennuksen hinta määräytyy niiden tyypin, korkeuden ja ominaisuuksien perusteella.