Betonin kaataminen pakkasella: ominaisuudet sementtilaastareiden, pakkasnesteen lisäaineiden kanssa. Sähkölämmityksen käyttö, lämpö-aseet ja infrapunalämmittimet

Tässä artikkelissa käsitellään varsinaista kysymystä siitä, voidaanko betonia kastella pakkasella ja miten se tehdään mahdollisimman vähäisellä lopputuloksen laadulla. Ei ole mikään salaisuus, että sementtiä sisältävien liuosten käyttöä talvella harjoitellaan teollisessa rakentamisessa, koska yksittäisten matala- rakennusten rakentaminen voidaan säilyttää ennen lämpimän kauden alkamista.

Poikkeuksia tästä säännöstä on kuitenkin, ja on tarpeen kaataa betonia muottiin nolla-lämpötiloissa. Harkitse, miten tämä voi kääntyä ja miten välttää tällaiset seuraukset.

Valokuvassa - sijoitetaan säätö nolla lämpötilassa.

Alhaiset lämpötilat ovat negatiivisia tekijöitä betonitoinnin aikana.

Betonieriste eristys

Sementtiä sisältävien liuosten talteenottoa koskevat ohjeet ovat huomattavasti monimutkaisempia kahdella ominaisuudella, jotka vaikuttavat negatiivisesti materiaalin asettamiseen ja kovettumisnopeuteen:

 • hidastaa sementtihiukkasten hydraatiota ja sen seurauksena lujuuden kehittymiselle tarvittavan ajan pidentymistä;
 • veden jäädyttäminen betoniseoksessa, minkä seurauksena kovetusprosessi pysähtyy.

Yritetään selvittää, kuinka monta päivää betonin kaatamisen jälkeen pelätään pakkasesta ja miten nämä tekijät vaikuttavat kovettumisvauhtiin.

Alhainen lämpötila välillä 0 - +10 astetta estää sementin hydratointia. Toisin sanoen sementtihiukkaset hitaammin liotetaan veteen ja kemiallisten reaktioiden, jotka ovat vastuussa voimakkuuden voimakkuudesta, lisääntyvät hitaammin. Tämän seurauksena materiaali ei ainoastaan ​​kuivu hitaasti, mutta täydellisen kuivauksen jälkeen sille on tunnusomaista riittämättömät lujuusominaisuudet.

Esimerkiksi normaaleissa lämpötilaolosuhteissa (+ 20 ° C) betoni saavuttaa vähintään 70% optimaalisista lujuusindikaattoreista viikon aikana. Samankaltaiset lujuusominaisuudet, joiden alapuolella teräsbetoni voidaan leikata timanttipiireillä +5 ° C: n lämpötilassa, materiaali hankitaan neljän viikon kuluessa.

Valokuvassa - betonin käyttöä pakkasnesteen lisäaineilla

Lämpötilan parametrit ovat katalysaattori useimmille kemiallisille prosesseille ja sementin hydraatio ei ole poikkeus. Siksi betonituotteiden valmistuksessa käytetään yleisesti teknologioita sementtipohjaisten seosten lämmittämiseen.

Esimerkiksi edellä mainittu 70% lujuusluokasta, jolla voidaan suorittaa betonissa olevien reikien timanttiporaus, materiaali saa aikaan 12 tunnin kuluessa 70 ° C: n lämpötilassa ja kosteudessa yli 80%.

Vaikka lämpötila alle 10 asteen lämpötilan hidastaa betonin kovettumista ja asettamista, negatiivinen lämpötila kokonaan pysäyttää nämä prosessit. Koska liuoksen koostumuksessa oleva vesi osittain tai kokonaan jäätyy, kemiallisten reaktioiden virtaus tulee mahdottomaksi.

Betonin tekniikan mukaisesti sementtihiukkasten on oltava kosketuksissa veden kanssa koko voimakkuuden ajan. Keskimääräinen aika, joka tarvitaan prosessiin normaalien ilmasto-olosuhteiden mukaan, on 28 vuorokautta. Mutta kuten jo mainittiin, lämmön puute voi vaikuttaa haitallisesti prosessin kulkuun, minkä vuoksi talvella tarvitaan erityinen rakentamisen lähestymistapa.

Työn ominaisuudet sementtilevyjen kanssa alhaisissa lämpötiloissa

Tuloksena epäasianmukainen betoni talvella

Koska harkitsemme talven betonisoitumista, olemme samaa mieltä siitä, että se tapahtuu nolla lämpötilassa. Näin ollen tärkein tehtävä on estää veden jäätyminen, joka on osa ratkaisua.

Tällä hetkellä on useita suosittuja ja tehokkaita tapoja säästää vettä sementtilaastareihin kiteyttämällä.

Näistä menetelmistä huomaamme:

 • pakkasnesteen lisäaineiden (PMD) käyttö;
 • sähkölämmitys sovellus
 • liuoksen tiivistäminen muovikalvoilla ja eristeillä;
 • väliaikaisten tiimien käyttäminen ympäröivällä muottipöydällä infrapunalämmittimillä tai lämpö-aseilla.

Kerromme yksityiskohtaisesti kaikista näistä menetelmistä.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet (PMD) ja niiden käyttö

Kuvauksessa antifreeze-lisäaineet (PMD)

Tämä menetelmä ratkaisun optimaalisten kovetusparametrien varmistamiseksi on yleistynyt. Käytännöllisesti katsoen kaikki kotimaiset erikoistuneet yritykset ovat hallitsineet talviteknologian tuotannon lisäämällä miinojen toimintaa.

Tällä hetkellä on kehitetty useita talvilajien ratkaisuvaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan ​​lisäaineiden prosenttiosuudella käytetyn materiaalin määrän suhteen.

Tärkeää on, että PMD: n pitoisuus voidaan määrittää rakennuspaikan ilman lämpötilassa ja käytetyn betonin laadussa.

Menetelmän eduista huomaamme seuraavaa:

 • Helppokäyttöinen betonin valmistuksessa omilla käsillä, kun lisäaineita kaadetaan sekoittimeen samaan aikaan kuin muut komponentit;
 • Täysi turvallisuus, verrattuna samaan sähkölämmitys;
 • Edullinen PMD, jolla on positiivinen vaikutus lopputuotteen kustannuksiin.

Tärkeää: Lisäaineiden käyttö yksittäisissä rakenteissa on yksi suuri haitta. Optimaalisen lujuusindikaattorin varmistamiseksi PMD: tä on noudatettava tiukasti laboratoriokokein, mihin useimmat urakoitsijat haluavat sulkea silmänsä.

Sähkölämmitys

Veden haihtuminen sähkölämmityksen aikana

Suurten rakennustyömailla ennen betonin kaatamista pakkasella on käytössä erityiset sähkölämmitysjärjestelmät. Näihin tarkoituksiin käytetään voimakkaita muuntajalaitteita, joiden kapasiteetti on yli 30 kW ja lämpökaapelijärjestelmä.

Menetelmällä on seuraavat edut:

 • tehokas lämmitysmahdollisuus koko kerroksen paksuuteen ja sen seurauksena seoksen tasaisen pitoisuuden varmistaminen;
 • mahdollisuus betonin nopeutetulle kovettumiselle suurilla alueilla jopa -20 ° C: n lämpötiloissa;
 • menetelmän soveltuvuus yhdistettynä lämpöeristettyyn muottiin.

Haittojen joukossa mainitsemme suuren energiankulutuksen ja korkean betonointikustannuksen.

Tiivistysratkaisu polyeteenikalvolla ja eristys

PVC-päällysteen nauhapohjan puun peittäminen on kalvo

Seoksen tiivistäminen ja eristäminen materiaaleilla, joilla on alhainen lämmönjohtavuus tänään, on järkevin tapa toimia betonin kanssa negatiivisissa lämpötiloissa -3 ° C: een saakka.

Sementtilaastareiden kovettuminen ja kuivausmenetelmä on isoterminen. Toisin sanoen, kun sementtipartikkelit ovat vuorovaikutuksessa veden kanssa, syntyy kemiallinen reaktio ja vapautuu tietty määrä lämpöä ulkoiseen ympäristöön. Näin ollen lämpö voidaan säästää ja sitä voidaan käyttää kestävyyden varmistamiseksi peittämällä muotti ja sen sisältö sellofaanilla tai turpeeneristysmateriaalilla.

Tietenkin tämä menetelmä ei ole paras ratkaisu vaikeille pakkasille. Mutta tarvittaessa liuos voidaan esilämmittää ja peittää, ja sitten se voidaan rakentaa jopa -10 ° C: n lämpötiloihin.

Lämpö-aseen ja infrapunalämmittimien käyttö

Lämpömittari infrapunalämmittimellä

Jos ilman lämpötila laskee -15 ° C: n alapuolelle, aikaisemmin lueteltujen menetelmien sijasta on suositeltavaa käyttää tehokkaampia lämmitysmenetelmiä. Esimerkiksi pienten esineiden rakentamisessa monoliittisesta betonista koostuvien rakenteiden ympärille raken- netaan tilapäisiä kokoontaittavia turvakoteja, joihin käytetään lämpö-aseita.

Joissakin tapauksissa muotti voidaan kääriä lämpömittariin infrapunalämmitystoiminnolla. Tämä tekniikka on varsin tehokas, mutta toteutettava tie.

johtopäätös

Niinpä tarkastelimme betonirakennuksen ominaisuuksia talvella ja huomasimme, että ilman alilämpötila ei ole syy kieltäytyä rakentamasta. Mutta jos on tällainen mahdollisuus, olisi parempi lykätä suunniteltua työtä lämpiminä päivinä.

Jos sinulla on kysymyksiä, jotka edellyttävät kattavia selityksiä, löydät mielenkiintoisia vastauksia katsomalla videota tässä artikkelissa.

Miten päällystää betonia sen jälkeen, kun kaadetaan kylmään

Betoni kylmässä - pyydän asiantuntija-apua

Joten, nukun rauhassa...

PS Muuten mikään, mitä olen "You"?

Ideaalisti tietoja siitä, miten kaadetaan betonia pakkasessa tarvitsee vain ammattimaisia ​​rakentajia. Meidän on paljon helpompi suunnitella työmme siten, että ratkaisu kovettuu lämpimään kauteen.

Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten jokaisen päällikön on hyödyllistä tutkia rakennusten rakenteiden ominaisuuksia kylmässä. Lisäksi tämä riittää hallitsemaan vain muutamia tekniikoita.

Liuoksen täyttäminen kylmässä liittyy tiettyihin vaikeuksiin.

Sementtilaasti ja matala lämpötila

Konkreettista työtä pakkasessa suoritetaan yleensä vain poikkeustapauksissa. Tämä johtuu siitä, että kun lämpötila laskee alle nollan, sementin kovettumisprosessit häiriintyvät. Tämä ei ainoastaan ​​hidasta kovettumista, vaan myös pysäyttää sen kokonaan, eikä rakenteen mekaanisia ominaisuuksia saavuteta ja 50% suunnitteluarvosta.

Tämä tapahtuu useista syistä:

 • Ensinnäkin kaikki vesi, joka tarvitaan sementin hydratoimiseen, muuttuu jääksi. Koska se on inertti muoto, se ei ole käytettävissä reaktioon, ja siksi betoni kylmässä ei yksinkertaisesti kovettua.
 • Toiseksi, huurteen tuhoisat vaikutukset betoniin johtuvat huokosten laajentumisesta: jäätymisen aikana nesteen tilavuus kasvaa 10-12%, ja konkreettisen monoliitin sisään muodostuu epäsäännöllinen muoto. Vaikka sitten lämmitämme materiaalin ja sulattaisimme jään, huokoskoot suurennetaan edelleen.
 • Kolmanneksi teräsvahvikkeella ohut jääkuori vähentää metallin liitettävyyttä liuoksella suuruusluokaltaan. Kun jää sulaa, kosteus pääsee tähän aukkoon, joten ruosteen ulkonäkö ja kehyksen tuhoutuminen ovat ajan kysymys.

Talvikaivon seuraukset: materiaalin kuoriutuminen pinnalta

 • Mutta pahimmat tulokset johtuvat liuoksen toistuvasta jäädytyksestä ja sulatuksesta. Tällöin sen tiheys muuttuu epätasaiseksi ja rakenteen lujuus vähenee vakavasti.

Tällaisten vaikutusten välttämiseksi käyttöohjeessa suositellaan eri menetelmien lämmittämistä. Luonnollisesti rakentamisen kustannukset kasvavat, mutta tämä on ainoa keino tarjota tarvittava voima.

Lämmitysjohdinten käyttö

Betonin asettaminen pakkasella edellyttää välttämättä joukon toimenpiteitä, joilla pyritään neutraloimaan matalat lämpötilat. Tähän mennessä on olemassa useita tekniikoita, joiden pääasiallisuus on kuvattu taulukossa:

· Toiseksi laastin korkean lämpötilan ylläpitämiseksi muotti on huolellisesti eristetty. Lisäksi suunnittelun päällä on myös kalvolevy, joka heijastaa lämpöaaltoja.

Valokuvan eristävä muotti

Kiinnitä huomiota
! Analyysi, mitä lisätään betoniin kylmänä, löydät sekä merkinnät merkkituotteista että esimerkkejä kotitekoisista sekoituksista.
Edullisin on kalsiumkloridin vesiliuosten (3 - 4,5% lämpötilasta riippuen) tai natriumnitraatin (4 - 10%) käyttö.

Konkreettisten töiden asiantuntijat suosittelevat näiden menetelmien käyttöä monimutkaisissa yhdistelmissä, esimerkiksi jäätymisenestoaineita, joissa on kaapelilämmitys.

Kaada kuitenkin liuos ja odota, kunnes se kovettuu kuumennettaessa - tämä on vain puolet taistelusta. Vahvistettu betoni leikkaamalla timanttipiirejä osoittaa selvästi, että jopa kovin kova materiaali alhaisissa lämpötiloissa heikentää ajan myötä voimaa. Tämä johtuu siitä, että vesi pudottaa pinnalle huokosiin.

Koostumus jäädyttämisen estämiseksi

Kiinnitä huomiota!
Mitä enemmän jäädytys- / sulatuskierroksia tapahtuu kauden aikana, sitä suurempi hävitys on.

On useita tapoja käsitellä tätä:

 • Ensinnäkin riittää yksinkertaisesti sulkemaan pinnalla olevat huokoset erityisellä kyllästyksellä. Totta, tämä voi häiritä betonin luonnollista höyryn läpäisevyyttä, koska sinun on toimittava huolellisesti, kun otetaan huomioon rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmän teho.

Tärinätiivisteiden käyttö

 • Toiseksi on mahdollista vähentää huokoisuutta tiivistämällä betonia. Tällöin kaatumisvaiheessa käytetään tärinähoitoa, jonka seurauksena käytännöllisesti katsoen kaikki ilma jättää ratkaisun.

Kiinnitä huomiota!
Toinen vibrokompaktion vaikutus on lisätä materiaalin lujuutta: tarvittaessa koneistus voi vaatia leikkaamista erikoistyökalulla tai timanttiporauksella reikien betonissa.

 • Lopuksi on kolmas, hieman paradoksaalinen tapa: emme vähennä huokosten määrää, vaan lisäämme niitä redundanssiin (noin 20% enemmän kuin tavallinen betonin vedenkeruus). Tämä luo varaustilan ilman, joka ei salli jäädytettyjen jääkiteiden "repimään" materiaalia sisältä.

Näiden menetelmien avulla pystyt luotettavasti suojaamaan rakennetta kylmältä ja tarjoamaan sille mukavat olosuhteet kovettumisvoimakkuuteen. Mutta on vielä parempi suunnitella rakentaminen sillä kaudella, jolloin betoni ei pelkää pakkaselta, eikä meidän tarvitse käyttää rahaa ylimääräiseen lämmitykseen. Ja jos se ei toimi, yritä panna täytäntöön tekstissä kuvatut ja videossa esitetyt tekniikat tässä artikkelissa.

Betonin täyttäminen negatiivisissa lämpötiloissa voi haitata rakennetta, ellei se ole täysin tekniikan mukainen. Kerromme tämän materiaalin vaiheittaisesta työstä.

Kuinka kaataa betonia huurteessa ja mikä on tämän tarpeen? ↑

Täyttämällä säätiö talvella hirsitaloon videossa

Ennen kuin betoni kaadetaan nollan alapuolelle, on tärkeää suorittaa valmistelutyö. Se sisältää: muottien valmistuksen, sähköverkon lisäsovelluksen. Ensinnäkin puhutaan siitä, miten sekoitetaan. Ero valmistelussa on se, että betonisekoittimesta jättämällä koostumuksella tulee olla tarkasti määritelty lämpötila. Kuljetuksen jälkeen lämpötila laskee ja on tärkeää, että se on korkealla valuessa. Toisin sanoen he hallitsevat sitä kahdessa tapauksessa - betonisekoittimen poistumiselta ja asennuspaikalta.

Joten, jos käytetään 400 merkkiä, sekoittumislämpötila on 60 ° C. Sekä betonisekoittimesta poistuminen - 35 ° C. Käytettäessä jäätymisenestoainekomponentteja laboratorion määrittelee lämpötilan betonisekoittimen poistumisesta. Tämä välttämättä ottaa huomioon tarvittavan ajan asettamisen. Jäätymisenestoaineiden huolellinen valinta on perusteltua sillä, että niitä käytetään pääasiassa pehmittimien kanssa. Tänään jopa markkinat tarjoavat erityisiä formulaatioita, jotka yhdistävät superplasticizers ja antifreeze lisäaineita. Esimerkiksi se voisi olla "Cryoplast P25", "Cryoplast SP15". Valmistetaan betonikoostumus kuumennetussa tilassa +40 ° C: n lämpötilassa.

Toisessa vaiheessa valmistetaan muotti ja sähköverkko betoniseoksen lämmittämiseksi. Ensinnäkin muotti on puhdistettu lian ja lumen. Lisäksi kaikki lämpenee kunnolla. Seoksen kaataminen muottiin suoritetaan jatkuvasti siten, että seuraava kerros päällekkäin edellisen kanssa, kunnes se on kuivunut. Erityisen huolellisesti on tärkeää tiivistää koostumus saumojen ja kulmien paikalle. Työn päätyttyä on tärkeää kattaa avoimet alueet kalvolla, suojilla, katehuovilla tai muulla materiaalilla. Korkealaatuisen tiivistymisen tulos voidaan kutsua: betoniseoksen laskeutumisen lopettaminen, ilmakuplien puuttuminen.

Betonin asettaminen alhaisissa lämpötiloissa - muutama sana sähkölämmityksestä ↑

Videossa näkyy nauhan säätiön täyttö talvella

Kuten jo mainittiin, kun betonia kaadetaan negatiivisissa lämpötiloissa, on tärkeää kuumentaa seosta. Voi olla useita tapoja. Puhumme kuitenkin sähkölämmityksestä. Sitä käytetään sekä "thermos" -menetelmän että itsenäisesti. Prosessissa käytetään vain PNS-johtoja. Ne on asennettu rakennuksen rakenteisiin tai muottiin, jotka sitten kaatavat betonia. Joissakin tapauksissa ne sijoitetaan ulkopuolelle vaijerin tai "kelluvien" elektrodien muodossa.

Kuivauksen estämiseksi sinun on lämmitettävä betonia enintään 35 ° C: n lämpötilaan.

Jos avoin pinta on alkanut kuivua, se voi olla hieman kostutettu vedellä. Luonnollisesti nykyinen virta kytketään pois päältä. Tämän lämmittelyn kesto riippuu suoraan seoksen ja ilman lämpötilasta. Kun betoni lämmittää jopa 35 astetta, sähkölämmitys on kokonaan pois päältä. Ylhäältä se peitetään millä tahansa materiaalilla. Niinpä 7 päivän kuluessa betonin on saatava tarvittava voima.

Matala lämpötilassa kaadettu betonin laatu ↑

Joten, kun betoni asetetaan nolla-lämpötiloihin, on tärkeää suorittaa laadunvalvonta, joka sisältää seuraavat vaiheet:

 • Valmistuslaitokselta saatavan betonikoostu- muksen laatu, lämpötila asennuksen aikana hankkeen ja teknisten asiakirjojen mukaisesti tarkistetaan.
 • Kun betonia kaadetaan pakkaselle, on tärkeää tarkkailla jatkuvasti lämpötilaa, jossa se kiinteytyy. Samalla mitataan lämpöparin ja lämpömittarin avulla.
 • Rakennetun rakenteen betonivahvuuden kontrollointi testaamalla joitain näytteitä, jotka kovettuvat samoissa olosuhteissa.
 • Asennuksen paikassa ja betonin kaatopaikassa säilytetään aina töiden loki, joka heijastaa: päivämäärän, kohteen nimen, päivällä kaadettavan betonin määrän, laskostusmenetelmän, seoksen koostumuksen, mukana olevien passien numeron, lämmitysajan ja muun tiedon. Niiden avulla voidaan seurata prosessin kovettumista ja laadun hallintaa.

Jos noudatat kaikkia edellä mainittuja suosituksia, betoni kaataminen talvikaudella on niin onnistunut kuin mahdollista. Ja muotoilu itsessään on edelleen korkealaatuista.

Miten kaadetaan betonia kylmänä?

Miten kaadetaan betonia talvella? "Klassisessa" rakennusmenetelmässä jäätymislämpötilat ja betoni ovat yhteensopimattomia käsitteitä. Yksi rakennusmateriaalin komponenteista on vesi, joka edistää nestemäisen "taikinan" muodostumista kuivasta seoksesta, sitomalla kaikki betonin osat (sementti, murskattu kivi, hiekka). Kaikki tietävät, että lämpötilassa, joka on alle nolla astetta, vesi jäätyy. Jos betonia jäädytetään kylmässä, kiteyttämällä oleva vesi "repimää" rakennusmateriaalin sisäpuolelta. Tämän seurauksena tämän yrityksen vahva perusta ei toimi.

Aikaisemmin rakennuttajat joutuivat lopettamaan rakennuksen "pohjan" valmistelun, mutta nykyaikaiset tekniikat antavat kuitenkin säätää säätiön lämpötilan ollessa alle 15 astetta. On olemassa useita vaihtoehtoja siitä, miten kaadetaan betonia huurteeseen.

Ensimmäisten 48 tunnin aikana betonilla saavutetaan lopullinen lujuus, joten on välttämätöntä suojata sitä pakkaselta erityisen huolellisesti tänä aikana. Lämpö-aseet asennetaan säätöalueen ympärille, mikä ylläpitää optimaalista lämpötilaa betonin kovettumiselle.

Toinen menetelmä, toisin kuin yllä, perustuu lämmön siirtymiseen kylmään kuumasta, kun taas vain betonia lämmitetään eikä koko alue. Sähkövirtoja syötetään vahvikekerroksen raudatankoihin, ne lämmittävät ja siten lämmittävät betonia.

Jälkimmäinen menetelmä perustuu erikoiskomponentin (natriumkloridin ja kaliumkloridin) lisäämiseen betoniseokseen, joka estää veden kiteytymistä. Tällaista betonia kutsutaan kylmänä. Erityisten suolaveden lisäaineiden pitoisuus lasketaan veden seoksen suhteessa seokseen, joka vaihtelee välillä 2-15% ja riippuu sääolosuhteista (alin lämpötila töiden aikana) ja sementtilujuuden (laatu) perusteella.

Miten täyttää säätiö milloin tahansa vuoden aikana

Rakennuksen lujuus ja kestävyys riippuvat siitä tukevasta säästä. Tällä hetkellä raken- nuksen suosituin betonipohja on kestävä raskaan rakenteen paino. Koska talon rakentamisen jälkeen laakerirakenne on vaikea korjata, on tärkeää, että se täyttyy oikein, jotta se ei pääse uppoamaan maahan, eikä halkeilua ja muita vikoja muodostuisi.

Missä lämpötilassa säätiö voi kaataa

Tukirakenteen rakentamisen suunnittelussa on otettava huomioon sementin sääolosuhteet, brändi ja laatu. Betonin lujuuden varmistamisessa on tärkeä lisäaine, jonka avulla voidaan vähentää veden kiteytymislämpötilaa ja ylläpitää optimaalista toimintatapaa peruskevennyksen aikana. Kaatamisen jälkeen perusta tarttuu päivän aikana ja saa voimaa 28 vuorokaudessa. Lämpötila-alue + 3... + 25 ° C pidetään vakiona pohjan luomiselle. On tunnettua, että lämpimämpi ulkona, sitä nopeammin liuos kuivuu, mutta lämpö voi olla vaarallista tuoretta betonia varten.

Jos lämpötila on +5 - 15 ° C, koostumus asetetaan luonnollisella tavalla ja lämmönlähteenä ympäristöön, tämä ei tapahdu liian kuumalla säällä. Tällaisissa olosuhteissa betonirakenne voi alkaa muodostaa, kun materiaalin tilavuus kasvaa edelleen. Jäähdytys, pinta alkaa väistyä ja jo muodostunut kiderakenne vaikeuttaa tätä prosessia. Sisäisen rasituksen takia säätö voi peittyä kutistumalla halkeilla 4-12 tuntia kaatamisen jälkeen. Jotta pohja ei murene yli + 25 ° C: n lämpötilassa, kannattaa käyttää nopeasti kovettuvaa Portland-sementtiä, joka 5-6 tunnin kaatamisen jälkeen kaadetaan vedellä ja varjostetaan vanhoilla rätillä, pahvilla tai sahanpurulla. Nesteytymisen hidastaminen on sallittua ottaa käyttöön modifioivia lisäaineita ja pehmittimiä. Kun halkeamia esiintyy, tarvitaan uudelleentasaus.

Kuumalla säällä säätiö voi haljeta.

Onko mahdollista säätää säätiö talvella?

Tukirakenteen rakentamisen kannalta edullisin aika on huhtikuusta marraskuuhun. Tilanne voi kuitenkin kehittyä siten, että kaataminen talvella on tarpeen, koska joillakin Venäjän alueilla ei ole lainkaan kesää. Nykyaikaiset rakennustekniikat mahdollistavat vankan perustan luomisen myös kylmällä säällä. Säätiön rakentaminen talvella on erityisen tärkeä järisyttävillä mailla. Kun olet odottanut jäädyttämistä, voit kaivaa suuren kuopan. Lisäksi rakennusmateriaalien hankinta kauden ulkopuolella voi säästää tietyn summan. Useimmiten talvella rakennetaan teipin pohjat betonilohkojen ja betonipilojen rakentamisella, jotka on tarkoitettu kevyisiin puuobjekteihin.

Eri arvioiden mukaan viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana talviturvauksen osuus koko rakennustilavuudesta vaihtelee 10: stä 17 prosenttiin. Tämä on kiinteä summa rakennuskemikaalien valmistajille ja toimittajille ja erityisesti lisäaineille, joilla varmistetaan prosessin tehokkuus alhaisissa lämpötiloissa. Toisaalta talonrakentamisen kasvuun vaikuttivat valmistajat. Kiinnostus on molemminpuolinen.

Kuinka sementtilaasti käyttäytyy kylmällä säällä

Talvella tehtäviä töitä suunniteltaessa kannattaa muistaa, että tavallinen betoni ei sovi heille. Pakkasessa on sallittua käyttää vain sementtiä, jossa on erityisiä lisäaineita ja modifioivia lisäaineita. Jälkimmäinen vähentää veden kulutusta noin 10-15%. Kun ilman kosteus on 60% tai enemmän, ei ole suositeltavaa käyttää modifioivia aineita. Lisäksi on syytä muistaa, että ne voivat reagoida joidenkin metallien kanssa. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi betoni on lämmitettävä kahden ensimmäisen päivän kuluttua kaatamisen jälkeen. Seoksen haluttua lämpötilaa voidaan ylläpitää:

 • lämpö-aseet;
 • erityinen kuumennuskaapeli, joka on asetettu betonin kaatamiseen;
 • elektrodit (vahvistuspalkit), jotka ovat jännitteellisiä.

On myös menetelmä betoniseoksen lämmittämiseksi hitsauskoneella, mutta se pääosin tulee alas elektrodien käyttöön ja on sovellettavissa vain pieniin täyttömääriin.

Vain vettä ja täyteaineita saa lämmetä, mutta ei sementtiä, muuten se menettää ominaisuutensa.

Betoni erityisillä lisäaineilla on talviurheilun kannalta tarpeen.

Yleensä Venäjän federaation alueilla ei sovelleta yli 21 ºC: n lämpötilaa, kun otetaan huomioon se, että ilmakehä lähtee 4,5-5 ºC: n lämpötilassa. Siksi nesteiden työkoostumus lämmitetään 32 ºC: een. Kuumempaa vettä sekoitetaan ensin täyteaineisiin ja sitten annoksiin - sementillä.

Voidaanko betonia kastella pakkasella ilman lämmitystä

On tarpeen puhua siitä, voidaanko säätiö kaataa kylmällä säällä ilman lämmitystä. Jopa lämpötilanvaihtelut +5 - 0 ° C: ssa betoniliuokselle katsotaan talvella. Kylmäkaudella, kun betonointi on tärkeää, varmistetaan liuoksen pehmeä jähmettyminen vähintään 60%. Tämä takaa pohjan rakenteen ja sen kypsymisen, kun sulatus tulee.

Säätiö saa kuitenkin voimakkuuden vain, kun liuoksen lämpötila on nollan yläpuolella, joten ilman keinotekoista lämmitystä on tarpeen valita hieno talvipäivä rakentamiseen. Tärkeää on myös sementin koostumus: ns. Kylmäbetoni sisältää pakkasnesteen lisäaineita, jotka pienentävät veden jäätymispistettä. Näihin tarkoituksiin kaliumkloridia ja natriumia käytetään pitoisuutena 2 - 15%. Jäätymisenestoaineiden modifiointilaitteilla on mahdollista purkaa muottirakenne M200-liuoksella jo 40% vahvuudella, M400 - 20% ja M300 - 30%.

Video: betonialustan lämmitys talvella

Kun voit vuodata säätiön keväällä

Ne, jotka alkavat rakentaa säätiötä alkukeväällä (huhtikuuhun asti), pitäisi olla varovainen. Ensin sinun on odotettava, että maa sulaa ja lämpenee, kun lämpötila ei laske alle 0 ° C: n yöllä. On myös otettava huomioon "kuivaus", joka kestää yhdestä kahteen kuukauteen, jona raskaat ajoneuvot (betonipumput, kourut, tonnikalat ja muut koneet) rajoitetaan ajamaan alueellisia teitä pitkin. Ei ole mahdollista rakentaa monoliittista säätiötä ilman edellä mainittua kuljetusta. Huhtikuusta alkaen kulutushyödykkeiden hinta alkaa kasvaa.

Keväällä tie hajoaa, joten raskaat laitteet eivät pääse läpi sitä.

Rakenteen peruuttamaton vaurio voi aiheuttaa odottamattomia pakkasia, joten kun sääennuste on epävakaa ja työ on jo suunniteltu, on suositeltavaa varmistaa jäätymisenestoaineiden hankinta. Jopa ilman lämpötilassa +23 ° C, betoni saa sääntelyvoimaa vain kolmen viikon kuluttua. Alhaisemmissa lämpötiloissa aika kasvaa merkittävästi, minkä seurauksena seinien asentamisen jälkeen on mahdotonta kiirehtiä.

Kuten käytännössä ilmenee, paljaalle maaperälle rakennettu talo on vuosia. Pohjan puuttuessa alemmat lohkot tai puiset vanteet tuhoutuvat maaperän muodonmuutoksen vuoksi.

Onko mahdollista säätää säätiö sateelle?

Tällä hetkellä sadetta ei ole syytä lopettaa betonointia, kuten viime aikoina. Yksinkertaisilla laitteilla ja sopivalla sementtimerkillä voit kaataa säätiön märällä säällä. Itse vedellä ei ole negatiivista vaikutusta liuokseen, juuri ennen sen koventamista, eroosiota ja mittasuhteiden rikkomista voi tapahtua. Siksi kaikki riippuu saostumisen voimasta.

Jos sivusto ei ole täynnä sateita, niin kattorakenne riittää jatkamaan työtä. Tavallinen polyeteenikalvo suojaa kevyeltä sateelta, jota tulee käyttää varoen, koska betoni kovettuu vain raikkaaseen ilmaan. Tietenkin, lämpimällä ja aurinkoisella säällä, liuos kyllästyy paremmin hiilihapolla ja kovenee nopeammin muodostaen kiinteän emäksen. Mutta sateen perustusten rakentamisessa on myös sen etuja, koska betoniseos tulee kestävämmäksi 80%: n kosteudessa.

Muovikalvoa ei voida pitää pinnalla pitkään, koska betoni ei jähmettynyt ilman raikasta ilmaa

Miten työtä sademäärän aikana

Keskeisiä vaatimuksia meneillään olevasta työstä säätiön kaatamiseksi sateessa:

 1. Sementin M400, M500 ja M600 liuoksen sisältö on luotu kosketuksiin kosteuden kanssa.
 2. Oikein valittu betonin valmistamismenetelmä. Pohjan epätavallinen muoto tai sen tunkeutuminen käsittävät erityisen tekniikan, joka estää aukkojen muodostamisen ja syrjäyttää ylimääräisen nesteen.
 3. Vedeneristys, joka voidaan poistaa aikaisintaan kaksi tai kolme päivää.

Nykyaikaiset markkinat tarjoavat laajan valikoiman rakennusten sekoituksia eri parametreihin. Valmistetaan nopeasti kovettuvia ja kovettavia koostumuksia samoin kuin betonia, jossa on jäätymisenestoaineiden lisäaineita. Säätiön kaataminen äärimmäisissä sääolosuhteissa on kuitenkin riski, joka on aina otettava huomioon. Alhaisissa lämpötiloissa voi muodostua halkeamia pohjaan ja saostumisen aikana - eroosiota. Kaikki tämä voi vaikuttaa haitallisesti rakenteiden lujuuteen.

Betoni kaatuu negatiivisissa lämpötiloissa - jäätyminen ei ole kauheaa

Betonin täyttäminen negatiivisissa lämpötiloissa voi haitata rakennetta, ellei se ole täysin tekniikan mukainen. Kerromme tämän materiaalin vaiheittaisesta työstä.

Kuinka kaataa betonia huurteessa ja mikä on tämän tarpeen? ↑

Ennen kuin betoni kaadetaan nollan alapuolelle, on tärkeää suorittaa valmistelutyö. Se sisältää: muottien valmistuksen, sähköverkon lisäsovelluksen. Ensinnäkin puhutaan siitä, miten sekoitetaan. Ero valmistelussa on se, että betonisekoittimesta jättämällä koostumuksella tulee olla tarkasti määritelty lämpötila. Kuljetuksen jälkeen lämpötila laskee ja on tärkeää, että se on korkealla valuessa. Toisin sanoen he hallitsevat sitä kahdessa tapauksessa - betonisekoittimen poistumiselta ja asennuspaikalta.

Joten, jos käytetään 400 merkkiä, sekoittumislämpötila on 60 ° C. Sekä betonisekoittimesta poistuminen - 35 ° C. Käytettäessä jäätymisenestoainekomponentteja laboratorion määrittelee lämpötilan betonisekoittimen poistumisesta. Tämä välttämättä ottaa huomioon tarvittavan ajan asettamisen. Jäätymisenestoaineiden huolellinen valinta on perusteltua sillä, että niitä käytetään pääasiassa pehmittimien kanssa. Tänään jopa markkinat tarjoavat erityisiä formulaatioita, jotka yhdistävät superplasticizers ja antifreeze lisäaineita. Esimerkiksi se voisi olla "Cryoplast P25", "Cryoplast SP15". Valmistetaan betonikoostumus kuumennetussa tilassa +40 ° C: n lämpötilassa.

Toisessa vaiheessa valmistetaan muotti ja sähköverkko betoniseoksen lämmittämiseksi. Ensinnäkin muotti on puhdistettu lian ja lumen. Lisäksi kaikki lämpenee kunnolla. Seoksen kaataminen muottiin suoritetaan jatkuvasti siten, että seuraava kerros päällekkäin edellisen kanssa, kunnes se on kuivunut. Erityisen huolellisesti on tärkeää tiivistää koostumus saumojen ja kulmien paikalle. Työn päätyttyä on tärkeää kattaa avoimet alueet kalvolla, suojilla, katehuovilla tai muulla materiaalilla. Korkealaatuisen tiivistymisen tulos voidaan kutsua: betoniseoksen laskeutumisen lopettaminen, ilmakuplien puuttuminen.

Betonin asettaminen alhaisissa lämpötiloissa - muutama sana sähkölämmityksestä ↑

Kuten jo mainittiin, kun betonia kaadetaan negatiivisissa lämpötiloissa, on tärkeää kuumentaa seosta. Voi olla useita tapoja. Puhumme kuitenkin sähkölämmityksestä. Sitä käytetään sekä "thermos" -menetelmän että itsenäisesti. Prosessissa käytetään vain PNS-johtoja. Ne on asennettu rakennuksen rakenteisiin tai muottiin, jotka sitten kaatavat betonia. Joissakin tapauksissa ne sijoitetaan ulkopuolelle vaijerin tai "kelluvien" elektrodien muodossa.

Jos avoin pinta on alkanut kuivua, se voi olla hieman kostutettu vedellä. Luonnollisesti nykyinen virta kytketään pois päältä. Tämän lämmittelyn kesto riippuu suoraan seoksen ja ilman lämpötilasta. Kun betoni lämmittää jopa 35 astetta, sähkölämmitys on kokonaan pois päältä. Ylhäältä se peitetään millä tahansa materiaalilla. Niinpä 7 päivän kuluessa betonin on saatava tarvittava voima.

Matala lämpötilassa kaadettu betonin laatu ↑

Joten, kun betoni asetetaan nolla-lämpötiloihin, on tärkeää suorittaa laadunvalvonta, joka sisältää seuraavat vaiheet:

 • Valmistuslaitokselta saatavan betonikoostu- muksen laatu, lämpötila asennuksen aikana hankkeen ja teknisten asiakirjojen mukaisesti tarkistetaan.
 • Kun betonia kaadetaan pakkaselle, on tärkeää tarkkailla jatkuvasti lämpötilaa, jossa se kiinteytyy. Samalla mitataan lämpöparin ja lämpömittarin avulla.
 • Rakennetun rakenteen betonivahvuuden kontrollointi testaamalla joitain näytteitä, jotka kovettuvat samoissa olosuhteissa.
 • Asennuksen paikassa ja betonin kaatopaikassa säilytetään aina töiden loki, joka heijastaa: päivämäärän, kohteen nimen, päivällä kaadettavan betonin määrän, laskostusmenetelmän, seoksen koostumuksen, mukana olevien passien numeron, lämmitysajan ja muun tiedon. Niiden avulla voidaan seurata prosessin kovettumista ja laadun hallintaa.

Jos noudatat kaikkia edellä mainittuja suosituksia, betoni kaataminen talvikaudella on niin onnistunut kuin mahdollista. Ja muotoilu itsessään on edelleen korkealaatuista.

Betoni kaatuu negatiivisissa lämpötiloissa - jäätyminen ei ole kauheaa

Betonin täyttäminen negatiivisissa lämpötiloissa voi haitata rakennetta, ellei se ole täysin tekniikan mukainen. Kerromme tämän materiaalin vaiheittaisesta työstä.

Kuinka kaataa betonia huurteessa ja mikä on tämän tarpeen? ↑

Ennen kuin betoni kaadetaan nollan alapuolelle, on tärkeää suorittaa valmistelutyö. Se sisältää: muottien valmistuksen, sähköverkon lisäsovelluksen. Ensinnäkin puhutaan siitä, miten sekoitetaan. Ero valmistelussa on se, että betonisekoittimesta jättämällä koostumuksella tulee olla tarkasti määritelty lämpötila. Kuljetuksen jälkeen lämpötila laskee ja on tärkeää, että se on korkealla valuessa. Toisin sanoen he hallitsevat sitä kahdessa tapauksessa - betonisekoittimen poistumiselta ja asennuspaikalta.

Joten, jos käytetään 400 merkkiä, sekoittumislämpötila on 60 ° C. Sekä betonisekoittimesta poistuminen - 35 ° C. Käytettäessä jäätymisenestoainekomponentteja laboratorion määrittelee lämpötilan betonisekoittimen poistumisesta. Tämä välttämättä ottaa huomioon tarvittavan ajan asettamisen. Jäätymisenestoaineiden huolellinen valinta on perusteltua sillä, että niitä käytetään pääasiassa pehmittimien kanssa. Tänään jopa markkinat tarjoavat erityisiä formulaatioita, jotka yhdistävät superplasticizers ja antifreeze lisäaineita. Esimerkiksi se voisi olla "Cryoplast P25", "Cryoplast SP15". Valmistetaan betonikoostumus kuumennetussa tilassa +40 ° C: n lämpötilassa.

Toisessa vaiheessa valmistetaan muotti ja sähköverkko betoniseoksen lämmittämiseksi. Ensinnäkin muotti on puhdistettu lian ja lumen. Lisäksi kaikki lämpenee kunnolla. Seoksen kaataminen muottiin suoritetaan jatkuvasti siten, että seuraava kerros päällekkäin edellisen kanssa, kunnes se on kuivunut. Erityisen huolellisesti on tärkeää tiivistää koostumus saumojen ja kulmien paikalle. Työn päätyttyä on tärkeää kattaa avoimet alueet kalvolla, suojilla, katehuovilla tai muulla materiaalilla. Korkealaatuisen tiivistymisen tulos voidaan kutsua: betoniseoksen laskeutumisen lopettaminen, ilmakuplien puuttuminen.

Betonin asettaminen alhaisissa lämpötiloissa - muutama sana sähkölämmityksestä ↑

Kuten jo mainittiin, kun betonia kaadetaan negatiivisissa lämpötiloissa, on tärkeää kuumentaa seosta. Voi olla useita tapoja. Puhumme kuitenkin sähkölämmityksestä. Sitä käytetään sekä "thermos" -menetelmän että itsenäisesti. Prosessissa käytetään vain PNS-johtoja. Ne on asennettu rakennuksen rakenteisiin tai muottiin, jotka sitten kaatavat betonia. Joissakin tapauksissa ne sijoitetaan ulkopuolelle vaijerin tai "kelluvien" elektrodien muodossa.

Jos avoin pinta on alkanut kuivua, se voi olla hieman kostutettu vedellä. Luonnollisesti nykyinen virta kytketään pois päältä. Tämän lämmittelyn kesto riippuu suoraan seoksen ja ilman lämpötilasta. Kun betoni lämmittää jopa 35 astetta, sähkölämmitys on kokonaan pois päältä. Ylhäältä se peitetään millä tahansa materiaalilla. Niinpä 7 päivän kuluessa betonin on saatava tarvittava voima.

Matala lämpötilassa kaadettu betonin laatu ↑

Joten, kun betoni asetetaan nolla-lämpötiloihin, on tärkeää suorittaa laadunvalvonta, joka sisältää seuraavat vaiheet:

 • Valmistuslaitokselta saatavan betonikoostu- muksen laatu, lämpötila asennuksen aikana hankkeen ja teknisten asiakirjojen mukaisesti tarkistetaan.
 • Kun betonia kaadetaan pakkaselle, on tärkeää tarkkailla jatkuvasti lämpötilaa, jossa se kiinteytyy. Samalla mitataan lämpöparin ja lämpömittarin avulla.
 • Rakennetun rakenteen betonivahvuuden kontrollointi testaamalla joitain näytteitä, jotka kovettuvat samoissa olosuhteissa.
 • Asennuksen paikassa ja betonin kaatopaikassa säilytetään aina töiden loki, joka heijastaa: päivämäärän, kohteen nimen, päivällä kaadettavan betonin määrän, laskostusmenetelmän, seoksen koostumuksen, mukana olevien passien numeron, lämmitysajan ja muun tiedon. Niiden avulla voidaan seurata prosessin kovettumista ja laadun hallintaa.

Jos noudatat kaikkia edellä mainittuja suosituksia, betoni kaataminen talvikaudella on niin onnistunut kuin mahdollista. Ja muotoilu itsessään on edelleen korkealaatuista.

Säätiön asettaminen pakkasella

Perinteisesti kaikki "märkä" työ päätti suunnitella lämpimän kauden. Kuitenkin aika ei ole aina mahdollista laskea tällä tavalla, joskus määräaikojen painaminen pakottaa sinut harkitsemaan talven talteenottoa.

Tämä pätee erityisesti maassamme, joka sijaitsee kylmällä ilmastovyöhykkeellä, jossa pakkas on yleinen.

Talvisäätiö on varsin mahdollista tehdä talvella, vaikkakin se on kesällä paljon kalliimpaa kuin kirjanmerkki. Toimenpiteet voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • betonin jäädyttämisen estäminen vähentämällä veden kiteytymispistettä;
 • jäätymisen poistaminen kirjanmerkin alueella järjestämällä eristys ja lämmitys.

Tekniikan erityinen valinta riippuu yksittäisistä olosuhteista - säätiön suunnittelusta, koosta, lämpötilasta ja taloudellisista mahdollisuuksista.

Jotkut kylmäsäilytysmenetelmät voidaan toteuttaa itsenäisesti, jotkut edellyttävät asiantuntijoiden osallistumista.

Monet menetelmät betonin asettamiseksi negatiivisissa lämpötiloissa kuvataan SNiPs ja GOSTs, mutta yritykset ja rakentajat keksivät jatkuvasti uusia temppuja.

Mikä on vaaran pakkasella?

Vedessä liuoksessa on kaksi tehtävää - se liuottaa aineita ja aktivoi myös hydratoinnin ja silikaattikiteiden muodostumisen. Jos lämpötila nollan alapuolella, vesi alkaa jäädytyä. Vesikiteet eivät osallistu liukenemisprosessiin ja hydratointiin, vaan ne siirtävät epäpuhtauksia ja hiekkaa itsestään.

Jäähdyttämisen seurauksena kiteiden tilavuus kasvaa samanaikaisesti jäädytetyn veden määrän kasvun kanssa, jään alkaa räjähtää kiviä, rikkomatta vain muodostettuja ja silti erittäin heikkoja sidoksia silikaattien kiteiden välillä.

Tämän seurauksena betoni ei saa muotoilua, ja se voi yleensä romahtaa. Tällainen talon perusta ei voi tehdä työtä.

Toisin kuin yhteinen myytti, jäädytetty betoninen neste ei pysty hankkimaan tarvittavaa voimaa pakkasen jälkeen, koska sen sisäinen rakenne on jo peruuttamattomasti muunneltu.

Ainoa tie ulos on estää jääkiteiden muodostuminen liuoksessa kaikin tavoin.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet

Venäjällä konkreettisen käytön alusta lähtien on etsitty tehokkaita keinoja, jotka vähentävät veden kiteytymispistettä aktiivisesti. Erityisesti talvella pohja-alueilla on kysyntää säätiön valu.

Useimmissa tapauksissa tarjotut lisäkompleksit perustuvat:

 • natriumformiaatti;
 • natriumnitriitti;
 • kalsiumnitriitti;
 • natriumkloridia.

Ne löytyvät helposti myynnistä.

Myös negatiivisissa ilman lämpötiloissa valmisvalmisteiset valmiit betonilaitokset alkavat yleensä itsenäisesti lisätä PMD: n tuotteisiinsa.

Tilauksen yhteydessä ei ole tarpeetonta tietää, mitä pakkasesta lasketaan. Jos päätät tehdä oman säätiön talvella jäätymisenestoaineiden lisäaineilla, sinun on harkittava joitain sääntöjä:

 • Lisäaineen määrä lasketaan suhteessa betonin massaan.
 • Sinun on ensin suoritettava testit tai neuvoteltava aiheen kanssa lisäaineen syövyttävistä vaikutuksista, vaikutuksesta kovettumisnopeuteen ja lopulliseen lujuuteen.

PMD: n käyttö ei vapauta tarvetta esilämmittää komponentit ennen sekoittamista.

Sen annetaan kaataa vain liuos, joka on lämmitetty nollan yläpuolelle.

 • Maaperän yläpuolelle kohoavat säätöelementit on suojattava lämpöeristykseltä pakkasenkestävältä.
 • On syytä muistaa, että kylmäkaudella betonin kovettumisen ja kovettumisen määrä laskee useita kertoja. Ja lisäaineiden käyttö ei anna nopeuttaa tätä prosessia.

  On myös syytä muistaa, että PMD poikkeuksetta ovat elektrolyyttejä, eli ne vähentävät liuoksen sähkönkestävyyttä. Tätä olisi harkittava betonilämmityksen suunnittelussa vaikeassa pakkasessa.

  Lisäaineiden käyttö näyttää olevan helpoin ja edullisin tapa suojata pakkaselta. Menetelmän virheellisestä käytöstä aiheutuu kuitenkin suurimmat vaikeudet, ja se voi johtaa talon perustarpeiden täydelliseen korvaamiseen.

  Eristys ja lämmitys

  Toimenpiteet, joilla pyritään säilyttämään tai lisäämään betonin lämpöä kaatamisen jälkeen, ovat yleensä kalliimpia, ne ovat hankalampia kuin miinaustoiminnan käyttäminen, mutta jos niitä käytetään oikein, ne antavat sinulle mahdollisuuden saada säätiö kylmänä, joka ei ole suorituskyvyn heikkeneminen kesällä. Tai jopa ylittää sen.

  Helpoin tapa on järjestää säätiö talvella, jos maata ei ole jäätynyt ja lämpömittarin asteikko on lähellä nollaa. Tällöin on tavallisesti riittävää eristää erikseen betoni ylhäältäpäin suojaamalla sitä kylmästä ilmasta. Voit käyttää tätä sahanpurua, mineraalivillaa ja muuta eristystä.

  Toinen tapa - kasvihuoneen järjestäminen:

  1. Koko talon kaatuneen pohjan yläpuolinen tila peitetään telineellä tai kalvolla - teltta.
  2. Teltta asennetaan teltalle, tulipalo valmistetaan tai lämpö-aseet asetetaan.
  3. Ympäri vuorokautta on järjestetty säilyttämään optimaalinen lämpötila teltassa äkillisten muutosten välttämiseksi.

  Tällä menetelmällä voit selviytyä jopa erittäin voimakkaasta pakkasesta.

  Lisäksi teltan ja lämpötaisteluiden avulla voit jopa lämmittää jäädytettyä maata kaivannossa.

  Mutta säätiön rakentamisen kustannukset talvella lämpimässä talossa ovat varsin konkreettisia.

  On muita tapoja:

  Kuumennetun muottien käyttö. On olemassa valmiita ratkaisuja, ja voit luoda tällaisen muottiin itse, asentamalla lämmityspiirin levyjen lisäksi - vesi, sähkö, höyry ja ilma.

  Jos maa on jo jäädytetty, lämmitetyn muottien tulee olla maanpinnan alapuolella.

  Lämmitetty betonirunko. Betonissa kaatamisen vaiheessa lämmityselementti upotetaan, joka myöhemmin liitetään verkkoon.

  Lämmittimen sijoitus riippuu betonista ja säästä.

  Joskus vahvistuskoria käytetään lämmityselementtinä.

 • Induktiolämmitys vaatii erikoislaitteita ja tarkkoja laskelmia.
 • Riippumatta valituista menetelmistä, on tärkeää, ettei betonia ylikuumenta, jotta terävä lämpötila laskee. Tämä vaikeuttaa lämmityksen käyttöä itsestään kaatamalla.

  Kirjoitusmenetelmä

  Se on hyvin vastuullinen lähestyä betonin asettamista talvella. Seuraavassa on useita sääntöjä, joita sinun on noudatettava:

  Jos betoni valmistetaan itsenäisesti talvella, on tarpeen käyttää komponentteja (hiekka, murskattu kivi) ilman lunta, jäätä ja jäädytettyjä palkoja. Vettä on lämmitettävä, jotta liuos lämpenee.

  On syytä muistaa, että lämpimässä vedessä sementti asetetaan nopeammin, joten on parasta ensin lisätä hiekkaa ja soraa veteen ja kaataa sementti lopussa.

  Pitkä täyttöaukko on esilämmitettävä, sen ei pitäisi olla vettä ja lunta.

  Erityisen huomattavaa lämmitystä tarvitaan, kun kevyt taloon asetetaan matala perustus.

  Tässä tapauksessa sinun täytyy sulata maaperä tukijalan alle, muuten se tulee ehdottomasti liikkeelle.

 • Pakkasen sekoittamisen kestoa on nostettava 25%.
 • Kun sekoitetaan ja siirretään kaivantoon, on vältettävä betonin jäähdytystä lasketun tason alle. Jos vaivaus tehdään ulkona, on suositeltavaa käyttää kuumennettuja sekoittimia.
 • Jos raudoituksen ja muiden metallielementtien päästöjä esiintyy, ne on eristettävä vähintään 0,5 metrin etäisyydellä betonin rajalta.
 • On ehdottoman mahdotonta ladata betonia 100% vahvuudeksi. Strippaus voidaan suorittaa 0,2-0,3 MPa: n (pystysuorat pinnat) ja 70% suunnittelun (vaakasuorat ja kaltevat pinnat) avulla.
 • Suunnitelman täyttää säätiö talvella, se ei ole paikallaan tietää, että on helpompi tarjota vaaditut olosuhteet suurella massalla kaadettua betonia.

  Mitä pienempi rakenne (paalu, pylväsrakenteet), sitä vaikeampi on säilyttää haluttu lämpötila.

  Betoni betonista matalissa lämpötiloissa

  Spesifisyys ja usein rakennusongelma ovat kausivaihtelu - talvella on mahdotonta tuottaa monenlaisia ​​töitä. Betonointia pidetään kriittisin menetelmin alhaisissa lämpötiloissa. Kun otetaan huomioon tällaisten töiden vastuu, varsinkin kun kaatetaan säätiöitä, kehittäjän tulisi olla hyvin tietoinen siitä, miten kaatetaan betonia, kuinka alhaiset lämpötilat vaikuttavat betoniseoksen kovettumisprosessiin ja mitä ongelmia tästä voi syntyä. Kerromme, millä lämpötilalla on mahdollista kaataa betonia, miten betonia voidaan valuttaa oikein, onko betonia minimaalisessa lämpötilassa mahdollista tehdä, ja mitä konkreettista kovettumista on tehtävä tällaisissa olosuhteissa.

  Kuinka lämpötila vaikuttaa betonin kovettumiseen?

  Betonimassan komponenteista kovettumisprosessissa betonikiven muodostumiseen liittyy sementti ja vesi. Aggregaatit (hiekka, sora, murskatut kivet) yhdistyvät yhteen kompleksiksi sementtimaidon kovettumisen välillä niiden välillä - veden ja sementin seoksesta. Kiteytyminen tapahtuu, kun sementtihiukkaset hydratoivat vedellä. Vesimolekyylit sitoutuvat sementtiin kiteisen massan muodostamiseksi, ts. asteittainen karkaisu tapahtuu veden menetyksen takia.

  Prosessin suunta on kehästä kiven keskelle ja itse prosessi tapahtuu tietyin rajoituksin. Jotkin prosessin ominaisuudet eri olosuhteissa:

  • Jos betonin kovettumislämpötila on +15 - + 25ºС, muottiin kaadettu betoni saavuttaa maksimaalisen rakenteellisen lujuuden 28 vuorokaudessa. Ensimmäisen viikon aikana normaaleissa olosuhteissa betoniseos saa jopa 70% suunnitteluarvosta. mikä tärkeintä betonin tavanomaiselle kovettumiselle muutaman ensimmäisen päivän kuluttua kaatamisesta. Tänä aikana normaalin kosteuden on oltava kosteutta. Tätä varten betonin pinta peitetään PVC-kalvolla tai märällä purkauksella.
  • Jos väliaineen lämpötila putoaa +5 °, kivenmuodostus hidastuu puoleen, ts. noin kahden kuukauden aikana voidaan laskea betonin vakioteho.
  • Kovettuminen pysähtyy kokonaan 0 °: ssa - veden jäätymispiste. Alhaisemmissa lämpötiloissa betonirakenteen vesi jäätyy. Jos tässä vaiheessa betonin kriittinen lujuus on jo saavutettu, kovettuminen jatkuu loppuun asti sulatuksen jälkeen. Betonin kriittinen lujuus luonnehtii hetkeä, jolloin seoksen kovettuminen saavutetaan siinä määrin, että prosessin suotuisa tulos on jo varmistettu. Normaalilämpötilassa kriittinen lujuus tapahtuu päivässä betonin kaatamisen jälkeen. Tämä kynnys riippuu myös sementtiseosten brändistä korkealaatuisilla sementillä, joiden kriittinen vahvuus on vain neljäsosa koko standardista.
  Betonin kovettumisen riippuvuus lämpötilaan
  • Jos betonin lujuus ennen jäätymistä on vähemmän kriittinen, monoliitin sisällä oleva jäätymisvesi laajenee ja repeytyy, mikä lisää kiven huokoisuutta. Tällainen monoliitti menettää voimaa, kulkee veden - käyttöikä vähenee ja betonisoituminen usein on tehtävä uudestaan.
  Peittää konkreettisesti talven talteenoton teknologian rikkomisen vuoksi

  Betoni kaatuu talviolosuhteisiin

  Tarvittavat edellytykset betonointia varten talvella on kuvattu edellä - tärkeintä on varmistaa seoksen riittävä lämpötila kovettumisen aikana. Tietyn menetelmän valinta riippuu kohteen erityisestä työstä ja luonteesta. Esimerkiksi, jos ei ole mahdollista tarjota betonin lämmitystä, ja säätiö on pieni, teippityypin sijaan voit järjestää tylsistyneen.

  Kaikki toimenpiteet, joilla varmistetaan luotettava betonointi talviolosuhteissa, voidaan jakaa seuraavasti:

  • Lämmitetty betoniseos ennen polttamista.
  • Ulkopuolinen hoito betoniseoksesta kaadettiin muottiin.
  • Kaadetun betonipainon lämpötilan lisääminen sähkölämmityksellä.
  • Lisätään modifioijia betoniseokseen, mikä nopeuttaa veden kovettumista tai siirtymistä veden kiteytymiseen.

  Talven talteenoton menetelmän lopullinen valinta riippuu monista tekijöistä. Esimerkiksi, jos esilämmitettyä seosta ei ole mahdollista toimittaa esineeseen suuren määrän betonituotannon vuoksi, ei ole syytä harkita tätä vaihtoehtoa. Lisäksi usein sivustoa ei ole sähköistetty tai virtalähde on rajoitettu. Erityisen tärkeä on luotettava sääennuste kovettumisajalle. Jos verrataan kunkin ehdotetun menetelmän kustannuksia, suurin talousarvio on viimeinen vaihtoehto - lisäämällä erityisiä lisäaineita konkreettiseen sekoitukseen. Lyhyesti tarkastella jokaista menetelmää.

  Seoksen kuumentaminen valmistuksen aikana

  Menetelmä koostuu seoksen komponenttien esilämmityksestä (sementtiä lukuun ottamatta) siten, että seoksen asentamisen aikana lämpötila on 35-40 o C. Hiekka ja sora kuumenee noin 60 o C: seen, vettä jopa 90 o C: seen. Sementti asetetaan etukäteen lämmitettyyn huoneeseen ja lämmitetään huoneenlämpötilaan. On mahdotonta lämmittää sementtiä - se peruuttaa peruuttamattomasti toimintansa ja tulee yksinkertaisesti käyttökelvottomaksi!

  Sekoitusta varten voidaan käyttää sekoittimia lämmittimen kanssa tai ilman. Suurilla rakennuskohteilla aggregaatteja voidaan kuumentaa erityisissä kuivausuunissa. Yksityinen kehittäjä voi käyttää kuumaa ilmaa lämmityspistoolista tai lämpöä ilmakanavasta siirrettyä uunista.

  Rumpukuivaaja raunioille ja hiekalle

  Talvella betonilla on teknisiä ominaisuuksia. Vesi kaadetaan sekoittimeen, murskattu kivi ja hiekka lisätään siihen, ja vasta sitten sementti. Seosta vaivataan hyvin varovasti, kolmannen kerran pidempään kuin tavallisesti.

  Lämmitystyöt valun jälkeen

  Menetelmä on erityisen tärkeä lämmön säilymisen jälkeen lämmitetyn seoksen asettamisen jälkeen. Eri menetelmiä voidaan käyttää:

  • Suurten rakennustyömailla käytetään sähkölämmitystyynyjä, jotka sijoitetaan kaadettuun betoniin ja sisällytetään verkkoon. Tapa on kallis - tällaisen maton kustannukset ovat 2500 ruplaa neliömetriä kohden.
  • Betonin kaataminen yksittäisten rakenteiden negatiivisissa lämpötiloissa voi liittyä lämmittämiseen kaiken, mitä on käsillä: vanhoja vaatteita, olkasaaleja jne. Usein tyytyväinen ns. "Kasvihuoneet" - eräänlainen kasvihuoneet kaadetun betonin yli, joka syötetään lämminilmaa uunista, lämmittimestä jne. Betonin pinta, joka on välttämättä kostutettu. Betonin pinta voidaan peittää myös folioilla, sahanpurulla, turpeella ja jopa lumella.
  • Betonipäällysteitä nollapisteen lämpötiloissa voidaan lämmittää infrapunasäteilijöillä betonin suuntaavaan lämmitykseen. Virtaus säädellään alumiinijohtimilla. Menetelmä on kallis, koska lamput ja virrankulutus ovat suuria.
  Lämpöeristys kaatamisen jälkeen termos

  Asennetun betonin sähköinen lämmitys

  Tällaisia ​​menetelmiä käytetään yleensä teollisessa rakentamisessa. Niiden toteuttamiseksi tarvitsemme riittävän sähkövoiman ja sähköasentajan, jolla on vakava ammatillinen koulutus. Sähkölämmitys voi olla:

  • Läpikulku - kun betonin massa lämmitetään sisäpuolelta muottien sisällä virtaavien virtojen avulla varret tai jousielektrodit pitkin. Elektrodien asettelu ja kuormitus on laskettava tarkasti. Betonin massa toimii tässä tapauksessa vastustuslähteenä.
  • Perifeerinen - kun siirtää lämpöä lähteistä teippielektrodeihin, jotka on kiinnitetty muottiin (teräsnauha tai -levy). Tehokas lämmitys annetaan noin 0,2 m: n syvyyteen, mutta syvemmällä lämpöllä tulee vaikutusta lujuuskriteereihin.

  Menetelmiä käytetään pienen vahvistushäkkeen kanssa tai ilman sitä lainkaan. Paksulla vahvistusverkolla virtaukset ovat lähellä sitä ja järjestelmä ei toimi tai se ei toimi tasaisesti. Sen jälkeen, kun seos kovettuu, elektrodit pysyvät monoliitin sisällä ikuisesti.

  Yleisen menetelmän voidaan katsoa olevan lämmityskaapelin käyttö. Tällaista erikoisjohdinta voidaan käyttää kaikissa malleissa riippumatta vahvistamisen taajuudesta.

  Betonikaapelin sisäinen lämmitys

  Betoniyhdisteet

  Taloudellisesti elinkelpoinen menetelmä. Usein käytetään yhdessä erilaisten lämmitysmenetelmien kanssa, lisää niiden tehokkuutta ja pienentävät kustannuksia. Tietyissä olosuhteissa sitä voidaan käyttää ilman lämpenemistä. Lisättyjen betonien lisäaineet nolla-lämpötiloissa voidaan jakaa seuraavasti:

  • Veden jäätymispisteen lasku liuoksessa.

  Edistää kiteytymistä alhaisissa lämpötiloissa. Käytetään kalsium-, natrium- tai kaliumsuoloja. Yleisin reagenssi on kaliumkatoa.

  • Kasvava kovettumisnopeus.

  Tällaisia ​​reagensseja ovat kalium, kalsiumsuolojen urean, kalsiumnitriitin jne. Seokset.

  Lisäaineita nestemäisessä betonissa alilämpöisissä lämpötiloissa lisätään 2-15 painoprosenttia sementtiä seoksessa. Joten kun betonin suunnittelulämpötila - 10 o C - 15 o C vaatii kaliumia 10 painoprosenttia sementtiä ja lämpötilassa - 21 o C - 25 o C - 15 painoprosentin sementtiä kohden.

  Potash on suosittu lisäaine talven betonisoitumiselle.

  Talvella betonoitumisen edut

  Betonin asentaminen ja ylläpito alhaisissa lämpötiloissa venäläisissä olosuhteissa on usein tarpeen. Monien alueiden asukkaat voivat luottaa vain muutaman kuukauden kuluttua vuodessa, jolloin betoni voidaan laittaa ilman erityisiä kovettumisolosuhteita. Ei ole järkevää lykätä työtä 7-8 kuukaudeksi, joten tietäminen siitä, miten oikea kaada betonia huurteeseen ja saavuttaa normaali kovettuminen meidän olosuhteissa on luonnollista. Talvella betonoinnissa on selviä etuja:

  • Talvella jäädytettyä maata voidaan käyttää kestävinä muottirakenteena, koska se on kova, ei murene eikä vaadi vahvistamista.
  • Talvella rakennusmateriaalien kustannukset putoavat voimakkaasti, joten rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät.
  • Useimmat rakennustyöt ovat työttömyydeltään odottamassa kauden, joten on mahdollista sopia työstä ajo-olosuhteissa.


  Prosessin alhaista nopeutta voidaan pitää negatiivisena tekijänä, mutta mitään ei voida muuttaa tässä - alhaisissa lämpötiloissa vallitsevan betonivalmisteen tekniikalla on omat lakinsa: betonin vastaanottaminen säätöön (tai kerrokseen) on oltava jatkuva, "Kylmät saumat" suljetaan pois. Muussa tapauksessa on tärkeää valita paras betonitusmenetelmä ja noudattaa täsmälleen säädetyn seoksen hoitotekniikan vaatimuksia.