DIY betonipiha

Omakotitalon omistaja oli luultavasti useammin kuin kerran kysymys siitä, mistä materiaalista täytetään telakka? Tarvitsemme mukavia polkuja, parkkeja, grillausmahdollisuuksia, huvipuistoja rentoutumiseen. Pihan viihtyisään asumiseen voi tietenkin rakentaa kauniita laattoja lähellä sijaitsevaa talon aluetta, mutta jokaisella ei ole varaa käyttää sitä, ja vielä enemmän laatta voi toimia lyhyessä ajassa, ja se rikkoo ja murenee. Ja piha ei enää näytä kauniilta ja hyvin hoidetulta. Pienin työläs ja halvin tapa tuoda piha erinomaiseen kuntoon on konkreettinen. Jos haluat, voit kaataa betonipiha omiin käsiisi.

Betonointitavoitteet

Betonipiha käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • luodaan sileä pinta kiinteällä rakenteella, jolle ei jää jälkiä suurista ajoneuvoista;
 • kun talon pihan betonisointiin lika ja rikkaruohot muodostuvat, ja talvella on helpompi puhdistaa lumi;
 • betonitoimintaa käytetään herkän asfaltin tai kalliiden laattojen korvaamiseen;
 • betonipinta talon sisäpihalla mahdollistaa saumattomasti käyttöön penkit, suihkulähteet ja muut koristeelliset katuelementit.
Takaisin sisällysluetteloon

Oman käden vivahteet

Betonin asettaminen on seuraavia vivahteita:

 • Korkealaatuista betonilaastin hiekkaa käytetään suurten jakeiden kanssa ja pienellä määrällä savea epäpuhtauksia. Hiekan laadun tarkistamiseksi se kaadetaan astiaan vedellä, veden sekoittamisen jälkeen pitää olla puhdas, mutta jos vesi on pilvinen, se tarkoittaa, että hiekka sisältää paljon savi- ja siltikertymiä.
 • Vahvista betonirauta silitystä. Menetelmään kuuluu sementin pienen osan upottaminen betonin kovettumiseen ja hankaaminen betoniseokseen.
 • Betonin suojaamiseksi auringonvalolta ja ylikuumenemiselta se maalataan valkoisella maalilla.
 • Betoniliuoksen kosteuden alentaminen auttaa pinnoitteiden käyttöä, jotka sisältävät suoloja, jotka voivat absorboida kosteutta ilmasta.
 • Jotta runkopisteiden halkeamien muodostuminen estettäisiin, betoni on kaadettava samanaikaisesti, tasaisesti ja vähimmäismäärän ajan.
 • Kun käytetään vahvistusseoksia, jotka on suunniteltu sulkemaan alueen reuna ja kulma, ei ole suositeltavaa kaataa betonia veden päälle heti sen asentamisen jälkeen. Tällaisen virheen seurauksena on kovetusseoksen irtoaminen.
 • Pihan valmisteluvaiheessa omilla kädillä on säädettävä kaltevuus sademäärän poistamiseksi. Tätä varten kaada betoni jähmettymisajankohtana, aseta rautaputket ja paina alas betoniin. Liuoksen kiinteytymisen jälkeen putket poistetaan ja niiden jäljet ​​toimivat kouruina.
Takaisin sisällysluetteloon

Valmistelutyöt

Omilla käsillä betonisointi alkaa valmistelutyöstä. Ensinnäkin valmistele tarvittavat välineet ja materiaalit, tasoita sitten alue ja poista maaperän ylempi taso, joka sisältää kasvien juuret. Seuraavaksi tee "tyyny" raunioista ja hiekasta. Vedenpitävä kerros polyeteenikalvon muodossa asetetaan rauniolle. Se ei vain vastusta kosteutta, vaan se myös estää rikkakasvien itävyyttä. Asenna muottirakenne sivureunojen ja tulevien kukkapenkkien paikoissa.

Tasoitus ja sivuston valmistelu

Aloita työskentely peruspohjan valmistuksen kanssa, jotta puhdistat maaperän 100 mm kasvien juurilla. Tee vuodevaatteet, joiden paksuus on 100-200 mm. "Tyyny" on tehty raunioista tai hiekasta, roskien käyttö vähentää kokonaiskustannuksia. Älä käytä vuodevaatteita alueilla, joilla on vähän imeytynyttä maata. Kun he ovat tehneet vuodevaatteet, he leimaavat rauniot tai hiekan ja kaada vettä siihen. Muottirakenteen rakentamiseen puulevyjä ajetaan maahan. On tärkeää peittää vuodevaatteet muovikerroksella ja nauhata se nauhalla. Polyeteeni suorittaa seuraavat toiminnot:

 • vedeneristys, joka on suunniteltu suojaamaan betonia välittömästä tuhoutumisesta;
 • estää ruohon tunkeutumisen jäädytetyn liuoksen läpi;
 • suljin, ei salli sementtimateriaalin virrata, kunnes laasti asetetaan, mikä osaltaan vähentää betonin lujuusominaisuuksia.
Takaisin sisällysluetteloon

Tyyny ja tiiviste

"Tyynyä" käytetään betonipohjan laatuominaisuuksien parantamiseen. Se on tehty raunioista ja hiekasta ja asetettu maahan tasaisella 100-200 mm paksuisella kerroksella. Tarvittaessa tiivistetty hiekka kanavalla kahvalla. Laite upotetaan liuokseen ja vuorotellen ylös ja alas ram. Voit myös tehdä seuraavia: kaataa runsaasti vettä kerroksella hiekkaa ja jätä itsenäiseen istumiseen. Tämän menetelmän haittapuolena on suuri määrä vettä, mikä lisää hintoja kokonaiskustannuksille. Hiekkakerroksessa on 0,6 cm: n paksuinen murskattu kivi.

Muottien valmistelu

Betonimateriaalin tasaiselle jähmettymiselle rakennetaan muotti, joka antaa sille halutun muodon. Muottien kiinnittäminen liuskekiven, muovipaneelien, puupaneelien ja lastulevyn avulla. Puhdista työpinta ennen palkin pystyttämistä ja estä palkit samalla etäisyydellä. Kytke suojukset ruuveilla tai nauloilla. Jatka sitten puisten kiinnittimien luomista, joita käytetään kiinnittämään muotoilu betoniliuoksen paineen aikaan lomakkeiden seiniin.

Betonointivaiheet

Pihan betonointi koostuu seuraavista vaiheista:

Majakat

Sijoittajien asettaminen rakennuksen tärkeälle tasolle. Se voidaan toteuttaa vaiheessa, jossa "tyyny" asetetaan vaakasuoran tason avulla. Ne laittaa majakit koko työpinnan alaan täytön alla. Ohutlevyn profiilit ja jouset, jotka on liitetty toisiinsa kudotuilla colailla tai, kuten niitä kutsutaan myös hämähäkkiksi, voivat toimia majakkaina. Spider on suunniteltu ohjaamaan majakoita.

vahvistaminen

Asennuksen jälkeen majakat sijoittavat lujarakenteen. Se voidaan tehdä metallilanka, jonka paksu halkaisija. Vahvistus on suunniteltu estämään säröjä betonipinnalla.

Liuoksen valmistus

Pihan betonirakennuksen ratkaiseva askel on betoniratkaisun valmistaminen. Sinun ei tarvitse säästää komponenttejaan, vaan ostaa vain korkealaatuista sementtiä, koska tuotteen vahvuus riippuu siitä suoraan. Liuoksen valmistukseen tarvitaan seuraavat aineosat:

 • yksi osa vettä;
 • yksi hiekka;
 • kaksi kappaletta raunioita.

Betonin ainesosia sekoitettaessa on tärkeää saavuttaa yhtenäinen sakeus ilman kokkareiden muodostumista. Ratkaisun tulisi olla sama tasainen väri.

Betonin kaataminen

Levitä betonia lapioon aikaisemmin asennettujen majakoiden välillä. Samanaikaisesti betonia kaadetaan siten, että se peittää majakoiden yläosat pari millimetriä. Tarvittaessa ylimäärä määrä betonia poistetaan lastalla tai muulla tason työkalulla. Ylimääräisen liuoksen poistamiseksi kiinnitä kisko kohtisuoraan majakkaan ja vedä laastilla tasoittamalla pinta.

Viimeistelytoimet

Viimeinen vaihe on betonin pinnoittaminen erilaisilla impregnoinneilla. Lisävahvistusta varten käytetään polymeerisementtiä, mikä on erityisen tärkeää reunojen ja kulmien kannalta. Käsittely polymeerisementtikoostumuksella suoritetaan välittömästi betonin kaatamisen jälkeen, kun kaadetaan valmiiksi kuivaa vahvistavaa seosta alueen reunoille. Tai sen jälkeen, kun betoniliuos kovettuu, tässä tapauksessa sinun on poistettava senttimetri liuskat betonipinnasta ja kaadettava seos laimennetulla vedellä. Betonin kovettumisen jälkeen pehmennä pinta.

Lämpötilan saumat

Betoniratkaisu soveltuu ilmastonmuutokseen, joten on tärkeää tuottaa lämpöliitoksia. Korkeissa tai matalan lämpötilan olosuhteissa saumat voivat kapea tai laajentaa. Siksi aseta betonisovelluksen vaiheessa ohuita säleitä, niin vedä sitten, kun liuos kovettuu. Tai tehdä aukkoja betonin jälkeen.

Kuinka hoitaa pinta?

Betonin jäätyminen tapahtuu nopeasti, mutta suurin lujuusominaisuudet rekrytoidaan kuukauden kuluttua. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää betoniliuoksella täytettyä pintaa ensimmäisinä päivinä. Betoniä huolehtimalla havaitaan optimaalinen kosteuden taso, mikä on erityisen tärkeää muutaman ensimmäisen päivän aikana. Liuoksen lujuus riippuu kosteuden määrästä. Jotta vankka kosteus saadaan betonipinnalle, se kastellaan vedellä ruiskupullon avulla. Tämä on erityisen tärkeää, kun asetetaan betoni kuumakauden aikana. Ilman lämpötila liittyy suoraan betoniseoksen laatuun. Korkeissa astmuissa liuoksen vahvuus pienenee puoleen. Kosteuden läsnäolo vaikuttaa myös betoniperustusten myöhempään käyttöön. Kun käytät betonia, on suositeltavaa vettä sitä vesivirralla, jotta kuivauskausi ei kuivu.

johtopäätös

Betonipinta on suosittu rakennusmaailmassa. Tämäntyyppisen pihan sisustamisen kysyntä johtuu rakentamisen helppoudesta, edullisista materiaaleista esimerkiksi laatat, ja mahdollisuus jalostaa koriste-elementtejä. Betonipinnat ovat kysyntää aloittelevien rakentajien ja kesän asukkaiden keskuudessa, mikä johtuu itsepalvelusmahdollisuudesta.

Pihan betonitoiminen omiin käsiisi

Jos sinulla on tällainen tehtävä telakan betonina, älä kiirehdi etsimään päällikköä, joka joutuu maksamaan paljon rahaa työhön. Oman alueen sovittaminen käteviin polkuihin tai koville alustoille autoon voidaan tehdä omilla käsilläsi.

Oikeanlainen betonirakennus yksityisen talon ympärillä ei tarkoita sitä, että edessä olisi ratkaisematon tehtävä. Tarpeeksi tutkia tarkasti teknisiä sääntöjä ja voit aloittaa rakentamisen. Yritetään selittää yksityiskohtaisesti aineistoa siitä, miten kaikki työn vaiheet hoidetaan oikein ja saada haluttu tulos, joka miellyttää omistajia monien vuosien ajan.

Valmistelut pääteoksille

Kaivaminen suuriin maaperään - työ on aikaa vievää ja aikaa vievää, mutta teknologiaan liittyy tällainen prosessi, eikä se todennäköisesti ole ilman sitä.

Tietenkin voit tasoittaa pohjan ja järjestää sen päälle asfaltti- tai betonipäällysteen, mutta täällä sinun on lisäksi saatava maahan, muutoin tasoitus ei tavallisesti pidä ja vain murene.

Maaperän vuodevaatteet

Jos talon ympärillä oleva maa on hedelmättömiä ja joka tapauksessa sinun on lisättävä hyvä maaperä, ylhäältä kerrosta ei voi poistaa. Tällöin valmistelutyön tarkoituksena on merkitä pinta-ala täytteen alla ja kaataa se kaatamalla. Jos pihan perustana on savi, joka ei kutistu, voit tehdä ilman raunioita.

Maaperän poisto

Jos piha kattaa hedelmällisen mustan maaperän, olisi parempi siirtää se kukkapenkkiin tai sänkyihin, missä se on erittäin hyödyllistä, ja on parempi rakentaa betonia tai asfaltti samalla tasolla kuin helpotus. Voit tehdä tämän alusta lähtien raidat tai perusteet rajoille ja keskittymällä niihin, poista maa.

Keskimäärin on välttämätöntä poistaa 20 cm kerros. Tämä saattaa olla liian suuri, mutta on tarpeen ottaa huomioon vedenpoiston järjestely kosteuden poistamiseksi, mikä vaikuttaa negatiivisesti betonirakenteeseen. Tämä vaihe on seuraava maapallon poiston jälkeen.

Viemäröintijärjestelmä

Tässä tapauksessa tyhjennys ei ole muuta kuin betonin "tyynyn" alapuolinen kerros, joka koostuu kahdesta samanlaisesta hiekka- ja sora- kerroksesta. Kun maaperän kerros on poistettu, 5 cm hiekkaa täytetään ja täytetään erityisellä laitteella, joka voidaan helposti tehdä itsenäisesti. Tarvitaan suuri kanava, johon putken kahva hitsataan. Tampereita varten on tarpeen nostaa ja pakottaa työkalu hiekalla. Voit myös yhdenmukaistaa sääntöä, mutta se on hieman hankalaa.

Tällaisen työn (tamping) helpottamiseksi on mahdollista irrottaa hiekkaa runsaalla vedellä, ja hän itse laskeutuu tiheään kerrokseen. On yksi haittapuoli: vesi on kallis resurssi ja sen kulutus on vaikuttava.

Nyt voit nukahtaa seuraavan kerroksen petoksen 5-7 cm: n päästä. Suosittelemme ottamaan keskimmäisen tai pienen murto-osan, koska se on paremmin tiivistetty. Suuret kivet jättävät aukkoja, ja tämä on tekniikan vastaista, ja telakan kunnostus epäonnistuu.

Pääprosessi

Kaikki valmisteluvaiheet voidaan katsoa täydellisiksi, ja on aika asentaa asfaltti tai asentaa betonipinta. Kuten mikä tahansa rakennus, yksityisten talojen pihan kappaleiden ja laattojen kaataminen tapahtuu tiukkojen sääntöjen mukaisesti ja se on jaettu useaan vaiheeseen. Työssä tarvitaan seuraavia työkaluja:

 • lapio;
 • profiili kipsilevystä;
 • tasolla;
 • sääntö tai hallitus.

muotti

Jotta estettäisiin betonipinta levittämästä ja jäädytettävän muotoon, jonka päätettiin antaa, on rakennettava muotti. Materiaalina ne käyttävät yleensä sopivia litteitä esineitä, kunhan niillä on sileä pinta. Tässä voi olla hyötyä:

 • levyt (klassinen versio);
 • liuskekivi;
 • Lastulevy;
 • muovipaneelit.

Se on muovia, joka tulee välttämättömäksi kaatamalla kaarevia ajattuja polkuja, koska PVC-rakenne kääntyy hyvin ja on taipuisa työhön. Muotti on asennettu alueen reunaan ja määrittelee sen muodon. Sen asennus on yksinkertainen: levyt sopivat muotoon, jota tarvitsemme, ja niitä tuetaan maahan pantavilla panoksilla.

vahvistaminen

Kun olet tehnyt muotin asennuksen, ne jatkavat lujitusta, mikä antaa erikoislujuuden ja kestävyyden. Tavallisesti liuosta täydennetään rakenteilla metalliverkolla tai erilaisilla metallituotteilla. Voidaan käyttää armatusta, sauvoja, putken leikkausta tai teräslankaa.

Tietenkin, on parempi suorittaa tällainen prosessi käyttäen valmiita verkkoon. Se on kätevää työskennellä sen kanssa, koska materiaali putoaa tasaisesti soraa päällekkäin (muutoin tasoitus peitetään halkeilla). Vavat ovat noin 6 mm ja solujen koot ovat noin 15 cm.

Majakat

Jotta betonikerroksella olisi kalteva pinta, on tarpeen käyttää opasteitä työhön. Ratkaisun kulutus kasvaa merkittävästi tässä tapauksessa, joten tätä osaa alueesta voidaan soveltaa vain osittain.

Raiteiden ja syiden kaltevat pinnat poistavat nopeasti ja tehokkaasti sadeveden ja eristävät lätäköiden ja pysyvän sulan nesteen pihan. Tämän periaatteen mukaisesti on parempi asentaa majakat vaaditulle tasolle pitkin vaakasuoria viivoja.

Mikä on parempi tehdä majakoita? Täällä tärkeimmät ovat kipsilevytyön profiilit. Niillä on kohtuuhintainen hinta, ja tällaisen materiaalin käyttö antaa täysin tasaisen etupinnan. Koska muodostumme alustalle kaltevalla pinnalla, metalliprofiili asennetaan rakennusaineiden diaseihin eri korkeuksilla ja tason avulla asetetaan haluttuun kaltevuuteen.


Odota, kunnes liuos on täysin kuiva ja varmista, että majakat on kiinnitetty kunnolla. Keskimäärin kestää yhden päivän. Kun kaikki on valmis seuraavaan vaiheeseen, voit jatkaa betonin asettamista kappaleille tai alustoille.

betonointi

Juoksutuslaasti on melko yksinkertainen, mutta ratkaiseva prosessi, joka voidaan suorittaa tehtaalla tilaamalla valmiiksi tehdyllä betonilla tai rakennusseoksen itsensä valmistuksella. Jos tarvitset pihan suurta aluetta, ensimmäinen vaihtoehto olisi sopivampi.

Mutta siinä tapauksessa, että täyttöalueen alue ei ole kovin vaikuttava, on parasta tehdä kaikkea omalla kädelläsi. Tätä työtä varten tarvitaan konkreettinen sekoittelija tai vanha, tarpeeton kouru, joka ei tule myöhemmin sääliin.

Osuudet ja täyttö

Betoni- sekoittimessa tai kourussa on 1 osa sementtiä M400 (ulko- työskentelyä varten on parempi ottaa huurteen kestävä luokka F 200). Hiekkaa (3 osaa) ja murskattua kiveä (2 osaa) lisätään sementtiin.

Ensinnäkin kaikki komponentit sekoitetaan ilman vettä, ja vasta silloin voit nesteestä injektiota varovasti keskisuurten tiheyden (yleensä tarvitset ½ sementtiä) liuosta. Lopullinen seos, jossa lapio heittää profiilien välistä vahviketta muutamia senttimetrejä majakat. Majakat ulottuvat tasaisen kiskon tai kipsi-sääntöön, jonka avulla ne tasoittavat ratkaisun.

Tällä tavoin poistamme ylimääräisen betonin. Kappaleiden täyttö on tehtävä yhdellä askeleella, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Jos laskeutuessa kappaleisiin, halkeamat näkyvät eri aikoina kaadetun materiaalin liitoksissa.

Tekniset välit

Pinnoitteen vaurioitumisen välttämiseksi ilmastonmuutoksen aikana on välttämätöntä aikaansaada lämpötilaerot. Kuten tiedätte, matalissa tai korkeissa lämpötiloissa materiaali muuttaa lineaarisia parametrejaan (laajenee ja sopimukset), joten on erittäin tärkeää luoda teknisiä aukkoja. Tämä on yksinkertainen prosessi eikä se aiheuta ongelmia.

Voit kaatamisen vaiheessa laittaa ohutlevyt ja poistaa ne, kunnes betoni kovettuu. Toisessa vaihtoehdossa "liu'utetaan" liuosten kaistaleet, kunnes se kovettuu rakennustyökalulla. Jos jostain syystä et ole suunnitellut teknisiä liitoksia, älä huoli, tämä on helppo korjata. Porausreiät voidaan leikata hiomakoneen läpi, kun betoni on täysin karkaistu.

Kuivaus ja käsittely

Pihan täyttäminen betonilla on melkein täydellinen, mutta vain odottaa pinnan kuivua (keskimäärin 24-48 tuntia) ja puhdistaa se lastalla tai silikaattorilla tiettyjen tulvien ja väärinkäytösten vuoksi. Jos lasin kaatamisen aikana lämpötilan aukkoja ei ole suunniteltu, ne leikataan hiomalla kuivatusta betonista.

On kuitenkin olemassa toinen piste, josta sementtipinnoitus saa vahvuuden - kuivauksen pitäisi olla hidasta. Mitä tarvitaan tähän?

Kalvosuoja

Kun vesi on poistunut betonin pinnasta, joka alkoi asettaa, se peitetään kalvolla ja haihtuminen hidastuu huomattavasti. Erittäin korkeissa lämpötiloissa kostutetaan alusta tai kävelytie talon lähellä.

Mitä valitset materiaaliksi paikallisen alueen, asfaltin tai betonin järjestämiseen, riippuu vain henkilökohtaisista mieltymyksistä. Tärkeintä on, että rakentamisen kaikki vaiheet on suoritettava oikein ja tiukasti tekniikan mukaisesti.

Miten piha kaadetaan betonilla?

Pihan täyttäminen betonilla tänään on yksi yleisimmistä menettelyistä telakan parantamiseksi.

Työkalut betonin käsittelyyn.

Monet uskovat, että on hyvin vaikeaa täyttää lattia konkreettisesti ja tämä on vain ammattilaisille, mutta kaikki on mahdollista tehdä omilla käsillänne, sinun on noudatettava ohjeita.

Tällaiseen menettelyyn tarvitaan seuraavat työkalut:

 • betonisekoitin;
 • lastalla;
 • rakennustaso;
 • lauta,
 • tasoitusraastin.

Miten asetetaan majakka betonisointiin?

Vahvistettu betonialusta.

Pihan täyttäminen betonilla on täysin erilainen kuin talon lattian tasoittaminen, joten tässä menettelyssä ei käytetä tavanomaisia ​​ja laajasti tunnettuja tasoja. Tosiasia on, että on tarpeen ottaa huomioon maaston ominaisuudet, kun piha kaadetaan betonilla, on horjumaa yllättävän vaikea säilyttää. Oikein kaadetaan betonipiha vain täydellisesti tasaisella pinnalla.

Tällaisen menettelyn helpottamiseksi on välttämätöntä käyttää "hämähäkki" -nimistä laitetta. Tällainen laite on valmistettu neljästä tiukasti venytetystä kierteestä, jotka on vedettävä pitkin betonoitavan alueen rajaa. Jotta "hämähäkki" voidaan tehdä sivuston reunoilla, sinun on ajettava metalli- tai puupalkkeihin tappista tappiin, jonka täytyy sitoa 2 kierreä. Sitten kiinnitetyille kierteille on kiinnitetty 2 muuta säiettä kohtisuoraan. Tuloksen pitäisi olla jotain liukusäädintä, niiden on liikuttava koko alueella, joka on tarkoitus kaataa betonilla. Jos kyseessä on 2 indeksoivaa lankaa, majakat olisi asennettava.

Sen jälkeen sinun on valittava oikea lentokone, ja tässä suunnitelmassa kaikki riippuu siitä, mihin haluat lähettää sadevirtoja, myös maastoa helpottavat asiat. Mutta ennen sitä on tarpeen määrittää betonipinnan paksuus betonilla, se voi olla erilainen, mutta tavallinen vaihtoehto on 10 cm: n pehmuste. Taso lasketaan ja nostetaan kierrettyjen kierteiden avulla.

Joskus sattuu, että sinun on suunniteltava yhden betonisivun sivut tasolta, mutta tässä suhteessa kysytään, kuinka jännitettä lankaa asetetaan tasolle? On suositeltavaa käyttää erikoistasoja pienikokoisille langoille. Tällainen laite on varustettu erityisillä koukkuilla, siihen on kiinnitetty tarvittava lanka, lasketaan ja nostetaan se, säätö tehdään siten, että vaakasuora asento saadaan.

Tämän jälkeen avaruuteen "hämähäkki" säädetään ja voit asentaa majakkaa. Tätä varten on välttämätöntä vaivata ratkaisu ja laittaa se pieniin dialle 1 riviin. Näissä dioissa täytyy työntää profiilin paloja kovalevylle, heillä on merkkivalot. Kun profiili on asennettu, tarvitset "hämähäkki", sinun on varmistettava, että majakka koskettaa sitä hieman. Valokeilojen välisen etäisyyden on vastattava betonin venyttämiseen tarkoitetun säännön pituutta. Kun majakat on asennettu valmiiksi, valumispaikka on jätettävä päiväksi, niiden on kuivuttava kunnolla ja asetettava.

Vahvistaminen ja sen merkitys betonoinnissa

Betonirunko vahvistuksen rakenne.

Pihan täyttäminen betonilla on mahdotonta ilman vahvistusta, sillä jos betonia kaadetaan laadullisesti ilman vahvistusta, se alkaa pian repimään (etenkin niissä paikoissa, joissa rakennukset liittyvät). Jos asetat vahvistuksen majakkojen väliin, kaikki tämä voidaan välttää. Jos betonia kaadetaan osiin, raudoituksen tai metalliverkon asentaminen on yksinkertaisesti välttämätöntä. Jos kaikki on tehty oikein, sinun ei pitäisi pelätä betonin krakkaamista, se on sileä ja kaunis vuosien ajan ja piha näyttää tyylikkäältä ja hyvin hoidetulta.

Pihan suora betonointi

Betonilaasten kaato: 1 - sääntö, 2 - rake, 3 - Vibrolath, IV - täytejärjestys.

Suora menetelmä betonin kaatamiseksi telakalle alkaa tarvetta vaivata liuosta. Tavanvaihdon tapa ei ole pieni, tässä on yksi suosituimmista: betonin sekoittamisessa käytetään sellaisia ​​komponentteja kuin murskattua kiveä, hiekkaa ja sementtiä, niitä on sekoitettava suhteessa 1: 4, kun taas säästö ei saisi olla. Ota 1 säiliö, 3 kauhoa hiekkaa ja 1 kauha. Se on paljon helpompaa, jos konkreettista sekoitinta käytetään betonin sekoittamiseen.

Vaihtoehtoa on myös, kun kaadetaan kahdessa vaiheessa. Ensin sinun on tehtävä ratkaisu, jossa sinun täytyy lisätä suuri määrä raunioita, jonka jälkeen kaadetaan, mutta ilman vahvaa kohdistusta. Ja sitten sisäpiha kaadetaan sellaisella liuoksella, jossa raunio ei ole käytännössä suljettu, toisen kerroksen paksuus ei saa ylittää 2 cm.

Tämä telakan kaataminen on edullisesti erilainen siinä suhteessa, että se maksaa hyvin halvalla, koska sen kalliita komponentteja käytetään pieninä määrinä. On pidettävä mielessä, että jos tämä pihan täyttämismenetelmä valitaan, täytteiden välillä ei saa olla taukoja, toisin sanoen toinen kerros täytetään mahdollisimman pian ensimmäisen kerroksen täyttämisen jälkeen. Jos epäröität, ensimmäinen kerros tarttuu, ja toinen tarttuu siihen pahasti.

Nyt voit aloittaa betonin kaatamisen, vettä kaadetaan betoni sekoittimeen (kuten veden määrä, se olisi määritettävä empiirisesti, keskimääräinen määrä vettä on yhtä suuri kuin sementin määrä, eli ämpäri vettä kohti sementtikauhan). Sitten sinun täytyy täyttää tarvittava määrä hiekkaa, sementtiä ja roskaa ja kaikki tämä, kuten pitäisi, on sekoitettu. Vaivausmenetelmää voidaan pitää valmiina, jos hiekkaa ei enää näy liuoksessa ja se on yhtenäinen koko massa.

Kun ratkaisu on valmis pihan betonointiin, voit siirtyä suoraan kaatamaan. Betoni puretaan maahan ja se on sijoitettava tasaisesti majakoiden väliin lapion avulla. Kerroksen pitäisi olla hieman korkeammat kuin majakat. Tämän jälkeen tällainen tehtävä on ylimääräisen betonin puhdistaminen. Tätä varten sinun on käytettävä litteää kiskota ja asenna se lähelle kaukosäätimiä, niin sinun on vedettävä se kiskoihin, kun ylimääräinen ratkaisu vedetään itsestään. Tämän saavuttamiseksi sinun on tehtävä pyörimis-progressiivisia liikkeitä vasemmalle ja oikealle, vetämällä itsellesi ylimääräinen sementtikerros, tämä toimenpide voidaan toistaa 2-3 kertaa, sinun on saavutettava tasaisin pinta.

Siinä tapauksessa, että ratkaisu sekoitetaan huonosti, se ei ole parhaimmillaan mahdollista, siinä tulee olemaan huonosti sekoitettua hiekkaa, ja tuloksena on, että pihan ulkonäkö näyttää kaukana esteettisimmästä tavalla. Tässä suhteessa sinun täytyy yrittää saada betoni sekoittimella ja sekoittaa betonia siinä, kaikki nämä ongelmat voidaan välttää.

Tällä tavoin vaivaamalla vaivaamisen jälkeen tuore liuos vuorotellen kaatamalla, telakka täytetään itsenäisesti betonilla. Kun betoni kuivuu ulos ja se on mahdollista kävellä ilman tarttumista, on välttämätöntä tehdä pyyhkäisy, eli päästä eroon kaikista ranteista ja ruuhista, jolloin voit käyttää lastalla tai silikaattilangalla. Kaikki, kun piha on tulvinut, voit rentoutua ja levätä.

Kuinka täyttää piha konkreettisilla käsillä ja mitä tarvitaan tähän?

Pihan kaatopaikka voidaan tilata lähimpään betonilaitokseen. Tällöin ennen tilauksen tekemistä sinun on tehtävä täydellinen valmistelutyö ja valmistauduttava paitsi materiaalin kaksoishintaan riippumatta sen itsenäisestä sekoittumisesta, mutta myös tehokkaan tehokkaan betonimassan tuotannolle. Koska ei ole aina hyväksyttävää kertoa teille, kuinka pihalla täytetään betonilla omia käsiä alusta loppuun betonituotannossa kotona.

kaada betonipiha on melko voimalla jokaiselle omistajalle

Työn vaiheet

 • Sivuston valmistelu. Betonointipaikka puhdas ruoho ja sen juuret. Jos paikan päällä oleva maa on tiheä, et voi tehdä mitään muuta. Jos maaperä on löysällä, kaada seppele murskattua kiveä, jonka paksuus on vähintään 15 senttimetriä. Tyyny on kaatunut hiekalla kopioimalla ja tiivistetyllä mekaanisella särmäyksellä tai suurella halkaisijalla varustetulla hirretöllä;
 • Suunnitellun alueen ulkoreunan, muotojen, reunakivien tai hyvin poltetun punaisen tiilen varrella asennetaan - betonikerroksen korkeus 50-60 mm sekä 1,5 - 2,5 cm: n korkeudensäätö, muotti tai tiili betonipinnan yläpuolella. Muottien ulkopuolelle on kiinnitetty tapit. Raja tai tiili asennetaan kaivantoon sementtilaastilla.
 • Koska betonia vaivautetaan omilla resursseillaan, koko piha-alueen pinta-alaa ei voida täyttää a priori kerralla. Siksi teidän kyvykkyytesi ja betonikerroksen paksuuden perusteella betonisointipaikka on jaettava neliöihin ja majakat tulee sijoittaa neliöiden nurkkiin, jota ohjaa betonin kaatamista. On parasta käyttää kipsilevyjä (mittausjalkoja) ja hämähäkkijousien välissä olevaa jousijärjestelmää. Ymmärryksen ja työskentelyn helpottamiseksi jakamme majakkareilla tulvan alueen alueen "karttoihin", joiden sivut ovat 1x1 metriä. Tällöin hyväksytyn 5 cm: n kaatopaksuuden kestäminen vie 5-6 ämpärää betonista "kortin" täyttämiseksi - parhaan vaihtoehdon, kun se vaivaa raudasta tai pienellä betonisekoittimella;
 • Koko valualue, jotta vältytään konkreettiselta liikkumiselta, vahvistuu. Vahvisteita varten voit käyttää betoniin erikoistettua teräsverkkoa tai "roll up" -tyyppistä epälikvivaa omaisuutta: vanhoja teräslankaa, leimausta, teräsnauhoja, jotka on poistettu epäonnistuneista pesukoneista, jääkaapeista, ilmastointilaitteista jne.
 • Betonin valmistus. Erittäin tärkeä vaihe, jossa betonisuuden lujuus ja kestävyys riippuvat. Erilaiset lähteet julkaisevat eri betoniosuuksia. Käytännön mukaan paras vaihtoehto on betoni, joka valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 sementti M400-M500, 3 haalia soraa, 2 kauhtaa pestyä hiekkaa. Voit vaurioittaa materiaalia betonisekoittimessa tai raudansyvyllä 2x1,5 metriä lapiolla ja bajonetilla.
 • Betonin sijoittaminen majakat. Betonin näyttö tehdään kauhoilla ja tasoittaa tarvittava paksuus lapioineen ja sääntöineen. Samalla varmistetaan, että betoni piilottaa majakoiden yläosat 2-2,5 mm: llä, enempää.
 • Jotta paikat eivät olisikaan paikoillaan, kaadettaessa "karttoja" he yrittävät varmistaa 2-3 asteen kaltevuuden (puulastuineen ja rakennustasolla) optimaalisen vedenpoiston suuntaan: alueen, puutarhan, puutarhan, tien jne. Rajan.
 • Pakollinen toiminta! Erillisen "kortin" kaatamisen jälkeen, odottamatta betonia, asetetaan ylemmän kerroksen niin kutsuttu "silitys". Jos laiminlyömme tämän toimenpiteen, sen jälkeen muutaman vuoden käytön jälkeen sinun on poistettava betonointi ja tehtävä kaikki uudelleen. Silityksen ydin ja tekniikka - ripottele juuri valetun betonin pintaa 2-3 mm: n kuivalla sementtikerroksella, ripottele se veteen ennen kostutusta ja hankaa ruumiinsa lastalla, lastalla tai laastilla. Kontrolli - betonin pinta sai "raakaa" miellyttävää vihertävän-sinistä väriä.

Betonin hoito

Betonin rikkoutumisen estämiseksi paikka on peitetty muovikelmulla 72 tuntia tai useita kertoja päivässä 72 tuntia päivällä, ripottele runsaalla vedellä varmistaen, että vesi ei pese pois silitystä.

Kuinka täyttää piha betonilla?

Takapiha-alueen rakentaminen voidaan tehdä pihan yksinkertaiseksi betonisiksi omilla kädillä, kaatoraiteilla ja vankalla ja luotettavalla alustalla autojen ajamiseen ja pysäköintiin. Ja jos olet päättänyt parantaa talon lähellä sijaitsevaa aluetta tällä tavalla, älä kiirehdi kutsumaan asiantuntijoita tekemään tätä työtä.

Se ei ole niin monimutkainen, ettei sitä voida tehdä itsenäisesti. Lue huolellisesti tässä artikkelissa kuvattu materiaali ja huomaat, että telakan voi täyttää betonilla omilla kädilläsi, ja työstä saatava tulos miellyttää silmää monien vuosien ajan.

Kysymys siitä, mikä on parempaa telakan järjestelylle: laatoille, asfaltille tai betonille voidaan vastata, että betoni on yksinkertainen ja luotettava.

Työn laajuus

Pihan täyttämiseksi betonilla sinun on jatkuvasti suoritettava seuraavat vaiheet:

 • maanrakennustyöt;
 • laitteen kuivatusjärjestelmä;
 • muottien asennus;
 • vedenpitäväksi;
 • vahvistaminen;
 • majakoiden asennus;
 • betonin kaato;
 • käsittely betonin kovettumisen aikana.

Jokainen vaihe on tärkeä, eikä sitä voi hukata. Koska sisäpiha voidaan kaataa betonilla vain sillä edellytyksellä, että se noudattaa täysin työteknologiaa, joka tarjoaa korkealaatuisen, kestävän ja kauniin pinnoitteen.

Raiteen tai pihan betonoitumisen päävaiheet.

maavalli

Näillä teoksilla on erityisiä vivahteita, sillä ne riippuvat suoraan sivustosi topografiasta ja maaperätyypistä. Jos pihalla oleva maaperä ei ole hedelmällinen ja sinun on vielä toimitettava mustat maaperä, kaikki maanrakennustyöt vähennetään siihen, mitä tarvitset pihan merkitsemiseen omiin käsiisi, tasaamaan pinnan ja kaataa ohut kerrosrauni.

On välttämätöntä poistaa maakerroksen niin, että betonin pinta on tasainen maan pinnan kanssa, ts. 20-25 cm

Ja jos säätiö on savi, niin et voi murskata. Hyvä hedelmällinen kerros poistetaan parhaiten ja siirretään kukkapenkkiin ja sänkyihin, joissa se on täysin tarpeeton.

Viemäröinti

Jätevesijärjestelmä on välttämätön kosteuden poistamiseksi betonista, koska veden läsnäolo maaperässä vaikuttaa haitallisesti sen lujuusominaisuuksiin. Se on yksinkertainen kaksikerroksinen kuorimakivi ja hiekka. Ensimmäinen hiekka tasoitetaan ja tasoitetaan, kerros 5-6 cm.

Hiekka on hyvin puristettava. Tätä varten on parasta läikyttää se vedellä, ja sitten käydä sitä jyrsimellä. Laitetta voidaan valmistaa laajasta kanavapalkista hitsaamalla pystysuora metallikahva, jossa on poikkipalkki.

Toinen 6-8 senttimetrin paksuinen murskattua kerrosta kaadetaan hiekkaan eikä sitä tapeta, vaan vain tasaiseksi. Jäteveden tyhjennys on suositeltavaa käyttää keskipitkän tai pienen murto-osan. Suuri kivi ei laskeudu välittömästi ja voi ajan mittaan kutistua. Tämän seurauksena betonissa voi esiintyä halkeamia, erityisesti kapeilla reiteillä.

Kun kaikki maanrakennustyöt on saatu päätökseen, voit siirtyä tärkeimpään tekniseen prosessiin, joka alkaa betoniseosten kaatopaikan asennuksella. Tarvitaan niin, että betoni ei levitä sivuille, ja reunoilla ja raiteilla on sileä.

Laite on betonin raita.

Muottien asennus

Muottiyksikön materiaalina on muodikasta käyttää mitä tahansa hyvää litteää materiaalia, jolla on yksi sileä puoli. Tällainen materiaali voi olla esimerkiksi:

 • aluksella;
 • tasainen liuskekivi;
 • puu-lastulevy (lastulevy);
 • vaneri.

On erittäin kätevää käyttää arkkimateriaalia kaarevien raitojen valuosuuteen. Tällöin, jos materiaalinne ei sisällä mitään samanlaista, voit vuokrata kokopitkät metallitelevyt rakennusyhtiössä. Nykyään sitä käytetään melko usein.

Rakenne asennetaan merkittyjen tai kaivettujen alueiden reunaan, mikä määrittelee tulevan betonirakenteen ääriviivat. Kiinnitys tapahtuu molemmilta puolilta ajetuilla panoksilla.
Sen on sallittua purkaa muottielementtejä, jotka ovat toisiaan vastapäätä kaivannossa.

vedeneristys

Vedeneristyslaite on välttämätön estämään kosteuden pääsemästä maaperään betoniin ja estämään maaperän ennenaikaista poistumista betoniseoksesta sen jälkeen, kun se on kaadettu. Lisäksi tulevaisuudessa vedeneristyskerros estää ruohon itävyyden betonikerroksen läpi.

Halpa vedenpitävä kerros voi käyttää säännöllistä polyeteenikalvoa. Jos sinulla on tarpeetonta katemateriaalia tai vedeneristys, käytä tätä materiaalia.

Tämän työn vaiheen päätyttyä ne jatkavat vahvistamista. Se on tehtävä, jotta betonirakenne olisi kestävämpi ja kestävä.

vahvistaminen

Lujittavan verkon valmistukseen on parasta käyttää valmiita metalliteräsverkkoja. Langan ohuuden on oltava vähintään 6 mm ja solujen mitat ovat vähintään 100 mm. Tällaisen verkon käyttäminen on erittäin kätevää, kun se asetetaan valmiisiin arkkeihin päällekkäin.

Jos sinulla on halkaisijaltaan yli 8 mm metallisia sauvoja, katkaise vanhoja putkia, liittimiä ja vastaavia materiaaleja, voit vahvistaa niitä.

Kaikki tämä metalli on asetettu raunioiden pinnalle ja sidottu yhteen neulomalla.

Kun olet tehnyt vahvistuksen, asenna majakat. He näyttävät tarkasti sivuston tai polun korkeimman tason, kun kaadetaan betonia ja tehdään tasoitus.

Neulomisvarusteet omilla käsillä.

Majakkojen asennus

Maajohtoreina, jos betonimme telakalla omilla kädillä, on hyvä käyttää metalliprofiilia, jota käytetään kipsilevyn asentamiseen. Niiden kustannukset ovat varsin edullisia ja ne voivat tarjota tarvittavan jäykkyyden rikkomatta betonin painetta.

Sade- ja sulaveden kertymisen estämiseksi paikassa ja polkuissa niiden pinnan tulee olla hieman kalteva. Tätä on syytä harkita asennettaessa majakoita. Voit tehdä tämän, heillä ei ole pitkiä, mutta koko sivuston. Ensinnäkin, käytä tasoa, asenna kaksi majakkaa reunoihin kiinnittäen ne sementti-hiekkalaastin luoteihin. Käytä majakkojen kipsirajoitusten kiinnittämiseen ei voi olla.

Kun liuos tarttuu, vedä 2-3 kaapelia näiden kahden majakkaa pitkin ja asenna muut majakat niihin. Tämän seurauksena he kaikki ovat samalla tasolla. Ratakiskoissa, niiden pienen leveyden vuoksi, majakkikiskot voidaan asentaa kahteen osaan.

Paikantaminen ja raidat

Itse kaatamalla betoni on melko yksinkertainen, mutta aikaa vievä ja erittäin vaativa prosessi. Koko betonirakenteen ulkonäkö ja yleinen laatu riippuvat sen tarkasta toteutuksesta. Työ on suoritettava ulkolämpötilassa 5 ° C - 25 ° C.

Pihalle betonista voit tilata valmiin betonin toimituksen, mikä vähentää huomattavasti suoritettujen töiden määrää. Tai, säästämiseksi, suorittaaksesi betoniseoksen valmistus itsenäisesti.

On syytä huomata, että telakan betonoinnin laajalla alueella valmisbetonin osto on edullisempaa ja tarkoituksenmukaisempaa.

Jos alueen koko ei ole kovin suuri, seos voidaan valmistaa itsenäisesti. Tätä varten tarvitset:

 • mikseri mikseri;
 • lapio;
 • kauhat ja kottikärryt hiekan, raunioiden ja valmiin betonin siirtämiseksi.

Laitteen tekniset aukot

Ennen valua on välttämätöntä säätää teknisten aukkojen tai lämpötilaeristeiden asennusta. Niitä tarvitaan niin, että ulkolämpötilan muutoksilla on mahdollista korvata betonin lämpölaajeneminen.

Tätä varten on asennettava 2-3 mm: n paksuiset litteät nauhat sivulle ja kappaleille. Se voi olla vaneria tai puukuitulevyä. Betonin asettamisen alkaessa ne poistetaan, jättäen jälkeensä pieniä aukkoja.

Betoniyhdistelmä ja kaatoprosessi

Ennen telakan betonoitumista sinun täytyy ostaa sementtiä. Tuotemerkistä riippuu seoksen komponenttien suhde. Jos käytetään yhteistä brändiä M400 sementtiä, sen osaan on lisättävä 4,2 osaa hiekkaa ja 2,5 osaa hiekkaa.

Seoksen sekoittamisen seurauksena tällaisessa suhteessa saadaan betonia M200. Jos käytät sementtiä M500, siihen lisätään 4,9 osaa hiekkaa ja 3,2 osaa hiekkaa. Aluksi kaikki osat sekoitetaan kuivassa muodossa ja sen jälkeen voit vähitellen lisätä vettä, kunnes seos on valmis munimiseksi.

Valmis betoni heitetään lapioon muottipesän sisällä niin, että kaikki aukot ovat täynnä. Sisältää profiilit, jotka sijaitsevat sisäpuolella. Seoksen alkuasennuksen korkeuden on oltava 3-5 cm korkeampi kuin majakat. Kohdistus suoritetaan kipsisäännöillä ja tasakiskolla, joka vähitellen venytetään majakat pitkin. Tämän seurauksena kaikki ylimääräinen betoniseos poistetaan ja pinta tasoitetaan.

Jokainen raita on täytettävä kerrallaan kokonaan. Voit pysähtyä vain lämpöliitoksissa. Jos osa kappaleesta kaadetaan yhteen päivään ja seuraavana päivänä jatkuu, säröjä ilmestyy eri päivinä asetetun betonin liittymispaikkaan.

Jos et ymmärrä etukäteen, että työtä ei saada päätökseen yhden päivän aikana, voit suorittaa kerroksen kerroksen täytön. Ensimmäinen puolet paksusta kaadetaan, ja seuraavana päivänä - ylhäältä kerros.

Kuivaus ja pintakäsittely

Betonin kaatamisen päätyttyä sinun on odotettava, kunnes pinta on kuiva ja asetettu. Tämä tapahtuu lämpötilan ja kosteuden mukaan noin 24-48 tuntia. Tämän jälkeen sinun on poistettava pistokkeet, jotka on asennettu termisien muodostukseen, ja puhdista pinta laajalla naplavovilla ja epäsäännöllisyydellä.

Betonin tarttuminen ei tarkoita sitä, että materiaali on saavuttanut suunnittelun fyysiset ominaisuudet. Täydellinen kovettumisaika M200-tuotemerkin betoniin voi saavuttaa 28 päivää, mutta uskotaan, että betonirakenteet voidaan aloittaa toimimaan pari viikkoa - kaksi viikkoa.

Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä on suositeltavaa peittää betonialusta ja raidat muovikelmulla veden haihtumisnopeuden vähentämiseksi.

Tällä hetkellä on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että betoni ei kuivu ennenaikaisesti, ja siinä on vielä vettä, joka tarvitaan sementin hydraation kemiallisen prosessin loppuunsaattamiseen.

Liian kuumalla aurinkoisella säällä sivusto on kastettava säännöllisesti. Kahden viikon kuluttua elokuva voidaan poistaa ja lopulta alkaa käyttää uusia elementtejä pihan parantamiseksi

Lopuksi

Kuten näet, pihan betonointi omiin käsiisi on aivan todellista. Tämä työ on pitkä ja vaatii paljon fyysistä voimaa, mutta se on toteutettavissa. Mutta betonoitu kerros ei ole ollenkaan pahempi kuin ulkona, mutta paljon voimakkaampi kuin asfaltti. Tärkeintä tässä on ajatella kaikkea hyvin, suunnitella oikein ja rikkoa tekniikkaa.

Betonipiha

Kaupunkien asukkaille "talon käsite" ei tavallisesti ulotu porraskuiluun tai portaikkoon. Paikallisen alueen parantaminen on myös vähän kiinnostunut hänestä, koska se on kunnallisten palvelujen perusta. Yksityisen sektorin asukkaat kokevat täysin erilaisen talon.

Heille sana "piha" ei ole tyhjä ääni, koska paitsi koko sivuston ulkonäkö, mutta myös sen mukavuus on riippuvainen sen parannuksen laadusta. Kun tarkastellaan paikallisen alueen suunnittelua, voit heti saada käsityksen siitä, kuinka talon omistajat ovat innokkaita. Tämä vyöhyke voidaan järjestää eri tavoin: laittaa laatat, järjestää puulattiat, asfaltti, lopulta, mutta käytännöllisimmät ja puhtaimmat omistajat haluavat telttaa paremmin.

Betoni sisätiloissa

Haluammeko valita tämän vaihtoehdon, ja jos on, miten se tehdään oikein, yritämme selvittää sen.

Kolme syytä betonointiin

Miksi piha-alueen pätöksen katsotaan olevan oikein?

Ensinnäkin on helpompi pitää betonipinta täytettynä betonilla. Kyllästynyt lika ei kerää tällaista pinnoitetta, ruoho ei itä sitä läpi eikä sitä tarvitse joutua ulos. Talvella pihalla on helpompi selvitä lumen tukkeutumisesta.

Betonoitu piha on helpompi pitää puhtaana

Toiseksi, saat tasaisen tasaisen pinnan, joka voi ajaa minkä tahansa luokan, jopa kuorma-auton. Tällöin pihamaa ei repeyty pyöriin ja peitetty kaurailla.

Kolmanneksi, se on yksinkertaisesti esteettinen. Paikallisen alueen betrementaatiolla voit samalla parantaa sitä, jakamalla paikkoja kukkapenkkeihin, penkkeihin, liikenneverkostoon jne.

Pihalla betonisoimalla voit välittää tilaa

Jotta betoni säilyttää houkuttelevan ulkonäön pitkään ja sen pinta - eheys on välttämätöntä seurata tiukasti sen kaatopaikan tekniikkaa.

Miten kaadetaan betonipiha

"Muovi on erittäin hyödyllistä, jos aiot panostaa telakalle abstraktilla muodolla, jossa on kiharaja"

Alustava työ

Ensimmäinen vaihe on sivuston valmistelu. Pinta on tasoitettava ja poistettava maaperän yläkerros, joka on peitetty ruohonjuomilla. Maaperän poistaminen on tehtävä viisaasti. Jos se on hedelmällinen maa, se olisi siirrettävä kukkapenkkiin tai lähetettävä sänkyihin. Pihan betonisointi olisi tehtävä luonnollisen helpotuksen tasolla.

Maaperän yläkerroksen puhdistaminen

Tähän asiaan liittyvä työ alkaa siitä, että ne merkitsevät alueita, jotka osoittavat paikkojen sijaintia, polkuja ja muita elementtejä ja tekevät kaivauksia tämän merkinnän mukaisesti. Keskimäärin sinun täytyy poistaa jopa 20 cm maata. Tämä ei ole paljon, kuten se saattaa tuntua. Tosiasia on, että betonipäällyste reagoi huonosti kosteuteen, joten sen alla on hyvä kuivatuslaatta. Jälkimmäisen luominen joutuu käsittelemään heti maasta poistumisen jälkeen. Viemäröinti vaatii murskattua kiveä. Hän kaadetaan valmiiksi urat ja rasklintsyvayut käyttäen hiekkaa. Jätepuun paksuuden tulisi olla vähintään 15 cm. Jos aiot tehdä viemäreitä murskeista ja roskista, kuten rikkoutuneesta tiilestä, vanhan betonin tai asfalttipäällysteiden jne. Jäännöksistä, ne on peitettävä vielä suuremmalla kerroksella.

Maaperän viemäröinti kaatamalla

Edellyttäen, että talosi seisoo karuilla mailla ja sinun täytyy toimittaa ja kaataa mustan maaperän, et voi syventää aluetta betonointiin. Tässä tilanteessa valmistelutyöt vähenevät layoutin ja murskattujen kivien lisäämiseksi. Jos pohjan alue on savi maaperä, joka ei kutistu, niin voit tehdä ilman viemäröintiä pad. Samalla tavoin tulee kiinteä, ei kasvanut ruoho ja kaadettu maa.

Tamping maa tontti

Asiantuntijat suosittelevat kuivatuskerroksen peittämistä muovikelmulla betonin suojaamiseksi kosteudelta ja estävät sen rikkomatta itävää ruohoa.

Jotta betoni jäätyy vaaditussa muodossa eikä levitä koko alueelle, se on kaadettava muottipesään, joka voidaan rakentaa improvisoidusta materiaalista sileällä pinnalla. Kurssilla voit aloittaa:

1. Taulut (tämä on ihanteellinen).

2. Muoviset paneelit.

4. Liuskekivet.

Puu-muotti

Muovi on erittäin hyödyllistä, jos suunnittelet pihan betonointia abstraktilla muodolla, jossa on kiharaja. Materiaali on hyvin muokattavissa ja hyväksyy minkä tahansa kokoonpanon ilman ongelmia.

Muoviletku soveltuu kuvioiden betonointiin

Muotoilu sijoitetaan alueen kehän ympäri, tarkalleen sen muoto. Rakenne on helppo yhdistää. Levyt tai muu materiaali asetetaan ennalta määrätylle polulle ja tuetaan maahan kiinnitetyillä tapilla. Nyt voit aloittaa tärkeimmät työt.

Ensimmäinen vaihe - majakat

Pihan betonisointitekniikka on hieman erilainen kuin huoneen lattian tasoitus, joten standarditaso ei ole avustajasi. Maaston helpotus ei salli horisontin pitämistä valun aikana, mikä tarkoittaa sitä, että on löydettävä vaihtoehtoinen korvaustaso. Epätavallinen järjestelmä, jonka ammattilaiset kutsuvat - "hämähäkki" auttaa selviytymään tehtävistä. Se on luotu 4 tiukasti venytetystä kierteestä.

Betoni tasoitusjärjestelmä "hämähäkki"

Hämähäkin tekeminen ei ole vaikeaa. Aloita ajettaessa puisia kulmia tai vahvistusosia betonipaikan kulmissa, jotka on valmistettu betonointia varten. Aloita nyt nurkasta nurkkaan kaksi rinnakkaista lankaa. Jäljelle jäävät kierteet kiinnitetään samassa rinnakkaisessa järjestyksessä, muttei enää tappeihin vaan jo kierretyille kierteille, ja teemme sen niin sanotuilla "ilmansilmukoilla", että ne voidaan liikkua vapaasti oikeaan suuntaan. Lähivaiheen kosketuspisteeseen sijoitetaan majakoita. Valitse sitten sivun kulma. Tämä on tehtävä varmistaakseen sadeveden ulosvirtauksen. Katsokaa ympäröivän maiseman erityispiirteitä ja päätä, missä se on edullisin lähettämään myrskytuulet.

Paikka täytetään betonilla "hämähäkki" -järjestelmällä

Nyt voit jatkaa täyttöveden tyhjennyskerroksen poistamista. Jos haluat asentaa "hämähäkki" oikeaan tasoon, sinun täytyy työskennellä kierteiden kanssa. Tärkeimmät, jotka on kiinnitetty tikkuihin, lasketaan 15 cm: n korkeudelle alustan pohjasta. Joskus on tarpeen muuttaa osapuolten tasoa. Tämä tehdään käyttämällä erityistä laitetta, joka on erityisesti suunniteltu tällaiseen työhön. Lankojen taso on varustettu koukuilla, joiden ansiosta ne on helppo kiinnittää niihin. Aseta nyt haluamasi kierteen asento, kun olet saavuttanut sen absoluuttisen vaakasuoran asennon, ja voit harkita "hämähäkki" säätymistä avaruudessa. Kaikki on valmis asentamaan majakat.

Se tehdään näin. Vaivaa ratkaisu ja järjestä se riviin pieninä dialle. Niistä tulee kipsilevyjärjestelmien luomisessa käytetyn profiilin paloja. Majakan korkeuden on oltava sellainen, että se koskettaa vain "hämähäkki" kierteitä. Maamerkit asetetaan etäisyydelle, joka vastaa betonin pituutta.

Asennetut majakat venttiilissä

Vaihe kaksi - vahvistaminen

Maustetut puutarhurit tietävät omakohtaisesti kuinka oikeasti kaadetaan betonipiha. He tietävät, että betonilla on taipumus haljeta. Erityisesti tämä tapahtuu eri aikaväleillä täytettyjen alueiden risteyksissä. Lujitemuuntimien asettaminen estää häiriöitä. Paras vaihtoehto olisi vahvistava verkko, joka on valmistettu paksuisesta langasta, ei ole teräviä reunoja, jotka täytyy taipua.

Betonirakenteiden vahvistaminen

Älä irrota vahvistusvaihetta, koska tämä on ainoa tapa varmistaa betoniverkon eheys ja pienentää halkeamien määrää vähimmäiskynnykseen. Pylvään jälleenrakentamisen osanottajien vahvistuskerroksen läsnäolo osissa auttaa suuresti. Päällyste on sileä ja säilyttää sen koskemattomuuden ja houkuttelevuuden monien vuosien ajan.

Vahvistus säästää betonia halkeilemasta

Kolmas vaihe - pihan betonointi

Pihan täyttämiseksi betonilla sinun on ensin valmisteltava työratkaisu. Voit tehdä tämän eri tavoin, joten harkitse yleisintä tapaa. Aloitetaan mittasuhteiden määrittelystä. Betonin saamiseksi sinun täytyy sekoittaa kolme osaa:

Ne sekoitetaan tiettyyn määrään. Kolme kauhoa hiekkaa ja ämpäri kaivo on sijoitettu ämpäri sementti. On mahdollista löytää suosituksia, joissa on osoitettu, että kaksi säiliötä ja hiekkaa olisi annettava erän sementtikauhaan, mutta tärytyskiskon puuttuessa sitä ei pitäisi valmistaa. Manuaalisesti et koskaan voi venyttää ja tasoittaa betonipintaan täysin.

Suhteita betonin valmistamiseen

Tällaisen mekanismin läsnäolo betonisekoittimena helpottaa huomattavasti laastin sekoittamista.

Apumekanismien puuttuessa telakka voidaan betonoitua vaihtoehtoisella tavalla. Se tarjoaa kaksi toimenpidettä. Ensimmäinen kaadatte ratkaisun, jossa on paljon raunioita, ja jätä se lähes linjaamatta, eli niin kuin se valehtelee. Toinen on täyttää paikka konkreettisella ratkaisulla, jossa käytännöllisesti katsoen ei ole mitään rakeita. Viimeistelykerros voi olla melko ohut, vain pari senttimetriä. Tämä on erittäin taloudellinen versio pihan suunnittelusta, koska se ei edellytä kalliiden kalusteiden osallistumista. Kuitenkin on myös "petkutus". Betonisointi oli "bang", sinun täytyy täyttää piha yhdessä päivässä. Päivittäiset tauot eivät ole sallittuja täällä. Jos pohjakerros tarttuu, et voi enää sitoa yläkerrosta siihen.

Monikerroksinen betonin kaataminen

Betonin sekoittamisprosessi alkaa laastilla betonisekoittimessa tai vesikourussa. Sen määrä määritetään empiirisesti. Maamerkkiä varten voit taas ottaa ämpärin. Likimääräinen vesi-sementtisuhde on 1: 1. Lisää jäljellä olevat ainesosat veteen ja vaivaa ne perusteellisesti. Ratkaisua voidaan pitää valmiina, kun siinä ei ole hiekkaa.

Sekoita kaikki ainesosat perusteellisesti.

Siirry itse kaatamaan. Betoni puretaan maahan ja siististi, lapio, jaetaan läheisiin majakoihin. Laastin kerros tulee peittää ne. Nyt on tarpeen poistaa ylijäämä. Tarvitset litteän kiskon tai jotain vastaavaa. Se olisi sijoitettava lähimpään näkyvään majakkaan ja vetämällä, kuten kiskoilla, ylimääräisen betonin kasaamiseen. Menettely toistetaan useita kertoja eri suuntiin. Sinun tehtäväsi on tehdä pinta mahdollisimman tasainen. Jos olet liian kaukana rakentamisen käännöksistä, mutta sinulla on suuri halu asentaa talosi omiin käsiinsä, voit löytää aihepiirikuvia ja nähdä selkeästi, miten kaadetaan betonia telakan yli.

Tasoitetun pinnan tasoitus

Yritä perusteellisesti vaivata ratkaisu. Jos tämä ei tee telakasta liian esteettistä. Huonosti kiristetty liuos täyttyy jumittumattomilla hiekkakivillä ja kohoilla. Mutta vaikka kaikki olisi tehty täydellisesti - älä koske betonia toisella vahvistavalla polymeerikerroksella. Muista käsitellä heikoimmassa asemassa olevat kuormatilat:

Polymeerikäsittely suoritetaan kahdella tavalla. Ensimmäisessä tapauksessa sen kuiva seos kaadetaan svezhepolozhenny-betonille, toisessa - valmistetaan väkevöityn nestemäinen liuos, joka kaadetaan jo tarttuneeseen betoniin, senttimetrin syvyyteen valmistetuissa urissa.

Polymeerikäsittely

Betonipäällysteiden kuivausominaisuudet

Betonipinnoite on kuivattava asianmukaisesti. Tämä antaa hänelle lisää vahvuutta. Prosessin pitäisi mennä hitaasti. Jätettyään vesi-asetus betonin pinnalle, se puhdistetaan, eliminoidaan kaikki karheus ja virtaukset ja peitetään kalvolla. Jos sää on liian kuuma, betonoitua aluetta on kasteltava. Tämä on välttämätöntä, sillä jo +30 o betoni, joka on sekoittunut alumiinioksidisementin kanssa, menettää puolet voimaa.

Korkeissa lämpötiloissa kaada betonia veteen.

Jos pihan kaatamisen aikana betonipinnalle ei ole tehty lämpötilaeroja, on tarpeen nostaa jauhaa kuivatun kerroksen läpi.

Nyt telakan betonitointiprosessia voidaan pitää täydellisenä.

Betonin hoito

Periaatteessa betonin kovettuminen tapahtuu riittävän nopeasti, mutta täten se saa päätehon pidempään. Joten ensimmäisinä päivinä tulemisen jälkeen sinun ei pitäisi ajaa autoa tuoreeseen alueeseen, pudota siihen painovoima jne.

Kosteuden tasapaino on tärkeää paitsi konkreettisen ratkaisun muodostumiselle myös jatkotoiminnalle. Pihan voimakkaassa lämmössä on tarpeetonta vettä säännöllisesti. Loppuvuodesta riittävän kosteuden putoaminen sademäärän aikana riittää hänelle.

Ajoittain kostuta betonia kesällä

Hyvin hoidetaan betonoitu sisäpiha erityisiä suojaavia yhdisteitä, jotka suihkutetaan ruiskun pinnalle.

Kadunlaskun hienovaraisuudet tekevät sen itse

"Betonin hyvän kosteuden ylläpitäminen auttaa sen käsittelyä koostumuksilla, joissa on hygroskooppisia suoloja"

1. Tuotetun betonin laatuun vaikuttaa paitsi sementtimerkki, mutta myös tällaisen näennäisesti toissijaisen elementin laatu hiekalla, joten älä ole laiskoja tarkistaa sen laatua. Aloitetaan siitä, että työstä on parempi ottaa karkea hiekka, käytännöllisesti katsoen ilman savea epäpuhtauksia. Tarkista, kuinka hyvä ehdotettu tuote voi olla kaikkein primitiivisin tapa. Laita pieni määrä muovipulloon vedellä, ravista kevyesti ja anna seistä muutaman minuutin ajan. Jos vesi on samea ja tuloksena oleva sameus ei mene sedimenttiin, niin hiekalla on silty talletuksia tai siinä on liikaa savea. Luonnollisesti ei ole tarpeen ryhtyä toimiin.