Missä lämpötilassa voit kaataa betonia - rakentamista talvella ja kesällä

Kausien risteyksestä on erityisen tärkeä kysymys siitä, mihin lämpötilaan betoni voidaan kaataa perustuksen alle, jotta uuden rakennuksen rakenteelliset elementit eivät vaarantuisi. Jotta saisit vastauksen, on tarpeen ymmärtää prosessit sementtilaastin sisällä.

Nesteytys on kemiallinen prosessi sementin seoksen kovettamisen veden kanssa kiven tilaan. Se alkaa laastin sekoittamisen jälkeen, mutta betonin asettaminen tapahtuu vasta sen jälkeen, kun perustus on valettu. Kun seosta sekoitetaan sekoittimella tai betonisekoittimella, se altistuu tärinälle, minkä vuoksi kovettuminen viivästyy ja betonin laatu ei lainkaan kärsi. Kun liuos poistetaan sekoittimesta, materiaali alkaa kovettua ja kulkee kahden vaiheen läpi:

 1. 1. Ensimmäisessä vaiheessa ratkaisu on asetettu. Tämä prosessi, joka riippuu seoksen koostumuksesta ja ulkoisista olosuhteista, kestää 1-20 tuntia.
 2. 2. Toisessa vaiheessa liuos kovettuu ja saa jopa 90% lopullisesta lujuudestaan. Tämä prosessi tapahtuu 28 päivän kuluessa. Sen jälkeen betoni kovenee koko elinkaaren ajan.

Nesteytyksen virta riippuu suoraan ulkoisista tekijöistä, erityisesti - ympäristön lämpötilassa. +5 astetta, asetusprosessi alkaa 2 tunnissa ja kestää jopa 10 tuntia. Kun lämpötila on +20 astetta, 3 tuntia betonin kaatamisen jälkeen, kovettuminen alkaa, eikä asetuksella vieläkään ole aikaa loppuun. Sementin kovettuminen johtuu sen komponentteista: trikalsiumaluminaatti, trikalsiumsilikaatti, dikalsiumsilikaatti, tetralumiumaluminoferriitti.

Vastauksena kysymykseen, mihin lämpötilaan säätiö voi kaataa, voidaan sanoa, että ihanteelliset olosuhteet nesteytykselle ovat seuraavat:

 1. 1. Seoksen lämpötila on +30 astetta normaaleissa sääolosuhteissa, jopa +70 astetta kylmissä kuukausissa johtuen komponenttien lämmityksestä (vesi, hiekka ja sora) lämpimällä ilmalla tai höyryllä.
 2. 2. Ympäristön lämpötila (ilma) - +5 - +30 celsiusastetta.

Koska betonin kaatopaikalle (kovettumiselle) on runko, on ulkoiset olosuhteet otettava huomioon säätiön kaatamisen yhteydessä.

Uskotaan, että suurimmat vaikeudet ovat säätiön täyttäminen talvella, koska liuos saattaa jäädyttää nollaveden lämpötilan johdosta ennen hydrausprosessin loppuunsaattamista. Kuitenkin lämpö ei ole yhtä vaarallinen tuoreen pohjan kuin talven pakkaset. Korkean ulkoisen lämpötilan ansiosta sementtiseoksen kemiallisen reaktion aikana tilavuus kasvaa. Sementtikiven muodostumisen jälkeen se väistämättä jäähtyy ja kutistuu, mutta tämä ei tapahdu muodostuneen kiteisen rakenteen vuoksi.

Tämän seurauksena kovettuminen korkeissa lämpötiloissa johtaa voimakkaaseen sisäiseen stressiin perustassa, ennen kuin uuden talon rakenneosien rakentaminen alkaa, ja omistaja saa säätiön, joka voidaan milloin tahansa peittää halkeilla. Yleensä niiden ensimmäiset merkit näkyvät vasta muutaman tunnin kuluttua laastin asettamisesta muottiin.

Korkea kesälämpötila pakottaa rakentajat käyttämään erityisiä portland-kovettumisementtejä, jos säätövalut suunnitellaan toteutettaviksi yli +25 asteen lämpötiloissa ja kun kosteus on alle 50%.

Käytetyn sementtimerkin on oltava puolitoista kertaa suurempi kuin betonin suunnitteluparametrit, lisäksi perustuksen suorituskyvyn parantamiseksi pehmittimiä ja erilaisia ​​modifioivia lisäaineita on lisättävä seokseen, minkä vuoksi nesteytyminen hidastuu. Betonoinnissa suosittelemme, että käytät päivän vähiten kuumia tunteja (aikaisin aamulla tai illalla). Toinen vaara talon perustalle kesällä on mahdollinen liuoksen kuivuminen. Betonin suojaamiseksi veden haihtumiselta on välttämätöntä:

 • täytä pinta hiomalla tai sahanpurulla;
 • kostuttaa kastelukannun perustan;
 • vesi puinen muottien kauha.

Alhaisissa lämpötiloissa hydraatio ei vauhdi, mutta hidastuu, jolloin säätiöllä ei ole aikaa saada tarvittavaa voimaa. Nollakohdissa liuoksen kiinteytymisen prosessi ulkokerroksessa pysähtyy kokonaan ja rakenteen sisällä kestää useita tunteja, kunnes kaikki komponentit jäähdytetään. Vedessä ei tässä tapauksessa ole aikaa reagoida sementin kanssa, jonka jälkeen se jäätyy, lisää tilavuutta ja kirjaimellisesti rikkoo betonin rakennetta.

Talvirakentaminen

Asiantuntijat ovat hyvin tietoisia lämpötilasta, jossa on mahdollista kaataa betonia säätiölle ilman pelkoa menestymisestä. Huurteet ovat merkittävä este betonoinnille, joten talvikaudella asiantuntijat joutuvat käyttämään erityisiä teknologioita ja keinoja:

 • Betonielementtien lämmittäminen ennen muottien kaataamista ja lämmittämistä;
 • kuumennetun kaapelin asentaminen laatan tai nauhan perustuksiin;
 • syöttö sähkövirran vahvistuksen häkille lämmitykseen;
 • lämmittimien asentaminen säätiön ympärille ensimmäisten kolmen päivän ajan;
 • kasvihuonekaasujen luominen kellukerroksen koko kehän peitteen takia;
 • erityisten reagenssien käyttöönotto seokseen, joka vähentää veden kiteytymisen t tai kiihdyttää kellarin kovettumisaikaa

Minkä tahansa kuvatun tekniikan käyttö lisää huomattavasti säätiön rakentamisen kustannuksia. Siksi yksityisten omistajien on vaikea suositella näitä varoja. On olemassa muita tapoja kaataa betonia nollan alapuolelle. Yksi niistä on veden ja sementin määrän muutos tuotetussa ratkaisussa. Se edellyttää seoksen käytettyjen komponenttien tarkkaa ja tarkkaa annostusta. Kotona on lähes mahdotonta laskea tarvittavaa määrää vettä ja sementtiä säätiön kovettumisen parantamiseksi talvella.

Talvella on suositeltavaa käyttää Portland-sementtejä, joiden kovettumisnopeus on korkea. Ne sisältävät merkinnässä R-kirjaimen. Käytön tekniikka merkitsee:

 • kuumennetaan kaksi kolmasosaa vettä liuokseen t: n ollessa noin 70 celsiusastetta;
 • lisää hiekkaa ja soraa veteen;
 • lisätään seokseen jäljellä oleva kolmasosa vedestä ja sementistä.

Ratkaisun vaivaaminen on tehtävä kahdesti niin kauan kuin tavallista. Tärinän tiivistymisen aika kasvaa myös 1,5 kertaa. Ennen laastin kaatamista, muotti on tarkistettava jäätä varten, poista lumi ja lämmitettävä alla oleva kerros. Tulvoitunut liuos peitetään polymeerikalvolla, joka pitää seoksen lämpimänä jonkin aikaa. Jos pohjaan betonisoitavia sääntöjä ei voida havaita kotona, on suositeltavaa odottaa ilman lämpötilaa yli +5 astetta. Suotuisat näkymät seuraavien kolmen viikon ajan talon omistajat pystyvät täyttämään standarditekniikan.

Lähes kaikki modernit rakennusyritykset tekevät konkreettista kaatotyötä kesäkuukausina, kevättalvella ja alkusyksystä. Kaikki tämä selitetään yksinkertaisesti - tällä hetkellä on halvempaa toteuttaa rakentaminen yleensä ja rakentaa säätiö erityisesti.

Talon rakentaminen talvella voi johtaa ylimääräisiin ja erittäin merkittäviin rahoituskuluihin:

 • optimistisimmilla ennusteilla rakentamisen talousarvio kylmissä kuukausissa kasvaa 25-30%;
 • talvella olevat sulat eivät poista tarvetta käyttää kalliita reagensseja säätiön rakentamisessa;
 • talvella on mahdotonta valmistaa ratkaisua paikan päällä, koska omistajan on lisäksi annettava tilaus betonisekoittimille;
 • Alustan lämmittämiseen tarvitaan transformerisatama, koska kodin sähköverkko ei kestä tällaisia ​​suuria kuormituksia.

Ainoa etulyöntiaseman luominen talvikuukausina on mahdollisuus aloittaa esineen rakentaminen kevättalvella ja viimeistellä rakentaminen, tarvittavat viimeistely- ja muut työt ennen syksyn loppua. Käytännössä omistajan on investoitava valtavia rahasummia talvirakentamisessa, mikä varmasti hämärtää yksityisen talon rakentamisen iloa.

Betonin syöttö 0 astetta

Mikä on hyväksyttävän lämpötilan täyttämistä varten?

Kesäkaudella kysymys on, mikä on lämpötila, jolla säätöä voidaan kaataa vähentämättä rakenteen perusominaisuuksia. Tällöin on välttämätöntä olla yleinen käsitys siitä, mihin prosessiin sekoitus tapahtuu sekoittuneena vettä ja sementtiä sekoitettaessa. Lisäksi jäähdytys on mahdollista välittömästi betonin asettamisen jälkeen, joten perustusta on tarpeen lämmittää erikoismenetelmillä.

Hydrausprosessi

Huolimatta siitä, että sementtikiven muodostuminen (nesteytyminen) alkaa välittömästi veden ja sementin sekoittamisen jälkeen, betoni alkaa tarttua vasta sen jälkeen, kun se on asetettu, vibrokompaatio. Sekoitettaessa sekoittimessa tärinää alttiina oleva betonisekoittimeen jähmettymisaika lykätään ilman laadun heikkenemistä. Sitten materiaali kovettuu kahdessa vaiheessa:

 • asetetaan aina ensimmäisellä päivällä, riippuen ympäröivästä lämpötilasta 1-20 tuntia
 • kovettuu - kovetetaan noin 90% ensimmäisten 28 päivän aikana, sitten koko jäljellä oleva käyttöikä

Esimerkiksi +5 astetta, asetus alkaa 2 tuntia, kestää 8-10 tuntia ja +20 astetta betoni alkaa kovettua 3 tunnin kuluttua, kun asetus on täysin valmis. Prosessiin kuuluu neljä suurta mineraalikomponenttia, jotka muodostavat sementin:

 • kolmi-kalsiumaluminaatti - aiheuttaa voimakasta lämpöä, mikä lisää voimakasta alkuvoimaa
 • trikalsiumsilikaatti - lämmittää seosta vieläkin enemmän, reagoi 27 vuorokautta ja tuottaa betonin brändinvoiman
 • dikalsiumsilikaatti - kerää säiliön lopullisen kovettumisen jälkeen, kovettui sementtikiven loppuajan
 • kalsiumkarbonaatti aluminoferite - toimii kaikkien aikaisempien komponenttien katalysaattorina, ei vaikuta lujuuteen itsessään

Betonin lämpötilajärjestelyn suositellut ominaisuudet ovat:

 • seos - 30 astetta normaaleissa olosuhteissa, 60-70 talvella veden, hiekan, rauniohenteisen höyryn, lämpimän veden lämmityksen vuoksi
 • ilma - 5 - 30 astetta lämpöä

Huomio: Jos betoniteräksen ensimmäisten kolmen päivän aikana muotti on lämmitetty +10 asteen lämpötilaan, kevään sulamisen jälkeen betoni kykenee jatkamaan lujuutta ilman seurauksia.

Jos se jähmettyy heti, keväällä ulkopinnat alkavat hiutaleina, murentua. Tässä tapauksessa ei voi olla kysymys tuotemerkin vahvuudesta. On kuitenkin olemassa tapoja palauttaa säätiö esimerkiksi kaatamalla vahvistettu häkki kaikkiin sivuihin, joiden paksuus on 20 cm ja vahvistus pituussuunnassa.

Betonointi lämpöön

Korkeat lämpötilat eivät ole yhtä vaarallisia tuoreesta betonista kuin talven kaataminen. Kun suuri määrä lämpöä vapautuu kemiallisten reaktioiden aikana, seos väistämättä lisää tilavuutta. + 5 - +15 astetta betoni jäähtyy luonnostaan ​​ympäröivän ilman lämmön vuoksi. Lämmössä tämä ei tapahdu. Tällöin materiaalin sisällä tapahtuu seuraavaa:

 • tilavuus kasvoi edelleen
 • sementti kivi on jo muodostumassa
 • samalla kun jäähdytetään äänenvoimakkuus yrittää pienentää
 • tuloksena oleva kiderakenne estää tämän

Näin rakenteen sisällä syntyy merkittäviä sisäisiä jännityksiä jo ennen sen toiminnan alkamista. Pinta saattaa peittyä halkeilla muutaman tunnin kuluttua siitä, kun seos laitetaan muottiin. Kutistusmurtumien avaamisen prosessi on 4 - 12 tuntia.

Siksi 25 ° C: n lämpötilassa ja alle 50%: n kosteudessa suositellaan Portlandin kovettumisementtien käyttöä. Heidän brändinsä tulisi ylittää betonin ja puolen mallin ominaisuudet. On tarpeen ottaa käyttöön pehmittimiä, modifioivat lisäaineita hidastumisprosessin hidastamiseksi. Jos betonitoimiluvut ovat pieniä, on parempi käyttää iltaa, aamuaikaa tai työtä kolmannen siirtymän aikana.

Betonipintojen suositeltava lämpötila täryttimen tiivistämisen jälkeen on 35 astetta. Jos halkeamat alkoivat avata yläreunassa tunnin sisällä, toistuva tamping on sallittua.

Se on vaarallista kuivauksen rakentamiselle kesällä, josta betoni on suojattu seuraavalla tavalla:

 • jotka on asetettu lastujen, sahanpurujen, hameen, hiekan pinnalle
 • jaksottainen kostutus hajotetulla suihkulla (kastelupullo)
 • kastelemalla kauhaista puumuotoa

Huomio: Nauhan leveys on 0,8 m. Samankaltaiset prosessit ovat mahdollisia myös alhaisissa lämpötiloissa johtuen lämmön kertymisestä rakenteen avulla. Betoni ylikuumentuu, halkeamat ovat mahdollisia missä tahansa paikassa.

Talvimaiden betonointi

Vahvistettujen betonirakenteiden kaatamisen tärkeimmät ongelmat kylmällä säällä hidastavat voimakkuuden asettamista. 0 ° C: n lämpötilassa nesteytysprosessit päätyvät ulomman kerroksen sisään, rakenteen sisällä kestää jonkin verran aikaa kemiallisten reaktioiden kertyneen lämpöön. Reagoimatta edellä mainittujen sementtikomponenttien kanssa, vesi jää sisälle, lisää tilavuutta vähintään 9%, rikkoo betonin rakennetta.

Siksi talven betonirakennuksessa käytetään erityisiä teknologioita:

 • betonikomponenttien lämmitys + lämmitysmuotti
 • joka sijoittaa nauhan sisäpuolelle, lämmityskaapelin pohjalevyt
 • kulkee sähköisten lujitushäkkien läpi kuumentamalla niitä
 • infrapunalämmittimien asentaminen rakenteen ympärille ensimmäisten kolmen päivän aikana
 • termos tai teplushki -menetelmä (joka kattaa kehän kalvomateriaalilla, pakottaa lämpötilan improvisoitu kasvihuone sisällä lämpö-aseet)
 • sellaisten jäätymisreagenssien käyttöönotto, jotka nopeuttavat hydraatiomenetelmiä tai laskevat veden jäätymispistettä

Huomio: Jokainen määritellyistä tekniikoista takaa jyrkän kasvun rakennusbudjetissa. Siksi yksittäiset kehittäjät eivät käytännössä käytä näitä tekniikoita.

Toinen menetelmä negatiivisissa lämpötiloissa on seoksen veden-sementtisuhteen pienentäminen. Komponenttien tarkka annostelu on kuitenkin tarpeen, mikä ei ole käytännössä mahdollista kotona. Käytetään nopeasti kovettuvia portland-sementtejä, joissa on merkintä R. Seoksen valmistuksen tekniikka on seuraava:

 • osa vedestä (tavallisesti 2/3) lämmittää jopa 70 astetta
 • sekoitetaan rikki, hiekka
 • rummun useiden kierrosten jälkeen pumpataan sementti, loput neste

Vaivaaminen tapahtuu kahdesti kauan (2 minuutista), vibrokompaation aika kasvaa myös puolitoista kertaa. Asennettaessa seosta on välttämätöntä poistaa jäätä muottipesästä, on toivottavaa lämmittää pohjan kerros, jalka. Polymerikalvot peittävät kellarin pintaa pitämään lämpöä mahdollisimman pitkään.

Huomio: Säätiö ei ole suositeltavaa epäsuotuisaan ennusteeseen seuraavien kolmen viikon ajan. Jos ilman lämpötila voi pudota tämän ajan alle + 5 astetta, on tarpeen lämmittää rakenne.

Betonimäärä talousarvioon eri ilmalämpötiloissa

Useimpien rakennusyritysten huippujärjestelmä laskee kesäkaudella. Siksi aggressiivinen mainonta tarjoaa alennuksia viime vuonna asiakkaille, joilla ei ole aikaa rakentaa säätiötä viime syksynä. Harjoittelu osoittaa:

 • rakennusbudjetti nousee parhaimmillaan 25% verrattuna kesän betrementointiin
 • jopa sulatusjäähdytteen reagensseissa vaaditaan
 • Betonin sekoittaminen on välttämätöntä, sillä se ei ole realistista talon talon rakennuspaikassa.

Useimmissa tekniikoissa tarvitaan muuntaja-alusasema, koska kotimainen verkko ei vedä tällaisia ​​kuormia. Vaikka kasvihuoneen rakennettakin kalvosta tarvitaan puuta, polyeteeniä, joka ei särky kylmänä.

Huomio: Seuraavana kautena olevat kevätvalmisteiset perustukset seinien välittömälle pystyttämiselle ovat hyvin epäilyttäviä.

Säätiön säilyttäminen talvella

Toisin kuin nykyinen mielipide, jonka mukaan säätiötä on "puolustettava", on erittäin suositeltavaa jättää se talvella etäällä. Jopa monimutkaisella suojauksella (kuivatus + sokea alueen lämmitys + epätahtimaton materiaali täyttöakseleissa, rakenteen alapuolella), maanpaine jäätyy läpi, voi ilmetä voimaa.

Asunnon painon puuttuessa rakenne työnnetään pinnalle tai kierretään. Ei ole tosiasia, että keväällä sen geometria palautetaan alkuperäiselle tasolle. Siksi on välttämätöntä toteuttaa talven säilyttämistoimenpiteitä:

 • laattojen purkaminen kerää talteen kosteutta, joka imeytyy betoniin, jäätyy sen sisällä, laajenee, muodostaa mikroprekareja
 • sisäisen tilan suojaus - jos et peitä MZLF: tä kankailla, suojilla, vettä kertyy sisään, joka taas liotetaan betoniin
 • raudoitetut betonirakenteet - samanlainen suojelu saostumista vastaan
 • ympäryseristys - voit säästää geotermistä lämpöä säätiön alapuolella, se on valmistettu vaahtomuovista, mineraalivillasta, oljesta, lumesta, kalvoista

Huomio: Pohjan ulkoreunojen vedenpitävyys, joka jää talvella, on oltava vedenpitävä epäonnistuneesti millä tahansa sopivalla tavalla.

Siten otetaan huomioon kaikki mahdolliset betonisointivaihtoehdot eri sääolosuhteissa. Tämä auttaa yksittäisiä kehittäjiä kestämään betonin brändin vahvuutta voimaa ja muotoilua varten.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Kuinka nopeasti betoni sekoittuu kuivaksi?

Betonin käyttö monissa rakennusprosesseissa on kannustin, joka pakottaa käsityöläiset tutkimaan tämän materiaalin ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Ilman tietämystä teorian käytöstä on mahdotonta määrittää laastin oikeat mittasuhteet sekä betonirungon alkuperäisen asennuksen tai täydellisen kiinteytymisen edellyttämä aika. Kovettumisen ajoitus on asiantuntijan tärkeä indikaattori, koska on mahdollista laatia aikataulu jatkotyölle niiden perusteella.

Kovettunut betoniliuos on melko monimutkainen kemiallinen reaktio. Sitä kutsutaan hydratoinniksi, ja sen ydin on se, että alkuperäinen koostumus vesimolekyylien läsnä ollessa muunnetaan kalsiumhydraatiksi. Astringentti on mineralisoitu, mikä sitoo seoksen monoliittiin.

Muottiin kaadettu betoni kulkee kahden päävaiheen läpi:

Ensimmäinen vaihe ei kestää kauan. Se alkaa heti sekoittamisen jälkeen (noin 2 tuntia). M 200: n ja M 300: n yksityisessä rakentamisessa suosituin betonikiinnitys aika 20 ° C: ssa on 60 minuuttia. Jos ilman lämpötila on alhainen, mutta ei alle nolla, se alkaa laskea noin 5 tunniksi ja jos se on korkea, niin hyvin nopeasti - vain 15-20 minuutissa.

Betoni lämpötila 0 astetta alkaa asettaa vain 6-10 tuntia. Tällainen "viive" johtuu kemiallisten prosessien heikosta kulusta. Asetus kestää 15-20 tuntia. Negatiivisissa lämpötiloissa veden ja sementin reaktio pysähtyy, mikä aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa rakenteelle. Seos ei todellakaan kuivunut, mutta se pysyy epätasapainossa, kunnes kadun lämpötila kohoaa 0 ° C: seen ja korkeammalle.

Moderni lisäravinteet ratkaise hidastumisongelman kylmissä olosuhteissa. Sekoitusvaiheessa liuokseen lisätään erityisiä komponentteja, jotka stimuloivat hydraatiota ja kemiallisia prosesseja ja estävät myös veden kiteytymisen. Tarramerkinnällä tarkoitetaan aina mittasuhteita niin, että päällikkö laskee tarkasti, kuinka paljon lisäaineita tarvitaan tietyissä lämpötilaolosuhteissa.

Toinen tapa jäädyttää ulkolämpötilassa on lämmin muotti. Se antaa normaaleja olosuhteita seoksen kovettumiselle, mutta ei nopeuta luonnollista kovettumista.

Jos kylmäkaudella betoni kaadetaan kadulle, se tarvitsee erityistä huomiota, ja kesän lämpimän muottien käyttäminen nopeuttaa nesteytymistä vastaa tietoisen kaatumisen vaurioitumista. Jähmettyminen tapahtuu 2 kertaa nopeammin, mutta liuos kuivuu, hydrausprosessi pysähtyy ja rakenne ei saavuta vaadittua laatua ja lujuutta.

Ensimmäisen vaiheen jälkeen toinen alkaa - karkaisu. Tämän vaiheen aikana betoni on kuivunut ja vahva. Jähmettymisen valvonta-aika on 28 päivää (20-22 ° C: n lämpötilassa ja 68% kosteudessa). Mutta betonirakenne saavuttaa suurimmat lujuusominaisuudet kuukausia ja jopa vuosia.

Rakennuskaavojen ja olemassa olevien kaavioiden avulla voit määrittää voimakkuuden prosenttiosuuden nopeasti ja tarkasti. Laske konkreettinen indeksi Rn, jonka ikä on n päivää (n≥3), kaavalla:

Rn = R28 (lgn / lg28), jossa:

 • R28 on brändi (esimerkiksi M 200 tai M 300);
 • n on päivien lukumäärä, jotka ovat kuluneet sen jälkeen, kun seos kaadettiin muottiin.

Tällöin kaksi ensimmäistä päivää ohitetaan. Heille vahvuus ei ole määritelty. Tärkeitä valvontapisteitä ovat 3., 7. ja 28. päivä. Tiedetään myös, että kahden viikon kuluttua indikaattori on keskimäärin 70%.

Jäädyttäminen kadulla

Ei ole erityistä vastausta. Jokainen asiantuntija voi määrätä vain noin ajan. Indikaattori riippuu siitä, missä rakennelma on luotu ja mikä sen tarkoitus on. Joitakin esimerkkejä voidaan pitää esimerkkeinä.

1. Vyön perustus helppoa aitausta varten. Voit irrottaa muotit ja aloittaa rakentamisen 4-7 vuorokautta.

2. Yksityinen talo. Yksittäisen rakentamisen betoni merkki voi olla M200 tai M300. Nauhatalustalla on oltava vähintään 28 päivää kestävä voima, ja betonin kovettumisen aika monoliittisella levyllä kestää 1,5-2 kuukautta.

3. sauvat, sillat ja muut lujitetut rakenteet.

Betoniyhdistelmä M400-tuotemerkki tällaisissa tapauksissa kuivuu vähintään 90 vuorokautta. Kovettumisprosessin hallinta tapahtuu asiantuntijoiden toimesta. Niissä on laitteita, jotka mahdollistavat milloin tahansa voimakkuuden määrittämisen. Asiantuntijat laskevat aikaa sen jälkeen, kuinka paljon voit poistaa muottiin laadun vaarantamatta.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Kuinka paljon konkreettisia kaakeleita kuivataan sisätiloissa?

Sisäiset betonityöt edellyttävät myös tiettyjen suositusten täytäntöönpanoa. Ensinnäkin - se on lämpötilamittareiden noudattamista. Ihanteelliset olosuhteet ovat 20-23 ° C. On ylläpidettävä korkeaa kosteutta. Pääsääntöisesti pakotetaan kosteutta laskeutumaan. Vettä ruiskutetaan sen pinnalle.

Talossa tai muissa tiloissa betonilattia kuivuu kaikki samat 28 päivää. Mutta voit suorittaa viimeistelyn, joka alkaa neljännestä päivästä.

Kuinka vaikuttaa kuivausnopeuteen?

On tilanteita, joissa on tarpeen muuttaa betoniseoksen ajoitusta. Tällaisissa tapauksissa käytetään erilaisia ​​tekniikoita.

1. Teollisuustuotanto.

Betonituotteet kasvattavat liuoksen kovettumista lisäämällä lämpötilaa ja paineita. Lämmitys on huono hydraatiolle, koska betoni kuivuu nopeasti. Intensiivistä haihdutusta kompensoidaan autoklavoimalla tai höyryttämällä. ZhB-tuotteita kirjaimellisesti päivässä voidaan käyttää rakennustyömaalla.

2. Yksityinen rakentaminen.

Teolliset menetelmät ovat täysin sopimattomia yksittäiselle kehittäjälle. Lämpötilaa voidaan nostaa lämmittämällä huone tai seos muottiin, mutta omistajat ovat vaarassa saada lattian, säätiön, sokean alueen halkeamiin ja delaminoituun hiekkaan.

Kotona voit peittää betonin muovikelmulla tai suojuksella bitumimastilla haihtumisen vähentämiseksi. Pinta on kostutettava voimakkaasti vedellä (ruiskutus, ruiskutus). Tällaiset menetelmät estävät dehydraation ja lisäävät nesteytystä, vaikka ne eivät nopeuttaisi jäätymistä.

Kylmäkaudella yksityiset kehittäjät käyttävät lämmintä muottirakennetta tai lämmittävät betonirakennetta sähköjohtojen kanssa. Käytetään myös antifrost-lisäaineita (lisätty betoniin).

On menetelmä "viivästyneen nesteytyksen". Sen ydin on seuraava:

 • liuokseen lisätään jäätymisenestoaineita;
 • kaataminen suoritetaan -15 ° C: ssa ja sen alapuolella;
 • vesi jäätyy, hydraus pysähtyy;
 • keväällä rakennus sulatetaan, betonin luonnollinen kovettuminen alkaa.

Tekniikan miinus on rakenteen laadun heikkeneminen.

Missä lämpötilassa säätiö voi kaataa

Koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat suoraan säätiön vahvuudesta. Tällaisten "nolla" pyöräilytoimien suunnittelussa on otettava huomioon monet tekijät. Erityisen tärkeitä ovat tiedot, missä lämpötilassa voit täyttää säätiön.

Missä lämpötilassa säätiö voi kaataa

Jos et ota huomioon sääolosuhteet säätiön kaatamisen aikana, liuoksen laatua ja merkkiä, lisäaineiden käyttöä, jotka voivat vähentää veden lämpötilan kiteytymistä, toimenpiteet, joilla ylläpidetään tarvittavat tilat betonin kypsymiselle, työ voidaan tehdä turhaan ja rakennuksen pystytetty pohja alkaa murentua välittömästi kovettumisen jälkeen.

Jotkut esikaupunkialueiden omistajat kiirehtivät rakentamaan päärakennettaan uudelle alueelle, eikä kiinnitä huomiota vuoden aikaan. Joissakin harvinaisissa tapauksissa tämä on perusteltua, mutta tällä lähestymistavalla on monia vaikeuksia, ja ne alkavat valmisteluvaiheessa.

Perusvalun valmistelu

Valmistelutoimiin kuuluu vuoden ajasta huolimatta koko luettelo pakollisista töistä:

 • Paikka, jossa säätiö järjestetään rakenteen rakentamiseksi, on poistettava maaperän yläkerroksesta ja merkit- tävä sen mukaisesti. Maaperän ylemmän kerroksen poistaminen pakkasella on melko työläs tehtävä.
 • Kun yhteinen paikka on määritetty, kaivannon sisärajat ovat merkittyjä, jotka on kaivettava pohjan alla. Sen syvyyden tulisi olla 500-800 mm - tämä arvo riippuu maaperän tyypistä alueella, jossa rakentaminen on käynnissä, räjähdyksen syvyydessä, rakennettavan rakennuksen ominaisuuksissa (korkeus, seinien ja katon materiaali jne.). riittävän syviä ojituksia, joissa on tasainen seinämät, ei voida käyttää kaikkina aikoina. Jäätyneen maan manuaalinen kaivaminen on toinen vaikeus talvella.
 • Kaivannon pohjalla kaivetaan vettähylkivä ja vahvistava tyyny. Hiekka asetetaan ensin ja tiivistetään hyvin, kerroksen paksuus voi olla 100-150 mm. Sora kaadetaan siihen ja se on myös hyvin tiivistetty. Hyvin usein talvella sekä hiekka että sora ovat "jumissa" jäätyneessä tilassa. On suurta todennäköisyyttä, että lämpötilan noustessa alusta voi menettää vaaditun tiheyden jopa parhaan mahdollisen tampingin avulla.

Kaistaleiden perustukset

 • Lisäksi ei ole varmuutta siitä, että yleisen maaperän sulattamisen keväällä ja sen mahdollisissa liikkeissä koko rakennettavan säätiön rakenne ei johda "johtaa", ja tämä voi johtaa sisäisten rasitusten ja halkeamien muodostumiseen.
 • Seuraava askel on levyt tai puiset levyt, jotka ovat vesitiiviitä paksulla muovikalvolla. Vakavassa kylmässä polyetyleeni menettää usein joustavuutensa, muuttuu hauraaksi ja vedenpitävyys voi vaurioitua.

Vedenpitävä kalvo kylmässä voi menettää plastisuutta ja muuttua hauraaksi.

 • Suulakepuristettua polystyreenivaahtomuovia voidaan myös käyttää, ja sen suorien toimintojen lisäksi sillä on myös eriste.

Suulakepuristettu polystyreeni kiinteä muotti

 • Lisäksi muottipesässä on tarpeen asentaa teräsvaijeriin hitsattu tai kierretty lujittava rakenne. Tämän rakenteen vahvistus otetaan 10 - 15 mm: n paksuiseksi. Emme saa unohtaa, että teräksellä on melko merkittävä lineaarisen lämpölaajenemiskerroin. Kovaa pakkasella hitsattua vahvikerajaa varmasti pyrkii pienentämään lämpötilaa. Tämä on toinen merkittävä "lisäaine" perustusrakenteen tarpeettomiin sisäisiin jännityksiin.

Foundation Ribbon Vahvistus

Kuitenkin, kuten jo mainittiin, on tilanteita, joissa syystä tai toisesta perustetaan säätiö talvikaudella:

 • Tämä voi johtua maaperän ominaisuuksista. Jos alueella, jossa rakennustöitä tehdään, hiekkaiset löysät maaperät ovat vallitsevia, silloin on parempi rakentaa pohja jäätyneelle, jäädytetylle maaperälle, joka säilyttää perustan kuoppaan tarvittavan muodon.
 • Ei pidä jättää huomiotta mahdottoman pitää rakennuspaikka kesällä alueen erityisten ilmasto-olosuhteiden vuoksi.
 • Eräillä paikkakunnilla huonosti kehittyneiden tieverkkojen vuoksi suuria rakennusmateriaalimääriä tai raskaiden erikoislaitteiden liikkeitä voidaan toimittaa vain jäädytettyyn maahan.
 • Joskus ne turvautuvat talvikauppaan säästääkseen rahaa, koska tarvittavien materiaalien hinnat laskevat tänä aikana. Tämä on hyödyllistä, jos työ toteutetaan itsenäisesti.
 • Usein on mahdollista säästää vähentämällä rakennusyritysten palveluiden kustannuksia, mikä johtuu kylmäkauden aikana tapahtuneesta toiminnan kysynnän voimakkaasta laskusta.

Kun kaikki valmistelut ovat valmiit, voit laskea liuoksen paksuuden ja koostumuksen, jonka parametrit riippuvat lämpötilasta, jolla se kaadetaan muottiin.

Betonin täyttäminen

 • Aina kun kaatamista ei tehdä, pohjan laasti ei saisi olla liian ohutta, joten se valmistetaan usein sementistä ja sardin keskikokoisesta.
 • Usein pehmentimiä lisätään liuokseen, mikä parantaa betonin tilaa ja lujuutta, lisää sen tarttumista lujarakenteisiin ja parantaa säätiön kosteudenkestävyyttä. Lisäksi valmistajien mukaan, kun kaadetaan pehmittimiä vähentää kulutus sementti laasti 20%.

Yksi modifioivia lisäaineita betoniseoksessa

Johtuen siitä, että pehmittimillä on positiivinen vaikutus liuoksen jäätymisvastukseen, niitä lisätään usein usein tapauksissa, joissa sinun on annettava nt pr: n ja negatiivisen ilman lämpötilan perustukset.

Optimaaliset olosuhteet betonin kaatamiseksi - lämpötila 15-25 astetta

 • Kaikkien suositusten mukaan betoni on kaadettava lämpötilassa, joka ei ole alle 5 astetta - tämä on itse asiassa kriittinen indikaattori normaalin kypsymisen kannalta. Kesän lämpö ei kuitenkaan ole kovin sopiva näiden rakennusprosessien suorittamiseen. Optimaalinen lämpötilajärjestelmä kuoppaan kaadettaessa on +15 ÷ 25 astetta. Tällaisissa olosuhteissa voit saada ilman lisäkustannuksia ja teknisiä menetelmiä vankan perustan seinien rakentamiseksi ja mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Mitkä ovat yleiset suositukset betonirakenteen kaatamiseksi:

 • Siinä tapauksessa, että liuos tehdään itsenäisesti suoraan rakennustyömaalla, kaikkia siihen käytettyjä aineita ei pidä jäädyttää eikä niissä saa olla lumi- tai jääkiteitä. Siksi on parempi ostaa ne yrityksissä, jotka ovat taatusti toimittaneet heille asianmukaisen varastoinnin.
 • Liuos on kaadettava ja levitettävä muottiin nopeasti, jotta pakkasella ei ole aikaa tarttua kosteuteen liuoksessa. Tästä syystä kaatamalla koko betonimäärä tuotetaan tällaisissa olosuhteissa vain kerralla. Jos säätiöllä on suuri tilavuus ja pinta-ala, on parempi hyödyntää sellaisten erikoistuneiden yritysten ehdotuksia, jotka tarvitsevat tarvittavan ratkaisun valmistamiseen, toimittamiseen ja purkamiseen valmiissa muottirakenteissa.

Perusta tulisi kaataa yhdellä kertaa.

 • Ei ole suositeltavaa kaataa betonia kerroksittain, koska niiden välissä alhaisissa lämpötiloissa voi muodostua aukkoja, jotka tekevät säästä vähemmän kestäviä.

Jos olosuhteet ovat sellaiset, että on välttämätöntä työskennellä kriittisissä lämpötiloissa, sinun on tiedettävä, että säätö- ja kovetusprosesseja lisätään useita kertoja. Siksi säätiön kaataminen talvikaudella tapahtuu vain silloin kun se on ehdottoman välttämätöntä.

Alla on taulukko, josta näet selvästi, kuinka ympäristön lämpötila vaikuttaa kypsymisaikaan ja M-400: n tai M-500: n portlandsementin pohjalta valmistetun tavanomaisen betonilaatan M200-M300 vaadittuun lujuuteen.

betonin kovettumisaika, päivät

- Prosenttiosuudet lasketaan suhteessa tämän merkin kypsytetyn betonin viitevahvuuteen.

- kuvakkeiden (*) alapuolella on ns. ehdolliset sääntelyturvalliset päivämäärät kaatuneen betonirakenteen poistamiseksi.

- merkit (**) - tämä on kypsymisaika täysin turvallisen lisätyön alulle.

Tarvittavan vähimmäislämpötilan saavuttamiseksi käytetään useita tekniikoita:

 • Järjestelmä asennetaan lujittavan rakenteen lämmitykseen tai erityisten lämmityskaapeleiden asentamiseen. Tällöin vastaava sähköjännite on kytkettävä pohjaan. On olemassa useita tekniikoita, sekä suurjännitevirtojen (jopa 380 volttia) että matalan virran (12 voltin) avulla. Lämmittymisen jälkeen lujittava rakenne tai lämmityskaapeli ei salli märkä, kovettumatonta liuosta jäätyä.

Tällaiset menetelmät ovat kuitenkin perusteltuja vain laajamittaiselle teolliselle rakentamiselle - tällaiset tekniikat ovat erittäin vaarallisia ja edellyttävät korkeimpien asiantuntijoiden pätevyyttä. Lisäksi on tärkeää käyttää suurta määrää sähköä, ja siksi sen on maksettava runsaasti. Tämän seurauksena säätiön tällaisen järjestelyn kokonaisbudjetti on tuskin hyväksyttävää Venäjän yksityiselle kehittäjälle.

Kypsentävän betonin sähkölämmitys tekniikka on melko monimutkainen, kallis, vaatii asiantuntijoiden pakollista osallistumista

 • Voit myös käyttää toista tekniikkaa - tämä on käyttö irrotettavien eristettyjen muottien rakentamiseen säätiön.

Tätä menetelmää varten käytetään suulakepuristettua polystyreenivaahdon onttoja lohkoja, jotka sopivasti kiinnitetään toisiinsa olemassa olevien hampaiden ansiosta. Ne yhdistyvät ihanteellisesti toisiinsa, jättämättä aukkoja (eräänlainen lasten suunnittelija "Lego"). Sisäpintaan on asennettu vahvistustekniset rakenteet, jotka antavat säätiölle vaaditun yleisen jäykkyyden.

Kiinteä EPPS-muotti ratkaisee eristyksen ongelman vain osittain

Laajennettua polystyreeniä ei poisteta pohjasta, mutta betonin kovettumisen jälkeen pinta kiristetään vahvistusverkko-serpykanalla, joka on kipsiä ja vedellä.

Tällainen lähestymistapa kuitenkin vain vähentää negatiivisten lämpötilojen negatiivista vaikutusta betonisaikana, mutta se ei poista kokonaan ongelmaa.

 • Joka tapauksessa, jotta kaadetut perustukset olisivat luotettavia nollan alapuolisissa lämpötiloissa, ylhäältäpäin on suljettava tiivis polyeteenikalvo. Tätä tarkoitusta varten yläpuolella on pystysuorat puurakenteet tai lujitustangot, jotka myös kiristetään polyeteenillä. Tuloksena olevassa suljetussa tilassa, joka näyttää kasvihuoneelta, korkean laadun kiinteyttämiseen tarvittava lämpötila säilyy lämpö-aseilla. On selvää, että tämä edellyttää erittäin merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuten taloudellisesta näkökulmasta katsottuna, säätiön kaataminen talvella aiheuttaa suurta huolta. Siksi ennen kuin aloitat tällaisen työn kylmällä säällä, sinun on punnittava huolellisesti kaikki taloudelliset riskit ja perustelut tällaiselle kiireelle.

Video: työskentely betonirakenteen "talvella" asettamisessa säätiössä

Onko jäätymisenestoaine täydentää "ihmelääke"?

On hyvin yleistä mielipidettä siitä, että konkreettisten säätiöiden talvella kaatamisen ongelma voidaan täysin ratkaista käyttämällä erityisiä suolavalmisteita valmistellussa ratkaisussa. Lukuisien mainosten perusteella sinun pitäisi lisätä tämä komponentti nt pr ja vaivaus, ja sitten kaikki jatkuu normaalisti.

Video: yksi vaihtoehto pakkasnestettä betonista

Ensinnäkin on tarpeen selventää, miten konkreettisen kiven kovettaminen ja kypsyminen tapahtuu.

Kun liuos kaadetaan muottiin, se siirtyy valmiustilaan kahdessa vaiheessa - se asetetaan ja kovettuu.

 • Tarttunut betoni kaadettiin 24 ÷ 30 tunnissa. Tänä aikana nestemäinen sakeus siirtyy kiinteään tilaan, mutta sillä ei vieläkään ole riittävää lujuutta. Tänä aikana kiteiset sidokset alkavat muodostua. liuoksen vapaan veden ja sementtikomponenttien sitoutuminen tapahtuu.
 • Toinen vaihe alkaa - tämä on konkreettisen rakenteen lopullinen karkaisu, kypsyminen ja kovettuminen - se tapahtuu paljon kauemmin. Tämä aika riippuu useista tekijöistä, kuten valmistetun liuoksen brändistä, kosteuden ja lämpötilan tasosta sekä erityisten kovettumisien lisäaineista.

Kuten edellä mainittiin, molempien prosessien kemiallisten reaktioiden optimaalinen lämpötila vaihtelee 15-25 asteen välillä. Mitä korkeampi se on tällä alueella, sitä nopeammin lopullinen kiteytyminen tapahtuu, veden siirtyminen geelitilaan. Mutta jopa optimaalisissa olosuhteissa säätiön valmius voidaan puhua aikaisintaan 4 viikkoa - säätiö on täysin valmis seinien rakentamiseen.

Negatiivisten lämpötilojen vaara on useista syistä:

 • Ensinnäkin sementin sitomattoman jäädytetyn veden laajeneminen aiheuttaa sisäistä painetta betonin huokoiselle rakenteelle, mikä johtaa sen tuhoamiseen. Tämä tulee erityisen havaittavaksi sen jälkeen, kun lämpötila nousee positiivisiin pisteisiin - tällainen betoni ei ole verrattavissa "normaaliin" lujuuden suhteen.
 • Toiseksi sementin hydraation monimutkainen kemiallinen prosessi tarvitsee tietyn lämpötilajärjestelyn. Jo alle +5 ° C: n lämpötilassa näiden prosessien aktiivisuus vähenee kriittisiin tasoihin, ja mitä kylmempi, sitä hidastuu betonin kypsyminen. Ja jopa tässä tapauksessa tällainen "ajoittainen" prosessi, joka merkittävästi heikentää valmiin betonirakenteen laatua.

Potash on hyvin yleinen lisäaine, jolla parannetaan juuri valetun betonin kestoa.

Jäätymisen negatiivisen vaikutuksen minimoimiseksi jossain määrin, ja erityisiä lisäaineita on kehitetty. Tekijät yrittävät ratkaista molempia ongelmia tällä tavoin. Suolaliuosten lisääminen lisää veden tiheyttä, mikä vähentää voimakkaasti sen kiteytymisen lämpötilaa. Erityisiä lisäaineita on lisäksi tarkoitettu jonkinlaiseen katalyyttiseen toimintaan ja ylimääräiseen ilman poistamiseen betonin kiven kemiallisessa vanhentamisprosessissa negatiivisissa lämpötiloissa. Tyypillisesti tällaiset koostumukset tehdään potaskan, lignosulfonaatin, perusteella. kalsiumhydrokloridi, nitriitti tai natriumformiaatti.

Lisäaineena käytetään usein natriumnitriittiä.

Kuitenkin, jos veden jäädyttämisellä ongelma ratkaistaan ​​tavalla tai toisella positiivisesti, on paljon vaikeampaa "huijaa" kemian lait. Kovettumisprosessi ei ole vielä nopea ja kestää paljon enemmän aikaa kuin optimaalisissa olosuhteissa.

Alla olevassa taulukossa on esitetty esimerkiksi konkreettisen vanhenemisen approksimaatiot matalissa lämpötiloissa käyttämällä jäätymisenestoaineiden lisäaineita:

Jäätymisenestoaineen tyyppi

keskimääräinen lämpötila kypsymisen aikana

Voit varmistaa, että jopa 5 °: ssa betonirakenteen täydellistä valmiutta voidaan keskustella vasta kolmen kuukauden kuluttua. Kylmimmässä ilmapiirissä aika kasvaa entisestään.

On varsin kohtuullinen kysymys: onko yksittäisen juon omistajan kannalta järkevää "sitoa" säätiön talvella (jos se ei johdu mistään erityisistä olosuhteista), että hänellä on huomattavia aineellisia resursseja siihen. fyysinen ponnistus, jos todellinen aikaero on lähes saavuttamaton. Lisäksi myös pakkasnesteen lisäaineiden kanssa kaikki eivät ole niin yksinkertaisia:

 • Jotkut lisäaineiden tyypit aiheuttavat aktiivisia korroosioprosesseja metallin vahvistushäkissä. Kaikki teräslajit eivät ole sopivia tähän tarkoitukseen.
 • Sekoitus "talvi" betoni ratkaisu on paljon monimutkaisempi kuin tavallisesti. Tällaisen työn tekeminen manuaalisesti on yksinkertaisesti mahdotonta, koska se edellyttää erittäin perusteellista sekoittamista komponentteihin täysin homogeeniseen sakeuteen. Vaivaamisen aika kasvaa merkittävästi, komponenttien on läpäistävä tietty valmiste (lämpeneminen haluttuun lämpötilaan), tiukasti säädetty menetelmä materiaalien syöttämiseksi sekoittimeen jne. On välttämätöntä. Lisäaineiden erittäin tarkka annostelu riippuu betonin laadusta ja ilman lämpötilasta - tässä tarvitaan ammattimaista lähestymistapaa. Vaihtoehtona - tehdasvalmisteisen valmiin muunnetun ratkaisun toimittaminen - mutta tämä on jälleen kysymys tällaisen rakentamisen kannattavuudesta.
 • Jopa lisäaineiden käytön aikana alle -20 ° C: n lämpötilat ovat kriittisiä aikaisin, ja tällainen jyrkkä lasku talvella, esimerkiksi yöllä, ei ole harvinaista.
 • On mahdotonta täyttää tällaisia ​​ratkaisuja, vaikka sulatus yhtäkkiä alkoi, se alkoi sateella tai ilman suhteellinen kosteus hyppäsi yli 60%.
 • Tällaisten lisäaineiden käyttö ei missään nimessä ole vapautettu tarvittavista toimenpiteistä "kuumennetun kerroksen" muodostamiseksi kaatamisen jälkeen ja säilyttää vaaditun lämpötilan lämpö-aseiden avulla. Jos tämä ei ole mahdollista, pohja on peitettävä eristeillä (esim. Noin 300 mm paksuinen kuiva sahanpuru, ruoho tai nurmi, jonka päällä on kalvo. Maturiteetti on vielä tarpeen keväällä kylmän sään loppumisen jälkeen.

Cast-säätiöiden hoito

Olisi vakava virhe uskoa, että jopa ihanteellisissa olosuhteissa on vain mahdollista täyttää muotit betonilla ja odottaa sitten kypsymisen tuloksia. Riippumatta siitä, kuinka outoa se voi kuulostaa, mutta juuri kaadettu säätiö aina, missään olosuhteissa, tarvitsee tietyn huolen. Tällaisten teknologisten tapahtumien tärkeimmät tehtävät ovat:

 • Tulvan tiheyden vähentäminen.
 • Tarjoa optimaaliset toimintatavat ikääntymisprosessille.
 • Varmista, että kiinteytyslämpötila on mahdollisimman tehokas lämpötilavaihteluilta, myös päivittäin.
 • Kaadetun liuoksen kuivaamisen estäminen, sitoutumattoman veden nopea haihtuminen - tämä päättyy varmasti pinnan halkeilua.
 • Suojaa kovettumatonta ja epävakaata rakenteellista lujuutta mekaanisia vaurioita vastaan.

Se on kätevä, jos hoito olisi aloitettava heti täytön säätiön, ja sitä voidaan pitää kokonaisuudessaan täytäntöön vasta kun joukko konkreettisia on vähintään 70% luokitusvahvuus, so optimaalinen ajoitus poistamalla muotti (kuten ensimmäisessä taulukossa).

 • Välittömästi valun jälkeen on varmistettava, että muotti ei ole menettänyt määritettyjä geometrisia muotoja - ennen alkuperäistä asetusta (ensimmäiset 1 ÷ 2 tuntia) on vielä mahdollisuus tehdä säätöjä.

Se peittää säätiön kalvolla

 • Kukaan ei ole immuuni äkillisistä sateista. Jotta löysä pinta tai mekaaninen vaurioituminen ei vaurioidu välittömästi kaatamisen jälkeen, peitä pinta muovikelmulla. teltta tai teltta.
 • Älä unohda, että liian korkeat lämpötilat ovat myös varsin tuhoisat normaalin kypsytyksen aikana. Tämä johtuu pääasiassa veden aktiivisesta haihdutuksesta, pintakerroksen kuivumisesta ja halkeamien ilmenemisestä. Muista ryhtyä toimenpiteisiin kostuttaa pinta ja pitää kosteutta. Sulkeutumisen lisäksi höyrysulkukalvolla. joskus on välttämätöntä turvautua radikaaleihin toimenpiteisiin esimerkiksi alkuasetuksen jälkeen pinnan peittämiseksi kerroksella, jossa on hyvin absorboiva materiaali. Se voi olla märkä sahanpurua tai karkeaa kangasta - se luo jonkinlaisen jatkuva märkä pakata muovikansiin.

Jotta kosteus säilyisi ennallaan, käytetään usein märkäpurua, joka on säännöllisesti kostutettu vedellä.

Lyhyesti sanottuna jokainen lämpötilajärjestelmä vaatii omat toimenpiteet betonin hoitoon. Jotta voit valita haluamasi, voit tuoda seuraavan taulukon:

Toteutetut toimenpiteet betonin normaalin kypsymisen varmistamiseksi

Muutama tärkeämpi huomautus:

 • Vaikka matala kellari-säätiö olisi kaadettava ihanteellisissa olosuhteissa, sinun ei pidä jättää sitä "paljaaksi" ja purkaa talvella. Tämä johtaa väistämättä pinnan eroosion prosesseihin, ja rakenne menettää voimaaan, murtuu ja murenee. Näin ollen on tärkeää suunnitella rakennustyöt siten, että kauden aikana voimme myös jatkaa seinien rakentamista luodun pohjan perusteella.
 • Välittömästi sen jälkeen, kun betonirakenne valitaan vaaditulla 100%: n vahvuudella, on suositeltavaa suorittaa vesitiiviys ja kellarinseinien eristys viipymättä. Lisätietoa näistä teknisistä prosesseista on kuvattu portaalimme asiaankuuluvissa artikkeleissa.

Mikä on yleinen johtopäätös?

Huolimatta siitä, että nykyaikaiset rakennustekniikat periaatteessa antavat säätiön valaista lämpötiloissa, jotka ovat melko kaukana optimaalisesta 15-25 astetta, tällaisten teosten suunnittelu edullisimmissa olosuhteissa on edelleen paras vaihtoehto. Joten säätiö taataan luotettavaksi ja laadukkaaksi. Jos olosuhteet kuitenkin edellyttävät "nollakierron" toteuttamista muissa olosuhteissa, on noudatettava tiukasti kaikkia teknisiä suosituksia betonin kaatamisesta ja kunnossapidosta, kun sitä sovelletaan todellisiin lämpötiloihin.

Video: säätiön kaatamisen monimutkaisuus talvella

Suositeltavat artikkelit

Tiilen pohja nauhan pohjalle

Viemäröinti talon kellarista

Minkä merkin betonia tarvitaan nauha-pohjaan

Mikä säätiö valitsee talon baarista

Levyn paksuuden laskenta - periaate ja online-laskin

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Liittimien neulonta nauhapohjan alle

Pallojen pohjan laskenta paalujen lukumäärästä

Säätölevy tee se itse askel askeleelta ohjeita

Valssattujen materiaalien pohjamaalaus

Vahvistinnauhan piirustukset

Bitumiset mastit vedenpitävälle pohjalle

Betonin johtaminen negatiivisissa lämpötiloissa: talven betonirakennuksen tekniikan salaisuudet

Perusta on perustavanlaatuinen rakenne, jonka laadusta riippuu pystytetyn rakenteen geometriset, tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Kiinteytysprosessin erityisluonteen vuoksi betonin ja betoniteräksen kaataminen ei ole toivottavaa talvella, jotta vältettäisiin niiden muodonmuutos ja ennenaikainen tuhoutuminen. Lämpömittarin miinuslukemat merkittävästi rajoittavat rakennetta leveyspiireissämme. Tarvittaessa betonin kaataminen negatiivisissa lämpötiloissa voidaan kuitenkin suorittaa onnistuneesti, jos valitaan oikea menetelmä ja tekniikka tarkkaillaan tarkkuudella.

Ominaisuudet talven "kansallisen" täyttää

Luonnon haaveet tekevät usein kotimaisen kehityssuunnitelman oikaisuja. Joko kaatunut sade häiritsee kuopan kaivamista tai huono tuuli katkaisee katon rakenteen tai estää kesän kauden alkamista.

Ensimmäiset pakkasteet muuttavat radikaalisti työvaihetta etenkin, jos se on suunniteltu täyttämään monoliittisen betonipohjan.

Betonipohjarakenne saadaan muottiin kaadetun seoksen kovettumisen seurauksena. Kolme käytännöllisesti katsoen samanlaista komponenttia on sen koostumuksessa: kasa ja sementti vedellä. Jokainen niistä vaikuttaa merkittävästi kiinteän teräsrakenteen muodostumiseen.

Tilavuuden ja massan suhteen vallitsee keinotekoisen kiven ruumiissa vallitseva aggregaatti: hiekka, sora, sora, murskattu kivi, rikkoutunut tiili jne. Toimintakriteerien mukaan sideaine on lyijysementissä, jonka osuus koostumuksessa on pienempi kuin aggregaatin osuus 4-7 kertaa. Kuitenkin se, joka sitoo irto-osat yhteen, toimii vain veden kanssa. Itse asiassa vesi on yhtä tärkeä osa betoniseosta kuin sementtijauhetta.

Vesi konkreettisessa seoksessa ympäröi hienoja hiukkasia sementtiä, kytkeytyvät sen hydratointiprosessiin, jota seuraa kiteytysvaihe. Betonipää ei jäätyä, kuten sanotaan. Se kovettuu vesimolekyylien asteittaisella menetyksellä, joka on peräisin perifeeristä keskustaan. Kuitenkin paitsi ratkaisukomponentit ovat mukana betonin massan "siirtymisessä" keinokivelle.

Ympäristö vaikuttaa suuresti prosessien oikeaan kulkuun:

 • Keskimääräisen päivittäisen lämpötilan arvojen ollessa välillä +15... + 25º, betonin ja kovetuksen kovetus tapahtuu normaalilla tahdilla. Tässä tilassa betoni muuttuu kiviin 28 päivän määräysten mukaisesti.
 • Kun lämpömittarin keskimääräinen päivittäinen lukema + 5ºС, kovettuminen hidastuu. Tarvittava betonipitoisuus saavutetaan noin 56 vuorokaudessa, ellei odotettavissa lämpötilan vaihteluja odoteta.
 • Kun saavutetaan 0 ° C, kovetusprosessi keskeytetään.
 • Negatiivisissa lämpötiloissa seos, joka kaadetaan muottiin, jäätyy. Jos monoliitti on jo onnistunut saavuttamaan kriittisen lujuuden, keväällä sen sulamisen jälkeen se palaa betoniin kovettumisvaiheeseen ja jatkaa sitä täydellä voimalla.

Kriittinen vahvuus liittyy läheisesti sementtimerkkiin. Mitä korkeampi se on, sitä vähemmän päiviä se on välttämätöntä betoniseoksen asettamiseksi.

Jos jäätymisen jälkeen ei ole riittävästi kovettumista, betoni monoliitin laatu on erittäin epävarma. Vesijäätyminen betonimassa alkaa kiteytyä ja lisätä tilavuutta.

Tuloksena on sisäinen paine, joka katkaisee sidokset betonirungossa. Porositeetti kasvaa, minkä seurauksena monoliitti päästää enemmän kosteutta ja heikompia vastustaa roskaa. Tämän seurauksena käyttöaikaa lyhennetään tai työtä on tehtävä uudelleen nollasta.

Subzero-lämpötila ja säätölaite

Järjetä sääilmiöillä on merkityksetöntä, sinun on sopeuduttava niihin oikein. Siksi syntyi ajatus kehittää menetelmiä teräsbetonijärjestelmien asentamiseksi vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, jotka ovat mahdollisia toteutettavaksi kylmäkaudella.

On huomattava, että niiden käyttö lisää rakennushintaa, joten useimmissa tilanteissa on suositeltavaa turvautua järkeviin säätiöihin. Esimerkiksi käytät tylsää menetelmää tai rakennetaan vaahtobetonialustat tehtaan tuotannosta.

Niiden, jotka eivät ole tyytyväisiä vaihtoehtoisiin menetelmiin, on olemassa useita onnistuneita käytäntöjä. Niiden tarkoitus on saada konkreettinen kriittisen voiman tila ennen jäädyttämistä.

Vaikutustyypin mukaan ne voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

 • Ulkoisen hoidon tarjoaminen betoni- massalle, joka kaadetaan muottiin kriittisen voiman vaiheeseen.
 • Lisää lämpötila betonin massassa, kunnes riittävä kovettuminen. Suoritetaan sähkölämmitteellä.
 • Johdanto modifioijien betoniliuokseen, joka laskee veden jäätymispistettä tai aktivoi prosessit.

Talvella betonisoitumismenetelmän valintaan vaikuttavat vaikuttava määrä tekijöitä, kuten paikan päällä käytettävissä olevat virtalähteet, ennusteiden ennustaminen kovettumisaikana ja kyky tuoda lämmitetty ratkaisu. Paikallisten ominaisuuksien perusteella valitaan paras vaihtoehto. Kolmanneksi kaikkein edullisimpia lueteltuja positioita pidetään, ts. kaatamalla betonia nolla-lämpötiloissa ilman lämpenemistä ennalta määrittämällä modifioijien sisällyttämistä koostumukseen.

Miten kaadetaan betonipohjaa talvella

Tietääksesi, mikä menetelmä on parempi käyttää betonin säilyttämiseen kriittisille voimakkuuden indikaattoreille, sinun on tunnettava niiden ominaispiirteet, perehtyä miinukset ja edut.

Huomaa, että useita menetelmiä käytetään yhdessä minkä tahansa analogin kanssa, useimmiten betonimassan komponenttien mekaanisella tai sähköisellä lämmityksellä.

Ulkoiset olosuhteet "kypsyttämiseksi"

Suotuiset ympäristöolosuhteet syntyvät kohteen ulkopuolella. Ne koostuvat betonin ympäröivän ympäristön lämpötilan ylläpitämisestä sääntelytasolla.

"Miinus" kaadetun betonin hoito suoritetaan seuraavilla tavoilla:

 • Thermos-menetelmä. Yleisin ja ei liian kallis vaihtoehto, joka on säätiön tulevaisuuden suojeleminen ulkoisilta vaikutuksilta ja lämpöhäviöltä. Muotti on erittäin nopeasti täytetty betoniseoksella, joka on lämmitetty vakioindikaattoreiden yläpuolelle ja joka on nopeasti peitetty eristys- ja eristemateriaaleilla. Eristys estää konkreettisen massan jäähtymisen. Lisäksi kovetusprosessin aikana itse betoni vapauttaa lämpöenergiasta noin 80 kcal.
 • Pidä esine kuumissa talouksissa - keinotekoiset suojat, jotka suojaavat ulkoista ympäristöä ja mahdollistavat lisälämmön. Putkenmuotoiset kehykset, jotka on peitetty telalla tai jotka on varustettu vanerilla. Jos lisätään lämmitettyä ilmaa sisältävien kuumailmapuhaltimien tai lämpö-aseiden lämpötilaa, menetelmä siirtyy seuraavaan luokkaan.
 • Ilmalämmitys. Se olettaa suljetun tilan rakentamisen esineen ympärille. Vähintään, muotti on suljettu verhoilla tai vastaavilla materiaaleilla. On toivottavaa, että verhot ovat eristettyjä vaikutuksen lisäämiseksi ja kustannusten pienentämiseksi. Jos käytetään verhoja, höyry tai ilmavirta lämmönlähteestä syötetään niiden väliseen rakoon ja muottiin.

On mahdotonta olla huomaamatta, että näiden menetelmien toteuttaminen lisää rakennustrategiaa. Järkevin "thermos" voima ostaa peitemateriaalia. Kasvihuoneen rakentaminen on vieläkin kalliimpaa, ja jos sillä on myös lämmitysjärjestelmä vuokrattavaksi, kannattaa miettiä kustannuslukua. Niiden käyttö on suositeltavaa, jos paaluperustustyypille ei ole vaihtoehtoja, ja on tarpeen täyttää monoliittinen laatta jäädyttämiseen ja jousen sulattamiseen.

On syytä muistaa, että toistuva sulatus on betonille tuhoavaa, joten ulkoisen lämmityksen on oltava haluttuun asetusparametriin.

Betonimassan lämmitysmenetelmät

Toinen menetelmäryhmä käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen, koska tarvitsee energian lähteen, tarkat laskelmat ja ammattitaitoisen sähköasentajan kohtalo. On totta, että käsityöläiset etsivät vastausta kysymykseen siitä, onko mahdollista levittää tavallista betonia muottiin nolla lämpötiloissa, löytänyt erittäin nerokkaan tien ulos hitsauskoneen energianlähteenä. Mutta tälle tarvitsemme ainakin alkutaitoja ja tietämystä monimutkaisissa rakentamisaloissa.

Betonin sähkölämmityksen tekniset dokumentointimenetelmät jaetaan seuraavasti:

 • Looping. Tämän mukaisesti betonia kuumennetaan sähkövirroilla, jotka syötetään elektrodeihin, jotka on asetettu muottiin, joka voidaan nauhoittaa tai nauhoittaa. Betoni tässä tapauksessa on vastarintaa. Elektrodien ja käytetyn kuorman välinen etäisyys on laskettava tarkasti, ja niiden käyttökelpoisuus on ehdottomasti todistettu.
 • Oheislaitteiden. Periaate on lämmittää tulevan perustuksen pinta-alueita. Lämpöenergiaa toimitetaan lämmityslaitteilla nauhan elektrodeihin kiinnitettynä muottiin. Se voi olla nauha tai teräslevy. Lohkon sisällä lämpö leviää seoksen lämmönjohtavuudesta johtuen. Tehokkaasti betonin paksuus kuumennetaan syvyyteen 20 cm. Edelleen vähemmän, mutta samanaikaisesti syntyy jännityksiä, jotka parantavat merkittävästi lujuusvaatimuksia.

End-to-end ja perifeerisiä sähkölämmitysmenetelmiä käytetään vahvistamattomissa ja huonosti vahvistetuissa rakenteissa, koska varusteet vaikuttavat lämmitysvaikutukseen. Paksun vahvistuspalkin asennuksen yhteydessä virtaukset jäävät oikosulkuun elektrodeihin, ja syntynyt kenttä on epätasaista.

Lämmön lopussa olevat elektrodit pysyvät aina mallina. Perifeeristen tekniikoiden luettelossa tunnetuin on lämmitysmatot ja infrapuna-matot, jotka on pinottu päällekkäin rakennetun pohjan päälle.

Rationaalinen tapa lämmittää betonia on tilalla sähkökaapelin avulla. Lämmitysjohdin voidaan sijoittaa moni- mutkaisuuden ja tilavuuden rakenteisiin riippumatta lujituksen tiheydestä.

Lämmitystekniikoiden miinus koostuu mahdollisuudesta overdry betoniin, joten laskelmien suorittaminen ja rakenteen lämpötilan tilan valvonta ovat tarpeen.

Lisäaineiden esittely betoniliuokseen

Lisäaineiden käyttöönotto on helpoin ja halvin tapa betonoida nolla lämpötiloissa. Hänen mukaansa betonin kaataminen talvella voidaan tehdä ilman lämpenemistä. Menetelmä voi kuitenkin täydentää sisäisen tai ulkoisen tyyppistä lämpökäsittelyä. Silloinkin, kun sitä käytetään kuumennettaessa lämpöä, höyryä, ilmaa ja sähköä, kustannukset alenevat.

Ihanteellisessa tapauksessa liuoksen rikastaminen lisäaineilla yhdistetään parhaiten yksinkertaisimpien "termisten" rakenteeseen lämpöeristyskuoren sakeuttamisella vähemmän paksuneilla alueilla kulmissa ja muissa ulkonevissa osissa.

"Talvella" betoniratkaisuissa käytetyt lisäaineet on jaettu kahteen luokkaan:

 • Aineet ja kemialliset yhdisteet, jotka pienentävät nesteen jäätymispistettä liuoksessa. Antaa normaalin kovettumisen nolla-lämpötilassa. Näihin kuuluvat kaliumkloridi, kalsiumkloridi, natriumkloridi, natriumnitriitti, niiden yhdistelmät ja vastaavat aineet. Lisäaineen tyyppi määritetään liuoksen kovetuslämpötilan vaatimusten perusteella.
 • Aineet ja kemialliset yhdisteet, jotka nopeuttavat kovettumisprosessia. Näihin kuuluu kaliumia, modifiointiaineita kalsiumkloridin seoksen kanssa, jossa on ureaa tai kalsiumnitriittiä, kalsiumnitriittiä, natriumnitriittiä, pelkästään kalsiumnitriittiä ja muita.

Kemiallisia yhdisteitä tuotetaan tilavuudeltaan 2 - 10 painoprosenttia sementtijauhetta. Valittujen lisäaineiden määrä, jossa keskitytään keinotekoisen kiven kovettumisen odotettuun lämpötilaan.

Periaatteessa pakkasnesteen lisäaineiden käyttö mahdollistaa betonitoinnin -25ºє. Tällaisia ​​kokeita ei kuitenkaan suositella yksityisten laitosten rakentajille. Itse asiassa niitä käytetään myöhään syksyllä yksittäisinä ensimmäisinä pakkasina tai kevättalvella, jos betonikiven täytyy kovettua tietyn päivämäärän jälkeen eikä vaihtoehtoisia vaihtoehtoja ole.

Yleiset jäätymisenestoaineet betonin kaatamiseksi:

 • Potash tai muuten kaliumkarbonaatti (K2CO3). Suosituin ja helppokäyttöinen modifioiva "talvi" betoni. Sen käyttö on etusijalla johtuen vahvistuskorroosiosta. Potaskaan ei ole ominaista suolakivien esiintyminen betonin pinnalla. Se on kalkkia, joka takaa betonin kovettumisen ja lämpömittarin lukema -25 ° C: seen. Johdannon haittapuolena on nopeuttaa asettamisnopeutta, koska seoksen kaatamiseksi on tarvetta enintään 50 minuuttia. Jotta plastisuus pysyisi ennaltaehkäisevänä kaatamalla liuokseen kaliumia lisäämällä mylonaph- tai sulfiittialkoholibardia 3 painoprosenttia sementtijauhetta.
 • Natriumnitriitti, muuten typpihapon suola (NaNO2). Antaa betonille stabiilin kovettumisen lämpötilassa -18,5 ° C. Yhdistelmällä on korroosiota aiheuttavia ominaisuuksia, lisää kovettumisen voimakkuutta. Vähemmän esittämästä kastelemista betonirakenteen pinnalla.
 • Kalsiumkloridi (CaCl2), mikä mahdollistaa betonisoinnin jopa -20 ° C: n lämpötiloissa ja nopeuttaa betonin asettamista. Tarvittaessa betonin lisääminen yli 3 prosenttiin on tarpeen lisätä sementtijauheen tuotemerkkiä. Soveltamisen puute on seoksen ulkonäkö betonirakenteen pinnalla.

Valmistetaan erityisjärjestyksessä tuotetut seokset pakkasnesteen lisäaineiden kanssa. Ensinnäkin aggregaatti sekoitetaan veden pääosan kanssa. Sekoita sitten sementtiä ja vettä sekoittamalla kevyesti sekoittamalla siihen kemiallisia yhdisteitä. Sekoitusaikaa nostetaan 1,5 kertaa verrattuna tavanomaiseen jaksoon.

Puskuri määräksi 3-4 paino-% kuivaa koostumusta lisätään betoniliuoksiin, jos sideaineen suhde aggregaattiin on 1: 3, nitraatin nitraattia 5-10%: n määrässä. Sekä jäänestoaineita ei suositella käytettäväksi tulvien tai erittäin kosteassa ympäristössä käytettävien rakenteiden kaatamiseen, koska ne edistävät alkalien muodostumista betonissa.


Kaadettaessa kriittisiä rakenteita on parempi käyttää kylmäbetonia, jotka on valmistettu mekaanisesti tehdasolosuhteissa. Niiden mittasuhteet lasketaan tarkkuudella viitaten ilman erityiseen lämpötilaan ja kosteuteen valun aikana.

Kylmät seokset valmistetaan kuumalla vedellä, lisäaineiden osuus otetaan tiukasti sääolosuhteiden mukaan ja rakenteen tyypin mukaan.