Seinien täyttäminen vaahtobetonilla, muottipesät, kehyksen tekeminen, seoksen kovettaminen

Tällä hetkellä vaahtobetoni oikein on suosituin rakennusmateriaali. Usein on olemassa vaahtolohkojen käyttö rakennusten rakentamiseen. Kuitenkin vaahtobetonia materiaalina voidaan käyttää paitsi lohkojen muodossa.

Monoliittisilla säätiöillä on etulyöntiasema lohkoista muodostetuista perustuksista, joten miksi ei tehdä seiniä monoliittisiksi? Täyttämällä vaahtoa esivalmistettuun muottiin voit saavuttaa tämän tuloksen.

Monoliittisen vaahtobetonin edut

Ominaisuuksiltaan monoliittinen vaahtobetoni on samanlainen kuin vaahtobetoni-lohko, mutta monoliittisia piirteitä on.

 • Lämmöneristysominaisuudet. Koska monoliittinen seinä voidaan valmistaa eri paksuisia, ilman rajoitusta yksikkö leveys (20 cm) voidaan saavuttaa, että talvella lämpöä menee hitaasti ja kesällä - lämpötila rakennuksessa ei nouse kovin nopeasti. Making seinämän paksuus 45 cm, voit viettää paljon vähemmän rahaa lämmitykseen ja jäähdytykseen tulevaisuudessa.
 • Vaahtolohkojen välisten saumojen puuttuminen eliminoi kylmäsiltojen esiintymisen monoliitissä.
 • Materiaalin yhtenäisyys ja lujuus.
 • Ekologisen rakenteen korkea taso. Materiaali on kestävä sekä palonkestävä.

Rakennusseinien edut

 • Rakennuksen seinät "hengittävät" täydellisesti, mikä mahdollistaa hyvän sisäilmastoilmaston saavuttamisen.
 • Materiaalin huokoisuus mahdollistaa hyvän äänenvaimennuksen, mikä on erityisen tärkeää moottoriteiden ja rautateiden lähellä sijaitseville rakennuksille.
 • Rakennuksessa on pieni paino, joka säästää säätiöön.
 • Jos on oikein tehdä muottipesä (irrotettava tai irrotettava), ei ole tarpeen viettää paljon aikaa seinien tasoittamiseen ennen viimeistelyä, ja tämä prosessi kestää vähintään aikaa.
 • Materiaalin laaja käyttö: seinien, väliseinien ja kattojen rakentaminen, lattian kaataminen, katon eristäminen.

Jos herää kysymys: mikä on parempi, tai betonielementtien kevytbetoni, voidaan sanoa, että tuotanto betoniharkkojen liikkeeseen ovat osoittautuneet laatua, mutta rakentaminen muotti ja täyttämällä seinät luoda keula muotoisen seinän, ja viettää paljon pienempi määrä varoja rakentamiseen rakennuksen.

Seuraavassa kuvataan, miten kaikki seinien täyttöä vaahtotan betonilla suoritetaan.

muotti

Seinien täyttäminen vaahtobetonilla alkaa rakennustyön muodostamisella. Rakenteita on kahta tyyppiä:

irrotettava

Irrotettava muotti voidaan asentaa vanerilevyistä. Tästä johtuen korkeiden rakennusten seinien ja katon pinta on laadukkaita myöhempien viimeistelytoimien kannalta. Irrotettavalle muottilaitteelle (sekä kiinteälle) tiiviys on erittäin tärkeä, koska vaahtobetoniin on ominaista korkea juoksevuus.

Monet hyödyntävät tilaisuutta luoda muotti, joka ei tarvitse purkaa. Ja se luo erinomaisen ulkoasun rakennuksen ulkopuolelle ja pinnan, joka on valmis sisustukseen. Esimerkiksi kehyksen sisäpuoli voidaan sulkea kipsilevyllä.

irrotettava

Pysyvän muottirakenteen puitteet voivat olla kevyitä materiaaleja, koska vaahtobetoni ei vaadi täyttöä ja tärinää. Liuskekappaleen elementit voivat olla epätasaisia ​​palkkeja ja kotelon sisäpuoli voi olla puusta, vanerista, kuitulevystä tai kipsilevystä. Metallia voidaan käyttää muottien ulkopuolelle.

Jotta pinnoituslevyt (vaneri, kipsilevy) eivät taipuisi, kannattaa sijoittaa kaikki kehyksen tuet enintään 60 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Myös erinomainen vaihtoehto pysyville muottirakenteille ovat tiilet, jotka on rakennettu kahteen seinämiin, joiden välissä vaahtobetonia kaadetaan. Myös tiilien sijoittaminen toimii tässä tapauksessa, ulkopinta.

Voit ostaa valmiin muovin

Monien rakennusyritysten tuottamat muottipaketit ovat myös löytäneet niiden jakelun. Muovimuotti koostuu elementeistä, joiden paino ei ylitä 10 kg, joten sen asentamiseen on 1-2 henkilöä.

Muovisen muottien tärkeä etu on myös kaikkien nivelen tiivistämisen takuu. Ja jos paljon töitä ja kustannuksia pitäisi sijoittaa tiiliin, valmis muotti vaatii vain yksinkertaisen kokoonpanon. Vaikka tietenkin sinun pitäisi ottaa vastuullinen lähestymistapa ikkunoiden ja oviaukkojen valmistukseen.

On myös erittäin tärkeää, ettet unohda levytystä ennen vaahtobetonin kaatamista, sillä seinillä on vaikeampaa tehdä.

Sekoita valmiste

Seoksen valmistamiseksi vaaditaan sementtiä, hiekkaa, vettä ja vaahdotusainetta. Veden lämpötilan tulee olla noin 25 astetta. Hiekka vaatii 0-2 mm: n halutut jakeet. Vaikka hiekkaa käytetään usein jopa 8 mm, se on tarkoitettu erittäin tiheään vaahtobetoniin, jota ei käytetä yksityisessä rakentamisessa.

Jos puhumme kaatamisesta, lattiaa tai kattokaivoa ei käytetä.

Vaunubrändi PB-2000 on yleisimmin käytetty. Vaahto valmistetaan erikseen koko seoksesta erityisellä vaahtogeneraattorilla. Voit tehdä tämän sekoittamalla vettä erityisellä jauheella. Vain sen jälkeen se lisätään betonisekoittimeen, jossa hiekka, sementti ja vesi on sekoitettu perusteellisesti.

Kun seos on valmis, voit aloittaa muottien kaatamisen.

Menetelmä vaahtomuovien kaatamiseksi

Vaahtobetonin täyttäminen muottipesässä on suoritettava yli 10 asteen lämpötiloissa.

Vaikka on mahdollista toimittaa vaahtobetonia muottiin kauunoilla ja muilla säiliöillä, on selvää, että tämä menetelmä ei ole järkevä. Käyttämällä palkin asetusta voit syöttää seosta pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin. Voit myös käyttää ruuvipumppua betonille.

Tällaiset laitokset voidaan vuokrata tai hankkia, jos tarvitset niitä useampaan kuin yhteen hankkeeseen.

Vahvamäärän saavuttamiseksi vaahtobetoniseos on syötettävä jatkuvasti muottiin. Jos tarvitset ruuhka-aukkoja, niiden ei pitäisi olla enempää kuin 10-12 minuuttia.

Prosessin kovetusbetonin kovettaminen

Vaahto-betoniprosessi vie vähemmän aikaa kuin tavalliselle betonille. Tavallisesti riittää 7-10 päivää, mutta paljon riippuu ympäristön lämpötilasta. Ja vaahdon koostumus sekä läsnäolo erityisten kovettajien seoksessa. Jos muotti on irrotettava, sitä ei saa poistaa 10-12 päivän sisällä. On suositeltavaa jatkaa työtä vasta 2-3 viikon kuluttua.

Ensisijainen kovettuminen tapahtuu kahden ensimmäisen tunnin kuluttua seoksen kaatamisen jälkeen. 6 - 10 tunnin kuluttua muokkauksen kaatamisen jälkeen on kostutettava pinta. Jos se on kuuma kadulla, kostuta täytetty seinä 3 tunnin välein ensimmäisen viikon aikana. On myös erittäin tärkeää, että koko tällä kerralla pinta peitetään muovikelmulla.

lämpeneminen

Koska vaahtobetoni on erinomainen eriste, sitä voidaan käyttää myös jo pystytettyihin seiniin. Tämä pätee erityisesti puu- ja tiilirakennuksiin. Tätä varten on asennettava muotti 5-7 cm: n etäisyydelle seinästä. Tämä etäisyys on välttämätön vaahtobetonieristeen kannalta.

Tällaisen muottirakenteen runko voidaan rakentaa kipsilevyllä työskentelevistä metalliprofiileista. Ruuvien avulla voit ommella tällaisen kehyksen lasi-magnesiittilevyillä. Niitä kutsutaan myös magnesiittilevyiksi tai lasimagnesiittiksi. Tällainen kehyksen vuoraus voi toimia erinomaisena pohjana kivipaneeleille. Sisärakennuksissa käytetään myös lasimagnesiittia kattopäällysteinä tai lattiavalmisteina.

Kuten on havaittavissa, vaahtobetonilla on laaja valikoima sovellutuksia, ja sen tarjoaminen ratkaisun muodossa ja monoliitin muodostaminen johtaa merkittävästi sen kykyihin, mitä ei voida tehdä vaahtolohkojen avulla.

Vaahtobetoniseinien koristelu

Jos puhumme ulkopuolelta, vaahdon seinät voidaan menestyksekkäästi peittää erilaisilla materiaaleilla tai kipsillä. Voit käyttää vuori-, laatta-, sivuraide-, viimeistelyä luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

Hyvä vaihtoehto on myös kipsileima rakennuksen julkisivussa koristekiven avulla. Rakennusmateriaalimarkkinoilla on monenlaisia ​​viimeistelymateriaaleja. Tämä on myös tunnettu kuorihuokoset ja koriste kipsi, jota kutsutaan "muruiksi" tai "karitsaksi" akryylillä, silikaatilla tai silikonilla.

Sisäpuolen osalta vaahtomuovi seinä voidaan kipata ja lävistää tarvittaessa. Voit myös pokleit taustakuvaa tai tehdä muita sisustukseen liittyvää työtä.

Vaahtobetoniseinä tekniikka

Talon sisustus on yksi vaikeimmista töistä koko rakennustyön ajan. Loppujen lopuksi ei riitä vain rakentaa 4 seinää ja peittää ne katolla. On myös tarpeen pystyttää tarpeelliset katot, väliseinät, ripustaa ovet ja luonnollisesti suorittaa kosmeettiset korjaukset, jotka liittyvät maalaamiseen tai liittämiseen sisätilojen tarpeellisista osista ja huoneiden sisustuksesta.

Vaahtobetoniin tehdyt seinät ja sisäosat erottuvat vahvuudestaan ​​ja suuresta kantavuudestaan.

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi tarvitaan sähköä, vettä, lämmitystä ja paljon enemmän tilojen sisällä. Ja nämä ovat lisätoimia kytkimiin, pistorasioihin, kattokruunut ja kaikki muu.

Jos et todennäköisesti kykene selviytymään eräistä teoksista yksin, koska tarvitset asianmukaisia ​​päteviä sähköjohdotuksen, lämmityksen ja putkiston asennusta varten, rakennuksen seinät tai väliseinät voidaan tehdä omilla käsilläsi. Sisätilojen välissä ei ole tarvetta käyttää monimutkaisia ​​rakenteita. Useimmin tähän tarkoitukseen käytetään materiaalia kuten kipsilevyä. Tällaisen osion rakentamiseksi tarvitset vain puu- tai metallikehyksen, johon kipsilevy kiinnitetään. Tällainen osio on melko helppo, se voidaan tehdä myös ilman lisäapulaisia. Tästä huolimatta kipsilevyllä on sellaisia ​​ominaisuuksia kuin lisääntynyt lämpö- ja äänieristys. Jotta nämä ominaisuudet olisivat varmoja, on välttämätöntä sijoittaa väliseinän sisäpuoli vedeneristyskerrokseen.

Vaahtopäällyste voidaan päällystää (1), kaataa pysyvään muottiin (2 - tiiliseinän ja kipsilevyn väliin) ja kaadetaan irrotettavaan muottiin (3 - sisäiset väliseinät).

Kiinteät väliseinät on pystytetty betoni-, polystyreeni- tai vaahtosbetoniin. Näitä materiaaleja käytetään kantavien ja jopa itsekantavien seinien ja väliseinien rakentamisessa. Kaikkia kolmea materiaalityyppiä voidaan käyttää asuinrakennusten vähäisten rakennusten rakentamisessa ja korkealaatuisissa rakennuksissa. Vaahtobetonin ja polystyreeni-betonin valmistuksessa käytetään erilaisia ​​tekniikoita. Riippuen siitä, että materiaaleja voidaan käyttää tietyissä huoneissa sekä valmistuksen tekniikassa, se riippuu siitä, mihin tapaan seinät ja väliseinät on täytettävä.

Monoliittinen osastojen täyttö

Jotta voidaan valita mikä materiaali (polystyreeni-betoni tai vaahtobetoni) on parempi käyttää, on määritettävä, kuinka paljon voimaa haluat käyttää tähän prosessiin. Ensimmäinen edellä olevista ratkaisuista valmistetaan paljon helpommin, mutta vaahtobetonia voidaan valmistaa tavanomaisessa betonisekoittimessa tai jopa laatikossa sekoittamalla se lapioon.

Vaahtobetonin valmistus

Vaatetanbetonin itsenäiseen tuotantoon ilman erityistä vaahtogeneraattoria tarvitset rakosekoittimen tai sopivan suuttimen poraukseen.

Jos päätät, että monoliittinen seinä on täynnä vaahtobetonia, sinun on perehdyttävä siihen, miten voit tehdä sen omilla kädilläsi. Nimi "vaahtobetoni" kertoo mitä tämä materiaali on. Se sisältää vaahdotettua betonia. Teknologian valmistus, kuten jo mainittiin, on aivan alkukantainen. Voit käyttää kahta pääteknologiaa - mekaanista ja kemiallista. Jotta ensimmäinen menetelmä voisi suorittaa vaahtobetonin valmistuksen, tarvitset:

 • hiekka;
 • vesi;
 • sementti;
 • rakentaminen mikseri;
 • pora.

Ensin vaurioidaan tavallista sementtilaastia, jossa 1 osa sementistä sekoitetaan ensin samaan määrään vettä ja sitten 3 osaa hiekkaa lisätään massaan. Kun olet sekoittanut kaiken tämän loputtua lapiolla tai betonisekoittimella, voit aloittaa seoksen vaahdottamisen. Tätä varten tarvitset tehokkaan porauksen ja kiinnityksen - rakennesekoitin. Tämän laitteen avulla on vaahdotettava liuos. Huokoset muodostuvat pieniksi, mutta se riittää.

Monoliittinen täyttö suoritetaan toisen tyyppisellä liuoksella, joka valmistetaan lähes samalla tavalla kuin edellinen ratkaisu.

Valmistettaessa vaahtoa itse tarvitset sementtiä, hiekkaa, vettä ja erityistä vaahdotusainetta, joka tarjoaa betonin huokoisuuden.

Mutta poran käytön sijasta sinun on lisättävä vaahdotus. Tämä ainesosa voidaan tehdä vihannesten tai rasvaisten ainesosien perusteella pinta-aktiivisten aineiden perusteella, jotka koostumuksella eivät ole paljon erilaiset kuin kaikki tunnetut detergentit. Se on lisättävän vaahdotusaineen määrä, joka vaikuttaa liuoksen lopullisiin ominaisuuksiin, joita käytetään partikkelin tai seinien kiinteän valun tuottamiseen. Käytetty vaahto yleensä keskimääräinen tiheys. Tätä varten ei voi kaataa pulloa vaahtoavaa ainetta. Ja jos käytät rakennesekoitinta, myös poran nopeus ei saa olla suurin. Vaahtobetonin seinillä on suuri lämmönjohtavuus (ne pystyvät jopa kerääntymään itseensä lämpöä) ja äänieristysominaisuuksiin.

Toinen epäilemättä positiivinen vaahtobetonin laatu on se, että se kykenee vapauttamaan pareittain itsensä läpi, joten kosteutta ei kertyy siihen, mikä voi johtaa erilaisiin tappavien organismien syntymiseen seinissä, esimerkiksi sieni. Samanaikaisesti vaahtobetonin osion tai seinämän monoliittinen valuminen ei absorboi vettä. Joten voit käyttää tätä materiaalia keittiössä, kylpyhuoneessa ja muissa huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Seinäasennus

Rakentamiseen sisätilojen väliseinät on tehtävä muottiin levyt, kipsilevy, lasilevyt jne.

Jotta seinät eivät olisi ainoastaan ​​luotettavia, vaan myös lämpimiä ja tasalaatuisia, niiden kiinteää valua käytetään pysyvään muottiin. Tämä rakennusseinämenetelmä vaatii seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • vaahtobetoni;
 • puiset palkit ja levyt;
 • kynnet;
 • vasara;
 • GVL;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • ruuvimeisseli;
 • metalliprofiili.

Jotta seinämä voidaan valaa vaahtobetonin avulla, on välttämätöntä valmistaa etukäteen kehys, jossa liuos kaadetaan. Tosiasia on, että tällaisella vaahtobetonilla on erittäin nestemäinen sakeus, joka on kaadettava vain ilmatiiviiseen säiliöön. Siksi sinun täytyy ensin rakentaa seinät laudat ja levyt.

Monoliittisten vaahtobetoniosastojen rakentamiseksi rakennettiin ensin kipsilevyllä päällystetty puupalkkien tiivistetty runko.

Voit tehdä tämän ensin kiinnittämällä kattoon ja lattiatankoon pystysuoraan. Siitä lähtien, kun etäisyys ei ole yli 60 cm, seuraava on vahvistettu ja niin edelleen, kunnes niiden kokonaispituus on yhtä suuri kuin mahdollisen osion pituus. Tangot kiinnitetään nauloilla tai metalliosilla. Lisäksi palkkien yli sinun on kynsi levyjä samalla tavoin kuin palkit. Viimeistelymateriaali on kiinnitettävä tähän kehykseen molemmin puolin. Useimmin näihin tarkoituksiin käytetään GCR. Se kiinnitetään puuhun ruuveilla.

On välttämätöntä, että ruuvien välinen etäisyys on mahdollisimman pieni, koska vaahtobetoni kuivumisprosessissa kasvaa ja voi puristaa seinämät. Täytä seinään, kun kaikki GVL: n väliset liitokset ovat tiukasti kiinni. Voit käyttää silikonitiivisteitä, koska tämä materiaali on hyvin nestemäistä. Vaahto on vain kaataa seinään. Tämä voidaan tehdä tavallisella kauhalla (tai ämpärillä, riippuen siitä, kuinka kauas etäisyys sinä voit). Toinen vaihtoehto on käyttää pumppua. Aikaisemmin seinän sisällä voit asettaa johdotukset ja muut yhteydet, kuten lämmitysputket.

Lisä styling vaihtoehtoja

On tarkoituksenmukaisempaa käyttää polystyreenibetonia betonirakenteiden täyttämiseen kiinteässä muottirakenteessa, koska se on tiheämpi kuin vaahtosbetoni, koska se sisältää polystyreenipalloja.

Sen lisäksi, että seinät kaadetaan pysyviin muottiin, myös kaataminen irrotettavaan muottiin on mahdollista. Mutta vaahtobetoniä näiden töiden tuottamiseksi ei ole kovin kätevää, koska, kuten jo mainittiin, se on hyvin nestemäinen. Voit käyttää sen tiheämpää versiota - polystyreeni-betonia. Irrotettavien muottien asennusta varten käytetään joko valmiita muottilevyjä tai itse valmistettuja laminaattilevyjä. Kun vaahtobetoni kovettuu, muotti voidaan poistaa. Koska tämä menetelmä edellyttää paksumman vaahtobetonin läsnäoloa kuin seinää kaatettaessa pysyvään muottiin, jotkut yrittävät turvautua muihin vaihtoehtoihin betonin liuoksen laimentamiseksi. Tätä varten monet käyttävät kaasua. Tällä materiaalilla voit myös vaahtoa betonia, mutta tulos ei ole sama kuin rakennus talojen ja rakennusosioiden säännöt. Siksi ei missään tapauksessa saa vaahtoa konkreettista liuosta kaasulla, varsinkin jos aiot turvautua seinän pystyttämiseen, jossa on tilapäinen, irrotettava muotti.

Jotkut sitoutuvat olemaan erittäin tehokas vaihtoehto lämmittää seinät vaahtobetoni. Se johtuu siitä, että tämä ratkaisu kaadetaan tiiliseinämään päin olevan sisäpuolisen tiilen välissä. Menetelmän tehokkuus on vähäinen johtuen siitä, että eristys on itse seinämässä. Tätä monoliittisen kaatamisen menetelmää kutsutaan kaatamalla hyvin munimiseen.

Monoliittinen vaahtobetoni ja rakennustekniikka. Kova ja kevyt runko

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään yhä useammin sellaista materiaalia kuin monoliittista vaahtobetonia kiinteään muottiin tai irrotettaviin kokoontaitettaviin rakenteisiin. Tällä tekniikalla on useita etuja verrattuna perinteisiin materiaaleihin. Seuraavaksi tarkastelemme sitä tarkemmin, samoin kuin sen hyödyllisiä ominaisuuksia ja haittoja.

Talon rakentaminen vaahtobetonista

Yleistä tietoa

Vaahtobetoni on kevyt huokoinen materiaali, joka ei edes syö se veteen. Samalla se täyttää kaikki rakennusmateriaaleihin sovellettavat sääntelyasiakirjat, jotka koskevat pakkasenkestävyyttä, lujuutta ja muita parametreja.

Itse asiassa se on vaahdotettu sementti-hiekkalaasti. Lisäksi huokosten muodostamisprosessia ohjataan erikoiselektroniikalla, mikä takaa sen valmistuksen tarkan tarkkuuden.

arvokkuus

Vaahtobetoni-monoliitilla on useita etuja, joista ovat seuraavat asiat:

 • Lämmöneristysominaisuudet ovat 5-10 kertaa paremmat kuin samanpaksuisen tiiliseinän ominaisuudet.
 • Se kykenee "hengittämään" niin, että huoneeseen muodostuu edullinen mikroilmasto, joka on lähes identtinen puutalojen mikroilmaston kanssa.
 • Hyvä palonestoaine.
 • Helppoa sen ansiosta, minkä perusrasvan kanta laskee.
 • Materiaalin hinta on normaalia betonia alhaisempi.
 • Kosteudenkestävyys - ei-autoklaavattu materiaali, toisin kuin autoklaavi, on suljettu huokoinen rakenne.
 • Ympäristöystävällinen - materiaali ei sisällä haitallisia aineita.
 • Korkea rakenteellinen nopeus.
 • Prosessin helppous - esimerkiksi betonissa olevien reikien timanttiporausta tai teräsbetonin leikkaamista timanttipiireillä ei tarvita, koska materiaalia voidaan leikata tavallisella haavasilla ja voit käyttää porata reikien tekemiseen.

Vaahtobetonirakenne

puutteet

Monoliittisen vaahtobetonin haitat ovat etupäässä se, että materiaalin laatu riippuu reseptin tarttuvuuden tarkkuudesta. Vaahtobetonin valmistus vaatii laboratoriotarkkuutta, ja mikä tahansa poikkeama vähentää huomattavasti materiaalin laatua, mikä tässä tapauksessa ei ole hyväksyttävää.

Tämä haitta ratkaistaan ​​kuitenkin erityisillä installaatioilla, joissa on annostelijoita, jotka sekoittavat betonia ja toimittavat sen jopa putkilinjaan kaatopaikalle. Lisäksi konkreettisen materiaalin matala tiheys johtaa tukikehysten rakentamiseen. Tämä vaatii lisäaikaa ja rahoituskustannuksia.

Teknologiaominaisuudet

Rakennuksen päävaiheet

Monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentaminen edellyttäen, että säätiö on valmis, vähennetään seuraaviin toimintoihin:

 • Tukirungon rakenne;
 • Runko (jäykkä tai kevyt);
 • Täyttö vaahtobetoni valmiissa rakenteessa;
 • Katteen asennus.

Vaahtobetonin valmistus

Kuten yllä mainittiin, toisin kuin perinteisten rakennusten rakentaminen vaahtobetonialustoilta, vaahtobetonin monoliittisen rakentamisen tekniikka merkitsee materiaalin valmistusta suoraan rakennustyömaalla.

Liuosta sekoitettaessa siihen lisätään erityisiä vaahdotusaineita, minkä takia materiaalin tarvittava huokoisuus saadaan. Tietenkin, sama seos omien käsien kanssa ei todennäköisesti onnistu, mitä voidaan kutsua tekniikan puutteeksi.

Vaahto Betoni Making Machine

Kun liuos on valmis, seos syötetään kaatopaikalle betonipumpun avulla.

Kova runko

Monoliittisen vaahtobetonin teknologia voi perustua jäykkään tai kevyeen runkoon. Koska sitä voidaan käyttää kiinteä tiili muottiin. Itse asiassa tämä tekniikka koostuu seinien asentamisesta tyhjiöihin, jotka on täytetty vaahtobetonilla. Samaan aikaan muuraukseen asetetaan vahvistusverkko, ja rivejä ajetaan sisäpuolella, mikä tekee mahdolliseksi sitoa tiilen kaatamalla betonia.

Valokuvassa - jäykän kehyksen rakentaminen

Tämän mallin avulla käytetään ulkokäyttöisiä tiiliseinämiä, ja vaahtobetoni toimii lämmittimena. Yleensä betonin tiheys on tässä tapauksessa alle 500 kg / m3.

On myös toinen tyyppinen talo, jonka rakentaminen käyttää kehystekniikkaa. Tässä tapauksessa metallirunko on valmistettu metalliprofiileista. Puupaneelien sijasta, kuten perinteisissä runkopuissa, käytetään verhousmateriaaleja irrotettaviin muottipesään tai lasimagnesiittilevyihin.

Kovan tiilikehyksen asettaminen

Seinien eristysominaisuuksien parantamiseksi monoliittista vaahtobetonia lämmitetään joskus synteettisten materiaalien kanssa, jotka on sijoitettu muottien keskelle. Tämän seurauksena noin 300 mm paksuisen seinän lämmöneristysominaisuudet vastaavat 1,5 metrin paksuista tiiliseinää.

Kiinnitä huomiota!
Seinien sisäpuolen eristeen käyttö ei ainoastaan ​​paranna seinien lämpöeristysominaisuuksia, vaan myös vähentää kutistumisparametrien todennäköisyyttä.

Tämän tekniikan haittoihin kuuluu se, että kiinteä muotti eliminoi vaahtobetonin "hengittävät" ominaisuudet.

Kevytrakenteinen runko muovirakenteiden avulla

Kevyt runko

Tällaisella rakennustekniikalla käytetään kehysrakenteisia muovirakenteita tai tavanomaisia ​​NP-profiileja. Ne kaadetaan betoniin ja toimivat muottien tukena. Tällaisen betonirakenteen kovettamiseksi betonipylväät on pystytetty tiettyyn etäisyyteen toisistaan, jotka toimivat rakennuksen tukena.

Käytä tässä tapauksessa lämpöeristysrakenteen vaahtomerkkejä D600-D1400. Sen tarkka tiheys määritetään riippuen laakeripylväiden taajuudesta. Jälkimmäiset myös kaadetaan seinien sisään ja lisäksi eristetään laajennetulla polystyreenillä.

Kiinnitä huomiota!
Kevytrakenteisten talojen rakentamisen yhteydessä liuokseen lisätään kuitua, mikä lisää materiaalin lujuutta.

Kaksikerroksinen monoliittinen vaahtotankkitalo

Päällekkäisyydet asetetaan vaahtobetoniseinille. Ainoa edellytys on vahvistus, joka yhdistää tukipylväät. Minun on sanottava, että joskus he rakentavat monoliittisia vaahtopäällysteitä, joissa on puiset kehykset. Kuitenkin niiden rakentamista koskeva ohje vaatii lisävahvistusta.

Lisäksi on olemassa yhdistetty menetelmä seinämiseen, johon kuuluu verhouspintojen käyttö ulkoisena muottirakenteena. Sisäpuolella voidaan käyttää GVL-laattoja.

johtopäätös

Monoliittisella vaahtobetonilla on useita etuja perinteisiin rakennusmateriaaleihin nähden. Rakennusteknologialla on kuitenkin joitakin haittoja, kuten tarvetta käyttää erikoislaitteita vaahtobetonin tuottamiseen ja kehyksen rakentamiseen.

Siksi ennen kuin teet päätöksen tällaisesta rakentamisesta, kannattaa punnita hyviä ja huonoja puolia. Tämän artikkelin videosta saat lisätietoa aiheesta.

Monoliittinen vaahtobetoni - teoria, käytäntö portaalin käsityöläisiltä

Monoliittinen vaahtobetoni: kuvaus, teknologian soveltaminen FORUMHOUSE-jäsenillä.

Monoliittinen asuntorakentaminen on yhä yleisempi yksityisellä sektorilla, mutta jos et enää hämmästytä ketään klassisesta betonista eri muunnelmissa, niin vaahtobetoni on paljon harvinaisempi. Tämä johtuu siitä, että itse tekniikka kehitettiin viime vuosisadan alussa ja materiaali on varsin kilpailukykyinen ominaisuuksissakin. Mutta jos joku ei ole edes kuullut häntä, niin porttisi FORUMHOUSE -hankkeen osanottajat ovat jo rakentaneet siitä ja jakaneet kokemuksensa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tästä aiheesta.

Vaahtobetoni

Vaahtobetoni on solumuovityyppi, tekniikka tämän keinokivituotteen tuottamiseksi keksittiin viime vuosisadan 20-luvulla. Perusparametreilla se on mahdollisimman lähellä luonnollista puuta, se on kevyt, ympäristöystävällinen materiaali, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Se saa tällaisia ​​ominaisuuksia huokoisen rakenteensa ansiosta - kun valmisvaahto lisätään sementti-hiekkaseokseen tai kun liuosta sekoitetaan vaahdottimen kanssa. Koska molemmissa tapauksissa prosessin mukana seuraa komponenttien perusteellinen sekoittuminen, ilmaverot muodostetaan tasaisesti koko tilavuudelle ja kiinteytymisen jälkeen saadaan homogeeninen rakenne.

Lohkot on valmistettu vaahtobetonista tai monoliitti kaadetaan irrotettavaan tai ei-irrotettavaan muottiin. Massan tiheydestä ja lujuudesta riippuen materiaalia käytetään sekä lämpöeristykseen (sulkeutuvat rakenteet, ensimmäisten että muiden kerrosten lattiat) ja rakenteellisina, kantavien seinien rakentamiseen. Minimaalisen lämmönjohtavuuden vuoksi monoliittisen vaahtobetonin seinät eivät tarvitse lisäeristeitä, ja rakenteellinen lujuus varmistetaan käyttämällä materiaalia, jonka tiheys on vähintään D600. Lisäksi vahvistusaineena kuitua lisätään liuokseen, mutta turvaverkkoon itsehankkijat käyttävät perinteistä lujitushihnaa ja erilaisia ​​kaatoraudat.

Yksi monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentamisen tekniikan leviämisen rajoittavista tekijöistä on valmistusmenetelmä - tarvitaan erikoislaitteita. Yksityiskäyttöön ja suhteellisen pienen tilavuuden kaatamiseen käytetään tavallisesti kompakti, liikkuvaa palkin asetusta. Niiden avulla voit sekoittaa tiheämpää liuosta, jonka vesipitoisuus on alhaisempi suhteessa sementtiin, mikä vähentää edelleen kutistumista. Kaikki komponentit tiukasti määriteltyinä mittasuhteina asetetaan ilmatiiviiseen sekoittimeen, ilma toimitetaan paineen alaisena. Sekoittamisen jälkeen ilmaa rikastettu massa puretaan muottiin. Yksi porttimme käsityöläisistä käytti tätä yksikköä talonsa rakentamiseen, hänen kokemuksensa ja ideansa ovat hyödyllisiä kaikille, jotka ajattelevat tätä seinämateriaalia.

Monoliittinen vaahtobetoni, tai rakentaa "ilman rahaa"

Aihe ei tietenkään ole ihmeellisestä tekniikasta, joka ei vaadi taloudellisia investointeja, vaan itse taloudellisen rakentamisen todellisesta kokemuksesta.

Rakennamme monoliittisen vaahtobetonin taloa ja yritän kuvata prosessit, kaikki onnea ja virheitä, hyvä, mikä tahansa kokemus, mielestäni, on hyödyllinen. Tietenkin on myös mahdollista rakentaa se kokonaan ilman rahaa, mutta ei vain kämpä, koska "ilman rahaa" tarkoittaa rakentaa tavallinen työntekijä, jolla on tavallinen palkka ilman kolmansien osapuolten tuloja ja joka hoitaa taloudellisen, mutta laadullisesti ja tunnollisen. Jos haluat tehdä hyvin, tee se itse, niin teemme kaiken itse.

Kaikki alkoi tyhjästä - sopivan kohteen ostaminen, panemalla se järjestykseen poistamalla rikkaruoho, tasoittamalla se tuodulla maaperällä ja kyntöosalla puutarhassa. Sähkön taistelu maksaa 550 ruplaa (virallinen yhteyskustannus), joka päättyi voittoon, vaikkakin suuressa kustannuk- sessa, kuoppaan (nimittäin liittämällä rei'itetty putki alas vesistöön). Talon alapuolinen kellari, jossa kaivo valmistettiin, aluksi yrti kaivaa ylhäältä käsin käsin, mutta tämän taistelun aikana kävi ilmi, että kannattaa säästää rahaa järkevästi ja joissakin tilanteissa olisi paljon tarkoituksenmukaisempaa houkutella laitteita.

Säästää rahaa, yrittää tehdä kaikkea itseäsi, ei aina ole totta - loppujen lopuksi se voi olla kalliimpaa kuin rahan ansaitsemiseen käytetty aika ja vuokrata traktoria, autoa tai muuta laitetta. Se on otettava huomioon, kaikki on otettava huomioon!

Puhumme kuitenkin palkkausteknologiasta, kun taas vuokraus fugi1 on negatiivinen.

Minun on vielä miettinyt houkutella työntekijöitä sivulta: jos ansaitsen niin paljon kuin työskentelen minulle, niin mikä on minulle, että siirrän saman summan paikasta toiseen ja päädyin tuntemattomaan laatuun?

Siksi hän päätti toteuttaa kaikki rakentamisprosessit omasta puolestaan ​​ja toisinaan pyytää apua veljiltään ja vaimonsa avustuksella.

Pohja on nauha, joka on upotettu 80-90 cm: iin (kaivanto on kaivettu traktoriin), sama pohja ulottuu maanpinnan yläpuolelle, hiekka tyyny, vahvike häkki (päällekkäinen mittarilla, kulmat ovat täynnä, taivutettu). Ratkaisu on itsenäinen, mutta kaikki osat on huolellisesti punnittu, ei "silmällä". Lisäksi se on muunnettu pehmittimellä - lisäaine on parantanut paitsi työtehoa myös valmiin betonin ominaisuuksia, ja nyt ilman mitään ratkaisuja ammattitaitoinen työntekijä ei aloita ratkaisua. Prosessin aikana keksittiin pitkä vahvistaminen ilman erikoislaitteiden osallistumista - koneella, jolla oli nimbus. Talvella tämä alue oli aidattu, valaistuksella, kellarilla ja kaatoilla.

Monoliittinen vaahtobetoni on itsekantava materiaali, mutta fugi1 päätti pelata sitä turvallisesti ja kaataa useita RC-sarakkeita ja liittää ne RCB-palkkien jälkeen niin, että kuormitus kattorakenteesta ja kattorakenteesta asetettiin niihin. Muotoon / lomakkeeseen leikataan viemäriputket, kiinteät osat alumiinisilla kulmilla ja pultit aluslevyineen. Hän vahvisti pylväitä neljällä lujittavalla sauvalla, kaatai ​​sen kerroksiin (sementtikuori kuoriutui ja pestiin), osoittautuivat sarakkeiksi 2,8 m korkea ja halkaisijaltaan 15 cm.

Monoliittisen laatan alla tukisarakkeet kaadettiin OSB-muottiin (15 kappaletta), ontelot täytettiin seulomilla, raudoituksella vahvistuksella ja tieverkolla, metalliputkien muottiin (60x40 mm) ja pintaa tasoitettiin putkella. Laatta on myös karkea kerros, jossa kaikki sen alaiset viestit.

Vaahtobetonin tuotantoa hankittiin veljen kanssa. Tämän aineiston valinta selittyy taloudellisella tarkoituksella.

Miksi vaahtoa betonia? Koska ne laskivat seinien kokonaiskustannukset: seinä, sisäpinta, eristys, sisustus, rakennuskustannukset, eristys- ja lämmityskustannusten hinta tulevaisuudessa. Ja kävi ilmi, että asennuksen, muottien ja kulutushyödykkeiden hankkiminen on kannattavampaa kuin betonilohkojen seinämien sijoittaminen ja päinvastoin, sekä eristyksen hankkiminen ja sen jälkeen paljon aikaa ja terveyttä rakennusseinillä.

Jotta voitaisiin välttää betonin halkeilua kutistumisen ja nopeasti kuivuvan auringon aikana, käsityöläinen tuli esiin yksinkertaisella, mutta tehokkaalla tippuviljelyjärjestelmällä. Käytetään ensin levyn kosteuden ylläpitämiseen, sitten - suojaamaan seinämien halkeilua vastaan.

Löytyi kerran ostanut mekaanisen päivittäisen ajastimen, gradation - 15 minuuttia. Laitoin vanhan venttiilin veden pesukoneesta ja kytkin sen ajastimen avulla, jonka asetin kellonajan mukaan: useammin yöllä, yöllä kerran. Ostin 150 metriä putkea tippua kastelulle, yhdistin sen venttiiliin ja seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen, aamulla, aseta se tuoreeseen betoniin. Kaikki! Nyt betoni on märkä koko ajan!

Ajastimen lisäksi käsityöläinen rakensi vibro-siemenet hiekalle improvisoiduista keinoista, sillä ratkaisun laatu riippuu suurelta osin sen laadusta.

Värähtelyä varten hän otti vanhan moottorin split-järjestelmän (35W-220V) ulkoyksiköstä, laittoi sen päälle happea ja sitoi painot, suojasi sitä ja yhtäkkiä lensi. Jalkojen heikkous korvaa jousitusjouset.

Vesitiivis laminoidun vanerin (arkin levyt) levyt, kiinnitysmetallikulmana, muoviputkien palkeet, muotti oli alunperin sidottu neulomalla, kiinnitetty kahdella ruuvilla. Yhden keskustelun osanottajan lausunnon jälkeen hän alkoi myöhemmin käyttää metallisia nappuloita. Asennuksen tuottavuus mahdollistaa seinien kaatamisen nopeutetulla vauhdilla, mutta muottirakenteen uudelleen järjestäminen hidastaa prosessia. Jos käytät kiinteää tai käytät rahaa suurille sirpaleille (koko arkille), se nopeutuu.

Fugi1-liuos tehtiin laitoksen valmistajan reseptin mukaan - sekä asettelua että mittasuhteita. Ainoa vedenpoisto oli pehmennettyä vettä (kovaa) kalsinoidulla soodalla, kuten vaahdotuksen ohjeissa suositellaan. Testiliuoksen konsistenssi osoittautui hyytelömäiseksi, jäädyttämättä kuitenkaan kutistumista tai delaminaatiota.

Seoksen tarkka koostumus seinien täyttämiseksi:

 • lämmin vesi - 25 litraa, kovaa vettä lisäämällä soodaa (280 g / m2);
 • kuitu - 120 grammaa (noin puoli litraa, kevyesti kaadettu);
 • vaahdotinta (PB-Lyuks, PB-2000) - 75 g;
 • Kiihdytin-pehmitin (Fort-Unitary Enterprise 2) - 240 g liuosta, laukku (20 kg) laimennetaan sataan litraan, 200 g / l;
 • sementti - 37 kg;
 • seulottu puhdas hiekka (hienompi, sitä parempi) - 36 kg.

Ilmanpaine ei ole yli 0,6 ilmakehää, sekoita 3-5 minuuttia, purkaa.

Kapillaarivuodon estämiseksi laatta peitettiin ensin kerroksella bitumimateriaalia (briketti sytytettiin bensiinillä) kerroksen jälkeen katonvesieristys (seinämien alle, alla olevat pylväät olivat myös bitumi, eristys). Monoliitin vahvistaminen tieverkolla (3 mm, 10x10 mm), jossa on yksi palkki päällekkäisyydellä ja kiinnitys neulelangalla, suojaava kerrospaksuus - 2 cm, etäisyys rinteistä - 5 cm.

Mikä se on - hyvä vaahto betoniseinien ja muiden elementtien rakennukset?

Seinien ja muiden rakennusten osien vaahtosbetonin täyttö on nykyään varsin yleinen rakentaminen, johtuen alhaisista kustannuksista ja hyvistä ominaisuuksista. Mitä sinun tarvitsee tietää, kun teoksen itsensä jäljentäminen?

Hieman hyödyke vaahtoa

Solumuovibetoni on tällä hetkellä suosittu rakennusmateriaali. Mutta useimmiten se voidaan ostaa valmiiksi muodossa lohkojen muodossa. Vähemmän tavallisesti käytetty vaahtobetonin esineissä.

Kiinnitä huomiota: Jos verrataan tehtaan ja kaupallisen vaahtobetonin laatua samoilla alkuperäisillä komponenteilla, voidaan usein huomata, että tehdasvalmisteisella vaahtobetonilla on korkeammat laatuindikaattorit.

Tämä voi tapahtua jostain syystä:

 • Betonin kovettumisolosuhteet - ei saa olla luonnoksia, mieluiten lämmin ja kostea ilmapiiri, joka tarjoaa höyrysaunan työpaikalla. Alhaisen ympäristön lämpötilan vuoksi sementin hydratointiprosessit hidastuvat, mutta vaahdon kutistuminen voi tapahtua tällä hetkellä, koska kaikissa konsentraateissa ei ole hyvä stabiilisuus liuoksessa.
 • Vaahtobetonin laatu voi myös pienentyä (ja usein se tapahtuu) komponenttien väärästä annoksesta johtuen. Nimittäin rakennuskohteiden likimääräinen betonikoostumus on haitallista tällaiselle ratkaisulle. Vaahtobetonin laatu on herkkä tasapaino, joka on erittäin helppo murtaa kokeneelle asiantuntijalle.
 • Osan yhteensopimattomuus kunnossa. Tuotantoa seurataan ja tuodaan raaka-aineet vaaditulle laatutasolle. Tiloissa kukaan ei.

Tekijän huomautus: Esimerkiksi tämä tilanne. Hiekkaa varastoidaan irtotavarana ulkoilmassa. Kulosi rankkasade, joka vastaavasti märkä hiekka. Kukaan ei kuivaa sitä - se tarkoittaa, että tässä tilassa oleva hiekka lisätään vaahtobetoniin. Ja tämä on vesisementti-suhteen loukkaus, joka johtaa laadun heikkenemiseen.

Silti avaa pieni salaisuus: vaahtobetonin valmistuksessa ympäristön lämpötila, liuoksen veden ja vaahdon lämpötilan on oltava samat. Ero voi vaikuttaa haitallisesti vaahdon stabiilisuuteen - ja siten vaahtobetonin laatuun.

 • Huono erälaadun laatu? Mitä luulet, mihin hän menee, muottiin tai romuun? Tietenkin muottiin. Kuka hajottaa tällaiset "hyvät". Täältä ja kiivetä vielä suurempia ongelmia.

Mutta täyteaine vaahto ei ole niin huono kuin se tuntuu.

Hänellä on myös monia etuja:

 • matalampi hinta vaahtomuovista alemman tiheyden, joka tarjoaa hyvän lämmönjohtavuuden;
 • ei seinissä ole "kylmäsiltoja" lujuuden vuoksi;
 • mahdollisuus tehdä omia käsiään;
 • pieni koko rakennuspaino.

Kun kaikki kaivosseinät ja muut rakennuksen osat ovat mitattaneet vaahtobetonilla, monet rakennuttajat korvaavat sen polystyreeni-betonilla. Ominaisuudet ovat lähes samat, eikä kutistumista. Mutta silti on vielä monia tämän konkreettisen vaahtobetonin kannattajia. Jos olet yksi niistä - julkaisun seuraava osa on sinua varten.

Mitä voidaan kaataa vaahtobetoniin, ja missä tapauksissa

Nykyään vaahtobetoni on tullut paitsi kevyimmälle betonille, myös monipuoliselle rakennusmateriaalille. Sitä voidaan käyttää rakentamaan mukava lämmin talon aivan perustuksesta aina ullakolle, erittäin edullinen rakentamisessa ja kunnossapidossa. Harkitse jokainen tapaus erikseen.

Säätiön tukos

Jos sinulla on pysyvä ajatus täyttää säätiö hyödykevahvistetulla betonilla - vie se epäröimättä useista syistä:

 • Jokainen säätiö tarvitsee lujitusta, ja vaahtobetoniä, kuten tiedetään, ei voida vahvistaa perinteisellä kehyksellä. Siksi, jos ne käyttävät vaahtobetonia betonilaitteisiin, se on vain valmiita lohkoja.
 • Valmistajien mukaan vaahtobetoni on rakennusmateriaali, joka on täysin inertti kosteudelle, mutta tämä ei ole täysin totta. Vaahtobetoni imeytyy hyvin, minkä takia se on niin vähäistä, että se on jähmettynyt. Mitä tiheämpi materiaali, tai tarkemmin, sitä pienemmät huokoset, sitä vähemmän on hygroskooppista.

Huomaa: Mikä on vaahtobetonia, josta on tunnettua? Oikein, solurakenne, joka voi koostua paitsi täysin suljetuista palloista. Ja vaahtobetonin perustana, kaikki riippuu alueesta. Ehkä jopa rakentaminen ei ole valmis, koska pohja "pudota".

 • Vähäinen voima - toinen hyvä syy unohtaa vaahtomuoto täysipainoisessa rakennuksessa. On mahdollista tehdä pohja vaarnan, kana-koon ja muun pienen kodinhoitohuoneen sisällä vaahdotetuista lohkoista.

Muista: Ei vedeneristys, lisäaineet ja erittäin vahva irrotettava muotti yhdessä vaahtomuovin kanssa eivät luo vankkaa perustetta.

Siksi jatkamme.

Putkeneristys

Maanalaisten putkien eristäminen ja suojaaminen erilaisiin tarkoituksiin on perinteisesti valmistettu polyuretaanivaahdosta, jossa on kaksinkertainen vedeneristys. Tämä ei kuitenkaan aina ole perusteltua vaikeiden sääolosuhteiden ja maaperän voimakkaan jäädyttämisen vuoksi. Lisäksi se on myös hämmin kallista.

Huomaa: "Lämmin" merkkisten vaahtobetonin tuotemerkkien suojaaminen on erinomainen vaihtoehto PPU-eristämiselle. Mutta ei pohjaveden läheisyydessä!

Eristävän vaahdon purkaminen putkien korjaamiseksi ei ole erityisen vaikeaa. Se on pehmeä kuin voita, joten on helppoa "valita" se, aivan kuten kaataa se uudelleen. Usein tällaista innovatiivista putkisuojaa käytetään öljy- ja kaasuteollisuudessa.

jaaritus

Sementtipohjainen vaahto on tällaisen rakennusmateriaalin kannattavin ja käytännöllinen käyttö.

 • Kuten todistetusti kokemus, se on erinomainen huoneen ääni- ja lämmöneristys. Ja palvelee pitkään asianmukaisella viimeistelyllä.
 • Jos korjaus on tarpeen, vaahtobetonilattia on helpompi purkaa kuin raskasta laastia. Ja vaurioitun alueen on myös helppo nimetä uudelleen.
 • Vaahtopalkin paino ei aiheuta vakavaa painetta rakennuksen kriittisiin osiin. Tästä syystä useimmin vaahtobetoni on tärkein materiaali sirontaa varten asuntoissa, julkisissa tiloissa, taloissa ja teknisissä kerroksissa.

On mahdollista lisätä sellaisiin merkittäviin ominaisuuksiin, että lattian itsekudontaohjeet raaka-aineen vaahtotaseilla on melko yksinkertainen ja kaikille. Olemme tyytyväisiä siihen, että se on hieman pienempi.

Monoliittiset vaahtobetoniseinät

Vaahtobetoniseinien täyttö on varsin suosittu rakentaminen paitsi asuinrakennuksille, myös korkeille rakennuksille. Tällainen pystytys kestää paljon vähemmän aikaa, koska seinämien kerääntymisen rinnalla niitä lämmitetään ja ulko- ja sisäpuolelta viimeistelystä riippuu myös muottirakenteesta. Mutta kaikki riippuu rakennustekniikasta.

 1. "Lego-lohkot" vahva ja tiheä polyfoam.

Ensimmäisessä tapauksessa etukäteen valmistetuille sääolosuhteille on asetettu toisiinsa kiinnitettyjen onton vaahtolohkojen erityiset kehykset. Pakollinen pituussuuntainen vahvistus. Kun kaadatte yhden seinän hihnan, jatka pysyvän muottien keräämistä toiselle. Ja niin edelleen, alas kattoon.

Ja kuten aina, "lauma voissa" löydettiin tällaisessa "hunajan tynnyrissä". Tosiasia on, että vaahto ei anna kosteutta, joka ei ole kovin hyvä kodin mikroilmastoon. Kyllä, ja jyrsijät rakastavat syödä vaahtoa. Jotkut heittivät häntä näissä kaivannoissa. Siksi talon rakentamisen edut tällä tavoin voivat silti väittää.

 1. Kaataminen pysyvään muottiin.

Luotettavampi ja käytännöllisempi menetelmä monoliittisten seinien valupäässä on viimeistelyaineiston valmistukseen tarkoitettu pysyvä muotti. Esimerkiksi ulompi puoli on tiilistä, ja sisäpuoli on OSB: n tai vanerin valmistusta. Tällaisessa muottipesässä oleva vaahtokerros tulee olemaan enemmän lämmöneristäjä kuin kantajamateriaali. Ja matalatiheyksisten vaahtobetonien tuotemerkkien käyttö säästää rahaa. Tämän järjestelmän mukaan voit rakentaa enemmän kuin kolme kerrosta.

 1. Monoliittinen seinämä vaahtobetonilla, jossa on irrotettava muotti.

Se vaatii enemmän taitoa, koska pintaan vaikuttaa tiettyjä vaatimuksia. Sitä käytetään valmiina muottijärjestel- mänä sekä kotitekoisena laminoitua vaneria.

Hahmotella: Tämäntyyppinen rakenne on työlämpi, koska aikaa ja vaivaa käytetään kokoonpanon ja irrottamisen muottiin sekä eristys, julkisivu ja sisustus. Jälleen seinämän paksuus kasvaa johtuen tiheämpiä vaahtobetonibrändejä, koska se on se, joka ottaa kaikki kantavuuteen.

Saat lisätietoja rakennusseinien eduista monoliittisesta vaahtobetonista julkaisussa "Rakentaminen vaahtobetonista - lohko tai monoliittiset seinät. Mikä on kannattavampaa ja parempaa? ".

Litteiden kattojen laite ja ullakkotilojen katto

Työtasojen täyttäminen vaahtobetonilla on toinen tehokas tapa lämmittää katto luotettavalla pinnoitteella. Mutta on syytä muistaa, että jos katto, jossa on kaltevuus, jopa pieni, sellainen nestemateriaali kuin kaupallinen vaahtobetoni, se on lähes mahdotonta tasaisesti kaataa. Tarvitset huipputasoa ja hyvää tahtoa.

Tällaisten töiden hinta ei voi vaan olla iloinen. Saantaa käyttää matalatiheyksistä vaahtosbetonia. Mutta jos se on tarkoitettu jatkuvasti toimimaan ullakolla, sitten varovasti, tuotemerkki vähintään D800 on otettu.

Lisäksi, jos aiot tehdä töitä itsellesi, harkitse huolellisesti, kuinka nostat laitteiston ja varmista seoksen tarjonta. Loppujen lopuksi, jos sen toimittaminen yli 5 metrin korkeudelle on tarpeen, ei voida tehdä ilman gerotoripumppua. Mutta se on kallista eikä aina perusteltua. Seuraavassa tarkastellaan tätä ongelmaa ja monia muita.

Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota itsehankintaan

Päättäessä raaka-aineen vaahtobetonin rakentamisesta sinun on määriteltävä selkeästi kykynsä. Kysymyksiä ei esiinny, jos olet tässä numerossa, ei ole jotain, jota koirandinosaurus söi. Muissa tapauksissa sinun on harkittava vakavasti sitä, koska vaahtobetoni ei ole tavallinen tavanomaisten aggregaattien ratkaisu.

Tässä pienin erehdys kääntyy hyvän vaahtobetonin sekaan tavalliseksi sementti-hiekkalaastiin, jossa on vailla vettä ja sementtiä. Samalla kun ajattelemme tätä asiaa, harkitse itsenäisen työn tärkeimpiä kohtia.

Täytä lattiat ja ullakko

Täytä parvi ja lattiat ovat suunnilleen samaa tekniikkaa. Ero ei ole merkittävä. Tarkastele vivahteita kussakin tapauksessa.

Merkka vaahto. Minkä tiheyden betoniliuoksessa lattiapinnoitteelle riippuu huoneen tyypistä ja sen käyttötehosta. Keskimäärin otetaan käyttöön liuokset, joiden tiheys on D300 - D400 ensimmäisen lämmöneristyskerroksen osalta, ja D500 - D1000 ylimpään ytimeen. Tyhjät käyttämättömät ullakkot, hyväksyttävä luokka vaahtobetoni on D400.

Jos tämän tiheyden pääkerroksissa ei riitä, käytä yhdistettyä menetelmää, nimittäin vaahtobetonin "eristyksen" ensimmäinen kerros ja sementti-hiekkalaasti. Mikä on kokonaispaksuuden paksuus, päätetään erikseen, mutta vähintään 50 mm ensimmäisestä ääneneristyskerroksesta ja toisesta viimeistelystä.

Kattorakenteiden, ullakoiden ja lattian kaatamisen tekniikka on lähes identtinen ja koostuu seuraavista vaiheista:

 • Alueen puhdistaminen ja pinnan valmistaminen pohjamaalilla. Jos lämmintä lattiaa käytetään, on aika suunnitella ja testata se. Muuten vaahtobetoni on erinomainen materiaali lämmitetyn lattian asennusta varten.
 • Valokehien sijoittaminen puisten laatikoiden muotoon, joiden likimääräinen solukoko on 50 x 50 cm. On epäkäytännöllistä tehdä vähemmän ja vaikeampaa, koska raakatuote on tasoitettava. Tällaiset työt vaativat liikkumavaraa. Kattoja varten käytetään puun sijasta lohkoja, jolloin solujen koko on suurempi. Kaikki riippuu pinta-alasta.
 • Riippuen laitteiden tyypistä ja täyttökorkeudesta, harkitse parempaa työskentelyä sen kanssa. Saatat tarvita lisäpumppu, joka syöttää seoksen yli 8 metrin korkeuteen.
 • Kun ensimmäinen vaahtobetonin kerros on kovettunut, kattosidoksen viimeistelyn taso lasketaan edellä kuvatun periaatteen mukaisesti, kun pakkolevyjen pakollinen asetus on pohja. Katteen tapauksessa kerros on hyvin eristetty. Vedenpitävät vaahtotukit suoritetaan seuraavasti. Ensinnäkin koko pinta peitetään täysin hermeettisellä polyeteenikalvolla, jossa on kunnolliset paperilevyt toisiinsa. Joka tapauksessa ruiskutetaan korkealaatuisella vesipitoisella koostumuksella. Ja vasta sen jälkeen suoritetaan toisen kerroksen täyttö.
 • Kuukauden seisovan lasin jälkeen voit jatkaa viimeistelyn loppuun - laminaatti, korkki, linoleumi, laatta, posliinilaatta - mitä sydämesi toivoo. Kattoissa ja ullakoissa tarvitaan korkealaatuista rullaneristystä.

Periaatteessa olemme määrittäneet pääkatot kattojen ja lattioiden kaatamiseksi. Yksityiskohtaisemmat suositukset riippuvat yksittäisistä projektiolosuhteista.

Tämän artikkelin video osoittaa selvästi, mitä tehdä ja mikä on ehdottomasti kielletty käytettäessä valmiita vaahtobetoniä.

Seinät täytetään vaahtobetonilla

Kuten jo mainittiin, seinien täyttö vaahtobetonin kanssa voi tapahtua sekä irrotettavalla että pysyvällä muottirakenteella. Tarkastellaan tällaisen monoliittisen seinämän rakenteen ensimmäistä, halvempaa versiota.

Perusteellinen työ

Tämän tyyppiselle rakenteelle ei tarvita erityistä perustusta. Kaikki riippuu maaperästä rakennustyömaalla ja pohjaveden esiintymistiheydestä. Aseta pohja, kuten joka tapauksessa. Emme lopu tässä vaiheessa tarkemmin. Haluan todeta, että kun säätiö seisoo, voit tehdä hitsaamalla vahvistushäkkejä seinille. Meidän tapauksessamme pituussuuntainen vahvistus suoritetaan koko korkeudelle, kuten alla olevassa kuvassa esitetään.

Samaan aikaan tällaiset kehykset voidaan korvata tavallisilla asbestisementtiputkilla. Tämä menetelmä ei ole yhtä luotettava, mutta helpompi suorittaa. Samassa vaiheessa kaikki viestinnät on kirjanmerkitty myöhemmälle monoliitokselle.

Seinien kaataminen

Rakennuskustannusten maksimoimiseksi käytetään muottirakenteena vähintään 10 mm: n paksuista laminoitua vaneria. Projektin mukaan muotti on leikattu ja asennettu itsekierteittäviin ruuveihin ylimääräisten tukien avulla. Huomaa, että sen on oltava irrotettava. Siksi harkita muottien purkamista etukäteen.

Jumper-laite

Raudoitettujen betonirakenteiden käyttö monoliittirakenteessa ei ole kiitollinen. Ne on myös valmistettu vaahtobetonia lisäämällä vahvistusta, kuten alla olevassa kuvassa esitetään.

Monoliittisen rakenteen mahdollisuudet ovat paljon laajemmat kuin tavanomaisista lohkoista. Voit esimerkiksi tehdä valtavia ikkunoita kapeilla väliseinillä, täydentää eteinen tai talon osan loppuvaiheessa.

Armopoyas täyttö

Panssaroitu hihna vaahtobetoniseinille on välttämätöntä kuorman tasaiselle jakautumiselle katosta. Se on valmistettu vahvistetusta kehyksestä ja tavanomaisesta betoniratkaisusta niiden ympärillä.

Katteen asennus

Armopoyassa tarvitaan puutavaraa kehän ympärillä. Jo nyt on mahdollista järjestää puukattorakenteita katolle. Lattian osalta teräsbetonien käyttö ei ole toivottavaa niiden suuren painon vuoksi. Mutta voit kaataa vaahtobetoniä, muuten halvin vaihtoehto.

Tätä varten valmistetaan puinen laatikko ja se lyödään levy-aineella, esimerkiksi lasimagnesiumilla (SML), kuten alla olevassa kuvassa.

Sisäseinien laite

Sisäseinät voidaan asentaa kipsilevystä tai myös vaahtobetonia voidaan kaataa samaan irrotettavaan muotti- tekniikkaan. Sen avulla voit tehdä ympäröivän rakenteen mahdolliset muutokset ja paksuus.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten vaahtobetoni kaadetaan, alla oleva video kertoo siitä. Kuten näette, kaataminen vaahtobetonilla ei ole yhtä pelottavaa ja vaikeaa kuin voi näyttää ensi silmäyksellä. Laadukkaan vaahtobetonin valmistuksessa voit tehdä siitä mitään.