Betonipylväät

Betonipylväät ovat kantavia rakenteita, jotka tarjoavat rakennuksia pystysuoralla jäykkyydellä. Tyypillisesti sarake on monoliittinen ja metalli, jonka valinta riippuu vaaditusta kantokyvystä. Pylväiden tarkoituksena on tukea ylemmän kerroksen, parvekkeiden, terassien ja muiden rakennusten elementtejä. On mahdollista tehdä betonipilareita omiin käsiisi, nämä voivat olla tavallisia neliömäisiä putkielementtejä tai alkuperäisiä kauniita rakenteita, jotka voivat antaa korostuksen rakennuksille.

tapaaminen

Sarake on tarkoitettu rakennusten koristeelliseen suunnitteluun ja toimii myös rakennusten tukena. Ne on asennettu parvekkeille, terasseille, verannalle, kuistille, takana vedenalaisille lattialle, sisätilojen tiloille ja takapihalle. Tukien kovaa kuormitusta aiheuttaen ne valmistetaan noudattaen enimmäismäärää nykyisten sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Betonipilareilla on seuraavat tyypit:

Erilaisia ​​konkreettisia sarakkeita käytettäessä on eritelty seuraavia tuotantotekniikka-tyyppejä:

 • Tehdasrakennuksessa valmistetaan tehdasvalmisteiset kannattimet, jotka kuljetetaan työpisteeseen, jossa ne on asennettu. Esivalmistetuilla sarakkeilla on seuraavat edut: suhteellisen alhainen hinta, asennusnopeus, laastin nopea kuivaus.
 • Monoliitti. Täytetään rakennustyömaalla suoritetussa muodossa. Kun työskentelet monoliittisten pylväiden kanssa, erotetaan seuraavat edut: kyky seurata betoniliuoksen laatua ja seoksen puuttumista. Havainnoista havaitut puutteet: pitkä valmistusajankohta, odotellaan seoksen jähmettymään muodossa.
Takaisin sisällysluetteloon

Asennusominaisuudet

Neliöpylväät on asennettu rakennusten ja rakenteiden kulmien reunaan, kiinnitettynä ankkureihin katon ja alustan pohjaan. On kuitenkin huomattava, että neliöputken asentaminen omilla kädillä on työläs ja monimutkainen prosessi, joten kokeneet rakentajat eivät suosittele tällaisten sarakkeiden asentamista omiin käsiinsä. Tukirakenteet voivat olla pienen alueen tiiliseinän muodossa. Kuistilla tai kuistilla asetetut tuet puusta tai lokeista.

Asennettaessa tukielementtiä betonipohjalle teräslaseja kiinnitetään ensin ankkureilla ja ne sitten asentavat tuen ja betonin. Talojen rakentamisessa on erittäin tärkeä rakenteen keskellä sijaitsevat tukirakenteet. Tällöin käytetään sarakepidikkeitä metallin vahvistuksen laskennallisella poikkileikkauksella ja sen jälkeen betoniliuoksen kaatamalla ja muottiin asennuksella.

Pylväselementtien betonointi omiin käsiinsä on tärkeä tapahtuma, joka on tehtävä vastuullisesti ja joilla on tietty tietopohja ja taidot teosten tuotannossa. Betonointi lomakkeisiin suoritetaan jatkuvasti pitämällä vaakasuora asento, joka auttaa välttä- mään välijäähdytysliitosten muodostumista ja säästää rakenteen tuhoutumisesta.

Rakennusvaiheet

Betonituen rakentaminen koostuu seuraavista vaiheista:

 • Ennen työn aloittamista valmistele tarvittavat työkalut ja materiaalit.
 • puhdista pinta roskista;
 • jatka rakennustyön asentamista;
 • suorittamaan lujitettavia töitä;
 • sitten betoniliuos kaadetaan ja kuivauksen jälkeen puretaan muotti.

Betoniseoksessa on oltava muovinen sakeus ja vahva kiinteytymisen jälkeen. Rakenteen lujuuteen vaikuttavat betoniliuoksen komponentit ja raudoituksen tekniset ominaisuudet, joilla on seuraavat ominaisuudet:

 • vahvuus;
 • hitsauksen helppous;
 • alhainen mahdollinen korroosiota tuotteessa;
 • hyvä tartunta.
Takaisin sisällysluetteloon

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Tukirakenteen korkealaatuista täyttöä betoniliuoksella tarvitaan seuraavia työkaluja, laitteita ja materiaaleja:

 • betonipumppu;
 • suorakulmainen kulma;
 • vasara;
 • rakennustaso;
 • metalli lanka;
 • puiset tuet;
 • vahvistettu verkko;
 • ruuvimeisseli;
 • kynnet ja ruuvit;
 • leveät levyt;
 • täryttimet;
 • laite betonimassan sekoittamiseksi;
 • mittanauha;
 • teräsnauha;
 • ankkuri;
 • vesi;
 • sementti;
 • hiekka;
 • kalkkia.
Takaisin sisällysluetteloon

Muottien asennus

Kiinnitä muottirakenne kunnioittaen rakenteen lujuutta ja luotettavuutta. Lomakkeen asennus tapahtuu tukien neljällä sivulla tukipuiden avulla. Jos pylväs on korkea - muotti on kiinnitetty kolmelle puolelle ja neljäs puoli kasvaa betonin kaatamisen yhteydessä. Lomakkeen kokoamisessa he havaitsevat rakenteen tasaisuuden, joka tarkastetaan rakennustasolla. Tasoitettu muotti on kiinnitetty ruuveilla, joiden avulla betoniseosta pidetään tuotteen sisällä. Seuraavaksi tarkista kulmien kulma suorakulmaisella kulmalla.

vahvistaminen

Asennettaessa saraketta käytetään pystysuoraa vahviketta, jonka läpimitta on noin 1,2 senttimetriä ja enemmän. Pystysuora vahvike koostuu neljästä tangosta, jotka sijaitsevat neliön kulmissa. Jotta helpotettaisiin venttiilien asennusta, joiden korkeus on yli kolme metriä, asenna lattia kaksi metriä.

Kehyksen tuki kannattaa kerätä eri menetelmillä. Kannatinrakenteen pieni koko, paino ja tilavuus kehystä kootaan tulevalle muottirakenteelle, joka tekee työtä omilla käsillä kallistamalla valmiin kehyksen. Suuri teräsrakenteen paino, sen pohja on valmiiksi koottu ja tangot on yhdistetty työmaalla, jossa yksittäiset tangot on asennettu. Asettamalla valmiin suunnittelun, sovelletaan erilaisia ​​levyt ja rekvisiitta. Vahvistustangojen kiinnittäminen toisiinsa tapahtuu metallilangalla, noin neljänkymmenen senttimetrin etäisyydellä.

betonointi

Betonin sekoittamisen alusta kiinnitetään huomiota betonin ominaisuuksiin. Tämä koostumus on liikkuvuus, jolla on tärkeä rooli pylväiden betonoinnissa. Mobiili betoni on helppo asentaa ja prosessissa ei tarvita tampereita ja houkutella betonipumppuja. Betonointi tapahtuu tasaisissa kerroksissa vaakasuorassa asennossa. Seoksen asettaminen, se joutuu ajoittain metsitankoihin.

Tarvittaessa sulje liuos. ei voi tehdä ilman syvää vibraattoria. Ilmakuplat poistetaan betonista napauttamalla vasaraa paljaalle muotille. Betonipylväät kohdistavat jaksottaisesti vahvistuskotelon. Laastin asettamiseksi valitaan sementti, joka on osa M400-laatua, joka tarvitsee yhden osan ja sekoitetaan kaksi osaa hiekkaa ja kaksi osaa soraa ja murskattua kiveä. Kuivat ainesosat kaadetaan vedellä tarvittavaan määrään homogeenisen paksun sakeuden saavuttamiseksi. Valmistetun betoniseoksen asennuksen lopussa jatketaan ankkureilla kiinnitetyn vahvikkeen asennusta.

Betoni on jätetty kuivumaan paikassa, jossa on optimaaliset lämpötilaolosuhteet ja kosteus. Betonin pinta kastellaan säännöllisesti vedellä ja tarvittaessa peitetään muovikelmulla, jotta vältetään kosketus saostukseen ja suoraan auringonvaloon.

Purkamismuoto

Kun betoniliuos kovettuu ja kerää sen suurimmat lujuusominaisuudet, jatka purkamista. Muottien poisto luotettavia ammattitaitoisia työntekijöitä. Purkaminen alkaa muottien sivuosien poistamisella, jotka eivät kanna rakenteen kuormitusta. Rakenteiden purkaminen on tärkeää, kun olet varmistanut betonin lujuuden, joka on vahvistettu rakennuskoodeilla ja säädöksillä. Määritä betoniliuoksen lujuus laboratoriossa tekemällä koekokeita materiaalinäytteistä. Purkaminen toteutetaan tiukassa järjestyksessä varmistaen rakenneosien turvallisuuden.

johtopäätös

Betonipylväiden menestyksekkään valmistuksen kannalta on tärkeää tarkastella seuraavia kohtia: maaperä, rakennuskohteen korkeus, alueen ilmastolliset ominaisuudet ja rakennuskohteen tarkoitus.

Asennuksen teknologisen sekvenssin ja konkreettisen ratkaisun oikean valmistelun huomioimisen ansiosta saat vahvan ja luotettavan perustan, jonka käyttöikä on pitkä.

Pylväiden täyttö betonilla

Seinät lohkon ensimmäisen kerroksen ja kaatamalla betonipylväät

Loppukauden aikana jatkoin talon rakentamista.

Ensimmäisen kerroksen ulkoseinien asentaminen

Seinien paksuus, jonka aloin suunnitella, oli 40 cm. Oletan, että Anapassa tämä paksuus riitti mukavaan elämään. Nyt 40 cm lämpöä säästävissä olosuhteissa, mutta se on melko mahdollista, jos mitään, selviytyä talven.

Ostin lohkon entisen pomoni alennuksella. Block käytti tavallista Murovia. Logiikka on yksinkertainen: sinun on silti eristettävä tällainen seinä, joten miksi käyttää ylimääräistä rahaa laajennettuun savi-lohkoon. Lohkon laatu on erittäin kunnollinen (lue artikkelini lohkon valitsemisesta).

Kiihdyttämistä varten otin lohkon 290 x 190 x 390 mm seinille. Toisin sanoen, päällekkäisyydet ovat 150 mm, mikä on täysin normaalia.

Ensimmäisen rivin asettaminen

Kohdistin ensimmäisen rivin tiilen ja 190 x 190 x 390 mm: n lohkon kanssa pyöreillä rei'illä (tällainen lohko on vankempi).

Tasaa ensimmäinen rivi tiilillä

Ja sitten jo asetettu 290 x 190 x 390 mm ensimmäiset 5-7 riviä. On vaikea työskennellä tällaisen korttelin kanssa edelleen - se on hyvin raskasta, vaikka reiät olivat neliöitä.

Jokainen 3 riviä (600 mm) laitettiin muurausverkkoon.

Rakenteiden ulkoseinien vahvistaminen

Ruutu välttämättä kulkee sarakkeissa. Lisäksi pylväiden keskiosassa saumojen päälle asetettiin kaksi 8 mm: n vahvistussauvaa. Tämä tapahtui parannusten parantamiseksi pylväiden ja seinien - näin monimutkainen seinämien rakentaminen seismiset alueet saadaan.

Suorita lohkot tai tarvitset nosturin?

Aluksi virhe oli täydellinen: päätin vetää korttelin talossa käsiini. Selkänojan ja kädet osoittivat nopeasti tämän päätöksen virheellisyyden. Autossa on 10 lohkolavaa, ja jokainen lava painaa noin 1,2 - 1,5 tonnia. Vedä paljon käsiä on hyvin ongelmallista.

Myöhemmin palkkasin nosturin, joka paljasti talon sisäpuolella olevat kuormalavat. Koska nosturin hiekka, joka oli talon vieressä maapallolla, nosturi ei voinut tulla lähelle. Minun piti tilata suuri nosturi, joka tuskin pääsi ulos ja oli kallis. Lohkokone (10 kuormalavaa) nosturi järjestettiin uudelleen noin 1,5 tunnissa tai noin 5 tuhannen ruplan aikana.

Vohli kova, mutta selkä on tärkeämpi!

[box type = "warning" align = "alignright" class = " width = "] Varmista, että budjetti on nosturi, jos vetokoukku ei voi siirtää kuormalavoja talon sisällä nuolella.

Muurauslaasti

Laasti oli 1: 4 sementtiä M500.

Yhdellä sekoittimella puoli sementtipussi, 8 kauhaa hiekkaa ja noin 2 kauhaa vettä. Liuoksen estämiseksi noin 0,5 litraa nestesaippua lisättiin sekoittimeen.

Keittotekniikka on seuraava:

 1. Sementti on jaettu puoleen;
 2. Kaada kahteen kauhaan vettä ja käännä sekoittimeen;
 3. Nukun 1/2 säkki sementtiä;
 4. Lisään nestemäistä saippuaa;
 5. Lisää hiekka vähitellen;
 6. Lopuksi korjaan liuoksen muovisuutta vedellä tai sementillä (lähinnä vettä).

Yksi vaivaaminen kestää noin 10-15 minuuttia.

rakennustelineet

5-6 riviä, työskentely maasta on mahdotonta ja teimme telineitä. Telineet on valmistettu kuormalavoista, 3 levyä 50 mm paksuja nauloja päälle. Kuormalavojen välinen etäisyys ei ole yli 2,5-3 metriä, muuten levyt alkavat vaikuttaa ja työ on vaarallista.

Periaatteessa, jos on olemassa hitsaaja ja siinä on vapaa vahvistus, sitten 12-14-lujasta voidaan hitsata kuutioita, joille levyt on asennettu. 3-4 kuutiota toisella puolella riittää. Skaalausnopeus on hyvä!

Voit tehdä ja vuohia, mutta kuormalavoista nopeammin, eikä sinun tarvitse käyttää arvokasta lautasia.

Betonipylväät

Pilarin vahvistaminen

Seinän kulmissa ja keskellä on tehty vahvistuskehyksiä kiristimillä.

Lattian korkeus oli suunniteltu olevan 2,8 metriä, joten kaikki puristimet olivat 70 cm korkeudeltaan 100 mm paksuilla (7 kpl). Tällöin 1,4 m: n pituus oli 200 mm (7 kpl). Ja viimeiset 70 cm jälleen 100 mm: n välein (7 kpl). Joten lujittaa asianmukaisesti vaarallisten alueiden vahvistamista.

Otin 14 mm pylväiden armatut, ja päällekkäisyys oli 1 metri. Tiedän, että olisi parempi hitsata 30 cm: n päällekkäisyyksiä, kaksi kummallakin puolella, mutta monimutkaisessa rakenteessa tällainen vahvistusmahdollisuus on myös sallittu.

Kehykset ovat parhaiten sidoksissa muuraukseen, koska silloin on hankala sitoa puristimet.

Joidenkin siirtymien vuoksi jouduin hieman siirtämään seiniä niin, että kehykset olivat seinien sisällä. Silti en tarkastanut ja irrotanut kehyksiä, kun kaatoi pohjaa.

Muottipylväiden asennus

Muurattujen sisäisten väliseinien osalta oli tarpeen täyttää pylväät betonilla. Ennen kaatamista on asennettava muottipesä.

Työskentelin töissä varaston metallimuotona, joka asennetaan nosturilla. Tämä muotti ei sovi minulle - pienimuotoista nosturia on vähän. Ja aivan kuten, että työssä he eivät anna laatoja, hän on jatkuvasti töissä.

Siksi tein sen romumateriaaleista. Irrotin ylimääräiset levyt 25 mm: n levyiltä ja heittivät niistä suojia. Kiinnitin kaiken tämän 3 mm: n johtimeen kierretyksi kaksinkertaisesti. Crepe 4-5 paikkaa. Kuten kävi ilmi, tämä on kaukana parhaasta vaihtoehdosta - muotti oli halkeileva ja pelkäsin laittaa täryttimen sisään, joten kaatoja oli enemmän kuin tarpeeksi!

[box type = "warning" align = "alignright class =" "width =" "] On kuitenkin parempi käyttää joko vaneria tai OSB: tä muottiin [/ box]

Sarake muottiin seinään

Työssä vietiin rakennustangot pähkinöillä (ne voidaan vuokrata).

Mutta nurkkapylväät joutuin keksimään pyörän uudelleen.

Kohdistuspalkin muottien kiinnitys

Kuten näet, porasin seinän, työnnän tangon tai tangon palkin läpi reikään. Pylväs vedettiin sitten vastakkaiseen pulttiin lanka.

Olen sidottanut kulmat lujittavalla langalla ja sisälläni sitoin sen nurkassa olevan profiiliputken kanssa. Lisäksi kulmat vetivät suojat toistensa välillä. Se osoittautui melko kiinteäksi rakenteeksi. Mutta pelkäsin edelleen heittää vibraattoria.

Kolmen puolen ja kahden sarakkeen sisältämät kolumnit käyttivät suunnilleen samaa tekniikkaa.

Keskipylväät ja lateraaliset.

Älä pelkää, sarakkeet eivät ole vielä alttiina eikä kohdistettu. Mutta hyvin voidaan nähdä kiinteänä.

Tärkein virhe - toivoin levyn ja muurauksen vahvuutta. Viimeisessä valokuvassa keskellä ikkunan kaltevuuden eston taakse. Kaatamisen yhteydessä muuraus tuhoutui ja betoni virrasi. Minun piti kiireesti tehdä muotti ja asentaa se uudelleen. Ja vain piti kiinnittää lohkon seinät tukien avulla!

Kiinnitä lohkoseinät aina aukoilla. Vaikka näyttää siltä, ​​että ne ovat raskaat eivätkä mene mihinkään. Mason helposti murtuu, vaikka seinämä olisi paksu ja laituri 2-3 korttelin pituinen. sisältöön ↑

Lattiat maahan

Kaada 12 kolonnia 0,5 m3 käsissä on erittäin vaikeaa - se on 6 m3 betonia tai 18 tonnia. Joten sinun täytyy kaataa betonipumppua. Anapassa suuri betonipumppu kuitenkin vie 9 000 minimipitoisuutta, mikä on 25 m3 betonia. Kulut 9 tuhatta 6 m3: lle ei ole järkevää!

Siksi päätin tehdä lattiat välittömästi. Räjäsin koko yksikön 3 kuormalavalla hyvin reunaan niin, että se ei häiritse ja päätti kaataa loput 10 cm: n paksuisella betonivalmisteella verkon yli.

Noin tänä aikana vaimoni päätti korvata huoneen ja keittiön huoneen paikoilla. Joten minun täytyi purkaa viemärit samaan aikaan. Täällä arvostin oikeaa neuvontaa nukahtamaan puhtaalla maaperällä ilman kiviä.

Hiekalla tasoitin täyttöpinnan, tein tamper ja asetin majakat.

Valmistelut betonien valmistamiseksi lattioille

Majakat sijoitetaan linjan alle 1,5 metrin askelin, jotta voit päästä sääntöön. Periaatteessa sääntöä ei vaadittu, ja majakat olivat erittäin hyödyllisiä betonituotannon tasoittamisessa.

Päällinen muovikelmu, joka kiinnitettiin lujitemuotoihin. Seinissä ja pylväissä, jotka on vapautettu noin 15 cm, liitokset on nauhatettu naamiointinauhalla, jotta kalvo ei jumiisi betonoinnin aikana. Päällekkäisyys oli noin 40-50 cm.

Hän laittoi elokuvan illalla, ja aamulla hän osoitti, että kosteus haihtuu kuivasta maasta ja että talo on suojattava siitä.

Betonin kaataminen

Kaato itse meni nopeasti, vaikka betonin kaataminen oli liikaa, mutta muotti oli nopeasti asetettu ja kaadettu. Valunut betoni kerätään ja käytetään betonin valmistuksessa.

Varsinainen konkreettinen "vain".

On hyvä, että hän heitti muovikalvon hiekkaan - kalvo ei sallinut hiekkaa imemään kosteutta betonista, muuten betoni nopeasti asettuu ja meillä ei olisi aikaa tasoittaa sitä. Ja niin kaikki meni hyvin. Ja koska nämä halkeamat muodostui vähän.

12,5 m3 betonia kaadettiin.

septumit

Muotoilun poistamisen jälkeen alkoi toinen osa: väliseinien asentaminen.

Tässä riitelin vaimoni ja avopuoleni kanssa. Kaikki halusivat asentaa taloon 8 x 10 m alue 12 x 12 m :).

Ensimmäinen kompastuskivi oli salin ulkoasussa, jossa oli keittiö ja huone, jossa oli wc. Minun piti vaihtaa ne.

Toinen väijytys oli, että arkkitehti vei portaalin, jonka pituus oli 2,6 metriä, radoilla (zabezhnymi). Ja he vaativat portaikkoa laskeutumalla. Joten portaat nousivat 4 m, ja ylimmäisen kerroksen rakenteet purjehtivat. Toisin sanoen koko toisessa kerroksessa oli täytynyt olla täysin uudistettu.

Ja se koski osioita, koska meidän oli tehtävä portaiden, huoneiden seinät. Se osoittautui erittäin hyvältä.

Jos tilaat hankkeen, ota allekirjoituksesi vaimosi ja avopuolison verellä, ettet muuttaisi suunnitelmiani! Vain, pelkään, että se ei säästä sinua rakentamisen aikana.

Lopetan tämän nyt, ja kuvaan asettelut, portaat ja lattiat seuraavassa postissa.

Työt betonipylväiden kaatamiseksi

Pylväät ovat laakerirakenteita, jotka antavat rakenteelle pystysuoran lujuuden ja jäykkyyden. Riippuen muodostuneesta kantavuustasosta ja tuotantomenetelmästä, nykyään rakennetaan useita sarakkeita: metallia, esivalmistettuja ja monoliittisia. Yksi tärkeimmistä menetelmistä pylväsrakenteen pystyttämiseksi on se, että betonin siirtäminen pylvääseen pidetään yleisin.

Sarakkeiden rakentaminen vähentää rakennusaikaa.

Siksi suosituimmat, kustannustehokkaat ja usein käytetyt itserakennustyöt ovat monoliittisia sarakkeita. Metalliosien ja monoliittisten pylväiden etuja pidetään niiden erittäin nopeana erektioksi, mikä lyhentää rakentamisen aikaa.

Prosessin ominaisuudet

Metallipylväät asennetaan erikoislaitteiden avulla.

Talon äärimmäisissä kulmissa (pienimmällä kuormituksella) sarakkeita voidaan valmistaa teräksisistä neliöputkista, joiden kokonaispoikkileikkaus on 150 mm, jotka on yhdistetty alustaan ​​ja kattopintaan ankkureilla.

Ainoa haittapuoli tällaisten sarakkeiden käyttämisestä on niiden melko monimutkainen asennus (nosturin avulla). Tämä ei ole aina suositeltavaa itsenäisten ja sarakkeiden betonisoitumiseksi.

Pylväiden roolissa myös pienet tiiliseinät voivat toimia. Verannalla ja kuistilla voit käyttää pyöreitä lokeja tai puupalkkeja. Betonipohjassa ne kiinnitetään asentamalla teräslaseihin, jotka on kiinnitetty etukäteen ankkureilla, mitä seuraa betonitointi.

Talon tärkeimmät pylväsrakenteet ovat rakennuksen keskiosassa sijaitsevat pylväät.

Betonin sijoittaminen sarakkeisiin: a-enintään 5 m; suurempi kuin 5 m; sisään - paksulla vahvistuksella; g-muottirakenne irrotettavalla suojuksella; 1 - muotti; 2-puristin; 3-kauha; 4-värähtelijä joustavalla akselilla; 5 - vastaanottava suppilo; 6-link-runko; 7- asennettava tärytin; 8, 9-taskut; 10- irrotettava suojus.

Useimmissa tapauksissa valmistetaan tietyn (lasketun) osan metallipäällystetyt kehykset, jotka on valettu betonista varastomuotojen avulla.

Betonipylväiden täyttäminen on vastuullinen tapahtuma, joka edellyttää sopimuskumppanin tiettyjä tietoja ja taitoja. Ihanteellisesti betonia pitäisi kaataa betoniin kerralla välttäen kylmän kylmän liitoksen välttämiseksi.

On tärkeää varmistaa, että kolonnin kylmä sauma oli täysin vaakasuorassa asennossa. Muussa tapauksessa sarake joutuu tuhoutumaan.

Työkaluettelo

Pilarien tehokkaan kaatamisen tekemiseksi betonilla tarvitaan seuraavat työkalut ja rakennuslaitteet:

Betonipumppua tarvitaan sarakkeiden rakentamisen aikana.

 • kulma oikeaan kulmaan;
 • puiset tuet, joissa on panokset;
 • tasolla (voit käyttää vettä);
 • ruuvit (mahdollisuuksien mukaan ruuvimeisselillä) ja kynnet;
 • vasara (sledge hammer);
 • metalli lanka;
 • vahvikkeet (tai verkot);
 • levyt enimmäisleveydellä (muottipaneelit);
 • ulkoiset tai sisäiset täryttimet (tai betonipumppu), jotka voidaan tarvittaessa vaihtaa metallivarrella;
 • mittanauha;
 • betonisekoittimella (tai millä tahansa laitteella konkreettisen liuoksen sekoittamiseen);
 • ankkuripultit;
 • erilaiset puristimet;
 • metallinen sauva.

Rakennusvaiheet

Sarakkeiden täyttäminen betonilla merkitsee seuraavia rakennusvaiheita

Sarakkeen muotti: kilpi, ankkuri, tukijalka.

Vahvistustyöt

Pylväiden järjestely käyttää tavallisesti pystysuoran vahvikkeen asennusta, jonka keskimääräinen halkaisija on vähintään 12 mm ja joka koostuu neljästä pääpellistä (tangot), jotka on sijoitettu neliön muotoon (sen pääkulmissa). Rakennustelineiden asennus on helpompaa kuin yli 3 metrin korkeudella. Rakennustelineet on varustettava lattian leveydellä, joka on korkeintaan 1 m korkeudella 2 metrin korkeudella ja 0,8 metrin korkeudella olevilla aidoilla. Sarakkeiden runkorakenteet voidaan koota eri tavoin.

Pienillä kokoluokilla, tilavuuksilla ja painolla sarakekehys voidaan asentaa tulevalle muottipaketille, joka voidaan tehdä manuaalisesti kallistamalla valmiin kehysrakenteen. Jos raudoituksen halkaisija ei ole yli 16-20 mm ja se on melko raskas, olisi tarkoituksenmukaisempaa valmistaa runkopohja ja sitten neulo se paikalleen asentamalla yksittäiset sauvat. Kun sijoitetaan pylväiden valmiin runko ja sen purkaminen edelleen, käytetään erilaisia ​​rekistereitä ja levyjä.

Nivelten (tai hitsauksen) aikana pystysuoran pylväskehyksen asennuksessa on toivottavaa, etteivät ne kestä niitä. Vahvistustangot kiinnitetään toisistaan ​​erityisellä kiinnittimellä (metallilangalla) tietyllä etäisyydellä toisistaan, mikä on yleensä 40 cm.

Muottien asennus

Normaalissa tapauksessa mittalaatikko kootaan tarvittaviin sisäisiin mittoihin (esimerkiksi 25x25 cm). Asennuksen tulee olla hyvin varovainen. Muotti on asennettu valmiiksi vahvistetun pylvään 4 puolelle.

Pilarin kaikkiin sivuihin on asennettu puiset pultit. Kolonnin suurilla mitoilla, muotti on asennettu kolmelta puolelta ja loput puolelta kasvatetaan betonitoimessa. Muottirakenteinen laatikko (joka on tehty lankkuista, vanerista jne.) On asetettava tasolle ja kiinnitettävä ruuveilla betonielementin säilyttämiseksi. Nurkan avulla oikeiden kulmien vastaavuus tarkistetaan.

betonointi

Betonilla työskentelyllä on omat vivahteensa. Kun valitaan sarakkeita, yksi tärkeimmistä parametreista on betonin liikkuvuus. Tavallisille monoliittisille pylväälle käytetään P2-P3: n liikkuvuutta omaavaa betonia, ja kun paksujen lujitetuista rakenteista on valettu palsseja, on toivottavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuusarvo on P4 tai suurempi. Tämäntyyppistä betoniseosta kutsutaan myös betoniseksi betoniksi. Tämäntyyppinen betoni kuljettaa melko hyvin muotolevyssä, vaikkakin ilman eri värähtelijöitä ja betonipumppuja. Kun kaadetaan betonia, se rakentuu vähitellen.

Betoni kaadetaan yhtä suuriksi vaakasuoriksi kerroksiksi, jotka on asetettu väistämättä yhteen suuntaan. Kun muotti on täytetty, betonilaastin on perusteellisesti repeytynyt. Betonisekoitusta voidaan sitoa metallitangon avulla. Betoniseoksen tiivistämiseksi käytetään ulkoisia tai syviä tärinöitä. Kotona säännöllisin väliajoin koskettaminen vasaralla paljaalla muottipesällä auttaa eroon ylimääräisistä ilmakupleista betonissa. Betonirakentamisprosessin suorittaminen on jatkuvasti seurattava ja korjattava vahvistuskoteloa siten, että se sijoitetaan keskelle.

Valunut betoniseos voi koostua sementtibrändistä M400 (1 osa), hiekasta (2 osaa), soraa tai murskattua kiveä (jonka partikkelikoko on vähintään 20 mm tilavuudeltaan 4 osaa) ja vettä, kunnes saavutetaan haluttu konsistenssi homogeeninen massa. Kun pylväiden betonointi on valmis, kiinnitys kiinnitetään niihin ankkuripulttien avulla.

Muottien poisto. Rakenne puretaan sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut lopullisen voimakkuutensa.

Ei myöskään pidä unohtaa, että sen ominaisuuksien saavuttamiseksi betoni tarvitsee erityistä huolenpitoa, johon kuuluu optimaalisten kuivausolosuhteiden ja kosteustason aikaansaaminen.

Pylväiden betonointi

Pylväät, joiden poikkileikkauspinta on 0,4-0,8 m ilman leikkaavia kauluksia, ovat betonipäässä keskeytyksettä enintään 5 metrin korkeudeltaan, vapaasti pudottamalla betoniseos suoraan muottiin suoraan kuljetusastiasta. Betoniseoksen laskeutumista suuremmasta korkeudes- ta käytetään liitosrenkoja.

Sarakkeet, joiden läpimitta on alle 0,4 metriä ja joiden poikkileikkauksen pylväät, joissa on leikkaavat kiinnikkeet, jotka aiheuttavat betoniseoksen erottumisen, kun se putoaa, konkreettisesti keskeytyksettä enintään 2 metrin korkeuteen. Tässä tapauksessa betoniseos syötetään sivuseinämien muotti. Sekoita betoniseos syvälle tai ulkoiselle täryttimelle. Seuraavat korkeusalueet ovat betonoituja vasta työstettävän sauman rakentamisen jälkeen.

Kun pylväitä betonoituu, muottien alaosa täytetään 10-20 cm: n korkeudelle sementtilaastilla, joka on 1: 2-1: 3, jotta vältettäisiin viallisen betonin muodostuminen karkeiden aggregaattien klustereilla ilman liuosta. Betoniseoksen pudotessa suurin murskattu kivi kiinnitetään tähän liuokseen ja sen seurauksena muodostuu normaalin koostumuksen seos.

Tiivistä suojakalvon paksuuden noudattami- seksi sarakkeissa käytetään erityisiä tiivisteitä, jotka on valmistettu sementtilaastista ja kiinnitetty ennen betonisoitumista vahvistuspalkkeihin tiivisteen sisältämällä sitovalla langalla valmistuksen aikana.

Korkeiden pylväiden muotti on asennettu vain kolmelta puolelta, ja neljäsosaa se kasvaa betonitoimisprosessissa. Jos palkkeja ja palkkeja, joilla on paksu lujitus, sijaitsevat pylväiden yläpuolella, jotka eivät salli pylväiden betonointia ylhäältä, niiden annetaan olla konkreettisia, kunnes niihin kiinnitetyt palkit vahvistetaan.

Sarakkeet ovat pääsääntöisesti betonoituja koko lattian korkeudelle ilman niveltyksiä. Työsaumat voidaan järjestää vain alapinnan A - A yläpuolella tai palkkien ja palkkien B - B pohjalla. Teollisten työpöytien sarakkeissa työsaumat voidaan järjestää nosturikannattimien B - B yläosaan tai pohjan yläosaan A - A yläosaan konsolit (ulkonemat) B - B, tukevat nosturikannat. Sallitut säikeet voidaan järjestää pohjan A - A yläosaan ei - palkin lattian pylväistä ja pääkaupungin B - B pohjasta. Pääkaupunki tulisi betonoitua samanaikaisesti lattialevyn kanssa.

Työsaumojen sijainti sarakkeiden betonoitumisen aikana

Miten pilarien betonointi on: valmistelutoiminta, metallipohjan kokoonpano ja puskureiden asennus

Rakennusrakenteessa olevat pylväät ovat sekä koristeellisia että käytännöllisiä - ne ovat rakennuksen tärkeä tukiosa. Ja koska oletuksena oletetaan, että tukit ovat raskaasti ladattuja, niin luonnollisesti ne olisi tehtävä mahdollisimman tarkasti kaikkien olemassa olevien sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten oikeasti kaadetaan betonipylväät, mikä on tärkeää harkita ja mitä tehdä, ei suositella.

Valokuvat valmiista tuista

Aluksi tarkastelemme näiden konkreettisten tavaroiden luokittelua ja niitä koskevia vaatimuksia.

Tuoteluokat

Nämä mallit jaetaan ensisijaisesti seuraaviin pääluokkiin:

Esimerkki neliöpylväistä

Lisäksi tuotantotekniikassa on eroja.

Esimerkki rakenteesta, jossa on modulaariset tuet

Erikseen kannattaa harkita tämäntyyppisten valmiiden betonituotteiden luokittelua - kaikki tiedot esitetään jäljempänä olevassa taulukossa.

Näiden parametrien perusteella sinun on valittava valmiit esivalmistetut sarakkeet.

Koska emme harkitse valmiiden tuotteiden asentamista, mutta puhumme yksityiskohtaisesti monoliittisen tuen laitteesta, meidän on ymmärrettävä tällaisten tukien vaatimukset.

Monoliittisen tuen täyttäminen

Betoniyhdistelmän vaatimukset ovat hyvin yksinkertaiset - kovettumisen aika on helposti ennustettava, massan tulee olla muovia ja jäädytettynä sen pitäisi olla kestävä.

Lujuusindeksiin vaikuttaa betonin koostumus sekä käytetyn raudoituksen ominaispiirteet.

Erityisesti metallilla on oltava seuraavat ominaisuudet:

 1. Hyvä hitsauskyky;
 2. Alhainen korroosion todennäköisyys;
 3. Väsymyslujuus;
 4. Erinomainen tarttumisaste betonirakenteen kanssa.

Ja luonnollisesti betonipylväiden tuotannon onnistumisen kannalta on otettava huomioon kaikki seuraavat seikat:

 1. Esineiden lattiat, joihin tukit on asennettu;
 2. Kohteen tarkoitus - loppujen lopuksi sarakkeiden tulevan kuormituksen taso riippuu suoraan tästä;
 3. Maaperän tyyppi kohteeseen;
 4. Alueella, joka on rakenteilla, ilmastolliset piirteet.

Vinkki: Vahvitetun betonin todella korkealaatuisen tuen saamiseksi kannattaa tutustua valtion standardien 23009-78, 18979-90, 25628-90 ja 23899-79 sisältämiin tietoihin. Näissä asiakirjoissa on yleisiä tietoja konkreettisten tuotteiden ja sarakkeiden oikeasta valmistuksesta.

Periaatteessa, kun tarkastelemme tuotteita, jotka olemme valmiit, voit siirtyä suoraan niiden kokoonpanoon ja valuun.

Joten, lyhyt askel-askeleelta ohjeita rakennusten tukien asentamiseen.

DIY monoliittiset tuet

Ennen kuin aloitamme, kannattaa panna merkille yksi tärkeä näkökohta - harkitsemme helpoin kokoonpanomenetelmä, joka voidaan turvallisesti toteuttaa itsenäisesti. Esimerkiksi yksityisen talon rakentamiseen.

Julkaisemalla katsaus itse valurautapilarin rakentamiseen kasvi ei ole järkevää, olen samaa mieltä. Ainakin, koska kaikki samanlaiset selviytymään tällaisesta esineestä eivät toimi - sinun täytyy houkutella monia korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, jotka itse tietävät, miten tällaiset tehtävät suoritetaan.

Valmistelutyö ja säätölaite

Periaatteessa valmistelu koostuu pääasiassa tarpeesta vapauttaa kaikki tilaa tulevien tukien ympärille, jotta voidaan muodostaa nopeasti ja tehokkaasti muotti.

Mutta säätiö on monimutkaisempi. Ainakin, koska on olemassa tilanteita, joissa pilari on asennettava lattialaattaan tai tavalliseen tasoitukseen - tässä tapauksessa säätiö on lähes mahdotonta järjestää.

He yleensä tekevät näin - ne tukeutuvat ns. Betoniin, jonka kulmissa on reikiä ruuveille. Näillä pultteilla kantapää on kiinnitetty vaakasuoraan alustaan, jonka takia pystysuuntainen pylväs pidetään.

Kiinnitä "kantapää" levyyn

Kiinnitä huomiota! Tähän tekniikkaan perustuvien betonipäällysteiden täyttäminen merkitsee automaattisesti sitä, että lattialevy tai lattia on erittäin vahva. Jos esim. Lattia on ohut, ja sen alapuolella on löysä maaperä, niin tietenkin tuki ei pysy tiukasti. Varmista siis, että tarkastelet tietyn objektin kaikkia ominaisuuksia.

Nyt käsitellään tuen asennusmenetelmää säätiöön.

Jos on mahdollista mennä syvälle maahan ja kaataa pohja, sen laitteen järjestys pitäisi olla näin:

 1. Kaivoa kuoppaa maahan leveydellä metriä metriä kohden ja syvyys yhtä metriä (säädetty maaperän jäädyttämistä varten).
 2. Kaatopaikka kaadetaan pohjaan, joka sitten syöksyy.
 3. Kaivon seinät ja pohja on suljettu kattohuopalla - tämä on vedeneristyskerros, jonka seurauksena pylvään perusta kestää suuruusluokkaa pidempään.
 4. Kattointimateriaalin tasossa vaakarungon pohja on koottu vahvikkeesta. Tälle kehykselle on kiinnitetty pystysuorat metallipalkit, jotka ulottuvat ylöspäin (maanpinnan yläpuolella) kaivon keskeltä.

Rebar-kokoonpanoperiaate

 1. Pohja on täynnä betonia. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 15 - 20 senttimetriä.
 2. Kun massa on kovettu, sylinterin muotoinen muotti on valmistettu galvanoidusta teräksestä, joka asetetaan pohjaan niin, että pystypalkit ovat sen keskelle. Sylinterin halkaisijan tulee olla yhtä suuri kuin tulevan sarakkeen halkaisija. Poikkeama sallitaan suuremmassa suunnassa, muttei vähäisessä määrin.
 3. Sylinteriin kaadetaan betoniseos, ja galvanoidun ja maadoitetun tilan koko peitetään maan päällä.

Kuten näette, tulos on eräänlainen betoni "kantapää", joka ei itke, eikä tartu - se pysyy takana maaperän painosta sylinterin ympärillä.

Jalostusprosessi sarakkeelle

Huomaa, että sylinterin muotoinen muotti on esimerkkinä - jos pylväs on suorakulmainen tai neliö, niin muotti voidaan vastaavasti tehdä samaksi. Tämä ei ole joustavista materiaaleista, vaan esimerkiksi puusta.

Jos perustus on valmis ja metallitangot työntyvät pystysuoraan siitä, on mahdollista aloittaa betonipilarien valmistus suoraan.

Metallipohjan asennus ja sivujen asennus

Itse asiassa kaikki työ, joka tehdään ennen pääseoksen kaadetaan on asennus metallirunko sarake ja muottiin.

Kehys on asennettu paksuisesta raudoituksesta ja muotti voi koostua esimerkiksi tällaisista materiaaleista:

 • Puupaneeleista ja -levyistä;
 • Galvanoitu levy;
 • Muovista jne.

Tässä on tärkeää, että muotti osoittautui mahdollisimman sileäksi, jotta myöhemmin sarakkeiden tasoa tai muotoa ei tarvitsisi leikata, tasoittaa tai rakentaa kipsillä. Jos se muuttuu epätasaisesti - se ei tuota suuria ongelmia, mutta hauska sisustuksella lisätään varmasti.

Näkyvänä esimerkkinä pidä kaikkein monimutkaisimpia muottiasetuksia - pyöreitä tukia varten.

Galvanointiarkit muottien kokoonpanoon

Kehys ja reunus tehdään näin:

 1. Alapuolelta ulkonevat palkit sidotaan teräsvaijeriin (myös pystysuoraan) niin kauan kuin mahdollista. On tarpeen tehdä kaikki niin, että pystysuora tulos koostuu useista rinnakkaisista sauvoista. Tällöin metallia ei saa sijoittaa lähelle toisiaan - linjojen välissä on oltava vähintään 5 senttimetrin etäisyydellä.

Se on tärkeää! Ottakaa huomioon se, että lujituksen tulisi kulkea suunnilleen samalla etäisyydellä tulevan sarakkeen keskikohdasta ja sen reunoista - tämä vaikuttaa suoraan tuotteen kuormittavuuteen. Jos näin ei tehdä, on selvää, että keskiakseli on voimakas ja reunat ovat heikot tai päinvastoin.

 1. Kun vaaditun korkeuden runko on koottu, liitokset kääritään galvanoidut teräslevyt, jotka asetetaan toisiinsa. Samanaikaisesti ennen ylemmän "sylinterin" asentamista - tukirakennukset asennetaan alemman altaan ansiosta, minkä vuoksi metallirungon viivat on kiinnitetty yhteen paikkaan oikealla etäisyydellä muodon reunasta.

Pyöreän sarakkeen alaosa

Periaatteessa se ei saa asentaa kaikkia muotoseoksia kerralla. Eli voit laittaa ensin yhden osan, täyttää sen ja seoksen alkuasetuksen jälkeen seuraavan tasoasennuksen.

Tässä on yksi vaikea hetki - kaatuminen tarkoittaa pääsääntöisesti, että jonkin aikaa on aika puristaa paljon painavaa nestemäistä seosta muottiin. Tämä tarkoittaa, että galvanoidut levyt voivat johtaa ", mikä johtaa sarakkeen muodon muodonmuutokseen. Siksi yritä kiinnittää arkit "omallukseen".

Jos runko on koottu ja muotti on asennettu, betoni kaadetaan sen sisäiseen tilaan. Kun se kuivuu, sivut poistetaan ja tuki on itse asiassa valmis jälkikäsittelyyn.

Tällä tarkistuksemme on ohi. Nyt tiivistetään.

johtopäätös

Olemme ymmärtäneet yksityiskohtaisesti sarakkeiden luokittelun ja millä tavoilla ne voidaan tehdä. Lisäksi tarkastelimme sekvenssiä ja miten betonin sarakkeet kaadettiin omiin käsiinsä. Toivomme, että tiedot ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä.

Jos haluat oppia vieläkin enemmän, suosittelemme, että katsot lisää videota tässä artikkelissa.

Työt betonipylväiden kaatamiseksi

Pylväät ovat laakerirakenteita, jotka antavat rakenteelle pystysuoran lujuuden ja jäykkyyden. Riippuen muodostuneesta kantavuustasosta ja tuotantomenetelmästä, nykyään rakennetaan useita sarakkeita: metallia, esivalmistettuja ja monoliittisia. Yksi tärkeimmistä menetelmistä pylväsrakenteen pystyttämiseksi on se, että betonin siirtäminen pylvääseen pidetään yleisin.

Sarakkeiden rakentaminen vähentää rakennusaikaa.

Siksi suosituimmat, kustannustehokkaat ja usein käytetyt itserakennustyöt ovat monoliittisia sarakkeita. Metalliosien ja monoliittisten pylväiden etuja pidetään niiden erittäin nopeana erektioksi, mikä lyhentää rakentamisen aikaa.

Prosessin ominaisuudet

Metallipylväät asennetaan erikoislaitteiden avulla.

Talon äärimmäisissä kulmissa (pienimmällä kuormituksella) sarakkeita voidaan valmistaa teräksisistä neliöputkista, joiden kokonaispoikkileikkaus on 150 mm, jotka on yhdistetty alustaan ​​ja kattopintaan ankkureilla.

Ainoa haittapuoli tällaisten sarakkeiden käyttämisestä on niiden melko monimutkainen asennus (nosturin avulla). Tämä ei ole aina suositeltavaa itsenäisten ja sarakkeiden betonisoitumiseksi.

Pylväiden roolissa myös pienet tiiliseinät voivat toimia. Verannalla ja kuistilla voit käyttää pyöreitä lokeja tai puupalkkeja. Betonipohjassa ne kiinnitetään asentamalla teräslaseihin, jotka on kiinnitetty etukäteen ankkureilla, mitä seuraa betonitointi.

Talon tärkeimmät pylväsrakenteet ovat rakennuksen keskiosassa sijaitsevat pylväät.

Betonin sijoittaminen sarakkeisiin: a-enintään 5 m; suurempi kuin 5 m; sisään - paksulla vahvistuksella; g-muottirakenne irrotettavalla suojuksella; 1 - muotti; 2-puristin; 3-kauha; 4-värähtelijä joustavalla akselilla; 5 - vastaanottava suppilo; 6-link-runko; 7- asennettava tärytin; 8, 9-taskut; 10- irrotettava suojus.

Useimmissa tapauksissa valmistetaan tietyn (lasketun) osan metallipäällystetyt kehykset, jotka on valettu betonista varastomuotojen avulla.

Betonipylväiden täyttäminen on vastuullinen tapahtuma, joka edellyttää sopimuskumppanin tiettyjä tietoja ja taitoja. Ihanteellisesti betonia pitäisi kaataa betoniin kerralla välttäen kylmän kylmän liitoksen välttämiseksi.

On tärkeää varmistaa, että kolonnin kylmä sauma oli täysin vaakasuorassa asennossa. Muussa tapauksessa sarake joutuu tuhoutumaan.

Työkaluettelo

Pilarien tehokkaan kaatamisen tekemiseksi betonilla tarvitaan seuraavat työkalut ja rakennuslaitteet:

Betonipumppua tarvitaan sarakkeiden rakentamisen aikana.

 • kulma oikeaan kulmaan;
 • puiset tuet, joissa on panokset;
 • tasolla (voit käyttää vettä);
 • ruuvit (mahdollisuuksien mukaan ruuvimeisselillä) ja kynnet;
 • vasara (sledge hammer);
 • metalli lanka;
 • vahvikkeet (tai verkot);
 • levyt enimmäisleveydellä (muottipaneelit);
 • ulkoiset tai sisäiset täryttimet (tai betonipumppu), jotka voidaan tarvittaessa vaihtaa metallivarrella;
 • mittanauha;
 • betonisekoittimella (tai millä tahansa laitteella konkreettisen liuoksen sekoittamiseen);
 • ankkuripultit;
 • erilaiset puristimet;
 • metallinen sauva.

Rakennusvaiheet

Sarakkeiden täyttäminen betonilla merkitsee seuraavia rakennusvaiheita

Sarakkeen muotti: kilpi, ankkuri, tukijalka.

Vahvistustyöt

Pylväiden järjestely käyttää tavallisesti pystysuoran vahvikkeen asennusta, jonka keskimääräinen halkaisija on vähintään 12 mm ja joka koostuu neljästä pääpellistä (tangot), jotka on sijoitettu neliön muotoon (sen pääkulmissa). Rakennustelineiden asennus on helpompaa kuin yli 3 metrin korkeudella. Rakennustelineet on varustettava lattian leveydellä, joka on korkeintaan 1 m korkeudella 2 metrin korkeudella ja 0,8 metrin korkeudella olevilla aidoilla. Sarakkeiden runkorakenteet voidaan koota eri tavoin.

Pienillä kokoluokilla, tilavuuksilla ja painolla sarakekehys voidaan asentaa tulevalle muottipaketille, joka voidaan tehdä manuaalisesti kallistamalla valmiin kehysrakenteen. Jos raudoituksen halkaisija ei ole yli 16-20 mm ja se on melko raskas, olisi tarkoituksenmukaisempaa valmistaa runkopohja ja sitten neulo se paikalleen asentamalla yksittäiset sauvat. Kun sijoitetaan pylväiden valmiin runko ja sen purkaminen edelleen, käytetään erilaisia ​​rekistereitä ja levyjä.

Nivelten (tai hitsauksen) aikana pystysuoran pylväskehyksen asennuksessa on toivottavaa, etteivät ne kestä niitä. Vahvistustangot kiinnitetään toisistaan ​​erityisellä kiinnittimellä (metallilangalla) tietyllä etäisyydellä toisistaan, mikä on yleensä 40 cm.

Muottien asennus

Normaalissa tapauksessa mittalaatikko kootaan tarvittaviin sisäisiin mittoihin (esimerkiksi 25x25 cm). Asennuksen tulee olla hyvin varovainen. Muotti on asennettu valmiiksi vahvistetun pylvään 4 puolelle.

Pilarin kaikkiin sivuihin on asennettu puiset pultit. Kolonnin suurilla mitoilla, muotti on asennettu kolmelta puolelta ja loput puolelta kasvatetaan betonitoimessa. Muottirakenteinen laatikko (joka on tehty lankkuista, vanerista jne.) On asetettava tasolle ja kiinnitettävä ruuveilla betonielementin säilyttämiseksi. Nurkan avulla oikeiden kulmien vastaavuus tarkistetaan.

betonointi

Betonilla työskentelyllä on omat vivahteensa. Kun valitaan sarakkeita, yksi tärkeimmistä parametreista on betonin liikkuvuus. Tavallisille monoliittisille pylväälle käytetään P2-P3: n liikkuvuutta omaavaa betonia, ja kun paksujen lujitetuista rakenteista on valettu palsseja, on toivottavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuusarvo on P4 tai suurempi. Tämäntyyppistä betoniseosta kutsutaan myös betoniseksi betoniksi. Tämäntyyppinen betoni kuljettaa melko hyvin muotolevyssä, vaikkakin ilman eri värähtelijöitä ja betonipumppuja. Kun kaadetaan betonia, se rakentuu vähitellen.

Betoni kaadetaan yhtä suuriksi vaakasuoriksi kerroksiksi, jotka on asetettu väistämättä yhteen suuntaan. Kun muotti on täytetty, betonilaastin on perusteellisesti repeytynyt. Betonisekoitusta voidaan sitoa metallitangon avulla. Betoniseoksen tiivistämiseksi käytetään ulkoisia tai syviä tärinöitä. Kotona säännöllisin väliajoin koskettaminen vasaralla paljaalla muottipesällä auttaa eroon ylimääräisistä ilmakupleista betonissa. Betonirakentamisprosessin suorittaminen on jatkuvasti seurattava ja korjattava vahvistuskoteloa siten, että se sijoitetaan keskelle.

Valunut betoniseos voi koostua sementtibrändistä M400 (1 osa), hiekasta (2 osaa), soraa tai murskattua kiveä (jonka partikkelikoko on vähintään 20 mm tilavuudeltaan 4 osaa) ja vettä, kunnes saavutetaan haluttu konsistenssi homogeeninen massa. Kun pylväiden betonointi on valmis, kiinnitys kiinnitetään niihin ankkuripulttien avulla.

Muottien poisto. Rakenne puretaan sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut lopullisen voimakkuutensa.

Ei myöskään pidä unohtaa, että sen ominaisuuksien saavuttamiseksi betoni tarvitsee erityistä huolenpitoa, johon kuuluu optimaalisten kuivausolosuhteiden ja kosteustason aikaansaaminen.

Pylväiden betonointi

Pylväät, joiden poikkileikkauspinta on 0,4-0,8 m ilman leikkaavia kauluksia, ovat betonipäässä keskeytyksettä enintään 5 metrin korkeudeltaan, vapaasti pudottamalla betoniseos suoraan muottiin suoraan kuljetusastiasta. Betoniseoksen laskeutumista suuremmasta korkeudes- ta käytetään liitosrenkoja.

Sarakkeet, joiden läpimitta on alle 0,4 metriä ja joiden poikkileikkauksen pylväät, joissa on leikkaavat kiinnikkeet, jotka aiheuttavat betoniseoksen erottumisen, kun se putoaa, konkreettisesti keskeytyksettä enintään 2 metrin korkeuteen. Tässä tapauksessa betoniseos syötetään sivuseinämien muotti. Sekoita betoniseos syvälle tai ulkoiselle täryttimelle. Seuraavat korkeusalueet ovat betonoituja vasta työstettävän sauman rakentamisen jälkeen.

Kun pylväitä betonoituu, muottien alaosa täytetään 10-20 cm: n korkeudelle sementtilaastilla, joka on 1: 2-1: 3, jotta vältettäisiin viallisen betonin muodostuminen karkeiden aggregaattien klustereilla ilman liuosta. Betoniseoksen pudotessa suurin murskattu kivi kiinnitetään tähän liuokseen ja sen seurauksena muodostuu normaalin koostumuksen seos.

Tiivistä suojakalvon paksuuden noudattami- seksi sarakkeissa käytetään erityisiä tiivisteitä, jotka on valmistettu sementtilaastista ja kiinnitetty ennen betonisoitumista vahvistuspalkkeihin tiivisteen sisältämällä sitovalla langalla valmistuksen aikana.

Korkeiden pylväiden muotti on asennettu vain kolmelta puolelta, ja neljäsosaa se kasvaa betonitoimisprosessissa. Jos palkkeja ja palkkeja, joilla on paksu lujitus, sijaitsevat pylväiden yläpuolella, jotka eivät salli pylväiden betonointia ylhäältä, niiden annetaan olla konkreettisia, kunnes niihin kiinnitetyt palkit vahvistetaan.

Sarakkeet ovat pääsääntöisesti betonoituja koko lattian korkeudelle ilman niveltyksiä. Työsaumat voidaan järjestää vain alapinnan A - A yläpuolella tai palkkien ja palkkien B - B pohjalla. Teollisten työpöytien sarakkeissa työsaumat voidaan järjestää nosturikannattimien B - B yläosaan tai pohjan yläosaan A - A yläosaan konsolit (ulkonemat) B - B, tukevat nosturikannat. Sallitut säikeet voidaan järjestää pohjan A - A yläosaan ei - palkin lattian pylväistä ja pääkaupungin B - B pohjasta. Pääkaupunki tulisi betonoitua samanaikaisesti lattialevyn kanssa.

Työsaumojen sijainti sarakkeiden betonoitumisen aikana

Työt betonipylväiden kaatamiseksi

Pylväät ovat laakerirakenteita, jotka antavat rakenteelle pystysuoran lujuuden ja jäykkyyden. Riippuen muodostuneesta kantavuustasosta ja tuotantomenetelmästä, nykyään rakennetaan useita sarakkeita: metallia, esivalmistettuja ja monoliittisia. Yksi tärkeimmistä menetelmistä pylväsrakenteen pystyttämiseksi on se, että betonin siirtäminen pylvääseen pidetään yleisin.

Sarakkeiden rakentaminen vähentää rakennusaikaa.

Siksi suosituimmat, kustannustehokkaat ja usein käytetyt itserakennustyöt ovat monoliittisia sarakkeita. Metalliosien ja monoliittisten pylväiden etuja pidetään niiden erittäin nopeana erektioksi, mikä lyhentää rakentamisen aikaa.

Prosessin ominaisuudet

Metallipylväät asennetaan erikoislaitteiden avulla.

Talon äärimmäisissä kulmissa (pienimmällä kuormituksella) sarakkeita voidaan valmistaa teräksisistä neliöputkista, joiden kokonaispoikkileikkaus on 150 mm, jotka on yhdistetty alustaan ​​ja kattopintaan ankkureilla.

Ainoa haittapuoli tällaisten sarakkeiden käyttämisestä on niiden melko monimutkainen asennus (nosturin avulla). Tämä ei ole aina suositeltavaa itsenäisten ja sarakkeiden betonisoitumiseksi.

Pylväiden roolissa myös pienet tiiliseinät voivat toimia. Verannalla ja kuistilla voit käyttää pyöreitä lokeja tai puupalkkeja. Betonipohjassa ne kiinnitetään asentamalla teräslaseihin, jotka on kiinnitetty etukäteen ankkureilla, mitä seuraa betonitointi.

Talon tärkeimmät pylväsrakenteet ovat rakennuksen keskiosassa sijaitsevat pylväät.

Betonin sijoittaminen sarakkeisiin: a-enintään 5 m; suurempi kuin 5 m; sisään - paksulla vahvistuksella; g-muottirakenne irrotettavalla suojuksella; 1 - muotti; 2-puristin; 3-kauha; 4-värähtelijä joustavalla akselilla; 5 - vastaanottava suppilo; 6-link-runko; 7- asennettava tärytin; 8, 9-taskut; 10- irrotettava suojus.

Useimmissa tapauksissa valmistetaan tietyn (lasketun) osan metallipäällystetyt kehykset, jotka on valettu betonista varastomuotojen avulla.

Betonipylväiden täyttäminen on vastuullinen tapahtuma, joka edellyttää sopimuskumppanin tiettyjä tietoja ja taitoja. Ihanteellisesti betonia pitäisi kaataa betoniin kerralla välttäen kylmän kylmän liitoksen välttämiseksi.

On tärkeää varmistaa, että kolonnin kylmä sauma oli täysin vaakasuorassa asennossa. Muussa tapauksessa sarake joutuu tuhoutumaan.

Työkaluettelo

Pilarien tehokkaan kaatamisen tekemiseksi betonilla tarvitaan seuraavat työkalut ja rakennuslaitteet:

Betonipumppua tarvitaan sarakkeiden rakentamisen aikana.

 • kulma oikeaan kulmaan;
 • puiset tuet, joissa on panokset;
 • tasolla (voit käyttää vettä);
 • ruuvit (mahdollisuuksien mukaan ruuvimeisselillä) ja kynnet;
 • vasara (sledge hammer);
 • metalli lanka;
 • vahvikkeet (tai verkot);
 • levyt enimmäisleveydellä (muottipaneelit);
 • ulkoiset tai sisäiset täryttimet (tai betonipumppu), jotka voidaan tarvittaessa vaihtaa metallivarrella;
 • mittanauha;
 • betonisekoittimella (tai millä tahansa laitteella konkreettisen liuoksen sekoittamiseen);
 • ankkuripultit;
 • erilaiset puristimet;
 • metallinen sauva.

Rakennusvaiheet

Sarakkeiden täyttäminen betonilla merkitsee seuraavia rakennusvaiheita

Sarakkeen muotti: kilpi, ankkuri, tukijalka.

Vahvistustyöt

Pylväiden järjestely käyttää tavallisesti pystysuoran vahvikkeen asennusta, jonka keskimääräinen halkaisija on vähintään 12 mm ja joka koostuu neljästä pääpellistä (tangot), jotka on sijoitettu neliön muotoon (sen pääkulmissa). Rakennustelineiden asennus on helpompaa kuin yli 3 metrin korkeudella. Rakennustelineet on varustettava lattian leveydellä, joka on korkeintaan 1 m korkeudella 2 metrin korkeudella ja 0,8 metrin korkeudella olevilla aidoilla. Sarakkeiden runkorakenteet voidaan koota eri tavoin.

Pienillä kokoluokilla, tilavuuksilla ja painolla sarakekehys voidaan asentaa tulevalle muottipaketille, joka voidaan tehdä manuaalisesti kallistamalla valmiin kehysrakenteen. Jos raudoituksen halkaisija ei ole yli 16-20 mm ja se on melko raskas, olisi tarkoituksenmukaisempaa valmistaa runkopohja ja sitten neulo se paikalleen asentamalla yksittäiset sauvat. Kun sijoitetaan pylväiden valmiin runko ja sen purkaminen edelleen, käytetään erilaisia ​​rekistereitä ja levyjä.

Nivelten (tai hitsauksen) aikana pystysuoran pylväskehyksen asennuksessa on toivottavaa, etteivät ne kestä niitä. Vahvistustangot kiinnitetään toisistaan ​​erityisellä kiinnittimellä (metallilangalla) tietyllä etäisyydellä toisistaan, mikä on yleensä 40 cm.

Muottien asennus

Normaalissa tapauksessa mittalaatikko kootaan tarvittaviin sisäisiin mittoihin (esimerkiksi 25x25 cm). Asennuksen tulee olla hyvin varovainen. Muotti on asennettu valmiiksi vahvistetun pylvään 4 puolelle.

Pilarin kaikkiin sivuihin on asennettu puiset pultit. Kolonnin suurilla mitoilla, muotti on asennettu kolmelta puolelta ja loput puolelta kasvatetaan betonitoimessa. Muottirakenteinen laatikko (joka on tehty lankkuista, vanerista jne.) On asetettava tasolle ja kiinnitettävä ruuveilla betonielementin säilyttämiseksi. Nurkan avulla oikeiden kulmien vastaavuus tarkistetaan.

betonointi

Betonilla työskentelyllä on omat vivahteensa. Kun valitaan sarakkeita, yksi tärkeimmistä parametreista on betonin liikkuvuus. Tavallisille monoliittisille pylväälle käytetään P2-P3: n liikkuvuutta omaavaa betonia, ja kun paksujen lujitetuista rakenteista on valettu palsseja, on toivottavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuusarvo on P4 tai suurempi. Tämäntyyppistä betoniseosta kutsutaan myös betoniseksi betoniksi. Tämäntyyppinen betoni kuljettaa melko hyvin muotolevyssä, vaikkakin ilman eri värähtelijöitä ja betonipumppuja. Kun kaadetaan betonia, se rakentuu vähitellen.

Betoni kaadetaan yhtä suuriksi vaakasuoriksi kerroksiksi, jotka on asetettu väistämättä yhteen suuntaan. Kun muotti on täytetty, betonilaastin on perusteellisesti repeytynyt. Betonisekoitusta voidaan sitoa metallitangon avulla. Betoniseoksen tiivistämiseksi käytetään ulkoisia tai syviä tärinöitä. Kotona säännöllisin väliajoin koskettaminen vasaralla paljaalla muottipesällä auttaa eroon ylimääräisistä ilmakupleista betonissa. Betonirakentamisprosessin suorittaminen on jatkuvasti seurattava ja korjattava vahvistuskoteloa siten, että se sijoitetaan keskelle.

Valunut betoniseos voi koostua sementtibrändistä M400 (1 osa), hiekasta (2 osaa), soraa tai murskattua kiveä (jonka partikkelikoko on vähintään 20 mm tilavuudeltaan 4 osaa) ja vettä, kunnes saavutetaan haluttu konsistenssi homogeeninen massa. Kun pylväiden betonointi on valmis, kiinnitys kiinnitetään niihin ankkuripulttien avulla.

Muottien poisto. Rakenne puretaan sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut lopullisen voimakkuutensa.

Ei myöskään pidä unohtaa, että sen ominaisuuksien saavuttamiseksi betoni tarvitsee erityistä huolenpitoa, johon kuuluu optimaalisten kuivausolosuhteiden ja kosteustason aikaansaaminen.