Kaatamalla konkreettinen sokea alue yksityisen talon ympärille

Betonipinta - tärkeä osa taloa. Usein tämä rakenne tuntuu merkityksettömältä, mutta jos tarkastelet kysymystä, se on hyvin tärkeää. Sinun on noudatettava tekniikkaa ja valittava oikea muotoilu. Kuinka täyttää sokea alue itsenäisesti talon ympärillä, kuten alla on kuvattu.

Mikä se on?

Betoni sokea alue - pakollinen tapahtuma. Laitteella on erittäin tärkeä tehtävä - säätiön suojaus. Tämä talon ympärillä oleva elementti poistaa sateen ja sulanut kosteuden kellareiden seinämältä, mikä vähentää kuivatusta kuivatusjärjestelmään ja pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Ennen kuin sokea alue on omalla kädellä, on määritettävä sen leveys. Tietyn toiminnon suorittamiseksi sen ulkonema sokea-alueen ympärillä on yhtä metriä. Tällä arvolla voit luotettavasti suojata kellarin seinät. Joissakin tapauksissa on sallittua vähentää leveyttä, mutta vain jos se on ehdottoman välttämätöntä (esimerkiksi siteissä rajoitetut olosuhteet). Minimiarvo on 80 cm. On tärkeää ottaa huomioon katon rungon ulokkeet. Sen ulkoneman maan pinnalla tulisi olla vähintään 20 cm pienempi kuin betonisuojan uloke.

Sokean alueen tärkein tehtävä on suojata pohja vedeltä

Vedenpitävyys lisäksi sokea alue ottaa useita muita toimintoja:

 • talon arkkitehtonisen ulkoasun loppuunsaattaminen;
 • laite kävelyalueella rakennuksen ympärillä (sokea alue rooli polku).

Sokea alue voi käyttää kävelykaduksi vain matalille yksittäisille rakennuksille, jos jään poistaminen on helppoa katosta ja lumesta. Talvella on tärkeää muistaa turvaohjeet, sillä kun lähdetään lähellä räystää, on olemassa vaara, että lumi ja jää joutuvat ihmiselle.

Rakennuskulma SNiP: n mukaan

Päätoiminnon suorittaminen - veden virtaus, sokea alue on suoritettava rinteellä. Korkeuden pienentäminen tapahtuu talon seinistä poispäin.

Rakennuksen ympärillä olevan sokean alueen laite on vähintään 0,015 kaltevuus.

Tämä arvo tarkoittaa, että jokaisen mittarin vaakasuorassa pystysuora muutos on 1,5 cm. Ennen sokean alueen kaatamista on tarpeen laskea sen korkeus talon seinien lähelle.

Sokean alueen rakentaminen ja materiaalit

Betoni sokea alue on järjestetty yksinkertaisesti. Sokean alueen täyttäminen yksittäisen talon ympärillä ei edes ammattilainen. Laite vaatii seuraavien materiaalien valmistusta:

 1. Lisäys, joka on tehtävä ennen kuin täytetään ratkaisu käsissä. Voit tehdä eri materiaalien täyttöä. Suunnittelu mahdollistaa keskikokoisen tai karkean hiekan, hiekan ja soran, murskatun tai soran käytön ei ole kovin suuri osa. On mahdotonta kaataa sementtilaastia hienon hiekan päälle. Tällainen pohja voi kutistua, mikä aiheuttaa sokean alueen betonin halkeilua. Parasta on tehdä tyyny kahdesta materiaalista. Ensimmäinen kerros on tehtävä, jotta pohja maaperän kompakti ja tasoittaa sen. Voit tehdä tämän käyttämällä soraa tai roskaa. Toisen kerroksen valmistaminen on hiekkaa.
 2. Voiman lisäämiseksi sokean alueen kaataminen merkitsee vahvistamista. Voit tehdä elementin vahvistamisen talon ympärillä verkkojen vahvistamisen avulla. Suosittelemme, että ruudut saadaan aikaan 6-8 mm: n halkaisijalta, riippuen pohjamaalin ominaisuuksista. Sokea alueen laite olettaa silmäkoko 30x30 tai 50x50 mm.
 3. Ennen kaatamista on tehtävä muotti. On tarpeen tehdä puiset suojat sokea alueen ympärillä, jotta estetään betoniliuoksen leviäminen. Lankkujen valmistukseen tarvitaan puiset lankut. Leveys valitaan sokeiden paksuuden mukaan. Ratkaisun säilyttäminen riittää ostamaan materiaalia, jonka paksuus on 22-25 mm.
 4. Valmistuksen tärkein materiaali on konkreettinen ratkaisu. Tärkeintä tässä on valita seoksen oikea merkki, betonin lujuusluokan on oltava vähintään B15 (vanha merkintä M200).

Voit käyttää korkeamman luokan ratkaisuja, mutta se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Rakennuksen kestävän elementin tekemiseksi kannattaa myös ajatella pakkasenkestävyyttä. Sakka-alueen betonipitoisuuden on oltava vähintään F50. On suositeltavaa tehdä valinta F100-merkin hyväksi. Tällainen ratkaisu tarjoaa elementin parhaan resistenssin lämpötilavaihteluihin. Betonin valmistuksessa on tärkeää kunnioittaa sen osien osuuksia.

Betonin koostumus jalkakäytävässä

Jotta laatutyötä voidaan tehdä omilla kädillä, sinun on valittava oikein betoniseos. Voit saada kaatamisen ratkaisun kahdella tavalla:

 • tehtaan osto ja kuljetus betonisekoittimella;
 • itse ruoanlaitto
Betoniyhdistelmätaulukko

On parempi tehdä valinta toisen vaihtoehdon puolesta. Tämä johtuu seuraavista tekijöistä:

 • ostaa valmis seos on aina kalliimpaa kuin ruoanlaitto omalla kädellä;
 • pieni määrä betonia tarvitaan sokea alueella, ja kasvit myyvät sitä melko suuria määriä;
 • Ei tarvitse toimituskuluja.

Kodin käsityöläisen on seoksen valmistuksessa vain oikein valittava komponentit ja pidettävä mittasuhteet. Betonirakenteen koostumus on seuraavanlainen:

 • sementti (PC400 on parempi käyttää);
 • hiekka (paras vaihtoehto on keskikokoinen, hieno sallittu);
 • karkea aggregaatti (murskattu kivi tai sora);
 • vettä.

Jokaisen komponentin mittasuhteet määräytyvät sen mukaan, mitä konkreettista merkkiä haluat saada. Betoniluokalle B15 (optimaalinen sokea alueelle) mittasuhteet tulisi tehdä näin:

 • sementti -1 osa;
 • hiekka - 2,8 osaa;
 • karkea aggregaatti - 4,8 osaa.

Nämä 10 litran sementtiosuudet antavat sinulle mahdollisuuden saada 54 litraa betoniseosta. Jokainen 6 osaa vettä painon tulisi olla 10 osaa sementtiä.

Jos on tarpeen luoda toisen brändin materiaali, eikä tietoja ole paremmin perehtynyt, on muistettava, että yleensä mittasuhteet näyttävät suunnilleen 1: 3: 4 (sementti: hiekka: murskattu kivi).

Työjärjestys

Tee-se-itse-laite suorittaa toimien suorittamisen seuraavassa järjestyksessä:

 • ensin sinun on tehtävä merkintä kentällä;
 • kaivamalla kaivantoa rakennuksen kehän ympäri sokean alueen syvyyteen (riippuen pellavan ja betonin paksuudesta);
 • pohjaseppä;
 • muottipaneelien asentaminen ja niiden yhteenliittäminen;
 • löysät materiaalit (hiekka, murskattu kivi) konsolidoimalla;
 • vahvistamisen silmäkoko;
 • levyjen asentaminen, jotka toimivat laajennusliitoksissa, jotka eivät salli betonin halkeilua talvikaudella 2 metrin askeleella;
 • betonin asettaminen ja tiivistyminen, kohdistaminen;
 • pinta-silitys;
 • odottaa aikaa rakentaa voimaa, huoltaa konkreettisia.

On tärkeää varmistaa, että sokean alueen ja seinän välinen etäisyys on noin 2 cm. Tämä aukko mahdollistaa eri painoisten rakenteiden asentamisen toisistaan ​​riippumatta ja estää halkeamien ilmenemisen.
Täysimittaisen betonin kokonaisuus tapahtuu 28 vuorokautta keskimääräisellä päivittäisellä lämpötilalla +20 astetta. Jos ilman lämpötila on alhaisempi, tarvitaan enemmän aikaa. Muotti voidaan poistaa 70%: n kovettumisen jälkeen.

Betonin huolto on sen säännöllinen kostutus. Kosteuden haihtumisen estämiseksi sokea alue kaatamisen jälkeen peitetään kalvolla tai pussilla. Nämä toiminnot estävät halkeamien esiintymisen jäädyttämisen aikana.

Lisätapahtuma voi olla elementin sääennuste. Tätä varten käytä suulakepuristettua polystyreenivaahtomuovia, joka asetetaan betonikerroksen alle pinnalle. Lämmitin on merkityksellistä, kun pohjan pohjan syvyys asetetaan yläpuolelle huurteen tunkeutumisen syvyyteen.

Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Kuinka täyttää sokea alue talon ympärillä omiin käsiisi

Jopa kaikkein kestävin säätiö ajan myötä vaikuttaa kosteuteen, joka vähitellen pienentää talon viemärijärjestelmään kohdistuvaa kuormitusta sekä pystysuoraa vedenpitävyyttä. Tämän estämiseksi tapahtuu konkreettinen sokea alue omilla käsillä, ja vaiheittaiset ohjeet käsitellään artikkelissa.

Betonipäällyste on välttämätön pinnoite säätiön suojaamiseksi

Sen lisäksi, että sen päätehtävänä (suojaa kosteutta vuorovaikutukselta), tämä kattavuus mahdollistaa myös talon ympärillä sijaitsevan jalankulkualueen muodostamisen ja antaa rakennuksen arkkitehtonisen ulkonäön täydellisen ilmeen.

Ennen sokean alueen kaatamista on kuitenkin kiinnitettävä huomiota tämäntyyppisten rakennustarvikkeiden suunnitteluominaisuuksiin ja -vaatimuksiin.

Sokean alueen rakentaminen

Betonipäällysteellä on melko yksinkertainen rakenne, jonka valmistelu edellyttää seuraavia materiaaleja:

 1. Täyttäminen (tyyny). Se suoritetaan ennen liuoksen kaatamista. Vuodena käytetään erilaisia ​​materiaaleja: karkea tai keskipitkä hiekka, hiekka-sora, sora, hieno sora. Pohjakerroksen sokea hiekka ei sovi hienon hiekan takia kutistumisen todennäköisyyden vuoksi, koska tässä tapauksessa on olemassa vaara, että pohja repeytyy. Parasta on valmistaa kaksikerroksinen tyyny: ensin sora tai roska, joka tiivistää maaperän ja hiekkaa.
 2. Vahvistaminen. Betonipäällysteen lujitusverkon läsnäolo antaa rakenteen lujemman lujuuden. Tämän tuotteen solukoko on yleensä 30 x 30 tai 50 x 50 cm. Verkon halkaisijan tulisi olla noin 6-8 mm, mutta kaikki riippuu maaperätyypistä.
 3. Muotti. Puuvalmisteet, jotka sijaitsevat päällysteen ympäryksen ympärillä, ovat tarpeen, koska ne estävät betonimassan leviämisen. Levyjen leveys on pääsääntöisesti 20-25 mm.
 4. Betoniliuos. Täyttö sokea alue suoritetaan käyttämällä konkreettista koostumusta betoniseoksen.
Betonin luokat koostumuksen lujuudesta riippuen

Liuoksen laatu on valittava huolella, koska koko rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat sen laadusta ja ominaisuuksista. Tällaiselle päällysteelle käytetään tavallisesti M 200: n seosta, lujuusluokkaa, joka on vähintään 15 (voi ostaa korkeamman asteen). Sinun on myös kiinnitettävä huomiota koostumuksen pakkasvasteeseen, joka ei saisi olla pienempi kuin F 50. Jotta lämpötilavaihtelut kestäisivät paremmin, on suositeltavaa antaa etusija koostumuksille, joiden F 100-indeksi on.

Jotta saat laadukkaan päällysteen, on edullista tehdä konkreettinen sekoitus itsellesi.

Betonin sekoittaminen talon päällystämiseen

Jotta talon ympärillä rakennettaisiin betonipinta, ei ole välttämätöntä ostaa valmiita seoksia ja tilata kalliit toimitukset betonisekoittimella. Komponenttien osuuksien tuntemisesta voit tehdä konkreettisia M 200 itse, joten tarvitset:

 • 1 osa sementtiä (optimaalinen on Portland-sementti 400);
 • 3 osaa hiekkaa (keskimääräistä parempi, mutta hienojakoinen myös tekee);
 • 4 kpl karkeaa kiviainetta (soraa tai roskaa);
 • ½ osaa vettä.
Itsenäinen betonivalikoima maatilan sokeille alueille

Niinpä, että saat 1 m3: n betonia, sinun täytyy sekoittaa:

 • 280 kg sementtiä;
 • 1100 kg murskattua kiveä;
 • 800 kg hiekkaa;
 • 190 litraa vettä.

Myös PC 400: n avulla voit saada muita merkkejä.

Betonipäästöt, jotka voidaan valmistaa PC 400: stä, hiekasta ja raunioista

Hyödyllisiä! Ensinnäkin sementti ja vesi sekoitetaan, ja sen jälkeen kun koostumus on homogeeninen, siihen lisätään hiekkaa ja soraa.

Jotta päällysteen rakenne olisi vahva ja betonin kestävyys olisi tiettyjä sääntöjä ja vaatimuksia.

Suunnittelun vaatimukset

Täytä talon päällyste betonilla, perehtyä SNiP: n määräyksiin ja suosituksiin:

 • Sokean alueen tulee olla 20 cm suurempi kuin katon ylitys (SNiP 2.02.01-83). Jos rakenteessa on viemäriä, sen indikaattorit otetaan huomioon myös. Optimaalinen arvo on 1 metri. Tällöin voit asettaa raidan pois laattaan talon ympärillä.
 • Talon ympärillä oleva sokea alue, joka on tehty omilla kädillä, on täytettävä rakennuksen kehä. Kuitenkin, jos aiot asentaa konkreettisen kuistin, "aukko" on sallittua.
 • Syvyyttä. "Nauhan" syvyys on puolet arvioidusta maan jäädyttämisen syvyydestä.
 • Betonikentän paksuutta säädellään myös SNiP: llä ja näiden vaatimusten mukaan sen on oltava vähintään 7-10 cm ylemmälle kerrokselle. Kuitenkin monet tekevät yksityisautoille betonoituja pysäköintipaikkoja sokean alueen kanssa. Tällöin käyttökuorma kasvaa ja betonipinnan paksuus voi nousta jopa 15 cm.
Sokea alue on rakennettava 2-3 asteen kulmalla
 • Puolueellisuudesta. SNiP III-10-75 mukaan kaltevuuden tulee olla 1 - 10 cm leveydeltään. Useimmiten se on 2-3 cm per metri - tämä on noin 2-3 astetta. Kaltevuuden kulma on suunnattava pohjan vastakkaiselle puolelle. Ei ole suositeltavaa kasvattaa kaltevuutta, sillä tässä tapauksessa on vaikea kävellä pitkin tällaista polkua talvella, kun jäätä muodostuu pinnalle.
 • Jäitä. Talon sokean alueen laite ei sisällä pakollista valmistusta, joten tässä tapauksessa päätökset tehdään esikaupunkien kiinteistöjen omistajista. Asiantuntijat suosittelevat kuitenkin tällaisten "rajoittimien" asentamista, jos puut ja pensaat, joilla on "aggressiivinen" juuristo (karhunvatukat, vadelmat, sycamore-puut, poppelit ja muut), kasvavat lähellä säätiötä.
 • Korkin korkeus. Jotta kovaa tyyppiä (betonia) voitaisiin peittää, pohjan on oltava vähintään 50 cm.
 • Sokean alueen suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on vähintään 5 cm.

On myös olemassa useita järjestelmiä, joiden avulla sokea alue voidaan pystyttää murskattua kiveä monoliittisen betonirakenteen muodossa sekä tavanomaiselle maaperälle että ongelmalliseksi.

Sokean alueen tyypit, jotka perustuvat maaperän ominaispiirteisiin

Kun tunnet SNiP: n vaatimukset ja lähiympäristön piirteet, voit tehdä sokean alueen omilla käsillänne käyttämällä alla annettuja vaiheittaisia ​​ohjeita.

Sokean alueen tekeminen itse

Sokean alueen tekniikka sisältää useita vaiheita, jotka jopa rakentajan uudet voivat käsitellä.

koulutus

Aloittaaksesi suojapinnoitteen luomisen talon ympärille, valmistele:

 • hakku;
 • langan;
 • rulettipyörä;
 • rammer;
 • merkintätapit;
 • vedenpitävä kalvo (geotekstiilit);
 • betoniseos;
 • laudat muottiin;
 • rautahaara;
 • tasolla;
 • kynnet;
 • raudoituksen, hitsauskoneen ja viiranleikkureiden materiaali;
 • sääntö, liina, spatula;
 • tiivistys saumojen käsittelyyn (on parempi ostaa polyuretaaniyhdiste).

merkki

Sokean alueen rakentaminen talon ympärillä alkaa rakentamisen vyöhykkeen valmistelusta. Tässä vaiheessa on välttämätöntä merkitä tulevaisuuden "nauhan", tarkemmin sanoen sen kaivanto, varren avulla. Tässä on useita suosituksia:

 • Majakka on 1,5 metriä.
 • Kaivannon syvyys riippuu maaperästä, mutta tämän arvon vähimmäisarvo on 0,15-0,2 metriä. Jos maa "kallistuu", syvyys nousee 0,3 m: iin.
Merkintä betoniselle sokealle alueelle

Helpoin tapa soveltaa merkintää, jos toimitaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Voittaa maahan metallista tai puusta tehtyjä tappioita talon kulmissa.
 2. Asenna välijohdot rakennuksen ympäryksen ympärille.
 3. Kiristä johto tai köysi, joka yhdistää kaikki kiinnikkeet.

Hyödyllisiä! Tässä vaiheessa voit käyttää tiivistysainetta suojapinnoitteen erottamiseksi säältä.

Tämän jälkeen muodostuu järjestelmän kaltevuus, jolloin kaivetaan kaivo, jossa yhden sen sivujen syvyys on suurempi. Täytettävän ojan täyttäminen riittää puun käyttämiseen. Ensinnäkin loki on sijoitettava pystysuoraan, nosta se ja pudota se voimakkaasti vaivattomasti. Tästä johtuen kaivannon pohja on suljettu.

muotti

Usein tämäntyyppisen kattavuuden rakentamista koskevissa suosituksissa ei ole selvitystä muodon luomisesta, mutta aloittelijoille ei tule jättää huomiotta tällaista "avustajaa".

Betonin leviämisen estämiseksi on välttämätöntä valmistaa muottipesä

Meloille tarvitaan laudat, joiden osalta on parasta heti huomata tulevan tyynyn korkeus. Kiinnitä improvisoidun "laatikon" kulmat metallikulmat (pultit ulkopuolelta).

Se on tärkeää! Jos et halua poistaa lankkuja, kun betonipäällystys on valmis, varmista, että puuta käsitellään antiseptisellä koostumuksella ja kääritään levyt kattopaperilla.

Sokean alueen muottirakenne

Tyynyn luominen

Jotta sokea alue voidaan tehdä kaikkien rakentamisen "kanonien" mukaisesti, on välttämätöntä valmistaa hiekka- tai saviperusta. Hiekkakerroksen paksuus voi nousta jopa 20 cm: iin. On suositeltavaa sijoittaa tyyny useisiin kerroksiin, kosteuttava ja syvemmällä jokaisen seuraavan kerroksen päälle. Viimeisessä vaiheessa pinta on tasoitettava.

vedeneristys

Vedeneristyslaite sisältää useita kerroksia kateaineita tai muita geotekstiilejä tyynyn päälle.

Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota asiantuntijoiden suosituksiin:

 1. Materiaali tarvitsee hieman "kääri" seinämiin saadakseen kompensoivan sauman.
 2. Katemateriaali on asetettava päällekkäin.
 3. Ohut kerros hiekkaa kaadetaan geotekstiilien päälle ja sitten 10 cm soralla.
 4. Jos asennetaan viemäröintijärjestelmä, se sopii lähellä vastaanotettua "vesilukkoa".
Vedenpitävä sokea alue suoritetaan geotekstiilillä tai kattohuopilla

Vahvistaminen, kaataminen ja kuivaus

Yli 3 cm: n tason yläpuolella olevaan kerrokseen on asetettava metalliristikko, jonka askel on 0,75 m. Sen jälkeen sinun on vaivaa betonia ja kaada se yhtä suureen osaan muotin tuloksena oleviin osiin. Tällöin valetun koostumuksen tulisi saavuttaa puisen "laatikon" yläreunan taso.

Talon sokean alueen vahvistaminen käyttäen metalliristikkoa

Hyödyllisiä! Kaatamisen jälkeen pierce the surface with iron bar useita paikkoja, jotta ylimääräinen ilma vapautuu.

Voit jakaa kokoonpanoa haalarin tai säännön avulla. Betonin kestävyyden lisäämiseksi, 2 tunnin kuluttua kaatamisen, suoritetaan "silitys". Tätä varten pinta peitetään kuivalla PC 400-kerroksella, jonka paksuus on 3-7 mm.

Hyödyllisiä! Jotta koostumus ei halkeile, se on kastettava vedellä 1-2 kertaa päivässä.

Seoksen kaatamisen ja tasoittamisen jälkeen se on peitettävä polyetyleenillä

Sokean alueen täyttämisen lisäksi sinun on huolehdittava siitä, että se ei repeä kuivausprosessissa. Tätä varten sinun on suojattava pinnoite saostuksesta ja auringosta muovikalvolla. Uskotaan, että sokea alue on täysin kuiva 10-14 päivän kuluessa. Kuivausmääräysten mukaan on kuitenkin tarpeen kestää vähintään 28 päivää.

Kun tiedät kaikki nämä suositukset ja oikeat mittasuhteet, voit tarkentaa kotisi ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokea alue omilla käsillään

Sokea alue - yksi jatkuva pinnoite ympäröi taloa tai muuta rakennusta pitkin kehää. Sokean alueen rakentaminen on yksi rakentamisen viimeisistä vaiheista, ts. se tehdään rakennuksen rakentamisen jälkeen. Jos kehittäjä on suunnitellut lopettavansa pohjan kipsillä, laatoilla, tiilillä tai muulla materiaalilla, sokea alue rakennetaan kyseisen tapahtuman päätyttyä.

Sokea alue omilla käsillään

Hyvä neuvoja! Kaikkien sokeiden alueen järjestelyihin liittyvien tehtävien toteuttamisen jälkeen sinun on selviydyttävä ennen kylmän sään tuloa.

Materiaalin valmistukseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: päällystyskivi, asfaltti, kaakeli jne. Yleisimmät yksityiset kehittäjät saivat sokean betonialueen. Materiaalille on ominaista pitkä käyttöikä, suorituskyky ja tekniset ominaisuudet sekä suhteellisen edulliset kustannukset.

Monet omistajat eivät ole täysin tietoisia sokea alueen merkityksestä, koska se on vain maiseman koristeellinen osa. Tämän lisäksi tämä päällyste suorittaa useita merkittäviä käytännön toimintoja. Tarkasteltuasi alla olevia tietoja saat tietää, miksi tarvitset sokean alueen, mitä materiaaleja voit käyttää sen järjestelyyn ja miten tällainen pinnoite voidaan tehdä omalla tavalla.

Betoni sokea alue

Miksi tarvitset sokean alueen?

Kuten todettiin, sokea alueen koristeellinen toiminto on yksi tärkeimmistä, mutta kaukana ainoasta. Seuraavassa taulukossa on tietoja harkitun rakenteen tarkoituksesta.

Pöytä. Sokean alueen toiminnot

Suunnitteluominaisuudet ja vaatimukset sokea alueelle

Sokea alue sisältää kaksi pääkerrosta. Ensimmäinen - taustalla. Sen päätehtävänä on luoda tiheä kiinteä pohja päällystyskerrokselle. Pohjakerros voidaan tehdä joko kaltevuudella tai ilman sitä. Tämän pallonrakennuksen valmistukseen saa käyttää soraa, soraa, hiekkaa. Pohjustuskerroksen suositeltu paksuus on noin 2 cm.

Joskus maaperää rakenteen ympärillä käsitellään myös erikoiskemikaaleilla - herbisideillä. Tällainen käyttö eliminoi kasvien juurien ja ruohon kasvun tulevaisuudessa, mikä minimoi riskin rikkoen talon tukirakenteen eheyttä.

Yläkerros on pinnoite, joka tarjoaa koristeellisen toiminnan ja suojaa pohjaa vedestä. Paksuus - jopa 100 mm. Asfaltti, päällystekivet, betoni ja muut materiaalit käytetään yläpallon valmistamiseen.

Edellä mainittujen lisäksi myös muut tärkeät kerrokset ovat osa sokeata aluetta. Rakenteen rakenteelliset piirteet löytyvät seuraavasta kuvasta.

Jotta sokea alue pystyy selviytymään kokonaan edellä mainittujen tehtävien täyttämisestä, sen järjestelyn aikana on tarpeen varmistaa, että tiettyjä tärkeitä vaatimuksia noudatetaan.

 1. Ensinnäkin sokean alueen on ylitettävä katon yli. Kun laitetta sijoitetaan hiekkapohjaiselle maaperälle, sen leveyttä suositellaan 25-30 cm suuremmaksi kuin kehys (koko leveyden on lisäksi oltava yli 60 cm). Useimmissa tapauksissa sokean alueen kokonaisleveys ei ole yli 80 cm, mutta työskentelyn aikana heilutustyyppisissä maissa tämä ilmaisin nousee keskimäärin 100 cm: iin.

Sokeat alueet: a - alumiinipuristettu kivi; b - betoni; in - asfaltti; g - mukulakivi; 1 - pakattu murskattu kivi 20 mm; 2 - savi; 3 - sementtimaalaus 15 mm; 5 - betonin valmistus 100 mm; 5 - asfaltti 15-20 mm; 6 - murskattu kivi 10 mm; 7 - mukulakivi; 8 - hiekkakäsittely 50 mm

Sokea alue on tehty koko talon ympärille.

Sokea aluetta ei voi yhdistää säätöön

Sokean alueen suunnittelu

Sokeiden alueiden tyypit ja niiden tarkoitus

Valmistusmateriaalista, suunnittelun ominaisuuksista, käyttöiästä ja useista muista indikaattoreista riippuen kaikki nykyiset sokea alueet voidaan luokitella kolmeen pääryhmään. Tietoja niistä on esitetty taulukossa.

Pöytä. Sokean alueen tyypit

Optimaalinen pinnoitteiden laatu, kustannukset, laatu ja ulkonäkö ovat puolijäykkiä sokeita alueita. Ne palvelevat jopa 20-30 vuotta, soveltuvat lähes kaikkiin ilmastovyöhykkeisiin, lukuun ottamatta permafrostia, niille on ominaista korkea ylläpidettävyys ja vaativat suhteellisen pieniä resursseja niiden järjestelyyn.

Puolikiinteän sokean alueen lisäetu on houkutteleva ulkonäkö. Esimerkiksi, kun on tehty päällystys päällystyslaatoista, omistajalla on käytössään erittäin kaunis alusta, joka ei ole erilainen kuin perinteiset puutarhatyylit. Samanaikaisesti puolijäykät jalkakäytävät on järjestetty samaan järjestykseen - vain lopullisen päällysteen materiaali eroaa (tavallisesti se on päällystyskivi tai päällystyslaatta).

Taivutusalustat

Tyynynpäällinen

Taustalla oleva kerros (tyyny) valmistetaan samassa järjestyksessä, riippumatta valitusta sokeiden alueesta (ainoa poikkeus on monoliittinen betonijärjestelmä, mukana olevat asiat otetaan huomioon erikseen).

Tyynynpäällinen

Kuten kuvassa näkyy, pad koostuu maaperästä, savesta ja hiekasta. Jos kyseessä on pehmeä, raunioiva alue, kaatopaikka kerätään päälle. Jos osittain jäykkä sokea alue laskeutuu, sora ja kerros hiekka kaadetaan tyynyn päälle, joka näkyy tyynyn kuvassa, jonka jälkeen laatta / päällyste asetetaan. Kovan valusivun tapauksessa hiekka- ja sora-tyyny asetetaan alas, hiekkaa ja soraa kaadetaan, eristys asetetaan, vahvistusta suoritetaan ja useita muita toimenpiteitä tehdään ennen betoniseoksen kaatamista, josta käsitellään erikseen käsikirjan vastaavassa osassa.

Tyynyn järjestely on kuvattu taulukossa.

Pöytä. Tee-se-itse-tyyny

Ylimmäisen maapallon poistaminen

Asennuksen valmistelu

Muotolevyjen asennus

Hiekka ja soran täyttö

Tyyny on valmis. Lisätoimenpide määräytyy kehittäjän valitseman sokean alueen tyypin mukaan. Suosittelemme perehtymään käsityksiin, jotka koskevat suunniteltujen rakenteiden yleisimpiä versioita.

Pehmeä sora

Itse asiassa edellä mainittua tyynyä voidaan pitää pehmeänä kaatopaikkana. Jos haluat laajentaa näköaloja, suosittelemme, että tutustut vaihtoehtoiseen vaihtoehtoon tällaisen rakenteen järjestämiseksi käyttämällä lisävesieristysmateriaalia.

Esikaita kaivanto ja peitä hiekkakerros tasoittamalla se ja asettamalla haluttu kaltevuus yllä olevien ohjeiden mukaisesti ja noudata sitten alla olevia ohjeita.

Pöytä. Pehmeä sokea alue

Vedeneristysmateriaalin asettaminen

Hionta sora

Väliaikainen pehmeä raunioiva alue on valmis. Halutessasi voit piilottaa muottipaneelit koristeellisilla reunuksilla.

Tilapäinen pehmeä rauniohjausalue

Sileä alue laatta- tai levytraktoreista

Sileä alue laatta- tai levytraktoreista

Vaihtoehtoinen päällystystekniikan päällystys

Perustiedot

Kuten on todettu, sokea alueen järjestely, jossa päällystyspäällyste on päällystyskivien ja laattojen muodossa, pysyy samana. Tiettyä materiaalia on edelleen omistajan kanssa, mutta on olemassa muutamia tärkeitä muistiinpanoja.

Niinpä päällystystekkien käyttö on sallittua vain, jos säätiö oli aiemmin vesitiivis. Haittojen joukosta voidaan havaita kivihiiltä lukuun ottamatta suhteellisen korkeita kustannuksia.

Päällystyskivet, tyypit ja kustannukset

Laatta on yksi suosituimmista materiaaleista, joita käytetään laajasti sokeiden alueiden rakentamisessa. Tällä vaihtoehdolla on useita merkittäviä etuja:

 • laatta on paljon halvempaa kuin konkreettinen määrä, joka on tarpeen alueen täyttämiseksi;
 • materiaali on esillä valtava valikoima koko vaihtelut, värit ja muodot, joiden avulla voit saada täsmälleen viimeistely vaihtoehto, että omistaja haluaa nähdä;
 • laatta voidaan laittaa omaan käyttöön ja viettää siihen suhteellisen vähän aikaa - ei ole välttämätöntä odottaa 3-4 viikkoa, kunnes betoni kovenee.

Mitä laatta käyttää?

Kun valitset sokean alueen laatan, noudata alla lueteltuja vinkkejä.

Neuvosto ensin. Kyseisen työn suorittaminen soveltuu parhaiten vibropressointimenetelmän tekemiseen. Tällaisen aineiston ostaminen vähentää huomattavasti riskiä hankkia väärennös, koska tämän koristelun valmistus käsiteollisissa olosuhteissa on mahdotonta - tämän ryhmän tuottamien kimpujen tuottamiseen käytetään vakavia kalliita teollisuuslaitteita.

Vibrokompression laatat

Värähtelevä laatta (toinen suosittu tyyppi) on suhteellisen helppo tehdä tavallisessa autotallissa. Se on halvempaa, mutta tällaisten tuotteiden todellinen laatu on edelleen mysteeri.

Toisen neuvoston. Laaditaan suunnitelma laattojen tulevasta järjestelystä paperilla tai erityisellä tietokoneohjelmalla, jotta voit valita haluamasi piirroksen ja helpottaa työn jatkamista. Jos haluat, voit käyttää yhtä kuvissa näkyvistä valmiista vaihtoehdoista.

Kolmannen neuvoston. Nosta sokea alue tällaisen laattojen päällystämiseen, joka on hyvin yhdistetty muihin polkuihin ja muihin vastaavanlaisiin pinta-aloihin, jotka sijaitsevat paikan päällä.

Tontin suunnittelun on oltava sopusointuista.

Asennustekniikka

Tyyny sokeille, jo olet jo tehnyt. Lisätyö suoritetaan taulukossa esitetyssä järjestyksessä.

Pöytä. Laattojen sokea alue tekevät sen itse

Tile-asennuksen tarkistaminen

Tärkeä huomautus! Monet kehittäjät väittävät, että kerros sementtiä levitetään kaadetaan ennen päällystyskiviä / laattoja. Suosittelemme, että pääset maaliin suoraan tamped-hiekalle - tässä tapauksessa tehokkaamman vedenpoiston kautta laattojen väliset raot saadaan. Sementtityyppien sijoittelun tapauksessa järjestelmän läpäisevyys vähenee ja tämä uhkaa jäätä kylmänä kautena ja kaikki siihen liittyvät ongelmat.

Jos jokin olosuhteista johtuen sokea alueen laite ei ole mahdollinen ilman sementtilaastaria, täytä hiekkakerroksen jälkeen seuraavat toimenpiteet:

 • Valmistetaan seos, jossa on 1 osa sementistä (M400: sta), 3 hiekkaa (seulottu, pieni osa, joki) ja puhdasta vettä määrä, joka riittää saamaan homogeenisen muovisen liuoksen,
 • Levitä laasti levitettävän alueen pinnalle käyttämällä valamista tai mitä tahansa muuta sopivaa työkalua ja tasoittaa se sitten mopilla tai pitkällä suoralla kiskolla (sääntö). Sementtikerroksen kokonaispaksuus tulisi olla 30-40 mm.

Betonisovittimen valmistus

Odottamisen jälkeen sementin kuivua, jatka laatta asennusta. On tarkoituksenmukaista käyttää tähän tarkoitukseen liimaa, joka on suunniteltu erityisesti sopivien viimeistelyaineiden kiinnittämiseen. Liiman valmistukseen ja asianmukaiseen käyttöön liittyvä menetelmä on määritelty valmistajan ohjeissa - eri koostumuksissa nämä pisteet voivat poiketa toisistaan.

Jotkut kehittäjät ottavat sementtityönsä rakentamisen viimeistelemättä valmiiksi päällystetyiksi.

Tämä vaihtoehto on mahdollinen, mutta sen ulkonäkö ei täytä kaikkia. Haluttaessa sementtikoostumukseen voidaan lisätä erityisiä väriainepinnoitteita - pinta saa houkuttelevamman ulkonäön.

Betonin sokea alue

Vaihtoehto omistajille, jotka ovat tottuneet tekemään kaiken perusteellisesti ja pitkään. Kun olet käyttänyt kerran suhteellisen suurta määrää konkreettisen sokean alueen järjestelyyn, sinulla on käytettävissänne kestävä, luotettava ja kestävä rakenne.

Kerromme lämmitetyn betoniteräksen järjestelyjärjestyksestä. Eristyskerroksen läsnäolo vaikuttaa myönteisesti lukuisiin keskeisiin toiminta- ja teknisiin ominaisuuksiin säätiön, kellarikerroksen ja koko rakenteen kokonaisuutena. Jos haluat, voit sulkea pois eristyslaitteen vaikutukset käsikirjaan ja käyttää samoja ohjeita, mutta lämpöeristystä ei ole suositeltavaa kieltää.

Ihanteellisesti eristetyn kaihtovyöhykkeen leveyden tulisi täyttää tai ylittää maaperän jäädyttämisen syvyys. Käytännössä tämän mallin laite vaatii ensinnäkin erittäin suuria taloudellisia investointeja ja toiseksi se vie sivuston hyödyllisen alueen. Tästä syystä kehittäjät noudattavat 700-900 mm: n "kultaista keskiarvoa".

Ennen kuin aloitat, sinun on valittava sopiva eriste. Jotta valinta olisi mahdollisimman objektiivista ja oikein mahdollista, on otettava huomioon useita merkittäviä kohtia.

 1. Ensinnäkin tämä on eristyskustannusten suhde ja sen ominaisuudet.
 2. Toiseksi, käyttöolosuhteet (maahan, ulkona, eli materiaali ei saa kaatua).
 3. Kolmanneksi ilmapiiri rakennuksen paikassa.

Näiden kriteerien perusteella optimaalinen materiaali sokean alueen lämmittämiseksi on vaahtoa. Suulakepuristettu polystyreenivaahto näyttää jopa paremmalta, mutta se maksaa enemmän. Useimmille Venäjän federaation alueille riittää 5 senttimetrin eristyskerros. Erityisesti kylmässä vyöhykkeessä tätä indikaattoria voidaan nostaa 10 cm: iin, jolloin eristys on paremmin varustettu kahdella kerroksella.

Tyynyn koostumus betonista sokea alueelle pysyy samana kuin aiemmat rakenteet, mutta toimintasarja vaihtelee tiukasti.

Ensinnäkin, sinun on ymmärrettävä rakennuksen sivulämmöneristeen vivahteet. Jos puutuotteen purkamisen mahdollisuuden puuttuminen ei häiritse sinua (esim. On suunniteltu koristelemaan näkyviä rakenteellisia elementtejä erikoisrajoilla tai muilla sopivilla elementeillä), voit yksinkertaisesti liimaa eristyslevyjä valmiiksi koottuja levyjä käyttäen erityisesti polystyreenimateriaaleihin liimausyhdistettä.

Tämän lisäksi on vaihtoehtoinen vaihtoehto: liuskekivet on kääritty muovikelmulla ja syvällä maahan sokea linjaa pitkin. Tällainen muotoilu, jos se on nähtävissä kyseisen tapahtuman jälkeen, on paljon helpompi peitellä kuin puiset elementit. Tämä järjestelmä näyttää tältä.

Sokean alueen elementtien asettelu

Eristävä materiaali on varustettu kokoonpuristetulla muottilevyllä koko sokea pitkin. Tiilet tai rakennuspalikat voidaan käyttää rekvisiireina asettamalla ne maahan kentällä taaksepäin. Näytetään seuraavassa kuvassa.

Polyfoam ja niin on melko luottavainen seisomaan valmiiksi puristetulle alustalle tukemalla sitä edelleen kaatoavissa materiaaleissa. Luotettavammaksi voit haudata levyjä maahan muutaman senttimetrin ajan tai tarttua eristeeseen liuskekiviin. Älä käytä mekaanisia kiinnittimiä - jokainen reikää oleva reikä vähentää sen lujuutta ja vaahtomuovia - kylmien siltojen muodostumiseen.

Tässä tapauksessa on mahdollista tehdä vaimennuskerros talon kellarikerroksen ja eristeen sokean alueen välillä. Erillisen kerroksen avulla voit varmistaa, että kotelon kaltevuus on noudatettu. Tällöin (pellin) pitäisi olla korkeampi suhteessa vastakkaiseen seinään.

Asentamalla lateraaliset lämpöeristyslevyt, tee tyyny harkittavaksi aikaisemmin. Sen koostumus on sama kuin sohva-alueen järjestelyssä, jota seuraa päällystäminen päällystyslaatoilla.

Lisäksi se jatkaa useiden teknisten vaiheiden toteuttamista. Tietoja heistä taulukossa.

Pöytä. Betoni sokea alue tekee sen itse

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä?

Sokea alue on nimeltään suojarata, jossa kova tai irtotavarana oleva päällyste on järjestetty vierekkäiseen seinään rakennuksen koko kehän ympäri. Sen päätavoite on sateen ja sulaveden tyhjentäminen kattokerroksesta lähellä kellarikerrosta ja sen ennenaikaisen tuhoutumisen.

Lisäksi sitä käytetään käytännöllisenä jalankulkuväylänä ja sisustussuunnitteluna talon vieressä olevan alueen parantamiseksi. Tiheiden tai irtotavarana toimivien eristeiden käyttö sokean alueen rakentamisessa suojaa säätiötä alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta ja vähentää lämmönkestävyyttä rakennuksen kuoren läpi.

Tällaisen suojapinnoitteen melko yksinkertainen laite samanaikaisesti ratkaisee useita tärkeitä suojeluun ja parantamiseen liittyviä tehtäviä ilman suuria taloudellisia investointeja. Tässä tapauksessa voit tehdä sen itse ilman kutsumatta tätä ammattimaista rakentajaa.

Laite on sokea talon ympärillä heti rakennuksen ulkoseinien viimeistelyn jälkeen, mutta ennen kellarin viimeistelyä. Tämä johtuu siitä, että seinän ja päällysteen peitteen välinen kompensoiva sauma on katkaistava sadeveden sisääntulosta johtuen kellarin ulkonevan pinnan ylityksestä.

Sokean alueen läsnäolo ei ole pakollista paaluille, syväpylväisille ja ruuveille, mutta se on usein tehty maisemointiin ja mukavaan kävelypolkuun.

Sokean alueen rakentaminen

Kerrostus tulee tehdä talon ympärillä, koska koko perusmassan suojaaminen on välttämätöntä. Perusvaatimukset siitä, miten sokea alue rakennetaan talon ympärille omilla kädillä, esitetään SNiP 2.02.01-83 kohdassa, jossa sanotaan, että tavallisilla maaperällä sen leveyden on oltava vähintään 600 mm ja vähäisempi - vähintään yksi metri. Yleensä päällysteen leveyden tulee ulottua vähintään 200 mm ulkonevan kattoosan yli. Maksimi leveyttä ei säädetä.

Yleinen piirtämisalue.

Kova päällyste on asetettava tiheälle pohjalle, jonka paksuus on vähintään 15 cm. Sokean alueen kaltevuus rakennuksesta on vähintään 0,03% ja yläreunan yläpuolella yli 5 cm: n tason merkin yläpuolella.

Hyvin tehty eristetty sokea alue koostuu kolmesta pääkerroksesta:

 • pinta vedenpitävä;
 • taustalla olevan soran tai hiekan ja hiekan sekoittaminen;
 • lämmittämällä polystyreenivaahtoa.

Lisäkerroksena voidaan käyttää geotekstiilejä, jotka ovat varsin luotettavia pohjaveden noususta keväällä ja estävät rikkakasvien mahdollisen itämisen.

Päällysteen pinnoitemateriaalit

Materiaalit, joita käytetään ylemmälle kerrokselle sokea alueen rakentamisessa, ovat melko erilaisia ​​ja niillä on omat erottuva piirteensä. Yksinkertaisin ja edullisin on tavallinen savi. Sen avulla voit luoda melko luotettavan hydraulilukon. Tällainen suoja on usein maaseutualueilla. Nykyaikaiset kehittäjät ovat kuitenkin pitkään luopuneet tällaisista alkukantaisista materiaaleista ja käyttäneet tehokkaampaa teknologiaa.

Yleisin vaihtoehto on tehdä sokea alue - betonirakenteen laite. Se voidaan helposti ja nopeasti asentaa itsenäisesti sijoittamatta suuria varoja. Samanaikaisesti betoni on erinomainen vahvuus ja kestävyys, ja sen ansiosta myös se voidaan peittää päällystyslaattoilla parantaakseen sen ulkonäköä.

Päällysteen päällystäminen päällystyslaatalla tehdään sementti-hiekkaseoksella tai laastilla. Useimmiten sitä käytetään luomaan yksittäinen väriyhdistelmä, jossa rakennuksen koristelu tai sen koristeelementit. Se on myös helppo asentaa ja kestää tarpeeksi.

Cobblestone voidaan asettaa hiekkainen pehmustettu ram. Se on kaunis ulkonäkö, mutta kalliimpia laatat ja hieman vaikeampi asettaa. Käytettäessä päällystekiviä, on välttämätöntä tarjota korkealaatuisia nivelten tiivistämistä ylemmän kerroksen täydelliselle tiivistämiseksi.

Sementin betonisuojan rakenne.

Luonnonkivestä valmistettu sokea alue näyttää hyvin kauniilta ja palvelee korjaamatta monta vuotta. Materiaalin korkeat kustannukset kuitenkin pienentävät sen laajamittaisen käytön mahdollisuutta.

Harvoin käytetään harvoin epämiellyttäviä hajuja aiheuttavaa asfaltti kuumalla säällä. Lisäksi tällaisella kotitekoisella materiaalilla ei ole suurta lujuutta, ja tehtaan kustannusten ostaminen on paljon kalliimpaa kuin betonipinnoituslaite.

Sokean alueen ulkokehälle on suositeltavaa sijoittaa keraamiset tai asbestisementtilaatikot järjestettyyn vedenpoistoon rakennuksen sijaintialueelta. Myös hyvin tärkeä salaojitusjärjestelmä on erittäin tärkeä rooli.

Tee konkreettinen sokea alue omalla kädelläsi

Betonin suojapinnoitteen tekemiseksi tarvitset seuraavia materiaaleja:

 • sementtimerkki PTs400 tai PTs500;
 • joki tai pesty hiekka;
 • sora tai murskattu kivifraktio enintään 40 mm;
 • eristyslevyt, jotka on valmistettu polystyreenivaahdosta;
 • aluksella ja bitumilla sen käsittelystä mätä;
 • vahvistusverkko solun kanssa 100x100 mm;
 • savi tai geotekstiilit.

Työkaluista ja rakennuslaitteista sinun on valmisteltava:

 • betonisekoitin;
 • tärisevä levy tai manuaalinen jyrsin;
 • bajonetti- ja lapio-lapiot;
 • leveä betoniputki;
 • rakennustaso;
 • rappaus sääntö;
 • mason nosto;
 • haavasaha ja vasara.

Työ alkaa merkitä tulevaa kattavuutta. Sen koko oli mainittu edellä. Rataosan leveyden lopullisen merkinnän jälkeen maaperän yläkerros poistetaan syvyyteen 25-30 cm, ja pohja tiivistetään.

Seuraavaksi sinun on levitettävä geotekstiilikangas kaivannon pohjalle tai järjestettävä hydraulinen lukko 5-7 cm paksua tiivistettyä savea. Kaada hiekkakerros 4-5 cm geotekstiilille tai saviin ja pistä se myös. Hiekkaa tarvitaan varmistamaan, että raunioiden terävät reunat eivät vahingoita vedeneristyskerroksen eheyttä.

Nyt levyistä tai muusta levymateriaalista on asennettava ja asennettava irrotettava muotti kaivannon reunalla. Sen korkeuden on oltava 5 cm viereisen alueen suunnittelumerkin yläpuolella. Tämän jälkeen on välttämätöntä peittää ja hieroa hiekkakerros soraa 7-8 cm paksulla ja ripottele hiekalla hieman. Tätä hiekkakerrointa tarvitaan niin, että kun betoniseos kaadetaan, sementtilaasti ei mene kivien väliin jääviin tyhjiöihin.

Rakennettaessa betonirakennetta on välttämätöntä säätää 1-2 cm: n leveydeltään laajentavia liitoksia, jotka kompensoivat betonikerroksen lämpölaajenemisen kuumalla säällä ja estävät sen mahdollisen murtumisen voimakkaan jäähdytyksen aikana. Tehdäksesi tämän talon seinää pitkin talon pohjan ympärillä bitumia, sinun täytyy liittää kerros katemateriaali tai vedenpitävä 1-2 cm paksu. Valssattujen materiaalien sijasta voit käyttää huokoista polyeteenistä valmistettua köyttä.

Lisäksi joka 2-3 metriä, sekä kaikkiin rakennuksen kulmiin, on asennettava 2-3 cm: n paksuisiin levyihin, jotka betonin kaatamisen jälkeen kompensoivat mahdolliset laajennukset.

Ennen puun asentamista puuta on käsiteltävä bitumikomponenteilla kosteutta ja roiskeita vastaan. On tarpeen asentaa poikittaiset laajennusliuskat siten, että niiden yläreuna vastaa tulevaa betonipintaa.

Betonin merkki ja kaatamalla se muottiin

Betonikerroksen lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa vahvistaa sitä metallisella verkolla, jonka silmäkoko on 10 x 10 cm. Jos sinulla on vanha tanko tai viira, jonka läpimitta on 5-8 mm, voit käyttää tätä materiaalia, mutta kaikki yksittäiset elementit on yhdistettävä toisiinsa.

Kun muotti on asennettu, vahvistusverkko asetetaan ja irtotikerrokset tiivistetään, voit jatkaa betoniseoksen ja sen kaatamisen valmistusta. Kestävä ja kestävä pinnoite mahdollistaa betonilaatujen M200-250 käytön.

Se voidaan ostaa valmis toimitettavaksi tai valmistaa itse, sekoittamalla 1 osa sementistä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4 osaa soraa betonisekoittimessa. Sekoittajan vettä kaadetaan viimeiseksi ja lisätään vähitellen, kunnes saavutetaan tasainen tiheyden omaava homogeeninen massa.

Valmiit betoniseokset sijoitetaan muottipesän sisäpuolelle vahvistusverkon yli niin, että sen reuna nousee hieman maanpinnan yläpuolelle ja sokea alueen kaltevuus on vähintään 3% rakennuksen suuntaan, ts. 1 metrin leveydeltä tulisi olla 3 cm: n tason nousu.

Betonin tiivistämiseksi on suositeltavaa käyttää tärinää, ja jos se puuttuu - käyttää bajonettia. Tällainen käsittely on välttämätöntä kaikkien ilmakuplien purkamiseksi liuoksesta ja tiivistää seos niin paljon kuin mahdollista.

Pinnan tasoitus tulisi tehdä kipsisäännöillä ja lastalla. On tarpeen tarkistaa aina kaltevuuden läsnäolo rakennustasolla.

Betonimassan mittasuhteet.

Kestävämpi pinta saadaan silitystä käyttämällä. Tätä varten märkäbetonin pinta, joka ei ole vielä asetettu, on sprinklöitettävä kuivalla sementillä ja laastilla hankaamalla sitä liuokseen. Jos tällaisen sokean alueen viimeistely tapahtuu sementin seulomisen avulla seulan läpi, ei tarvitse hieroa sitä, se jaetaan tasaisesti tasaisesti.

Kun sää on kuivaa ja kuivaa, on suositeltavaa peittää betonikerros märällä liinalla ja vettä säännöllisesti sen varmistamiseksi, että materiaalia ei kuivata eikä kuivata. Betoniseoksen alkuperäinen asetusaika on 72-96 tuntia. Sen jälkeen voit jo seisomaan se vahingoittamatta pintaa.

Taivutusalustat

Koska päällystyslaatan päällyste ei ole yhtä voimakas kuin betoni monoliitti, sen päällysteen pohjasta tulee tiheämpi, sillä sen pohjapohjalla on melko paksu kerros tiivistettyä savea ja sementti-hiekkaseoksen päälle, johon laatta asetetaan.

Sokean alueen valmistukseen käytettävien kaivukoneiden syvyys on tässä tapauksessa kauha syvemmälle kuin konkreettiselle sokea alueelle. Jotta kivun kerrokset saataisiin vakaiksi, tarvitaan kaivanto 40-45 cm.

Sokeripinta 20-30 cm paksu, joka suojaa pohjaa pohjaveden nousevan pohjaveden lävistymiseltä, asetetaan ja rypytetään sen pohjalla. Jalkakäytävän reunalla olevaan savikerrokseen asetetaan jalkakäytävä, jonka yläreuna ei ylitä sileäpintaan kuuluvaa laatan tasoitustasoa.

Tämän jälkeen kaadetaan ja murskataan murskattua kiveä tai soraa 10-15 cm paksu. Soran yläkerroksen pitäisi olla suunnilleen maanpinnan tasolla. Geotextilikerros leviää kiviä suojaksi rikkakasvien itävyyttä vastaan, ja jo se päällystyslaatat asetetaan sementti-hiekkaseoksen kerrokseen.

Jalkakäytävä

Erottaessa päällystyslaatoista, joilla on suurempi paksuus ja parempi vakaus, päällystystekit voidaan asettaa yksinkertaisesti tiheälle hiekkavyöhykkeelle. Tällöin riittää kaivaa 15 cm: n syvyinen kaivo, levitä geotekstiilit alareunaan, asentaa reunus ja täyttää hiekkakerros, joka ei pääse kaivannon yläosaan. Tämän jälkeen sinun on tehtävä kellertäjät tarvittaessa kaatamalla hiekkaa.

Ylemmän kerroksen tiiviyden takaamiseksi kaikki kivien väliset saumat on tiivistettävä tiiviisti sementti-hiekkaseoksella tai sementtilaastilla. Jalkakäytävä ei saa ylittää kattavuutta.

Pehmeä sokea alue

Pehmeät päällysteet sisältävät murskattuja kiviaineita ja muita monikerroksisia pinnoitteita, jotka ovat päällyskerroksena mukulakiviä, soraa, kiviä ja muita irtotavaraa, joissa on muovikelmulla päällystetty savi tai hiekka. Tämä on edullisin päällystetyyppi, ja se tehdään hyvin yksinkertaisesti, mutta tällaista särkyvää raunioita käytetään enintään viidessä vuodessa. Tämän jälkeen on tarpeen ratkaista kysymys säätiön uudestaan.

Erittäin tärkeä kohta pehmeän rakenteen rakentamisessa on polyeteenistä tai savesta valmistetun vedenpitävän kerroksen kaltevuus. Tämä on välttämätöntä, koska tässä järjestelmässä vettä ei poisteta pinnoitteella, joka kulkee sen läpi vaan vedeneristyskerroksella.

Lämmitetyn järjestelmän laite

Eristetty sokea alue suojaa säätiön rakennusten rakenteita alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta ja vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä. Koska lämmitysmateriaalia, joka on riittävän tiheää, vahvaa, hydrofobista eikä aiheuta mätä, tulisi käyttää. Parhaimmillaan nämä olosuhteet täyttävät vaahto ja polystyreenivaahto.

Kuva kunnolla eristetty sokea alue talon.

Lämpenemismenetelmä koostuu kolmesta vaiheesta, jotka sisältyvät rakennuksen sokea alueen yleiseen työhön. Ensinnäkin kateaineen tai vedenpitävyyden muodossa oleva vedeneristyskerros on ohut ohut hiekkalaatikko tai savi, jossa osa materiaalista on sijoitettu sivuseinille.

Sitten pystysuora kellari seinä eristetään kiinnittämällä siihen lämpöeristyslevyt. Levyjen pystysuoran asennuksen aikana on välttämätöntä muodostaa yhteys niiden väliin ulkonevassa raossa. Jos tämä ei ole mahdollista, saumat on suljettava vaahdolla.

Eristeen vaakasuora kerros sijoitetaan saven tai hiekan pohjan kerrokseen. Voit vähentää materiaalien ostamista, lämmittimenä, käytä ensimmäistä vaahtokerrosta ja lisää siihen kestävämpää polystyreeniä. On varmistettava, että yksittäisten levyjen väliset saumat eivät ole samansuuntaisia.

Sokean alueen oikeanlaisen sijoittelun järjestys ei eroa edellä kuvatusta.

On sitä mieltä, että tällaisen rakenteen lämpeneminen voidaan taata nukahtamalla siihen nukkumaan sijasta kerrostettua saviä. Tämä näkymä ei ole täysin totta. Laajennetun saven kerroksessa on edelleen ilmarakoja, joissa kosteus kertyy ajan myötä ja tämän kerroksen eristysominaisuudet vähenevät huomattavasti. Jos käytämme laajennettua savea, niin kerroksen tarvittava paksuus on erittäin suuri ja kaikki säästöt häviävät.

Sokean alueen toiminta ja korjaus

Ajan myötä betonikerroksen pinta voi aiheuttaa halkeamia tai muita vaurioita. Tämä tapahtuu useimmiten maaperän samentumisen, laajennusliitosten väärin valittujen leveyden, huonolaatuisten materiaalien ja muiden syiden vuoksi. Tällaisen vahingon korjaaminen voidaan suorittaa käyttämällä bitumipohjamaalia, asbestia ja hiekkaa.

Palvelujen markkina-arvo sokeilla.

Aluksi halkeama hieman kasvaa ja tyhjennetään vesisuihkun avulla roskista ja likaista. Sitten sinun on annettava sen kuivua ja kaataa valmistettu seos.

Liian paljon vaurioita on laajennettava haluttuun kokoon, kostutettava vedellä ja korjattava kaatamalla uutta betonia. Tarvittaessa vahinkojen määrä vahvistetaan teräslangalla tai palkilla. Betoniseoksen kovettumisen jälkeen kunnostetut paikat on käsiteltävä alukkeella.