Seinien täyttäminen vaahtobetonilla, muottipesät, kehyksen tekeminen, seoksen kovettaminen

Tällä hetkellä vaahtobetoni oikein on suosituin rakennusmateriaali. Usein on olemassa vaahtolohkojen käyttö rakennusten rakentamiseen. Kuitenkin vaahtobetonia materiaalina voidaan käyttää paitsi lohkojen muodossa.

Monoliittisilla säätiöillä on etulyöntiasema lohkoista muodostetuista perustuksista, joten miksi ei tehdä seiniä monoliittisiksi? Täyttämällä vaahtoa esivalmistettuun muottiin voit saavuttaa tämän tuloksen.

Monoliittisen vaahtobetonin edut

Ominaisuuksiltaan monoliittinen vaahtobetoni on samanlainen kuin vaahtobetoni-lohko, mutta monoliittisia piirteitä on.

 • Lämmöneristysominaisuudet. Koska monoliittinen seinä voidaan valmistaa eri paksuisia, ilman rajoitusta yksikkö leveys (20 cm) voidaan saavuttaa, että talvella lämpöä menee hitaasti ja kesällä - lämpötila rakennuksessa ei nouse kovin nopeasti. Making seinämän paksuus 45 cm, voit viettää paljon vähemmän rahaa lämmitykseen ja jäähdytykseen tulevaisuudessa.
 • Vaahtolohkojen välisten saumojen puuttuminen eliminoi kylmäsiltojen esiintymisen monoliitissä.
 • Materiaalin yhtenäisyys ja lujuus.
 • Ekologisen rakenteen korkea taso. Materiaali on kestävä sekä palonkestävä.

Rakennusseinien edut

 • Rakennuksen seinät "hengittävät" täydellisesti, mikä mahdollistaa hyvän sisäilmastoilmaston saavuttamisen.
 • Materiaalin huokoisuus mahdollistaa hyvän äänenvaimennuksen, mikä on erityisen tärkeää moottoriteiden ja rautateiden lähellä sijaitseville rakennuksille.
 • Rakennuksessa on pieni paino, joka säästää säätiöön.
 • Jos on oikein tehdä muottipesä (irrotettava tai irrotettava), ei ole tarpeen viettää paljon aikaa seinien tasoittamiseen ennen viimeistelyä, ja tämä prosessi kestää vähintään aikaa.
 • Materiaalin laaja käyttö: seinien, väliseinien ja kattojen rakentaminen, lattian kaataminen, katon eristäminen.

Jos herää kysymys: mikä on parempi, tai betonielementtien kevytbetoni, voidaan sanoa, että tuotanto betoniharkkojen liikkeeseen ovat osoittautuneet laatua, mutta rakentaminen muotti ja täyttämällä seinät luoda keula muotoisen seinän, ja viettää paljon pienempi määrä varoja rakentamiseen rakennuksen.

Seuraavassa kuvataan, miten kaikki seinien täyttöä vaahtotan betonilla suoritetaan.

muotti

Seinien täyttäminen vaahtobetonilla alkaa rakennustyön muodostamisella. Rakenteita on kahta tyyppiä:

irrotettava

Irrotettava muotti voidaan asentaa vanerilevyistä. Tästä johtuen korkeiden rakennusten seinien ja katon pinta on laadukkaita myöhempien viimeistelytoimien kannalta. Irrotettavalle muottilaitteelle (sekä kiinteälle) tiiviys on erittäin tärkeä, koska vaahtobetoniin on ominaista korkea juoksevuus.

Monet hyödyntävät tilaisuutta luoda muotti, joka ei tarvitse purkaa. Ja se luo erinomaisen ulkoasun rakennuksen ulkopuolelle ja pinnan, joka on valmis sisustukseen. Esimerkiksi kehyksen sisäpuoli voidaan sulkea kipsilevyllä.

irrotettava

Pysyvän muottirakenteen puitteet voivat olla kevyitä materiaaleja, koska vaahtobetoni ei vaadi täyttöä ja tärinää. Liuskekappaleen elementit voivat olla epätasaisia ​​palkkeja ja kotelon sisäpuoli voi olla puusta, vanerista, kuitulevystä tai kipsilevystä. Metallia voidaan käyttää muottien ulkopuolelle.

Jotta pinnoituslevyt (vaneri, kipsilevy) eivät taipuisi, kannattaa sijoittaa kaikki kehyksen tuet enintään 60 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Myös erinomainen vaihtoehto pysyville muottirakenteille ovat tiilet, jotka on rakennettu kahteen seinämiin, joiden välissä vaahtobetonia kaadetaan. Myös tiilien sijoittaminen toimii tässä tapauksessa, ulkopinta.

Voit ostaa valmiin muovin

Monien rakennusyritysten tuottamat muottipaketit ovat myös löytäneet niiden jakelun. Muovimuotti koostuu elementeistä, joiden paino ei ylitä 10 kg, joten sen asentamiseen on 1-2 henkilöä.

Muovisen muottien tärkeä etu on myös kaikkien nivelen tiivistämisen takuu. Ja jos paljon töitä ja kustannuksia pitäisi sijoittaa tiiliin, valmis muotti vaatii vain yksinkertaisen kokoonpanon. Vaikka tietenkin sinun pitäisi ottaa vastuullinen lähestymistapa ikkunoiden ja oviaukkojen valmistukseen.

On myös erittäin tärkeää, ettet unohda levytystä ennen vaahtobetonin kaatamista, sillä seinillä on vaikeampaa tehdä.

Sekoita valmiste

Seoksen valmistamiseksi vaaditaan sementtiä, hiekkaa, vettä ja vaahdotusainetta. Veden lämpötilan tulee olla noin 25 astetta. Hiekka vaatii 0-2 mm: n halutut jakeet. Vaikka hiekkaa käytetään usein jopa 8 mm, se on tarkoitettu erittäin tiheään vaahtobetoniin, jota ei käytetä yksityisessä rakentamisessa.

Jos puhumme kaatamisesta, lattiaa tai kattokaivoa ei käytetä.

Vaunubrändi PB-2000 on yleisimmin käytetty. Vaahto valmistetaan erikseen koko seoksesta erityisellä vaahtogeneraattorilla. Voit tehdä tämän sekoittamalla vettä erityisellä jauheella. Vain sen jälkeen se lisätään betonisekoittimeen, jossa hiekka, sementti ja vesi on sekoitettu perusteellisesti.

Kun seos on valmis, voit aloittaa muottien kaatamisen.

Menetelmä vaahtomuovien kaatamiseksi

Vaahtobetonin täyttäminen muottipesässä on suoritettava yli 10 asteen lämpötiloissa.

Vaikka on mahdollista toimittaa vaahtobetonia muottiin kauunoilla ja muilla säiliöillä, on selvää, että tämä menetelmä ei ole järkevä. Käyttämällä palkin asetusta voit syöttää seosta pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin. Voit myös käyttää ruuvipumppua betonille.

Tällaiset laitokset voidaan vuokrata tai hankkia, jos tarvitset niitä useampaan kuin yhteen hankkeeseen.

Vahvamäärän saavuttamiseksi vaahtobetoniseos on syötettävä jatkuvasti muottiin. Jos tarvitset ruuhka-aukkoja, niiden ei pitäisi olla enempää kuin 10-12 minuuttia.

Prosessin kovetusbetonin kovettaminen

Vaahto-betoniprosessi vie vähemmän aikaa kuin tavalliselle betonille. Tavallisesti riittää 7-10 päivää, mutta paljon riippuu ympäristön lämpötilasta. Ja vaahdon koostumus sekä läsnäolo erityisten kovettajien seoksessa. Jos muotti on irrotettava, sitä ei saa poistaa 10-12 päivän sisällä. On suositeltavaa jatkaa työtä vasta 2-3 viikon kuluttua.

Ensisijainen kovettuminen tapahtuu kahden ensimmäisen tunnin kuluttua seoksen kaatamisen jälkeen. 6 - 10 tunnin kuluttua muokkauksen kaatamisen jälkeen on kostutettava pinta. Jos se on kuuma kadulla, kostuta täytetty seinä 3 tunnin välein ensimmäisen viikon aikana. On myös erittäin tärkeää, että koko tällä kerralla pinta peitetään muovikelmulla.

lämpeneminen

Koska vaahtobetoni on erinomainen eriste, sitä voidaan käyttää myös jo pystytettyihin seiniin. Tämä pätee erityisesti puu- ja tiilirakennuksiin. Tätä varten on asennettava muotti 5-7 cm: n etäisyydelle seinästä. Tämä etäisyys on välttämätön vaahtobetonieristeen kannalta.

Tällaisen muottirakenteen runko voidaan rakentaa kipsilevyllä työskentelevistä metalliprofiileista. Ruuvien avulla voit ommella tällaisen kehyksen lasi-magnesiittilevyillä. Niitä kutsutaan myös magnesiittilevyiksi tai lasimagnesiittiksi. Tällainen kehyksen vuoraus voi toimia erinomaisena pohjana kivipaneeleille. Sisärakennuksissa käytetään myös lasimagnesiittia kattopäällysteinä tai lattiavalmisteina.

Kuten on havaittavissa, vaahtobetonilla on laaja valikoima sovellutuksia, ja sen tarjoaminen ratkaisun muodossa ja monoliitin muodostaminen johtaa merkittävästi sen kykyihin, mitä ei voida tehdä vaahtolohkojen avulla.

Vaahtobetoniseinien koristelu

Jos puhumme ulkopuolelta, vaahdon seinät voidaan menestyksekkäästi peittää erilaisilla materiaaleilla tai kipsillä. Voit käyttää vuori-, laatta-, sivuraide-, viimeistelyä luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

Hyvä vaihtoehto on myös kipsileima rakennuksen julkisivussa koristekiven avulla. Rakennusmateriaalimarkkinoilla on monenlaisia ​​viimeistelymateriaaleja. Tämä on myös tunnettu kuorihuokoset ja koriste kipsi, jota kutsutaan "muruiksi" tai "karitsaksi" akryylillä, silikaatilla tai silikonilla.

Sisäpuolen osalta vaahtomuovi seinä voidaan kipata ja lävistää tarvittaessa. Voit myös pokleit taustakuvaa tai tehdä muita sisustukseen liittyvää työtä.

Monoliittinen vaahtobetoni - teoria, käytäntö portaalin käsityöläisiltä

Monoliittinen vaahtobetoni: kuvaus, teknologian soveltaminen FORUMHOUSE-jäsenillä.

Monoliittinen asuntorakentaminen on yhä yleisempi yksityisellä sektorilla, mutta jos et enää hämmästytä ketään klassisesta betonista eri muunnelmissa, niin vaahtobetoni on paljon harvinaisempi. Tämä johtuu siitä, että itse tekniikka kehitettiin viime vuosisadan alussa ja materiaali on varsin kilpailukykyinen ominaisuuksissakin. Mutta jos joku ei ole edes kuullut häntä, niin porttisi FORUMHOUSE -hankkeen osanottajat ovat jo rakentaneet siitä ja jakaneet kokemuksensa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tästä aiheesta.

Vaahtobetoni

Vaahtobetoni on solumuovityyppi, tekniikka tämän keinokivituotteen tuottamiseksi keksittiin viime vuosisadan 20-luvulla. Perusparametreilla se on mahdollisimman lähellä luonnollista puuta, se on kevyt, ympäristöystävällinen materiaali, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Se saa tällaisia ​​ominaisuuksia huokoisen rakenteensa ansiosta - kun valmisvaahto lisätään sementti-hiekkaseokseen tai kun liuosta sekoitetaan vaahdottimen kanssa. Koska molemmissa tapauksissa prosessin mukana seuraa komponenttien perusteellinen sekoittuminen, ilmaverot muodostetaan tasaisesti koko tilavuudelle ja kiinteytymisen jälkeen saadaan homogeeninen rakenne.

Lohkot on valmistettu vaahtobetonista tai monoliitti kaadetaan irrotettavaan tai ei-irrotettavaan muottiin. Massan tiheydestä ja lujuudesta riippuen materiaalia käytetään sekä lämpöeristykseen (sulkeutuvat rakenteet, ensimmäisten että muiden kerrosten lattiat) ja rakenteellisina, kantavien seinien rakentamiseen. Minimaalisen lämmönjohtavuuden vuoksi monoliittisen vaahtobetonin seinät eivät tarvitse lisäeristeitä, ja rakenteellinen lujuus varmistetaan käyttämällä materiaalia, jonka tiheys on vähintään D600. Lisäksi vahvistusaineena kuitua lisätään liuokseen, mutta turvaverkkoon itsehankkijat käyttävät perinteistä lujitushihnaa ja erilaisia ​​kaatoraudat.

Yksi monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentamisen tekniikan leviämisen rajoittavista tekijöistä on valmistusmenetelmä - tarvitaan erikoislaitteita. Yksityiskäyttöön ja suhteellisen pienen tilavuuden kaatamiseen käytetään tavallisesti kompakti, liikkuvaa palkin asetusta. Niiden avulla voit sekoittaa tiheämpää liuosta, jonka vesipitoisuus on alhaisempi suhteessa sementtiin, mikä vähentää edelleen kutistumista. Kaikki komponentit tiukasti määriteltyinä mittasuhteina asetetaan ilmatiiviiseen sekoittimeen, ilma toimitetaan paineen alaisena. Sekoittamisen jälkeen ilmaa rikastettu massa puretaan muottiin. Yksi porttimme käsityöläisistä käytti tätä yksikköä talonsa rakentamiseen, hänen kokemuksensa ja ideansa ovat hyödyllisiä kaikille, jotka ajattelevat tätä seinämateriaalia.

Monoliittinen vaahtobetoni, tai rakentaa "ilman rahaa"

Aihe ei tietenkään ole ihmeellisestä tekniikasta, joka ei vaadi taloudellisia investointeja, vaan itse taloudellisen rakentamisen todellisesta kokemuksesta.

Rakennamme monoliittisen vaahtobetonin taloa ja yritän kuvata prosessit, kaikki onnea ja virheitä, hyvä, mikä tahansa kokemus, mielestäni, on hyödyllinen. Tietenkin on myös mahdollista rakentaa se kokonaan ilman rahaa, mutta ei vain kämpä, koska "ilman rahaa" tarkoittaa rakentaa tavallinen työntekijä, jolla on tavallinen palkka ilman kolmansien osapuolten tuloja ja joka hoitaa taloudellisen, mutta laadullisesti ja tunnollisen. Jos haluat tehdä hyvin, tee se itse, niin teemme kaiken itse.

Kaikki alkoi tyhjästä - sopivan kohteen ostaminen, panemalla se järjestykseen poistamalla rikkaruoho, tasoittamalla se tuodulla maaperällä ja kyntöosalla puutarhassa. Sähkön taistelu maksaa 550 ruplaa (virallinen yhteyskustannus), joka päättyi voittoon, vaikkakin suuressa kustannuk- sessa, kuoppaan (nimittäin liittämällä rei'itetty putki alas vesistöön). Talon alapuolinen kellari, jossa kaivo valmistettiin, aluksi yrti kaivaa ylhäältä käsin käsin, mutta tämän taistelun aikana kävi ilmi, että kannattaa säästää rahaa järkevästi ja joissakin tilanteissa olisi paljon tarkoituksenmukaisempaa houkutella laitteita.

Säästää rahaa, yrittää tehdä kaikkea itseäsi, ei aina ole totta - loppujen lopuksi se voi olla kalliimpaa kuin rahan ansaitsemiseen käytetty aika ja vuokrata traktoria, autoa tai muuta laitetta. Se on otettava huomioon, kaikki on otettava huomioon!

Puhumme kuitenkin palkkausteknologiasta, kun taas vuokraus fugi1 on negatiivinen.

Minun on vielä miettinyt houkutella työntekijöitä sivulta: jos ansaitsen niin paljon kuin työskentelen minulle, niin mikä on minulle, että siirrän saman summan paikasta toiseen ja päädyin tuntemattomaan laatuun?

Siksi hän päätti toteuttaa kaikki rakentamisprosessit omasta puolestaan ​​ja toisinaan pyytää apua veljiltään ja vaimonsa avustuksella.

Pohja on nauha, joka on upotettu 80-90 cm: iin (kaivanto on kaivettu traktoriin), sama pohja ulottuu maanpinnan yläpuolelle, hiekka tyyny, vahvike häkki (päällekkäinen mittarilla, kulmat ovat täynnä, taivutettu). Ratkaisu on itsenäinen, mutta kaikki osat on huolellisesti punnittu, ei "silmällä". Lisäksi se on muunnettu pehmittimellä - lisäaine on parantanut paitsi työtehoa myös valmiin betonin ominaisuuksia, ja nyt ilman mitään ratkaisuja ammattitaitoinen työntekijä ei aloita ratkaisua. Prosessin aikana keksittiin pitkä vahvistaminen ilman erikoislaitteiden osallistumista - koneella, jolla oli nimbus. Talvella tämä alue oli aidattu, valaistuksella, kellarilla ja kaatoilla.

Monoliittinen vaahtobetoni on itsekantava materiaali, mutta fugi1 päätti pelata sitä turvallisesti ja kaataa useita RC-sarakkeita ja liittää ne RCB-palkkien jälkeen niin, että kuormitus kattorakenteesta ja kattorakenteesta asetettiin niihin. Muotoon / lomakkeeseen leikataan viemäriputket, kiinteät osat alumiinisilla kulmilla ja pultit aluslevyineen. Hän vahvisti pylväitä neljällä lujittavalla sauvalla, kaatai ​​sen kerroksiin (sementtikuori kuoriutui ja pestiin), osoittautuivat sarakkeiksi 2,8 m korkea ja halkaisijaltaan 15 cm.

Monoliittisen laatan alla tukisarakkeet kaadettiin OSB-muottiin (15 kappaletta), ontelot täytettiin seulomilla, raudoituksella vahvistuksella ja tieverkolla, metalliputkien muottiin (60x40 mm) ja pintaa tasoitettiin putkella. Laatta on myös karkea kerros, jossa kaikki sen alaiset viestit.

Vaahtobetonin tuotantoa hankittiin veljen kanssa. Tämän aineiston valinta selittyy taloudellisella tarkoituksella.

Miksi vaahtoa betonia? Koska ne laskivat seinien kokonaiskustannukset: seinä, sisäpinta, eristys, sisustus, rakennuskustannukset, eristys- ja lämmityskustannusten hinta tulevaisuudessa. Ja kävi ilmi, että asennuksen, muottien ja kulutushyödykkeiden hankkiminen on kannattavampaa kuin betonilohkojen seinämien sijoittaminen ja päinvastoin, sekä eristyksen hankkiminen ja sen jälkeen paljon aikaa ja terveyttä rakennusseinillä.

Jotta voitaisiin välttää betonin halkeilua kutistumisen ja nopeasti kuivuvan auringon aikana, käsityöläinen tuli esiin yksinkertaisella, mutta tehokkaalla tippuviljelyjärjestelmällä. Käytetään ensin levyn kosteuden ylläpitämiseen, sitten - suojaamaan seinämien halkeilua vastaan.

Löytyi kerran ostanut mekaanisen päivittäisen ajastimen, gradation - 15 minuuttia. Laitoin vanhan venttiilin veden pesukoneesta ja kytkin sen ajastimen avulla, jonka asetin kellonajan mukaan: useammin yöllä, yöllä kerran. Ostin 150 metriä putkea tippua kastelulle, yhdistin sen venttiiliin ja seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen, aamulla, aseta se tuoreeseen betoniin. Kaikki! Nyt betoni on märkä koko ajan!

Ajastimen lisäksi käsityöläinen rakensi vibro-siemenet hiekalle improvisoiduista keinoista, sillä ratkaisun laatu riippuu suurelta osin sen laadusta.

Värähtelyä varten hän otti vanhan moottorin split-järjestelmän (35W-220V) ulkoyksiköstä, laittoi sen päälle happea ja sitoi painot, suojasi sitä ja yhtäkkiä lensi. Jalkojen heikkous korvaa jousitusjouset.

Vesitiivis laminoidun vanerin (arkin levyt) levyt, kiinnitysmetallikulmana, muoviputkien palkeet, muotti oli alunperin sidottu neulomalla, kiinnitetty kahdella ruuvilla. Yhden keskustelun osanottajan lausunnon jälkeen hän alkoi myöhemmin käyttää metallisia nappuloita. Asennuksen tuottavuus mahdollistaa seinien kaatamisen nopeutetulla vauhdilla, mutta muottirakenteen uudelleen järjestäminen hidastaa prosessia. Jos käytät kiinteää tai käytät rahaa suurille sirpaleille (koko arkille), se nopeutuu.

Fugi1-liuos tehtiin laitoksen valmistajan reseptin mukaan - sekä asettelua että mittasuhteita. Ainoa vedenpoisto oli pehmennettyä vettä (kovaa) kalsinoidulla soodalla, kuten vaahdotuksen ohjeissa suositellaan. Testiliuoksen konsistenssi osoittautui hyytelömäiseksi, jäädyttämättä kuitenkaan kutistumista tai delaminaatiota.

Seoksen tarkka koostumus seinien täyttämiseksi:

 • lämmin vesi - 25 litraa, kovaa vettä lisäämällä soodaa (280 g / m2);
 • kuitu - 120 grammaa (noin puoli litraa, kevyesti kaadettu);
 • vaahdotinta (PB-Lyuks, PB-2000) - 75 g;
 • Kiihdytin-pehmitin (Fort-Unitary Enterprise 2) - 240 g liuosta, laukku (20 kg) laimennetaan sataan litraan, 200 g / l;
 • sementti - 37 kg;
 • seulottu puhdas hiekka (hienompi, sitä parempi) - 36 kg.

Ilmanpaine ei ole yli 0,6 ilmakehää, sekoita 3-5 minuuttia, purkaa.

Kapillaarivuodon estämiseksi laatta peitettiin ensin kerroksella bitumimateriaalia (briketti sytytettiin bensiinillä) kerroksen jälkeen katonvesieristys (seinämien alle, alla olevat pylväät olivat myös bitumi, eristys). Monoliitin vahvistaminen tieverkolla (3 mm, 10x10 mm), jossa on yksi palkki päällekkäisyydellä ja kiinnitys neulelangalla, suojaava kerrospaksuus - 2 cm, etäisyys rinteistä - 5 cm.

House of foam: vanhan teknologian uusi elämä

Nykyaikaisessa rakennuksessa oleva betoni toimii eri muodoissa: raskas, kevyt, kevyt, erittäin kevyt ja soluinen. Tällainen laaja tuotevalikoima voi tuoda ihmisen kadun sekaannukseen, mutta ei asiantuntijaa, jolla on selkeä käsitys rakennusalan standardeista. He käyttävät suunnittelijoita oikein laskeakseen rakennuksen kuormituksen. Raskas betoni menee säätöön, kevyempi - lohkojen ja sisäisten väliseinien tuotantoon. Kuitenkin solujen vaahtobetonin suosio kasvaa joka päivä mahdollisuuden käyttää sitä kaikkialla pohjasta kattoon.

Vaahtopäällysteiden vähäinen veden imeytyminen lisää huomattavasti lämmönkestäviä ominaisuuksia sekä pakkasenkestävyyttä.

Ja yhdessä lohkojen kanssa käytetään vaahtobetonin kaatamista nestemäiseen muottiin.

Miten kaikki alkoi

Vaikka tällaista rakennusmateriaalia vaahtobetoniin pidetään modernina, sitä alettiin käyttää Neuvostoliitossa 1930-luvulla. Kevyt, ei-autoklaavattu lämpöä eristävä vaahtobetoni vietiin aktiivisesti monoliittiseen rakentamiseen Ruotsissa ja Saksassa.

Tekniikka syntyi 1800-luvulla, kun rakentajat yrittivät käyttää naudan veren vaahdotuksena. Eläinveren proteiini reagoi sementin ja kalkin seokseen ja muodosti vaahdon. Näin ollen lukuisten vaahtobetonin syntyminen oli mahdotonta, eikä teknologiaa levitetä edelleen.

Vaahtolohkojen lämmönkestävyyskerroin.

Viime vuosisadan 30-luvulla kynsien perheen ruusuja alkoivat käyttää vaahtoamiseen, jolla on kyky muodostaa saippuaa: huumeiden saippuaa, piikitushermostoa ja muita. Mutta armeijan ja sodanjälkeisen ajan epävakaus pakotti kaiken kehityksen tähän suuntaan.

60-luvun jälkeen vaahtobetoniä käytettiin uudelleen rakentamisessa, mutta pääasiassa autoklaavissa. Autoklaavista vaahtobetonista valmistettiin jopa useita tehtaita, mutta monilta objektiivisilta syiltä se ei voinut ylittää vahvistettua betonia ja joutui taas taustalle 1990-luvun alkuun saakka.

Näiden vuosien aikana voimavarojen nopea kasvu vaikutti merkittävästi vaahtobetonin suosioon. Aluksi Eurooppa aktivoitiin, ja sen jälkeen Venäjää muistelivat vanhoja menetelmiä. Nykyään vaahtobetonin kysyntä ylittää ehdotusten määrän, vaikka sen nykyaikaiset tuotantomenetelmät voivat merkittävästi lisätä rakennusmateriaalin määrää.

Nykyaikaiset menetelmät vaahtobetonin valmistamiseksi

Hyväksyttävimmät olivat vaahtobetonin valmistusmenetelmät kuten:

 • Classic;
 • kuiva mineralisaatiomenetelmä;
 • barotehnologiya.

Ensimmäisessä tapauksessa valmistetaan ensin sementti-hiekkaseos (sementtiliina), johon vaahtogeneraattorista syötetään erityistä vaahtoa. Sekoittamalla betoni- sekoittimessa nämä komponentit muodostavat selluloosaa vaahtobetonia, josta lohkot voidaan muovata. Menetelmä on käytännössä riittävän kehittynyt ja luotettava, se käyttää pääsääntöisesti orgaanisia vaahtoavia aineita.

Vaahtobetonin tuotantojärjestelmä.

Kuivan mineralisaation menetelmä puhuu puolestaan, koska kuivat komponentit yhdistetään matalan laajenemisen vaahtoon, jonka tarjonta on oltava jatkuvaa. Siksi tekniikkaa sovelletaan vain suuritehoiseen tuotantoon jatkuvalla työkierroksella. Käytetään tässä tapauksessa ilmanottoaukko SDO-L. Se on saippuoitua puu-hartsia, jota myydään sekä nestemäisessä muodossa että kuivassa muodossa. SDO-L: n etu monien keksittyjen paisutusaineiden suhteen on se, että se pystyy hajottamaan irtotavaran ilmakehät pieniksi hiukkasiksi (alle 1 mikronia). Monet asiantuntijat ovat tunnustaneet yhden tehokkaimmista johtajista.

Baroteknologian sääntöjen mukaan ensin kuormitetaan vettä vaahtoavalla aineella ja sitten kuiva seos syötetään. Sen jälkeen syntyy suuri paine kompressorin pakottamasta ilmasta johtuen. Minun on sanottava, että jokaisessa tapauksessa käytetään erityistä sekoitinta. Betonimyllyssä muodostettu vaahtobetoni on suunniteltu kuljettamaan sitä sekoittimesta suoraan kaatopaikalle erityiseen muotoon tai etukäteen valmistettuun monoliittirakenteeseen. Tuotannossa käytetään erityistä barusting- ja synteettistä vaahdotinta.

Vaahtobetonin edut ja haitat

Seinä on valmistettu monoliittisesta vaahtobetonista.

Vaahtobetonin tärkein etu on sen suljettu huokoinen rakenne eli ulkoisesti sileä pinta on sisällä pieniä pieniä kuplia, jotka on eristetty toisistaan. Kun vaahtobetoni upotetaan vesipitoiseen väliaineeseen, se pysyy pinnalla, mikä osoittaa sen vedenpitävät ominaisuudet: se pystyy absorboimaan korkeintaan 10%.

Vähäinen veden imeytyminen parantaa lämpösuojausominaisuuksia ja jäätymisvastusta, joten pohjoisilla alueilla rakennustöissä käytetään onnistuneesti vaahtobetonia. Hän ei pelkää korkeaa kosteutta tai lämpötilaeroa. Vaahtobetonin tiheydestä riippuen ilmakuplat voivat olla 40-80%, mikä tarjoaa luotettavan lämmöneristyksen. Jotta sama lämpötila säilyisi huoneessa, vaahtobetonin seinä voi olla kaksinkertainen kuin tiiliseinä.

Talvella asuinrakennuksessa vaahtobetoni on lämmin, ja kesän lämpö on viileä, koska materiaali säätelee kosteuden imeytymistä ja vapautumista. Jotkut asiantuntijat vertailevat mikroilmastoa, joka luodaan puutalossa vallitsevien elinolosuhteiden kanssa, vaikka ympäristön indikaattoreiden mukaan se on luonnollisesti huonompi kuin puutalo. Samaan aikaan ei havaittu myrkyllistä purkautumista vaahtobetonia vastaan. Jos puun ympäristöystävyyskerroin otetaan yksiköksi, vaahtobetonin ympäristöystävällisyys on 2 ja tiilet 10.

Vaahtobetonin perustan rakenne.

Vaahtobetoni ei repeä vuosien varrella, ei romahtaa, ei polta. Soveltamalla tätä materiaalia rakentamisessa, voit merkittävästi nopeuttaa sen vauhtia. Vaahtobetonin sisäiset väliseinät tarjoavat luotettavan äänieristeen, ja kevyt painallus mahdollistaa säästöjen kustannusten säästämisen ja rakennusten rakentamisen jopa epävakaisiin maaperään maanjäristyksissä.

Vaahtopäällyste helpottaa huomattavasti ulko- ja sisustusta, koska se voidaan yhdistää kaikkiin viimeistelyaineisiin: kipsi, kivi, seinäpaneelit, laatta, sivuraide ja materiaalin hinta on täysin hyväksyttävää verrattuna muihin tyyppeihin.

Tietenkään ei ole täydellisiä rakennusmateriaaleja. Yleensä asiantuntijat epäilevät vaahtobetonin kykyä kuljettaa vakavia kuormia mekaanisen lujuutensa, esimerkiksi katon painon vuoksi. Hygroskooppisten ominaisuuksiensa ansiosta vaahtobetoni imee kosteutta paljon nopeammin kuin puu ja jopa pienet halkeamat rakentamisen aikana edistävät lämmön haihtumista. Samanaikaisesti kaikki nämä haitat voidaan poistaa helposti yhdistämällä vaahtobetonia muihin viimeistelyaineisiin. Hyvä suoja suojaan ilmakehän vaikutuksilta luo ulkokerroksen tiilen.

Haittoihin kuuluu se, että rakennustyömaalla syntyvän saman nestemäisen vaahtobetonin laadun tarkastaminen on vaikeaa. Ja yksinkertaisen ja suhteellisen halvan tekniikan ansiosta rakennusmateriaalimarkkinoilla on syntynyt monia käsityöalan tuotantoyksiköitä.

Asennuspalat tai vaahdon kaataminen muottiin on valinnanvaraa

Vaahtolohkojen pohjustaminen.

Mikä on suositeltavaa - muottia vaahtobetoniseinillä tai asentamalla ne lohkojen ulkopuolelle - kukin omistaja päättää omasta. Sekä tämä että toinen mahdollistaa rakenteen rakenteen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Nestemäisen vaahdon ylivoima on myös se, että sen avulla voit luoda kaikkein hienoimpia seinämuotoja. Geometrisesti jopa mahdollisten kaarimaisten seinien, kaarien, monikulmion muotoisten erkkeri- ikkunoiden lisäksi kaikki tämä on todella mahdollista toteuttaa muodoltaan.

Jos puhumme kustannuksista, kaatamalla yhden kuutiometrin nestemäistä vaahtobetonia maksaa vain 800 ruplaa, mikä on puolet vaahtobetonialustojen hinnasta. Mobiililaitteistoa nestemäisen vaahdon tuottamiseksi voidaan toimittaa tällaisella kuljetuksella Gazelle. Rahan kuluttaminen mobiiliyksikön hankkimiseksi tai vuokraajien rakentajille, jotka tarvitsevat kaiken tarvitsemansa, on valinta. Asennushinta vaihtelee 80-100 tuhannesta ruplasta. Portland-sementin, veden ja vaahdon avulla saat apua monoliittisesta vaahtobetonista, jota käytetään pysyvään muottiin.

Liuskajohtojen asennusjärjestelmät.

Venäläisistä laitoksista käytetään "Sani" ja "Fomm-Prof.". Ensimmäinen on tarpeeksi kompakti eikä vaadi vaahtogeneraattoria. Sitä käytetään silloin, kun tarvitaan suuria tuotantomääriä jopa 40 kuutiometriä vaahtotaseita päivässä. "Sani" maksaa noin 70 tuhatta ruplaa, mutta sinun on vielä ostettava kompressori. "Fomm-Prof" käytetään laajamittaisessa tuotannossa ja mahdollistaa korkealaatuisen vaahtobetonin tuottamisen. Asennuskustannus on 250 tuhatta.

Minun on sanottava, että tänään on muitakin 220 voltin mobiililaitteita, joita rakennustyöryhmä helposti siirtää sekä rakennustyömaalla että rakennustyömaalta toiseen. Yritykset, jotka ovat erikoistuneet tähän, eivät varaa varoja tällaiseen yrityskauppaan, jossa 2 miljoonaa ruplaa. Saat kaiken tarvitsemasi sarjasta ja tuotat 3 kuutiometriä vaahtosbetonia / tunti juuri paikan päällä. Mutta ennen vaahtobetonin tuotannon aloittamista on valmisteltava muottirakennetta.

Muottien vaatimukset

Vaahtobetonilaitteiston huokoisen seoksen täyttämisen on oltava mahdollisimman tiivis, täysin erilainen kuin betonissa käytettävä perinteinen muotti. Seoksen ei tule virrata. Vaahtobetonin paino ei vaadi täyttöä ja tärinää, joten muotoilu voi olla kevyt - alumiinista, muovista tai metallista.

Tukirunko voi olla puusta, ja ilmatiiviin kotelo on valmistettu puusta, vanerista tai metallilevyistä, kun muotti ei ole irrotettavissa. Jos käytetään levyjä, niiden paksuuden on oltava vähintään 20 mm. Kiinteän muottirakenteen tapauksessa yleensä seinät on rakennettu puoliksi tiiliksi kahdelta puolelta, ja sisäpuolelle kaadetaan vaahtobetonia. Joskus seinään asetetaan tiiliseinä, ja sisäpuolelta on tehty vaneri, kipsilevy tai puukuitulevy. Kastelun jälkeen kovalevy voidaan poistaa tai voit jättää sen. Käytetään joskus lasimagnesiittilevyjä (SML), jotka kiinnitetään muovi- tai puukehykseen kiinteäksi muottirakenteeksi. Tässä tapauksessa tulevaisuudessa seinä ei vaadi ylimääräistä viimeistelyä.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Monet yritykset tuottavat erityisiä muottipaketteja vaahtobetoniin, johon kuuluvat metallien ja vanerin seinien, sarakkeiden ja lattioiden pystytyskannat. Kun olet hankkinut tällaisen sarjan, sinun on suunniteltava siten, että kilven pinta on mahdollisimman sileä. Tällaisen muottien avulla voit helposti viimeistellä seinät kaatamisen jälkeen. Jos monoliittiseen rakentamiseen erikoistunut yritys on vuokrattu talon rakentamiseen, hän itse huolehtii muotista. On huomattava, että irrotettava muotti säästää rahaa.

Muoviletku on työskennellyt hyvin, jossa sen suurimmat elementit eivät ylitä 10 kg painoa. Tämä mahdollistaa sen, että rakentaa rakenne, johon 1-2 ihmisen ponnisteluja asennetaan. Sinun ei tarvitse huolehtia nivelten tiivistämisestä, koska tiimityöskentely muoviletku on ihanteellisesti asennettu tarkalleen.

Prosessin kustannusten vähentämiseksi, jos aiot poistaa muottipesän, voit ostaa sen ja käytettyjä metsiä. Kokoonpano vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, joten muotti vastaa vastaavan seinämän paksuutta. Erityisen huolellisesti on tarpeen kiinnittää ovien ja ikkunoiden aukkojen vieressä olevat elementit.

Vaahtopäällysteen kaataminen

Talon lujuus ja lämmönjohtavuus riippuvat paljolti vaahtobetonin laadusta. Se vie:

 • sementtimerkit PC 400-DO, PC 400-D20 ja PC 500-DO;
 • vettä, jonka lämpötilaa ei suositella alle 25 astetta;
 • hiekkafraktiot 0,2-0,8 (mitä korkeampi vaadittu tiheys, sitä suurempi hiekkakerroin);
 • vaahdotinta PB-2000.

Erityisen holkin valmiin seoksen on syötettävä jatkuvasti muottiin. Lopullinen kovettumisaika riippuu ilman lämpötilasta ja erityisestä koveteesta vaahtobetoni-seoksessa. Vaahtobetonin maksimivoima saavuttaa 7-10 päivän, joten jos muotti on irrotettava, sinun ei pitäisi olla kiireessä poistamaan sitä 10-12 päivää.

Käyttämällä vaahdon kaatamisen tekniikkaa voit ratkaista ongelman paitsi rakennustöiden lisäksi myös vanhan talon jälleenrakentamisessa. Tässä tapauksessa muotti on kiinnitetty olemassa oleviin seiniin. Samalla tavalla voit työskennellä talon eristyksissä sekä sisä- että ulkopuolella.

Monoliittinen vaahtobetoni kiinteään muottiin - tai kuinka nopeasti ja tehokkaasti rakennetaan budjettirakennus

Monoliittinen vaahtobetoni kiinteään muottiin - toinen kierros rakennusteollisuudessa. Tällä alueella on erilaisia ​​tekniikoita, jotka helpottavat rakennuksen rakentamisen painoa ja optimoivat sen mahdollisimman paljon. Harkitse monoliittisen vaahtobetonirakenteen päätyyppejä ja niiden hienovaraisuuksia.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet

Vaikka monoliittisessa rakenteessa oleva vaahtobetoni toimii suurimmaksi osaksi lämmittimeksi, sinun on vielä tiedettävä sen perusominaisuudet ja laatuominaisuudet, joiden kanssa se on sovitettava. Varsinkin jos aiot rakentaa talon omiin käsiisi tämän tekniikan avulla.

Riippuen siitä, mihin muottiin käytetään, vaahtobetonia käytetään tiheydellä D250 - D800. Samankaltaiset tuotemerkit voivat myös vaihdella projektin olosuhteissa. On erittäin tärkeää, että saadaan hyvälaatuista vaahtobetonia, koska kiinteytettyä liuosmuotoa ei voida poistaa tai korvata uudella.

Tärkeimmät syyt heikkolaatuisen vaahtobetonin tuotantoon:

 • epävakaa vaahto;
 • liian paljon / vähän vaahtoa betoniliuoksessa;
 • likainen hiekka;
 • heikkolaatuinen sementti;
 • veden lämpötilaero liuoksessa ja vaahdossa.

Vain ratkaisemalla nämä kysymykset perusteellisesti voit oppia saamaan "oikean" vaahtobetonin. Kuvittele useita ratkaisuja tällaisiin ongelmiin.

Mutta he eivät voi "työskennellä" yhtä tehokkaasti kaikissa tapauksissa. Jokaisessa erityistilanteessa on myös muita epäsuotuisia olosuhteita, joita on myös tarkasteltava.

Raaka-aineiden laadun parantaminen

Haluan välittömästi varoittaa, että vaahtobetoni on melko kaprioginen materiaali.

Jotta saisit selville, mitä hän ei pidä, sinun on aloitettava valinta perusmateriaaleilla, jotka on tarkistettava laboratoriossa laatustandardien noudattamiseksi:

 • Sementti M400D0 tai M500D0 ensimmäisellä aktiivisuusryhmällä höyryttämisen aikana. Jos tutkimustulosten perusteella kävi ilmi, että ostetun sementtisarjan toisella tai jopa kolmannella toimijaryhmällä on kiireellinen tarve tarkistaa koostumuksen valintaa - nimittäin sementin määrän lisäämistä. Jos näin ei tehdä, kovettuminen kestää kauemmin ja tämän ajan kuluessa liuoksen vaahto alkaa hajota. Siksi väistämätön kutistuminen, avioliitto, menetys.

Tällainen testi kestää noin päivästä siitä hetkestä, kun näyte on saatu ja kunnes protokolla on annettu. Joten voit nopeasti "rakentaa" vaahdon koostumuksen valinnan.

Sementin vahvuus on paljon monimutkaisempi. Voit tietenkin saada tuloksia kolmessa päivässä, mutta ne eivät ole luotettavia. Gostovskin oikeudenkäynti kestää 28 päivää. Jos sementin lujuus on riittämätön, myös itse vaahtobetonin laatu kärsii. Siksi etukäteen testaa kaikki saatavilla oleva sementti omalla alueella ja valitse paras laatu.

 • Jokihiekka, jonka partikkelikoko on 1 mm - 2,5 mm, on oltava puhdas, ainakaan ilman kuohkeita savea ja roskia. Savi vähentää sementin "vahvuutta". Jätteet voivat vaurioittaa laitteita, jos vaahtobetoni kaadetaan muottiin gerotoripumpulla. Hänen teränsä menettää peruuttamattomasti. Siksi on suositeltavaa seuloa hiekka ennen jokaista taikinaa suurella teknisellä seulalla tai tavanomaisella verkolla.

Lisäksi sillä on tärkeä rooli ja hiekan kosteus, jonka hän antaa ratkaisulle valmistuksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi-sementtisuhde kasvaa, mikä, kuten tiedämme, vain vahingoittaa betonia. Siksi on tarpeen tehdä koostumuksen säätö uudelleen, vain nyt liuoksen vesimäärällä.

 • Veden on oltava puhdas ilman sulkeutumista ja muita roskia. Periaatteessa, kuten tavalliseen ratkaisuun. Mutta vaahtobetoniin sillä on erityinen rooli - veden lämpötilan ero liuoksessa, vaahdossa ja ympäristössä johtaa solujen vaahtoa muodostavan rakenteen hävittämiseen. Siksi on parempi ja halvempaa lämmittää vettä kuin saada heikkolaatuista betonia.

Periaatteessa nämä ovat tärkeimmät vaahtobetonin komponenttien parametrit, joita voidaan kontrolloida "kenttäolosuhteissa" ja tehdä nopeasti mukautuksia koostumuksen valintaan, jotta avioliittoa ei saada.

"Huono" vaahto ja miten käsitellä sitä

Ja nyt noin kipeä - noin vaahto. Tämä on ensimmäinen vaikeus, joka vaahtospesifiselle työntekijälle kohdistuu. Ja jotkut hän jatkaa jatkuvasti. Kuinka käsitellä sitä?

Harkitse tärkeimmät ongelmat, joita esiintyy usein vaahtobetonin valmistajissa:

 • Konsentraatti ei sovi generaattorin tyypille. Kun ostat laitteita, muista selvittää tämä vivahde.
 • Liian paljon vettä vaahdossa.
 • Pumpussa olevaa painea ei saa säätää.
 • Jos vaahtoa syntyy paineen alaisena metalliputken kautta täyteaineella, se saattaa olla syytä korvata. Tämän roolin edullisin materiaali ovat pienihalkaiset muoviset pallot, esimerkiksi lasten pistoolin pelletit. Tämä generaattorin osa on pestävä jatkuvasti puhdistusaineella.
 • Ilman lämpötila saattaa olla liian alhainen.
 • Varmista, että vaahtoa punnitaan. Sen painon on oltava yhtä suuri tai sen arvon tulisi olla mahdollisimman lähellä valmistajan tietoja.
 • Älä käytä betonin lisäaineita. He vain vaimentavat vaahtoa.

Saatuaan muutamia onnistuneita erät, oppia määrittämään silmän avulla, mikä huokoisen täyteaineen laatu on saavutettu.

Kiinnitä huomiota! On olemassa yksi "parrakas" menetelmä LMS: ssä valmistetun vaahdon stabiloimiseksi. Esikuivaa kaatamalla liuoksen tiheys 1,055-1,05 kg / l. Tämä on noin 10% liuosta. Lisää kalkkimaitoa väkevöimään noin 70 tilavuusprosenttiin. Muista kuitenkin, että samanlainen lisäaine sisältyy vaahdon esilaskettuun määrään vettä.

Tällainen resepti auttaa saavuttamaan seoksen kestävämpi vaahto. Mutta älä liioittele sitä. Liiallinen kalkki betoniin ei ole mitään.

Muottipesu "noin kolme päätä"

Kuten jo mainittiin, vakaa vaahtobetonin muovaus voi olla erilainen. Se eroaa siitä, että on mahdollista suorittaa samanaikaisesti ulkoisia ja sisäisiä viimeistelytoimia. Vaahtobetoniin irrotettava muotti on kuitenkin edullisempi, mikä epäilemättä seuraa tulevaisuudessa, kun julkisivuun kohdistuu kysymys.

Kiinteä muotti on valittu riippuen tulevan talon kerrosten lukumäärästä tai sääolosuhteista alueella. Mutta mikä ei jätä huomiota, muista, että työn periaate on oleellisesti sama. Vain muottiyksikön vaiheet eroavat tyypistä riippuen.

Tiiliseos

Kestävimmistä ja luotettavimmista pidetään tiilikuvioina monoliittista vaahtobetonia varten. Tätä teknologiaa pystytään pystyttämään jopa monikerroksisiin rakennuksiin, toisin kuin lohkojen rakentaminen.

Vaahtobetoni tällaisessa tandemissa on eristyksen rooli, joten pieniä merkkejä tiheydestä. Seinien paksuutta on vaikea liikkua, koska kaikki riippuu rakennusalueen lämpötiedoista.

Samankaltainen puutavara voidaan toteuttaa molemmilla kahdenvälisellä tiilitalolla ja yksipuolisella. Jälkimmäisessä tapauksessa muottien sisäpuolelle käytetään erilaisia ​​laatoitusmateriaaleja, joilla on suurempi jäykkyys ja tiheys.

Varoitus! Tiilimuuraus on työläs ja vaatii jonkin verran kokemusta. Jos et ole koskaan ennen tavannut tällaista työtä, silloin on parasta käyttää ammattiurheilijoiden palveluja. Kaikki on parempaa kuin rakennettu seinän purkaminen ja sen uudelleenrakentaminen.

Tämän monoliittirakenteisen teknologian suurin lisäosa - samaan aikaan seinien pystyttäminen, julkisivujen viimeistely ja sisäinen rouhinta tehdään. Näin ollen näennäisesti tarpeettomat kustannukset tiilien ostamista ja laskemista varten ovat täysin perusteltuja ja paljon pienemmät kuin ulkoisen ulkopintojen toteutuksessa.

Kuinka rakentaa tiilen pysyvää muottipesää vaahtobetonin kaatamiseksi, alla oleva video kertoo lisää.

Kevyt versio

Erilaisia ​​moderneja arkkimateriaaleja antaa täydellisen valinnanvapauden kiinteälle vaahtobetonilaatikolle:

 • sementtihiukkaset;
 • vaneri;
 • OSB levyt;
 • kosteutta kestävä tai tulenkestävä GVL, mutta tämä on epäluotettava vaihtoehto, koska arkit voivat loimata vaahtobetonin paineessa ja lämpötilassa.

Myös usein käytetty komposiitti - ulompi osa muotti on valmistettu betonipintainen materiaali, ja sisäpuolella arkki. Joten, tietenkin, nopeampi ja ylimääräinen julkisivu ei ole välttämätöntä.

Tämä menetelmä on kuitenkin kalliimpi, kun arkkimateriaalien käyttö koko muottiin antaa sinulle mahdollisuuden "venyttää" rakentamisen kustannukset ja tehdä vuoraus vähitellen. Monille tämä on erittäin kannattava vaihtoehto.

lego rakentaja

On olemassa myös erityisiä kiinteiden muottien järjestelmiä vaahtobetonin monoliittiseen rakentamiseen. Ne ovat vaahtopolystyreeni-onttoja lohkoja, jotka on vahvistettu polypropeenikehyksellä ja varustettu erityisillä kiinnittimillä.

Ne ovat erittäin kevyitä ja helppoja koota. Rakennuttajamme kutsuivat heitä "Lego-kortteja". Ja todellakin, he vain menevät suunnittelija.

Tällaiset lohkot eivät tarjoa samanaikaista julkisivuverhousta. Mutta sitten ne kvalitatiivisesti eristää talon. Vaikka sitä on syytä harkita ennen kuin annettaisiin etusijalle tällainen muotti. Loppujen lopuksi jyrsijät vain haluavat pilata samanlaisia ​​materiaaleja aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi.

Tällaisten kiinteiden lomakkeiden kehittäjät varmistavat kuitenkin, etteivät tällaiset ongelmat ole ennakoitavissa. Ja tällaisten muottien hinta on ilahduttavaa suhteellisen matalalla tasollaan.

Monoliittirakenteessa käytetty materiaali on myös toinen. Tämän tekniikan mukaan käytetään betonista valmistettuja onttoja lohkoja. Ne ovat vakiotuote, jossa on kaksi suurta reikää.

Tällaista järjestelmää voidaan vahvistaa sekä pitkittäisesti että vaakasuunnassa. Samalla se sopii paitsi vaahtobetonin upotukseen. Täyteaineena voidaan käyttää tavallista betonia.

Betonin koostumuksen laskeminen

Vaahdon monoliitin rakentaminen

Haluatko pelata aikuisten suunnittelijaa? Tarjoamme pienen raportin talon rakentamisesta erityisellä kiinteällä lohko-muotilla. Ohjeemme on tarkoitettu niille, jotka eivät pelkää ottaa riskejä. Aloitetaanko?

perusta

Samankaltaisten kiinteiden muottien perustus on yleisin - nauha tai levy. Kaikki riippuu projektista. Ainoa asia, joka voi erottaa tämän formaatin perustelut tavallisesta - horisontaalisesta kehyslaitteesta.

Käytä sitä halkaisijaltaan 12 - 16 mm. Tangot on kiinnitetty vahvikekuoriin noin 30 cm: n etäisyydellä kehästä. Kun säätöä ylläpidetään ja vakiovarusteena on vedenpitävyys, voit jatkaa työskentelyäsi.

vahvistaminen

Tällaisen muottijärjestelmän lujittaminen tapahtuu pystysuoralla, harvemmin vaakatasolla. Pitkittäistä kehystä ei tarvita, jos lohkoissa on itse asiassa vahvat tukijalat ja kiinnitysjärjestelmät. Tämä lisää vaahtobetonia.

Baarit yksinkertaisesti kasvaa vähitellen, riippuen siitä kuinka massiivisesti seinät kasvavat.

Muottien asennus

Ja nyt mielenkiintoisin on asennus muottiin. Kuten jo todettiin, tällaisilla lohkoilla on kiinnitysjärjestelmä, joka on samanlainen kuin tavanomaisen suunnittelijan reliefit. Mutta se ei ole kaikki. Jotta seinät kestäisivät betonin paineen, muottiin on järjestetty erityiset kiinnitystyöt, jotka näkyvät alla olevassa kuvassa lähikuva.

Jokaisella valmistajalla on oma muottiasennusjärjestelmä. Yhdessä vaaditaan lohkojen asentamista aluksi, mutta kiinnityksen jälkeen toisessa - kaikki on täysin päinvastainen. Mutta tärkeintä on, että päivällä, koska tällaisten muottien asentaminen on helppoa, voit täyttää jopa 100 m² seinät, joissa on vähimmäistyövoima.

betonointi

Pysyvän muottien täyttö vaahtobetonin kanssa tapahtuu asteittain.

Muista, mitä nopeammin seinien monoliittinen rakenne valmistetaan, sitä paremmin saadaan suljettavat rakenteet.

 • Siksi kaadetaan vaahtobetonia ensimmäisessä kerroksessa muottiin yhdessä päivässä. Ja se tulee todeksi yksinkertaisen muotokokoonpanon ja lyhyen ajan kuluttua sekoittaa vaahtobetonia.
 • Laske samalla vaahtobetonin ja muottien valmistettu määrä. Vaahtoava vaahto tulisi tapahtua mahdollisimman nopeasti, kunnes vaahto alkoi romahtua.
 • Jos viivästyminen, joka saattaa aiheutua lisäkokoonpanosta, sekoittimen erä osa todennäköisesti ei sovellu jatkotyöhön.
 • Miten kaadetaan vaahtobetoniä muottiin? Kyllä, hyvin yksinkertainen. Gerotoripumpun ja letkun avulla. Mutta pidä mielessä, että kun käytät ylimääräistä ruuvinsiirtoa, vaahto voi rikkoa ja liuoksen ylimääräinen menetys. Kuinka monoliittinen vaahtobetoni kaadetaan muottiin, alla oleva video kertoo sinulle lisää.

Betonin laskeminen säätiöön

Materiaalien suhde eri betonilaatuihin (sementti M-400)

Monoliittinen vaahtobetoni - universaali materiaali, jonka tulevaisuus

Vaahto-betonilohkot, jotka on valmistettu sementistä, vedestä ja hiekasta erityisellä vaahdotusaineella, ovat osoittautuneet hyvin kuluttajien keskuudelle. Niistä on helppoa, nopeaa ja edullista rakentaa. Ja vielä nopeammin (ja usein vahvemmaksi) saadaan, jos käytät monoliittista vaahtobetonia, joka kaadetaan muottiin suoraan rakennustyömaalla.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet

Tämä materiaali alkoi tuottaa 1800-luvun alkupuolella (Saksa sai patentin vuonna 1890). Kuitenkin se alkoi käyttää massoja paljon myöhemmin - viime vuosisadan lopulla.

Vakiosementtikoostumukseen lisätyn synteettisen tai mineraalisen vaahdon ansiosta oli mahdollista saada keinotekoinen kivi, jolla oli positiivisia ominaisuuksia. Kuituvahviste lisäsi tarvittavan lujuuden, ja valmistusliike liikkui merkittävästi kiihtyi rakennustöitä (erityisesti kehysrakennusten rakentamista varten).

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet kertovat tämän videon:

edut

Tämän materiaalin edut:

 • Ympäristöystävällinen - koostumuksessa ei ole haitallista ainetta.
 • Rakennusten luotettavuus, jotka eivät ole alttiina rotuille ja muille tuhoisille tekijöille.
 • Kyky säilyttää lämpö merkittävästi vähentää lämmityskauden kustannuksia (enintään kolmasosa) monoliittisessa vaahtobetonialustassa.
 • Seinät, joissa huokoset "hengittävät", kuten puuta. Näin voit saada hyvän mikroilmaston.
 • Rakentamisen aikana ei ole "likainen" prosesseja, ja kiinteä muotti on asennettu nopeasti ja helposti.
 • Huokoinen rakenne - hyvä äänen imeytyminen.
 • Korkea tulenkestävyys - materiaali ei pala eikä sula.
 • On monia sovellusvaihtoehtoja - lämpenemisestä ja talojen rakentamisesta rakennusten kattoihin ja lattiaan.
 • Materiaalinkäsittelyn helppous mahdollistaa hienojen muotojen ja malleja.
 • Materiaalien, työvoiman ja ajan kustannukset ovat vähäiset. Viimeistely vie melko vähän. Tuotteiden takaisinmaksuaika on enintään kolme kuukautta (ja lohkorakenteiden osalta enintään kaksi vuotta).
 • Rakennusten hyödyllinen pinta-ala kasvaa, koska seinien paksuutta voidaan vähentää.
 • Kaadetun seoksen juoksevuus antaa sinun täyttää jopa pienet aukot.
 • Materiaalin korkea kosteusvastus (jos vertaamme erityisesti hiilihapotettuun betoniin).
 • Edullinen.
 • Ei kustannuksia valmiin materiaalin kuljettamisesta (koska tuotanto tapahtuu suoraan rakennustyömaalla).

puutteet

Monoliittisen vaahtobetonin haitat:

 • Suurempi hauraus ja hauraus (verrattuna klassiseen tekniikkaan tuotettuun betoniin - ei huokoista).
 • Laakerikapasiteetilla on rajoituksia.
 • Ei liikaa jäätymisvastus - jopa 35 sykliä.
 • Se vie jonkin aikaa, kunnes materiaali saa halutun voiman.
 • Rakennuksen aikana on oltava höyrysulku.

Kuitenkin muutamat haitat eivät ole niin kriittisiä. Ja tällä hetkellä monoliittisen vaahtobetonin rakentamisen laajuus on melko laaja. Ihmiset haluavat halvalla, nopeasti rakennettuja ja laadukkaita asuntoja.

tuotanto

Materiaali valmistetaan STO-001-50845180-2008 ja TU 5745-002-50845180-2006 mukaisesti. Teoksia tehdään ympäristön lämpötilassa yli 10 astetta.

 1. Tarvittava määrä pääkomponentteja (hiekka, portlandsementti ja vesi) asetetaan sekoittimeen, kun niiden perusteellinen sekoitus täydentää valmiin vaahdon.
 2. Tämän jälkeen seos voidaan kaataa muottiin, joka ei useinkaan ole irrotettavissa.
 3. Koristeellinen vuori on tehty ylhäältä.

Koska tuotanto tapahtuu "kenttäolosuhteissa", on käytännöllistä käyttää mobiiliasennuksia vaahtobetonin tuottamiseen. Se voi olla sekä kompakti barosstanovki että klassiset järjestelmät, joissa on vaahtogeneraattori.

 • Ensimmäinen plus on kyky toimittaa valmiin seoksen paineessa pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin.
 • Klassista periaatetta sovelletaan suosittu venäläisen tilan "Sovbi" laitoksissa, joiden avulla voidaan säädellä vaahtogeneraattorivaahdon suhdetta.

Monoliittisen vaahtobetonin tuotantoteknologia on esitetty alla olevassa videossa:

Ominaisuudet ja erottavat ominaisuudet

Ulkopuolisesti hiukan hohkovaa muistuttavaa, sementtiä sisältävä keinotekoinen huokoinen kivi sisältää lukuisia suljetun ilman huokosia tasaisesti jakautuneen koko tilavuudelta. Se voi olla erilainen tiheys (riippuen pääasiassa sementin koostumuksesta). Se on vahva, se on hyvä lämmöneristin ja kohinaneriste, se on riittävän vesitiivis.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet:

 • Lämmönjohtavuuskerroin - 0,05 - 0,15 W / m · ° C. Vähintään - lämpöeristetyissä merkkeissä, maksimi - rakenteellisissa tuotemerkeissä, kestävämpi.
 • Tiheys - 150 - 1200 kg / m 3. Enimmäisarvot vastaavat tasoitusrasiat ja perustukset.
 • Ympäristöystävällisyyden kannalta materiaali läpäisi vain puun, jolla on ympäristöystävällisyyskerroin 1 (monoliittisessa vaahtobetoniassa, tämä parametri on 2). Vertailussa: tiilissä tämä kerroin on 10.
 • Puristuslujuusluokka on B0.75 (lämmöneristyslaatu) B12.5 (rakenteellinen laatu).

Seuraavaksi kerromme laitteista monoliittisen vaahtobetonin tuottamiseksi ja omien käsien tekemisestä.

Asfaltti - sovelluksen tekniset ominaisuudet

Rakennusteollisuudessa, joka perustuu usein vaahtobetonia käyttävien talojen rakentamiseen, ja tämä johtuu erityisistä syistä. Tärkein on, että materiaali kaadetaan esiasennettuun muottirakenteeseen tai seos suljetaan välittömästi paikan päällä. Rakenteessa käytetään vankkumateriaalia materiaalin lujuuden ja helppouden takia. Erälaite pystyy tuottamaan jopa kaksisataa litraa betonia ja enemmän kerrallaan. Jos päätät harjoittaa ammattimaista rakentamista, on suositeltavaa ostaa suurempia laitteita. Joten mikä on vaahtobetonin kaataminen?

tekniikka

Vaahtobetonirakenteen rakentaminen valmistetulla perustusrakenteella käsittää tukirakenteen, muottipaneelien asentamisen ja sen jälkeen sisätilojen täytön betonilla. Muottipaneelien ja kehysten alla käytetään monenlaisia ​​materiaaleja. Vaahtobetonia kaadetaan ilman raudoitusta tai muurausverkkojen käyttöä, mikä erottaa sen yksinkertaisesta betoniseoksesta. Suunnittelun luotettavuus antaa suoran kehyksen.

Rakennettaessa taloja vaahtobetonista käytetään muottirakenteita.

On olemassa useita tapoja rakentaa esineitä vaahtobetoniin. Ensimmäisessä tapauksessa jäykkien kehysten läsnäolo merkitsee toisen, kevyemmissä rakenteissa ja vaahtomuovimassaa, joka kykenee kestämään merkittäviä stressikuormia.

Jos päätetään käyttää jäykän runkorakenteen perustana, niin tiilen pitäisi toimia tämän materiaalina. Käytettäessä käytetään muurausligaatiojärjestelmää, ja vahvistusverkko ei vahingoita. Huomaa, että betonimassan tiheys ei saa ylittää 500 kg kuutiometriä kohden. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpöeristyksen vaahtobetonia tulisi käyttää.

Toisessa rakennusmenetelmässä perustana on puitteet laakerin tai kevyiden varianttien metallirakenteiden pohjalta. Sopivan betonimassan kaatamiseksi keskimääräisellä tiheydellä. Tällaisia ​​rakennuksia ovat korkealaatuinen jäykkyys, luotettavuus ja kestävyys, eivätkä ne tarvitse lisävahvistusta. Kaikki rakennustyöt voidaan saattaa päätökseen kolmen kuukauden kuluessa.

Materiaalit ja laitteet

Vaahdon valmistukseen tarvitaan:

 • säiliö, jossa vaahdotusaineliuos sekoitetaan;
 • huoltoalue;
 • kompressoriyksikkö;
 • vaahdon generaattorilaite;
 • mikseri;
 • painemittarit;
 • longline muotteja.

Jos tulvattua betonia on tarkoitus käyttää yhdessä kevyiden runkorakenteiden kanssa, käytetään NP-profiileja tai runko-muovielementtejä materiaaleina jälkimmäisille betonitoimiseksi.

Jotta tällainen rakenne olisi lujempaa, tietyillä etäisyyksillä on välttämätöntä järjestää betonipylväät betonista, eristämällä ne laajennetulla polystyreenillä. Laitekolonniin kohdistuva massa on kaadettava rakennuksen seinämiin. Tällaisessa tapauksessa on suositeltavaa sulkea vaahtobetoni, joka ominaisuuksiensa mukaan vastaa merkkejä D 600 - D 1 400. Tässä tapauksessa sarakkeet toimivat tukirakenteina, jotka pitävät koko rakennuksen.

Lattianpäällysteet päällekkäin asetetaan vaahtobetonin seinille, mutta samalla on tarpeen järjestää lujitushihna niin, että se on sidottu kaikkiin käytettävissä oleviin pylväisiin. Tässä tapauksessa GVL-arkkia tai SML: tä tulee käyttää muottina, myös irrotettavat muottipaneelit ovat sallittuja.

Puua voidaan käyttää myös runkoalustana, mutta tässä tapauksessa lisävahvistus on suoritettava.

Seinien kaataminen

Tämä rakennusmenetelmä on suosittu paitsi asuinrakennuksissa, myös korkeajärjestelyissä. Seinien täyttäminen vaahtobetonilla ei vie paljon aikaa, koska niiden rakentaminen ja eristäminen suoritetaan. Mutta täällä työ riippuu käytetystä teknologiasta:

 1. Vahvan vaahdon lego-lohkot. Yhdistettyjen onttojen vaahtolohkojen sarja on esillä valmistetulla pohjalla. Pitkittäistä vahvistamista tarvitaan. Heti kun ensimmäinen hihna on täytetty, voit aloittaa seuraavan rivin muotojen asennuksen. Työ jatkuu ennustettuun korkeuteen.
 2. Kaada vaahto kiinteään muottiin. Tätä menetelmää erottaa luotettavuus ja käytännöllisyys, koska muotti on valmistettu viimeistelyaineistosta. Esimerkiksi ulkoseinä on rakennettu tiilestä, ja sisäseinä on vanerilevyjä tai OSB-materiaalia. Sisällä vaahto on eristysaineiston rooli. Ja jos käytät pienempää materiaalia, se säästää rahaa. Tällainen rakennusjärjestelmä on sallittu kohteille, jotka eivät ylitä kolmea kerrosta.
 3. Monoliittiset vaahtobetoniseinät, joissa on irrotettava muotti. Tämä menetelmä edellyttää riittävää kokemusta, koska jotkin vaatimukset tehdään valmiin pinnan ulkopinnalle. Muovilevyjä, laminoitua vaneria ja improvisoituja rakenteita voidaan käyttää.

Tällainen rakennustyö on aikaa vievää, paljon aikaa ja vaivaa käytetään kokoonpanon kokoamiseen ja purkamiseen. Tiheämmän betonin massan käyttö lisää seinämän paksuutta.

Lattiapinta

Tässä tapauksessa saavutetaan tietty vaikutus:

 • seos muodostaa päällysteen pinnalle yhtenäisen kerroksen halutusta tasosta. Hänen kätensä piilottaa kaikki epätasaiset paikat ja pudotukset;
 • välttämättömien materiaalien toimituskustannukset minimoidaan;
 • Vaahtobetoni rakennustyömaalla on helppo valmistaa, se siirtyy nopeasti asennuspaikalle;
 • Kaikki työ suoritetaan suurella nopeudella.

Tekniikkaprosessi laskeutumisen järjestämiseksi ei edellytä suuria työvoimakustannuksia, erikoistekniikkaa ei käytetä, ei myöskään tarvitse ylimääräisiä kuljetuskustannuksia. Kun otetaan huomioon paljon myönteisiä arvosteluja, voimme luottavaisesti neuvoa tällaista tekniikkaa lattialle.

Kaikki edellä mainitut ominaisuudet yhdessä ottavat käyttöön vaahtobetonin välttämättömyyden lattiapinnoitteen järjestelyssä.

Tehokkaampi tapa on yhdistetty menetelmä lattian järjestämiseksi, jos vaahtobetoni-liuos, jonka tiheys on 300-500, kaadetaan alas ja yläosa on valmistettu materiaalista, jonka tiheys on hieman korkeampi - 700-800 kg kuutiometriä kohden. Tässä tapauksessa ei ole tarvetta varustaa betonipinta.

Vaahtobetonimateriaalista valmistetut kerrokset lasketaan ja suunnitellaan kullekin esineelle ottaen huomioon sen tarkoitus. Esineiden jälleenrakentamisen avulla voit täyttää lattia vaahtobetonilla, jonka tiheys on 800 kg kuutiometriä kohden. m., joka antaa mahdollisuuden lämmittää lattiaa ja tasoittaa sitä.

Käyttämällä monoliittista vaahtomuovimassaa, kun heitetään paksua lattiaa, saavat ihanaa vaikutusta, kolme kertaa alentamalla kuormaa kantavissa seinissä.

Täytä katto

Tällainen päällekkäisyys kannattaa, jos vertaamme sitä puuhun, vähän kallis, ja valmistusprosessi vie enemmän aikaa. Mutta on niin monia etuja, että kaikki negatiiviset hetket korvataan täydellisesti. Lattian täyttäminen vaahtobetonilla parantaa kantavien seinien jäykkyyttä ja parantaa ääneneristyskykyä. Kyllä, ja palvelee tällaista enimmäismäärää kauemmin.

Ensinnäkin, muotti on asetettu. Tällaisen työn laatu riippuu lopputuloksesta. Ensin on varmistettava, että muottipaneelit kestävät suunniteltua kuormaa.

Täyte vaahto muottiin enintään viisitoista senttiä paksu tarkoittaa pakollista vahvistusta kerroksessa. Verkko sijoitetaan kerroksen keskelle. Vahvistustangot on sijoitettu poikittain, liittimet on hitsattu. Vahvistaa erityisesti paikka, jossa sen oletetaan olevan merkittävä kuorma. Nämä ovat kääntöpisteitä, reikien alueita, lattialaattojen keskuspaikkoja. Kanava on sijoitettu koko seinän ulkokehälle, mikä antaa lisävahvistusta.

Tämän jälkeen poikittainen vahvike on säädetty. Jos tangot käytetään 12 mm: n välein, niiden välinen askel on sallittu kahdelle tusinaa senttiä. Ohuella materiaalilla tangon välinen etäisyys pienenee.

Ei ole suositeltavaa säästää materiaaleja suorittaessasi tällaisia ​​teoksia.

Muottipohja on peitetty vanerilevyillä, jotka kestävät kosteutta. Koko rakennetta tukee palkki tai lokit. Aseta ne kohtisuoraan, suurin sallittu jäykkyys. Tässä vaiheessa on tarpeen käyttää rakennustasoa pinnan tasalle. Kun kehys on altistunut, se on tarkistettava vaaka-asennossa.

Valmius valmistetaan vaahtobetoniliuoksesta ja kaada se muottirakenteeseen. Ratkaisu on välttämätöntä koko alueen täyttämiseksi. Sen jälkeen kaadetaan kerros kerrostetaan lapion avulla jäljelle jääneen ilman poistamiseksi.

Vaahtoseoksen ei pitäisi olla liian paksu, muuten ei ole kätevää työskennellä. Täytä seos kaukana kulmista. Prosessi suoritetaan tasoittamalla pinta. Muotti poistetaan, kun katto on kuiva.

johtopäätös

Tämän tyyppisen rakenteen tärkeimmät edut ovat prosessin nopeus ja raaka-aineiden alhaiset kustannukset. Tämä teki vaahtobetonialustat suosittuja maassamme ja ulkomailla.