Kuinka rakentaa paalusäätiö

Huolimatta siitä, että paalusäätiöitä käytetään melkein kaikkialla, kaikki kehittäjät eivät osaa käyttää oikein ja asiantuntevasti tällaisen tekniikan etuja ja minimoida kielteisiä seurauksia. Loppujen lopuksi tällaiset pohjat pystyvät kestämään valtavia kuormia, mutta tämä voidaan saavuttaa vain asianmukaisesti valittujen rakennusmateriaalien avulla, samoin kuin perustamalla säätiö, joka toteutetaan yksinomaan valmiissa hankkeessa eikä itsenäistyä. Sitten säätiö seisoo pitkään ja täyttää sen päätoiminnot - olla vankka ja luotettava perusta mille tahansa rakenteelle.

Kuinka tehdä paalusäätiö oikein?

Pino- ja nauhaosasto tylsistyneillä paaluilla

Ensinnäkin, mikä se on! Tämä on monoliittista betonirakennetta, joka koostuu betonista tai vahvistetuista betonipaloista ja nauhamyllystä, joka yhdistää paalut toisiinsa ja toimii kantajana. Näin ollen tällaisen säätiön rakentaminen ei saisi alkaa paalujen ulkoasusta, vaan tulevan rakennuksen alustavalla luonnoksella. Miksi tämä on välttämätöntä? Ja tämä on yksinkertainen laskenta, joka sisältää seuraavat parametrit:

 • Tulevaisuuden rakennusmateriaalien valinta, joka tekee rakennuksen luonnoksen yksityiskohtaisemmalla eritelmällä kaikki kantavien seinien ja lattioiden materiaalit;
 • Suunnitellun rakenteen enimmäismassan laskeminen;
 • Voimassa olevan maaperän maksimikuormituksen laskeminen ottaen huomioon vaaka- ja pystysuuntaiset liikkeet sekä mahdollisuudet siirtää maaperää kausittaisten liikkeiden avulla;
 • Grillityypin valinta. Massiivisissa rakennuksissa käytetään yleensä nauhahuopaa, joka voi olla betonilohko tai muuraus ja se on asennettu kaikkien kantavien seinien alle;
 • Pallojen tyypin ja halkaisijan laskeminen. Ja tässä he tekevät usein virheitä, koska valmiita kaavoja paalujen kuormituksen laskemiseksi on olemassa, mutta eivät ota huomioon maaperän tilan parametreja ja sen muodonmuutoksen astetta. Jos niitä ei oteta huomioon, heikossa paikassa on taipuma ja rakenteen tuhoaminen edelleen.

Paalun ja nauhan perustusten edut

 • Voit rakentaa rakennuksen rinteisiin;
 • Paalut asennetaan heikoiden maametallien alapuolelle ja vasten tiheää kiveä;
 • Se käyttää vähintään rakennusaineita ja laitteita;
 • Piles kestävät merkittävää maaperän liikkumista;
 • Suunnitelman avulla voit lukita kiinteän kiven ja pysyä siellä;
 • Se voidaan rakentaa käsin.

puutteet

 • Suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia, jotka ovat vain ammattilaisille;
 • Raskaita massiivisia rakennuksia ei saa asentaa;
 • Ei ole mahdollista perustaa kellarista tai kellarista.

Ja nyt avain tekijä, joka tekee tällaiset säätiöt suosittu kehittäjien keskuudessa, on tehtaan standardoidun rakennusmateriaalin käyttö. Loppujen lopuksi tällaisen säätiön tärkein elementti on kasa. Se voi olla metalli, puu, betoni tai teräsbetoni, mutta tämä on jo valmiita materiaaleja, ja se on melko kallista. Ja voit tehdä sen juuri rakennustyömaalla, eikä sinun tarvitse paljon rahaa ja materiaaleja.

Ensin sinun on hankittava yksityiskohtainen tulevaisuuden kehittämishanke.

Materiaalit ja laitteet paalun perustuksen rakentamiseen

 • Laitteet porauskaivojen tai ruuvaamiseen paaluilla.
 • Sementtiä.
 • Hiekka pieni murto.
 • Varusteet.
 • Hitsauskone tai sarja pulttiliitoksia.
 • Tyhjät paalut ankkureilla ruuvaamiseen maahan.
 • Pienen murto-osan tai laajennetun saven murskattu kivi.

Manuaalinen paalu

Jotta pohjan rakentaminen olisi mahdollisimman halpaa, on parempi ostaa onttoja metalleja tai betonipaloja, joissa on ainoastaan ​​syvennystä tai veistämistä varten olevia teriä. Harkitsee. että paalusäätiö on yhdistelmä paaluja ja nauha-grillata, sinun on otettava huomioon useita sääntöjä kerralla:

 1. Jäykkä, mutta joustava liitos paaluilla ja grillata;
 2. Oikeiden rakennusmateriaalien valinta;
 3. Valitaan tekniikka, joka täyttää paalut ja grillata optimaalinen näille ilmasto-olosuhteille;
 4. Säätiön rakentaminen mahdollisimman pian niin, että sadevesi ei putoa pohjalle tai kosteuden lisääntyminen ei toimi.

Betonin täyttöä käytetään usein, jos perustuksen rakentamisessa käytetään tylsistyneitä paaluja, joita voit tehdä omilla käsillä juuri rakennustyömaalla. Täällä on tärkeä rooli kaatamalla betonia paitsi paaluilla myös grillata. Täyttöteknologia koostuu useista vaiheista:

Poraus BM-811: lla

 1. Merkinnän jälkeen rakennustyöt kaivoja porataan maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Kaivon pohjassa on hiekkalaatikko ja särkynyt. Sitten asennetaan muotti. Huomionarvoista: tylsistyneiden paalujen olemus on se, että ne ovat tuotteita, jotka tehdään välittömästi rakennuksen rakentamisen aikana, joten on parempi käyttää kateaineita tai asbestiputkia arkkeina.
 2. Putkiin on asennettu valmiin raudoitushihnan, joka on yhdistetty 30 cm: n välein vaakatasossa. Hihnan on työnnettävä paalun yli korkeuteen 30-50 cm.
 3. Tällöin luodaan muottirakenne tulevaan grilliin, kaikki laakerikulmat ja väliliitokset ovat pinnoitettuja. Pallojen liitäntä ja nauhan vahvistaminen tehdään pulttiliitosten avulla, hitsausta ei suositella metallin eheyden rikkomisen kautta. Vahvikkeena on parempaa käyttää kierre- muotoisia sauvoja, ne tarjoavat optimaalisen betoni- ja teräsyhdistelmän.
 4. Vaihe täyttää säätiön.

Mitä sinun tarvitsee tietää tällaisen säätiön kaatamisesta

Seoksen sitova komponentti on tavallisia Portland-sementtilaatuja M200 - M500

 1. Sementtityyppi. Tässä on käytettävä Portland-sementtiä, joka ei ole alempi kuin M-200. Tätä sementtiä käytetään laastin luomiseen.
 2. Liuoksen tulee olla keskitiheys, mutta ei nestemäistä.
 3. Täyte täytetään samanaikaisesti tai pienellä aika-alueella kaikista paaluista ensin. Mutta vain, kun kaikki liitokset on asennettu ja kytketty.
 4. On suositeltavaa ensin kaataa tukirakenteet ja jättää pari päivää, kunnes betoni kovettuu. Ei ole suositeltavaa aloittaa grilloituksen tekemistä välittömästi paalujen kaatamisen jälkeen syystä: putken tiiviys on käytännöllisesti katsoen mahdotonta hiekkalaatalla ja osa betonista lähtee alareunasta.
 5. Heti kun betoni on kiinnitetty, grillataika kaadetaan samanaikaisesti useaan paikkaan. Tässä on hyödyllistä käyttää muutamia tehokkaita betonisekoittimia automatisoimaan prosessia.
 6. Kun kaadat koko grillatautia, jätä se kuivumaan useita päiviä, jopa viikon ajan, niin että betoni saa vähintään puolet sen voimasta.

Alapuolen kaatamisen ja laskeutumisen jälkeen on suositeltavaa tarkastaa grillin vaakasuora asento, tasoittaa pinta ja vahvistaa perusseinät lisäpalkkeilla. Loppujen lopuksi voit aloittaa rakennuksen laakerin seinät.

Nailoja, jotka ovat mahdollisia kaatopaikan kaatamisen yhteydessä

 • Sinun on täytettävä ensin paalut ja vain kasettihuonetila;
 • Liuoksen tulisi olla keskitiheys, mutta ei paksua;
 • Vahvikkeen tulee olla täysin peitetty, pystysuoran kerroksen ulkonema hihnankatselun ulkopuolella on sallittua, jos malli antaa kuorman siirtymisen kantaviin seiniin;
 • Koko rakenne on mahdotonta tulvata märällä tai märällä säällä, muuten betoni saa ylimääräisen kosteuden ja menettää sen voimakkuuden.

Niinpä se on valuteknologia, jolla on keskeinen rooli paalupesän luomisessa tylsistyneistä paaluista tai ontelopölyistä. Ei ole suositeltavaa käyttää täyteainetta paaluissa, sitä voidaan käyttää vain kasettirakenteessa. Pinoa sinun täytyy kaataa vain betoniliuosta hiekasta, sementti-asteikosta M-200 ja yläpuolella ja vedellä.

Pile-pohja, jolla on omat kädet ja ajetut ja tylsät paalut

Jo pitkään niillä alueilla, jotka ovat usein alttiita tulvia, ihmiset rakensivat taloja polttopuita ajetaan maahan. Pallot valmistettiin tukkeista ja työnnettiin maaperään käsin - vaikka prosessi kesti paljon aikaa ja vaivaa, mutta se mahdollisti talon nostavan yhden tai kaksi metriä ja säästää omaisuutta vedestä. Paalusäätiötä käytetään nykyään melko usein tapauksissa, joissa talon on rakennettava heikkoon maahan, erittäin puristettavalla tai pienellä lujuudella eli sellaisella pohjalla, joka ei sovi tavanomaiselle matalalle pohjalle.

Driven pile perusrakenne

Paalusäätiö (jonka kuvasta löytyy välilehti) on monia etuja, ja sitä pidetään rakentajien joukossa yksi luotettavimmista. Jos vertaat sarake- ja paalusäätiötä, jälkimmäisen tekniikka on paljon yksinkertaisempi, koska ei ole tarvetta kaivata reikiä, tehdä muottiinpanoja, täyttää sinusit. Pallosäätiön rakentamisen aikana on mahdollista tehdä ilman kaivamista - ajopilareita ajetaan maahan erityisillä varusteilla, ja porakoneita varten porat voidaan porata manuaalisella rakennusporalla.

Kun rakennat paalusäätiötä, voit tehdä ilman maanrakennustöitä.

Kaikilla maaperätyypeillä, paitsi niissä, joissa on läpäisemättömiä sulkeumia, on mahdollista käyttää ajopilareita. Drift-paalut ovat puuta (pääasiassa havupuita: setri, mänty, lehtikuusi, tammi), teräs tai teräsbetoni. Puuhaavan tämä pää, joka on tarkoitettu ajautumiseen maahan, on teroitettu ja suojattu teräksisellä kärjellä mahdollisesta vaurioista, kun se upotetaan maahan. Teräsrengas on asetettu yläpäähän, jotta kasa ei halkeutuisi vasaralla. Vahvisteisiin betonipinoihin myös alempi pää on teroitettu.

On aivan realistista järjestää kasausperusta omilla kädillä, sillä tämän vuoksi sinun ei tarvitse poistaa maata: paalut ajetaan maahan erityisten vasaran, puristuslaitteiden ja tärinänvaimentimien avulla. Asennetut paalut on leikattu samalle tasolle, ja ylhäältä ne liitetään grilliin, mikä takaa tasaisen kuormituksen kaikille paaluille.

Paalupohja voidaan tehdä myös metalliputkisten paalujen, jotka ovat ontto sisällä. Niiden tärkein etu on se, että ne ovat paljon kevyempiä kuin muuntyyppiset ajetut paalut. Lisäksi voit lyödä niitä hyvin syvästi, täyttämällä se konkreettisella vakaudella. Tämä sisältää myös ruuveja, joissa on hitsattu ruuviliuska, joita käytetään paalunruuvin perustuksiin.

Kuinka tylsistyneitä paalusäätiöitä tehdään

Laajennetun maaperän säätiön eheyden takaamiseksi on parempi käyttää tylsistyneitä paaluja. Olkoon tämä menetelmä työläämpi verrattuna edellä mainittuihin, mutta sinun ei tarvitse maksaa rahaa kalliiden paalutuskoneiden vuokraukseen: porakoneiden perusteet tehdään betonisoimalla porakaivoja etukäteen.

Säätöpalkkien poraus voidaan tehdä käsinporaamalla, jonka halkaisija on korkeintaan 30 cm ja palkin pituus yli 5 m. Leikkuuteräjen erityisjärjestelyn ansiosta poraus vaatii vähän vaivaa. Kaivon vaadittu syvyys ja halkaisija lasketaan maaperän ominaisuuksien perusteella (useimmiten riittävän syvyys noin 10 m ja läpimitta noin 20 cm).

Tällöin paalujen perustusten järjestäminen porojen paaluilta näyttää tältä:

 • kuoppien koko pituudelta on järjestetty suojus, joka on valmistettu useista kerroksista kateaineita, PVC-kalvoa tai sinkitystä teräksestä, jotta paalut eivät työnnettäisi maaperän turvotuksen vaikutuksen aikana pakkasen aikana (säätö ei vahingoitu, jos maa putoaa suojakannen läpi);
 • lujitushihna asennetaan kuoppiin, jotka ovat 3-osaisia ​​yhdistettyjä lujitustankkeita, kun tangot on poistettu paalujen yläpuolelta, joka on täytettävä tulevan grillauksen korkeudelle - lujitemuuntaus toimii linkittävänä paalun ja grillauksen välisenä yhteyksienä sekä estää perustan kääntymiseltä;
 • paalusäätiö täytetään "raskaalla" betonilla (kvartsihiekalla tai murskatulla), täyttö on jatkuva kutakin kuoppaa kerroksittain, betoni tiivistetään liittämisellä.

Paalutuskuopat voidaan lastata vain kuukauden kuluttua, jolloin betoni lopulta kyytiin.

Paalutuskuopat voidaan lastata vain kuukauden kuluttua, jolloin betoni lopulta tarttuu

Grillitekniikan rakentaminen paalun pohjalle

Grilliin perustuva paalusäätiö tekee rakenteen luotettavammaksi ja kestävämmäksi, mikä antaa sille jäykkyyden. Voit tehdä grillauksen betonielementtejä, tai kaataa monoliittinen säätiö. Pylväspohja monoliittisella grillatahalla on parempi kuin itserakenne, koska se on paljon kätevämpää kaataa betonia kuin tehdä raskaita betonilohkoja paaluilla.

Maaperän ja grillata- misen alaosan välissä on oltava aukko niin, että maa ei nosta grilliä itseensä turpoamisen aikana, joten grillata ei missään tapauksessa saa sijaita suoraan maahan.

Grilliin perustuva paalusäätiö tekee rakenteen luotettavammaksi ja kestävämmäksi, antaa sille jäykkyyden

Kasa-grilli-pohja on seuraava:

 • muotti on asennettu paaluille;
 • kiinnitä lujitushihna tiukasti, aseta pienet palkit alemman palkin alle niin, että raudoitus on täysin upotettu betoniin;
 • tangot, jotka tulevat ulos tylsistyneistä paaluista, on yhdistetty grillauksen lujitushäkkiin säätiön luotettavuuden parantamiseksi;
 • Grillaus kaadetaan betonilla (kuten nauhalevyssä).

Grillin korkeus on suositeltavaa tehdä vähintään 30 cm, ja leveys - hieman enemmän kuin talon seinien paksuus (noin 40 cm).

Pile foundation: arviot, edut ja haitat

Pile-rozverkovogo-säätiöllä on luonnollisesti paljon etuja: se mahdollistaa talon lämmityskustannusten alentamisen, koska grillata ei sovelleta jäädytettyyn maahan; vähentää värähtelyn tasoa, mikä on erityisen tärkeää tien tai rautateiden läheisyydessä; poistaa maanrakennustarvetta; vaatii vähemmän kustannuksia kuin liuskan perustus.

Pile-pohjalla on kuitenkin myös haittoja - riittää lukemalla monipuolisia arvioita niille, jotka ovat valinneet tämän tyyppisen säätiön talonsa puolesta. Esimerkiksi haittoja ovat se, että laitteen pohja talossa aiheuttaa joitain vaikeuksia, koska grillaus on korotettu maanpinnan yläpuolella: paalujen välinen tila on täytettävä jotain. Lisäksi paalusäätiö ei ole riittävän vakaa alentavien ja paisuttamalla maaperä.

Kun valitset kodin perusta, harkitse huolellisesti kaikkia etuja ja haittoja tekemään oikean päätöksen. Paalupohja voi olla ihanteellinen vaihtoehto yhdessä tapauksessa tai suuri virhe toisessa.

Kaadetaan paalusäätiötä omilla käsilläsi

DIY-säätiön paalusäätiö

Rakentaa taloa haavoittuville maaperälle ei ole heidän tehtävänsä. Mutta jos et suunnittele kellarikoneita, paalusäätiö on koko etsintä sinulle. Huomaa, yksinkertainen kasa voidaan tehdä omilla kädillä, mutta tuhlaamatta samaan aikaan kalliita rakennusmateriaaleja. Tarkastellaan paalujen luomisen ja asentamisen perusperiaatteita.

DIY-säätiön paalusäätiö

Paalun perustuksen ominaisuudet

Pino on massiivisen sauvan muoto, joka sitten ruuvataan, vasarataan tai puristetaan kaivettuun pieneen reikään (kaivo). Talon kuormitus, ja kasa siirretään kiinteään osaan maata, mukaan lukien sivuseinämien kitkavoimat. Ripustettavat paalut ovat tällaisia ​​paaluja, jotka johtuvat vain sivuseinien kitkavoimasta ja pysyvät maassa.

Paalutyypin perusta on useita erinomaisia ​​ominaisuuksia. Louhinta on minimoitu, eikä kaivamista tarvita. Tämä puolestaan ​​tarkoittaa, että laitteistoa näille teoksille ei tarvita. Lisäksi on mahdollista asentaa paaluja jopa talvikaudella. Kyllä, ja ne maksavat huomattavasti vähemmän kuin monoliittinen, nauha tai muu säätiö. Mutta tärkeintä on se laatu, jolla kasa lepää maahan, jälkimmäinen ja ehkä jopa suolla.

Heikon laakerin maaperän avulla koko kuormitus rakennuspalasta siirretään maan tiheille kerroksille. Ne ovat pääsääntöisesti syviä, joten kasa putoaa maahan kahdelle ja useammalle metrille.

Jos maa on riittävän kestävä ja kuiva, maalla on alhainen kallistusaste, niin kaikki työvoiman intensiteetti on yleensä minimoitu.

Pilejä heikosti kantavalle maaperälle

Valitse paalujen tyyppi

Piles on jaettu asemaan, räystään ja ruuveilla.

 1. Paloa käyttävää tyyppiä käytetään harvoin yksityisten talojen rakentamiseen. Kaikki rakennusmateriaalien vuoksi, jotka ovat melko kalliita palkata.
 2. Ruuvi kiertyy suoraan maahan, vaatii joko erikoistekniikan, mutta avustajan tekeminen on helpompaa. Käytetään usein maalaistalojen rakentamisessa.
 3. Typerä paalut ovat helpoin ratkaisu. Lisäksi työn järjestämiseen vain omiin käsiinsä, tämä tyyli sopii enemmän kuin toiset. Ne on tehty oikeassa maassa, mikä ei edellytä kuljetuskustannuksia ja lisätyötä asennuksen suhteen ostettujen paalujen pituuteen ja painoon.

Typerä kasa tyyppi

Porotettujen paalujen asentaminen on erityinen toimintasarja

Bensiinityypin manuaalisella porauksella tai sähköporalla tehdään kuopat, joiden läpimitta on 30 cm ja syvyys jopa 5 metriä.

On pidettävä mielessä, että säätiön pohjan laajentaminen kasvattaisi paalun kantokykyä ajoittain. Näissä töissä on eri malleista erityisiä porauspäitä. Kaikki ne ovat myynnissä rakennusmarkkinoilla.

No paaluille

Pallon pituuden on perustuttava tiettyihin tehtäviin.

a) kulkevat pakastusaluksella vähintään 0,5 m;

b) käydä läpi kaikki maan heikot kerrokset ja nojaa tiheään maaperään.

Pile omalla kädelläsi

Paalun muottiyksikkö

Jos maa-alueessa on löysä maaperä, on tarpeen tehdä putki pari kerroksesta katemateriaalia, joka sopii läpimitaltaan kaivoon, mutta 25 cm pidempään. Tämä asia on muotti, joka on laskettava kaivoon. Asbesti-sementtiputkilla on myös muotojen rooli.

Ilman muottirakennetta betoniliuos osittain vuotaa maahan, mukaan lukien joitakin konkreettisia komponentteja, jotka tulevat ulos, mikä vähentää merkittävästi paalin voimaa. Tällaisen kasa karkea pinta murtuu, kun maa liikkuu eikä selviä vuosittain, ja talvikauden laajeneva kosteus lopettaa kokonaan tällaisen kasa.

Tiheä maa-alue, on sallittua luopua muottien, se riittää asentamaan sen paalupäähän yksin.

Näyte mökeille paaluille

Tulevan paalun vahvistaminen

Ilman vahvistuskoria, paalun voima on niin alhainen, ettet edes ajattele sitä. Lisäksi konkreettisia töitä puristetaan, mutta ei jännitteitä. Maaperä jäädyttämisen ja sulamisen aikana viivästyy kaikissa suunnissa. Lisäksi maaperän jousien siirtyessä betonipäässä on myös huomattava kuorma.

Vahvistuksessa meillä on tarpeeksi 4 8mm sauvat. Vavat on yhdistettävä puristuksiin. Laitoimme valmiin raudoituksen kaivoon pohjaan. Ulkopuolella meidän rakenteen tulisi nousee korkeintaan -3 cm: n korkeudelle. Lujituksen tulisi katoa kokonaan katon alle kaatamalla betonia. Kuurin seinien ja raudoituksen välisen raon on oltava 5 cm.

Esimerkki paalujen vahvistamisesta

Täytä betoni valmiissa muottipesässä

Sementtilaastia kaadetaan 50 cm kerroksiin, on tiivistettävä se värähtelijällä, poista ilmakuplat tapilla. Paalujen betonisoitumisen aikana tapahtuvia katkoja ei voida hyväksyä, koska tarvitaan kiinteää monoliittia, erilaiset kylmäliitokset ovat melkein halkeamia, koska tässä paikassa oleva betoni on huonosti kiinni, mikä tapahtuu töiden tauon aikana.

Koskee raskasta betonityyppiä, jossa on kvartsihiekka täyteaine, mukaan lukien murskatut kiviainekset, joiden murto-osa on enintään 2 cm.

Täytä betoniliuos muottiin

Rostverk-paalusäätiö

Rostverk on eräänlainen liuska-pohja, joka yhdistää paalujen yläosat. Se on upotettu, eikä upotettu.

Samanaikaisesti grilli on pääkomponentti, kun luodaan kasaalapi omiin käsiisi. Jotta haudattu tai osittain haudattu grillataja tarvitsisi kaivaa kaivannon pilarin päiden väliin, joka olisi toistettava rakennuksen ulkoreunaan, ja se olisi sijoitettava tulevan talon rakenteen sisällä oleviin laakeihin seiniin. Täytä kaivanto hiekalla ja paina sitä. Hiekkaa päälle hiekkaa. Sängyn pinnan tulee olla suunnilleen sama korkeus kuin paalujen kärjet.

On välttämätöntä asettaa maalaustekstiilit ja muottipesät. Lisäksi niin tiukasti kuin mahdollista, jotta betonipainetta ei puristeta. Sitten on tarpeen tehdä lujitemuusi grillata varten yhdistämällä se paalujen luuston irtoamiseen. Sitten valasimme betonia ja kompaktoimme sitä vibraattorin avulla.

Ei-haudattu rostveri tehdään samalla tavalla, mutta ilman kaivoa. Teemme muottien suoraan valmistetun alueen pinnalle. Muotoilussa on tarpeen tehdä hiekkalaatikko, niin kaikki on täsmälleen sama kuin syvennetyn tyyppisen grillatilan avulla.

Maaperän ja itse grillauksen välinen etäisyys on suljettu sokealla alueella. Se ei kestä mitään kuormia, mutta se toimii erinomaisena esteenä tuulelle, roskia, lunta ja niin edelleen.

Upotetun tyyppinen grillata

Kaksi tärkeää kohtaa

Betoni, kuten tiedetään, toimii vain puristamalla, mutta se osoittaa huomattavaa heikkoutta venyttelyssä ja laajentamisessa. Kaikki mutkat, kannattaa huomata, on myös venytys tai puristus. Tästä syystä raudoituksen aikana on kiinnitettävä erityistä huomiota paalujen, nimittäin venytetyn tyypin alapuolelle. Mitä tulee paalujen pintaan, vain kiinnitä huomiota.

Betoni itsessään, kiinteytyy hyvin pitkään, jopa kuukauden. Mutta ensimmäisellä viikolla hänellä on jo kaksi vahvuutta. Aiemmin grillata ei voi ladata. Paras tapa on odottaa kuukausi, jonka jälkeen kaikki rakenteet saavuttavat suurimman lujuutensa, mikä tarkoittaa luotettavuutta.

Ei haudattu grillata, maanpinnan yläpuolella

Huomautukset paalusäätiöstä

Omien paalujen asentamisen ja rakentamisen prosessi vaatii jonkin verran kokemusta tällä alueella. Koska tämä on tärkein hetki talon rakentamisessa, on todennäköisesti parempi palkata yksi, enintään kaksi kokeneita työntekijöitä. Paras mikä tahansa, jos tunnet ne henkilökohtaisesti tai ystäväsi.

Bored Pile Foundation tee se itse

Pile ja nauha-säätiö omilla käsilläsi

Monet ihmiset tietävät nauhan ja paalun perustan positiiviset sivut. Tällaisia ​​alustoja pidetään parhaiden joukossa. Esimerkiksi nauhapohja on kestävä ja luotettava, joka kestää raskaita kuormituksia. Mutta paalusäätiö on yksinkertainen valmistaa, sen laite vaatii vähimmäismateriaalia, aikaa ja vaivaa. Monet menetetään paremmin. Mutta on yleinen vaihtoehto - paalun perusta.

Mikä tämä on? Miten se on parempi kuin sen vastapuolet? Miten rakentaa sen omilla käsillänne? Jos olet kiinnostunut näistä kysymyksistä, voimme vastata niihin kokonaan.

Tunnustelu paalusäätiössä

Miten tällainen yhdistetty muotoilu. Voimme sanoa, että maanpinnan yläpuolella oleva osa (grillage) ei ole muuttunut. Ulkoisesti nauha on sama: kaikki osat kulkevat jokaisen seinän alle, ja itse rakenne voi olla monoliittista raudoitettua betonia tai levyjen ja lohkojen esivalmistetta. Mutta pohjan pohja on erilainen.

Se perustuu paalusäätiön rakentamiseen. Maaperän syvyyksissä on paaluja, jotka kuormittavat koko rakennuksen. Rostverk sijaitsee näillä paaluilla jakamalla koko kuormitus niille ja vain pieni osa maanalaisesta maaperästä. Tällaisen paalusäätiön laite on nähtävissä alla olevasta kaaviosta.

Tuloksena on, että säätiön alaosa on tehty paaluista, ja yläosa on valmistettu monoliittisesta nauhasta. Tätä tekniikkaa käytettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Näiden alueiden piirre on, että heidän kotejaan tehdään useimmiten puusta. Niinpä ne ovat kevyitä. Siksi tämän tyyppinen pohja soveltuu ihanteellisesti kevyisiin puurakenteisiin. Kun rakennat massiivisia tiilitaloja, sinun on tehtävä vakavia laskelmia, jotka parhaiten jäävät ammattilaiselle. Videossa näet muutamia laskutoimituksia.

Työsuunnitelma voidaan suorittaa kahdella eri tavalla:

 1. Suspendoitu paaluustekniikka, joka pidetään paikoillaan maaperän ja paalun ulkopinnan välisen kitkavoiman vuoksi. Tätä voidaan verrata kynsiin, joka joutuu levylle.
 2. Piles-telineet, jotka perustuvat alemman kerroksen maaperään.

Tietoja siitä, miten hoitaa talon talteen omilla kädillä, puhumme edelleen. On huomionarvoista, että tällainen pohja sopii heikkoon tai veteen kyllästettyyn maaperään. Ja mikä tärkeintä, voit järjestää paalupohjaisen perustan maahan kevyellä kaltevuudella. Vaikka kaikki näyttää monimutkaiselta, mutta tämä ei ole täysin totta. Kaikki työ on tehty nopeasti, jopa ilman raskaita laitteita. Voit tehdä kaiken omalla kädelläsi. Siksi säätiö on niin suosittu. Ja mikä on hänen positiivinen puolensa?

Pallon pohjan edut

Ensimmäinen asia, johon ihmiset kiinnittävät huomiota tietyn pohjan rakentamiseen, on sen etuja ja haittoja. Loppujen lopuksi ne luonnehtivat perusta. Mikä on niin hyvä paalutyyppinen nauha?

 1. Jopa 50% kaikista talon rakentamiseen käytetyistä rahoista menee liuskajohdon laitteeseen. Tämän vaihtoehdon osalta se on paljon halvempaa, koska maassa on paaluja eikä monoliittista nauhaa. Vain grillata tehdään yhdeksi malliksi.
 2. Säätiön työtunnit ovat paljon pienemmät. Ja vietät vähemmän aikaa. Meidän tapauksessamme ei tarvitse kaivaa suurta kuoppia.
 3. Voit tehdä kaiken työn itseäsi turvautumatta erikoislaitteiden käyttöön.
 4. Ei ole väliä mitä maastoa tontti on. Pylväsnauha voidaan pystyttää vaikeissa maissa.
 5. Pohja sietää kausittaista maaliikettä ja turvotusta.
 6. Kestävyys ja luotettavuus, jos noudatat laitteen tekniikkaa.
 1. Mahdollisuus rakentaa kellari tai kellari talon alle.
 2. Ei sovellu massiivisiin koteihin.

Siksi monet omistajat haluavat tämän perustan. Pienen hinnan ja muutaman päivän ajan saat laadukasta tukikohtaa, joka kestää vuosia. Miten? Selvitämme.

Pile ja nauha säätiö omalla kädelläsi askel askeleelta ohjeita

Nyt me teoriassa tarkastelemme, kuinka voit tehdä tällaisen perustan talosi. Prosessi on yksinkertainen, mutta vaatii huolta, suunnitelman huolellista toteuttamista ja tiettyjä taitoja. Kyllä, ja ilman ulkopuolista apua ei riitä. Niinpä paalusäätiön rakentaminen tapahtuu seuraavissa vaiheissa:

 1. Valmistelutyö: paikan puhdistaminen, merkintä ja kaivaminen.
 2. Paalujen asennus.
 3. Vahvistus ja täyttö.
 4. Grillitysten ja lujitemuottien rakentaminen
 5. Paalun ja nauhan pohjan täyttö.

Katsotaanpa kaikki askel askeleelta ja menemme syvemmälle prosessiin.

Vaihe 1 - tee merkintä

Kun olet suorittanut sivuston puhdistuksen, sinun täytyy merkitä se. Yksinkertaisesta nimestä huolimatta tämä peruskorjausvaihe on aivan ratkaiseva. Helppo soittaa hänelle liian vaikeaksi. Tällainen merkintä on lisärakentamisen apu. Se riippuu siitä, onko pohja geometrisesti tasaista. Merkintä on ohjeistettava.

Mikä on sinun tehtäväsi? Perussuunnitelmaan keskittyessä siirrä piirros piirustuksesta maahan. Ja on tärkeää pitää kaikki koot. Merkintä ilmaisee nauhan sijoituksen maahan. Tätä tarkoitusta varten tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

Kuinka tarkka merkintä näyttää näyssä kuvassa.

Sitten sinun on hahmoteltava paikat, joissa säätöpilot asennetaan. Heidän laskentaansa on tehtävä etukäteen, jopa säätiön suunnittelussa. Kaikki riippuu rakennuksen painosta. Jos käytämme likimääräisiä lukuja, voidaan käyttää 800: sta 1 600 kg: aan yhtä tukea varten (kaikki riippuu maaperästä). Laske koko kuormitus, tee marginaali 30%.

Vihje! Tukit on asennettava rakennuksen kulmiin!

Loppujen lopuksi kaivanto olisi kaivettava perustuksen nauhan alla. Toisin kuin liuskan perustus, se ei ole syvä. Kaikki riippuu maaperästä. Joskus maaperän kerrosta ei yleensä voida poistaa, jolloin grillata maaperä. Kaivon ja pohjan seinämät ovat huolellisesti kohdistettuja ja painettuja. Alareunassa sängyssä nukahtaa alusta hiekkaa ja ram se.

Vaihe 2 - Asenna paalut

Nyt on aika kaivaa reikiä paikoissa, jotka on suunniteltu paaluille. Syvyys riippuu monista tekijöistä, kuten maaperän jäädyttämisen syvyydestä (kaivaminen 30-40 cm alemmalla) sekä pohjaveden pinnasta ja rakennuksen massasta. Poraus voidaan suorittaa käyttämällä sekä manuaalisia mekaanisia että sähkötyökaluja.

Kun kaikki reiät on tehty, pieni kerros 10-20 cm hiekkaa putoaa pohjaan. Kaikki on kaatunut. Tällainen substraatti suojaa pohjaa vedestä. Sitten reikiin asennetaan paalu. Ne voivat olla metallia tai asbestisementtiä. Kaivon seinät suojaavat kateaineita.

Kiinnitä huomiota! Kaikki paalut on asennettava tasolle.

Vaihe 3 - Vahvistaminen ja täyttö

Tätä varten tarvitset vahvistuspalkkeja. Vahvistus tapahtuu paalun sisällä. Yksi tuki vaatii kolme tankoa, jotka on asennettu kolmion muotoon. On tärkeää, että sauvat päiden korkeus nousevat 20 cm putken päässä. Vahvistuksen vahvistamiseksi jotkut tekevät yhden kappaleen varret.

Sen on vielä valmistauduttava betoniliuokseen suhteessa 1: 6 ja kaadetaan paalut. Kun olet täyttänyt putken 25-30 cm, nosta se 20 cm niin, että liuos pohjasta leviää. Joten luo vahva tyyny. Valettaessa betonia tiivistetään liitos.

Vaihe 4 - grillit ja vahvikkeet

Tarvitset irrotettavan muottipesän, joka voidaan tehdä tavallisista levyistä. Ne yhdistyvät ja vahvistetaan ristikoilla ja solmuilla. Jos työskentelet epävakaalla maaperällä, sinun on aloitettava muottien tekeminen kaivannossa. Jos maaperä on normaali, muotti on tehty ylhäältä pitkin kaivon reunoja. Työskentelyä varten tarvitset levyt, palkit, kynnet ja vasaran. Rakennuksen korkeus määrittelee rakennuksen kellarin korkeuden.

Vihje! Pohjamateriaalin sisäpuoli voidaan peittää muovikelmulla.

Mitä tulee vahvikkeeseen, tarvitset liittimiä Ø8 tai 10 mm. Siitä tulee ristikko, kiertyvät elementit metallilangalla. Parempi lujuus, paalujen vahvistaminen ja grillaus on kytketty.

Vaihe 5 - Paalun perustuksen kaataminen

Tapaus jätetään pieneksi. Pile-pohjan rakentaminen on tulossa loppuun. Jäljellä on vielä betoniratkaisun valmistaminen ja kaataminen. Ihannetapauksessa tee työ heti. Siksi et voi tehdä ilman ulkopuolista apua.

Sitten nauha on monoliittinen. Kun betonia kaadetaan, se on pakattava, ja lopullisella tasolla peruskärki. Tästä videosta ymmärrät täsmälleen, miten työ on tehty.

johtopäätös

Se on se, säätiö on valmis. Jäljelle jää vielä muottien poistaminen betonin kuivumisen jälkeen ja vedenpitävyyden suorittaminen. Tällaisella pohjalla voit sijoittaa seinien ensimmäiset vanteet.

Keskustele artikkelista foorumilla

Kuinka rakentaa paalusäätiö omilla käsilläsi: askel askeleelta ohjeita, videota

Päätarkoitus ja tyypit paalusäätiö

Pile-perustusta käytetään teollisuus- ja asuinrakennusten rakentamiseen, sitä voidaan käyttää monikerroksisten rakennusten rakentamisessa myös heikoilla maaperäalueilla. Tämä säätiö voi merkittävästi vähentää laitekorkeuden prosessia tai poistaa kokonaan nämä rakennustyöt kustannusarviosta. Keskeiset perusrakenteet ovat seuraavat:

 • heikko ylämaakerros. Tällaiset maaperät voivat sisältää humuksen, turpeen seoksen, hiekan, saven. Suuri määrä vettä maaperässä tekee siitä kellumaan. Tällaiset luonnolliset olosuhteet luovat tarpeen siirtää rakenteen kuormitus tiheämpään ja syvempään maaperään;

Pile-pohjan laite, jossa on grillata

 • lisääntynyt maaperän tiheys. Maalipohjan avulla voit vähentää maatyön määrää. Se vähentää myös valmistuksen kustannuksia: kuopan kaivaminen, kuorma-autojen vuokraus, kaivetun maaperän poistaminen, täyttö, betonin hankinta ja paljon muuta.

Paalusäätiöllä on useita lajikkeita: paalunpihdit, paalunruuvi, paaluteokset. Kunkin tyyppisten etujen ja haittojen on oltava yksityiskohtaisempia.

Pile perusta sää: hyvät ja huonot puolet

Pino-grillage bassien käyttö on sekä positiivisia että negatiivisia. Tällaisen säätiön edut:

 • voit rakentaa lähes kaikenlaista maaperää;
 • lisääntynyt vastus;
 • lisääntynyt kantavuus (mahdollistaa pitkien kattojen ja seinien pitämisen melko suurella erityispainolla);
 • kannattavuus (ei tarvitse käyttää valmiita ratkaisuja, voit tehdä sen itse);
 • pohjan lujuus mahdollistaa koko rakenteen saostumisen maaperän kutistumisen tapahtuessa;
 • ei edellytä rakennustyömaan erityistä valmistelua (kustannusten alentaminen vähentämällä työvoimavaltaista työtä);
 • varmistaa rakenteen koko alemman tason luonnollisen ilmanvaihdon (kosteus vähenee, kondensaatti eliminoidaan);

Poraus maaperän upottamiseksi paalun runkoon

 • turvallisuus (alentunut tulvien riski tulvien sattuessa);
 • rakentamisen nopeus;
 • korkea rakentamisen nopeus.

Se on tärkeää! Pallojen perustuksen rakentaminen vaatii tarkkuutta laskelmissa ja rakentamisen tekniikan noudattamisessa. Tonavien pylväiden ylikuormittamisessa on suuri riski tuhoamisen rakentamisesta tulevaisuudessa.

Pino-grillage-säätiön haitat:

 • maapallon maaperän pystyttämisen mahdottomuuteen kallioilla;
 • pohjan asennuksen monimutkaisuus maaperän vaakasuoran siirtymisen yhteydessä;
 • melko korkean hinnan pino-grillage säätiö, joka on paljon suurempi kuin muiden vaihtoehtoja;

Teräsputket vipuilla ja terillä paalun ja ruuvin pohjaan

 • kyvyttömyys perustaa kellari- tai kellarihuoneistoja (tätä perustusta käytetään vain kevyisiin ja keskikokoisiin rakenteisiin);
 • laskelmien tarkkuus (laskentaan liittyvät virheet johtavat kannattimien muodonmuutokseen ja halkeamien muodostumiseen talossa). Ei ole halpaa tilata kasa-grillage säätiön laskentaa asiantuntijoilta. Tällöin työn kokonaishinta nousee merkittävästi.

Pile ja ruuvi perustus: hyvät ja huonot puolet

Tämä tekniikka tunnetaan viime vuosisadalta, joten sen etuja ja haittoja on pitkään tutkittu. etuja:

 • alhaisen hinnan halki ja ruuvi perustaa, joka on moninkertaisesti halvempi kuin monoliitti tai laatoitettu;
 • korkea pystytysnopeus (ei ole tarpeen tasata maata tai kaivaa kaivoa);
 • maaperän rakenteen vähäinen häiriö;
 • tärinän puute (kyky rakentaa rakennuksia lähellä arkkitehtonisia muistomerkkejä, monumentteja, vanhoja puita);

Pallon ja ruuvin kannen kaavamainen esitystapa

 • suositellaan asennettavaksi suolla maahan, säiliöiden penkillä (ihanteellinen valinta laiturin rakentamiseen);
 • täydellinen riippumattomuus sääolosuhteista;
 • rakenteen toistuva käyttö;
 • asennustyöt tehdään vähimmäiskustannuksin (fyysiset, tekniset).

Pino- ja ruuviosaston haitat:

 • kannat ovat erittäin alttiita korroosiolle (rautametalleja käytetään valmistukseen);
 • hauraus;
 • rakenteellinen epävakaus;
 • tilan käyttämisen mahdottomuus (on ehdottomasti kiellettyä perustaa kellari tai kellari).

Pallosäätiön malli grillauksella

Paalun ja nauhan perustus: hyvät ja huonot puolet

Melko yleinen perusta, jolla on myös omat erityispiirteensä. Paalun perustan edut:

 • voidaan pystyttää paikoilla, joilla on vaikea maavara;
 • kannattavuus (vähimmäismäärä laitteita ja henkilöresursseja rakenteiden rakentamisessa);
 • kyky kestää heikot iskut ja maaliikkeet;
 • paalut voidaan tehdä itsenäisesti käyttämällä vain saatavilla olevaa materiaalia;
 • asennuksen nopeus.

Kuinka suuri on seisonta-talon perusta: laskenta, kustannukset ja työn järjestys. Tyypit ja tyyppiset säätiöt. Kuinka täyttää talon säätiö omilla kädillä, valokuvilla ja videolla prosessista.

Paalun perustuksen haitat:

 • yksityiskohtaisten geodeettisten mittausten tarve;
 • yksittäisten kantojen pituuden, paksuuden ja syvyyden laskeminen;
 • kyvyttömyys perustaa kellari;
 • pakollinen työ maanalaisen eristämisen suhteen;
 • jota käytetään yksinomaan alhaisten rakennusten rakentamiseen (korkeintaan kolme kerrosta).

Kuinka rakentaa paalusäätiö omilla käsilläsi: vaiheittaiset ohjeet, videot

Tällä hetkellä rakennuskustannukset ovat lisääntyneet merkittävästi. Siksi monet omistajat ratkaisevat ongelman rakentaa säätiö omilla voimillaan ja kaikenlaisilla improvisoiduilla keinoilla. Tarkastele yksityiskohtaisesti kolmen tyyppisen paalusäätiön rakentamisen pääkohdat.

Rakennuksen liittäminen kannattimeen

Perussäännöt pile-grillage foundationin rakentamiseksi omilla kädillä: askel askeleelta ohjeita

Tällaisella pohjalla on konkreettisen perustan ominaispiirre. Se kiinnittää palkin, joka kaadetaan betonista ja vahvistetaan vahvistetuilla elementeillä. Tämä on yhtenäinen järjestelmä, joka koostuu tukista (paaluista) ja grillata.

Tukitoiminto suoritetaan pyöreillä tai suorakulmaisilla pylväillä. Pilarit upotetaan erityisesti laskettuun syvyyteen. Niiden kohdalla on koko rakennuksen paino-osa. Rostverk on monoliitti, joka yhdistää kaikki asennetut paalut.

Pile-perusta voidaan rakentaa itsenäisesti, koska maaperää ei tarvitse poistaa. Jotta tunkit voidaan ajaa maahan, käytetään erityisiä puristuslaitteita. Pallojen lopullisen asennuksen jälkeen ne leikataan samalla tasolla. Sitten tehdään yhteinen kytkentä kahvin kanssa, mikä takaa tasaisen kuormituksen jokaiselle yksittäiselle tuelle.

Palo- ja ruuviosasto

Palo-grilli-säätiön kuva näyttää paljon paremmalta kuin mikään yksityiskohtainen kuvaus. Usein säätökannat ovat metallisia onttoja putkia sisältä. Tämä tekee niistä helpommaksi verrattuna muihin paalujen tyyppeihin. Niitä on helpompi pisteet huomattavan syvälle. Vakauden lisäämiseksi betonia kaadetaan.

Se on tärkeää! Tässä tapauksessa rostverk toimii luotettavana ja jäykkänä perustana rakentamisen seuraavalle vaiheelle - muuraus.

Rostverk voidaan tehdä kahdella tavalla:

 1. Kokoa betonielementtejä.
 2. Kaada monoliittinen nauha.

Prosessi ruuvattaessa poranterää ja nestemäisen betonin ruiskutusta paineen alaisena

Säätiön rakentaminen omilla kädillä on parempi valita toinen menetelmä - monoliittinen grillata. Tämä helpottaa huomattavasti betonin kaatamista. Raskasbetonilohkojen asennus vaatii lisävoimaa ja teknologiaa. Toimintasarja on seuraava:

 • harkitse pienen tilan maata ja grillata alarajan välillä. Tämä auttaa pitämään koko rakennetta laajentamatta;
 • merkitse paalujen tuleva paikka;
 • porata reikiä ja asentaa paalut;
 • muotti on asetettava päälle;
 • sisällä muottirakenne koota vahvistus häkki. Se on ehdottomasti upotettava konkreettiseen ratkaisuun. Tätä varten pienet palkit tulisi sijoittaa alimman palkin alle;

Ruuvipuristin, joka on perusteellisesti käsitelty korroosiota vastaan, voidaan käyttää uudelleen

 • jotka työntyvät tangon kannattimesta, on yhdistettävä lujitushihnan pahvipakkaukseen. Tämä antaa perustan suuremmalle luotettavuudelle ja kestävyydelle.
 • sen jälkeen grillata voidaan kaataa betonilla. Betonointi tehdään kerroksittain, jotta vältetään ilmataskut.

Oikean perustan valitseminen. täytyy jatkaa tulevan kodin likimääräisestä painosta. Paalusuihkuseosta on melko suuri kuormitusraja, joten se soveltuu pohjaksi hiutaloitujen betonirakenteiden pohjalle. kilven ja kehyksen taloja. Ei ole suositeltavaa käyttää tämäntyyppistä perustusta korkealle rakennuksille johtuen matalasta kestävyydestä liikkuvan maaperän kuormien kaatuessa. Paras vaihtoehto on hiutaleiden perustuksen käyttäminen hiutaloitua betonia varten.

Hyvä neuvoja! Grillauksen leveyden tulisi olla hieman suurempi kuin tulevan rakenteen leveys. Tämä lisää kestävyyttä rakennukseen.

Esimerkki paalusäätiön laskemisesta grillatahalla

Pallojen kokonaismäärä ja niiden piki lasketaan yhden kerroksen rakennukselle, jonka koko on 7x7 m.

Kulutustarvikkeiden (katon, puun, verhousmallin jne.) Paino on noin 25 000 kg.

Hyötykuorma: 7x7x150 (asuintilojen hyväksytty arvo) = 7350 kg.

Lumikuorma: 7x7x180 (vakio) = 8820 kg.

Kuorman kokonaismassan laskeminen säätöön: 25000 + 7350 + 8820 = 41170 kg.

Tämä arvo on kerrottava 1.1. Saamme 45287 kg.

Nyt on vielä jakaa saatu arvo kuorman koon mukaan (esimerkiksi ruuvi): 45287/2000 = 22.6435. Pyöristyksen jälkeen saamme 23. Tämä on tarvitsemiesi tukien määrä. Asennusvaihe - 1,2 m.

Pohja ruuveilla, joissa on metallinen grilli

Perussäännöt pile-säätiön rakentamiseksi omilla kädillä: vaiheittainen ohje

Jos sivusto, jolla päätät rakentaa talon, on monimutkainen topografia, silloin on tarkoituksenmukaisempaa käyttää pino-ja-säätiöä. Se koostuu teippi (grillage) ja paaluilla. Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen ei ole erityisen monimutkaista, joten se voidaan tehdä omalla kädelläsi. Tee tämä työ noudattamalla näitä sääntöjä:

 • tehdä merkintä. Tee näin työnnä vavat tulevan rakenteen kulmiin ja venytä johto niiden väliin;
 • määrittää paalujen sijainnin;
 • Kaivaa kaivo kasetin alla;
 • poraa reikiä pohjalevyn paaluille;
 • asennetaan asbestisementtiputket kaivettuihin kaivoihin, täytetään noin 30 cm hiekkaa niihin;

Pino-grilli-pohjaa käytetään tavallisesti löysällä, vedellä kyllästetyllä maaperällä.

 • järjestää paalujen perusteellinen vedeneristys katelevyllä;
 • Asenna kumpaankin putkeen useita metallisia tangkoja. Vavat tulisi nousta 20 cm maanpinnan yläpuolella;
 • täytä jokainen putki betonilla, välttäen ilmataskut;
 • kun betoni on asetettu, aseta nauha. Tällöin rakenteen pohja on sijoitettu 5 cm: n paksuisiin tankoihin, minkä jälkeen asennetaan erityinen ruudukko. Verkkoelementit on kiinnitetty tukevasti vahvikkeiden elementteihin;
 • on asennettu muotti (puiset suojat, joita tukevat tukit ja tukivarret). Muottien pitäisi hieman ylittää tulevan kellarikerroksen korkeus;

Hyvä neuvoja! Jotta ulkoasennuksen seinämät olisivat mahdollisimman luotettavia, kiinnitä ne kiinni maahan (ulko- ja sisäpuolelta). Pihan yläosat on kiinnitettävä kiinteästi johtoon.

 • betonoinnin. On tarpeen kaataa betonia säännöllisin välyksin, jolloin ei jää tyhjiä istuimia.

Säätiön alapuolella on hiekkalaatikko - yksinkertainen kerros hiekkaa.

Pile Foundation Scale Laskin

Tarkastelujen mukaan pino-ruuvi-säätiö on parempi käyttää asuinkiinteistöjen ja muiden kuin asuinkiinteistöjen rakentamiseen märissä maissa.

Laske esimerkkien mukaan tarvittavien paalujen lukumäärä. taustaa:

 • paalun halkaisija - 40 cm;
 • talon arvioitu massa on 80 tonnia;
 • maaperän kantavuus - 5 kg / cm2.

Kuormitus per kasa: 3.14 (vakioarvo) x 1600 (halkaisija neliöllä) = 5024.

Graafinen kuva talosta paalusäätiössä

Tulokseksi saatu arvo jaetaan 4 (vakionumerolla) ja kerrotaan maaperän kantavuuden arvolla: 5025/4 x 5 = 6280.

Tarvittava määrä paaluja: 80t / 6280 = 12,738. Pyöristää tuloksena olevaa arvoa.

Tarvitset 13 paalua.

Muista, että paalusäätiön oikea rakentaminen edellyttää paalujen määrän laskemista. Epäonnistuneet laskelmat johtavat halkeamien ilmenemiseen taloon ja sen seinien asteittaiseen tuhoamiseen.

Vahvistinnauhat

Perusohjeet ruuvirakenteen rakentamiseksi tekevät sen itse: vaiheittaiset ohjeet

Jos haluat rakentaa talon ilman kellarista ja kellarista, sinun on valittava ruuvi-pohja. Se koostuu paikoista, jotka ruuvataan maahan kuten ruuvit. Ei suositella kovalle kalliolle. Kuinka asentaa halkeamisruuvi säätöön omilla kädillä - videoleike näkyy entistä selkeämmin. Tämä video on helposti löydettävissä Internetistä. Valmistusprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 • määritä tarvittavien tukien lukumäärä ja kuorman suuruus niihin. Säätöruuvien paalujen kuormitus lasketaan kaavalla: talon pinta-ala on x (40 + 15xB), missä B on rakennuksen julkisivun korkeus;
 • teemme merkintöjä tonttialueella panosten ja soran avulla;

Ennen kuin aloitat, sinun täytyy merkitä hakukenttä

 • Poraamme paikkoja paaluille. Niiden halkaisijan tulisi olla hieman pienempi kuin halkaisijan halkaisijan halkaisija;
 • tuemme tukea;

Hyvä neuvoja! Varmista, että käytät tasoa noudattaaksesi tiukkaa pystytasoa. Jos tuki ei ole sileä - säätiö ei kestä kuormaa.

 • hiomakoneilla puhdistettujen paalujen liiallinen pituus;
 • hitsataan alusta teräksestä tukin leikattuun reunaan. Metallikanava kiinnittyy siihen.

Poraus paalun alla

Kuinka tehdä paalun perustan grillage

Rostverk on osa pohjaa, joka nousee maanpinnan yläpuolelle. Se on suunniteltu jakamaan kuormitusta paalarakenteeseen. Teräsbetonista tai metallipalkkeista valmistettujen grillauslaitteiden valmistukseen, jotka yhdistävät paalut yhdeksi rakenteeksi. Jotta grilli voidaan rakentaa oikein, on noudatettava seuraavaa järjestystä:

 • rakennusta rakennetaan;
 • sopivat liitososat. Se on huolellisesti vahvistettu, jotta vältetään mahdolliset poikkeamat;
 • betoni kaadetaan. Varmista, että ei ole vuotoa muotin rajoissa.
 • ilma puhaltaa betonista. Tämä olisi tehtävä tavanomaisella tapilla;

Manuaalinen ruuvausprosessi

 • valmis grillata antaa aikaa kovettua. Tätä varten peitä se muovikelmulla. Viikon aikana on tarpeen poistaa säännöllisesti polyeteeni ja vesi rakenne;
 • sitten puhdista muotti. Rostverk tarkisti koon ja muodon mukaisuuden.

Rakentaa kestävä ja luotettava talon, sinun täytyy asianmukaisesti varustaa sen perusta. Ennen rakentamista lue huolellisesti rakennuksen peruskirjanmerkit ja asennusohjeet. Kaikkien tarvittavien tekniikoiden huomioimisella pystyt varmasti selviytymään säätiön itsenäisestä rakentamisesta.

Perusta on paalinauha

Ongelmia rakennusten kestävyyden turvaamiseksi voimakkaasti tulvilla ja liikkuvilla savi- maaperällä tekevät kehittäjistä etsimään ja käyttämään perustutyyppejä, jotka ovat luotettavia ja samalla yksinkertaisia ​​valmistaa. Yksi ongelmaan liittyvistä ratkaisuista pidetään paalusuodattimen perustana, joka yhdistää sen kahdessa erilaisessa perustusjärjestelmässä - paalussa ja nauhassa.

Mikä on paalun perusta

Nauhateos paikoilla on vakaa ja kestävä rakenne, johon kuuluu nauhan kiinnittäminen paaluille. Tulos on monoliitti. Tämä vaihtoehto valitaan usein perushyödykkeiden mataliksi taloksi.

Nippusäätiö paaluilla saadaan yhdistämällä paalut ja teipin rakentaminen. Tämä vaihtoehto valitaan, kun taloja rakennetaan ongelmallisilta alueilta. Pileillä voi olla eri pituudet, muodot ja halkaisijat. Rakennuksen kuorma jaetaan nauhalle, jolloin vältetään valssaavan maaperän tuhoavat vaikutukset. Tässä järjestelmässä on vahvistettu betonielementti, joka on asennettu eri syvyyksiin.

Mikä antaa käyttöön paalun perustan

Järjestelmän nimessä käy selvästi ilmi, että yhdessä järjestelmässä yhdistyvät kaksi täysin erilaista järjestelmää - pino ja klassinen nauha, useimmiten yksinkertaistetun matalan syvyyden omaavana betoninauhana. Tällaisten järjestelmien rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin nauha tai paaluilla, mutta paalainteräksen laitteen ominaisuuksien ansiosta pystyt saavuttamaan tulevan talon perustan korkeammat laatuominaisuudet:

 • Pallojen käyttö voi merkittävästi vähentää nauhan perustan herkkyyttä maaperän talteenottoon. Jos maaperä on liian kyllästynyt kosteudelta, kaatojärjestelmä mahdollistaa suurimman osan rakennuspakkauksen painosta jäykemmille maaperäkerroksille 1,5 - 2 m syvyyteen;
 • Betonihihnan grillaus paalusäätiössä kasvaa useita kertoja tukipohjan jäykkyyttä, joten voit helposti rakentaa koteihin ja kevyisiin materiaaleihin, kuten vaahtobetoniin, hiilihapotettuun betoniin, puubetoniin.
 • Yksittäisten paalujen yhdistäminen "sillan" paakkuhihnojen järjestelmä ei tarkoita sitä, että tämä vaihtoehto soveltuu mihin tahansa painoiseen rakennukseen. Useimmiten säätiö on suhteellisen halpa ja kova, jotta se voi tukea kehyksen tai hirsirakennuksen painoa enintään kahden kerroksen korkeudella.

Joissakin tapauksissa esimerkiksi uivat, hiekka- ja loemaiset maaperät, joilla on heikko kantavuus ja lisäksi kaltevuus ja korkea pintavesi, on kasaan perustuvan nauhan rakentaminen, joka on itse asiassa optimaalinen lujuuden ja kustannusten suhteen järjestämään pohja rakennusaineelle.

Lisäksi betonipilareiden pohjalle on tehtävä melko vakava laskenta ja maaperän tukikapasiteetin todentaminen ja betoniterästen tukkeutuminen toisin kuin paaluhihnavariantti, suoritetaan diesel-vasaralla. On selvää, että tämä osa työstä on lähes mahdotonta omalla kädellä, varsinkin kun laitteiden vuokraus ja paalut itse maksaa puolet kustannuksista koko pino-nauhan perustukselle.

Säätiön paalun ja paalun järjestelmän erot

Kuten nykyaikaisimmista säätiörakenteista, paalusäätiöllä on etuja ja haittoja, joista on parempi oppia etukäteen ja perusteellisesti, ennen kuin ryhdytään tekemään pile-perusta omilla käsillä.

On joitain haittoja, mutta ne ovat kaikki tarpeeksi painavia:

 • Pile-pohjan rakentaminen vaatii suurta manuaalista työtä, koska kaivukoneiden perinteinen käyttö kaivukoneiden kaivamiseen on usein mahdotonta paalujen kaivojen vuoksi;
 • Kun kasa paalujen kanssa betoniteräksestä, joka on pino-ja-perustuksen säätiö, luotettavia taitoja tarvitaan työskennellä teräsköyden, tuottaa korkeuden vinkkejä tunkit ja tarkka sijoittaminen horisontaalisen vahvistuksen häkki. Se riippuu siitä, voivatko paalusäätiön yksittäiset elementit toimia yhtenä yksikkönä;
 • Ennen kuin teet pile-pohjaa, sinun on saatava täydelliset tiedot maaperän kallistumisasteesta ja sen kantavuudesta. Saadut tiedot tekevät kuormituksen laskemisen perustusjärjestelmän tukinauhan pinnalle.

Yleisimpi kaavajärjestelmä mahdollistaa vaakasuoran nauhan pohjan syvenemisen 35-42 cm: n alapuolelle nollamerkin alapuolella. Itse asiassa kuopan valmistuksen aikana hedelmällinen kerros poistetaan yksinkertaisesti kantavuuteen, syvennetty hionta- ja soranpudotustyynyn määrä ja kaadetaan nauha-alue, jonka korkeus on vähintään 20 cm maanpinnan yläpuolella.

Betoniteippipilareiden kokonaiskorkeus lasketaan rakennuksen painon kuormitustilanteista maaperän kantavuudelle. Pallojen avulla ei näytä olevan edes matalaa, mutta osittain upotettua nauhan perustetta. Itse asiassa paalun kasausjärjestelmä on täysimittainen betoniterassi, joka on kiinnitetty maahan.

Voimakkaasti kallistuvien maaperien kohdalla on vaara, että nauhan pohja puristetaan maaperän yläkerroksella. Vaarallisimmissa olosuhteissa maaperän paine nauhalle on niin suuri, että betonipidikkeet, joihin paalun ja pohjan säätiö seisoo, vedetään ulos kuopista kutistusprosessin aikana tai katkaistaan ​​yläpäähän, jos paalutus nauhapohjalla tapahtuu tekniikan vastaisesti. Tällaisten ongelmien välttämiseksi betoni on täytettävä "lämmin" sokealla, käytä kestävämpiä Tise-tuet tai vaihda paalun nauhan pohja pino-grilli-vaihtoehtoon. Mutta tämä on poikkeus pikemminkin kuin itse sääntö.

Pylväiden tyypit

Tällainen säätö on järjestetty ruuvin ja tylsätyyppisille paaluille. Ensimmäinen ryhmä sisältää metalliputkista valmistettuja tuotteita. Pallojen päässä on terät, jotka on suunniteltu ruuvataan maahan. Toimintaperiaatteella näitä elementtejä voidaan verrata ruuveihin. Terät kiinnittävät ruuvipuristimen jäykkyyttä. Ne upotetaan kiinteään kerrokseen maaperään.

Pileistä valmistetaan eri halkaisijat - 57 - 133 mm. Matala- rakennuksille on valittava putket, joiden pituus on 165-350 cm. Tällaiset paalut ruuvatetaan maahan erityisvarusteilla. Voit käyttää kädessä pidettäviä laitteita. Pallojen käyttöiän pidentämiseksi ne peitetään alustalla ja maalikerroksella.

Typerä paalut valmistetaan käsin. Ensin kuori porataan ennen kuin se upotetaan 60 cm: n kiinteään kerrokseen, jonka pohja on peitettävä 30 cm hiekalla. Kaivo on vahvistettu terästangoilla. Sitten se kaadetaan betonilla. Muottipaloille valitaan putket asbestisementistä, pahvista tai muovista. Työ ei vaadi erityisiä taitoja tai tietoja.

Paaliruuvi-pohja, päinvastoin kuin paalusäätiö, on vahvistettu betonikiinnitys. Ribbonpohjat toimivat syvällä, matalalla ja ei-upottamalla. Joissakin tapauksissa luo nurmikon yläpuolella olevia betonia.

Vyölenkit, joissa paalut ovat itse pystyssä, tekevät yleensä syvällä. Monoliittinen teräsbetoni nauha upotetaan maahan 20-40 cm: n päällä ja se sijoitetaan 30 cm: n syvyisen soran ja hiekan tyynyyn ja paaluihin. Nämä perustukset kaadetaan heikosti puchinisty ja ei-kivinen maaperä. Jos maaperä kallistuu, tee nauhan asennustyyppi.

Jokainen rakentaminen omalta osaltaan edellyttää harkittua lähestymistapaa, joten paras avustaja on tee-se-itse-askel askeleelta opastus pile-perustuksen kanssa. Esiasennetut vaiheet välttävät suuria virheitä. Esimerkiksi ennen kuin suunnittelet rakennustyöt kasettipohjaisella säätiöllä omilla kädilläsi, sinun on ensin suoritettava vedenpoisto sivustossa kuten videossa. Muutoin sade ja ylempi vesi hylkäävät kaikki ponnistukset kaivojen tuottamiseksi ja paalusuojalevyn valu:

DIY-säätiön paalusäätiö: askel askeleelta ohjeita

Nykyään rakennustyöt ovat melko kalliita. Siksi useat lähiöalueiden omistajat ovat päättäneet rakentaa nauhateoksen paikoille itselleen, käyttämällä improvisoituja keinoja. Tällaisella työllä on joitain erityispiirteitä.

Alueen puhdistaminen

Paikan valmistelu paalun perustan nauhalle alkaa puhdistaa alue. Se voi kestää useita päiviä. Ennen kuin rakennetaan nauhanpohjasta jalustalle, roskat viedään pois alueelta, puut ja pensaat poistetaan. Tässä vaiheessa voi olla vaikeuksia.

On tärkeää määrittää tulipalon paikka, jossa tarpeettomat jätteet poltetaan. Älä säilytä sitä paikan päällä. Paikka palo kaivaa hieman. Tämä on tarpeen paloturvallisuusvaatimusten noudattamiseksi. Kantoja poistetaan juurilla.

Tyhjennyksellä nauhan alla olevan alueen puhdistamisen aikana on tärkeää poistaa rikkaruohot. Mitä parempaa työtä tehdään, sitä vähemmän ongelmia syntyy tulevaisuudessa maisemasuunnittelulla. Alueissa, joissa on sängyt ja nurmikko, poista maaperä 4-5 cm syvyydeltä.

Akselin hajoaminen

Ensin paikka, jossa nauhatulostus pystytetään paaluilla, tasataan. Tee sitten hajoaminen. Tämä prosessi koostuu suunnitelman siirtämisestä paperista rakennustyömaalle. Johtimien ja rättien avulla merkitään pohjan akseleiden sijainti, nauhan leveys ja paikka, jossa paalut asennetaan. Kaikki nämä tiedot määritetään alustavan laskelman perusteella.

Ennen materiaalien valitsemista ja rakennustyön aloittamisesta he määrittelevät rakennuksen tyypin ja ajattelevat toimintasuunnitelman. Se sisältää alueen yksityiskohtaisen asettelun, erityisesti paalujen perustan.

Aloita sitten hajoaminen. Tällaisella työllä on useita erityispiirteitä, joten on parempi kääntyä katsastajille. Tämä johtuu alueen korkeuseroista. Jos et ota niitä huomioon, tulevaisuudessa tulee olemaan ongelmia talon kutistumisessa ja säätiön muodonmuutoksessa. Työn määrä vaikuttaa akselin jakauman kustannuksiin.

Erittely koostuu rakennusten akselien mittojen siirtämisestä paikalle ja merkinnän luomisesta. Kun jalustat perustettiin, kaivaa kaivannot. Mitta-akseli on tavanomainen linja, joka tarkoittaa kerrosten ja muottien järjestelyn keskustaa tai rajaa. Oppaat vastaavat kunkin tukirakenteen ja säätiön mitat kokonaisuutena.

Työkalujen avulla voidaan tehdä kaatumisraudan jakautuminen tylsistyneillä paaluilla.

 • punainen maali;
 • vasara;
 • punaiset rätit;
 • kynnet;
 • tapit;
 • rakennuksen ruletti;
 • aluksella;
 • lanka tai merkkijono.

Kulmien kulmat on luotava täydellisesti. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden rikkoa perusteet kunnolla. Muussa tapauksessa seinät ovat kulmassa toisiinsa, mikä heikentää koko rakenteen lujuutta. Vakiomateriaalien päällekkäisyyksien luomisessa on välttämätöntä siirtää akseleiden mitat täsmälleen paalujen liuskatalojen osiolle. On tärkeää jatkuvasti tehdä mittauksia ja tarkistaa kaikki tulokset kolme kertaa.

Mitta-akselit ovat rivejä, jotka osoittavat talon pohjan ja sen muodon mitat tontilla. Mittausakselien löytäminen on melko yksinkertainen:

 • Sivulla otetaan kaksi pistettä, jotka on erotettu toisistaan ​​pisin akselin etäisyydellä, joka sijaitsee vaakatasossa.
 • Merkitse kaavion kaistaleiden pohjasta pilareista kiskojen välisestä etäisyydestä ja jalustan kiinnittämisestä niihin.

Menetelmä nauhalevyn rikkomiseksi paaluilla on seuraava:

 • tunnistaa tärkeimmät akselit;
 • laittaa ne paikan päälle;
 • ajaa aita (aseta talon asettelu maahan).

Pääakselien määrittäminen on melko vaikeaa, joten tällaista työtä varten on parempi kutsua tarkastajia. Pääakseleita kutsutaan kohtisuorasti sijoitetuiksi linjoiksi alkaen tukirakenteesta keskipisteisiin. Jos ne leikkaavat toisiaan, talon kulmista on rakennettava lävistäjät.

Sitten käytettävissä olevien tietojen avulla voit selvittää muiden pisteiden sijainnin. Paikka, jossa pääakselit leikkaavat, on merkitty tapilla. Rakentaessasi pienen talon, jossa on yksinkertainen muoto, ei ole tarpeen tehdä erittelyä. Voit löytää välittömästi koko akselin. Ne on kiinnitetty puupinoilla ja liitososilla niin, etteivät ne löysä.

Ammattimaiset rakentajat noudattavat kahta pakollista sääntöä, jotka auttavat säätiön merkitsemisessä:

 • Jos rakennus on suorakulmainen tai neliö, kannattaa tarkkailla, että jokainen kulma on suorassa.
 • Jos päällekkäisyydet tehdään runkoilla, joilla on suuret aukot, se on tehtävä niin, että niiden pohjatyyppisen nauhan mitat sopivat yhteen.

Rikkoutumisen jälkeen sinun täytyy kaivaa kaivannot, leveys, joka vastaa teipin leveyttä ja muottien seinämiä. Syvyys valitaan kellari nauhan syvyyden perusteella. Sen pitäisi olla nollan alapuolella ottaen huomioon sora-hiekka tyyny. Keskimäärin on puoli metriä.

Rakentamalla paalusäätiötä heikossa maaperässä sen sedimentti on mahdollinen. Tämän välttämiseksi on tarpeen suorittaa joukko laskelmia, jotka auttavat määrittämään maaperän rajoittavat tilat. Punnitusnauhan vedon laskemista varten kokonaispisteen S indikaattori, joka ei saa olla suurempi kuin suurin sallittu muodonmuutos Su, toimii päämääränä.

kaivanto

Jos alueella on vakaa maaperä, kaivannon leveys valitaan yhtä paljon kuin paalujen perustusnauhan leveys. Tällaisissa tapauksissa ei tarvita muottipeltiä. Sen rooli hoitaa kaivannon seinät. Epästabiilien maaperäkiviä käytettäessä kaivannon leveys kasvaa - odotus on, että perustukset rakennetaan kahdelta puolelta.

Laskettaessa paalusäätiötä kaivannon akselin suuntaisesti kaivoja porataan syvyyteen, joka ylittää jäädytystasoa puolet metrillä. Hiekkalaatan pituus on 30 cm. Kuopat porataan käsi- tai puutarhaporalla. Niiden välinen etäisyys on enintään kaksi metriä. Kuopien halkaisijan tulee olla yli 1/3 liuskan pohjan leveydestä.

Kun kaikki kuopan pohjassa olevat reiät on tehty, hiekka täytetään 10-20 cm korkeudella. Tyyny riisui. Se kykenee hyvin suojelemaan pohja-teippiä paaluilta vedestä. Sitten aseta paalut reikiin. Kuopien seinämät peittävät kateaineita.

Pienlysytyskoneen pystyttämisen kustannukset vähentävät rakennustöiden itsenäistä suorituskykyä. Betonia vaivataan paikalleen. Tyypillisesti betonisekoittimien voima ei riitä kaatamaan yhtä aikaa. Siksi ensin luo paalukenttä ja vasta sen jälkeen betonialusta. Pahojen nauhan perustana on monoliittinen, jos tilaat sekoittimet. Tässä tapauksessa betoni kaadetaan suoraan paaluihin ja muottiin MZLF.

Pile kenttä

Pallokenttä on alustana nauhan perustukselle, johon paalut asennetaan aikaisemmin luodun järjestelmän mukaisesti. Yleensä tämä on kiinteä kenttä, joka on valmistettu talon rakentamisesta. Pallokentät koostuvat kahdesta tai useammasta tukirivestä. Pallon pienen alueen kentillä on sallittua sijoittaa peräkkäin. Tyypillisesti tämä vaihtoehto soveltuu erilaisten aidojen perustusten rakentamiseen.

Jatkuva kenttä on tontti, joka on valmistettu monoliittisen pohjan tai esivalmistetun perustuksen laitteelle. Usein paalut asennetaan porrastetusti.

Muotoilevaa kenttäpalkkia kaistaleen kiinnittämiseksi otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 • Paalujen tyyppien valinta, ottaen huomioon maaperän ominaisuudet alueella.
 • Korkea pohjavesi.
 • Pileiden koon määrittäminen ottaen huomioon grillityypin ja odotetun kuorman pohjassa.
 • Pahan mittarin kantavuus. Se lasketaan maapallon rajoittavaa vastustuskykyä, pylvään pituutta ja poikkileikkausta koskevien tietojen perusteella.
 • Pallojen määrä ja niiden asettelu.

Pallokentän laitteessa on tärkeää vähentää maanpinnan minimiin.

Säätökuoppien asennus

Kun rakennat paalusäätiön omilla kädillä, ensin ne muodostavat kelmut muottiin, vahvistavat ja täytetään betonilla. Jos pohja on asennettu ruuvipolleille, pienet reiät kaivataan asennuspaikkoihin - 10-15 cm.

Kun ostat valmiita betonipaloja, säätiön rakentamiskustannukset kasvavat merkittävästi. Ne teurastetaan maahan erityisellä tekniikalla. On tärkeää luoda kustakin kasa. Betoni on kaadettava putkeen 40 cm: n päähän ja sitten putken korkeus nousee 30 cm: iin. Alhaalta alkaen betoni alkaa levitä ja muodostaa kantapään - jatke, johon kukin hailivyöhyke on kiinnitetty.

Metallipilarit, joissa terät kierretään käsin tai erikoislaitteilla. Ensimmäisessä tapauksessa on tarpeen seurata niiden pystysuoraa asemaa. Romu asetetaan putken yläpuolelle oleviin teknisiin reikiin, ja sen putkissa on putket. Ne toimivat vipuina, joiden avulla on helppo irrottaa paalut maahan.

Säätiön muodot

Alareunassa kaivannon paalun perustan nauha nukahtaa hiekka tyyny. Se on vähintään 15 cm. Tyyny on sijoitettava tasaisesti pohjan ympärille. Mitä tulee paaluihin, hiekka kaadetaan vedellä ja sitten syöksyy. Jotta rakenne lisäisi voimaa, voit täyttää kerroksen rauniot.

Jatka sitten muottipalkkien valmistukseen paaluilla. Se on yleensä tehty lastulevystä, levyistä, erikoispaneeleista. Jos haluat käyttää muottirakennetta tulevaisuudessa, kannattaa seinien asentaminen muovikääreellä.

Valmiit kilvet on naulattu pankeille, jotka työnnetään maahan joka metriin. Muottipintojen tuki on sijoitettu ulkopuolelle. Muottien pohjalle ja yläosaan käytetään muitakin lankkuja pitämään seinät.

Kun olet asentanut muottipesän, varmista, että se on betonin kaatumismerkin yläpuolella. Sitten voit asettaa tiilet alareunaan ja aloittaa vahvistuksen. Luotettavuuden kannalta on syytä vahvistaa kellari-seinämiä siteillä ja jousilla.

Paalujen vahvistaminen ja grillata

Mutterissa on teräsputkia. Ne on sijoitettava kolmeen suuntaan, muodostaen kolmiulotteisen ruudukon. Niissä kohdissa, joissa sauvat leikkaavat, ne sidotaan neulomalla. Muista liittää nauhalevyn vahvistus ja paalut. Tämän yhdisteen ansiosta saadaan pohjan vahvuus.

Jokaisessa paalussa tulisi olla 3 sauvaa. Ne on asennettu kolmion muotoon. Sauvojen päiden tulee työntyä kunkin paalin yläosaan 20 cm: n päähän. Lujituksen vahvistamiseksi on mahdollista luoda kiinteä luuranko tangoista.

Jäljellä on edelleen vaivata ratkaisu ja alkaa täyttää paalun nauhan säätiö. On syytä muistaa, miten luodaan pohja betonisoitujen paalujen aikana. Kaatamisen aikana liuos tiivistetään bajonetilla.

Porausruuvin kaatamisen ominaisuudet

Portlandsementti M200-M500 valitaan betonimassan sidontaelementiksi. Ruoanvalmistus- ja kaatopaikkojen perusteet:

 • Liuos on keskitason tiheys, sen ei pitäisi olla nestemäinen.
 • Kaatumisnauhat perustuvat paalujen päälle samanaikaisesti lyhyeksi ajaksi. Aluksi kaikki paalut on betonoitu. Tämä tulisi kuitenkin tehdä vasta sen jälkeen, kun kaikki vahvikkeet - sekä kasa että nauha - yhdistetään.
 • Ensinnäkin on suositeltavaa täyttää tukirakenteet (paalut). Sitten heidät jätetään pari päivää rakentaakseen betonin lujuutta. On parempi olla täyttämättä nauhaa välittömästi paalun jälkeen. Tämä johtuu siitä, että putken tiiviys on melko vaikea saada hiekkalaatan päälle. Osa betonista jää edelleen putken alapuolelle.
 • Kun betonivahvistusvoimaa, kaistaleperusta kaadetaan samanaikaisesti useaan kohtaan. Tätä varten on parempi käyttää useita betonisekoittimia. Prosessin pitäisi olla automatisoitu.
 • Sen jälkeen, kun pohja on nauhan osa, se jätetään viikon ajan. Tänä aikana betoni nostaa puolet voimaa.

Tarkasta teräksen vaakasuora asento, kun olet säätänyt pohjan. Tarvittaessa tasoita pinta.

Vedeneristys ja ilmanvaihto

Porausruuvin rakentamista varten on tärkeää suojata kosteudelta. Rakenteen asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Asbestisementti- ja metalliputket eivät tarvitse vedenpitävyyttä. Jos valmiita putkia ei käytetä paaluille, ne peitetään samalla vedeneristyksellä kuin betoni nauha.

Luotettavan vedenpitävän paalun perustuksen luominen:

 • Katemateriaalilevyt putoavat putkeen ja sijoitetaan kaivoon paaluille. Tässä kaivannossa tämä materiaali vuoraa kaikki seinät ja kattaa ylhäältä.
 • Katemateriaalilla pinnoitettuja pintoja voidaan edelleen käsitellä kuumalla hartsilla.
 • Nykyaikainen betonin seos luo luotettavan vedenpitävyyden paitsi ylhäältä, mutta myös suojaa rakennetta sisältä.

Materiaalin valinnassa vedeneristys tehdään yksinomaan betonin raudoituksen säilyttämiseksi kosteuden vaurioittavista vaikutuksista ja suojautumisesta muotista. Tehdään tuuletuksen jälkeen.

Ribbon pohjan reunan yli asbestisementtiputken osat asetetaan vaakasuoraan ja peitetään sitten hiekalla. On välttämätöntä, että he eivät saa konkreettisia. Liuoksen kiinteytymisen jälkeen putket poistetaan. Tuloksena on ilmanvaihto.

Betonin täyttäminen

Yksi pino-pohjan rakentamisen viimeinen vaihe on betonin kaataminen. On parasta tehdä tämä työ kerralla. Tätä varten tarvitset vain muutamia ihmisiä eikä yhtä konkreettista mikseriä. Tässä tapauksessa nauha on monoliittinen, mikä antaa sille vahvuuden. Kaatopaikassa liuos tiivistetään upottamalla värähtelijällä.

Pallojen kaatamisen yhteydessä on tärkeää kontrolloida liuoksen tiheyttä. Tämä auttaa poistamaan aukkoja paaluissa. Muuten tuet romahtavat. Jotta betonipilareita voitaisiin liittää nauhalevyllä, ei pitäisi odottaa betonin viimeistä kiinteytystä. Teippi on kaadettava kahtena päivänä myöhemmin paalujen betonoitumisen jälkeen.

Kun itse valmistetaan betonia, on tärkeää noudattaa hiekan ja sementin optimaalisia osuuksia. Sideaine on parempi valita korkealaatuinen (ei alle M200). Tämä estää monoliittisen nauhan halkeilua. Jos säätyminen on kuumaa, pohja on kasteltava. Korkealla kosteudella se peitetään kalvolla.

Ajan lyhentämiseksi voit ostaa valmiiksi valmistettua betonia, joka toimitetaan erityisessä sekoittimessa. Voit säästää rahaa valmistamaan ratkaisu omilla käsillään. Tässä tapauksessa on välttämätöntä valmistaa hiekkaa, soraa ja sementtiä. On tärkeää tarkkailla seuraavia suhteita liuososien suhteen teipin pohjalle paaluilla:

 • yksi osa sideaine;
 • kolme hiekkaa;
 • neljästä viiteen kappaleesta hiekkaa tai soraa.

Käytetyn veden määrää hallitaan visuaalisesti. Paalun perustuksen ratkaisu ei saisi olla liian nestemäinen eikä liian paksu sakeus. Voit lisätä laatua lisäämällä erilaisia ​​modifioijia ja pehmittimiä. Ei ole suositeltavaa murtaa mittasuhteita, koska betonin laatu tästä merkittävästi vähenee.

Lämmöneristys

Tyypillisesti paalusäätiön rakenne tarjoaa vain ulkoisen eristyksen ja kosteuden suojauksen. Sivuseinät ovat pohja, joka on eristettävä. Tätä työtä varten:

 • Bitumia. Tämä materiaali peittää grillauksen sivupinnat. Tällainen vedeneristys suojaa pohjaa kosteudelta.
 • Polyfoami tai laajennettu polystyreeni. Nämä materiaalit ovat polymeerisiä eristeitä. Se on liimattu bitumiin tai tasoitettuun grillataamiin.
 • Sitten jokainen sauma suljetaan vaahdolla estämään kylmäsiltojen syntyminen. Kun valitset penoplex, älä asenna sitä useisiin kerroksiin. Tämän materiaalin arkkeilla on erityisiä ulkonemia ja laaksoja luotettavasti toisiinsa.
 • Lisäeristeenä vahvistusverkolla. Sitä käytetään suojaamaan eristeen materiaalia jyrsijöiltä sekä pohjaan levitetyn kipsin pohjaan.
 • Kun liimakoostumus kuivuu kokonaan, verkko kiristetään levyjen alle. Top rakennuskipsi.

Paalusäätiöiden eristystyöskentely eroaa vähän tavanomaisten nauhamateriaalien lämpöeristyksestä. Rakenteen reunan yli luodaan esivalmistettujen lohkojen tai tiilien pohja. Kellarissa on täynnä laajennettua savea. Tällainen työ on vaikeaa ja aikaa vievää.

Pile-pohjaisen lämmityksen ominaisuudet:

 • Ensin tehdään vedenpitävyys alustan kaikista alueista ja säädetään tyhjennystä sokea alueelle. Kaikki grillin avoimet elementit peitetään katemateriaalilla tai bitumilla. Nestemäisen vedenpitävän aineen käyttö on mahdollista. Sen ainoa haittapuoli on korkea hinta.
 • Sitten nauhan perustan pystysuorat pinnat ovat vedenpitäviä paaluille sekä sisä- että ulkopuolelta. Vedeneristystekniikka on melko yksinkertainen - se on samanlainen kuin grillatun lämmöneristys ulkona. Yläosa on peitetty kattohuopa. Kuopassa itsessään on halkaisijaltaan suurempi kuin kasa.
 • Paalujen asennuksen jälkeen luodaan irtotyyny. Se suoritetaan nollamerkin ja paalujen nauhan alapinnan alapuolella. Tyyny valmistetaan hiekkaa sisältävän laajennetun saven seoksesta.

Huolimatta erilaisista nykyaikaisista eristeistä, ihmiset usein haluavat käyttää perinteisiä eristysmenetelmiä. Syyt tähän käyttäytymiseen ovat käytettyjen menetelmien pitkäikäisyys. Kun sääennusteet ovat perinteisten materiaalien kanssa, kaikki työ on helppo tehdä omalla kädelläsi. Oikein rakennettu sokea alue, jolla on optimaalinen kaltevuus ja vedenpitävä pohja- ja betonialusta, voi tuottaa hyvän suojan sateelta. Edullinen ja kevyt vaahto on erinomainen eristys.

Vaahto soveltuu kuitenkin maaperään, jolle on ominaista korkea kosteus. On parempi käyttää vedenpitäviä lämpöeristysmateriaaleja, koska vain ne pystyvät kestämään pohjaveden pitkäaikaisia ​​vaikutuksia.

Mikä tahansa tekniikka, jolla lämmitetään pino-grillage säätiötä erottaa sen pluses ja miinukset. On tärkeää tarkastella materiaalien ja suoritettujen töiden kustannuksia, erityisesti nauhamaidetta ja sen muotoa. Siksi on tärkeää määrittää itsenäisesti, miten rakenteen eristäminen paaluilla ja miten säästää rakennustyötä.

johtopäätös

On olemassa riittävän suuri joukko tarinoita ja käsityksiä paaluhiihdon perustan tehokkuudesta, useimmilla niillä ei ole todellista maaperää. Oikein kootut pohjat pihdit helposti ylikuormittua ilman kuormaa, mutta pakollisella lämmitys sokea alue. Rakenteen lujuus ja jäykkyys riittää useimpien mökkien, yksi- ja kaksikerroksisten talojen versioihin.

Liuskajohdon rakentamisen kokonaiskustannukset paaluilla riippuvat useista tekijöistä. Tärkeimmät ovat:

 • paalujen porauskustannukset;
 • rakennus- ja kulutushyödykkeet;
 • aika, joka on käytetty paalusäätiön rakentamiseen.

Arviointi voi olla rakennusyrityksen työntekijä. Nämä laskelmat auttavat luomaan pino-ja-kasa rakenne talon. Lisäksi on tärkeää määrittää nauha-paalun perustusten saostuminen.

Pallot ja grillataitojen asennusohjeet noudattaen pohja on vahva ja kestävä. Säätiön itsensä asentaminen on monien ihmisten apua.