Korvaaminen kellarissa puutalon alla

Ajan myötä rakennus voi kutistu. Tämä johtuu rakennustekniikan, luonnollisen ikääntymisen, geologisten ja ilmastollisten olosuhteiden rikkomisesta. Nostettaessa taloa korvaamalla säätiö on melko yleinen vaihtoehto suurille korjauksille. Muitakin keinoja palauttaa rakennuksen säätiön eheys. Ennen työn aloittamista tärkein asia on määrittää oikein rakennuksen kutistumisen aste ja syy. Joskus haluat muuttaa koko talon rakennelman talon alle.

Säätiön korvaaminen ja korjausmenetelmät

Säätiön suosituin tapa korvata talon on nostot. Ne saattavat tarvita 2-4-10-12 kappaletta. Nosta rakennetta ja asenna liittimet molempien puolien päälle. Nostoa vinossa ei ole sallittua.

Yhden kerran ne saavuttavat korkeuden 1,5-2 cm, ei enää. Tilapäiset tukit viedään välittömästi tilaan. Hirsitalon alareunojen taipuisaan paikkaan on asennettu lisäliittimet.

Toinen menetelmä käsittää talon kerroksen poiston talon alle 200-250 mm: n paksuiseksi. Sen jälkeen vaihda puiset vanteet ja suorita korjaukset talon pohjaan.

Aikaa vaativaa ja erityisosaamista edellyttäviä menetelmiä ovat seinien täydellinen purkaminen, jotta säätiö olisi helppo lähestyä. Sen jälkeen korjaa tai vaihda kokonaan perusrakenne. Sitten seinät kootaan uudelleen, korvaa mätä ja muodonmuutoksia.

Jos kuluminen on vähäistä, uudelleenkorjaus voi olla riittävä. Tämä on halvin talteenottomenetelmä.

Minkälainen perusta valita

Silloin tapahtuu, että vanha säätiö on epäkunnossa ja sen täydellinen korvaaminen on välttämätöntä. Ennen kuin korvaat säätiön vanhan puutalon alle, sinun on päätettävä, millainen säätiö sopii parhaiten näihin geologisiin olosuhteisiin ja rakennustyyppiin.

Taustatyypit ja niiden ominaisuudet esitetään taulukossa:

Puutalon perustan tyyppi valitaan monista tekijöistä riippuen. Jos on vaikea tehdä päätöstä ja laskea kaikki kuormat itse, on parempi käydä ammattilaisille, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan.

Säätiön korvaaminen

Säätiön vaihtaminen ja korjaaminen edellyttävät jonkin verran tietoa ja kärsivällisyyttä. Jotta rakennusta ei täysin tuhota, sinun on tehtävä työ hitaasti ja noudatettava tiukasti tekniikkaa.

Rautatieasema voi vuokrata nostot, ne on suunniteltava nostamaan 10 tonnia painavia kuormia.

Taustalevyjen muodossa voidaan käyttää tiiliä, vahvoja tankoja ja levyjä.

Ennen talonrakennuksen nostamista sen paino on mahdollisimman helppoa. Pura lattiat, tee kalusteet ja kaikki taloustavarat.

Alustan alla tehdä pohja puun neliöksi, jonka sivut ovat 50 x 50 cm.

siirtokunnat

Jotta uusi säätiö olisi luotettava perusta rakennukselle pitkään, on tarpeen laskea oikein parametrit.

Laskettaessa tarvetta harkita:

 • maaperän jäädytys;
 • läheisyys maanalaisiin lähteisiin;
 • seisminen toiminta;
 • kaavoitus;
 • maaperän tyyppi;
 • paljon talonrakennusta.

Kantavien seinien alapäässä on haudattu vähintään 500 mm ja väliseinien alle 400 mm.

Nosta taloa

Tee sivusto liittimiin. Asenna se, hieman syvemmälle maahan, 50 cm etäisyydellä rakennuksen kulmista. Liitot kiinnitetään puusta valmistettuun jalustaan.

Puutarhassa pidikkeinä pidetään talon rakennetta.

Samanaikaisesti kummallakin puolella ne nostetaan korkeintaan korkeintaan 2 cm: iin yhdellä kertaa. Liitot sijoitetaan paikkoihin, joissa puu ei ole menettänyt voimaa. Nostovälineitä ei ole mahdollista asentaa mädätettyihin paikkoihin.

Jotta kuorman oikea siirto tukkeihin olisi välttämätöntä, että asennetaan metallilevyt, jotka täyttävät tiivisteen toiminnot.

Kiinnitä välittömästi kestävät taustaelementit tuloksena olevaan aukkoon. Vaihda kaikki seinät, kunnes saavutat halutun korkeuden. Tarkista rakennuksen vakaus, sitä ei saa leikata. Kiinnitä vahvasti haluttu taso asentamalla vuodevaatteet.

Vanhan säätiön purkaminen

Puun talon nostamisen ja kiinnittämisen jälkeen säätiö korjataan tai puretaan. Nämä teokset ovat melko helppoa omilla käsillänne, tarvitset muutamia avustajia ja yksinkertaisia ​​työkaluja: romua ja sledge hammer.

Jos pura vanhoja säätöjä huolellisesti, materiaaleja, jotka ovat pysyneet ennallaan, voidaan käyttää lisärakentamisessa.

Mitä sinun tarvitsee tietää

Talon kutistumisaste riippuu maaperätyypistä ja maanalaisista lähteistä. Jos ne ovat lähellä pintaa, talon ympärillä on oltava viemärijärjestelmä.

Jos maa on altis maanvyörymille, se vahvistuu. Voit tehdä tämän kaada pohjakerroksen ympärille nestemäisen lasin seosta vedellä tai poraa pieniä kaivoja ja kaada hartsi niihin.

Jos pohjavesi on lähellä, talven talven turvotus on paljon suurempi. Pohjaveden jäädyttäminen lisää tilavuutta ja työntää kaiken siinä olevan maaperästä. Sulatuksessa veden tilavuus pienenee ja kutistuminen tapahtuu.

Pohjan asennus ruuveilla

Jos päätät rakentaa uusi pohja ruuveille, sinun on laskettava niiden pituus ja halkaisija. Sinun ei pitäisi säästää rahaa materiaaliin, koska talon luotettavuus ja turvallisuus riippuvat sen laadusta.

Pienen puun talon rakentamiseen tarvitaan 8-12 ruuvitukia.

 1. Kun talonrakennus on nostettu ja kiinnitetty sen kantavien seinien ja väliseinien alle, I-palkit asetetaan. Niitä leikataan enemmän kuin arvioitu pituus 5-7 cm. Tulevaisuudessa he suorittavat grillauksen tehtävän.
 2. Pariissa 300-400 mm: n etäisyydellä seinistä ruuvataan ruuveja, jotka tukevat palkkeja. Varmista, että rakenteet sijaitsevat selvästi tasossa.
 3. Voimaa ja suojaa korroosiota vastaan ​​paalun ontelo kaadetaan betonilla.
 4. Tukin yläreunassa, joka on asetettu kärkeen ja jo se kiinnitetään kanavahyllyyn.
 5. Irrota vanha pohja.
 6. Laske talon varovasti.
Talon nostaminen.

Pilarin pohja on kiinnitetty samalla tekniikalla kuin ruuviasennuksen asennus. Ainoa ero on, että sinun täytyy kaivaa kuopat pilarien alla, jotka sitten kaadetaan betoniin tai asetetaan tiiliin.

Nauhan jalkaasennus

Valmista paikka, poista roskia, kasvien juurtajärjestelmä, pyyhi pöly pois.

Ohjeita vanhan puutalon perustusten muuttamiseen omiin käsiisi:

 1. Kaivaa kaivo alle maaperän jäädytyksen ja vanhan pohjan sijainnin alapuolella. Kaivannon muodon tulisi olla U-muotoinen, joten olisi kätevää vetää raudoituskotelo ja tehdä se nippusta.
 2. Kaadetaan pohjan hiekka, kerros 150 mm. Kostutettu, tiivistetty. Kaada kerros rikki, se on hyvin särkynyt.
 3. Ne sitovat metallipuomia, joiden poikkileikkaus on 12-16 mm kahdessa pituussuuntaisessa rivissä, jotka on yhdistetty pystysuorilla silloilla.
 4. Tee laudan muotti, se toimii sementtilaasti kaatamisen muodossa.
 5. Kaada betoniliuosta. Samanaikaisesti anna aukkoja asentamaan liittimiä rakennuksen alentamiseksi.
 6. Kun se on täysin kovettunut, muotti on purettu.
 7. Tilapäiset tuet kiinnitetään kaatoon. Aloita säätiön korvaaminen toisella puolella.
 8. Liittimien aukot asettavat tiilen.
 9. Tarkista alareunojen ja lattiapintojen eheys. Nykyisten vahinkojen vuoksi sinun on korjattava vahingoittuneita kohteita. Leikkaa mätä ja vahingoittuneet alueet ja korvaa ne uusilla.
 10. Tehdä töitä rakennuksen pohjan ja kellarin vedeneristämisessä.
 11. Sileästi ja varovasti alas talon uusi säätiö.

On olemassa toinen tekniikka, jonka mukaan alustarakenteet kaadetaan talonrakennuksen kulmiin ja kuivatuksen jälkeen taloa tuetaan ja betoni nauha asennetaan koko kehän ympäri. Kaikki muut vaiheet vastaavat edellä mainittua järjestystä.

Kuinka palauttaa ja korottaa taloa, näet videossa:

Vanhan puutalon pelastaminen: säätiön korjaaminen tai korvaaminen

On mahdollista selvittää, onko perustus tarvita korjausta varten heittäen vain yhden silmäyksen siihen. Se, että talon perustamispäivät on jo numeroitu, on osoitettu rakennuksen esijännityksestä, seinämien halkeilusta ja talon samentumisesta. On mahdotonta turvata rakennusta tällaisia ​​muodonmuutoksia vastaan, koska ajan myötä perusaineet tuhoutuvat. Näin ollen yksi päivä tunti tulee, kun puutalon omistajat joutuvat päättämään, mitä korjaus tehdään - osittainen tai täydellinen.

Osittaiset ja kunnostustilat

Säätiön vahinkojen määrittämiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden määrittämiseksi sen palauttamiseksi on tutkittava huolellisesti säätiön nykytilaa ja tunnistettava ominaisvirheet, jotka voivat vaikuttaa rakennuksen tai sen yksittäisten elementtien lujuuteen ja eheyteen.

Jos halkeamia ilmestyy pohjalle, sinun täytyy miettiä tarvetta korjata se.

Säätiö palautuu hajanaisesti, jos se laskee, mutta ei aloittanut romahdusta. Täydelliseen korjaukseen käytetään halkeamien ja muiden vaurioiden tunnistamista.

Päätös siitä, millä perusteilla täysin vaurioitunut rakenne korvataan, otetaan huomioon maaperän tyyppi, maasto ja alunperin luotu perusta.

Jos talon perusta meni maahan, on aika korjata se

Nauhapohjalla tehdään usein seuraavasti: tuhoutuneet alueet puretaan ja rakenne vahvistetaan kehän ympäri. Jos teatterin kellari on vakava tuhoaminen, päätä sen täysi korvaaminen.

Jos kyseessä on vakava puute vyönauhalla talon, on järkevää ajatella sen täydellistä korvaamista.

Pylväspohjan korjaus suoritetaan lähes aina kokonaan: kaikki vanhat rakennustukit korvataan uusilla. Tätä varten talo nostetaan pylväiden korkeuteen liittimiin. Uusi luotettava tuki vahvistettu teräsbetoniin "tyynyihin".

Pilarin säätiö korvataan usein kokonaan uudella.

Puun perusta, joka on jo onnistunut pilkkelemaan sientä, korvataan yleensä nauhalla tai pylväsrakenteella. Tällöin rakennusta nostetaan tiettyyn tasoon ja siihen asetetaan betonilohkoja tai tiiliä.

Puun talon perustamisen vahvistaminen

Säätiön korjaaminen on järkevää vahvistaa sitä välittömästi. Tämä voidaan tehdä, jos olet varma maaperän vakaudesta, joka on talosi perustason alapuolella. Rakennuksen alla olevan rakenteen vahvistamista voidaan vaatia, jos talon suunnitellaan toisen kerroksen, mutta epäillään, että aikaisemmin asennettu säätö ei kestä suurennettua kuormitusta.

Vahvista säätiö kahdella tavalla riippuen sen kuormituksesta, jota hänen täytyy kestää.

Ohjeet nauhanrakenteen vahvistamiseksi

Jotta säätiö olisi kestävämpi, suorita seuraava työ:

 1. Kaivanto kaivetaan pohjan pohjan päälle. Kuon on oltava leveä, muuten se on hankalaa työskennellä. Lisäksi on otettava huomioon, että uusi säätiö on tehokkaampi.
 2. Löytyneestä kellarista kaavitaan maata. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisella siveltimellä.

Kaivannon on oltava riittävän leveä, jotta se olisi mukava siinä.

Lujitustangot porataan reikien sisään, joihin pystysuora ruudukko on kiinnitetty

Vahvikehikko yhdistää kiinteästi vanhan perustuksen betonin lujarakenteeseen

Vahvikehän ympärille asennetaan muottilaatta ja siihen kaadetaan betonia. Kun vahvistuskerros kovettuu, muotti poistetaan

Vahvistuksen ansiosta puurakenteen paino jakautuu suuremmalle alueelle. Tällä menetelmällä voit lopettaa talon uppoamisen ja tuhoutumisen.

Video: miten vahvistaa teippausta

Pohjan perustaminen puun rakentamisen alle

Jalustan vaihtamismenetelmä riippuu sen tyypistä.

Strip-säätiön vaihto

Peruskorjaus nauhan muodossa suoritetaan vaiheittain:

 1. Alustan painemisen vähentämiseksi huonekalut poistetaan talosta, lattiat puretaan ja uuni puretaan. Ainoastaan ​​lämmityslaitteita, jotka seisovat erillisellä betonialustalla, ei ole purettu.
 2. Rakenne nousee hieman. Jos talo on pienikokoinen, sen tasoa suhteessa maahan muutetaan käyttämällä eräänlaista painonostovipua, joka on 8x8 cm, joka sijaitsee rakennuksen kulmassa. Sen tukena on loki. Raskasta rakennetta varten on parempi valita puu paksumpi. Puurakenne nousee ja painaa puuta.

Talo kohottaa ja alustaa väliaikaisia ​​rekikoja

Talo nousee tasaisesti useilla liittimillä. Vakuutuksesta tukipalkkien ympärille suljetut puupalkit

Vanhan emäksen hävittämiseksi lävistämällä

Rakenteilla, joissa on vahvikekehys, vahvistetaan sivuseinällä ja kaadetaan betonilla

Muutamaa päivää muottien poistamisen jälkeen pohja peitetään vedeneristysmateriaalilla.

Video: miten korjata teippi betonipohja

Tukipyyntöjen korjaus

Korvataan pylväsperusta seuraavasti:

 1. Talo on nostettu vanhan tukikohdan yläpuolelle niin korkealle, että oli kätevää purkaa vanhat pylväät ja asentaa uudet. On tärkeää, ettei se liikaa, muuten talon alempi kruunu voi kaatua.

Korjausajankohtana voit asettaa tilapäistukien sijasta sarakkeen perustan

Uudet pilarit, jotka ovat jonkin matkan päässä vanhasta

Jos on tarpeen korvata vain muutamia pylväitä, ne toimivat eri tavalla: niiden sijaintipaikassa ne kaivaavat alla, ne upotetaan ja kaadetaan betoniin. Vanhat kannattimet puretaan liuoksen kovettumisen jälkeen.

Video: tee-se-itse sarake säätiön korvaaminen

Säätiön muuntaminen tiilestä tai tiilestä monoliittiin

Koska tiilen perustukselle on ominaista lisääntynyt epävakaus, on parempi korvata se betonialustalla.

Jotta rakennettaisiin konkreettinen säätiö tiilen tai roska-pohjan sijasta, suoritetaan seuraavat toimet:

 1. Vanhojen tiilien tai raakapuun kivitöiden purkaminen osissa. Irrota joka puolet metriä rakennusta ensin asentamalla jack ja myöhemmin - metalliset tuet, ottamalla rakennuksen paino.

Vanha säätö puretaan osissa, ja sen sijaan asennetaan metalliset tukipalkit.

Uuden pohjan alla ne muodostavat muottien, jossa on vahvikehys ja täytetään betonilla

Video: tiilisäädön korjaus

Korjaa puutalon perusta omilla käsillä

Puinen perustus koostuu pääasiassa männystä tai lehtikuusta. Puun rakentaminen edellyttää aina täydellistä korvaamista, sillä ajan mittaan se on kokonaan peitetty sienellä ja rotilla. Tällaisen pohjan vanhojen elementtien vaihto uusilla toteutetaan seuraavasti:

 1. Kannen avulla taloa nostetaan vanhan perustuksen yläpuolelle niin korkealle, että oli kätevää tehdä töitä vanhojen pilarien purkamiseksi ja uusien asentamiseksi. On tärkeää, ettei se liioitele sitä, muuten talon alempi kruunu voi halkeilla tai kaatua.

Talon nurkka nostetaan ylös niin, että vanha kansi voidaan poistaa.

Puiset sauvat ennen asennusta on peitettävä kerroksella vedeneristys

Vahingoittuneen puutalon vioittunut perusta voidaan järjestää. Tätä varten sinun on hankittava tarvittavat tiedot ja valittava korjaustekniikka tai vaihto. Talon pohjan peruskorjaus voidaan tehdä omalla kädelläsi, jos sinulla on halu ja ainakin vähän kokemusta rakennustöiden tuotannosta.

Kuinka korvata säätiö puutalon alla omiin käsiinsä

Joskus talon omistajat joutuvat kohtaamaan säätiön ratkaisemisen ongelman. Tämä tapahtuu alhaisemman maan, maan tai talon rakennustöiden seurauksena. Esimerkiksi toisen tai ullakkokerroksen ylärakenne kasvattaa säätöruuvaa, ja jos sitä ei ole suunniteltu tällaiselle massalle, se alkaa laskeutua. Lisäksi tällaiset ongelmat johtuvat jalustan epätäsmällisestä asentamisesta, korkealaatuisen lämmön puutteesta ja vedenpitävyys.

Edellä mainittujen ongelmien välttämiseksi on tärkeää valita oikeat materiaalit, asentaa ja viimeistellä pohja. Mikä on puutalon perusta, lue täältä. Pieniä vammoja varten voit korjata tai vahvistaa perustaa. Mutta jos rakentaminen on jo alkanut hiljentyä, alustassa on ilmennyt halkeamia tai seinät ovat kiertyneet, tarvitaan täydellinen korvaaminen talon alapuolella. Muussa tapauksessa rakennus romahtaa pian.

Artikkelissa kerrotaan, kun on todella tarpeen korvata säätiö puuportaan alle ja kun pääset helposti korjaamilla. Harkitse, miten voit muuttaa talon perustan omiin käsiisi tarvittaessa.

Tyypit kellarin vaurioilta

 • Pienet vauriot sisältävät murenevan viimeistelyn. Nämä virheet voidaan helposti havaita ja poistaa ongelmitta. Ne eivät vaikuta rakenteen lujuusominaisuuksiin, vaan ne yksinkertaisesti rikkovat ulkonäön esteettisyyttä;
 • Keskinkertainen vaurio sisältää halkeamia, jotka ilmenevät maaperän rakenteen ja samentumisen vuoksi. Vertikaalisia halkeamia ja siksak-halkeamia pidetään vaarallisimpina;
 • Raskas vahinko sisältää runsaasti halkeamia, murtumia rakenteen pohjassa ja vinossa seinämässä. Sitten ne vahvistavat tai korvaavat kokonaan pohjan;
 • Kuoleva deformaatio tapahtuu pääasiassa vanhassa rakennuksessa ja säätiössä. Täällä ei ole mitään korjausta. Rakenne on täysin irrotettava ja rakennettava uusi, kiinteä puutalo nykyaikaisten rakennusmääräysten ja määräysten mukaisesti.

Miten tiivistää halkeamat säätiössä

Koulutuksen alkuvaiheen halkeamat voidaan helposti korjata. Älä missaa hetkeä ja älä viivytä korjausta, sillä halkeamat kasvavat ja kasvavat. Silloin kohtuullisen suuruinen vahinko muuttuu raskaaksi. Määritä halkeamien, sedimentaationopeuden ja säätiön hävityksen luonteen vaara.

Laita pieni kitti puhtaaseen, kuivalle seinälle säätöön, piirrä suora linja lastalla ja kirjoita 5 mm: n paksuinen merkki. Tällainen majakka rikkoo minkä tahansa pinnan liikkeen. Kittien sijasta käytetään myös kipsilevyjä tai tavallista paperia. Mutta jos paperi kastuu, se ei enää tarjoa luotettavia tuloksia.

Jos istuminen on tilapäistä eikä uhka, merkki pysyy kiinteänä. Tämä tarkoittaa, että säätiö muutti maahan ja siirtyi paikalleen. Tässä tapauksessa voit tehdä kosmeettisia korjauksia halkeamia. Vian korjaamiseksi, halkeama laajennetaan, puhdistetaan ja suljetaan alukkeella. Saatu sauma on kiinteä sementillä.

Perustamisen vahvistaminen ja vahvistaminen

Rakenteellista vahviketta käytetään, jos muodonmuutos on läsnä, mutta maa on vakaa. Lisäksi perustusta tulisi vahvistaa, jos aiot lisätä toisen kerroksen. Vahvistaminen auttaa pohjaa selviytymään ja jakamaan lisääntynyttä kuormaa. Sitten rakenne ei sortu ja laskeudu. Voitto sisältää seuraavat toiminnot:

 • Pohjan kehällä on kaivanto. Pinta puhdistetaan maasta, lika, roskat ja pöly;
 • Poraa reiät, joiden halkaisija on enemmän kuin 1 mm. Venttiilit ajetaan reikiin;
 • Tee vahvistettu vyö. Asennettuihin kappaleisiin useissa paikoissa liittimet hitsataan ja loput kiinnitetään johtimen avulla;
 • Asenna muotti ja kaada betoniseos. Kun se kovettuu, muotti poistetaan. Sitten rakenne jää kuivumaan vielä kaksi tai kolme viikkoa. Kuivauksen aikana pinta peitetään kalvolla ja juotetaan säännöllisesti vedellä.

Asennuksen jälkeen tee vedenpitävä ja kuivatusjärjestelmä. Tehdäksesi tämän säätiön ympärysmitta 70-100 senttimetrin välein sinun täytyy kaivaa kaivanto 20-30 cm leveäksi. Kaivannon syvyyden ei tulisi olla betonikerroksen tasoa alhaisempi. Geotekstiilit asetetaan pohjalle päällekkäisillä seinillä. Soraa kaadetaan ylhäältä ja upotetaan tyhjennysputki. Putken kulma on 5 mm / 1 m.

Putken päällä on soraa peitetty, geotekstiilin ulkonevat reunat kääritään ja täytetään maapallolla. Viemäriputki kerää edelleen vettä ja vie sen pois talosta kuoppaan tai erityiseen kaivoon. Vedeneristyskyvyn parantamiseksi voit peittää pohjan ulkoseinät suojaavilla liuoksilla, kipsillä, bitumimuovilla tai pohjamaalilla ja nestekumilla.

Vedeneristys voidaan tehdä ennen perustuksen asentamista. Tätä varten katehuopa asetetaan kuopan pohjaan ja muottiin, materiaalien väliset liitokset päällystetään bitumimateriaalilla. Korkealaatuinen vedeneristys estää halkeamat ja vinot seinät. Lisäksi, ilman asianmukaista suojaa kellarissa ja ensimmäisessä kerroksessa, se on kylmä ja kostea.

Talon ja säätiön työn loppuun saattamisen jälkeen tehdään sokea alue, joka ohjaa vettä rakennuksesta. He eivät salli kellarikerroksen ja rakennuksen tulvaa. Sokeat alueet edustavat vaakasuoraa nauhaa, jonka leveys on 60-120 cm, ja se kulkee pitkin talon ympärysmittaa hieman epäsuorasti. Polku on valmistettu betonista, raunioista, päällystyslaaduista tai kivitystuotteista.

Säätiön osittainen ja täydellinen korvaaminen

Korvaamalla säätiö vakiintuneita vikoja ja rakenteen hävittämistä. Osittaisen vaihto- ja uudelleenkorjausvaiheen yhteydessä osa rakenteesta puretaan, deformoitu elementti poistetaan ja uusi lisätään. Tällainen purkaminen voidaan tehdä itsenäisesti, mutta se ei sovellu kaikentyyppisiin alustoihin. Esimerkiksi raudoitettua betonipohjaa tai monoliittista levyä ei voida purkaa osittain.

Osittainen purkaminen edellyttää myös talon nostamista ja erikoislaitteiden käyttöä. Siksi työn kustannukset eivät laske merkittävästi säätiön täydellistä purkamista verrattuna. Tällöin osittainen korvaaminen vähentää vahvuutta ja vähentää alustan käyttöikää. Lisäksi se rikkoo rakenteen eheyttä. Siksi asiantuntijat suosittelevat turvautumista säätiön täydelliseen korvaamiseen.

Täydellinen korvaaminen pohja - vaikea työ, jota on vaikea suorittaa omasta. Se sisältää talon nostamisen ja laskun, vanhan purkamisen ja uuden pohjan asentamisen. Katsotaanpa, miten korjata rakennetta asianmukaisesti ja miten korvata säätiösi puutalon alle.

Puustalon talteenotto tekniikka

Jos haluat nostaa talon palkista tai lokista, tarvitset vähintään neljä nostokapasiteettia, joiden nostokapasiteetti on 10 tonnia. Ennen työn aloittamista tarkista ja arvioi rakennuksen kulmat. On tärkeää, että kehys ei hajoa, kun liikkuu. Ikkuna- ja ovikehykset poistetaan talosta, huonekalut ja muut esineet vedetään ulos. On tärkeää jättää huone tyhjäksi. Jotta ei osu kattoon, savupiippu erotetaan katosta.

Talon ympärillä tehdään kaivanto helpottaa säätiön pääsyä. Tunkit asennetaan pitkin talon pitkiä seiniä 0,5 metrin etäisyydellä rakennuksen kulmista. Jokaisen liittimen alle muodostava kiinteä alusta, jonka parametrit ovat 50x50 cm. Pohjia voidaan syventää niin, että laitteet eivät liu'uta.

Talon kulmissa ja seinien leikkauspisteissä on väliaikaiset tuet. Käytettyjä materiaaleja ovat puu, lokit tai tiilet. Kehys nostetaan samanaikaisesti tukien alapään kruunun kanssa. Alempi kruunu ei taipunut, hänen teräsrunko. Tai, kun nostat taivutustasossa, käytä toista pistoketta.

Ensimmäinen hissi ei saa olla yli kaksi senttimetriä. Rakenne on asetettu tilapäiseen tukeen, sitten taloa nostetaan vielä 1,5-2 senttimetriä. Siten kehys nostetaan vähitellen 10-15 senttimetriä ja kiinnitetään väliaikaisesti tukevasti.

Kuinka purkaa vanhoja ja asentaa uusi säätiö

Sementtilaastin tai raakamateriaalien porauksen purkaminen puiset kiilat ajetaan pohjaosioihin. Työskentelyä varten tarvitset vasaraporaa, vasaraa, vasaraa, vasaraa ja muita työkaluja. Irrota rakenne maanpinnasta.

Vanhan säätiön purkamisen jälkeen siirry uuden asennukseen. Tila tyhjennetään, tehdään sora ja hiekka, asennetaan muotti ja vahvistettu verkko. Muotti kaadetaan betonilla ja vesikerrosmateriaali asetetaan päälle useissa kerroksissa. Ruberoid soveltuu hyvin tähän. Tehtävän aikana huolehdi nippien kiinnityksestä taloon turvallisesti laskemiseen.

Kiillotetaan tasaisesti ja vähitellen myös 1,5-2 senttimetriä. Tämän jälkeen ne suorittavat säätiön viimeistelyn, johon kuuluu vedenpitävyys ja eristys, vuori, viemärijärjestelmä ja sokea alue. Jackin markkinat ovat koukussa.

Vanhan säätiön vaihtaminen, talon nostaminen ja laskeminen, uuden pohjan asentaminen on työläs ja vaarallinen prosessi. On tärkeää suorittaa laadukas työ ja noudattaa turvaohjeita. Jotta saat luotettavan ja kestävän perustan, jotta rakennustyön ongelmat voitaisiin välttää, ota yhteyttä ammattilaisiin!

MariSrub-yrityksen päälliköt vaihtavat laatua nopeasti ja nopeasti, asentavat uuden pohjan puutalon alle, valitsevat materiaalit ja viimeistelevät sen. Teemme vedenpitävyyden ja eristämisen, järjestämme viemärijärjestelmän ja sokeiden alueiden. Tämän seurauksena säätiö kestää kauan!

Kuinka korvata säätiö puutalon alla

Kuinka korvata kellari puuportaan alla

Puolet vuotta sitten rakennetut puutalot saavat uudestisyntymisen rakennustekniikan kehityksen ja uusien viimeistelymateriaalien myötä. Jos tällainen talo on valmistettu laadukkaasta puumateriaalista, joka on kunnolla käsitelty ja kiinteästi taitettu, sillä on mahdollisuus pitkä ja onnellinen elämä. Puutaloiden käyttöiän pidentäminen auttaa korjaamaan ja korvaamaan säätiön.

Usein puurakenteiden rakentamisessa käytetään paalusäätiötä. Hän kärsii eniten deformaatiosta aggressiivisen ulkoisen ympäristön vaikutuksesta. Tällaisen säätiön rakennustekniikan poikkeamat johtavat koko rakenteen vääristymiseen. Myös säätiö voi kärsiä, jos tarvittavat vedenpitävät työt eivät ole suoritettu. Maaperän, pohjaveden ja lumilävän veden kasaantuminen johtaa materiaalien heikkenemiseen, minkä seurauksena aukkojen, halkeamien ja seinien säröilyyn liittyy vääristymiä.

Mitä harkitaan peruskorjauksen yhteydessä

Jos talossa on merkkejä siitä, että peruskorjaus on tarpeen, on kiireellinen ryhtyä toimiin. Korjaus voidaan tehdä useilla eri tavoilla:

 • Kosmeettinen menetelmä on halvin, mutta ei tarpeeksi luotettava. Jos pieni osa puupohjasta on mätä, se leikataan ja korvataan uudella materiaalilla. Tällä menetelmällä on vaarana seinän vinoutuminen.
 • Vaihda säätö purkamalla seinät. Erittäin luotettava, mutta aikaa vievä.
 • Työt voidaan tehdä poistamalla noin 20 cm maata, uudistamalla vanteet ja korjaamalla säätö.
 • Suosituin menetelmä käyttäen liittimiä. Samaan aikaan taloa nostetaan, rakennustyöt suoritetaan nopeasti ja vaaditussa määrin.

Peruskorjauksen aloittaminen on varmistettava, että talossa itsessään on hyvä kunto ja se kestää pitkään; suunnittelemaan vedenpitäviä töitä uuden perustuksen tuhoamisen välttämiseksi.

Tyyppien perustan puutalo

 • Nauha alustalla - luotettavin vaihtoehto. Soveltuu raskaille kodeille, jotka ovat hyvin kestäviä ulkoisen ympäristön tuhoja vastaan. Se on jaettu monoliittiseen ja modulaariseen. Monoliitti pystytettiin betonilla, joka kaatui muottiin. Esivalmistettu betonirakenne ja betoniteräkset.
 • Ruuvipallojen pohja helpottaa työskentelyä epätasaisilla alueilla. Rakennusmateriaali on varsin edullinen ja sitä voidaan käyttää uudelleen. Mutta sitä ei voida käyttää epävakaisiin maaperään.
 • Pylvästä käytetään kevyiden puurakenteiden, suojien ja runkorakenteiden rakentamisessa. Tiilen, kiven tai betonin laakeripilarit asennetaan kulmiin, joissa seinät leikkaavat. Niiden välinen etäisyys on 1-2 metriä. Erilaisia ​​pylväsperusta on tylsä ​​paalupohja asbestisementtiputkista. Sitä käytetään myös maaperässä, jossa on korkea pohjavesi.

Pylväs- ja pylväsrakenteet vaativat tiukasti kiinni asennustekniikasta, muuten on todennäköistä, että kantavissa pylväissä alkaa romahtaa.

Tärkeimmät vaiheet työt korvaaminen kellarissa alle puutalossa

Säätiön täydellinen korvaaminen toteutetaan neljässä vaiheessa: talon nostaminen, vanhan alustan tuhoaminen, uuden asentaminen ja talon laskeminen uudelle alustalle.

Puutaloiden nostamiseksi tarvitaan vähintään neljä kappaletta, joiden kapasiteetti on 10 tonnia. On suositeltavaa varata toinen. Yksi henkilö työskentelee jokaisella liittimellä. Jalkakäytävän alle on asennettu litteä alusta, jossa on vankka pohja ja sivukoko noin 50 cm. Jalkojen liukumisen välttämiseksi alustat voidaan haudata maahan. Paikat on varustettu pitkin talon pitkiä seiniä, vetäytyvät vähintään puoli metriä kulmista. Jotta emolevyn varsi ei työnnettäisi puuta alareunassa, noin 0,5 mm: n levyinen metallilevy on tarkoitettu asennettavaksi.

Ennen nostoa on helpotettava talon mahdollisimman suurta poistamista, irrota kaikki huonekalut, asiat siitä ja mahdollisuuksien mukaan irrota lattiat.

Valmista materiaali tilapäisiin tukiin. He palvelevat tiiliä, puuta, puuta, puuta.

Liitot asetetaan valmiiksi maahan. Suunnittelu nostetaan samanaikaisesti, lepää alemman kruunun tukkeihin. Yksittäisen nosto ei saa olla yli 2 cm. On huomattava, että jos hissin synkronissa on tauko, yhden senttimetrin alapuolella oleva ero antaa harjan harjan korkeuden jo muutaman senttimetrin. Korvaa tilapäinen tuki ja nosta sitten taloa vielä 1,5-2 cm. Jätä askelmat pystysuoraan 10-15 cm korkeuteen ja varmista talon tilapäisestä tuesta. Alustan osat kaikkiin neljään kulmaan ja seinien leikkauspisteeseen.

Jos alempi loki havaitsee merkittävän taivutuksen, on käytettävä lisäpistoketta taivutuspisteessä.

Vanhan säätiön purkaminen

Puurakenteita käytetään poistamaan rakenne sementtilaastista tai raakamateriaalista. Heitä pyöritetään murskaamalla pystysuoraan ja horisontaalisiin saumoihin. Myös hyödyllinen booli, sorkkarauta, taltta, lapio. Vanhan säätiön purkamisesta johtuvat materiaalit voivat olla hyödyllisiä myöhemmissä teoksissa.

Seuraavaksi siirry uuden pohjan rakentamiseen. Toimien luonne vaihtelee valitun säätiön tyypin mukaan.

Strip-jalusta

Pohjan asennus tehdään vuorotellen talon kummallekin puolelle. Maaperän jäädyttämisen syvyyden vuoksi kaivetaan kaivantoa. Keskimäärin sen syvyys on 60-80 cm. Kaivannon profiili on U-muotoinen vahvistamisen poistamiseksi ja vahvistamiseksi, joka vahvistaa uuden pohjan betonipohjaa.

Tässä vaiheessa talon alueen lisääminen mahdollistaa uusien laajennusten perustan asentamisen.

Kaivannon pohjalle kaadetaan hiekan ja soran kerros. Seuraavaksi runkorakenne on tehty halkaisijaltaan 12-18 mm olevasta sauvasta, kulmissa käytetään kaarevia tankoja muodostaen yhden rakenteen. Kun puinen muotti on tehty, valmistettu rakenne täytetään betonilla. Betoniliuoksen lopullisen kovettumisen jälkeen noin kaksi viikkoa myöhemmin väliaikaiset tuet asennetaan uuteen säätöön ja pohja asennetaan talon toiselle puolelle.

Voit järjestää työn eri tavalla. Tällöin kulmaportaat kaadetaan ensin, ja niiden asettamisen jälkeen koko säätönauha asennetaan. Talo perustuu tilapäisiin tukiin kulmissa.

Alustan laskemisen yhteydessä on aukkoja työntölaitteiden työn aikana talon laskemisen vaiheessa. Työn päätyttyä he asettavat tiilen.

Suorita tarvittaessa alemman kruunun tukkien ja lattian viivojen tarkistaminen. Seuraavaksi suoritetaan vedenpitävä pohja ja puurakenteet. Saadut aukot peitetään maalla.

Kaikkien töiden ja betonin lopullisen jäädyttämisen jälkeen rakennus on laskettu uudelle perustalle, joka toimii sujuvasti ja huolellisesti.

Perusrakentaminen nykyaikaisilla ruuvipalloilla

Kun talot on nostettu ja vahvistettu tilapäisillä tuilla, I-palkit tehdään pohjan alle, leikataan pohjan kokoon 5-7 cm: n toleranssilla paalujen kiinnittämiseksi. Palkkeja käytetään grillauslaitteeseen ja ne asennetaan rakenteen ulkoseinän ja tukiseinän alle.

Koko säätiön rakentamiseen tarvitaan 8-10 ruuvipilaria. Ne kierretään pareittain 30-40 cm: n etäisyydelle talon seinämästä niin, että ne ovat palkkien tuki. Kun työskentelet valvontaan, käytä rakennustasoa. Paalun sisätila asennuksen jälkeen kaadetaan betonilla lujuuden aikaansaamiseksi. Sitten päällinen korkki on hitsattu paalun yläosaan, johon on asennettu grillauskanava. Asennuksen jälkeen, hävitä vanha rakenne. Uuden paalun pohjalla tasoitetaan tasaisesti talon puinen pohja.

Uuden sarakeaseman korvaustekniikka on suunnilleen sama. Sen sijaan, että asennettaisiin Buryat-kaivojen pylväitä pylväiden ja betonista, tiilestä tai betonista valmistettujen tukien alta.

Kun vanha säätiö on korvattu, on otettava huomioon, että tällaiset teokset kuuluvat lisääntyneen monimutkaisuuden luokkaan ja voivat olla vaarallisia esiintyjille. On välttämätöntä arvioida huolellisesti voimaa, estää kiire ja epätarkkuus, noudattaa rakennusalan turvallisuustekniikkaa.

Vanhan puutalon säätiön vaihtaminen

Vanhojen puutalojen yleinen ongelma on korkeat kellarinvarusteet. Tällaiset muutokset ovat paljain silmin nähtävissä: talo on squinting, seinät tai oviaukot sagging. Jos tällaiset ongelmat ovat luonteeltaan moninaisia, on kiireellisesti korjattava säätiö. Talo on tuhoutunut, jos se viivästyy töissä vielä pari vuotta. Tästä syystä säätiön palauttaminen on monessa tapauksessa kiireellinen ja tärkeä tehtävä. Ennen kuin asetat vanhan puutalon perusta, sinun on suoritettava tarkastus ja arvioitava sen tila. Huolellinen analyysi määrittää tulevan työn.

Säätiön tarkastus

Perusta arvioitaessa kannattaa noudattaa tiettyä tekniikkaa. Säätiön tarkastus suoritetaan seuraavasti:

 • 50-70 cm leveä kaivama kaivaa säätiötä;
 • perustusmateriaali määritetään;
 • tarkastus vahingoista.

Kellarityyppejä

Vanhan alustan tarkastamisen jälkeen on määritettävä, minkä tyyppinen uusi on. Suunnittelun valinta riippuu monista tekijöistä, kuten talon tyypistä ja talon painosta. Puutalojen rakentamiseen käytetään yleensä seuraavia säätiöitä:

 • kivi (useammin - tiili) - tiili on halpa materiaali, mutta se romahtaa kosteudelta;
 • Vahvistettu betoni on kaikkein kestävin kaikentyyppisistä alustoista, se voi olla nauha ja monoliitti;
 • Pile - metallipilareista valmistettu säätiö on käytännöllinen ja nopea;
 • puinen - kellarikerroksen ympärillä on tammipylväät (kannet), tämä pohja on hyvin herkkä sienten ja kosteuden vaikutuksille.

Moderni monipuolinen materiaali ei salli vanhojen perusrakenteiden soveltamista rakentamiseen. Käytännöllisimmät ja kestävät vaihtoehdot - vahvistettu betoni- ja paalipohja. Joitakin syitä kunnolla vahvistamaan.

Nosta taloa

Kun kysymys tulee esille: "Miten perustaa vanha talo?", Sinun on välittömästi päätettävä, kuinka taloa nostetaan. Nämä teokset tehdään riippumatta rakennuksen tulevasta perustamisesta.

Valmistelutyöt

Vanhan talon nostamiseksi ei ole tarpeen käyttää kalliita erikoislaitteita. Demokraattisimmat vaihtoehdot. Kantokyvyn ja kappalemäärän määrittämiseksi on tarpeen laskea talon likimääräinen paino. Kaikki huonekalut ja taloustavarat otetaan pois rakennuksesta - tämä helpottaa sen painoa.

Suuri määrä puisia tai tiilisiä tukipuita tarvitaan töihin, ne hankitaan etukäteen. Tukien korkeuden on vastattava tulevan säätiön korkeutta. Tukien määrä riippuu seinien pituudesta. Säädä vähimmäisero tunkkien korkeudella tarvitset vuori, paras vaihtoehto - levyt.

Nostettaessa talon alareunat - kaikkein heikoimmassa asemassa oleva paikka. Tukkien suojaamiseksi roiskeilta ja halkeilulta ne kiinnitetään metallileikkeillä. Jos talon rakenteella on vanha perusta, on tarpeen tuhota sen ulompi aarre, noin 50 cm kummallakin puolella. Tämä tehdään lisäämään liittimiä. Jotta selvitettäisiin, kuinka kaatoa säätiö vanhan talon alle, on tarpeen selvittää kaikki rakenteen nostamisen hienot yksityiskohdat.

Liittimien asennus

Liittimet kohdistavat erittäin voimakkaan paineen lokiin, joten ne on sijoitettu ehjiin lokeihin. Liittimien asennus suoritetaan seuraavasti:

 • paikoillaan, missä telakka seisoo, vahva tuki asetetaan levyn, paksun vanerin tai substraatin muodossa (50 x 50 cm);
 • määrittää talon särmäisimmän kulman ja sen alapuolella, valmistetun tuen päälle, asenna tunkki;
 • muodostetaan peräkkäisiä kulmia.

Nostoprosessi

Talon nousu alkaa vaivalloisimmillaan. Kaikki toimenpiteet suoritetaan hyvin sujuvasti, jotta ne eivät vahingoita talon seinämiä. Ensimmäisessä lähestymistavassa tehdään 2 cm: n nousu, mikä estää seinämien halkeilua. Tuloksena olevaan aukkoon liitetään puiset palkit tai lankut.

Kun ensimmäistä kulmaa nostetaan, seuraavia nousee vuorotellen samalle korkeudelle. Ympärysmitta on pinottu levyjen muodossa. Nostotoiminto suoritetaan vähitellen, jolloin tuki kiinnitetään kuiluun lippien kuormituksen helpottamiseksi.

Kun talo on nostettu haluttuun korkeuteen, laita tiili tai puiset rekvisiitta, pylväät. Tukipilarien lisäksi myös tukipilarit tulee valmistaa kiinteän materiaalin tukisivustoille, ja vasta sen jälkeen voit alkaa korjata vanhan perustan.

Koko talon nostamisprosessi suoritetaan päivän aikana. Viimeinen vaihe on sivuston valmistelu tulevalle säätiölle. Jos talo on vanha, sitä nostetaan äärimmäisen varovasti.

Vanhan emäksen tuhoaminen

Kun nostettu tuhoutunut talo jatkaa tuhoutumista vanhan pohjan. Perinteinen ja halvempaa tapaa - työskennellä murskaimen ja kiilojen kanssa. Puiset panokset viedään säätiön saumoihin tai halkeiluihin kelkkasahalla. Tuhoamaan sementin jäljelle jäävät elementit, jotka sopivat lyönteihin ja romuihin.

Tuloksena syntyneiden roskien puhdistaminen lapiolla. Kun vanhan talon perustaminen on tuhoutunut, he alkavat valmistella uutta säätiötä.

Ribbon säätiön kaataminen

Kohtuullisin vaihtoehto yksikerroksisille puurakenteille - teipillä vahvistettu betonipohja. Se sopii kaikenlaiseen maaperään. Tällaisen emäksen rakentaminen suoritetaan seuraavasti:

 • Kaivaa kaivanto. Uuden säätiön tulisi olla 10-20 cm leveämpi kuin edellisellä. Jos tulevaisuudessa on tarkoitus rakentaa muitakin rakennuksia, niin myös säätiö pitäisi kaataa;
 • T-muotoinen U-muotoinen kaivanto on luotu pisin seinien alle;
 • Kaivannon ensimmäinen kerros asetetaan hiekkaan (10-15 cm);
 • Seuraavassa vaiheessa on vahvistuksen runko;
 • Muottien kokoonpano;
 • Materiaalin asettaminen vedenpitäviksi;
 • Juotto ratkaisu.

Liuoksen täydellisen kovettamisen jälkeen levyt asetetaan yhdelle säätöosalle, johon väliaikaiset kannattimet asetetaan. Kaikki pohjan alueet kaadetaan yksi kerrallaan. Kunkin uuden osion vahvistusverkko on yhdistetty aiempien osien tankoihin.

Toisessa rakenteen rakentamisessa rakennuksen kulmat kaadetaan ensin. Muottirakenne luo rajoitettuja aloja ehdotetun säätiön kulmille. Ne ovat tulvia ensiksi. Liuoksen kovettamisen jälkeen kaikki emäksen jäljellä olevat osat kaadetaan.

Sen jälkeen, kun läpivientireiät ovat, kiinnitä tiili tai laasti. Kun pohja on täysin jäädytetty, alemmat lokit tarkastetaan uudelleen ja ne vaihdetaan tarvittaessa. Työn loppuvaihe on talon asentaminen säätöön: työ suoritetaan sujuvasti ja vähitellen alentaa rakennetta 3-5 cm.

Vanhan säätiön vaihtaminen ruuveilla

Nopealla työllä paalun perustan asentaminen kestää päivän. Tämäntyyppiset talon perustukset sopivat hyvin hiekka- ja suolavedeksiin.

Ennen ostajien hankkimista sinun on laskettava talon paino ja alue ja tutkittava sen alla oleva maaperä. Ruuvien paalujen keskimääräinen kantavuus on 5 - 14 tonnia, riippuen terien pituudesta ja halkaisijan halkaisijasta.

Pallosäätiön asennustyöt tehdään seuraavasti:

 • nosta taloa liittimiin;
 • merkitä tilaa tuleville paaluille (enemmän numeroa putoaa seinien ja kulmien paikoille);
 • asentaa paalut manuaalisesti tai laitteiden avulla (rakenteiden syvyys maaperän jäädytyksen yläpuolella);
 • ruuvaamalla kaikki paalut, ne liitetään metallikehyksellä hitsaamalla;
 • Viimeinen vaihe on talon asentaminen paalusäätiöön.

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja rakenteen ulkonäön parantamiseksi rakennetta peitetään tiilillä tai koristeellisilla paneeleilla.

tulokset

Jos haluat järjestää uuden säätiön kotonsa alle, suorita ensin useita tutkimuksia. Niiden tarkoituksena on määrittää säätiön tila. On myös tarpeen tietää rakennuksen noston hienovaraisuudet tukien avulla. Aloita poimimaan sagging reunasta. Hoitoa on noudatettava, kun työskentelet alemman vanteen kanssa. Kokeneet rakentajat käyttävät tiiliä väliaikaisten tukien materiaalina.

Nauhalevyn vaihto on helpompaa kuin muuntyyppiset alustat. On välttämätöntä kohdistaa laitteen laatoitus ja betonin kaataminen oikein. Kun asennat taloa pohjaan, myös prosessin useita ominaisuuksia on harkittava.

Kuinka korvata vanha säätiö puutalolla uuden kanssa?

Nostetaan talon liittimiin.

Ajan myötä rakennus voi kutistu. Tämä johtuu rakennustekniikan, luonnollisen ikääntymisen, geologisten ja ilmastollisten olosuhteiden rikkomisesta. Nostettaessa taloa korvaamalla säätiö on melko yleinen vaihtoehto suurille korjauksille. Muitakin keinoja palauttaa rakennuksen säätiön eheys. Ennen työn aloittamista tärkein asia on määrittää oikein rakennuksen kutistumisen aste ja syy. Joskus haluat muuttaa koko talon rakennelman talon alle.

Säätiön korvaaminen ja korjausmenetelmät

Säätiön suosituin tapa korvata talon on nostot. Ne saattavat tarvita 2-4-10-12 kappaletta. Nosta rakennetta ja asenna liittimet molempien puolien päälle. Nostoa vinossa ei ole sallittua.

Yhden kerran ne saavuttavat korkeuden 1,5-2 cm, ei enää. Tilapäiset tukit viedään välittömästi tilaan. Hirsitalon alareunojen taipuisaan paikkaan on asennettu lisäliittimet.

Toinen menetelmä käsittää talon kerroksen poiston talon alle 200-250 mm: n paksuiseksi. Sen jälkeen vaihda puiset vanteet ja suorita korjaukset talon pohjaan.

Aikaa vaativaa ja erityisosaamista edellyttäviä menetelmiä ovat seinien täydellinen purkaminen, jotta säätiö olisi helppo lähestyä. Sen jälkeen korjaa tai vaihda kokonaan perusrakenne. Sitten seinät kootaan uudelleen, korvaa mätä ja muodonmuutoksia.

Jos kuluminen on vähäistä, uudelleenkorjaus voi olla riittävä. Tämä on halvin talteenottomenetelmä.

Minkälainen perusta valita

Silloin tapahtuu, että vanha säätiö on epäkunnossa ja sen täydellinen korvaaminen on välttämätöntä. Ennen kuin korvaat säätiön vanhan puutalon alle, sinun on päätettävä, millainen säätiö sopii parhaiten näihin geologisiin olosuhteisiin ja rakennustyyppiin.

Taustatyypit ja niiden ominaisuudet esitetään taulukossa:

Puutalon perustan tyyppi valitaan monista tekijöistä riippuen. Jos on vaikea tehdä päätöstä ja laskea kaikki kuormat itse, on parempi käydä ammattilaisille, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan.

Säätiön korvaaminen

Säätiön vaihtaminen ja korjaaminen edellyttävät jonkin verran tietoa ja kärsivällisyyttä. Jotta rakennusta ei täysin tuhota, sinun on tehtävä työ hitaasti ja noudatettava tiukasti tekniikkaa.

Rautatieasema voi vuokrata nostot, ne on suunniteltava nostamaan 10 tonnia painavia kuormia.

Taustalevyjen muodossa voidaan käyttää tiiliä, vahvoja tankoja ja levyjä.

Ennen talonrakennuksen nostamista sen paino on mahdollisimman helppoa. Pura lattiat, tee kalusteet ja kaikki taloustavarat.

Alustan alla tehdä pohja puun neliöksi, jonka sivut ovat 50 x 50 cm.

siirtokunnat

Jotta uusi säätiö olisi luotettava perusta rakennukselle pitkään, on tarpeen laskea oikein parametrit.

Laskettaessa tarvetta harkita:

 • maaperän jäädytys;
 • läheisyys maanalaisiin lähteisiin;
 • seisminen toiminta;
 • kaavoitus;
 • maaperän tyyppi;
 • paljon talonrakennusta.

Kantavien seinien alapäässä on haudattu vähintään 500 mm ja väliseinien alle 400 mm.

Nosta taloa

Tee sivusto liittimiin. Asenna se, hieman syvemmälle maahan, 50 cm etäisyydellä rakennuksen kulmista. Liitot kiinnitetään puusta valmistettuun jalustaan.

Puutarhassa pidikkeinä pidetään talon rakennetta.

Samanaikaisesti kummallakin puolella ne nostetaan korkeintaan korkeintaan 2 cm: iin yhdellä kertaa. Liitot sijoitetaan paikkoihin, joissa puu ei ole menettänyt voimaa. Nostovälineitä ei ole mahdollista asentaa mädätettyihin paikkoihin.

Jotta kuorman oikea siirto tukkeihin olisi välttämätöntä, että asennetaan metallilevyt, jotka täyttävät tiivisteen toiminnot.

Kiinnitä välittömästi kestävät taustaelementit tuloksena olevaan aukkoon. Vaihda kaikki seinät, kunnes saavutat halutun korkeuden. Tarkista rakennuksen vakaus, sitä ei saa leikata. Kiinnitä vahvasti haluttu taso asentamalla vuodevaatteet.

Vanhan säätiön purkaminen

Puun talon nostamisen ja kiinnittämisen jälkeen säätiö korjataan tai puretaan. Nämä teokset ovat melko helppoa omilla käsillänne, tarvitset muutamia avustajia ja yksinkertaisia ​​työkaluja: romua ja sledge hammer.

Jos pura vanhoja säätöjä huolellisesti, materiaaleja, jotka ovat pysyneet ennallaan, voidaan käyttää lisärakentamisessa.

Mitä sinun tarvitsee tietää

Talon kutistumisaste riippuu maaperätyypistä ja maanalaisista lähteistä. Jos ne ovat lähellä pintaa, talon ympärillä on oltava viemärijärjestelmä.

Jos maa on altis maanvyörymille, se vahvistuu. Voit tehdä tämän kaada pohjakerroksen ympärille nestemäisen lasin seosta vedellä tai poraa pieniä kaivoja ja kaada hartsi niihin.

Jos pohjavesi on lähellä, talven talven turvotus on paljon suurempi. Pohjaveden jäädyttäminen lisää tilavuutta ja työntää kaiken siinä olevan maaperästä. Sulatuksessa veden tilavuus pienenee ja kutistuminen tapahtuu.

Pohjan asennus ruuveilla

Jos päätät rakentaa uusi pohja ruuveille, sinun on laskettava niiden pituus ja halkaisija. Sinun ei pitäisi säästää rahaa materiaaliin, koska talon luotettavuus ja turvallisuus riippuvat sen laadusta.

Pienen puun talon rakentamiseen tarvitaan 8-12 ruuvitukia.

 1. Kun talonrakennus on nostettu ja kiinnitetty sen kantavien seinien ja väliseinien alle, I-palkit asetetaan. Niitä leikataan enemmän kuin arvioitu pituus 5-7 cm. Tulevaisuudessa he suorittavat grillauksen tehtävän.
 2. Pariissa 300-400 mm: n etäisyydellä seinistä ruuvataan ruuveja, jotka tukevat palkkeja. Varmista, että rakenteet sijaitsevat selvästi tasossa.
 3. Voimaa ja suojaa korroosiota vastaan ​​paalun ontelo kaadetaan betonilla.
 4. Tukin yläreunassa, joka on asetettu kärkeen ja jo se kiinnitetään kanavahyllyyn.
 5. Irrota vanha pohja.
 6. Laske talon varovasti.

Pilarin pohja on kiinnitetty samalla tekniikalla kuin ruuviasennuksen asennus. Ainoa ero on, että sinun täytyy kaivaa kuopat pilarien alla, jotka sitten kaadetaan betoniin tai asetetaan tiiliin.

Nauhan jalkaasennus

Valmista paikka, poista roskia, kasvien juurtajärjestelmä, pyyhi pöly pois.

Ohjeita vanhan puutalon perustusten muuttamiseen omiin käsiisi:

 1. Kaivaa kaivo alle maaperän jäädytyksen ja vanhan pohjan sijainnin alapuolella. Kaivannon muodon tulisi olla U-muotoinen, joten olisi kätevää vetää raudoituskotelo ja tehdä se nippusta.
 2. Kaadetaan pohjan hiekka, kerros 150 mm. Kostutettu, tiivistetty. Kaada kerros rikki, se on hyvin särkynyt.
 3. Ne sitovat metallipuomia, joiden poikkileikkaus on 12-16 mm kahdessa pituussuuntaisessa rivissä, jotka on yhdistetty pystysuorilla silloilla.
 4. Tee laudan muotti, se toimii sementtilaasti kaatamisen muodossa.
 5. Kaada betoniliuosta. Samanaikaisesti anna aukkoja asentamaan liittimiä rakennuksen alentamiseksi.
 6. Kun se on täysin kovettunut, muotti on purettu.
 7. Tilapäiset tuet kiinnitetään kaatoon. Aloita säätiön korvaaminen toisella puolella.
 8. Liittimien aukot asettavat tiilen.
 9. Tarkista alareunojen ja lattiapintojen eheys. Nykyisten vahinkojen vuoksi sinun on korjattava vahingoittuneita kohteita. Leikkaa mätä ja vahingoittuneet alueet ja korvaa ne uusilla.
 10. Tehdä töitä rakennuksen pohjan ja kellarin vedeneristämisessä.
 11. Sileästi ja varovasti alas talon uusi säätiö.

On olemassa toinen tekniikka, jonka mukaan alustarakenteet kaadetaan talonrakennuksen kulmiin ja kuivatuksen jälkeen taloa tuetaan ja betoni nauha asennetaan koko kehän ympäri. Kaikki muut vaiheet vastaavat edellä mainittua järjestystä.

Kuinka palauttaa ja korottaa taloa, näet videossa:

Jokainen luotettava ja kestävä puutalo tarvitsee lopulta suuren remontin. Jos uuden talon säätiön toteuttamisessa teknologian loukkaukset on tehty, suuren mittakaavan restaurointityön todennäköisyys kasvaa merkittävästi. Epäedullisesti perustettu säätiö vaikuttaa ikkunoiden ja ovien aukkojen tasapainoon, edistää seinien halkeilua.

Tällaisissa "puheluissa" tarvitaan kiireellisiä toimia. Säätiön vaihtaminen on järkevin tapa, mutta on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Jos teet itse työtä, tarvitset erikoistyökaluja, sinun on huolehdittava siitä etukäteen löytääksesi täydellisen sarjan;
 • sen jälkeen, kun vanha säätiö on purettu, on luotava toisenlaisen luotettavan perustan (tämä on vaikea tehtävä, joten ammattimaista apua voidaan vaatia);
 • kannattaa huolehtia siitä, että talo itsessään vielä palvella pitkään.

Mikä määrää voimaa?

Pohjan tilaan vaikuttaa merkittävästi maaperän muutos ja erityisesti sen lujuusominaisuudet. Ne tapahtuvat pääosin ylimäräisesti perustuen sallitun kuormituksen ja sitä seuraavan maaperän löystymisen vuoksi. Kokonaiskuormitusta lisäävät lähirakennukset. Tämä johtaa päärakenteen vääristymään ja samentumiseen, koska maaperä painetaan huomattavan painon alla.

Säätiön vaihtaminen voi olla tarpeen maaperän eroosion vuoksi, joka johtuu pohjaveden noususta tai väärästä vedenpoistosta.

Materiaalin vahvuuden vähentäminen perustaksi on toinen negatiivinen tekijä. Tämä on mahdollista johtuen jäädytyksen syvyyden, vääräntyyppisen perustan virheellisestä määrityksestä ja huonolaatuisten materiaalien käytöstä.

Perusteiden valinta

On tärkeää ymmärtää, että puutalon perustuksen korvaaminen on tehtävä kaikkien valmistelutöiden päätyttyä. Ensin sinun on valittava uuden pohjan rakenne. Nauhatyyppi sopii suurille raskaille rakennuksille. Ruuvipohja sopii erinomaisesti lomakodin rakentamiseen. Edut, jotka on syytä mainita mahdollisuuden käyttää missä tahansa sivustossa. Myös ruuvatut paalut ovat merkittäviä niiden toistuvaan käyttöön ja suhteellisen alhaisiin kustannuksiin.

Sarakepohjaa käytetään keskikokoisissa kodeissa. Huolimatta sen ilmeisestä yksinkertaisuudesta, se on saavuttanut levinneisyyden luotettavuuden vuoksi. Suunnittelu koostuu useista pylväistä, jotka on asennettu seinien risteyksissä - nämä ovat vyöhykkeitä, joissa on suurin kuorma. Pilarit ovat kiveä, betonia tai tiiliä. On huomattava, että tarvitaan pakollinen 1-2 metrin askel. Pylväsporauksinen pohja viittaa myös perustuspylväskantaan. Se sai nimensä asbestisementtiputkista, joita käytetään kantavina elementteinä ja jotka on täytetty erikoistuneella seoksella. Maaperä, jolla on kohonnut vesitaso, on ihanteellinen paikka tällaiselle pohjalle.

Tunnustetaan kysynnän ja edellä mainitun talon perustana, jonka korvaaminen edellyttää paalujen käyttöä. Se vaatii vähemmän investointeja, minkä seurauksena sen vahvuus on verrattavissa betonialustaan. Paalut ruuvataan maahan vipujen avulla. Niiden taso olisi ylitettävä huurteen tunkeutumisen syvyyteen. Vaatii tietyn korkeuden kohdistamisen ja kantopalkkien muodostaman hihnan käytön. Tämäntyyppinen säätö on kätevä lieventämiseen ja heikentyneisiin maatyyppeihin.

Aluskasvu

Sopeutuminen voi olla asteittaista tai tilapäistä. Määritelmä on hyödyllinen eri materiaaleista valmistettu erityinen majakka. On pidettävä mielessä, että kun vesi pääsee paperiversioihin, ne ovat käyttökelvottomia. Kipsilevyjä käytetään myös majakoina. Jos niitä ei ole saatavana, seinälle on mahdollista levittää litteä kittiä ja asettaa merkki, joten halkeaman laajenemisen paikat ja tuhon nopeuden määrittely paljastuvat ajoissa.

laitteet

Vaikka teoksella on suuri laajuus, et voi turvautua kalliiden laitteiden vuokraukseen: siellä on tarpeeksi voimakkaita nostimia (vähintään 4), joiden nostokapasiteetti on 10 tonnia. Sinulla on myös oltava lisäkiilat, vasara ja vasara. Tukiaseman luominen edellyttää erilaisia ​​lokeja, levyjä ja paljon tiiliä. Ennen kuin kiinnität pistokkeen, vahva alusta on kaatunut ja puolet vähintään puolen metrin päähän. Se vaatii teräslevyn, jonka paksuus on 6 mm.

Puuterin alle sijaitsevan kellarin korvaaminen merkitsee irrottamista raskaista esineistä ja huonekaluista. Seuraavaksi päällyste poistetaan ja lattia itse puretaan.

Kuinka nostaa

Valmistustyön valmistuttua voidaan asentaa liittimiä. Ne sijoitetaan pitempien seinien ympärysmitan ympärille ja pakolliset sisennykset kulmista. Ennustettujen alustojen tulisi olla kestäviä (kenties pieni maaperän masennus).

On syytä kiinnittää huomiota siihen, että talon nostaminen yksin ja korvan asettaminen paikoilla on mahdotonta. Jokaisella liittimellä pitäisi olla yksi henkilö. Rakennuksen siisti nousu voidaan tehdä vain tämän lähestymistavan avulla. Nostokorkeus kerrallaan saa olla korkeintaan 2 cm. Aukkojen sattuessa suljetaan valmistetut tukit. Vaatii kaikkien toimien samanaikaisen suorittamisen.

Alhaisten vanteiden merkitsevä halkeilu nostoprosessissa osoittaa nippujen puuttumisen. Mutta lisätoimenpiteiden tulisi olla mahdollisimman varovaisia ​​ja tarkkoja, jotta vältetään rakenteellisen siirtymisen.

Säätiön korvaaminen: purkaminen

Kun talo on nostettu ja kiinnitetty lujasti, vanha pohja poistetaan. Jotkut kohteet voivat olla hyödyllisiä kierrätyksessä, joten ne on taitettava erikseen. Purkamisen jälkeen kaivetaan syvemmällä kaivalla kirjaimella P. Tämän lomakkeen avulla on mahdollista yhdistää pohjaosat, jotka on asetettu eri aikoihin. Jos tarvitset jatkoa tulevaisuudessa, on parasta perustaa se välittömästi, jotta tulevaisuudessa ei ole välttämätöntä korvata säätiötä talon sisällä lisääntyneen kuorman vuoksi.

Työn suorittaminen

Kovaa pohjaa kestää noin kaksi viikkoa, jolloin se peitetään lankkuilla ja väliaikaiset tiilen tai puun tuet asetetaan päälle. Kun olet korvannut pohjan puutalon alle toistetaan toisella puolella. Seinämien pitkät osat vaativat kaivamaan suoria lyhytkauhaostoja, joiden jälkeen se yhdistetään vahvistamisen avulla.

Kun kaikki työt ovat valmiit, alhaisempi vanteet tarkistetaan laadun mukaan ja tarvittaessa ne on vaihdettava. Lisäksi rakenne laskee asteittain tasaisesti kaikilla sivuilla, minkä jälkeen säätiön korvaamista voidaan pitää täydellisenä.

Vanhojen puutalojen yleinen ongelma on korkeat kellarinvarusteet. Tällaiset muutokset ovat paljain silmin nähtävissä: talo on squinting, seinät tai oviaukot sagging. Jos tällaiset ongelmat ovat luonteeltaan moninaisia, on kiireellisesti korjattava säätiö. Talo on tuhoutunut, jos se viivästyy töissä vielä pari vuotta. Tästä syystä säätiön palauttaminen on monessa tapauksessa kiireellinen ja tärkeä tehtävä. Ennen kuin asetat vanhan puutalon perusta, sinun on suoritettava tarkastus ja arvioitava sen tila. Huolellinen analyysi määrittää tulevan työn.

Säätiön tarkastus

Perusta arvioitaessa kannattaa noudattaa tiettyä tekniikkaa. Säätiön tarkastus suoritetaan seuraavasti:

 • 50-70 cm leveä kaivama kaivaa säätiötä;
 • perustusmateriaali määritetään;
 • tarkastus vahingoista.

Varoitus! Pienillä tuhoilla on mahdollista tehdä korvaamatta säätiötä: riittää vanhan talon olemassaolon vahvistaminen.

Kellarityyppejä

Vanhan alustan tarkastamisen jälkeen on määritettävä, minkä tyyppinen uusi on. Suunnittelun valinta riippuu monista tekijöistä, kuten talon tyypistä ja talon painosta. Puutalojen rakentamiseen käytetään yleensä seuraavia säätiöitä:

 • kivi (useammin - tiili) - tiili on halpa materiaali, mutta se romahtaa kosteudelta;
 • Vahvistettu betoni on kaikkein kestävin kaikentyyppisistä alustoista, se voi olla nauha ja monoliitti;
 • Pile - metallipilareista valmistettu säätiö on käytännöllinen ja nopea;
 • puinen - kellarikerroksen ympärillä on tammipylväät (kannet), tämä pohja on hyvin herkkä sienten ja kosteuden vaikutuksille.

Moderni monipuolinen materiaali ei salli vanhojen perusrakenteiden soveltamista rakentamiseen. Käytännöllisimmät ja kestävät vaihtoehdot - vahvistettu betoni- ja paalipohja. Joitakin syitä kunnolla vahvistamaan.

Nosta taloa

Kun kysymys tulee esille: "Miten perustaa vanha talo?", Sinun on välittömästi päätettävä, kuinka taloa nostetaan. Nämä teokset tehdään riippumatta rakennuksen tulevasta perustamisesta.

Valmistelutyöt

Vanhan talon nostamiseksi ei ole tarpeen käyttää kalliita erikoislaitteita. Demokraattisimmat vaihtoehdot. Kantokyvyn ja kappalemäärän määrittämiseksi on tarpeen laskea talon likimääräinen paino. Kaikki huonekalut ja taloustavarat otetaan pois rakennuksesta - tämä helpottaa sen painoa.

Suuri määrä puisia tai tiilisiä tukipuita tarvitaan töihin, ne hankitaan etukäteen. Tukien korkeuden on vastattava tulevan säätiön korkeutta. Tukien määrä riippuu seinien pituudesta. Säädä vähimmäisero tunkkien korkeudella tarvitset vuori, paras vaihtoehto - levyt.

Nostettaessa talon alareunat - kaikkein heikoimmassa asemassa oleva paikka. Tukkien suojaamiseksi roiskeilta ja halkeilulta ne kiinnitetään metallileikkeillä. Jos talon rakenteella on vanha perusta, on tarpeen tuhota sen ulompi aarre, noin 50 cm kummallakin puolella. Tämä tehdään lisäämään liittimiä. Jotta selvitettäisiin, kuinka kaatoa säätiö vanhan talon alle, on tarpeen selvittää kaikki rakenteen nostamisen hienot yksityiskohdat.

Liittimien asennus

Liittimet kohdistavat erittäin voimakkaan paineen lokiin, joten ne on sijoitettu ehjiin lokeihin. Liittimien asennus suoritetaan seuraavasti:

 • paikoillaan, missä telakka seisoo, vahva tuki asetetaan levyn, paksun vanerin tai substraatin muodossa (50 x 50 cm);
 • määrittää talon särmäisimmän kulman ja sen alapuolella, valmistetun tuen päälle, asenna tunkki;
 • muodostetaan peräkkäisiä kulmia.

Kiinnitä huomiota! Vanhan talon nostaminen omilla käsillään on ongelmallista - turvaverkossa 2-3 työntekijää tai enemmän työntekijöitä.

Nostoprosessi

Talon nousu alkaa vaivalloisimmillaan. Kaikki toimenpiteet suoritetaan hyvin sujuvasti, jotta ne eivät vahingoita talon seinämiä. Ensimmäisessä lähestymistavassa tehdään 2 cm: n nousu, mikä estää seinämien halkeilua. Tuloksena olevaan aukkoon liitetään puiset palkit tai lankut.

Kun ensimmäistä kulmaa nostetaan, seuraavia nousee vuorotellen samalle korkeudelle. Ympärysmitta on pinottu levyjen muodossa. Nostotoiminto suoritetaan vähitellen, jolloin tuki kiinnitetään kuiluun lippien kuormituksen helpottamiseksi.

Kun talo on nostettu haluttuun korkeuteen, laita tiili tai puiset rekvisiitta, pylväät. Tukipilarien lisäksi myös tukipilarit tulee valmistaa kiinteän materiaalin tukisivustoille, ja vasta sen jälkeen voit alkaa korjata vanhan perustan.

Koko talon nostamisprosessi suoritetaan päivän aikana. Viimeinen vaihe on sivuston valmistelu tulevalle säätiölle. Jos talo on vanha, sitä nostetaan äärimmäisen varovasti.

Vanhan emäksen tuhoaminen

Kun nostettu tuhoutunut talo jatkaa tuhoutumista vanhan pohjan. Perinteinen ja halvempaa tapaa - työskennellä murskaimen ja kiilojen kanssa. Puiset panokset viedään säätiön saumoihin tai halkeiluihin kelkkasahalla. Tuhoamaan sementin jäljelle jäävät elementit, jotka sopivat lyönteihin ja romuihin.

Tuloksena syntyneiden roskien puhdistaminen lapiolla. Kun vanhan talon perustaminen on tuhoutunut, he alkavat valmistella uutta säätiötä.

Se on tärkeää! Rakenteen pohjan tuhoutumisen aikana tiili- tai puiset tuet on asennettu koko kehälle.

Ribbon säätiön kaataminen

Kohtuullisin vaihtoehto yksikerroksisille puurakenteille - teipillä vahvistettu betonipohja. Se sopii kaikenlaiseen maaperään. Tällaisen emäksen rakentaminen suoritetaan seuraavasti:

 • Kaivaa kaivanto. Uuden säätiön tulisi olla 10-20 cm leveämpi kuin edellisellä. Jos tulevaisuudessa on tarkoitus rakentaa muitakin rakennuksia, niin myös säätiö pitäisi kaataa;
 • T-muotoinen U-muotoinen kaivanto on luotu pisin seinien alle;
 • Kaivannon ensimmäinen kerros asetetaan hiekkaan (10-15 cm);
 • Seuraavassa vaiheessa on vahvistuksen runko;
 • Muottien kokoonpano;
 • Materiaalin asettaminen vedenpitäviksi;
 • Juotto ratkaisu.

Liuoksen täydellisen kovettamisen jälkeen levyt asetetaan yhdelle säätöosalle, johon väliaikaiset kannattimet asetetaan. Kaikki pohjan alueet kaadetaan yksi kerrallaan. Kunkin uuden osion vahvistusverkko on yhdistetty aiempien osien tankoihin.

Toisessa rakenteen rakentamisessa rakennuksen kulmat kaadetaan ensin. Muottirakenne luo rajoitettuja aloja ehdotetun säätiön kulmille. Ne ovat tulvia ensiksi. Liuoksen kovettamisen jälkeen kaikki emäksen jäljellä olevat osat kaadetaan.

Sen jälkeen, kun läpivientireiät ovat, kiinnitä tiili tai laasti. Kun pohja on täysin jäädytetty, alemmat lokit tarkastetaan uudelleen ja ne vaihdetaan tarvittaessa. Työn loppuvaihe on talon asentaminen säätöön: työ suoritetaan sujuvasti ja vähitellen alentaa rakennetta 3-5 cm.

Vanhan säätiön vaihtaminen ruuveilla

Nopealla työllä paalun perustan asentaminen kestää päivän. Tämäntyyppiset talon perustukset sopivat hyvin hiekka- ja suolavedeksiin.

Ennen ostajien hankkimista sinun on laskettava talon paino ja alue ja tutkittava sen alla oleva maaperä. Ruuvien paalujen keskimääräinen kantavuus on 5 - 14 tonnia, riippuen terien pituudesta ja halkaisijan halkaisijasta.

Pallosäätiön asennustyöt tehdään seuraavasti:

 • nosta taloa liittimiin;
 • merkitä tilaa tuleville paaluille (enemmän numeroa putoaa seinien ja kulmien paikoille);
 • asentaa paalut manuaalisesti tai laitteiden avulla (rakenteiden syvyys maaperän jäädytyksen yläpuolella);
 • ruuvaamalla kaikki paalut, ne liitetään metallikehyksellä hitsaamalla;
 • Viimeinen vaihe on talon asentaminen paalusäätiöön.

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja rakenteen ulkonäön parantamiseksi rakennetta peitetään tiilillä tai koristeellisilla paneeleilla.

tulokset

Jos haluat järjestää uuden säätiön kotonsa alle, suorita ensin useita tutkimuksia. Niiden tarkoituksena on määrittää säätiön tila. On myös tarpeen tietää rakennuksen noston hienovaraisuudet tukien avulla. Aloita poimimaan sagging reunasta. Hoitoa on noudatettava, kun työskentelet alemman vanteen kanssa. Kokeneet rakentajat käyttävät tiiliä väliaikaisten tukien materiaalina.

Nauhalevyn vaihto on helpompaa kuin muuntyyppiset alustat. On välttämätöntä kohdistaa laitteen laatoitus ja betonin kaataminen oikein. Kun asennat taloa pohjaan, myös prosessin useita ominaisuuksia on harkittava.

 • Rakennamme vaahtolohkojen talon omiin käsiinsä
 • Kelluva säätiö
 • Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse
 • Uunin pohja kylvyssä

Joskus talon omistajat joutuvat kohtaamaan säätiön ratkaisemisen ongelman. Tämä tapahtuu alhaisemman maan, maan tai talon rakennustöiden seurauksena. Esimerkiksi toisen tai ullakkokerroksen ylärakenne kasvattaa säätöruuvaa, ja jos sitä ei ole suunniteltu tällaiselle massalle, se alkaa laskeutua. Lisäksi tällaiset ongelmat johtuvat jalustan epätäsmällisestä asentamisesta, korkealaatuisen lämmön puutteesta ja vedenpitävyys.

Edellä mainittujen ongelmien välttämiseksi on tärkeää valita oikeat materiaalit, asentaa ja viimeistellä pohja. Mikä on puutalon perusta, lue täältä. Pieniä vammoja varten voit korjata tai vahvistaa perustaa. Mutta jos rakentaminen on jo alkanut hiljentyä, alustassa on ilmennyt halkeamia tai seinät ovat kiertyneet, tarvitaan täydellinen korvaaminen talon alapuolella. Muussa tapauksessa rakennus romahtaa pian.

Artikkelissa kerrotaan, kun on todella tarpeen korvata säätiö puuportaan alle ja kun pääset helposti korjaamilla. Harkitse, miten voit muuttaa talon perustan omiin käsiisi tarvittaessa.

Tyypit kellarin vaurioilta

 • Pienet vauriot sisältävät murenevan viimeistelyn. Nämä virheet voidaan helposti havaita ja poistaa ongelmitta. Ne eivät vaikuta rakenteen lujuusominaisuuksiin, vaan ne yksinkertaisesti rikkovat ulkonäön esteettisyyttä;
 • Keskinkertainen vaurio sisältää halkeamia, jotka ilmenevät maaperän rakenteen ja samentumisen vuoksi. Vertikaalisia halkeamia ja siksak-halkeamia pidetään vaarallisimpina;
 • Raskas vahinko sisältää runsaasti halkeamia, murtumia rakenteen pohjassa ja vinossa seinämässä. Sitten ne vahvistavat tai korvaavat kokonaan pohjan;
 • Kuoleva deformaatio tapahtuu pääasiassa vanhassa rakennuksessa ja säätiössä. Täällä ei ole mitään korjausta. Rakenne on täysin irrotettava ja rakennettava uusi, kiinteä puutalo nykyaikaisten rakennusmääräysten ja määräysten mukaisesti.

Miten tiivistää halkeamat säätiössä

Koulutuksen alkuvaiheen halkeamat voidaan helposti korjata. Älä missaa hetkeä ja älä viivytä korjausta, sillä halkeamat kasvavat ja kasvavat. Silloin kohtuullisen suuruinen vahinko muuttuu raskaaksi. Määritä halkeamien, sedimentaationopeuden ja säätiön hävityksen luonteen vaara.

Laita pieni kitti puhtaaseen, kuivalle seinälle säätöön, piirrä suora linja lastalla ja kirjoita 5 mm: n paksuinen merkki. Tällainen majakka rikkoo minkä tahansa pinnan liikkeen. Kittien sijasta käytetään myös kipsilevyjä tai tavallista paperia. Mutta jos paperi kastuu, se ei enää tarjoa luotettavia tuloksia.

Jos istuminen on tilapäistä eikä uhka, merkki pysyy kiinteänä. Tämä tarkoittaa, että säätiö muutti maahan ja siirtyi paikalleen. Tässä tapauksessa voit tehdä kosmeettisia korjauksia halkeamia. Vian korjaamiseksi, halkeama laajennetaan, puhdistetaan ja suljetaan alukkeella. Saatu sauma on kiinteä sementillä.

Perustamisen vahvistaminen ja vahvistaminen

Rakenteellista vahviketta käytetään, jos muodonmuutos on läsnä, mutta maa on vakaa. Lisäksi perustusta tulisi vahvistaa, jos aiot lisätä toisen kerroksen. Vahvistaminen auttaa pohjaa selviytymään ja jakamaan lisääntynyttä kuormaa. Sitten rakenne ei sortu ja laskeudu. Voitto sisältää seuraavat toiminnot:

 • Pohjan kehällä on kaivanto. Pinta puhdistetaan maasta, lika, roskat ja pöly;
 • Poraa reiät, joiden halkaisija on enemmän kuin 1 mm. Venttiilit ajetaan reikiin;
 • Tee vahvistettu vyö. Asennettuihin kappaleisiin useissa paikoissa liittimet hitsataan ja loput kiinnitetään johtimen avulla;
 • Asenna muotti ja kaada betoniseos. Kun se kovettuu, muotti poistetaan. Sitten rakenne jää kuivumaan vielä kaksi tai kolme viikkoa. Kuivauksen aikana pinta peitetään kalvolla ja juotetaan säännöllisesti vedellä.

Asennuksen jälkeen tee vedenpitävä ja kuivatusjärjestelmä. Tehdäksesi tämän säätiön ympärysmitta 70-100 senttimetrin välein sinun täytyy kaivaa kaivanto 20-30 cm leveäksi. Kaivannon syvyyden ei tulisi olla betonikerroksen tasoa alhaisempi. Geotekstiilit asetetaan pohjalle päällekkäisillä seinillä. Soraa kaadetaan ylhäältä ja upotetaan tyhjennysputki. Putken kulma on 5 mm / 1 m.

Putken päällä on soraa peitetty, geotekstiilin ulkonevat reunat kääritään ja täytetään maapallolla. Viemäriputki kerää edelleen vettä ja vie sen pois talosta kuoppaan tai erityiseen kaivoon. Vedeneristyskyvyn parantamiseksi voit peittää pohjan ulkoseinät suojaavilla liuoksilla, kipsillä, bitumimuovilla tai pohjamaalilla ja nestekumilla.

Vedeneristys voidaan tehdä ennen perustuksen asentamista. Tätä varten katehuopa asetetaan kuopan pohjaan ja muottiin, materiaalien väliset liitokset päällystetään bitumimateriaalilla. Korkealaatuinen vedeneristys estää halkeamat ja vinot seinät. Lisäksi, ilman asianmukaista suojaa kellarissa ja ensimmäisessä kerroksessa, se on kylmä ja kostea.

Talon ja säätiön työn loppuun saattamisen jälkeen tehdään sokea alue, joka ohjaa vettä rakennuksesta. He eivät salli kellarikerroksen ja rakennuksen tulvaa. Sokeat alueet edustavat vaakasuoraa nauhaa, jonka leveys on 60-120 cm, ja se kulkee pitkin talon ympärysmittaa hieman epäsuorasti. Polku on valmistettu betonista, raunioista, päällystyslaaduista tai kivitystuotteista.

Säätiön osittainen ja täydellinen korvaaminen

Korvaamalla säätiö vakiintuneita vikoja ja rakenteen hävittämistä. Osittaisen vaihto- ja uudelleenkorjausvaiheen yhteydessä osa rakenteesta puretaan, deformoitu elementti poistetaan ja uusi lisätään. Tällainen purkaminen voidaan tehdä itsenäisesti, mutta se ei sovellu kaikentyyppisiin alustoihin. Esimerkiksi raudoitettua betonipohjaa tai monoliittista levyä ei voida purkaa osittain.

Osittainen purkaminen edellyttää myös talon nostamista ja erikoislaitteiden käyttöä. Siksi työn kustannukset eivät laske merkittävästi säätiön täydellistä purkamista verrattuna. Tällöin osittainen korvaaminen vähentää vahvuutta ja vähentää alustan käyttöikää. Lisäksi se rikkoo rakenteen eheyttä. Siksi asiantuntijat suosittelevat turvautumista säätiön täydelliseen korvaamiseen.

Täydellinen korvaaminen pohja - vaikea työ, jota on vaikea suorittaa omasta. Se sisältää talon nostamisen ja laskun, vanhan purkamisen ja uuden pohjan asentamisen. Katsotaanpa, miten korjata rakennetta asianmukaisesti ja miten korvata säätiösi puutalon alle.

Puustalon talteenotto tekniikka

Jos haluat nostaa talon palkista tai lokista, tarvitset vähintään neljä nostokapasiteettia, joiden nostokapasiteetti on 10 tonnia. Ennen työn aloittamista tarkista ja arvioi rakennuksen kulmat. On tärkeää, että kehys ei hajoa, kun liikkuu. Ikkuna- ja ovikehykset poistetaan talosta, huonekalut ja muut esineet vedetään ulos. On tärkeää jättää huone tyhjäksi. Jotta ei osu kattoon, savupiippu erotetaan katosta.

Talon ympärillä tehdään kaivanto helpottaa säätiön pääsyä. Tunkit asennetaan pitkin talon pitkiä seiniä 0,5 metrin etäisyydellä rakennuksen kulmista. Jokaisen liittimen alle muodostava kiinteä alusta, jonka parametrit ovat 50x50 cm. Pohjia voidaan syventää niin, että laitteet eivät liu'uta.

Talon kulmissa ja seinien leikkauspisteissä on väliaikaiset tuet. Käytettyjä materiaaleja ovat puu, lokit tai tiilet. Kehys nostetaan samanaikaisesti tukien alapään kruunun kanssa. Alempi kruunu ei taipunut, hänen teräsrunko. Tai, kun nostat taivutustasossa, käytä toista pistoketta.

Ensimmäinen hissi ei saa olla yli kaksi senttimetriä. Rakenne on asetettu tilapäiseen tukeen, sitten taloa nostetaan vielä 1,5-2 senttimetriä. Siten kehys nostetaan vähitellen 10-15 senttimetriä ja kiinnitetään väliaikaisesti tukevasti.

Kuinka purkaa vanhoja ja asentaa uusi säätiö

Sementtilaastin tai raakamateriaalien porauksen purkaminen puiset kiilat ajetaan pohjaosioihin. Työskentelyä varten tarvitset vasaraporaa, vasaraa, vasaraa, vasaraa ja muita työkaluja. Irrota rakenne maanpinnasta.

Vanhan säätiön purkamisen jälkeen siirry uuden asennukseen. Tila tyhjennetään, tehdään sora ja hiekka, asennetaan muotti ja vahvistettu verkko. Muotti kaadetaan betonilla ja vesikerrosmateriaali asetetaan päälle useissa kerroksissa. Ruberoid soveltuu hyvin tähän. Tehtävän aikana huolehdi nippien kiinnityksestä taloon turvallisesti laskemiseen.

Kiillotetaan tasaisesti ja vähitellen myös 1,5-2 senttimetriä. Tämän jälkeen ne suorittavat säätiön viimeistelyn, johon kuuluu vedenpitävyys ja eristys, vuori, viemärijärjestelmä ja sokea alue. Jackin markkinat ovat koukussa.

Vanhan säätiön vaihtaminen, talon nostaminen ja laskeminen, uuden pohjan asentaminen on työläs ja vaarallinen prosessi. On tärkeää suorittaa laadukas työ ja noudattaa turvaohjeita. Jotta saat luotettavan ja kestävän perustan, jotta rakennustyön ongelmat voitaisiin välttää, ota yhteyttä ammattilaisiin!

MariSrub-yrityksen päälliköt vaihtavat laatua nopeasti ja nopeasti, asentavat uuden pohjan puutalon alle, valitsevat materiaalit ja viimeistelevät sen. Teemme vedenpitävyyden ja eristämisen, järjestämme viemärijärjestelmän ja sokeiden alueiden. Tämän seurauksena säätiö kestää kauan!