Kuinka peittää sokea alue talon ympärillä?

Kuulin, että luotettavuuden vuoksi monet kattavat sokean alueen eri tavoin. Mitä pitäisi peittää sokea alue talon ympärillä?

Sokea alue on vedenpitävä nauha talon seinämien ympärillä, jossa on hieman kaltevuus. Sokea-alueen laitteiden vakioportaita: maan yläkerros poistetaan, kaivetaan matala kaivanto, sitten kerrotaan kerros, se voi olla savi tai hiekka, sitten kerros hiekkaa, hiekkaa ja päällystekerros.

Asfaltti, betoni, päällystyslaatat, klinkkeritiilet, mukulakivet ja jopa tuulenpitävät voivat olla päällys. Jos sokea alue on vähintään 100 cm, se voi toimia kauniin polun ympärillä taloa.

Klinkkerilevyjä ja päällystekiviä ei saa kiinnittää laastiin, vain kerrostetun hiekan kerrokseen. Ja siveltyjen jälkeen saumat voidaan täyttää sementtiseoksella.

Usein tehdään hiekkasäleikkö, joka on yksinkertaisin vaihtoehto: hiekka kaadetaan kaivantoon, kaadetaan ja täytetään nestemäisellä lasilla ja kovetettavalla liuoksella. Saadaan monoliittinen pinta, joka ei päästä kosteutta läpi, ei heikennä.

Betonipäällysteen lujuutta varten luotettavasta vedeneristyksestä lisätään polymeeri-lisäaineita betoniin tai impregnointeihin, jotka perustuvat polyuretaanihartseihin, joita valmistaa TIKKURILA ja NOVILUX Venäjän valmistajilta - TEHIM.

Tässä on äärimmäisen tärkeää ymmärtää, mitä on saatavana sana "kansi", kyllästys tai jotkut materiaalit, joita voidaan torjua kostoksilla.

Jos materiaalit ja sokea alue ovat valmiit (betoni), voit käyttää päällystyslaatat,

Jos jotkin kyllästys, niin se ei ole huono vaihtoehto impregnointi betoni (jos sokea alue on konkreettinen, tietenkin) "Monolith".

Tämän kyllästyksen jälkeen pinta on kestävä eri kemiallisille epäpuhtauksille ja kosteudenkestävyys (veden kestävyys) nousee jopa 50%: iin (kaaren sateenvastus on tärkeä sokeutumisen indikaattori).

Tärkeintä on, että kyllästystä voidaan käyttää paitsi tiettyjen viimeistelyaineiden lisäksi myös itsenäisenä pinnoitteena (viimeistelynä, toisin sanoen).

Lisää + kyllästys, se ei ole betonin pinnalla, se tunkeutuu syvälle betonin rakenteeseen (pintaan), vahvistaen sitä.

Ymmärrän, että sokea alue olet jo tehnyt ja haluat vahvistaa sitä.

Voin ehdottaa, että käytät Venäjän valmistajan Teohimin osoittautuneita karkaisevaa kyllästystä.

Betonin ulkoiselle kovettumiselle on olemassa kolme lujittavaa impregnointityyppiä:

 • yksiosainen polyuretaani kyllästys "Elakor-PU" - vahvistaa betonin yläkerrosta (enintään 3 mm), tiivistää pohjan, lisää kulutuskestävyyttä ja lisää betonin käyttöikää. Sokea alue on kiiltävä ja helppo puhdistaa.

Koostumus on käyttövalmis (ei tarvitse laimentaa vettä tai liuotinta), levitetään pinnalle rullalla tai harjalla, kunnes betoni on täysin kylläinen. Teoksia voidaan tehdä negatiivisissa lämpötiloissa - jopa 30 astetta.

Tehdessään kyllästys, sinun täytyy päästä tuulen takana ja tuulettamattomassa säässä käyttää kaasunpoistoaineita.

 • kaksiosainen impregnointi syvä tunkeuma Elakor-PU Soil-2K / 50 - lujittaa betonia syvyyteen 5 mm käytetään korkean lujuuden betoni (matala huokoisuus).

Ennen käyttöä alukkeen komponentit sekoitetaan suhteessa 1: 1 lisäämättä vettä.

Se levitetään pinnalle rullalla tai harjalla useissa kerroksissa. Jokainen kerros kuivataan, kunnes se pysähtyy tahmeaksi.

Alukkeen läpäisyn syvyyden lisäämiseksi on suositeltavaa peittää käsitelty pinta muovikelmulla.

 • vesiliukoinen impregnointi betoniin Elakor-MB1 Fluate - talousarvion kyllästys betonille tunkeutuu betoniin syvyyteen 4-5 mm. Vahvistaa betonia ja lisää pinnan kulutuskestävyyttä. Betoni muuttuu lakattuna.

Impregnointi laimennetaan vedellä suhteessa 1: 3, kaadetaan betonin pinnalle ja jaetaan harjalla. Impregnointiprosessi toistetaan 15-30 minuutin kuluttua.

Kaikki nämä kyllästykset ovat varsin tehokkaita ja suojaavat sokea alueilta ilmakehän vaikutuksesta ja pidentävät sen käyttöikää.

Miten päällystää betonielementti talon ympärillä?

Sokea betonialue suojaa pohjaa märästä sateelta ja sulavedeltä sekä seinästä kosteudelta, joten ilman sitä taloa ei voida kuvitella. Sokea alue on pääsääntöisesti konkreettinen kehä talon ympärillä kellarikerroksen ympärillä. Useimmissa tapauksissa se jätetään sellaisenaan, mutta jotkut asunnonomistajat mieluummin kaipaavat estetiikkaa ja käytännöllisyyttä ja peittävät rakennuksen ylimääräisiä materiaaleja.

Miksi peittää sokea alue?

Materiaalin valinta riippuu halutusta vaikutuksesta. Pinnoite voi olla vedenpitävä (valinnainen) tai koristeellinen.

Vedenpitävä sokea alue suojaa betonia veteen, mikä tarkoittaa sitä, että se pidentää kerrostetun rakenteen elämää. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​menetelmiä:

 • värjäystä,
 • tunkeutuva vedeneristys
 • rullamateriaaleja.

Sokea alue on myös revetted antaa sille esteettinen ulkonäkö. Usein se muuttuu kävelytieksi talon ympärille, varsinkin jos nauhan leveys on 0,7 metriä tai enemmän. Tällöin viimeistely tehdään laattoilla tai peitellään raunioilla. Se näyttää hyvältä yhdistelmäksi mäellä jalkakäytävän kanssa.

vedeneristys

Sokea asennettaessa asennetaan sisäinen vedenpitävä rakenne. Yleensä se tehdään rulla- tai päällystysmateriaaleilla ja se asetetaan betonin alle syöttämällä seinää, jotta laakerielementit eivät kastuisi. Lisäksi betoni itse ei pelkää vettä.

Kuitenkin sekundaarinen vedeneristys auttaa pidentämään betonin käyttöikää.

väritys

Helpoin ja edullisin tapa suojata sokea alue on maalata se erityisillä yhdisteillä. Tähän emaliin sopivat:

Nämä yhdisteet muodostavat vedenpitävän kalvon betonikiven pinnalle ja suojaavat sen tuhoutumisesta kauan - jopa 5 vuotta.

Maalien käyttökelpoisuus on mukavuus työskennellä niiden kanssa - sinun ei tarvitse ensin päällystää pintaa. Piirustus tehdään kuivana rullina tai harjalla 1 tai 2 kerroksella. On suositeltavaa käsitellä pelkästään sokean alueen pintaa - on tarpeen maalata pohjan pohja 10-20 cm: n korkeudelle.

On syytä huomata, että maaliin käsitelty pinta ei ole alttiina mekaanisille kuormille, ei ole suositeltavaa kävellä talon ympärillä - suojakerros kuluu nopeasti.

sementti

Vedeneristys silityksellä on tehokas ja kestävä tapa suojata betonia. Käsittely voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • Juuri asetetuilla betonisokeilla nukahtaa välittömästi kuivaa sementtiä M300-M400 (sitä korkeampi on sideaine, voimakkaampi ja kestävämpi pinnoite). Seuraavaksi pinta hierotaan ja kiillotetaan kovettumisen jälkeen.
 • Rasva-sementtilaastia levitetään vahvistetulle betonille (2-3 viikkoa muninnan jälkeen) ja tasoitetaan sileäksi.

Sementin lähde sementin tunkeutumisessa betonipohjan huokoiseen pintaan ja sen kovettumiseen. Näin vahvistetaan parkettilattiat ja teollisuusvarustot. Käsiteltyä sokea alue voidaan ladata ja kävellä sen päälle.

Vedenpitävyys

Erikoisratkaisut ja kuivat sekoitukset betonin käsittelyyn tunkeutuvat sen rakenteen eri syvyyksiin ja täyttävät aukot kiteillä. Tuloksena on täysin vedenpitävä kivi, jonka kautta vettä ei voida suodattaa. Riittää, että betoni katetaan kerran, vaikutus kestää koko rakennusaikaa ilman lisäkäsittelyä.

Huumeiden tulee olla ohjeiden mukaan. Kuivasekoitukset, jotka on laimennettu vedellä ja jotka levitetään pinnalle harjalla tai rullalla. Valmis lävistysratkaisut puretaan myös pitkäkarvaisella rullalla. Kiteytysprosessi tapahtuu luonnollisella tavalla - lääkkeen komponentit absorboivat kosteutta betonista ja laajentavat, täyttävät kapillaarit kiven runkoon.

Päällystäminen roll-materiaaleilla

Bituminauhoja ja päällystysaineita käytetään itsenäisenä sokeiden alueiden suojana äärimmäisen harvoin - mutta niiden ulkonäkö ei ole esteettinen. Pohjimmiltaan niiden asentaminen suoritetaan myöhemmässä sisustuksessa tai jalostamisessa, jossa rakennetaan autotallit, teollisuusrakennukset ja tekniset tilat.

Päällystys- ja rullaeristys yhdistetään - kateaineiden yksittäisten rakeiden ja sen analogien väliset liitokset käsitellään nestemäisellä liuoksella.

Lay vedeneristys päällekkäin seinälle, kiinnitä kangas nestemäisellä mastilla. On tärkeää tiivistää jalkakäytävän ja seinän välinen liitoskohta erityisellä johtotiivistelmällä.

Asentamisen jälkeen ruberoidimateriaalit on täytettävä rauniolla, hiekalla tai kaakeloitu.

Kaakelilattiat

Jos sokean alueen leveys mahdollistaa talon ympärillä olevan katukiviyhdistelmän järjestämisen, on ihanteellista tehdä betonirakennuksen vuorauskivet tai ulkopinnat. Totta, tämä olisi ennakoitava etukäteen, jotta se voitaisiin haudata itsekseen tasoittamaan jalkakäytävän ja nurmikon pintaa. Näin ollen betonikerros on vähemmän ohut kuin muunnoksessa, jota ei ole edessä.

Pintakäsittelyyn soveltuvat kaikki tuotteet:

 • Betonilaatat;
 • Posliiniset kivitavarat;
 • Klinkkerin päällystys.

Asianmukaisella asennuksella tämä pinta suojaa lisäksi sokea alueelta mekaanisista kuormista ja sadevedestä.

Jäykkyyden leveyden yli vallankorkeuden ympärillä on tarpeen kiinnittää jalkakäytävät, jotka pitävät jalkakäytävän paikoillaan ja täyttävät myös ulkonäkönsä. Syvyys tuotetaan tavallisesti alle 300-400 mm: n laatta.

Laattoja on pudonnut valmiisiin betonivalettuihin, jotka eivät ole betonilaastia vaan hiekkaa. Tämä auttaa pitämään päärakennetta kokonaisuudessaan aiheuttamatta ylijännitteitä.

Se on helppo tehdä itse:

 • Betonipohjassa on oltava kaikentyyppisten vedenpitävyys (läpäisevä, tela);
 • Seuraavaksi asetetaan ja tasataan kerros kuivaa hiekkaa, jonka paksuus on vähintään 3-5 cm.
 • Asennettu laatta. Se on helppo sijoittaa hiekalle, on helppo säätää sirpaleiden ja piirustuksen sijaintia.
 • Saumoja hierotaan sementti-hiekan kuivalla seoksella.

Tämän seurauksena vuori on melko korkea - laattojen paksuus on tavallisesti 3 tai useampi senttimetri sekä hiekkasyyny. Kiipeyden piilottaminen auttaa valitsemaan oikein valittua reunakiviä tai ennalta arvottua sokea aluetta.

Hiekka sopii hyvin, voit vaihtaa sementti-hiekan kuiva tai märkä seos suhteessa 1: 1 tai 1: 2.

Laattojen asentamisen rinnalla on tarpeen asentaa vesikourut vedenpoistoon. Se voi olla konkreettisia lisäosia sokea alueelle tai erillisille metalli- tai polymeerijärjestelmille.

Työn päätyttyä laatat on kaadettava letkusta tai kastelupulloista niin, että sementti-hiekkaseos tiivistetään, sideainetta aktivoidaan ja kovetusprosessit alkavat.

johtopäätös

Vedenpitävyys ja suojavaatetus sokea alueelle ovat lisäsuojaus rakenteellisesta betonisuojasta. Värjäys on itsessään hyvä, mikään ei korosta raudan trimmauksen ulkonäköä. Ruberoidisuojausta tulee käyttää yhdessä talon kehälaattojen kanssa sekä läpäisevän pinnoitteen kanssa.

Jos talon omistajat haluavat kattaa päällysteen päällystyslaatat, se on suunniteltava etukäteen suojarakenteen syvyyden laskemiseksi oikein.

Miten maalata betoninen sokea alue

Nykyään rakentaminen kukoistaa ympäri maailmaa. Joka päivä rakennetaan ja pystytetään uudet rakennukset ja rakenteet. Tämän asian kannalta erittäin tärkeä ei ole vain rakennusmateriaalien laatu, vaan myös esteettinen ulkonäkö. Rakennuksen yhteydessä erityistä huomiota on kiinnitettävä sokea alueelle. Mikä tämä on? Sokea alue on useimmiten valmistettu betonista tai hiekosementtiseoksesta.

Talon sokea alue

Se on kiviseinä, jonka leveys on 20 cm - 1,2 m, rakennuksen säätiön tai kellarikerroksen vieressä.

Rakennuksen toiminnan aikana betonisokea on asteittain tuhoutunut. On mahdollista suojata vain ajoissa korjaamalla, mukaan lukien maalaus ja suojaavien seosten käyttö.

Syy vähentää ulkonäköä ja sen tuhoutumista on mikrokalsinoinnin muodostuminen sen pinnalle, joka muistuttaa pölyä ja joka koostuu kalkista ja hiilidioksidista. Nämä ovat tärkeimmät syyt sen huonontumiseen. Tämä on erittäin käytännöllistä, koska sen seurauksena materiaalin korroosiota havaitaan ja myöhemmin betonin itsepinta laskee. Tarkastele tarkemmin kuin betonisokea.

Polymeerimaalien käyttö

Betonipäällysteiden rakentaminen

Betonipäällyste voidaan maalata polymeerimaaleilla pitämään laatta kunnossa. Useimmin näihin tarkoituksiin käytetään polyuretaanimaalelia, akryylimaalia ja pohjamaalia. Kaikki ne ovat varsin tehokkaita.

Niiden suuri etu on se, että ne eivät edellytä pinnan alustavaa pohjamaalausta. Jotkut niistä, esimerkiksi Betil, voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa. Akvabeton on vesipohjainen maali, joka on löytänyt laajan sovelluksen juuri valmistetun betonin käsittelyyn. Polymerdecor kestää kemiallisia aineita, kuten emäksiä ja happoja.

Ne levitetään pinnalle tavalliseen tapaan 1 tai 2 kerroksessa, ovat edullisia ja niillä on korkea hyötysuhde. Ne estävät korroosion muodostumista pinnalta. Ennen maalilevyjen levittämistä on puhdistettava, muuten maalaaminen voi olla tehotonta. Sokea alue on erittäin tärkeä. Voit ostaa tällaisen tuotteen missä tahansa laitteistokaupassa, jossa maalaa ja lakkamateriaalia myydään.

Suojaava koostumus Elakor

Sokea alue kotona

Betoniholkkia voidaan maalata erityisten suojausratkaisujen avulla. Näitä ovat Elakor. Tämä lääke valmistetaan polyuretaanin perusteella, joka on nykyinen periaate. Sitä käytetään estämään pölyämistä ja muita betonirakenteita estämällä niiden tuhoutuminen. Sitä käytetään ohut kerros. Erinomainen ominaisuus on se, että Elakor tunkeutuu muutaman senttimetrin sisään, ja pintaan muodostuu erityinen suojakalvo. Jälkimmäinen koostuu erittäin kestävistä kiteistä, jotka kestävät kosteutta, kemikaaleja.

Betonipäällysteeseen tunkeutuva laasti lisää rakenteen lujuutta ja sen kestävyyttä. Ulompi suojakerros kiinnittyy pintaan mahdollisimman paljon ja muodostaa yhtenäisen materiaalin koko rakenteen kanssa, minkä seurauksena se ei irrota tai romahda. Pinnoitteen käyttöikä on jopa 15 vuotta, kun taas pinta on vähemmän altis mekaaniselle tuhoutumiselle, se ei ole liukas.

Emaloiden käyttö

Laatta voidaan suojata hyvin emalilla. Hyvä vaikutus antaa polakin seoksen. Sillä on hyvät tarttuvuusominaisuudet ja estävät haitallisten kemiallisten aineiden vaikutusta betonirakenteen pinnalle. Koostumuksessaan se muistuttaa epoksimaaleja. Tämän menetelmän edut ovat: pinnoitteen kestävyys ultraviolettisäteilyyn, kemikaaleihin, kosteuteen ja säänkestävyyteen. Lisäksi on olemassa mahdollisuus värit ratkaisuja betonipinta. Laatta muuttuu vahvemmaksi ja kulutusta kestäväksi. Vaikutus kestää vuosikymmeniä. Emalsien lisäksi on suositeltavaa käyttää erilaisia ​​hartseja, esimerkiksi polyuretaanihartseja betonirakenteen hoitoon. Ne ovat hyvin joustavia, polymeroituvat nopeasti, estävät korroosion, kemiallisesti ärsyttävät aineet.

Hartsilla on kyky tunkeutua nopeasti ja syvälle materiaaliin ja lisätä sen vastustuskykyä haitallisiin ympäristötekijöihin. Maalaus vaatii rullaa tai harjaa, lakkaa, maalia, emalia tai muuta ratkaisua. Kaikki edellä mainitut työkalut voivat suojata sokea alueesi, ja laatta toimii monta vuotta.

KÄSITTELY BETONISTA. VAHVISTAMISEN KORJAUS. MITEN HÄVITTÄMINEN.

Sateen ja tulvaveden perustusten suojelemiseksi talon kehällä on järjestetty sokea alue. Hyvälaatuisella tuotteella ei ole luotettavaa suojaa pintaveden tunkeutumista vastaan ​​perustusten alapuolelle, vaan se on myös ulkoisen suorituksen koristeellinen elementti, joka täyttää eräänlaisen katukivirakenteen roolin talon ympärillä.

Rakennustyöt tehdään talon rakentamisen jälkeen, joten ne eivät useinkaan kiinnitä riittävästi huomiota tähän. Tämä on tärkein virhe, joka voi johtaa lisäksi sokeain alueen itsensä tuhoamiseen ja rakennuksen perustaan, koska sokeiden alueen päätehtävänä on suojata pohja vedeltä.

Betoni jalkakäytävä tänään - suosituin tapa suojella säätiötä.

BETONIN PESUAINE.

1. Lasketaan koko rakenteen paksuus, jossa haluat ottaa huomioon kaikki kerrokset.

2. Geometristen mittojen määrittäminen. Leveys on keskimäärin 90-100 cm, betonista on 3-5%.

3. Maaston sijoittaminen. Tällöin tulevan rakenteen rajat säteen ympärysmitta pitkin on merkitty tapilla, joiden päälle on venytetty johto.

4. Seuraavaksi kaivaa kaivanto määritetyn koon mukaan.

5. Pohjustusmaali on varovasti paisutettu. Suojaa kosteutta lisäämällä tehdään savilukko.

6. Asenna hiekkakerroksen kerros. Hiekkakuitu on tehty vain suuresta ja keskikokoisesta hiekasta. Sakkojen käyttö voi johtaa suureen kutistumiseen, mikä puolestaan ​​aiheuttaa halkeamia ja vedenpitävyyden rikkomista. Kerroksen paksuus valitaan maaperän ominaisuuksien mukaan. Jos maa on voimakas, niin 200 mm hiekkaa riittää. Epästabiilien emästen kohdalla 500 mm vuodevaattaa voidaan tarvita.

7. Täytä rikasta. Sokean alueen laite tällä perusteella lisää maaperän lujuutta.

8. Altistustuotteet. Muotoa tarvitaan, jotta betoniseos ei pääse ylittämään merkintöjen rajoja. Muottien rakentamisessa on tärkeää muistaa laajennusliitoksesta. Sinun on asennettava levy suoraan rakennuksen seinään. Laajennusliitoksen paksuus on 20-40 mm. Sauma on välttämätön rakenteen halkeilun ja muodonmuutoksen välttämiseksi perustuksen ja sokean alueen erilaisen kutistumisen vuoksi.

9. Vahvistaminen. Kun muotti on asennettu, ristikko asetetaan.

10. Poikittaisten lankojen asennus. Koko säätöalueen ympärillä on poikittaiset levyt asennettuna laajennusliitosten aikaansaamiseksi. Step-levyt 2 metriä.

11. Betonin valmistaminen. Optimaalinen brändi M300 (B20-B22,5). Tällainen ratkaisu tarjoaa kestävyyden ja tarvittavan rakenteellisen lujuuden. Täytä jokainen lokero kerralla. Sen jälkeen on tehtävä tiiviste.

12. Valun jälkeen pinnan silitys suoritetaan lujuusominaisuuksien lisäämiseksi.

13. Voima ja pinnan kunnossapito.

14. Kun betoni on saavuttanut 70% vahvuuden, voit poistaa muottipesän.

BETONIN PESTEEN KORJAUS JÄRJÄN "CRYSTAL MOUNTAIN" ICBM: N KORJAUSJÄRJESTELMIEN SOVELTAMISEKSI.

Sokea alue voi alkaa romahtaa käytön aikana sokeiden tekniikan noudattamatta jättämisen tai huonolaatuisten materiaalien käytön seurauksena. Sokean alueen tuhoaminen johtaa perustan tuhoamiseen edelleen. Siksi on erittäin tärkeää, ettei viivästytä korjausta. "Crystal Mountain" -korjausrakenteet auttavat ratkaisemaan itsenäisesti kysymyksen sokea alueen pinnan palauttamisesta ja sen tuhoamisen estämiseksi.

Korjaustyöt on suoritettava off-season (hyvin / kevät).

Murtumisen syyt:

- Jos se on vanha, se on pitkään ollut alttiina ilmakehän / luonnon vaikutuksille (laajeneminen ja supistuminen). Tämän seurauksena sokeille alueille muodostuu halkeamia, jotka romahtavat edelleen.

- Rakennuksen epätasaista luonnosta. Rakennuksen jalkakäytävän ja kellarikerroksen välisten liitosten tiukkuuden rikkominen. Tämän seurauksena vesi voi tunkeutua sinne.

- Vedä sokea alue. Syynä tähän ilmiöön on maaperän sileys tai tekniikan loukkaaminen päällysteen asettamisesta talon ympärille.

1. Valmistelu. Vanhan pinnoitteen pinta on puhdistettava ennen pölyä ja likaa. Laajenna ja poista vahingoittuneet alueet kokonaan. Sekoita halkeama alustalla PrS-03 "Mount Crystal" parantamaan korjauskoostumuksen tarttumista vanhaan alustaan.

2. Liuoksen valmistus. MBR-korjausseoksen käyttöliuoksen valmistus tehdään suoraan rakennustyömaalla käyttämällä pienikokoisella betonilla tai pakko-sekoituksella varustettua laasti-sekoitinta. Pienen määrän liuoksen valmistamiseksi käytetään nzkobortnaya-sähköporaa suutinkeittimen kanssa, samalla kun saavutetaan yhtenäinen koostumus sekoittumalla. Sekoitusta gravitaattisekoittimilla ja manuaalisesti ei sallita.

MBRB-korjausratkaisun valmistelemiseksi alussa lasketaan vähimmäismäärä (laskettuna ottaen huomioon seoksen ominaisuuksissa määritetty vähimmäisveden virtausnopeus) sekoitussäiliöön tai sekoitushuoneeseen, jossa on makean veden määrä, ja jatkuvasti toimiva sekoitin kuivan seoksen laskettu määrä vähitellen ladataan ja sekoitetaan 1-2 minuuttia muovisen homogeenisen liuoksen saamiseksi ilman kokkareita. Tarvittaessa tietyn liikkuvuuden työliuoksen saamiseksi tarvittava määrä vettä lisätään siihen (seoksen ominaisuuksissa ilmoitetulla määrällä) ja sekoitetaan edelleen 1-2 minuutin ajan.

Valmistetaan MBR: n valmistettu seos täydellisen valmiuden saavuttamiseksi seisomaan 5 minuutin ajan ja sekoitetaan uudelleen 30 sekunnin ajan.

4. Liuoksen hoito. Tiksotrooppisen seoksen käyttöliuoksen levittämisen MBR-betonin korjaamiseksi on välttämätöntä tarjota huolellista pinnoitteelle sopivaa lämpötilaa ja kosteutta. Välittömästi korjausseoksen levittämisen jälkeen se on suojattava nopeasti kuivattavasta ulkolämpötilan, suoran auringonvalon ja tuulen vaikutuksesta. Huolehdi sementtiä sisältävien materiaalien vakiintuneiden hoitomenetelmien käytöstä. 3. Asennusratkaisu. MBR-korjauslaastin levitys tehdään manuaalisesti kipsinostureilla, ja laastin tiivistys, tasoittaminen ja tasoittaminen tehdään lianterien, sääntöjen ja trowelien avulla. Betonin korjaaminen on parasta aloittaa korkeimmasta pisteestä, joka seuraa säännöllisesti suunnitellun kaltevuuden noudattamista. Kun korjausseos on asetettu vialliseen paikkaan, on tarpeen tasata se. Tasoitus on ylimääräisen seoksen poistaminen pinnan tasoittamiseksi sopivalla muodolla ja korkeudella.

Hoitoa voidaan tehdä eri tavoin:

► MBR-korjauspäällysteen säännöllinen kastelu vesisuihkulla, joka alkaa 2-3 tuntia (täydellinen asetus) sen jälkeen, kun se on asetettu 3 päivää kestävään kovettuutumiseen vähintään 2 kertaa päivässä veden virtausnopeudella 1-3 l / m2. Taulukossa 1 esitetään rakenteiden korjatun pinnan pienimmän kostutuksen päivässä, riippuen keskimääräisestä ilman lämpötilasta päivän aikana.

► jos pinta on mahdotonta kostuttaa vedellä, on suositeltavaa laittaa märkä / märkä kuori päällystettyyn pintaan tai peittää se muovikelmulla, suojapeitteellä, kumilla varustetulla kankaalla;

► pintakäsittelyn korjauskalvon kalvoa muodostavat yhdisteet, jotka vähentävät haihtumista (PRZ 04).

Talon betoninen sokea alue murenee.

Hei, rakas. Kiitos foorumin ostin Kressin työkalun erittäin hyvin. Kiitos. Mutta tämä on erillinen tarina.

Ja ensimmäinen aiheeni luvallasi on omistettu ongelmaan, jossa on konkreettinen sokea alue omassa talossani. Suhtaudun erittäin paljon tällaisten asioiden opettamiseen.

On olemassa konkreettinen sokea alue, joka kaatuu kauheasti ja jossa kuopat esiin sadepisaroista ilmestyvät. On epäilyttävää, että työntekijät käyttivät huonosti betonia (mahdollisesti vahvistamatonta, mahdollisesti väärä sementti / vesi -suhde jne.)

Haluan todella korjata tämän tilanteen omalla tavalla. Top voi määrätä mitään. : /
-Omaa
-edullisesti
-Kattavuuden on kestettävä talvi lumi poistetaan lapio.

Voitko tehdä ilman sementtityötä?

Mitkä ovat vaihtoehdot?

Itse en todellakaan ymmärrä näitä asioita, joten minä todella luotan sinun ideoihin ja neuvoja. Kiitos.

Miten käsitellä konkreettisen sokean alueen hävittämisestä

Miten ja mistä on konkreettinen sokea alue talon ympärillä. Valmiin rakenteen suojaava käsittely

Mistä, mistä materiaalista ja kuinka laaja on betoninen sokea alue talon ympärillä omilla käsillään? Vastaamme näihin ja muihin kysymyksiin tässä artikkelissa. Pohdimme myös betonielementin rakentamisen tekniikan ominaisuuksia talon ympärillä. Mutta ensin yritämme päättää, onko tarpeen rakentaa konkreettinen sokea alue maalaistalon ympärille tai tehdä ilman sitä.

Ammattimaisesti tehty sokea alue - talon suoja ja sisustus

Tarve rakentaa sokea alue

Asfalttipäällyste on monimuotoinen rakenne, joka tekee talon esteettisesti houkuttelevaksi ja täydelliseksi, mutta myös suojaa perustan ulkoisten tekijöiden kielteisiltä vaikutuksilta.

Perusta, joka on rakennettu ja jota käytetään ilman tehokasta suojausta, altistuu sulavalle ja sadevedelle, joka ajoittain huuhtoutuu betonirakenteeseen aiheuttaen halkeamia ja kyyneleitä. Tämän seurauksena säätiön asianmukaisen suojelun puute johtaa siihen tosiasiaan, että rakenne syttyy ja voi jopa romahtaa.

Tilanteen vaara on, että jo alkanut tuhoisa prosessi on äärimmäisen vaikeaa pysähtyä. Se on paljon helpompaa ja tehokkaampaa sokea aluetta betonoitavaksi ajoissa, jolloin estetään kosteuden tunkeutuminen pohjaan.

Mikä on sokea alue rakennetaan

Valokuvalevyssä - paras valinta sokea alueen rakentamiseen.

Erityistä alustaa, jolla suojellaan säätiötä talon ympärillä, on käytetty pitkään ja se on valmistettu erilaisista materiaaleista.

Kerran rakennusmaata ympäröivä maa-kaistale oli vain runsaasti kaadettu saviin ja tiivistetty kiven tilaan. Tällainen este pystyi pysäyttämään veden, mutta itsessään edellytti säännöllisiä korjauksia. Lisäksi nämä rakenteet voisivat olla puusta ja muista materiaaleista, mutta ne eivät kyenneet osoittamaan riittävää lujuutta ja optimaalista suorituskykyä.

Kaikki muuttui betonin käyttämiseksi sokea alueen rakentamisessa. Nykyään betonielementti on äärimmäisen harvoin tehty, koska betonirakenteet on erotettu paitsi lujuudella ja kestävyydellä myös kohtuullisella hinnalla.

Joten kun selvitimme, mitä rakennamme, puhumme betonisen sokeuden alueen laitteistosta.

Miten rakentaa

On tarpeen suunnitella viemäröintijärjestelmä etukäteen, muuten betonissa olevien reikien timanttiporausta vaaditaan.

Ennen rakentamisen aloittamista sinun on päätettävä sokea alueen optimaalisesta leveydestä. Minun on sanottava, että tämä parametri ei ole riippuvainen vain toiveistamme kanssasi.

Betonipäällysteen leveys ja paksuus määräytyvät maaperätyypin ja kattolevyjen ulkoneman leveyden mukaan. Normaalien maametallien SNiP: n mukaan sokea alue on 20 cm enemmän kuin räystäsulko (keskilinjalla kattorunko on 60 cm etäisyydellä talon seinästä). Jos rakennuskohde on pystytetty kostuttaviin maaperään, betoniliuskan leveyden tulisi olla 90 cm ja enemmän.

Usein sokea alue on yli metrin leveä ja sitä käytetään pihana. Mutta meidän tapauksessamme pohdimme, miten tehdään konkreettinen päällyste tavalliselle maaperälle.

Rakennustekniikka

Asettelu kustannustehokasta säätiön suojaamiseksi

Säätiön konkreettisen suojelun rakentamista koskeva ohje on vaiheittain toteutettu.

Lisäksi lopputuloksen laatu riippuu kunkin yksittäisen vaiheen laadusta.

 • Ensimmäisessä vaiheessa valmistelemme aluetta rakennustöihin. Koska me työskentelemme tavallisilla mailla, valitsemme 90 cm: n sokean alueen. Tämän parametrin valinta riippuu pitkälti sekä maaperän ominaisuuksista että esteettisistä näkökohdista, sillä rakennuksen vieressä oleva kapea betoni ei näytä kovin harmoniselta.

Valmistelussa vedetään 1 metrin etäisyydellä rakennuksen seinistä ja poistamme koko kasvukerroksen tällä etäisyydellä noin 20 cm syvyyteen. Valittu maaperä viedään alueen ulkopuolella, joten se ei häiritse. Maaperän pinnan tulevan betonipinnan tasoitusalueen kohdalla ja säännöllisesti kostutetulla vedellä leimataan.

Tärkeää: Juurien jäännökset on puhdistettava erityisen huolellisesti, sillä jotkut kasvit ovat erityisen sitkeitä ja voivat myöhemmin tuhota betonin. Betonin heikentymisen ehkäisemiseksi maaperää voidaan käsitellä erityisillä keinoilla, jotka poistavat kaikki kasvillisuuden.

Jos tällaisia ​​työkaluja ei ole, voit käyttää tarkempaa testausta.

Kuvassa näkyy selvästi sokean alueen kaltevuuskulma.

 • Seuraavassa vaiheessa asennetaan muotti. Muottirakenteita voidaan rakentaa vanhoilla lankkuilla, tarpeettomilla suoralla liuskekivellä ja muilla rakennusjätteillä. Ennen kuin asennamme muurausseinät, lyömme neuloja tulevan sokean alueen kehällä, johon kiinnitämme merkintäjohdon. Sokea alue aiemmin lueteltujen toimintojen lisäksi tulee siirtää vettä talon seinistä. Siksi seinistä kauempana oleva sokea alue tulisi tehdä alhaisemmaksi kuin sivu, joka suoraan seinien vieressä. Keskimäärin 5-10 asteen kulmakerroin riittää, sillä tässä tapauksessa veden talon tehokas ulosvirtaus varmistetaan.

Muottien kokoaminen käytämme ruuveja kynsien sijaan. Ruuveja, toisin kuin rakennuskynsit, helpompi irrottaa ja myöhemmin lyödä korttia.

 • Seuraavassa vaiheessa jatkamme laitteen "kakkua", joka asetetaan muottiin. Puhdistetulle ja puristetulle maaperälle vedetään vedenpitävä kateaine tai PVC-kalvo ja kaada hiekka 10-15 cm paksua hiekkaa. Kun täyttö on tasoitettu ja tiivistetty, vuodatetaan kerros keskikokoista murskattua kiveä 15-20 cm korkea. Betonista murskattu kivi on varovasti paisutettu, jotta tämä täyttö pääsee lopulliseen asentoonsa ja jotta betoni ei jääisi jälkikäteen.
 • Manuaalinen takaisinkytkentäkaavio

  Hiekka ja ryövärit täytetään värähtelevällä koneella. Tietenkin useimpien maalaismökkien omistajilla ei ole tällaisia ​​laitteita, joten olisi suositeltavaa tehdä käsiksi omat käsiinsä.

  Teemme tämän seuraavasti. Puulevystä, jonka läpimitta oli 30-40 cm, näimme sylinterin, jonka pituus oli 0,7-1 m. Sylinterin yläosaan kiinnitä kahva tiukasti.

  Kaikki käsinommittelut ovat valmiina ja sinä voit työskennellä. Otamme kahvan, nostakaa sylinteri maan yläpuolelle ja laske voimalla. Siten me kuljemme läpi kaiken hiekan ja rauniot.

  • Seuraavaksi valmistele betonia. Ratkaisun valmistelemiseksi käytämme sementtibrändiä M400, siemenjokihiekkaa, hienojakoisia, puhdistettuja murskattuja kiviä ja vettä. Tämän seurauksena sementtialueen betonipitoisuuden on oltava vähintään M200. Betoniin, jossa on merkki M200, mittasuhteet ovat seuraavat: 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista ja 0,5 osaa puhdasta vettä. Betonipäällysteen arvioita voidaan laskea ottaen huomioon, että kullekin 1m²: lle käytetään noin 15-20 kg liuosta.

  Muottirakenteet vahvistusverkolla raunioiden yli

  • Olemme sokea alue. Tätä varten kaadetaan betonia puoleen vaaditusta paksuudesta ja asetetaan vahvistettu hitsattu verkko tai työnauha, jonka silmäkoko on 100/100 mm. Asettamme puuttuvan betonin verkkoon ja kohdistakaa huolellisesti koko rakenne. Kunnes päällyste on täysin kuiva, on suositeltavaa suorittaa silitys. Tätä varten märkä sokea alue sprinkle kuivaa sementtiä, joka sitten hierotaan pintaan.

  Tärkeää: Ensimmäisten päivien aikana betonin kaatamisen jälkeen on suositeltavaa avata sokea alue hieman sellofaanilla, jotta pinta ei kuivu tai halkeile.

  Valmiin rakenteen suojaava käsittely

  Betonin oikea-aikaisen käsittelyn puute johtaa sen pintahäiriöön.

  Joten me selviytyimme sokea alueen valmistukseen ja 20-30 päivän kuluttua sitä voidaan käyttää täysin aiottuun tarkoitukseen, jopa kävelemään sitä. Mutta herää kysymys, miten käsitellä betonirakennetta sen vahvuuden ja kestävyyden varmistamiseksi?

  Valokuva-jalkakäytävällä koristeltu päällystyslaatat.

  On selvää, että on olemassa monia työkaluja, jotka on suunniteltu betonipintojen tehokkaaseen kovettumiseen. Voit esimerkiksi käyttää erityistä syvälle tunkeutumista sisältävää kyllästystä, joka putoaa betonin pinnalle ja tunkeutuu mikrohuokoihin ja täyttää ne muodostavat täysin monoliittisen rakenteen.

  Tällaiset kyllästykset samalla vahvistavat, poistavat betonin ja tekevät siitä hydrofobisemman. Impregnointeja levitetään jo kuivaan esipuhdistettuun betoniin käyttämällä rullia tai litteitä tasaisia ​​harjoja. Täysin absorboituneen ja kuivan kyllästyksen jälkeen betonipinta on valmis seuraavaan maalaukseen.

  Jos rakenteen ulkonäkö ei ole yhtä tärkeä kuin toiminnallisuus, sokea alue voidaan peittää jatkuvalla bitumimateriaalikerroksella. Jos estetiikka on tärkeä, hyvä värjäykseen tarkoitettu ratkaisu olisi epoksi- tai silikonipohjainen maali.

  johtopäätös

  Nyt, kun tiedät miten ja mitä materiaaleja tehdään sokea alueelle, on edelleen määritettävä betonin määrä ja siihen liittyvät materiaalit ja päästä töihin. Huolimatta siitä, että työohje on yksinkertainen, tehtävän suorittaminen on hoidettava vastuullisella tavalla, sillä muuten sinun on leikattava betoniteräkset timanttipiireillä ja vaikea uudelleenkäsittely.

  Jos sinulla on kysyttävää, tarvitset kaikki tarvittavat vastaukset katsomalla videota tässä artikkelissa.

  Tee-se-itse-rauta-line-sokea työ - askel askeleelta opas. PUSH!

  Haluatko, että talon ympärillä oleva betonipinta pysyy täydellisenä ja tasaisena monta vuotta?

  Sytyttimen pinnalla voi esiintyä erilaisia ​​vikoja ja vaurioita sen käytön aikana, kun käytetään silitysmenetelmää.

  Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään silityksen olemuksen ja välttämättömyyden sekä käyttämään sitä, ja opit itse tekemään tämän menettelyn.

  Mikä on rauta ja mikä se on?

  Rauta on menetelmä, joka suoritetaan lopullisessa vaiheessa betonisokea. Se suoritetaan sokean alueen pinnan vahvistamiseksi, sen lujuuden ja kovuuden lisäämiseksi sekä vedenpitävyyden parantamiseksi.

  Silityksen seurauksena betoninen sokea alue hankkii kaikki ominaisuudet, jotka ovat välttämättömiä veden tehokkaalle poistamiseksi talon seinistä.

  Betoni on joissakin tapauksissa hyvään lujuuteensa nähden lisäsi suojaa, kuten sokea alue. Vakaan altistumisen mekaanisille ja ilmakehän tekijöille rakenne tuhoutuu: materiaali alkaa kuorta, jaetaan kerroksiin, halkeilee ja murtaa. Betonipinnoite altistuu erilaisille ilmakehän ilmiöille.

  Tuulenpuuska, sade, auringonpaiste - kaikki tämä vaikuttaa negatiivisesti muotoiluun.

  Lisäksi monet ilmiöt voivat olla vastakkain, esimerkiksi polttava aurinko paistaa sokea alueella koko päivän, joka korvataan äkillisesti kylmällä rankkasateella. Tämä edelleen tuhoaa päällysteen.

  Menettelyn nimestä huolimatta raudalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Useimmissa tapauksissa sementtiä käytetään silityksen suorittamiseen, ja on myös mahdollista käyttää erityistä yhdistettä (Lithurin, SPEKTRIN, PENTRA jne.).

  Se voi sisältää tällaisia ​​osia:

  • kvartsi- ja graniittiseokset;
  • nestemäinen lasi;
  • korundi (kiinteä mineraali);
  • natriumaluminaatti ja muut.

  Jokainen näistä komponenteista vaikuttaa niihin tai muihin silitys- koostumuksen ominaisuuksiin.

  Silitystavat

  Betonipäällyste on rautaa kolmella tavalla:

  • kuiva;
  • märkä;
  • käyttäen polymeerin kyllästämistä.

  Lisäksi jokaiselle niistä on ominaista toteutuksen helppous, jonka avulla voit suorittaa toimenpiteen itse.

  Täältä voit oppia tekemään hienosti vahingoittuneen säätiön omilla kädilläsi.

  Lue lisää siitä, miten vedenpitäviä laitteita tarvitaan tässä.

  Tämän artikkelin avulla voit oppia, miten ja miksi lämmin sokea alue.

  Kuivasilitys

  Tämä silitysmenetelmä suoritetaan pian sen jälkeen, kun sokea alue on täytetty (1-2 tuntia). Tällaisen lyhyen ajan kuluttua sokea alue on edelleen märkä. Nämä ovat ihanteelliset olosuhteet kuivasta silitystä.

  Prosessin suorittamiseksi on välttämätöntä ottaa kuivaa sementtiä ja ripotella se märän sokean alueen päälle siten, että kerroksen paksuus on noin 2 mm.

  On tärkeää asettaa sementti tasaisesti, sillä voit käyttää yksinkertaista seulaa. Kaada sementti seulaan ja hankaa sitä kevyesti.

  Tämän jälkeen sementtikerros tasataan käyttäen polyuretaanista valmistettua käsirehua. Kestää vähän aikaa pinnan kovettumiselle.

  Sokea alueesta tulee vahvempi ja vahvempi betoniseoksen kosteuden ja huokoisuuden ansiosta, mikä puolestaan ​​takaa pinnan tarttumisen kuivaan sementtiin.

  Varovasti kulkeva sokea alue, raudalla vahvistettu, voi olla 24 tuntia. Sinun on odotettava 3-4 päivää, jotta voit suorittaa useita sokea alueisiin liittyviä töitä.

  Märkä silitys

  Kuivan ja märän raudan välinen ero on menettelyn suorittamiseen käytetyssä materiaalissa. Märän silitysraudan tapauksessa sementtilaastia käytetään sokea alueelle.

  Sen on oltava riittävän nestemäinen - sementin ja hiekan suhde on 1: 1. Toinen osa on kalkkipastaa, jonka määrä on 1/10 sementtimäärästä.

  Vihje! On myös mahdollista valmistaa koostumus muista komponenteista, esimerkiksi sementistä, PVA-liimasta ja nestemäisestä lasista.

  Märän raudan muodostus voidaan suorittaa aikaisintaan 2 viikkoa sokean alueen valun jälkeen. Tänä aikana sokea alueella kosteuden ja lujuuden suhde vakautuu. Valmistettu seos levitetään sprinklerillä tai spatulilla.

  Polymeerien silitys

  Kolmas raudanmuodostusmenetelmä on polyuretaanin erityisen impregnoinnin käyttö. Eri valmistajien betonin kyllästys on kysyntää: Lithurin, SPEKTRIN, PENTRA, Elakor ja muut.

  Seoksia voi ostaa missä tahansa rautakaupassa.

  Menettely menettelyn suorittamiseksi on lähes sama kuin kuivalla menetelmällä, paitsi että seoksen levittämisen jälkeen on kätevintä tasoittaa betonipinnan pintaa metallirastilla. Polyuretaani silitys mahdollistaa päällysteen paremman kunnon.

  Lisäksi sitä voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa (jopa alle 0 ° C), kun taas muut menetelmät ovat mahdollisia vain positiivisessa lämpötilassa.

  Vihje! Riippumatta siitä, minkälainen silitysmenetelmä valitset, varmista, että peität sokean alueen silitysprosessin jälkeen kalvolla tai muulla materiaalilla, joka pystyy säilyttämään kosteuden.

  Siksi betonirakenteen silitys ei aiheuta vaikeuksia, koska se ei vaadi erityisiä työkaluja tai taitoja. Menettely on helppoa eikä vie paljon aikaa.

  Saat lisätietoja siitä, kuinka oikea sokea alue pystytään talon ympärillä alla olevassa videossa:

  (2 ratings, average: 3.00 out of 5) Lataa.

  Sivu 2

  Vaikka sokea alue on melko yksinkertainen rakentamismenetelmä, hyvin harvat ihmiset voivat tehdä sen oikein.

  Talon sokea alue on vaakasuora suojavaatetus, joka sopii koko rakennuksen ympärysmittaan.

  Päällysteen ulkokerroksella on oltava erinomaiset eristysominaisuudet ja ilmatiiviisti yhdistetty rakennuksen kellarikerroksen tai perustuksen ulkosivuun eikä kosteutta nivelissä.

  Jos talossa on lämmin kellari tai pohjakerros, silloin on suositeltavaa muodostaa lämmitetty sokea alue. Lisälämmöneristeiset lattiat suojaavat rakennusta terävästä lämpötilaveden pudotuksesta ja estävät maaperän turvotusta pohjan lähellä.

  Milloin tehdään sokea alue kotona

  Sokean alueen rakentaminen alkaa vasta rakennuksen rakentamisen jälkeen. Työehdot riippuvat talon ja säätiön rakentamisesta. Sokean alueen kestävyys - sen rakentamisen teknologiasta.

  Jotta sokea alue ei häipyisi eikä vaadi kiireellisiä korjauksia, on tärkeää, että maaperän suojus tampataan hyvin tai odottaa, kunnes se tiivistyy ja asettuu yksin.

  Tätä sääntöä on noudatettava perustuksissa, joissa on suuri syvyysnauha ja monoliittinen nauha. Kun rakennus on pystytetty matalalla nauhamaisella pohjalla, sokea alue voidaan kiinnittää välittömästi kovan kelloseinän vieressä olevaan tiheään maahan.

  Tärkeitä neuvoja! sokea alue on tehtävä ennen rakennuksen kellarikerroksen alkua, tämä tekniikka poistaa ongelmat, jotka liittyvät viereisen sokean alueen tiiviysrakenteeseen rakennuksen perustukseen.

  Sokean alueen leveys talon ympärillä

  Sokean alueen leveys lasketaan seuraavien olosuhteiden perusteella:

  • Maaperä;
  • Rakennuksen katon rungon ulokkeiden leveys;
  • Rakenteen toiminnalliset ja ulkoiset ominaisuudet.

  Myös sokean alueen leveys vaikuttaa maaperän samentumisasteeseen. Tämä indikaattori määritetään erityislaboratorioissa. Kaikkien savipohjaveden maaperä pidetään eriasteisina.

  Rakennuskoodien mukaan tällaiset maaperät luokitellaan kahteen tyyppiin:

  1. Ensinnäkin: maaperällä on mekaanisia ominaisuuksia, joissa kerroksia ei paineta omaa painostaan ​​tai korkeintaan 5 cm, useimmissa tapauksissa sumentuminen tapahtuu ulkoisten kuormitusten vaikutuksesta;
  2. Toiseksi: maaperän mekaaniset ominaisuudet mahdollistavat kerrosten vetämisen paitsi ulkoisten kuormien vaikutuksesta, myös oman painonsa vaikutuksesta 5 cm: n tai enemmän.

  GOST: n mukaan ensimmäisen istuinkategorian maaperän sokean alueen leveys lasketaan vähintään 1,5 metrillä ja toisella - vähintään 2 metrillä.

  Maaperän typologiaa voidaan määrittää riippuvuudella tarkastelemalla aikaisempia rakennusteknisiä rakenteita ja tilaa. Tarvittavat tiedot voidaan kerätä myös maaperän maaperän teknisistä ja geologisista tutkimuksista.

  SNIP: n vähimmäisleveys

  Normaalilla laakerialueella sijaitseville rakennuksille rakennusmääräysten mukaan vähimmäisleveys sokea alueelle on 0,8-0,0 metriä. Samaan aikaan on otettava huomioon, että pienin leveys ylittää katon karkeuden 20-30 cm.

  Se on tärkeää! Sokean alueen suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota rakennuksen yleisiin mittoihin ja rakennusten väliseen etäisyyteen. Liian kapea sokea alue voi näyttää kohtuuttomalta rakennukselle ja häiritä suhteita. Lisäksi ominaisuus, joka ohjaa tehokkaasti saostumista, kasvaa suoraan suojavaatusalueen leveyden kasvaessa.

  Mikä pitäisi olla sokea paksuus?

  Laadukas sokea alue valmistetaan useassa vaiheessa. Kasvikerros poistetaan ensin. Maaperän syvyys riippuu talon rungon leveydestä.

  Jos kasvikerroksen paksuus on puoli metriä, sinun on poistettava puoli metriä, jos tämä kerros on suurempi, esimerkiksi yksi metri, niin sinun on poistettava maata yhdellä metrillä.

  Maaperän vähimmäispaksuus, joka on poistettava sokean alueen sijoittamiseksi, on noin 40 cm. Kun maaperän pintakerros on poistettu, tiheämpiin savi- tai kalkkikivikerrokselle asetetaan hiekkaa, saviä tai hienoa murskattua 5-15 cm paksuista murskakiviä. hydro- ja termiset suojapinnoitteet.

  Viimeistelyaineina käytetään yleisesti asfalttia, asfalttibetonia tai sementtiä. Työn määrän, sokea alueen ja sen alueen kustannusten määrittämiseksi alustakerros (pohja) lasketaan kuutiometreinä ja ulompi lattia on neliömetreinä.

  Sokea korkeus

  Sokean alueen korkeus ympäröivän talon ympärillä ei ole tärkein suunnitteluparametri, ja se on vähäisemmässä määrin normalisoinut rakennusstandardeja. Pinnan kaltevuuden vuoksi tämä arvo on epätasainen suhteessa sivuihin.

  Sokean alueen pienin korkeus ulkoreunalla tulee olla 5 cm maan pinnasta, sokean sivulta sokean alueen korkeus nousee 1 - 20 cm riippuen valitusta rinneesta.

  Sokean alueen kaltevuuden SNIP-normit

  Sademäärän poistamiseksi ja pohjapohjan suojaamiseksi sokea alue on suunniteltu kaltevuuteen, kun taas pinnoitteen paksuus kellarikerrokseen on enemmän kuin vastakkaisella puolella. Rakennuskoodien mukainen kaltevuus on vähintään 10 ppm rakenteen suunnassa. Toisin sanoen kullekin mittarille sokean alueen leveydelle laskettu kaltevuus on vähintään 1 cm. SNIP: n mukainen suurin kaltevuusarvo on enintään 10 cm kutakin sokea ikkunan mittaria kohti.

  On suositeltavaa järjestää vedenottoaukot - kourut sokea alueen ulkokehällä. Tämän mallin ansiosta sedimentit poistetaan rakennuksesta turvallisella etäisyydellä ja siten rakenteen elämä kasvaa merkittävästi (lisätietoja talon vedenpitävyydestä talon ympärillä, voit oppia tästä artikkelista)

  Se on tärkeää! Rinteessä suunniteltaessa on otettava huomioon, että liiallinen jyrkkä kaltevuus voi aiheuttaa voimakkaita sadeveden virtauksia ja sokean alueen nopeaa eroosion ulkoreunoja.

  Katso videota siitä, miten tehdään sokea alue talon ympärillä:

  (5 ratings, average: 1.60 out of 5) Lataa.

  Sokean alueen korjaaminen omalla kädellä talon ympärillä: kuinka korjata sokea betonialue, sokea alue säröillä, miten korjata, miten parantaa halkeamia

  Sokea alue on kiinteä osa pysyvästi toimivia rakennuksia. Tämä on suojarakenne, joka sijaitsee rakennuksen ympäryksen ympärillä ja on suunniteltu estämään kosteuden pääsemästä pohjaan ja jalustaan.

  Sitä voidaan pitää lisävarotoimenpiteenä, joka estää ennenaikaisen tuhoutumisen ja säilyttää säätiön eheyden pitkään aikaan.

  Sokeat alueet on valmistettu päällystystekstistä, luonnon- ja tekokivestä, sementistä, betonista. Eri tyyppisiä laatat ovat suosittuja, asfaltiota ja muita materiaaleja käytetään harvemmin.

  Sokean alueen vahvuus ja eheys ovat tärkeimmät tekijät, jotka takaavat sille asetettujen tehtävien täyttymisen. Eri tuhoutumisen laajuus ja monimutkaisuus, jotka muodostuvat siinä ajan myötä - paljon vanhoja rakennuksia, mutta myös melko uusia rakennuksia.

  Lukuisissa olosuhteissa on tietty vaikutus tällaiseen tilaan: rakennuksen sijaintialueen ilmastollisilta ominaisuuksilta ja rakennusmateriaalin suorittamisen virheistä.

  Joka tapauksessa ongelma-alueet on korjattava. Useimmissa tapauksissa se on mahdollista tehdä itse. Sinun on aloitettava visuaalisella tarkastuksella ja tunnistettava syyt, vain päästäkseen töihin.

  Syyt kuolleisiin paikkoihin

  Sokean alueen virheet voivat ilmetä pinnallisten tai syvien halkeamien muodossa, yksittäisten alueiden tai reunojen leikkaamisessa, yksittäisten fragmenttien liikkumisessa ja syrjäyttämisessä suhteessa toisiinsa.

  On myös mahdollista levyn irrottaminen rakennuksen kellarista. Ymmärtäminen, miksi tämä tapahtui ja mitkä tekijät ovat syynä tällaisen sokean alueen ongelmaan, merkitsee oikeita korjaustöitä ja eivät enää palaa tähän vuosia.

  Syyt voivat olla hyvin erilaisia. Yleisimmät ovat jäljempänä kuvattuja.

  Seuraavassa artikkelissamme kerrotaan, kuinka tehdä autotalli vaahtoblockista.

  Virheellinen asennustekniikka

  Tämä voi sisältää vedenpitävyyden puutteen "piirakka" (kerros-kerrosrakenteen sokea alue), joka on suunniteltu erottamaan maaperän koko rakennelmasta ja estämään kosteuden tunkeutumisen maaperän kerroksista.

  Seuraava rivi täyttyy. Sen epätasaisuus ja epätäydellisyys johtavat siihen, että etupäällysteestä tulee epästabiili ja siksi haavoittuva.

  Ylemmän kerroksen paksuus, joka ei ole normien mukainen, tai pikemminkin pienempi kuin sen pitäisi olla syvyyteen ja leveyteen, on herkempi hävittämiselle. On mahdotonta tehdä työtä lämpöä, jos se on sateita tai nopeita pakkasia. Kaikki ovat huonoja ystäviä tuoreista, vielä lataamattomista kaatoista tai ratkaisuista.

  Keinotekoisesti pysäytetty kemikaalin kovettumisprosessi aiheuttaa sementtikiteiden ei itävän kunnolla. Tämän seurauksena tämä heijastuu virheiden massaan.

  Sokean alueen käyttäminen betoniliuoksen avulla vaatii niiden valmistuksen oikean reseptiä. Sekoittaminen silmiin on epäkäytännöllistä.

  Jos on paljon sideainetta - pinta leviää, jos vähän - murenee. Sementin merkki on myös tärkeä asia, sillä sisäkäyttöön tarkoitettua sementtiä on mahdotonta käyttää kadulla.

  On myös mahdotonta käyttää jo hankittua ratkaisua ja myös täyttää sokea alue osilla - toisella puolella rakennusta, toisaalta. Kaikki työ on suoritettava kerralla ja koko sivustolla.

  Vaimennuskerroksen puuttuminen

  Kausilämpötilan vaihtelut johtavat myös vastaavaan maaperään tapahtuviin muutoksiin, kuten muutoksiin, laajennuksiin, supistuksiin ja kallistumiseen.

  Ne esiintyvät jatkuvasti, vähentäen merkittävästi minkä tahansa rakenteen vakautta ja stabiilisuutta, mikä lisää vaurioiden syntymisvaaraa. Voit korvata nämä ilmiöt ja pidentää sokean alueen käyttöikää, joten voit käyttää lämpötila-liitoksia.

  Ne sijaitsevat pohjan ja levyn välissä, iskevät iskunvaimentimen roolissa ja sallivat värähtelyjen jakautumisen oikein.

  Sokean alueen toteutus ilman kaltevuutta ulkokehälle

  Sadeveden voi pysähtyä tasaisella pinnalla. Tämä on haitallista tavallisille sementtipäällysteille ja keinotekoisille kiville.

  Ja kaikkien sääntöjen mukaan hänelle on annettava tilaisuus hiljaa jättää alue. Pieni rinne muutaman asteen päässä talosta antaa veden virrata luonnollisesti.

  Lumen kevään sulaminen ja lätäköiden yöjäätyminen johtaa pienien halkeamien muodostumiseen ensin ja sitten syvempi tauko. Kyse on fysiikasta. Kuten tiedätte, vesi laajenee sulatuksen aikana.

  Ei vahvistusta betonirakenteessa

  Perinteinen rakenne on vähemmän kestävä ja siksi herkempi hävittämiselle. Vahvistus antaa sille lujuuden ja kestävyyden.

  Tämä toimenpide ei ole pakollista sovellettavien rakennusmääräysten mukaisesti, vaan sitä voidaan pitää lisätoimenpiteenä, joka auttaa välttämään tarpeettomia ongelmia.

  Tällainen ennakointi ei ole tarpeeton - sitä vahvempi rakenne, sitä kauemmin se säilyttää suorituskykyään.

  Kiinnitä huomiota! On järkevää korjata sokea alue vain, jos sen tuhoaminen ei ole lukuisia. Jos havaitaan yli 30% virheistä, on helpompi korvata kaikki, eikä vanhojen reikien korjaaminen.

  Ja tässä artikkelissa kerromme siitä, kuinka rakentaa sokea alue.

  Sokea alue on tarkastettava ajoittain häiriöiden olemassaolosta ja niiden poistamiseksi. Yksi niistä on pituussuuntainen halkeama, joka muodostuu soclen ja sokean alueen välillä. Jos se on pieni, voit tehdä seuraavasti:

  On todennäköistä, että tällainen korjaus riittää ja tulevaisuudessa korjattu rakenne käyttäytyy normaalisti. Jos aukko ilmestyy uudelleen tai se on suuri, sinun on tehtävä se toisin:

  Tällaista korjausta pidetään enemmän pääomaa. Tapauksen toistumisen todennäköisyys on vähemmän todennäköinen.

  Suositeltava! Sokea alue - ehdollisesti liikuteltava muotoilu. Sen on aina pysyttävä vapaana suhteessa rakennukseen. Kiinnitä se tiukasti pohjaan väärin.

  Sokean alueen pinnan korjaus suoritetaan eri tavoin vahinkojen koon ja luonteen mukaan. Asiat ja materiaali, josta se on tehty:

  Hyvä neuvoja! Vanhojen ja uusien materiaalien parempi tarttuvuus (tarttuminen) on välttämätöntä soveltaa alukekoostumuksia. Joten korjauksia on tehtävä paljon harvemmin.

  Talonrakentamisessa tapahtuu jotain. Rakennuksen kaikki osat voivat olla tuhoutuneita. Sokean alueen itsenäinen korjaus on kaikkien omistajien toteuttamiskelpoinen liiketoiminta. On vain tutkittava ongelmaa ja tutkittava asia huolellisesti.

  Mitä virheitä sokean alueen rakentamisessa aiheuttaa virheitä ja tuhoa, katso tätä videota:

  Sivu 2

  Jokainen, jolla on yksityinen kotitalous, on tärkeää tietää, että vankka perustus on avain rakennuksen luotettavuuteen ja kestävyyteen.

  Ja talon ympärillä olevan jalkakäytävän laite ratkaisee tehokkaasti säätiön, seinien säilymisen kosteuden kyllästymisestä ja rakenteen mahdollisesta tuhoutumisesta.

  Samalla vesi siirtyy tehokkaasti rakennuksen vieressä olevasta alueesta. Plus, päällystystekit - parannuksen osa.

  Jalkakäytävä

  Verrattuna muihin päällystetyyppeihin (betoni, asfaltti, hiekkakivi), päällystekerroksella on useita etuja:

  • Kyky nopeasti purkaa uudelleensulautumisella;
  • Kosteus käytettävissä olevien liitosten kautta;
  • Lämmönkestävyys, suuri kuormitus;
  • Pitkä käyttöikä;
  • Auringossa ei ole ylikuumenemista ja ihmiselle haitallista haihtumista.

  Päällystysvalinta

  Päällystystyypin valinta riippuu:

  • Maaperän tyyppi, pohjaveden taso;
  • Kuolleet, joita sokean alueen on kestettävä;
  • Taloudellinen tilaisuus.

  Valmistettujen päällystystyyppien tyypit

  Rakentamyymälöissä tänään voit ostaa seuraavan tyyppisiä päällystekiviä:

  • Betoni. Saatavana eri väreissä ja muodoissa, joissa on pyöristetyt reunat ja viisteet. Koko voi vaihdella 10x6x4 cm - 28x20x10 cm. Tällaiset erilaiset muodot ja koot mahdollistavat sen asettamisen koristeeksi. Hyvä vaihtoehto "jalankulkija" sokea alue. Se on valmistettu värähtelevällä valulla (sileä, kirkas ja värikäs, mutta ei riittävän kestävä lämpötilaan ja kuormitukseen) tai vibropressointiin (karkea, tylsä, mutta vastustuskyky pakkaselle, lämmölle ja kuormille);
  • Klinkkeri. Se on valmistettu korkealaatuisista saviasteista paistamalla uunissa. Se on pakkasenkestävää, lujat ja kosteutta kestävä. Pienen paksuuden takia se tarvitsee huolellisesti perustaa pohjan "itse". Tämä on yleensä soran ja hiekan "tyyny";

 • Kivi. Se on tehty kuutio- tai parallelepiped-muodossa. Se on luonnollinen ilme, joka on valmistettu eri värejä olevasta graniitista tai mustasta basaltista. Ympäristöystävällinen materiaali. Graniittirakentajat voivat olla punaisia, keltaisia ​​tai harmaita. Kallein verrattuna edellisiin versioihin, kuitenkin kaikkein kestävin, luotettava ja käytännöllinen.
 • Vihje! Päällystyskivien valinnassa on tärkeää ottaa huomioon materiaali, josta sen pohjapinta on tehty. Se riippuu suoraan käyttöolosuhteista.

  Kaikki sokeat alueet, myös päällystysalue, on tehty seuraavista osista:

  1. Pohja tai taustalla oleva kerros, jota kutsutaan tyynyksi. Sen tarkoituksena on luoda vankka perusta;
  2. Vedeneristyskerros. Materiaalin oikean valinnan ja sen asennuksen tekniikan noudattamisen myötä saadaan aikaan laadukas vedeneristys sokeille alueelle, jonka päätehtävänä on suojata talon perustusta sateelta ja vesistöiltä.
  3. Viemärikerros;
  4. Yläkerros - päin. Sen on säilytettävä kosteus, vesi tunkeutumiselta.

  Sokean alueen rakentamisessa on tärkeää noudattaa seuraavia suosituksia:

 • Sokea alue on tehtävä niin, että se liittää pohjan lämpötilaliitoksen kautta, ja talon seinämän päin oleva katto peittää tämän liitoksen varmistaen sen veden viemisen suoraan sokea alueelle;
 • Voit asentaa erikoisvisiirit pohjan pohjalle niin, että seinämässä virtaava vesi ei kulje säätiön ja sokean alueen välissä;
 • On tärkeää valmistaa oikea ratkaisu sokea alueelle. Sen laadusta riippuu säätiön normaali toiminta.
 • Talon katon on ripustettava 15-20 cm: n korkeudella tulevan sokean alueen yläpuolella.
 • Yksityiskohtaisia ​​tietoja sokean alueen rakentamisesta on luettavissa täältä.

  Rakennustyön kuvaus

  Voit tehdä omalla kädelläsi sokean alueen, joka seuraa selkeästi tekniikkaa.

  Tee tarvittavat työt:

  • lapio;
  • lastalla;
  • rulettipyörä;
  • tasolla;
  • kauhat;
  • käsijyrsin;
  • "Bulgarialaiset", joissa on timanttipyörä;
  • puuta tai kumia vasara.

  Päällysteen rakentamisprosessin teknologiasta on useita vaiheita:

  1. Suunnittelun toteutus, johon kuuluu:
   • Tulevan sokean alueen koon laskeminen. Sen leveys voi olla jopa 1,2 metriä, mutta joka tapauksessa se on laajempi kuin ulkoneva kehys 25 cm. Jos sokea alue on leveä, se toimii kävelytie talon ympärillä.
   • Rakennusmateriaalien ja päällystystilojen läsnäolo;
   • Sokean alueen merkintä talon ympärillä.
  2. Turpeen kerroksen poistaminen (tarvittaessa) ja maaperän poistaminen tiettyyn syvyyteen;
  3. Maaperän tiivistyminen ojan ympärillä;
  4. Savi-kerroksen asettaminen, painaminen;
  5. Geotekstiilien tai PVC-kalvon asennus seinään ja savikerrokseen pohjan pohjan vedeneristelynä;

 • Kaivannon täyttö 15 senttimetrin paksuisella soralla, jotta saadaan aikaan viemärikerros;
 • Seuraavaksi täytetään kerros hiekkaa;
 • Luodaan lopullinen tasoittava kuiva kerros hiekkaa ja sementtiä 3-4 cm: n paksuiseksi;
 • Asettelu laatat, ylläpitämällä aukkoja niiden välillä noin 3 mm. Täytä aukkoja märällä hiekalla.
 • Varoitus! Työt on tehtävä sokea alueen kaltevuuden (enintään 10 º) noudattamiseksi rakennuksen seinästä. Tämä varmistaa veden tehokkaan vedenpoiston ja suojaa taloa.

  Yksityiskohtaiset tiedot sokeiden koosta löytyvät seuraavasta artikkelista.

  Katso videota lay pavement jalkakäytävästä:

  (Ei arvosteluja vielä) Lataa.

  Sivu 3

  Vaikka sokea alue on melko yksinkertainen rakentamismenetelmä, hyvin harvat ihmiset voivat tehdä sen oikein.

  Talon sokea alue on vaakasuora suojavaatetus, joka sopii koko rakennuksen ympärysmittaan.

  Päällysteen ulkokerroksella on oltava erinomaiset eristysominaisuudet ja ilmatiiviisti yhdistetty rakennuksen kellarikerroksen tai perustuksen ulkosivuun eikä kosteutta nivelissä.

  Jos talossa on lämmin kellari tai pohjakerros, silloin on suositeltavaa muodostaa lämmitetty sokea alue. Lisälämmöneristeiset lattiat suojaavat rakennusta terävästä lämpötilaveden pudotuksesta ja estävät maaperän turvotusta pohjan lähellä.

  Milloin tehdään sokea alue kotona

  Sokean alueen rakentaminen alkaa vasta rakennuksen rakentamisen jälkeen. Työehdot riippuvat talon ja säätiön rakentamisesta. Sokean alueen kestävyys - sen rakentamisen teknologiasta.

  Jotta sokea alue ei häipyisi eikä vaadi kiireellisiä korjauksia, on tärkeää, että maaperän suojus tampataan hyvin tai odottaa, kunnes se tiivistyy ja asettuu yksin.

  Tätä sääntöä on noudatettava perustuksissa, joissa on suuri syvyysnauha ja monoliittinen nauha. Kun rakennus on pystytetty matalalla nauhamaisella pohjalla, sokea alue voidaan kiinnittää välittömästi kovan kelloseinän vieressä olevaan tiheään maahan.

  Tärkeitä neuvoja! sokea alue on tehtävä ennen rakennuksen kellarikerroksen alkua, tämä tekniikka poistaa ongelmat, jotka liittyvät viereisen sokean alueen tiiviysrakenteeseen rakennuksen perustukseen.

  Sokean alueen leveys talon ympärillä

  Sokean alueen leveys lasketaan seuraavien olosuhteiden perusteella:

  • Maaperä;
  • Rakennuksen katon rungon ulokkeiden leveys;
  • Rakenteen toiminnalliset ja ulkoiset ominaisuudet.

  Myös sokean alueen leveys vaikuttaa maaperän samentumisasteeseen. Tämä indikaattori määritetään erityislaboratorioissa. Kaikkien savipohjaveden maaperä pidetään eriasteisina.

  Rakennuskoodien mukaan tällaiset maaperät luokitellaan kahteen tyyppiin:

  1. Ensinnäkin: maaperällä on mekaanisia ominaisuuksia, joissa kerroksia ei paineta omaa painostaan ​​tai korkeintaan 5 cm, useimmissa tapauksissa sumentuminen tapahtuu ulkoisten kuormitusten vaikutuksesta;
  2. Toiseksi: maaperän mekaaniset ominaisuudet mahdollistavat kerrosten vetämisen paitsi ulkoisten kuormien vaikutuksesta, myös oman painonsa vaikutuksesta 5 cm: n tai enemmän.

  GOST: n mukaan ensimmäisen istuinkategorian maaperän sokean alueen leveys lasketaan vähintään 1,5 metrillä ja toisella - vähintään 2 metrillä.

  Maaperän typologiaa voidaan määrittää riippuvuudella tarkastelemalla aikaisempia rakennusteknisiä rakenteita ja tilaa. Tarvittavat tiedot voidaan kerätä myös maaperän maaperän teknisistä ja geologisista tutkimuksista.

  SNIP: n vähimmäisleveys

  Normaalilla laakerialueella sijaitseville rakennuksille rakennusmääräysten mukaan vähimmäisleveys sokea alueelle on 0,8-0,0 metriä. Samaan aikaan on otettava huomioon, että pienin leveys ylittää katon karkeuden 20-30 cm.

  Se on tärkeää! Sokean alueen suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota rakennuksen yleisiin mittoihin ja rakennusten väliseen etäisyyteen. Liian kapea sokea alue voi näyttää kohtuuttomalta rakennukselle ja häiritä suhteita. Lisäksi ominaisuus, joka ohjaa tehokkaasti saostumista, kasvaa suoraan suojavaatusalueen leveyden kasvaessa.

  Mikä pitäisi olla sokea paksuus?

  Laadukas sokea alue valmistetaan useassa vaiheessa. Kasvikerros poistetaan ensin. Maaperän syvyys riippuu talon rungon leveydestä.

  Jos kasvikerroksen paksuus on puoli metriä, sinun on poistettava puoli metriä, jos tämä kerros on suurempi, esimerkiksi yksi metri, niin sinun on poistettava maata yhdellä metrillä.

  Maaperän vähimmäispaksuus, joka on poistettava sokean alueen sijoittamiseksi, on noin 40 cm. Kun maaperän pintakerros on poistettu, tiheämpiin savi- tai kalkkikivikerrokselle asetetaan hiekkaa, saviä tai hienoa murskattua 5-15 cm paksuista murskakiviä. hydro- ja termiset suojapinnoitteet.

  Viimeistelyaineina käytetään yleisesti asfalttia, asfalttibetonia tai sementtiä. Työn määrän, sokea alueen ja sen alueen kustannusten määrittämiseksi alustakerros (pohja) lasketaan kuutiometreinä ja ulompi lattia on neliömetreinä.

  Sokea korkeus

  Sokean alueen korkeus ympäröivän talon ympärillä ei ole tärkein suunnitteluparametri, ja se on vähäisemmässä määrin normalisoinut rakennusstandardeja. Pinnan kaltevuuden vuoksi tämä arvo on epätasainen suhteessa sivuihin.

  Sokean alueen pienin korkeus ulkoreunalla tulee olla 5 cm maan pinnasta, sokean sivulta sokean alueen korkeus nousee 1 - 20 cm riippuen valitusta rinneesta.

  Sokean alueen kaltevuuden SNIP-normit

  Sademäärän poistamiseksi ja pohjapohjan suojaamiseksi sokea alue on suunniteltu kaltevuuteen, kun taas pinnoitteen paksuus kellarikerrokseen on enemmän kuin vastakkaisella puolella. Rakennuskoodien mukainen kaltevuus on vähintään 10 ppm rakenteen suunnassa. Toisin sanoen kullekin mittarille sokean alueen leveydelle laskettu kaltevuus on vähintään 1 cm. SNIP: n mukainen suurin kaltevuusarvo on enintään 10 cm kutakin sokea ikkunan mittaria kohti.

  On suositeltavaa järjestää vedenottoaukot - kourut sokea alueen ulkokehällä. Tämän mallin ansiosta sedimentit poistetaan rakennuksesta turvallisella etäisyydellä ja siten rakenteen elämä kasvaa merkittävästi (lisätietoja talon vedenpitävyydestä talon ympärillä, voit oppia tästä artikkelista)

  Se on tärkeää! Rinteessä suunniteltaessa on otettava huomioon, että liiallinen jyrkkä kaltevuus voi aiheuttaa voimakkaita sadeveden virtauksia ja sokean alueen nopeaa eroosion ulkoreunoja.

  Katso videota siitä, miten tehdään sokea alue talon ympärillä:

  (5 ratings, average: 1.60 out of 5) Lataa.

  Korjaa sokea alue talon ympärillä - askel askeleelta ohjeita

  Talon ympärillä oleva sokea alue on olennainen osa rakennusta, joka suojelee säätiötä siitä tulevalta sadevedeltä. Se on vedenpitävä pinnoite, joka sijaitsee koko rakennelman ympäryksen ympärillä.

  Jonkin ajan kuluttua suojaava nauha voi murtua. Syynä tähän voi olla useita tekijöitä:

  • prosessin rikkominen sen asennuksen aikana;
  • luonnolliset tekijät;
  • rakennuksen sysäys.

  Tällaiset ilmiöt, kuten osittainen irtoaminen, halkeilu ja irtoaminen, osoittavat, että talon suojapäällyste on rutiininomainen.

  Harkitse sokean alueen hävittämiseen liittyvät seikat ja suojaavan nauhan korjauksen erityispiirteet.

  Korjauksen ominaisuudet

  On olemassa useita tyyppisiä sokeita alueita:

  Sen kunnostus riippuu valmistuksessa käytetyistä materiaaleista.

  Korjaaminen mukulakivi suojavyö liittyy korvaamaan sen vahingoittuneet alueet. Tämä edellyttää taltta ja vasaraa. Näiden työkalujen avulla deformoituneet kivet poistetaan rakenteesta. Kaada seos hiekkaa ja soraa tai murskattua raunaa tyhjään paikkaan kerroksen tasoittamiseksi, täytä sitten kaikki hyvin, kaada sementtilaasti ja laita kooltaan sopiva mukulakivi. Pienien halkeamien läsnä ollessa riittää, että ne suljetaan betonilla.

  Betonin suojakalvoja käytetään useimmiten sen kohtuuhintaisuuden ja positiivisten ominaisuuksien vuoksi.

  Korjaus betonikentistä on jaettu kahteen tyyppiin:

  1. Pienien yksittäisten aukkojen häivyttäminen.
  2. Suurien tuhoutuneiden alueiden korvaaminen kotona asuttamisessa.

  Pinnoitteen entistä suuremman muodonmuutoksen ja veden sisääntulon estämiseksi talon pohjalle korjaukset olisi suoritettava viipymättä heti virheiden havaitsemisen jälkeen.

  Vahingon poistamiseksi voit käyttää betonin ja rakennusliiman seosta, erikoismateriaaleja, kosteutta kestävää vaahtoa. Tartuntaan muodostuneisiin halkeamiin, tällaiset seokset nopeasti kovettuvat. On tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että sementti ei ole sopiva näihin tarkoituksiin, koska se ei kata koko halkeaman syvyyttä, vaan ainoastaan ​​sen yläosaa.

  Vahalla muodonmuutoksella ja sokean alueen syvän särkyvyyden läsnäollessa tehdään täydellinen tuhoutuneiden alueiden korvaaminen.

  Palauta asfaltti nauha, kaikki korjaavat alueet on purettava koko syvyydeltään. Tuloksena oleva kuoppa puhdistetaan ja sen pohja ja reunat käsitellään nestemäisellä hartsilla. Tämän jälkeen uusi kerros asfaltti peitetään ja tiivistetään telalla, kun taas uuden kerroksen on oltava vanha.

  Uuden pinnoitteen käyttöönotto on tehtävä reunasta kohti keskustaa. Tuloksena on vahvempi kahva.

  Sokean alueen palauttaminen laatasta merkitsee sen viallisen osan korvaamista. Ennen uuden tilalle uutta soraa tai hiekkaa lisätään syvennykseen, jonka jälkeen uusi laatta asetetaan.

  Jos tarve korvata suuri osa nauhasta, voit käyttää sekoitus hiekkaa ja sementtiä kuivassa muodossa käyttämällä juoksuttamista (liuos pannaan sementtiaseella paineilman paineen alaisena). Punnitsemisen jälkeen pinnat on kostutettava 14 päivän ajan.

  Tyypilliset virheet sokea alueen rakentamisessa

  Halu vähentää kustannuksia suunnittelun, rakennusmateriaalien ja teknologian valinnassa johtaa siihen, että pian suojatun nauhan rakentamisen jälkeen se on korjattava. Ja tulevat korjaukset vaativat suuria käteiskustannuksia.

  Tarkastele nauhan valmistuksessa yleisimpiä virheitä:

  1. Tasoituskerroksen puuttuminen johtaa suojan nopeaan liukumiseen. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä tehdä nauhan hyvä liitos perustukseen.
  2. Ohut tasoituskerros ja huono puristus aiheuttavat halkeilua ja halkeilua.
  3. Kaistaleen ja pohjan välisten pitkittäisten ja poikittaisten muodonmuutosten (lämpötilojen) puuttuminen - lämpötilahäviöiden ja maaperän liikkeiden vuoksi rakenne ei pysty sopimaan ja laajentumaan. Tämän seurauksena toipuminen voi olla tarpeen ensimmäisen talven jälkeen. Laajentimen voi olla taitettu ruberoidi kahdessa kerroksessa, jotka sijaitsevat pohjan ja betonin välissä.
  4. Hiekka- ja sora-kerroksen puuttuminen - kun betoni asetetaan suoraan maahan, maaperän kuluminen johtaa suojakaistaleen muodonmuutokseen.
  5. Kun nauhan paksuus laskee reunaa kohti, se tuhoutuu rakennuksen katosta virtaavan veden virtauksen vuoksi.
  6. Kourujen puuttuminen - sokean alueen pinta on hajonnut virtaavasta vedestä.
  7. Betoniliuskan vahvistamatta jättäminen - tässä tapauksessa rakenteen käyttöikä pienenee.
  8. Käytä hiutaleiden ja saven sekoituksen sokea alueelle - jäädytetyn saven vaikutuksesta, betoniosat voivat hiutaleina.
  9. Betonipäällystäminen ilman segmentoitumista johtaa koko nauhan nopeaan tuhoutumiseen.

  Kun tarvitset suurta remonttia

  Päätös siitä, että suojakaistat on korjattava, tehdään yksityiskohtaisen tutkimuksen jälkeen ja teoksen ja säätiön teknisen kunnon asettamiseksi.

  Pääasiallinen restaurointi suoritetaan, jos sokea alue on lähes täydellinen.

  Tällainen restaurointi sisältää:

  • päivityslevyt;
  • tyhjennysjärjestelmän korvaaminen tai palauttaminen;
  • vahvistuskehyksen korjaus;
  • vedenpitävyyden päivittäminen;
  • puhdistus sammaleikka ja jäkälä;
  • vanhojen teippien purkaminen tai uusien osien vaihto.

  Yhdessä alueessa olevat pienet halkeamat yhdistyvät yhteen vyöhykkeeseen, kirjoittaneet, ja sitten murskatut kivet kaadetaan tuloksena olevaan syvennykseen ja täytetään polymeeripäällysteellä.

  Uudistettaessa betonikerros kaadetaan edellisen suojakaistan tasolle, mikä takaa paremman otteen uudesta vanhalla.

  Usein näiden töiden kustannukset ovat hyvin suuret, joten on suositeltavaa suorittaa täydellinen sokeiden tilalle.

  Vaaditut materiaalit

  Sokean alueen korjaamiseksi sinun on käytettävä laadukkaita materiaaleja ja noudatettava selkeästi rakennustekniikkaa.

  Tarkastele luetteloa ja tarvittavien materiaalien määrää työn tekemiseksi suojakaistaleiden virheiden poistamiseksi.

  Betonin blindin korjaamiseksi (leveys 1 metri, paksuus 10 cm) tarvitset:

  Betonin valmistukseen (1 m2):

  • sementti M 500 - 32 kg;
  • seulonta tai murskattu kivi (5-10 mm) - 0,08 m3;
  • hiekka - 0,05 m3;
  • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
  • hiekka - 0,05-0,1 m3;
  • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;
  • rebar, halkaisija 6 mm - 12 mp;
  • vahvistava verkko 50x50, halkaisija 3 mm - 1 m2;
  • palkki 150x150, halkaisija 3 mm - 1m2.

  Kattovalaisimen (leveys 1 metri) korjaus kulutus 1m2:

  • savi - 0,05-0,1 m3;
  • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
  • hiekka - 0,15-0,2 m3;
  • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;
  • sementti M 500 - 10 kg;
  • seulottu hiekka - 2,5 - 10 kg;

  Tekniikka korjaa vähäisiä vaurioita

  Pienien halkeamien ja lastujen tiivistämisen tekninen prosessi koostuu seuraavista toimista:

  • suojuslinjan pinnan puhdistaminen uran tai haketuksen alueella;
  • matalat halkeamat käsitellään kahdella kerroksella syvä tunkeutuvassa alukerrosliuoksessa;
  • Vikojen tiivistys suoritetaan sementti-hiekkalaastilla suhteessa 1: 2. Työssä käytetään kuormalavaa. Puolen tunnin kuluttua halkeamien peittämisestä on tiivisteen paikka pyyhittävä puupalkilla ja kuivalla sementillä;
  • vikoja, kuten kuorinta, eliminoidaan puhdistamalla ja täyttämällä alueet, joiden koostumus on bitumimastista, asbestia ja kuonaa. On suositeltavaa käyttää koostumusta seuraavissa mittasuhteissa: 75% - mastista, 15% - asbestia, 10% - murskattua kuonaa. Kun se upotetaan pinnalle, kaada hiekkakerros.

  Korjaa sokea alue omilla käsillään

  Palautustöitä tehdään parhaiten alkukeväällä tai myöhään syksyllä, minkä jälkeen kaikki virheet paljastuvat parhaiten, ja betoni on levossa (ei laajene korkean lämpötilan ja auringonvalon vaikutuksen alaisena).

  On välttämätöntä seurata jatkuvasti suojakaistaleen tilaa ja tehdä ajoissa korjauksia. Tämä ei ole erityisen vaikeaa eikä vaadi paljon työtä ja osaamista rakentamisessa.

  Askel askeleelta

  Yksi sokeiden alueen ongelmallisimmista alueista on sen yhteyspaikka talon pohjaan. Noin puolet kaikista ongelmista tapahtuu, kun sokea irrotetaan säätiöstä.

  Jos irtoaminen on pieni, voit käyttää tiivistysainetta tai vedenpitäviä jauheaineita.

  Jos kyseessä on suuri aukko, on välttämätöntä poistaa se välittömästi, mutta se vie paljon enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa.

  Korjaamalla omia ammattilaisia ​​neuvoo suorittamaan tällaista työtä:

  1. Tyhjennä aukko hiekasta, maasta ja roskista.
  2. Täytä halkeamat betonilla. Kestävyydelle voit lisätä betoniteräsverkkoa betonisoitumisen aikana.
  3. Muutamaa päivää sen jälkeen, kun laasti on kovettunut, pinnalle tulee käsitellä pohjamaalilla ulkoista työtä varten.
  4. Ennaltaehkäisyä varten on suositeltavaa kaivaa 20-30 senttimetrin reikä ja täyttää se liuoksella.
  5. Halkeamien ja halkeamien poistamiseksi kannattaa käyttää sokean alueen rakentamiseen käytettävää materiaalia.
  6. Jos maaperän särkyä aiheuttavan suojaavan nauhan täydellinen tuhoutuminen on aiheuttanut tuhoutuneen osan purkamisen kokonaan, maaperä on poistettava tämän jälkeen ja vuorauskerros palautettava. Syvennyksessä savi leviää 20 senttimetrin kerroksella, sitten hiekkaa 10-15 senttimetrin kerroksella, joka voidaan kostuttaa ja tiivistää uudelleen. Hiekka peitetty kivillä tai rikkoutuneella tiilikerroksella 10 senttimetriä. Sitten rakennetaan muotti, ja betonia kaadetaan. Luotettavuutta varten korjattu alue peitetään vahvistusverkolla. Paremman yhteyden saavuttamiseksi vanhaa osaa on lisättävä 1-2 senttimetriä.

  Arvioidut kustannukset

  Sokean alueen palauttamisen kustannukset riippuvat työn käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista.

  Annamme budjetoinnin likimääräiset hinnat (esimerkiksi 1 m2: n materiaalin kulutus), kun työskentelet omalla kädelläsi.

  1. Betoni sokea alue:
   • betonin valmistus - 318 ruplaa;
   • tyyny - 340 ruplaa;
   • vahvistaminen - 180 ruplaa;
   • muotti - 800 ruplaa.
  2. Tilattu sokea alue:
   • tyyny - 420 ruplaa;
   • viimeistelykerros - 110 ruplaa;
   • kasvokerros - 2360 ruplaa.

  Asiantuntijoiden korjaaminen edellyttää suuria materiaalikustannuksia.

  Annamme arvioidut työmaksut (per 1 m2):

  • louhinta 25 senttimetrin syvyydelle kasvien fragmenttien poistamisella - 160 ruplaa;
  • hiekkakerros (korkeus 10 senttimetriä) - 500 ruplaa;
  • muottien rakentaminen ja laajennuskappaleen muodostaminen talon ympärille - 50 rupiaa juoksumetriä kohden;
  • 10 cm: n tyhjennyskerroksen täyttö ja tiivistys;
  • vahvistamisen silmäkoko 1x2 m - 50 ruplaa;
  • viemärien asennus - 100 ruplaa metriä kohden;
  • betonin kastelu 10 senttimetriä korkea kallistuskulman muodostamiseksi seinämästä reunaan - 1000 ruplaa.