Perustusten suojaus korroosiota, jäädytystä ja tuhoutumista vastaan

Korroosion vaikutus betoniin ja raudoitukseen

Huolimatta siitä, että nykyaikaiset betonit erottuvat suurella lujuudella, ne pysyvät alttiina erilaisille korroosiotyypeille. Useimmissa tapauksissa aggressiivisten kemiallisten ympäristöjen ja happojen ja emästen saastuttaman pohjaveden vaikutus on seurausta.

Älä myöskään unohda happaman sateen, joka usein kuuluu teollisuusalueille. Se hävitetään myös hitaasti, koska se altistuu sulfaateille, fosfaateille, klorideille ja muille vahvoille elektrolyytteille.

Jos pohja on rakennettu jäätymisvyöhykkeen yläpuolelle, siihen vaikuttaa myös voimakas paine jäädytetystä maaperästä, kerrosten epätasaista siirtymistä tapahtuu ja pohja muuttuu epämuodostumattomaksi.

Betonin korroosion tyypit

Betoniin kohdistuvat korroosioprosessit

 • Ensimmäinen näkymä. Betonin tuhoutuminen johtuu pohjaveden sisältämien erilaisten syövyttävien aineiden vaikutuksista. Alapinnan yläpinnan korroosion vuoksi sementtilaasti hitaasti liukenee. Myös pohjavesi voi sisältää veteen liukenevaa bikarbonaattia, mutta sillä on vahva alkalinen reaktio ja negatiivinen vaikutus betonin hiekkaan. Jos pohjaveden vaikutus vaikuttaa talvella jäätymisvyöhykkeen rajalla, silloin säätiö ei ole käytännössä mahdol- lista säästää.
 • Eräässä toisessa korroosiotyypissä esiintyy aineenvaihdunnan kemiallisia reaktioita, joissa kellunta-aineen täyttö hitaasti liukenee sekä vahvistuskerroksen tuhoutuminen. Siksi on ehdottomasti kiellettyä lisätä voiteluöljyä tai erilaisia ​​tyydyttyneitä rasvoja betonin kaatamisen aikana betonisekoittimien avulla.
 • Vaarallisin - kolmannen korroosion tyyppi. Se tapahtuu prosessissa, jossa betonisuolat korvataan metaboliatuotteilla, kuten merivedellä. Tällaisissa tapauksissa betonin huokosten mekaaninen laajeneminen, kantokerrosten hävittäminen ja hydraattien täyttäminen tapahtuu. Useimmissa tapauksissa tämä on sulfaattien ja karbonaattien tuhoamisen klassinen vaihe ja betonin korroosionopeus riippuu sen huokoisuudesta, lujuudesta ja läpäisevyydestä.

Jos otetaan huomioon kaikki mahdolliset betonin muodonmuutokset, on välittömästi selvää, että avainympäristö, jonka seurauksena pohja tuhoutuu, on pohjavettä ja sadevettä.

Siksi tärkein tapa suojata betonia syövyttävien ympäristöjen vaikutuksilta - on korkealaatuinen vedeneristys.

Sinun on myös alun perin rakennettava pohja jäädyttämisen raja-alueen alapuolelle.

Säätiöiden suojaaminen aggressiiviselta pohjavedeltä

Yleensä vaikutus säätiöön ei ole niin pinnallinen kuin monimutkainen.

Loppujen lopuksi on myös sisäisiä hetkiä, jotka johtavat myös tukirakenteiden tuhoamiseen. Tämä on esimerkiksi luonnollista ruostumista oleva metallivahvistus.

Jos vettä pääsee tunkeutumaan vahvikekerrokseen, sisäisen tuhoutumisen prosessia ei enää voida pysäyttää. Muodostunut rautaoksidi reagoi betonin osien kanssa, korvaa ne ja muodostaa suuria avoimia tiloja.

Metallin vahvistuskerroksen korroosion neutralointiavat

Betonin ja betoniteräksen korroosioon vaikuttavat tekijät, sen tyypit ja ennustaminen

 1. Perusrakenteen aikana kaikki lujitustangot tulee kaataa täydellisesti betoniin ja poistaa mahdolliset kosketukset ympäristön kanssa.
 2. Noudata vahvistuksen asennusohjeita, koska se on sijoitettava vähintään 2,5 cm: n etäisyydelle pinnasta.
 3. Kun kaatat betoniliuosta, irrota ilmataskut ja käytä vain pienen murto-osan soraa;
 4. Jos myös vahvistusta asennetaan maaperän jäädyttämisalueelle, betoniin lisätään erityisiä yhdisteitä ja kivennäisaineita, jotka estävät metallin korroosioprosessin. Ne kattavat myös itse metallin, jossa on paksu oksidikerros ja luo uuden suojauksen esteen.

On myös suositeltavaa lukea huolellisesti sementin koostumus, erityisesti sen määrälliset komponentit. Pääsääntöisesti on kiellettyä sallia kalsiumkloridin pitoisuus yli 2 prosentilla sementin kokonaismassasta.

Vaikka se on tärkeä mineraalikomponentti, se reagoi hiilidioksidin kanssa muodostaen liitua. Ja ajan mittaan, myös heikkojen happojen vaikutuksen kautta, se liukenee. Näin ollen raudoituksen tuhoutuminen on väistämätöntä, koska nestemäinen kalsiumkloridi on erittäin aktiivinen.

Jos sallitaan ylittää kalsiumkloridin pitoisuus, vain kapeat asiantuntijat voivat lopettaa säätiön tuhoutumisen ja rahoituskustannukset ovat valtavat.

Säätiön toissijainen suoja korroosiota vastaan

Yksinkertaisin tapa suojata betonirakenteita korroosiolta on maalaus.

Tällainen suoja edellyttää erityisten suojamaalien tai lakkojen käyttöä pohjan ulkopinnalle.

Pääsääntöisesti impregnointi tehdään tässä mahdollisimman suurelle syvyydelle, mutta on olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat betonin muodonmuutosprosessin pysäyttämiseen. Ensinnäkin se on:

 1. Korroosionestopinnoite ei aina takaa prosessin pysähtymistä;
 2. Ilman erityisiä estäjiä betonissa ulkoista pinnoitetta ei aina ole riittävän tehokas;
 3. Aikakertoimella on tärkeä rooli, koska pinnoitteita ei voida pysäyttää metallin sisäisen korroosion vuoksi;
 4. Impregnoinnin tehokkuus riippuu koostumuksesta ja koostumuksesta, joten on suositeltavaa käyttää nestemäistä seosta syvälle tunkeutumiseen materiaaliin. Toisaalta nestemäisten seosten kulutus on valtava ja viskooseja koostumuksia voidaan helposti soveltaa, mutta läpäisy on vähäistä.

Erityispiirteet perustuksen pohjan suojaamiseksi korroosiolta jäätymisvyöhykkeeltä

Tyypillinen järjestelmä säätiön suojaamiseksi pakastamiselta

Ottaen huomioon, että jäädytysalueella pudotus on erityisen altis haitallisille vaikutuksille, on sitten tarpeen valita suojaavat aineet ja koostumukset oikein.

Ensinnäkään tässä on välttämätöntä tehdä ulkopuolinen kyllästäminen roskaa kestävistä korroosionestoaineista. Ne valmistetaan kivennäisaineiden ja epoksihartsien pohjalta.

Betonin kyllästys syvyyslämpötilassa on oltava vähintään 10 cm ja raudoitus on sijoitettava vähintään 5 cm: n etäisyydelle pohjan ulkopinnasta.

Myös täällä on käytetty lujitemateriaalien polymeeripäällystystä ja betoniin lisätään kivennäisaineosia, jotka kestävät alhaisen lämpötilan pohjaveden vaikutuksia.

Suojan periaatteet

Masten asettaminen betonipohjalle

Tärkein betonin tuhoutuminen tapahtuu pääsääntöisesti kolmen avaintekijän vaikutuksen välillä: kosteus, elektrolyytit ja huurre. Siksi maaperän jäädyttämisalueella oleva betoni joutuu voimakkaaseen tuhoutumiseen, tällaisilla näköaloilla on tarpeen käyttää pakkasenkestäviä ja kosteutta kestäviä betoniseoksia.

Pohjaan kohdistuva korroosiosuojaus tehdään myös saatavuuden mukaan. Pylväsrakenteita ei käsitellä korroosionestoaineilla, vain oikean betonin valinta ja korkealaatuisen vedeneristyskerroksen läsnäolo voivat ratkaista ongelman.

Siten tässä vyöhykkeessä olevat betonit on suojattu kahdella menetelmällä kerralla: sisäisten rakenteellisten muutosten avulla betonin ominaisuuksilla ja ulkoisella käsittelyllä. Vain näiden menetelmien yhdistelmä voi pelastaa pohjan tuhoamiselta.

Erikoistuneissa rakennusliikkeissä voit aina ostaa orgaanisia ja mineraalisia lisäaineita, jotka lisäävät betonin lujuutta ja kestävyyttä ennen altistumista aggressiiviselle materiaalille.

On suositeltavaa suorittaa toissijainen käsittely kalliilla hydrofobisilla yhdisteillä sekä polymeeristen nestemäisten seosten avulla. Tällaisen suojan pääasiallisena tarkoituksena on täyttää ilmamuodostumat ja betonin huokoset aggressiivisten ulkoisten materiaalien vaikutusten kanssa kestävillä yhdisteillä.

Myös koostumusten levitysmenetelmässä muodostuu vahva suojakalvo itse betonipinnalle. Pinnoitetta käytetään vaiheessa, jossa perustetaan tai sen korjausvaiheessa.

Mikä on sisäinen säätiön suoja?

Erilaisia ​​lisäaineita betoniseoksessa

Se tehdään tulevan säätiön asettamisen vaiheessa. Yleensä suojan ydin - konkreettisen sekoituksen oikea valinta sekä ominaisuuksiensa lisääminen lisäämällä erityisiä ainesosia.

Kemialliset modulaattorit ovat nyt suosittuja, ja on suositeltavaa ostaa ja käyttää niitä tarkoituksellisesti. Esimerkiksi lignosulfonaattia käytetään betonin suojaamiseen pohjavedestä, jolla on korkea sulfaattipitoisuus.

Myös sementtipohjan tuhoutuminen voidaan lopettaa käyttämällä amorfista piidioksidia. Se on tavallinen muunnettu hiekka, valmistetaan kemiallisin menetelmin ja sille on tunnusomaista korkea hygroskooppisuus.

Betoniin piidioksidi korvaa kalsiumoksidin ja muodostaa happoille ja emäksille kestäviä silikaatteja. Ja elektrolyyttisten lisäaineiden käyttö nopeuttaa betonin kovettumisprosessia ja tuotemerkin vahvuutta, neutraloi oksidit.

Suosituimpia ja edullisimpia ovat sooda, kalium- ja alkalimetallibikarbonaatit.

Perusrakenteissa, joissa on suuri rakenteellinen lujuus maaperän jäädyttämisen alapuolella, käytetään laajasti kemiallisia lisäaineita, joilla on pehmitettävä vaikutus.

Mylonaft parantaa vedenpitävyyttä ja roiskeenkestävyyttä, ja sulfiitti-hiiva-sidos edistää nopeaa kovettumista. NGL-94-silikoniliuos lisää välittömästi jäätymisvastusta kolme kertaa.

Korroosionestoaineiden perustusten ulkokäsittely

Impregnointiseoksen käyttö betoniin

Tässä käytetään aktiivisesti seuraavia materiaaleja ja koostumuksia:

 1. Aerosol ohut pinnoite lakalla tai maalilla.
 2. Mastinen päällyste.
 3. Liitetyt elokuvat.
 4. Polymerivuoraus.
 5. Nestemäinen kyllästys.
 6. Hydrofobointimenetelmä.
 7. Biosidisten formulaatioiden käyttö.

Maalipinnoitteet suojaavat altistumiselta nestemäisille ja kaasumaisille väliaineille. Tällainen kalvo suojaa vain betonia ulkoisilta tekijöiltä, ​​se toimii myös mikro-organismien ja jyrsijöiden esteenä ja neutraloi myös kosteuden vaikutukset.

Epoksihartseihin ja bitumiin perustuvat mastit ovat nyt hyvin suosittuja. Yhdisteet levitetään harjalla tai ruiskulla, kuivausaika riippuu koostumuksesta ja ympäröivästä lämpötilasta, betonin tunkeutumisen syvyys riippuu sen rakenteesta ja voi olla jopa 10 cm tai enemmän.

Liimauskalvoja suositellaan käytettäväksi maaperässä, jossa on runsaasti pohjavettä, sekä teollisuusyritysten läheisyydessä, joissa on runsaasti aggressiivisia jätevesiä. Esimerkiksi pylväspohjaiset pohjat, upotettu veteen, liimataan lisäksi polyisobutyleenikalvoilla ja levyillä.

Polyeteenikalvo ja valssattu maaöljybitumi (kattohuopa) ovat myös erittäin tehokkaita.

Kuinka lisätä säätiön vedenpitävyyttä?

Veden vaikutus betoniin

Kaikki olemassa olevat menetelmät betonin suojaamiseksi syövyttäviltä vaurioilta eivät ole tehokkaita, jos pinta on huono vedenpitävä. Siksi sinun on ensin parannettava säätiön vedeneristysominaisuuksia, ja tähän tarkoitukseen käytetään erityisiä vettä hylkivä aineita:

 • Jauheet: bentoniitti, polymeeriemulsio.
 • Suolat: metalleja stearaateista ja oleaateista.
 • Pehmittimet - hartsit.
 • Kovettumisaktivaattorit - kloridit

Näin ollen betonirakenteen suojaaminen on erityisen tärkeää koko rakennelman luotettavuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Vedeneristys levitetään paksulla kerroksella vähintään 15 cm: n korkeudella alustasta ja nousee maan yläreunaan.

Tällaisia ​​tarkoituksia varten kateaine, mänty ja kalkki ovat erinomaisia. Kaikki valmiin päällysteen lisäksi kyllästetty antiseptisilla aineilla.

Pohjan ja jalustan lämmitys - keinot suojata säätiö jäädytykseltä

Säätiö on eräänlainen tyyny, joka ei salli talon seinämien lakkauttamista eri tekijöiden vaikutuksesta. Näistä tekijöistä ovat maaperän jäädytyksen syvyys, pohjaveden sijainti, maaperä, maasto, rakennettu mökki tai mökin arvioitu paino. Viimeistä roolia ei pelata täällä ja yksityisen talon omistajan taloudellinen kapasiteetti.

Se on merkittävä osa näistä tekijöistä, jotka johtivat tällaisten erilaisten säätiötyyppien esiintymiseen. Ja kukin niistä omalla tavallaan johtaa lämpöä rakennuksesta ulkopuolelle ja sisälle. Ja siksi se vaatii talon säätiön ja kellarin lisäeristystä. Tämä koskee niitä, jotka epäilevät, onko perustana lämmetettävä.

Talon perustuksen lämmittäminen omalla kädellä

Eristys säätiölle - valitut parametrit

Se riippuu eristeen tyypistä: säätiön eristeen paksuudesta, työn suorituskyvyn teknologiasta ja kyvystä tehdä eristys omilla käsillään. Siksi sinun on valittava eristys, joka:

 • ei kerää kosteutta. Koska pohjan eristys on tavallisesti valmistettu ulkopuolelle, lämmöneristysmateriaalin valinnassa ne hylkivät eristeen hygroskooppisuus. Sokean alueen ja pohjan lämmittäminen (kellari) voidaan suorittaa jäykällä, löysällä tai puhallettavalla eristyksellä, mutta ei pehmeällä, kuten mineraali- tai basalttivilla. Tämä johtuu siitä, että säätiö on useammin kuin rakennuksen muut elementit kosketuksissa kosteuteen, joka tulee eri puolilta. Ja villa on hyvin hygroskooppinen, joten se imeytyy helposti kosteuteen ja samalla menettää ominaisuutensa.
 • Se on erittäin mekaaninen puristuslujuus. Useimmissa tapauksissa säätö on täynnä maata, joten eristeen on kestettävä tällaisen kuorman;
 • jolla on alhainen lämmönjohtavuuskerroin. Mitä alhaisempi tämä kerroin on, sitä enemmän lämpöä jää eristetyssä rakennuksessa;
 • on pitkä käyttöikä. Pohjakerroksen lämpenemistä koskevat työt ovat melko monimutkaisia ​​työpaikan valmistelun kannalta. Ihanteellisessa tapauksessa ne olisi suoritettava rakennuksen aikana. Tämän seurauksena, mitä pidempi eristeen käyttöikä, sitä kauemmin sitä ei tarvitse tarvita uutta eristystä.

Eristeen tyypit perustuksiin - ominaisuudet ja ominaisuudet

Voit eristää säätiön käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja. Tarjoamme sijoittaa ne kustannuksella:

1. Hiekka

Lämpeneminen tapahtuu talon rakentamisen vaiheessa. Tämä on halvin tapa lämmittää. Valitettavasti sen tehokkuus on nolla. Koska hiekka ei pysty pitämään lämpöä.

2. Laajennettu savi

Tämä materiaali ei pysty keräämään kosteutta. Tekniikan eristysalustalla tällä tavalla on kaksi suuntaa.

Ensinnäkin slaydite voidaan täyttää muotin keskellä, jopa asennusvaiheessa. Tämä menetelmä yksinkertaistaa kaatamista, vähentää betonin kulutusta ja parantaa säätiön eristysominaisuuksia. Mutta tekee sen hauraammaksi.

Toiseksi, savirauta kaadetaan kaistaleen alapuolelle. Niinpä se kaadetaan paljon, ja tuloksena on lämmön menetyksen väheneminen paitsi pohjan, myös talon tai kellarikerroksen läpi.

3. Vaahtomuovi

Ammattilaisten kielellä sitä kutsutaan PSB (vaahtomuovi polystyreeni jousitus painoton) tai PSB-S (vaahto polystyreeni jousitus painoton itsestään sammuva). Tämä näkyy materiaalin merkinnöissä. Se on palloja, joka koostuu palloista. Pallojen sisällä on ilmaa, joka antaa materiaalin eristysominaisuudet. Kellarieristeen vaahto voidaan tunnistaa suosituimmasta tyypistä. Tämä johtuu sellaisista materiaaliominaisuuksista kuin matala lämmönjohtavuus, absoluuttinen ei-hygroskooppisuus. Alhainen hinta, saatavuus ja helppokäyttöisyys.

4. Penoplex

Tieteellinen nimi on ekstrudoitu polystyreenivaahto. Kuten näette, vaahtomuovin ja vaahtomuovin nimet ovat samankaltaisia ​​ja heijastavat niiden valmistuksen tekniikkaa. Samaan aikaan sen valmistustekniikka on monimutkaisempi. Mutta penoplex voidaan kutsua progressiivisempi kuin vaahto. Koska häneltä riistetään sen tärkeimmät haitat. Materiaali on tiheämpi, mikä tarkoittaa, että sillä on suurempi mekaaninen puristuslujuus. Hän ei pidä polttamassa. Sen hajoaminen maaperässä on vähintään 100 vuotta. Järjestelmän läsnäolo "groove-harjalla" yksinkertaistaa asennusta ja poistaa saumojen läsnäolon.

Miinuksista voidaan sanoa, että kellarikoneen eristys on kalliimpaa kuin vaahtomuovilla.

5. Polyuretaanivaahto (PPU)

Kallein, mutta myös tehokkain tapa eristää säätiö tänään. Pohjan lämmitys polyuretaanivaahdolla on yksinkertainen. Tämä ruiskutettu eristys on yksinkertaisesti levitetty ruiskun seinälle. Polyuretaanivaahdon käyttö estää monia vaiheita. Esimerkiksi saumat, tasoitus pohjaan. Lisäksi, kun tätä eristysmateriaalia käytetään, voidaan säätiön eristys ja vedeneristys suorittaa samanaikaisesti.

Molempien tyyppisten polystyreeni-suosiota suosittaen, pidemmekö tarkemmin lämpöeristyksen tuottamisessa ekstrudoitu polystyreenivaahto.

Pohjan lämmitin laajennetulla polystyreenillä

Asennustekniikka koostuu peräkkäisistä vaiheista:

 • työpaikan valmistelu. Se koostuu pohjan kaivamisesta. Pienimmän syvennyksen on vastattava kellarin syvyyttä. Ihannetapauksessa kaivaa maata pohjan koko korkeudelle. Leveyden osalta määritetään lisäämällä eristeen paksuus ja mukavan työskentelyn edellyttämän tilan leveys.
 • emäksen valmistaminen. Avoimen perustuksen on kuivuttava. Lämpimässä kaudessa kestää noin viikko. Viileässä - jopa 2 viikkoa. Termi riippuu säätiön säästä ja kosteudesta. Kuiva pinta saattaa tarvita lisäkäsittelyä. Joten, suuret halkeamat on suljettava liuoksella, ja pienet puhalletaan vaahdolla. Vakavasti epämuodostunut säätö tulisi tasoittaa. Tämä vähentää materiaalin kulutusta ja poistaa mahdollisuuden epätoivottaviin ilmareikiin eristeen ja pohjan välillä;
 • pohjan pohjustus. Ohita tämä vaihe ei ole sen arvoista. Ensinnäkin pohjamaali suojaa pohjaa kosteudelta, ja siksi tuhoamiselta. Toiseksi se lisää pinnan tarttumista. Näin ollen suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon liima kiinnittyy voimakkaammin pinnalle.
 • kellarin vedeneristys. Käytetyt materiaalit ovat okleechnaya -eristys (bitumi, geotekstiilit), päällystys (mastinen), rappaus (perustuu polymeerisementtilaastiin). Esimerkkejä niiden käytöstä kuvassa.
 • Styroksijalusta. Asennus tehdään liimaliuoksella tai liimavahvalla polystyreenivaahdolla.
 • viimeistely. Eristyksen suojaamiseksi ultraviolettisäteilyn ja muiden ympäristötekijöiden haitallisilta vaikutuksilta on välttämätöntä sulkea se viimeistelyaineella. Tai sulje muovikelmu tai kattohuopa ja vain sitten nukahtaa maapallon.

Erilaisten pohjien lämmittäminen

Ottaen huomioon eristys, kuvastaa lyhyesti sen tyyppisten kellarikerrosten eristystä, jonka tärkeimpiä ovat:

- monoliittinen vyö;
- matala syvyysnauha.

 • columnar
 • nukka
 • Pile ruuvi
 • Levy (kelluva)

  - glubokozaglublenny laatta;
  - matala syvyyslevy.

  Lisäksi eristyksen valintaan ja sen asennuksen tekniikkaan vaikuttavat syvyys: voimakas, matala ja haudattu. On tärkeää ottaa huomioon tällainen parametri kuin materiaali, josta säätiö on tehty: tiili, puu, rauta. Näiden materiaalien erilaiset ominaisuudet johtavat siihen, että ne suorittavat eri lämpöä.

  Nauhapohjan lämmitys

  Tällaista perustusta käytetään korkeajärjestelyissä tai raskasrakenteiden rakentamisessa. On selvää, että rakenteen vakavuus kykenee kestämään vain betonirakenteen monoliittista seinää. Betoni ei kuitenkaan pysty säilyttämään lämpöä rakennuksen sisällä. Nauhatulostus on suositeltavaa lämmetä järjestelyn vaiheessa. Koska kaivaa syvä, leveä ja pitkä kaivanto pitkä ja hankala. Teippityypin monoliittisen perustan eristys tekniikka riippuu eristetyypistä ja annetaan edellä.

  Matala perustusten lämpeneminen on hieman erilainen.

  Tämä johtuu järjestelyn syvyydestä. Lämpöhäviön estämiseksi matalalla pohjalla on välttämätöntä paitsi eristää se pystysuoraan, myös suorittaa lattialämmitys, jotta maaperän jäädytys ja talon perustus voidaan poistaa. Useimmiten pystysuora ja vaakasuuntainen eristys suoritetaan käyttämällä sardeldiota, joka nukahtaa kuopassa perustusten välillä.

  Sarakepohjan lämmitys

  Sitä pidetään luotettavimpana perustana. Sitä käytetään matalarakenteisiin rakenteisiin. Valmistusmenetelmän mukaan se on samanlainen kuin nauha. Mutta sen lujuuden lisäämiseksi käytetään betonipylväitä. Ne on asennettu kulmiin, tukiseinien ympärille ja sisäseinien risteykseen. Ennen kuin aloitamme tällaisen säätiön lämmittämisen, on välttämätöntä poistaa tukien väliset aukot. Tätä varten tehdään säätöriskit. Puiset tai metallirakenteet, jotka yhdistävät tuet.

  Laajennettu savi täyttyy muodostuneiden solujen keskelle. Mikä itsessään on hyvä eristys. Ulkopuolella urat ovat vesitiiviitä ja liimattu polystyreenivaahdolla. Tai polyuretaanivaahtoa levitetään niihin. Seuraavaksi eristys suljetaan kalvolla ja täytetään maalla tai päällystetään viimeistelyaineella.

  Paalun perustuksen lämmitys

  Tämäntyyppisen perustuksen spesifisyys on se, että rakennus on pystytetty paikoille - pystytuotteita, jotka on peitetty betonilaatalla. Se on välttämätöntä maaperälle, jolle on tunnusomaista erityinen epävakaus. Sitten on tarpeen syventää paalut ja asentaa ne vankalle pohjalle. Pihdeissä on grillage, johon rakennuksessa on todella rakennettu.

  Rostverk voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista (katso kuva).

  Pohjarakenteen eristyksen perusteella paalut on epäkäytännöllinen. Kuitenkin suojaava grillata vähentää lämpöhäviötä.

  Perustuksen huuhtelu lämmitetään käyttämällä mitä tahansa lämmöneristysmateriaalia, joka täyttää luotettavuuden, lujuuden ja kestävyyden vaatimukset.

  Kierrä pohjaeristys

  Olisi oikein kutsua tämän nimikkeen kuvaus "porausruuvin eristyksen eristys"

  Sen erityispiirre ruuvien käytössä, paalun roolin toteuttaminen. Tämän tyyppisen säätiön suosio johti ruuvien paalujen yksinkertaisuuteen ja nopeuteen. Sitä käytetään epävakaissa maissa ja väliaikaisten rakenteiden rakentamisessa. Säätiön lisäsäätö on samanlainen kuin kasa. Siksi porausruuvin eristys suoritetaan samalla tavalla. Ja lämpeneminen on grillata. Eristetään väliaikaiset rakennukset useammin kuin ei ole tarkoituksenmukaista.

  Pohjalevyn lämmitys

  Laattojen pohjan olemus koko rakennuksen alapuolella olevan yhden monoliittisen levyn järjestelyssä. Tämä aiheuttaa erityistä lähestymistapaa sen sääennusteeseen. Nimittäin, sinun on eristettävä levyn koko pinta ja rakennuksen aikana. Lisäksi on toivottavaa useissa kerroksissa johtuen maan läheisyydestä. Työjärjestys on seuraava: hiekkaa kaadetaan maahan, sitten geotekstiilit, kerros betonista ja vedeneristyskerros asetetaan. Laajennettu polystyreeni asetetaan tähän tyynyyn tai kaadetaan laajennettu savi. Sulkee vedenpitävyyden uudelleen. Vain tämän jälkeen voit varustaa laatan - betonipohjan rakenteen. Kuvassa kuvataan eristyksen teknologiaa ja teosten järjestystä.

  johtopäätös

  Tässä kenties kaikki tämä koskee kellarikerroksen erityispiirteitä riippuen sen tyypistä ja tyypistä eristyseristykseen. On huomattava, että add-in, ts. materiaali, josta rakennuksen kantavat seinät on tehty, vaikuttaa vähäpätöisesti eristysprosessiin. Täten puutalon, autotallin tai tiilen asuinrakennuksen kellarikerroksen eristys on sama ja riippuu vain lämpöhäviön vähentämisvaatimuksista.

  Säätiöiden suojaus pakkasuuntaisen muodonmuutoksen varalta

  Maaperän kuumenemisen syyt

  Talvikauden päätyttyä halkeamat näkyvät usein mökeissä julkisivuissa ja kellareissa, ovenkehykset ovat vääristyneet tai halkeamat näkyvät ikkunoiden kehyksissä. Näiden ongelmien syy useimmissa tapauksissa on perustusten pohjan liikkuminen, jonka aiheuttavat maaperän pakkastumisen voimat, jotka johtuvat maaperän tilavuuden kasvusta pakastamisen aikana.

  Käytännöllisesti katsoen kaikki maaperät (paitsi kivet) voivat altistua pakkaselle, mutta tämä puute on luonteenomaista savi-maaperä (paikat, savet, hiekkasaumot, hienot ja sitkeät hiekat) sekä hiekka-saviä sisältävät hiekat. Soraa, karkeaa ja keskipitkistä hiekkaa, jotka eivät sisällä sitsi-savea hiukkasia, pidetään tulenkestävänä. Kuten jo todettiin, pienimpiä murtu- ja savipartikkeleita sisältävät maaperät altistuvat pakkaselle. Suuret ja keskisuuret hiekat verrattuna näihin hiukkasi sitoo vettä hyvin. Jäädytettäessä veden kyllästynyt massa kasvaa voimakkaasti tilavuudeltaan, alkaa painaa maan rakenteita ja työntää ne pois maasta. Jäätymisen vaurioitumiset johtuvat vaikutuksesta ns. Normaalien ja tangentiaalisten voimien rakenteeseen. Ensimmäiset syntyvät säätiön alapuolella jäätymisen ja talteenoton voimakkuuden kasvun seurauksena, toinen - maaperän pystysuoran siirtymisen vuoksi, jäädytettynä perustuksen sivupinnoille tai kellari seinille. Lisäksi jäädytetty maaperä, joka on kasvanut tilavuudella, alkaa painaa pystysuoraan kellareiden seinien pintaan aiheuttaen perustan muodonmuutoksen vaakatasossa.

  Kireysprosessia tehostetaan lisäämällä maaperän kosteuspitoisuutta sademäärän (erityisesti raskas syksy sateiden) seurauksena, kosteuden kapillaarinen nousu ja pohjaveden nousu. Moskovassa 80 prosenttia kaikista maaperistä kuuluu talteenottoluokkaan ja niiden talven jäätymisen syvyys voi olla 1,4 metriä. Siksi perustusten suojaaminen, putkien asentaminen maan alla, asfaltilla tai laattoilla peitetyt alueet sekä sisäänkäynnit epämuodostumien, jotka johtuvat pakkasuihkun voimista. Jäätymisen vaikutuksen vähentäminen maanalaisiin rakenteisiin talon rakentamisen ja korjauksen aikana on suositeltavaa toteuttaa seuraavat toimenpiteet (taulukko 1).

  SÄÄTIÖJEN SUOJELU POISTAMISESTA

  Jäätymisen tapauksessa maaperän tilavuus rakennusten ja rakenteiden perustuksissa voi olla erittäin kielteinen vaikutus niiden lujuuteen ja tietyissä tapauksissa johtaa rakennusten rakenteiden hävittämiseen. Jäätyminen ilmenee maaperän epätasaisessa kohotuksessa johtuen jäälinssien ja välikerrosten muodostumisesta, jotka sulamisen jälkeen aiheuttavat hajoamisen, epätasaisen saostumisen ja alustan vahvuuden.

  Maaperä luokitellaan pakkasvaunun vaara-asteen ja mahdollisen syvyystason arvioinnin mukaan rakennesuunnittelustandardeilla (SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet"). Tämän luokittelun mukaan kaikki savi-, hieno- ja silkkihiekka sekä sileä-savi täyttämättömät maaperä luokitellaan talviaikaan. Kuivassa tilassa luetellut maaperät luokitellaan käytännöllisesti katsoen purettaviksi. SNiP-suositukset vähenevät erilaisten maaperän pakkojen normatiivisen syvyyden määrittämiseksi ja sopivan merkinnän määrittämiseksi perustan jalustan asettamiseksi.

  Rakennusten ja rakenteiden heikentämisen syiden kehittymisen syyt voivat olla:

  • Liiallinen maaperän kostutus;
  • Liiallinen jäätymissyvyys ennusteeseen verrattuna;
  • Tapoja työskennellä "nolla" -syklin avulla;
  • Käyttötapaan tai rakennusvaiheeseen liittyvät ehdot;
  • Toimenpiteiden tehottomuus, joilla pyritään poistamaan routaantumisen vaikutukset.

  Nämä tekijät vaikuttavat sekä yhteen että erilaisiin yhdistelmiin. Usein hätätilanteiden syy on säätiöiden suunnittelu, joka perustuu kenttätekniikan ja geologisten tutkimusten materiaaleihin, olettaen, että maaperän ominaisuudet eivät muutu rakennusten ja rakenteiden rakentamisen ja käytön aikana (ilman riittävän kohtuullista ennustetta).

  Kuva 1.
  Pohjalla on pinta
  teräsbetonilaatta:
  1 - levy;
  2 - hiekka tyyny;
  3 - nabetonka;
  4 - sokea alue

  Kuva 2.
  Esimerkki säätölaitteesta:
  1 - monoliittinen säätiö
  teräsbetonipalkki;
  2 - maadoitettu betonilohko;
  3 - sokea alue;
  4 - täyttö ja täyttö
  epätasaisesta maasta;
  5 - viemäriputki;
  6 - lämmöneristys
  levyn vaahdosta;
  7 - pinnoitus pintavedestä (muovikalvo)

  Jäätymisen estämismenetelmät

  Perinteisen keinon jäädyttämisestä johtuvien rikkomusten ehkäisemisen perinteisten menetelmien ohella äskettäin on ollut uusia tapoja vastustaa tätä kielteistä luonnollista ilmiötä. Useimmissa tapauksissa tällaisten teknisten ratkaisujen syntyminen riippuu taloudellisesta toteutettavuudesta, halusta alentaa perusrakenteiden monimutkaisuutta ja ajoitusta.

  Jäätymisprosessin uhalla, termokemiallisella, insinööri- ja talteenotolla, rakentamisella ja rakentamisella, teknisellä lämmöneristuksella, lämmityksellä (lämmityksellä) ja muilla toimenpiteillä toteutetaan. Teknisiä ratkaisuja valittaessa otetaan huomioon rakenteen tai rakennuksen merkitys sekä tekniset prosessit ja niiden toimintaedellytykset. Etusija annetaan sellaisille toimenpiteille, jotka näissä olosuhteissa ovat taloudellisimmat ja tehokkaimmat. Joten esimerkiksi jos on tarpeeksi halpoja inerttejä aineita (hiekkaa, soraa, roskaa tai muuta painolastia), maaperää voidaan korvata pohjan pohjalla 2/3: n jäädyttämisvyöhykkeellä tyynyllä ja täyttää sinusien ulkopuolelta ei-vaahtoavilla materiaaleilla.

  Rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa, rakentamisessa ja käyttämisessä pinnan, ilmakehän ja teollisuuden veden poistoa varten olisi tarjottava pystysuora asettelu, myrskynpoistot, viemärin ovet tai lokerot. Korkealla pohjaveden pinnalla tyhjennyslaite on hyödyllinen. Veden stagnoitumista rakennusaineissa ei saisi sallia, ts. On tarpeen järjestää järjestelmällinen poisto. Maaperän epätasaisen kostutuksen vähentäminen alustalla voidaan saavuttaa asentamalla vedenpitävä sokea alue (rakennuksen suositeltu kaltevuus on 3%). Maaperän kallistamisessa ei ole hyväksyttävää luoda lähelle lammet, lammet tai muut hydrauliset rakenteet. Etäisyys vesipatsasien, nielujen jne. Tulisi olla vähintään 20 m.

  Venäjän Luoteis-Venäjän alueen normaalien ja tangentiaalisten vetovoimien vaikutuksesta voidaan varmistaa kahden tai useamman kerroksen korkeusrakenteiden tiheys, kun ulkoseinien perustan jalka on alle jäätymisrajan ja alle puolet sisäseinistä. Tämä vahvistaa monivuotisen kokemuksen tällaisten rakennusten rakentamisesta ja toiminnasta.

  Tällaisissa rakennuksissa vaara säilyy, kun perustuksia ei ole täysin kuormattu talvikaudelle (esimerkiksi rakennus ei ole vielä valmistunut eikä eristetty). Tällöin on toteutettava erityistoimenpiteitä keskeneräisen rakennuksen tai rakenteen suojelemiseksi (tilapäinen tai pysyvä eristys sahanpurusta, kuona, lumi jne.). Tarvittaessa voit järjestää keskeneräisen rakennuksen sähkölämmityksen tai sisäisen lämmityksen.

  Rakennustyössä on tapauksia, joissa rakennetaan tilapäisiä turvakoteja kuumien talojen muodossa kuumennuksen järjestämisellä (lämmittimet, sähkölämmittimet, metalliset uunit jne.). Kohtuullisten energiankulutusten yhteydessä järjestetään säätiöiden maaperän jäädyttämisen seuranta. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kellarin eristämiseen.

  Kuva 3.
  Pilarin perusta
  putkien avulla
  puupaneeliin:
  1 - putki;
  2 - betonipannu;
  3 - ankkuri, joka on tehty nauhateollisuudesta;
  4 - puutavaran alapäällyste;
  5 - zabirka;
  6 - kiinnitys - ja kiinnityspultit

  Jäätymisvoimien vaikutusten vähentäminen

  Matala- rakennuksille, joissa on kevyesti kuormitetut perustukset, on ryhdyttävä toimenpiteisiin, joilla pyritään vähentämään pakkasen voimistumista. Jotta täyteaineiden jäädyttämisen aikana muodostuvien tangentiaalisten vetovoimien voimakkuuden vähentäminen perustusten pinnalla olisi:

  • Yksinkertaisimpien muotojen perustusten rakentaminen vähimmäisleikkausalueella;
  • Etusija pylväs- tai paaluperustan aikaansaamiseksi perustuspalkkien kanssa;
  • Pienennä maaperän jäädyttämistä perustuksilla;
  • Antakaa säätiöiden ankkurointi maaperän kerrokseen kausiluonteisen jäädytysmerkin alapuolelle.
  • Vähennä maaperän jäädyttämistä syvyyteen eristysmateriaalien pohjalla;
  • Levitä laastia ja kääreitä;
  • Suorittavat asianmukaiset toimenpiteet kuorman lisäämiseksi tangentiaalisten vetovoimien kompensoimiseksi;
  • Tee täyttävä tai osittainen korvaus kuohuva maaperä ei kuorinta.

  Rakentamisessa matalaa rakennusta energia- ja maatalouskäyttöön (ks. Maanrakennuksen perustaminen) maaperään, levyt tai aurinkotuoleja olevat betoniperustukset käytetään ilman syventämistä. Tämä menetelmä vähentää merkittävästi rakentamisen kustannuksia ja varmistaa kokeellisten testien perusteella rakennusten ja teknisten laitteiden käyttökelpoisuuden. Tällöin poistetaan täysin roiskeen hehkulangan tangentiaalisten voimien vaikutus.

  Aurinkotuoleina voidaan käyttää betonipalkkeja, lattiapaneeleja, tie- ja lentopeltiä, paaluita jne. Lezhny ja laattoja asetetaan rinnakkaiseen hiekkavalmisteeseen, jonka paksuus on 150-200 mm.

  Tällaisten perustusten monoliittinen toteutus on suositeltavaa asettaa vesipitoiseen kalvoon hiekkakäsittelyyn ennen betonisekoitusta, jotta poistettaisiin sementtimaidon vuoto betonista. Yleensä 150-200 mm paksujen laattojen vahvistamiseen tarvitaan asuntorikonttoreilla kaksinkertainen vahvistus, jonka läpimitta on 10-12 mm, jonka korkeus on 200-250 mm sekä teräslaatan taso, joka on 3-4 tangon halkaisija 10 mm. (katso kuva 1).

  Mielenkiintoisia ratkaisuja suomalaisen teknologian (esim. PAROC) rakenteiden "nolla" -syklin suunnitteluun, jossa on vaahtolevyn pohjan lämpöeristys. Esimerkki tällaisten säätiöiden rakentamisesta voi toimia yhtenä Zelenogorskin kaupungin (Leningradin alue) mökeistä. Pohjakerrosta edustavat silty hiekka (kelluva), pohjaveden taso on noin 1 m alle nollan. Normaali jäätymissyvyys 1,4 m. Rakennus on yksi tarina, jossa on ullakkokerros. Seinät 300 mm paksuisesta vaahtobetonista, päällekkäin puupalkkeihin. Talvella rakennus voi olla jonkin aikaa ilman lämmitystä. Tässä erilaisten tekniikoiden osoittamiseksi on tavanomaisesti esitetty huomattavasti enemmän torjuntatoimenpiteitä kuin todellisessa hankkeessa (ks. Kuva 2).

  Huomionarvoista on ratkaisu kevyille rakennuksille (paneelitaloille), kun on tarpeen leikata huomattavasti heikosti veteen kyllästyneitä maaperää (ks. Kuva 3). Tällaisilla pohjalla on sileä pinta, jonka avulla voit selviytyä onnistuneesti kohoavista tangentiaalisista voimista ja syvyydestä, joka on jäätymisen alapuolella, mikä eliminoi normaalien painovoiman vaikutuksen. Tangentiaalisten vetovoimien vähentäminen voidaan saavuttaa päällystämällä tai korvaamalla ylempi kerros toisella maaperällä, joka on vähemmän aktiivinen laskostuksen aikana, ts. Vaihtoehdot ovat mahdollisia.

  Kaikki edellä mainitut eivät teeskentele täydellistä tietoa asiasta. Kirjoittaja pyrki muistuttamaan lyhyesti sellaisten menetelmien ja tekniikoiden olemassaoloa, joita kehitetään rakennusten, rakenteiden ja rakenteiden suunnittelussa, rakentamisessa ja käyttämisessä.

  Kuinka suojata säätiö tuholta

  Perustusten suojaus korroosiota, jäädytystä ja tuhoutumista vastaan

  Korroosion vaikutus betoniin ja raudoitukseen

  Huolimatta siitä, että nykyaikaiset betonit erottuvat suurella lujuudella, ne pysyvät alttiina erilaisille korroosiotyypeille. Useimmissa tapauksissa aggressiivisten kemiallisten ympäristöjen ja happojen ja emästen saastuttaman pohjaveden vaikutus on seurausta.

  Älä myöskään unohda happaman sateen, joka usein kuuluu teollisuusalueille. Se hävitetään myös hitaasti, koska se altistuu sulfaateille, fosfaateille, klorideille ja muille vahvoille elektrolyytteille.

  Jos pohja on rakennettu jäätymisvyöhykkeen yläpuolelle, siihen vaikuttaa myös voimakas paine jäädytetystä maaperästä, kerrosten epätasaista siirtymistä tapahtuu ja pohja muuttuu epämuodostumattomaksi.

  Betonin korroosion tyypit

  Betoniin kohdistuvat korroosioprosessit

  • Ensimmäinen näkymä. Betonin tuhoutuminen johtuu pohjaveden sisältämien erilaisten syövyttävien aineiden vaikutuksista. Alapinnan yläpinnan korroosion vuoksi sementtilaasti hitaasti liukenee. Myös pohjavesi voi sisältää veteen liukenevaa bikarbonaattia, mutta sillä on vahva alkalinen reaktio ja negatiivinen vaikutus betonin hiekkaan. Jos pohjaveden vaikutus vaikuttaa talvella jäätymisvyöhykkeen rajalla, silloin säätiö ei ole käytännössä mahdol- lista säästää.
  • Eräässä toisessa korroosiotyypissä esiintyy aineenvaihdunnan kemiallisia reaktioita, joissa kellunta-aineen täyttö hitaasti liukenee sekä vahvistuskerroksen tuhoutuminen. Siksi on ehdottomasti kiellettyä lisätä voiteluöljyä tai erilaisia ​​tyydyttyneitä rasvoja betonin kaatamisen aikana betonisekoittimien avulla.
  • Vaarallisin - kolmannen korroosion tyyppi. Se tapahtuu prosessissa, jossa betonisuolat korvataan metaboliatuotteilla, kuten merivedellä. Tällaisissa tapauksissa betonin huokosten mekaaninen laajeneminen, kantokerrosten hävittäminen ja hydraattien täyttäminen tapahtuu. Useimmissa tapauksissa tämä on sulfaattien ja karbonaattien tuhoamisen klassinen vaihe ja betonin korroosionopeus riippuu sen huokoisuudesta, lujuudesta ja läpäisevyydestä.

  Jos otetaan huomioon kaikki mahdolliset betonin muodonmuutokset, on välittömästi selvää, että avainympäristö, jonka seurauksena pohja tuhoutuu, on pohjavettä ja sadevettä.

  Siksi tärkein tapa suojata betonia syövyttävien ympäristöjen vaikutuksilta - on korkealaatuinen vedeneristys.

  Sinun on myös alun perin rakennettava pohja jäädyttämisen raja-alueen alapuolelle.

  Säätiöiden suojaaminen aggressiiviselta pohjavedeltä

  Yleensä vaikutus säätiöön ei ole niin pinnallinen kuin monimutkainen.

  Loppujen lopuksi on myös sisäisiä hetkiä, jotka johtavat myös tukirakenteiden tuhoamiseen. Tämä on esimerkiksi luonnollista ruostumista oleva metallivahvistus.

  Jos vettä pääsee tunkeutumaan vahvikekerrokseen, sisäisen tuhoutumisen prosessia ei enää voida pysäyttää. Muodostunut rautaoksidi reagoi betonin osien kanssa, korvaa ne ja muodostaa suuria avoimia tiloja.

  Metallin vahvistuskerroksen korroosion neutralointiavat

  Betonin ja betoniteräksen korroosioon vaikuttavat tekijät, sen tyypit ja ennustaminen

  1. Perusrakenteen aikana kaikki lujitustangot tulee kaataa täydellisesti betoniin ja poistaa mahdolliset kosketukset ympäristön kanssa.
  2. Noudata vahvistuksen asennusohjeita, koska se on sijoitettava vähintään 2,5 cm: n etäisyydelle pinnasta.
  3. Kun kaatat betoniliuosta, irrota ilmataskut ja käytä vain pienen murto-osan soraa;
  4. Jos myös vahvistusta asennetaan maaperän jäädyttämisalueelle, betoniin lisätään erityisiä yhdisteitä ja kivennäisaineita, jotka estävät metallin korroosioprosessin. Ne kattavat myös itse metallin, jossa on paksu oksidikerros ja luo uuden suojauksen esteen.

  On myös suositeltavaa lukea huolellisesti sementin koostumus, erityisesti sen määrälliset komponentit. Pääsääntöisesti on kiellettyä sallia kalsiumkloridin pitoisuus yli 2 prosentilla sementin kokonaismassasta.

  Vaikka se on tärkeä mineraalikomponentti, se reagoi hiilidioksidin kanssa muodostaen liitua. Ja ajan mittaan, myös heikkojen happojen vaikutuksen kautta, se liukenee. Näin ollen raudoituksen tuhoutuminen on väistämätöntä, koska nestemäinen kalsiumkloridi on erittäin aktiivinen.

  Jos sallitaan ylittää kalsiumkloridin pitoisuus, vain kapeat asiantuntijat voivat lopettaa säätiön tuhoutumisen ja rahoituskustannukset ovat valtavat.

  Säätiön toissijainen suoja korroosiota vastaan

  Yksinkertaisin tapa suojata betonirakenteita korroosiolta on maalaus.

  Tällainen suoja edellyttää erityisten suojamaalien tai lakkojen käyttöä pohjan ulkopinnalle.

  Pääsääntöisesti impregnointi tehdään tässä mahdollisimman suurelle syvyydelle, mutta on olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat betonin muodonmuutosprosessin pysäyttämiseen. Ensinnäkin se on:

  1. Korroosionestopinnoite ei aina takaa prosessin pysähtymistä;
  2. Ilman erityisiä estäjiä betonissa ulkoista pinnoitetta ei aina ole riittävän tehokas;
  3. Aikakertoimella on tärkeä rooli, koska pinnoitteita ei voida pysäyttää metallin sisäisen korroosion vuoksi;
  4. Impregnoinnin tehokkuus riippuu koostumuksesta ja koostumuksesta, joten on suositeltavaa käyttää nestemäistä seosta syvälle tunkeutumiseen materiaaliin. Toisaalta nestemäisten seosten kulutus on valtava ja viskooseja koostumuksia voidaan helposti soveltaa, mutta läpäisy on vähäistä.

  Erityispiirteet perustuksen pohjan suojaamiseksi korroosiolta jäätymisvyöhykkeeltä

  Tyypillinen järjestelmä säätiön suojaamiseksi pakastamiselta

  Ottaen huomioon, että jäädytysalueella pudotus on erityisen altis haitallisille vaikutuksille, on sitten tarpeen valita suojaavat aineet ja koostumukset oikein.

  Ensinnäkään tässä on välttämätöntä tehdä ulkopuolinen kyllästäminen roskaa kestävistä korroosionestoaineista. Ne valmistetaan kivennäisaineiden ja epoksihartsien pohjalta.

  Betonin kyllästys syvyyslämpötilassa on oltava vähintään 10 cm ja raudoitus on sijoitettava vähintään 5 cm: n etäisyydelle pohjan ulkopinnasta.

  Myös täällä on käytetty lujitemateriaalien polymeeripäällystystä ja betoniin lisätään kivennäisaineosia, jotka kestävät alhaisen lämpötilan pohjaveden vaikutuksia.

  Suojan periaatteet

  Masten asettaminen betonipohjalle

  Tärkein betonin tuhoutuminen tapahtuu pääsääntöisesti kolmen avaintekijän vaikutuksen välillä: kosteus, elektrolyytit ja huurre. Siksi maaperän jäädyttämisalueella oleva betoni joutuu voimakkaaseen tuhoutumiseen, tällaisilla näköaloilla on tarpeen käyttää pakkasenkestäviä ja kosteutta kestäviä betoniseoksia.

  Pohjaan kohdistuva korroosiosuojaus tehdään myös saatavuuden mukaan. Pylväsrakenteita ei käsitellä korroosionestoaineilla, vain oikean betonin valinta ja korkealaatuisen vedeneristyskerroksen läsnäolo voivat ratkaista ongelman.

  Siten tässä vyöhykkeessä olevat betonit on suojattu kahdella menetelmällä kerralla: sisäisten rakenteellisten muutosten avulla betonin ominaisuuksilla ja ulkoisella käsittelyllä. Vain näiden menetelmien yhdistelmä voi pelastaa pohjan tuhoamiselta.

  Erikoistuneissa rakennusliikkeissä voit aina ostaa orgaanisia ja mineraalisia lisäaineita, jotka lisäävät betonin lujuutta ja kestävyyttä ennen altistumista aggressiiviselle materiaalille.

  On suositeltavaa suorittaa toissijainen käsittely kalliilla hydrofobisilla yhdisteillä sekä polymeeristen nestemäisten seosten avulla. Tällaisen suojan pääasiallisena tarkoituksena on täyttää ilmamuodostumat ja betonin huokoset aggressiivisten ulkoisten materiaalien vaikutusten kanssa kestävillä yhdisteillä.

  Myös koostumusten levitysmenetelmässä muodostuu vahva suojakalvo itse betonipinnalle. Pinnoitetta käytetään vaiheessa, jossa perustetaan tai sen korjausvaiheessa.

  Mikä on sisäinen säätiön suoja?

  Erilaisia ​​lisäaineita betoniseoksessa

  Se tehdään tulevan säätiön asettamisen vaiheessa. Yleensä suojan ydin - konkreettisen sekoituksen oikea valinta sekä ominaisuuksiensa lisääminen lisäämällä erityisiä ainesosia.

  Kemialliset modulaattorit ovat nyt suosittuja, ja on suositeltavaa ostaa ja käyttää niitä tarkoituksellisesti. Esimerkiksi lignosulfonaattia käytetään betonin suojaamiseen pohjavedestä, jolla on korkea sulfaattipitoisuus.

  Myös sementtipohjan tuhoutuminen voidaan lopettaa käyttämällä amorfista piidioksidia. Se on tavallinen muunnettu hiekka, valmistetaan kemiallisin menetelmin ja sille on tunnusomaista korkea hygroskooppisuus.

  Betoniin piidioksidi korvaa kalsiumoksidin ja muodostaa happoille ja emäksille kestäviä silikaatteja. Ja elektrolyyttisten lisäaineiden käyttö nopeuttaa betonin kovettumisprosessia ja tuotemerkin vahvuutta, neutraloi oksidit.

  Suosituimpia ja edullisimpia ovat sooda, kalium- ja alkalimetallibikarbonaatit.

  Perusrakenteissa, joissa on suuri rakenteellinen lujuus maaperän jäädyttämisen alapuolella, käytetään laajasti kemiallisia lisäaineita, joilla on pehmitettävä vaikutus.

  Mylonaft parantaa vedenpitävyyttä ja roiskeenkestävyyttä, ja sulfiitti-hiiva-sidos edistää nopeaa kovettumista. NGL-94-silikoniliuos lisää välittömästi jäätymisvastusta kolme kertaa.

  Korroosionestoaineiden perustusten ulkokäsittely

  Impregnointiseoksen käyttö betoniin

  Tässä käytetään aktiivisesti seuraavia materiaaleja ja koostumuksia:

  1. Aerosol ohut pinnoite lakalla tai maalilla.
  2. Mastinen päällyste.
  3. Liitetyt elokuvat.
  4. Polymerivuoraus.
  5. Nestemäinen kyllästys.
  6. Hydrofobointimenetelmä.
  7. Biosidisten formulaatioiden käyttö.

  Maalipinnoitteet suojaavat altistumiselta nestemäisille ja kaasumaisille väliaineille. Tällainen kalvo suojaa vain betonia ulkoisilta tekijöiltä, ​​se toimii myös mikro-organismien ja jyrsijöiden esteenä ja neutraloi myös kosteuden vaikutukset.

  Epoksihartseihin ja bitumiin perustuvat mastit ovat nyt hyvin suosittuja. Yhdisteet levitetään harjalla tai ruiskulla, kuivausaika riippuu koostumuksesta ja ympäröivästä lämpötilasta, betonin tunkeutumisen syvyys riippuu sen rakenteesta ja voi olla jopa 10 cm tai enemmän.

  Liimauskalvoja suositellaan käytettäväksi maaperässä, jossa on runsaasti pohjavettä, sekä teollisuusyritysten läheisyydessä, joissa on runsaasti aggressiivisia jätevesiä. Esimerkiksi pylväspohjaiset pohjat, upotettu veteen, liimataan lisäksi polyisobutyleenikalvoilla ja levyillä.

  Polyeteenikalvo ja valssattu maaöljybitumi (kattohuopa) ovat myös erittäin tehokkaita.

  Kuinka lisätä säätiön vedenpitävyyttä?

  Veden vaikutus betoniin

  Kaikki olemassa olevat menetelmät betonin suojaamiseksi syövyttäviltä vaurioilta eivät ole tehokkaita, jos pinta on huono vedenpitävä. Siksi sinun on ensin parannettava säätiön vedeneristysominaisuuksia, ja tähän tarkoitukseen käytetään erityisiä vettä hylkivä aineita:

  • Jauheet: bentoniitti, polymeeriemulsio.
  • Suolat: metalleja stearaateista ja oleaateista.
  • Pehmittimet - hartsit.
  • Kovettumisaktivaattorit - kloridit

  Näin ollen betonirakenteen suojaaminen on erityisen tärkeää koko rakennelman luotettavuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Vedeneristys levitetään paksulla kerroksella vähintään 15 cm: n korkeudella alustasta ja nousee maan yläreunaan.

  Tällaisia ​​tarkoituksia varten kateaine, mänty ja kalkki ovat erinomaisia. Kaikki valmiin päällysteen lisäksi kyllästetty antiseptisilla aineilla.

  Wostockles.ru

  Säätiö suojaa tuhoa vastaan ​​- tapoja tehdä se ja aiheuttaa huolta

  Sähkön säästötila
  Lue arviot täältä

  Säätiö suojaa tuhoa vastaan ​​- tapoja tehdä se ja aiheuttaa huolta

  Käyttövaiheessa talon maanalaiseen osaan kohdistuu huomattavia kuormituksia, joten sen rakentamista tulee lähestyä vastuullisesti. Heikon kerroksen oikea-aikainen havaitseminen, laskujen tekeminen ja asennustekniikan noudattaminen auttavat ratkaisemaan paljon ongelmia, kuten rakennuksen epätasaisen luonnoksen, joka on täynnä muodonmuutoksia ja koko rakennelman hävittämistä. Ensinnäkin säätiö on suojattava kosteudelta, koska se on sen tärkein vihollinen vesi. Sen kielteisestä vaikutuksesta talon maanalaisen osan ja kellarin tuhoutuminen aiheuttaa seinille tyypillisiä rakoja, ja ovet ja ikkunat pysähtyvät sulkeutumaan.

  Merkit ja tuhon syyt

  Rakennuksen maapohjan eheyden rikkomisen periaatteet, jotka määritetään visuaalisesti, ovat yleensä huolestuttavia. Näitä ovat:

  • halkeamia seinien ja kellarikerroksen ulkopuolella;
  • lattianpäällysteet;
  • pitkittäinen rips tapetilla;
  • lukuisia kuorintakipuja alueille, jotka sijaitsevat lyhyen etäisyyden päässä toisistaan;
  • maaperä putoaa lähelle pohjaa;
  • säätiön osittainen tuhoaminen, mukaan lukien seinien erottaminen ja huuhtelu kellarissa.

  Näkyvien jälkien lisäksi, mikä osoittaa, että säätiön hävittämisprosessi on jo alkanut, on piilotettuja merkkejä. Voit tunnistaa ne vain erikoistutkimuksilla tai melko vahingossa. Tämä on näkymättömiä ongelmia, jotka voivat myöhemmin olla vaikeita.

  Säätiön ja pohjan muodonmuutokset ovat mahdollisia useista syistä:

  Sähkön säästötila
  Lue arviot täältä

  • korkea pohjavesi;
  • läsnäolevien polttouunien tai porausmaiden läsnäolo;
  • heterogeeninen maaperän koostumus;
  • terävät lämpötilanvaihtelut nollapisteen molemmilla puolilla;
  • jatkuva kosteus pohjan lähellä;
  • kostea ilmasto.

  Suurin osa veden läsnäolosta. Luonnollisten tekijöiden ohella on myös ihmisen vastuutonta. Yksi niistä liittyy siihen, että säätiön rakentamiskeinota ei noudateta tietämättömyyden tai laiminlyönnin kautta, ja toinen säästää liikaa.

  Kehittäjien tulisi olla tietoisia siitä, että säätiö on tulevaisuuden rakenteen perusta, joten säästämisen kannalta järkeviä päätöksiä on noudatettava.

  Joten, että ulkonäkö tuhoamisen säätiö voi johtaa virheitä liittyy:

  • virheellisten virheiden laskemisessa;
  • väärällä suunnittelumallilla;
  • alustan riittämätön tiivistyminen;
  • huonolaatuisia materiaaleja;
  • vedenpitävyys puuttuu;
  • väärään lujitussivulle;
  • rikkoo teknisiä prosesseja;
  • ammattitaidottomien työntekijöiden kanssa.

  Monien ongelmien välttämiseksi ja talon pitkän elämän takaamiseksi autetaan vastuullista lähestymistapaa maanalaisen rakennuksen rakentamiseen. Paikan päällä olevien vaikeiden hydrogeologisten olosuhteiden sekä kuormien lisääntyessä on suositeltavaa suorittaa säännöllisin väliajoin ulkoisten seinien, kellarien ja sisäisten väliseinien silmämääräinen tarkastus. Tämä auttaa tunnistamaan negatiiviset prosessit, jotka ovat alkaneet ja toteuttavat ajoissa toimenpiteitä niiden poistamiseksi.

  Tärkeimmät suojaustyypit

  Perusta-ja jalusta säädetään täytäntöönpanosta:

  • kellarikoteihin vaadittava lämpöeristys;
  • vedenpitävyys, joka estää veden tunkeutumisen rakenneseoksiin ja rakennukseen;
  • kemikaalisuoja, joka estää hapon tai emäksisen ympäristön aggressiivisten vaikutusten aiheuttamat tuhoutumat.

  Lämpösuojaan kuuluu kellari seinien sisä- tai ulkopuolinen eristys. On huomattava, että sen tehokkuus riippuu suoraan vedeneristyskerroksen laadusta, joka suojaa pohjaa kosteudelta. Tosiasia on, että märät seinät lisäävät lämmön menetystä ja tuloksena voi olla betonin tai kipsin irtoaminen kellarin huoneen sisäpuolelta.

  Seinän lämmittäminen ulkopuolelta auttaa täyttö- ja välikerroksia, jotka sijaitsevat kellari-seinän ja kaivannon tai maaperän kanssa täytetyn perushakeuden välissä. Käytetyt materiaalit ovat:

  • mineraalivilla;
  • polystyreeni vaahtolevyt;
  • sardeldiitti ja muut

  Jotta lämpöeristys ei romahtaisi pakkasenkestävien voimien vaikutuksesta ensimmäisen tai toisen talven jälkeen, sinusit täyttyvät hiekalla ja soralla. Polystyreeni-vaahdon tai mineraalivillan ulkopinnan suojaaminen talvella jäätymiseltä maahan auttaa lämmön säästävien irtotavaran kerrosta.

  Kysymys siitä, miten perustus ja kellari suojataan asianmukaisesti pohjaveden ja kapillaarisen kosteuden vaikutuksilta, jotka imeytyvät betoniin mikroprosessien ja huokosten kautta, voidaan vastata yksiselitteisesti. Tämä vaatii luotettavan vedeneristyslaitteen, joka on valmistettu eri materiaaleista - valinta on loistava. Sovellusmenetelmän mukaan ne on jaettu useisiin ryhmiin:

  • okleechnye - roll, mukaan lukien elokuva;
  • pinnoite - bitumi, sementti-polymeeri;
  • suihkutettu - tunkeutuva;
  • asennettu kalvo.

  Rakentamispaikan pohjaveden pie- nentämisen vuoksi toiminnallisen vedenpoistojärjestelmän laite auttaa ja poistamaan perusteellisesti sakkaa kellarista ja perustuksesta - oikein tehty sokea alue.

  Vahvistetun betonin ja betoniperustusten lujuusominaisuuksien pienentäminen johtuu usein altistumisesta aggressiiviselle ympäristölle, joka sisältää happoja, suoloja tai alkalia. Tässä tapauksessa suojaus suoritetaan erityisillä formulaatioilla, joita käytetään tuotanto-olosuhteissa tai paikan päällä. Nämä voivat olla erikoismaaleja, pohjamaaleja, lakkoja tai kitsejä. Pinnoitteet estävät betonin ja terästangojen korroosion tapahtumisen suoraan kosketukseen maaperän kanssa, joka on kyllästetty mineraali- ja kemiallisilla elementeillä.

  Säätiön ja kellarikerroksen tarpeellisia suojeluvaihtoehtoja tarkastellaan suunnitteluvaiheessa. Asiantuntijat ottavat huomioon erityisedellytykset ja muodostavat toteutettavuustutkimuksen. Tuloksena on suosituksia materiaalien ja tekniikan käytöstä.

  Korjaus psoriaasiin

  Vihje 1: Kuinka suojata säätä kosteudelta

  Säätiön liotus voi johtaa sen täydelliseen tuhoamiseen. Vaaran aste riippuu sen alueen hydrogeologisista olosuhteista, joissa rakennusta rakennetaan: pohjaveden taso, maaperän tiheys, huurteen tunkeutumisen syvyys ja muut. Tärkein tekijä, joka tuhoaa rakennuksen betonijohdot, on pohjalla kerääntynyt kosteuden hydrodynaaminen laajeneminen jäädyttämisen aikana. Talojen omistajat eivät aiheuta vähemmän ongelmia ja eroosiota, koska korkean kosteuden mukana seuraa aina mikro-organismin ilmeneminen, mutta hitaasti mutta varmasti tuhoaa itse betonin rakenne sisäpuolelta. Maaperän tiheydeltään, kosteuden kertyminen säätiön alueella voi johtaa maaperän epätasaiseen kutistumiseen, jonka seurauksena säätö saa lisää kuormitusta ja voi yksinkertaisesti puhjeta. Edellä esitetyn perusteella voidaan sanoa yksiselitteisesti, että olisi annettava yksilöllinen lähestymistapa säätiön suojaamiseksi kosteudelta kaikissa tapauksissa.

  Suurin tapa suojata betoniraudoituksen esteet kosteudelta ylimäräisyydeltä on vedeneristys. Tyypin mukaan se voi olla kosteutta kestävä, kun pohjan syvyys on alle metriä ja painekestävyys vedenpitävä, jota käytetään rakenteisiin, jotka on asetettu huomattavaan syvyyteen. Vedenpitävien materiaalien levittämisen periaatteen mukaan on myös erilaisia. Liimaus- tai rullaeristys on vettähylkivää materiaalia oleva laaja nauha, joka on asennettu pohjan ulkopinnalle. Pinnoituseristys on hydrofobinen tahna tai mastinen aine, joka levitetään betonirakenteen pinnalle. Läpäisemätön vedeneristys sulkee betonissa olevat huokoset ja muodostaa ohut kalvo pinnalle, mikä yhdessä estää kosteuden tunkeutumisen ja kertymisen. Tällaisten materiaalien käyttö ratkaisee ongelman, joka kostuttaa säätiön useimmissa tapauksissa.

  Korkealla pohjaveden pinnalla ja rankkasateilla on tarpeen ajatella vedenpoistojärjestelmän rakennetta. Se on putkia, jonka kautta ylimääräinen kosteus poistetaan talosta ja putoaa maahan tai erikoisvalmisteiseen kaivoon. Pohjan suojeleminen vedestä tällä menetelmällä osoittaa hyviä tuloksia käytännössä, mutta siihen liittyy usein vakavia materiaalikustannuksia. Varusta tyhjennysjärjestelmä vain poikkeustapauksissa ja yleensä monimutkaisten geologisten tutkimusten jälkeen.

  Kosteuden lähde kellarissa ei ole pelkästään pohjavesi vaan myös sademäärä. Jotta vältetään sateen tai sulaveden vuotaminen pohjan alapuolella, sen on rakennettava sokea alue rakennuksen ympäryksen ympärille. Tämä on sementti- tai betoniterä, 60 senttimetristä monta metriä leveälle, muodostaen monoliittisen rakenteen säätiöön. Sokean alueen päätehtävänä on suojata pohjaa ja maata sen ympäriltä kosteuden tunkeutumisesta ja pudottamalla se maahan turvallisella etäisyydellä. Usein vain tämä toimenpide riittää pitämään säätiön kuivana koko vuoden.