Tapoja suojella säätiötä

Käyttövaiheessa talon maanalaiseen osaan kohdistuu huomattavia kuormituksia, joten sen rakentamista tulee lähestyä vastuullisesti. Heikon kerroksen oikea-aikainen havaitseminen, laskujen tekeminen ja asennustekniikan noudattaminen auttavat ratkaisemaan paljon ongelmia, kuten rakennuksen epätasaisen luonnoksen, joka on täynnä muodonmuutoksia ja koko rakennelman hävittämistä. Ensinnäkin säätiö on suojattava kosteudelta, koska se on sen tärkein vihollinen vesi. Sen kielteisestä vaikutuksesta talon maanalaisen osan ja kellarin tuhoutuminen aiheuttaa seinille tyypillisiä rakoja, ja ovet ja ikkunat pysähtyvät sulkeutumaan.

Merkit ja tuhon syyt

 • halkeamia seinien ja kellarikerroksen ulkopuolella;
 • lattianpäällysteet;
 • pitkittäinen rips tapetilla;
 • lukuisia kuorintakipuja alueille, jotka sijaitsevat lyhyen etäisyyden päässä toisistaan;
 • maaperä putoaa lähelle pohjaa;
 • säätiön osittainen tuhoaminen, mukaan lukien seinien erottaminen ja huuhtelu kellarissa.

Näkyvien jälkien lisäksi, mikä osoittaa, että säätiön hävittämisprosessi on jo alkanut, on piilotettuja merkkejä. Voit tunnistaa ne vain erikoistutkimuksilla tai melko vahingossa. Tämä on näkymättömiä ongelmia, jotka voivat myöhemmin olla vaikeita.

Säätiön ja pohjan muodonmuutokset ovat mahdollisia useista syistä:

 • korkea pohjavesi;
 • läsnäolevien polttouunien tai porausmaiden läsnäolo;
 • heterogeeninen maaperän koostumus;
 • terävät lämpötilanvaihtelut nollapisteen molemmilla puolilla;
 • jatkuva kosteus pohjan lähellä;
 • kostea ilmasto.

Suurin osa veden läsnäolosta. Luonnollisten tekijöiden ohella on myös ihmisen vastuutonta. Yksi niistä liittyy siihen, että säätiön rakentamiskeinota ei noudateta tietämättömyyden tai laiminlyönnin kautta, ja toinen säästää liikaa.

Kehittäjien tulisi olla tietoisia siitä, että säätiö on tulevaisuuden rakenteen perusta, joten säästämisen kannalta järkeviä päätöksiä on noudatettava.

Joten, että ulkonäkö tuhoamisen säätiö voi johtaa virheitä liittyy:

 • virheellisten virheiden laskemisessa;
 • väärällä suunnittelumallilla;
 • alustan riittämätön tiivistyminen;
 • huonolaatuisia materiaaleja;
 • vedenpitävyys puuttuu;
 • väärään lujitussivulle;
 • rikkoo teknisiä prosesseja;
 • ammattitaidottomien työntekijöiden kanssa.

Monien ongelmien välttämiseksi ja talon pitkän elämän takaamiseksi autetaan vastuullista lähestymistapaa maanalaisen rakennuksen rakentamiseen. Paikan päällä olevien vaikeiden hydrogeologisten olosuhteiden sekä kuormien lisääntyessä on suositeltavaa suorittaa säännöllisin väliajoin ulkoisten seinien, kellarien ja sisäisten väliseinien silmämääräinen tarkastus. Tämä auttaa tunnistamaan negatiiviset prosessit, jotka ovat alkaneet ja toteuttavat ajoissa toimenpiteitä niiden poistamiseksi.

Tärkeimmät suojaustyypit

Perusta-ja jalusta säädetään täytäntöönpanosta:

 • kellarikoteihin vaadittava lämpöeristys;
 • vedenpitävyys, joka estää veden tunkeutumisen rakenneseoksiin ja rakennukseen;
 • kemikaalisuoja, joka estää hapon tai emäksisen ympäristön aggressiivisten vaikutusten aiheuttamat tuhoutumat.

Lämpösuojaan kuuluu kellari seinien sisä- tai ulkopuolinen eristys. On huomattava, että sen tehokkuus riippuu suoraan vedeneristyskerroksen laadusta, joka suojaa pohjaa kosteudelta. Tosiasia on, että märät seinät lisäävät lämmön menetystä ja tuloksena voi olla betonin tai kipsin irtoaminen kellarin huoneen sisäpuolelta.

Seinän lämmittäminen ulkopuolelta auttaa täyttö- ja välikerroksia, jotka sijaitsevat kellari-seinän ja kaivannon tai maaperän kanssa täytetyn perushakeuden välissä. Käytetyt materiaalit ovat:

 • mineraalivilla;
 • polystyreeni vaahtolevyt;
 • sardeldiitti ja muut

Jotta lämpöeristys ei romahtaisi pakkasenkestävien voimien vaikutuksesta ensimmäisen tai toisen talven jälkeen, sinusit täyttyvät hiekalla ja soralla. Polystyreeni-vaahdon tai mineraalivillan ulkopinnan suojaaminen talvella jäätymiseltä maahan auttaa lämmön säästävien irtotavaran kerrosta.

Kysymys siitä, miten perustus ja kellari suojataan asianmukaisesti pohjaveden ja kapillaarisen kosteuden vaikutuksilta, jotka imeytyvät betoniin mikroprosessien ja huokosten kautta, voidaan vastata yksiselitteisesti. Tämä vaatii luotettavan vedeneristyslaitteen, joka on valmistettu eri materiaaleista - valinta on loistava. Sovellusmenetelmän mukaan ne on jaettu useisiin ryhmiin:

 • okleechnye - roll, mukaan lukien elokuva;
 • pinnoite - bitumi, sementti-polymeeri;
 • suihkutettu - tunkeutuva;
 • asennettu kalvo.

Rakentamispaikan pohjaveden pie- nentämisen vuoksi toiminnallisen vedenpoistojärjestelmän laite auttaa ja poistamaan perusteellisesti sakkaa kellarista ja perustuksesta - oikein tehty sokea alue.

Vahvistetun betonin ja betoniperustusten lujuusominaisuuksien pienentäminen johtuu usein altistumisesta aggressiiviselle ympäristölle, joka sisältää happoja, suoloja tai alkalia. Tässä tapauksessa suojaus suoritetaan erityisillä formulaatioilla, joita käytetään tuotanto-olosuhteissa tai paikan päällä. Nämä voivat olla erikoismaaleja, pohjamaaleja, lakkoja tai kitsejä. Pinnoitteet estävät betonin ja terästangojen korroosion tapahtumisen suoraan kosketukseen maaperän kanssa, joka on kyllästetty mineraali- ja kemiallisilla elementeillä.

Säätiön ja kellarikerroksen tarpeellisia suojeluvaihtoehtoja tarkastellaan suunnitteluvaiheessa. Asiantuntijat ottavat huomioon erityisedellytykset ja muodostavat toteutettavuustutkimuksen. Tuloksena on suosituksia materiaalien ja tekniikan käytöstä.

Perustusten suojaus korroosiota, jäädytystä ja tuhoutumista vastaan

Korroosion vaikutus betoniin ja raudoitukseen

Huolimatta siitä, että nykyaikaiset betonit erottuvat suurella lujuudella, ne pysyvät alttiina erilaisille korroosiotyypeille. Useimmissa tapauksissa aggressiivisten kemiallisten ympäristöjen ja happojen ja emästen saastuttaman pohjaveden vaikutus on seurausta.

Älä myöskään unohda happaman sateen, joka usein kuuluu teollisuusalueille. Se hävitetään myös hitaasti, koska se altistuu sulfaateille, fosfaateille, klorideille ja muille vahvoille elektrolyytteille.

Jos pohja on rakennettu jäätymisvyöhykkeen yläpuolelle, siihen vaikuttaa myös voimakas paine jäädytetystä maaperästä, kerrosten epätasaista siirtymistä tapahtuu ja pohja muuttuu epämuodostumattomaksi.

Betonin korroosion tyypit

Betoniin kohdistuvat korroosioprosessit

 • Ensimmäinen näkymä. Betonin tuhoutuminen johtuu pohjaveden sisältämien erilaisten syövyttävien aineiden vaikutuksista. Alapinnan yläpinnan korroosion vuoksi sementtilaasti hitaasti liukenee. Myös pohjavesi voi sisältää veteen liukenevaa bikarbonaattia, mutta sillä on vahva alkalinen reaktio ja negatiivinen vaikutus betonin hiekkaan. Jos pohjaveden vaikutus vaikuttaa talvella jäätymisvyöhykkeen rajalla, silloin säätiö ei ole käytännössä mahdol- lista säästää.
 • Eräässä toisessa korroosiotyypissä esiintyy aineenvaihdunnan kemiallisia reaktioita, joissa kellunta-aineen täyttö hitaasti liukenee sekä vahvistuskerroksen tuhoutuminen. Siksi on ehdottomasti kiellettyä lisätä voiteluöljyä tai erilaisia ​​tyydyttyneitä rasvoja betonin kaatamisen aikana betonisekoittimien avulla.
 • Vaarallisin - kolmannen korroosion tyyppi. Se tapahtuu prosessissa, jossa betonisuolat korvataan metaboliatuotteilla, kuten merivedellä. Tällaisissa tapauksissa betonin huokosten mekaaninen laajeneminen, kantokerrosten hävittäminen ja hydraattien täyttäminen tapahtuu. Useimmissa tapauksissa tämä on sulfaattien ja karbonaattien tuhoamisen klassinen vaihe ja betonin korroosionopeus riippuu sen huokoisuudesta, lujuudesta ja läpäisevyydestä.

Jos otetaan huomioon kaikki mahdolliset betonin muodonmuutokset, on välittömästi selvää, että avainympäristö, jonka seurauksena pohja tuhoutuu, on pohjavettä ja sadevettä.

Siksi tärkein tapa suojata betonia syövyttävien ympäristöjen vaikutuksilta - on korkealaatuinen vedeneristys.

Sinun on myös alun perin rakennettava pohja jäädyttämisen raja-alueen alapuolelle.

Säätiöiden suojaaminen aggressiiviselta pohjavedeltä

Yleensä vaikutus säätiöön ei ole niin pinnallinen kuin monimutkainen.

Loppujen lopuksi on myös sisäisiä hetkiä, jotka johtavat myös tukirakenteiden tuhoamiseen. Tämä on esimerkiksi luonnollista ruostumista oleva metallivahvistus.

Jos vettä pääsee tunkeutumaan vahvikekerrokseen, sisäisen tuhoutumisen prosessia ei enää voida pysäyttää. Muodostunut rautaoksidi reagoi betonin osien kanssa, korvaa ne ja muodostaa suuria avoimia tiloja.

Metallin vahvistuskerroksen korroosion neutralointiavat

Betonin ja betoniteräksen korroosioon vaikuttavat tekijät, sen tyypit ja ennustaminen

 1. Perusrakenteen aikana kaikki lujitustangot tulee kaataa täydellisesti betoniin ja poistaa mahdolliset kosketukset ympäristön kanssa.
 2. Noudata vahvistuksen asennusohjeita, koska se on sijoitettava vähintään 2,5 cm: n etäisyydelle pinnasta.
 3. Kun kaatat betoniliuosta, irrota ilmataskut ja käytä vain pienen murto-osan soraa;
 4. Jos myös vahvistusta asennetaan maaperän jäädyttämisalueelle, betoniin lisätään erityisiä yhdisteitä ja kivennäisaineita, jotka estävät metallin korroosioprosessin. Ne kattavat myös itse metallin, jossa on paksu oksidikerros ja luo uuden suojauksen esteen.

On myös suositeltavaa lukea huolellisesti sementin koostumus, erityisesti sen määrälliset komponentit. Pääsääntöisesti on kiellettyä sallia kalsiumkloridin pitoisuus yli 2 prosentilla sementin kokonaismassasta.

Vaikka se on tärkeä mineraalikomponentti, se reagoi hiilidioksidin kanssa muodostaen liitua. Ja ajan mittaan, myös heikkojen happojen vaikutuksen kautta, se liukenee. Näin ollen raudoituksen tuhoutuminen on väistämätöntä, koska nestemäinen kalsiumkloridi on erittäin aktiivinen.

Jos sallitaan ylittää kalsiumkloridin pitoisuus, vain kapeat asiantuntijat voivat lopettaa säätiön tuhoutumisen ja rahoituskustannukset ovat valtavat.

Säätiön toissijainen suoja korroosiota vastaan

Yksinkertaisin tapa suojata betonirakenteita korroosiolta on maalaus.

Tällainen suoja edellyttää erityisten suojamaalien tai lakkojen käyttöä pohjan ulkopinnalle.

Pääsääntöisesti impregnointi tehdään tässä mahdollisimman suurelle syvyydelle, mutta on olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat betonin muodonmuutosprosessin pysäyttämiseen. Ensinnäkin se on:

 1. Korroosionestopinnoite ei aina takaa prosessin pysähtymistä;
 2. Ilman erityisiä estäjiä betonissa ulkoista pinnoitetta ei aina ole riittävän tehokas;
 3. Aikakertoimella on tärkeä rooli, koska pinnoitteita ei voida pysäyttää metallin sisäisen korroosion vuoksi;
 4. Impregnoinnin tehokkuus riippuu koostumuksesta ja koostumuksesta, joten on suositeltavaa käyttää nestemäistä seosta syvälle tunkeutumiseen materiaaliin. Toisaalta nestemäisten seosten kulutus on valtava ja viskooseja koostumuksia voidaan helposti soveltaa, mutta läpäisy on vähäistä.

Erityispiirteet perustuksen pohjan suojaamiseksi korroosiolta jäätymisvyöhykkeeltä

Tyypillinen järjestelmä säätiön suojaamiseksi pakastamiselta

Ottaen huomioon, että jäädytysalueella pudotus on erityisen altis haitallisille vaikutuksille, on sitten tarpeen valita suojaavat aineet ja koostumukset oikein.

Ensinnäkään tässä on välttämätöntä tehdä ulkopuolinen kyllästäminen roskaa kestävistä korroosionestoaineista. Ne valmistetaan kivennäisaineiden ja epoksihartsien pohjalta.

Betonin kyllästys syvyyslämpötilassa on oltava vähintään 10 cm ja raudoitus on sijoitettava vähintään 5 cm: n etäisyydelle pohjan ulkopinnasta.

Myös täällä on käytetty lujitemateriaalien polymeeripäällystystä ja betoniin lisätään kivennäisaineosia, jotka kestävät alhaisen lämpötilan pohjaveden vaikutuksia.

Suojan periaatteet

Masten asettaminen betonipohjalle

Tärkein betonin tuhoutuminen tapahtuu pääsääntöisesti kolmen avaintekijän vaikutuksen välillä: kosteus, elektrolyytit ja huurre. Siksi maaperän jäädyttämisalueella oleva betoni joutuu voimakkaaseen tuhoutumiseen, tällaisilla näköaloilla on tarpeen käyttää pakkasenkestäviä ja kosteutta kestäviä betoniseoksia.

Pohjaan kohdistuva korroosiosuojaus tehdään myös saatavuuden mukaan. Pylväsrakenteita ei käsitellä korroosionestoaineilla, vain oikean betonin valinta ja korkealaatuisen vedeneristyskerroksen läsnäolo voivat ratkaista ongelman.

Siten tässä vyöhykkeessä olevat betonit on suojattu kahdella menetelmällä kerralla: sisäisten rakenteellisten muutosten avulla betonin ominaisuuksilla ja ulkoisella käsittelyllä. Vain näiden menetelmien yhdistelmä voi pelastaa pohjan tuhoamiselta.

Erikoistuneissa rakennusliikkeissä voit aina ostaa orgaanisia ja mineraalisia lisäaineita, jotka lisäävät betonin lujuutta ja kestävyyttä ennen altistumista aggressiiviselle materiaalille.

On suositeltavaa suorittaa toissijainen käsittely kalliilla hydrofobisilla yhdisteillä sekä polymeeristen nestemäisten seosten avulla. Tällaisen suojan pääasiallisena tarkoituksena on täyttää ilmamuodostumat ja betonin huokoset aggressiivisten ulkoisten materiaalien vaikutusten kanssa kestävillä yhdisteillä.

Myös koostumusten levitysmenetelmässä muodostuu vahva suojakalvo itse betonipinnalle. Pinnoitetta käytetään vaiheessa, jossa perustetaan tai sen korjausvaiheessa.

Mikä on sisäinen säätiön suoja?

Erilaisia ​​lisäaineita betoniseoksessa

Se tehdään tulevan säätiön asettamisen vaiheessa. Yleensä suojan ydin - konkreettisen sekoituksen oikea valinta sekä ominaisuuksiensa lisääminen lisäämällä erityisiä ainesosia.

Kemialliset modulaattorit ovat nyt suosittuja, ja on suositeltavaa ostaa ja käyttää niitä tarkoituksellisesti. Esimerkiksi lignosulfonaattia käytetään betonin suojaamiseen pohjavedestä, jolla on korkea sulfaattipitoisuus.

Myös sementtipohjan tuhoutuminen voidaan lopettaa käyttämällä amorfista piidioksidia. Se on tavallinen muunnettu hiekka, valmistetaan kemiallisin menetelmin ja sille on tunnusomaista korkea hygroskooppisuus.

Betoniin piidioksidi korvaa kalsiumoksidin ja muodostaa happoille ja emäksille kestäviä silikaatteja. Ja elektrolyyttisten lisäaineiden käyttö nopeuttaa betonin kovettumisprosessia ja tuotemerkin vahvuutta, neutraloi oksidit.

Suosituimpia ja edullisimpia ovat sooda, kalium- ja alkalimetallibikarbonaatit.

Perusrakenteissa, joissa on suuri rakenteellinen lujuus maaperän jäädyttämisen alapuolella, käytetään laajasti kemiallisia lisäaineita, joilla on pehmitettävä vaikutus.

Mylonaft parantaa vedenpitävyyttä ja roiskeenkestävyyttä, ja sulfiitti-hiiva-sidos edistää nopeaa kovettumista. NGL-94-silikoniliuos lisää välittömästi jäätymisvastusta kolme kertaa.

Korroosionestoaineiden perustusten ulkokäsittely

Impregnointiseoksen käyttö betoniin

Tässä käytetään aktiivisesti seuraavia materiaaleja ja koostumuksia:

 1. Aerosol ohut pinnoite lakalla tai maalilla.
 2. Mastinen päällyste.
 3. Liitetyt elokuvat.
 4. Polymerivuoraus.
 5. Nestemäinen kyllästys.
 6. Hydrofobointimenetelmä.
 7. Biosidisten formulaatioiden käyttö.

Maalipinnoitteet suojaavat altistumiselta nestemäisille ja kaasumaisille väliaineille. Tällainen kalvo suojaa vain betonia ulkoisilta tekijöiltä, ​​se toimii myös mikro-organismien ja jyrsijöiden esteenä ja neutraloi myös kosteuden vaikutukset.

Epoksihartseihin ja bitumiin perustuvat mastit ovat nyt hyvin suosittuja. Yhdisteet levitetään harjalla tai ruiskulla, kuivausaika riippuu koostumuksesta ja ympäröivästä lämpötilasta, betonin tunkeutumisen syvyys riippuu sen rakenteesta ja voi olla jopa 10 cm tai enemmän.

Liimauskalvoja suositellaan käytettäväksi maaperässä, jossa on runsaasti pohjavettä, sekä teollisuusyritysten läheisyydessä, joissa on runsaasti aggressiivisia jätevesiä. Esimerkiksi pylväspohjaiset pohjat, upotettu veteen, liimataan lisäksi polyisobutyleenikalvoilla ja levyillä.

Polyeteenikalvo ja valssattu maaöljybitumi (kattohuopa) ovat myös erittäin tehokkaita.

Kuinka lisätä säätiön vedenpitävyyttä?

Veden vaikutus betoniin

Kaikki olemassa olevat menetelmät betonin suojaamiseksi syövyttäviltä vaurioilta eivät ole tehokkaita, jos pinta on huono vedenpitävä. Siksi sinun on ensin parannettava säätiön vedeneristysominaisuuksia, ja tähän tarkoitukseen käytetään erityisiä vettä hylkivä aineita:

 • Jauheet: bentoniitti, polymeeriemulsio.
 • Suolat: metalleja stearaateista ja oleaateista.
 • Pehmittimet - hartsit.
 • Kovettumisaktivaattorit - kloridit

Näin ollen betonirakenteen suojaaminen on erityisen tärkeää koko rakennelman luotettavuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Vedeneristys levitetään paksulla kerroksella vähintään 15 cm: n korkeudella alustasta ja nousee maan yläreunaan.

Tällaisia ​​tarkoituksia varten kateaine, mänty ja kalkki ovat erinomaisia. Kaikki valmiin päällysteen lisäksi kyllästetty antiseptisilla aineilla.

Kuinka suojata talon pohjaa pohjavedestä?

Rakennettaessa taloa on välttämätöntä paitsi ennustaa kaikki kuormat, myös suojata rakennetta ja erityisesti pohjaa pohjavedestä, mikä voi haitata. Suunnitteluvaiheessa on välttämätöntä valita, mitä eristysmenetelmää käytetään. Nykyään pohjaveden suojelu voidaan toteuttaa bitumin tai tervan, sementtilaastareiden, rullan tai liimaeristeiden pohjalta. On tarpeen ajatella vedenpoistojärjestelmän laitetta, joka tyhjentää kosteuden talon ympärillä.

Pohjustuksen vedeneristys toimii hyvänä suojana pohjavettä vastaan, mikä voi vahingoittaa rakennetta.

Säätiön suojausasetukset

Talon pohja voidaan suojata maaperän kosteudelta eri menetelmillä, mukaan lukien seuraavat:

Kellarin vedeneristysvaihtoehdot.

 1. Pohja pohjasta voidaan poistaa erityisellä kuivatusjärjestelmällä, joka koostuu rei'itetyistä putkista. Sen jälkeen vesi joutuu erityisiin kaivoihin, missä se puhdistetaan. Tulevaisuudessa kosteutta voidaan käyttää teknisiin tarpeisiin.
 2. Pohja suojataan sementti-hiekkalaastilla, jonka kerroksen on oltava 25 mm. Seos levitetään pinnalle tasoitettuna ja kuivataan sitten perusteellisesti. Edellä on jo varattu ruberoidikerros tai tavallinen katemateriaali.
 3. Toinen mahdollisuus eristää pohjan seinät liialliselta kosteudelta on käyttää mastikaalia kuumennetusta bitumista ja kalkinpoikasta suhteessa 1-2. Tarvittaessa kalkki voidaan korvata seulatuilla kuivalla liidulla, joka sekoitetaan tavanomaisen hartsin kanssa yhden suhde. Tällaista sulaa mastetta levitetään pinnalle kahdessa kerroksessa, niiden kokonaispaksuus on 8 mm.
 4. Yksinkertaisin on vaihtoehto, jossa säätö on eristetty kahdella kerroksella katemateriaalia tai katemateriaalia. Asennettaessa on varmistettava 15 cm: n päällekkäisyys. Kun on asetettu, on varmistettava, että valssattu materiaali ei ole vaurioitunut eikä siinä ole vikoja.

Usein käytetään pinta-sementointia, joka voidaan tehdä usealla eri tavalla. Olisi harkittava, miten säätiö voidaan suojata tällä tavoin yksityiskohtaisemmin.

Ensimmäiseen menetelmään kuuluu seuraava menettely:

Kaavajärjestelmän kellarijärjestelmä kaikkien elementtien kanssa.

 • sementtilaastia levitetään pinnalle, huolellisesti kohdistettuina;
 • Tämän jälkeen kaadetaan 2-3 mm: n paksuinen kuivaa sementtiä, joka on litistetty terällä.

Käytetty sementti imeytyy täydellisesti kosteuteen, jolloin muodostuu sementtipastaa, joka kuivauksen jälkeen ei päästä vettä lainkaan.

Jotta rakennuksen pohja voitaisiin eristää maasta tulevasta kosteudesta, voit käyttää toista menetelmää. Laasti tasoitetaan, sen jälkeen se ei ole kuivaa sementtiä, jota levitetään siihen, mutta käyttövalmis sementtipastaa, joka tasataan myös.

Tiili- tai kivirakenteelle tällainen eristys asetetaan korkeudelle 15-20 cm maanpinnasta.

Jos lattia on palkin päällä, eristys on 10 cm alhaisemmalla tasolla.

Vedenpitävät materiaalit

Voit eristää pohjan maaperän kosteuden ja myöhemmän vahingon kielteisistä vaikutuksista. Voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Nämä eivät ole pelkästään mastisia tai erityisiä sementtilaastareita, vaan myös valssattuja materiaaleja, kipsiä, läpäiseviä seoksia, jotka levittäytyvät syvälle seinän pintaan.

Käytetyt vedeneristysmateriaalit, jotka mahdollistavat perustan luotettavan suojan, voidaan luokitella pintojen levittämismenetelmien mukaan:

 • asfaltti kipsiseokset;
 • maalaus materiaalit;
 • pinta-aineet;
 • asfaltti valetut materiaalit;
 • kipsisementtieristys.

Esimerkki esivalmistetun nauhamaisen pohjan suojelusta pohjavedestä: 1 - pohjapussi, 2 - suorakaiteen muotoiset pohjapaneelit, 3 - suojaava valmiste, 4 - suojaava päällyste; 5 - Vedeneristyskerrokset, 6 - Täyttö, 7 - Suojakalvot, 8 - Täyttö; 9 - Paul.

Kaikki pohjaveden suojelemiseen käytettävät materiaalit on tartuttava hyvin tiukkaan, niillä on oltava luotettava tarttuvuus ja niiden paksuus on tasainen. Vain tässä tapauksessa suoja suojaa rakennetta luotettavasti kosteudelta, syövyttäviltä vesiltä, ​​muotista.

Nykyään seuraavia vaihtoehtoja voidaan käyttää vedenkäsittelyyn:

 • asfaltti, bitumipitoisuus, levitetty kuumaksi;
 • mastikat (asfaltti, bitumiset), emulsiopastat, jotka levitetään kylmäksi;
 • sementti-hiekkaliuokset, joissa lisätään erityisiä tiivisteaineita;
 • fenoliset, furaanimastit, polymeeriset betonit.

Pohja voidaan suojata orgaanisten sideaineiden avulla, jotka valmistetaan nestemäisten, viskoosi-muovisten, keinotekoisten kiinteiden tuotteiden perusteella.

Viemäröintitarkoitus

Yksi tärkeimmistä suojausmenetelmistä maaperän kosteudelta on vedenpoisto. Oikein suunniteltu ja rakennettu vedenpoisto suorittaa seuraavat toiminnot:

 • suojaa huurteelta talvella;
 • säätiö on suojattu kosteudelta, multaa, sientä;
 • lätäköitä, jäätä ei muodosteta rakennuksen lähellä;
 • talon rakentaminen ja säätiö ei tuhoutu kosteudella, viimeistelymateriaalit pysyvät vahingoittumattomina.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä rakennetaan samanaikaisesti muiden pohjaveden suojamenetelmien kanssa, mikä mahdollistaa tehokkaan järjestelmän luomisen. Rakentamisvaiheessa on tarpeen suunnitella viemäröinti, kaikki materiaalit valitaan täysin maaperän, rakennuksen ominaisuuksien ja alueen mukaan.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä - tämä on yksi säätiön suojelun edellytyksistä, mikä mahdollistaa pohjaveden tyhjentämisen. Tietenkin pieni maa-talo, vain sokea alue voi olla melko tarpeeksi, mutta suuri, jota käytetään ympäri vuoden, viemärijärjestelmä on paras vaihtoehto.

Tällaisen järjestelmän asennus ei koske vain putkien asennusta, pohjaveden poistamista koskevia laitteita vaan myös tyhjennyskerroksen asianmukainen laite, joka valitsee juuri sellaiset materiaalit, joita voidaan käyttää tietyntyyppisen maaperän kanssa.

Pohjaveden tyhjennysjärjestelmän suojaaminen voidaan koota käsin. Ensin sinun on valittava oikea putken halkaisija ottaen huomioon talon pinta-ala, maaperän kylläisyys kosteudella. Käytetään yleensä putkia, joiden läpimitta on 75 mm - 110.

Kaivannon pohjalla kaadettiin tyynyjä, jonka korkeus on noin kymmenen senttimetriä. Rikkominen tiivistetään, jonka jälkeen putket asetetaan kaltevalle pohjaveden vapaalle virtaukselle. Liitokset tehdään liittimillä, joustavilla putkilla. Tämän jälkeen kaivanto on täynnä raunioitumista ja maaperää, joka on otettu kaivamisen aikana. Murskattua kiveä ympäröivän vedenpoistoputken ympärillä on mahdotonta jättää vapaita paikkoja.

Jätevesijärjestelmän periaate

Pohjaveden perusta ovat erityiset muoviputket, joissa on rei'itys, joilla voi olla suodatuskerros. Tällaiset tuotteet on pinottu rakennuksen kehän ympäröimään kaivantoon. Rei'itettyjen putkien ohella viemäröintiin kuuluu kerrostumia, usein geotekstiilejä.

Pohjavesi maaperästä rei'itetyn kerroksen läpi tunkeutuu putkeen, minkä jälkeen se tyhjennetään erityiseen säiliöön (tavallisesti erityisiin kuivatuskaivoihin). Näin säätiön tehokas suojaus varmistetaan, koska maaperän kosteus ei yksinkertaisesti kuulu talon rakenteeseen. Yhdessä muiden suojatoimenpiteiden kanssa vedenpoiston avulla voit poistaa kokonaan kosteuden sisääntulon.

Rakenteen perustan vedenkestävä suojelu pohjavedestä estää rakenteen tuhoutumisen kosteuden negatiivisen vaikutuksen alaisena. Joten voit päästä eroon kellarista, kellarista, kosteuden sisustuksesta, muotin tahroista, tuoksuista tuoksuista. Suunnittelua voidaan suojata erilaisilla materiaaleilla ja menetelmillä. Tämä ei ole vain vedenpitävien kalvojen asettaminen vaan myös laite erityisen vedenpoistojärjestelmän kehän ympärille.

Kuinka suojata betonin pohja tuholta

Polyuretaanimaali suojaamaan säätiötä

Ajoittain TV-kanavat kertoivat meille, kuinka jonnekin koko talo tai osa siitä yhtäkkiä kaatui. Emme halua pelotella sinua, kuten vapaa-ajan TV-miehet tekevät. Mutta sanotaan, että rakennuksen tuhoutumisessa ei ole äkkiä. Mikä tahansa rakenne alkaa säätiöllä ja perustuu siihen. Jos se ei ole tarpeeksi vahva ja kosteudenkestävä, talo ei kestää kauan. Säätiön tuhoutumisen yleisimpiä syitä ovat kosteus, kosteus, löysä ja veden kylläinen maaperä, heterogeeninen maaperä, uuden talon rakentaminen tai lähellä oleva tie. Näyttää siltä, ​​että säätiö on raskas ja kestää kaiken. Ei, ensinnäkin se on mobiilirakenne, joka reagoi herkästi kuormituksiin ja ympäristömuutoksiin. Polyuretaanimaali auttaa suojaamaan säätiötä tuhoamiselta.

Kuinka ymmärtää, että säätiösi on vaarassa

On olemassa useita merkkejä, jotka auttavat tunnistamaan ongelman ensimmäisessä vaiheessa. Yleensä ohuet halkeamat, tahrat, muotit talon sisäseinissä näkyvät pohjassa, ovien ja ikkunoiden rakenteiden vääristymät, sitten ulkopinta alkaa romahtaa, lattia epämuodostuu, jotkut rakennuksen osat romahtavat ja maa putoaa rakennuksen läpi. Jos huomaat halkeamia, kannattaa tarkistaa pohjan vakaus.

Yleisin ongelma Venäjän leveysasteissa on liiallinen kosteus. Betonia käytetään yleensä säätiöön. Se on huokoinen materiaali, joka voi ottaa vettä. Mutta jos se on liikaa, betoni ei voi selviytyä. Lisäksi kosteus voi viipyä sisällä, jäädyttää ja tuhota materiaalia.

Säästää säätiö

Rakennusvaiheessa on helpointa huolehtia säätiön lujuudesta ja vedenpitävyyksestä, joka mahdollistaa veden poistamisen ja kuivatuksen rakennuksen varrella. Tärkeintä on, että vesi ei kerääntyy talon pohjaan. Jos et ajattele veden hävittämistä ollenkaan, muutaman vuoden kuluttua talon perustukset alkavat peittää halkeamia. Tämä tapahtuu myös korkealaatuisten materiaalien kanssa.

Minkälainen vedeneristys valita

Vesisuojaus on useita päätyyppejä. Jotta voit valita parhaan vaihtoehdon, sinun on ymmärrettävä, millaista maaperää olet tekemisissä, kuinka syvä pohjavesi virtaa, kuinka syvä säätiö on, mikä siitä on tehty, kuinka suuri rakennus on.

Yksi yksinkertainen tapa auttaa tarkistamaan, kuinka syvät pohjavedet virtaavat. Keväällä tai syksyllä kaivaa pieniä reikiä paikkaan, jossa aiot rakentaa talon. Ja katsokaa, millä tasolla vesi tulee niille. Joten voit määrittää, kuinka syvälle voit asettaa säätiön.

Jos huomaat, että lähellä kohdetta on paljon suomen kasveja ja sedges, niin vesi on lähellä.

Päätimme järjestää kellarin tai kellarin, joten vedenpitävyys on välttämätöntä.

Usein tällaisissa tapauksissa käytetään pystysuoraa eristystä bitumipohjaisten rullamateriaalien kanssa. Toinen vaihtoehto - obmazochnaya eristys. Tässä tapauksessa polymeerikoostumuksia levitetään pohjan pinnalle. Jotkut suosittelevat yhtä ja toista menetelmää suojaamaan parhaiten.

Polyuretaanimaali tai bitumi?

Markkinoilla on monenlaisia ​​vedeneristysyhdisteitä. Kemianteollisuuden kehityksen ansiosta nämä tuotteet ovat entistä kehittyneempiä. Jos aikaisemmin voitiin luottaa vain bitumiin, sillä on nyt kestävämpiä vaihtoehtoja.

Mikä on bitumin ja polyuretaanimastin ero? Bitumi on yksi vanhimmista rakennusmateriaaleista ja halpa. Polyuretaanimastia esiintyi markkinoilla jo kauan sitten, mutta ne erottuvat vahvuudella ja joustavuudella, joka säilyy vuosien ajan. Bitumi menettää nämä ominaisuudet hyvin nopeasti. Sen vahvuus kestää useita vuosia, sitten materiaalin fysikaalis-kemialliset ominaisuudet heikkenevät. Polyuretaanimastilla voi olla yli 40 vuotta.

Lähettäjä Himtrast (@himtrust_ru) 28. syyskuuta 2017 kello 04:47 PDT

Polyuretaani ei kestä vain kosteutta, ilmakehän paineita ja kemikaaleja, mutta myös kestää hankausta.

Mitä valita? Jos puhutaan laajamittaisista töistä, on edullisempaa käyttää bitumia esimerkiksi teiden rakentamiseen ja korjaamiseen. Tarvitaan polyuretaania, jossa kohtaamme ei-triviaaleja tehtäviä. Esimerkiksi on tarpeen eristää ylitys, säätiö, kiertotie, katto.

Miten polyuretaanimaali vuorovaikuttaa pinnan kanssa?

Polyuretaanimaali on helppo levittää - telalla, harjalla tai lastalla. Emulsio tulee betonin huokosiin, puristaa ilmasta ja kiteytyy. Levittämisen jälkeen polymeeri muodostaa kestävän kalvon, joka fysikaalis-kemiallisten ominaisuuksiensa vuoksi heikentää kosteutta.

Himtrastin polyuretaanimaali

Himtrast-yhtiö on kehittänyt oman polyuretaanimassan, jota voidaan käyttää paitsi vedenpitävien perustusten lisäksi myös kattojen, altaiden, säiliöiden, kellareiden, terassien, parvekkeiden, tunneleiden sekä laattojen ja laattojen korjaamiseen vanhan bitumineristyksen korjaamiseksi.

Mastic "Himtrast PUMA (1k)" on ostettavissa tukku- ja vähittäismyyntimääriin. Jos vedenpitävä pinta ei ole niin suuri, ja sinun on suoritettava vähäisiä korjauksia, voit ostaa litran tai kolmen litran mastista. Maksat ostoksesta verkkokaupan kautta yrityksen verkkosivuilla, niin tuote tulee kotiisi. Säästät aikaasi matkoilla rautakauppaan, markkinoihin ja jonoihin.

Voit myös tilata värin, joka sopii paremmin kodin värille. Samalla kosteudenkestävyysindeksi säilyy muuttumattomana. Suuri tarttuvuus mahdollistaa lähes minkä tahansa pinnan suojaamisen ulkoisilta vaikutuksilta.

Miten työskennellä polyuretaanimastilla

Betonipohjan, johon aiot käyttää mastista, on oltava puhdas, ilman kyyneleitä ja halkeamia, ilman teräviä liitoksia. Jos havaitset kuplien betonia, sen pinta on kiillotettava ja puhdistettava sitten pölystä ja likaisuudesta. On myös välttämätöntä päästä eroon kosteudesta säätiöön. Paras työaika on aurinkoinen kuiva päivä ilman sadetta.

Kuinka tarkistaa, onko pinta tarpeeksi kuivaa? Muutama tunti ennen mastin levittämistä laita pieni kappale polyeteeniä betonipinnalle ja tarkista, onko lauhde ilmestynyt. Jos ei, niin voit aloittaa työn.

Parempaa tarttuvuutta varten yhtiö suosittelee alusta betoniin - "Himtrast Primer-PM (1k)". Yksi kerros alukea riittää. Tunti myöhemmin voit aloittaa masticin käytön. Ennen käyttöä materiaali on sekoitettava käyttäen sekoitinta spiraalisuuttimella.

Ota sitten rulla tai maaliharja ja aseta ensimmäinen kerros polyuretaanimassasta ylhäältä alas. Kerroksen ei pitäisi olla paksu, kirjaimellisesti 1-2 millimetriä. Päivä myöhemmin voit lisätä toisen kerroksen paksuista mastiksista. Pinta suojaa ultraviolettisäteiltä käyttämällä alifaattista mastista.

Kun työskentelet polyuretaanimassalla, noudata turvaohjeita, työskentele kaasunaamissa tai suojamaskeissa erityisissä vaatteissa, jotka kattavat kaikki kehosi osat.

Työskentelyn jälkeen huuhtele kaikki siveltimet asetonilla ja säilytä mastikat tiiviisti suljetussa astiassa polymeroinnin estämiseksi.

Himtrast-yrityksen asiantuntijat ovat aina valmiita kertomaan, mikä polymeeri sopii sinulle parhaiten. Varastomme löytyvät Novosibirskista, Irkutskista, Jekaterinburgista, Krasnoyarskista, Voronezhista, Yaroslavlista, Nizhny Novgorodista, Moskovasta, Pietarista, Samarasta ja Ufasta.

Kuinka suojata talon pohjaa vedestä

Ympäristöystävällinen kartano: Rakennuksen, rakenteen betonirakenteet on suojattava mahdollisimman paljon kosteudelta. Valitettavasti jotkut rakentajat laiminlyövät tämäntyyppisen työn halusta vähentää rakennuskustannusten kokonaiskustannuksia. Ja turhaan!

Rakennuksen betonirakenteet on suojattava mahdollisimman paljon kosteudelta. Valitettavasti jotkut rakentajat laiminlyövät tämäntyyppisen työn halusta vähentää rakennuskustannusten kokonaiskustannuksia. Ja turhaan!

Tosiasia on, että betoni täyttää täydellisesti veden, joka nousee kapillaariensa läpi ja ulkoilman lämpötilan siirtyessä nollan läpi, se ensin jäätyy ja sulaa, mikä johtaa betonin halkeiluun ja tuhoamiseen. Näin ollen ilman perusteltua suojaa talon perusta voi haljeta muutaman vuoden kuluttua, mikä merkitsisi tarvetta koko rakennuksen perusteelliseen uudistamiseen. Lisäksi säätiön halkeamien läpi kosteus alkaa päästä taloon, hyönteisiin ja mikro-organismeihin, jotka eivät kanna mitään hyvää rakennusrakenteiden ja omistajien kannalta.

Mitkä keinot voivat suojella säätiötä?

Ensinnäkin erityisten valukappaleiden asennus säätiölle. Heidän tehtävänsä on sateen ja sulamisveden tyhjennys, joka putoaa pohjaan katolta. Asenna ne siten, että seinän risteys on mahdollisimman tiheää. Jos tätä ei voida tehdä, on tarpeen täyttää tiivisteen ja seinän liitokset tiivisteellä.

Toiseksi vedenpitävä pohjaveden pohja. Kaikki maanpinnan kanssa kosketuksessa olevat kellaripinnat ovat vedenpitäviä. Suoritusmenetelmät riippuvat säätiön ja pohjaveden tasosta.

Tällöin, jos vesi ei nouse yli yhden metrin korkeudelle peruspohjalle, riittää, että vedeneristys tehdään käyttämällä kattomaalia, joka asetetaan ennen kuin betoni kaadetaan pohjaan ja sisäpuolelta tulevan perustuksen muottiin. Tämä menetelmä soveltuu paitsi kaistaleperusteisiin, myös poraukseen ja täyteaineeseen. Katon päällystysmateriaali asetetaan paalun poran reikään ja ympyrän ympäryksen suojaamiseksi, se kääritään "putkella" ja työnnetään reikään ennen betonin kaataamista.

Tietenkin tämä on halvin vaihtoehto, joka ei ole varsin sopiva, jos pohjavesi tulee liian korkealle kellarille, varsinkin jos se kaadetaan tulva-aikana. Tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää kalliimpia nykyaikaisia ​​materiaaleja: läpäisevää vedenpitävyyttä tai nestekumia.

Kolmanneksi säätiö on suojattava pintavesiltä, ​​jotka kuuluvat sen vedenalaiseen osaan sateen ja sulavan lumen aikana. Tämä on välttämätöntä vain, jos pintoja ei suoriteta säätiön kellarissa, lukuun ottamatta paneelia: kosteus, jolla on tuhoisat seuraukset, voi hyvin pudota niiden ja säätiön väliseen tilaan. Tarvittaessa kellarin osaa ei tarvita, eikä sitä tarvitse kipata erikoisella kantaliinalla, jossa on edelleen maalaus.

Pohjamateriaalin vedeneristämiseen käytetään rappausmenetelmää. Suosituin tässä tapauksessa bitumimastia. Käytettävissä on useita tapoja. Jos pohjan pinnalla ei ole halkeamia, epäsäännöllisyyksiä ja kuoppia, mastia kuumennetaan 30-40 asteeseen ja levitetään harjalla tai rullalla. Voit lämmittää sitä taskulampulla tai puhalluslaitteella. Voit laimentaa mastiks valkoisella höyryllä, mutta älä jätä sitä mukanasi - kun se lisätään, mastanen jäähtyy nopeasti ja sen seurauksena se on vaikea sekoittaa homogeeniseksi massaksi.

Ennen levyn levittämistä pinnan on puhdistettava likaa ja rasvanpoistettava. Jos säätiöllä on sääntöjenvastaisuuksia, sinun on lyödä ne. Pohjaan kohdistuvat halkeamat ja syvät syvennykset voidaan tiivistää samalla mastilla, mutta ilman lämmitystä. Sitä sovelletaan tällaisessa tapauksessa spatulilla analogisesti kittien kanssa.

Perusvesieristettä käytettäessä on otettava huomioon, että se on erittäin huono rakennusmateriaaleille. Pohjan kellarin osa vedeneristys on suoritettava sen jälkeen, kun sokeat alueet ovat valmiita, mikä puolestaan ​​toimii myös pohjaveden kuivatusvettä.

Talon kellarikerroksen viimeistely: kuinka ulkoneva osa suojataan kosteudelta

Kellari suojelee rakenteen seinämät pohjaveden tunkeutumiselta ja sen seurauksena tuhoamiselta. Mutta mikä suojaa itse basea? Tietenkin se on asianmukaisesti toteutettu koristelu talon kellarissa, joka vain toissijaisesti suorittaa koristeellisia toimintoja ja ennen kaikkea - suojaava rooli. Käsittelemme tämän kysymyksen nykyisessä artikkelissa, jossa käymme yhdessä sivuston stroisovety.org kanssa yksityiskohtaisesti, miten kunnostetaan rakennuksen kellarissa niin, että se on täysin suojattu aggressiivisilta ympäristövaikutuksilta, ja sillä on myös houkutteleva ulkonäkö.

Talon kellarikerroksen viimeistely: miten vedeneristys tehdään

Kummallista kyllä, mutta ennen kuin aloitat talon perustan kellarin välittömästä koristelusta, sinun on suoritettava vedenpitävyys. Mitä varten? Vastaus on sama - suojaa kosteudelta, joka pystyy tunkeutumaan paitsi maaperän läpi myös läpäisevän materiaalin saumojen kautta. Yleensä kellarin vedenpitävyys on tehtävä perustuksen rakentamisessa, mutta pääsääntöisesti kaikki rajoittuu eristämään vain sen maanalaiseen osaan, jota tehdään pääasiassa kateaineella tai bitumimateriaalilla. Itse asiassa nämä materiaalit häiritsevät talon kellarin jälkeistä viimeistelyä, ja ne näyttävät jäävän huomiotta tai parhaimmillaan tuotetaan 10-15 cm maanpinnan yläpuolella. Periaatteessa tämä on tarpeeksi suojata säätiö tuhoamiselta, mutta ei rakenteen kellarista.

Koristelemalla talon kellarilla kivi tekee itsellesi kuvan

Talon kellarikerroksen vedenpitävyys on hieman erilainen: ruberoidit, bitumimastit ja muut vastaavat materiaalit eivät toimi täällä. Lähes kaikki talon kellarin viimeistelyyn tarvittavat materiaalit edellyttävät erilaista perustusta - siksi rakennuksen kellarikerroksen vedenpitävyysvaatimukset ovat hieman erilaiset.

Sementtipohjaisia ​​laastareita käytetään talon kellarin vedenpitävyyteen - jos puhutte tunnetusta Ceresit-tuotemerkistä, sen vastaavia tuotteita kutsutaan Ceresit CR 65: ksi tai Ceresit CR 66: ksi. Myös Ceresit CE 50 ja Ceresit-mastiksit ovat erikoisia. CE 49 perustuu epoksihartseihin. Yleensä ei ole ongelmia näiden materiaalien kanssa, ja voit käyttää mitä tahansa materiaalia, jonka haluat hinnan ja laadun.

Jos puhumme vedeneristystekniikan tekniikasta, ei pitäisi olla mitään ongelmia. Pohjamaalit ja mastiset aineet levitetään maklovitsa - ne yksinkertaisesti hierotaan pinnalle ja likaa aiemmin puhdistetulle pinnalle. Mutta sementtilaastareita (kuten CR 65) levitetään lastalla - tällaista suojaa sovelletaan rakennuksen kellariin, jossa on kaksi kerrosta, joista jokaisen on oltava täysin kuiva. Lisäksi jokaista levitettyä vedeneristyskerrosta tulisi levittää eri suuntiin - jos ensimmäistä kerrosta levitettiin ylhäältä alas, toinen olisi asetettava vasemmalta oikealle. Valitettavasti tämä on tämän materiaalin spesifisyyttä.

Yleensä talon kellarikerroksella suoralla viimeistelyllä kiviä, laattoja tai muuta materiaalia voidaan suorittaa vasta sen jälkeen, kun vedenpitävyys on täysin kuiva. Tässä suhteessa alukkeet ja mastit ovat käytännöllisempää - ei vain niitä levitetään yhteen kerrokseen, ne kuivuvat myös nopeammin. Vedenpitävän pohjamaalin tai mastikon peittämä kellari voidaan viimeistellä seuraavalla päivällä sisustusteknisellä materiaalilla - sementtipohjaisen vedenpitävyyden tapauksessa ei ole mahdollista jatkaa työtä muutamassa päivässä.

Kuinka tehdä vedenpitävä pohja talon kuva

Kuinka koristella talon kellari: materiaalit viimeistelevät palveleva osa säätiötä

Runsaasti materiaaleja, joiden avulla modernit rakentajat voivat viimeistellä talon kellarikerroksen - ne sisältävät luonnollisen ja keinotekoisen kiven, sivuraideen, erikoispaneelit, laatat, klinkkeritiilet, fagot ja jopa tavalliset tai koristeelliset kipsiä. Periaatteessa tätä luetteloa voidaan jatkaa ja jatkaa, mutta tässä on vain vähän merkitystä - aivan samalla tavoin viimeistelemällä kellari näiden materiaalien kanssa on lähes identtinen.

Talon kellarikerroksen tekniikan mukaan kaikki materiaalit voidaan jakaa kahteen ryhmään - jotka vaativat kehyksen asentamista varten ja jotka eivät tarvitse sitä. Kaikenlaiset sivuraide, kuitusementti ja muut paneelit voivat liittyä runkomateriaaleihin. Asennettaessa ne on järjestettävä metallikehys. Jos puhumme tällaisista materiaaleista tarkemmin ja tarkastelemme asennustekniikkaa, voimme huomata eräs ominaisuus, joka liittyy vedenpitävyyden alkuvaiheeseen - tässä eristävien materiaalien valinta ei ole rajoitettu. Bitumi, katemateriaali ja vastaavat materiaalit tekevät.

Tämän talon kellarinnan viimeistelyn haitta on itse materiaalien korkea kustannus ja niiden asennukseen liittyvä työ. Esimerkiksi kuitementtipaneelit ovat yksi kalleimmista materiaaleista, ja sen tärkein etu on kestävyys.

Koristele talon pohjan kuva

Taloudelliselta kannalta kaikkein edullisin materiaali kellariin on kaikenlaisia ​​laatoja, klinkkeritiilejä ja keinotekoista tai luonnollista alkuperää oleva kivi. Näiden materiaalien etuna on melko yksinkertainen asennustekniikka - esimerkiksi talon kellarikerroksen viimeistely keinotekoisella tai luonnonkivellä yksinkertaisesti tehdään itsenäisesti. Samaa voidaan sanoa myös laatta- ja klinkkeritiilistä - tuntemalla tekniikka, jossa työskentelevät laattamateriaalin kanssa, ei ole vaikeaa keksiä säätiötä tällaisten tuotteiden kanssa.

Materiaalit talon kellarin viimeistelyyn

Lisäsuoja viilutetulle talon pohjalle

Kuten sanotaan, ei ole peiteltyä siunausta - sillä on suojattu rakennuksen kellari, on myös välttämätöntä suojata viilua kaikesta kosteudesta. Riippumatta kuinka naurettavaa tämä voi tuntua, tämä tilanne todella on olemassa. Tosiasia on, että sateen ja sulavan veden virtaus alas seinät talon voi virrata ja imeytyy liuokseen tai liima koostumus, jonka kanssa kellarista valmistui luonnonkiven tai jotain muuta.

Säännöksenä käytetään joko samaa viimeistelyainetta tai erikoisverhouksiä, jotka on valmistettu maalattua sinkittyä terästä. Jos käytät tällaisen suojan laatua, on parasta antaa etusijalle galvanoitu teräs - se on luotettavampi. Jos kosteus voi silti tunkeutua viimeistelyaineiston välisiin saumoihin, se ei periaatteessa pääse tunkeutumaan ristikon alla.

Eaves talon kuvan pohjassa

Räystäs on kiinnitetty seuraavasti: ensin seinään tehdään 1,5-2 cm: n syvennys leveyteen, joka on Bulgarian levyn leveys, johon räystästappi työnnetään. Sen jälkeen kehys itse on kiinnitetty seinään tukeilla, ja viistetty aukko on tiivistetty tiivistysaineella. Jos kiinnität asianmukaisesti yksittäiset räystäskorit, talon pohjan koristelu keinokivellä (tai mitä tahansa käytät näitä tarkoituksia varten) on luotettavasti suojattu sateelta ja sulavedeltä.

Yleensä talon kellarikerroksen viimeistely on kuitenkin välttämätön rakennusmittaus, joka on toteutettava yhdessä muiden säätiöiden (pohjaseinämän, vedenpitävyyden ja viemäröintijärjestelmän asennuksen) kanssa.