Komposiittipinoja

Sivulla tietoa komposiittipinoista ja sovelluksen laajuudesta saat tietoa komposiittipinoiden tyypistä, GOST, upotus tekniikka, on visuaalinen video. Myös Moskovassa ja sen alueella tapahtuva sekoitus voi tilata verkkosivuillamme.

Komponentit ovat paaluja, jotka ennen asennusta työasentoon ja kiinnitykseen ovat kaksi (ylempi ja alempi) ja erilliset ydinosat. Yhdistettäessä yhteen yksikköön ajettaessa näiden osien päissä sulautetut osat ovat kiinteitä. Tämä tekniikka mahdollistaa pinon upotuksen syvyyden lisäämisen.

Rakennusyrityksen Bogatyr LLC: n tarjoamia komposiittipilareiden asennuspalvelua rakennuksen maaperään. Ajaminen toteutetaan pyörillä tai telaketjuilla varustetuilla erikoisvarusteilla, mikä takaa sen saapumisen vaikeasti tavoitettavissa oleville paikoille.

Kuva 1: Komposiittipilot


Komposiittijohdotettujen betonipillojen soveltamisala

Komposiittipallojen päätehtävä on luoda perusteellisia perusrakenteita siviili-, asuin- ja teollisuuslaitosten rakentamiseksi mihinkään maaperään. Tällainen kasa voi toimia ripustustilassa tai telineenä ja on suunniteltu käsittämään merkittäviä puristuskuormia, jotka toimivat pystysuunnassa. Komposiittipino ei saa luottaa:

 • turve;
 • maapohja;
 • heikko maa (esimerkiksi silty);
 • erittäin puristettavissa oleva maaperä (esimerkiksi savifluidi).

Asiantuntijaneuvonta! Kuormalla ei saisi olla merkittävää dynaamista komponenttia, ja se on mahdollisimman staattinen. Komposiittipätkän jokaisen osan on läpäistävä staattinen ja dynaaminen kuormitustesti ennen asennusta.

Useimmiten komposiittipinoja käytetään seuraavissa tapauksissa:

 • huomattava paksuus ylemmän heikon kerroksen maaperän,
 • tarve vahvistaa paalusäätiötä rakennettujen esineiden alla rajoitetussa tilassa,
 • kyvyttömyys valmistaa halutun pituisia kiinteitä paaluja.

Esimerkki komposiittipinoiden laajamittaisesta käytöstä on Rostov-on-Donin stadionin rakentaminen, joka on suunniteltu pitämään 45 tuhatta katsojia. Hankkeen mukaan tämän urheiluympäristön perustana on yli 10 000 paria komposiittipinoja. Kaikki tämä paalujen määrä on pakattu kuudelle paalun kuljettajalle.

Komposiittipinoja valittiin myös perustana Kaliningradin stadionille. Hankeasiakirjoissa paalujen määrä ylittää 7 000 kappaletta ja niiden pituus on 24 ÷ 28 m. Samalla maaperän rakenne rakennustyömaalla aiheuttaa vaikeuksia 20 metrin syvyydessä. Komposiittipinoiden laakerikyvyn testaamisen tuloksena varmistettiin niiden vaatimusten noudattaminen suunnittelua koskevien vaatimusten mukaisesti.

Kuva 2: Komposiittipilvet upotetaan paalukenttään

Komposiitti-vahvistettujen paalujen tyypit

Minkä tahansa komposiittisen paalun rakenne koostuu kahdesta eri osasta: alempi ja ylempi. Alemman osan erottuva piirre on upotettu alapäässä oleva piste. Yläosassa on kiinnitysliitoselementti. Vastaava upotettu osa on myös komposiittipätkän yläosan alapäässä.

Komposiittipilojen osan kehän muoto on neliö tai ympyrä. Yhden osan pituus voi olla yhtä suuri kuin 8 ÷ 16 m (yläosa voi olla pituus 6 m).

Pitkittäistä vahvistamista varten käytetään kuumavalssattuja tangkoja, joiden läpimitta on 12 ÷ 20 mm (lujitusluokka AII tai AIII). Poikittainen vahvistus suoritetaan BPI-langalla. Jos paalujen tuottamisessa käytetään ei-rasitettua raudoitusta, betoniseoksen arvosana ei saa olla alle 200 (raskaat betonit, joiden puristuslujuus on vähintään B25). Massan (murskakiven) enimmäisosuus - 40 mm.

Kuva 3: Sulautettu osa komposiittipinoille

Sulautetut elementit on valmistettu hiiliteräksestä ja ne voidaan liittää seuraavilla tavoilla:

 • hitsaamalla;
 • vapaa tuki johtimen kautta;
 • putkimainen järjestelmä;
 • pultti;
 • lukitus;
 • liima-avain;
 • liima-aineet;
 • saranoitu korkuinen tyyppi;
 • pin.

Asiantuntijaneuvonta! Maksimaalinen valmistettavuus ja kyky havaita eri kuormitukset (puristus, taivutus, vetolujuus) on hitsattu, tarttuva avain ja pistotulpat. Komposiittipinoiden suurin etu on valmistuksen helppous ja edullisten erikoislaitteiden käyttö ajamiseen.

Komposiittipaalujen merkitseminen

Komposiittipinoiden merkitsemistä varten käytetään GOST 19804-89: n säännöksiä.

Ensimmäinen kirjain määrittää osan tyypin (C - solid square, SP - ontto neliö, SC - ontto pyöreä, WITH - pino kuori).

Yhdistäviiva osoittaa kaksi numeroa, jotka on erotettu pisteellä. Ensimmäinen osoittaa pylvään pituus (dm) ja toinen - poikkileikkauksen sivun pituus (cm).

Kuva 4: Komposiittipinoiden merkitseminen


Se osoittaa myös komposiittipätkän osan (HC - alaosa, BC - yläosa), liitoksen menetelmä (Sv - hitsattu) ja lujuuden tyyppi (halkaisija ja luokka):

 • 1-12 ja AII;
 • 2-12 ja AIII;
 • 3-14 ja AIII;
 • 4-16 ja AIII;
 • 5-18 ja AIII;
 • 6 - 20 ja AIII.

Komposiittipilot: GOST

Komposiittipinoiden (geometrinen, mekaaninen, fysikaalinen) parametreihin liittyvä vaatimus riippuu sovelluksen ominaisuuksista ja on asetettu asiaankuuluvissa valtion standardeissa:

 • GOST 19804.6-83 - pölkkyjä ja pyöreitä onttoja profiileja, joissa ei ole rasitettuja vahvikkeita;
 • GOST 19804-91 - kuorenpaloille, neliöllinen kiinteä ja ontto pyöreä osa raskaasta betonista, jossa on esijännitetty tai ei-rasitettu vahvike mille tahansa rakenteelle, lukuun ottamatta hydraulisia;
 • GOST 19804-2012 - pölkkyjä varten, neliömäinen ja ontto pyöreä osa, jossa on esijännitetty ja ei-rasitettu vahvike.

Asennus- ja ajo-tekniikka komposiittipinoille

Jokaisella rakennustyömaalla toimitettavilla kuljetetuilla paaluilla on oltava mukana seuraavat asiakirjat.

Älä käytä tärinänvaimenninta upotettaessa komposiittipinoa.

Alalapa on sijoitettu ajopisteeseen alemmalla pai- kalla (asennustarkkuus määräytyy suunnittelun vaatimusten mukaan eikä se ole yli 1 cm).

Asiantuntijaneuvonta! On välttämätöntä tarkkailla paalun ja paalun puomin kohdistusta ja pystysuuntaisuutta (keskuslakko takaa maksimaalisen energiansiirron).

Kuva 5: Yhdistelmäkuormaaja


Uppoutumisen alkuvaihe suoritetaan pienellä teholla yhdellä iskulla. Tällöin on tarpeen käyttää alikautta sulkeutuneen osan muodonmuutoksen estämiseksi. Tätä prosessia valvotaan huolellisesti (lyijykynä, teodoliitti) ja tarvittaessa korjataan pilarin pystysuora. Jos oli poikkeama suunnittelupaikasta, sinun pitäisi:

 • kallistaa puomi kunnes vasaran ja paalun liikeakselit ovat samat;
 • siirrä kuljettaja vaaditulle etäisyydelle.

Asiantuntijaneuvonta! Jos rakennustyön geologinen rakenne sisältää tiheän hiekan kerroksia, jopa 2 m paksua, on tarpeen käyttää raskaampia vasaroita kuljettamaan komposiittipinoja vaaditulle syvyydelle. Vaihtoehtona voidaan käyttää johtavaa poraustekniikkaa, joka on myös tehokas jäädytetyille maaperäalueille (voidaan käyttää reikää).

Kuva 6: Ajo sukelluspölyillä johtajan porauksella


Ajaminen täydellä teholla alkaa sen jälkeen, kun alaosa on upotettu haluttuun syvyyteen tietyssä asennossa. Ajamisen aikana on välttämätöntä tarkkailla paalin upotuksen nopeutta: sen on vastattava maakerrosten rakennetta.

Asiantuntijaneuvonta! Paalun upotuksen suuri nopeus tiheän maaperän kulkeutumisen aikana ilmaisee rakenteessa olevan murtuman muodostumista, mikä on vaarallista rakennustöille.

Sen jälkeen, kun paalun alaosa on upotettu yläpään korkeuteen 10 ÷ 100 cm maanpinnan yläpuolella, sen yläosa on yhdistetty. Tällöin osat sijaitsevat yhdellä suoralla linjalla (keskimmäiset akselit on sovitettava yhteen) ja tuloksena oleva yhdistelmä upotettujen osien välillä hitsataan kaarihitsauksella. Tiivisteiden käyttö on kiellettyä. Sitten hitsaus on suojattava korroosiolta Kuzbasslak-kerroksella (maaperässä, jossa on aggressiivista syövyttävää ympäristöä, on suositeltavaa käyttää epoksimaalia).

Yhdistelmäkuormaajavideo

Vahvistettu betonipilareiden vahvistaminen yritykseltä "Bogatyr"

Jos rakennuskohteen projektiasiakirjojen mukaan perustuksen rakentaminen komposiittijohdotetuista paaluista edellyttää, niin Bogatyr SK tarjoaa ammattitaitoisten työntekijöiden ja erikoislaitteiden palveluja. Takaamme korkealaatuisen komposiittipilojen tukkeutumisen ja kaikkien töiden loppuun saattamisen.

Rakenteissa on käytettävä komponenttien paaluperustuksia:

 • asuinrakennukset;
 • teollisuusrakennukset;
 • yksittäiset asunnot;
 • vähäiset rakennukset;
 • solumuuntajat;
 • hallit;
 • voimansiirtopylväät;
 • tuotantolaitoksia.

Kuva 7: Teollisuusrakennuksen rakentaminen komposiittipinoilla

Edut, jotka koskevat hakemusta Bogatyr Insurance Companylle

Bogatyr LLC: n tärkeä etu on palvelujen tarjoaminen muun muassa:

Asiantuntijaneuvonta! Ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö suorittaa kaiken työn vastuullisen teknisen henkilöstön ohjauksessa. Näin voit taata optimaalisen ja nopean ratkaisun ongelmiin, jotka aiheutuvat ajokäyttäytymisestä.

Esimerkiksi jos on epävarmaa piltioiden (staattinen ja dynaaminen) kuormituskyky, se voidaan määrittää kentällä sopivilla testeillä.

Joissakin tapauksissa yksinkertaisesti pystyasennossa paalu on mahdotonta useista syistä. Näissä tapauksissa rakennusyritys "Bogatyr" tarjoaa johtavan porauksen tehokkaalla poraus- ja paalutuskoneella. Tämä tekniikka laajentaa huomattavasti mahdollisuuksia käyttää komposiittipilareita minkä tahansa rakenteen maaperään.

Tilaa pinoajo

Omien erikoislaitteidemme läsnäolo ja yksilöllinen lähestymistapa asiakkaiden kanssa tapahtuvaan yhteistyöhön tekevät Bogatyr Vakuutusyhtiöstä parhaan mahdollisen vaihtoehdon paalupaikkojen suorittamiseen Venäjän federaation keskeisellä alueella. Keskikokoisille ja pienille määrille on suositeltavaa käyttää erityisiä pyörillä varustettuja ajoneuvoja, ja suuria määriä ajoa varten on optimaalista houkutella erikoisajoneuvoja. Jätä sovellus alkuun.

Hyödyllisiä materiaaleja

Pohjan syvyys

Säätiön syvyyden määrittäminen on kaikkien vaiheiden suunnittelun ensimmäinen vaihe.

Maaperän turvotus

Tästä aineistosta opit, mikä huurteen turvotus on ja millainen vaara se aiheuttaa säätiölle.

Säätiö sitova

Tällä sivulla tarkastellaan syitä, joiden vuoksi säätiö sitovat, sekä sitovat sidokset ja sen järjestelyn teknologia.

Komposiittipillojen liitoksen suojaus

30. lokakuuta 1987

VALMISTETTUJEN VALMISTETTUJEN KONKRETTIEN YHDISTELTÄPUOLIEN SUUNNITTELU

Rahdistettiin rautatieliikenteen kansallisen tutkimuslaitoksen tieteellisen ja teknisen neuvoston betoni- ja betonirakenteiden osaston päätöksestä 1. joulukuuta 1986

Sisältää peruskomponentteja kiinteän neliöosan yhdistettyjen teräsbetonipilarien suunnittelusta, käytöstä ja valmistuksesta sekä suosituksia kolmen tyyppisten (putkimaisten ja laatikkomaisten), hitsattujen, pulttien ja liimaliitosten liitosten laskemiseen, suunnitteluun ja toteutukseen.

Suunniteltu suunnittelu-, suunnittelu- ja rakennusorganisaatioiden sekä betoniteräsrakenteiden teknisiin ja teknisiin työntekijöihin.

Suositukset sisältävät ehdotuksia komposiittisten, kiinteiden neliön poikkileikattujen paalujen suunnitteluun, valmistukseen ja käyttöön massatuotannolla suositeltavilla päittäisliitoksilla. Suositukset antavat ohjeita kolmen tyyppisten (putkimaisten ja laatikkomaisten), hitsattujen, pulttisten ja liimattujen liitosten liitosten suunnitteluun ja rakentamiseen.

Konstruktiivisia ratkaisuja päittäisliitoksista ja niiden suunnittelua ja toteutusta koskevia ehdotuksia kehitettiin NIIZHB: n kokeellisten ja teoreettisten tutkimusten tulosten perusteella ottaen huomioon komposiittipinoiden suunnittelun ja käytön kokemus. Samaan aikaan GPI: n "Basementproekt", Giprogor-instituutit ja NIIPromstroy yhdessä NIIZHB: n toteuttamat hankekehityksen materiaalit otettiin huomioon.

Suositusten laatimisessa meitä ohjaavat SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet", SNiP II-23-81 "Teräsrakenteet", SNiP 2.02.02-85 "Pile Foundations", SNiP 2.03.11-85 "Rakennusten suojaus korroosiota "sekä ohjeita SNiP: n käsikirjoista ja käsikirjoista sekä olemassa olevien standardien määräyksistä.

Suositukset kehitettiin Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean (teknillisen korkeakoulun, VA Yakushinin ja EM Cherikoverin, insinööri IV Larinin) Koneenrakennuslaitosten valtion tutkimuslaitoksen ennalta korostetuista rakenteista.

Uutta kehitystä otettaessa NIIZHB tarjoaa tieteellisiä ja teknisiä (taloudellisten sopimusten perusteella) ja neuvoa-antavia (takuukirjeillä) apua.

1. PERUSMÄÄRÄYKSET

1.1. Nämä suositukset koskevat rakennettujen komposiittirakenteisten teräsbetonipilojen suunnittelua, jotka on suunniteltu rakennusten ja rakenteiden perustuksiin, lukuun ottamatta hydrauliteollisuutta, eikä niitä sovelleta paalujen päälle, jotka on upotettu permafrost-maaperään ja paikkoihin, joita käytetään yli 6 pisteen seismisillä rakennustyömailla. Komposiittipallojen laajuus maalausolosuhteissa vastaa suositeltua GOST 19804.0-78 "Piles driven reinforced beton". Nämä suositukset pitävät nivelet, mieluiten suositellaan massatuotantoa varten.

1.2. Komposiittipallot on tehty jatkuvasta neliöosasta, edullisesti kahdesta linkeistä, esivalmistetuista betoniteräksistä, mutta sopivaa toteutettavuustutkimusta voidaan lisätä linkkien lukumäärää. Paalun paikan (kuvio 1) mukaan linkit jaetaan ala-, ylä- ja keskiosiksi.

Huom. Esityksen esittämisen helpottamiseksi seuraavassa liitosten selityksessä liitoksen alapuolella olevaa linkkiä kutsutaan alemmaksi, yhteyden yläosaksi - ylimmäksi.

Kuva 1. Uppoumakoostumuksen kasa

ja - telakoinnin hetki; b - upottamisen jälkeen;

1, 2, 3 - vastaavasti alempana,

ylä- ja keskilinja; 4 - nivel

1.3. Komposiittipätkän poikkileikkauksen pituutta ja mittoja on suositeltavaa määrittää sekä kiinteäpätkälle SNiP 2.02.02-85 "Pile Foundations": n vaatimusten mukaisesti kuormien, maaperäolosuhteiden ja suunnittelutapojen perusteella. Tulevaisuudessa yhdistelmäkapselin suunnittelussa suositetaan, että linkkien poikkileikkausmitat määritetään.

1.4. Taloudellisista syistä on suositeltavaa ottaa huomioon kysymys yli 12 m: n paalun pituudesta koostuvien paalujen korvaamisesta. Suosittelemme, että pituuslukujen pituus määritetään 1 m: n vaihteluvälillä 6-14 metrin välein ottaen huomioon niiden valmistuksen, kuljetuksen ja uppoamisen olosuhteet standardikapasiteetin avulla. On suositeltavaa käyttää saman pituisia siteitä pinoon.

1.5. Paalun liitososien poikkileikkaus on suositeltavaa olla sama, mutta sopivalla tavalla se saa käyttää paaluja, jotka koostuvat eri poikkileikkauksista. Poikkileikkauksen mittoja suositellaan otettaviksi 5: n kerrannaisina, enimmäkseen 30 x 30 cm - 45 x 45 cm, joissakin tapauksissa jopa 60 x 60 cm.

1.6. Komposiittipinoja suositellaan joko jännittyneiksi - liitosjohtimilla, joissa on esijännitetty pituussuuntainen vahvike ja rungon poikittainen lujitemuoto tai tavanomaiset - jännitteettömästä pituussuuntaisesta vahvikkeesta. On suositeltavaa käyttää esipainettuja komposiittipinoja.

1.7. Liitosten toteutus on järjestetty pylväskehyksen linkkien pystysuorassa asennossa sen jälkeen, kun vuorotellen upotetaan ala- ja keskilinjat. Liitosten rakenne toteutetaan kunnon avulla varmistaen liitosten kohdistuksen ja liitoksen tarvittavan lujuuden.

1.8. Suositeltavien liitosten rakenne perustuu erilaisiin betoniterästeihin liittyviin periaatteisiin ja se toteutetaan:

lasi-tyyppiset liitokset (putkimaiset ja laatikkomaiset) - johtuen ylemmän liitososan alemman osan mekaanisesta puristuksesta, joka on tehty avaimen muotoiseksi aaltopahvilla metallin "kupilla", joka on kiinnitetty alemman liitoksen päähän (kuva 2, a, b);

hitsattu liitos - johtuen molempien liitososien päissä ole- vien upotettujen osien hitsausta varten (kuvio 2, c);

pultti - kiinnittämällä upotettujen osien pultit, jotka on myös asennettu molempien liitinten päihin (kuva 2, d);

Liimaliitos - liimausmateriaalin kiinnityksen ansiosta liitoskappaleet on asennettu yläliitoksen päähän alareunan yläosassa oleviin reikiin (kuva 2, e).

Kuva 2. liitosten tyypit

a, b - stakanny tyyppi (a - putkimainen, b - laatikko muotoinen);

in - hitsattu; g - pultattu; g - liima

Tässä suosituksessa otetaan huomioon kolmenlaiset liimaliitokset: yhdellä tapilla (tyyppi I), kahdella tapilla (tyyppi II), neljällä tai suurella määrällä nastoja (tyyppi III).

1.8. Puskuriliitoksen valinnassa yhteisten teknisten ja taloudellisten indikaattorien lisäksi on otettava huomioon seuraavat tekijät:

a) putkityyppiset, pultitut ja liimatyyppiä I ja II olevat liitokset suositellaan käytettäviksi kahdessa liitosrakenteessa olevista paikoista ja hitsatusta ja liimatuotteesta III - minkä tahansa lukumäärän liitosjohdosta;

b) on suositeltavaa kiinnittää niveletyyppiä ottaen huomioon paalun poikkileikkaus ja rakenteen ja käyttöjakson aikana liitoksen rakenteen tyyppi:

Yhteinen ⎢ Suurin mitat ⎢ Arvioidut liitospuolet

│ cm │ pakkaus ⎢ taivutus │ venytys ⎢ poikittainen

Putki │ 40 x 40 │ + │ + │ - │ (+)

Laatikko │ 35 x 35 │ │ │ │

Hitsattu │ ilman rajoituksia │ + │ + │ + │ +

Pultattu │ 40 x 40 │ + │ (+) │ (+) -

Tyyppi II │ 40 x 40 │ + │ (+) │ (+) -

Tyyppi III │ Ei rajoituksia │ + │ + │ + │ +

(+) - sallitaan rajoitetulla vaivalla.

c) kuormittamattomilla pituussuuntaisilla vahvistimilla varustetuilla paaluilla voidaan käyttää mitä tahansa pidetyistä yhteismuovista, ja esijännitetyissä on suositeltavaa käyttää tyypin III mukaista hitsattua, putkimaista liimaliitosta;

d) kun otetaan huomioon odotettu ilman lämpötila paalun aikana, on suositeltavaa suorittaa nivelet lämpötilassa, joka ei ole pienempi kuin:

t = -5 ° C - liima;

t = -20 ° C - pultattu;

t = -30 ° C - hitsattu;

t = -40 ° C - stakannogo-tyyppi;

e) on suositeltavaa ottaa huomioon, että liima-aineen sopivilla koostumuksilla liimaliitokset, toisin kuin muut niveltyypit, eivät tarvitse korroosionsuojaa.

1.9. Linkkejä suunniteltaessa on suositeltavaa, että niitä siirretään vaakasuorassa asennossa nostettaessa kiinnitys- (nosto-) silmukoita ja asetettaessa tukirenkaita sekä siirrettäessä vaakasuorasta pystysuoraan asentoon nostamalla silmukkaa nostoa varten paalunohjaimella. On suositeltavaa asentaa nostolenkit ja laakerityypit 0,2l: n etäisyydellä kummankin navan päistä ja kiinnittää hihna nostoon paalun kuljettajalle - 0,3l: n etäisyydellä liitoksen yläpäästä, missä L on paalun prismamaisen osan pituus.

1.10. Kun valitaan materiaaleja komposiittipinoiden valmistukseen, mukaan lukien materiaalit päittäisliitosten käyttöönottoon, tulee noudattaa SNiP 2.03.01-84, SNiP II-23-81, SNiP 2.03.11-85 ohjeita ottaen huomioon suositukset [3] ja näiden suositusten luku 4.

2. YHDISTETTYJEN PILESIEN LASKEMINEN

2.1. Komposiittipinoiden laskentaa suositellaan valmistuksen, kuljetuksen, rakentamisen ja käytön vaiheille. Kuormitusturvallisuustekijöiden ja yhdistelmätekijöiden kuormitus- ja iskulujuusarvot sekä kuormien jakautuminen pysyviksi ja tilapäisiksi tulisi noudattaa SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset", SNiP 2.02.02-85 ja SNiP 2.03.01 -84, ja jollei kappaleiden määräyksistä muuta johdu. 2.2 ja 2.5. Luotettavuuskertoimien arvot tämän tarkoituksen mukaisesti olisi toteutettava "Rakennusten ja rakenteiden vastuuasteen laskemista koskevat säännöt rakennusten suunnittelussa" mukaisesti.

2.2. Komposiittipätkä on suunniteltava siten, että se havainnoi siinä syntyneitä ponnisteluja rakentamisen ja käyttöjakson aikana. Yleensä paalujen laskeminen tehdään pystysuuntaisten ja horisontaalisten kuormien ja hetkien yhteisvaikutuksella. Taivutusmomenttien M, pituussuuntaisten puristus- ja vetovoimien sekä leikkausvoimien Q laskutapa on suositeltavaa määritellä SNiP 2.02.02-85: n mukaisesti aluksi kiinteille paaluille ja määritellä sitten komposiittipinoille tehdyt suunnittelumuutokset. Kun otetaan huomioon geometristen poikkeamien mahdollisuus, kun liitetään yhteyksiä, joita ei lasketa huomioon, on suositeltavaa vähentää sallitun lasketun pystysuuntaisen kuormituksen kiinteää kasaa kohti ajon jälkeen, kun yhdestä, kahdesta, kolmesta tai useammasta nivelestä pienennetään 10, 15 ja 20%.

2.3. Yleensä on suositeltavaa, että 2.2 kohdassa määritellyille ponnisteluille suunnatun pylväsliittymien suunnittelun on edettävä epäedullisimpien ponnistelujen yhdistämiseksi koko pinoon. Yksittäisessä kehityksessä, joka perustuu materiaalien järkevään käyttöön, linkkien suositteleminen on suunniteltu ottaen huomioon niiden sijainti paalussa ja ponnistelujen mukaisesti, jotka ovat kaikkein epäsuotuisimpia jälkimmäisten yhdistelmää varten jokaisesta linkistä erikseen.

2.4. Suunniteltaessa nivelet 2.2 kohdan mukaisesti on yleensä suositeltavaa jatkaa kunnosta, että nivelet ja liitännät ovat samansuuruisia. Yksittäisissä muotoilumuodoissa on suositeltavaa laskea voimat, joita syntyy yhteisellä tasolla vaikutuksen vaikutuksesta kuormituskuormaan. Samanaikaisesti, ottaen huomioon päittäisliitoksen vastuu, on suositeltavaa, että laskettua ponnistusta nivelellä, joka määritetään sekä tasa-arvoisesta että ponnisteluista, lisätään 10%.

Huom. Liitosten muodostamisen yhteydessä on aina tarpeen tarkkailla yhtäläisen lujuuden ehtoa liitettäville liitoksille, kun lasketaan paaluja paikoilleen. On myös suositeltavaa noudattaa tasaisen lujuuden kuntoa laskettaessa paalua taivutuksessa. On sallittua, ettei se täytä yhtäläisen lujuuden kuntoa laskettaessa veto- ja poikittaisvoiman kasa. Nämä poikkeamat tasaisen lujuuden ehdosta antavat meille mahdollisuuden saada tiettyjä tapauksia varten edullisempia ratkaisuja liitoksista, mutta ne asettavat tunnetut rajoitukset niiden käyttöalueelle kuormille (ks. Kohta 1.8, kohta "B").

2.5. Komposiittipätkän liitososat olisi yleensä suunniteltava niihin aiheutuvista voimista valmistuksen, kuljetuksen, varastoinnin aikana ja nostoon paalun kuljettajalle. Tällöin annetaan taivutusmomentin toiminnan linkkien laskeminen omasta massastaan, jonka arvo määräytyy jokaisen tapauksen mukaan suunnittelijärjestelmän mukaisesti. Sovellettaessa osion 1.9 suosituksia, riittää, että lasketaan liitokset taivutusmomentin vaikutuksesta, joka ilmenee, kun ne nostetaan paalun kuljettajalle vaakasuorasta asennosta yhdestä kohdasta liukukohdassa. Tässä tapauksessa suunnitteluprosessin määrittämisessä on otettava huomioon kuormitustekijä ja dynaaminen tekijä, joiden arvojen suositellaan olevan 1,1 ja vastaavasti 1,4.

2.6. Kun kuljetetaan komposiittipinoja liitoksissa ja risteyksessä, esiintyy dynaamisia puristus- ja jännitysvoimia pitkittäisvaikutuksista. Dynaamisten voimien linkkien laskentaa ei suoriteta. Pallojen liitoksia suositellaan laskettaviksi vetolujuuksien vaikutuksesta, joiden suuruus on määritettävä paalun poikkileikkauksen mittojen mukaisesti edellyttäen, että vetolujuuksien kokeellisten tietojen perusteella oletetaan olevan 5 MPa. Puristusvoimien vaikutuksia ei tarvitse tarkistaa nivelillä.

Huom. Mekaanisen puristuksen aiheuttamia liitoksia ei lasketa vetovoimille.

2.7. Kaikkien voiman tyyppien pylväät lasketaan pitkittäisakselin normaaleihin osiin ensimmäisen (lujuuden) ja toisen (halkeamiskestävyyden) ryhmien rajoittavien olosuhteiden mukaan SNiP 2.03.01-84: n suunnittelusäännösten mukaisesti. Suunnitteluprofiileja varten on suositeltavaa ottaa osaa rungonsa keskiosaan. Merkittäviä muutoksia ponnistelujen suuruuteen pitkin linkin pituutta, sen rakenne voidaan suorittaa laskettujen osien yli kahdella tai kolmella tasolla. Suunniteltaessa liitoksia suositellaan, että suunnitteluosat otetaan 6.1 kohdan ohjeiden mukaisesti.

2.8. Liitosten vastuksen laskemiseksi pinon kuljettajan nostolle aiheutuvien voimien laskemiseksi (ks. Luku 2.5) täyttyvät luokkaan 1 kuuluvat vaatimukset (halkeamien muodostuminen ei ole sallittua), kun vahvistetaan lankoja ja kaapelivahvistusta ja kolmannen luokan vaatimuksia (sallitaan lyhyen säröilyn aukon leveys jopa) kun vahvistetaan liitoskohtia sekä esijännitettyihin että ei-esipainetuille vahvistuspalkkeille. Pallon halkeamiskestävyyden luokka ja halkeaman aukon suurin sallittu leveys laskettaessa kohtia, jotka on esitetty kappaleissa 1 määriteltyjen voimien osalta. 2.2 ja 2.3, on suositeltavaa nimetä SNiP 2.03.01-84 ja SNiP 2.03.11-85 ohjeiden mukaisesti.

3. YHTEISET MALLIT

3.1. Komposiittipinoiden liitosten suunnittelu toteutetaan ottaen huomioon SNiP 2.03.01-84: n ja SNiP II-23-81: n suunnitteluvaatimukset, jotka perustuvat seuraaviin oletuksiin:

a) päittäisliitosten on taattava voimakas voimansiirto ja yhteyksien liittämiseen liittyvien voimien luotettavuus. Voimien siirtäminen yhdestä linkistä toiseen on aikaansaatu liitäntäelementtien kautta;

b) upotetut osat kiinnitetään betoniin ankkureita käyttäen. Sulautettujen osien hitsaamista linkkien pituussuuntaiseen vahvistamiseen ei ole.

c) kaikentyyppisille liitoksille, lukuun ottamatta liimaa, on saatavana korroosiosuojaa SNiP 2.03.11-85 mukaisesti.

3.2. Puskuriliitosten upotettujen osien rakenne toteutetaan seuraavien edellytysten perusteella:

a) upotetut osat on suunniteltu ottaen huomioon SNiP 2.03.01-84: n ja SNiP II-23-81: n suunnitteluvaatimukset sekä suositukset [3];

b) Ankkurointitangot hitsataan upotettujen osien pääosaan reikään (hitsattu ja pultattu liitos) tai päällekkäin (lasityyppiset liitokset). Sulautettujen osien hitsatut liitokset on suunniteltu ottaen huomioon SNiP 2.03.01-84 ja suositukset [3];

c) upotettujen osien valmistukseen tarkoitetut materiaalit on osoitettu SNiP 2.03.01-84: n ja suositusten [3] ohjeiden mukaisesti. Ankkureita suositellaan edullisesti valmistettavaksi halkaisijaltaan 10 - 25 mm: n sauvojen lujuusluokista A-II ja A-III;

d) upotetuille osille ja liitoselementteille on annettu korroosiosuoja SNiP 2.03.11-85 mukaisesti.

liitokset Hiha

3.3. Liitososien yhdistäminen pinoamistyyppien avulla (kuvio 3), upotettu osa on sijoitettu alaliittimen tangon päähän, ja lateraalisella pinnalla oleva aallotettu teräsbetonivaippa on ylälinkin yläpään päällä. Kun telakointi avain ja lasi yhdistetään. Lasi on valmistettu sisäpuolella olevalle levylle avainpysäytykselle. Avaimen nivelten tiheys lasin kanssa syntyy betonilaattojen ulkonemien romahduksesta. Avaimen asettaminen lasille aikaansaadaan ylälinkin omalla painolla ja yläliiman päällä asennetulla vasaralla sekä useammalla iskuvasaroilla, joiden nostokorkeus on 30-50 mm. Lasin turvallisuuden takaamiseksi alemman liitoksen ajettaessa on suositeltavaa käyttää lasin sisäosalle asennettua erityistä podbabokkia.

Kuva 3. Butt-tyyppinen liitäntä

a, b - vastaavasti ylempi ja alempi linkki;

1 - avain urilla; 2 - lisäksi

kehikosta; 3 - lasi (putki tai kanava);

4 - sisäinen osio; 5 - ankkuritangot

3.4. Lasi putkiliitoksille on valmistettu teräsputken osasta, laatikon muotoisille nivelille - neljästä levystä muodostuvasta hitsatusta laatikosta. Lasin sisäpuolella on leikkaus, joka on valmistettu teräslevystä, ympyrän tai neliön muotoisena. Ankkurointitankoja suositellaan hitsaamaan limittäin lasin sisäpinnalle ja yhdistämään ne kierteeseen. Jotta vältetään ilmataskujen muodostuminen, alemman liitoksen betonitoimista ja liitoskohtien liittämisestä on järjestettävä reikien seinämät reiän molemmin puolin.

3.5. Betonielementti, joka on osa ylempää linkkiä, on suositeltavaa vahvistaa alueellisella kehyksellä. Avaimen sivupinnalla olevat aallot on suositeltavaa tehdä poikkisuuntaisina ulkoneminaisuuksina, jotka ympäröivät avaimen samalla sävelkorkeudella koko kehällä.

3.6. Lasin suunnittelussa suositellaan seuraavaa:

a) putken ulkohalkaisija ja kanavan ulompi koko on suositeltavaa olla 0,8 b - 0,95 b, mutta ei enempää, missä paksun liitoksen eristeen suojakerroksen paksuus on. Esijännitetyille liitoksille on välttämätöntä tarjota mahdollisuutta ohjata jännitetyn raudoituksen lähelle lasia.

Huom. Jäljempänä b on linkin poikkileikkauksen koko, ja eri osuuksien linkkien muodostavat paalut b vastaa niitä pienempiä.

b) lasin korkeuden on oltava ainakin siinä, missä lasin syvyys ja vastaavasti pohja- ja yläliitoksesta on lasin syvyys. Suosittelemme:

- yhtä suuri mutta ei vähäisempi, missä on ankkuritangon hitsinivelen limitys lasiosuudella, joka on osoitettu suositusten [3] mukaisesti;

- anna avaimen kiinnitysolosuhteet lasiin 0,8 - 1,2 b, mutta ei vähäisemmäksi, missä avaimen ylimääräisen kehyksen pituussuuntaisen vahvistuksen halkaisija on;

c) lasin seinien paksuutta suositetaan sijoitettavaksi putkimaiseen ja laatikkomaiseen pylvääseen b = 30 cm, vastaavasti vähintään 6 ja 8 mm ja jokaisen b: n lisäyksen 5 cm: n kanssa, on suositeltavaa nostaa 1-2 mm. Tässä tapauksessa on oltava vähintään, jos ankkuritangon halkaisija on. Sisäisen väliseinän paksuutta ei suositella.

d) Ankkurointitankojen lukumäärä ja halkaisija on osoitettava laskennan mukaisesti kohdan 6.2 mukaisesti, ja tangojen lukumäärän on oltava vähintään neljä. Ankkurointitanojen pituuden ei tulisi olla pienempi kuin, jos - ks. 3.6, b; - ankkuritangon päällekkäisyyden pituus pituussuuntaisella vahvistuksella, joka määritetään 6.7 kohdan ohjeiden mukaisesti;

e) on suositeltavaa tehdä spiraali ankkuritangot yhdistämiseksi luokkaan Bp-I, jonka läpimitta on 4 - 5 mm ja jonka silmukka on 5-6 cm.

3.7. Kanavan seinämien muodostavien levyjen liittäminen suositellaan suoritettavaksi hitsatun kulmaliitoksen avulla. Sisäpuoliset väliseinät on hitsattava putken tai kanavan sisäpinnalle kulmasaumoilla. Nämä hitsatut liitokset voidaan suunnitella ilman laskentaa SNiP II-23-81: n suunnittelutavoitteiden mukaisesti ja ottaen huomioon käsikirja [1].

3.8. Suunnittelussa betonikierteen yläliikkeen lopussa on suositeltavaa noudattaa seuraavia ehtoja:

a) avaimen pituus - osoitettava 20-30 mm enemmän (ks. kohta 3.6, kohta "b");

b) avaimen poikkileikkausmitat (lukuun ottamatta aallotuksen ulkonemia) - putkimaisia ​​ja - laatikoiden liitoksia varten - vastaavasti ja missä ja - ks. kohta 3.6, a; - ks. kohta 3.6, c; - aallotuksen ulkonemien korkeus;

c) urien ulkonemien suositteleminen suoritetaan kolmiomaisten hampaiden muodossa, joiden korkeus on 8 mm, mikä vastaa ulkonevaa askelea. Avaimen 20-30 mm: n päätyosaa suositellaan suoritettavaksi ilman aallotuksia.

3.9. On suositeltavaa muodostaa lisäkehys lujittavaa vahvistusluokkaa varten, joka on hitsattu pitkittäisillä lujitemuovilla A-II tai A-III, jossa on poikittainen lujitemuoto luokkaan Bp-I, jonka läpimitta on 4-5 mm ja jonka korkeus on 5-6 cm. alkaen vahvistusluokka At-IVC.

Pitkittäisten sauvojen lukumäärä ja halkaisija on osoitettava 6.2 kohdan mukaisen laskelman mukaan ottaen vähintään neljä tankoa, joiden läpimitta on vähintään 10 mm.

Pitkittäisten sauvojen pituutta suositellaan vähintään, jos - ks. Kappale 3.8 ja; - ylimääräisen kehyksen pituussuuntaisten sauvojen päällekkäisyyden pituus yhdyskappaleen pituussuuntaisella vahvistuksella, määritetty kohdan 6.7 mukaisesti.

3.10. Lankojen päiden pituus 3 - 4b suositellaan vahvistuvan pienentämällä päähelixin nousua 5 - 6 cm: n yli päällekkäisyyksien yli (ks. Kohta 3.6 (kohta "G") ja 3.9) ja enintään 10 cm: vahvistettavan alueen pituus.

3.11. Hitsausliitoksen (kuvio 4) suorittamiseksi suljetut osat, jotka ovat neliön muotoisia teräslevyjä, joissa on ankkuritangot, on järjestetty linkkien päihin. Liitettäessä liitokset levyt on yhdistetty pitkin ääriviivaa hitsaamalla. Liitettäessä liitososat hitsattujen liitosten avulla ei saa suorittaa yläliitoksia, joiden poikkileikkaukset ovat suuremmat kuin alemmilla. Linkkien keskiosaan asetetut sulautetut osat. Levyyn kiinnitetyt ankkurointitangot levylle on suositeltavaa yhdistää kierre.

Kuva 4. Hitsattu liitos

a, b - vastaavasti ylempi ja alempi linkki;

1 - upotettu levy; 2 - ankkuritangot

3.12. Suositeltujen upotettujen osien suunnittelua varten:

a) pienentää kummankin sivun pituusluokkien poikkileikkausta 5-10 cm: n päästä päistä (ks. kohta 3.6, kohta "a");

b) inserttien mitat otetaan:

alempia linkkejä yhtä,

yläliitoksille - ei enempää kuin, tai missä on liitoskappaleen haaroitusosa (ks. kohta 3.14);

c) sisäosien paksuus on otettava vähintään, mutta ei vähäisemmäksi (ks. s. 3.12, kohta "b") ja lisäksi tarkkaile ankkuritangojen halkaisijan rajaussuhdetta SNiP 2.03.01-84: n ja suositusten [ 3];

d) Ankkurointitankojen lukumäärän ja halkaisijan määrittäminen laskennan mukaisesti kohdan 6.2 mukaisesti ottaen huomioon varret 4, 6 tai 8 ja ankkurointitanojen pituus vähintään yhtä pieneksi kuin - ks. 3.6 kohta. "G";

e) on suositeltavaa sijoittaa ankkuritangot symmetrisesti levyjen reunoja pitkin ottaen huomioon suositukset [3] (ankkuritangot ja etäisyys levyn reunasta) ja SNiP 2.03.01-84 -vaatimukset ankkuritangon suojakerroksen paksuuden kannalta, kuten työskentelyn osalta vahvistaminen sekä varsien välisen vähimmäisen etäisyyden määrittäminen.

Suljetuissa osissa olevien levyjen esijännitetyille liitoksille on järjestettävä reiät esijännitetyn vahvikkeen kulkuun.

3.13. Liitoksen sivulla olevien liitososien päätyosuuksia olisi vahvistettava lausekkeen 3.10 mukaisesti.

3.14. Sulautettujen osien hitsattu kytkentä liitoksessa on suoritettava SNiP II-23-81: n suunnittelutavoitteiden mukaisesti ottaen huomioon käsikirjan ohjeet [1]. Tällöin levyjen ääriviivojen rei'itys on määriteltävä 6.4 kohdan mukaisesti, mutta ei vähäisempi kuin SNiP II-23-81: n mukaan vaadittu kulma-liitokset käsin hitsaamalla visuaalisella laadunvalvonnalla.

3.15. Liitosten päissä olevien pulttiliitosten suorittamiseksi upotetut osat on varustettu neliön muotoisilla teräslevyillä, joissa on ankkuritangot ja reiät pulttien asennusta varten (kuvio 5).

Kuva 5. Pulttiliitos

a, b - vastaavasti ylempi ja alempi linkki;

1 - upotettu levy; 2 - ankkuritangot;

3 - pultin reiät; 4 - pesii betonissa

Pulttien suositteleminen on suoritettava neljällä tavallisella tarkkuudella varustetulla pultilla, jotka on sijoitettu linkkien poikkileikkauksen kulmakappaleisiin. Levyjen reikien alla olevien päiden päissä on pistorasioita, joiden muodostamiseen on suositeltavaa upottaa upotettuja osia kiinnitettyjä varastosäikeitä.

Pultitut liitokset on tarkoitettu ensisijaisesti jännittämättömiin komposiittipinoihin, jotka on tehty saman poikkileikkauksen yhdistävistä ja tarkoitettu käytettäväksi ei-aggressiivisissa tai hieman aggressiivisissa väliaineissa.

Kun otetaan huomioon, että pesiä tarvitaan betonissa, pituussuuntaista vahvistamista ei saa viedä linkin päihin.

Pulttien asentamisen jälkeen on suositeltavaa täyttää liittimet asianmukaisella eristysmateriaalilla (SNiP 2.03.11-85).

3.16. Suositeltujen upotettujen osien suunnittelua varten:

a) levykoko on yhtä suuri;

b) ottaa levyjen paksuus, mutta ei vähäisempää kuin vaaditut edellytykset pulttiliitoksen laskemiseksi SNiP II-23-81 mukaisen murskausliikkeen laskemiseksi, ei vähäisemmäksi, missä pulttien keskipisteiden välinen etäisyys (ks § 3.16, kohta "d"). Noudata rajoitussuhdetta ja (katso § 3.12, kohta "In");

c) ankkurointitankojen lukumäärä ja halkaisija - ks. s. 3.12, pos. "G." Ankkurointitanojen pituuden määrittäminen ei ole vähäisempää, missä - pultin pään pituus; - ks. kohta 3.6, kohta. "G";

d) ankkurointitankoja asennettaessa noudata kohdassa 3.12 annettuja ohjeita, pos. "d", kun katsotaan, että ankkuritangot sijaitsevat vähintään reiän reunasta ja ainakin pultin akselista, missä pultin reiän halkaisija on (katso 3.16 kohdan d alakohta);

e) SNiP II-23-81 mukaisten pulttikeskusten välisen etäisyyden määrittäminen ei ole enempää kuin etäisyys pultin keskikohdasta levyreunaan, jos se on pultin nimellishalkaisija (ks. kohta 3.19); reikien halkaisija kestää 3 mm enemmän kuin.

3.17. Suosittelemme, että pesiä kootaan betonina vähimmäisvaatimuksena pulttien ja kiinnityslaitteiden asettamiselle niiden asennusta varten pitkin pultin akselista pesän pintaan olevalla etäisyydellä (ks. Kohta 3.19), ja pesän syvyys linkin leikkauskulmasta on enintään 0, 3b.

3.18. Lankojen 3 - 4b pituisten päiden suositellaan vahvistuvan ja kiinnitystangon päähän kohdistuvalla osuudella - asentamalla ristikot 5-6 cm: n askelin ja lopun pituudella - vähentämällä päähelixin nousua 10 cm: iin Verkkoja suositellaan valmistettavaksi metallilangasta BP-I, jonka läpimitta on 4 - 5 mm. Verkkokerrosten kokoa suositellaan 5-8 cm: n tarkkuudella ottaen huomioon niiden ankkuritangot.

3.19. Sulautettujen osien pulttiliitokset liitoksessa olisi suoritettava SNiP II-23-81: n vaatimusten mukaisesti, osoittamalla pulttien nimellishalkaisijat laskemalla kohdan 6.5 mukaisesti. Rakenteellisista syistä on suositeltavaa käyttää vähintään 20 mm ja enintään 0,08 b. Pulttien pituus on otettava ehdolla, että pulttumisen päätyttyä pultin pultin pituus on vähintään 30 mm. Kiinnitä pulttien päiden asentamisen jälkeen putoavat pultit.

3.20. Liimasaumojen (kuvio 6) toteutuksessa yläliitosten päissä on upotettuja elementtejä, jotka on muodostettu yhdystapojen muodostamiseksi tangon vahvikkeesta ja alempien nivelten - reikien päissä. Liitettäessä liitokset nastat kiinnitetään reikiin liimalla ja pintojen pinnat liitetään liimojen ompeluun.

Kuva 6. Liimaliitokset

a, b - vastaavasti ylempi ja alempi linkki;

в, г, д - poikkileikkaus alemmassa liitoksessa

linkkiä vastaavasti liimasaumojen yhteydessä

tyyppi I, II, III; 1 - liittimet;

2 - reikiä liimojen kiinnittämiseen

Betonissa olevien reikien muodostamiseksi on suositeltavaa käyttää varaston haltijoita.

3.21. Liitäntätapojen määrän ja sijainnin mukaan liimaliitokset on jaettu kolmeen tyyppiin:

Tyyppi I - liitokset yhdellä tapilla osan keskiosassa (kuvio 6, a);

Tyyppi II - nivelet, joissa on kaksi tapaa vinosti poikkileikkauksen poikki (kuvio 6, b);

Tyyppi III - nivelet neljällä tai suurella määrällä nastoja reuna-alueella (kuva 6, c).

3.22. Liima-aihioiden suunnittelussa on suositeltavaa noudattaa seuraavia ehtoja:

a) liitäntätapojen halkaisija on osoitettava laskennan mukaisesti kohdan 6.2 mukaisesti, ottaen huomioon kunkin niveltyyppien vastaavan tangon lukumäärä. Tässä tapauksessa on suositeltavaa, että nastat lujitetaan luokkaan, joka ei ole alempi kuin A-III-halkaisija. Tyypin III liitoksissa nastojen lukumäärä otetaan laskelmasta lausekkeen 6.2 mukaisesti, mutta vähintään neljä;

b) liitäntätapojen pituuden on oltava vähintään siinä missä ja on tapin sinetin pituus vastaavasti ylä- ja alapuolella; - liimajohtimen paksuus pilarikappaleiden päiden välissä (ks. s. 3.24). Tappien tiivisteen pituuden suositellaan olevan vastaavasti yhtä suuri ja mitkä ovat tappien päällekkäisyyden pituus ja pituuden vahvistaminen, määritetty 6.7 kohdan merkinnän mukaisesti. On suositeltavaa ottaa sisään (1 - 2) b ja enintään 20 d nastaa;

c) on suositeltavaa tehdä reikiä sylinterimäisten tappien kiinnittämiseksi halkaisijaltaan 8-12 mm enemmän ja syvyys 2-3 cm enemmän kuin;

d) kun liitäntätapit ja reiät sijoitetaan liitoksen osiin, ne on kohdistettava, reiän ja pituussuuntaisen lujitteen välisen selkeän etäisyyden on oltava vähintään 30 mm ja reikien välissä - vähintään 10 cm.

3.23. Puskurin puolella olevien linkkien päitä suositellaan lisäämään 3 - 4b: n pituudella, vähentämällä päähelixin nousua 5-6 cm: iin tai asentamalla ristikot 5-6 cm: n välein päällekkäisyyksillä (ks. 3.22, pos. ") sekä vähentämällä päähelixin nousua 10 cm: n tarkkuudella vahvistettavan alueen jäljellä olevaan pituuteen. Verkkoja suositellaan käytettäväksi luokkaan BP-I, jonka läpimitta on 4 - 5 mm ja jonka solukoko on hyväksytty niissä olevien tappien ja reikien sijoitusolosuhteiden mukaan, mutta vähintään 5 cm.

3.24. Liima-aineen liimaus suositellaan suoritettavaksi ottaen huomioon suositukset [2] mukaiset liimasauman yleiset suuntaviivat. Liima-aineena on suositeltavaa käyttää epoksi- tai polyesterihartsiin perustuvia polymeerisiä liuoksia (ks. S. 4.16). Liima-annostelua suositellaan valmistettavaksi annoksina yhden yhdistelmän perusteella välittömästi ennen käyttöä. Liimattujen pintojen valmistuttua ja liitoskuvien liittämisen testaamiseksi täytä reiät liimalla ja kiinnitä liimakerros alemman liitoksen päätypinnalle. Linkkien yhdistelmä, kun telakointi tapahtuu ylälinkin omalla painolla. Tällöin ylimääräinen liima siirtyy liitoksesta. Liimalinjan paksuus ei ole rajoitettu, mutta yleensä se saa olla enintään 5 mm. Liimaliitosten laadun parantamiseksi on suositeltavaa käyttää kapeita nauhaliittimiä, jotka on kiinnitetty alalinjan loppuun.

3.25. Suositeltujen liimamallien avulla suoritettavien liitosten suunnittelussa ei saa laskea liimaliitoksia, nimittäin liimajohtoa ja tiivistysliitoksia liimalla. Laskettaessa muita liimaliitosten elementtejä voidaan jättää liima-aineiden läsnäolon laiminlyönnistä, liimaus voidaan korvata betonilla ehdollisesti.

4.1. Komposiittivahvisteisia paaluja suositellaan valmistettavaksi raskaalta betonista GOST 25192-82 mukaan, kun taas materiaalien on täytettävä asiaankuuluvien standardien vaatimukset ja varmistettava, että betoni valmistetaan halutuilla ominaisuuksilla. Aggressiivisissa ympäristöissä käytettäväksi tarkoitetuille paaluille on materiaalin luovutuksen yhteydessä otettava huomioon SNiP 2.03.11-85: n ohjeet. Karkeana aggregaattina on suositeltavaa käyttää fraktioitua murskattua kivestä luonnonkiveä ja soraa GOST 10268-80 mukaan, jonka murto-koko on enintään 40 mm.

4.2. Puristumislujuuden ja betonilajin lujuusluokka ruuan ja veden kestävyyden osalta on osoitettava SNiP 2.03.01-84: n ohjeiden mukaan, kun taas paalujen, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisessa väliaineessa, SNiP 2.03.11-85: n vaatimukset on täytettävä.

Puristuslujuusluokka on suositeltavaa ottaa mukaan poikkileikkauksen B koon mukaan, joka ei ole alempi, vastaavasti B20 (b = 30 cm), B25 (b = 35 cm) ja B30 (b = 40 cm tai enemmän).

4.3. Esijännitetyissä paaluissa betonin lujuusluokka olisi määritettävä SNiP 2.03.01-84 kohdan 2.6 mukaisesti esijännitetyn raudoituksen tyypin ja luokan mukaan.

Esijännitetyillä paaluilla olevan betonin siirtovoimakkuuden on oltava vähintään SNiP 2.03.01-84: n 2.6 kohdan edellyttämä.

Puristusjännitykset betonissa alustavassa puristuksessa (ottaen huomioon ensimmäiset häviöt) ei saa ylittää SNiP 2.03.01-84: n 1.29 kohdassa sallittuja, on suositeltavaa käyttää kaikissa tapauksissa.

4.4. Betonin vapautumislujuuden arvo valmistajan valmistajien yhteyksien lähetyshetkellä on suositeltavaa osoittaa, ettei se ole alhaisempi kuin betonin rakenteen lujuus puristuksessa.

4.5. Komposiittipätkän liitososien lujittamiseksi vahvistusta tulee käyttää SNiP 2.03.01-84: n ohjeiden mukaisesti. Kun valitaan voimakas aggressiivisissa ympäristöissä käytettäväksi tarkoitettujen paalujen vahvistus, SNiP 2.03.11-85: n vaatimuksia on noudatettava.

4.6. Kuormittamattomana raudoituksena on suositeltavaa käyttää pääasiassa luokan A-III lujitustangot. Se saa käyttää luokkaan A-II lujittavia palkkeja ja hitsausta varten sopivasti perusteltua At-IVC-luokan lämpömekaanisesti vahvistettua vahvistamista, jossa määritellään pitkittäisten sauvojen halkaisija rakenteellisista näkökohdista 10 - 20 mm.

4.7. Esijännitysvahvistuksena on suositeltavaa toteuttaa:

joiden pituus on korkeintaan 12 m, ja se on pääosin termisesti ja termomekaanisesti vahvistettu luokkien At-VI ja At-V vahvistaminen. Sen lisäksi on sallittua käyttää luokkaan B-II kuuluvia lujittavia lankoja ja luokat A-VI, AV, A-IV luokat ja luokka A-IIIc luokat K-7 ja K-19, kuumavalssatut lujitukset;

joiden pituus on yli 12 m - pääasiassa Bp-II: n lujittavaa lankaa, luokkaan K-7 ja K-19 sekä kuumavalssatut lujitukset A-VI ja AV. Luokkien A-IV, At-IVc ja A-IIIc kuumavalssatut ja termomekaanisesti vahvistetut vahvikkeet ovat sallittuja.

4.8. Valinnassa on huomioitava SNiP 2.03.01-84: n ohjeet sen käyttämisestä riippuen suunnittelulämpötilasta, ottaen huomioon ajo-olosuhteet toistuvasti ulkona.

4.9. Agressiivisissa ympäristöissä käytettävien paalujen vahvistamiseksi on suositeltavaa käyttää vahvistusluokkia At-IV C, At-VSK, At-VIK, Bp-II, K-7, K-19. Riippuen aggressiivisen vaikutuksen asteesta ja aggressiivisen ympäristön tyypistä, joissakin tapauksissa SNiP 2.03.11-85, At-III, At-IIIC, AV, A-VI, At-V, At- VI, BP-II, K-7, K-19.

4.10. Rungon vahvistamiseen liittyvä spiraali sekä verkkojen ja kiinnittimien kiinnittäminen lankojen päätyosien vahvistamiseen on suositeltavaa tehdä tavallisesta lujitevirrasta, jonka pituusluokka on BP-I, jonka läpimitta on 4-5 mm. Sallittu luokka B-I on sallittu.

4.11. Nostosilmukoita suositellaan valmistettavaksi VG3-sp2- ja Vst3ps2-merkkisten 10GT-luokan luokan A-II luokkaan kuuluvasta kuumavalssatusta teräsbetonista tai A-I-luokan tuotteista.

Butt-yhteismateriaalit

4.12. Sulautettujen osien valmistukseen suositellaan käytettäväksi:

hitsatuissa ja pultteina sekä runkorakenteissa - valssattuja teräslajia, jotka vastaavat SNiP 2.03.01-84: ssä määriteltyjä;

putkiliitoksille - saumattomat putket GOST 8732-78 -standardin mukaan, teräslaatu A-St3, GOST 8731-74 * mukaan.

4.13. Puskuriliitoksen upotettujen osien ankkuri suositellaan olevan luokan A-III tai A-II tangot.

4.14. Liitosliitokset liimaliitoksissa on suositeltavaa valmistaa AV-, A-IV-, A-III-luokkaan kuuluvia varren kiinnikkeitä.

4.15. Pulttiliitoksissa on suositeltavaa käyttää GOST 7796-70 -standardin mukaisia ​​pultteja, GOST 15521-70 mukaan, GOST 10450-78 mukaiset aluslaatat. Pulttien ja muttereiden teräslaadut olisi annettava GOST 1759-70: n mukaan.

4.16. Liimaliitosten liimamateriaaleina on suositeltavaa käyttää seuraavien koostumusten polymeerisiä liuoksia (paino H):

epoksi liima: epoksihartsi - 70; fenolihartsi - 30; polyetyleenipolyamiini - 20; Portland-sementti - 200;

polyesteriliima: polyesterihartsi PN-1 - 100; polyisosyanaatti K - 40; hyperies - 6; koboltti naftenaatti - 40; diabase (jauhot) - 210; keskikokoinen hiekka - 140.

Sallitaan myös käyttää koostumuksia, jotka perustuvat epoksihartsiin [2].

5. RAKENNEVAATIMUKSET

5.1. Paalun b-liitosten poikkileikkausmitat suositellaan otettavaksi ehdoksi, että linkin L pituuden ja koon b välinen suhde ei ylitä 1/60.

5.2. Suojakerroksen paksuus pylväiden liitosten pituussuuntaisen vahvistuksen ja ankkuroituneiden elementtien on oltava vähintään 30 mm.

5.3. Pitkittäisten kuormittamattomien sauvojen päiden tulee olla 15-20 mm päistä, on suositeltavaa leikata kireä pituussuuntainen vahvistus huuhteluun päätypinnan kanssa.

5.4. Linkkien koko pituussuuntaisen lujituksen poikkipinta-alaa suositellaan vähintään 0,1% betonin poikkipinta-alasta.

5.5. Jännittämättömiä liitoksia tulisi vahvistaa teräsrakenteilla, jotka valmistetaan käämittävän poikittaisen vahvikkeen avulla pitkittäisillä sauvoilla hitsaamalla käämityksen aikana kaikilla risteyksillä. Pitkittäisten sauvojen halkaisijaa suositellaan ottamaan vähintään 10 mm. Pyörien korkeutta linkin keskiosassa suositellaan asetettavaksi 200 mm: n tarkkuudella.

5.6. Yksiköissä, joissa on esijännitetty pituussuuntainen vahvistus, on suositeltavaa aikaansaada poikittainen lujitemuoto spiraalina, joka on kiinnitetty neulontilinjan avulla joka 4. risteyksestä. Pyörien korkeutta linkkien keskiosassa suositellaan enintään 400 mm: n nimittämiseksi.

5.7. Yläosan päätä suositellaan leikkaamaan ja vahvistamaan epäsuoralla raudoituksella, joka on ristikon muodossa vähintään pituudella, joka on paalun poikkileikkaus. Verkkoja suositellaan käytettäväksi BP-I-lanka, jonka halkaisija on 4-5 mm ja silmäkoko 5 - 6 mm. Verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 5-6 cm, ja ylemmän verkon tulee olla 5 cm etäisyydellä linkin päätypinnasta.

5.8. Alareunan suositellaan suoritettavaksi piikillä, jonka reunat ovat kaltevia suhteessa pituusakseliin 60 - 45 °.

5.9. Valmistettaessa esijännitettyjä liitososia lanka- ja kaapeliliittimien kireys on suositeltavaa suorittaa mekaanisesti, tangon jännitys on sähköterminen (enintään 12 m pitkä) tai mekaanisesti. Sähköterminen menetelmä on sallittu kiristysjohdon vahvistamiseksi.

6. LIITTEIDEN LASKENTAMINEN

6.1. Yleisesti yhdistettyjen paalujen liitokset on suunniteltava kohdan 2.4 mukaisesti määritetyille voimille M, N ja Q. Muotoilupinnoille (ks. Kuva 7) poikkileikkaukset normaalisti pilarin pitkittäisakseliin päittäisliitoksessa otetaan ylemmässä (A - A) ja alemmassa (B - B) linkissä sekä niiden päiden (C - C) välissä. Satunnaisen alkutarkkuuden epätarkkuus liitosten laskemisessa puristuksessa ja jännityksessä sallitaan laiminlyödä.

Kuva 7. Pituuden lasketut poikkileikkaukset

yhdisteet vastaavasti stakannogo tyyppiä (a),

hitsattu (b), pultattu (c) ja liima (g)

A - A - alemmalla linkillä; B - B - yläliitoksella;

C - C - kytkettyjen linkkien päiden välillä

Laskettujen osien mitat on otettu ottaen huomioon kehän ympärysmitta, ja lisäksi alemmassa liitoksessa pinottavien liitosten tapauksessa laskettu poikkileikkaus rajoittuu lasin sisäisiin mittoihin ja yläosaan - avaimen mittoihin ilman aallotuksia; pulttiliitoksille betonissa olevien kulmapesien alue ei kuulu suunnitteluosastojen alueelta.

6.2. Lasketut poikkileikkaukset ylemmillä ja alemmilla tasoilla (A - A ja B - B) lasketaan voimista M, N ja lujuuden ja halkeaman resistanssista SNiP 2.03.01-84 määräysten mukaisesti. Kun otetaan huomioon dynaamisen kuormituksen vaikutus ajon aikana, lasketaan betonin laskennallinen vastus aksiaaliseen puristukseen lujuuden laskemisessa 10%: lla, ja betonin laskennallinen resistanssi aksiaaliseen jännitykseen laskettaessa halkeamiskestävyyttä on suositeltavaa olla nolla.

Näiden osien laskemisen ja suunnittelua koskevien vaatimusten perusteella (ks. Kohdat 3.6, position "g", 3.9, 3.12, kohta "d", 3.16, kohta "c", 3.22 kohta "a") ankkuritangojen lukumäärä ja halkaisija sekä lisäkehyksen pitkittäisvaijerit (lasin tyyppisten liitosten avaimelle) ja liitosnippejä (liimausliitoksille).

6.3. Yleisesti, liitettävien liitosten päiden väliset liitokset (C - C) lasketaan voimista M ja. Suunnittelupäätöksissä (ks. Kohta 3.6, kohdat "A", 3.6, "B", 3.6, kohdat "C" ja 3.8 ") sekä liimaliitoksille, (ks. s. 3.24), tällaista laskentaa ei saa tehdä. Hitsatut ja pultitut liitokset on tarkistettava poikittaisvoimien (leikkausvoimien) Q kohdalla.

6.4. Hitsattujen silmien tapauksessa päittäisliitos lasketaan voimissa, jotka syntyvät siinä, kun voima M ja Q toimivat liitoksessa. Tässä tapauksessa hitsattavan liitoksen laskeminen keskijännityksessä on tehtävä SNiP II-23-81: n lausekkeen 11.1 mukaisesti 3.2 Käsikirjat [1]. On suositeltavaa laskea yhteys pituussuuntaisten ja poikittaisvoimien vaikutuksesta sekä hetken vaikutuksesta tai voimien ja momentin samanaikaisesta toiminnasta kappaleiden 3.2 - 3.8 Käsikirjat [1]. Laskennan ja SNiP II-23-81: n lausekkeen 12.8 vaatimusten huomioon ottamiseksi kulmasaumojen jalka on osoitettu.

6.5. Yhdiste ruuviliitokset täytyy luottaa esiintyvät voimat siinä vaikutuksen alaisena yhteisiä ponnisteluja M, ja Q. laskenta keskushermostossa venytys suoritetaan ohjeiden mukaisesti s. 11,6 SNP II-23-81. Pulttiliitos on tarkistettava leikkaukselle, murskaamiseksi ja venyttämiseksi SNiP II-23-81: n lausekkeen 11.7 ohjeiden mukaisesti ja par. 11.8 - 11.10 SNiP II-23-81.

6.6. Ankkurointitankojen hitsatut liitokset upotettujen osien pääosilla lasketaan voimasta, missä on ankkuritangon halkaisija; - yhden ankkuritangon poikkipinta-ala; - lasketaan raudoituksen vastustuskyky jännitteelle ensimmäisen ryhmän raja-asemasta. Siinä tapauksessa, että ankkuritangot asennetaan poikkipinta-alaan nähden marginaalilla verrattuna vaadittuun lujuuslaskentaan, laskettua voimaa voidaan pienentää kertomalla lasketun ankkurin halkaisijan suhde todelliseen.

6.7. Pituus päällekkäisyys pituussuuntaisen raudoitteiden ankeruemymi yksiköiden päittäisliitokseen, nimittäin ankkuripulteilla upotettu osia, joiden lisäksi pitkittäiset tangot runko (Hanes nivelet) ja liitäntänastojen (liimaliitosten) on suositeltavaa määrittää olosuhteiden perusteella; ; missä ja missä on kiinnitysvyöhykkeen pituus vastaavasti pitkittäisjännitetyistä lujituksista liitososien ja ankkuroituneiden elementtien avulla; - jännitteensiirtovyöhykkeen pituus liitosjohdoissa olevalle pituussuuntaiselle vahvistukselle; k - kerroin, kun otetaan huomioon välilevyjen epäsuoran vahvistamisen tyyppi päällekkäin menevän pituuden osalta ja joka on vastaavasti 0,8 tai 1,0, kun vahvistetaan verkkojen tai puristimien yhteyksien päät; - aritmeettiset keskimääräiset etäisyydet, jotka ovat johtojen pituussuuntaisesta lujasta valaisimien poikkileikkauksen kunkin neljänneksen ankkuroituihin elementteihin nähden.

6.8. Parametrit on suositeltavaa laskea kaavalla (316) "Raskas- ja kevytbetonin betoni- ja betoniteräsrakenteiden käsikirjat käsittelemättä raudoitusta (SNiP 2.03.01-84)". Samanaikaisesti on tarpeen harkita edellytyksiä kiristetyn raudoituksen asentamiseksi jännitetylle betonille. Tapauksessa, jossa pituus- lujitekuidut tai ankeruemye elementtejä päittäisliitokseen varustettu marginaalin poikkipinta-ala verrattuna tarvitaan laskettaessa vahvuus koko mitoitettu vastus, lasketun pituuden on ankkurointivyöhykkeen ja sallitaan pienentyä kertomalla suhteen laskemiseen tarvittavia ja todellisen lujitusalueita kohdat. Tällöin on suositeltavaa, että arvoa käytetään vähintään linkkien b-osan sivulta ja liimaliitoksille, jotka ovat vähintään suosituksen kohdassa 3.21, pos. "B" Arvo olisi laskettava SNiP 2.03.01-84: n kaavalla (11) p. 2.29.

6.9. Laskettaessa kohdat 1-1 ja 2-2 murtumissitkeyden olisi olosuhteiden perusteella, että liitokset toimivat olosuhteissa, jotka eivät aggressiiviset aineet, leveys lyhyellä ja pitkällä murtuma keksinnön ei tule ylittää vaatimusten mukainen 2.03.01-84 SNP muuttujia ja, kuten nivelten jotka toimivat aggressiivisessa ympäristössä, eivät saa ylittää arvoja ja ne on lueteltu taulukossa. 9 tai 11 SNiP 2.03.11-85.

USED ​​NORMATIVE AND RECOMMENDATION LITERATURE

1. Teräsrakenteiden hitsattujen liitosten laskemista ja suunnittelua käsittelevä käsikirja (luvussa SNiP II-23-81). - M.: stroiizdat, 1984

2. Suositukset kosketusliitosten muodostamiseksi ja toteuttami- seksi lujitettujen teräsbetonirakenteiden raudoituksen rikkoutuessa. - M.: NIIZHB, 1985

3. Suositukset teräsbetonirakenteisten teräsrakenteiden suunnittelusta. - M.: stroiizdat, 1984.