Tee se itse hiomalla ja kiillottamalla betonilattia

Huoneen lattian viimeistely on olennainen osa korjaustöitä, sillä mikä tahansa huoneen tyyli on valittu, sen kaikkien elementtien on oltava houkuttelevia. Kaikkien erilaisten lattiapinnoitteiden ja erikoisteknisten materiaalien valikoiman ansiosta perusmateriaalin hionta ja kiillotus ovat edelleen erittäin suosittuja.

Hiontaan betonilattialla voit korostaa keinotekoisen kiven tekstuuria. Kun suoritetaan syvä käsittely, kaikki epäsäännöllisyydet poistetaan, kerros sementtihyytelöä poistetaan ja suuri aggregaatti ilmestyy. Tämän seurauksena lattia saa mielenkiintoisen kuvion, sekä sileyden ja loiston.

Käsittelypaikka

Betonipohjan hiominen on suunniteltu ratkaisemaan useita ongelmia:

 • vanhojen pinnoitteiden pintapuhdistus;
 • päällyskerroksen poistaminen jo korroosiolta;
 • betonin kovettuminen;
 • houkutteleva ulkonäkö maksimaalisen sileyden ja kiillon vuoksi;
 • polymeeristen päällysteiden vetämisen perusta.

Jos tätä tekniikkaa käytetään lattian lopulliseen versioon, lisähyllyä ja betonilaattoja voidaan lisätä ylimääräiseen loistoon ja houkuttelevaan ulkonäköön.

Erityisten mineraalikomposiittien lisääminen hiomisen aikana saa aikaan lisäastiatusta. Tämän seurauksena betonin pinnan uusiminen ja ylemmän huokoisen kerroksen poistaminen, mutta myös kaikkien huokosten ja vikojen sulkeminen. Tämä hoito lisää tukin vahvistamista. Siksi kiillotusta käytetään usein lattiatöissä julkisissa paikoissa sekä teollisissa tai varastotiloissa.

Hiontatyypit

Työn menetelmät riippuvat säätiön tyypistä ja tehtävistä. Lattiaan kuuluu kaksi päämenetelmää:

Kuiva hiominen

Ensimmäinen vaihtoehto sopii betoniin useiden lisäaineiden tai kovettavien mineraalikomposiittien myöhemmässä käytössä.

Tämän käsittelyn seurauksena muodostuu suuri määrä pölyä, mikä merkittävästi vaikeuttaa työtä, joten useimmiten tehokkaat pölynimurit suodatusjärjestelmillä asennetaan hiomakoneisiin.

Märkä käsittely

Märkäjauhatusta käytetään useimmiten luonnonkivestä tai betonista, jolloin lisätään graniitti- tai marmorikomponenttien käyttöönottoa. Tällaista käsittelyä ei monimutkaista suurella määrällä pölyä, mutta jatkuvana vesivarastona muodostuu sementin ja kivihiukkasten suspensio - ns. Liete. Hionnassa liete on poistettava välittömästi lattian pinnalta, joten hiomakoneessa on lietteen keräyslaite.

Kun teet itsekiertoa kotona, helpoin tapa on käyttää kuivaa käsittelymenetelmää.

Toiminnan aikana on varmistettava huoneen maksimaalinen tuuletus ja seinien, kattojen, ikkunoiden ja ovien pinnan suojaaminen sementtipölyltä.

Käytetyt laitteet

Työkalusta riippumatta päätyökalu pysyy muuttumattomana. Betonilattian pinnan hiomiseen on tarpeen käyttää erityisiä hiomakoneita.

Työn laajuus ja esiintyjien pätevyyden mukaan käsittelylaitteet jaetaan kahteen luokkaan:

 • kotitalouskäyttöön;
 • ammattitaitoinen työkalu.

Kodinkoneet

Ensimmäinen tyyppi on laite, joka sisältää vain yhden levyn käsittelyä varten. Tällaiset koneet eivät edellytä pitkäaikaista käyttöä, joten niiden teho ei yleensä ole yli 2-3 kW, eikä niitä ole suunniteltu liitos- tai lietteen ja pölyn keräämiseen. Niiden paino on myös pieni, mikä helpottaa suuresti kotona työskentelyä.

Tietenkin lattian tekeminen omiin käsiisi vaatii paljon työtä ja kärsivällisyyttä. Mutta tällainen koulutus antaa sinulle mahdollisuuden valita minkä tahansa, jopa kaikkein oikukas, lattianpäällyste tai edes hylätä se esimerkiksi valitsemalla korkean teknologian tyyli.

Ammattimainen hiomakoneet

Tehokkaampia laitteita järjestetään hieman eri tavalla. Koneen pohjassa on kiekko, jossa on soluja asennushiontaan. Useimmiten laitteen työskentelyalueella on kolme aukkoa hiomalaitteille. Kunkin raon pyöriminen tapahtuu oman akselinsa ja koneen pohjan symmetrian keskellä, mikä johtaa elementtien planeettamalliseen liikuttamiseen.

Kiinnitys ammatillisten laitteiden kanssa on nopeampaa ja parempaa, koska sen paino ja voima mahdollistavat halutun sementtimonikerroksen tai betonin kerroksen. Lisäksi tällaisissa laitteissa on mahdollista säätää nopeutta sekä veden syöttöä ja pölyn tai lietteen poistoa. Mutta ammattikoneiden kustannukset ovat erittäin korkeat.

Murskaimet tuoretta betonia varten

Toinen ammattitaitoisten työkalujen valikoima ovat niin sanottuja helikoptereita. Tällaiset laitteet ovat voimakas moottoritila, joka on liitetty työtappeihin. Osa injektointilaitteista muistuttaa potkuria, koska se koostuu erillisistä litteistä segmentteistä, minkä vuoksi tällaiset koneet ovat saaneet kotitalouksien nimen helikopterin.

Pintakäsittely samanlaisilla laitteilla suoritetaan lähes välittömästi betonin asettamisen jälkeen. Helikopterit on valmistettu yhdellä roottorilla käsikäyttöistä liikettä varten tai kahdella roottorilla, mikä tarjoaa mahdollisuuden itsenäiseen liikkeeseen pinnalla. Tämäntyyppisen laastin aikana erityisiä komposiitteja tai täytteitä hierotaan usein pohjaan, vahvistaen betonipinnoitteen yläkerroksen.

Vanhan alustan käsittelytekniikka

Korjaustöissä, joissa ei esiinny uuden lattiakaivon asennusta, lattian pinta käsitellään useassa eri vaiheessa. Tietenkin, suurella määrällä onteloita ja porausreikiä, tasoituslaite on välttämätön. Mutta teollisuus- tai varastotiloissa, joissa on korkealaatuinen peruspohja, ei ole järkevää painottaa rakennetta ylimääräisellä betonikerroksella.

Säätiön valmistelu

Ensimmäinen vaihe on poistaa vanhat lattiat, erilaiset roskat ja viat. Betonin yläkerroksen ilmeisen tuhoutumisen vuoksi se on poistettava erikoislaitteilla, esimerkiksi koneilla saumojen leikkaamiseen.

Pienellä määrällä ilmeisiä vikoja, joiden syvyys on yli 5-7 mm, ne on sinetöitävä erityisillä korjausyhdisteillä. Tässä tapauksessa jauhatus voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun komposiitit ovat kovettuneet ja ne ovat saavuttaneet noin 50% suunnitteluarvosta.

Betonikerroksen poistaminen

Toinen työvaihe on karkea pintakäsittely. Betonilattian hionta tässä tapauksessa tapahtuu kiekkoilla, joiden hiomamateriaali on enintään 30 yksikköä. Tekokynän todellisen voimakkuuden mukaan hoito voidaan tehdä korundin tai timanttilevyjen avulla.

On huomattava, että betoni on voimakasta materiaalia, ja siksi suunnitteluryhmä on yli B15, on käytettävä timanttipäällystettyjä levyjä. Kestävä, vähemmän kestävä ja halvempi korundi.

Tässä työvaiheessa muodostuu suurinta määrää pölyä tai lietettä, joten sinun on huolehdittava etukäteen huoneen tuuletuksesta ja lian irtoamisesta lattian pinnalta. On myös muistettava, että ylätason ja sementtihyytelön poistamisen yhteydessä ei saa poistaa yli 5 - 7 mm: n materiaalia. Itse asiassa tarvitset vain karkeaa karkeaa ainetta, mutta pidä betonikerros vähintään 1,5 cm: n korkeudella raudoituksen yläpuolella metallikehyksen suojaamiseksi tehokkaasti.

Viimeistely

Kun ylimmäinen betonikerros poistetaan, pinta kovetetaan erikoisilla mineraalikomposiiteilla, jotka sisältävät kalsiumsilikaatteja.

Pölyn ja lietteen poiston jälkeen käsiteltävään pintaan levitetään mineraalijauhetta ja hiotaan hiomapuristimella 40 - 200. Jos sileät vain lattiapintoja, on parempi käyttää timanttisiruja 40 - 60 ja kun käytetään mineraalikomposiittia - 80 - 150 yksikköä.

Pinnan hiominen tällaisilla hiomakokoisilla levyillä sallii kaikki karheuden tasaisuuden ja tasaisen pinnan. Tämän hoidon lisäksi kaikki huokoset suljetaan ja pohja on lisäksi kovettunut.

Lisäkäsittely suoritetaan timanttihiutaleiden levyillä, joiden koko on 1500 tai vähemmän. Tällainen laastin on itse asiassa pintaväri. Tämän käsittelyn jälkeen betonilattia hankkii peilipinnan ja ei enää tarvitse viimeistelyä.

Tuoreen betonin työtaso

Tuoreen betonin hionta on yksinkertaisempi menettely. Sen toteutus suoritetaan 3-4 tunnin kuluttua perunan kaatamisen jälkeen. Itse asiassa betoniseos tänä aikana alkaa kovettua, mutta sen voima on edelleen pieni.

Grout tässä tapauksessa suoritetaan kahdessa vaiheessa. Ensin helikopterin terille asetetaan erityissuuttimet ja tasoitteen pinta käsitellään pienillä terän pyörimisnopeuksilla. Tämän seurauksena kaikki suuret virheet poistetaan.

Toisessa vaiheessa käsittely suoritetaan suoraan terillä suurella pyörimisnopeudella. Tällöin pinta on suoraan kiillotettu.

Betonipohjan hiominen tekniikan kaikissa vaiheissa voi merkittävästi lisätä sen lujuutta ja kestävyyttä.

Betonipäällystäminen pyörivillä koneilla

Betonipinnat valmistuksensa jälkeen tarvitsevat lisää suojaa. Siksi on kehitetty erityisiä lisäaineita, joita sovelletaan suoraan juuri kaadettuun materiaaliin. Tämän jälkeen betoni maadoitetaan helikopterilla - yhdellä tai kahdella roottorilla.

Valokuvassa - kaksiroottorinen injektointikone

Yleistä tietoa

Tätä menetelmää pidetään tällä hetkellä progressiivisin ja edullisin betonipintojen käsittelyyn.

Tuloksena on sileä, kestävä ja pölytön lattia, joka saa:

 • kohtalainen öljy- ja bensiinikestävyys;
 • eri värejä.

Hiomamenetelmän suuri positiivinen piste tasoituskoneilla saa valmiin päällysteen samanaikaisesti betoniseoksen levittämisen kanssa. Tämä mahdollistaa kohteen rakentamisen nopeuttamisen ja säästää viimeistelypäällysteitä. Suurten alueiden mittakaavassa vaikutus voi olla yli miljoona ruplaa.

Yksiroottorinen betonilkki

Muista, että tekniikkaa voidaan soveltaa vain märällä betonilla. Siksi etukäteen huolehdit valmisteluprosessista, löydät myös erikoistuneen organisaation, joka harjoittaa betonilattian asettamista tai ostaa laitteita ja yrittää tehdä laastaria omiin käsiinsä.

Prosessin suurin vaikeus on injektointi ja hionta, koska on vaikea ennustaa kuinka konkreettinen käyttäytyy. Siksi on tärkeää tuntea, mitä tehdä, ja tämä on kokemusta.

Levytyyppinen betoniventtiili

Levylle tarkoitettujen koneiden käyttö

Helikopterin betonielementtien tekniikka koostuu kahdesta vaiheesta:

 1. Hioa betonipinta.
 2. Levitä likaantumista vahvistava kyllästys.

Maalaus on välttämätöntä, jotta betoniseoksen pinnalle levinnyt betoni "maito" vibroksentekomenetelmän käsittelyn jälkeen ei hiutunut pois, kun käytät lattiaa. Tällöin käytetään levylevyjä tai "helikoptereita". Prosessissa ne tiivistävät betonipinnan ja tuovat sen peilihiekkaan.

Vihje: Aseta aina betonin varaosatöiden injektointiin, jos pääpuute epäonnistuu.

Jos pintaan kohdistuu suuria kulutus- ja lujuusvaatimuksia, kastelua levitetään päällekkäin - kuiva kovetusseos, joka perustuu sementtiin. Lisäksi lisätään kvartsin tai muiden komponenttien koostumukseen, jolla on parempi kulutuskestävyys ja kovuus.

Betonilattian maalaus manuaalisesti muovirastimella

Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen hioa erityiseen kasteluun juuri asennetusta ja tasoitetusta betonista, esimerkiksi "Refloor RF". Toisessa - lisäksi kyllästetty impregnointi, joka auttaa stabiloimaan pintaa ja pienentämään halkeamien muodostumista minimiarvoon. Se sitoo myös kemiallisella tasolla betonin rakenteeseen sijoitetut suolat ja aiheuttaen pölyn muodostumisen, minkä seurauksena pinnasta tulee pölyttömiä.

Vihje: betonikiskojen tai rakenteiden purkaminen on usein mahdotonta, tässä tapauksessa käytetän betoniteräksen leikkaamista timanttipiireillä.

Kiillotusaine

Ennen betonin kiinnittymisen aloittamista on suositeltavaa tehdä tekninen tauko. Tämä mahdollistaa materiaalin saavan alkuvoimaa. Taukoaika riippuu ympäristön lämpötilasta ja kosteudesta ja voi olla 4-20 tuntia.

Mekaaninen päällystys

Yleensä tämä riittää, että betoni tarttuu niin, että sen pinnalle siirtyessä jää 2-3 mm: n syvä herätys. Nyt voit aloittaa äskettäin valmistetun materiaalin pinnan karkean injektoinnin.

Betoni Grouting Machine lähellä seiniä

Voit tehdä sen levyn tai trowels kelluvia terät 2 kulkee. Liikkeen suunta tässä tapauksessa toisen läpimenon on oltava kohtisuorassa liikkeen suuntaan ensimmäisenä.

Vinkki: ennen kaikkea käsitellään betonipintoja, jotka sijaitsevat sarakkeiden, kaivojen, oviaukkojen ja seinien vieressä, koska tämä on silloin, kun seos kovettuu ensin.

Tällöin injektointi voidaan tehdä myös reunan tasauskoneiden avulla, jotka on varustettu vapaasti pyörivällä pyörällä.

Kun käytät kastelua, se on huolellisesti sprinklattu pinnan yli, mikä varmistaa tasaisen kerroksen paksuuden. Voit tehdä sen itse tai käyttää erityistä vaunua hukkaan.

Sen rakenne on seuraava:

 • kuormitus ylittää käytettävissä oleva säiliö;
 • jauhetaan seos säiliöruuvissa;
 • hukka-anturiventtiilin säätö;
 • että pinnalla oleviin pyöriin ei ole syviä raitoja.

Vinkki: on tarpeen valmistaa läpivientikanava betoniin?
Timanttiporaus reikien betonista tarvittavien halkaisijabittien avulla auttaa sinua.

Ohjeet täytteen valmistamiseen:

 1. Täytä ensimmäinen vaihe 2/3 kokonaiskulutuksesta 1 neliökilometrillä. m;
 2. Tee karkea injektointi konkreettisella seinäkoneella. Suorita prosessi, kunnes keveys imee kosteutta betoniseoksesta, joka havaittavissa pinnan tummuuden jälkeen.
 3. Heti tämän jälkeen lisää jäljellä olevat 1/3 osaa niin, että hänellä on aikaa liottaa kosteutta sementin "maidosta" ennen kuin vesi haihtuu.
 4. Siirry toiseen karkeaan laastiin heti, kun seos on kyllästynyt kosteudella edellä kuvatun periaatteen mukaisesti.

Vihje: Asunnon hankkimisen sijaan voit vuokrata betonilaatan vuokrausta.

Useimmiten lattian pinta on havaittavissa:

 • varastoissa, joissa käytetään raskaita kuormaus- ja purkulaitteita;
 • tuotannon työpajoissa;
 • markkinoilla;
 • kauppakeskuksissa;
 • pysäköintialueet;
 • muihin kohteisiin, joissa jalankulku- ja liikennekuorma on lisääntynyt.

Grout viimeistely

Karkeassa injektoinnissa betoni vähitellen kasvattaa voimaa. Muista, että aika, jolloin maalierän viimeistely on tarpeen, määräytyy visuaalisesti, ja vain erikoislääkäri voi tehdä sen.

Vinkki: Yksi merkistä on se, että betonilevyn pinta näyttää melko tasaiselta groutingin jälkeen, mutta mekanismin terät eivät kerää sementtiä "maitoa".

Prosessi suoritetaan viimeistelyterälautojen avulla vähintään 2 kulkureitillä. On parasta käyttää laitteita, joissa on leikkaavat terät, mikä suurentaa huomattavasti prosessia.

Pinnan siirtäminen peiliin loistaa

Jokaisessa lähestymistavassa on välttämätöntä tehdä kaksi kulkua, kun taas toisessa tapauksessa liikkeen suunta on kohtisuorassa ensimmäiseen. Yleensä ensimmäisessä lähestymistavassa on oltava 5-10 mm etäisyydellä terän reunoista ja lattian tasosta ja 20-25 mm toisesta lähestymistavasta.

Joten on mahdollista tuoda lattian pinta peililaseeseen. Grind kunnes materiaali saavuttaa sellaisen voimakkuuden, kun jälkiä ei jää jäljelle.

Vihje: Suurella alueella on parasta käyttää kaksoisroottorilaitteita.

johtopäätös

Betonin hionta mahdollistaa pinnan kovettumisen, lisää ja parantaa sen ominaisuuksia. Työ on tehtävä vain raaka-aineella, kunnes haluttu tulos esitetään. Tätä varten on parasta käyttää erityisiä roottorimekanismeja. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Lajikkeet ja betonilastujen levittäminen

Nykyaikaisten teollisuus-, teollisuus- ja varastotilojen, pysäköintipaikkojen ja puutarhatyylien rakentamisessa käytetään betonipohjaa ilman ylimääräistä pinnoitetta. Jotta päällyskerrokselle saadaan lisää lujuutta ja täysin sileä pinta, on välttämätöntä suorittaa koko joukko tiivistys-, tasoitus- ja tasoitustöitä. Tämä prosessi on melko pitkä ja aikaa vievä. Betonilasto on monitoiminen laite, jonka avulla voit nopeuttaa ja koneistaa prosessia merkittävästi sekä minimoida käsityön työvoiman käyttö. Lisäksi näitä koneita käytetään laajalti betoni-, sementti- ja kipsilevyjen laastimessa, kun valmistellaan kerroksia eri pinnoitteille (linoleumi, matto, laatta jne.).

Monipuolisuus ja betoniputki

Betonilla (yleisesti kutsuttu "helikopterit", koska lentokoneiden terät ovat samankaltaisia) jaetaan roottoreiden lukumäärän mukaan seuraavasti:

 • yksiroottori (manuaalinen);
 • kaksi-roottori (itseliikkuvat).

Roottorin käyttömoottorin mukaan nämä tuotteet ovat:

 • sähkömoottori;
 • polttomoottorilla (bensiini tai diesel).

Kaksi roottorilasta on varustettu vain polttomoottorilla (bensiini ja voimakkaimmat dieselmallit). Yksiroottori voidaan varustaa sekä sähkömoottorilla että bensiinimoottorilla (dieselmoottorit eivät asenna yksiroottoreita).

Lattiat tasoitetaan, kunnes kuivunut ja kaadettu laasti. Betoniputketekniikka:

 • Ensimmäisessä vaiheessa betonielementti injektoidaan helikopterilla käyttämällä roottorilla asennettua tasoituslevyä (tasoituslevyä). Kiertämisen aikana levy kietoutuu karheuden ja karheuden pintaan antaen sille lisää vahvuutta. Käyttömoottorin värähtely siirretään pyörivään levyyn (ei pelkästään pintaan tasoitettu vaan myös sen lisätiivistäminen). Levyjen levyt riippuvat mallista ja niiden halkaisija vaihtelee 600: stä 1220 mm: iin.
 • Toisessa vaiheessa roottorin poikkipalkkiin on asennettu rullien avulla tasoitetut tai yhdistetyt pyöristetyt reunat, jotka on tarkoitettu betonihionnalle. Terien kaltevuuskulmaa voidaan säätää mallista 0 - 15 ÷ 30˚. Aseta terät ensin vaakasuoraan asentoon. Kun pinta kuivuu, kallistuskulma kasvaa.
 • Lattian kiillotuksen loppuvaiheessa käytetään suorakaiteen muotoisia viimeistely- (kiillotus) teriä. Prosessin lopussa kone asettaa terän maksimaalisen kulman.

Yksittäiset roottorilevyt

Kompakti koko, suhteellisen pieni paino (43 ÷ 106 kg), helppo kuljettaminen rakennustyömaalle ja melko kohtuuhintainen hinta, yksittäiset roottorikoneet ovat eniten kysyttyjä ja ovat laajalti markkinoilla.

Varoitus! Itse tasoittavan lattian hionta tällaisilla laitteilla ei ole hyväksyttävää, koska se koostuu polyuretaanista tai epoksihartseista. Käytä tätä tarkoitusta varten erityinen hiomakone.

Bensiinimoottorilla varustetut yhden roottorilevyt

Tämä on tavallisimpia konkreettisia helikoptereita varten tarkoitettuja injektointikoneita. Yhden roottorin zatirochny-kone koostuu seuraavista:

 • kehykset;
 • bensiinimoottori;
 • polttoainesäiliö;
 • kytkinmekanismi;
 • vähennysventtiilillä;
 • ristit asennuslevyille tai levylle;
 • rengasvartijat suojaamaan käyttäjää pyöriviltä teriltä (tai levyltä);
 • kahvat, joihin on kiinnitetty ohjaimet (kaasukahva, terä kallistuksen säätö, turvakytkin ilman kuljettajaa).

Näihin malleihin on asennettu bensiinimoottoreita, joiden kapasiteetti on 4 hv (2,9 kW) ja joiden tilavuus on 119 cm³ - 11 hv (8 kW) 389 cm³. Moottori käynnistetään manuaalisella paluukytkimellä.

Tämän valmistajan "Wuxi H-Power Machinery" (Kiina) valmistaman "Impulse Z600L": n keskimääräisen tehon suosittu budjetin malli (Loncin LC200F -moottori) (tilavuus 196 cm³, teho 6,5 hv) maksaa 35000 ÷ 36000 ruplaa.

Varoitus! Betoniseinän tasoittaminen ja hankaaminen tällaisten laitteiden avulla ei ole hyväksyttävää.

Sähkökäyttöiset yksittäiset roottorilevyt

Näitä laitteita käytetään huoneissa, joissa ei ole riittävästi ilmanvaihtoa pienestä ja keskisuuresta alueesta. Tällaisten tuotteiden laite on samanlainen kuin yhden ainoan roottorikoneen bensiini, vain polttomoottorin sijasta on asennettu 750 ÷ 2000 W: n sähkömoottori tällaisiin laitteisiin.

Lähes kaikki tämän luokan laitteiden valmistajat tuottavat konkreettisen helikopterin injektointia varten kahdessa versiossa:

 • 220 V: n verkkovirralla (tavallinen kotitalousverkko);
 • powered by 380 V kolmivaiheverkko (ammattikäyttöön).

Nämä tuotteet toimitetaan käytännössä koottuna. Ohjauspyörää on tarpeen asentaa vain kannattimeen, aseta kiinnitysruuvit porattuihin reikiin ja paina ne ruuvitaltalla. liitä sitten kaapeli sähkömoottoriin. Voit tehdä tämän käyttämällä ristipääruuvitaltta poistamalla sähkömoottorin kytkentärasian kannen. Kannen takaosassa esitetyn mallin mukaan kytke sähkökaapeli ja asenna kansi paikalleen. Betonin helikopteri valmis menemään.

Se on tärkeää! Sähköpaneelissa kaapelin liittämistä varten on asennettava RCD (Differentiaalinen kytkin), joka suojaa käyttäjää sähköiskuilta ja tehdä reiän pistorasian asentamiseksi porakoneella.

Jyrsimen "JM600" valmistaja Dynamic (Ranska), jonka moottori on 750 W (220 tai 380 V) ja levy Ø = 600 mm, maksaa tänään 25500-2000 ruplaa.

Vihje! Jotkut valmistajat tuottavat erikoislaattoja puolikuivaiselle lattiapinnoille.

Kaksoisroottorilevyt

Kaksinkertaisella lastalla on high-tech-laite on itsekulkeva bensiinillä tai dieselmoottori 390-1370 cc, ja jonka kapasiteetti on 11,7 hv (8,7 kW) ja 35 hv (26 kW). Hihnan tai kierukkavaihteen avulla moottori pyörii kahta vaihteistoa. Kunkin vaihdelaatikon lähtöakselissa roottorit ovat kiinteät, jotka edustavat ristejä, joissa on terät (terät) tai kiinnityslautat, jotka on kiinnitetty niihin.

Operaattorin työpaikka sijaitsee itsekerroksen yläosassa. Käyttäjän tuoli on säädetty useilla tasoilla. Tietyistä malleista riippuen vetolaitteen liikkeen suuntaa säätelee: vivut (mekaanisella ohjauksella), jotka sijaitsevat käyttäjän edessä; joystickit (sähköhydraulisella ohjauksella).

Kuljettajan istuimen oikealle ja vasemmalle puolelle on asennettu terien kallistuskulman nupit. Kaltevuuskulman säätöalue on 0 ÷ 30˚. Oikean jalkaan käyttäjän on kaasupoljin. Kaikilla tämän luokan laitteilla on moottorijärjestelmä, kun käyttäjä poistuu työpaikastaan.

Koneessa on akku ja sähköinen käynnistin. Moottori käynnistetään avaimella (samanlainen kuin auton moottori käynnistetään).

Kaksinroottorilevytyökalu on varustettu erittäin tehokkailla etuvalaisimilla varustetuilla LED-ajovaloilla, joiden avulla voit työskennellä myös heikossa valaistuksessa.

Toimitukseen sisältyy kaksi roottorilevy betonille, mukaan lukien kuljetuspyörät (yleensä 4 kappaletta), jotka on helppo asentaa laitteeseen, kun on tarpeen vaihtaa terät tai siirtää kone esineen ympärille.

Tällaisten yksiköiden paino on 300 - 650 kg, joten tällaisten koneiden lastaaminen, kuljettaminen ja purkaminen suoritetaan sopivalla kapasiteetilla varustetulla erikoislaitteella.

Suosittu kahden roottorin lastalla «ZMD-750" mistä«Grost" tuottaja (Venäjä), jossa on bensiinimoottori Honda GX390 teho 11,7 hv (389 cc) varustettu pyörillä 2⨯780 mm ja asetetaan 310000 ÷ 330000 ruplaa.

Voimakas kaksinkertainen pyörivä lastalla «CRT 48-35LPS» yritys «Neuson» (Saksa), jossa on dieselmoottori Kohler KDW1404 35 hv kapasiteetti (tilavuus 1370 ml), ja kaksi viiden terän roottorin halkaisija 1220 mm korvaa kohti päästökaistan leveys on noin 2,5 m. Kustannukset, riippuen kokoonpanosta, ovat 1 500 000-2 000 000 ruplaa.

Lopuksi

Tehokkaita korkean suorituskyvyn omaavia koneita (sekä yhden roottorin että kahden roottorin) käyttävät suuret ammattimaiset rakennusalan yritykset. Hiontaan lattiaa käsillään taloudellisesti mahdollista vuokrattavissa (hinta on 600 ÷ 1000 ruplaa per päivä) bensiiniä kompakti yhden roottorin kone (esim konkreettisten Puutarhapolkuja) tai virran voi 220V (työtä ahtaissa tai huonosti ilmastoiduissa tiloissa).

Miten ja mitä hankaa betonilattia: täydellinen opas

Betonilattia on suosittu ratkaisu, jota käytetään usein autotallissa, kauppakeskuksissa, varastoissa, apuhuoneissa ja asuintiloissa. Viimeinen vaihe, jolla luodaan korkealaatuista betonipinnoitetta, on sen laasti. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti, mutta paljon nopeammin ja tehokkaammin, työ suoritetaan erityisellä lastuuskoneella, jota kutsutaan helikopteriksi. Betonin kaatamisen jälkeen jäljelle jäävät säännöt jäävät sen pinnalle, pienet huokoset, ja jotta se voidaan tasoittaa laadullisesti, ei voida tehdä ilman injektointia. Autotallissa tai varastoon, kun saumausta voi olla kaikkea ja jättää, ja talon tasoitettu betonipinta suoritetaan kuivarakennusseokset, parketti, laatat ja muut lattia.

Mikä on betonilattia, minun täytyy tehdä se

Betonilattian muodostamisprosessi koostuu useista toiminnoista ja korkealaatuisen, kestävän ja kestävän päällysteen saavuttamiseksi on välttämätöntä seurata työnkulutusta jokaisessa vaiheessa.

Sen jälkeen, kun tarvittavaa betonikerrosta on levitetty lattiaan ja käyt- tämällä sääntöä tasoittamaan se pintaan, on olemassa vaihe, jota kutsutaan injektoinniksi. Tämän työn vaiheen ymmärtämiseksi on välttämätöntä selvittää, mitä betonille tapahtuu sen levittämisen ja tasoittamisen jälkeen.

Betonin levityksen jälkeen sen muodostavat suuret hiekkahiekkaset ja murskatut kivet putoavat alempaan kerrokseen, kun taas hieno jae ja betonimaito puristetaan. Kun kosteus kuivuu, pienet pätkät, halkeamat ja epätasaisuudet pysyvät pinnalla, kaikki tämä vähentää huomattavasti levyn lujuutta ja vahingoittaa sen ulkonäköä.

Voimme nähdä vain ulkopinnan puutteita, mutta niistä erillään, että ylemmät kerrokset betonin näkyvät myös mikrohuokosia, joka johtaa laskuun adheesiolujuutta hiukkasten välillä hiekkaa ja soraa, ja se aiheuttaa halkeilemista ylemmän kerroksen. Tämän seurauksena merkittävät ontelot ja kuoppalevyt ilmestyvät pinnalle pian. Tällainen lattia ei vain menettä ulkonäköään vaan myös korjaa sen, ja nämä ovat lisäkustannuksia ja aikaa.

Edellä kuvattujen haittojen välttämiseksi on tarpeen hiomata betonilattia, joka voidaan tehdä manuaalisesti tai erityisten kalkkikoneiden avulla.

Se on hiottu betonilattialle

Betonilattian pinta-alasta riippuen sen maalaus voidaan tehdä manuaalisesti tai erityisten kalkkikoneiden (helikopterin) avulla. Tällainen toimenpide mahdollistaa betonilokeron ylemmän kerroksen tiivistyvän pakottamisen, mikä parantaa ominaisuuksiensa paranemista. Betonin betonipinnan kovettamiseksi käytetään stilointiseoksia, joita kutsutaan suoniksi.

Riippumatta siitä, suoritetaanko laasti manuaalisesti tai helikopterilla, hyvän pinnan saamiseksi tämä prosessi koostuu seuraavista toimista:

 • suulakepuristus, on tarpeen tiivistää yläkerros ja puristaa sementtihyytelö;
 • viimeistely maali;
 • pinnoite nestemäisellä polymeerillä, sen avulla voit sulkea pieniä huokosia;
 • leikkauslämpötila-liitokset.

Jotta betonilattian muodostamiseen tarvittavat vaiheet voidaan suorittaa oikein, on voitava määrittää jokaisen toimenpiteen lähtöpiste. Jos et tiedä, miten tämä tehdään, on parempi kutsua asiantuntijoita.

Manuaalinen injektointi

Jos betonilattia on pieni, se voidaan tehdä manuaalisesti. Jotta saavutettaisiin suurin vaikutus tästä toimenpiteestä, on määritettävä oikea aika, jolloin on mahdollista jatkaa työtä. Jos laitat lankun betonirautaan ja aseta se eteenpäin, eikä lattialle jää jälkiä, on liian myöhäistä laastia. Jos radan syvyys on 2-3 mm, tämä tarkoittaa sitä, että on aika alkaa hiomata pintaan.

Vaaditut työkalut

Jos haluat suorittaa betonipinnoitteen manuaalisesti, tarvitset vähintään työkalut:

 • lasta tai lastalla;
 • raastin;
 • polutorka;
 • vaunu täyttöaukon käyttämiseen, mutta voit tehdä sen manuaalisesti;
 • polvisuojat.

Mitä seoksia käytetään ja miten valmistetaan koostumus

Kun työ tehdään pienellä pinnalla, sinun ei pitäisi ostaa valmisruokia, koska niitä yleensä myydään suurissa pakkauksissa, eikä sinulla ole aikaa käyttää sitä. Useimmat päälliköt käyttävät tavallista kuivaa sementtiä betonin levittämiseen.

Voit käyttää sementtiä hiekalla 1: 1-suhteessa. Tärkein edellytys on se, että seoksella ei saa olla mitään ulkopuolisia sulkeumia, hiekkaa pidetään hienona fraktiona. Tällaisen kastikkeen valmistuksen jälkeen on välttämätöntä seuloa koostumus uudelleen hienon siiven läpi, koska suurien hiukkasten läsnäolo vaikuttaa kielteisesti lattian tulokseen ja sen ulkonäköön.

Jotkut koti-käsityöläiset rakastavat kokeilemaan ja lisäämällä karstaavan kvartsin, vesilasin ja muiden osien koostumusta. Heidän osuutensa määräytyy empiirisesti. Jos haluat antaa lattialle paremman suorituskyvyn, sinun on ostettava valmiit täytteet. Ne voivat olla kvartsi-, metalloituja, korundia ja antavat pinnan erilaisille ominaisuuksille.

Riippuen siitä, millaista kuormitusta odotetaan betonilattialle, ylityslaitteen määrä, joka on sovellettava 1 m 2: ssa, riippuu:

 • jos kuorma on pieni ja keskikokoinen, niin 5 kg riittää;
 • jos kuorma on keskitasoa ja korkea, niin - 5-8 kg;
 • väriaineita käytettäessä niiden on oltava vähintään 5 kg.

Työjärjestys

On mahdollista aloittaa tämän vaiheen toteutus betonilattian muodostamisen jälkeen, kun kosteus haihtuu seoksesta. Ennen kuin alat hieroa betoniterästettä, siinä olevien majakien läsnä ollessa ne on vedettävä ulos ja urakohteet on sinetöitävä laastilla.

Betoni on hierottava heti, kun vesi on haihtunut. Teoksen käyttämiseksi käytetään polyuretaanikauloja, jotka puristetaan tiukasti pinnalle. Jotta kytkin ei vaurioidu, on käytettävä erityisiä kärkipääitä, jotka voidaan ostaa tai tehdä itsenäisesti.

Ympäristön lämpötilan ja ilman kosteuden mukaan maalaus voidaan aloittaa 6-8 tunnissa. Tämä tekninen prosessi koostuu seuraavista toimista:

 1. Keitetty kastike levitetään tasaisesti käsitellylle pinnalle. Pienellä alueella valmistettua seosta voidaan käyttää käsin, ja tasaisemman jakautumisen kannalta on parempi käyttää seulaa. On välttämätöntä odottaa vähän, kunnes käytetty seos alkaa imeä kosteutta. Se, että voit aloittaa laastin, merkitsee käytetyn koostumuksen tummuutta.

 • Grout. Voit suorittaa laastin, sinun täytyy laittaa polvisuojat niin, että kun liikutetaan pitkin lattiapinta, jätät pieniä merkkejä. Raastin avulla seosta hierotaan tasaisesti betonipinnoille. On välttämätöntä hieroa pyöreällä liikkeellä, kunnes pinta muuttuu tummanharmaaksi.

 • Sääntöjenvastaisuuksien poistaminen. Grouting suoritetaan, kunnes lattia on tasainen ja melkein kuiva. Jos pinnalla on pieniä työkalujen jälkiä, ne hiotaan hiekkapaperilla. Pinnan kovettamiseksi sen pitäisi olla vähintään 4-7 päivää, mutta voit käydä sitä päivässä. Kun pinta lopulta kovettuu, se voidaan täysin hyödyntää tai jatkaa viimeistelypäällysteen asettamista.

  On muistettava, että injektointia ei tehdä märkätyllä, mutta ei täysin kuivatulla betonilattialla.

  Helikopterin käyttö

  Suureilla alueilla betonilattian injektointi suoritetaan erityisten kalkinpoistokoneiden avulla, joita kutsutaan helikopteriksi. Tällaisilla laitteilla voi olla sekä sähkömoottori että polttomoottori. Viimeiset autot ovat käteviä käytettäväksi tiloissa, joissa ei vielä ole pääsyä virtalähteiden verkkoon.

  Tällaiset laitteet voivat olla yhden roottorin tai kahden roottorin, sillä on vaihdettavat levyt, jotka voivat olla lastulevyä tai metallia. Yksittäiset roottorilaitteet ovat liikkuvampia, niiden paino on noin 30-70 kg, ja sitä ohjataan pitkällä kahvalla. Kaksinroottorimallit ovat tehokkaampia ja raskaampia, ohjaaja ohjaa niitä ja on suoraan tällaisessa helikopterissa.

  Kohteen seinät, ovet ja päälaen laitteita käytetään terävät kulmat, jotka ovat pieniä yksiköitä, joilla on pienet mitat ja rajoitettu levyn halkaisijalla.

  Vaaditut työkalut

  Helikopterin hiomiseen tarvitaan seuraavia työkaluja ja laitteita:

  • roottorin siipiä, jotka potkurin ansiosta tunnetaan yleisesti helikopterina;

 • vaunu täyttöaukon päälle, se voi olla manuaalinen tai automaattinen ja sitä käytetään tasai- sesti kuivaseoksen levittämiseen betonipinnoille;

 • seinätarvikkeet, joita käytetään seinien, käytävien ja terävien kulmien lähellä työskentelyyn;
 • ne ovat välttämättömiä pienempien vikojen korjaamiseksi sekä koville pinnoille vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa työtä ei voida tehdä laitteiden avulla.

  Mitä seoksia käytetään ja miten valmistetaan koostumus

  Koska trowelien avulla työtä tehdään suurilla alueilla, tällaisissa tapauksissa ne eivät yleensä valmistele omia seoksia, vaan ostavat valmiita täytteitä. Haluttaessa ne voidaan tehdä itsenäisesti, mittasuhteet ja koostumus eivät poikkea niistä, joita käytetään manuaalisessa injektoinnissa. Paremman pinnan käyttäminen on parasta käyttää valmiita täytteitä, joissa kaikki tarvittavat komponentit on valittu ja oikeassa suhteessa.

  Käytettävään täytteenottoa varten, joka koostuu seuraavista elementeistä:

  • korkealaatuinen sementti;
  • väriaineet;
  • pehmentimiä;
  • täyteaineet, niiden ulkonäöstä kadehtivat lopulliset ominaisuudet ja ulkonäkö pinnan.

  Kolmea tyyppistä täytettä käytetään betonilattian hiomiseen:

  1. Kvartsia. Nämä ovat suosituimpia sekoitteita ja niillä on alhaisin hinta. Perliitti toimii täyteaineena ja antaa seokselle tarvittavat varjostusvärit. Tällainen yläsuojaus sopii tiloihin, joissa lattialla on keskipitkät kuormat, esimerkiksi koulussa, myymälässä tai varastossa. Asuinalueilla käytetään tehokkaasti kvartsiseoksia. Näiden seosten avulla betonipäällysteen lujuutta lisätään 1,5 kertaa.

 • Korundi. Tässä korundimuruja käytetään täyteaineena, jolla on suuri lujuus, minkä johdosta betonipinnoitteen pintaa vahvistetaan kahdesti. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään alueilla, joilla lattiaan liittyy voimakkaita ja raskaita kuormia. Korundin täyttämisen jälkeen pinta päällystää mattapintaisesti.

 • Metalloitu. Tällaisissa seoksissa käytetään metallisiruja, jotka on sekoitettu sementtiin. Tämän ratkaisun ansiosta voit saada kestävämmän pinnan. Metalloitu kastelu mahdollistaa betonin lujuuden lisäämisen kahdella kerralla. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään suurissa yrityksissä, joissa raskaat laitteet liikkuvat, jos suurta tärinää on. Asuinalueilla tällaisia ​​koostumuksia ei yleensä käytetä, koska ne ovat korkeita kustannuksia ja monimutkaisia ​​sovellutuksia.

  Kuinka laastata

  Betonipäällystys helikopterilla tehdään useassa vaiheessa:

  1. Päällystyksen ensimmäinen sovellus. Kun olet päättänyt, että hetki on tullut, kun voit suorittaa määrätyn työn vaiheen, siirry ylittämiseen. Tässä vaiheessa käytetään noin 2/3 valmistetusta koostumuksesta. Tämä tehdään käyttämällä erityistä vaunua, joka auttaa jakamaan seos tasaisesti lattian pinnalle. Voit tasata taajuuskorjain tasaisempaan jakeluun.

 • Karkea laasti. Prosessi suoritetaan kahdessa läpikulussa ja niiden suunnan on oltava kohtisuora. Kun työskentelet, pidä mielessä, että lähellä sarakkeita, seiniä, tasoitus kovettuu nopeammin kuin keskellä huonetta. On tärkeää työskennellä nopeasti, jotta siihen saataisiin aikaan kaikki, kunnes levitys on täysin kuiva.

 • Kastikkeen toinen sovellus. Loput 1/3 on seos levitetään heti rouhinta laasti, kun pinta on vielä kostea, se on ehtinyt liota keveiden.
 • Viimeistelymaali. Levyjen avulla pintakäsittely suoritetaan uudelleen. Tällaisilla yksiköillä on suuri teho, joten sinun on varmistettava, että niiden terät eivät kaivaa työpintaan. Täydellisen pinnan saamiseksi sinun on tehtävä useita kulkuja ja siirrettävä aina edellistä kohtisuoraan suuntaan. Jos haluat saada peilipinnan, vähitellen luiskin terät on nostettava ja niiden pyörimisnopeus kasvaa.

  Suorituskykyinen korkealaatuinen injektointi manuaalisesti ei toimi, joten jos haluat saada sileän, sileän ja kiiltävän pinnan, sinun on käytettävä hankoja.

  Muista, että täytteen täyttämisen aikana on mahdotonta vedellä betonipintaa vedellä, joten on erittäin tärkeää määrittää oikein injektoinnin alkuhetki.

  Betonin pinnan suojaamiseksi käytetään polymeerisiä impregnointeja. Ne tukkevat pienimmät huokoset ja sitovat vieläkin enemmän ylemmän kerroksen hiukkasia. Tämä takaa betonipinnan korkean lujuuden ja jos se on pintamaali, sen päälle ei muodostu pölyä. Tällaisia ​​koostumuksia levitetään harjalla tai rullalla.

  Viimeisessä työvaiheessa suoritetaan lämpötilaliitosten leikkaus ja täytetään ne tiivisteellä. Näin ollen saadaan aikaan kestävä, luotettava ja kaunis pinnoite, joka toimii monien vuosien ajan.

  Millainen seoksen valittu tasoitus lattialle ja miten työskennellä, oppia meidän materiaali: https://pol-master.com/viravniv-stazhka/vyravnivanie-pola-samovyravnivayushhejsya-smesyu.html

  Video: betonilattian injektointi helikopterilla

  Betonilattian maalaus voidaan tehdä joko käsin tai erikoislaitteiden avulla. Riippumatta sen toteuttamismenetelmästä, tällainen käsittely mahdollistaa pinnan lujuuden, käyttöiän parantamisen ja betonilattian ulkonäön parantamisen. Suoritettaessa tällaisia ​​töitä tärkein asia on määrittää oikea aika, jolloin maalaus voi alkaa. Kaikki on tehtävä nopeasti, jotta lattialla ei ole aikaa kuivua kokonaan. Jos kaikki on tehty oikein, käytetystä korostuksesta riippuen on mahdollista lisätä betonin lujuutta 1,5-2 kertaa.

  Yleiskatsaus betonilaastareista - valitse rakennus "helikopteriksi" ammattilaiselle

  Käsittelemättömän betonipinnoitteen kuivauksen jälkeen on monia epäsäännöllisyyksiä, minkä vuoksi lattian ulkonäkö ja lujuus kärsivät. Kun laasti kuivuu, käytetään lastalla, mikä tekee lattiapinnasta täysin tasaisen ja kestävän tiivistämällä betonin yläkerrokset.
  Asuinalueella, ei jokainen lattiapäällyste voidaan asentaa lattialle ei puristuksiin, ja teollisuusalueilla käsittelemättömän tie alkaa murentua - lastaa varten tarvitaan korjausta pienessä asunnossa, ja rakentaa suuri supermarket. Rakentajat kutsuvat troolaisia ​​helikoptereita.

  Seuraavassa videossa kirjoittaja osoittaa, mitä tapahtuu, jos olet myöhässä mashing-menettelyn kanssa ja mitä olisi voitu välttää:

  Tässä artikkelissa autan sinua valitsemaan jokainen "helikopteri" tarpeidesi mukaan. Tämä artikkeli on tarkoitettu ammattilaisille, koska näiden koneiden hinnat alkavat 100 tuhatta ruplaa, ja kotiteollisuuden ammattilaisille on parempi hakea vuokraustyökalua.

  Sopii jopa 150 neliömetrin alueille. m.

  Soveltuu alueille 150-500 neliömetriä.

  Soveltuu 500 neliömetrin alueille. m.

  Usein toimintahäiriö: polttovärit ja moottorin keräilijä

  Riittävät säädöt 0 - 15 astetta

  Asuntojen korjaukseen

  Pienissä asuinalueissa on tarpeeksi reunakajaa (levy jopa 60 cm). Ei ole mitään järkeä ottaa iso auto asuntoon tai taloon - suurempi levy ei salli lattiaa kulmissa ja vierekkäisissä seinissä lattiaan käsiteltäväksi. Suljettu tila vaatii vain sähkötyökaluja.

  1. Belle Pro 600 220V - 141 000 ruplaa.

  Ammattilaisille paras valinta Belle pro 600. luokassa kromochnikov tämä kone on vaihteisto - 130 r / min, ja tehokkain moottori 2,2 kW. Mukava piirre, joka erottaa kilpailijoiden joukossa - pyörivä suojalista voit jauhaa lattialle seinää vasten.

  2.Barikell moskito 4-60 (3015) - 110 000 ruplaa.

  Barikellin 4-60-koneessa on kaksi tyyppistä sähkömoottoria - 2,2 kW (3015 malli) ja 2,5 kW variaattorilla (3016 malli), mikä mahdollistaa roottorin pyörimisen muuttamisen 180 kierrokseen. Moskito 4-60 on halvempi ja helpompi kuin Belle-johtaja, mutta variatorin luotettavuutta on kysyttävää. En ole kuullut heistä huolimattomia arvosteluja, mutta minun piti korjata tällaisen koneen variaattori. Toivottavasti asia on harvinaista. Suosittelen ostamaan nuoremman mallin ilman variaattoria - moskito 4-60 (3015).

  3. Wacker Neuson st 24-230e - 160 000 ruplaa.


  Tämä kone on ennen kaikkea miellyttävä käsitellä - hiljaisin luokassa, tärinät kahvalla ovat huomaamattomia. Muut ominaisuudet eivät ole kilpailijoihin nähden huonompia, luotettavuutta ei valitettavasti ole. Menettää Belle hinnan ja suhteellisen alhaisen nopeuden vuoksi (vain 116 kierrosta).

  Video vanhemmasta mallista. Kuten sanovat samat munat, vain profiilissa:

  4. Euro shatal st62e - 127 000 ruplaa.

  Hyvä lahja koneellesi. Ylin ominaisuudet edellyttävät sähkömoottoriharjan kiinnittämistä 100 tunnin jälkeen. Olen tyytyväinen koneen painoon, joka on 54 kg, miellyttävää apua kuljetettaessa autoa rakennustyömaalle.

  Suurille huoneille

  Yli 150 neliömetrin alueille. m. Paras vaihtoehto on yksiroottoriset helikopterit, joiden levy on 90-100 cm. Jos aiot työskennellä 300-500 neliömetrin alueella. ottaa auton enemmän - 120 cm halkaisijaltaan levyllä. Näissä koneissa tarvitaan vähintään 3 kW: n moottori, pienemmät moottorit eivät pysty toimimaan pitkään tällaisessa kuormituksessa ja polttavat nopeasti. Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että työkalu on kolmivaiheinen.

  5. Kreber K436EK - 186 000 ruplaa.

  Kreber on kiinnostunut niiden erityisistä vaihteistoista, joissa on uusi jäähdytyslevy. Se auttaa välttämään ylikuumenemisen pitkän työn aikana. Luokan raskain laite, mutta painon kustannuksella on lisäksi konkreettinen tiivistys ja kompensoimaan paino, johon se on varustettu kuljetuspyöriin. Laite tulee ilman kaapelia - ostaja itse päättää, mitä pituuden tarvitsee.

  Lyhyt video. Kuulet, että Kaka ryntää helikopterin, näyttää kädensijan kevyen pelin "tyhjäkäynnillä":

  6. Barikell 4-120 (3185) - 213 000 ruplaa.


  Laitteen rakenne on erittäin yksinkertainen - ilman monimutkaisia ​​osia. Ongelmia luotettavuuden ei pitäisi olla. Tärinä on vähäistä, työskentele mukavasti.

  Mainonta vidosik jälleenmyyjältä. Se näkyy työssä, se näyttää upealta:

  7. Euro Shatal st 92 E - 166 500 hieroa.


  Tässä mallissa, verrattuna 220 V: n laitteistoon, harjojen polttamisen ongelma on ratkaistu, koska käytetään erilainen moottorityyppi. Hihnakäyttö imeyttää tärinää ja iskuja, moottorin teho on otettu marginaalilla - teho-osa on ikuinen. Laite menettää pyörimisnopeuden, mutta 120 r / min riittää kunnolliselle lattialevylle.

  Petrol analoginen työ. Bensiini- ja sähkömallit antavat saman tuloksen. Erot ovat puhtaasti taloudellisia:

  8. Atlas Copco BG Combi - 185 000 ruplaa.


  Yleiskone, jota säätelee työpinnan halkaisija. Tämä laite on hyödyllinen laajaprofiileille mestareille, jotka osallistuvat paitsi konkreettiseen työhön, työkaluna kaikissa tilanteissa. Kaksi nopeussäädintä 60 ja 120 r / min. Vaihdelaatikon akselilla on jousikytkin säästölevyille ja teränkiertoille. Moottori on heikko, mutta lyhyt työ (enintään 1 tunti jatkuvaa käyttöä varten) riittää.

  Atlas Copco helikopteri käytössä. Malli on samanlainen:

  Ulkokäyttöön

  Avoimilla alueilla on kääntymässä - tarvitsemme enemmän autoja. Käytä koneita 120 cm: n levyillä. Honda: n 8-9 hevosvoiman moottori pyörittää tällaista konetta. Jos kannattavampi vaihtoehto on toinen moottori - Subaru, Robin tai muut, ota ne. Tärkeintä on välttää kiinalaisia.

  9. Belle Pro Tilt 900 (Pro Tilt 1200) - 189 400 ruplaa.


  Molemmat vaihtelut (90 ja 120 cm ajomatka) on varustettu luotettavalla Honda gx240 -moottorilla. Vaihteisto on nopea (150 r / min). Käyttöhihna vaatii huomiota, ja vaihteisto kärsii tuskasta ylikuumenemisesta.

  Voit kuunnella Bellew-helikopteriä:

  10. Wacker Neuson CT36-8A-V - 260 000 ruplaa.


  Korkea hinta johtuu nopeimmasta vaihteistosta (200 r / min). Tämä auto pitää yllä pitkää työtä keskeytyksettä. Haitat: Wackerilla ei ole samanlaista mallia, jossa on 120 cm levy ja korkein hinta luokassa.

  11. Kreber K436 B9.0 - 173 000 ruplaa.


  Wacker Neusonin ja Belle: n välillä on lievä värähtely. Muilta osin erittäin luotettava kone, suosittelen ostamaan, jos tarvitset "halvempaa". Alkuperäiset terät eivät luota luottamusta, joten suosittelen ostamaan varasarja välittömästi.

  Paras itseliikkuvat autot

  Teollisuuslaitoksille on järkevää ostaa kaksiroottorikoneisto. Asetukset ovat samat - tärkein asia on luotettava voimakas bensiinimoottori, kastelujärjestelmä on toivottavaa. Dieselmoottoreita voidaan parhaiten välttää - tällainen laite on kalliimpi hankinnan, huolto ja korjaus. Hydraulinen ohjaus on miellyttävä asia, mutta se on vain käyttäjän mukavuuden vuoksi ja ylimääräinen solmu ei anna laitteelle luotettavuutta.

  12. Wacker Neuson CRT 45-35L - 1 547 500 hieroa.


  Mercedes on trowelien maailmassa. Luokan tehokkain moottori, laaja valikoima muutoksia terän pyörimisnopeudessa ja hyvä käsittely. On kastelujärjestelmä, optimaalinen valinta suuriin töihin.

  13. Samsan HPT 461 - 1 304 000 rub.

  Autojen testit. Tuloksena on peilibetonipinta:

  14. Coopter Double AS90 - 539 000 ruplaa.


  Suosittelen tätä mallia rajoitetun budjetin tapauksessa. Koneen rakenne on luotettava, en näe mitään ongelmia kytkimessä. Suurin ongelma on moottorin heikko lämmönhukka. Laite vaatii keskeytyksiä.

  15. Samsan RPT 361 - 573 400 hieroa.

  Toinen budjetin malli korealaisesta Samsan-valmistajasta. Tämä helikopteri menettää pienemmän painon kustannuksella - laite ei purista kovin pintaa vasten ja se on jonkin verran ravisteltu pinnalle.

  Valmistajan kokeet:

  16. Atlas Copco BG 910 - 1 495 000 hieroa.

  Miellyttävä vaihtoehto suositusta tuotemerkistä. Laite on kallista, mutta miellyttävää käyttää ja kunnollisia ominaisuuksia. Kysymys laitteen ylläpidettävyydestä on kysymys - Vanguard-moottori on huonosti standardoitu. Mutta kysymys korjauksesta kunnollisella kunnossapidolla ei saisi häiritä seuraavia 2-3 vuoden kuluttua ostopäivästä.

  Minun valintani

  Zatirochnikov esittämä artikkeli suosittelevat ostamaan, ne kestävät kauan ja antavat ihmisarvoisen tuloksen. Eri valmistajien helikopterien malleja on paljon enemmän, jotka eivät ole kiinnostuneita. Laitteet jopa 100 tuhatta ruplaa. niillä on pieni resurssi, ja he eivät todennäköisesti maksa itseään ammattijoukkueissa.

  Belle-, Barikell- ja Kreber-hiomakoneet eivät ole laadultaan huokeita Wacker Neusonin, Atlas Copcon ja Euro Shatal -brändeihin. Mutta hinta ja ominaisuudet antavat kunnon aloittaa. Helikopterin tärkein parametri on pyörimisnopeus. pyörimisnopeus riippuu työn suorituksesta ja pinnan laadusta. Siksi valitsen:

  • kompaktien reunakannattimien luokkaan - Belle Pro 600 220V elementtien nopean ja kiinteän rakenteen ansiosta; Shatal- ja Barikell-mallit ovat kevyempiä - ne painavat lavat huonompi lattiapinnalle, laastin laatu heikkenee.
  • yksiroottorinen sähkökone - Kreber 436 EK suurimman painon ja nopeuden ansiosta.
  • yksiroottorinen bensiini Wacker Neuson CT36-8A-V - pyörii 65-200 rpm. / min Tämä kone antaa paremman injektointituloksen harvemmin.
  • kaksoisroottorikone - Wacker Neuson CRT 45-35 L. Budjetti kahden roottorin kone on Samsan RPT 361. Näiden koneiden yksiköt ovat hyvin suojattuja, ei ole ongelmia voimalaitoksen ylikuumenemisen kanssa. Tällaisten koneiden heikko kohta on kytkin. Ensimmäisessä tapauksessa valmistajan huolto- ja huoltopalvelut auttavat; toisessa - varaosien alhaiset kustannukset ja helppokäyttöisyys.

  Lopuksi haluaisin esittää videon, jossa kirjoittaja puhuu hänen täyttämästään puutteista.


  Ehkä olisi joitain virheitä, jos oikea helikopteri olisi käden ulottuvilla?

  Muista, että valitset vain helikopterisi, mutta helikopteri valitsee sen omistajan :)