Pohja nauha vedessä

Kysymys: jly

Kesällä 2013 kaatoimme säätiön, vyön, varret 14 ja 12, nauha leveys 50cm. Syvyys on 1,8 metriä. Pohja ylös 60 cm.

Kaivettaessa kaivantoa 1,5 metrin syvyyteen meni vettä.

Aiomme rakentaa kaasu-batane 375-talon ja tiilipäällysteen. 1,5 kerrosta (ullakolla).

Luuletko, että vesi ei vaikuta säätiöön, onko se ylläpitää taloa.

Kommentit

Meillä on lauantai ja sunnuntai vapaapäivä, joten saat täydellisen vastauksen maanantaina. Nyt haluan mainita tällaiset hetket:

1. Millaista maata sinulla oli kerroksissa, kun asetat kuoppaan? Mihin maahan olet lopettanut ja täydentää nauhapohjaa?

2. Onko säätiön vedeneristys?

3. Mitkä ovat ulottuvuudet kotonasi? Olen kiinnostunut sen alueesta.

4. Rakentamisen alue.

5. Talvella peitätkö säätiön jotain estääkseen saostumisen pääsyn sisälle? Et ole peittänyt sitä uunilla?

6. Kuinka veden virtaus? Intensiivisesti? Paljon?

Rakennusalue - Kalugan alue. Dzerzhinsky rn kanssa. Leo Tolstoy.

Kun he kaivoivat nauhan, ensin tuli hedelmällinen kerros ja sitten hiekka, sitten savi (joskus hiekkaa).

eli nauhan pohja on savi.

Vedeneristys nro. Armature 14, jossa 4 vaakasuuntaista tankoa pohjassa, keskellä ja ylhäällä. Kaikki pystysuorat 12.

Talon suunnitelma liitteenä olevassa tiedostossa.

Talvella peitettiin koko teippi kattopyykillä pitkin sen pituutta.

Kaivetun kaivannon vesi yön yli keräsi noin 10 cm.

Mielestäni: täytyy tehdä salaojitus säätiön ympärillä?

Kerro minulle, onko kellarissa? Tai korkeus 60 cm alkaa 1. kerros?

Luuletko, että tämä on kausiluonteista vettä (kevät) vai vakio?

Paljon riippuu siitä.

Selitän pähkinänkuoressa, miten asiat ovat. Olet saanut hyvän perustan, se kestää jopa kolmikerroksisen talon, mutta tässä on ongelma vedessä. Jos sinulla on kausittaista tulvatasoa, niin tämä on parempi, mutta vetäminen on väistämätöntä joka tapauksessa. Jos säätiö pestään jatkuvasti, asiat ovat huonoja, tässä tapauksessa talon elämää voidaan vähentää 15-20 vuoteen, varsinkin saviä maaperä. Istu taloon tässä tapauksessa, se on selvää, koska säässä oleva vesi on ongelma, eikä sitä voida ratkaista vaiheessa, jossa rakennustyösi on jo sijoitettu. Se oli ensin tyhjennettävä kaivon pohjalle, tehtävä monimutkainen vedenpoistojärjestelmä ja kaada se sitten. Tässä tapauksessa vedenpitävä betoni ei edes auta, ennemmin tai myöhemmin alkaa pestä ja uppoa.

En voi katsoa sisälle, mitä siellä tapahtuu, mutta voit tarjota joitain vaihtoehtoja talon elämisen laajentamiseksi. Tärkeä kysymys on edelleen kellarista. Jos et kaivaa kellarissa ja talo alkaa ensimmäisestä kerroksesta kattoon, niin sinun ei tarvitse tyhjentää mitään. Tällöin on parempi olla koskematta säätiön perustuksiin lainkaan. Säätiön sisällä oleva maaperä rajoittaa veden nousua, joten talossa voi olla noin 40-60 vuotta (nämä ovat likimääräisiä lukuja, koska emme voi sanoa, mitä tapahtuu maapallolla ilman geologiaa). Kaivannon tyhjennys ei toimi, jos vesi nousee alhaalta, seinä voi osittain poistaa veden, joten tarkista nämä kysymykset. Ja kirjoitan, onko sivustossa harhaa?

Odotan selvennystä ja tarjoamme mahdollisia vaihtoehtoja. On selvää, että sivustoa ei ole mahdollista vaihtaa, on tarpeen säästää tilanne.

Ei ole kellarissa! Sisällä kellarissa maan, sitten nukahti hiekkaa.

Betonia nostetaan 60 cm, sitten suunnitellaan vielä 35-40 cm tylsää tiiliä.

Kaltevuus on pieni, talo näyttää olevan yläosassa, pienestä rinteestä lähti siitä (puutarhaan).

En tiedä onko kausiluonteinen vesi vai ei. Keväällä se nousee, lievässä kesässä, se jää alle.

Hän kuultiin asiantuntijoiden kanssa salaojitus, sanoi, että tilanne on vaikea, mutta voit yrittää ohjata vettä säätiön osittain seinän kuivatuksen periaatetta. Vain se on tarpeen tehdä niin säätiön sisällä kuin sen ulkopuolella, jotta se siirtää vettä perusseiniltä kahdelta puolelta (sisältä ja ulkopuolelta). Sinulla on kausittainen nousu vedessä, eli keväällä, kun pohjavesi on korkein, pohja on voimakkaasti tulvattu, sitten taso laskee ja vesi menee elokuun syvyyteen.

Suosittelemme teitä tekemään seinän viemäröintiä - se on suljettu putkijärjestelmä, joka on asennettu siten, että ne sijaitsevat rinteessä (noin 1-2 cm per 1 m rinne) ja asetetaan alapinnan pohjan alapuolelle (sinun tapauksessa 2 m: n syvyydessä). Järjestelmän kulmissa on tarkastuskaukaloja (mielestäni 2 on tarpeeksi talon kulmissa), joiden kautta tuloksena olevat tukokset voidaan rei'ittää. Vesi kerääntyy ruuhkautuneisiin tyhjennysputkiin ja virtaa alimpaan pisteeseen - keräyskaivoon, josta se on jo valutettu paikan päällä eri tavoin.

Mitä sinun tarvitsee tehdä:

1. Pohjan sisäpuolella ja sen ulkopuolella sinun täytyy kaivaa kaivantoa seinän alta 2 m: n syvyyteen 1-2 m: n 1 m: n kaltevuudella. Älä yritä tehdä sitä samanaikaisesti, sillä säätöä ei voida kokonaan irrottaa. Aseta ensin sisätila, sitten ulkona. Toivon, että kuivatusputki on mahdollista tuoda pohjan ulkopuolelle, ehkä suunnitellut reiät jätevesiputkilla ovat jäljellä tai voit tehdä niistä (poratut).

2. P pohjalevyn pohjan pohja samalle kaltevuudelle ja paina sitten varovasti. Pohjan pohjalla hiekka tasoitetaan jatkuvasti kaltevuus, sitten varovasti tamped. Kaivanto on täynnä soraa, jonka sora on noin 12 cm.

3. Asenna talon kulmat moottorikaivoilla. Tilintarkastukseen ja korjaukseen. View:


Tarkastuskaivojen seinän tyhjennys

3. Edellä olevat aaltopahvistetut tyhjennysputket, jotka on kääritty geotekstiloihin, halkaisijaltaan 110-115 mm (kukin putki on kääritty geotekstiloihin tai ostettu valmiiksi geotekstileissä) ja täytetään yläosaan (maanpinnan taso) samalla murskattujen tyynyjen kanssa, jotka on pakattu 10 cm: n välein. Maataso on 5 cm hiekalle. Käärittyjä rämeitä pitkin täyttyy 5 cm hiekkaa, jonka ansiosta vesi voi virrata hyvin eikä geotekstiloita silitä. Ylhäältä voit istuttaa kasveja ulkona. Sisällä vain nukahda tiivistetyllä raunioilla tai hiekalla. View:

4. Talon etäisyydestä 5 metrin etäisyydelle talven "tyhjennys" kaivetaan noin 3 metrin syvyyteen, johon kaikki veden viemärijärjestelmästä tulee. View:

Tämä voi helpottaa asioita. Ehkä voit piirtää käsin suunnitelmasi juonialueesta rinteellä, talon ja rakennusten sijainnin koon mukaan. Sitten voisin arvioida tyhjennyskuvion ja voit nimetä sen tässä kuvassa.

Säätiön ylläpito kaatamisen jälkeen

Ylivoimaisten puutarhurien määrä uskoo, että seuraava tärkein askel betonirakentamisen loppuun saattamisen jälkeen on omaan työhönsä ryöstäminen ja hyödyntäminen. Todellisuudessa kaikki on täysin erilainen. Kun betoni on kaadettu muottiin, on välttämätöntä jatkaa teknisen prosessin seuraavaan vaiheeseen - betonin huoltoon.

Betonikiven lujuus riippuu pitkälti siitä, kuinka lähellä on ihanteelliset olosuhteet nesteytykselle betonin käsittelyssä. Jos laiminlyömme betonin käsittelyvaihetta, se voi aiheuttaa sen muodonmuutoksia halkeamien muodossa ja johtaa myös kovettumisen nopeuteen. Säätiön hoito betonin kaatamisen jälkeen sisältää joukon toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on luoda sellainen mahdollinen ympäristö, joka parantaa betonin kovettamista vaaditun brändin lujuuteen.

Tärkeimmät betonin huoltoa koskevat tehtävät ovat seuraavat:

 • Pienennä täytetyn seoksen muovi kutistuminen;
 • Tarjoa korkean lujuusbetoni;
 • Estää betonin kuivumista ennenaikaisesti;
 • Neutraloidaan lämpötilaeron vaikutus;
 • Estää kemiallisten ja mekaanisten vaurioiden todennäköisyys;
 • Varmista betonin kestävyys.

Asennetun betonin hoito alkaa välittömästi sen jälkeen, kun se on valmistunut sen kaatamiseksi, ja se on saatu päätökseen vasta 65-75% tuotemerkin vahvuudesta tai muusta teknisesti kohtuullisesta määräajasta strippaamiseksi.

Kun betonirakennustyöt on saatu päätökseen, muottiin voidaan tarkistaa, jonka aikana on tarpeen tarkistaa geometriset parametrit ja kiinnittää huomiota hajoamisten ja perkoloiden esiintymiseen. Jos vikoja havaitaan, ne on eliminoitava ennen betonijoukkoja - tämä aika on 1,5-2 tuntia sen jälkeen, kun seos kaadetaan.

Karkaistusta betonista ei saa aiheutua iskuja, iskuja tai muita mekaanisia vaikutuksia. Betonin pinnan ensimmäisessä vaiheessa, joka alkaa välittömästi kaatamisen jälkeen, betonin pinnalle tulee peittää muovikelmu, kuori tai tarra, jotta estetään sen mahdollisuus pestä pois.

Suurin huomio tulee kiinnittää betonin kovettumisen kosteus- ja lämpötilajärjestelmiin. Betonin kovettumisen optimaalisen kosteustason on oltava 90 - 100%, mikäli ylimääräinen vesi täyttyy. Sementtikiven viimeinen lujuus kasvaa merkittävästi riittävän kosteuden olosuhteissa.

Jos käytät betonin ennenaikaista dehydraatiota, joka johtuu usein sementin maitovaihtelusta, koska muotti ei riitä vedenpitävyyteen, se voi vähentää pintavoimaa, lisätä veden imeytymistä, vähentää kemiallista ja säänkestävyyttä sekä jopa hiekkapuhallusta. Lisäksi ennenaikainen vedenpoisto voi aiheuttaa varhaisia ​​kutistumisvaiheita sekä kasvattaa todennäköisyyttä myöhäisillä kutistumisparametreilla.

Ennenaikaiset kutistumiskudokset johtuvat paisutetusta betonin tilavuudesta, joka on kaadettu pinta-alaltaan avoimen pinnan vaikutuksesta sään ja kosteuden haihtumisen vuoksi. Kun vesi haihtuu, betonin määrä vähenee ja se kutistuu. Tämän muodonmuutoksen vuoksi muodostuu sisäisiä ja rakenteellisia rasituksia, jotka voivat johtaa halkeiluun.

Aluksi kutistumisparit muodostuvat betonipinnalle ja alkavat sitten levitä sisämaahan. Tässä suhteessa on vältettävä betonin kuivausaikaa, jota ei saa esiintyä, ennen kuin se on riittävän vahva, varmistaen kutistumisjännityksen kutistumisen ilman muodonmuutosta. Värähtelyjen avulla voidaan estää varhaisten halkeamien esiintyminen jopa betonin plastisuusvaiheessa.

Betoni kuivuu paljon nopeammin tuulessa kosteissa olosuhteissa ja ilman lämpötilassa, joka on alhaisempi kuin betonin kiinteytymisen lämpötila. Siksi betonia huolettaessa on tarpeen suojata pinnan ennenaikaiselta kuivaukselta. Kun kovetus on noin 1,5 MPa (se kestää noin 8 tuntia), on välttämätöntä pestä säännöllisesti kostealla diffuusiokastelulla. Voit myös peittää betonin pinnan sahanpurun, hameen tai tarranauha-aineen kanssa jatkuvasti kostuttamalla sitä ja luomalla olosuhteet märkäkuivaukseen.

Betoni tulee kostuttaa vain, kun keskimääräinen päivittäinen ilman lämpötila ylittää + 5 ° C. Jos on todennäköistä, että lämpötila putoaa suojaamaan betonia jäätymiseltä, se voidaan peittää eristysmateriaaleilla - mineraalivilla, vaahtomuovilla, sahanpurulla, rätillä, oljella jne. Jos betonipinnan säännöllinen kastuminen on mahdotonta, sen suojaaminen on varmistettava polymeerikalvolla, jonka paksuus on yli 200 mikronia. Kalvon paneelit on asetettava päällekkäin, mutta sinun on yritettävä minimoida liitosten määrä. Kaikki liitokset on liimattava erityisellä nauhalla tai nauhalla.

Vain kaatuneen betonin vaurioitumisen ehkäisemiseksi pohjaveden kanssa on vältettävä sen eroosion todennäköisyyttä, kunnes se saavuttaa 25-30% sen voimakkuudesta, yleensä se kestää 3-4 päivää. Betonin huolto suoritetaan vasta sen betonin poistamisen jälkeen.

Murtumien syyt

Jos betonin kaatamista tai huonolaatuista huolta aiheuttavan tekniikan loukkaaminen aiheuttaa riittävän voimakkuuden muodostumista, erilaiset halkeamat:

 • Ensimmäisen 1,5-2 tunnin aikana, kun taas betoni säilyttää plastisuuden, sen kutistuminen voi tapahtua. Kutistumisen syy on pintakerroksen tilavuuden nopea väheneminen tuulen, auringon tai matalissa lämpötiloissa tapahtuvan vedenpoiston seurauksena. Pituussuuntaiset halkeamat ovat peräisin yläraudoituksen yläpuolelta, tällainen vika voidaan välttää huolellisesti valmistellulla seoksella ja toistuvalla värähtelyllä, joka suoritetaan ennen laastin asetuksia.
 • Ennenaikaista muovin kutistumista esiintyy ensimmäisten 1-2 tunnin kuluessa betonin kaatamisen jälkeen. Syynä sen ilmentymiseen on betonin kuivaus ja ulkopinnan kerroksen puristus. Pinnan halkeamilla ei ole erityistä suuntausta. Estää ennenaikaisen muovin kutistumisnopeuden vähentämällä betonin kuivauksen nopeutta, voit turvautua uudelleen värähtelemiseen ennen seoksen asettamista.
 • Hydraatiolämmön vapautuminen havaitaan ensimmäisinä päivinä betonoitumisen jälkeen johtuen betonisydämen lämmityksestä jäähdytyskuoren aikana johtuen kosketuksesta ilmakehän ja maaperän kanssa. Lämpötilaeron vuoksi muodostuu puristusjännityksiä, jotka johtavat pintaan tai halkeamiin. Jotta vältettäisiin halkeamien syntyminen johtuen nesteytyksen lämpö voi olla, järjestää laajennus liitokset.
 • Kuivumisesta johtuva kutistuminen voi tapahtua useita viikkoja betonin kaatamisen jälkeen pinta- ja halkeamien muodossa. Tällaista kutistumista voidaan välttää valitsemalla seos, kestävä vahvistus ja laajennusliitosten asennus.
 • Lämpötilan muodonmuutoksia voi esiintyä milloin tahansa betonin käytön aikana äkillisten lämpötilamuutosten vuoksi. Manifestoitu muodonmuutos halkeamien muodossa taivutuksessa tai pintakuvissa. Lämmön muodonmuutoksia voidaan välttää vahvistamalla, laajentamisliitosten asentamisella ja vahvistamisella.
 • Mekaanisia muodonmuutoksia voi esiintyä milloin tahansa, ne näkyvät halkeamien ja halkeamien halkeamien kautta. Tämä haitta voidaan välttää vahvistamalla, vahvistamalla esijännitys, laajentamisliitosten asennuksella.
 • Oikea rasitus voi aiheuttaa murtumia milloin tahansa käytön aikana. Tällaisen kielteisen vaikutuksen välttämiseksi on mahdollista saada oikea vahvistus.
 • Taivutusmurtumia ja ulkoisia mikroprekareja ulkoisen kuormituksen seurauksena voi tapahtua milloin tahansa käytön aikana. Jotta estettäisiin betonin muodonmuutos ulkoisen kuormituksen vuoksi, se mahdollistaa asianmukaisen vahvistamisen.
 • Säröjä varrella tai vedenpeitossa olevien jäämien alueella voi tapahtua, kun ne altistuvat alimmille lämpötiloille. Jäätymisen vaikutus voidaan neutralisoida seoksen laadukkaan tärinän tiivistyksen avulla.
 • Rakennuselementtien kulmissa ja raudoituksen varrella voi esiintyä halkeamia betonirakentamisen jälkeen muutaman vuoden kuluttua raudoituksen korroosiosta. On mahdollista välttää tällaisia ​​vikoja samalla, kun noudatetaan suojakerroksen järjestelyn teknisiä normeja ja sulkemalla pois vahvistamisen kosketusta maan kanssa.

Pieni crack-korjaus

Jos halkeamia ilmestyy tuoreen betonipinnalle heti, kun säätö on kaadettu ennen sen asettamista, ne voidaan poistaa toistuvilla tärinöillä.

Halkeilut, jotka ilmestyvät asetusten jälkeen, voidaan poistaa hankaamalla erityisellä korjausseoksella tai sementtilaastilla, jonka valmistukseen sekoitetaan sementti vedellä suhteessa 3: 1 ja lisätään pehmittimen.

Jos silmän muodossa olevat halkeamat löydettiin paljon myöhemmin kuin betonin kovettumisaika 8 tunnin raja-alueella, niin seuraavat menetelmät ovat sopivia niiden poistamiseksi:

 • Halkeamia voidaan hierotella metallisella harjalla tai vaahtolaseilla, jotta betonia voidaan puhdistaa kerroksista.
 • Säröitynyt pinta voidaan peittää korjausseoksella;
 • Voidaan puhdistaa ilmavirralla.

Kiinteät halkeamat korjataan, tyhjennetään halkeama ja poistetaan hiukkaset ja sitten hankautetaan korjausseos halkeamassa. Pinta on tasoitettava lastalla ja kovettumisen jälkeen - pyyhi metallisella harjalla tai vaahtolaseilla.

Pohjaveden kanssa kosketuksiin joutuvat betonin halkeamat eliminoituvat ruiskuttamalla erityisiä vedenpitäviä aineita.

Mitä tehdä säätiölle tulvien jälkeen?

Tervetuloa! Olemme tulva-alueella - Khabarovskin alue! Ei tänään, vesi sulki kolme alempaa kruunua (puutalo, puuta 150 * 150mm)! Pohja, kiitos Jumalalta, on suuri - 800 mm: n päässä seulontayksiköstä, mutta se on myös vedessä! Pohja - nauha, jonka syvyys on 1 m - 1,1 m. Mistä aloittaa, kun vesi menee.

Irina, Khabarovsk.

Hei Irina Khabarovskilta!

Kyllä, en ole kovin onnellinen tänä vuonna, olen sympatia. Raporttien mukaan syyskuun alussa vesitaso voi joissakin paikoissa olla yli 8 metriä.

Toivottavasti vesi lähtee ennen kylmää. Kosteuden läsnäolo maaperässä, pohjamateriaali, puu jäädyttämisen aikana on tuhoisa vaikutus niihin.

Vedestä poistumisen jälkeen tulee tarkastaa huolellisesti kaikki kodin suunnittelun elementit. Sen jälkeen, ja tee jo päätös mahdollisesta työstä. Vaihtoehtoa peruuttamattomista seurauksista ei oteta huomioon.

Ensimmäinen askel on poistaa kaikki talteen kostutetut elementit, jotka luonnollisen auringon ja tuulen kuivauksen lisäksi voivat hieman parantaa keinotekoista kuumentamista ja konvektiota, joka puhaltaa ilmavirtauksella. Mikä on mahdollista käyttää tulipaloja, sähkölämmittimiä, konvektoreita. Älä ota tätä kiukuttomana tarjouksena. Alueissamme paloja käytetään usein lämmittämään maaperän pintakerroksia myöhään talvella ja varhain (vaikka muuhun tarkoitukseen, kaivamiseen, retiisi varhainen istutus jne.) Tulvan talon perustukset ja kruunut myös lämmetä ja kosteus haihtuu nopeammin..

Kiukaan ja tuulettimen lämmitin, joka on sijoitettu kotiin ja joka on tarkoitettu kosteisiin kruunuihin, muutaman tunnin kuluttua pystyy kuivaamaan puuta erittäin merkittävästi.

Uskon, että pohjassa on tarpeeksi tuuletusreikiä. / Ne ovat yleensä vähintään kaksi kappaletta jokaista seinää halkaisijaltaan 10 - 15 senttimetriä. Täysin avoimilla rei'illä.

Jos tällaisia ​​aukkoja ei ole, rikkoa ne välittömästi pohjaan, muuten kuivausprosessi voi kestää kauan, ja maanalaisuus tällä hetkellä rappeutuu.

Pohjan ja puun kuivaamisen jälkeen olisi mukava käsitellä molempia kuparisulfaatin liuoksella.

Jos pohja on vahingoittunut, sen kuivauksen ja kuparisulfaatin käsittelyn jälkeen pohja on palautettava. Mistä on mahdollista kipata sitä (joskus metallia tai muovisia verkkoja, ankkureita ja ruuveja pitämään kipsi paremmin). Kun kuoritaan tai heitetään pois suuret alueet kellarista, sulje vaurioituneet alueet betonilla tai jopa vahvista se osaksi kauppaa.

Joten, mitään uutta ei ole ilmoitettu sinulle. Vielä muistutti. Ehkä joku tekee muita toimintoja. Koska naapureidasi ovat samat ongelmat, kommunikoivat heidän kanssaan, he yhtäkkiä oppivat tehokkaampia tapoja.

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Korjaus säätiön valu virheitä

Curve-säätiö voi aiheuttaa talon tuhoutumisen, seinien ja katon läpimenevien halkeamien syntymisen, kulmien romahduksen.

Säätiön rakentaminen.

Jos muottien poistamisen aikana tuli selväksi, että säätiöllä on erilainen syvyys, sinun on tehtävä mittaustyötä sen kaarevuuden asteen selvittämiseksi. Korjauksen menetelmä riippuu korkeuseroista. On useita tapoja poistaa virheitä. Monoliittisen paksuuden puutteet voidaan korjata luomalla monoliittinen vyö - tämä on yksi tehokkaimmista tavoista. Talon pohjan viivojen kaarevuus voi olla erilaista. Jotkut niistä voidaan korjata, toiset eivät ole mahdollisia korjauksiin.

Curve-säätiöllä ei ole järkeä korjata, jos sillä ei ole riittävää lujuutta. Tämä on uuden säätiön suurin vika. Puutteen selkeyttämiseksi ei ole muuta tekemistä, vaan sen, miten purkaa valitettava kokemus tulevan kodin tai muun rakenteen perustamisesta. Jos muottipesän poistamisen jälkeen löytyy suuria onteloita ja murskatessa murskaimella, räjähtää, räjähtää, konkreettisia kappaleita putoaa pois, eikä tällä perusteella rakenneta taloa, edes hyvin kevyt. Se murenee lähitulevaisuudessa. Tällainen rakenne puretaan, kokee kokeneita käsityöläisiä tai palkata ammattitaitoisia työntekijöitä ja luo uuden pohjan tulevalle rakenteelle. Jos säätiö on vahva, se on täysin mahdollista tallentaa.

Yleisimmät haitat ovat:

 • säätiö on väärä;
 • kulmia ei havaita;
 • koko;
 • vinosti;
 • ei ole tarpeeksi leveyttä ympärysmitan ympärillä;
 • epätasaisen pohjan korkeus.

Peruskaivertauksen korjaustoimenpiteet

Scheme matala-pohja.

Sivuseinien ja pintojen kaarevuuden korjaaminen suorita seuraavat toimet:

 • tarkasta huolellisesti kaikki koot;
 • ovat kulmia ja rajoja;
 • asettaa muottiin;
 • Poraa reiät pohjaan, jossa raudoitus asetetaan haluttuun pituuteen.
 • huolellisesti valmistele liuos 2-3 cm: n sorafraktiolla ja tee korjaava täyttö;
 • kompakti betoni, joka kaadetaan värähtelijällä;
 • käytä vesitasoa yläkerroksen tasolle.

Poraa reikä, poraa 2 yksikköä alempi kuin käytetyt varusteet. Esimerkiksi poraus nro 12, liittimien nro 14 paksuus. Poraus pohjaan 15 cm syvälle, mutta enintään 1/2 pohjan paksuutta.

Jos kaarevuus pohjan ylärajalla on vähäpätöinen

Ylemmän kerroksen kaarevuutta pidetään merkityksettömänä, jos se ei ylitä 5 cm: a. Tämä puute tasoitetaan sementtilaastin M 200 tasolle käyttämällä kipsiä. Se on tukkeja, tukossa vähintään 25 cm etäisyydellä toisistaan. Jos kaarevuus kulkee etupuolen puolelta, tämä kosmeettinen vika ei vaikuta rakennettavan talon lujuuteen. Ennen rakentamisen päättymistä ei tarvita mitään. Rakentamisen jälkeen tämä puute voidaan helposti poistaa, jos aloitat kellarikerroksen, laattojen tai luonnonkiven vuorauksen käyttämisen kipsiverkolla.

Luo monoliittinen vyö

Jos pisaroiden korkeus on yli 5 cm, niin säätöä tulee lisätä, jolloin monoliittinen vyö. Tämä on teräsbetonivyö, joka syntyy kaatamalla betonia vahvistetulle pinnalle tai tasolle. Monoliittiset vyöt ovat olennainen osa rakentamista. Ne tasoittavat pintaa lattialevyn alla. Samalla se antaa tasaisen pinnan ja edistää kuorman tasainen jakautuminen kehän ympärille.

Tekniikka supistuu siihen, että muotti on asennettu säätiön kehän ympärille. Materiaalina oleva materiaali on levy, vaneri, OSB-levyt. Muottien yläosa asennetaan vaakasuoraan tasoon ja määritetään käyttäen taso- tai ylälinja. Vahvistus asetetaan muottiin. Metallinen runko luodaan 4-6 tangon vahvistamisesta jaksollisella profiililla, jonka läpimitta on 12 mm, ja 4 mm: n läpimitaltaan oleva lanka. Kaikki kaadetut betonimerkit M 200 pienellä täyteaineella. Monoliittisen hihnan paksuuden tulisi olla vähintään 15 cm.

Monoliittinen vyön lujitettu betonirakenne, jolla ei ole eristysominaisuuksia. Siksi monoliittisen hihnan alueet on eristettävä.

Muita tapoja kohdistaa kaareva säätiö

Pienet tippaa voidaan tasoittaa muovipuristusta M 125 sisältävästä runkoisesta keraamisesta tiilestä. Tällaisella tiilellä on eristeominaisuudet, ja viskoosin laastin ja M 125-tiilien avulla voit tasoittaa säätiön epätasaisuutta, jos asetat sen tai korotat yläosaa.

Jos haluat korjata kulman käyrän, niin helpoin tapa tehdä tämä on kohdistaa diagonaalit, kun asennat muottiin. Pohjalla on oltava täydelliset kulmat, jotta rakenne on sileä ja kaunis.

Sinun ei pitäisi huolehtia ennenaikaisesti, koska laidun kaarevuus perustetussa säätiössä. Jos se on vahva eikä siinä ole piilotettuja onteloita, voit korjata kaikki puutteet, jotka ovat syntyneet.

Mitä tehdä, jos kellari tulvia

Ratkaisemme ongelman ottamalla FORUMHOUSE-käyttäjien neuvoja!

FORUMHOUSE lukijat ovat hyvin tietoisia siitä, että kellarin tai kellarin rakentaminen on vastuullinen tapahtuma, joka edellyttää asianmukaista laskemista. Vaikka tason 0 laite tarjoaa monia etuja, niiden toiminta voi olla monimutkaista pohjaveden korkean tason vuoksi. Siksi, miettiminen siitä, miten vettä johdetaan kellarista tai kellarista, on tarpeen myös suunnitteluvaiheessa.

Lue FORUMHOUSE miten estää kellarista tulvia.

Kuitenkin, vaikka jo perustettu kellari on tulvannut säännöllisesti, tämä ei ole syytä luopua. Tämä kerrostalon kellarikerroksen tulva on käytännöllisesti katsoen ratkaisematon ongelma, ja maalaistalossa kaikki on meidän käsissämme. Sivustomme käyttäjien käytäntö viittaa siihen, että tilanteesta pääsee ulos!

Fresher, Moskova:

- minulla on talon alle 2,7 metriä syvälle kaivettu kellari. Kellarikerroksen lattia on savi. Geologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että GWL sijaitsee kellarikerroksen alapuolella. Joka kerta kovien sateiden jälkeen kellari on tulvilla vettä. Jos sitä ei pumpata, niin tämä on todellinen allas 1,5-1,7 metriä syvä. Pohja lohkojen halkeamien välissä nousee vettä -1,5 metrin syvyydeltään maasta. Pohjan vedenpitävyys tehtiin, mutta ilmeisesti se on tehotonta, mutta vielä ei ole viemäreitä. Mielestäni meidän on tehtävä salaojitus.

Itämeren tulvien ongelman ratkaiseminen

 1. Täysin kaivaa kellari ympäri kehä;
 2. Tee lisävesieristys kellari seinät;
 3. Aseta vedenpoistojärjestelmä säätiön pohjan tasolle;
 4. Tee savi linna.

Huolimatta tämän ratkaisun näennäisestä yleismaailmallisuudesta, käytäntö osoittaa, että kaikissa tapauksissa ei ole sopivia menetelmiä.

Valumajärjestelmän rakentamismenetelmän valinta riippuu hydrogeologisen tutkimuksen aikana saaduista tiedoista.

Tunnista tulvan syy

Lausunto Eugene Muravyev (lempinimi foorumilla evan):

- Ensinnäkin meidän on ymmärrettävä, että vesi täyttää asuntorakennuksen kellarikerroksen: maaperän tai yläveden.

Se tehdään näin - 2-3 kuoppaa porataan 2-3 metriä syvemmälle kellarikerroksen alapuolella.

Sitten he katsovat, millä tasolla vesi näkyy kaivoissa, ja onko se seistä ylä-tai alapuolella tasolla säätiön tasolla. Supershipia kerätään yleensä maaperään, jota käytetään pohjaseinojen täyttämiseen.

Siksi vedenpoisto- ja vedeneristyslaite, meidän on otettava huomioon monimutkainen, yksi ilman toista ei ole tehty.

Viemäröintijärjestelmä katkaisee veden altaan seinistä ja vesitiiviys ei anna kosteutta sisään.

On myös välttämätöntä siirtää vettä katolta, kun lumi sulaa kellarista, josta on järjestetty sokea alue, järjestetään valuma-alue ja järjestetään sademääriä.

Tämä artikkeli koskee oikean kakun lämpimästä sokea alueesta.

Jos nämä toimenpiteet eivät auttaneet, sinun on tehtävä seinän tyhjennys ja kellariin kerätty vesi pumpattava kuopan läpi.

Dodge45:

- Minulla on kellari talon alla. Jokainen paino, odotan sen tulvan ja tulvan sen. Vesi - noin 20 cm pohjan pohjasta. Siksi päätin tyhjentää sen järjestämällä kaivon, jossa kerätään vesi, joka voidaan pumpata ulos.

Foorumikammio teki tämän: hän otti 500 litran alumiinisäiliön ja leikkaa sen puoliksi. Säiliöön ilmestyi pohja, jonka korkeus oli 1,7 metriä ja halkaisija 90 cm. Säiliön pohjalle Dodge45 kiertyi 4 kulmaa, jotka ovat säiliön mittoja vasten. Ne toimivat ankkurina eivätkä salli säiliön pintaa. Sitten säiliön pohjassa, ympyrässä, foorumi jäsen kaivoi paljon reikiä, joiden läpimitta oli 20 mm. Ne ovat välttämättömiä paremman veden keräämiseksi.

Seuraava askel oli kaivaminen 1,5 metrin syvyisen kellarin kellareissa, joka oli 2 metrin etäisyydellä seinästä.

Dodge45:

- Kaivoin reiän, laitoin säiliön ja täyttin reiän graniittikiveä, jonka murto-osa oli 3-7 cm.

Sitten käyttäjä kaivasi kahta kaivaa kaivoon, jossa korkeusero oli 60-100 cm. Poraa kaivannon pohja graniittisakkelilla, asetti viemäriputket halkaisijaltaan 150 mm halkaisijaltaan 13 mm: n porareikiin ja peitti kaivannon kaatamalla. Tulivat ulos viemärit. Putkessa foorumi asettaa pumpun pumppaamaan kerättyä vettä. Sitten se sulautuu tieverkoston virtaan.

Aikataulu veden laskemisesta kellarissa:

 • 2006 Pumppu kytkeytyy päälle 20-30 minuutin välein;
 • Pumppu kytkeytyy päälle joka tunti 30 min - 2 h 30 min.
 • Pumppu kytkeytyy päälle joka 2. tunti 30 minuuttia - 4 tuntia;
 • 2009. Pumppu käynnistyy joka 4. tunti 30 minuuttia - 6 tuntia;
 • Pumppu kytkeytyy päälle 6-12 tunnin välein.
 • Pumppu on päällä vain voimakkaasti. Veden taso tynnyrin pohjassa on stabiili - 6 cm.

Vuotta myöhemmin foorchanin hautasili putken putkeen, johon hän asetti 150 mm: n halkaisijaltaan viemäriputkiputken ja teki ruostumattomasta teräksestä valmistetun vastaanottokuopan veden tyhjentämiseen.

Dodge45:

- Tämän jälkeen kosteus kellarikerroksessa on 73%. Nyt voit tallentaa kaiken, mitä aiemmin oli varastoitava vaatehuoneessa: työkalut, rakennusmateriaalit, tuotteiden varastot. Myös kellarissa on pumppaamo ja kaasugeneraattori.

Lue artikkelimme siitä, mitä tehdä, jos kellari tulvii ja miten estää sitä tulvasta enää.

Toinen vaihtoehto kaivosta veden tyhjentämiseen kellarista tarjoaa forumchanin, jonka lempinimi on da4hik:

- I-GW omalla alueella - piikkipaljonetissa, talon alla - akvaarion takia säätiö on lähes täysin peitetty vedellä. Pumpun pumppaus koko ajan on kallista. Joten tein tyhjennyksen.

Aluksi foorumi jäsen kaivettiin kellarikerroksessa 60 senttimetrin syvyyteen, pienen jääkaapin rungon reikään, jonka joku heitti kaatopaikalle.

Hän porasi runsaasti reikiä koteloon veden virtausta varten, ja säiliön pohjassa hän kiinnitti sifonin keittiön altaalta, jonka halkaisija oli 70 mm. Sitten da4hik kaivaa säätiön alapuolella suuren kaivannon, jossa on bias kohti varastointipaikkaa, joka sijaitsee kauas päällä.

Vuonna kuivatus kaivo johtanut muovinen putki ulos kuopasta. Geotekstiiliin päällystetyn rei'itetyn viemäriputken sijaan forumchanin naapureidensa neuvonnasta piirsi kaadettujen puiden rungot kaivannon pohjaan. Kellarissa oleva varastosäiliöön kerääntynyt vesi, luonnollisen kaltevuuden ohitse, tyhjennetään tyhjennysuunan kautta alueen ulkopuolella.

da4hik:

- Näin poistin veden talon alta ja lisäksi osittain kuivattiin alue.

FORUMHOUSE: ssa kerättiin valtava määrä tietoa GWL: stä, ylimmästä vedestä ja viemäristä. Lue FORUMHOUSE-tarina siitä, kuinka hän rakensi kellarin. Katso valokertomus kellarista itsevahtamisesta.

Ja tästä videosta opit rakentamaan kellarissa korkean GWL: n.

Seitsemän tarinaa huonoista säätiöistä ja vinkkejä sen korjaamiseen

Itse itsevarmojen miesten absoluuttinen enemmistö uskoo, että lapion avulla voit tehdä itsellesi säätiön. Heidän motto on "se, joka ei tee mitään, ei ole väärässä." Pieni osa pragmaattisista ja luultavasti tylsiä ihmisistä tässä asiassa luottaa vain geologisen etsintämenetelmän, suunnitteluinsinöörin ja rakennushenkilöstön laskelmiin. On oikeudenmukaista sanoa, että asiantuntijoiden houkutteleminen ei takaa menestystä. Foorumillamme on kertynyt paljon tarinoita kosyachny-säätiöistä ja omasta tuotannosta sekä "ammattilaisista". Osa niistä keskustelimme asiantuntijan kanssa.

"Kaadutin säätiön kylmässä kahdessa vaiheessa. Kun toinen kerros kaadettiin, pienen kerroksen lunta säilyi edellisellä tasolla. Kun se tuli lämpimämpi, hän irrotti muottipesän, ja kahden kerroksen välillä oli pieni aukko 0,5-1 cm (monissa paikoissa) koko nauhan pituudelta. Nyt ihmettelen, miten seisoo korjausseos siellä. "

"On melko helppo ratkaista ongelma", Terem-Teremokin rakennusjohtaja Aleksey Aleinik sanoo. - Tätä aukkoa on laajennettava, jotta pystytään tekemään lisää pystysuoria leikkauksia pölyn poistamiseksi. Aseta vahvistus rako- ja pystysuorissa urissa ja peitä nopeasti karkottavalla korjausseoksella, esimerkiksi Ceresit CX5.

"Apua neuvoja. Kaasusilikaatin talo seisoo pohjan betonilohkoilla kentällä. Kellarissa huoneessa vanhat omistajat suunnittelivat pienen uima-altaan, mutta kun he yrittivät kaivaa reiän, maa alkoi murentua ja työ oli ilmeisesti pysähtynyt tästä syystä. Nyt se näyttää kauhealta - vaikutelma on, että lohkot ovat puoli roikkuu ilmassa (yhdessä paikassa fragmentti lohko on täysin poissa). Mitä tehdä?

- Sinun on aloitettava säätiön korjaamisella, nimittäin sen syventämisellä. On melko yksinkertainen ja tehokas tapa. Kellarin ympärysmitta on jaettu mittareihin. Jotta koko pohja ei heikkene, kaivetaan kaksi metriä kauempaa kahden viimeisen puolen jäänpoiston syvyyteen asti. Aloita kulmassa. Kaivetun tartunnan pohja on tamped alas, peitetty raunioilla. Tee betonipäällyste, jossa on lujitemuovaus, altista muotti ja työnnä betonia. Tuoreen täytteen ja vanhan perustuksen välinen rako värjätään laastilla. Tällaiset kaappaukset tekevät nykyisen perustan syventämisen ja vahvistamisen. Tekniikka on pitkä, mutta se toimii. Samaan aikaan on mahdollista tehdä vesitiiviin pohja.

"Kesäkehikko seisoo rinteessä. Maaperä on lieppeä. Lohkojen perustus tehtiin kauan sitten, eikä ole tiedossa miten. Sitten he panivat betonilaatan päälle. Useiden vuosien ajan hän seisoi yksin, ja vain viisi vuotta myöhemmin he asettivat hänelle talon. Ja nyt tänä vuonna on kuva: talon sisällä näet, että äärimmäinen levy svensi (5 senttimetriä). Molempien puolien halkeaman perusta. Se on hiipiva... Mitä tehdä? "

- Tilanne on valitettavaa, talo huonontunut. Todennäköisesti säätiö asetettiin matalaksi 60-70 cm: iin. Talvella alla oleva pilkku jäädyttää ja lisää volyymia, vetovoimat työntävät säätiötä yhdessä uunin ja talon kanssa ylöspäin. Sulatuksen aikana lohkot laskevat uudelleen, eli talon pohja "kävelee". Omistajien on ajateltava säätiön vahvistamista edellä esitetyllä tavalla - sitä on tuettava uudella pohjalla, joka syvennetään liepeiden jäädytyksen alapuolella (1,5 m).

"He irrotivat muotin ja näkivät juuri tällaisen halkeaman kulmassa. Rakennuttajat sanoivat - älä huoli - perustuksessa luotu palkki. Mitä tehdä?

- Jos ei ole läpi halkeamia, niin tämä ei ole ongelma. Todennäköisesti tämä johtui siitä, että ne kaatoivat säätiön lämpöön. Betoni alkoi kuivua nopeasti ja säröillä. Jos nauha on kunnolla vahvistettu, halkeama ei aukea enää. Tämän tarkistamiseksi on tarpeen laittaa sementtilietteen leima tähän aukkoon. Jos kuukausi tai kaksi pienempi pysyy ennallaan, niin halkeama ei kasva. Muussa tapauksessa kulmaa on vahvistettava tai vahvistettava uudelleen - irrota vanhat osat, aseta uusi ja täytä se korjausyhdisteellä.

"Tulotiedot: säätiö on yksinkertainen suorakulmio 9 × 12 m, pääseinä on keskellä. Maaperä - kauhea savea. Kaivettiin 120 cm: n kaivaa, 10 cm: n hiekkaa täytettiin, pohjalle asetettiin viisi teräsvahvistuspalkkia, seinille asennettiin katemateriaalia ja se kaadettiin betonilla maahan. Stuck vertikaalit. Tämä vaihe oli normaali. Mutta häiriö sattui muottiin. Huonosti kiinnitetty, sen seurauksena lähes kaikki alas alas, ei ole yhtä seinää edes. Kuinka tasoittaa seinät pystysuoraan? Tällä hetkellä kuvittelen näin: heitä hienot urat hiomakoneella ja tarkasta taltat taltalla taltalla. Loppu säätiön kaarevuudesta kiinni ratkaisuun tai kipsiin tai eristeeseen 2 cm. "

- Jos talon arkkitehtuuri sallii, voit tehdä ulkonevan perustan ja piilottaa nämä epäsäännöllisyydet jonkinlaisella viimeistelyaineistolla. Voit tasoittaa tason tekemällä kastike betonista. Näiden väärinkäytösten leikkaaminen on myös mahdollista, mutta se on vaikeampaa. Tämä edellyttää suurta ja voimakasta bulgariaa. Mutta kun lyönti ampuu alas, kuten foorumilla neuvotaan, ylimääräinen betoni on mahdotonta - halkeamat voivat mennä syvälle pohjaan.

Mutta suosittelen tätä lukijaa kiinnittämään huomiota toiseen ongelmaan. Perustan perusta on hyvin pieni "ikävälle" savelle. Pohjan pohjan alapuolella oleva hiekka (10 cm) ei tasoittaisi voimaa. Tarvitaan siellä niin, että talon pohja on pehmeällä tyynyllä, joka sitten puristuu ja lujitetaan. Myös kellarikerroksessa oleva hiekka nostaa sitä. Nyt tämä on merkityksetöntä, mutta oli tarpeen tehdä seuraavat asiat oikein: kaivaa kaivanto metriä leveä, aseta muotti, asenna raudoituskehys siihen ja täytä se betonilla. Poista sitten muotti, vedenpitävä säätöseinät ja eristä. Maaperän ja pohjan välinen tila tulisi peittää hiekalla ilman kiviä 20 cm: n kerroksilla tampingilla. Tämä täyttö kompensoi venytysvoimaa.

Myös tällainen vastaanotto on lämmin sokea alue. Jos esim. Et täytä heti täyttöä, sinun on haettava 10 metriä leveä syvennys noin kellertävän kehän ympäri senttimetriä 15-20 cm, laita kalvo tai kattohuopa, puristetusta polystyreenivaahdosta ja täytä betonipinta kulmassa säältä. Tällöin talon pohjaa ympäröivä maa ei jäätyy läpi.

"Nauhan monoliittinen säätiö talon jo taitettujen ja peitettyjen laatikoiden ympärillä kaadettiin niin kuin olisi, mutta se kaadettiin väliseinien alle ja suoraan maahan (ei hiekkakiviä), jonka jälkeen säätiö peitettiin hiekalla. Kaarisilikaatista valmistetut väliseinät laskeutuvat (aukot ilmenevät paikoissa, jotka sijaitsevat seinien vieressä 1 cm: n korkeudelle.) Nämä katot ovat rakenteeltaan metallisia, eikä lattiaa kaadeta, joten harkitsen mahdollisuutta yhdistää väliseinien pohja aluslaudoitukseen vahvistamalla. merkitse tai ehkä kosketa mitään? "

"Ilmeisesti nämä eivät ole vain väliseinät, vaan sisäseinät," sanoo Aleksey Aleinik. - Ja säätiön on noudatettava niitä. Siksi palaamme vahvistamiseen - meidän on kaivauduttava alle 0,5 metrin syvyyteen ja tehostettava betonilla. Mutta ennen kuin teet tämän, sinun on poistettava kuorma palkkien seinistä. Tätä varten sinun on asennettava rekvisiitta (sinulla on puupalkkeja) ja kiinnitä ne ylös. Vanhojen väliseinien perustaminen lujituksella lujituksen avulla ei auta - kytkin murtuu.

"Rakennamme yksityistä taloa, urakoitsijan teknologia aiheuttaa hämmennystä ja epäluuloa. Kaivosta kaivettiin kaivoon 1,7 m: n syvyyteen. Betoni kaadettiin maan pinnalle ilman minkäänlaista raudoitusta, mutta vain pohja oli paikoillaan. Satoi nauhan pinnalla pesty saippualla. Aseta muotti. He porattivat reiät jäädytettyyn betoniin ja asensivat pystysuorat vahvikkeet reikiin. Lisäksi reiät ovat vain hieman suurempi kuin raudoituksen halkaisija, betoni ei mielestäni voi vuotaa raudoituksen välistä rakoa. Vahvistus asetettiin (4 sauvaa on hitsattu toisiinsa lanka, rakenteen poikkileikkaus on neliö), kaikki vahvikkeet sidottiin toisiinsa ja pystysuora vahvistaminen lanka. Nyt he tulevat pesemään savesta pakastetusta betonista ja kaataa pohjan yläpuolinen osa. Tietäen työntekijöiden pofigism, hyväksyn täysin ajatuksen, että he voivat hiljaa kaataa betonia ilman pesemällä savea (tai pahoin pesemällä sitä) - kuinka kriittinen on se?

- Se, että kaivannon pohja on jäätymisen syvyyden alapuolella, on hyvä. Mutta kaada betonia ilman vahvistusta on väärä. Kaivannon pohjalle oli tarpeen asentaa lujitusholkki. Ja pystyttää pystysuorat raudoitustulokset, joihin ylemmän monoliittisen hihnan runko sopii. Siitä, että rakentajat ovat porattaneet reikiä ja asettaneet pystysuorat vahvikkeet niihin, ei kuumaksi eikä kylmiksi. Voimme sanoa, että maanalainen osa kellarista tehdään oikein 30%, korotettu osa - 100%. Tietenkin rakentajat tallentuvat laitteisiin. Tällaiset säästöt ovat kuitenkin kyseenalaisia, koska on epäselvää, mitä ongelmia tulevaisuudessa ilmenee. Ei ole täysin väärin kaataa kaistaleita kahdessa vaiheessa - ei ole mitään, että monoliittista säätiötä kutsutaan - sen pitäisi olla monoliitti eikä kerros kakku. Kuvatussa tapauksessa savesta on pestävä pois. Jos et ole varma rakentajista, kannattaa tarkistaa ne. Ja ennen seinien rakentamista suosittelen ottamaan yhteyttä suunnittelijaan, kertomaan hänelle, millaista taloa ja materiaaleja rakennetaan, mitä perusta on jo olemassa. Se laskee kuorman, eli se sopii tai ei sovellu. Ei tarvitse säästää tähän.

Oma neuvoja kaikille, jotka alkavat rakentaa: jos näet hakata säätiövaiheessa, lopeta työntekijät ja sanokaa heille hyvästit. Se on vielä pahempaa.

Voit kysyä kysymyksiä rakentamisen aiheista ja saada nopeasti konsultointia, jakaa kokemuksia ja keskustella muiden lukijoiden kanssa foorumillamme.

Mitä tehdä, jos pohjan alapuolella oleva kaivos oli upotettu pohjaveteen?

Tällä hetkellä kaivoin säätiön kuopan kaistaleen alapuolella kellarilla. Maa on puhdasta savea. Kaivo kaivettiin hieman syvemmälle kuin tarpeen, joten ennen kellarin seinien rakentamista sinun on tehtävä vuodevaatteet korkeudelle 0,2-0,5 m. Sitten aion tehdä betonipannu, jonka korkeus on 0,2 m, ja nosta sitten seinät FBS-lohkojen kanssa. Jotain tällaista:

Tilanne monimutkaistaa se, että jokaisen sateen jälkeen kaivon vesi menee ja ei mene mihinkään. Viikon lumen jälkeen:

Pumpataan vettä, mutta kuopan pohja on edelleen hyvin märkä - likaa ja lätäköitä.

Kuinka tehdä täyttö tällaisissa olosuhteissa? Pelätään, että jos nukahtaa vain hiekalla, se heikentää ja ei kestä rakenteen painoa. Jos lisäät roskaa, niin missä laitat sen? Tyynyn alaosassa ja hiekan päällä vai päinvastoin?

Onko järkevää vahvistaa konkreettista alustaa ja kuinka monta vahvistusta tuoda siellä?

Kun rakennetaan säätiötä maatilalle, on otettava huomioon erilaiset ilmastolliset ja geologiset olosuhteet: pohjaveden läheisyys maanpinnalle, maaperän taipumus deformoitua ja huurretta.

Jos pohjavesi sijaitsee maanpinnan alapuolella ja se on jäätymisasteen yläpuolella, on olemassa huomattava riski tulvan saamisesta koko rakennuksen kellarista, sateesta ja tuhoutumisesta. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä suorittaa viemäröintityöt sivustolla ja valita oikea perustusrakenne omalle talolle.

Pohjavesi esiintyy maanpinnan lähellä

Pohjavesi kertyy maaperän ylempiin kerroksiin saturation seurauksena sademäärällä tai vesistöjen läheisyydestä johtuen. Veden kausittaista kertymistä maaperän yläkerroksissa ei pidä sekoittaa pysyviin vesistöihin, jotka sijaitsevat huomattavassa syvyydessä ja toimittavat kaivoja, avaimia ja kaivoja vedellä.

pohjaveden kartta

Jotta voidaan määrittää syvyys, jossa pohjavesi virtaa paikassa, voit kaivaa vähintään kolme metriä syvän reiän ja suojata sen saostuksesta. Kun vedenpinnan taso on muodostunut, määritä etäisyys sen ja maan pinnan välillä. Jos se on yli metriä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että pohjavesi rikkoo perustan ja kellarin. Jos vesi on lähellä pintaa, sinun on otettava tämä huomioon valittaessa säätiön suunnittelua ja tekemään vedenpoistotoimia sivustossa.

Mitkä ongelmat voivat ilmetä rakentamisen aikana alueilla, joilla pohjavesi on korkea?

 • talon kellarin tulvat;
 • betonin irtoaminen ja hävittäminen pohjavedessä liuenneiden suolojen vaikutuksen alaisena;
 • sienen ja muotin esiintyminen kellareissa ja kellareissa jatkuvan kosteuden vuoksi;
 • muodonmuutos ja tuhoutuminen säätiön seinämien kautta huurteiset kallistusvoimat, halkeamien ilmeneminen talon seinissä;
 • vaikeudet sivuston maisemoinnissa, hedelmäpuiden kyvyttömyydestä;
 • tarvetta kunnolliseen viemäröintityöhön paikan päällä.

Viemäröintityöt alueilla, joilla on korkea pohjavesi

Pohjaveden tyhjennys toimii. Yksinkertaisin mutta erittäin kallis vaihtoehto on lisätä sivustosi tasoa vähintään puoli metriä. Voit tehdä tämän kaatamalla alueen kuivalla hiekalla tai maaperällä ja tasoittaa sitten puskutraktorin kanssa.

Taloudellisempana vaihtoehtona on luoda verkosto rekrytointi oja pitkin alueen kehällä. Koska maaperä uutetaan ooksesta, pohjavesi kerätään tyhjennettyyn tilavuuteen. Ovia voidaan tehdä avoimien kaivantojen muodossa, on toivottavaa vahvistaa niiden pohjaa saveilla tai raunioilla tai laatia erityisiä kouruja. On myös mahdollista luoda suljettuja ojia, jotka ovat asbestisementtiputkia. Pohjat tai reiät porataan alempiin osiinsa, jonka kautta vesi pääsee putkeen.

viemäröintijärjestelmän kaavio

Ovia suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon maanviljelyn ominaisuudet. Jos talosi sijaitsee rinteessä, ojien on suunnattava kaltevuuden yli niin, että niitä ei heikennä voimakkaiden vesivirtojen aikana tulvien ja suihkun aikana. Jos sivustosi on tavallinen, on välttämätöntä varmistaa ojan hieman kaltevuus (enintään 5 senttimetriä kaltevuus 10 metrin pituudella).

Ulkopuolella vesi joutuisi virtaamaan tienvarsien ojaan ja poissaolonsa viemäriputkeen. Ihannetapauksessa doka- ja mökkiasumusten viemärijärjestelmän suunnittelu olisi suoritettava keskitetysti, mutta jos näin ei tapahdu, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiantuntijoihin.

Perustamallin valinta

yhtenäinen

Monoliittinen raudoitettu betoni on melko luotettava vaihtoehto alueille, joiden vedenpinta on lähellä pinta-alaa, koska se takaa tasaisen kuormituksen koko alueellaan.

Tämä muotoilu on hyvin vastakkainen maaperäkerrosten paineen kanssa, joka laajenee pakkasnopeuden prosessissa.

Rakentaa tällainen säätiö, sinun täytyy kaivaa säätiön kaivo, täytä se kerroksella tamped hiekkaa, asenna vahvistuksen verkko ja muotti, ja sitten kaada betonia. Betonipinta on peitettävä muovikelmulla, joka suojaa sitä kuivumiselta ja halkeilulta, ja perustuksen sivuseinät on peitettävä bitumilla tai rullatuilla materiaaleilla.

Klassinen versio monoliittisesta pohjalevystä, jossa on bitumieristys, soveltuu alueille, joilla on lyhyt kausiluonteinen nousu vesitasolla, ja lisäksi voit rakentaa kellarin. Jos talon rakentaminen tapahtuu suolla tai lähelle lampia, suosittelemme, että pysytte monoliittisen säätiön muunnoksessa ns. Kelluvalla tyynyllä.

Joustavan tyynyn pohja

Harkitse tällaisen säätiön rakentamisen päävaiheet.

 1. Säätösuihkulla pitäisi olla alhaisempi syvyys kuin taso, jolla pohjavesi virtaa. Tätä tilaa on noudatettava siten, että monoliittisen levyn alaosa ei ole vedessä.
 2. Geotekstiili tai polyeteeni asetetaan kuopan pohjalle. Läpäisemätön materiaali ei salli hiekkaa ja soraa, joka haudataan seuraavissa rakennusvaiheissa ja sekoitetaan maan alla olevaan maahan.
 3. Muotti on asennettu ja sitten hiekkakerros kaadetaan vähintään 20 cm: n paksuiseksi. Tyyny kastellaan vedellä hiekan tiivistämiseksi, on myös toivottavaa käyttää erityislaitteita (tärytyslevyt).
 4. Tyynyyn kaadetaan kerros sammalta tai suuremmalta paksulta murskattua kiveä tai soraa, joka ei salli pohjaveden nousemista pohjan pohjalle.
 5. Hiekka- ja sora-tyynyjen tiivistymisen jälkeen on tarpeen peittää niiden pinta- ja muurausseinät vedenpitävällä materiaalilla. Tämä on välttämätöntä, jotta sementistä tuleva vesi (ns. Sementtimaito) ei pääse maahan.
 6. Muottien sisäpuolelle on asennettu vahvistuksen runko ja kaadetaan betonia. On tärkeää varmistaa, että ilmatyynyt eivät muodostu betonin paksuuteen, sillä riittää, että betoni leikataan piikillä. Betonin pinta on tasoitettava lapiolla tai rakennuksen värähtelijällä. On myös äärimmäisen tärkeää, että betonia kerätään kerralla eikä kerroksittain, mikä voi vähentää rakenteen lujuutta. Tätä varten on suositeltavaa tilata auto betoniin sen sijaan, että se valmistettaisiin betonisekoittimessa.

Joustavan tyynyn pohja

Tämä rakenne on erittäin luotettava ja voit rakentaa kellarin tai kellarin. Joskus on tarpeen suorittaa rakentaminen olosuhteissa, kun vesi on jo seisomassa juuri kaivettuun matala kuoppaan. Tällöin sinun on pumpattava pumppuja jatkuvasti pumppaamalla tai suoritettava päteviä vedenpoistotoimia, joilla pyritään alentamaan veden määrää.

columnar

Tämä pohja on hyvin kestävä maaperän muodonmuutos pohjaveden jäädyttämisen aikana. Kaivoja porataan maahan, täynnä hiekkakerros ja vahvistetaan metalliverkolla ja tankoilla.

Kaivojen seinät on peitetty kattohuopalla tai polyeteenillä, sitten betoni kaadetaan, sen pinta peitetään myös polyeteenin kuivumisella. Jäädytetyn pohjan päälle asetetaan betonilohkoja tai paloja asbestisementtiputkistoihin, jotka on täytetty hiekkakivestä. Tämän suunnitelman haittapuolena on kyvyttömyys perustaa kellari sekä rajoitettu kantokyky.

nukka

Monien vuosisatojen ajan paikkoja on käytetty rakentamaan taloja myrkyllisillä tai tulvilla alueilla. Hyvä esimerkki tästä ovat Pietari, Amsterdam ja Venetsia. Pilejä ruuvataan tai ajetaan maaperään erikoislaitteiden avulla. Paras vaihtoehto ovat ristipäällysteiset paalut, joissa on sinkkinen korroosionestopinnoite, joka maadoittaa maata asennuksen aikana, mikä lisää merkittävästi tuen pysyvyyttä.

Valitettavasti paalusäätiö ei salli talon kellarikerroksen tai kellarin rakentamista. Lisäksi paaluilla ei voi ajaa eikä ruuvautua kivikkoiseen maahan, mutta tässä tapauksessa olet epätodennäköistä joutua kohtaamaan pohjaveden suojelua.

Talon rakentamiseen, jossa on kellarikerros pinta-alaltaan pohjaveden läheisyydessä, suosittelemme monoliittisen perustan valitsemista kelluvaan tyynyyn. Tämä vaihtoehto on paljon, mutta erittäin luotettava ja tarjoaa korkeimman suojan kellarista vedestä. Jos talosi ei tarvita joko kellarista tai kellarista, voit valita edullisemman paalarakenteen, joka soveltuu myös kosteikoille tai tulvavyöhykkeille.

Pohja pohjaveden tasolle on yksi monimutkaisimmista ja vaativimmista rakenteista.

Talon tällainen perustus on pystytettävä ottaen huomioon monet erilaiset tekijät, joista jokaisen on täytettävä kaikki vaatimukset, jotka liittyvät tulvien vaaraan ja rakennuksen ennenaikaiseen tuhoutumiseen.

Näin ollen on tärkeää määrittää oikein maaperän jäädyttämisen taso, valita pohjan sopivin rakenne ja varmistaa tehokas viemäröintijärjestelmä.

Pohjaveden määritys ja mahdolliset huolenaiheet

Pohjaveden taso

Korkeatasoisen pohjaveden rakentamisen tulee olla vakaa ja luotettava. Mikä on rakennusten särkymisen ja tuhoamisen uhka, selvitä jo kauan ennen rakennustyön aloittamista. Tätä varten keväällä tai syksyllä (ajankohtana, jolloin maaperän sisältämä kosteus saavuttaa enimmäistason), siinä paikassa, jossa rakennustyön suunnitelman mukaan kellari on varustettu, reikä on kaivettava vähintään 3 m: n syvyyteen.

Laita reikä vähintään 3 m syvyyteen

Oikeiden tietojen saamiseksi on luotettavaa suojata luotettavasti sääennusteelta. Muutaman viikon kuluttua ilmestyy tietty määrä vettä ja laskeutuu pohjaan. Ehkä pohja pysyy kuivana, ja säätiö ei vaadi lisäsuojausta.

Jos vesi on yli 2 metrin etäisyydellä pinnasta, on välttämätöntä suorittaa pohjan laskemisen syvyys, mutta myös valita oikea rakenne.

Mikä olisi perusta korkealle pohjavedelle, asiantuntijat voivat sanoa tehtyjen geologisten tutkimusten jälkeen.

Pallot nostavat talon tasoa turvalliseen korkeuteen

Korkean tason pohjaveden perusrakenteiden joukossa paalarakenteet ovat erityisen suosittuja ja luotettavia kuluttajien keskuudessa.

Niiden järjestely auttaa tarjoamaan talon pohjan laadukkaan ja luotettavan suojan pohjaveden kielteisestä vaikutuksesta:

 • kellariintulot;
 • betonirakenteiden hävittäminen;
 • sienen ja homeen esiintyminen ja kehitys;
 • säätiön eheyden rikkominen kylmäkauden jäädyttämisen aikana.

Korkean GWL: n avulla kaivon seinät voivat nielaista.

Lisäksi suuri GWL aiheuttaa kaivon seinämien sulamisen ja maaperän kantavuuden voimakas pienenemisen. Tämä edellyttää lisätoimenpiteitä tehokkaan vedenpoistojärjestelmän, mukaanlukien kuopat ja vedenkerääjät, järjestelyyn.

Maaperän mineraalien pesemisprosessi tunnustetaan vaarallisimmaksi, mikä heikentää merkittävästi maaperän lujuusominaisuuksia ja muuttaa sen rakennetta. Säätiön asentaminen tällaisiin olosuhteisiin on useita rajoituksia. Sellaisen syvyyden laskeminen, jolla kantava rakenne kaadetaan, suoritetaan ottaen huomioon maaperän laadulliset ominaisuudet:

Tällöin riippuu talteenotto ja maaperän jäädyttämisen syvyys. Jos jäätymisnopeus on pienempi kuin GWL, silloin ei ole tarvetta tehdä päästöoikeuksia maaperän ominaisuuksille suunnitellessaan.

Laskenta suoritetaan ottaen huomioon maaperä ja mahdolliset heikot maaperät.

Saadut tiedot useimmiten pakottavat sinut luopumaan teipin rakenteesta, sillä tähän liittyvä työ on erittäin työlästä ja vaatii merkittäviä materiaalikustannuksia.

Erilaiset perustukset ja oikean valinnan oikea rakenne

Laattojen pohja soveltuu savipohjaisille maaperille, joilla on korkea GWL matala matala muunnos

Mitä taloja tarvitaan, jos pohjavesi sijaitsee lähellä toisiaan, valitaan riippuen itse sivuston eri ominaisuuksista, joihin rakentaminen on suoritettu. Veden perustana on rakenne, joka varmistaa rakennuksen vakauden, sen kestävyyden ja luotettavuuden. Tällöin on otettava huomioon sekä maaperän laatu että talon tulevat kuormat.

Korkean pohjaveden pohjaan perustuvien savimaiden rakentaminen edellyttää kaikenlaisen pohjan rakentamista:

 • nauha, kaivo, joka on syvästi haudattu;
 • kasa;
 • laatta (matala).

Nauhapohja vaatii monoliittisen, raudoitetun betonirakenteen muodostamisen, joka sijaitsee ulkona ja sisäpuolella.

Kaivannon syvyyden tulisi ylittää jäädytyksen korkeus

Ensinnäkin sivustolla tehdään merkki, jonka mukaisesti kaivaa kaivannot kaistaleesta. Niiden syvyyden on ylitettävä jäätymisnopeus. Laskenta tehdään ottaen huomioon sääolosuhteiden erityispiirteet (talvilämpötilat) ja maaperä.

Jos pohjavesi on lähellä, ja rakentaminen on suoritettava saviin, nauhaosasto korvaa täydellisesti "kelluvan" monoliittisen levyn. Rakennuksen paino on tasaisesti jakautuneena laattojen koko pinnalle, joka asetetaan hiekka-sora-alustaan.

Ennen kuin teet tällaisen säätiön, sinun on poistettava maaperä koko tulevan säätiön alueelta. Kaivaa 50 cm syvyys ylittää levyn paksuuden. Laskenta perustuu maaperän jäädyttämiseen.

Talon paalusäätiö on paras tapa luoda korkealaatuinen luotettava pohja saveaikoille.

Muuttamalla paalujen parametreja on mahdollista saavuttaa tukien asentaminen koville kiveille, jotka eivät ole alttiita tuholle pohjaveden vaikutuksen alaisena.

Työskentely paikan päällä, jossa on suuri GWP, on tarpeen laskea kunkin yksittäisen paalun kuorma.

Eri tyyppisten perustusten rakentaminen

Jos pohjan pohjavesi on lähellä pohjavettä, ennen kuin aloitetaan laattapohjan rakentamiseen, on tarpeen valmistaa oja koko tulevan rakennuksen kehäksi. On parempi, jos tämä on kaivanto, jonka leveys on 20-30 cm ja korkeus (syvyys) vähintään 50 cm. Oloissa on täynnä sade tai sulavisto ja näin ollen tyhjennys suoritetaan. Katso lisätietoja tämäntyyppisen säätiön tyypistä tästä videosta:

Kellariseinien suojaamiseksi käsitellä niitä vedeneristysmastilla.

"Kelluva" laatta ei ole savi maaperä, vaan tyyny valmistettu hiekkaa ja soraa. Tämäntyyppinen säätiö on kaadettava ja pystytettävä se irrallisella maaperällä. Ennen kaatamista on viemärijärjestelmä asennettu ja viemäriputken alle vähintään 5 cm putken metriä kohden. Pohjan suojaamiseksi pohjan sisäpinta tulee lähettää vedeneristysmateriaaleilla. Useimmin käytetään kattomateriaalia, jonka päälle levyt ovat 10-15 cm leveitä. Kiinnittimet tehdään bitumilla.

Vedeneristyskehys asetetaan vahvikekehälle ja kaadetaan betoniin, jonka täyteaine on hienon murto-sora. On parasta kaataa kaikki perusta yhden päivän aikana.

Ribbon perustus vaatii huolellisen valmistelun kaivannon kaivosta. Niiden on oltava riittävän syvä ja riittävän leveä, jotta ne voivat ylittää maan jäädyttämisen syvyyden ja sallia rakentaa rakennetyyppi laadullisesti.

Kaada monoliittinen teippi ja huolehdi siitä, että sen pohja on oikein upotettu, korkealaatuinen tamping ja vedenpitävyys. Sisällä muottipaketti, joka on yhdistetty eri osien vahvistuspalkkeihin. Betoni kaadetaan kerroksiin, joissa kummankin kerroksen pakollinen tamping. Hyödyllisiä vinkkejä rakennettaessa taloa maaperään, jossa on korkea GWL-ilme tässä videossa:

Pile grillausperusta tunnetaan luotettavimpana rakennusten rakentamisessa alueilla, joilla on korkea GWL. Tällaista säätiötä tehdessä on tärkeää seurata maaperän indikaattoreita sen mukaan, kummankin käytetyn paalun koko on muodostunut. Pilejä käytetään:

Riippumatta ilman raskaiden rakennuslaitteiden asentamista ruuvirakenteisiin. Kun kaikki paalut on asennettu, grillata on koottu tai palkki asetettu, mikä on välttämätöntä koko rakenteen sitomiseksi yhteen.

Hän kuultiin asiantuntijoiden kanssa salaojitus, sanoi, että tilanne on vaikea, mutta voit yrittää ohjata vettä säätiön osittain seinän kuivatuksen periaatetta. Vain se on tarpeen tehdä niin säätiön sisällä kuin sen ulkopuolella, jotta se siirtää vettä perusseiniltä kahdelta puolelta (sisältä ja ulkopuolelta). Sinulla on kausittainen nousu vedessä, eli keväällä, kun pohjavesi on korkein, pohja on voimakkaasti tulvattu, sitten taso laskee ja vesi menee elokuun syvyyteen.

Suosittelemme teitä tekemään seinän viemäröintiä - se on suljettu putkijärjestelmä, joka on asennettu siten, että ne sijaitsevat rinteessä (noin 1-2 cm per 1 m rinne) ja asetetaan alapinnan pohjan alapuolelle (sinun tapauksessa 2 m: n syvyydessä). Järjestelmän kulmissa on tarkastuskaukaloja (mielestäni 2 on tarpeeksi talon kulmissa), joiden kautta tuloksena olevat tukokset voidaan rei'ittää. Vesi kerääntyy ruuhkautuneisiin tyhjennysputkiin ja virtaa alimpaan pisteeseen - keräyskaivoon, josta se on jo valutettu paikan päällä eri tavoin.

Mitä sinun tarvitsee tehdä:

1. Pohjan sisäpuolella ja sen ulkopuolella sinun täytyy kaivaa kaivantoa seinän alta 2 m: n syvyyteen 1-2 m: n 1 m: n kaltevuudella. Älä yritä tehdä sitä samanaikaisesti, sillä säätöä ei voida kokonaan irrottaa. Aseta ensin sisätila, sitten ulkona. Toivon, että kuivatusputki on mahdollista tuoda pohjan ulkopuolelle, ehkä suunnitellut reiät jätevesiputkilla ovat jäljellä tai voit tehdä niistä (poratut).

2. Kaivannon pohjalla hiekka tasoitetaan samalle kaltevuudelle ja varovasti tamped. Pohjan pohjalla hiekka tasoitetaan jatkuvasti kaltevuus, sitten varovasti tamped. Kaivanto on täynnä soraa, jonka sora on noin 12 cm.

3. Asenna tarkastuskaivot talon kulmissa. Tilintarkastukseen ja korjaukseen. View:

Tarkastuskaivojen seinän tyhjennys

3. Edellä olevat aaltopahvistetut tyhjennysputket, jotka on kääritty geotekstiloihin, halkaisijaltaan 110-115 mm (kukin putki on kääritty geotekstiloihin tai ostettu valmiiksi geotekstileissä) ja täytetään yläosaan (maanpinnan taso) samalla murskattujen tyynyjen kanssa, jotka on pakattu 10 cm: n välein. pohjaan, jätä hiekalle 5 cm. Käärittyjä rämeitä pitkin täyttyy 5 cm hiekkaa, jonka ansiosta vesi voi virrata hyvin eikä geotekstiloita silitä. Ylhäältä voit istuttaa kasveja ulkona. Sisällä vain nukahda tiivistetyllä raunioilla tai hiekalla. View:

4. Talon etäisyydestä 5 metrin etäisyydelle talven "tyhjennys" kaivetaan noin 3 metrin syvyyteen, johon kaikki veden viemärijärjestelmästä tulee. View:

Putkistojärjestelmä

Tämä voi helpottaa asioita. Ehkä voit piirtää käsin suunnitelmasi juonialueesta rinteellä, talon ja rakennusten sijainnin koon mukaan. Sitten voisin arvioida tyhjennyskuvion ja voit nimetä sen tässä kuvassa.