Paalun asentaminen yamoburilla

Ruuvipallot - tämän tekniikan ansiosta voit järjestää täydellisen perustan alle viidessä tunnissa! Ainutlaatuinen nopeus saavutetaan pääosin erikoislaitteiden avulla.

Poraus perustuksen alapuolella voidaan suorittaa reiän avulla. Tarkasti sanottuna edellä mainittu erikoisauto, kuten jättiläinen ruuvimeisseli, voi karhottaa pinoja itse maahan.

Miksi rakennuslaitteiden käyttö on tarkoituksenmukaista?

Aluksi olisi otettava käyttöön selvennys. Kaivojen käyttö on suositeltavaa, jos vuokratyöntekijät työskentelevät rakennustyömaalla. Sinä maksat ne työpäivästä.

Näin ollen, jos vuokrataan yamobur ja kulut noin kolme tuntia kiristämällä paaluilla, se on halvempaa kuin maksaa työntekijöille, jotka kiertävät korkeintaan 2 paalua tunnissa kolmen tai neljän päivän ajan.

Edut pienen reiän vuokrauksesta:

 • säästää aikaa;
 • säästää rahaa;
 • säästää hermoja.

Jos maa on kallioinen, työntekijät voivat viettää enemmän aikaa. Erittäin harvoin esiintyy tilanne, jossa valtava kivi ilmestyy maan alla maata pitkin.

Rakennuslaitteiden käyttö antaa nopeasti mahdollisuuden ratkaista edellä mainittu kysymys, mutta työntekijät poimivat noin muutaman päivän. Itse asiassa ruuvipallot ovat houkuttelevia asennusnopeutta varten (ja saatavuus tietenkin).

Ruuvataan paaluja reiällä

Prosessi on seuraava. Yamoburin pyörivä pää on liitetty ruuvaan. Lisäksi kääntöohjauksen päälle kaksi henkilöä kerralla - ensimmäinen on ohjaamossa ja ohjaa rakennustarvikkeita.

Toinen sijaitsee suoraan kierretyn paalin vieressä. Hän valvoo maahantulonsa pystysuuntaisuutta. Ohjaus suoritetaan rakennustasolla.

Jos pystysuunnassa on poikkeama, annetaan ohjeita kuopan reikien sijainnin muuttamisesta. Luonnollisesti voit vuokrata kaksi reikää samanaikaisesti, ja ruuvipallojen perustuksen asennus 120 neliömetrin taloon. mittarit kestävät enintään 3,5 tuntia.

Katso myös:

 • Opi kiristämään ruuvipallot.
 • Käytännön suosituksia liuskajohdon luomisesta maanpinnalle - http://domkrat.org/kak-sdelat-lentochnyiy-fundament/

Video osoittaa ruuvipuristimen ruuvattamisen erikoistunutta rakennuslaitteistoa käyttäen:

Ruuvipillojen ruuvaus reiällä

Erityisen reiän käyttö on hyväksyttävin vaihtoehto, jos sinulla on rajoitettu aika ja paalujen lukumäärä on suuri. Eräänä päivänä reiän asiantuntijat voivat porata jopa 30 paalua.

Tällaisia ​​töitä varten käytetään alempana ruuvipilareita sisältävää lankaa. Niillä on laaja valikoima pituuksia, joiden ansiosta niiden käyttö on mahdollista veden lähellä ja paikoissa, joissa on paksuja epävakaita maaperäkerroksia. Näillä paaluilla on erityinen polymeeripinnoite, joten niiden käyttöikä on paljon pidempi verrattuna perinteisiin paaluihin.

Työvaiheet ja laajuus.

Rakennettaessa erilaisia ​​rakenteita käyttäen asennus ruuvi paaluilla. Se voi olla maalaismökkejä, mökejä ja kylpytiloja. Pitkän reiän käytön ansiosta laitureiden ja venepaikkojen rakentaminen yksinkertaistuu.

Ruuvipillojen mekaaninen asennus

 1. Maaperän analyysi, jäädytysasteen määritys ja kuorman laskeminen. Sivusto on merkitty tulevaisuuden asennuspaikkojen määritelmään.
 2. Ruuvit paaluilla
 3. Ulokkeiden kohdistaminen samalle tasolle leikkaamalla ne.
 4. Vahvistaminen asennuspaikalla betonoinnilla. Suorita lisäksi tiiviste, joka suojaa korroosiota vastaan.

Mekaaninen ruuvipuristusprosessi

Ruuvipalojen asentamisen tekniikka reiällä koostuu useista vaiheista:

 1. Hydraulinen pyörittäjä asetetaan tynnyriin;
 2. Hydraulinen pyörittäjä on kiinnitetty lukitustapin avulla;
 3. Asennus oikeaan paikkaan;
 4. Ruuvataan maahan.

Hyödyt yamoburin käytöstä

Mekaanisen ruuvin edut:

 • Voidaan ruuvattaa riippumatta kaudesta. Jäätynyt maa ei ole ongelma.
 • Yamobur mahdollistaa ruuvaamisen vaikeissa paikoissa. Kyky käsitellä monimutkaisia ​​maaperään ja veteen.
 • Lisää työnopeutta. Reiän avulla voit ruuvata 30 paalua vaihdetta kohden, verrattuna 15 manuaaliseen menetelmään.
 • Kiinnityslujuus ja pitkä käyttöikä.

Ammattitaitoinen ja laadukas asennus - työmme

Ammattilaisillamme on käytettävissään kaikki tarvittavat laitteet ja tekniikka nopeaan ja laadukkaaseen asennukseen. Asiantuntijamme mahdollisimman lyhyessä ajassa tarjoavat kohteelle kaikki laskelmat ja tuottavat korkealaatuisen ruuvipillojen asentamisen.

Katso myös muut palvelut: talon nostaminen ja säätiön korvaaminen

Käyttäjillä on henkilötietojensa luovuttamisessa oikeus henkilötietojensa käsittelyyn, tallentamiseen ja käyttämiseen liittovaltion laissa nro 152-HTM "Henkilötietoihin" perustuen 27. heinäkuuta 2006 seuraavissa tarkoituksissa:

 • Asiakaspalvelu
 • Käyttäjä on vastaanottanut markkinointitapahtumia koskevia tietoja
 • Suorittaa tilintarkastus ja muu sisäinen tutkimus tarjottavien palvelujen laadun parantamiseksi.

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia henkilökohtaisia ​​tietoja, joiden avulla voidaan tunnistaa Käyttäjä / Ostajan henkilöllisyys, kuten:

 • Sukunimi, Etunimi
 • Syntymäaika
 • Yhteyspuhelin
 • Sähköpostiosoite
 • Postiosoite

Käyttäjien henkilökohtaiset tiedot tallennetaan yksinomaan sähköiseen tietovälineeseen ja käsitellään automaattisissa järjestelmissä, lukuun ottamatta tapauksia, joissa henkilötietojen automaattinen käsittely on tarpeen lakisääteisten vaatimusten noudattamisen kannalta.

Yhtiö sitoutuu olemaan siirtämättä vastaanotettuja henkilötietoja kolmansille osapuolille lukuun ottamatta seuraavia tapauksia:

 • Venäjän federaation valtuutettujen elinten pyynnöstä ainoastaan ​​Venäjän federaation lainsäädännössä vahvistetuilla perusteilla ja tavalla
 • Yrityksen kanssa työskentelevät strategiset kumppanit tarjoavat tuotteita ja palveluja tai ne, jotka auttavat yritystä myymään tuotteita ja palveluita kuluttajille. Tarjoamme kolmansille osapuolille vähimmäismäärän henkilötietoja, jotka tarvitaan ainoastaan ​​vaadittavan palvelun tarjoamiseen tai tarvittavan liiketoimen suorittamiseen.

Yhtiö pidättää itsellään oikeuden muuttaa yksipuolisesti näitä sääntöjä edellyttäen, että muutokset eivät ole ristiriidassa Venäjän federaation nykyisen lainsäädännön kanssa. Näiden sääntöjen ehtojen muutokset tulevat voimaan julkaisemisen jälkeen Sivustossa.

Kuinka ruuvata kasa omilla käsilläsi?

Säätiön ruuvipilareiden asennus omilla käsillä: FORUMHOUSE-käyttäjien käyttämät menetelmät, tekniikat, suositukset ja käytännön kehitys.

Ruuvi-pohjainen asennus on kehittäjän tekemä päätös, joka perustuu tarkkaan laskentaan ja perusteluun. Hänen edessään on vielä paljon työtä, ja mikä tärkeintä, ensinnäkin on huolehdittava siitä, että estetään virheitä järjestettäessä perusta tulevalle rakentamiselle. Paalun asentamisen kustannukset ja haluttu talon rakentamisen perusprosessit edellyttävät vakavien tavoitteiden asettamista.

Oikein koota ruuvipohjalla kaikki parametrit: vaakasuorat ja pystytasot, paalujen väliset etäisyydet, lineaaristen mittojen toleranssit jne. Jos vaakasuuntaisen tason varmistamiseen liittyvä ongelma voidaan ratkaista leikkaamalla tai lisäämällä, niin miten varmistetaan, että etäisyydet, puhumme tässä artikkelissa.

Kierrä paalut: asennus kahdella tavalla

Paalujen asennus ilman erikoistuneiden rakennuslaitteiden käyttöä tapahtuu kahdella tavalla: manuaalinen (pitkät metallivivut käytetään ruuvaukseen) ja koneistetut (mikä merkitsee kompaktin moottorin käyttämien mekaanisten laitteiden käyttöä).

Ruuvipallot: käsikokoonpano

Yksinkertaisin ruuvauslaite on asennuskärki, joka on kulunut tuotteen tynnyrissä ja kiinnitetty siihen teknisellä reikään asetetulla tapilla.

Ruuviasennus: asennus.

Pihdit on hitsattu kärkeen, johon vipu on työnnetty momenttia siirtämiseksi paaluun. Pinoa voidaan periaatteessa ruuvata asettamalla irtokartio vipuihin suoraan tukien teknisiin reikiin.

Mutta kuorman epätasainen jakautuminen tässä tapauksessa voit maksaa korkean hinnan: tämä johtaa siihen, että kärki muuttuu vääristyneeksi ennen kuin ruuvi saavuttaa kiinteät maaperän kerrokset.

Ruuvien vipuina voit käyttää 2 kpl metallipaksuista seinämää (seinämän paksuuden on oltava vähintään 5 mm). Vipujen pituus on 2-3 metriä.

Tekniikan reikiin ne asensivat puoliväliin Mercedes-kuorma-autoon, ne laittaa kaksi kahden metrin putkea siihen ja "puhalletaan yhteen" ONCE. Jokaisen kierroksen jälkeen tasot tarkistettiin. Yksi kierros - 10 cm alas.

Paalun asennus: järjestys

Jos et halua tehdä virheitä itsensä kiristämisen aikana, tukien oikea sijainti takaa 90% onnistumisen.

Tosiasia on, että säätiön alustava merkintä ei aina salli paalujen asettamista täsmälliseen kirjeenvaihtoon toistensa kanssa. Siksi merkintä on tehtävä, aluksi määrittämällä tulevan rakennuksen kulmakohdan sijainti.

Selkeyden vuoksi esittelemme 6 x 6 metrin mittaisten paalusäätiöiden järjestelmän.

Pallojen asennusjärjestys kaaviossa on numeroitu. Ensimmäinen ruuvataan №1, joka sijaitsee järjestelmän oikeassa yläkulmassa.

Alle 1, vakiintuneessa paikassa, lapiolla tai ruuvilla, kaivamme kaivoa, jonka läpimitta on suunnilleen yhtä suuri kuin paalun läpimitan halkaisija. Kaivon syvyyden tulisi olla 20-30 cm. Jotkut tekevät enemmän, mutta ei ole erityistä tarvetta. Päinvastoin, kuopan syvyys vaikeuttaa pitkien paalien välisen oikean etäisyyden ylläpitämistä.

Ensin he tekivät putkiloita, joissa oli puutarhapora (50-80 cm), sitten paaluja asennettiin. Minä valehtelin, ystäväni määräsi tason. Seuraava ruuvattu yhteen.

Ensimmäinen ruuvi on helpoin. Käytön aikana on riittävästi hallita pilarin pystytasoa (tätä varten on parasta käyttää magneettista tasoa). Jos työskentelet kolmessa, yksi henkilö ohjaa paalun sijaintia avaruudessa tasojen avulla ja kaksi muuta - ruuvaa tuki maahan.

Kierrä yhteen kovasti. Siksi vaikein työ on parempi houkutella 4 henkilöä. Pino ruuvataan maaperään syvyyteen, joka ylittää pakkasteen tunkeutumisen syvyyden. Sen kärjen pitäisi tulla kovan kerroksen maaperän useita kierroksia.

Pile kierrä 4 henkilöä vivut 2,5 metriä. He kiertävät sitä aina kunnes jalat kaivaavat maahan. Tämän momentin ymmärtäminen tulee kokemukseen. Terä on kierrettävä jäätymispisteen alapuolelle. On järkevää seurata pystytasoa alkuvaiheessa. Kun kasa nousee noin 80 cm, se on hyvin vaikea tasoittaa sitä.

Ensimmäisen paalun asennuksen jälkeen voit aloittaa tukinumeron 2 merkitsemisen. Tässä tapauksessa vertailupisteet ovat seinän mitat ja paalujen akselien väliset etäisyydet. Oletetaan, että akseleiden välinen etäisyys on 5850 cm (voimme laskea sen, kun tiedämme seinän pituuden ja paalujen kärkien mitat). Seinän taso kulkee rinnakkain jonkin muun esineen kanssa (yhdensuuntainen aidan kanssa jne.). Tässä tasossa vedä suora viiva ja merkitse määritetty etäisyys. Tämä on toisen paalun akselin sijainti.

Täällä me myös kaivaamme matalaa kuoppaa, laita kasa, tarkista sen pystysuora taso ja mitataan kahden tason akselien välinen etäisyys. Jos poikkeamia ei ole, aloita ruuvaus. Muussa tapauksessa kasa on kohdistettava. Jos n: o 2 on siirrettävä muutama senttimetri nro 1: ksi, sen yläosa on taivutettava vastakkaiseen suuntaan kuin nro 1. Sen jälkeen numero 2 on ruuvataan maahan 2-3 kierrosta. Aseta tuki sitten pystysuoraan, tarkista keskellä oleva etäisyys uudelleen. Jos kaikki koot ovat samat, # 2 voidaan ruuvattaessa pysäyttää. Jos ei, toista luetellut toiminnot, kunnes saavutetaan tyydyttävä tulos.

He ruuvattivat 2-3 kierrosta (yksi kääntyy, toinen pysyy pystysuorassa), sitten he katselivat rulettirengasta, löysivät missä liikkua. Sitten ne kiertyivät kulmassa, he tuottivat pohjan pisteeseen. He panivat sen pystysuoraan (kiertämisen aikana) ja katsoivat rulettipyörää uudelleen.

Pallinumeron 3 sijainti määritetään kahden lineaarisen ulottuvuuden perusteella: tulevaisuuden talon laatikon läpimitta (8273,15 cm) ja nurkkapallojen (5850 cm) välinen etäisyys. Merkintä tehdään kahdella ruletilla (nro 3 asennetaan määritettyjen arvojen leikkauspisteeseen niiden mittakaistaleille).

Nro 3 ja 4 asetetaan vastaavalla tavalla kuin n: o 2. Kun nurkatukit on ruuvattu maahan, rakennusköysi on vedettävä pitkin ulkokehää. Köysi helpottaa jäljellä olevien paalujen merkitsemistä ja asentamista, jotka on ruuvattava seuraavaan järjestykseen: ensin tukit asennetaan seinien ulkokehän ja sitten sisäpuolen ulkopuolelle.

Kun kaikki paalut on ruuvattu, ne on leikattava. Leikkaaminen tapahtuu hiomalla merkityllä vaakasuoralla tasolla.

Laserleikkaus on mukava tapaus. Kätevästi osoittautui ripusta kaulus, joka merkitsi leikkauksen päälle, merkitse huolellisesti murskain, siirrä sitten kaulus ja leikkaa paalu.

Leikatut paalut täytetään sementti-hiekkalaastilla. Sen jälkeen ne voidaan hitsata päähän ja jatkaa vanteiden asentamista.

Sementtilaasti ei anna ruuvirakenteen suunnittelua kestävämmäksi. Tärkein tavoite täyttää tukia ratkaisulla on estää hapen pääsy sen sisäiseen onteloon.

Laite ruuvien paaluttamiseksi

Kuten olemme sanoneet, ruuvauksen manuaalinen menetelmä vaatii suurta fyysistä työtä, jota kaikki eivät kestä. Jos et ole ihmehenkinen sankari, joka on valmis maksamaan terveyden korkean hinnan perustan, ajattele koneellistamista. Mekanisointi on myös välttämätöntä, jos ruuvattu kasa sijaitsee lähellä maata (lähellä aitaa jne.). Tällöin ruuvaaminen pitkällä vivulla on paljon vaikeampaa.

Tänään voit ostaa valmiin laitteen (vaikkakin melko korkeaan hintaan), joka on suunniteltu tämän prosessin koneistamiseen (powerworm).

Tällainen paalujen ruuvaaminen on kuitenkin kallista, ja on suositeltavaa hankkia se vain tarjoamalla palveluja paalun perustusten rakentamiselle. Ruuvipillojen asentaminen ajan mittaan maksaa tämän laitteen ostosta. Voit työskennellä omalla sivustollasi, joten voit rakentaa itsetuhoisen laitteen, jota ohjaa voimakas porakone tai porakone (moottoripora).

Jos et ole valmis laitteen itsensä valmistukseen ja haluat tilata ruuvipillojen asennuksen, hinnan ja laadun on oltava oikeassa suhteessa. Meidän on suositeltavaa etsiä taiteilijamme vaihto-opiskelustamme eikä vain Moskovan asukkaille, vaan myös monista muista alueista.

Laitteet, jotka voidaan tehdä käsin, koostuvat useista solmuista:

 1. Tehoyksikkö (pora, moottoripora jne.);
 2. Mekaaniset pienennyslaitteet;
 3. Sovittimet: voimalaitteesta vaihteistoon ja vaihteistosta paaluun:
 4. Tukivipu.

Tässä on työkalu kiristämällä ruuvipillojen näyttää täydelliseltä.

Tarkastele kaikkia komponentteja tarkemmin.

Tehoyksikkö

Voimalaitteena voit käyttää sähkömoottoria, kaasuporakoneita tai voimakasta sähköporausta. Sähköporan käyttö on kaikkein edullisin vaihtoehto kaikille edellä mainituille, mutta sen on täytettävä tietyt ominaisuudet:

• Nopeuden säätö on annettava;
• Vähimmäisteho - 2000 W;
• Taaksepäin saatavuus.

Laite - Rebir (merkkipora), jonka kapasiteetti on 2 kW. Kierrostaajuus työn aikana alennusvaihteella - 300 rpm.

Moottorisahoilla tai pyörivillä sähkömoottoreilla pitäisi olla myös ilmoitettu teho.

alennusvaihde

Yleisimpiä vaihteistoja, joita käytetään paalujen ruuvaamiseen, on tavallinen jakoavain, jossa on vääntömomentin vauhtipyörä (ACM). Se on suunniteltu raskaiden kuorma-autojen ruuvaamiseen. Arkielämässä tätä laitetta kutsutaan "lihamyllyksi".

Tietoja laitteiden luotettavuudesta menee paljon kiistoja. Kuitenkin FOORUMHOUSE-käyttäjien kokemuksen perusteella voidaan sanoa, että oikein valittu jakoavain, säännöllinen voitelu ja ylikuormituksen puuttuminen, auttaa sinua kiristämään kymmenkunta palloja.

Vaihteiston on oltava useilla parametreilla. Keskeistä on vääntömomentti, jonka laite pystyy tuottamaan lähtöakselilla. Manuaaliset paalutuskoneet on tuotettu siten, että vääntömomentti on vähintään 4700 Nm. Tällöin avaimen suorituskyvyn tulisi olla yhdenmukainen tämän parametrin kanssa.

Momentin pitäisi olla yli 4500 Nm. On vahvistettuja lihamyllyjä, jotka kestävät pidempään ja maksoivat hieman enemmän.

Mitä suurempi välityssuhde, sitä helpompi on työskennellä tällaisen vaihteen kanssa. Valitessaan laitteen tulisi keskittyä välityssuhteeseen - 1:60 tai enemmän.

Käytettävän avaimen ominaisuudet: vaihteisto - 1:64, maksimi vääntömomentti - 5500 Nm, vaihteiston kovuus - 58-62 HRC.

Kiinnittimen pysäyttämiseksi ei ole kosketuksessa paaluun käytön aikana, sen pää voidaan katkaista ja jättää tehdasreiät. Tarvitsemme reikiä, jotta voimme myöhemmin kiinnittää teleskooppisen tuen vaihdelaatikkoon.

Erityistä huomiota kiinnitetään vaihteiston toimintaan. Rasvan läsnäolo sen sisäisessä ontelossa on huolehdittava etukäteen. Jos laite on säännöllisesti voideltu ja varmista, että se ei ylikuumenta (ylikuumenemisen välttämiseksi on välttämätöntä tehdä taukoja töissä), silloin avaimella ilman rikkoutumista voidaan kiristää useita tusinaa.

Älä unohda vaihdelaatikon voitelua. Vaihteet eivät riko, mutta ikään kuin poistetaan, pienenevät paksuutena ja korkeudeltaan. Siksi mitä enemmän voitelua, sitä kauemmin se toimii. Myymälässä ne ovat kuivia ja ne voidaan poistaa yhdelle paalille.

Esimerkiksi käyttäjä-laulaja777 vaihtaa vaihteiston voiteluaineen joka 20. kierrosta kohti. Joten tee omat johtopäätöksesi. Mitä itse voiteluaineelle, portaalin käyttäjiä, joilla on käytännön kokemus vääntimistä, suosittelevat muovityyppisiä voiteluaineita (SHRUS-4 jne.).

adapterit

Kotitekoisen laitteen suunnittelussa on kaksi sovitinta (sovitin).

Ensimmäinen sovitin antaa vääntömomentin lähetyksen porauksesta vaihteistoon. Se voidaan tehdä yksinkertaisesti: siirrä pään vaihteistoon (16 mm jne.) Ja aseta vastaava pultti porauskasettiin.

Toinen sovitin on paalun asennuskärki, jossa on kärki vaihteiston ulostuloaukon akselille.

Menossa käyttämään kuvattua laitetta, henkilö välttämättä ajattelee poran ja vaihdelaatikon suojaamista mekaanisista ylikuormituksista. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on kaksi tapaa.

Tietoja tulevasta ylikuormituksesta voidaan tunnistaa työporan äänellä. Laitteen ajallinen sulkeminen auttaa välttää vikoja.

Metallipinon asentaminen poran ja vaihteiston väliin auttaa paitsi vahingoittaa myös vahinkoa. Oikein valittu tappi leikataan heti, kun vääntömomentti saavuttaa kriittiset arvot.

Morse-kartio asetetaan Rebir-porakoneeseen, joka on kytketty seuraavaan osaan halkaisijaltaan 3 mm. Tämä lanka toimii leikkauksella ja toimii suojana porauksen ylikuormitukselta ja tukkeutumiselta.

Heti kun kuorma saavuttaa kriittiset arvot, vaihdelaatikko porakoneella on irrotettava paalusta. Sen jälkeen on välttämätöntä tehdä ruuvaten kannatin käsin.

Kierrämme kunnes pultti murtuu. Jos asetat vipuja molemmille puolille 3 metrin päähän ja ripusta ne neljä, niin käännä paalu 1/4 kierrosta tai vähän muuta. Nykyään pultti ei katkaisi (säästetyt vaihteistot ja dokruchivali-kädet).

Tukivarsi

On suositeltavaa valmistaa kaksi eri halkaisijaltaan olevaa putkea (tämä on teleskooppinen muoto, jossa on säädettävä vivun pituus).

Sen estämiseksi, että putki murskautuu kiinnityspultin nivelistuk- sella, sitä voidaan vahvistaa pienellä osalla kanavaa, nauhaa tai kulmaa.

Alla esitettyihin paakkuulaitteisiin ei ole käytetty laajalti, mutta niillä on tiettyjä etuja. Ja jos heidän avullaan ruuvipillot ruuvataan, asennuskustannukset ovat lopulta pienemmät ja säästät ruplaa - toinen yhtä yhtä tärkeistä rakennusbudjetin osista.

Asennus hydraulisella käyttölaitteella - sen luotettavuus on hieman korkeampi kuin mekaaninen vaihteisto.

Asennus kehykseen - voit kohdistaa paalin tarkasti ja vähentää prosessin monimutkaisuutta.

Kaasumoottoriasennus - helppo käsitellä ja luotettava.

Kuinka olla, jos kasa lepää esteestä

Paalun perustuksen asentaminen on täynnä sitä tosiseikkaa, että räjäyttämisen aikana paalu on usein maassa tai muussa vieraassa esineessä. Ja jos esteellä on riittävät voimat, se muuttuu todelliseksi ongelmaksi. Se voidaan ratkaista kahdella tavalla.

Jos kasa ei päässyt syvälle, voit irrottaa sen ja yrittää poistaa esteen. Tätä ei ole helppoa, joten positiivista tulosta ei aina voida saavuttaa.

Jos kasa on levännyt esteeseen, mutta on päässyt syvemmälle yli 1,5 metriä, se voidaan jättää tähän asentoon sen jälkeen, kun pää on irrotettu vaakatasossa. Mutta tässä tapauksessa on suositeltavaa irrottaa paalu ja ruuvaa se vierekkäin (samalla linjalla kuin viereiset tuet). Tämä menetelmä soveltuu kaikille paaluille (paitsi ne, jotka sijaitsevat tulevan rakenteen kulmissa).

Vaihtoehdot: poista kivi (jos syvyys on pieni) tai murskata tai kierrä kasa sivuun.

Lisätietoa teknisistä ratkaisuista, jotka mahdollistavat paalujen ruuvaamisen ilman kalliita rakennusmateriaaleja, voit tutustua portaaliin sopivaan osaan. Voit oppia tekemään puuputket paaluille kehysrakennuksen rakentamisessa tutustumalla FORUMHOUSE-käyttäjien käytännön toimintaan. Jos sinulla on sopivia materiaaleja, jos haluat tehdä ruuvipilareita oman säätiön alle, niin löydät teknisen prosessin kuvauksen vastaavasta artikkelista. Ja miten yhdistää kolme erilaista säätiötä yhden talon rakentamisessa, opit videomme.

Ruuvikone

Kuinka ruuvien paalut kiristetään moottorilla?

Runkopallojen kestävyys ja luotettavuus riippuu paljolti asianmukaisesta asennuksesta. Tukee halkaisijaltaan 57 ja 76 mm, on mahdollista kiristää itsesi.

Laite paalujen kiristämiseen

Jos haluat asentaa halkaisijaltaan 80 mm halkeamia, tarvitset erikoisvarusteita ruuvien paalujen kiristämiseen. Käytännöllinen ja edullinen ratkaisu on moottoripyöräpora.

Käytetyt moottoriporaukset

Porauskaivojen laitteet luokitellaan pääasiassa voiman ja moottorityypin mukaan. Jotta ruuvatut ruuvipallot voisivat nopeasti ja vaivattomasti käydä, on tarpeen tietää, mihin luokkiin maaperä tämä tai kyseinen moottoripora soveltuu.

Kevyet mekaaniset moottoriporaukset, joiden paino on enintään 11 ​​kg, on yksi henkilö, ja niillä on pieni moottorin teho (jopa 3,5 l / s). Tällaista manuaalista asennusta voidaan käyttää ainoastaan ​​1. ja 2. luokkaan kuuluvien maalien poraamiseen.

Mekaanista moottoriporaa, jonka moottorin koko on 3,5 - 7 l / s, voidaan ohjata yhdellä tai kahdella toimijalla. Tällaisten laitosten paino on korkeintaan 30 kg, joten voi olla vaikea pitää tällaista laitetta raskaita maaperäkuntoja käytettäessä. Tämäntyyppisiä moottorisahoja voidaan käyttää yksinomaan 1. ja 2. luokkaan kuuluvissa maissa.

On olemassa mekaanisia moottoritaitoja, jotka koostuvat kahdesta lohkosta - moottorista ja porausosasta, joka on yhdistetty tangolla. Tällaisen laitteen paino on noin 80 kg, moottorin teho on 5-8 l / s. Kiertotanan ansiosta, joka lunastaa paluupyynnön, on mahdollista ajaa tällaista konetta yksin, ja kolmannen luokan maaperäporaus on sallittua. On tarkoituksenmukaista suorittaa tällaisten moottoriporausten koeporauksen purkaminen, koska se antaa tukialueen vähimmäispoikkeaman määritetyistä parametreista.

Moottorikelat kiertyvät

Hydraulimoottoreita, joiden moottorit ovat 11-15 l / s, käytetään kaivojen poraamiseen toisen ja kolmannen luokan maissa. Manuaalinen asennus hydraulisella käyttölaitteella on kätevä kuljettaa ja sen paino on noin 80 kg. Laite voidaan ohjata yhdellä operaattorilla, mutta käytännössä on kätevämpää hallita tällaista melko raskaavaa laitetta yhdessä.

Rakennuslaitteiden markkinoilla suosittuja suosittuja vetureita, jotka valmistetaan sekä mekaanisesti että hydraulisesti, ovat suosittuja. Vertaamalla tällaisten laitteiden vuokraamisen kustannuksia aikakustannuksilla on selvää, että moottoriporauksen käyttö on hyödyllistä ja käytännöllistä.

Suojaustoimenpiteet moottoriporaa käytettäessä

Ennen työskentelyä sinun tulee aina tarkastaa laitteet, tarkastaa kiinnitysten luotettavuus ja kaikkien osien toiminta. Erityistä huomiota - leikkaavaan reunaan, on kuluneet veitset, jotka tulevat usein ylikuormituksen ja laitteiden vikojen syynä.

Toiminnan aikana toiminnanharjoittajan on:

 • Käytä suojavarusteita (suojalasit, kova hattu);
 • Varmista, että porauksen pyörivä osa ei kosketa vaatteita;
 • aina olettaa vieraiden esineiden esiintymisen maaperässä;
 • Älä käytä täydellä teholla ilman asianmukaista kuormitusta.

Valmiit kuopat tulisi peittää tai leimata ennen paalujen asennusta.

Ruuvien paalujen asennus moottorilla

Ennen kuin ruuvipallot kiristetään suoraan, suorita pohjan merkintä ja valmistelu. Jälkimmäinen on erittäin tärkeä, koska kasvit ja niiden juuret voidaan kääriä porauksen terille ja vaikeuttaa työtä. Siksi porauksen alalla puhdista turpeen yläkerros.

Pino on asennettava tiukasti pystysuoraan, joten kahden hengen moottoriporaa voidaan optimaalisesti ohjata, joten vinoutumista voidaan välttää. Ruuvin ruuvin halkaisijan tulee olla pienempi kuin tuen tuen halkaisija, se helpottaa työtä ja mahdollistaa kollin kiinnityksen lujasti. Moottorikäämin työn tärkeä etu on se, että laite ei löysä maata, jättäen maaperän paikoilleen tiheästi.

Katso myös: mikä on tarkoitus ja mikä on tehokas valettu kärki ruuvipinoille?

Ensimmäiset paalut kiertyvät tulevan säätiön kulmissa, mutta on varmistettava, etteivät ne poikkea pystysuorasta akselista ja saavuttavat tiheän kerroksen maaperään. Moottoriporauksen avulla voit nopeasti poraa kaivoa vaaditusta syvyydestä, vaikka se onkin melko tiheä kolmannen luokan kentällä. Työn aikana on toteutettava tällaisia ​​varotoimenpiteitä:

Pilarin kiristäminen erikoisasennuksella

 1. Kivisen kerroksen maaperän on oltava porattu vähimmäisnopeudella, yrittäen koukkua ja nostaa suuria kiviä. Moottoriporauksissa Rauta tarjoaa mahdollisuuden käänteiseen aivohalvaukseen, joka auttaa porausreikien tukkeutumisessa.
 2. Kun työskentelet moottoriporaa käytettäessä, kannattaa ottaa vakaa asento, koska kaikki maaperän esteet voivat aiheuttaa teräviä työntöjä.
 3. Ajoittain (noin 30 cm: n välein) sinun on poistettava pora ja puhdistettava se maahan. Moottoria ei voi sammuttaa, mutta yritä vetää porata ulos reiästä kokonaan.
 4. Kivirakenteen läpikulun avulla porauskouruihin tulee asentaa veitsiä, joissa on karbideja.

Kulmaraudat asennetaan täydellä syvyydellä (noin 1,5-2 m). Kaikissa muissa tapauksissa, jos moottoripyörän työ estyy esteellä (suuret kivet, puiden juuret jne.), Kasa voidaan asettaa matalammalle syvyydelle. Luotettavuutta varten tässä rivissä voit asentaa lisätukea.

Kasausajo toteutetaan vipuilla (tavallisesti halkaisijaltaan sopivilla metalliputkilla, jotka on kierretty paalun läpi). Tukiosan pinnalle kiinnitetyn magneettisen tason avulla voit hallita sen sijaintia.

Testausruuvi - tarvittava vaihe ennen perustuksen asennusta

Ruuvipallot ovat optimaalinen ratkaisu säätiöiden järjestämiseen jopa kaikkein väärässä maaperässä. Jotta varmistettaisiin tukien maksimaalinen luotettavuus ja vakaus, on kuitenkin tehtävä kokeellinen ruuvaus, joka auttaa:

 • määritä syvyys, jossa maa on jo riittävän tiheä asentamaan paaluja;
 • selvittää maaperän jäädyttämisen taso;
 • määrittää pohjaveden syvyys;
 • saada mahdollisimman suurta tietoa koostumuksesta ja maaperätyypistä, jonka avulla voit valita paalun oikean kokoonpanon;
 • laske säätiön rakentamiskustannukset tällaiselle pinnalle.

Periaatteessa kokeellinen ruuvaus tehdään käsikäyttöisellä moottorikelalla. Tällaisen pienen työn (harvoin, kun tarvitaan yli 2-3 kaivoa) tämä laite on optimaalinen.

Koeporaukseen tarkoitettu halkaisija on halkaisijaltaan 57 tai 89 mm, vaikka aiot käyttää tehokkaampia tukia. Tällaisten paalujen erityispiirre on mahdollisuus asentaa lisäosa ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.

Rauta-219 ruuvauskone

Nyt ruuvipillojen perustuksia käytetään laajalti. Pääasiassa siksi, että ne mahdollistavat huomattavasti rahastojen menojen vähentämisen ja säästävät aikaa kokoonpano- ja rakennustöissä. Ruuvien paalujen asennusta ja asennusta varten maaperän kaivausta ja sen käyttöä ei tarvita, mutta paalut tarjoavat vankan pohjan perustukselle. Tämä on erityisen tärkeää vedetylle maaperälle, heikkoa ja siinä tapauksessa, että säätö asennetaan alhaisissa lämpötiloissa.

Tämäntyyppisellä pohjalla on laaja valikoima, mikä viittaa siihen, että eri kokoisia ja halkaisijapulloja voidaan käyttää. Riippumatta rakennustyypistä, tarvitaan erikoismekanismeja, asennuksia tai koneita ruuvipillojen asentamiseen. Suurien ja halkaisien paalujen mekaaninen asennus toteutetaan erilaisten hydraulisten koneiden avulla, mekanismeilla, joilla on kertoja, erikoislaitteita, laitteita pienimuotoiseen koneistamiseen. Näiden mekanismien avulla voit ruuvaa paalun, kuten ruuvin, maahan. Ja kauemmin kasa, ja sen halkaisija on suurempi, sitä monimutkaisempi laite on tarpeen asentaa.

Valokuvassa - laite ruuvien paalujen kiristämiseen Iron-219

Nyt rakentamisen ja asennustyön aikana käytetään laajasti räjäytyskoneita varten erityisesti suunniteltuja koneita. Erityisen yleisiä olivat svayevinty, motobury, holepur. Niiden avulla on mahdollista käyttää mahdollisimman vähän työtä, jotta paalut voidaan nopeasti ja tehokkaasti ruiskuttaa. Iron_tm-konserni on ehdottanut Iron-219-ruuvimeisseliä.

Koneen päätehtävä on ruuvien paalujen kiertyminen, jossa putken halkaisija ei ole suurempi kuin 133 mm, "käsin" - (lentotoiminnan harjoittaja, jossa on kolme avustavaa työntekijää, joilla on jet-palkit). Jos kone on kiinnitetty ajoneuvoon (mikä antaa vastuksen koneen vääntömomentista), on mahdollista kiristää ruuvipilareita, joiden rungon halkaisija on 219 mm. Ruuvaa paalunpesut jopa 60 senttimetrin nopeudella minuutissa

Laitteistoa, joka on tarkoitettu ruuvipallojen ruuvaukseen, suorittaa sähkömoottori, joka on rakennettu suurta välityssuhdetta käsittävään planeettavaihteeseen. Tämä takaa suuren vääntömomentin. Sähkömoottorilla, jolla on pieni sähköenergiankulutus, taajuusmuuttaja mahdollistaa asennuksen säännöllisellä kotitalousverkolla. Auton ruoka toteutetaan korkean paineen hihoissa, joissa on BRS-sovittimet. Sen kustannuksella, että auton kompaktisuus kuljetuksen aikana ja nopeus valmistautuu työhön tarjotaan.

Laitteiden kuvaus ruuvipillojen kiristämiseen

Pile-ruuvin perustusten alkuvaiheessa paalut ruuvatetaan maahan, ennen kuin ne saavuttavat jäätymisrajan alapuolella sijaitsevat laakerit. On mahdollista asentaa ruuvipallot omilla kädillä, joissa ei tarvita erikoistyökalua sekä mekaanisesti asennettavaa erilaisten laitteiden avulla ruuvipillojen kiristämiseen. Tarkastellaan SVF: n alustavan rakentamisen yhteisiä menetelmiä tarkemmin.

Manuaalinen asennus

Räjäyttämällä paalut käsin on yksinkertainen ja melko tehokas tapa asentaa. Voit säästää erikoislaitteita ja saada laadultaan vertailukelpoisia tuloksia. Manuaalisen tekniikan avulla voit säätää tangon kallistuskulmaa ja vääntömomentin suuruutta osoittaen maakerroksen tiheyden, johon ruuvipillit asetetaan.

Perinteinen ruuvipuristimen kiristäminen omilla käsillä on kokoonpanopää, joka on sijoitettu yläpäähän. Kiinnitä kärki, käytetään tappeja, jotka kulkevat teknisen reiän läpi. Kaksi kiinnittimiä on hitsattu kärkeen, johon työntekijät suoraan kiinnittävät ruuvit asennusvivun (paksuseinämäisen putken leikkaaminen). Periaatteessa tämä on kaikki tarvittava työkalu. Kallistuskulman tarkempaa mittaamista varten voit myös käyttää pystytasoa.

Manuaalinen kokoonpanojärjestys:

 1. Poraa hyvin kaivo 50 senttimetrin syvyyteen. Sen halkaisijan on oltava 10 senttimetriä pienempi kuin ruuvipihoilla hitsattujen terien halkaisija;
 2. Pystysuuntainen paikoitus, säätövivut;
 3. Suoraan vääntämällä sauvaa. Kaksi työntekijää välittää momenttia vipujen kautta, kolmas seuraa kallistuskulmaa.

Manuaalisella menetelmällä on sen rajoitukset: sauvat voidaan kiertyä 3 metrin syvyyteen. Lisäksi työn suorittaminen vaatii paljon tilaa, jota työntekijät voivat käyttää pitkiä vipuja.

Tapoja koneistaa kiristysmenettelyä

Jos ruuvipilareissa on suuri pituus ja halkaisija, tarvitaan koneellisia laitteita ruuvipillojen kiristämiseksi. Koska heidän työnsä ansiosta työ suoritetaan paljon nopeammin, manuaalinen ruuvausmenetelmä hylätään vähitellen. Nyt myyntiin erikoistunut laite, joka on suunniteltu yksinomaan CBC: n kanssa työskentelyyn. Kuitenkin tämän laitteen suhteellisen korkeiden kustannusten vuoksi aluksi harkitsemme kotitekoisia laitteita, jotka suorittavat samoja tehtäviä.

Laitteiden valmistukseen ruuvaamalla ruuvipillit vaativat seuraavia solmuja:

 • Tehokas porakone (voit vaihtaa moottoriporan);
 • Vähennyslasku vähenee;
 • Kaksi adapteria, jotka kytketään voimalaitoksen, paalun ja vaihteiston ulostuloon;
 • Vipu tukea.

Voimalaitoksen roolissa voit käyttää mitä tahansa sähkötyökalua, jolla on tehokas moottori (vähintään 2 kW). Ja myös taajuusmuuttajalla on oltava käänteinen toiminto. Vähennyslaitteen rooli voidaan suorittaa vääntömomentilla, jossa on sisäänrakennettu vääntömomentin vaimennusmekanismi. Tällaisia ​​laitteita käytetään kuorma-autojen lajittelussa. Päävalinta, johon kiinnitetään huomiota vaihteiston valintaan, on rajoittava vääntömomentti. Kuten käytännössä on osoitettu, kiristetään halkaisijaltaan halkaisijaltaan 4,5 kNm.

Vaihteiston ja voimalaitoksen välinen sovitin voidaan luoda pään ja pultin avulla. Pultti on asennettu porauskammioon ja pää on kiinnitetty vaihteistoon. Paalusovittimena sopii käytettäväksi kokoonpanopää, joka sopii paalun asettamiseen ja varustettu kärjellä, joka on muodoltaan ja kooltaan yhteensopiva vaihdelaatikon kanssa.

Ruuvauksen aikana kärki saattaa törmätä kiviin tai muuhun esteeseen. Manuaalisella kiristämisellä näyttänyt esteestä välittömästi tuntuu itsestään ja voit ryhtyä toimenpiteisiin sen poistamiseksi. Jos ruuvipilareita ruuvataan sähköporakoneella, taajuusmuuttajan lisääntynyt kohina tulee olemaan selvä merkki esteestä. Tällöin on välttämätöntä sammuttaa voimalaitos välittömästi ylikuormituksen välttämiseksi.

Erikoislaitteiden käyttö

Ensimmäinen erikoiskone kiristysruuvien paikoille tehtiin yläpuolisella pyörittäjillä varustetun trukinosturin alustalle. Tällaisilla laitoksilla oli suuri kapasiteetti ja ne antoivat mahdollisuuden asentaa nopeasti. Kuitenkin ne eivät olleet täydellisiä vertikaalisen asennon hallintamekanismilla, kulkukulma oli valvottava manuaalisesti.

Nykyaikaisessa tekniikassa ruuvipillojen automaattiseen kiertymiseen käytetään mekanismeja, jotka kiinnittävät pienimmän poikkeaman pystysuuntaan. Pallon pitämiseksi oikeassa asennossa käytetään puristus- ja nostolaitteita.

Automaattinen tyhjennys valmis alusta, jossa on neliveto tai se on asennettu kuorma-auton takaosaan. Generaattoria voidaan käyttää asentamaan moottori tai se on liitetty 380 V: n verkkoon. Svavertsin ominaisuudet vaihtelevat merkittävästi valmistajan mukaan. Jos ruuvipillojen kiristyskone vuokrataan, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • Sähköinen käyttövoima. Tämä ominaisuus riippuu siitä, mistä laitoksesta huolehtii paalujen asettaminen;
 • Valmistajan suositukset sauvan enimmäispituudesta ja halkaisijasta.

Yleiset suositukset tiukentamiseksi

 1. Ennen poraamista on tutkittava maan ominaisuuksia, erityisesti tiheiden muodostelmien syvyyttä. Näiden tietojen avulla voit suunnitella lisää työtä, hakea työkalu;
 2. Tangon asennuskohteet on merkittävä etukäteen. Rakennuksen kuormitus on tasaisesti jaettava;
 3. Välittömästi ennen asennuspaikan ruuvaamista porataan kuoppa, joka toimii oppaana;
 4. Asennetun paalun korkeus jää pienelle marginaalille. Ylimääräiset senttimetrit kohdistuksen aikana voidaan leikata myöhemmin.

johtopäätös

Pitäisikö erityislaitteita käyttää ruuvipilareiden ruuvaamiseen tai käyttää manuaalista menetelmää? Kaikki riippuu rakentamiselle myönnetystä budjetista. Teknologian valintaan vaikuttaa myös säätiö, maaperän ominaispiirteet, paalun koko. Riippumatta valituista asennusmenetelmistä, yleiset periaatteet pysyvät samankaltaisina ja kaikki voivat hallita tätä tekniikkaa.

Kierrä ruuvi reiällä

Erikoislaitteiden käyttö - ruuvipallojen kuopat vähentävät huomattavasti työvoimakustannuksia ja aikaa talojen, aidojen ja pilareiden asennuksen aikana.

Mihin koneeseen käytetään paalujen asennusta

Ruokailu tai paalujen upottaminen maahan teleskooppipuomilla varustetuissa koneissa, joissa on erikoisadapterit (suuttimet) eri halkaisijoille. Ajokalustoomme on kompakti, kevyt, ohjattava automaattinen porauslaite, jossa on sisäänvedettävä puomi, joka perustuu ISUZU FORVARDiin. Teleskooppipuomi, jonka ulottuvuus on 12 metriä, mahdollistaa käämityksen nopeasti ja tarkasti yhdestä paikasta liikuttamatta kohdetta. Saatavilla on suuttimia, joiden halkaisijat ovat kiertyneitä ruuvipinoja varten.

Erikoislaitteiden ja asentajien hoito selviytyvät säätiön asennuksesta yhteen päivään, mikä on yksinkertaisesti mahdotonta ruuvaamalla paalut käsin.

Kuinka hehkutetaan

 • Optimaalinen porauspaikka valitaan niin, että koko pölkkikentän voi työskennellä vahingoittamatta alueen maisemaa asiakkaalle.
 • Erikoisasiantuntijan valvonnassa syntyy ensimmäisten pääpallojen kiertäminen, josta pino kentällä mitataan diagonaaleilla.
 • Pile sukellus suoritetaan äärimmäisellä tarkkuudella ja tarkkuudella maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Paalujen asennuksen vertikaalisuutta kiinnitetään enemmän huomiota, joka tarkistetaan laserilla tai nestetasolla kaikilla puolilla.
 • Kaikkien paalujen asennuksen jälkeen mitataan koko pino-ruuvi-pohja vaakasuoraan ja tarkka leikkuu- tuskorkeus korkealle.
 • Sitten betoni kaadetaan runkoihin ja kärjet hitsataan.
 • Seuraava on säätiön sitominen.

Paalukoneen edut

 • Ruuvipillojen kiristämiseen käytettävän koneen avulla paineenkäsittelyprosessi helpottaa maata, mutta tekee myös työtä mahdollisimman tarkasti, mikä on vaikeaa ruuvaamalla käsin.
 • Myös aika säästyy merkittävästi - yhden vuoron aikana kokenut asentajaryhmä, joka käyttää kaivukoneen kuljettajaa kuljettajan kanssa, pystyy rakentamaan perusta taloa varten paaluille tai asentamaan 30-40 ruuveja (määrä riippuu paalun halkaisijasta ja upotusvyöhykkeestä sekä kentällä).
 • Yamoburissa on sisäänvedettävä puomi, jonka ansiosta se pystyy kokoamaan paaluja itsensä ympärille, jopa 10-12 metrin etäisyydellä, liikuttamatta yhdestä kohdasta.
 • Ruuvipalloja voidaan kierrättää koneellisesti käyttämällä eri halkaisijoilla varustettuja adaptereja. Saatavilla on sovittimia 89 mm, 108 mm, 133 mm, 159 mm.

Mitä valita - avaimet käteen -parametrien asentaminen tai autonvuokraus?

→ Voit tilata yamoburin kiristysruuvien paaluille yhdessä asiantuntijoiden kanssa, jotka suorittavat kaikki avaimet käteen -toiminnot. Tämän lähestymistavan etuja ovat se, että sinun ei tarvitse tutkia kaikkia tämäntyyppisten rakenteiden vivahteita, asiantuntijat tekevät kaiken sinulle ja antavat takuun!

→ Porauksen vuokraamiseen kiinnitysruuvin paaluilla kustannukset ovat 12 tuhatta ruplaa vaihdossa ja riippuvat tekijöistä, kuten paalujen määrästä, upotuksen syvyydestä, paalun läpimitasta ja etäisyydestä renkaasta.

Ruuvin kiristäminen paalut syöttöruuvien

Runkopallojen kestävyys ja luotettavuus riippuu paljolti asianmukaisesta asennuksesta. Tukee halkaisijaltaan 57 ja 76 mm, on mahdollista kiristää itsesi.

Laite paalujen kiristämiseen

Jos haluat asentaa halkaisijaltaan 80 mm halkeamia, tarvitset erikoisvarusteita ruuvien paalujen kiristämiseen. Käytännöllinen ja edullinen ratkaisu on moottoripyöräpora.

Katso myös: kuinka asentaa ruuvipillot omilla käsilläsi?

Käytetyt moottoriporaukset

Porauskaivojen laitteet luokitellaan pääasiassa voiman ja moottorityypin mukaan. Jotta ruuvatut ruuvipallot voisivat nopeasti ja vaivattomasti käydä, on tarpeen tietää, mihin luokkiin maaperä tämä tai kyseinen moottoripora soveltuu.

Kevyet mekaaniset moottoriporaukset, joiden paino on enintään 11 ​​kg, on yksi henkilö, ja niillä on pieni moottorin teho (jopa 3,5 l / s). Tällaista manuaalista asennusta voidaan käyttää ainoastaan ​​1. ja 2. luokkaan kuuluvien maalien poraamiseen.

Mekaanista moottoriporaa, jonka moottorin koko on 3,5 - 7 l / s, voidaan ohjata yhdellä tai kahdella toimijalla. Tällaisten laitosten paino on korkeintaan 30 kg, joten voi olla vaikea pitää tällaista laitetta raskaita maaperäkuntoja käytettäessä. Tämäntyyppisiä moottorisahoja voidaan käyttää yksinomaan 1. ja 2. luokkaan kuuluvissa maissa.

On olemassa mekaanisia moottoritaitoja, jotka koostuvat kahdesta lohkosta - moottorista ja porausosasta, joka on yhdistetty tangolla. Tällaisen laitteen paino on noin 80 kg, moottorin teho on 5-8 l / s. Kiertotanan ansiosta, joka lunastaa paluupyynnön, on mahdollista ajaa tällaista konetta yksin, ja kolmannen luokan maaperäporaus on sallittua. On tarkoituksenmukaista suorittaa tällaisten moottoriporausten koeporauksen purkaminen, koska se antaa tukialueen vähimmäispoikkeaman määritetyistä parametreista.

Moottorikelat kiertyvät

Hydraulimoottoreita, joiden moottorit ovat 11-15 l / s, käytetään kaivojen poraamiseen toisen ja kolmannen luokan maissa. Manuaalinen asennus hydraulisella käyttölaitteella on kätevä kuljettaa ja sen paino on noin 80 kg. Laite voidaan ohjata yhdellä operaattorilla, mutta käytännössä on kätevämpää hallita tällaista melko raskaavaa laitetta yhdessä.

Rakennuslaitteiden markkinoilla suosittuja suosittuja vetureita, jotka valmistetaan sekä mekaanisesti että hydraulisesti, ovat suosittuja. Vertaamalla tällaisten laitteiden vuokraamisen kustannuksia aikakustannuksilla on selvää, että moottoriporauksen käyttö on hyödyllistä ja käytännöllistä.

Suojaustoimenpiteet moottoriporaa käytettäessä

Ennen työskentelyä sinun tulee aina tarkastaa laitteet, tarkastaa kiinnitysten luotettavuus ja kaikkien osien toiminta. Erityistä huomiota - leikkaavaan reunaan, on kuluneet veitset, jotka tulevat usein ylikuormituksen ja laitteiden vikojen syynä.

Toiminnan aikana toiminnanharjoittajan on:

 • Käytä suojavarusteita (suojalasit, kova hattu);
 • Varmista, että porauksen pyörivä osa ei kosketa vaatteita;
 • aina olettaa vieraiden esineiden esiintymisen maaperässä;
 • Älä käytä täydellä teholla ilman asianmukaista kuormitusta.

Valmiit kuopat tulisi peittää tai leimata ennen paalujen asennusta.

Ruuvien paalujen asennus moottorilla

Ennen kuin ruuvipallot kiristetään suoraan, suorita pohjan merkintä ja valmistelu. Jälkimmäinen on erittäin tärkeä, koska kasvit ja niiden juuret voidaan kääriä porauksen terille ja vaikeuttaa työtä. Siksi porauksen alalla puhdista turpeen yläkerros.

Pino on asennettava tiukasti pystysuoraan, joten kahden hengen moottoriporaa voidaan optimaalisesti ohjata, joten vinoutumista voidaan välttää. Ruuvin ruuvin halkaisijan tulee olla pienempi kuin tuen tuen halkaisija, se helpottaa työtä ja mahdollistaa kollin kiinnityksen lujasti. Moottorikäämin työn tärkeä etu on se, että laite ei löysä maata, jättäen maaperän paikoilleen tiheästi.

Katso myös: mikä on tarkoitus ja mikä on tehokas valettu kärki ruuvipinoille?

Ensimmäiset paalut kiertyvät tulevan säätiön kulmissa, mutta on varmistettava, etteivät ne poikkea pystysuorasta akselista ja saavuttavat tiheän kerroksen maaperään. Moottoriporauksen avulla voit nopeasti poraa kaivoa vaaditusta syvyydestä, vaikka se onkin melko tiheä kolmannen luokan kentällä. Työn aikana on toteutettava tällaisia ​​varotoimenpiteitä:

Pilarin kiristäminen erikoisasennuksella

 1. Kivisen kerroksen maaperän on oltava porattu vähimmäisnopeudella, yrittäen koukkua ja nostaa suuria kiviä. Moottoriporauksissa Rauta tarjoaa mahdollisuuden käänteiseen aivohalvaukseen, joka auttaa porausreikien tukkeutumisessa.
 2. Kun työskentelet moottoriporaa käytettäessä, kannattaa ottaa vakaa asento, koska kaikki maaperän esteet voivat aiheuttaa teräviä työntöjä.
 3. Ajoittain (noin 30 cm: n välein) sinun on poistettava pora ja puhdistettava se maahan. Moottoria ei voi sammuttaa, mutta yritä vetää porata ulos reiästä kokonaan.
 4. Kivirakenteen läpikulun avulla porauskouruihin tulee asentaa veitsiä, joissa on karbideja.

Kulmaraudat asennetaan täydellä syvyydellä (noin 1,5-2 m). Kaikissa muissa tapauksissa, jos moottoripyörän työ estyy esteellä (suuret kivet, puiden juuret jne.), Kasa voidaan asettaa matalammalle syvyydelle. Luotettavuutta varten tässä rivissä voit asentaa lisätukea.

Katso myös: mikä on ruuvipään pää ja miten se toimii?

Kasausajo toteutetaan vipuilla (tavallisesti halkaisijaltaan sopivilla metalliputkilla, jotka on kierretty paalun läpi). Tukiosan pinnalle kiinnitetyn magneettisen tason avulla voit hallita sen sijaintia.

Moottorikäyttö (video)

Testausruuvi - tarvittava vaihe ennen perustuksen asennusta

Ruuvipallot ovat optimaalinen ratkaisu säätiöiden järjestämiseen jopa kaikkein väärässä maaperässä. Jotta varmistettaisiin tukien maksimaalinen luotettavuus ja vakaus, on kuitenkin tehtävä kokeellinen ruuvaus, joka auttaa:

 • määritä syvyys, jossa maa on jo riittävän tiheä asentamaan paaluja;
 • selvittää maaperän jäädyttämisen taso;
 • määrittää pohjaveden syvyys;
 • saada mahdollisimman suurta tietoa koostumuksesta ja maaperätyypistä, jonka avulla voit valita paalun oikean kokoonpanon;
 • laske säätiön rakentamiskustannukset tällaiselle pinnalle.

Periaatteessa kokeellinen ruuvaus tehdään käsikäyttöisellä moottorikelalla. Tällaisen pienen työn (harvoin, kun tarvitaan yli 2-3 kaivoa) tämä laite on optimaalinen.

Koeporaukseen tarkoitettu halkaisija on halkaisijaltaan 57 tai 89 mm, vaikka aiot käyttää tehokkaampia tukia. Tällaisten paalujen erityispiirre on mahdollisuus asentaa lisäosa ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.

Säätiön ruuvipilareiden asennus omilla käsillä: FORUMHOUSE-käyttäjien käyttämät menetelmät, tekniikat, suositukset ja käytännön kehitys.

Ruuvi-pohjainen asennus on kehittäjän tekemä päätös, joka perustuu tarkkaan laskentaan ja perusteluun. Hänen edessään on vielä paljon työtä, ja mikä tärkeintä, ensinnäkin on huolehdittava siitä, että estetään virheitä järjestettäessä perusta tulevalle rakentamiselle. Paalun asentamisen kustannukset ja haluttu talon rakentamisen perusprosessit edellyttävät vakavien tavoitteiden asettamista.

Oikein koota ruuvipohjalla kaikki parametrit: vaakasuorat ja pystytasot, paalujen väliset etäisyydet, lineaaristen mittojen toleranssit jne. Jos vaakasuuntaisen tason varmistamiseen liittyvä ongelma voidaan ratkaista leikkaamalla tai lisäämällä, niin miten varmistetaan, että etäisyydet, puhumme tässä artikkelissa.

Paalusäätiön asentaminen omiin käsiisi on työläs tehtävä. Se vaatii virheettömiä laskelmia, erikoislaitteiden saatavuutta ja vähintään kahden henkilön osallistumista - virheen kustannukset voivat olla liian korkeat.

Kierrä paalut: asennus kahdella tavalla

Paalujen asennus ilman erikoistuneiden rakennuslaitteiden käyttöä tapahtuu kahdella tavalla: manuaalinen (pitkät metallivivut käytetään ruuvaukseen) ja koneistetut (mikä merkitsee kompaktin moottorin käyttämien mekaanisten laitteiden käyttöä).

Ruuvipallot: käsikokoonpano

Yksinkertaisin ruuvauslaite on asennuskärki, joka on kulunut tuotteen tynnyrissä ja kiinnitetty siihen teknisellä reikään asetetulla tapilla.

Ruuviasennus: asennus.

Pihdit on hitsattu kärkeen, johon vipu on työnnetty momenttia siirtämiseksi paaluun. Pinoa voidaan periaatteessa ruuvata asettamalla irtokartio vipuihin suoraan tukien teknisiin reikiin.

Mutta kuorman epätasainen jakautuminen tässä tapauksessa voit maksaa korkean hinnan: tämä johtaa siihen, että kärki muuttuu vääristyneeksi ennen kuin ruuvi saavuttaa kiinteät maaperän kerrokset.

Ruuvien vipuina voit käyttää 2 kpl metallipaksuista seinämää (seinämän paksuuden on oltava vähintään 5 mm). Vipujen pituus on 2-3 metriä.

Tekniikan reikiin ne asensivat puoliväliin Mercedes-kuorma-autoon, ne laittaa kaksi kahden metrin putkea siihen ja "puhalletaan yhteen" ONCE. Jokaisen kierroksen jälkeen tasot tarkistettiin. Yksi kierros - 10 cm alas.

Paalun asennus: järjestys

Jos et halua tehdä virheitä itsensä kiristämisen aikana, tukien oikea sijainti takaa 90% onnistumisen.

Paalikierteen perustuksen asentaminen on luonteenomaista, että on oikeampaa tehdä merkinnät tulevien tukien sijaintipaikalle ennen työn aloittamista mutta niiden toteuttamisprosessissa. Näin voit järjestää ne tiukasti tulevan kodin, kylpyammeen tai muun rakennuksen koon mukaan.

Tosiasia on, että säätiön alustava merkintä ei aina salli paalujen asettamista täsmälliseen kirjeenvaihtoon toistensa kanssa. Siksi merkintä on tehtävä, aluksi määrittämällä tulevan rakennuksen kulmakohdan sijainti.

Selkeyden vuoksi esittelemme 6 x 6 metrin mittaisten paalusäätiöiden järjestelmän.

Pallojen asennusjärjestys kaaviossa on numeroitu. Ensimmäinen ruuvataan №1, joka sijaitsee järjestelmän oikeassa yläkulmassa.

Alle 1, vakiintuneessa paikassa, lapiolla tai ruuvilla, kaivamme kaivoa, jonka läpimitta on suunnilleen yhtä suuri kuin paalun läpimitan halkaisija. Kaivon syvyyden tulisi olla 20-30 cm. Jotkut tekevät enemmän, mutta ei ole erityistä tarvetta. Päinvastoin, kuopan syvyys vaikeuttaa pitkien paalien välisen oikean etäisyyden ylläpitämistä.

Ensin he tekivät putkiloita, joissa oli puutarhapora (50-80 cm), sitten paaluja asennettiin. Minä valehtelin, ystäväni määräsi tason. Seuraava ruuvattu yhteen.

Ensimmäinen ruuvi on helpoin. Käytön aikana on riittävästi hallita pilarin pystytasoa (tätä varten on parasta käyttää magneettista tasoa). Jos työskentelet kolmessa, yksi henkilö ohjaa paalun sijaintia avaruudessa tasojen avulla ja kaksi muuta - ruuvaa tuki maahan.

Kierrä yhteen kovasti. Siksi vaikein työ on parempi houkutella 4 henkilöä. Pino ruuvataan maaperään syvyyteen, joka ylittää pakkasteen tunkeutumisen syvyyden. Sen kärjen pitäisi tulla kovan kerroksen maaperän useita kierroksia.

Pino on ruuvattava maahan kokonaan. Ainoastaan ​​tällainen lähestymistapa voi taata, että sitä ei työnnetä pois maasta pakkasuuntaisten voimien vaikutuksesta.

SVF-Master-käyttäjä FORUMHOUSE

Pile kierrä 4 henkilöä vivut 2,5 metriä. He kiertävät sitä aina kunnes jalat kaivaavat maahan. Tämän momentin ymmärtäminen tulee kokemukseen. Terä on kierrettävä jäätymispisteen alapuolelle. On järkevää seurata pystytasoa alkuvaiheessa. Kun kasa nousee noin 80 cm, se on hyvin vaikea tasoittaa sitä.

Ensimmäisen paalun asennuksen jälkeen voit aloittaa tukinumeron 2 merkitsemisen. Tässä tapauksessa vertailupisteet ovat seinän mitat ja paalujen akselien väliset etäisyydet. Oletetaan, että akseleiden välinen etäisyys on 5850 cm (voimme laskea sen, kun tiedämme seinän pituuden ja paalujen kärkien mitat). Seinän taso kulkee rinnakkain jonkin muun esineen kanssa (yhdensuuntainen aidan kanssa jne.). Tässä tasossa vedä suora viiva ja merkitse määritetty etäisyys. Tämä on toisen paalun akselin sijainti.

Täällä me myös kaivaamme matalaa kuoppaa, laita kasa, tarkista sen pystysuora taso ja mitataan kahden tason akselien välinen etäisyys. Jos poikkeamia ei ole, aloita ruuvaus. Muussa tapauksessa kasa on kohdistettava. Jos n: o 2 on siirrettävä muutama senttimetri nro 1: ksi, sen yläosa on taivutettava vastakkaiseen suuntaan kuin nro 1. Sen jälkeen numero 2 on ruuvataan maahan 2-3 kierrosta. Aseta tuki sitten pystysuoraan, tarkista keskellä oleva etäisyys uudelleen. Jos kaikki koot ovat samat, # 2 voidaan ruuvattaessa pysäyttää. Jos ei, toista luetellut toiminnot, kunnes saavutetaan tyydyttävä tulos.

Pino aina nojaa vastakkaiseen suuntaan siihen paikkaan, johon ruuvattu tuki kannattaa työntää.

He ruuvattivat 2-3 kierrosta (yksi kääntyy, toinen pysyy pystysuorassa), sitten he katselivat rulettirengasta, löysivät missä liikkua. Sitten ne kiertyivät kulmassa, he tuottivat pohjan pisteeseen. He panivat sen pystysuoraan (kiertämisen aikana) ja katsoivat rulettipyörää uudelleen.

Pallinumeron 3 sijainti määritetään kahden lineaarisen ulottuvuuden perusteella: tulevaisuuden talon laatikon läpimitta (8273,15 cm) ja nurkkapallojen (5850 cm) välinen etäisyys. Merkintä tehdään kahdella ruletilla (nro 3 asennetaan määritettyjen arvojen leikkauspisteeseen niiden mittakaistaleille).

Nro 3 ja 4 asetetaan vastaavalla tavalla kuin n: o 2. Kun nurkatukit on ruuvattu maahan, rakennusköysi on vedettävä pitkin ulkokehää. Köysi helpottaa jäljellä olevien paalujen merkitsemistä ja asentamista, jotka on ruuvattava seuraavaan järjestykseen: ensin tukit asennetaan seinien ulkokehän ja sitten sisäpuolen ulkopuolelle.

Kun kaikki paalut on ruuvattu, ne on leikattava. Leikkaaminen tapahtuu hiomalla merkityllä vaakasuoralla tasolla.

Laserleikkaus on mukava tapaus. Kätevästi osoittautui ripusta kaulus, joka merkitsi leikkauksen päälle, merkitse huolellisesti murskain, siirrä sitten kaulus ja leikkaa paalu.

Epätarkoituksenmukainen ruuvaus kaikkien tunkitasojen tasaamiseksi vaakasuoralla tasolla (ilman myöhempää leikkausta) on rakennusmenetelmän kohtuuton ristiriita.

Leikatut paalut täytetään sementti-hiekkalaastilla. Sen jälkeen ne voidaan hitsata päähän ja jatkaa vanteiden asentamista.

Pileistä tulee täyttää sementtilaasti, mutta ei betonia. Rauni on huonosti särkynyt, joten betonin kaatamisen jälkeen ontelon sisällä voi muodostua ilmalla.

Sementtilaasti ei anna ruuvirakenteen suunnittelua kestävämmäksi. Tärkein tavoite täyttää tukia ratkaisulla on estää hapen pääsy sen sisäiseen onteloon.

Laite ruuvien paaluttamiseksi

Kuten olemme sanoneet, ruuvauksen manuaalinen menetelmä vaatii suurta fyysistä työtä, jota kaikki eivät kestä. Jos et ole ihmehenkinen sankari, joka on valmis maksamaan terveyden korkean hinnan perustan, ajattele koneellistamista. Mekanisointi on myös välttämätöntä, jos ruuvattu kasa sijaitsee lähellä maata (lähellä aitaa jne.). Tällöin ruuvaaminen pitkällä vivulla on paljon vaikeampaa.

Tänään voit ostaa valmiin laitteen (vaikkakin melko korkeaan hintaan), joka on suunniteltu tämän prosessin koneistamiseen (powerworm).

Tällainen paalujen ruuvaaminen on kuitenkin kallista, ja on suositeltavaa hankkia se vain tarjoamalla palveluja paalun perustusten rakentamiselle. Ruuvipillojen asentaminen ajan mittaan maksaa tämän laitteen ostosta. Voit työskennellä omalla sivustollasi, joten voit rakentaa itsetuhoisen laitteen, jota ohjaa voimakas porakone tai porakone (moottoripora).

Jos et ole valmis laitteen itsensä valmistukseen ja haluat tilata ruuvipillojen asennuksen, hinnan ja laadun on oltava oikeassa suhteessa. Meidän on suositeltavaa etsiä taiteilijamme vaihto-opiskelustamme eikä vain Moskovan asukkaille, vaan myös monista muista alueista.

Laitteet, jotka voidaan tehdä käsin, koostuvat useista solmuista:

 1. Tehoyksikkö (pora, moottoripora jne.);
 2. Mekaaniset pienennyslaitteet;
 3. Sovittimet: voimalaitteesta vaihteistoon ja vaihteistosta paaluun:
 4. Tukivipu.

Tässä on työkalu kiristämällä ruuvipillojen näyttää täydelliseltä.

Tarkastele kaikkia komponentteja tarkemmin.

Tehoyksikkö

Voimalaitteena voit käyttää sähkömoottoria, kaasuporakoneita tai voimakasta sähköporausta. Sähköporan käyttö on kaikkein edullisin vaihtoehto kaikille edellä mainituille, mutta sen on täytettävä tietyt ominaisuudet:

• Nopeuden säätö on annettava;
• Vähimmäisteho - 2000 W;
• Taaksepäin saatavuus.

Laite - Rebir (merkkipora), jonka kapasiteetti on 2 kW. Kierrostaajuus työn aikana alennusvaihteella - 300 rpm.

Moottorisahoilla tai pyörivillä sähkömoottoreilla pitäisi olla myös ilmoitettu teho.

alennusvaihde

Yleisimpiä vaihteistoja, joita käytetään paalujen ruuvaamiseen, on tavallinen jakoavain, jossa on vääntömomentin vauhtipyörä (ACM). Se on suunniteltu raskaiden kuorma-autojen ruuvaamiseen. Arkielämässä tätä laitetta kutsutaan "lihamyllyksi".

Tietoja laitteiden luotettavuudesta menee paljon kiistoja. Kuitenkin FOORUMHOUSE-käyttäjien kokemuksen perusteella voidaan sanoa, että oikein valittu jakoavain, säännöllinen voitelu ja ylikuormituksen puuttuminen, auttaa sinua kiristämään kymmenkunta palloja.

Vaihteiston on oltava useilla parametreilla. Keskeistä on vääntömomentti, jonka laite pystyy tuottamaan lähtöakselilla. Manuaaliset paalutuskoneet on tuotettu siten, että vääntömomentti on vähintään 4700 Nm. Tällöin avaimen suorituskyvyn tulisi olla yhdenmukainen tämän parametrin kanssa.

Momentin pitäisi olla yli 4500 Nm. On vahvistettuja lihamyllyjä, jotka kestävät pidempään ja maksoivat hieman enemmän.

Mitä suurempi välityssuhde, sitä helpompi on työskennellä tällaisen vaihteen kanssa. Valitessaan laitteen tulisi keskittyä välityssuhteeseen - 1:60 tai enemmän.

Käytettävän avaimen ominaisuudet: vaihteisto - 1:64, maksimi vääntömomentti - 5500 Nm, vaihteiston kovuus - 58-62 HRC.

Kun ostat avaimen ACM: llä, sinun on valittava laite, jossa on laakereita (laakereita ei ole varusteiden mukana). Laakerien jakoavaimia pidetään kestävämmiksi.

Kiinnittimen pysäyttämiseksi ei ole kosketuksessa paaluun käytön aikana, sen pää voidaan katkaista ja jättää tehdasreiät. Tarvitsemme reikiä, jotta voimme myöhemmin kiinnittää teleskooppisen tuen vaihdelaatikkoon.

Erityistä huomiota kiinnitetään vaihteiston toimintaan. Rasvan läsnäolo sen sisäisessä ontelossa on huolehdittava etukäteen. Jos laite on säännöllisesti voideltu ja varmista, että se ei ylikuumenta (ylikuumenemisen välttämiseksi on välttämätöntä tehdä taukoja töissä), silloin avaimella ilman rikkoutumista voidaan kiristää useita tusinaa.

Älä unohda vaihdelaatikon voitelua. Vaihteet eivät riko, mutta ikään kuin poistetaan, pienenevät paksuutena ja korkeudeltaan. Siksi mitä enemmän voitelua, sitä kauemmin se toimii. Myymälässä ne ovat kuivia ja ne voidaan poistaa yhdelle paalille.

Esimerkiksi käyttäjä-laulaja777 vaihtaa vaihteiston voiteluaineen joka 20. kierrosta kohti. Joten tee omat johtopäätöksesi. Mitä itse voiteluaineelle, portaalin käyttäjiä, joilla on käytännön kokemus vääntimistä, suosittelevat muovityyppisiä voiteluaineita (SHRUS-4 jne.).

adapterit

Kotitekoisen laitteen suunnittelussa on kaksi sovitinta (sovitin).

Ensimmäinen sovitin antaa vääntömomentin lähetyksen porauksesta vaihteistoon. Se voidaan tehdä yksinkertaisesti: siirrä pään vaihteistoon (16 mm jne.) Ja aseta vastaava pultti porauskasettiin.

Toinen sovitin on paalun asennuskärki, jossa on kärki vaihteiston ulostuloaukon akselille.

Menossa käyttämään kuvattua laitetta, henkilö välttämättä ajattelee poran ja vaihdelaatikon suojaamista mekaanisista ylikuormituksista. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on kaksi tapaa.

Tietoja tulevasta ylikuormituksesta voidaan tunnistaa työporan äänellä. Laitteen ajallinen sulkeminen auttaa välttää vikoja.

Metallipinon asentaminen poran ja vaihteiston väliin auttaa paitsi vahingoittaa myös vahinkoa. Oikein valittu tappi leikataan heti, kun vääntömomentti saavuttaa kriittiset arvot.

Morse-kartio asetetaan Rebir-porakoneeseen, joka on kytketty seuraavaan osaan halkaisijaltaan 3 mm. Tämä lanka toimii leikkauksella ja toimii suojana porauksen ylikuormitukselta ja tukkeutumiselta.

Heti kun kuorma saavuttaa kriittiset arvot, vaihdelaatikko porakoneella on irrotettava paalusta. Sen jälkeen on välttämätöntä tehdä ruuvaten kannatin käsin.

Kierrämme kunnes pultti murtuu. Jos asetat vipuja molemmille puolille 3 metrin päähän ja ripusta ne neljä, niin käännä paalu 1/4 kierrosta tai vähän muuta. Nykyään pultti ei katkaisi (säästetyt vaihteistot ja dokruchivali-kädet).

Pinoa ruuvaamalla pienennyslaitteen avulla (kuten manuaalisella ruuvilla), on jatkuvasti seurattava tuen pystytasoa.

Tukivarsi

On suositeltavaa valmistaa kaksi eri halkaisijaltaan olevaa putkea (tämä on teleskooppinen muoto, jossa on säädettävä vivun pituus).

Sen estämiseksi, että putki murskautuu kiinnityspultin nivelistuk- sella, sitä voidaan vahvistaa pienellä osalla kanavaa, nauhaa tai kulmaa.

Alla esitettyihin paakkuulaitteisiin ei ole käytetty laajalti, mutta niillä on tiettyjä etuja. Ja jos heidän avullaan ruuvipillot ruuvataan, asennuskustannukset ovat lopulta pienemmät ja säästät ruplaa - toinen yhtä yhtä tärkeistä rakennusbudjetin osista.

Asennus hydraulisella käyttölaitteella - sen luotettavuus on hieman korkeampi kuin mekaaninen vaihteisto.

Asennus kehykseen - voit kohdistaa paalin tarkasti ja vähentää prosessin monimutkaisuutta.

Kaasumoottoriasennus - helppo käsitellä ja luotettava.

Kuinka olla, jos kasa lepää esteestä

Paalun perustuksen asentaminen on täynnä sitä tosiseikkaa, että räjäyttämisen aikana paalu on usein maassa tai muussa vieraassa esineessä. Ja jos esteellä on riittävät voimat, se muuttuu todelliseksi ongelmaksi. Se voidaan ratkaista kahdella tavalla.

Jos kasa ei päässyt syvälle, voit irrottaa sen ja yrittää poistaa esteen. Tätä ei ole helppoa, joten positiivista tulosta ei aina voida saavuttaa.

Jos kasa on levännyt esteeseen, mutta on päässyt syvemmälle yli 1,5 metriä, se voidaan jättää tähän asentoon sen jälkeen, kun pää on irrotettu vaakatasossa. Mutta tässä tapauksessa on suositeltavaa irrottaa paalu ja ruuvaa se vierekkäin (samalla linjalla kuin viereiset tuet). Tämä menetelmä soveltuu kaikille paaluille (paitsi ne, jotka sijaitsevat tulevan rakenteen kulmissa).

Kulmapää on ruuvattava riittävän syvälle ja niiden sijainnin tulee olla sopusoinnussa pohjan suunnittelumerkinnän kanssa.

Vaihtoehdot: poista kivi (jos syvyys on pieni) tai murskata tai kierrä kasa sivuun.

Lisätietoa teknisistä ratkaisuista, jotka mahdollistavat paalujen ruuvaamisen ilman kalliita rakennusmateriaaleja, voit tutustua portaaliin sopivaan osaan. Voit oppia tekemään puuputket paaluille kehysrakennuksen rakentamisessa tutustumalla FORUMHOUSE-käyttäjien käytännön toimintaan. Jos sinulla on sopivia materiaaleja, jos haluat tehdä ruuvipilareita oman säätiön alle, niin löydät teknisen prosessin kuvauksen vastaavasta artikkelista. Ja miten yhdistää kolme erilaista säätiötä yhden talon rakentamisessa, opit videomme.

Kuinka ruuvien paalut kiristetään moottorilla?

Runkopallojen kestävyys ja luotettavuus riippuu paljolti asianmukaisesta asennuksesta. Tukee halkaisijaltaan 57 ja 76 mm, on mahdollista kiristää itsesi.

Laite paalujen kiristämiseen

Jos haluat asentaa halkaisijaltaan 80 mm halkeamia, tarvitset erikoisvarusteita ruuvien paalujen kiristämiseen. Käytännöllinen ja edullinen ratkaisu on moottoripyöräpora.

Käytetyt moottoriporaukset

Porauskaivojen laitteet luokitellaan pääasiassa voiman ja moottorityypin mukaan. Jotta ruuvatut ruuvipallot voisivat nopeasti ja vaivattomasti käydä, on tarpeen tietää, mihin luokkiin maaperä tämä tai kyseinen moottoripora soveltuu.

Kevyet mekaaniset moottoriporaukset, joiden paino on enintään 11 ​​kg, on yksi henkilö, ja niillä on pieni moottorin teho (jopa 3,5 l / s). Tällaista manuaalista asennusta voidaan käyttää ainoastaan ​​1. ja 2. luokkaan kuuluvien maalien poraamiseen.

Mekaanista moottoriporaa, jonka moottorin koko on 3,5 - 7 l / s, voidaan ohjata yhdellä tai kahdella toimijalla. Tällaisten laitosten paino on korkeintaan 30 kg, joten voi olla vaikea pitää tällaista laitetta raskaita maaperäkuntoja käytettäessä. Tämäntyyppisiä moottorisahoja voidaan käyttää yksinomaan 1. ja 2. luokkaan kuuluvissa maissa.

On olemassa mekaanisia moottoritaitoja, jotka koostuvat kahdesta lohkosta - moottorista ja porausosasta, joka on yhdistetty tangolla. Tällaisen laitteen paino on noin 80 kg, moottorin teho on 5-8 l / s. Kiertotanan ansiosta, joka lunastaa paluupyynnön, on mahdollista ajaa tällaista konetta yksin, ja kolmannen luokan maaperäporaus on sallittua. On tarkoituksenmukaista suorittaa tällaisten moottoriporausten koeporauksen purkaminen, koska se antaa tukialueen vähimmäispoikkeaman määritetyistä parametreista.

Moottorikelat kiertyvät

Hydraulimoottoreita, joiden moottorit ovat 11-15 l / s, käytetään kaivojen poraamiseen toisen ja kolmannen luokan maissa. Manuaalinen asennus hydraulisella käyttölaitteella on kätevä kuljettaa ja sen paino on noin 80 kg. Laite voidaan ohjata yhdellä operaattorilla, mutta käytännössä on kätevämpää hallita tällaista melko raskaavaa laitetta yhdessä.

Rakennuslaitteiden markkinoilla suosittuja suosittuja vetureita, jotka valmistetaan sekä mekaanisesti että hydraulisesti, ovat suosittuja. Vertaamalla tällaisten laitteiden vuokraamisen kustannuksia aikakustannuksilla on selvää, että moottoriporauksen käyttö on hyödyllistä ja käytännöllistä.

Suojaustoimenpiteet moottoriporaa käytettäessä

Ennen työskentelyä sinun tulee aina tarkastaa laitteet, tarkastaa kiinnitysten luotettavuus ja kaikkien osien toiminta. Erityistä huomiota - leikkaavaan reunaan, on kuluneet veitset, jotka tulevat usein ylikuormituksen ja laitteiden vikojen syynä.

Toiminnan aikana toiminnanharjoittajan on:

 • Käytä suojavarusteita (suojalasit, kova hattu);
 • Varmista, että porauksen pyörivä osa ei kosketa vaatteita;
 • aina olettaa vieraiden esineiden esiintymisen maaperässä;
 • Älä käytä täydellä teholla ilman asianmukaista kuormitusta.

Valmiit kuopat tulisi peittää tai leimata ennen paalujen asennusta.

Ruuvien paalujen asennus moottorilla

Ennen kuin ruuvipallot kiristetään suoraan, suorita pohjan merkintä ja valmistelu. Jälkimmäinen on erittäin tärkeä, koska kasvit ja niiden juuret voidaan kääriä porauksen terille ja vaikeuttaa työtä. Siksi porauksen alalla puhdista turpeen yläkerros.

Pino on asennettava tiukasti pystysuoraan, joten kahden hengen moottoriporaa voidaan optimaalisesti ohjata, joten vinoutumista voidaan välttää. Ruuvin ruuvin halkaisijan tulee olla pienempi kuin tuen tuen halkaisija, se helpottaa työtä ja mahdollistaa kollin kiinnityksen lujasti. Moottorikäämin työn tärkeä etu on se, että laite ei löysä maata, jättäen maaperän paikoilleen tiheästi.

Katso myös: mikä on tarkoitus ja mikä on tehokas valettu kärki ruuvipinoille?

Ensimmäiset paalut kiertyvät tulevan säätiön kulmissa, mutta on varmistettava, etteivät ne poikkea pystysuorasta akselista ja saavuttavat tiheän kerroksen maaperään. Moottoriporauksen avulla voit nopeasti poraa kaivoa vaaditusta syvyydestä, vaikka se onkin melko tiheä kolmannen luokan kentällä. Työn aikana on toteutettava tällaisia ​​varotoimenpiteitä:

Pilarin kiristäminen erikoisasennuksella

 1. Kivisen kerroksen maaperän on oltava porattu vähimmäisnopeudella, yrittäen koukkua ja nostaa suuria kiviä. Moottoriporauksissa Rauta tarjoaa mahdollisuuden käänteiseen aivohalvaukseen, joka auttaa porausreikien tukkeutumisessa.
 2. Kun työskentelet moottoriporaa käytettäessä, kannattaa ottaa vakaa asento, koska kaikki maaperän esteet voivat aiheuttaa teräviä työntöjä.
 3. Ajoittain (noin 30 cm: n välein) sinun on poistettava pora ja puhdistettava se maahan. Moottoria ei voi sammuttaa, mutta yritä vetää porata ulos reiästä kokonaan.
 4. Kivirakenteen läpikulun avulla porauskouruihin tulee asentaa veitsiä, joissa on karbideja.

Kulmaraudat asennetaan täydellä syvyydellä (noin 1,5-2 m). Kaikissa muissa tapauksissa, jos moottoripyörän työ estyy esteellä (suuret kivet, puiden juuret jne.), Kasa voidaan asettaa matalammalle syvyydelle. Luotettavuutta varten tässä rivissä voit asentaa lisätukea.

Kasausajo toteutetaan vipuilla (tavallisesti halkaisijaltaan sopivilla metalliputkilla, jotka on kierretty paalun läpi). Tukiosan pinnalle kiinnitetyn magneettisen tason avulla voit hallita sen sijaintia.

Testausruuvi - tarvittava vaihe ennen perustuksen asennusta

Ruuvipallot ovat optimaalinen ratkaisu säätiöiden järjestämiseen jopa kaikkein väärässä maaperässä. Jotta varmistettaisiin tukien maksimaalinen luotettavuus ja vakaus, on kuitenkin tehtävä kokeellinen ruuvaus, joka auttaa:

 • määritä syvyys, jossa maa on jo riittävän tiheä asentamaan paaluja;
 • selvittää maaperän jäädyttämisen taso;
 • määrittää pohjaveden syvyys;
 • saada mahdollisimman suurta tietoa koostumuksesta ja maaperätyypistä, jonka avulla voit valita paalun oikean kokoonpanon;
 • laske säätiön rakentamiskustannukset tällaiselle pinnalle.

Periaatteessa kokeellinen ruuvaus tehdään käsikäyttöisellä moottorikelalla. Tällaisen pienen työn (harvoin, kun tarvitaan yli 2-3 kaivoa) tämä laite on optimaalinen.

Koeporaukseen tarkoitettu halkaisija on halkaisijaltaan 57 tai 89 mm, vaikka aiot käyttää tehokkaampia tukia. Tällaisten paalujen erityispiirre on mahdollisuus asentaa lisäosa ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.

Ruuvikone

Kiristys paalut moottori pora: edut, kuvaus prosessista. Säännöt, vaiheet kiristämällä paaluilla moottoripora.

Rauta-219 ruuvauskone

Nyt ruuvipillojen perustuksia käytetään laajalti. Pääasiassa siksi, että ne mahdollistavat huomattavasti rahastojen menojen vähentämisen ja säästävät aikaa kokoonpano- ja rakennustöissä. Ruuvien paalujen asennusta ja asennusta varten maaperän kaivausta ja sen käyttöä ei tarvita, mutta paalut tarjoavat vankan pohjan perustukselle. Tämä on erityisen tärkeää vedetylle maaperälle, heikkoa ja siinä tapauksessa, että säätö asennetaan alhaisissa lämpötiloissa.

Tämäntyyppisellä pohjalla on laaja valikoima, mikä viittaa siihen, että eri kokoisia ja halkaisijapulloja voidaan käyttää. Riippumatta rakennustyypistä, tarvitaan erikoismekanismeja, asennuksia tai koneita ruuvipillojen asentamiseen. Suurien ja halkaisien paalujen mekaaninen asennus toteutetaan erilaisten hydraulisten koneiden avulla, mekanismeilla, joilla on kertoja, erikoislaitteita, laitteita pienimuotoiseen koneistamiseen. Näiden mekanismien avulla voit ruuvaa paalun, kuten ruuvin, maahan. Ja kauemmin kasa, ja sen halkaisija on suurempi, sitä monimutkaisempi laite on tarpeen asentaa.

Valokuvassa - laite ruuvien paalujen kiristämiseen Iron-219

Nyt rakentamisen ja asennustyön aikana käytetään laajasti räjäytyskoneita varten erityisesti suunniteltuja koneita. Erityisen yleisiä olivat svayevinty, motobury, holepur. Niiden avulla on mahdollista käyttää mahdollisimman vähän työtä, jotta paalut voidaan nopeasti ja tehokkaasti ruiskuttaa. Iron_tm-konserni on ehdottanut Iron-219-ruuvimeisseliä.

Koneen päätehtävä on ruuvien paalujen kiertyminen, jossa putken halkaisija ei ole suurempi kuin 133 mm, "käsin" - (lentotoiminnan harjoittaja, jossa on kolme avustavaa työntekijää, joilla on jet-palkit). Jos kone on kiinnitetty ajoneuvoon (mikä antaa vastuksen koneen vääntömomentista), on mahdollista kiristää ruuvipilareita, joiden rungon halkaisija on 219 mm. Ruuvaa paalunpesut jopa 60 senttimetrin nopeudella minuutissa

Laitteistoa, joka on tarkoitettu ruuvipallojen ruuvaukseen, suorittaa sähkömoottori, joka on rakennettu suurta välityssuhdetta käsittävään planeettavaihteeseen. Tämä takaa suuren vääntömomentin. Sähkömoottorilla, jolla on pieni sähköenergiankulutus, taajuusmuuttaja mahdollistaa asennuksen säännöllisellä kotitalousverkolla. Auton ruoka toteutetaan korkean paineen hihoissa, joissa on BRS-sovittimet. Sen kustannuksella, että auton kompaktisuus kuljetuksen aikana ja nopeus valmistautuu työhön tarjotaan.

Rauta-219 ruuvauskone

Iron-219-kone kiristää ruuvipalloja. Nyt ruuvipillojen perustuksia käytetään laajalti. Pääasiassa siksi, että ne mahdollistavat huomattavasti rahastojen menojen vähentämisen

Laitteiden kuvaus ruuvipillojen kiristämiseen

Pile-ruuvin perustusten alkuvaiheessa paalut ruuvatetaan maahan, ennen kuin ne saavuttavat jäätymisrajan alapuolella sijaitsevat laakerit. On mahdollista asentaa ruuvipallot omilla kädillä, joissa ei tarvita erikoistyökalua sekä mekaanisesti asennettavaa erilaisten laitteiden avulla ruuvipillojen kiristämiseen. Tarkastellaan SVF: n alustavan rakentamisen yhteisiä menetelmiä tarkemmin.

Manuaalinen asennus

Räjäyttämällä paalut käsin on yksinkertainen ja melko tehokas tapa asentaa. Voit säästää erikoislaitteita ja saada laadultaan vertailukelpoisia tuloksia. Manuaalisen tekniikan avulla voit säätää tangon kallistuskulmaa ja vääntömomentin suuruutta osoittaen maakerroksen tiheyden, johon ruuvipillit asetetaan.

Perinteinen ruuvipuristimen kiristäminen omilla käsillä on kokoonpanopää, joka on sijoitettu yläpäähän. Kiinnitä kärki, käytetään tappeja, jotka kulkevat teknisen reiän läpi. Kaksi kiinnittimiä on hitsattu kärkeen, johon työntekijät suoraan kiinnittävät ruuvit asennusvivun (paksuseinämäisen putken leikkaaminen). Periaatteessa tämä on kaikki tarvittava työkalu. Kallistuskulman tarkempaa mittaamista varten voit myös käyttää pystytasoa.

Manuaalinen kokoonpanojärjestys:

 1. Poraa hyvin kaivo 50 senttimetrin syvyyteen. Sen halkaisijan on oltava 10 senttimetriä pienempi kuin ruuvipihoilla hitsattujen terien halkaisija;
 2. Pystysuuntainen paikoitus, säätövivut;
 3. Suoraan vääntämällä sauvaa. Kaksi työntekijää välittää momenttia vipujen kautta, kolmas seuraa kallistuskulmaa.

Manuaalisella menetelmällä on sen rajoitukset: sauvat voidaan kiertyä 3 metrin syvyyteen. Lisäksi työn suorittaminen vaatii paljon tilaa, jota työntekijät voivat käyttää pitkiä vipuja.

Tapoja koneistaa kiristysmenettelyä

Jos ruuvipilareissa on suuri pituus ja halkaisija, tarvitaan koneellisia laitteita ruuvipillojen kiristämiseksi. Koska heidän työnsä ansiosta työ suoritetaan paljon nopeammin, manuaalinen ruuvausmenetelmä hylätään vähitellen. Nyt myyntiin erikoistunut laite, joka on suunniteltu yksinomaan CBC: n kanssa työskentelyyn. Kuitenkin tämän laitteen suhteellisen korkeiden kustannusten vuoksi aluksi harkitsemme kotitekoisia laitteita, jotka suorittavat samoja tehtäviä.

Laitteiden valmistukseen ruuvaamalla ruuvipillit vaativat seuraavia solmuja:

 • Tehokas porakone (voit vaihtaa moottoriporan);
 • Vähennyslasku vähenee;
 • Kaksi adapteria, jotka kytketään voimalaitoksen, paalun ja vaihteiston ulostuloon;
 • Vipu tukea.

Voimalaitoksen roolissa voit käyttää mitä tahansa sähkötyökalua, jolla on tehokas moottori (vähintään 2 kW). Ja myös taajuusmuuttajalla on oltava käänteinen toiminto. Vähennyslaitteen rooli voidaan suorittaa vääntömomentilla, jossa on sisäänrakennettu vääntömomentin vaimennusmekanismi. Tällaisia ​​laitteita käytetään kuorma-autojen lajittelussa. Päävalinta, johon kiinnitetään huomiota vaihteiston valintaan, on rajoittava vääntömomentti. Kuten käytännössä on osoitettu, kiristetään halkaisijaltaan halkaisijaltaan 4,5 kNm.

Vaihteiston ja voimalaitoksen välinen sovitin voidaan luoda pään ja pultin avulla. Pultti on asennettu porauskammioon ja pää on kiinnitetty vaihteistoon. Paalusovittimena sopii käytettäväksi kokoonpanopää, joka sopii paalun asettamiseen ja varustettu kärjellä, joka on muodoltaan ja kooltaan yhteensopiva vaihdelaatikon kanssa.

Ruuvauksen aikana kärki saattaa törmätä kiviin tai muuhun esteeseen. Manuaalisella kiristämisellä näyttänyt esteestä välittömästi tuntuu itsestään ja voit ryhtyä toimenpiteisiin sen poistamiseksi. Jos ruuvipilareita ruuvataan sähköporakoneella, taajuusmuuttajan lisääntynyt kohina tulee olemaan selvä merkki esteestä. Tällöin on välttämätöntä sammuttaa voimalaitos välittömästi ylikuormituksen välttämiseksi.

Erikoislaitteiden käyttö

Ensimmäinen erikoiskone kiristysruuvien paikoille tehtiin yläpuolisella pyörittäjillä varustetun trukinosturin alustalle. Tällaisilla laitoksilla oli suuri kapasiteetti ja ne antoivat mahdollisuuden asentaa nopeasti. Kuitenkin ne eivät olleet täydellisiä vertikaalisen asennon hallintamekanismilla, kulkukulma oli valvottava manuaalisesti.

Nykyaikaisessa tekniikassa ruuvipillojen automaattiseen kiertymiseen käytetään mekanismeja, jotka kiinnittävät pienimmän poikkeaman pystysuuntaan. Pallon pitämiseksi oikeassa asennossa käytetään puristus- ja nostolaitteita.

Automaattinen tyhjennys valmis alusta, jossa on neliveto tai se on asennettu kuorma-auton takaosaan. Generaattoria voidaan käyttää asentamaan moottori tai se on liitetty 380 V: n verkkoon. Svavertsin ominaisuudet vaihtelevat merkittävästi valmistajan mukaan. Jos ruuvipillojen kiristyskone vuokrataan, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • Sähköinen käyttövoima. Tämä ominaisuus riippuu siitä, mistä laitoksesta huolehtii paalujen asettaminen;
 • Valmistajan suositukset sauvan enimmäispituudesta ja halkaisijasta.

Yleiset suositukset tiukentamiseksi

 1. Ennen poraamista on tutkittava maan ominaisuuksia, erityisesti tiheiden muodostelmien syvyyttä. Näiden tietojen avulla voit suunnitella lisää työtä, hakea työkalu;
 2. Tangon asennuskohteet on merkittävä etukäteen. Rakennuksen kuormitus on tasaisesti jaettava;
 3. Välittömästi ennen asennuspaikan ruuvaamista porataan kuoppa, joka toimii oppaana;
 4. Asennetun paalun korkeus jää pienelle marginaalille. Ylimääräiset senttimetrit kohdistuksen aikana voidaan leikata myöhemmin.

johtopäätös

Pitäisikö erityislaitteita käyttää ruuvipilareiden ruuvaamiseen tai käyttää manuaalista menetelmää? Kaikki riippuu rakentamiselle myönnetystä budjetista. Teknologian valintaan vaikuttaa myös säätiö, maaperän ominaispiirteet, paalun koko. Riippumatta valituista asennusmenetelmistä, yleiset periaatteet pysyvät samankaltaisina ja kaikki voivat hallita tätä tekniikkaa.

Laite omien käsiensa ruuvaamiseksi - ohjeet, kaaviot, valokuvat

Mitä laitteita tarvitaan ruuvipillojen kiristämiseen. Käytännölliset asennusmenetelmät CBC: lle omilla käsillään.

Ruuvaa Pile Device

Talon pylväsruuvin perusta on yksi kaikkein yleisimmistä perustyypeistä, mikä on erilainen sen alhaisesta hinnasta, kestävyydestä ja luotettavuudesta. Tällaisen säätiön suosio on hiljalleen kasvanut nopeasti, mikä tekee paalusäätiön rakentamisesta erittäin kannattavaksi.

Tässä artikkelissa tarkastellaan ruuvipillojen ruuvauslaitteiden tyyppejä, kuvattaessa ruuvien paalujen asentamista tekniikkaa omilla käsillä kiristämismenetelmällä. Opit, mitä koneellisella laitteella on parasta vastinetta rahalle ja miten tehdä sähköinen svoyvert omalla kädelläsi.

Kierrä paalutuslaitoksia

On olemassa muutamia mekanismeja, joilla ruuvipillojen asennus. Kuitenkin ruuvipuristimissa oleviin tällaisiin asennuksiin on samanlaiset pinoamismenetelmät manuaalisesti tai mekaanisesti.

Siksi on turvallista sanoa, että tällaiset välineet ja laitteet säätiölle ovat samanlaisia ​​kuin toiset. Harkitse suosituimmat vaihtoehdot suurikokoisille ja liikkuville installaatioille paalujen ruuvaamiseksi eri hintaluokissa.

SV-80 ruuvauskone

Se on itsekäyttöinen tela-alustainen alusta, johon on asennettu 3 metriä korkea masto.

Laitteessa on hydrauliset tukijalat ja pyörivä vaihteisto, jonka teho on 4 000 Nm.

Laite on suunniteltu ruuvipallojen (kuten poran) ruuvaamiseen, jonka korkeus on korkeintaan 3 m ja poraus injektointikaivoihin. Asennushinta vaihtelee 950 000 ruplasta.

MGB-50P-04VS-koneiden ruuvaaminen

Käytetään talon ruuvataulukoiden asentamiseen käsin tai poraamalla artesia-kaivoja veteen omilla käsillä.

Ruuvaukseen käytetty asennus on asennettu nelipyöräiseen alustaan, ja se on moottori kiinnitettynä runkoon ja korkealle meteorille. Tällä asetuksella voit porata käsin kaivoja, joiden syvyys on 25-50 m.

Ruuvien paalujen ruuvaussyvyys on käsin enintään 3 m. Paalutuslaitteiden joukkoon kuuluvat hydrauliset laitteet, pyörivä pyörivä, kaksoisvirtainen hydraulijärjestelmä.

Asennus on melkein ihanteellinen kuopojen poraukseen ja ruuvipoikien asentamiseen taloon manuaalisesti pystyasennossa. Voit ostaa tällaisen yksikön 1 350 000 ruplaa.

Electric svoyvert "Handyman"

Yksinkertaisin laite ruuvaamalla ruuvipillit. "Työntekijä" on helppokäyttöinen, helppo asentaa, se on helppo purkaa (yksikön purkaminen ja kokoaminen kestää enintään viisi minuuttia) ja se kuljetetaan perävaunussa henkilöautolle.

"Handyman" on mobiiliyksikkö, jonka ansiosta paalunruuvin säätö voidaan varustaa niissä paikoissa, joissa raskaat laitteet eivät pääse käsiksi.

Electric Swavert - käsityöläinen

"Handyman" sallii vain 2-3 minuuttia ruuvaamalla maahan halkaisijaltaan 57 - 108 millimetrin maaputkipilareita - talon puutarhan juoniin, paikkoihin, joissa on monimutkainen maisema ja niin edelleen. Manuaalisen koneen hallitseminen paaluporaukseen ei vaadi paljon toimijoita - asianmukaisella taidoilla, yksi henkilö voi käsitellä laitetta.

Asennus mahdollistaa 3,5 metrin pituisen pylvään kiertymisen oikein, kun taas voimakas 2,2 kW: n voimansiirtoyksikkö, joka asennetaan kiinteästi 220 voltin sähköverkkoon ja kun sitä käytetään itsenäisesti 4-6 kW: n bensiinigeneraattorista, antaa manuaalisen asennusmenetelmän kaikissa kohtuullisen tiheissä maaperätyyppejä.

Paalun kiinnityksen yhteydessä on italialaista vaihteistoa, jossa on suuri 1600 Nm: n vääntömomentti. Vaihteistolla on menetelmä kierrättämiselle kierrosnopeudella 22 kierrosta minuutissa lähtöakselilla.

"Handyman" on tarpeeksi talousarvion ruuvaamalla paaluja kotona, kustannukset yksikön teho 380 V sähköverkko on 139 tuhatta ruplaa 220 V verkosta - 148 tuhatta ruplaa.

Vaihtoehtoiset ruuvaustekniikat

Joka tapauksessa erikoistyöt, joita käytetään porausmateriaalin ruuvaamiseen, ovat melko kalliita laitteistoja, joiden hankinta on perusteltua vain sellaisille organisaatioille, jotka osallistuvat paalunruuvin perustuksiin, joissa käytetään kasausporausta, kun taas yksityiseen käyttöön annetaan yli 100 tuhatta Swavert - ei ole oikein.

On kaksi vaihtoehtoa: ensimmäinen askel on joko käyttää asentajien palveluita, jotka vaativat noin 2 tuhatta ruplaa yhden ruuvitukeen asennuksen yhteydessä tai toinen vaihe on tehdä kaiken oikein.

Tietenkin kasaajo on mahdotonta. On aina kysymys siitä, kuinka ruuvattaisiin tuet, sillä tätä ei voi tehdä ilman sopivia paalutuslaitteita, mutta tällainen yksikkö voidaan tehdä yksin, jos sinulla on voimakas sähköpora.

Uudelleenkäsittelyyn sopivat pienikokoiset poraukset tasaisella alustalla. Esimerkiksi - Rebir IE1206 tai sen vastaavilla analogeilla.

Käytetyn porauksen tekniset ominaisuudet:

 • Tehoyksikön teho: 2 kW;
 • Kaksivaihteinen vaihteisto nimellisnopeuksilla: 1 nopeus - 330 r / min, 2 nopeus - 550 r / min;
 • Käänteinen askel.

Sähköpora Rebir IE 1206

Oikein perehtynyt rakennuslaitteistoon asiantuntijat sanovat, että tällaisen porauksen vaihteisto ei sovi porausrumpujen ruuvaamiseen porausmenetelmällä, ja ne ovat oikein. Ennen ruuvattaessa kannattaa vaihtaa vakioporavaihteisto pienellä nopeudella toimiva vaihde, jonka lähetystaso on 1: 50-70.

Kuten käytännössä käy ilmi, vaihteiston työstöresurssit LD 68Q-kuorma-autojen porauksen alla riittää ruuvaamaan noin sadan metrin paalut.

Vaihteistossa on tarpeen nähdä alhaisen työntövoiman jalka, koska ennen käämistä tukia se voi tarttua paaluun. Porauksen kytkeminen vaihteistoon edellyttää sopivaa sovitinta.

Käytetyille yksiköille - Rebir IE1206 -porakolle ja LD68Q-vaihdelaatikkoon voit käyttää tavallista 1 tuuman päätä ja sopivan kokoisen pultin, joka työnnetään poraukseen.

Jotta voitiin ruuvatella useita tukia, paalujen ajettavassa laitteessa on oltava itsepäisiä vipuja, jotka voidaan valmistaa perinteisestä neljän metrin putkesta, jonka läpimitta on 70 mm. Meidän on hitsattava 70 metrin kulma tai metallikanava.

Vaihteen ollessa ruuvaamalla on välttämätöntä jatkuvasti lisätä autojen öljyä, koska yksikkö läpäisee rajakerrokset matalan nopeuden aikana ja on erittäin kuuma.

Laite ruuvaamalla paalujen työt (video)

Teknologian kiertokirja ja manuaalinen tapa

Kaikki ruuvipillojen asennus alkaa vaiheessa, jota kutsutaan kokeelliseksi ruuvaukseksi. Testausruuvi on tarpeen määritellä tarkemmin tiheän maaperän syvyydestä ja määritellä, onko rakennetta mahdollista perustaa ruuvipalloihin tietyllä alueella.

On äärimmäisen tärkeää merkitä paikat, joissa paalut ruuvatetaan, sillä jopa muutaman senttimetrin virheet voivat vaikuttaa kielteisesti siihen, kuinka valmis säätiö jakaa kuorman, joka kulkee lähtevän laitteen päälle.

Aluksi määritetään pohjan kulmapisteet paikoissa, joissa on vahvistustangot. Edelleen, ensimmäisen tuen seinämän ääriviivaa tukevien tukien askel on merkitty.

Pylväspaikka perustan suorissa osissa talon seinämien alle on 1,5 - 3 metriä riippuen rakennuksen pinta-alasta ja painosta. Ne on myös ruuvattava seinien leikkauspisteeseen.

Lisäksi kavennuksen avulla ensimmäinen tuki upotetaan. Jos käytät laitteita kaivojen poraamiseksi ja sen jälkeen ruuvatkaa paalu, niin porattavan reiän pitäisi olla pienempi halkaisija kuin itse tynnyri. Muuten saatat joutua purkamaan ruuvipallot ja toista työ uudelleen.

Kapea reikä, johon tuki on ruuvattu, on eräänlainen opas, joka takaa paalun liikkeen tiukasti kohtisuoralle akselille.

Jos ruuvit on ruuvattu koneen avulla, käyttäjän on selvästi ohjattava sylinterin syvyyden laskua. Runkoputken yläosassa on yleensä korkeusvara, ja ruuvauksen päätyttyä rungon koko on säädetty ja kärki on valmis.

Asennus (kone) ruuvausrumpujen ruuvaamiseen

Asennus ruuvipallojen ruuvaukseen - tyypit, ominaisuudet. Ruuvitaltan yleiskatsaus.

Kierrepuristinlaitteet - ruuvinvääntimet ja leikkauslaitteet

Ruuveja käytetään laajalti erilaisten rakenteiden rakentamisessa maissa, joilla ei ole riittävää kantavuutta (savi, irtotavarana, löysä, tulva, märkä ja vastaavat). Mutta paaluilla on päinvastoin suuri kantavuus sekä vetää että puristavia kuormia.

Näin ollen paalutus tietyllä syvyydellä mahdollistaa liikkuvan maaperän vaikutuksen minimoimisen rakennukseen, kun taas "märät" prosessit suljetaan kokonaan pois. Millä tavalla? Kaikki on hyvin yksinkertaista: paalut siirtävät tasaisesti kuorman rakenteesta syvemmälle ulottuvaan maaperän kerrokseen, joka säilyttää rakennuksen eheyden.

Tässä on paalukenttä maan alla

Lisätietoja! Ruuvatuilla varustettujen perustusten asettaminen ei edellytä kaivojen kaivamista, mikä vähentää työ- ja aikakustannuksia. Rakennustyön hinta laskee merkittävästi. Lisäksi, kun kysymys ympäristön suojelusta on järkevämpää.

Paalutekniikka ja tarvittavat laitteet

Ruuvipallot on valmistettu valettujen kärkien avulla ja eri läpimitaltaan tasaisilla teriöillä. Ruuvattujen paalujen määrä, niiden poikkileikkaus ja upotus syvyys riippuvat maaperän laadusta ja kuormituksesta, joka syntyy rakennettavasta kohteesta.

Ruuvitukien lajit

Upotustukien tekninen prosessi koostuu kolmesta pääkäsittelystä, joiden toteuttamiseen käytetään erikoislaitteita ruuvipillojen asennukseen:

 1. Kapteen ottaminen ja siirtäminen suunnitteluasentoon;
 2. Hänen upotuksensa "epäonnistumiseen" (toisin sanoen ennen vastustuksen syntymistä kuin ruuvaamisen voimaa);
 3. Siirrä laitteet ruuvattuun tukeen seuraavaan sukelluspaikkaan.

Pile kentän alla

Nykyään paalutukseen käytettävät koneet ja laitteet on jaettu seuraaviin ryhmiin:

 • Vaikutus (nämä ovat pääsääntöisesti paalunvasarat - porakoneiden laitteet);
 • Tärisevä toiminta;
 • hyppysellinen;
 • Ruuvaus;
 • Mixed action (esimerkiksi vibro-impact installation).

Teollisuudessa ja asuinrakennuksessa yleisin on ruuvausmenetelmä. Siksi puhumme siitä edelleen.

Ruuvintamenetelmä

Putken ruuvauksen syvyys määräytyy maaperätyypin ja kantavuuden mukaan.

Ruuvien paalujen ruuvaamista varten on olemassa laite, jota kutsutaan seuraavista osista koostuvaksi laitteeksi:

 • perusauto;
 • työryhmä;
 • neljä tukilevyä;
 • työkappaleen pyöriminen ja kallistus;
 • hydraulinen järjestelmä;
 • ohjauspaneeli;
 • ylimääräisiä yksityiskohtia.

Tällaisten ruuvipallojen laitteiden avulla voit työntää kannattimia työkappaleen putkeen tarvittavan upotuskulman aikaansaamiseksi (0 - 45 astetta pystysuorasta) ja pyörittää paaluja maahan niin, että niillä on samanaikainen aksiaalikuormitus.

Työkappale kiinnitetään kehykseen saranamenetelmällä, ja sitä voidaan kallistaa kahdella sivusuihkulla. Koko mekanismin ohjaus tapahtuu käsin ohjaamosta, joka on myös asennettu koneen runkoon. Tämä on melko kätevä asennus, mutta siihen tarvitaan joitain taitoja ja kokemuksia.

Lisäksi on olemassa toinen laite ruuvipilareiden ruuvaukseen. Se koostuu hydraulisesta asemasta, jossa on bensiinikäyttö, hydraulinen pyörittäjä, suihkumoottorit ja laite paalun kiinnittämiseksi kaivuripuomiin.

Menetelmä auran avulla on seuraava:

 • hydraulinen pyörittäjä on kiinteä ja kiinnitetty paalupäähän;
 • kasa on asennettu pystyasentoon ja siihen on kiinnitetty reaktiiviset viput;
 • manuaalisen ohjauksen ansiosta bensiinimoottorin nopeus asettaa halutun upotusnopeuden;
 • vipuja joko pidetään kädessä tai levätään sopivaan, tukevaan pintaan;
 • jos on olemassa tällainen tarve, voit kääntää taaksepäin ja purkaa paalun.

Varoitus! Tämä ruuvipallojen kiristyslaitteisto muodostaa merkittävän voiman työakselille, joten on tärkeää olla varovainen, kun työskentelet jet-vipujen kanssa.

Laite leikkeiden leikkaamiseen

Paalukentän järjestämisen jälkeen on tarpeen leikata tuet leikkaamaan yläpäänsä haluttuun merkkiin. Tämä tehdään myös erityisen asennuksen avulla, joka on yksinkertainen ja luotettava toimintamalli.

Valokuvavalmisteita varten

Porauslaitteiden varustukseen kuuluu voimakkaat hydraulisylinterit, joihin leikkuutyökalu on kiinnitetty. Erilaisille paaluille käytetään tiettyä määrää erilaisia ​​kapasiteettisia hydraulisylintereitä.

Nämä sylinterit on yhdistetty sarjaan korkeapaineletkujen kanssa muodostaen näin hydraulisen piirin, joka puolestaan ​​on kytketty pääkoneeseen hydraulijärjestelmäänsä.

Seuraavassa on lyhyt ohje, jossa kerrotaan, missä järjestyksessä tukien päiden leikkaaminen tapahtuu:

 1. Kun otetaan huomioon paalujen ja muiden parametrien halkaisija, määritetään hydraulisylinterien lukumäärä ja kapasiteetti;
 2. Sitten asennus kiinnitetään kaivukoneen puomiin;
 3. Seuraavana vaiheena on laittaa laite paalun päälle;
 4. Leikkuri säätyy sopivaan korkeuteen ja kiinnittää leikattava paikka;
 5. Sitten ohjauspaneelin avulla paine nousee, kunnes osa paalusta repeytyy.

Työkalu toimii

Mitkä ovat tämän hakkuumenetelmän edut, toisin kuin perinteiset menetelmät?

 • Asennus on helppokäyttöinen ja helppo asentaa kaivukoneen puomiin vaihdettavana työkaluna. Se toimii joko kaivukoneen hydraulijärjestelmällä tai erillisellä hydraulisella asemalla - koska se sopii kaikille.
 • Laitteisto on joka tapauksessa erittäin tehokas, riippumatta betoniluokasta ja paalujen vahvistuskertoimesta. Tämä johtuu hydraulisylinterien kyvystä kehittää noin 1000 tonnin voima. Tämä mahdollistaa tukien kannan leikkaamisen paljon nopeammin ja paremmin verrattuna tavanomaisiin menetelmiin, pihdit ja vastaavat laitteet.
 • Automaattinen hakuprosessi on erittäin tarkka ja tuottava. Asennus ei vahingoita paalua asetetun viipaleen alapuolella.
 • Tällaisten laitteiden hampaiden leikkaaminen tapahtuu lämpökäsittelyn avulla, mikä vähentää huomattavasti laitteen kulumista ja lisää käyttöikää.
 • Suunnittelun yksinkertaisuus mahdollistaa laitteiden käytön ja ylläpidon ihmisille, joilla on perustaitoja työskennellä erityislaitteiden kanssa.

Tärkeitä kohtia ruuvaamalla paaluja

Välittömästi ennen paalukentän järjestelyn aloittamista ruuvipuristin testataan ehdottomasti koeputkimuksella. Tämä tehdään monimutkaisen maaperän syvyyden tunnistamiseksi (eli maaperä, jolla on heikko kantavuus) ja lasketaan vaaditut tukipituudet.

Jo hyväksytyn suunnitelman mukaan tukia ruuvatetaan, kunnes ne saavuttavat turpeen kerroksen tai putoavat pohjaveden alle. Jos tämä vaatimus täyttyy, rakenne rakentuu luotettavasti vuosia varten.

Pilarin tiukka pystysuora asennus

On huomattava, että ruuvitukien ruuvaaminen ei käytännössä vaikuta maaperän ominaisuuksiin, ei löysää sitä, vaan tiivistää sen ruuvaamalla. Lisäksi maaperän laatua vaikuttavat myönteisesti myös pystysuoran aggressiivisen voiman puuttumiseen, jota käytetään tavanomaisten paalujen käyttämisen aikana (ks. Myös artikkeli Piles of Types and Areas of Their Use).

Tukien upottamisen aikana päälaakerifunktio laskee terän päälle ja sitä ohjataan laskemalla vääntömomentti viimeisen kierroksen kohdalla ruuvauksen lopussa. Tukiputkien koneiden asentamisen tapauksessa terän laakerivoimaa ohjataan laivalla olevasta tietokoneesta.

Tällöin jos paalussa ei ole riittävää kantavuutta (ts. Se ei saavuta vaadittua maaperän tasoa), sen runko laajennetaan helposti ja sitten ruuvatetaan vaaditulle syvyydelle. Kertyminen tapahtuu hitsaamalla putkikappaleiden puuttuvat pituudet.

Kun jokainen tuki on asennettu paikalleen, se pysyy vain tasoittamalla kaikki putkiston ylemmät osat yhteen tiettyyn tasoon (miten me teemme tämän, kuten edellä mainittiin) ja kaadetaan tuloksena olevat ontelot betonilla.

Varoitus! Betonin täyttöä ei tehdä, jos puhutaan tilapäisen rakenteen rakentamisesta, koska tuen purkamisen jälkeen voidaan poistaa kaikki samat laitteet ja käyttää niitä uudelleen muissa hankkeissa.

Ruuvitukien tekniikka mahdollistaa erilaisten esineiden rakentamisen mihinkään ongelma-alueeseen, olkoon se metsähihna, jossa on tiheitä juurakoita, vesistöjä, mäkiä jne.

Tutkittuaan huolellisesti kaikki mahdollisuudet ja ottamalla huomioon paalujen ruuvaamiseen käytettävien laitteiden kohtuulliset hinnat, ajoitus ja helppo asennus, on turvallista sanoa, että kuvattu menetelmä on useimmissa tapauksissa kätevä ja tehokas.

Tämän artikkelin esitellyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Kuinka ruuvien paalut kiristetään moottorilla?

Runkopallojen kestävyys ja luotettavuus riippuu paljolti asianmukaisesta asennuksesta. Tukee halkaisijaltaan 57 ja 76 mm, on mahdollista kiristää itsesi.

Laite paalujen kiristämiseen

Jos haluat asentaa halkaisijaltaan 80 mm halkeamia, tarvitset erikoisvarusteita ruuvien paalujen kiristämiseen. Käytännöllinen ja edullinen ratkaisu on moottoripyöräpora.

Käytetyt moottoriporaukset

Porauskaivojen laitteet luokitellaan pääasiassa voiman ja moottorityypin mukaan. Jotta ruuvatut ruuvipallot voisivat nopeasti ja vaivattomasti käydä, on tarpeen tietää, mihin luokkiin maaperä tämä tai kyseinen moottoripora soveltuu.

Kevyet mekaaniset moottoriporaukset, joiden paino on enintään 11 ​​kg, on yksi henkilö, ja niillä on pieni moottorin teho (jopa 3,5 l / s). Tätä manuaalista asennusta voidaan käyttää vain poraamiseen ensimmäisen ja toisen luokan maaperässä. jotka eroavat pienessä tiheydessä.

Mekaanista moottoriporaa, jonka moottorin koko on 3,5 - 7 l / s, voidaan ohjata yhdellä tai kahdella toimijalla. Tällaisten laitosten paino on korkeintaan 30 kg, joten voi olla vaikea pitää tällaista laitetta raskaita maaperäkuntoja käytettäessä. Tämäntyyppisiä moottorisahoja voidaan käyttää yksinomaan 1. ja 2. luokkaan kuuluvissa maissa.

On olemassa mekaanisia moottoritaitoja, jotka koostuvat kahdesta lohkosta - moottorista ja porausosasta, joka on yhdistetty tangolla. Tällaisen laitteen paino on noin 80 kg, moottorin teho on 5-8 l / s. Kiertotanan ansiosta, joka lunastaa paluupyynnön, on mahdollista ajaa tällaista konetta yksin, ja kolmannen luokan maaperäporaus on sallittua. On tarkoituksenmukaista suorittaa tällaisten moottoriporausten koeporauksen purkaminen, koska se antaa tukialueen vähimmäispoikkeaman määritetyistä parametreista.

Moottorikelat kiertyvät

Hydraulimoottoreita, joiden moottorit ovat 11-15 l / s, käytetään kaivojen poraamiseen toisen ja kolmannen luokan maissa. Manuaalinen asennus hydraulisella käyttölaitteella on kätevä kuljettaa ja sen paino on noin 80 kg. Laite voidaan ohjata yhdellä operaattorilla, mutta käytännössä on kätevämpää hallita tällaista melko raskaavaa laitetta yhdessä.

Rakennuslaitteiden markkinoilla suosittuja suosittuja vetureita, jotka valmistetaan sekä mekaanisesti että hydraulisesti, ovat suosittuja. Vertaamalla tällaisten laitteiden vuokraamisen kustannuksia aikakustannuksilla on selvää, että moottoriporauksen käyttö on hyödyllistä ja käytännöllistä.

Suojaustoimenpiteet moottoriporaa käytettäessä

Ennen työskentelyä sinun tulee aina tarkastaa laitteet, tarkastaa kiinnitysten luotettavuus ja kaikkien osien toiminta. Erityistä huomiota - leikkaavaan reunaan, on kuluneet veitset, jotka tulevat usein ylikuormituksen ja laitteiden vikojen syynä.

Toiminnan aikana toiminnanharjoittajan on:

 • Käytä suojavarusteita (suojalasit, kova hattu);
 • Varmista, että porauksen pyörivä osa ei kosketa vaatteita;
 • aina olettaa vieraiden esineiden esiintymisen maaperässä;
 • Älä käytä täydellä teholla ilman asianmukaista kuormitusta.

Valmiit kuopat tulisi peittää tai leimata ennen paalujen asennusta.

Ruuvien paalujen asennus moottorilla

Ennen kuin ruuvipallot kiristetään suoraan, suorita pohjan merkintä ja valmistelu. Jälkimmäinen on erittäin tärkeä, koska kasvit ja niiden juuret voidaan kääriä porauksen terille ja vaikeuttaa työtä. Siksi porauksen alalla puhdista turpeen yläkerros.

Pino on asennettava tiukasti pystysuoraan, joten kahden hengen moottoriporaus on optimaalisesti ohjattava. joten vältä vääntymistä. Ruuvin ruuvin halkaisijan tulee olla pienempi kuin tuen tuen halkaisija, se helpottaa työtä ja mahdollistaa kollin kiinnityksen lujasti. Moottorikäämin työn tärkeä etu on se, että laite ei löysä maata, jättäen maaperän paikoilleen tiheästi.

Katso myös: mikä on tarkoitus ja mikä on tehokas valettu kärki ruuvipinoille?

Ensimmäiset paalut kiertyvät tulevan säätiön kulmissa, mutta on varmistettava, etteivät ne poikkea pystysuorasta akselista ja saavuttavat tiheän kerroksen maaperään. Moottoriporauksen avulla voit nopeasti poraa kaivoa vaaditusta syvyydestä, vaikka se onkin melko tiheä kolmannen luokan kentällä. Työn aikana on toteutettava tällaisia ​​varotoimenpiteitä:

Pilarin kiristäminen erikoisasennuksella

 1. Kivisen kerroksen maaperän on oltava porattu vähimmäisnopeudella, yrittäen koukkua ja nostaa suuria kiviä. Moottoriporauksissa Rauta tarjoaa mahdollisuuden käänteiseen aivohalvaukseen, joka auttaa porausreikien tukkeutumisessa.
 2. Kun työskentelet moottoriporaa käytettäessä, kannattaa ottaa vakaa asento, koska kaikki maaperän esteet voivat aiheuttaa teräviä työntöjä.
 3. Ajoittain (noin 30 cm: n välein) sinun on poistettava pora ja puhdistettava se maahan. Moottoria ei voi sammuttaa, mutta yritä vetää porata ulos reiästä kokonaan.
 4. Kivirakenteen läpikulun avulla porauskouruihin tulee asentaa veitsiä, joissa on karbideja.

Kulmaraudat asennetaan täydellä syvyydellä (noin 1,5-2 m). Kaikissa muissa tapauksissa, jos moottoripyörän työ estyy esteellä (suuret kivet, puiden juuret jne.), Kasa voidaan asettaa matalammalle syvyydelle. Luotettavuutta varten tässä rivissä voit asentaa lisätukea.

Katso myös: mikä on ruuvipään pää ja miten se toimii?

Kasausajo toteutetaan vipuilla (tavallisesti halkaisijaltaan sopivilla metalliputkilla, jotka on kierretty paalun läpi). Tukiosan pinnalle kiinnitetyn magneettisen tason avulla voit hallita sen sijaintia.

Moottorikäyttö (video)

Testausruuvi - tarvittava vaihe ennen perustuksen asennusta

Ruuvipallot ovat optimaalinen ratkaisu säätiöiden järjestämiseen jopa kaikkein väärässä maaperässä. Jotta varmistettaisiin tukien maksimaalinen luotettavuus ja vakaus, on kuitenkin tehtävä kokeellinen ruuvaus, joka auttaa:

 • määritä syvyys, jossa maa on jo riittävän tiheä asentamaan paaluja;
 • selvittää maaperän jäädyttämisen taso;
 • määrittää pohjaveden syvyys;
 • saada mahdollisimman suurta tietoa koostumuksesta ja maaperätyypistä, jonka avulla voit valita paalun oikean kokoonpanon;
 • laske säätiön rakentamiskustannukset tällaiselle pinnalle.

Periaatteessa kokeellinen ruuvaus tehdään käsikäyttöisellä moottorikelalla. Tällaisen pienen työn (harvoin, kun tarvitaan yli 2-3 kaivoa) tämä laite on optimaalinen.

Koeporaukseen tarkoitettu halkaisija on halkaisijaltaan 57 tai 89 mm, vaikka aiot käyttää tehokkaampia tukia. Tällaisten paalujen erityispiirre on mahdollisuus asentaa lisäosa ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.

Laitteiden kuvaus ruuvipillojen kiristämiseen

Pile-ruuvin perustusten alkuvaiheessa paalut ruuvatetaan maahan, ennen kuin ne saavuttavat jäätymisrajan alapuolella sijaitsevat laakerit. On mahdollista asentaa ruuvipallot omilla kädillä, joissa ei tarvita erikoistyökalua sekä mekaanisesti asennettavaa erilaisten laitteiden avulla ruuvipillojen kiristämiseen. Tarkastellaan SVF: n alustavan rakentamisen yhteisiä menetelmiä tarkemmin.

Manuaalinen asennus

Räjäyttämällä paalut käsin on yksinkertainen ja melko tehokas tapa asentaa. Voit säästää erikoislaitteita ja saada laadultaan vertailukelpoisia tuloksia. Manuaalisen tekniikan avulla voit säätää tangon kallistuskulmaa ja vääntömomentin suuruutta osoittaen maakerroksen tiheyden, johon ruuvipillit asetetaan.

Perinteinen ruuvipuristimen kiristäminen omilla käsillä on kokoonpanopää, joka on sijoitettu yläpäähän. Kiinnitä kärki, käytetään tappeja, jotka kulkevat teknisen reiän läpi. Kaksi kiinnittimiä on hitsattu kärkeen, johon työntekijät suoraan kiinnittävät ruuvit asennusvivun (paksuseinämäisen putken leikkaaminen). Periaatteessa tämä on kaikki tarvittava työkalu. Kallistuskulman tarkempaa mittaamista varten voit myös käyttää pystytasoa.

Manuaalinen kokoonpanojärjestys:

 1. Poraa hyvin kaivo 50 senttimetrin syvyyteen. Sen halkaisijan on oltava 10 senttimetriä pienempi kuin ruuvipihoilla hitsattujen terien halkaisija;
 2. Pystysuuntainen paikoitus, säätövivut;
 3. Suoraan vääntämällä sauvaa. Kaksi työntekijää välittää momenttia vipujen kautta, kolmas seuraa kallistuskulmaa.

Manuaalisella menetelmällä on sen rajoitukset: sauvat voidaan kiertyä 3 metrin syvyyteen. Lisäksi työn suorittaminen vaatii paljon tilaa, jota työntekijät voivat käyttää pitkiä vipuja.

Tapoja koneistaa kiristysmenettelyä

Jos ruuvipilareissa on suuri pituus ja halkaisija, tarvitaan koneellisia laitteita ruuvipillojen kiristämiseksi. Koska heidän työnsä ansiosta työ suoritetaan paljon nopeammin, manuaalinen ruuvausmenetelmä hylätään vähitellen. Nyt myyntiin erikoistunut laite, joka on suunniteltu yksinomaan CBC: n kanssa työskentelyyn. Kuitenkin tämän laitteen suhteellisen korkeiden kustannusten vuoksi aluksi harkitsemme kotitekoisia laitteita, jotka suorittavat samoja tehtäviä.

Laitteiden valmistukseen ruuvaamalla ruuvipillit vaativat seuraavia solmuja:

 • Tehokas porakone (voit vaihtaa moottoriporan);
 • Vähennyslasku vähenee;
 • Kaksi adapteria, jotka kytketään voimalaitoksen, paalun ja vaihteiston ulostuloon;
 • Vipu tukea.

Voimalaitoksen roolissa voit käyttää mitä tahansa sähkötyökalua, jolla on tehokas moottori (vähintään 2 kW). Ja myös taajuusmuuttajalla on oltava käänteinen toiminto. Vähennyslaitteen rooli voidaan suorittaa vääntömomentilla, jossa on sisäänrakennettu vääntömomentin vaimennusmekanismi. Tällaisia ​​laitteita käytetään kuorma-autojen lajittelussa. Päävalinta, johon kiinnitetään huomiota vaihteiston valintaan, on rajoittava vääntömomentti. Kuten käytännössä on osoitettu, kiristetään halkaisijaltaan halkaisijaltaan 4,5 kNm.

Vaihteiston ja voimalaitoksen välinen sovitin voidaan luoda pään ja pultin avulla. Pultti on asennettu porauskammioon ja pää on kiinnitetty vaihteistoon. Paalusovittimena sopii käytettäväksi kokoonpanopää, joka sopii paalun asettamiseen ja varustettu kärjellä, joka on muodoltaan ja kooltaan yhteensopiva vaihdelaatikon kanssa.

Ruuvauksen aikana kärki saattaa törmätä kiviin tai muuhun esteeseen. Manuaalisella kiristämisellä näyttänyt esteestä välittömästi tuntuu itsestään ja voit ryhtyä toimenpiteisiin sen poistamiseksi. Jos ruuvipilareita ruuvataan sähköporakoneella, taajuusmuuttajan lisääntynyt kohina tulee olemaan selvä merkki esteestä. Tällöin on välttämätöntä sammuttaa voimalaitos välittömästi ylikuormituksen välttämiseksi.

Erikoislaitteiden käyttö

Ensimmäinen erikoiskone kiristysruuvien paikoille tehtiin yläpuolisella pyörittäjillä varustetun trukinosturin alustalle. Tällaisilla laitoksilla oli suuri kapasiteetti ja ne antoivat mahdollisuuden asentaa nopeasti. Kuitenkin ne eivät olleet täydellisiä vertikaalisen asennon hallintamekanismilla, kulkukulma oli valvottava manuaalisesti.

Nykyaikaisessa tekniikassa ruuvipillojen automaattiseen kiertymiseen käytetään mekanismeja, jotka kiinnittävät pienimmän poikkeaman pystysuuntaan. Pallon pitämiseksi oikeassa asennossa käytetään puristus- ja nostolaitteita.

Automaattinen tyhjennys valmis alusta, jossa on neliveto tai se on asennettu kuorma-auton takaosaan. Generaattoria voidaan käyttää asentamaan moottori tai se on liitetty 380 V: n verkkoon. Svavertsin ominaisuudet vaihtelevat merkittävästi valmistajan mukaan. Jos ruuvipillojen kiristyskone vuokrataan, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • Sähköinen käyttövoima. Tämä ominaisuus riippuu siitä, mistä laitoksesta huolehtii paalujen asettaminen;
 • Valmistajan suositukset sauvan enimmäispituudesta ja halkaisijasta.

Yleiset suositukset tiukentamiseksi

 1. Ennen poraamista on tutkittava maan ominaisuuksia, erityisesti tiheiden muodostelmien syvyyttä. Näiden tietojen avulla voit suunnitella lisää työtä, hakea työkalu;
 2. Tangon asennuskohteet on merkittävä etukäteen. Rakennuksen kuormitus on tasaisesti jaettava;
 3. Välittömästi ennen asennuspaikan ruuvaamista porataan kuoppa, joka toimii oppaana;
 4. Asennetun paalun korkeus jää pienelle marginaalille. Ylimääräiset senttimetrit kohdistuksen aikana voidaan leikata myöhemmin.

johtopäätös

Pitäisikö erityislaitteita käyttää ruuvipilareiden ruuvaamiseen tai käyttää manuaalista menetelmää? Kaikki riippuu rakentamiselle myönnetystä budjetista. Teknologian valintaan vaikuttaa myös säätiö, maaperän ominaispiirteet, paalun koko. Riippumatta valituista asennusmenetelmistä, yleiset periaatteet pysyvät samankaltaisina ja kaikki voivat hallita tätä tekniikkaa.