Kuinka eristää talon kerros talossa, kylpyamme, autotalli

Jotkut saattavat sanoa, että betonipinta ei ole erityisen luotettava ja pysyy aina kylmässä. Ja sen eduille voidaan mainita, ehkä tehokkuus, ympäristön puhtaus ja palonkestävyys. Joten se oli ennen, mutta nykyaikaisten materiaalien ja edistyksellisen tekniikan ansiosta levyn käyttöikä ja luotettavuus ovat paljon korkeammat, ja lämpöeristimet tarjoavat mukavan pintalämpötilan.

Lattia levitetään maahan

Ei ole aina järkevää ratkaisua, jos betonipinnoite on järjestetty maahan. On olemassa tiettyjä rajoituksia, jotka on otettava huomioon:

 • ei kellarissa tai kellarissa;
 • pohjaveden sijoittaminen vähintään 4-5 metrin syvyyteen;
 • lämmön läsnäolo talossa, koska maaperän jäädyttäminen voi johtaa levyn epämuodostumiseen johtuen korkeammasta kuormituksesta säätöön.

Kun olet päättänyt luoda betonilattian likaantuessa, on varmistettava, ettei tulva uhkaa taloa. Levitys on mahdollista aloittaa vasta seinien ja rakennuksen katon jälkeen.

Betonikerros maanpinnalla, kerrokset

Pohjaveden koostumus maahan

Betonipäällyste maapallon pohjalla koostuu useista kerroksista, joista jokaisella on tärkeä tehtävä. Kerroksia luodaan eri materiaaleista, yleensä "piirakka" sisältää seuraavat osat:

 • hiekkakerros;
 • murskattu kivi tai sora;
 • vedenpitävä materiaali;
 • karkea betonilattia;
 • höyry- ja lämmöneristyskerros;
 • reilua betonilattiaa.

Viimeistelylattian rooli voi olla mikä tahansa kaupallisesti saatavissa oleva materiaali, joka vastaa sisustuksen tyylistä suuntausta ja sopii parhaiten asuntosuunnitteluun.

Pohjakerroksen muotoilu

Pohjakerroksen muotoilu

Missään tapauksessa sinun ei pitäisi aloittaa betonin kaatamista suoraan maahan, koska "kakun" kaksi ensimmäistä kerrosta estävät kosteuden tunkeutumisen maaperästä lattiapäällykseen, mikä voi tapahtua kapillaarisella tavalla. Betonipinnoitteen luominen - prosessi ei ole helpoin ja nopein. Suurin vaikeus on siinä, että työ tapahtuu useassa vaiheessa. Haltur ei ole sen arvoinen, koska sen pitäisi muodostaa korkealaatuinen pinnoite, joka ei ole altis pölyn muodostumiselle, hermeettiselle ja kuormitukselle.

Rakenteen kerrostuminen on avain laastin pitkäkestoiseen käyttöikään ja sen kulumiskestävyyteen. Nykyaikainen tekniikka betoniteräksen muodostamiseksi voidaan jakaa kahteen päävaiheeseen: valmistelevaan työhön ja konkreettisen päällysteen varsinaiseen järjestelyyn. Kukin näistä vaiheista koostuu useista osista.

Video - Lattia levitetään maahan

Valmistelu betonipinnoitteen järjestelylle kentällä

Teemme lattiat itse

Valmistelutyöt ovat pakollinen vaihe, jossa luodaan betonilattia, ne, jotka miehittävät leijonanosan ajankohdasta laskeutumisen järjestämisessä. Mutta on mahdotonta tehdä ilman niitä, ellei tietenkään haluat saada heikkolaatuista tulosta.

Suodatinkerros

Ensimmäinen vaihe on maaperän ja suodatinkerroksen valmistus.

Ensinnäkin on välttämätöntä sitoa maata pohjalla, mikä auttaa estämään sen sakkautumisen ja näin ollen mahdollisen halkeilun levittämisen. Betonialustat pitkin maata järjestetään usein yhdessä nauhalevyn kanssa, jonka syvyys on vähintään 1-1,5 metriä, sisältä täynnä hiekkaa.

Mutta tätä lähestymistapaa ei voida hyväksyä, jos talo on savi-juoniin. Loppujen lopuksi savi säilyttää kosteuden, ja sen vuoksi, että hiekka on pohjassa, pysyvät vesimuodot ja todellinen "lampi" ilmestyy rakennuksen alle. Siksi kuivatusjärjestely on välttämätöntä savialueilla.

Kuvassa näkyy kaivauksen prosessi kaistaleen pohjassa

Optimaalisin tapaus tässä tapauksessa on seuraava menettely:

 • louhittu savi valmistetaan sen alaosasta;
 • talon sisäinen eristys ja säätiön ulkoeriste suoritetaan. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on tasoittaa maaperän kallistumista myös ilman lämmitystä rakennuksessa;
 • sora kaadetaan valmistettuun maahan ja tiivistetään sitten perusteellisesti. Tampingin laatu tässä tapauksessa on erittäin tärkeä, koska kyseessä on aukkojen muodostumisen estäminen. Se suoritetaan käyttämällä erityisiä paineistusmekanismeja;
 • hiekkaa kaadetaan soraa varten, joka myös huolellisesti särkyy ja tasoittaa.

Suodatinkerroksen paksuus riippuu maaperän ominaisuuksista, yleensä hiekasta ja sora-alustasta, joiden paksuus on enintään 15-20 cm.

Sand-vuodevaatteet

Sand täyttömomentti

Vedeneristyskerros ja luonnonkivet

Jälkeen täyttö perustaa, voit edetä järjestely vedeneristys tulevaisuuden tasoittaa. Suosituimpia materiaaleja tähän tarkoitukseen ovat polyvinyylikloridi ja bitumipolymeerikalvot. Jos talon kosteustaso on normaalilla alueella, niin voit tehdä tavanomaisella 250 mikronin paksuisella polyeteenikalvolla, joka sopii kahteen kerrokseen.

Vedeneristysmateriaalin reunojen tulee olla hieman korkeammat kuin betonipinnoitteiden viimeistelyn odotettu taso. Erityistä huomiota on kiinnitettävä vedeneristysasennuksiin kulmissa, koska kosteus tunkeutuu useimmin. Jos materiaali ei täysin peitä huoneen kehää, sen elementit ovat päällekkäin ja kiinnitetyt nauhalla.

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Parasta materiaalia rouhintavaa'olle on "vähärasvaista" betonia, johon lisätään murskattua kiveä. Tuloksena oleva pinta ei saa olla täysin tasainen, eikä sille ole suuria vaatimuksia. Se on melko tarpeeksi, jos sillä ei ole korkeuseroja korkeintaan 4 mm. Lisäksi sen paksuuden tulisi olla noin 4 cm.

Lämmöneristyskerros

Betonimateriaalin lämmitys on tärkeä vaihe, joten lämmöneristysmateriaalin valintaan kiinnitetään paljon huomiota. Hänellä on oltava sellaiset ominaisuudet kuin:

 • korkea lujuus;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • tulenkestävyyden;
 • helppokäyttöisyys.

Useimmiten suositellaan vaahtoa, polystyreenivaahtoa tai mineraalivillakerrosta. Materiaalin tarvittava paksuus määräytyy talon sijainnin mukaan. Esimerkiksi Keski-Venäjällä levyt voidaan käyttää lämpöeristykseen, jonka paksuus on 10 cm, vähemmän lämpöillä alueilla - jopa 20 cm.

Asennetun eristemateriaalin on peitettävä yläpää polyeteenikalvolla, joka palvelee kahta tarkoitusta kerralla: estää betoniliuoksen tunkeutumisen eristeen elementtien väliseen tilaan ja antaa höyryeristeen.

Betonipinnoitteiden asennuspaikat kentällä

Valmistustyö päättyy eristyskerroksen muodostamisen jälkeen. On kuitenkin mahdotonta aloittaa välittömästi betonin kaatamista - on välttämätöntä huolehtia tulevan rakenteen lujuudesta ja luotettavuudesta.

Vahvistustaso

Vahvistustangon prosessi

Seuraavassa vaiheessa on vahvistuksen asennus, joka antaa betonipinnoitteelle lisävoimaa ja kestävyyttä. Perinteisesti käytetään tieverkkoa, jonka halkaisija on 5-6 mm. Solujen mitat ovat 100 * 100 mm tai 150 * 150 mm. Tällainen vahvistus estää säröjen syntymisen rasvakudoksessa kutistumisen aikana.

On parasta sijoittaa vahvikekerros muutama senttimetri eristysmateriaalin yläpuolelle, koska se on betonirakenteen sisällä. Jos lattian käyttökuormitus on erittäin korkea, vahvistuskoteloa käytetään vahvistamaan niitä.

Kuva on selvästi näkyvä vedeneristysverkko

Muottien luominen

Ennen viimeistellyn betonilaastarin rakentamista asennetaan ohjaimet ja muotti. Tämän tekniikan ansiosta voit tasoittaa tiettyä tasoa tarkemmin. Käytettävissä oleva alue on jaettu ekvivalentteihin segmentteihin, joiden leveys on enintään 2 m. Tämän jälkeen ohjaimet asennetaan, niiden korkeuden on vastattava lasin haluttua tasoa. Oppaat kiinnitetään sementtilaastilla, jossa savi ja hiekka otetaan käyttöön.

Sitten muotti asetetaan ohjaimien väliseen tilaan ja jakamalla pohja suorakaiteen muotoisiksi osiksi, jotka tällöin täytetään sementtilaastilla. Oppaat ja muotit näytetään halutulla tasolla ja ne ovat linjassa horisontin kanssa, mikä takaa tulevan kattavuuden tasaisuuden. Kaatumisen jälkeen ne poistetaan betonista, mikä on melko vaikeaa tehdä ja näin yksinkertaistaa tätä prosessia, ne päällystetään erikoisöljyllä.

Tasoitus täyteaine

Monoliittisen pinnan saamiseksi lasin valu suoritetaan useissa läpikulkureissa:

 • Työ alkaa oven vastakkaisella puolella sijaitsevasta kulmasta. Täyttämällä useita suorakulmioita, liuos levitetään terällä terän avulla;
 • sitten tulee linjausluonnoksen ajankohta, jota säännös toteuttaa itselleen, kun ylimääräinen betoni poistetaan;
 • muotti ja ohjaimet poistetaan käsitellyillä alueilla ja syntyvät tyhjät tilat täytetään sementtiseoksella.

Tasoitusprosessi tuore betoni

Tätä menettelyä ylläpidetään, kunnes koko lattia-alue täyttyy. Betonipinnan tiivistämiseksi voit käyttää erityistä tärytintä, joka nopeuttaa prosessia ja poistaa kaikki aukot. Kun tasoitus on täysin valmis ja tasoitettu, se pidetään kalvon alla 3-4 viikon ajan ja kostutetaan säännöllisesti. Valmis monoliittipinta voidaan kaataa tasoittava betoni M-100 ja edellä.

Betonikerroksen kaataminen ja tasoittaminen

Joitakin vinkkejä ammattilaisista

Luodaan lattiamatto maanpinnalla - tehtävä, joka on jopa kodin käsityöläisten tehtävä. Prosessin moderni teknologia on mahdollisimman helppoa, tärkeintä on tarkkailla työn vaiheita, tehdä kaikkea laadullisesti ja kuunnella asiantuntijoiden neuvoja:

 • tie taso asetetaan nykyisten tai suunniteltujen oviaukkojen perusteella. Tasomerkit on piirrettävä perän koko kehän ympäri. Joustavat johdot helpottavat suuntaamista;
 • jos valmistelustyöhön liittyy savikerros, sen pitäisi kostuttaa ja puristaa sitten - tällainen este tulee käytännössä mahdotonta pohjavedelle;
 • maaperän pohjaan perustuva betonipinta on monikerroksinen "kakku", joista jokainen kerros on tarkastettava huolellisesti vaakasuorassa;
 • betonilattian lämpöeristysominaisuuksia voidaan parantaa laajennetun savi-, korkki- tai vanerikerroksen avulla;
 • pinnan paksuuden tulisi olla noin 8 cm ja lämpöä eristävän kerroksen tulisi olla vähintään 10 cm;
 • kun luodaan betonilattian lujitusholkki, joka kestää vakavia kuormituksia, on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 8 mm tankoja;
 • betonipinta on altis halkeilulle, jotta vältetään tämä vaiva lattialle luodaan laajennusliitokset. Leikkaamisen jälkeen ne ovat välttämättä sinetöityjä;
 • Pölyn läsnäolon estämiseksi käytetään erityisiä impregnointeja, joita sovelletaan viimeistään 7 tunnin kuluttua betonikerroksen tiivistämisestä.

Konstruktin valmistuksessa on erittäin tärkeää käyttää laadukkaita materiaaleja, erityisesti "täyttö" eli eristys ja vedenpitävyys. Jos ne epäonnistuvat, koko rakenne menettää vahvuutensa ja ei kestää kauan. Sinun ei pitäisi säästää materiaaleja tasoitukseen, muuten se joutuu käyttämään paljon enemmän rahaa korjauksiin.

Korkealaatuisten materiaalien pätevän työn toteuttamisen tuloksena syntyy luotettava ja kestävä betonilattia. Se ei ainoastaan ​​kestä suuria käyttökuormia, vaan myös ihanteellinen perusta minkä tahansa viimeistelypinnoitteen käyttämiseksi markkinoilla tänään.

Lattiat, joissa on asianmukaisesti asennettu betonipinta, kestävät yli vuoden tai jopa vuosikymmenien ajan. Teknisen sekvenssin huomioiminen ja sen kaikkien vaiheiden huomioon ottaminen, amatööri, jolla on hyvin vaatimaton osaaminen ja jolla on vähäinen osaaminen korjausprosessista, selviytyy lasin luomisesta.

Miten lämmittää pohjakerros talossa omilla käsillään

Esipuhe. Harkitse tässä artikkelissa, miten eristää keramiikka yksityisessä talossa halvalla. Mineraalivillaa ja lasivillaa ei voida käyttää maaperään, koska nämä materiaalit imevät kosteutta. Lajittelemme tällaiset materiaalit kuten polyfoam, ekstrudoitu polystyreenivaahto ja laajennettu savi. Materiaalin lopussa voit tutustua tämän aiheen kokeneiden rakentajien yksityiskohtiin.

Onko talon sementtiä lämmitettävä talossa

Jokainen rakennus - autotalli, kylpylä ja maalaistalo - vaatii rakennuksen kaikkien elementtien korkealaatuista lämmöneristystä lämmön säästämiseksi talvella. Yksityiset talot ja puutarhan talot tarjoavat erilaisia ​​lämmitysjärjestelmiä, mutta asuntoa ei voida nopeasti lämmittää, ellei rakennusten lämpöeristystä ole tehty - lattian lattiasta kellarista kattoon ja kattoon.

Miten eristää keramiikka kylpyyn, autotalli

Valokuva. Lämmin pohjakerros tekee sen itse

Pohjakerroksen eristysnäkökohdat kylpyssä, autotallissa ja maalaistalossa ovat erilaiset, mutta oikea lähestymistapa ei edusta suurta monimutkaisuutta. Pohjakerros johtuu yleensä kellarikerroksesta, jolla ei ole monoliittista alustaa. Kun rakennus on nauhan pohjalle, maahan tai muuhun irtotavaraan kaadetaan kellariin - hiekka, sora, laajennettu savi jne.

Talon perustamisen jälkeen maaperä on täytetty, ja alustalle asetetaan käännökset. Tarkastelemme edelleen artikkelissa, kuinka lämmittää talon kerros talossa omilla kädillä, jotta lämpöä voidaan säilyttää huoneen lämmössä. Edullisten menetelmien lisäksi voit tehdä eristystä sähköllä tai vesihöyryllä, jota harkitsemme myös.

Kuinka eristää keramiikka yksityisessä talossa?

Miten eristää pohjakerroksen vaahto

Kuumennetun ruotsalaisen levyn muotti (UShP)

Teokset alkavat asettella vaahtolevyjen pohjan ympärille. Ennen pohjan upottamista pohjamaalilla levitetään polystyreeniä pohjaseinään. Levyt on tarpeen kiinnittää hieman, koska maa painaa lujasti eristämistä pohjaan. Jotta vältettäisiin aukkoja ja suljettaisiin kylmäsiltoja levyjen väliin, ne tulisi vaahdottaa. Tämä on helpoin ja tehokkain tapa lämmittää kellarissa.

Maaperän lämpöeristyksen vaivaaminen kellarissa tapahtuu myrkyllisellä alueella. Irrotettaville maille kannattaa käyttää monoliittista eristettyä pohjaa (UWB). Tämäntyyppinen säätiö poistaa mahdollisuuden siirtää talon rakennetta. Laattojen alla oleva eristekerros voi olla laajennettu savi tai ekstrudoitu polystyreeni vaahto, jonka pakollinen maaperän vedenpitävyys.

Miten lämmittää pohjakerroksen penoplex

Suurten tiheyden ja kosteuden kestävyyden ansiosta ekstrudoitua polystyreenivaahtoa käytetään usein sokeiden alueiden, liuskojen perustusten ja lian lattian eristämiseen kylvyssä. Laajennettuja polystyreenilevyjä myydään eri paksuina. Eristyksen rakenne ja paksuus lasketaan suunnitteluvaiheessa. valitaan lisäaineita, jotka täyttävät kaikki vaatimukset.

Levyjen asettaminen maahan ei ole vaikeaa, jotta lämpöeristys olisi parempi, levyt olisi asetettava mahdollisimman tiukasti. Eristyslevyjen asentamisen jälkeen päälle on tehty betonipinta tai levyt asetetaan. Voit myös tehdä käännöksiä ja asettaa heille karkean lattian. Tämän jälkeen talon ensimmäisessä kerroksessa voit myös lämmittää lattiat Knauf.

Miten eristää maaperän lattia laajennetulla savella

Valokuva. Miten lämmittää pohjakerros talossa

Laajennettu savi on rapea savustettua saviä, se palvelee vaakapintojen eristämistä. Se on huokoinen ja ympäristöystävällinen materiaali, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Jos tiloille suunnitellaan betonilattia tulevaisuudessa, sen jälkeen kaadetaan betonilla kaadetun saviraaka-aineen rakeita. Käytä lattiaa vain kuukauden kuluttua, kun betoni lopulta nappaa.

Kun heittää lokit, kaadettua saviä ei tarvitse korjata. Tämän talon lämpöeristysmallin avulla sardeldi kaadetaan ja tasoitetaan kellariin pakatulle maaperälle. Hyvä lämmöneristys saavutetaan vähintään 15 cm: n sardelliitti kerroksella, jonka jälkeen aluslevyn levyt laitetaan lokeihin. Laajennetun saven käyttö mahdollistaa talon talon lämmittämisen halvalla.

Veden ja sähköisen lattialämmityksen käyttö

Talon talon kerros voidaan lämmittää myös veden tai sähkölämmitteisten lattioiden avulla. Vedenlämmitteinen lattia maahan kellarikerroksessa asetetaan eristyslevyt. Seuraavaksi muurausverkkoa asetetaan kovettamaan betonin kaatamista ja putket vesilämmitteiselle lattialle asetetaan. Kaadetaan ja tasoitetaan vähintään 4 cm: n betonipinta.

Sähkösilman tapauksessa on huolehdittava korkealaatuisesta vedeneristämisestä. Tätä varten kaikki vedetty vedeneristysmateriaali asetetaan maahan, esimerkiksi kattopuhaltimen. Sitten lämpöeristysmateriaalin levyt asetetaan ja pintaan tasataan karkea kerros. Sen jälkeen sijoitetaan armo-verkko kovettamaan betonipinta ja tasaista lämmönjakelua.

Lämmin sähkölattian asentamisen jälkeen järjestelmä tarkistetaan, ennen kuin lattia täyttyy liittimellä. Lämmin sähkölattian sisäänotto on mahdollista vain yhden kuukauden kuluttua betonipäällystyspäivästä - se on välttämätöntä, jotta betoni tarttuu tasaisesti. Sähkö- ja vesilattialämmitysjärjestelmien tärkein etu samassa mukavassa lämpötilassa.

Pohjakerroksen eristys

Päätin kirjoittaa artikkelin pohjakerroksen eristyksestä, kun minulta kysyttiin tällainen kysymys. Ja pyydän anteeksi, kirjoitan "gag", eli en ole koskaan lukenut sitä mistä tahansa. Ja hänellä oli vain mahdollisuus nähdä maapähkinänsä isoäitinsä mökin kissa ja miten hän selviytyi tästä tehtävästä.

Lisäksi, kokemukseni "melkein maapallon" kerroksen lämmittämisestä on hyödyllistä jollekin. Mitä tarkoittaa "melkein"? Yksi talon laajennuksista on teräsbetonilaatan pohja, joka sijaitsee suoraan kentällä. No niin, ettei levyn ja maan välissä ole tilaa...

Yleensä, anna jokainen ottaa mitä sopii hänelle, jätä loput muille. Mennään.

Kuinka lämmittää savi-lattia?

Sikäli kuin tiedän, savi lattiat löytyvät vanhasta - hyvin vanhasta! - koteihin. Me Stavropolin alueella olemme muotokuvioita, jotka on rakennettu jo 1900-luvun alussa. Myönnän, että samat rakennukset ovat nuorempia, mutta isoäitini kota rakennettiin ennen vallankumousta. Kaksikymmentäluvun 50-luvulle saakka. lattia pysyi maadoitettuna, se vain tahriutui säännöllisesti saveella. No, sitten isoäitini osti tämän talon ja laittoi sen järjestykseen... Tiedän paljon vain tarinoista, mutta kerroksen "evoluutio" tapahtui ennen silmäni, jotain jopa kädelläni.

Lumen lattiamallin valinta riippuu katon korkeudesta. Korkeilla kattoilla lämmitetyn kerroksen "kakku" voidaan tehdä paksummaksi. Alhaalla - kuten se tapahtuu. Harkitse molemmat vaihtoehdot.

Lattialämmitys pohjakerroksessa alhaisilla kattoilla: ensimmäinen vaihtoehto, suurin budjetti

Se on yksinkertaista. Lattian lattian päällä vedenpitävyys. Tämä ei tietenkään ole uudenlainen materiaali "hengityselokuvien" luokasta, mutta tavallisin katemateriaali (kuten kateaine, vain ilman suurta kastetta, isoäitini kota, katto, kolme kerrosta, maalattu, ei eläneet runsaasti, ja se riitti rahaa he tekivät sen, sitten ne laittaa maton päälle, he asuivat sellaisenaan ja lähes puolen vuosisadan kuluttua todellinen eristys). Jos sinun ei tarvitse maalata, niin ruberoidi sopii, tekniikka on sama.

Likaisen kerroksen pinta ennen vedenpitävyyden asettamista on asianmukaisesti pyyhkäistävä siten, että ei ole teräviä kiviainetta, joka voi murtaa (push) vedenpitävyyttä!

Maadoitettu maa on painettava varovasti!

Lasku- tai kateaineen rullat koko lattian alueelle. Koska materiaali on rullina, joiden leveys on metriä, sijoittaminen on kaistaleita, mikä tarkoittaa, että nauhat on asetettava vähintään 15 cm: n päällekkäisyyksillä, kuten kaikki samanlaiset materiaalit seinien, lattian ja kattojen hydro- ja höyryeristykseen.

Lattiapäällysteen valmistuksessa vedenpitävä materiaali on asetettava kahteen kerrokseen ja mieluiten kolmessa! Koska toinen läpäisevyys ei ollut vedenpitävässä materiaalissa, hän yksinkertaisesti päätyi kynsien läpi. Kyllä, se on kentällä. Oletan kuitenkin, että voit siirtyä pois "kivikauden traditioista" ja liimalla päällekkäisyyksiä bitumimastilla. Se myydään rautapurkkeina, kuten maali, jo käyttövalmis, hinta ei ole suuri, kulutus ei ole myöskään suuri, todennäköisesti riittää elämään, vaikka se riippuu alueesta...

Lisäksi - mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan. Onneksi on ilmestynyt uusia materiaaleja, jotka eivät vaadi laajaa asennusta. Esimerkiksi vaahdotettu polyeteeni, joka on 3-5 mm paksua ja joka on asetettu vedenpitäviksi, lisää mukavuutta (lämpöä). Se on myös asetettu raidoilla, joissa on päällekkäisyys ja mitoitusnauha.

Seuraava - uudelleen, tilaisuuden ja halun mukaan. Voit laminoida sen ja rauhoittua. Ja voit käyttää kuitulevyä, OSB: tä tai kosteutta kestävää vaneria. Kaikki tämä on "tapaus" tietenkin arkille niin, että arkin reunojen väliin jää sivuille 5, 10 mm aukkoja, joita täytämme tiivistysaineella tai mitään, mutta tiiviste on vielä parempi (etenkin OSB, jonka reunat imevät kosteutta ja turvota, koska murheellinen). Lopuksi linoleumi. Lämmennyt. Kaikki, weatherized pohjakerros on päättynyt.

Pohjakerroksen eristys korkeammilla kattoilla

Käytännössä kaikki on sama kuin edellä on kirjoitettu. Mutta jos kattokorkeus sallii, voit kaataa 5... 7 cm paksua betonipinnoitetta. Kuten tiedät, sinun täytyy kaataa ja painaa hiekan tai murskattujen kivien tai CBC: n tai seulonnan "pehmuste"... Pyyhkeen paksuus - 5... 10 cm - otetaan huomioon myös poistamalla huoneen korkeudesta.

Se on helpompaa ja luotettavampi kiinnittää "kakun" puulevy (OSB tai vaneri) betonilaastille (ks. Edellä). Nimettyjä materiaaleja kiinnitetään tapilla kynsillä suoraan vedenpitävyyden kautta, joka likaisella lattialla leviää levittämällä väriä välttämättä ja ainakin kahdella kerroksella. Nyt voimme kuitenkin sanoa, että lattia ei ole savi, vaan konkreettinen, ja voimme viitata artikkeliin Betonilattian lämmittäminen.

Pohjalevyn eriste

Kuten artikkelin alussa lupasi, puhun "melkein maaperäisen" kerroksen eristämisestä - pohjalevystä, joka sijaitsee suoraan planeetan pinnalle.

Kuitenkin, jos luet kaiken, joka on kirjoitettu yläpuolella maaperän lattian eristämisestä, niin et löydä itseltäsi mitään uutta.

Laattojen päälle rullasin pergamiinia - yhdessä kerroksessa. Miksi vain yhdessä? Koska lasialustalle asetin folion vaahtopolyeteeni (penofoli) 5 mm paksu. Sekä lasi ja penofoli on täynnä päällekkäisyyksiä. Lisäksi päällekkäisyyksien määrä on 30 cm (huoneen leveys on 2,7 m ja penofolin nauhan leveys 1,5 m). Ehkä ei ole tarvetta asfaltti siellä... mutta minä jotenkin pahoillani tällaisen kauniin materiaalin asettamisesta kuin penofoli pölyisessä betonissa :)

(Muuten haluan muistuttaa, että folioaineet sijoitetaan kalvoon huoneen suuntaan, sillä lattia on ylöspäin.)

Penofolin yläpuolella - OSB 6 mm paksu. Ja lopuksi lämmitetty linoleumi.

Tämä "kakku" riittää, ettei jäätyä talvella.

Joten toivon, että tämä riittää, jotta voit nyt lämmittää talon kerrosta.

Lattiat maahan. Ominaisuudet ja edut

FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat, miten lattiat likaantuu

Ribbon säätiö - yksi kodin yleisimmistä tyypeistä, mutta se ei ole ilman joitakin haittoja. Jos unohdat tehdä hengitysteiden nauhan perustan (tai laske väärin niiden poikkileikkaus), niin ajan mittaan tämä voi aiheuttaa ongelmia. Maanalaisten puutteiden riittämätön tuuletuksen takia puulattiat peittyvät sienellä, muotilla ja rotilla. Jalustan ylimäräinen kosteus johtaa myös ensimmäisen kerroksen betonilattien tuhoutumiseen.

Tämän välttämiseksi perinteiset hengityssuojaimet voidaan korvata suljetulla, tuuletetulla maan alla. Tätä selostetaan yksityiskohtaisesti artikkelissa. "Tarvitsetko ilmastointia kellarissa". Mutta on olemassa toinen vaihtoehto - luopua maan alla ja rakentaa lattialle kentällä nauha-pohjan perusteella, kuten FORUMHOUSE-asiantuntijat neuvoo.

Lattiat kentällä: mitä se on

Tämä malli on monoliittinen betonipohja (sementti). Tässä on laitteen lattia maanpinnalla: tasoitus kaadetaan kaistaleen reunan sisäpuolelle hyvin tiivistetyllä maaperällä, joka on täynnä säätösauman sivuja ja eristyskerros. Yhdessä betonipohjan kanssa voidaan asentaa lattialämmitysjärjestelmä. Tämä muotoilu kertyy lämpöä, joten se sopii erinomaisesti energiatehokkaaseen kotiin.

Seuraavat vaihtoehdot ovat lattiat maassa:

 1. Valmistetulla pohjalla (hyvin tiivistetty maaperä) kaadetaan lattialevy, joka on jäykästi liitetty nauhalevitykseen;
 2. Levy, joka ei ole liitetty nauhalevitykseen, niin kutsuttu "kelluva" tasoitus, kaadetaan valmistetulle pohjalle.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin näiden vaihtoehtojen etuja ja haittoja.

Mihail1974:

- Jos täytetään "kelluva" liitin, niin nauhan ja lattian muotoilu "on vapaa". Jos kutistuminen tapahtuu, maanpinnan lattiapinnoitteen rakentaminen "pelataan" perustuksesta riippumatta, rakenteessa ei ole halkeamia, koska ei stressiä. Tämä on plus. Mutta on myös miinus - rakentaminen "elää omaa elämäänsä", erillään kaikista muista rakenteista.

Jäykkä jäykkyysrakenne kaatamalla, pohja / tasoituskokoonpano toimii yhtenä yksikkönä. Sementti ei kutistu, koska on säätiöön. Mutta jos maaperä ei tiivisty tarpeeksi hyvin, voi jonkin ajan kuluttua häipyä, ja lasimaalaus "roikkuu" ilmassa. Raskaassa kuormituksessa, jos seinät, väliseinät ja alustat tukevat elementtejä, tämä voi johtaa pohjan pohjan muodonmuutokseen, halkeiluihin ja koko lattiarakenteen kantavuuteen maanpinnalla.

Kuinka tehdä lattia maahan

Molemmilla versoilla laastilla on sekä etuja että haittoja. Mikä laatu on betonilattiat suurimmassa osassa maaperästä, riippuu paljolti maan massan tiivistymisen laadusta ja siitä, kuinka hyvin muotoilu muuttuu.

Mihail1974:

- Kun kelluva solmio kaadetaan, "pohjaseinän / solmion" solmu on todella irrotettava, muuten nauha- kehyksen rakenne voi puristua. eli nauhakehikon sisäpuolen lattian on liikuttava suhteellisen vapaasti, muuten kelluvan solmun koko merkitys menetetään.

Yleinen virhe on sitoa kaikki solmut niin tiukasti kuin mahdollista. Tämän seurauksena rakenteissa on lisääntynyt kuormitus. Floating estimaatti, elementit "lattia" ja "säätiö" toimivat toisistaan ​​riippumatta.

Lattia maahan: laite. Perusperiaatteet

Tärkeä sääntö: hyvin valmisteltu tukikohta on avain koko rakenteen pitkäkestoiseen elämään. Täytemateriaali (paras lattian täyttö maanpinnalla on hiekkaa) on vuotanut vedellä ja varovasti täytettävä 10-15 cm kerroksilla. Jotta tukia kunnolla voidaan vahvistaa, täytetään murskattua kiveä (sora on asetettava lattian alle).

Rikkomisen täyttämisen takia, kun tuholaite tunkeutuu siihen, paikallinen törmäys tapahtuu, mikä johtaa alhaisimpien maakerrosten syvään konsolidointiin. Oikean menetelmän hiekkapuhallus on rakentaa huomiota.

kam711:

- Kaikissa värähtelevien levyjen ohjeissa kirjoitetaan, että levy on hiekka 20-30 cm: n syvyyteen, mutta kuinka hyvin tämä kerros tiivistetään, epäilen, että se riittää. Siksi olen sitä mieltä, että jälleenvakuuttamisessa on parempi hiertää noin 10 cm kerroksittain.

 • Levitä hiekkakerros 10-15 cm;
 • Kuljemme hiekan läpi kuivalla levyllä;
 • Jätämme hiekkaa vedellä letkusta. Tätä ei tarvitse tehdä vesivirralla, jotta se ei murtaisi kerrosta, vaan suutinruiskun läpi;
 • Siirrämme kostutetulle hiekalle värähtelevää levyä kahdesti muuttamalla liikkeen orientaatiota;
 • Jätämme hiekan uudelleen vedellä;
 • Siirrämme kostutetulle hiekalle tärisevän levyn 2-3 kertaa muutoksen suuntaan.

Mitä vedeneristys laittaa lattialle maahan

Pohjan huolellisen valmistelun jälkeen jatkamme vesihöyrysulun asennusta, joka suojaa lattiarakennetta kosteudelta. Usein kysytään, onko jalkojen perustamista tarpeen tehdä ennen tämän kerroksen asettamista. Loppujen lopuksi rakennettu tai liimautunut vedeneristys on vältettävä vahingoittumisen välttämiseksi tasaiselle jäykälle alustalle.

Sivustosi komentajan jäsen lempinimellä al185:

- Tee pohja vedenpitävän kerroksen asettamiseksi, kun pohjaveden paine on tarpeen. Tämä pätee myös kellareihin. Yksinkertainen lattioiden lattian versio ei vaadi muuta kuin yksinkertaista muovikalvoa.

Valmistetulle substraatille asetetaan 150 mikronin kalvo, jonka päällekkäisyydet ovat 15-20 cm ja saumojen pakollinen liimaus. Vakuutuskalvolle voidaan sijoittaa 2 kerrosta.

Lämmittimenä voi käyttää polystyreenivaahtoa PSB-25 (vaahtoa) tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On suositeltavaa muodostaa eristyskerros, jonka paksuus on vähintään 100 mm.

Seuraava vaihe: eristeen päällä kaadetaan 50 mm: n paksu kytkin. Levyn vahvistaminen suoritetaan metalliverkolla, jonka silmäkoko on 100 x 100 ja palkin halkaisija 3-4 mm.

On myös tarpeen lämmetä asianmukaisesti pohja, sokea alue ja siirtää vettä pohjasta.

Hyödyt ja haitat

Tämän suunnitelman etuja ovat:

 • mahdolli- suus mahdolli- sesta maaperätyypistä;
 • koska säätiö on hyvin eristetty, se on vastustuskykyinen pakkasenkestävillä voimilla;
 • pienempi verrattuna tavalliseen pohjalevyyn, betonin kulutus;
 • laite, joka on "tehty ja unohdettu" -periaate;
 • ei vaadi teknistä viestintää;
 • Samanaikaisesti kaadettu lattia on kattopintainen kerros lattian ensimmäisessä kerroksessa, joka on valmistettu laattojen, parkettien ja muiden lattianpäällysteiden valmistamiseksi;
 • Yksinkertaiset lattiat maan päällä eliminoivat tarpeen tuulettaa maanalaista tilaa.

Tärkeimpiä haittoja ovat:

 • korkean pohjan rakentamisen aikana sinun on täytettävä nauhan säätiön sinusit suurella maaperällä, mikä lisää työn kustannuksia ja rakentamisen arvioita.

kana-A:

- Olen käyttänyt lattiat maan päällä 7 vuoden ajan, eikä niitä myydä missään muussa mallissa. Kiitos heille talossa positiivinen lämpötila säilyy koko talven ajan. On tärkeää vain lämmittää pohja ja sokea alue.

FORUMHOUSE -sivustolla voit oppia tekemään lattian kunnolla paikan päällä, voit lukea tämän mallin omistajien arvosteluja. Et voi laskea, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan lattialle maan päällä ja onko korkealla pohjaveden avulla lattia maata - meidän koko UK-FAQ auttaa sinua. Tutustu kuvatietokantaan suomalaisen teknologian luurankorun rakentamisesta. Ja videokertomuksessamme paljastuu laitteen kaikki mustan kaistaleetelman vivahteet.

Miten lämmittää maapallon omilla käsillä

Lattialämmityksen lämmittäminen yksityisessä talossa tai autotallissa voidaan tehdä laajennettujen polystyreeni-levyjen avulla. Työ vähentää lämmön menetystä asuinrakennuksessa tai kylvyssä, lämmittää lattia ja huoneen mikroilmasto mukavaksi. Lopussa aineiston video aiheesta aiheesta - kuin lämmittää talon kerros talossa. Mutta ensin analysoitamme, mikä on tarpeen talon eristämiseksi puutalossa, millaisia ​​eristysmateriaaleja voidaan käyttää työssä.

Valokuva. Yksityisen talon lian lattiamallien lämmitys

Mineraalivilla ei sovellu maaperän lämpöeristykseen, sillä basalttitekniikka voi absorboida kosteutta. Analysoimme tässä artikkelissa, miten eristää maaperä lattia polystyreenivaahdolla ja laajennetulla savella itsestämme. Seuraavat menetelmät soveltuvat kaikkiin tiloihin - autotallit, kylpyammeet ja yksityiset talot. Ensimmäisessä kerroksessa oleva lattia voidaan sitten betonoitua, lämpimän kerroksen voi asentaa sementtipohjaan tai puulattiat voidaan tehdä.

Onko talon sementtiä lämmitettävä talossa

Järjestelmään. Lämpöhäviö yksityisessä talossa rakentamisen kautta

Kaikki rakennukset edellyttävät kaikkien elementtien korkealaatuista suojausta lämmön menetykseltä talvikauden talvikauden lämmittämiseksi. Vähentää maan talon lämmittämisen kustannuksia ei toimi, ellei ole toteutettu lattian lattian eristämistä talon kellarissa. Kaikissa rakennuksissa voidaan käyttää kaikkia tapoja eristää lattian lattia oikealla tavalla, mikä tärkeintä on noudattaa kaikkia työmääräyksiä - vedenpitävyys.

Kun maaperä on upotettu pohjan sisäpuolelle, se on painettava alas ja suojattava talon kosteudelta maaperältä ja sen päälle vedeneristys. Käännökset asennetaan kellariin, jos lattia on puu tai sementtilaasti kaadetaan, jos lattia on betoni. Joka tapauksessa vaahtopolystyreenilevyt aluksi asetetaan maahan ja kellari lämmitetään vaahtomuovilla lämmön menetyksen vähentämiseksi talossa tai kylvyssä.

Miten eristää keramiikka kylpyyn, autotalli

Ensin sinun on eristettävä autotallin nauha-pohja ulkopuolelta ekstrudoitujen polystyreeni-vaahtolevyjen avulla, jotka eivät pelkää kosteutta. Seuraavaksi sinun täytyy kaataa pohja rakennuksen sisälle maaperän avulla ja asettaa vedenpitävyys. Autossa tai kylvyssä olevaan maahan asennetaan vaahtopolystyreenilevyjä ja levyjen väliset saumat vaahdotetaan. Ihanteellisesti levyt on sijoitettava kahteen kerrokseen siten, että toinen rivi päällekkäin ensimmäisellä rivillä olevien saumojen kanssa.

Betonisen sokean alueen vaahtoa lämmittämällä omia käsiään

Betonilattialle ennen eristyseristystä kaada hiekkalaatikko autotalliin. Monet ihmiset kysyvät, onko mahdollista käyttää penoplex lattiaeristykseen betonipinnoitteella. Suulakepuristetulla polystyreenillä on suuri lujuus, joten sitä käytetään myös laskeutettaessa pohjoisia leveyksiä. Jos taloa rakennetaan talvimaahan, käytetään pohjalla UWB: tä, joka lämmitetään myös.

Lian lattian lämmittäminen kylvyssä yhdistetään usein veden tai sähkölämmöneristyneiden lattioiden asentamiseen. Lämpöhäviön vähentämisen lisäksi tämä tapahtuma tekee lattiasta lämpimän. Betonin levitys ennen kaatamista on vahvistettava muurausverkolla, jotta rakenne kovettuisi. Kiillotuksen jälkeen kiinteä lattia asennetaan lattialle ja lopullinen tasoitus kaadetaan. Betonin vedeneristyskyvyn ansiosta voit käyttää läpäisevää vedenpitävää läpivientiä.

Lämmittimien ja tiilien lämmönjohtavuustaulukko

Kuinka eristää keramiikka yksityisessä talossa?

Työ talossa ei eroa lattian lattian eristämisestä kylpyvaahdossa. Kuten minkä tahansa muun rakennuksen eristyksessä yksityisessä talossa, ensimmäinen tehtävä on laskea eristeen paksuus ja laskea tarvittava määrä levy- tai irtoeristystä. Levyjä, jotka on valmistettu polystyreenistä, valmistetaan eri paksuusmäärinä, joten voit valita vaahdotusaineen vaaditun paksuuden likaisen lattian eristykseen.

Miten lämmittää pohjakerroksen penoplex

Valokuva. Lattialämmityksen lämmittäminen polyfoamilla kylvyssä

Talon pohjakerroksen eristyksen järjestelmä on harkittava huolellisesti rakennuksen suunnittelussa. Betonin betonikerroksen pohjakerroksessa tai maatilan pohjakerroksessa ei ole yhtä kallista kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Ensinnäkin sinun ei tarvitse ostaa lattialaudat puulattian laitteeseen. Betonilattia näyttää tasaiselta, ja jos lämmin kerros on asetettu, sinun ei tarvitse ostaa lämmityspattereita.

Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa (Technoplex tai Penoplex) käytetään usein lämmittämään likaa itsenäisesti sen korkean mekaanisen lujuuden ja alhaisen höyryläpäisevyyden vuoksi. Levyjen asettaminen rikki maahan ei ole erityisen vaikeaa. Lautaset on pinottu mahdollisimman lähelle toisiaan kahdessa rivissä. Betonipinnoite kaadetaan penoplexin päälle, ja laminaatti voidaan asettaa päällystysnauhaksi.

Miten eristää maaperän lattia laajennetulla savella

Valokuva. Pohjakerroksen lämmitys talon laajennetulla savi

Laajennettu savi on luonnollinen, ympäristöystävällinen materiaali, joka valmistetaan korkeassa lämpötilassa vaahdottamalla savea. Laajennettu savi on irto-eriste, joka on erinomainen erilaisten vaakapintojen lämpöeristykseen. Talon kellarikerroksen likaisen lattian polttamiseksi on tärkeää tehdä maaperän korkealaatuinen vedeneristys, koska sardeldi absorboi kosteutta hyvin. Päälle levitetty savi kaatunut betonipinnoite.

Jos puulattia on suunniteltu ensimmäisessä kerroksessa, on tarpeen asettaa lokit palkista tai lokista. Asennettaessa sinun on asetettava lokit tasolle, jotta sinun ei tarvitse tasata lattiaa enää. Katso videon lopussa artikkelista yksityiskohtaiset ohjeet työlle. Myös talon seinät ja kellarikerros on lämmitettävä niin, että rakennuksen rakenteet eivät jäätyvät. Eristys tulee asettaa pystysuorille pinnoille vaahtomuovista.

Luonnollinen, ympäristöystävällinen ja edullinen savi lattia

Puhuessaan maapallokentästä tai maapallokentästä voit edustaa keskiaikaa, harmaa ja likaista pintaa jalkojen alla ja pesemäsi ihmisiä talossa. Kuitenkin keramiikka voi olla varsin siisti. Oikealla tavalla tällainen lattia voidaan tehdä erittäin tyylikkääksi, kestävaksi, edulliseksi ja ympäristöystävälliseksi. Tekniikat savi-kerrosten tekemiseksi vaihtelevat, mutta perusajatus ja ainesosat jäävät enimmäkseen samalle. Keramiikkaa (tai savilattiaa) kaadetaan tai puristetaan savesta, hiekasta, oljesta ja joskus muistoista ja muista lisäaineista, ja saat mukavan sileän pinnan, joka kestää kulumista.

Savi lattia ja sen hyveet

Savi on luonnollinen, edullinen ja helppokäyttöinen rakennusmateriaali, joka ei vaadi vaarallisia kemikaaleja (esimerkiksi liimoja, lakkoja tai liuottimia). Savi lattiat ovat antiseptiset ja antistaattiset ominaisuudet, ne säilyttävät optimaalisen kosteustasapainon, neutraloivat hajuja ja ovat erinomainen kyky säilyttää lämpö. Päivällä, auringon ansiosta lattia voi lämmetä ja sitten yöllä vähitellen luovuttaa kertynyt lämpö. Koska savi on hyvä lämmönjohdin, tällainen lattia sopii hyvin lattialämmityksen järjestämiseksi. Lattian pinta ei vaadi erityistä huoltoa ja tarvittaessa korjataan helposti. Lisäksi erilaisten viimeistelymenetelmien ansiosta savi lattiat voivat olla keskeinen sisustuselementti.

Miten savi lattia on tehty

Materiaalit, joita yleensä tarvitaan lattian valmistukseen:
sora, savi, hiekka, olki, vesi, pellavaöljy, tärpätti, mehiläisvaha.

1. Lattian perustaminen

On syytä muistaa, että lattian asentaminen kosteaan ilmastoon vedenpoiston parantamiseksi on ensin asetettava kerros soran (esimerkiksi voit tehdä kerroksen noin 30 cm). Kylmää ilmastoa tarvitseville alueille voi olla tarpeen lisätä lämpöeristys, esimerkiksi 10-15 cm: n perliittiä (kevyt mineraali, jolla on alhainen lämmönjohtavuus), mineraalivilla (käytä mineraalivillaa ilman formaldehydiä) tai muuta sopivaa ympäristöystävällistä eristystä. Jos radonin vapautus on mahdollinen, tarvitaan myös muoviestettä. On myös pidettävä mielessä, että kun lattia on kostealla ilmastoalueella, on parempi tehdä työtä kuivana aikana.

2. Lattialohko

Perustuu 5-7 cm: n aluslattian pohjalle. Tämä kerros antaa lämpenemisen ja tasoittaa lattian pohjan. Yleensä seospallon seos koostuu 70% hiekasta, 30% savesta, suuresta määrästä leikattua olkea vetolujuuteen. Lattiapinta voidaan hieman tiivistää värähtelevällä levyllä.

3. Viimeistely lattia

Kerroksen paksuus on 2,5 cm. Viimeistelyalustan seos on valmistettu samasta hiekka- ja saviosuudesta, mutta seoksena on lyhyempi olki. Komponenttien laatu on erilainen kaikkialla ja oikea yhdistelmä, sinun täytyy kokeilla pienellä alueella (esimerkiksi 1 m 2). Seoksen tulee olla riittävän tiheä eikä kuivua kuivumisen jälkeen, sen tulisi olla tarpeeksi olkea niin, että kuivumisen jälkeen ei muodostu halkeamia. Levitä seos laastilla 1,5 - 2 cm: n kerroksella. Materiaalin on poistuttava puhtaalta ja helposti samalla, kun se pysyy luonnosvedessä. Jos seos tarttuu, niin joko liikaa savea tai liian vähän kosteutta; jos se ei tartu lastalle, sitten liian paljon kosteutta tai riittämätöntä savea. Tätä kerrosta käytetään, kun luonnoskerros kuivuu (se voi kestää useita päiviä riippuen ilmastosta). Viimeistelyalustalle on välttämätöntä puhdistaa hiekkaa ja savea, jotta vältyttäisiin tarpeettomilta paloilta. Viimeistelyalustan muodostamiseksi seosta levitetään noin kolme kertaa. Aina kun on odotettava, että edellinen kerros kuivuu. Tämä kerros on huolellisesti tasoitettava.

4. kerros impregnointi

Kun lattia on täysin kuiva, se voidaan peittää impregnoimalla. Tyypillisesti lattiaa kyllästetään lämmitetyllä pellavansiemenöljyllä, se suojaa lattiaa kulumiselta ja saadaan tasainen ja kova pinta.

Toinen ainesosa kyllästämiseen ja öljyn tunkeutumisen parantamiseen lattiaan on luonnollinen tärpätti (tavallisia mineraali- liuottimia voidaan käyttää, mutta luonnollinen tärpätti on ympäristöystävällisempi ratkaisu). Tärpätin luonnollinen tuote ei anna sitä täysin turvalliseksi. Työskentelyn kanssa tarvitaan riittävä ilmanvaihto ja ihon suojaus.

Lattiapintaan 30 m 2 saatat tarvita 8 litraa pellavaöljyä. Impregnointi suoritetaan useita kertoja, ja impregnoinnin koostumus vaihtelee 100% pellavaöljystä 100% tärpättiin. Jokainen myöhempi kyllästyskerros levitetään sen jälkeen, kun edellinen kerros imeytyy.
Impregnointi voi olla sellainen koostumus:

 • 1. kerros - 100% pellavaöljyä;
 • Toinen kerros - 80% pellavaöljyä, 20% tärpättiä;
 • Kolmas kerros - 60% pellavaöljyä, 40% tärpättiä;
 • 4. kerros - 40% pellavaöljyä, 60% tärpättiä;
 • 5. kerros - 20% pellavaöljyä, 80% tärpättiä;
 • 6. kerros - 100% tärpätti;

Jotta lattia olisi miellyttävämpi ja sileämpi, sen pinta voidaan leikata mehiläisvahalla. Tätä varten vahaa on kuumennettava ja levitettävä 1-3 ohutkerroksessa, mutta tämä ei ole pakollinen menettely.

Korjaus ja huolto

Ajan myötä todennäköisimmin lattiat uudelleen impregnoidaan. Tätä varten lattiat on puhdistettava pölystä ja liasta, huuhtelemalla ne vedellä. Sitten ne tarvitsevat hiukan hiontaa huokosten avaamiseksi. Älä käsittele liikaa, jos et halua muuttaa merkittävästi pinnan laatua. Sitten lattiat voidaan käsitellä öljyllä. Pienien halkeamien poistamiseksi ne voidaan hankauttaa kovalla vahalla ja liottaa öljyyn.

Lattia levitetään maahan

Jotkut saattavat sanoa, että betonipinta ei ole erityisen luotettava ja pysyy aina kylmässä. Ja sen eduille voidaan mainita, ehkä tehokkuus, ympäristön puhtaus ja palonkestävyys. Joten se oli ennen, mutta nykyaikaisten materiaalien ja edistyksellisen tekniikan ansiosta levyn käyttöikä ja luotettavuus ovat paljon korkeammat, ja lämpöeristimet tarjoavat mukavan pintalämpötilan.

Lattia levitetään maahan

Ei ole aina järkevää ratkaisua, jos betonipinnoite on järjestetty maahan. On olemassa tiettyjä rajoituksia, jotka on otettava huomioon:

 • ei kellarissa tai kellarissa;
 • pohjaveden sijoittaminen vähintään 4-5 metrin syvyyteen;
 • lämmön läsnäolo talossa, koska maaperän jäädyttäminen voi johtaa levyn epämuodostumiseen johtuen korkeammasta kuormituksesta säätöön.

Kun olet päättänyt luoda betonilattian likaantuessa, on varmistettava, ettei tulva uhkaa taloa. Levitys on mahdollista aloittaa vasta seinien ja rakennuksen katon jälkeen.

Betonikerros maanpinnalla, kerrokset

Pohjaveden koostumus maahan

Betonipäällyste maapallon pohjalla koostuu useista kerroksista, joista jokaisella on tärkeä tehtävä. Kerroksia luodaan eri materiaaleista, yleensä "piirakka" sisältää seuraavat osat:

 • hiekkakerros;
 • murskattu kivi tai sora;
 • vedenpitävä materiaali;
 • karkea betonilattia;
 • höyry- ja lämmöneristyskerros;
 • reilua betonilattiaa.

Viimeistelylattian rooli voi olla mikä tahansa kaupallisesti saatavissa oleva materiaali, joka vastaa sisustuksen tyylistä suuntausta ja sopii parhaiten asuntosuunnitteluun.

Pohjakerroksen muotoilu

Pohjakerroksen muotoilu

Missään tapauksessa sinun ei pitäisi aloittaa betonin kaatamista suoraan maahan, koska "kakun" kaksi ensimmäistä kerrosta estävät kosteuden tunkeutumisen maaperästä lattiapäällykseen, mikä voi tapahtua kapillaarisella tavalla. Betonipinnoitteen luominen - prosessi ei ole helpoin ja nopein. Suurin vaikeus on siinä, että työ tapahtuu useassa vaiheessa. Haltur ei ole sen arvoinen, koska sen pitäisi muodostaa korkealaatuinen pinnoite, joka ei ole altis pölyn muodostumiselle, hermeettiselle ja kuormitukselle.

Rakenteen kerrostuminen on avain laastin pitkäkestoiseen käyttöikään ja sen kulumiskestävyyteen. Nykyaikainen tekniikka betoniteräksen muodostamiseksi voidaan jakaa kahteen päävaiheeseen: valmistelevaan työhön ja konkreettisen päällysteen varsinaiseen järjestelyyn. Kukin näistä vaiheista koostuu useista osista.

Video - Lattia levitetään maahan

Valmistelu betonipinnoitteen järjestelylle kentällä

Teemme lattiat itse

Valmistelutyöt ovat pakollinen vaihe, jossa luodaan betonilattia, ne, jotka miehittävät leijonanosan ajankohdasta laskeutumisen järjestämisessä. Mutta on mahdotonta tehdä ilman niitä, ellei tietenkään haluat saada heikkolaatuista tulosta.

Suodatinkerros

Ensimmäinen vaihe on maaperän ja suodatinkerroksen valmistus.

Ensinnäkin on välttämätöntä sitoa maata pohjalla, mikä auttaa estämään sen sakkautumisen ja näin ollen mahdollisen halkeilun levittämisen. Betonialustat pitkin maata järjestetään usein yhdessä nauhalevyn kanssa, jonka syvyys on vähintään 1-1,5 metriä, sisältä täynnä hiekkaa.

Mutta tätä lähestymistapaa ei voida hyväksyä, jos talo on savi-juoniin. Loppujen lopuksi savi säilyttää kosteuden, ja sen vuoksi, että hiekka on pohjassa, pysyvät vesimuodot ja todellinen "lampi" ilmestyy rakennuksen alle. Siksi kuivatusjärjestely on välttämätöntä savialueilla.

Kuvassa näkyy kaivauksen prosessi kaistaleen pohjassa

Optimaalisin tapaus tässä tapauksessa on seuraava menettely:

 • louhittu savi valmistetaan sen alaosasta;
 • talon sisäinen eristys ja säätiön ulkoeriste suoritetaan. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on tasoittaa maaperän kallistumista myös ilman lämmitystä rakennuksessa;
 • sora kaadetaan valmistettuun maahan ja tiivistetään sitten perusteellisesti. Tampingin laatu tässä tapauksessa on erittäin tärkeä, koska kyseessä on aukkojen muodostumisen estäminen. Se suoritetaan käyttämällä erityisiä paineistusmekanismeja;
 • hiekkaa kaadetaan soraa varten, joka myös huolellisesti särkyy ja tasoittaa.

Suodatinkerroksen paksuus riippuu maaperän ominaisuuksista, yleensä hiekasta ja sora-alustasta, joiden paksuus on enintään 15-20 cm.

Sand-vuodevaatteet

Sand täyttömomentti

Vedeneristyskerros ja luonnonkivet

Jälkeen täyttö perustaa, voit edetä järjestely vedeneristys tulevaisuuden tasoittaa. Suosituimpia materiaaleja tähän tarkoitukseen ovat polyvinyylikloridi ja bitumipolymeerikalvot. Jos talon kosteustaso on normaalilla alueella, niin voit tehdä tavanomaisella 250 mikronin paksuisella polyeteenikalvolla, joka sopii kahteen kerrokseen.

Vedeneristysmateriaalin reunojen tulee olla hieman korkeammat kuin betonipinnoitteiden viimeistelyn odotettu taso. Erityistä huomiota on kiinnitettävä vedeneristysasennuksiin kulmissa, koska kosteus tunkeutuu useimmin. Jos materiaali ei täysin peitä huoneen kehää, sen elementit ovat päällekkäin ja kiinnitetyt nauhalla.

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Parasta materiaalia rouhintavaa'olle on "vähärasvaista" betonia, johon lisätään murskattua kiveä. Tuloksena oleva pinta ei saa olla täysin tasainen, eikä sille ole suuria vaatimuksia. Se on melko tarpeeksi, jos sillä ei ole korkeuseroja korkeintaan 4 mm. Lisäksi sen paksuuden tulisi olla noin 4 cm.

Lämmöneristyskerros

Betonimateriaalin lämmitys on tärkeä vaihe, joten lämmöneristysmateriaalin valintaan kiinnitetään paljon huomiota. Hänellä on oltava sellaiset ominaisuudet kuin:

 • korkea lujuus;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • tulenkestävyyden;
 • helppokäyttöisyys.

Useimmiten suositellaan vaahtoa, polystyreenivaahtoa tai mineraalivillakerrosta. Materiaalin tarvittava paksuus määräytyy talon sijainnin mukaan. Esimerkiksi Keski-Venäjällä levyt voidaan käyttää lämpöeristykseen, jonka paksuus on 10 cm, vähemmän lämpöillä alueilla - jopa 20 cm.

Asennetun eristemateriaalin on peitettävä yläpää polyeteenikalvolla, joka palvelee kahta tarkoitusta kerralla: estää betoniliuoksen tunkeutumisen eristeen elementtien väliseen tilaan ja antaa höyryeristeen.

Betonipinnoitteiden asennuspaikat kentällä

Valmistustyö päättyy eristyskerroksen muodostamisen jälkeen. On kuitenkin mahdotonta aloittaa välittömästi betonin kaatamista - on välttämätöntä huolehtia tulevan rakenteen lujuudesta ja luotettavuudesta.

Vahvistustaso

Vahvistustangon prosessi

Seuraavassa vaiheessa on vahvistuksen asennus, joka antaa betonipinnoitteelle lisävoimaa ja kestävyyttä. Perinteisesti käytetään tieverkkoa, jonka halkaisija on 5-6 mm. Solujen mitat ovat 100 * 100 mm tai 150 * 150 mm. Tällainen vahvistus estää säröjen syntymisen rasvakudoksessa kutistumisen aikana.

On parasta sijoittaa vahvikekerros muutama senttimetri eristysmateriaalin yläpuolelle, koska se on betonirakenteen sisällä. Jos lattian käyttökuormitus on erittäin korkea, vahvistuskoteloa käytetään vahvistamaan niitä.

Kuva on selvästi näkyvä vedeneristysverkko

Muottien luominen

Ennen viimeistellyn betonilaastarin rakentamista asennetaan ohjaimet ja muotti. Tämän tekniikan ansiosta voit tasoittaa tiettyä tasoa tarkemmin. Käytettävissä oleva alue on jaettu ekvivalentteihin segmentteihin, joiden leveys on enintään 2 m. Tämän jälkeen ohjaimet asennetaan, niiden korkeuden on vastattava lasin haluttua tasoa. Oppaat kiinnitetään sementtilaastilla, jossa savi ja hiekka otetaan käyttöön.

Sitten muotti asetetaan ohjaimien väliseen tilaan ja jakamalla pohja suorakaiteen muotoisiksi osiksi, jotka tällöin täytetään sementtilaastilla. Oppaat ja muotit näytetään halutulla tasolla ja ne ovat linjassa horisontin kanssa, mikä takaa tulevan kattavuuden tasaisuuden. Kaatumisen jälkeen ne poistetaan betonista, mikä on melko vaikeaa tehdä ja näin yksinkertaistaa tätä prosessia, ne päällystetään erikoisöljyllä.

Tasoitus täyteaine

Monoliittisen pinnan saamiseksi lasin valu suoritetaan useissa läpikulkureissa:

 • Työ alkaa oven vastakkaisella puolella sijaitsevasta kulmasta. Täyttämällä useita suorakulmioita, liuos levitetään terällä terän avulla;
 • sitten tulee linjausluonnoksen ajankohta, jota säännös toteuttaa itselleen, kun ylimääräinen betoni poistetaan;
 • muotti ja ohjaimet poistetaan käsitellyillä alueilla ja syntyvät tyhjät tilat täytetään sementtiseoksella.

Tasoitusprosessi tuore betoni

Tätä menettelyä ylläpidetään, kunnes koko lattia-alue täyttyy. Betonipinnan tiivistämiseksi voit käyttää erityistä tärytintä, joka nopeuttaa prosessia ja poistaa kaikki aukot. Kun tasoitus on täysin valmis ja tasoitettu, se pidetään kalvon alla 3-4 viikon ajan ja kostutetaan säännöllisesti. Valmis monoliittipinta voidaan kaataa tasoittava betoni M-100 ja edellä.

Betonikerroksen kaataminen ja tasoittaminen

Joitakin vinkkejä ammattilaisista

Luodaan lattiamatto maanpinnalla - tehtävä, joka on jopa kodin käsityöläisten tehtävä. Prosessin moderni teknologia on mahdollisimman helppoa, tärkeintä on tarkkailla työn vaiheita, tehdä kaikkea laadullisesti ja kuunnella asiantuntijoiden neuvoja:

 • tie taso asetetaan nykyisten tai suunniteltujen oviaukkojen perusteella. Tasomerkit on piirrettävä perän koko kehän ympäri. Joustavat johdot helpottavat suuntaamista;
 • jos valmistelustyöhön liittyy savikerros, sen pitäisi kostuttaa ja puristaa sitten - tällainen este tulee käytännössä mahdotonta pohjavedelle;
 • maaperän pohjaan perustuva betonipinta on monikerroksinen "kakku", joista jokainen kerros on tarkastettava huolellisesti vaakasuorassa;
 • betonilattian lämpöeristysominaisuuksia voidaan parantaa laajennetun savi-, korkki- tai vanerikerroksen avulla;
 • pinnan paksuuden tulisi olla noin 8 cm ja lämpöä eristävän kerroksen tulisi olla vähintään 10 cm;
 • kun luodaan betonilattian lujitusholkki, joka kestää vakavia kuormituksia, on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 8 mm tankoja;
 • betonipinta on altis halkeilulle, jotta vältetään tämä vaiva lattialle luodaan laajennusliitokset. Leikkaamisen jälkeen ne ovat välttämättä sinetöityjä;
 • Pölyn läsnäolon estämiseksi käytetään erityisiä impregnointeja, joita sovelletaan viimeistään 7 tunnin kuluttua betonikerroksen tiivistämisestä.

Konstruktin valmistuksessa on erittäin tärkeää käyttää laadukkaita materiaaleja, erityisesti "täyttö" eli eristys ja vedenpitävyys. Jos ne epäonnistuvat, koko rakenne menettää vahvuutensa ja ei kestää kauan. Sinun ei pitäisi säästää materiaaleja tasoitukseen, muuten se joutuu käyttämään paljon enemmän rahaa korjauksiin.

Korkealaatuisten materiaalien pätevän työn toteuttamisen tuloksena syntyy luotettava ja kestävä betonilattia. Se ei ainoastaan ​​kestä suuria käyttökuormia, vaan myös ihanteellinen perusta minkä tahansa viimeistelypinnoitteen käyttämiseksi markkinoilla tänään.

Lattiat, joissa on asianmukaisesti asennettu betonipinta, kestävät yli vuoden tai jopa vuosikymmenien ajan. Teknisen sekvenssin huomioiminen ja sen kaikkien vaiheiden huomioon ottaminen, amatööri, jolla on hyvin vaatimaton osaaminen ja jolla on vähäinen osaaminen korjausprosessista, selviytyy lasin luomisesta.