Mikä kerros on parempi tehdä kennelissä?

Jokainen omistaja, joka haluaa kananpoikia, ajattelee, miten järjestää kana- kooppi näiden lintujen mukavaan asumiseen, koska koteihin liittyvät olosuhteet vaikuttavat kanojen tuottavuuteen. Ja ensimmäinen asia on linnut kana-talossa. Jos olet valmis tekemään sen itse, niin täältä lukee tarvittavat tiedot siitä, mitä lattiaa pitäisi olla, mitä materiaaleja suositellaan käytettäväksi ja niin edelleen.

Vangitsemisen edellytykset vaikuttavat kanojen tuottavuuteen

perusta

Tärkeä elementti lattian kunnolliselle sijoittamiselle on hyvä perusta. Sen on oltava korkealaatuista ja kykenee suojelemaan kanoja (loppujen lopuksi saalistavat eläimet tarttuvat jatkuvasti näiden lintujen elämään) ja mikä on tärkeätä on kestävä, mikä auttaa rakennustasi kestämään useita vuosia. Kananviljelijän kaataminen omilla käsillä on yksinkertainen, useimmiten se käyttää betonia. Mutta jos materiaali ei ole käsillä, se korvataan rautalevyillä. Seuraavaksi selitämme, miten tämä tehdään.

Mikä olisi lattia?

Sukupuoli on elementti, joka suojaa kanoja petoeläimiltä ja huonoista sääolosuhteista. Lattia vaikuttaa talon lämpötilaan ja huoneen hygieniaolosuhteisiin, joten sen asianmukainen laite parantaa kanojen tilannetta ja auttaa talon lämpenemisen talvella pakkasen aikana tai pitää lämpimänä kesällä.

"Mikä olisi lattia?" - Kysymystä kysytään usein ihmisiltä, ​​jotka rakastavat itse kananlihaa. Vastaamme kysymykseen: lattian ihanteellinen asento talossa on hieman kallistunut, mieluiten tyhjennysjärjestelmällä. Tämä auttaa tulevaisuudessa nopeasti kerääntyneen lian poistamiseksi roskasta. Lattian asettamista varten on parempi ottaa puulevyjä, ja koska lattian on oltava vahva, käytä puupölkkejä pohjana.

On tärkeätä paitsi käyttää oikeaa asennusmenetelmää, mutta myös löytää hyviä materiaaleja, jotta laadukkaat ja lämpimät kerrokset voidaan tehdä kanahuoneessa. Lattiat ovat kolme päävaihtoehtoa: savi, betoni, puu. Mutta niiden välillä on paljon eroja, kun ne alkavat maksaa ja loppua materiaalien kustannuksella (jos teet itse). Millaista sukupuolta on parempi, mitkä ovat kunkin vaihtoehdon haitat ja ansioituminen - kaikki tämä, mitä pidämme seuraavana

Savi lattia voi olla lian louhinta

Pohjakerroslaite

Keramiikka on yksinkertainen ja taloudellinen vaihtoehto, jota tavallisesti viljelijät käyttävät. Mutta tällaisen lattian laite ei anna pitkää aikaa säilyttää lämpötila talvella kylmänä. Suojelun keinona tämä vaihtoehto on myös huonompi kuin kaksi muuta, sillä tuhoeläinten saalistajat pääsevät helposti kanaalaan maaperän läpi.

Lisäksi huoneen puhtaus ei ole pitkäaikainen: maa sekoittuu veden, kananpoikien, ruoan kanssa ja muodostaa likaa. Savi lattia voi olla loistava lika lattia. Tämä vaihtoehto on halvin kustannuksin.

Betonilaatta

Betonilattia on yleisimmin käytetty menetelmä, koska se ei vaadi erityisiä taitoja rakentaa sitä itse. Tämän vaihtoehdon etu on hyvä suoja, koska betoni ei salli petoeläinten pääsyn sisälle.

Betonilattia, eristetty laajennetulla savella

Mutta betonilattia on hyvin kylmä, joten sen laite vaatii eristystä lämpötilan ylläpitämiseksi. Mikä olisi roskasäiliö? Useimmin käytetään tätä synteettistä ja luonnonmateriaalia. Jos et ole varma, mikä lattia on paras tehdä, lue vielä kerran betonin kaatumisen edut:

 • kun se altistuu betonille hapon ja veden kanssa;
 • aine ei voi polttaa;
 • hyvää suojaa saalistavia eläimiä ja erilaisia ​​tuholaisia ​​vastaan;
 • itse betonin kestävyys (vaikka täytät omalla kädellä, niin jos se on oikein tehty, betonilattia voi palvella sinua jopa 20 vuoteen, mikä on paljon enemmän kuin mikä tahansa muu ehdotettu materiaali).

Puulattiat

Mikä kerros voisi olla paras vaihtoehto kana-koorille? Se on puinen. Koska puu pysyy lämpimänä, siksi puinen kerros ei ole tarpeen. Tämä materiaali on ympäristöystävällistä, ja lattialaite on niin yksinkertainen kuin tehdä se itse.

Mutta tällä vaihtoehdolla on myös haittoja. Puulattiat vaativat huolellista henkilökohtaista hoitoa, koska ne usein joutuvat hajoamisprosesseihin, erilaisiin sieniin ja niin edelleen. Toinen merkittävä haitta on itse materiaalin syttyvyys, joka aiheuttaa suuria vahinkoja tulipalon sattuessa. Mikä on puupinnan suojakerros? Suojaa mikro-organismeja lisäämästä on tehtävä kalkista yksinkertaisesti likaisen pinnan lakkaamisella.

Puulattiat voivat olla paras vaihtoehto kana- koopalle

Mikä on toinen puulattiat? Muihin vaihtoehtoihin verrattuna lattialaudat voidaan korvata toisilla, niitä täydennetään tai eristetään, ja tämä kaikki on todella tehty omalla kädelläsi. Lisäksi levyt asetetaan helposti tiettyyn kulmaan (kuten aikaisemmin mainittiin, nopeuttamaan koiran likaa). Levyt eivät jäätyvät talvella kylmään, mikä on myös etu. Kesäkaudella puulattian vuorauskerroksen on oltava seitsemän senttimetriä, talvella kymmenellä.

Kuinka laittaa lattialle?

Jos olet päättänyt, mitä lattiaa haluat tehdä, voit päästä töihin. Merkittävä tekijä on se, että voit kaataa säätiön ja rakentaa lattia omilla käsilläsi, joten sinun tarvitsee vain käyttää rahaa materiaaleihin. Suositeltava materiaali on puulevyjä.

Tee ensin säätiö (jos ei ole). Miten tehdä säätiön pylväs tai nauha - päätät. Parasta on käyttää ensimmäistä vaihtoehtoa - sarake, tässä tapauksessa tasainen pinta sijaitsee pienellä korkeudella, koska puu palvelee paljon pidempään, koska se on suojattu vedestä ja auttaa ylläpitämään lämpötilaa kananviljelyssä.

välineet

Pohdimme puulattian asettamista. Jotta lattia olisi omalla kädelläsi, sinun on oltava:

 • levyt (paksuus - kaksikymmentäviisi senttimetriä);
 • yhdensuuntaiset palkit (osa 100 x 100 mm);
 • kynnet;
 • sementti;
 • moottorisaha,
 • vasara;
 • tiili.

opetus

Kuten jo mainittiin, jos talossa ei ole säätiötä, niin se pitäisi tehdä. Mikä pitäisi olla perusta? Laitteen on oltava sellainen: seinälle asetetaan (vähintään kaksikymmentä senttimetriä) reunustama tiili, joka on viisikymmentä senttimetriä (jos betonilattia on aiemmin tehty, niin säätiötä ei enää tarvita).

Jos haluat peitota omilla kädilläsi, sinun on luotava lokit, jotka on valmistettu palkista tiilistä, jotka on tehty tiilestä, jonka olet tehnyt rinnakkain. Älkää unohtako, että pitäisi olla kulma, joka auttaa sinua tulevaisuudessa puhdistuksessa.

Eristys joskus asetetaan viivojen väliin, se voi olla laajennettu savi, mutta se ei ole välttämätöntä. Levyt asetetaan kohtisuoraan tukin lokeihin. Sinun täytyy leikata ne niin, että liitos putoaa kesken viiveen itse. Kiinnitä kortit, jokaisessa viiveessä kestää vain kaksi naulaa. Älä unohda noudattaa niiden suuntaan: laudat tulee kiinnittää, muodostaen pienen kulman.

Levyt asetetaan kohtisuoraan tukin lokeihin

Miten lämmittää lattiaa?

Pentu on jaettu kahteen tyyppiin: syvä ja matala. Deep kerroskerrokset suositellaan käytettäväksi, koska ne sisältävät orgaanisen kerroksen, jossa tapahtuu biokemiallisia prosesseja. Se auttaa jopa kovaa talvilämpötilaa pitämään lämpötilan kennelissä jopa kaksikymmentäviisi astetta, eikä ylimääräistä lämpenemistä sellaisen pentueen kanssa tarvita.

Taustalla oleva pinta voi olla eri materiaaleista. Pehmeinä käytetään luonnonmukaisia ​​materiaaleja, kuten sahanpurua, heinää, olkea, sammalta, turpea jne. Tällaiset luonnolliset ainesosat ovat suosittuja nykyään, koska ne ovat ympäristöystävällisiä.

Paras luonnollinen komponentti lämmittämiseen on sammaleita tai sammaleita, joten sitä käytetään usein saunoissa ja höyryhuoneissa. Myös tämä kasvi täydellisesti imee linnunpoistot, joka tuhoaa tuoksun, auttaa kuivumaan lintujen tassut ja säästää heistä kylmältä. Sahanpohjan roska ei hyppää olilta - se pitää lämpimänä pitkään. Yhteinen muunnelma pentueesta - sahanpuru sekoitettuna lastutukseen (1: 3). Turpea lisätään tämäntyyppisiin vuodevaatteisiin, ja sen päälle peitetään olkea.

Moss-turve, sahanpuru, heinä, olki sopivat erinomaisesti vuodevaatteisiin.

Karkeakerroksen halutun syvyyden suhteen sen tulisi olla vähintään kymmenen senttimetriä, ihanteellisesti kaksikymmentä. Tarvittaessa voit lisätä kymmenen senttimetriä materiaalia pentueeseen. Modernit lämmitysmateriaalit eivät ole täsmälleen kana-koiran olosuhteet: pentu nopeasti imeytyy pentueeseen, joka pian tuhoaa materiaalin.

Lisäksi syksyllä on ongelmia siivouksessa kevätjakson alkaessa. Tämä on merkittävä lisäys orgaanisista materiaaleista: talven jälkeen ne kerätään ja hävitetään ja ne korvataan toisten kanssa.

Kananviljelyn lattia on helppo tehdä omilla kädillä: sinun on vain ponnisteltava, ja myös selvitettävä, mitä materiaaleja parasta käyttää lattialla palvella sinua monta vuotta. On suositeltavaa käyttää puulevyjä lattian asettamiseen: ne ovat lämmönkestäviä verrattuna muihin materiaaleihin. Ylä on peitetty kalkilla, ja sitten roski on tehty (tämä on jo omistajan harkinnassa, koska puulattia ei periaatteessa edellytä eristämistä).

Jos teet kaiken oikein, niin talvella ja kesällä kanoja on mukava talossa, mikä vaikuttaa lintujen munantuotantoon.

Lattiat, joissa on parempi tehdä

Aloittelevilla viljelijöillä on monia vaikeuksia kotieläinten ja kanojen kasvattamisessa. Vaikeudet liittyvät paitsi eläinten hoitoon, myös niiden rakentamiseen.

Kananviljelijöille kasvatuslinnuille on erittäin tärkeää luoda mukava lämpötilajärjestelmä. Kaikki huoneen kylmä putoaa lattialle, joten on tarpeen rakentaa korkealaatuinen lattianpäällyste huoneeseen. Kananviljelyn lämmitetty lattia suojaa kanoja taudilta ja edistää elinkaaren mukavaa kulkua. Liian alhaisissa lattian päällekkäisissä lämpötiloissa kanoja on sairas tai niiden munatuotanto putoaa.

Lattiavalintavinkit

Yksi lattianpäällysteen tärkeimmistä kriteereistä on hyvien materiaalien valinta. On olemassa valtava valikoima lattialaatoja, jotka valita valita riippuu tyyppi kana coop ja varat aiot käyttää työhön. Useimmin kanoille rakennetuissa rakennuksissa käytetään seuraavia lattiatyyppejä:

Kaikki edellä mainitut lattiapinnat eroavat paitsi rakenteen, myös hinnan, ja mikä tärkeintä, työvoimakustannuksissa. Jos betonilattialle ei tarvita yhtä päivää tai jopa viikkoja, maaperän kerros voidaan tehdä yhdellä päivällä. Mikä lattia on parempi, kukin kasvattaja päättää kustannusten ja vaatimusten perusteella.

Alakerta

Usein siipikarjatiloissa jätetään tavallinen maaperä päällekkäin, säädetty heinää tai haketta. Kuhunkin talossa olevat kerrokset kuitenkin jäähdytetään hyvin nopeasti, varsinkin pakkasessa ja vakaana alhaisessa lämpötilassa. Tämän lattiamateriaalin tärkein haitta on epähygienisen ympäristön luominen. Parasiitit ja taudit tunkeutuvat nopeasti pohjakerrokseen, tarttuvat kanat matojen tai maaperän kautta.

Koska ei ole kiinteää kerrosta, jolla on vähäinen kosteus, kana-lohkon lattia peitetään lian avulla. Mudan lätäkkö muodostuu nopeasti maaperän lattialle. Siksi, jos valitset tämän tyyppisen päällysteen - on parempi tehdä kerroksen savi. Hyönteisen lattian eduista on mahdollista erottaa vain korkea laskutusnopeus ja edulliset kustannukset. Jos alueellasi on hyvin vaikeat talvet, on parempi luopua tällaisesta päällekkäisyydestä.

Betoniesteri

Erityinen laitteisto tarvitaan täyttämään betonikerros kengyissä. Tällaisen kattavuuden järjestely voi kestää 1-5 päivää riippuen huoneen alueesta ja siihen liittyvistä laitteista. Tällaiset työvoimakustannukset ovat kuitenkin täysin perusteltuja lasin korkean lujuuden ja laadun vuoksi. Ei viruksia tai loisia voi tulla betonilattian kautta.

Tämäntyyppisten kerrosten haitat ovat alhaiset lämpötilat, erityisesti talvikaudella, ja lattian on aina oltava lämpimässä kanahuoneessa. Siksi kanoille ja eläimille mukava elämä edellyttää ylimääräistä peittävyyttä viimeistelyaineilla. Tällaiset toimenpiteet tekevät lattiaa karhun tai kana- koopista mahdollisimman lämpimänä ja kestävänä.

Betonilattia ei kestä kosteutta vaan aggressiivista materiaalia, mukaan lukien hapot. Ajan myötä kerros ei heikkene eikä laske. Tällaisten päällekkäisyyksien keskimääräinen käyttöikä on 15 vuotta tai enemmän. Ja jos vahvistat lattian tunkeutuvia tiivistysaineita, se kestää vielä pidempään.

Puulattiat

Paras materiaali kanan katolle lattian peittämiseksi on puu. Tällainen lattia voidaan tehdä omalla kädellä sekä broilerin että karjan karjassa. Puulattiat pitävät lämpötilan hyvin ja pysyvät aina lämpiminä. Se ei vaadi puujätettä tai oljetilannetta, koska itse massiivi on täysin turvallinen. Tällaista lattiaa on kuitenkin käsiteltävä rotilla ja bakteereilla. Tällaiset kyllästykset ovat turvallisia sekä ihmisille että eläimille. Edellä kuvattujen kyllästämisten lisäksi lattiaa suositellaan käsiteltävä palonestoaineilla.

Lime on yksi halvimpia antibakteerisia aineita puulattian hoitoon. Lisäaineena lämmitys, on suositeltavaa tehdä koristeellinen lattia tukkeihin kana.

Monet kasvattajat kuitenkin laittaa sängyn olkia kovapuusta. Jokainen kasvattaja päättää itsestään lattian tekemisestä. Se ei riipu ainoastaan ​​lattiatyypistä vaan myös materiaalin saatavuudesta. Joillakin alueilla on paljon helpompaa saada olkia kuin sahanpuru tai sammal.

DIY-lattian asennus

Yksinkertaisempi päällekkäisyydestä tehty versio on puinen. Jotta estettäisiin lattialokit mätänemästä kanajayhteistyön ensimmäisinä vuosina, on tarpeen valmistella heille perustus. Pienemmille rakennuksille, kuten kana- koopalle, riittää kevyt säätiö. Useimmiten tällaisia ​​tarkoituksia varten asennetaan seuraavat perustatyypit:

 • columnar;
 • kasa;
 • nauha matala.

Edellä luetelluista kolmesta tyyppisestä perustuksesta on suositeltavaa pystyttää pylväs. Sen asennus on nopeampaa ja halvempaa kuin nauha ja sen käyttöikä on pidempi kuin pylväsperustainen. Nauhatarra luodaan, jos rakennuksen tukirakenteiden kuormitusta on tarpeen alentaa. Coopilla on myös alhainen paino, joten tällaisen säätiön käyttö ei ole perusteltua. Lisäksi pylväspohja säätelee lämpötilaeroa, joka suojaa kananlihan sisäosaa jäähdytyksestä. Pylväiden perustana on betoni tai arkkirunko.

Rakennusmateriaalit

Kun olet päättänyt säätiön tyypistä, sinun on hankittava rakennusmateriaaleja. Pylväsperinnön rakentamisen työkalujen ja raaka-aineiden vähimmäisluettelo sisältää:

 • puiset lattialaudat (ostettu materiaali marginaalilla);
 • rinnakkaiset palkit;
 • kiinnittimet ja vasara (jos käytetään ruuveja, tarvitaan ruuvimeisseli);
 • sementti laasti;
 • vasara ja tiilet.

Pohja- ja lattiarakenne

Kun puu on kasteltu ja kaikki työkalut ovat valmiita, voit aloittaa kerroksen rakentamisen kananrakennuksessa. Kattokiinnityksen ohjeet yhdessä säätiön kanssa sisältävät seuraavat vaiheet:

 • Ensimmäiset perustukset perustettiin. Tee näin käyttämällä tiilet, joista ne keräävät pylväät, joiden korkeus on 25-30 cm, jokaisen tornin välinen askel on 40-50 cm. Jos sivustossa on jo säätiö, aloittaa viivästyksen välittömästi.
 • Kun jalusta on kuivunut, voidaan viivästyttää. Ne voidaan ostaa valmiiksi tai sahata itse. Muista, että säleet asetetaan rinteeseen. Tulevaisuudessa lattia on helppo puhdistaa likaa.
 • Coopin lisää sääennuste voidaan saavuttaa asettamalla väli lag-eristyksen väliin. Riippumatta siitä, mitä lämmitintä valmistetaan, tärkeintä on materiaalin korkea turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Tämä menettely on valinnainen, mutta jos alueellasi on hyvin alhaiset lämpötilat talvella, on parempi peittää eristys.
 • Lisäksi levyt asetetaan kohtisuoraan viiveeseen. Laudan optimaalinen pituus on kaksi kertaa pienempi kuin lokin pituus.
 • Palkkien levyt on kiinnitetty nauloilla tai ruuveilla. Kiinnikkeiden väli on 30-40 cm.
 • On tärkeää, että levyt sopivat tiukasti sekä viiveisiin että toisiinsa. Jos käytät lattiaa rinteessä, varmista, että se on tasainen kaikissa lattialevyn osissa.
 • Levittämisen jälkeen peitä lattia kalkilla tai muulla antiseptisellä aineella. Antibakteeristen toimintojen lisäksi kalkki suojaa puuta ennenaikaiselta tuhoutumiselta ja mekaanisilta vaurioilta.
 • Ylimääräinen eristys ja eräänlainen tyyny kanan talossa on sänky sahanpuru tai olki. Toinen materiaali on edullisempi, koska se ei haittaa lintujen rungosta.
 • Jotkut kasvattajat käyttävät sammalta vuodevaatteita. Jos materiaali on käytettävissäsi, voit käyttää sitä. Muista kuitenkin, että välikerroksen on vaihdettava muutaman viikon välein.
 • Levyjen lattiataso on 8 - 20 cm. Älä päästä liikaa materiaalia, muuten se sopii nopeasti.

Tällaisen kerroksen laite kananviljelyssä on käytettävissä useammille kasvattajille. Monien ammattilaisten ja yksinkertaisten viljelijöiden on testannut mallia. Muista, että lattia tarvitsee huolta. Riippuen kanojen lukumäärästä ja kanan koosta, kuukausittain tai kahdesti pentue muuttuu. Käsite voi olla pienempi, jos siipikarjassa on paljon lintuja.

johtopäätös

Puulattia on lämpimämpi kuin maapohja, ja mikä tärkeintä, se on mukavampaa. Kana-koossa, jolla on tällainen lattia, kanat pysyvät terveinä ja tuottavat korkealaatuisia munia ja lihaa.

Kun aika ei ole odottamassa: miten nopeasti luoda levyt ilman säätiötä omilla käsilläsi

Näin tapahtui, että navetta liittyy yksinomaan karjan elinympäristöön - lehmistä ja hevosista kanoihin ja kalkkunoihin. Tällaisessa huoneessa on oltava paikka lepoa, ruokinta- ja toiminta-aluetta varten. Rakennuksen on oltava lämmin, ympäristöystävällinen ja turvallinen, jotta elävät olennot sisältäisivät mukavan ja rauhallisen. Puulevy sopii parhaiten vaunujen luomiseen. Rakenne asetetaan maahan ilman perustusta. Tässä tapauksessa se ei ole välttämätöntä.

Edut ja haitat, joita ei ole perustettu

Kokeneet viljelijät neuvovat luomaan puulevyjä ja asentavat ne suoraan maahan ilman rakentaa säätiötä. Tällaisten rakenteiden edut ovat seuraavat:

 • säästää aikaa - ne voidaan rakentaa nopeasti (muutamassa päivässä);
 • säästää rahaa - ilman säätiötä, rakentaminen maksaa 2 kertaa vähemmän;
 • säästäviä voimia - on selvää, että rakennuksen rakentaminen ilman säätiötä vaatii rakentajan tekemää vähemmän työtä.

Lisäksi lato itse on melko helppoa ja vakaa.

Rakentaa verho ilman säätiötä, valitse puulaudat - ne ovat melko kevyitä, mutta kestäviä

Näillä rakennuksilla on kuitenkin haittoja:

 • tarve lisätä ylimääräistä lämpenemistä lattialle siten, että eläimet eivät ole kylmiä;
 • seinien ja lattioiden sisä- ja ulkotarpeen tarve, jotta maaperästä tuleva vesi ei tuhoa puupaneeleja;
 • Rakenteen haavoittuvuus (varikko kestää 20 vuotta, kun taas perusta - noin 50);
 • tarve huolellisesti valmistella alue, jossa varikko asennetaan.

Jos tällaiset ongelmat eivät pelkää sinua, voit turvallisesti jatkaa rakennustöistä, joka on valmistettu puupaneeleista ilman perustusta.

Puupaneelit ovat kestäviä ja luotettavia materiaaleja ja ovat suhteellisen halpoja. Siksi ne eivät menetä suosioaan ja merkityksellisyydestään huolimatta nykyaikaisten innovatiivisten materiaalien runsaudesta.

Puutarha, jossa ei ole säätiötä, kestää korkeintaan 20 vuotta, ja se alkaa nopeasti huonontua.

Kun järkevä käyttö

Rakentaa barn vuosisatojen ajan, on pakollista perustaa se perustaan. Jos rakennuksen pitkäaikaista käyttöä ei tarvita tai rakennetta on tarkoitus siirtää paikasta toiseen, niin säätiötä ei kaataa.

Säätiö ei ole välttämätön, jos asut lämpimillä alueilla, joissa ei ole kovia talveja, vähäinen sade laskee koko vuoden.

Rakennuksen rakentaminen ilman säätiötä voidaan tarjota lämpimillä reunoilla asuvien keskuudessa, joilla on pieni määrä keskimääräistä vuosittaista sadetta.

Edullisuus on toinen tärkeä ominaisuus navetta ilman säätiötä. Rajoitetulla varoilla voit rakentaa rakenteen ilman pohjaa ja asentaa sen suoraan maahan.

Valmistelu rakentamiseen

Ennen puupaneelien rakentamisen aloittamista on tarpeen määrittää huoneen suunnittelu, valmistella kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit, valita eristys ja vedeneristys.

Puulattiat, joilla ei ole säätiötä, voi olla vain yksi tarina. Muussa tapauksessa maa ei kestä ja alkaa väistyä, rakenne vähitellen menee maahan, seinät ja lattia romahtavat. Se on vaarallista eläimille ja ihmisille.

Varastosta, jossa ei ole säätiötä, voi olla vain yksi tarina: enemmän kerroksia, sitä raskaampi rakenne, se menee nopeasti maahan

Rakennuksen seinien korkeus ei saa ylittää kolmea metriä, ja kokonaispinta-ala ei saa olla yli 20 m 2. Muuten rakenne on hyvin suuri, maa ei yksinkertaisesti ylläpidä tällaista painoa.

Joka tapauksessa puupaneelien vuoraus on kehys. Tämä tarkoittaa, että ne alun perin rakentavat "luuranko" - pohja, sitten se on revetted boards, eristys, vedeneristys ja viimeistely.

Piirustukset irtoaa laudoista

Rakentaa navetta, tarvitset piirustuksen. On parempi valita yksinkertaisin muotoilu. Tällainen rakenne on helpompi rakentaa yksin.

Selkeästi piirustuksen jälkeen voit rakentaa vuodatuksen pariksi päivältä kaikki itse.

Shed voidaan tehdä neliö tai suorakulmainen riippuen omistajien henkilökohtaisista mieltymyksistä. Mutta liian kapea pitkänomainen rakenne on epämukava toiminta, eläimet ovat liian lähellä.

Yksinkertaisella piirustuksella voit luoda mukavan ja viihtyisän navetan karjalle.

Materiaalin valinta ja laskentataulut

Pääaine rakennustelineen rakentamiselle on puupaneelit. Maatalouden kannalta sopiva tammi, kuusi ja mänty. Kannattaa valita sellaisia ​​puulajeja, koska ne ovat:

 • haju hyvä;
 • älä imuroi epämiellyttäviä hajuja;
 • eroavat kestävyydestä;
 • kestää muotia.

Runkopohjan rakentamiseksi valitse tammenpalkit, jotka ovat neliön tai suorakulmion muotoisia (100 × 100 tai 60 × 100 millimetriä).

Rakennetta varten valitse vain tangot, joiden leikkaus on 100x100 mm tai 60x100 mm, muut eivät toimi

Laskeaksesi, kuinka monta korttia ja palkkia tarvitset, sinun on otettava huomioon seuraavat vivahteet:

 1. Luodaksesi kehyksen, aseta 4 samanlaista palkkia tulevan rakenteen kulmiin. Kunkin tangon pituus on 3 metriä 20 senttimetriä (edellyttäen, että säleikkö on 3 metriä korkea, 20 senttimetriä haudataan maaperään koko rakenteen vakauden varmistamiseksi).
 2. Pystysuorat palkit on yhdistetty vaakasuoraan. Ja ei vain seinille, vaan myös lattialle, kattoon. Rinnakkaisten tankojen välinen etäisyys on 50 senttimetriä.
 3. Puiset alushousut, jotka on kehystetty sisään ja ulos (kokonaan, mukaan lukien lattia ja katto). Laudat on sovitettava toisiinsa tiukasti, muodostaen aukkoja.

Näiden ominaisuuksien perusteella ja laskemalla. Rakennuksen, jonka pinta-ala on 20 neliömetriä ja jonka pinta-ala on kolme metriä, tarvitset seuraavan lankkujen ja baarien määrän:

 • 210 metriä puuta (70 baaria kummallakin 3 metriä);
 • 188 neliömetriä puupalkkia.

Esimerkki halutun puupaneelin laskemisesta

Laskettaessa rakennuksen rakentamiseen tarvittavaa materiaalia tarvitaan tulevien tilojen tarkka ulottuvuus. Jos rakenne on kolme metriä korkea, 5 metriä pitkä ja 4 metriä leveä, on helppo laskea levyjen määrä. Sinun täytyy tietää rakenteen kaikkien pintojen kokonaispinta-ala (mukaan lukien lattia ja katto). Tee näin ensin kerroksen pituus korkeudella (5 * 3). Saamme yhden seinän alueen, samalla alueella rinnakkaisseinällä. Muiden kahden seinän pinta-ala on yhtä suuri kuin korkeuden tuote laipan leveydellä kerrottuna kahdella (4 * 3 * 2). Lattialla ja katolla on yhtä suuri alue. Laskemme ne kertomalla pituus leveydeltä (5 * 4). Seuraavaksi tiivistetään kaikki vastaanotetut luvut (5 * 3 * 2 + 4 * 3 * 2 + 5 * 4 * 2). Suoritamme viimeistelyn ulkopuolelta ja sisäpuolelta. Näin saatu arvo (94) kerrotaan kahdella.

Saman kaavan mukaan voidaan laskea tarvittava määrä eristettä ja vedenpitävyyttä varastolle.

Mikä on eristyksen kannalta paras

Vajaa on lämmitettävä. Muussa tapauksessa eläimet eivät voi olla talvella. He nukkuvat lattialla kostealla ja kylmällä. Tällaisissa olosuhteissa karja putoaa nopeasti, alkaa laskea.

Eristeisiin sopivat materiaalit, kuten:

 • puuvilla (mineraali, kivi, lasi);
 • ecowool;
 • polyuretaanivaahto.

Puuvilla on halvin lämmitin, mutta se imeytyy nopeasti kosteuteen ja sagiin. On suositeltavaa käyttää tiukkojen olosuhteiden vallitessa. Lasivilla voi olla vaarallista karjalle. Jos se pääsee eläimen tai linnun ihoon tai limakalvoihin, se voi olla hengenvaarallinen. On parempi valita mineraali tai kivi.

Ecowool on kalliimpi kuin tavallinen mineraali- tai kivivilla, mutta sitä pidetään ympäristöystävällisenä ja kosteudenkestävänä materiaalina. Luotettavuus pitää lämpöä sisätiloissa.

Polyuretaani on melko kallis eristys. Mutta ei ole parasta tehdä mitään vielä. Se kestää kosteutta, ei itkeydy pitkällä aikavälillä. Luotettavasti lämpöä rakentamisessa.

Pylvään eristämiseksi on parempi valita polyuretaanivaahto. Se ei absorboi kosteutta eikä se vääristy käytön aikana.

Eristävä polyuretaani sijoitetaan yhteen kerrokseen, kun taas puuvillaa - kaksi tai useampia. Valinta tässä tapauksessa on ilmeinen.

Video: kuinka valita eristys puuportaan

Seinien, lattian ja katon vedeneristys

Rakentamalla puiset lankkuja ilman perustusta kiinnitetään erityistä huomiota vedenpitävyyteen. Se on tehtävä rakennuksen kaikilla pinnalla - lattiasta kattoon, jotta kosteus ei pääse virtaamaan eikä häiritse eläinten mukavaa oleskelua navetassa.

Myös vesieristeenä, jossa käytetään bentoniittiä, kalvoja ja injektioita.

Obmazochnaya vedenpitävyys on bitumi - aine, jolla on pistävä haju. Se ei ole tehokas, mutta se on halpaa. Vaatetehdas sopii parhaiten. Se on telamateriaali, joka itsessään on kiinnitetty pintaan. Maalieristys on samanlainen kuin maali, ruiskutettuna (jauheena), tarvitset erikoislaitteita. Injektiokerros on kallis. Matot tai kalvot ovat kalliita, mikä lisää seinien paksuutta. Mutta ne suojaavat rakennetta luotettavasti kosteudelta. Jos taloudessa ei ole rajoituksia, lopeta valinta mattoihin tai kalvoihin. Käyttöaika on 70 vuotta.

Vesi on vedenpitävä, muuten huone on märkä, eläimet sairastuvat usein

Vaaditut työkalut

Tarvittava piirustus on jo valittu, materiaalien laskenta tehdään. Työkalujen valmistelu alkaa. Puuportaan rakentamatta ilman säätiötä tarvitaan:

 • näki;
 • pora;
 • höylä;
 • ruuvimeisseli;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • kynnet;
 • vasara;
 • rakennuksen kulma;
 • rakennustaso;
 • kynät;
 • johdot valaistukseen huoneessa;
 • merkki merkinnästä;
 • rakentaminen nitoja.

Täydellisen navetan luomiseen tarvittavat lisätarvikkeet ja tarvikkeet:

 • puiset ovet ja saranat sen asennusta varten;
 • pieni ikkuna (muovisessa tai puukehyksessä) niin, että auringonvalo tunkeutuu huoneeseen päivällä ja omistaja säästää sähköä;
 • OSB-paneelit osioiden luomiseen;
 • kansi ja valaisin;
 • kytkin;
 • pistorasiaan;
 • sementtilaastia, joka täyttää ne maanpinnalla pystysuorat palkit;
 • hiekka, murskattu kivi;
 • katto katolle;
 • polyuretaanivaahto.

Askel askeleelta ohjeet pihalle

Voit rakentaa navetta paitsi puupaneeleista. Tätä tarkoitusta varten sopivat myös puiset kuormalavat ja trimmit. Tärkeintä on valmistaa ne rakennustöihin: poista kaikki kynnet, taso, hoitaa koneella.

Ohjeet lautan rakentamiselle ilman säätiötä:

 1. Puhdista alue tulevan vuodatuksen alla. Kaikki roskat ja lika poistetaan paikasta, reikiä haudataan, kukkulat ja kukkulat tasoitetaan. Rakennuksen valmistelu alkaa puhdistamalla ja merkitsemällä alue
 2. Määritä alueen merkinnät ja selvitä, kuinka navetta sijaitsee.
 3. Tulevan rakenteen kulmissa 4 pystysuoraa palkkia haudataan. Jokainen niistä on syvennettävä maahan 20 senttimetriä (ei vähemmän). Kulmissa olevat haarat haudataan maahan ja kaadetaan sementillä voimaa
 4. Jotta palkit pysyisivät paikallaan, ne kaadetaan sementtilaastilla ja jätetään kuivumaan vähintään 24 tuntia.
 5. Sivusto on täynnä raunioita maaperän tiivistämiseksi.
 6. Hiekka kaadetaan maahan ja tasoitetaan. Puutarhan alapuolella oleva maa tiivistetään soralla ja hiekalla siten, että navetta on tukevasti paikallaan.
 7. Kehyksen rakenne alkaa: vaakatasot naulataan pystysuorille tankoille. Aloita aivan lattiasta, viimeistele katto. Rinnakkaisten horisontaalisten liitosten välinen etäisyys on 50 senttimetriä. Täsmälleen sama "säleikkö" on tehty lattialle ja katolle. Pystysuorat palkit vaakasuoralla kiinnittimellä nauloilla tai ruuveilla. Älä unohda jättää tilaa oviin ja ikkunoihin.
 8. Yhdellä lyhyistä seinistä annetaan tilaa ovesta.
 9. Jokaiselle seinälle on paikka, jossa ikkuna voi myöhemmin rakentaa kehyksen lasilla.
 10. Sisävuori alkaa levyillä, palasilla tai kuormalavoilla. Rungossa ne kiinnitetään kynsillä. Viereisten elementtien välissä ei saa olla liian suuria uria. Tässä vaiheessa levyjen pudottaminen vaatii kaikki pinnat lukuunottamatta lattiaa. Pinnan edessä on vältettävä halkeamia levyjen välillä
 11. Kun sisätilat ovat valmiit, seinät peitetään tasolla, jolla poistetaan koukut ja luut vaarallisiksi karjalle. Taso auttaa tekemään puista sileät ja tasaiset, poista kaikki koukut
 12. Nyt on eristys. Jos valitset polyuretaanivaahtoa, joka on toteutettu neliöiden muodossa, joiden sivut ovat 50 senttimetriä, se kiinnitetään puuhun kiinnitysliimalla. Valitse sellainen, joka sopii vuorovaikutukseen puun kanssa. Tiedot tästä on ilmoitettava tuotepakkauksessa. Peitä kaikki pinnat paitsi lattia. Mineraalivillan eristämiseksi sinun on tehtävä puiset vaipat, joiden välissä olevat levyt ovat 1-2 mm pienempiä kuin levyjen leveys, niin että levyt uppoavat niin tiukasti kuin mahdollista
 13. Eristys kattaa vedeneristys. Jos käytetään mattoja tai kalvoja, ne kiinnitetään eristeeseen asennusliimalla. Itsekiinnittyvällä vedeneristyksellä irrota suojakerros ja levitä tahmea pinnoite eristeen päälle. Sulje sitten seinät ja katto. Myös vedeneristys voidaan asentaa nitojalla.
 14. Siirry nyt lattian asennukseen. Voit tehdä tämän asettamalla vedenpitävän kerroksen puupaneeleihin. Eristys on kiinnitetty siihen (mieluiten 2 kerrosta, vaikka se on polyuretaanivaahto, niin että sisäpuolella on mahdollisimman mukava). Eristyksen päälle jälleen vedenpitävä ja sulje puulevyt. Lisäkerros vedeneristys on tarpeen, jotta eläinten jätteet eivät vuoda eristeeseen. Lattialle ensin laittaa vedeneristys, sitten eristys, sitten uudelleen vedeneristys ja vain lopulliset - puiset levyt
 15. Tee ikkunoiden ja ovien asennus. Työt suoritetaan liitteenä olevien asennusohjeiden mukaisesti. Ikkunat ja ovet voivat olla mitä tahansa muotoa ja mistä tahansa materiaalista.
 16. Lisäksi levyt kiinnitetään rakenteen ulkopuolelle. Ulkopinnan alla on asennettava vesitiiviys
 17. Viimeinen vaihe - kattotiilto. Tee se päällekkäin niin, ettei vettä kulje materiaalin alle. On mahdollista laittaa lisäkerros vedeneristyspäällyste aallotetun lattian alla. Ylitys ei ole. Decking - paras materiaali suojaamaan navan kattoa säästä - se palvelee pitkään ja on edullista
 18. Johdotus kadulla vetämällä johdot. Ne on kiinnitetty seiniin ja kattoon valaistuksen aikaansaamiseksi. Sisällä yksi seinistä asenna kytkin ja pistorasia. Pistorasiassa voit kytkeä lämmittimen päälle talvella, jos kylvyssä on kylmää.
 19. Väliseinät on tehty OSB-levyiltä ja asennettu tarvittaviin paikkoihin. Levyt leikataan sahalla ja kiinnitetään seiniin ja lattiaan kynsillä.

Video: puupaneelien rakentaminen ilman säätiötä omilla käsillä

Rakentaa puinen lankkuja ilman säätiötä on melko yksinkertainen. Tärkeintä on noudattaa ohjeita selkeästi, käsitellä jokaista työvaihetta vastuullisesti. Asianmukainen eristys on tae siitä, että sisäiset eläimet ovat viihtyisiä ja mukavia, ja omistajan ei tarvitse huolehtia niistä.

Betonikerros maahan

Kerro minulle, kuinka tehdä betonilattia alttarilla. Kiitos jo etukäteen, Alexey

On suositeltavaa tehdä polkumyynti betonilattian poistamiseksi.

On suositeltavaa tehdä polkumyynti betonilattian poistamiseksi.

Polkumyynnin jälkeen on toivottavaa vahvistaa vahvistettua verkkoa.

Ensinnäkin voittaa puhtaan lattian taso. Tästä tasosta poimimme 5 cm: n vahvikekerroksen paksuuden, puristetun PPP: n paksuuden 5-10 cm, betonituotteen paksuuden 5 cm ja sora-aineksen paksuuden 5 cm. Saamme 20-25 cm maaperän poistamiseksi. Tämän jälkeen soraa kaadetaan 5 cm ja kaadetaan huolellisesti maahan. Valmistetaan 5 cm: n paksuinen betonivalikoima, jolloin se kuivuu ja tehdään höyrysulku, jolloin seinien kasvien vedeneristys on parempaa seinille tehdyssä laitoksessa puhtaaseen kerrokseen tai 5 senttimetrin korkeuteen. Seuraavaksi liimataan suulakepuristettu PPP, jonka paksuus on 5 - 10 cm, ja siihen tehdään teräsrungolla vahvistettu lasilevy. Joten sääntöjen mukaan töitä tehdään maanpinnan lattialla. Jos olet kiinnostunut kollektiivisen maatilan vaihtoehdosta, katso edellä mainitut suositukset.

Uhka paremmin tekemään "kollektiivisen tilan" (polkumyynnin muovikalvo, vahvistaminen, kaataminen), ellei tietysti rahaa irtotavarana, voit juuttua ja lämmittää maaperän ja vedenpitävä betoni, koska se pelkää vettä.

Vesi pelkää lattiat sekä kipsiseinät ja itse seinät. Lattiaa ei voi lämmittää, jos sitä ei tarvita, mutta höyrysulun on oltava 100%. Tässä tapauksessa polyetyleenikalvo on täydellinen hajotus. Yleensä ne asiantuntijat, jotka antavat neuvoja tässä, ovat yksinkertaisesti hämmästyttäviä.

Epäilen, että lattia ja kipsi ovat loitolla. Kuinka konkreettiset polut, tiet ja suojarakenteet lumoissa selviävät, kun ne altistuvat sademäärälle?

Jos kananviljelyssä on lika

Pohjakerros kanaalossa

Kananpohjan lattia on vain tarpeeksi maata tai muutoin hautaamatonta.

Työvaihe on seuraava: kasvullisen kerroksen kokonaan leikattu, lattian pohjan taso tasaantuu, se tiivistetään kunnolla tavanomaisella tampingilla. Mitä vahvempi lattia on murskattu, sitä parempi, niin että maaperä tulee vahvemmaksi ja vähemmän tuhoutuu, kun kävelet kennelessä.

Jotta tällaiset kerrokset saataisiin entistä vahvemmiksi, eikä kosteutta päästä alhaalta, voit laittaa niihin rasvaisen rasvan (muovi) saven kerroksen. Savi imee vettä ja sakeutuu. Tämän seurauksena linnun kerros kennelessä tulee kestävämpi kuluvat. Vedenpitävyyden varmistamiseksi savikerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 10 cm. Mitä enemmän savi on, sitä korkeammat vedenpitävät ominaisuudet ovat. Ihon savi märkää nopeammin ja kuivuu nopeammin ja öljyinen savi - päinvastoin se märkä hitaasti ja kuivuu paljon kauemmin.

Mudan lattia on paljon vahvempi kuin maapallon. Kananviljelylohkojen laitoksessa ne toimivat samassa järjestyksessä - ne katkaisevat kasvullisen kerroksen, tason ja ramin. Lisätarvetta lisäävät lattian pohja soran tai raunioilla. Valmista sitten ns. Rypytetty savi - erittäin paksu savi taikina, jossa on olki- tai hamppupalo. Tämä savi asetetaan lattialle yhdeksi tai kahdeksi kerrokseksi, jonka paksuus on 6-12 cm, se painautuu voimakkaasti, tasoitetaan ja tasoitetaan. Sitten kuivataan, kunnes se on täysin kuiva. Jos halkeamia on muodostunut, ne on suljettu samalla savilla ja huolellisesti tasoitettu. Yläosa voidaan peittää 2-3 cm paksuisella kalkki-saviastialla, joka on jälleen tasoitettava ja hierottava.

Jos kananpohjan lattia on kostea, savi-tyyny tehdään 3 - 4 kerroksella, tiivistämällä ne huolellisesti. Koko paksuus tulee olla vähintään 20 cm. Voit asettaa saviin 3-5 cm: n paksuisen betonikerroksen, sovittaa sen hyvin, laittaa siihen kaksi kertaa kerros- tai kolmikerroksinen kattolamateriaalin vedeneristys, mieluummin bitumimateriaalilla ja aseta 50 cm: n kerros betoni päälle. sekoita, tasoittaa se ja pyyhi se. Voit myös peittää savea kerroksella sementtilaastia (20 mm), jossa on 1 osa sementtiä ja 3 osaa hiekkaa. Se on melko luotettava vedeneristys. Se ei saisi säästää.

Kana-talossa on yksinkertaisempi versio lian lattiasta. Tasotuksen jälkeen saviin asetetaan yksi tai kaksi kerrosta kateaineesta (kankaan reunat ovat päällekkäin vähintään 10 cm) ja tämä on rajoitettu. Kattoa ei pidä käyttää tervan tuoksun vuoksi. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole sopiva usein kävelemään lattialla.

Kysymyksiä voi kysyä vain rekisteröinnin jälkeen. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy, kiitos.

Hei, aloittelijani ja mieheni päättäneet olla tänä vuonna kanoja, kerro minulle, kuinka rakentaa pienen kana- koopin, joka, jos mahdollista, voidaan siirtää toiseen paikkaan, joten on mahdollista liikkua. Kiitos.

Minulla on sama tilanne ja päätin tehdä kilven siipikarjan taloja. Jos kesällä ei ole ollenkaan ongelmia, mutta jos syövät talvella, pidät linnun, niin sinun pitää lämmetä. Ja mikä tärkeintä kiinnittää kaikki ruuvit, se on helpompi purkaa ja vahingoittumatta.

Kiitos, löysimme vanhoja levyjä entisestä aidasta, luultavasti rakennamme ne, mutta entä katolta?

Ennen kaikkea, Lina, et sanonut, kuinka monta kananmunaa olet.

Toiseksi, mitä keskitymme enemmän: munien hankkimiseen, lihotukseen tai niin yksinkertaisesti "perheelle, sielulle".

Ja miten haluat pitää ne: soluissa tai lattialla.

Minulla on kokemus saman lajin pienistä kanafileistä - ilman solujen sisältöä. Kirjoita "kotiin perheelle" - 15 kanaa.

Sivustollamme asensimme kanaa noin 2x2x2. Eristetty kaikilta puolilta. Katolle kaikesta, joka tavallisesti laitetaan navelle (liuskekivi jne.). Meillä on kaksi kanaa - yksi: lattia on savi (se oli vain vanha vuoto, peitettiin se eristämällä, ja sisälle peitettiin se kovalevyllä); Toinen: "tiiliharjoilla ja kiinteillä kellareilla" (eli asbestilevyt asetettiin kulmien väliin niin, että tuuli ei puhallaisi), pohjimmiltaan sama, mutta puulattia oli tehtävä.

Minusta tuntuu, että maapallon lattia on parempi, koska toisen kana-talon rottien alkaessa elää.

Toinen navetta (hän ​​todennäköisesti on kolme vuotta vanha) joka kesä on valkoinen. Ensimmäinen tehtiin vasta syksyllä 2008. Varmista, että tarvitset valoa - yksi 60 W: n hehkulamppu riittää. Toisessa navetassa on kaksi vanhaa eristettyä ovea (toinen ulkopuolella, toinen sisä - ne olivat, ne on asennettu), mutta silti, jos se on hyvin kylmä (yli -20), sinun on käynnistettävä "lämmin lämpö" yönä. Ripustimme hänet myös seinälle. Ensimmäisessä navetassa ovi ei ole eristetty. Siksi "hyvä lämpö" lähes koko talven toimi. Varmista, että kana-koirat tekivät "porsaanreiät" kanille, joka sulkeutuu talvella. Kana-koirien sisällä kaksi ahventa ja paikka munien munille. Väliaikaisina voit tehdä muovilaatikoita. Mutta on tarpeen nostaa lattiasta (meillä on - jonnekin ks. 50). Ruutuissa - heinää. Syöttökaukalo ja juominen kulhoon lattialla. Oikeastaan ​​juominen kulho - altaan vesi (nopeasti saastunut). Toinen kulmassa on syöttösäiliö (aina kansi). Ja mikä tärkeintä - ikkuna. Löytyi vanha suomalainen runko, jossa on kaksoislasit. Se ei avaudu. Kyllä, se ei ole välttämätöntä.

Mitä kanoja olisi, mihin mennä kävelylle, aidattu pois alueelta, jolla on noin 3 m². Ylhäältä sateetyyny valmistettiin osittain aiemmasta. Hiekkaa kaadettiin maahan. Kun kana kävelee, mikään ei kasva. Hän kaivaa ja murtaa kaiken. Se on muta. Sen vuoksi on parasta tehdä kana-talon sisäänkäynti ei aidasta kävelyyn, vaan erikseen.

Mitä tulee siirtoon, emme ole asettaneet tällaista tehtävää. Välittömästi valitsi paikka ja teki.

Tietenkin nämä kana-koirat eivät ole ihanteellisia. Hyvällä mielellä haluan hyväksyä rakentavan kritiikin.

Kavereillani oli vanha, lämmittämättömiä autotalli, joka oli sovitettu kanoottoriin, eivätkä jättäneet kanojen talvella.

Tämä on mielenkiintoista:

 • Linoleum kanan talossaKananpohjan lattia on vain tarpeeksi maata tai muutoin hautaamatonta. Työjärjestys on seuraava: kasvullisen kerroksen kokonaan leikattu, pohjakerroksen pohja [...]
 • Mitä tehdä broilerikannalle broilereille omilla käsilläänKuinka kanafileille tehdään broilerit omilla käsillään + valokuvia, piirustuksia Kasvatus broilerikanan on yksi kannattavimmista siipikarjatiloista. Broileri kasvaa nopeasti, antaa erinomaiset [...]
 • Coop SaratovissaTaloja ja huoneistoja myytävänä - Saratov "Emblem of Quality" Domofond.ru Ilmoita ilmoitus Palaute on meille tärkeää. Täytä lomake, se auttaa meitä parantamaan [...]

Kuinka lemmikit lämmin bakteerit lämpimässä pentueessa

Karjankasvattajien tärkein tehtävä on järjestää suotuisat olosuhteet eläinten kasvulle. Täysi ruokinta, lämpö ja valaistus ovat avain sikojen, lehmien ja lintujen onnistuneeseen jalostukseen. Viljelijät kaikkialta maailmasta arvosivat kylmää tapaa kasvattaa eläimiä puupohjamateriaaleilla ja oljilla. Tällainen lintujen ja eläinten ylläpito poistaa monia ongelmia ja tekee karjankasvattajien työstä tehokkaampaa. Menetelmän salaisuus on, että bakteereja käytetään pentueeseen. Kyllä, kuulit oikein. On bakteereja, jotka tarjoavat ihmisille lihaa, maitoa ja munia.

Miten lämmittää sikoja talvella kylmä

Keskeinen tekijä mille tahansa toimialalle on kannattavuus. Ja maatalous ei ole poikkeus. Nautaeläinten ja lehmien kustannusten vähentäminen vaikuttaa luonnollisesti lopputuotteen hintaan. Mikä on niin hauska syövät maatiloja?

Tosiasia on, että sikoista ja lehmistä huolehtimiseen ei ole välttämätöntä rakentaa kalliita pääomaviljelytiloja. Sianlihan tai navetan rakentamisessa riittää käyttämään kaarituotteita, jotka on peitetty telttauksella. On suositeltavaa, että maaperä ei täytä betonilla, jotta nesteen sujuva tunkeutuminen maaperään olisi mahdotonta. Ja bakteerit lämmittävät vaaleanpunaisia ​​sikoja ja brooding lehmät äärimmäisen kylmässä.

Yksinkertaisuus ei kuitenkaan merkitse huolimattomuutta. Kompleksin rakentamisen aikana on noudatettava teknisiä olosuhteita:

 • ilmanvaihtojärjestelmän asentaminen, jolla voidaan hallita ilman kosteutta;
 • huoneen positiivisen lämpötilan ylläpitäminen;
 • ympäri vuorokauden eläinten pääsy veteen;
 • ylemmän kerroksen järjestelmällinen kaataminen.

Pentu valmistetaan sahanpurun ja kuivan oljen seoksesta, joka kaadetaan lian päälle ja kyllästetään erityisellä biologisella tuotteella. Bakteerit alkavat työstään nauttimassa eläimen ulosteessa oljella. Kun tämä tapahtuu biologisilla reaktioilla, kun vapautuu merkittävä määrä lämpöä. Sikojen "sänky" lämpenee jopa + 40 ° C: een, jolloin sikaa lämmitetään vaikeissa pakkasissa.

Bakteereilla on "sairaanhoitajien" rooli sikaloissa. He kierrättävät lannan, eivätkä anna mahdollisuutta saada alkunsa hänestä putrefaktiivisista prosesseista. Tällä tavoin tuhoutuu haju, joka vuosisatojen ajan on ollut sika-arkki. Pienet puolustajat eivät salli rottien ja hiirien hallintaa, suojelemaan sikojen karjaa infektioilta.

Työkustannukset pennun käytön aikana minimoidaan. Loppujen lopuksi yksi henkilö pystyy täysin hallitsemaan 300: n eläimen karjaa.

He vaihtavat käytetyn pentueen kerran 3 vuoden välein. On tarpeen puhdistaa oljen lattia varhain, jos se on muuttunut mustaksi ja on alkanut antaa haukan. Ja eläimen omistajan pitäisi ajatella huoneen kosteuden alentamista, koska tällaisissa olosuhteissa bakteerit eivät voi toimia tehokkaasti.

Jalankulkijoiden vanhenemispäivän jälkeen viljelijät saavat valmiita orgaanisia lannoitteita. Työntekijät-bakteerit huolehtivat paitsi lehmistä ja porsaista, myös maatalousmaan hedelmällisyydestä. Kolmen vuoden kuluttua sianlihan käytetyn oljen seos voidaan kuljettaa turvallisesti sänkyihin.

Tärkeintä on pitää tassut lämpimänä.

Kylmämenetelmän pitäminen kankailla on omat ominaisuutensa. Siipikarjanviljelijöiden tärkeimmät tehtävät ovat tarjota linnuille korkealaatuinen vilja ja lämmin kerros kennelitalossa. Ja sitten ilman bakteerien apua ei voi tehdä. Ne auttavat pitämään kanojen jalat lämpimänä välttääksesi kylmät.

Syvän kuopan kissa on paras käyttää:

On toivottavaa muodostaa keräyskerros kanirakossa alkusyksystä, kun sää on kuiva ja lämmin. Valmiin kerroksen paksuus vaihtelee 45-50 cm: n välillä. Hyvin kuivunut materiaali kaadetaan kalkittimen pohjakerrokseen, jota on esikäsitelty kalkilla.

Kun käytät lintuja ensin tuoreessa pentueessa, on tärkeää ruokkia feathered pets. Muutoin nälkäiset kanat alkavat piristyä tuoretta sahanpurua.

Vuodemateriaalin hoitaminen on hyvin yksinkertaista:

 1. Ajoittain löysää kerros täyteen syvyyteen kynnyskorkilla ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.
 2. Kaada tuore kerros olkea, koska se on kaatunut alas.
 3. Aseta metalliset kuormalavat lattian ahvenen alle.

Muuten linnut pystyvät helpottamaan heidän isäntänsä töitä. Ne irrottavat täydellisesti roskat, jos siihen lisätään jyviä. Näin varmistetaan riittävän ilmavirran kerrosten kerroksen sisällä ja hyödylliset bakteerit toistuvat hyvin.

On tarpeen muuttaa syvän pentueen kerran vuosittain. Kesällä, kun lintu on pääosin ulkona, maaperä lattia puhdistetaan vanhasta vuodevaatteesta ja perusteellisesti desinfioitu. Huone on ilmaistava.

Mudan lattia: analysoidaan savi- ja adobe-pinnoitteiden järjestelyn teknologiaa

Savi lattiat - yksi halvempaa ja kestävä. Ne suoritetaan suoraan maahan ilman tukkia, säätiöitä tai muita lisärakenteita. Tällaisten kerrosten pääosa on savi, joka ei maksa mitään (jos kaivaat sen itse) tai myydään penniäkseen. Savi-kerrosten lisäominaisuus antaa modernin yhteiskunnan halun ekostyleen, kuten rakentamisen suuntaan luonnollisten, turvallisten materiaalien avulla.

Missä huoneissa on parempi tehdä tällainen lattia?

Yksinkertaisuuden ja erilaisten viimeistelyvaihtoehtojen ansiosta savi lattiat sopivat kaikkiin yhden tarinan taloon tai mökkiin. Voi, niiden pinta voidaan kyllästää öljyllä, vahattu, koristeltu laatat, päällystetty linoleum tai matto. Koska savesta on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, se on mahdollista käyttää lämmitetyn lattiajärjestelmän järjestämiseen.

Kestävyys, lujuus ja kosteudenkestävyys tekevät savi lattiat erinomaisen mahdollisuuden järjestää työtiloja (latoja, broilerikattiloita, autotallia, varastoja, kellareita).

Askel askeleelta ohjeet

Savi lattiat voidaan valmistaa useiden eri tekniikoiden mukaan käyttäen erilaisia ​​seoksia. Lattian koostumukseen voidaan lisätä savi, kalkki, sementti ja muut materiaalit. Harkitse tällaisen pohjan periaate sen tärkeimpien muunnelmien esimerkissä: savi lattia ja valettu adobe.

Vaihtoehto # 1 - muta lattia

Tämä vaihtoehto on helpoin. Se on sopivampi järjestää pohja varastotiloille, varastotiloille ja muille ulkorakennuksille. Vaikka sitä voi käyttää kesämökillä, tilapäisessä (kesä) asunnossa.

Savi kerros on savi-hiekka tiukasti särkynyt kerros. Hän asettui suoraan maahan. Tällaisen lattian laite tarvitsee öljyistä saviä, hiekkaa ja tampingia.

 1. Irrota maaperän kerros 50-60 cm syvyydellä.
 2. Laita hiekkakerros noin 10-15 cm paksuiseksi tuloksena olevan louhoksen pohjalle tasoittamalla se ja tiivistämällä se. Tätä tarkoitusta varten käytetään usein käsinpihamaa, joka on valmistettu hirsipalastista tai baarista, jonka pituus on noin 100 cm, halkaisijaltaan 10 cm: n läpimitaltaan (poikkileikkaus). Tartunta on naulattu ylemmälle päätypinnalle, jolla voi olla verihyytymä. Pohjaan on kiinnitetty 20x20 cm: n kokoinen levy.
 3. Yli murskattu hiekka kaatoi 10-15 cm paksuisen kerroksen, joka tasoittaa sen ja kompaktisi.
 4. Valmista paksu ja raskaat savi- ja hiekoitusliuokset (veden määrä on vähäinen).
 5. Ratkaisu levitetään kerrostumalla, tasoittamalla se lastalla tai lastalla.
 6. Tiivistetty savi kerros tamping. Paikat, joissa kaivoja muodostetaan, kohdistuvat lisäosaan liuoksesta. Tampingia jatketaan, kunnes tamping alkaa pudota pois pinnalta.
 7. Jauhaa pinnalle karkealla hiekalla ja yritä kopioida se savikerroksen paksuuteen. Jäljelle jäänyt hiekka pinnalla, lakaista luudalla.

Tällaisen lattian kuivaamisen jälkeen sitä käsitellään öljyllä ja vahalla.

Vaihtoehto # 2 - adobe-kerros

Saman on komposiittimateriaali, joka valmistetaan vaivaamalla savea, hiekkaa ja olkea vedellä. Valmis Adobe on sijoitettu viemäröintikerrokseen raunio tai sora, on linjassa oppaita. Tyypillisesti muninta tapahtuu useassa kerroksessa. Ensimmäiset 1-2 kerrosta ovat perustavanlaatuisia ja niillä on perusta. Viimeinen kerros on viimeistely, perinteisesti päällystetty öljyillä ja vahalla.

Kurssin valmistuksessa on murskattu kivi (poistoa varten), hiekka, savi ja olki. Ensimmäinen sekoitetaan hiekkaa saviin ja lisää vettä. Etua ei muuteta viimeisessä vaiheessa, polkemalla se seokseen. Tyypillisesti savi ja hiekka suhteessa adobessa vaihtelee välillä 1: 1 - 1: 3. Veden määrä on 0,25% saven tilavuudesta. Olkien määrä - 10 - 15% seoksen tilavuudesta. Voit sekoittaa saviä, hiekkaa ja vettä manuaalisesti (käyttäen lapioa, lastalla) tai betonisekoittimessa.

Harkitse työn järjestystä:

Poikasen kerroksen poisto (30-40 cm). Maapallon yläpuolella hedelmällinen kerros poistetaan, välttämättä valitaan kasvien juuret. Syvemmät 30-40 cm, sitten ram-pohja.

Suorita sora (10-20 cm). Pakattu maa on peitetty 10-20 cm paksuisella sora-alueella. Alueilla, joilla on ankara ilmasto, on mahdollista käyttää soraa lisäksi lämmöneristyviä irtorausteita. Perliitti, jolla on alhainen lämmönjohtavuus, soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen.

Pääslaykerroksen asennus (4-10 cm). Asettelu toteutetaan ohjainten avulla - tasainen, suorat levyt, 4-10 cm leveät, ne on asennettu reunaan ja kiinnittyvät tahmeilla palasilla. Ohjainten välinen askel on 60-80 cm (tällaisella etäisyydellä se on kätevä "vedä" seos pelkästään säännön mukaisesti). Ohjainten järjestely on yhdensuuntainen seinän kanssa, jonka kanssa on suunniteltu aloittavan työn. Yleensä tämä on seinä, joka on vastapäätä etuoviä.

Opastajat luovuttavat adobe-seoksen, tasoittaen se liimalla. Sileän pinnan saavuttamiseksi seos "vedetään ulos" pitkin ohjaimia, joissa on puinen tai metallinen sääntö (voit käyttää tasaista alustaa, pitkä lastalla). Sen pitäisi olla jatkuva ja tasainen, mutta karkea pinta. Lisäksi hieroa tätä kerrosta ei ole tarpeen.

1-2 päivän kuluttua, kun adobe-seos tarttuu, ohjaimet vedetään varovasti ulos. Ne voidaan kuitenkin jättää paksummaksi, jos niitä ei tarvitse käyttää uudelleen. Ohjainten jättämät aukot ovat täynnä adobe-seosta. Seoksen märkään osaan, koska se tulisi liittää jo kuivattuun kerrokseen, urien reunat kostuvat ja irrota terävällä työkalulla.

Pääkerros kuivuu 1-2 viikkoa sen paksuuden, lämpötilan ja kosteuden mukaan. Vasta sen jälkeen on mahdollista liikkua vapaasti. Jos prosessin nopeuttaminen on välttämätöntä, huoneeseen asennetaan tuulettimen lämmitin. Pelkkä lämpötilan nostaminen (esim. Lämpöpattereilla) ei riitä. Jauheen yhtenäinen kuivaus edellyttää ilmanvaihtoa.

Toisen (väli) kerroksen asettaminen (2,5-4 cm). Tämä kerros ei ole pakollinen, mutta voit lisätä savi- kerroksen paksuutta ja parantaa pinnan lämpöä säästäviä ominaisuuksia. Tämän kerroksen paksuus voidaan asettaa lämpimän kerroksen kaapeleille.

Aseta tämä kerros samalla tavalla kuin ensimmäinen, oppaiden avulla. Tällä hetkellä käytä 2,5-4 cm: n paksuisia levyjä (säleitä), jotka on sovitettu reunaan kiinnitetyillä aluslevyillä pohjakerroksen aiemmin kostutetulla pinnalla. Pinta tasoitetaan lastalla ja vedetään ulos ohjaimilla. Tämän kerroksen halkeamien todennäköisyyden vähentämiseksi on suositeltavaa asettaa ohjaimet suorakulmaisiksi ensimmäisen kerroksen ohjaimille. Sitten kaksi kerrosta adobea asetetaan kohtisuoraan toisiinsa, mikä lisää valmiin savipatan lujuutta ja lujuutta.

Viimeinen viimeistelykerros (1-2 cm). Viimeinen Adobe-kerros tuo lattiatason tarpeen mukaan. Tämä kerros on ohuin, joten siinä on suuri todennäköisyys halkeilua. Tästä syystä tämän kerroksen ei tulisi olla alle 1-2 cm.

Jos savi lattia on etupinnan pinnoite, ohuempia ja lyhyempiä olkavarsiin lisätään seosseoksen koostumus viimeistelykerrokseen.

Ohjauslaitteina käytetään ohutlevyjä tai metallioppaita (profiileja), 1-2 cm paksua. Viimeistelykerros voidaan levittää myös ilman ohjaimia, huolellisesti asettamalla jokaisen Adobe-erän ja ohjaamalla sen vaakasuoraan asentoon. Savi seos leviää lastalla, tahrautuu ja painetaan huolellisesti toisen kerroksen esikostutetulle pinnalle. Viimeistelykerros on huolellisesti tasoitettu, hiertämällä savea, kiillottamalla se uimalla, lastalla tai lastalla.

Kun adobe-kerros on täysin kuiva (kestää useita viikkoja), voit jatkaa viimeistelykäsittelyäsi.

Savi pinnoituksen jalostus

Kaikilla tekniikoilla valmistetuilla savilattiatasoilla käytetään tavallisesti kyllästystä useilla kerroksilla öljyä ja vahaa. Tämän käsittelyn ansiosta voit saada lattialle tiheän ja kiinteän suojakerroksen, joka on verrattavissa pehmeään muna-kuoreen. Tämän seurauksena savikerros on täysin vedenpitävä, niin vahva ja kestävä kuin mahdollista.

Impregnointia varten on parhaiten keitetty pellavaöljy. Se levitetään kuumaksi, koska siinä tilassa se tunkeutuu saven huokosiin helpommin. Kerrosten optimaalinen lukumäärä on 4-6. Voit käyttää seuraavaa kaavaa:

 • 1. kerros - laimentamaton öljy;
 • 2. kerros - öljy ja liuotin (tärpätti tai alkoholi) suhteessa 4: 1;
 • Kolmas kerros - öljy ja liuotin 1: 1;
 • 4. kerros - öljy ja liuotin 1: 4.

Jos haluat lisätä kerrosten määrää, voit tehdä tämän seuraavasti:

 • 1. kerros - laimentamaton öljy;
 • Toinen kerros - öljy ja liuotin suhteessa 4: 1;
 • Kolmas kerros - öljy ja liuotin 3: 2;
 • 4. kerros - öljy ja liuotin 2: 3.
 • 5. kerros - öljy ja liuotin 1: 4;
 • Kerros 6 - laimentamaton liuotin.

Vapaasti pyyhkäisee, rullaa, harjaa tai sieniä öljyllä (tai öljy- ja liuotinseoksella) ja levitä se savipintaan. Seuraava öljykerros levitetään vain edellisen kuivauksen (absorption) jälkeen. Jokaisen myöhemmän kerroksen jälkeen saven imeytyminen vähenee. Kun se kuivuu, öljy tunkeutuu saven rakenteeseen, jolloin se on vähemmän huokoista ja kiinteämpää. Viimeisen öljykerroksen tulisi muodostaa pudotuksia pinnalle. Tämä tarkoittaa, että lattian läpäisevyys on minimoitu.

Muutamia päiviä myöhemmin, kun öljy on täysin kuiva, pinta pestään vahalla ja öljyllä. Tämä tekee lattiasta käytännöllisen ja helpomman huolta. Säännöllinen pesu vedellä, pesuaineella tai saippualla on kaikki, mitä tarvitaan puhtauden ylläpitämiseksi.

Liiman, vahan ja kuuman öljyn sekoittamista sekoitetaan suhteessa 1: 2. Pieni määrä tätä seosta riittää hieroamaan lattiaa. Hankaa lattiaan pehmeä, nukkaamaton liina. Kun vaha kuivuu, voit tehdä kokeilun: kaada lasillinen vettä lattialle. Hyvin puhdistetulla pinnalla neste kallistuu pallojen ja pienien pudotusten muodossa. Kaikki, mitä on kaadettu, jää lattialle, eikä tippa vuoda.

Ajan myötä vaha pyyhkiytyy, joten on suositeltavaa täydentää savilattian hoitoa koskevia toimenpiteitä hankaamalla se säännöllisesti vahalla.

Näiden sukupuolten edut ja haitat

Savi lattia on erinomainen vaihtoehto monille moderneille lattiapinnoille. Lisäksi se voi kilpailla niiden kanssa sekä laadussa että koristeellisessa ulkonäössä.

Savi lattian edut:

 • alhainen hinta;
 • ympäristöystävällisyys;
 • kestävyys;
 • vahvuus;
 • kosteudenkestävyys (asianmukaisella käsittelyllä);
 • korkea lämmöneristysominaisuudet;
 • hoidon helppous (voit lakaista luuta, pestä vedellä);
 • helppo korjata ja korjata.

Haitat voivat johtua vain valetun päällystysmuunnoksen pitkästä ja vaivalloisesta prosessista.