Tulenkestävä betoni

Lämmönkestävä betoni on betonia, joka kestää pitkään 1000 ° C: n lämpötilan ja samalla ei muuta muoto- ja suorituskykyominaisuuksia. Sitä käytetään eri aloilla: teollisuusrakentaminen, asuminen sekä erikoistilojen rakentaminen. Lämpöä kestävä materiaali voidaan tehdä käsin, tärkeintä on noudattaa kokeneiden rakentajien ohjeita ja suosituksia.

Lämpöä kestävän liuoksen soveltamisala

Tulenkestävän materiaalin todellinen käyttö teollisuusrakennusten, säätiöiden, polttokammioiden rakentamisessa sekä asuinrakennusten rakentamisessa. Lämpöä kestävää betonia käytetään myös kemianteollisuudessa, jossa tuotetaan energia-alalla tarvittavat rakennusmateriaalit. Lämpöä kestävää materiaalia käytetään lattian, kelluvien rakenteiden ja palkkien rakentamisessa. Sen käyttö on edullisesti sellaisissa malleissa, joissa halutaan haluttu kevyt paino, joka voi tuottaa lämmönkestävää materiaalia. Loppujen lopuksi se pystyy vähentämään rakenteiden painoa lähes puoleen johtuen huokoisesta täyteaineesta betoniseoksessa. Käytä lämmönkestävää betonia savupiippujen, tulisijojen ja uunien rakentamiseen.

luokitus

Tulenkestävä betoni luokitellaan seuraavien indikaattoreiden mukaan.

 • lämpöeristys;
 • rakenteellinen.
Tulenkestävä sementti imee kosteutta hyvin voimakkaasti.

Sideainekomponenttien mukaan:

Ja myös - täyteaineiden luonteesta ja käyttölämpötilasta.

Koostumus ja ominaisuudet

Betonisideaine voi olla erilainen sideaine: nestemäinen lasi, portlandsementti tai alumiinioksidisementti. Myös lämpöä kestävän betonin koostumuksessa käytetään hienoksi jauhettuja lisäaineita, jotka vaikuttavat viimeistelyrakenteen suurimpaan painoon. Sideainekomponentista riippuen käytetään betonin koostumuksessa murskattuja lisäaineita ja täyteaineita, joiden valinta riippuu myös lämpötilajärjestelystä sekä olosuhteista, joissa tulenkestävää materiaalia käytetään.

Lämpöä kestävää materiaalia, joka on valmistettu lisäaineiden lisäämiseksi murskatun kiven, korundin jne. Muodossa, valmistetaan perusaineiden perusteella. Tuotannon vaikeudet eivät esiinny, ja rakenteelliset taidot vähäisin, tulenkestävä koostumus voidaan tehdä käsin.

Lämmönkestävän materiaalin voimakkuuden lisäämiseksi se täytetään hienoksi jauhetuilla mineraalisilla lisäaineilla, jotka lisäävät tuotteen tiheyttä. Koneissa voidaan valmistaa lämpöä kestäviä betonilaitteita sisältäviä aggregaatteja, lisäksi käytetään vuoren tulenkestäviä kiviä.

Tänään on mahdollisuus valmistaa lämpöä kestäviä seoksia tilauksesta. Etuna on ainesosien valinta sekä niiden suhde perustuu asiakkaan projektiin. Betonin komponentit valitaan käytön odotettavissa olevien lämpötilaolosuhteiden ja tuotteiden käyttöiän mukaan.

Ruoanlaitto itsesi

Lämpöä kestävä betoni voidaan valmistaa omilla kädillä, mutta hänen on suoritettava kaikki määritetyt tehtävät. Myös tulenkestävän betonin kanssa on noudatettava suosituksia ja noudatettava ohjeita, jotka puolestaan ​​täyttävät vaatimukset ja tekniset standardit. Tulenkestävän komponentin valmistuksen ansiosta omalla kädelläsi on oltava betoni, joka, kuten tehdas, on resistenttejä lämpötilaeroille, on lämpöeristysfunktioita. Kuumennettaessa sen ei pidä menettää ominaisuuksiaan ja muotoaan. Kestää lämpöä kestävän betonin valmistusta vähentää rakennuskustannuksia.

Tee lämpöä kestävä materiaali kotona, sinun on varastoitava nestemäistä lasia, bariumsementtiä, asbestia. Nämä komponentit antavat betonille ominaisuuksia, joiden avulla materiaalia voidaan käyttää korkeissa lämpötiloissa olevien rakenteiden rakenteeseen.

Jotta lämpöä kestävä materiaali olisi omilla käsillä, sementti ja hiekka on sijoitettava betonisekoittimeen yhden ja neljän suhteen välillä. Perusteellisen sekoittamisen jälkeen vettä kaadetaan, kunnes koostumus on samanlainen kuin taikina. Tuloksena oleva liuos kaadetaan muotoon ja sitten - muottiin. Ilmoitetun ilman poistamiseksi käytetään liuoksessa tiivisteitä.

Materiaalit ja työkalut

Käytetään lämmönkestävää liuosta:

 • kottikärryt;
 • betonisekoitin;
 • lapio;
 • vesiletku;
 • muotti;
 • tulenkestävä sementti;
 • lastalla;
 • muovi levyt;
 • sora;
 • hydratoitunut kalkki;
 • atomizer;
 • hiekkaa.
Takaisin sisällysluetteloon

Juotto ratkaisu

Tulenkestävän seoksen valmistuksen jälkeen kaadetaan se muottiin tai säiliöihin. Liuoksen kaatoon tarkoitetut muodot on esijastettu. Tämä estää kuivumisen ja helpottaa valmiin tuotteen saamista. Työt on tehtävä nopeasti, koska lämpöä kestävällä liuoksella on suuri tiheys. Aseta liuos muottiin tai säiliöihin lapion avulla, poista ylimäärä laastilla.

tiivistys

Ilmakuplat eroon lämmönkestävässä liuoksessa puristetaan käyttäen erilaisia ​​puristusmekanismeja. Tulenkestävät laastarit tiivistetään pinnalla tai upottamalla täryttimiä. Lämmönkestäviä seoksia on painettava pidempään. Jotta estettäisiin ratkaisujen erottaminen, se toimitetaan suoraan asennuspaikkaan ilman ylikuormitusta.

Kosteuttava ja ikääntyminen

Tulenkestävän liuoksen kaatamisen ja sinetöinnin jälkeen se jää kovettua. Luontaisen kovettumisen prosessi on kosteuden haihtuminen, joten liuos on ajoittain suihkutettava vedellä. Tämä estää halkeilua. Muodostumattoman laastin tulee olla päällystetty kalvolla 48 tunnin ajan - sitten se poistetaan ja betoni jatkuu kovettuneen. Kaksi päivää myöhemmin voit poistaa elementit säiliöstä ja sijoittaa lämpimään huoneeseen 28 päivän ajan. Kun betoniliuos saavuttaa lujuusominaisuutensa, se on valmis käytettäväksi tarkoitetulla tavalla.

johtopäätös

Tulenkestävän materiaalin valmistuksen päätyttyä on pestävä ja puhdistettava laite. Jäätyneen liuoksen jäännökset on poistettava välineistä heti sen jälkeen, kun seuraavana päivänä se on vaikeampaa.

Itse valmistetun lämmönkestävän liuoksen valmistusprosessi vaatii aikaa vievää tarvetta apuvälineiden saatavuuteen, mutta säästöt ovat edelleen merkittäviä. Tärkeintä on noudattaa tulenkestävien materiaalien teknisiä vaatimuksia ja ohjata ohjeita lämmönkestävän betonin valmistukseen.

Kuinka tehdä lämpöä kestävä betoni omalla kädelläsi?

Tulenkestävien materiaalien käyttö vaatii melko usein laitosten rakentamisen aikana. Tulevaisuudessa se auttaa suojelemaan rakenteita ja ihmisiä onnettomien tulipalojen epämiellyttäviltä vaikutuksilta. Yksi tällaisista materiaaleista on lämmönkestävä betoni, joka pystyy kestämään korkeiden lämpötilojen jopa 1000 oC: n vaikutuksia. Samalla se säilyttää hyödyllisiä ominaisuuksia ja ei menetä muotoaan.

luokitus

Lämmönkestävää betonia on useita, joita kutsutaan myös tulenkestäviksi tai lämmönkestäviksi. Materiaalin koostumus sisältää erityisiä tulenkestäviä lisäaineita. Lämpöä kestävän betonin tuotannossa tärkein sideaineosa on Portland-sementti. Tässä täyteaineena voidaan käyttää masuunikuonaa, kivirouheita (diabaasi, andesiitti, huokoiset vulkaanista alkuperää olevat kiviä, dioriitti, keinotekoiset täyteaineet), masuunikuonaa.

Jaa materiaali erillisiin luokkiin seuraavasti:

 1. Rakenne (raskas, kevyt, huokoinen).
 2. Tarkoitus (lämpöeristys, rakenne).
 3. Täyteaineiden luonne.
 4. Käytetyt sideaineosat.

Tekniset tiedot

Portland-sementin avulla sideaineena valmistettu tulenkestävä betoni on klassinen vahvuusindeksi. Puristuskokeessa raja-arvot ovat alueella 200-600 MPa / cm2.

Lämpöstabiilisuuden ilmentymiä havaitaan, kun lämpötilat saavuttavat korkeintaan 500 ° C. Materiaalin pitkäaikainen altistuminen avoimelle liekille tai pitkäaikainen kosketus kuumien pintojen kanssa vähentää merkittävästi sementin lujuusominaisuuksia ja aiheuttaa usein virheiden ilmenemistä.

Alumiinioksidilla valmistetut eniten tulenkestävät betonit pystyvät kestämään minkä tahansa kotitalouden lämpötilan. Koostumuksessa kyllästetyt alumiinioksidipäällysteet ovat termisesti stabiileja 1600 ° C: n ja sitä korkeammat. Lämpötilan asteittainen nousu johtaa tässä tapauksessa lämmönkestävyyteen, koska sementtimassaa muutetaan keraamiseksi tilaksi.

Kuitenkin korkeasta lämpötilakestävyydestä huolimatta aluminoitavasta tulenkestävästä betonista on suhteellisen pieni lujuus. Tällaisten komponenttien avulla valmistettu materiaali voi kestää mekaanista painetta jopa 25-35 MPa / cm2.

Soveltamisalueet

Ensinnäkin tulenkestävää materiaalia käytetään lämpörakenteiden, uunien teollisiin ja kotitalouskäyttöön, perustuksiin, keräimiin, polttokammioihin. Kuitenkin ei voida sanoa, että tällaista betonia käytetään vain rakenteissa, jotka ovat lämpövaikutuksisia.

Tulenkestävän betonin erityinen koostumus myötävaikuttaa sen laajaan käyttöön kemianteollisuudessa, rakennusmateriaalien tuotannossa, energiasektorin tarpeiden tyydyttämiseksi.

Lämmönkestävää materiaalia käytetään lattian, kelluvien rakenteiden, palkkien siltojen rakentamisessa. Tämä rakentamisperusta on suositeltava, kun otetaan huomioon tarve helpottaa rakenteita, kun otetaan huomioon voimakkuus ja luotettavuus. Tulenkestävä koostumus mahdollistaa rakenteiden painon pienentämisen noin 40%. Tämä selittyy käyttämällä huomattava määrä huokoisia täyteaineita seoksessa.

Koostumuksen valmistaminen

Kuinka luoda tulenkestävä betoni, joka pyrkii tekemään omien käsiensa sekoitus? Tätä varten käytetään vettä, sitovia komponentteja ja erilaisia ​​lämmönkestäviä täyteaineita. Valmistusprosessilla on omat erityispiirteensä. Käytettävien komponenttien tulee olla erityisen puhtaita. Lisäksi hiekan, kalkkikiven tai graniitin tulenkestävien ja tulenkestävien osien tukkeutuminen jätetään pois.

Tällaisten virheiden olettaminen tuotantoteknologiassa johtaa usein materiaalin nopeaan tuhoutumiseen.

Valmistusmenetelmät

On olemassa useita tapoja tuottaa lämmönkestävää betonia omilla käsillä. Ensinnäkin materiaali voidaan saada valmiilla kuivaseoksella, jossa on kaikki tarvittavat komponentit. Monimutkaisempi vaihtoehto käsittää komponenttien itsenäisen sekoittumisen tarvittaviin mittasuhteisiin.

Paras ratkaisu on käyttää ensimmäistä tekniikkaa, sillä parhaita komponentteja käytetään lämmönkestävien seosten tuotannossa tehtaassa. Lisäksi tässä tapauksessa valmistustekniikkaa noudatetaan huolellisesti. Tämän seurauksena kuluttaja saa tilaisuuden käyttää laadukasta valmiita käyttötarkoituksia. Lisää vain liuotin tai vesi.

Kun se on valmistettu materiaalin palonkestävien ominaisuuksien hankkimiseksi, on suositeltavaa lisätä seuraavat hienojakoiset komponentit: andesiitti, palokara, kromiittimalmi, magnesiittisementti. Ainesosien ja mittasuhteiden oikean valinnan tuloksena tulee materiaali, joka kestää korotettuja lämpötiloja rikkomatta.

Työkalut ja materiaalit

Käyttämällä käsin valmistettua tulenkestävää betonia voit säästää paljon kieltämällä käsityöläisten palvelut. Kuitenkin ennen seoksen valmistusta on suositeltavaa valmistaa tarvittavat työkalut ja materiaalit. Tarvitset seuraavia asioita:

 • laitteet betonikomponenttien sekoittamiseksi;
 • lastan lastalla;
 • kottikärryt materiaalien kuljettamiseen;
 • lapio;
 • vesisuihku;
 • puiset muotit; muotit valu;
 • hiekka, sora, sammutettu kalkki, lämmönkestävät komponentit;
 • portland-sementtiä.

Valmistusominaisuudet

Tulenkestävien sementtien valmistuksessa valmistetut kuivat komponentit sijoitetaan betonisekoittimeen (sementti-hiekan suhde on 1: 4). Homogeenisen seoksen muodostamisen jälkeen lisätään vettä siihen määrään, joka on välttämätöntä tahattoman sakeuden saavuttamiseksi. Koska tulenkestävät rakennusalustat ovat ominaisia ​​spesifisten viskositeettiominaisuuksien suhteen ja kovettuvat nopeasti lisäämällä vettä, on parempi noudattaa sementin valmistajan suosituksia.

Valmis seos jaetaan lomakkeisiin, kaadetaan muottiin tai käytetään sideaineena tulenkestävien tiilien asettamisessa. Alumiinioksidilla varustettujen täyteaineiden avulla ne lisäävät vettä lisäämällä nopeasti, mikä estää ratkaisun ennenaikaisen asettamisen.

Työn päätyttyä on suositeltavaa puhdistaa ja pestä laitteisto huolellisesti. Jäykän tulenkestävän materiaalin raaputtaminen työkaluista seuraavana päivänä on erittäin vaikea tehtävä.

Tarvittaessa liuoksen pienten tilavuuksien valmistaminen Portland-sementillä voidaan sekoittaa komponentteja manuaalisesti. On kätevää käyttää laajaa säiliöitä tähän - syväastiot, kylpyammeet, altaat.

Tulenkestävän betonin tekeminen omiin käsiisi

Lämmönkestävää betonia käytetään uunien, tulisien ja savupiippujen rakentamiseen. Tällaista betonia käytetään sekä asuinrakennuksessa että teollisuudessa. Jotta materiaali pystyy toimimaan asianmukaisella tasolla turvallisuuden ja suojan takaamiseksi, on ehdottomasti noudatettava kaikkia teknisiä vaatimuksia sen valmistuksen aikana. Materiaali voi olla solu, vaalea tai tiheä. Tämä tekijä riippuu sen soveltamisalasta ja tarkoituksesta. Tällainen betoni voi suorittaa luotettavan lämmöneristeen toiminnot.

Tulenkestävän betonin valmistukseen tulisi lisätä nestemäisen lasin, asbestin, barium- tai alumiinioksidiseoksen koostumusta.

Lämpöä kestävän betonin käsittely on samanlainen kuin tavallisen betonimateriaalin käsittely, mikä vähentää rakennuskustannuksia. Voit onnistuneesti tehdä tämän materiaalin omin käsin. Se on kestävä lämpötilan muutoksiin, eikä se menetä ominaisuuksiaan lämmitettäessä, ja se on myös paras vaihtoehto erilaisten erikoistilojen rakentamiseen.

Lämpöä kestävän betonin valinta

Jotta tulenkestävä betoni olisi omalla kädellä, sinun on lisättävä nestemäinen lasi, asbesti, barium tai alumiinioksidisementti koostumukseen.

Lämmönkestävän betonin ominaisuudet.

Nämä lisäaineet tekevät betonia soveltuvaksi käytettäväksi korkeissa lämpötiloissa. Tavallinen materiaali sisältää elementtejä, jotka suoritetaan kuivatuksen ja kuivumisen aikana kuumennusprosessin aikana. Suunnittelu tuhoutuu hyvin nopeasti, läpäisee tällaisen testin, eikä talteenottoprosessi ole mahdollinen. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi käytetään lämpöä kestävää betonia. Kun otetaan huomioon tulenkestävä betoniseos yksityiskohtaisesti, voit tunnistaa suuren määrän erilaisia ​​epäpuhtauksia. Jokainen niistä suorittaa tehtävänsä, lisää voimaa ja sitovat materiaalit korkeissa lämpötiloissa. Lämpöä kestävän betonin valmistuksessa omilla käsilläsi on oltava sitomisominaisuudet perusmateriaalissa.

Näihin tarkoituksiin voit käyttää:

 • kuona Portland sementti;
 • Portland-sementti;
 • korkea alumiinioksidi sementti;
 • alumiinioksidi sementti;
 • periklaasisementti;
 • nestemäistä lasia.

Koostumuksen valinta lämpöä kestävälle betonille

Betonisekoittimien järjestelmä betonin valmistamiseksi.

Portland-sementille ja nestemäiselle lasille lisätään yleensä hienojakoisia epäpuhtauksia. Lämmönkestävä betoni voi olla normaali tai kevyt riippuen tilavuuspainosta. Materiaali katsotaan kevyeksi, jos sen suurin paino (kuivattuina) on enintään 1500 kg / m³.

Magnesiumsulfaattia (vesiliuosta) käytetään lämmönkestävän betoniseoksen sekoittamiseen periklaasisementillä. Jotta tulenkestävän betonin kiinteyttäminen nestemäisen lasin kanssa tapahtuu, seokseen tulee lisätä natriumsilikloridia, masuunikuonaa tai nepheliiniliete. Nämä lisäaineet syötetään betoniin normaalissa lämpötilassa.

Hieno lisäaine voi olla hienojakoinen tai pölyinen materiaali, kuten:

 • magnesiitti tiili taistelu;
 • palo-tiilet;
 • lumpy chamotte;
 • hohkakivi;
 • tsemyanka;
 • kromiittimalmit;
 • lentotuhka;
 • andesiittia;
 • löyskäämö;
 • rakeistettu masuunikuona.

Lämmönkestävät kevytseokset sopivat:

 • timantti;
 • palo-tiilet;
 • tsemyanka;
 • lentotuhka;
 • laajennettu savi.

Pienet (0,15-5 mm) ja karkeat (5-25 mm) aggregaatit voivat olla murskattuja materiaaleja, kuten: magnesiittisota ja magnesiittikromiittitiili taistelu, korkean alumiinisen ja kamelin tiilen taistelu, savea, semi-musta tai talkkitiili, titaani-alumiinioksidi ja räjähdysjätteen kuona.

On myös mahdollista sijoittaa duniitti, balzat, diabaasi, andesite, articky tuff, palamakuvat. Kevyiden ja tulenkestävien betonien tapauksessa on parempi käyttää vermikuliittia, laajennettua savea tai laajennettua perliittiä lisäaineina. Sideaineen tyyppi, lämpötila ja betonin käyttöolosuhteet määräävät maan lisäaineiden ja aggregaattien valinnan. Tulenkestävän betonin käyttö vähentää työn kustannuksia, työvoimakustannuksia ja vähentää rakentamisen aikaa.

Lämpöä kestävän betonin vaiheittainen ruoanlaitto omalla kädellä

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Tässä prosessissa tarvitset työkalut ja materiaalit:

 • betonisekoitin;
 • kottikärryt;
 • lastalla;
 • lapio;
 • atomizer;
 • letku tai muu vesihuolto;
 • muotti;
 • muovi levyt;
 • hiekka;
 • tulenkestävä sementti;
 • sora;
 • hydratoitu kalkki.

Betonisekoittimen tai kottikärrän on sijaittava vesijohtoveden välittömässä läheisyydessä. Vettä tarvitaan lisäämään koostumusta, pesuvälineitä ja leikkikenttiä. Materiaaleja tulisi sekoittaa 3: 2: 2: 0,5, esimerkiksi 3 osaa soraa 2 osaan hiekkaa ja 2 osaa tulenkestävää sementtiä 0,5 osaan sammutettua kalkkia. Lämpöä kestävän koostumuksen tilavuuden ei pitäisi vaikuttaa näihin parametreihin ja materiaalien suhde, niiden tulisi pysyä muuttumattomina. Sora ja hiekka asetetaan betonisekoittimeen, tulenkestävää sementtiä ja sammutettua kalkkia lisätään, käyttäen ruiskua kaikki ainesosat sekoitetaan perusteellisesti niin, että ainesosat ovat tasaisesti jakautuneet. Sitten seokseen lisätään vettä ja sekoitetaan uudelleen. Vettä lisätään kunnes seos hankkii tarvittavan sakeuden (työpaksuus). Tarkastaaksesi tuloksena saatavan seoksen, yritä tehdä palanen. Jos vettä on tarpeeksi, palan ei kaadu, eikä se levitä käsiin.

Tämä konkreettinen laasti täyttää muottipesän tai erityisen muodon. Tämä prosessi suoritetaan piikillä, ylimäärä poistetaan lastalla, jonka jälkeen pinta tasoitetaan. Materiaalin kovettumisprosessin mukana seuraa kosteuden menetyksen lisääntyminen. Pidä pinta säännöllisesti vedellä, mikä estää sen halkeilemasta. Märkäbetoni voidaan peittää muovikelmulla pari päivää. Tämän jakson jälkeen kalvo on poistettava ja betonin annetaan kuivua. Ennen tiivistyksen poistamista betonin on kuivuttava vähintään 2 vuorokautta. Tämän jälkeen betoni seisoo ja saavuttaa voimaa kolmen viikon ajan. Pintaa voidaan käyttää tämän jakson jälkeen.

Tee lämpöä kestävä betoni omiin käsiisi

Lämmönkestävä betoni on betonityyppi, jota käytetään pitkäaikaisen altistumisen korkeissa lämpötiloissa ja joka kykenee ylläpitämään mekaanisia ominaisuuksiaan. Sitä käytetään teollisuudessa lämpöyksiköiden rakentamisessa, masuunien, kierrätysuunien ja tiilipeltöiden perustana.

Pienissä yrityksissä ja yksityisessä rakentamisessa käytetään lämmönkestävää betonia esivalmistettujen lohkotyyppisten lämmitysuunien, tulisijojen, uunien ja saunojen, savupiippujen asennukseen.

Vähäisen lämmönjohtavuuden vuoksi tavallinen betoni pystyy kestämään lyhytaikaisen lämmityksen 200 ° C: n lämpötilaan, mutta kun lämpötila nousee 200-250 ° C: een, se menettää jopa 25% sen vahvuudesta ja yli 250 ° C: n lämpötilassa se alkaa repeytyä, se on täysin tuhottu.

Tärkein syy on, että korkeissa lämpötiloissa se dehydrates ja hajottaa komponentit.

Kostutuksen ja terävien lämpötilahäviöiden vuoksi sammutuspalojen aikana tavallinen betoni tuhoutuu vielä nopeammin.

Lämmönkestävää betonia voidaan käyttää lämpötiloissa, jotka eivät ylitä 1580 ° C, tulenkestävää betonia - korkeintaan 1770 ° C, korkean tulenkestävän betonin - yli 770 ° C. Tärkeimmät sitomisaineet niiden tuotantoon ovat kuona Portland-sementti, Portland-sementti, fosfaatti lisäaineet, fosforihappo, nestemäinen lasi.

Tällaisten ominaisuuksien antamiseksi seokseen lisätään vuoren tulenkestäviä kiviä, tulenkestäviä murskattuja aggregaatteja (tulenkestävien materiaalien murskattuja tuotteita). Lämpöä kestävä betoni käytön aikana tulee kestävämpi.

Kuinka lämpöä kestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Luettelo betonityypeistä.

Lämmönkestävää betonia voidaan valmistaa omalla kädellä kahdella tavalla: käytä erillisiä osia tai valmiita kuivaseoksia.

Toinen vaihtoehto. Tehdasvalmisteinen homogeeninen seos täyttää standardit. Riittää, että siihen lisätään vettä ja sekoitetaan perusteellisesti. Kovettumisen jälkeen saadaan korkealaatuista tulenkestävää betonia.

Jos valmistat seosta itse, sinun on valittava oikea materiaalityyppi, riippuen olosuhteista, joissa betonia käytetään:

 • jos oletetaan, että usein vuorovaikutus veden kanssa on mahdotonta lisätä nestemäistä lasia seokseen;
 • Jos ympäristö on hapan ja aggressiivinen, et voi käyttää Portland-sementtiä.

Savupiippu muodostuu savupiipuista. Polttotuotteissa oleva rikkidioksidihappoanhydridi tuhoaa Portland-sementin perusteella tehtyä betonia.

Jos kalsiumaluminaatteja ja silikaatteja lisätään nestemäiseen lasiseen, saadaan betonia, jolla on voimakas vastustuskyky aggressiiviselle väliaineelle. Se saa nopeasti vahvuuden, erinomaisen vedenkestävyyden ja sitä voidaan käyttää jopa 1600 ° C: n lämpötiloissa.

Kotona saatavilla olevat materiaalit voivat toimia kokonaisuutena: tulenkestävät kiviä, kromiittimalmit, basaltti, diabaasi, andesiitti, savea, korkea alumiinioksidi, sammutti, talkki, magnesiitti ja tavalliset tiilipelot. Dunite, titaani-alumiinioksidikuonaa käytetään.

Huokoisen betonin valmistukseen käytetty masuunikuona, laajennettu savi, laajennettu perliitti.

Kotona materiaali on murskattava kooltaan 5-25 mm. Murskaus on pisin ja vaikein prosessi. Tämän jälkeen seos on kuivattava.

Tehdasseosten jakeiden koko on 0,1-5 mm. Mitä tasaisempia fraktioita, sitä korkeampi betonin laatu.

Seoksen ominaisuuksien parantamiseksi tehdään hienoksi jauhetut lisäaineet: hohkakiveä, tsemyanku.

Normaalissa kosteudessa ja ilman lämpötilassa 20 ° C seos kovettuu 24 tunnin kuluttua.

Vihjeitä ja temppuja

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Kun ostat teollisen seoksen, sinun on otettava huomioon useita suosituksia.

Valmis kuivaseoksella on rajoitettu säilyvyysaika.

Yksilöllistä käyttöä varten sinun on ostettava karkea rakeinen seos, jolla on suuri tiheys. Eri valmistajien seosten koostumus voi poiketa, sinun on huolellisesti tutkittava pakkauksen ohjeet. Pakkauksen massa on tyypillisesti 22 - 25 kg, liuoksen valmistamiseksi tarvitaan 7-8 litraa vettä. On edullista käyttää pienempää määrää vettä, koska sen ylimäärä lisää kovettumisaikaa ja vaikeuttaa betonin ominaisuuksia.

Seoksen laadukkaaseen valmistukseen, myös pienissä määrissä, käytä betonisekoittimia. Vettä kaadetaan siihen ja kuiva seos kaadetaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes saavutetaan vaaditun tiheyden homogeeninen massa. Tarvittaessa voit lisätä pehmittimiä.

Käytettävissä olevista improvisoitujen täyteaineiden on käytettävä yhtä tyyppiä. Eri materiaaleilla on erilaiset lämpölaajenemiskertoimet, eri tyyppisistä täyteaineista valmistettu betoni voi halkeilla ajan myötä.

Jos rakenteesta on tavallista betonia, sen kestävyys korkeisiin lämpötiloihin voidaan lisätä käsittelemällä erityisellä kyllästyksellä tai mastiksilla. Rakenteeseen tunkeutuvat ne vähentävät kuivumista ja kuivumista.

Lämpöä kestävä betoni, joka on valmistettu teknisten standardien mukaisesti ja valituista osista. luotettavasti kestää vuosikymmeniä, varmista suunnittelun ja paloturvallisuuden luotettavuus.

Tulenkestävä betoni: lämmönkestävien koostumusten itsenäinen tuotanto

Tulenkestävää betonia, kuten nimestä käy ilmi, käytetään silloin, kun rakenteella voi olla merkittävää lämpöjännitystä. Tämän materiaalin ominaisuuksien ansiosta se kestää kuumennuksen korkeisiin lämpötiloihin ilman vahinkoa, ja siksi se on välttämätöntä savupiippujen, liesituotteiden jne. Järjestämiseksi. Ja tavanomaisissa rakenteissa palonkestävyys ei ole tarpeeton.

Mitkä ryhmät jakautuvat tulenkestäviin betoniin, mikä on niiden koostumuksessa ja miten tällainen ratkaisu valmistetaan itsenäisesti - kerromme artikkelissamme.

Lisäämällä erilaisia ​​komponentteja liuokseen on mahdollista toistuvasti lisätä resistenttiään korkeisiin lämpötiloihin.

Betoni ja teräsbetoni ovat itse asiassa melko kestäviä ja palonkestäviä materiaaleja. Tämä voidaan vahvistaa prosessilla, kuten betonissa olevien reikien timanttiporauksesta: vaikka kitkasta huomattavasti lämpöä, jäädytetty liuos ei sula eikä menetä ominaisuuksiaan.

Useissa uuneissa käytetään aktiivisesti osia, jotka perustuvat palonkestävään sementtiin

Kuitenkin betonin vähäinen lämmönjohtavuus toimii vain lyhytaikaisen lämmityksen aikana. Jos pitkäaikainen altistus aiheuttaa rakenteen 250 ° C: seen, se alkaa hajota ja 200 ° C: ssa se menettää lujuutensa 25-30%. Tämä voi johtaa surullisiin seurauksiin, ja siksi joissakin tapauksissa on suositeltavaa käyttää palonkestäviä ja lämpöä kestäviä yhdisteitä.

Ominaisuuksiltaan betonit jaetaan useisiin ryhmiin. Niiden lyhyet ominaisuudet voidaan nähdä taulukossa:

Kiinnitä huomiota!
Lämpöä kestävät ja palonkestävät koostumukset, joiden tiheys on alle 1500 kg / m3, kuuluvat kevytbetonin luokkaan.

Ohjeissa suositellaan tällaisten materiaalien käyttöä aina, kun rakenne joutuu jatkuvasti tai jatkuvasti alttiiksi korkeille lämpötiloille. Myös lämmönkestävien seosten käyttö on perusteltua siinä tapauksessa, että tukialustojen tuhoutuminen tulipaloissa voi johtaa traagisiin seurauksiin (työpajat, asuin- ja julkiset rakennukset jne.).

Pakkaa tehdasvalmisteisen seoksen

Valmistusmenetelmä

Ompelu- ja tulisijojen asettamiseen, savupiippujen järjestämiseen ja samanlaisten ongelmien ratkaisuun saatamme tarvita materiaalia, joka kestää jopa 1000 - 1200 0С: n lämpöä ilman vahvuutta. Tehdasvalmisteiden hinta on melko korkea, joten voit yrittää itse tehdä ratkaisun.

Korkean lämpötilan liekin altistuminen

Jotta voitaisiin ymmärtää, mitä aineita tulisi lisätä modifioijina, on syytä selvittää, mitä tapahtuu kovetettuun sementtiin palamisen aikana:

 • Kuten tiedätte, sementin kovettuminen betoniin on suurelta osin vastuussa vedestä, joka reagoi materiaalin rakeiden kanssa.
 • Kun lämpötila nousee, suurin osa nesteestä haihtuu, sementin dehydraatio tapahtuu ja se menettää vahvuutensa.
 • Tämä prosessi on peruuttamaton, koska aineen ominaisuuksien palauttaminen ainakin osittain epäonnistuu.

Siksi on vältettävä betonin tuhoutumista, joten vettä pitää pitää sisälle lisäämällä sideaineita.

Tässä roolissa toimii yleensä:

 • Portland / kuona Portland-sementti.
 • Periklaasisementti.
 • Sementti on korkealla alumiinioksidilla.
 • Nestemäinen lasi.

Sementti, alumiinioksidi, nestemäinen lasi jne. edistää vedenpidätyskykyä

Lisäksi hienojakoisten lisäaineiden ruiskutetun materiaalin lämmönkestävyyden parantamiseksi:

 • Combat tiili (magnesiitti, dolomiitti, sammutti).
 • Pumice.
 • Kromiittimalmit.
 • Domain kuona (jauhe ja rakeistettu).
 • Laajennettu savi.
 • Tuhkaa.

Aggregaatina käytetään myös tulenkestävien tiilien palasia, masuunikuonaa ja kiinteän kiven jyrkkyjä: diabaasi, basaltti, tuff jne. Kevyt palonkestäviä ratkaisuja tehdään perliittiä tai vermikuliittia.

Kiinnitä huomiota!
Tiheiden kiviä murskattujen hiekkojen täyttäminen tekee lähes mahdottomaksi käsitellä jäädytettyä liuosta.
Tarvittaessa käytetään myös teräsbetonin leikkaamista timanttivanteilla tai poraamalla samanlaisia ​​työkaluja.

On täysin mahdollista valmistaa tulenkestäviä betoniseoksia.

Hyväksyttävän laadun varmistamiseksi kannattaa toimia seuraavan algoritmin mukaisesti:

 • Betonimyllyssä sekoitetaan kolme osaa soraa (murskattua basaltti tai tufa), kaksi osaa hiekkaa, kaksi osaa tulenkestävää sementtiä ja puolet kalkin osaa.

Sekoita kaikki ainesosat kuiviksi

 • Voit parantaa lämmönkestävyyttä 0,25 osaa hienoksi jauhettua ainetta - tuhkaa, masuunikuonaa tai hohkakiveä.
 • Lisää vettä pieninä annoksina, jolloin liuos saadaan optimaaliseen sakeuteen.

Seuraavaksi meidän on suoritettava täyttö. Betoni, joka on tarkoitettu käytettäväksi korkeissa lämpötiloissa, voidaan joko kaataa suoraan rakennelman muottiin tai muovata erillisiin lohkoihin.

Joka tapauksessa toimimme näin:

Muovimuotti betonituotteille

 • Vanerista, muovista tai metallista tehdään riittävän kiinteä muotti.
 • Täytä lomake ratkaisu, yrittäen tehdä aukkoja ja tyhjiä aukkoja.
 • Sulje materiaali tiiviisti, poistaen kaikki ilmakuplat.

Kiinnitä huomiota!
Pitkäaikainen värähtelykäsittely johtaa siihen, että sora-aggregaatti laskeutuu muottipesän pohjalle.
Siksi on välttämätöntä tiivistää ratkaisu hyvin lyhyeksi ajaksi.

Ylimääräinen liuos poistetaan huovalla.

Sen jälkeen mene materiaalin kuivaukseen:

 • Tyypilliset tulenkestävät betonit ovat herkempiä hydrausjärjestelmään. Läsnäolo kalkin koostumuksessa mahdollistaa pitkään pitämän korkean lämpötilan seoksen sisällä, mikä takaa betonituotteiden tehokkaan kovettumisen.
 • Jotta tämä prosessi ei hidastuisi, on välttämätöntä peittää huolellisesti muotti, minimoida lämpöhäviö ja vähentää veden haihtumista.

Periaatteessa tekniikka mahdollistaa muottien purkamisen heti kun seos jäähtyy. Jotta mekaaniset ominaisuudet pysyisivät mahdollisimman korkeina, asiantuntijat suosittelevat kuitenkin liuoksen pitämistä vähintään kolmen päivän ajan ja purkamisen jälkeen kostuta kaikki pinnat vielä kolme tai neljä päivää peräkkäin.

Valokuvat valmiista osista valettu muottiin

Jos puhumme pienistä määristä (esim. Savupiipun pystyttämiseen tai takan asettamiseen), niin jokainen voi tehdä tulenkestävää betonia omilla käsillään. Tekniikan hallitsemiseksi riittää hankkimaan tarvittavat komponentit sekä seuraamaan videon tässä artikkelissa annettuja vinkkejä.

Kuinka lämpöä kestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Lämmönkestävää betonia käytetään pääsääntöisesti savupiippujen ja uunien rakentamisessa sekä teollisuudessa että asuinrakentamisessa. Kaikkien teknisten vaatimusten mukaisesti valmistettu materiaali tarjoaa korkean turvallisuuden ja luotettavan suojauksen. Rakennuttajat käyttävät käyttötarkoituksen mukaan erilaisia ​​materiaalivalintoja: kevyt, tiheä tai solu. Vastaavaa betonia voidaan käyttää myös lämpöä eristävänä materiaalina. On välttämätöntä työskennellä tämän materiaalin kanssa samalla tavalla kuin tavallisella betonilla, minkä seurauksena rakennustöiden kustannukset vähenevät tuntuvasti. Lisäksi voit tehdä niin konkreettisia omia käsiäsi. Tämä materiaali ylläpitää täydellisesti lämpötilahäviöitä, ei muuta ominaisuuksia lämmityksen jälkeen, ja siksi se on paras vaihtoehto erilaisten erikoistuneiden esineiden rakentamisessa.

Taulukko sementin kulutuksesta 1 m3: n liuoksessa.

Lämmönkestävän betonin valintaominaisuudet

Jotta tällainen betoni olisi omalla kädellä, sinun on lisättävä alumiinioksidisementtiä, asbestia, bariumsementtiä ja nestemäistä lasia.

Luettelo betonityypeistä.

Lisäaineet tekevät materiaalin sopivaksi käytettäväksi paikoissa, joissa on kohonnut lämpötila, esimerkiksi uunin rakentamiseksi.

Tavallisen rakennusmateriaalin rakenne sisältää elementtejä, jotka lämmitysprosessissa käyvät läpi vedenpoistoprosessin tai dehydraation. Rakenne, jolle tehdään samanlainen testi, puhkeaa nopeasti ja kaatuu, prosessin lopettaminen on lähes mahdotonta. Tällaisten ongelmien välttämiseksi paikoissa, joissa on korkeita lämpötiloja, on käytettävä lämpöä kestävää betonia.

Kun otetaan huomioon tämän seoksen koostumus, voidaan havaita erilaisten epäpuhtauksien korkea pitoisuus. Jokainen seoksen koostumuksen elementillä on erityinen rooli, sitomalla materiaali nousevalla lämpötilalla ja lisäämällä sen voimaa.

Lämpöä kestävä betonitoimisto: koostumuksen valinta

Sekoittimen rakenne tynnyristä.

Voit tehdä tällaisen betonin omalla kädelläsi jonkin seuraavista sideaineista: kuona Portland-sementtiä tai Portland-sementtiä, alumiinioksidia, alumiinioksidia tai periklaasisementtejä sekä nestemäistä lasia. Erilaisia ​​hienoksi jauhettuja lisäaineita tuodaan nestemäiseen lasiseen ja portland-sementtiin. Lämpöä kestävä betoni jaetaan kevyisiin ja tavallisiin (kevyisiin materiaaleihin sisältyvät materiaalit, joiden massa on enintään 1500 kg / m3).

Höyryistä kestävää betonia sekoitettaessa periklaasisementtiin käytetään magnesiumsulfaatin vesiliuosta. Jotta voitaisiin varmistaa lämmönkestävän betonin kuivuminen nestemäiseen lasiseen normaalilämpötilassa, on otettava käyttöön natriumsilikloridia ja muita aineita, kuten nepheline-lietettä (alumiinioksidia tuottava jäte) tai rakeistettua masuunikuonaa.

Hiukkasmaisia ​​tai hienoksi jauhettuja materiaaleja käytetään hienoksi jauhettuna lisäaineena: samotti- tai magnesiittitiilipalloja, kromiittimalmia, sementtiteoksia, chumotteja, granuloidut masuunikuonaa, hohkakiveä, andesite, lentotuhka, löysäsippu. Kevyitä lämmönkestäviä seoksia, diatomi- tai tulisiltoja, laajennettua savea, lentotuhkaa ja sementoitua savea käytetään.

Suurina (5-25 mm) ja hienoina (0,15-5 mm) aggregaaleina käytetään murskattuja materiaaleja: ditiitti, titaani-alumiinioksidikuona, taistelu magnesiittimagnesiittikromiitista, kromiittimalmista, tulikiveästä tai korkeasta alumiinioksiditiilestä, taistelu tavallisesta saveesta, talkista ja puolihaposta tiilinen, palo palo, diabase, basaltti, räjähdyskuona, artic tuff, andesite. Kevyissä, lämpöä kestävissä betonipinnoissa käytetään laajennettua perliittiä tai vermikuliittia. Täyteaineet ja hienojakoiset lisäaineet valitaan betonin tyypin, lämpötilan ja käyttöolosuhteiden mukaan.

Lämmönkestävän betonin käyttö vähentää lämpöyksiköiden rakennusaikaa, vähentää työvoimakustannuksia ja vähentää työn kustannuksia.

Vaiheittainen ohje lämpöä kestävän betonin valmistukseen

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Työkalujen valmistelu:

 1. Lastaa.
 2. Lapio.
 3. Kottikärryt tai betonisekoittimet.
 4. Soraa.
 5. Muotti.
 6. Tulenkestävä sementti.
 7. Hiekkaa.
 8. Ruiskupullo.
 9. Sammutettu kalkki.
 10. Muovilevy.
 11. Letku tai muu vesihuolto.

Toimitetaan työturne tai betonisekoittimen työalueelle. Sinulla on oltava pääsy veteen, joka voidaan helposti lisätä rakennuksen koostumukseen, työkaluihin ja paikan huuhteluun jne.

Tulenkestävä sementti imee kosteuden hyvin voimakkaasti, sitä pitää säilyttää vain kuivassa huoneessa.

Materiaalit sekoitetaan suhteessa 3: 2: 2: 0,5, eli otat 3 osaa soraa 2 osaan liesiä, 2 osaa tulenkestävää sementtiä ja 0,5 osaa sammutettua kalkkia. Noudata tätä suhdetta riippumatta vaaditusta lämmönkestävän koostumuksen tilavuudesta.

Laita hiekka ja sora kelkkareihin, kouruun tai betonisekoittimeen. Lisää sammutettua kalkkia ja tulenkestävää sementtiä soran ja hiekan päälle. Sekoita kuivat aineet lapioon. Sekoita, kunnes ainekset saadaan jakautumaan tasaisesti.

Lisää vettä seokseen. Kuiva seos ja vesi sekoitetaan. Vettä on lisättävä niin paljon, kunnes seos muuttuu halutuksi johdonmukaisuudeksi. Jatka veden lisäämistä seokseen kunnes betoni on saavuttanut työskentelytiheytensä. Se on hyvin yksinkertaista tarkistaa - tehdä sekoitus seoksesta ikään kuin olisi lumipallo, ja jos se ei hajota ja ei levitä, niin on tarpeeksi vettä.

Kun käytät lapion, täytä muotti tai lomake täytettäväksi betoniliuoksella. Käyttämällä lastalla on tarpeen irrottaa ylimääräinen betoni. Tasaa pinta.

Pinta on ajoittain suihkutettava vedellä. Tämä estää liiallisen kosteuden menetyksen materiaalin kovettumisen aikana ja sallii sen välttää halkeilua. Voit peittää märkäbetonin muovikääreillä kahden päivän ajan.

Kahden päivän kuluttua irrota muovikelmu. Anna betonin kuivua vähintään 2 päivää ennen kuin yrität poistaa muottipesän. Nyt on vain odotettava, kunnes konkreettinen vahvistusvoima (noin 3 viikkoa). Tämän jälkeen voidaan käyttää pintaa.

Lämpöä kestävä betoni: materiaalityypit lämpötilaolosuhteiden mukaan. Soveltamisala. Rakennusmateriaalit

Tällä hetkellä on olemassa runsaasti erilaisia ​​betonityyppejä, joilla on oma sovellusalueensa ja lisäominaisuudet, jotka on erityisesti valittu erityistarpeisiin. On kuitenkin olemassa tilanteita, joissa tämä materiaali altistuu erilaisille korkean lämpötilan tekijöille, jotka eivät ole siihen erikoisia. Siksi kysymys siitä, miten lämpöä kestävä betoni on omilla käsillä, on erittäin mielenkiintoinen nykyaikaisille mestareille.

Amatöörikuva uunista, jossa käytetään samanlaista materiaalia.

Materiaalilämpötilan tyypit

Aluksi on syytä mainita, että tällaisia ​​materiaaleja on monenlaisia. Kaikilla niillä on omat tekniset ominaisuudet, joista tärkeimmät ovat lämpötilan parametrit. Siksi on tarpeen ymmärtää niiden koostumus ja valmistusmenetelmä.

Tällaisista aineista on jo valmiita merkkejä, joita voidaan käyttää välittömästi laimentamisen jälkeen vedellä.

Lämpötila-alue jopa 800 astetta

Ensinnäkin on sanottava, että lämpöä kestävän betonin koostumus mahdollistaa tämän materiaalin käytön korkeissa lämpötiloissa muuttamatta sen perusominaisuuksia.

Voit saada tämän ratkaisun eri merkkejä riippuen osuudesta.

Yleensä tällaisen koostumuksen valmistamiseksi se valetaan välittömästi muotoihin tietyn tuotteen saamiseksi, ja pinnan valua käytetään hyvin harvoin.

 • Näissä sävellyksissä tärkein rooli on erityinen lisäaine. Sitä voidaan ostaa erikoistuneissa myymälöissä tai rakennusmateriaalien markkinoilla. On kuitenkin heti sanottava, että betonin valmistukseen tarvitaan lisäainetta eikä maali- tai muita aineita sisältävä koostumus.
 • On myös tarpeen käyttää muita supistavia reagensseja. Yksinkertaisesti sanottuna yhdestä Portland-sementin osasta lisätään sama määrä kuonaa Portland-sementtiä. Tässä tapauksessa molempia näistä aineista pidetään yhtenä mittayksikkönä mittasuhteiden valinnassa.

Kotimaisissa olosuhteissa tällaiset formulaatiot valmistetaan pieninä määrinä, koska bulkkituotteita on paljon helpompi valmistaa

 • Myös lämpöä kestävän betonin koostumus muuttuu täyteaineiden suhteen. Tavallisten raunioiden sijasta käytetään tiiliskiviä, masuunikuoria tai kiviä. Slaydite, hohkakivi, perliitti, diabaasi, andesiitti ja dioriitti ovat erinomaisia ​​tässä roolissa.
 • Hiekan sijasta on parempi laittaa sähkökonderoosi tällaiseen ratkaisuun, mutta näissä lämpötilaolosuhteissa se on täysin tarpeeton.

Vihje! On erittäin tärkeää noudattaa täydennyksen mukana tulevia ohjeita. Ne voivat poiketa toisistaan ​​tuotemerkin mukaan.

Lämpöä kestävien betonien likimääräisten koostumusten taulukko

Lämpötila-alue jopa 1700 astetta

Tämäntyyppisten materiaalien on säilytettävä ominaisuutensa erittäin korkeissa lämpötiloissa, mikä tarkoittaa, että niiden koostumusta on lähestyttävä erittäin huolellisesti. Siksi korundia käytetään hiekana heille, mikä on toivottavaa lisäksi puhdistaa erilaisista epäpuhtauksista.

Tällaisten betonityyppien käyttö jokapäiväisessä elämässä rajoittuu tavallisesti tulisijojen, uunien tai erikoisten koristeelementtien valmistukseen.

Myös tällaisessa betonissa on lisättävä muita lisäaineita, jotka kestävät korkeita lämpötiloja. Heidän hinta saattaa tuntua liian korkealta, mutta ne oikeuttavat täysin kaikki kustannukset.

Ammattilaiset suosittelevat, että täyteaineena käytetään magnesiittia, kromiittia, kalsinoitua kaoliinia tai palo-tiiliä. Lisäksi, jos lämpöä kestävä betoni valmistetaan käsin, on parempi ostaa tämä materiaali luotettavilta ihmisiltä.

On tärkeää mainita, että jotkut mestarit suosittelevat muiden materiaalien käyttämistä sideaineena sementin sijasta. Ne saattavat poiketa koostumuksestaan ​​ja jopa olla nestemäisiä, mutta ne on valittava erikseen.

Vihje! Jos tällaisten ratkaisujen laajuus edellyttää tiukasti määriteltyä laatua, on suositeltavaa tilata ne valmistajalta, jolla on tuotteeseen sopiva todistus ja joka ei riko valmistusprosesseja.

Valimossa käytetään tällaisia ​​materiaaleja.

soveltamisalansa

On tärkeää mainita, että lämmönkestävällä betonilla voi olla paljon eri laatuja ja eri tiheydet. Tämä on tärkein kriteeri sen soveltamisalan määrittämisessä.

Nämä materiaalit ovat erityisen käyttökelpoisia atomiteollisuudessa voimayksiköiden luomisen aikana

Lämmöneristysmateriaali

Tässä luokassa on koostumuksia, jotka muistuttavat vaahtoblokkia tai kaasulohkoa niiden ominaisuuksien mukaan. Itse asiassa ne ovat, mutta vain lisäämällä erityinen lisäaine ja oikea komponenttien valinta. Lisäksi on mahdollista kuljettaa keraamisia betonituotteita niille.

Tällaisilla betonityypeillä on tietty määrä käyttöjaksoja ja joskus on paljon käytännöllisempää käyttää samoja ominaisuuksia omaavia tiiliä.

Tämän materiaalin rakenteita käytetään lämmittimenä, joka on kestettävä korkeita lämpötiloja, jolloin ilman ei jäähdytä. Samaan aikaan ne sijaitsevat usein työalueilla ja joutuvat jyrkiksi pisaroiksi.

Samankaltaisia ​​koostumuksia on tunnusomaista solu- ja kevytbetoni. Niillä on kuitenkin tietty lämmönjohtavuus ja vastustuskyky voimakkaaseen lämpöön.

Vihje! On tärkeää muistaa, että voimakkaasti viileät tällaiset materiaalit eivät ole sen arvoisia. Ne voivat halkeilla seurauksena.

Tällaisten seosten näytteitä testataan lujuudella ja varmuudella ne suoritetaan useissa jaksoissa.

Rakennusmateriaalit

Yleensä asennusoppaassa neuvotaan samankaltaisten betonimerkkien käyttämistä tukien, lattialevyjen tai muiden lämpöä aiheuttavien rakennusosien tuottamiseen käytön aikana. On kuitenkin syytä huomata, että tällaisten betonityyppien vahvistaminen ei ole sen arvoista. Tosiasia on, että kuumennettaessa metallia laajenee ja voi tuhota koko tuotteen.

Älä sekoita konkreettisia tuotteita keraamisiin uuneihin, koska niillä on erilainen valmistusprosessi ja ominaisuudet

johtopäätös

Kun olet lukenut tämän artikkelin videon, voit tarkastella yksityiskohtaisesti tällaisia ​​betonityyppejä ja niiden käyttöaluetta. Edellä esitetyn tekstin pohjalta on myös päätettävä, että tämä materiaali voidaan tuottaa itsenäisesti, mutta vastuullisille sivustoille on parempi käyttää tunnettujen valmistajien tuotteita.

Tulenkestävän betonin ominaisuudet, sen koostumus ja valmistelu

Käytetään betoniseosten, tulisijojen, lämmityselementtien valmistukseen myös metallurgisten ja kemiallisten kasvien, lämmön ja tulenkestävien sementtiseosten tuotantolaitoksissa. He pystyvät kestämään vaikeita lämpövaikutuksia. Tulenkestävän betonin ominaisuudet tulisi saavuttaa lisäämällä koostumukseen useita komponentteja.

Mikä on tulenkestävä betoni?

Lämpöä kestävä betoni on erityinen rakennusmateriaalityyppi, joka pystyy kestävään pitkäaikaiseen altistumiseen erittäin korkeille lämpötiloille ilman vahinkoa ja suorituskyvyn perusominaisuuksien pienentämistä. Tulenkestävän betonin koostumuksesta riippuen se kestää 750-1 1800 asteen lämmön sekä avoimen liekin vaikutukset.

Tärkein ero muiden betoniseosten tulenkestoisen koostumuksen välillä on hienojen ja huokoisten komponenttien korkea pitoisuus. Sisältyy myös kiviä, joiden kvartsi on vähäinen, seulontaan. Materiaalin voimakkaan lämmityksen vuoksi suurin ongelma on sen kuivuminen, halkeilu ja kohesiivisen lujuuden menetys. Alumiinikomponentit, johtuen hiukkasten äärimmäisen pienestä ulottuvuudesta, mahdollistavat betonin sisältämän kosteuden saavuttamisen yhtenäisessä tilassa. Ne estävät valua ja estävät sitkeyden ja lujuusominaisuuksien menetykset.

Alumiinioksidimateriaalien avulla valmistetun betonin palonkestävyys saavutetaan myös siirtymällä keraamiseen tilaan pitkäaikaisella altistuksella avoimelle liekille. Mainittujen materiaaliominaisuuksien vuoksi ne ovat välttämättömiä sekä teollisuus- että yksityisrakennusten rakentamisessa.

Tyypit ja soveltaminen

Lämmönkestävä betoni on materiaalien yleinen alaluokka, joka on sisäisesti jaettu lajien massaan useiden kriteerien mukaan. Paino ja rakenne emittoivat:

 • raskas (käytetään perusrakenteiden rakentamiseen);
 • kevyt (käytetään laajasti lattian, putkistojen ja muiden esineiden rakentamiseen painorajoitusten avulla);
 • huokoinen, se on myös soluinen (suorittaa lämmöneristysfunktion).

Minkä tahansa betoniseoksen koostumukseen kuuluu sitova komponentti, joka varmistaa kovetetun seoksen eheyden ja täyteaineen. Sidontalaitteen tyypin mukaan lämmönkestävä betoni voidaan jakaa seuraaviin klustereihin:

 • korkealaatuisen Portland-sementin perusteella voidaan saavuttaa suuri lujuus;
 • Portland-sementtipohja, jossa on kuonaa, on erittäin sitova kapasiteetti;
 • alumiinioksidipitoinen pohja nestemäisellä lasilla parantaa seoksen tulenkestäviä ominaisuuksia.

Lämpö- ja tulenkestävän betonin käyttöalue on hyvin laaja, mutta vaikuttaa ensisijaisesti metallurgisiin, energia- ja kemianteollisuuksiin. Täällä masuunissa, sulatteissa ja lämmityslaitoksissa vaaditaan tulenkestävää kemiallisesti neutraalia materiaalia, joka kestää pitkään korkeita lämpötiloja.

Päivittäisessä elämässä tällaista betonia käytetään useammin lämmityskattiloiden, uunien (tiilien) ja kotitakkien rakentamisessa. Sitä käytetään laajasti putkien vetämiseen ja lämmityspiirejä valmistettaessa. Yksityisen rakentamisen tapauksessa on mahdollista valmistaa tulenkestävää betonia omilla käsillä, mutta erityisiä osia ja tarkkoja mittasuhteita tarvitaan.

Valmistus tekniikka

Lämmönkestävien ja tulenkestävien seosten valmistuksessa on välttämätöntä saada aikaan sisäinen rakenne, jossa kosteus ei haihdu pitkällä altistuksella korkealle lämpötilalle. Kyse ei ole veteen sekoittumisen aikana vaan betonin käyttökosteudesta. Hienojakoiset materiaalit ja joukko lisäaineita mahdollistavat betonituotteen lämpöä johtavien ja eristävien ominaisuuksien lisääntymisen halutun vaikutuksen saavuttamiseksi. Ensimmäinen osa vaikuttaa kosteuden säilyttämiseen, toinen estää rakennuksen ylikuumenemisen ja lämpöhaittoja johtuen usein lämpötilaeroista.

Lisäaineet, jotka tuottavat betonin lämpötavuutta:

 • leipomattomat tiilet, jotka sisältävät edullisesti tulisokeria tai magnesiittia;
 • huokoiset komponentit - hohkakivi tai masuunikuona;
 • kromiittia sisältävät malmit tai kalliot - basaltti, andesite;
 • tuhka-aineosia.

Kaikki suosittuja täyteaineita yhdistävät yhden pääominaisuuden - ne kaikki ovat jo olleet kovassa lämpökäsittelyssä (tuotannon tai muotoilun aikana). Tämän vuoksi ne eivät kokene mitään morfologisia tai kemiallisia muutoksia betoniin altistuessaan korkeille lämpötiloille.

Lämpöä kestävän betonin valmistukseen omilla kädilläsi on noudatettava normaalia tuotantosykliä - koostumuksen valintaa, vaivaamista, kuivaamista ja kuivausta. Erityiset suositukset voivat johtua vain mela sekoittajasta hienojen fraktioiden täydelliseen vaivaamiseen, tiukasti kiinni koostumuksen mittasuhteisiin ja erityistä huomiota kuivauksen aikana.

Koostumus ja mittasuhteet

Tulenkestävän betonin valmistukseen käsin, joka sisältää kaikki tarvittavat elementit, käytä valmiita sementtiseosta. Tarvittava perusta löytyy lyhenteistä ASBS (alumiinisilikaatti), ShB-B (palonkestävä kamomilla), HBBS (korkea alumiinioksidipitoisuus) tai SBK (korundi-lisäaineella). Mainitun alalajin lisäksi SSBA: n, TIB: n ja SABT: n tuotteet kuuluvat tulenkestävän betonin luokkaan. Tulenkestävät komponentit lisätään sementtiin maadoitetussa muodossa. Tarkoituksesta riippuen ne murskataan joko kivikaudelle tai jauheeseen.

Sekoittamiseen omia käsiäsi varten tarvitaan vakiovarusteita: vettä, hiekkaa tai soraa, tarjottimia tai betonisekoittimia, lastalla, ruiskupullolla ja tulenkestävällä sementtiseoksella. Klassinen resepti on osien suhde - 3 osaa soraa, 2 hiekkaa ja 2 sementtiseosta. Myös suuremmalle viskositeetille lisätään 0,5 osaa sammutettua kalkkia. Vettä lisätään nopeudella 7,5 litraa 22 kilogrammassa seosta, mutta tämä määrä voi vaihdella. Tavoitteena on saavuttaa homogeeninen tahnainen koostumus.

Sekoitusominaisuudet

Kun työskentelet tulenkestävän betonin kanssa ja tehden sen omalla kädellä, kiinnitetään huomiota kahteen seikkaan:

 1. Vaivaa kunnes haluttu johdonmukaisuus on homogeeninen;
 2. Lähestymistapa kuivausprosessissa.

Koska lämpöä kestävä betoni sisältää alumiinioksidia, hienoksi hajallaan olevia komponentteja ja kuonan lisäaineita, se sekoitetaan tavalliseen tynnyribetonisekoittimeen, ei ehkä anna toivottua tulosta. On parempi käyttää meloa tai lokeroa lapiolla. Ensimmäinen kaada hiekkaa ja soraa oikeassa suhteessa, lisää sitten sementtiä ja kalkkia ja vähitellen kaada veteen. Kun seoksen kumi ei murene tai levitä käsiin, saavutetaan tarvittava sakeus.

Tulenkestävää betonia kuivettaessa on tarpeen kiinnittää huomiota sen nesteytykseen, eli kosteuden lopulliseen jakeluun valmiissa, kuivassa tuotteessa. On parempi kuivata tulenkestävä betoni ilmastoidussa, mutta kosteassa tilassa, joka kattaa suojakankaan, mikä hidastaa prosessia, mutta estää epätasaisen tyhjenemisen. Älä altista liuosta, joka ei ole vielä kovettunut lämpöön ja erityisesti avoimeen liekkiin. On myös suositeltavaa suihkuttaa rakennetta pintaan vedellä säännöllisesti, jotta saadaan aikaan täysin yhtenäinen vedenkäsittely.

Seosten valmistajan suositusten ja saadun tiedon käyttämisen avulla pystyt tekemään tulenkestäviä betonielementtejä uuneihin, lämmitykseen ja muihin rakenteisiin omalla kädelläsi.